Orijinalini görmek için tıklayınız : $eytan...

öNYARGISIZ
09.07.2005, 22:24
Merhaba,

-"$EYTAN", "KAR$I KOYAN" ANLAMINA GELiR.

- "iBLiS", "iFTiRACI" ANLAMINA GELiR.

ALLAH'IN YARATTIGI BiR $EY KUSURLU OLABiLiR Mi? ADALETSiZLiGiN TEMELiNDE YARATICIMIZ OLABiLiR Mi? TANRI BiRiSiNi "KÖTÜ" OLARAK YARATABiLiR Mi?

-KESiNLiKLE HAYIR!

DAVUD PEYGAMBER ALLAH HAKKINDA : "SEN KÖTÜLÜKTEN HO$LANAN ALLAH DEGiLSiN; SENiN YANINDA $ER KONMAZ" (ZEBUR)

MUSA PEYGAMBER DE: "KAYADIR, O'NUN i$i TAMDIR; çÜNKÜ BÜTÜN YOLLARI HAKTIR; SADAKAT ALLAHIDIR VE HAKSIZLIK ETMEZ, SADIK VE DOGRU OLAN O'DUR" (TEVRAT)-DAHA SONRA "$EYTAN" HALiNE GELEN BU RUHi YARATIK, YARATILDIGINDA "KUSURSUZDU".

-ALLAH YARATTIGI TÜM ZEKA SAHiPLERiNE "ÖZGÜR iRADE" VERMi$TiR.

iSA PEYGAMBER $EYTAN HAKKINDA:"O KENDi YOLUNDA YÜRÜMEYE BA$LANDIGINDA KATiL OLDU; HAKiKAT YOLUNDA KALMADI." Dedi.

"HAKiKAT YOLUNDA KALMADI" iFADESiYLE $EYTAN'IN BiR DÖNEM "HAKiKATTE" KALDIGI ANLA$ILIYOR.

BU RUHi YARATIK, KENDiSiNE YARATILI$TAN KENDiSiNE VERiLEN "ÖZGÜR iRADESiNi" KÖTÜYE KULLANDI VE KENDiSiNDE "ÜSTÜNLÜK" VE "KiBiR" GELi$TiREREK, SADECE ALLAH'A AiT OLAN TAPINMAYI KISKANIP, KENDiSiNE TAPINILMASINI ARZULADI!

BU SAGLIKSIZ ARZU SONUCUNDA HAREKETE GEçTi VE iLK iNSAN çiFTi OLAN ADEM VE HAVVA'YI, YARATICILARINA iTAAT ETMEKTEN VAZGEçiRMEYi BA$ARARAK, KENDi YANLARINA çEKTi!

BUNUN SONUCUNDA KENDi KENDiSiNi "$EYTAN " DURUMUNA GETiRMi$ OLDU YANi "KAR$I KOYAN" OLDU!

ALLAH'IN, BU RUHi YARATIGIN "KÖTÜ" OLMASINDA KESiNLiKLE ROLÜ YOKTUR!

Ho$çakalin...

öNYARGISIZ
12.09.2005, 22:24
Merhaba,

Bu yaziyi yazali 2 AYI GEçTi ancak ne olumlu ne de olumsuz, hiç bir yorum yazilmadi, ilginç!

Bunu nasil algilamam gerekir?

Bu yaziya tamamen katildiginiz sonucuna mi varmaliyim?

Ho$çakalin...

Ayfer_A
12.09.2005, 22:45
Merhaba Can bey,
Dini bilgim süper olmasada, mantikli düsünmek beni su sonuca ulastiriyor:yeri, gögü yaratan tanri, HERSEYIN olusumunun sorumlusu olduguna göre, kötülügün simgesi olan Seytanida bir sebeple yaratmis olmalidir. Eger iyi hatirliyorsam, bu sebepte insanlari sinamaktir.

öNYARGISIZ
14.10.2005, 22:31
Merhaba,

-----"Merhaba Can bey"

Can bey Kim?

-----"yeri, gögü yaratan tanri, HERSEYIN olusumunun sorumlusu olduguna göre, kötülügün simgesi olan Seytanida bir sebeple yaratmis olmalidir. Eger iyi hatirliyorsam, bu sebepte insanlari sinamaktir."

Tevrat, Zebur ve Incil'e yani Mukaddes Kitaba göre Yaraticimiz KiMSEYi SINAMAZ:

*** " Bir sinavla kar$ila$inca kimse "Tanri beni SINIYOR" demesin. Çünkü Tanrı kötülüklerle sinanmadığı gibi, kendisi de kimseyi SINAMAZ. " (incil)

Yazimda ayrintili $ekilde yazdigim gibi Kusursuz yaratilan bir Melek Kendisine Tanri tarafindan hediye edilen "ÖZGÜR iRADESiNi" yanli$ yapmakta kullanmi$tir ve kendisini "Kar$i koyan" anlamina gelen "$eytan" haline gelmi$tir yani O'nun KötÜ olmasinda Tanri'nin hiç bir mÜdahalesi yoktur!

ho$çakalin...

Adam
20.12.2005, 16:53
Arkadaslar merhaba ben bosluk doldurmayı ve komplo teorilerini seven bir insan olarak seytan da da aynı seyi denedim ve ilginc sonuclar cıktı.Yalnız asagıdaki yazıyı okurken benim hic bir artniyetim olmadıgını satanıst veya seytanla özel munasebetimin olmadigini sadece temel mantik cercevesinde böle bir seyinde olabilecegine dair bir teori gelistirdim bosluklari olabilir söylerseniz sevinirim hakaret dısında her turlu elestiriye aciim. Son kez belirtiyorum asagida yazdiim sey inandigim olgu degil sadece bir varsayimdir.
Bütün kutsal kitaplarda seytanın sorgusuz sualsiz kötü yaramaz ahlaksız bir kisilik tarifi hakimdir ve kendisine her konuda yuklenilmektedir.Kendisi hic bir zaman kutsal yaradana esit tutulmamakla kücük görülmekle beraber insan icin her zaman hak yolundan gitme veya seytanla yoldan cikma tarifleri vardir.
Bu sonuclara hicbir önyargısı olmayan ve mantıkla hareket eden bir insan olarak baktımız da seytan yargısız infaza maruz kalmıstır ve yaradan kendini bir suru kitapda ifade etme hakkı bulmusken seytana bu hak tanınmamıstır veya cogunluk tarafından bilinmemektedir.Yani bir taraf birini suclamıs suclamalarda bulunmus hatta yargılamıs ama taraflardan digerinin konu hakkındaki hic bir yorumu olmamasına(veya bilinmemesine) ragmen toplum onu suclu olarak ele almıstır. Burdan cikan sonuc seytan zulme haksizliga ugramis baska bir güc odagi olabilir mi? Neden olmasin :)

ps:Ben insandan kutsal herhangi bir uluya inanmiorum bu seytan ve tanri icinde gecerli o yüzden ölcülü elestirin :)

mercan
20.12.2005, 17:02
:)) değişik bi bakış açısı ve yorum:)) daha öncede bi başlıkda aynısını söylemişdim şimdide söylüyorum....
yavv gitmeyelim bukadar şeytanın üzerineee , yazık :)) şeytan işin bahanesi bence!! ne varsa insanın kendisinde!!!!

Lamekan
20.12.2005, 17:06
ne şeytani ksrdelim herşeyi yaparız sonrada şeytana suç atarız.. Bizi yoldan çıkardı diye :)))

Oli
20.12.2005, 17:10
işte alevilik bu
yavv gitmeyelim bukadar şeytanın üzerineee , yazık :)) şeytan işin bahanesi bence!! ne varsa insanın kendisinde!!!!

Her ne ararsan kendinde ara
Mekke'de Kudüs`te Hac'da değil [Hacı Bektaş-i Veli]

ne varsa insandadır. şeytanda insandır melekte. Aleviliği tam bilmediğimizden bizde inanır olduk bu safsatalara. Dinciler şeytan diye bir öcü yaratmış ne olsa ondan biliyor. ben hırsızlık yaparsam şeytanın suçu ne şeytan benim beynimdedir. bu her kötülüğümüz için geçerlidir. lütfen ne ararsanız kendinizde arayın.

mercan
20.12.2005, 17:18
şeytan benim beynimdedir. bu her kötülüğümüz için geçerlidir. lütfen ne ararsanız kendinizde arayın.

ÇOOOKKKK DOĞRU :))

sila
20.12.2005, 17:27
nee seytanii yaa seytanin adi cikmiss 9 inmiyor sekizee insaalr onuda gectiiiii.....seytan isini yapamaz olduu artik insanalr bir seytan olmusss :))))

öNYARGISIZ
02.01.2006, 21:21
Merhaba arkada$lar,

Genelleme yapmak istemem ancak tüm Alevilerin Kuran'a dolayisiyla "$eytan" denen bir varliga inandiklarini sanirdim ancak yazilan yorumlara bakilirsa, "$eytan" denen bir varliga inanmadiklari ortaya çikiyor!

"$eytan" Tevrat, Zebur ve Incil'de yani Mukaddes Kitap'ta, Özgür iradesini kötüye kullanip Yaraticiya isyan eden bir Melek olarak tanitilir ayrica Adem ve Havva'nin günah i$lemesinden sonra Dünyayi yönetenin de $eytan oldugu vurgulanir!

Inanmamakta özgürsünüz tabii...

Ho$çakalin...

müttaki
07.01.2006, 13:47
herkese selam başta önyargısız olan misyoner kardeşime :)
Kurana göre şeytan ve melek ve Hz. Adem ile Hz. Havva nın bunlarla ilişkileri
bakara-30: hani Rabbin meleklere ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti. onlar, ya Rab bizler hamdinle seni tespih ve seni tenzih edip dururken yeryüzünde fitne ve fesat çıkaracak insanımı halife kılıyorsun dediler. Allah da onlara sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim dedi.
Araf-11:Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.
görüldüğü üzere melek ve şeytanlar o zaman aynı çünkü o zaman herşey Allahın birliğinde ve beraberliğinde. ta ki insan yaratılıpta Allahın halifesi olana kadar. peki nedir bu halifelik ki meleklerin saygı ile eğilmesi gerekiyor.
meleklerin hepsi birer bilgisayar programı gibidirler. iki, üç,dört v.b. kanatlı olmaları veya daha fazla kanata sahip olmaları onların programlarının sahip oldukları yetilerdir. bütün alem bir bilgisayar olsun ve buna Allah diyelim. bu bilgisayara ait tüm programlar ve parçalarda birer melektir. İnsan ise bu bilgisayarın içinde ki yepyeni bilgisayarcıklardır. meleklerin yetileri ile yepyeni melekler ve programlar var ettiler ve biz bugün bu hale geldik. şeytan ise insana yetilerini sunmadı ve karşı çıktı. Allahın birliğinden ayrılıp insanında bu birlikten çıkmasını amaçladı.

burhan kepez
12.01.2006, 19:21
Arkadaşlar bu şeytan yine yapmış yapacağını Mekke'de şeytan taşlarken 345 kişi ölmüş. Gelin sizde fazla uğraşmayın şeytanla kızdırmaya pek gelmiyor; ne dersiniz?

Adam
12.01.2006, 23:28
ya arkadaşım işte nedir bu zihniyet ben de anlayabilmiş değilim 345 insan evladı ya yazık günah her sene şeytan taşlarken canlarından oluyorlar. Ya bu benim dinkardeşim demeden birbirlerini eziyorlar şeytanı cezalındırmak için sonra da suçlu garibim şeytan oluyor yine.

müttaki
12.01.2006, 23:46
canı alanda verende Allahdır.:)

Oli
12.01.2006, 23:49
canı alanda verende Allahdır.:)

canı veren insanın anne ve babasıdır. alan ise hastalık olabilir, bi katil olabilir, kaza olabilir. Dünyaya müdahaleci bir güç yoktur.

müttaki
13.01.2006, 00:14
bunlar aleviliğin temeli olan görünen yalanlardır
Alevi hakikati ise batıni gerçeklerdir

izmirksk
13.01.2006, 00:18
Tanrı ve Şeytan Üzerine....
Bir universite profesoru ogrencilerine su soruyu
sorar;

'Var olan herseyi Tanrimi yaratti?'

Cesur bir ogrenci ayaga kalkar ve yanitlar.
'Evet herseyi Tanri yaratti!'

Profesor sorusunu yineler ve ogrenci yine 'evet efendim ' diye
yanitlar. Profesor devam eder;
'Eger herseyi yaratan Tanri ise ve seytan var olduguna gore seytani da Tanri yaratmis olur ve calismalarimizda uyguladigimiz 'Kesinlestirme' prensibine gore de Tanri seytandir. Ogrenci boyle bir onerme karsisinda sasirir ve yerine oturur.Profesor ise ogrencilerine bir kez daha Tanri'nin icindeki kaderin bir efsane oldugunu kanitlamaktan oturu oldukca mutludur.Bu arada bir ogrenci ayaga kalkar ve Bir soru sorabilirmiyim profesor? der. Profesor de
sorabilecegini soyler.
Ogrenci ayaga kalkar ve 'Soguk var midir? diye sorar.

Profesor; Nasil bir soru bu boyle, tabiki vardir ' diye yanitlar.
'Sen hic soguktan usumedin mi?'

Ogrenci ; -'Aslinda, fizik yasalarina gore soguk yoktur. yasamda/realitede biz sogugu sicakligin yoklugu olarak dusunuruz.Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir sekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler.Ornegin,Absolute 0 (-460 derece F) sicakligin kesin yoklugudur (hic olmadigi seviyedir).Tum maddelerin bu seviyede reaksiyon verme ozellikleri bozulur ve degisir. Soguk
yoktur,o yalnizca sicakligin yoklugunda duyumsadiklarimizi tarif etmek icin yarattigimiz bir kelimedir' der ve devam eder,

"Profesor, karanlik var midir?"
Pofesor ;
'Tabiki vardir'.

Ogrenci yanitlar,
'Korkarim gene yaniliyorsunuz efendim.Cunku, karanlik da yoktur. Yasamda/realitede karanlik isigin yoklugudur.Biz isik uzerinde calisabiliriz ama karanligi calisamayiz.Gercekte,biz Newton'un prizmasini kullanarak beyaz isigi kirar ve renklerin cesitli dalga uzunluklari uzerinde calisabiliriz.Ama karanligi olcemeyiz.Bir basit isik isini karanlik bir mekani aydinlatarak karanligi kirmis olur yani karanligi gecersiz kilar. Siz belli bir mekanin/uzayin ne kadar karanlik oldugundan nasil emin olursunuz? Isigin miktarini olcersiniz! Bu dogrudur degilmi? Karanlik insanlik tarafindan , isigin olmadigi yer/mekan icin kullanilan bir kelimedir. Son olarak ogrenci profesore gene sorar; '

Efendim seytan var midir?

Bu kez profesor pek emin olamamakla birlikte yanitlar;
'Tabiki, acikladigim gibi, biz onu her gun , her yerde onu goruruz. Seytan/kotuluk bir kisinin baska bir kisiye her gun sergiledigi insaniyetsizliginin bir ornegidir.O , dunyadaki islenmis tum suclarda,siddette yer alir.Bunlarin tumu seytanin kendisinden baksa bir sey de degildir.' der.

Ogrenci devam eder; -'Seytan yoktur efendim.Yani o kendi basina yoktur. Seytan basit olarak Tanrinin yoklugudur.O aynen karanlik ve soguk da oldugu gibi insanin tanrinin yoklugunu tarif etmek uzere yarattigi bir kelimeden ibarettir.Tanri seytani yaratmadi. Seytan/kotuluk insanin tanrisal sevgiyi yureginde duyumsamadigi zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.O aynen sicakligin olmadigi yere gelen
soguk ya da isigin olmadigi yere gelen karanlik gibidir.

Profesor yerine oturur. Genc ogrencinin adi Albert Einstein'dir
tabi ne kadar doğru bilmiyorum sadece bir yerde görmüştüm

ISIK
13.01.2006, 00:23
Arkadaslar, en iyisi 666 yi aramiyalim.....:)))))))))))))))) Bu arada 06-06-2006 tarihi evlenmek isteyen ciftler icin cok populer secenekmis!!!!

Adam
13.01.2006, 00:40
Tanrı ve Şeytan Üzerine....
Bir universite profesoru ogrencilerine su soruyu
sorar;

'Var olan herseyi Tanrimi yaratti?'

Cesur bir ogrenci ayaga kalkar ve yanitlar.
'Evet herseyi Tanri yaratti!'

Profesor sorusunu yineler ve ogrenci yine 'evet efendim ' diye
yanitlar. Profesor devam eder;
'Eger herseyi yaratan Tanri ise ve seytan var olduguna gore seytani da Tanri yaratmis olur ve calismalarimizda uyguladigimiz 'Kesinlestirme' prensibine gore de Tanri seytandir. Ogrenci boyle bir onerme karsisinda sasirir ve yerine oturur.Profesor ise ogrencilerine bir kez daha Tanri'nin icindeki kaderin bir efsane oldugunu kanitlamaktan oturu oldukca mutludur.Bu arada bir ogrenci ayaga kalkar ve Bir soru sorabilirmiyim profesor? der. Profesor de
sorabilecegini soyler.
Ogrenci ayaga kalkar ve 'Soguk var midir? diye sorar.

Profesor; Nasil bir soru bu boyle, tabiki vardir ' diye yanitlar.
'Sen hic soguktan usumedin mi?'

Ogrenci ; -'Aslinda, fizik yasalarina gore soguk yoktur. yasamda/realitede biz sogugu sicakligin yoklugu olarak dusunuruz.Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir sekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler.Ornegin,Absolute 0 (-460 derece F) sicakligin kesin yoklugudur (hic olmadigi seviyedir).Tum maddelerin bu seviyede reaksiyon verme ozellikleri bozulur ve degisir. Soguk
yoktur,o yalnizca sicakligin yoklugunda duyumsadiklarimizi tarif etmek icin yarattigimiz bir kelimedir' der ve devam eder,

"Profesor, karanlik var midir?"
Pofesor ;
'Tabiki vardir'.

Ogrenci yanitlar,
'Korkarim gene yaniliyorsunuz efendim.Cunku, karanlik da yoktur. Yasamda/realitede karanlik isigin yoklugudur.Biz isik uzerinde calisabiliriz ama karanligi calisamayiz.Gercekte,biz Newton'un prizmasini kullanarak beyaz isigi kirar ve renklerin cesitli dalga uzunluklari uzerinde calisabiliriz.Ama karanligi olcemeyiz.Bir basit isik isini karanlik bir mekani aydinlatarak karanligi kirmis olur yani karanligi gecersiz kilar. Siz belli bir mekanin/uzayin ne kadar karanlik oldugundan nasil emin olursunuz? Isigin miktarini olcersiniz! Bu dogrudur degilmi? Karanlik insanlik tarafindan , isigin olmadigi yer/mekan icin kullanilan bir kelimedir. Son olarak ogrenci profesore gene sorar; '

Efendim seytan var midir?

Bu kez profesor pek emin olamamakla birlikte yanitlar;
'Tabiki, acikladigim gibi, biz onu her gun , her yerde onu goruruz. Seytan/kotuluk bir kisinin baska bir kisiye her gun sergiledigi insaniyetsizliginin bir ornegidir.O , dunyadaki islenmis tum suclarda,siddette yer alir.Bunlarin tumu seytanin kendisinden baksa bir sey de degildir.' der.

Ogrenci devam eder; -'Seytan yoktur efendim.Yani o kendi basina yoktur. Seytan basit olarak Tanrinin yoklugudur.O aynen karanlik ve soguk da oldugu gibi insanin tanrinin yoklugunu tarif etmek uzere yarattigi bir kelimeden ibarettir.Tanri seytani yaratmadi. Seytan/kotuluk insanin tanrisal sevgiyi yureginde duyumsamadigi zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.O aynen sicakligin olmadigi yere gelen
soguk ya da isigin olmadigi yere gelen karanlik gibidir.

Profesor yerine oturur. Genc ogrencinin adi Albert Einstein'dir
tabi ne kadar doğru bilmiyorum sadece bir yerde görmüştüm

gerçekten muhteşem bir yazı bizle paylaştığın için sonsuz teşekkürler

Serkan_Devrim
13.01.2006, 01:12
Arkadaslar, en iyisi 666 yi aramiyalim.....:)))))))))))))))) Bu arada 06-06-2006 tarihi evlenmek isteyen ciftler icin cok populer secenekmis!!!!
hangi manyak o tarihte evlenir yaw?:yamukgul::7:

mercan
13.01.2006, 01:22

neden ışık anlayamadım ben yaw bu sayıda ne varmıs :))

Adam
13.01.2006, 01:29
666 şeytanı sembolize eder örneğin incilde şeytanın sayısı 666 olarak geçer pentagram(ters yıldız= şeytanın sembolü)ın iç açıları cos(666)=sin(36) yani 36 derecidir bu da epey ilginçtir

mercan
13.01.2006, 01:35
666 şeytanı sembolize eder örneğin incilde şeytanın sayısı 666 olarak geçer pentagram(ters yıldız= şeytanın sembolü)ın iç açıları cos(666)=sin(36) yani 36 derecidir bu da epey ilginçtir

heeeeeee ok anladı ben :)) ozaman yukarda aliekberin sorusuna cevap veriyorum

aliekber 06/06/06 tarihinde hangi manyak evlenmek ister demişsin :3D_NG (9)
valla ben evlenmem ama sayılar yüzenden değil bu yaşda okadar keriz olmadığımdan :)):3D_NG (9)

Serkan_Devrim
13.01.2006, 01:52
heeeeeee ok anladı ben :)) ozaman yukarda aliekberin sorusuna cevap veriyorum

aliekber 06/06/06 tarihinde hangi manyak evlenmek ister demişsin :3D_NG (9)
valla ben evlenmem ama sayılar yüzenden değil bu yaşda okadar keriz olmadığımdan :)):3D_NG (9)
şimdi öle dersin ama beyaz atlı prens çıkınca görürüm seni. :yamukgul: hehehe

mercan
13.01.2006, 01:56
şimdi öle dersin ama beyaz atlı prens çıkınca görürüm seni. :yamukgul: hehehe

bu konuyu daha öncede tartışmaya açmıştık beyaz atlı olanından bulunmamaktadır yane stoklar tükenmiş durumda:3D_NG (9) siyah kaldı oda işe yaramıyo... out

Hüseyin69
13.01.2006, 01:58
Yazimda ayrintili $ekilde yazdigim gibi Kusursuz yaratilan bir Melek Kendisine Tanri tarafindan hediye edilen "ÖZGÜR iRADESiNi" yanli$ yapmakta kullanmi$tir ve kendisini "Kar$i koyan" anlamina gelen "$eytan" haline gelmi$tir yani O'nun KötÜ olmasinda Tanri'nin hiç bir mÜdahalesi yoktur!

ho$çakalin...

bizde kusursuz yaratildik lakin bizide bazen özgür irademizi yanlis kullaniyoruz

?????

Serkan_Devrim
13.01.2006, 02:04
bu konuyu daha öncede tartışmaya açmıştık beyaz atlı olanından bulunmamaktadır yane stoklar tükenmiş durumda:3D_NG (9) siyah kaldı oda işe yaramıyo... out
beyaz atlı yoktur ama aşk insanı kör eder. sizde beyaz atlı sanırsınız bir baldırı çıplağı.:yamukgul: hehehe

mercan
13.01.2006, 02:10
beyaz atlı yoktur ama aşk insanı kör eder. sizde beyaz atlı sanırsınız bir baldırı çıplağı.:yamukgul: hehehe

:sas: ööööööğğğğğğğğğ gıcık :))

ben o kör olanlardan değilim akllı başında bi şahsiyetim ayrıca renkleride ii ayırt ederim ve ayrıca konuya bağlamak bakımındanda şeytana bile pabucunu ters giydiririm:3D_NG (9) yani hiç denemedim ama denesem yapabilirim ...acaba kaç numara pabuç giyiyoo:3D_NG (9)

Serkan_Devrim
13.01.2006, 02:15
:sas: ööööööğğğğğğğğğ gıcık :))

ben o kör olanlardan değilim akllı başında bi şahsiyetim ayrıca renkleride ii ayırt ederim ve ayrıca konuya bağlamak bakımındanda şeytana bile pabucunu ters giydiririm:3D_NG (9) yani hiç denemedim ama denesem yapabilirim ...acaba kaç numara pabuç giyiyoo:3D_NG (9)
benim bi arkadaşım var senle tanışmak istiyo. adı azrail melekoğlu.:yamukgul: şeytanla randevunmu varmış ne. seni bekliyormuş. azraili göndermiş. şu aralar peşinde. :yamukgul: hehehe
şeytan bu fazla uğraşmaya gelmez. malum cehenneme gitme olasılığıda var. hehehe

mercan
13.01.2006, 02:31
benim bi arkadaşım var senle tanışmak istiyo. adı azrail melekoğlu.:yamukgul: şeytanla randevunmu varmış ne. seni bekliyormuş. azraili göndermiş. şu aralar peşinde. :yamukgul: hehehe
şeytan bu fazla uğraşmaya gelmez. malum cehenneme gitme olasılığıda var. hehehe

yaaa öyle deme .... aynı zamanda 2005 ....2006 ve yaşayacağım tüm yılların en meraklı ödleği benimdir:3D_NG (6)
gece gece tutcak ödlekliğim... ııııı şeyyy ben tanımam eetmem bi kötülüğümde dokanmamıştır sayın şeytana ...tövbe tövbe biz bu konuya gündüz vaktiyle devam edelim eniyisi harbii şimdi tırstım :3D_NG (24

Serkan_Devrim
13.01.2006, 02:38
yaaa öyle deme .... aynı zamanda 2005 ....2006 ve yaşayacağım tüm yılların en meraklı ödleği benimdir:3D_NG (6)
gece gece tutcak ödlekliğim... ııııı şeyyy ben tanımam eetmem bi kötülüğümde dokanmamıştır sayın şeytana ...tövbe tövbe biz bu konuya gündüz vaktiyle devam edelim eniyisi harbii şimdi tırstım :3D_NG (24

niye şeytan ve azrail gündüz çalışmıyorlarmı?:yamukgul: hehehe

mercan
13.01.2006, 02:41
niye şeytan ve azrail gündüz çalışmıyorlarmı?:yamukgul: hehehe

mesai saatlerini bilemicem ama en azından gündüz bukadar tırsmam heralde

Serkan_Devrim
13.01.2006, 02:47
mesai saatlerini bilemicem ama en azından gündüz bukadar tırsmam heralde
ok. erkekliğe b.k sürmeyim diye söylemiyom ama bende tırstım.
bu arada ben konuları iyice kaynatan oldum bu aralar. bakalım şikayet nezaman gelecek. :yamukgul: hehehe

ISIK
13.01.2006, 22:20
Bence seytani yazar Johann Wolfgang von Goethe cok guzel anlatiyor "Goethe's Faust" isimli kitabinda!!!!

Nesimi
11.04.2006, 17:44
Gerçek anlamda satanizmin ilkeleri şunlardır:
1- Sorulmadıkca görüş ya da yavsiye verme!
2-Dinleyiceğine emin olmadıkça derdini kimseye anlatma!
3-Başkasının evinde ona saygı göster aksi takdirde gitme!
4-Evindeki misafir sana kötülük unsuru olabilecek bir davranışta bulunursa sen de ona öyle davran!
5-Karşındakinin açık isteği olmadıkca cinsel ilişkiye girme!
6-Başkasına yük olduğu ve kurtulmak istediği şeyler hariç kendine ait olmayan hiç birşeyi alma!
7-Arzularını elde etmeni sağlayacak şekilde kullandığın sürece büyünün gücüne inan aksi takdirde kullanma!
8-Kendini muhattap etmeye gerek görmediğin hiç bir şeyden şikayet etme!
9-Çocuklara zarar verme!
10-Sana zarar vermedikçe hayvanları öldürme!
11-Açık bir arazide yürüdüğünde kimseyi incitme..Birisi canını sıkacak bir durum teşkil ederse ona durmasını söyle. Eğer durmazsa saldır !

Dokuz büyük günah

Aptallık
Özentilik
Sevilme, benimsenme beklentisi
Kendini kandırma
Perspektif eksikliği
Geçmişteki Ortodoks Satanist uygulamalara sahip çıkma
Üreticiliği engelleyecek kadar kibir sahibi olma
Estetik duygu yoksunluğu
Ödlekleştiren konformizm.

Dokuz ilke

Tevekkül ve yetinme yerine sonsuz kişisel tatmin için çalış,
Mistik düşler yerine capcanlı hayatı yaşa,
Kendini kandırma. Kirletilmemiş bilgeliğin temsilcisi ol,
Sevgini hakedene sakla. Şaklabanlara harcama,
Öbür yanağını dönme, intikam al,
Sorumlu olana karşı sorumluluk göster. Şevkat, enerji vampirlerine dikkat,
İnsan dört ayaklılar gibi bir hayvandır. Kimi zaman onlardan iyi, çoğunlukla onlardan beterdir. "Ruhi ve entelektüel yüceliği" onu hayvanlar aleminde en acımasız yaratık yapar,
Şeytan, günah adı verilen fiziki, duygusal, düşünsel yücelikleri savunur, onlar birer zevkten ibarettir,
Şeytan, öcü gibi kullanıldığı sürece caminin, kilisenin en iyi dostudur.

Anton Szandor Lavey - Satanist kilisesi lideri

Nesimi
11.04.2006, 17:47
"Biyografisine bakarsanız Howard Stanton LaVey ya da bilinen adıyla Anton Szandor LaVey, üstadı Şeytan'a bile pabucunu ters giydirecek kadar zeki, marifetli bir fani. Kökü Avrupa'ya uzanan göçmen bir ailenin çocuğu. Chicago doğumlu. İlk uğraş alanı müzik. Piyanodan obuaya geçmiş. 15 yaşında San Francisco Senfoni'de ikinci oboist olmuş. Sonraları trompet, trombon, klarnet ve keman çalmayı öğrenmiş. Paganini'nin şöhretini sarsmamak, müzik dünyasında "ikinci şeytan kemancı" vakasına yol açmamak için olsa gerek, 20'li yaşlarında müziği bırakıp sirk dünyasına adım atmış. LaVey'in sirkteki ilk işi kafes bakıcılığı. Ahbaplığı ilerletince aslanlarla gösterilere çıkmaya başlamış. O zamanlar en büyük numarası, aslanların ağzına kafasını sokmak. Fakat günün birinde dostlarından biri ağzını kapatıp ensesinden et koparınca LaVey meslek değiştirme gereği duymuş.

Bir sonraki işi morgda polis fotoğrafçılığı. San Francisco polis yetkilileri ceset fotoğrafları çeken genç adamın egzantrik karakterini çabuk farketmiş. LaVey, merkeze alınıp gerçeküstü olaylarla ilgili telefonları cevaplandırmakla görevlendirilmiş. "Ceset fotoğrafları çekerken kötülüğün binbir boyutuna tanık oldum. Çevremdekiler, kaderi böyleymiş, tanrı istemiş, diyordu. Dünya gittikçe garip gelmeye başlamıştı. Gece kulüplerinde piyanomun eşliğinde striptiz yapan kızlara şehvetle bakan adamları pazar günü org çalarken kilisede görüyordum. Çocuklarını da alıp geliyor, bağışlanmak için yakarıyorlardı. Anladım ki gerçekte kilise ikiyüzlülüğün mabedidir."

http://www.dodocuk.com/lav.htm

Şeytanla ilgili bir sayfa, bende katkıda bulunayı mdedim fikir sahibi olmanız açısından...

Bu işin temeli kedi kesme olayı değil :) Kendi kuralları olan bir inanç. Bir açıdan bakıncada aslında İnançlara karşı olan bir inanç temeli Hristyan kilisesinin iki yüzlülüğü halkı sömürmesine karşı insanları doğru yola çağırmak kendi ayakları üzerinde durmalarını ve mantıklı davranmalarını sağlamakmış.

Nesimi
11.04.2006, 18:23
Bu konuyla alakalı başka bir gerçekte şudur :

"Şeytan Ayetleri" diye ünlenen sözlerin önce Kuran'a ayet olarak sokulduğu, bu sözlerde "Lat, Uzza, Menat" adlı tanrıçalar övüldüğü için putataparların, peygamber ve inanırlarıyla birlikte secde ettikleri, bir olay olarak kaynaklarda yer alır. Konu, bilim namusu içinde ve soğuk kanlı olarak tartışılmalıdır. Telaşa, heyecana gerek yok. Ortada bir olgu, bir gerçek varsa -ki vardır-, "hayır yok böyle bir şey" demekle yok olmaz.
Kimi polemikçiler, Humeyni'nin cinayete azmettirici fetvası doğrultusunda tutumlar sergilediler. Ve saldırı üstüne saldırıda bulundular.
Şimdi, olayın gerçekliğini dile getiren kanıtları görelim:
1-"Şeytan Ayetleri" olayına değindiği , bu olayı dile getirdiği savunulan ayetler:
a) Hacc suresinin 52. ayeti ve izleyen ayetler.
52. ayette, her peygamberin okuduğu şeye, şeytanın bir şeyler kattığı ama tanrının, şeytanın kattığını hükümsüz bıraktığı ve kendi ayetlerini geçerli -sağlam kıldığı, anlatılır. Görüldüğü gibi anlatım, Şeytan Ayetleri diye bilinen ayetlerin, Kuran'a sokulup sonra çıkarıldığı, sokanın şeytan, çıkaranın da Cebrail aracılığı ile tanrı olduğu yolundaki ifadelere uygundur. Zaten tefsirler de bunu için bu ayetleri, olayın yansıtıcısı olarak görürler. 52.ayetten sonraki ayetlerde de aynı olaya uygun anlatımlar bulurlar.
b)İsra suresinin 73. ve 75. ayetleri:
Bu ayetlerin anlamları şöyledir:
"Ey Muhammed! Seni, sana vahyettiğimizden uzaklaştırıp daha başkasını ileri sürerek bize iftira etmeye sürüklüyorlardı nerdeyse. O zaman seni dost bulacaklardı. Eğer seni pekiştirmiş olmasaydık, andolsun ki, onlara eğilim gösteriyordun, az kalsın. O zaman sana, yaşamı da , ölümü de kat kat azab biçiminde tattırırdık. Sonra da bize karşı bir yardımcı bulamazdın."
2-Hadisler:
Hadis 1: "Peygamber Mekke'de Necm suresini okurken secde etti ve onunla birlikte,-aldığı toprağı alnına götüren yaşlı birinin dışında Müslüman ve putatapan herkes secde etti." Kaynak: Buhari( hadis no:555), Tirmizi ve öteki hadis, fıkıh kitapları.
SORU:
1-Peygamberin can düşmanı diye nitelenen putataparlar nasıl oldu da, Muhammed ile bir araya gelebildiler?
2-Putataparlar nasıl oldu da, Muhammed ile birlikte secde ettiler?
Bu soruların karşılığını bulabilmek için, bundan sonraki iki hadis iyi incelenmelidir.
Hadis 2: "Peygamber Mekke'de iken Necm suresini okuyorduç" Lat'ı, Uzza'yı ve bir öteki, üçüncü (put) olan Menat'ı gördünüz mü ? diyen yere gelince şeytan, peygamberin diline şunu atıverdi
"İşte bunlar, yüce turnalardır. Şefaatleri de elbette ki umulur." Bunun üzerine putataparlar: "Muhammed daha önce değil, bu gün tanrıçalarımızı iyi sözlerle andı!" dediler. Yine bunun üzerine Peygamber secde etti ve onlar da secde ettiler. İşte bu nedenle de Tanrı şu ayeti indirdi:
"(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın. Tanrı, şeytanın bıraktığını bozar, kendi ayetlerini güçlendirir. Tanrı bilendir, hikmetlidir." (Hacc suresi, ayet:52) (Anlatan Peygamberin arkadaşları: Abdullah İbn Abbas'ın da içinde olduğu bir topluluk. Kaynak: Süyuti, İbn Hacer)
Ve çok açık görülüyor ki:
Putataparların Peygamberle birlikte secde etmelerinin nedeni :"Peygamberin üç putu (Lat, Uzza, Menat) öven sözlerle anması ve bunu, ayet olarak okumasıdır." Bu sözlerin oluşturduğu ayetler, tanrının ayetleri değil "şeytanın ayetleri"dir. Bu ayetler sonradan sureden çıkarılmıştır. Hacc suresinin 52.ayetinde anlatılanda budur.
Bu konuda uzun söze gerek yok. İslam dünyasının en büyük uzmanlarından Suyuti ve İbn Hacer "hadis"i sağlam ve olayı gerçek kabul ediyorlar. Süyuti'de, İbn Hacer'de hangi hadisin sağlam, hangisinin çürük olduğunu en iyi bildikleri İslam dünyasında kabul edilegelmiş uzmanlardır. Ve bunlar için de "dinsiz, İslam düşmanı" suçlaması yapılamaz.
Kısacası:
1."Şeytan Ayetleri" olayı gerçektir. Bunu yok sayma çabaları da boşunadır.
2.Diyanet İşleri Başkanlığı en büyük İslam otoritelerince de sağlam kabul edilen hadise dayalı ayetlerle destekli bu olayı yok sayma yerine ülkede kimseye yararı olmayan din terörünü kınayıcı çabalara girse çok daha yararlı bir tutum göstermiş olurdu. Çünkü gerçek olduğu halde bu olaya "iftira"dır, "dinsizlerin uydurmasıdır" biçimindeki sözler, cinayete azmettiren fetvalara çanak tutmaktan başka bir şeye yaramaz.
Turan Dursun
ADMIN' in NOTU: Muhammed' in Lat, Uzza ve Menat'ı övdüğü zamanın, İslamın henüz yayılmadığı, Mekke' de Muhammed ile alay edildiği ve dolayısıyla Muhammed' in oldukça yanlız ve sıkıntılı olduğu bir döneme denk gelmesi üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır. Bu şekilde yanlız ve baskı altında olan Muhammed' in büyük bir gaf yaparak adı geçen tanrıçaları övmesini açıklayabiliriz. Muhammed daha sonradan pişman olmuş ve bu kötü durumdan, "bunu bana şeytan söylettirdi" diyerek kurtulmaya çalışmıştır.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=9

Nesimi
11.04.2006, 19:05
Şeytan konusuyla ilgili olduğu için bu konuda bilgi vermek istiyorum.

Yezidilik, Ortadoğu (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ortado%C4%9Fu) kökenli bir dindir (http://tr.wikipedia.org/wiki/Din). Çoğunlukla Kürt (http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt) kökenli olan Yezidiler Irak (http://tr.wikipedia.org/wiki/Irak)'ın Musul (http://tr.wikipedia.org/wiki/Musul) kentinde ağırlıklı olarak yaşamaktadırlar. Suriye (http://tr.wikipedia.org/wiki/Suriye), Türkiye (http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye), İran (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran), Gürcistan (http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCrcistan) ve Ermenistan (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ermenistan)'da da cemaatleri bulunan Yezidiler'in bugünkü toplam sayısının 500,000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca başta Almanya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Almanya) ve İsveç (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0sve%C3%A7) olmak üzere Avrupa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa) ülkelerinde de bir çok göçmen Yezidi yaşamaktadır.

Din

Yezidiler Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus)'a ibadet ederler. Melek Tavus İslam (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0slam) Dini'ne göre Allah (http://tr.wikipedia.org/wiki/Allah) tarafından Şeytan (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeytan)'a çevrilmiş melektir (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek). Ancak Yezidi inancından kötü bir melek değil yanlış anlaşılmış ve sonradan affedilmiş iyi bir melektir.
Yezidilik'ten önceki ilahi dinlerde anlatılan, şeytanın, yaratıcının buyruğuna rağmen insan karşısında eğilmeyip saygı göstermemesi, onun aslında ne kadar asil olduğunun tüm evrene ispatıdır ve yaratıcı tarafından sınanmıştır. İşte bu sınavı başarı ile verip tüm insanlığın ve dünya işlerinin başına geçme hakkını kazanmıştır.
Ancak burada Şeytan'ın sahip olduğu özellikler diğer dinlerden farklıdır. Yezidilikte tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için Şeytan bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir. Şeytan "Melek Tavus" olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. Tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. Aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, Tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. Bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus)'tur. Ahiret inancı gibi sonradan hesap verilecek bir yerin varlığı söz konusu değildir. İnsanın inanışına ve yaşayışına göre dünya cennete de cehenneme de dönüşebilir. Melek Tavus bütün bu işlerin denetleyicisi ve tanrının bu dünyadaki gölgesidir.
Ayrıca Yezidiklik'teki Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus) incancı ile eski Zerdüştlük (http://tr.wikipedia.org/wiki/Zerd%C3%BC%C5%9Ftl%C3%BCk) ve Mitraistlik (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Mitraistlik&action=edit)'den etkilenmiştir. Günümüzde, Yezidiler oldukça kapalı ve geleneklerine bağlı olarak kültürlerini devam ettirmektedirler

Yezidilerde Yaradılış

Başlangıçta Tanrı Azda (http://tr.wikipedia.org/wiki/Azda) kendi ateşinden Melek Tavus'u yaratır ve ona evreni ve insanı yaratma görevini verir. Bununla birlikte yaradılış işinde Tavus'a yardımcı olacak 6 melek daha yaratır. Bunun üzerine Melek Tavus, Azda'nın verdiği buyruk doğrultusunda ve yina Azda'dan aldığı bir toz ile Erkek ile Kadın'ı ve evreni yaratır. Ayrıca ayak işlerini görmesi için de 4 tane de cin.
Daha sonra Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus) yarattığı bu iki insanı takdim etmek üzere Azda'nın yanına gider ve Azda Melek Tavus'a "Bundan sonra bu iki insana tabi olacaksın" der. Bunun üzerine Melek Tavus "Bu iki insanı yaratan yoktan vareden benim niçin onlara tabi olayım ben sadece beni yaratan sana tabi olur, sana ibadet ederim" der. (Aslında Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus) burada kibrinden değil Azda'dan başkasına inanmanın şirk olacağını bildiğinden İnsanlara secde etmemiştir.)
Bu ilk iki insandan toplam 80 çocuk dünyaya gelir. Daha sonra bu ilk iki insan, ideal insan konuda anlaşmazlığa düşerek kavgaya tutuşurlar ve sınavdan geçirilmelerine karar verilir her ikisi de bir kübe ruhlarını, düşüncelerini doldururlar ve ağzını kapatırlar 40 gün sonra Erkek olanın küpünden Şahid bin Car (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eahid_bin_Car) adında güzel bir genç çıkar. Kadınınkinden ise sürüngenler, akrepler çıyanlar.
Adam Şahid bin Car'ı o kadar sever ki diğer 80 çocuğuyla artık ilhilenmez olur. Bu da kadın ve 80 çocuğu arasında kıskançlık ve nefrete neden olur. Karar verirler Şahid bin Car öldürülecektir. Kadın bir parola belirler ve suikastın yapılacağını bu parolayla bildireceğini söyler. Ancak herşeyi bilen ve duyan Melek Tavus'u hesaba katmamıştır Melek Tavus, yarattığı 4 cine emir verir ve cinler gece olunca bu 80 çocuğun ağızlarına üflerler uyandıklarında 80'i de farklı dil konuşmaktadırlar. Bu sebeple annelerinin söylediği parolayı da anlıyamazlar Şahid bin Car böylelikle Melek Tavus'un sayesinde kurtulur.
Daha sonra Şahid bin Car'a dişi bir melek gönderilir ve bundan olan çocuklar Yezidilerin atalarını oluşturur, diğer 80 çocuktan dünyaya gelenlerse diğer insanları oluştururlar.

Yezidilikte İnanç

Yezidiler kendilerine "Azday Halkı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Azday_Halk%C4%B1)" adını verirler. İnançları arasında.

Dünya sonsuzdur, dünyayı yaratan tanrı onu asla yıkmaz.
Kıyamet ve mahşere inanmazlar
Cennet ve cehenneme inanmazlar
Doğanın korunması ve doğaya saygıyı benimserler.
Günde üç defa güneşe dönerek ibadet edilir.
Çarşamba gününü dinlenme günü olarak kabul ederler çünkü, Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus)'un yaratıldığı gün, İlk iki insanın yaratıldığı gün ve Şahid bin Car (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eahid_bin_Car)'ın meydana geldiği gündür çarşamba.
Sonradan Yezidi olmaya izin verilmez (Artık veriliyor)
Marul, Kurufasülye ve Balık yemek haramdır.
Mavi giymek haramdır
Şeytan'ın adını telaffuz etmek haramdır
Şeytan'ın adını anımsatan kelimeleri anmak (Kitan, Şar, Şat, mel'un, na'l) haramdır.
Tavuskuşu ve horoz yemek haramdır.
Erkeğin ve kadının bekar kalması haramdır.Yezidiler'in Kutsal Kitapları

Yezidiler'in iki kutsal kitabı vardır.

Meshaf Reş (http://tr.wikipedia.org/wiki/Meshaf_Re%C5%9F)
Kitab el Celve (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kitab_el_Celve)
Meshaf Reş ya da Türkçe Siyah Kitap: olarak bilinen bu kitap 15. yy da yazılmıştır ve Yezidiler'in mitolojisini anlatır. Ayrıca kitabın sonunda Yezidiler'in yapmalarının yasak olduğu şeyler bildirilir.
Kitab el Celve ya da Tanrısal İzahatlar: Daha geniş bir zaman diliminde yazılmış, Yezidiler'i bilgilendiren bir kitaptır. Bu kitabın içide bu kitabın sadece Yezidiler tarafından okunması gerektiği ve yabancıların eline geçmemesi gerektiği bildirilmiştir. Beş bölümden oluşur.
Birinci Bölüm: Melek Tavus'un ezeli oluşu, ve sıfatları. Diğer dinlerin artık hükümsüz oluşu ve kitaplarının geçerlililiğini yitirmiş olduğu.
İkinci Bölüm: Ödül ve Ceza, Reenkarnasyon.
Üçüncü Bölüm: Herşeyin Melek Tavus (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melek_Tavus)'un denetiminde olduğunu anlatan bölüm.
Dördüncü Bölüm: Mevsimler, yasalar ile ilgili bilgiler ve yabancı inançlara kapılmamak gerektiğine dair uyarılar.
Beşinci Bölüm: Kendisini simgeleyen kavramlara saygılı olmayı buyuran bölüm.http://tr.wikipedia.org/wiki/Yezidilik

Canan58
11.04.2006, 21:09
Şeytanlık insanların ruhunda saklı.Orda burda aramaya,onu tanımlamaya gerek yokki :p

Nesimi
11.04.2006, 21:57
Şeytanlık insanların ruhunda saklı.Orda burda aramaya,onu tanımlamaya gerek yokki :p

:) tabiki ama ben dikaktimi çeken bir konuda bilgi paylaşımı yaptım Satanist şeytanı örnek alan deyince kedi kesen tipler akla gelir :) ama bu işinde felsefesi kuralları varmış aslında olay o değil normları varmış bu işin çok ilginç değil mi? Allaha isyan eden her insanın içine düştüğü durum budur aslında adını koymasada şeytan yoluna girebiliyor insanlar bilinçsizce...

canugur
12.04.2006, 14:39
Bence seytanin varligi, tanri varliginin tetikleyicisidir.
Seytan kavrami ortaya atilmasaydi, digeri de olmazdi.
Tanrinin iyiliginin olmasi icin, seytan mutlak surette olmalidi.

Eski yunanli felsefeciler, her ikisini de iylik ve kötülük olarak ayni degerde oldugunu, kapismadan birinin ortaya cikmayacagini iddia ederken hakli miydilar dersiniz?
Iyilige karsi kötülük:-)
Zitlarin birligi.
saygilar

sun
13.04.2006, 00:32
Arkadaslar merhaba ben bosluk doldurmayı ve komplo teorilerini seven bir insan olarak seytan da da aynı seyi denedim ve ilginc sonuclar cıktı.Yalnız asagıdaki yazıyı okurken benim hic bir artniyetim olmadıgını satanıst veya seytanla özel munasebetimin olmadigini sadece temel mantik cercevesinde böle bir seyinde olabilecegine dair bir teori gelistirdim bosluklari olabilir söylerseniz sevinirim hakaret dısında her turlu elestiriye aciim. Son kez belirtiyorum asagida yazdiim sey inandigim olgu degil sadece bir varsayimdir.
Bütün kutsal kitaplarda seytanın sorgusuz sualsiz kötü yaramaz ahlaksız bir kisilik tarifi hakimdir ve kendisine her konuda yuklenilmektedir.Kendisi hic bir zaman kutsal yaradana esit tutulmamakla kücük görülmekle beraber insan icin her zaman hak yolundan gitme veya seytanla yoldan cikma tarifleri vardir.
Bu sonuclara hicbir önyargısı olmayan ve mantıkla hareket eden bir insan olarak baktımız da seytan yargısız infaza maruz kalmıstır ve yaradan kendini bir suru kitapda ifade etme hakkı bulmusken seytana bu hak tanınmamıstır veya cogunluk tarafından bilinmemektedir.Yani bir taraf birini suclamıs suclamalarda bulunmus hatta yargılamıs ama taraflardan digerinin konu hakkındaki hic bir yorumu olmamasına(veya bilinmemesine) ragmen toplum onu suclu olarak ele almıstır. Burdan cikan sonuc seytan zulme haksizliga ugramis baska bir güc odagi olabilir mi? Neden olmasin :)

ps:Ben insandan kutsal herhangi bir uluya inanmiorum bu seytan ve tanri icinde gecerli o yüzden ölcülü elestirin :)

bencede asil ulu insandir seytan bahane ne varsa insanin özünde yatar iyi ol bak bakalim seytan kaliyormu?,.............

canugur
07.05.2006, 08:43
Ben de bu tanimin yanindayim, Mevlana da ayni seyleri söyler.

"seytani Türkmen kilikli, kukulateli, catal kuyruklu oldugunu söylerler. Aslinda seytanin, bunu söyleyenler oldugunu, yani insanin kendisi oldugunu söylersem beni taslarlar." demistir Mevlana.

Bu cümlede dikkat ceken baska bir sey de; seytan tanimlanirken, bir de zamanin islam ideolojisine göre Türkler´in seytana benzetildikleri, mevlana´nin deyislerinde dahi yer alir ki, kendi benliginden koparilmis bir toplumun ne hale getirildiginin aci örnekleridir bunlar.

Ayni zamanda bu söylem, seytanin dinsel yaratilis öyküsünü de al asagi etmektedir.
saygilar