Orijinalini görmek için tıklayınız : Keçeci Köyü

seheryelikiz
02.04.2006, 20:04
Keçeci köyü Tokat ilinin Erbaa ilçese bağlı 2 alevi köyünden birisidir.Köyümüzde Keçeci Baba(Ahi Mahmut Veli) türbesi bulunmaktadır..
köyümüz konumu itibariyle merkez konumdadır.coğrafi bakımdan ve bitki örtüsü bakımından diger köyler arasında güzel bir yapıya sahiptir.Her yıl ağustos ayının son pazarı AHİ MAHMUT VELİ'yi
anma festivali düzenlenir.burada köylülerin sorunları istekleri dile getirilir ATATÜRK İLKE ve İNKILAPLARINA bağlılığımız tekrarlanır ve dillendirilir.

aşkaleli
04.04.2006, 20:00
Selam bende Turhalda oturuyorum. Keçeci yi çok iyi bilirim. Her yıl festivale geliyoruz. Ama son iki yıldır festival el değiştirdiği için gelmek istemedik.

satı
18.04.2006, 12:02
Ben de Sokutaşlıyım ve festivallere(tören derdik biz) 7 yıldır katılmadım.Bu yıl katılmayı düşünüyordum.Son 3 yılından bahsettiklerinize üzüldüm.

Alisahin
18.04.2006, 22:21
Dogrusu bu köyün yeri konumuda iyi görünüyor,ama sayin seheryelikiz
yazdiklarina katiliyorum,hatta köy sakinleriyle konustum ve gördüm,ekonomik
durumlari oldukca kötü,sanirim oldukcada tembeller,calismiyorlar..Almanya.

seheryelikiz
18.04.2006, 22:34
Dogrusu bu köyün yeri konumuda iyi görünüyor,ama sayin seheryelikiz
yazdiklarina katiliyorum,hatta köy sakinleriyle konustum ve gördüm,ekonomik
durumlari oldukca kötü,sanirim oldukcada tembeller,calismiyorlar..Almanya.

Evet olumsuz durumlar var ama düzelme umudumuzda var.Bu konuda şuçu sadece köylüde aramak yanlış aslında çünkü,köyün şehire uzaklığı epey var.yenilikleri,gelişmeleri görmeleri epey bir zaman ve çaba gerektiriyor.Yıl 2006 ve yollarımızda hala asfalt yok(Çakıl taşları döküldü belki asfaltıda kısa sürede yaparlar):)

Şu nada inanıyorum ki herşeyin başı eğitimden geçiyor.köyde okuma oranı yavaş yavaş artıyor.Ümit ediyoruzki herşey güzelleşecek...

asavsar
07.05.2006, 12:54
Ben de Keçeci köyünü çok iyi biliyorum ve her yıl festivallere katılmaya çalışıyorum.Eğiimin düzelteceğine inanıyorum.Özellikle cahilliğin boy verdiği bir yerde silah ve şiddet olması normaildir.
Yazdıklarının (son yıllarda olan olayların) iç yüzünü sen daha iyi bilirsin ama üzüldüm.
Ben Yenisu Kasabasından...

seheryelikiz
07.05.2006, 18:20
=[/COLOR]asavsar]Ben de Keçeci köyünü çok iyi biliyorum ve her yıl festivallere katılmaya çalışıyorum.Eğiimin düzelteceğine inanıyorum.Özellikle cahilliğin boy verdiği bir yerde silah ve şiddet olması normaildir.
Yazdıklarının (son yıllarda olan olayların) iç yüzünü sen daha iyi bilirsin ama üzüldüm.
Ben Yenisu Kasabasından...

benim inancımda aynı doğrultuda yani çözüm eğitimin düzeltilmesinde okuma oranının arttırılmasında...aslında bu genel bir sorun zaten.beklentimiz Yenisu(serpin),Kuytul,Çerdiğin,Karkın, Meyil,Bayat,Sokutaş...gibi birbirini çok iyi tanıyan içiçe yaşayan bu köylerimizin gençlerinin eğitim seviyelerinin yükselmesi.
Ayrıca sizin gibi çevre köylerden canlara rastlamak ve fikirlerimizi paylaşmak beni mutlu ediyor.teşekkür ederim.

Büyük insanlığın toprağında gölge yok/sokağında fener/penceresinde cam.
ama umudu var büyük insanlığın/umutsuz yaşanmıyor

Nazım Hikmet Ran

FaLLeN
07.05.2006, 18:27
Keçeci köyü Tokat ilinin Erbaa ilçese bağlı 2 alevi köyünden birisidir.Köyümüzde Keçeci Baba(Ahi Mahmut Veli) türbesi bulunmaktadır.halkı alabildiğince cahildir.bilinçli bir yapıya kavuşturulması amaçlanmış fakat verilen gayretler boşa çıkmıştır.yapılan Atatürk kültür merkezi her yıl camları kırılarak tahrip edilmiş üzerine döşenen saclar bilinçsizce silahlar atılarak delinmiştir.
köyümüzde üniversite mezunu çok az sayıda insan vardır.köyümüz konumu itibariyle merkez konumdadır.coğrafi bakımdan ve bitki örtüsü bakımından diger köyler arasında güzel bir yapıya sahiptir.Her yıl ağustos ayının son pazarı AHİ MAHMUT VELİ'yi
anma festivali düzenlenir.burada köylülerin sorunları istekleri dile getirilir ATATÜRK İLKE ve İNKILAPLARINA bağlılığımız tekrarlanır ve dillendirilirdi.Bu festivallerle uluslararası boyutta ses getirmeyi amaçlamıştık.Katılımcı sayısı her geçen yıl dahada artarak sürmekteydi.Ozanlarımız,musa eroğlu lar,arif sağ lar,yazar erol toy lar, ilhan keçeli ler profösör ler ve düşünce adamlarının uğrak yeri haline gelmiş bir festival malesef köy işbirlikci cahil taifesininde yardımlarıyla bağnazlıga sürüklenerek daha küçük boyutlara çekilmeye çalışılmaktadır son üç yıldır yapılan festivaller içler acısıdır Erbaa belediyesinin sponsorluğuyla nitekim MHP nin erciyes kurultayına döndürülmüştür.

benim ocağım ordan gelmedir..ve 2 sene önce ordaki anma törenlerineydim...ve çok üzüldüm...37 canımızı sivasda diri diri yakan jandarmaya keçeci köyünde alkış tutuluyor..işte güvenliğimizi sağlayan komutan bilmem ne neye çok teşekkürler diye...şuna eminimki kececi halkı gün geçtikçe asimile ediliyor..bunun bende farkındayım..ordaki tören işleyişi eskinden gür ,neşeli bağımsızdı...şimdi ise yönlendirliyorlar gibi geliyor...

seheryelikiz
07.05.2006, 19:24
benim ocağım ordan gelmedir..ve 2 sene önce ordaki anma törenlerineydim...ve çok üzüldüm...37 canımızı sivasda diri diri yakan jandarmaya keçeci köyünde alkış tutuluyor..işte güvenliğimizi sağlayan komutan bilmem ne neye çok teşekkürler diye...şuna eminimki kececi halkı gün geçtikçe asimile ediliyor..bunun bende farkındayım..ordaki tören işleyişi eskinden gür ,neşeli bağımsızdı...şimdi ise yönlendirliyorlar gibi geliyor...

ocağınız keçeci babadan mı gelmedir yani siz Keçeci Babaya bağlısınız anladığım kadarıyla dedeniz bizim köyden.Bildiğiniz üzere yerleşim yerlerinde yönetim yada muhtarlık değişince ordaki herşey değişir dolayısıyla törende(festival)in organizesi;içeriği değişti.Bizlerde bu köyün gençleri olarak bazı şeyleri üzüntüyle izlemek zorunda kalıyoruz.şu da varki her yıl bu festivaller askeriyenin gölgesinde yapılmakta,zafer işareti bile yasak durumdadır.öyle yada böyle bu etkinlikler zorluklarla devam etmekte.
bilinçli insanlar olarak istiyoruzki bu festivallerde bir mhp li bir ak partili alkışlanmasın.siyasi arenaya döndürülmesin.
ayrıca fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.saygılar...