Orijinalini görmek için tıklayınız : BiLiM ve TESETT?R
öNYARGISIZ 09.07.2005, 22:15 Merhaba arkada$lar,
Bu yazi ilgimi çekti, sizinle payla$mak istedim:
Tesettür, Güne$ ve Kemik Erimesi
Hazirlayan: Dr. Burhan Topal -Çocuk Sagligi ve Hastaliklari
"Türban ve tesettür (örtülü giyinme) konusunda, bugüne kadar hukukçular, bilim adamlari, egitimciler, siyasetçiler, felsefeciler, gazeteciler, yazarlar, modacilar, sade vatanda$lar, hemen hemen herkes fikrini söyledi. Doktorlarin ve bilim adamlarinin sesleri ise pek duyulmadi.
Dünyanin her yerinde çocuk hekimlerinin ailelere, ücretsiz ve promosyonu olmayan 2 önemli tavsiyesi daima gündemdedir. Bunlar, anne sütüyle beslenme ve güne$ banyosudur.
Tanri, derimizi sirf güzellik için yaratmadi.
Derimizin altinda da D-Vitamini öncü! maddeleri, aktif olmayan $ekilde dogal olarak bulunmaktadir. Provitamin-D adi verilen bu maddeler güne$ i$igi ile dogrudan temas ederse, aktif D-Vitamini haline gelmektedir. Aktif D-Vitamini, gidalarla aldigimiz ve sindirim sisteminden kana kari$an, kalsiyumun kemiklere yiglmasini ve yerle$mesini saglamak suretiyle, kemiklerin saglamligini ve sertle$mesini temin etmektedir.
Yeterli sertligi saglanamami$ kemikleri olan çocuklarda, halk arasindaki adiyla 'kemik zayifligi", tiptaki adiyla 'Rikets,’ ya da 'Ra$itizm' hastaligi geli$mektedir. Bu hastaligin eri$kinlerdeki benzeri, 'kemik erimesi yada "Osteoporoz" denilen bulgularla seyreden"'Osteomalazi" dir.
Dünyanin çe$itli ülkelerinde yapilan ara$tirmalar! örtülü giyinen kadinlarin kanlarinda, ayni ko$ullarda ya$ayan ve örtülü giyinmeyen kadinlara-göre, aktif D vitamini düzeylerinin 7-8 misli dü$ük düzeyde oldugunu göstermi$tir (2-10). Bu ne anlama gelir?
Bu kadinlarin güne$ i$igina temas etme süreleri çok az oldugu için, 35-45 ya$ arasinda kemik erimesi riskleri artacaktir, ayrica dogurganlik çaglarinda (20-35 ya$ arasi) emzirdikleri çocuklarinda ra$itizm hastaligi olasiligi da yükselecektir.
Güne$ i$iginin deri altindaki inaktif D vitaminini aktifle$tirme özelligi, sadece dogrudan Güne$ ile temas edilirse saglanabilmektedir. Camin arkasindan güne$lenmek bile yararsizdir; pek çok ara$tirma ile bu kanitlanmi$tir.
Güne$ i$iginin bu özelliginin, bronzla$ma ile ilgisi yoktur. Bronzla$ma, derideki Melanin pigmenti ile ilgilidir. Hiç güne$e çikmadan gölgede de bronzla$mak mümkündür.
Ülkemizde son yillarda, özellikle örtülü giyinmeye ba$lama ya$i 10-15 yil öncesine göre, daha genç ya$lara. ergenlik ya$i ba$langici olan 13-14 ya$lanma kaymi$tir. Örtülü giyinenler genelde sadece ev ortamlarinda örtüden çikmakta, di$arida bol güne$ altinda örtülü kalmaktadirlar. i$, yorumcularda
Bu noktada bilim; gözlem ve ara$tirmalarla bir sonuç elde ettigine göre sira, din adamlarimiz, Kur'an-i Kerim tefsircilerimiz ve yorumcularimizdadir.
Insan yavrusunu rahminde besleyip büyüten, dogurma eylemiyle dünyaya yeni bir canli getirmeye muktedir olan, onu emziren, bakimini yapan ve büyüten "kadin" denilen varliga; Tanri'nin, ya$amin kaynagi olan güne$ten mahrum birakacak $ekilde örtünmesi gerektigi emrini verecek kadar haksizlik yapabilecegini dü$ünmek çok zordur. Üstelik hem onun, hem çocugunun ciltlerinin dogal yapisini, ba$ka hiçbir kaynakça aktive edilemeyecek D Vitamini ön maddeleriyle bezemi$ken.
Kur'an-i Kerim'i yorumlayanlar, örtünme ile ilgili ayetlerde ne demek istendigine yeniden bakmali, bilimin i$igindan da yararlanmali, o zamanin ko$ullarina göre söylenmi$ ifadelerin yorumlarini tekrar degerlendirmelidirler. "ilim Çin 'de bile olsa gidip onu bulunuz," sözünü de unutmamalidirlar."
Ho$çakalin...
Alevimen 09.07.2005, 22:27 Bilim ile ilgili konuyu daha öncede bir magazinda okumuştum. Bu tür değerli bilgileri vatandaşlara devam iletilmeli diye düşünüyorum.
Yazının kaynağı... http://saglik.tr.net/genel_saglik_or.shtml
Öncelikle oldukça güzel bir yazı, ayrıca aynı adresten Erkek, kadın ve çocuk sağlığı ile ilgili faydalı bilgilere de ulaşılabilinir.
Ancak türban ya da tesettür konuları artık Türkiye'de fazlasıyla siyasi gündemin içerisinde yer aldıdğı için bu şekilde yapılan bilimsel araştırmalara muhtemelen tesettürü inanç açısından gösterek haklı çıkarmaya çalışanlar olacaktır..Bu bağlamda tesettür üzerinden siyaset yapanların da, insanların sağlığını ne kadar düşündüğünü bize zaman gösterecektir...
Son olarak bu konu başlığının yeri burası olmasa gerekir...
munzur_hozat 10.07.2005, 16:53 Başbakan kızım amerikada başörtüsü sorunu var diye okuyor diyor ee erkek çocuklarıda orada okuyor.Yoksa oğlu da takke sorunumu yaşıyor.Bu konuyu millet bilinçlenerek ve eğitimle aşabilir.Tabi bazı dini grupların şapkası altında eğitim görmeden olmalı.Devlet bir kızın başörütülü şekilde üniversite kapsına kadar gelmesine ve o zihniyetle yetiştirilmesine izin veriyor ama üniversite kapısında engelliyor buna kargalar bile güler.Bu rejimi yıpratmak için yapılan bir senaryo.Atatürkçü bildiğimiz yöneticilerin onlarcası aslında tarikatçıdır.?uan rejimi yıkmak için önlerinde kale male kalmamıştır, ekonominin aniden kötülemesi ve halkın ters tepki yapmasından korkmaktadırlar.
türban tesettür arap adetidir bizim kültürümüzde sıkma baş adeti yokdur
biz sizin zülfikarınızla uraşıyomuyuzda siz bizim başörtümüze takmış bi vaziyettesiniz. Merak ediyorum baş örtümüzün size ne gibi bi zararı var ve sizi neden bu kadar ilgilendiriyor biz sizin sazınıza sözünüze semahınıza karışıyormuyuz uraşın da daha fazla başörtülü insanların içini yakın daha fazla kapanasımız gelsin şahsen bana öyle oluyor siz böyle dedikce yarabbim iyiki kapanmışım diyorum
Yakapınarlı 24.01.2006, 18:48 biz sizin zülfikarınızla uraşıyomuyuzda siz bizim başörtümüze takmış bi vaziyettesiniz. Merak ediyorum baş örtümüzün size ne gibi bi zararı var ve sizi neden bu kadar ilgilendiriyor biz sizin sazınıza sözünüze semahınıza karışıyormuyuz uraşın da daha fazla başörtülü insanların içini yakın daha fazla kapanasımız gelsin şahsen bana öyle oluyor siz böyle dedikce yarabbim iyiki kapanmışım diyorum
kardeşim bana demiştin işi size bize çekme diye bak yazdıklarına madem ki siz biz olduk buyur.biz başörtülü insanların içini yakıyosak sizde başı açık aydın insanların içlerini değil kendilerini yaktınız.senin başötüne karışan yok burda karışılsaydı yani ters gelseydi geldiğin ilk gün banlanırdın.
hatırlıyor iseniz ben o zaman siz biz demiyordum ama o zamandan sonra çok şey değişdi ve ben alevileri tanıdım
Yakapınarlı 25.01.2006, 00:56 hatırlıyor iseniz ben o zaman siz biz demiyordum ama o zamandan sonra çok şey değişdi ve ben alevileri tanıdım
alevileri nasıl tanıdığın belli oluyor beğenmeyenin burda işi ne o zaman sen aleviliğin a sını tanımıyosun kendi kafana göre yorumluyosun hep
Serkan_Devrim 25.01.2006, 00:57 hatırlıyor iseniz ben o zaman siz biz demiyordum ama o zamandan sonra çok şey değişdi ve ben alevileri tanıdım
umarım yalnış tanımamışsındır. :)
biz sizin zülfikarınızla uraşıyomuyuzda siz bizim başörtümüze takmış bi vaziyettesiniz. Merak ediyorum baş örtümüzün size ne gibi bi zararı var ve sizi neden bu kadar ilgilendiriyor biz sizin sazınıza sözünüze semahınıza karışıyormuyuz uraşın da daha fazla başörtülü insanların içini yakın daha fazla kapanasımız gelsin şahsen bana öyle oluyor siz böyle dedikce yarabbim iyiki kapanmışım diyorum
biz sizin başörtünüzle uğraşmıyoruz ki siz baş örtünüzle mileti yönetmeye kalkıyorsunuz kimdiyorki uğraşmıyorsunuz semahızmıla daha düne kadar
nerdeydi cem evleri kurmak nerde camiilere rahatca verilen hizmetleri bziler alabiliyormuyuz asla kişlere değilki hedefimiz dini gercekden yürekden yapan inasanlar değilki sözlerimiz her mileten olduğu gibi hedefini şaşıranlara dini herşeye alet edeler bu hangi dinden olursa olsun
kızgınlığımız onlara
sizmi bizim zülfikarlarımızla uğraşmıyorsunuz aleviliği yerden yere vuran kim pekiii diyebileceğim tek şey sen nasıl diyorsan "yarabbim iyiki kapanmışım " bende diyorumki iyiki kapanmamışım ve iiiyiki aleviyimmm
ve son olarak biz sizin içinizi yakmıyoruz asıl siz yakmaya çalışıyosunuz ama sadece çalışıyosunuz
bakın ben buraya bi araşdırma yapmak için girdim bu benim ders konum ve bu konuyu ben kendim seçtim tüm mezhepler ben sizin yazdığınız herşeyi almak zorundayım ve bunlar döküm olarak kullanılıyor ben buraya zevkimden gelmedim çok istediğim için de burada durmuyorum araşdırmam bitince tamamen çıkıcam ki araşdırmamın bitmesine de çok az kaldı evet aleviliği çok iyi örendim şiilik 40 alevilik ise kendi içinde 17 farklı kola ayrılıyor bunların bazıları sünnilliğe bazısı yahudi bazısı ataistlik bazısı da hristiyanlığa çok yakın bazısı aliyi allah bazısı peygamber bazısı dünyaya allahın yansıması olarak görüyor ve her birisinden muhakkak bi bilgi aldım haberiniz olsun yani ben aleviliği çokk iyi biliyorum ama benim arkadaşlarımın geneli islama daha yakın olan alevilerden ve bu sayde aleviler ile olna araşdırmam bitmişdir
hepiniz allaha emanet olasınız rabbim yar ve yaranınız olsun hayırllı günler
Başbakan kızım amerikada başörtüsü sorunu var diye okuyor diyor ee erkek çocuklarıda orada okuyor.Yoksa oğlu da takke sorunumu yaşıyor.Bu konuyu millet bilinçlenerek ve eğitimle aşabilir.Tabi bazı dini grupların şapkası altında eğitim görmeden olmalı.Devlet bir kızın başörütülü şekilde üniversite kapsına kadar gelmesine ve o zihniyetle yetiştirilmesine izin veriyor ama üniversite kapısında engelliyor buna kargalar bile güler.Bu rejimi yıpratmak için yapılan bir senaryo.Atatürkçü bildiğimiz yöneticilerin onlarcası aslında tarikatçıdır.?uan rejimi yıkmak için önlerinde kale male kalmamıştır, ekonominin aniden kötülemesi ve halkın ters tepki yapmasından korkmaktadırlar.
Çok haklısın arkdaşım önemli olan yasaklamak o kafadaki türbanı çıkarttırmak değil. Yasakla bir yere varamazsın sen yasakladıkça üstüne daha çok gidilir. Önemli olan o türbanın değil içindeki kafanın zihniyetin değişmesidir...
peki başörtülü insanların kafası nasıl bana açıklar mısınız ondan çoğu çok iyi yerlere geliyor ve çok fazla başörtülü master yapıyor işde geri kafalı olanlar banaz yobaz örümcük beyinli olanlar sizin gibi düşünenler
peki başörtülü insanların kafası nasıl bana açıklar mısınız ondan çoğu çok iyi yerlere geliyor ve çok fazla başörtülü master yapıyor işde geri kafalı olanlar banaz yobaz örümcük beyinli olanlar sizin gibi düşünenler
Busra sen kimi bahsediyorsun burda? Lutfen konustuklarina dikkat et! Burda hic kimse sana kapali oldugun icin saygisizlik yapmiyor! Ama senin soyledigin bu cumle ise : "işde geri kafalı olanlar banaz yobaz örümcük beyinli sizn gibi dusunenler" cok yanlis.
Serkan_Devrim 27.01.2006, 19:57 bakın ben buraya bi araşdırma yapmak için girdim bu benim ders konum ve bu konuyu ben kendim seçtim tüm mezhepler ben sizin yazdığınız herşeyi almak zorundayım ve bunlar döküm olarak kullanılıyor ben buraya zevkimden gelmedim çok istediğim için de burada durmuyorum araşdırmam bitince tamamen çıkıcam ki araşdırmamın bitmesine de çok az kaldı evet aleviliği çok iyi örendim sanki bizden bıkmışsın gibi konuşuyorsun. sadece üzülürüm. bizim kimseyi kırmak gibi niyetimiz olamaz. daha önceki diyaloglarını okudum. üzüldüm.
şiilik 40 alevilik ise kendi içinde 17 farklı kola ayrılıyor bunların bazıları sünnilliğe bazısı yahudi bazısı ataistlik bazısı da hristiyanlığa çok yakın bazısı aliyi allah bazısı peygamber bazısı dünyaya allahın yansıması olarak görüyor ve her birisinden muhakkak bi bilgi aldım haberiniz olsun yani ben aleviliği çokk iyi biliyorum ama benim arkadaşlarımın geneli islama daha yakın olan alevilerden ve bu sayde aleviler ile olna araşdırmam bitmişdir
hepiniz allaha emanet olasınız rabbim yar ve yaranınız olsun hayırllı günler sana araştırmalarında başarılar. umarım doğruları öğrenmişsindir. zira bize iftira atan çok olur. ama bilmezlerki nur suresi gereği iftiracıların cezasını. hatta iftira atılan kişi müminse iftirayı atan kafir bile olabiliyor. umarım sen hakkımızdaki gerçekleri insanlara iletebilirsin. kendine iyi bak
saygılar
bakın ben buraya bi araşdırma yapmak için girdim bu benim ders konum ve bu konuyu ben kendim seçtim tüm mezhepler ben sizin yazdığınız herşeyi almak zorundayım ve bunlar döküm olarak kullanılıyor ben buraya zevkimden gelmedim çok istediğim için de burada durmuyorum araşdırmam bitince tamamen çıkıcam ki araşdırmamın bitmesine de çok az kaldı
evet aleviliği çok iyi örendim şiilik 40 alevilik ise kendi içinde 17 farklı kola ayrılıyor bunların bazıları sünnilliğe bazısı yahudi bazısı ataistlik bazısı da hristiyanlığa çok yakın bazısı aliyi allah bazısı peygamber bazısı dünyaya allahın yansıması olarak görüyor ve her birisinden muhakkak bi bilgi aldım haberiniz olsun yani ben aleviliği çokk iyi biliyorum ama benim arkadaşlarımın geneli islama daha yakın olan alevilerden ve bu sayde aleviler ile olna araşdırmam bitmişdir
forumdan yazilan mesajlari arastirmanizda dail edecekseniz.. ilk basda mesaji yazan uyelerden izin almaniz lazim......bunu biliyosunuz degilmi?????
bakın ben buraya bi araşdırma yapmak için girdim bu benim ders konum ve bu konuyu ben kendim seçtim tüm mezhepler ben sizin yazdığınız herşeyi almak zorundayım ve bunlar döküm olarak kullanılıyor ben buraya zevkimden gelmedim çok istediğim için de burada durmuyorum araşdırmam bitince tamamen çıkıcam ki araşdırmamın bitmesine de çok az kaldı evet aleviliği çok iyi örendim şiilik 40 alevilik ise kendi içinde 17 farklı kola ayrılıyor bunların bazıları sünnilliğe bazısı yahudi bazısı ataistlik bazısı da hristiyanlığa çok yakın bazısı aliyi allah bazısı peygamber bazısı dünyaya allahın yansıması olarak görüyor ve her birisinden muhakkak bi bilgi aldım haberiniz olsun yani ben aleviliği çokk iyi biliyorum ama benim arkadaşlarımın geneli islama daha yakın olan alevilerden ve bu sayde aleviler ile olna araşdırmam bitmişdir
:)) evet alevigi arastirdigin kesin eksik dogru neysee ama sadece yuzeysel olarakk sen bir arstirma yaapsanda bu dersine gercek bir aleviligi aslaa yansitamassin.. aleviligin senin arastirdigin o dersinlee goreceliii yani yuzeyiyle ozu cok farkliii... oturup alevilikle ilgili bir kitapta okusann icinde olan kadar aleviligi anlayamassin ki bunu sen hic yapamassin yapmasi gereken ksi en son sen olursun belkidee......
birde siz bizim basorumuzlee iste ne bileyimm cartla curtla ne ugrasiyorsunuzz falan diye laf atmisin oylee yani ikilik birlik yapmisin ki tam bir karacahillik sen ellide okusann iste bende buraya yaziyorumm sen bu kafayla hic bisey olmaassinn ama bak bu yazdiklarima lainmaa sakinn bunlari bir hakaret degilde bir iltifat olrak kabul edersin artikkk...... yinede sana gercekten basarilarr......
saygilar..............
halitseyfi 28.01.2006, 02:37 biz sizin zülfikarınızla uraşıyomuyuzda siz bizim başörtümüze takmış bi vaziyettesiniz. Merak ediyorum baş örtümüzün size ne gibi bi zararı var ve sizi neden bu kadar ilgilendiriyor biz sizin sazınıza sözünüze semahınıza karışıyormuyuz uraşın da daha fazla başörtülü insanların içini yakın daha fazla kapanasımız gelsin şahsen bana öyle oluyor siz böyle dedikce yarabbim iyiki kapanmışım diyorum
Sevgili büşra
Senin baş örtün sadece seni ilgilendrdiği sürece başkalarını ilgilendirmez. Eğer senin baş örtün yaşadığımız ortamda benim hayatımı zorlayacakve değiştirecek siyasi bir simge ise malesef öncelikle beni ilgilendirir. Eminim ki sen sadece sana öğretilene inandığın ve gelenek haline getirildiği için takıyorsundur. Beni ve benim özgürlük alanımı kısıtlamadığın sürece inanın ne kadar kapandığın ve nasıl bir baş örtüsü taktığın başkasını hiç ilgilendirmez. Bir alevi için senin üstünde olankıyafet değil,içinde olan duygu,sevgi ve insanlık önemlidir. Madem bu foruma araştırma için girdin bizlerin yerine kendini korsan bizleri daha iyi anlarsın. Tabi ön yargılarından tamamen kutulman lazım.Gönlün sevgiyle dolsun başarılar,
saygılar
Alevimen 28.01.2006, 02:53 büşra hanıma:
biraz sakınleşin aşırı heyecan yapmayın öncelikle silkelenip soğuk su için ve kendinize gelin.
Bu forumda kişilere hareket ve hakaret yapma yetkiniz bulunmuyor, daha saygılı ve düzeyli şekilde dertlerinizi ve sorunlarınızı dile getirebilirsiniz. (hakaretin ve saygısızlığın bireysel olarak farklı tanımı olabilir, biz sağlıklı insan düşüncesi ile yol almaktayız elbette yobaz ve banaz kesimden aynı anlayışı bekleyemeyiz)
istediğiniz konuda araştırma yapabilirsiniz, araştırma yapıyorsunuz diye deyil insan olduğunuz için forumda üyeliğiniz aktifdir, tabii saygıyı ve sağlıklı insan düşüncesini kaybetmedikçede böyle devam eder.
hesap vermek zorunda deyilsiniz, objektfili araştırmalar dilerim.
MERHABA BÜŞRA KİMSE SANA YOBAZ ÖRÜMCEK BEYİNLİ DEMEDİ BUNU BENCE BİR ÖĞREN AŞIRI TEPKİNİ ANLAYAMADIKKK ALEVİLERE SÖYLEDİĞİN HİÇBİR KELİMEYİ ÜSTÜMÜZE ALMIYORUZ ÇÜNKÜ ÇOK GÜZELLLL BİR ATASÖZÜMÜZ VAR YA ONU SANA HATIRLATIM "KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİNDİR"
burada sunni bi kardesimizinde yorum yaptigina gercekten seviniyorum buraya ehrkesin gelebilecegi belli oluyor herkesin ozgurce dusuncelerini ortaya koymasida guzel bi durum fakat iki tarafinda kendince kaldiramiyacagi seyler olabilir. yalnis anlamalara meal vermemek lazim busra ninda bizi yalnis anladigini dusunuyorum biz alevilerin ilkelerinden biride insanlari her ne olursa olsun sevmek ve sevmektir. bunu unutmayalim
Biz arkadaşımıza "türbanın çıkması çıkarttırılması önemli değil ; önemli olan altındaki kafanın değişmesi lazım" derken altındaki kafanın boş olduğu gibi birşey demedik ki. Haklıdır türbanlılar da çok zeki akıllı insanlar olabilir buna birşey diyen mi var. Ama bence türban konusunda beyinleri yıkanıyor çıkar gruplarının çıkarlarına alet oluyorlar. Bir takım insanlar bunun Allah'ın emri olduğunu söylüyor. Tabi din söz konusu olunca akan sular duruyor. Bence türban (o zaman adı türban değildi tabi) islamiyet dönemin arap yaşayışından ve kültüründen dinimizin içine girmiş ve bugüne kadar ulaşmıştır. İnsanın saçının telinin görünmesinin nesi günah olabilir ki ben bunu anlamıyorum. O zaman kaşını kirpiğini de örtmek gerekmez mi...?
halitseyfi 29.01.2006, 01:10 bakın ben buraya bi araşdırma yapmak için girdim bu benim ders konum ve bu konuyu ben kendim seçtim tüm mezhepler ben sizin yazdığınız herşeyi almak zorundayım ve bunlar döküm olarak kullanılıyor ben buraya zevkimden gelmedim çok istediğim için de burada durmuyorum araşdırmam bitince tamamen çıkıcam ki araşdırmamın bitmesine de çok az kaldı evet aleviliği çok iyi örendim şiilik 40 alevilik ise kendi içinde 17 farklı kola ayrılıyor bunların bazıları sünnilliğe bazısı yahudi bazısı ataistlik bazısı da hristiyanlığa çok yakın bazısı aliyi allah bazısı peygamber bazısı dünyaya allahın yansıması olarak görüyor ve her birisinden muhakkak bi bilgi aldım haberiniz olsun yani ben aleviliği çokk iyi biliyorum ama benim arkadaşlarımın geneli islama daha yakın olan alevilerden ve bu sayde aleviler ile olna araşdırmam bitmişdir
Sevgili büşra
yazdıklarından anladığım kadar sen aleviliğin malesef a 'sını bile anlamamış sın.Ör.Ali ;Allahın dünyadaki yansıması değil tüm insanlar ve varlıkla bir bütün olarak Allahın dünyadaki yansımasıdır.Korkarım sende alevileri 3 günde tanıyan ve anladığını sanan kibirli kişiler arasına katılmışsın. ne yapalım öyle olsun. Allah kolaylık versin
Canı gönülden selam ve saygılar
başörtüsü nur suresi 31. ayette verilmekdedir açın ve bakın ayrıca bu konu bir kaç hafta evel de tartışıldı ve kitlendi sıla hanımın bana ettiği hakaretler karşısında benim sölediklerimin lafı mı olur bence
başörtüsü nur suresi 31. ayette verilmekdedir açın ve bakın ayrıca bu konu bir kaç hafta evel de tartışıldı ve kitlendi sıla hanımın bana ettiği hakaretler karşısında benim sölediklerimin lafı mı olur bence
Bence büşra sen hala ilk geldiğin gün gibisin... Beynini kapatmışsın bence sen. Başını açsan bile kapalı beynin.. Hal önyargılarından kurtulamadın.. Kendi dogrularını savun ama bizi yargılama kardeş..
Buarada kesinlikle senden başını falan açmanı istediğimi sanma.. Gerçi sölemem fark etmeyecek sen biliyom gene istediğin gibi anlayacaksın ama neyse....
başörtüsü nur suresi 31. ayette verilmekdedir açın ve bakın ayrıca bu konu bir kaç hafta evel de tartışıldı ve kitlendi sıla hanımın bana ettiği hakaretler karşısında benim sölediklerimin lafı mı olur bence\
onlar hakaret degil senin icin bir iltifat olmasi gerekirr... eevt tartisildi ama sen hala konuyu anlayamadin.. senin turban takinmana yada ortunmene kimsenin birssey dedigi yok ki herkes serbet bu konuda zorlamada yok bizde seni cikart diye zorlamiyoruzz... arastiracaksan arastir konunu ama o ilginc dusuncelrini sergileyip daha fazla kucuk dusmee istersenn... birde sana soyledigim seyler dogrular yoksa yaniliyormuyumm dogrularin sana aci olarak yansimasidirr ee anlamiyorsun ki :))))
Sayın.. Büşra..,
Öncelikle Pirsultandan bir nefes;
Serseri girme meydana
Asiktan ahval isterler....
Konuyu buraya aktaran arkadaşımız gayet sağlıklı bir bilgi verdiğini düşünüyorum.Bu konuda kimse ne sizin baş örtünüzle nede başkalarına göre Türbanınızla uğraşmaz.Ama önce dilinize sahip olmanız gerekiyor,söylediğiniz kelimelerinde gerçekliğinden uzak olduğunu kabul ediyorum burda saygı görmek istiyorsanız.Dilinizden çıkan sözlere dikkat etmek gerek bak ne demiş Pirsultan abdal..;
Kili kirk pare ederler
Birin yol tutup giderler
Dile n'itibar ederler
Hâl içinde hâl isterler
Öncelikle Ölçüyü kaçırmadan tartışma yapmanızı dilerim..!!
Bu arada bıraktığınız mseajlar hakkında da biraz yorum yapayım....
***biz sizin zülfikarınızla uraşıyomuyuzda siz bizim başörtümüze takmış bi vaziyettesiniz
Doğrudur belki siz uğraşmıyor olabilirsiniz ama biz uğraşanları biliyoruz,hatta onlar tarafından kınanıyoruz.Asıl kınanması gereken bunu söyleyenlerdir.Dediğimiz gibi Kimse sizin baş örtünüzle uğraşmaz,uğraşamazda buna hakkı yoktur.Bu size kalmış,Burada Türban takan insanlarla ilgili bir bilgi verilmiş,ister uyarsınız ister uymazssınız o size kalmış!
***Merak ediyorum baş örtümüzün size ne gibi bi zararı var ve sizi neden bu kadar ilgilendiriyor biz sizin sazınıza sözünüze semahınıza karışıyormuyuz..
Sayın Buşra hanım.., Aleviforum bekçisi Alevimen zaten nasıl davranmanız gerektiğini değinmiş size,forumda nasıl davranacağını belirtmiş,Ancak sizlerin yukarıda söylediğiniz sözlerinize ne yazıktır ki..karışamıyacam.
1..)Bizim sazımızada
2..)Bizim Cemimizede
3..)Bizim İşimizede
4..)Bizim sözümüzede..vs karıştılar ve karışmak istiyorlar halen!
Daha önce SAZ'a şeytandır diyen biz miydik..,
Daha Önce Cem yapanlara MUM södü yapıyorlar diye biz miyidk..,
Daha önce kestiklrimizin yenilmemesine karışanlar biz miydik..,
Daha önce Alevilerin karısını kızının helal olduğunu söyleyen biz miydik..,
Daha önce maraşta ve osmanlı devletinde 7 Alevi öldürenin cenntte gireceğini söyleyen biz miydik..vs,
Bak Pirsultan ne diyor ;
Su kanli zalimin ettigi isler
Garip bülbül gibi zareler beni
Bir bakın bakalım kim kime karışıyor! Burda alevilerin nelere maruz kaldığını araştırmadan öğrenmişsiniz bunları öğrettmediler mi size,yada siz öğrenmek mi istemediniz !
*** siz böyle dedikce yarabbim iyiki kapanmışım diyorum.
Sayın Büşra hanım..,
Şimdi Biz Hz.hüseyini daha çok seviyoruz diye,
Şimdi biz Hz.aliyi daha çok seviyoruz diye,
Şimdi Biz Hz.muhammedi Paygamber kabul ediyoruz diye,
Şimdi Biz EHLİBEYTİ daha çok seviyoruz diye ,
Şimdi Biz KUranı rehber olarak alıyoruz diye ,siz veya sziler bize daha mı kötü bakacaksınız bize ,siz dahada mı bize kıymak için kılıçla,silahla saldıracaksınız.Siz bizim yaptıklarımıza bakarak mı daha iyi müslüman olduğunuzu mu zannediyorsunuz , Bizim söylediklerimiz sizin ağrınıza mı gidiyorda iyice Çarşafa gireceğim diyorsunuz...Bu nasıl müslümanlıktır! Müslüman olan kişi ,çağa ayak uyduran aynı zamanda bunu bilmiyor musunuz?Şunu unutmayın Aleviler hiç bir zaman ayrıllık tohumu serpmedi be engellemeye çalıştı,onu başkaları serpti ve yaydı!Forumu iyice gezin konu başlıklarını okuyun biraz aleviliği anlayın, 2 kitapla 2 siteyle olacak bir iş değil bu!
***peki başörtülü insanların kafası nasıl bana açıklar mısınız ondan çoğu çok iyi yerlere geliyor ve çok fazla başörtülü master yapıyor işde geri kafalı olanlar banaz yobaz örümcük beyinli olanlar sizin gibi düşünenler
Sayın Büşra hanım..,
Baş örtülüler neden iyi yerlere geliyor..? Sizce neden geliyor..,Bu o kadar basit bi iş değil türkiyenin tarihinde yatan gerçeklerden dolayı iyi yerlere gelmişler,kendi hakkıyla iyi yere gelenleri pek az bulursunuz.Biz demiyoruz ki,Türban takan gerizekalıdır diye,İnsanız her bilgisiyle ,görgüsüyle, davranışlarıyla,yaptıkları ve yapacaklarıyla buna layık görülür ve ona o makam verilir.Ama bu günümüzde ne yazık ki böyle işlemiyor helede Türkiyede..,Siz kendi çevrenize bakın bakalım!
Hiç mi torpille bir iş yerine giren görmediniz..?
Hiç mi burda baş örtülü çalışabilir kurumlara denk gelmediniz mi?
Hiç mi camiiya gidip pis işlerle uğraşan birine denk gelemediniz..vs
Önemli olan camii değil altını çizeyim sadece bir örnek..; Her şey İçerden başlar ,Dıştan sen ne kadar temiz görünürsen görün,konuştukça yaptıklarına davranışlarınla kendinden neler kaybettiğin anlaşılır ve artıkı o ölçüde insanlar sana yaklaşır!
Altını çizelim her kesimden inancı doğru veya doğru değil diye..önemli yerlere gelemez,önemli işler başaramaz denilemez ve kabul edilemez.Bunu kabul etmiyorum,Bizlerden kimsede böyle bir şey söylemez,İnsanları Gennelleme yaparak inancıyla orantı kurarak tespit yapmak yanlıştır!
Dostça kalın..:uzgunsok:
Serkan_Devrim 29.01.2006, 16:08 Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
sevgili büşra bu ayette başörtüsü diye bir şey yoktur. o sizin uydurmanız. ayette ziynetlerinizi denmiş ama çeviren sizler araya parantez içinde yerlerini eklemişsiniz. ayetleri kafasına göre değiştiren ve satan; bu değişiklikjten para kazanan eski hıristiyan ve yahudi din adamlarının yaptığını yapıyorsunuz. burada ziynetlerin gösteriş için kullanılmaması gerektiği anlatılıyor. ziynet süs eşyası demektir. hazine anlamıda vardır. arapça bir kelimedir ki ben arabım. bu kelimenin anlamını bilirim. surenin sonlarında koyu yazılan kısım da zaten bunu vurgular. gizlenen ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar deniyor. bu ziynetler halhaldır. ayağa takılan bilezikler. ayağını yere vurunca bunlar ses çıkarır ve bilinir. bilginize sayın büşra hanım. ayetleri kafanıza göre değiştirmeyin.
demekki neymiş.... ziynet eşyası takmamak şartıyla açık gezilebilirmiş... amaç saçı kapatmak değil hırsızlığa ve ziyneti kaybetmemeye karşı bir önlem diyebilirmiyiz?
artık para telefon vs. çantaya koyulduğuna göre ve kapkaç yapıldığına göre... çantalarımızı cüzdanlarımızı örtmek daha mantıklı.. :yamukgul:
tabi siz kuranla yaşamadığınız ve oli bey diğer formda da bunun uydurma oldunu sölediniz için sizin için bu böyleee olacak ve sizin için böyle olmalı
biz en azından islamiyetin mu dini ile alakalı olmadını çok iyi bilioruz ve nur suresi 31. ayette de ziynetten kasıt insanın kendi ziynetidir. eşya biabında diil
Busra?
'sizin Zulfikar' soyleyisin ne demek oluyor, sen Zulfikara inamiyormusun , kabul etmiyormusun yoksa? Kizim sen eger Tanriya ve Peygambere inaniyorsan, hz. Ali efendimizede inaniyorsun demek. Eger hz. Ali efendimize inaniyorsan, Zulfikarada inaniyorsun demek yani "sizin Zulfikarla ugrasiyormuyuz?' demen ne kadar saygisizlik.
Hem sen Zulifikarla bir parcadan olusmus BASORTUSUNU nasil kiyasliyabilirsin?.... Simdi soyledigin seyleri dusunerek soylersen cok sevinirim...cunku su an senin soylediklerin 1. birbirine uymuyor(hem muslumanin diyorsun ama 'sizin Zulfikar' demenle Zulfikari kabul etmiyormus gibi oluyorsun) ve 2. alakasi bile yok(Zulfikarla bir basortusunu kiyasliyamazsin...asla!!!)
Isikcim onun icin hickimse bilmiyorr busra hanim sadece kendisi biliyorrr yanii cok bilmiss biliyormuusn dogaldirr:))))) bu ve bunun gibilere ne soylesen bosturr yanii canim ben soyledim soyledimm hep bos cikkti en iyisi nefesini tuketmeeee yazikk degmezzki :)))
Serkan_Devrim 30.01.2006, 00:16 tabi siz kuranla yaşamadığınız ve oli bey diğer formda da bunun uydurma oldunu sölediniz için sizin için bu böyleee olacak ve sizin için böyle olmalı
biz en azından islamiyetin mu dini ile alakalı olmadını çok iyi bilioruz ve nur suresi 31. ayette de ziynetten kasıt insanın kendi ziynetidir. eşya biabında diil
peki insanın kendi ziynetini ayaklarını yere vurarak belli etmesi nee demek? artı insanın kendi ziyneti nedir? ben islam dinin bedeni ziynet(hazine) olarak gördüğünü bilmiyordum? yazık! aklınızı kullanamadığınız gibi inandığınız kutsal kitabın ayetlerinide kafanıza göre yorumlayıp anlamlarını değiştiriyorsunuz? sadece yazık diyorum.
halitseyfi 30.01.2006, 02:53 tabi siz kuranla yaşamadığınız ve oli bey diğer formda da bunun uydurma oldunu sölediniz için sizin için bu böyleee olacak ve sizin için böyle olmalı
Sevgili Büşra
Öncelikle kuranla yaşayan sadece siz değilsiniz.nur suresi 31. ayeti birde "1977 basımlı Süleyman Ateş'in kuran mealinide" okuyun.Yukarıda yazdığınız gibi "ziynet" "süs " kelimeleri insanın kendi ziyneti olarak kullanıldığı gibi diğre manadada kullanılmıştır. Her ne manada olursa olsun kuranda başı örtme yoktur.
Baş örtüsü bir gelenek olarak karşımıza çıkmış ve uygulanmaktaydı.Bu gün siyasal islamın kullandığı en bellirgin sembollerden biridir. Yinede türban kullananın tercihidir.
BAzı siyasiler türbanı simge olarak kullanmadan önce annelerimiz tülbent ve eşarpla başlarını örterdi. Turban araplardan bize aktarılan birşeydir. İncelediğiniz zaman bunu sizde göreceksiniz.
|
|