Orijinalini görmek için tıklayınız : neden bu tartışmalar

flame-i
02.04.2006, 20:46
arkadaşlar forumda neden son dönemlerde forumda kürtlük üzerine konular açılıp bir yandanda Atatürke karşı üstü kapalı ve alanen saldırı yapılmaktadır.Bizlerin buraya giriş sebebi alevi-bektaşi kültürünü öğrenmek ve öğretmektir.Etnik kimliklerin arkasına sığınıp bunu bizlere empoze etmelerinin amaçları nelerdir,sizlerin düşüncelerini bekliyorum

Serkan_Devrim
02.04.2006, 20:49
arkadaşlar forumda neden son dönemlerde forumda kürtlük üzerine konular açılıp bir yandanda Atatürke karşı üstü kapalı ve alanen saldırı yapılmaktadır.Bizlerin buraya giriş sebebi alevi-bektaşi kültürünü öğrenmek ve öğretmektir.Etnik kimliklerin arkasına sığınıp bunu bizlere empoze etmelerinin amaçları nelerdir,sizlerin düşüncelerini bekliyorumbundan bende rahatsızım ama bunu sadece kürtlük üzerinde tutma. türklük yapanları görmemezlikten gelme. öğlen bozkurt adlı bir üye her yere saçma sapan alevileri kötüleyici yazılar yazmaya başladı. adaptasyona alındı. kısacası forumda ırkçılık yasaktır. aleviliğede terstir. bu sebeple neden ısrarla bu ırkçılık yapılıyor anlamıyorum.

Yakapınarlı
02.04.2006, 20:55
forumda her türlü ırkçılık yasak ve bu kişileri tespit ettiğimizde de gerekeni yapıyoruz yönetim ekibi olarak. artık herkezin bilmesini gerekiyor kaç yalında adamlarız herkez insan kürdü de türküde .
ama şöyle bişey var bunlar kürtçülük yapmazsa diğerleride türkçülük yapmak zorunda kalmaz yada bunlar türkçülük yapmazsa diğerleri kürtçülük politikası yapmazlar. herşey karşılkılı olduğu için böyle oluyr.
kendi içimizde böyle bölünmeler oluyrsa bir bütün olamktan kaçıyorsak bizi her zaman ezerler ve eziyorlarda.

canalr artık bir bütün olma zamanı ben türküm sen kürtsün olmamalı biz aleviyiz ya Allah ya Muhammed ya Ali olma vakti bu vakit.

Dogan24
02.04.2006, 20:59
arkadaşlar forumda neden son dönemlerde forumda kürtlük üzerine konular açılıp bir yandanda Atatürke karşı üstü kapalı ve alanen saldırı yapılmaktadır.Bizlerin buraya giriş sebebi alevi-bektaşi kültürünü öğrenmek ve öğretmektir.Etnik kimliklerin arkasına sığınıp bunu bizlere empoze etmelerinin amaçları nelerdir,sizlerin düşüncelerini bekliyorumsevgili can ..

bu duyarlılıgın için seni kutlarım bizlerinde anlatmaya çalıştıgı budur bizler aleviler olarak neye ne şekilde sahiplenecegimizi çok iyi biliyoruz bizler bu ülkede dogup bu ülkede savaşları atatürkle yapmış bir toplumun asil çocuklarıyız bizleri bu gibi bölüçü içerikli yazılar etkilemez sadece üzer bilinçli olmadıkları için bilip yada bilmeden neyi savundukları bilmedikleridir
asıl olarak ırkçılık yapmak insanlık ayıbıdır senin bu duyarlı tutumunu cani gönulden kutlarım.......

astokomlu
02.04.2006, 21:02
forumda belli bi etnik grubun propagandasını yapanları görünce çok sinirleniyorum..bir kaç defa chat ortamında bu tür kişilerle tartışmada yaşadım..bu kişilerin Aleviliğin ne anlama geldiğini tam olarak bilmediğini düşünüyorum...her türlü milliyetçiliğe karşıyım...

derviscemal
02.04.2006, 21:42
Formumuzda ırkçılık yapmak veya herhangi bir örgütle ilgili fikir beyan edenlere ben şahsım adına müsade etmemekteyim bu konuda çok uyarılarda bulundum artık bu konuda uyarılarımı daha sert olacaktır.

Forumumuzun amacı bellidir.

dervişcemal..

Hüseyin69
02.04.2006, 21:45
atatürk bölümüne her seferinde yazmiycam diyorum
ama kendimi tutamiyorum iste
aslinda forum gayet güzel ve tüm canliligiyla devam ediyor yasantisina
ama
gel görki herkez benim kapimin önü temizdir diyor
fakat ne zaman en son temizlik yaptigini dahi bilmez
bende irkciligin her sekline karsiyim ama atatürkü kullanip alevilere alevi görünmeye calisan
alevileride ve sunnileride ben iyi biliyorum
kürtcülük icinde ayni seyleri söylerim
cünki ben demiyorumki benim kapimin önü temizdir
baskasi söylesin
burasi alevi formudur alevi formunda ben sadece aleviyim
inanc etnik kültürirk milliyet vs akliniza gelebilen hersey yani
ha eger kürt olursam kürt sitelerine
türk olursamda türk sitelerine giderim burda ne yaygara yaparim nede iki yüzlülük
mesajlarima baktiginizda benim ne kürt nede atatürk adiyla türk irkcisi oldugumu cikaramassiniz
söylenecek cok sey var velahasil ama ben kisa kesiyim
böyle provakatif konulara böyle kirici üzücü konulara girmek istemiyorsak
ya hepisi yada hic birisi
bilmem anlatabildimmi

derviscemal
02.04.2006, 21:50
ama
bende irkciligin her sekline karsiyim ama atatürkü kullanip alevilere alevi görünmeye calisan
cünki ben demiyorumki benim kapimin önü temizdir baskasi
baskasi söylesin
inanc etnik kültür vs hersey yani
türk olursamda türk sitelerine giderim burda ne yaygara yaparim nede iki yüzlülük
mesajlarima baktiginizda benim ne kürt nede atatürk adiyla türk irkcisi oldugumu cikaramassiniz
bilmem anlatabildimmi

sayın can erzincan,
ırkçılıkla ilgili söylediklerinize katılıyorum ama Atatürk konusunda fikirlerinin beyan eden arkadaşlara tutumunuzun yanlış olduğunu bir kere daha söylemiş olayım.
Çünkü Atatürk ü sevmek için illaha türk olmak ve ya ırkçılık yapmak gerekmiyor,

Atatürk bizim için değerli dir ve önemlidir.

Bu sizin için böyle olmayabilir ama lütfen bu konuda fikir beyan eden arkadaşlara son mesajım son mesajı diyerek sürekli cevap vermeyin artık isterseniz.

saygılar.

Dogan24
03.04.2006, 12:40
ama
baskasi söylesin
bilmem anlatabildimmisevgili can bu konunun acılmasındaki ana unsur ırkcılık yapılmamasıyla ilgili bu konuda hem fikiriz ama burada yapıcı olmakda yarar var kimse size neden diye atatürkü sevmiyorsun diyede soylemedi sende ya ben yazmıyım ama yazayım tavırlarını bir tarafa bırak görüşlerinide biraz olsun askıya al bu forumda istenmesi gerekenleri bildirilmiş inatlaşmakla bir yerlere varılmaz yaklaşımçı olmak gerekir burada dervişcemalin altını çızdıgıde budur formumuzun saglıklı ve düzeyli olmasını istiyorsak tüm düşünçelere yaklaşım ılımlı ve özverili olmalıki bir digeride size yada bana verecegi cevap aynı düzeyde olsun buda güzel bir tartişma ve güzel bir diyaloğla olur (yoksa ben yapmıyom kim yapıyo biliyomla ) olmaz degilmi .......

flame-i
04.04.2006, 19:11
ama
baskasi söylesin
bilmem anlatabildimmi

arkadaşım dört mevsim gibi değişiyorsun Atatürkü sevmediğin belli

Cleric
04.04.2006, 19:33
arkadaşlar forumda neden son dönemlerde forumda kürtlük üzerine konular açılıp bir yandanda Atatürke karşı üstü kapalı ve alanen saldırı yapılmaktadır.Bizlerin buraya giriş sebebi alevi-bektaşi kültürünü öğrenmek ve öğretmektir.Etnik kimliklerin arkasına sığınıp bunu bizlere empoze etmelerinin amaçları nelerdir,sizlerin düşüncelerini bekliyorum

Çok güzel bir konuya değinmişsin Gerçekten HELAL OLSUN ..

flame-i
04.04.2006, 19:40
Çok güzel bir konuya değinmişsin Gerçekten HELAL OLSUN ..

dostum teşekkür ederim.sanada helal olsun herkes şunu iyi bilmeliki Mustafa Kemal Atatürkün ve devrimlerinin her zaman arkasındayız.Alevi olupta gerici güçler gibi Atatürke laf atanları kınıyorum.

Cleric
04.04.2006, 19:41
ama
baskasi söylesin
bilmem anlatabildimmi

Sayın canerzincan
Bu yazının hepsini okuyun Okuyamazsanız sadece kırmızı yeri okuyun bazı gerçekleri anlarsınız ..

Alevilerin Atatürk 'ü benimsemeleri , Onun yaptıklarını canla, başla desteklemeleri son yıllarda yoğun eleştiri konularından birisi olmuştur. Alevilerin Mustafa Kemal'i Ulusal Kurtuluş Savaşı döneminde desteklemelerinden önce ülkemizdeki Osmanlı yanlısı kesimler rahatsız olmuşlardır. Bunları anlamak mümkündü. Çünkü bu kesimler şeriatla yönetilen din devleti olan Osmanlı'yı savunmakla kendi dinlerini vs. savunmuş oluyorlardı.
Ama kendisine; ilerici, demokrat, sosyalist v.s. diyenlerin Alevilerin Atatürkçülüğü savunması konusunda rahatsız olmaları hayli izaha muhtaç bir konudur. Bu eleştiriye son yıllarda kendisine "Kürt Demokratı ", "Kürt Sosyalisti" v.s. diyenleri de eklemek gerekiyor.
Osmanlı İmparatorluğu; ümmet esasına dayalı feodal, teokratik bir imparatorluktu. Kendi dininden ve mezhebinden yana olmayanlara esas alarak hayat hakkı yoktu. Osmanlı tarihi, Türkmenler ve Aleviler ile ilişkiler açısından özellikle yavuz sultan Selim'in hilafeti ile birlikte adeta Alevi katliamları tarihine dönüşmüştür. Osmanlı'da Alevilere hayat hakkı yoktu. Osmanlı'da Türkmen ve Alevi olmanın bedeli ; fermanlar ve fetvalar kanalı ile; sürgü, hapis, ceza ve "katli vacip "ti. Sadece; Yavuz Sultan Selim'in İran seferi sırasında öldürülen Alevi sayısı resmi Osmanlı kayıtlarına öre 40 binin üstünde.
Aleviler açısından durum böyle olunca ; Osmanlı içinde oluşmuş ve Osmanlıdan yanlış gidişine karşın muhalif olan her hareket doğal olarak Anadolu'daki Alevi ve Bektaşi halkın sempatisini ve desteğini almıştır.
İşte; Jön Türklerle başlayan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderliği ile Ulusal Kurtuluş Savaşına dönüşen harekette; Anadolu ve balkanlarda yaşayan Alevi Bektaşi kitlenin desteğini almıştır.
Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 'ta Samsun'a çıkmadan önceki duruma baktığımızda; ülkenin İngiliz, Fransız, İtalyan ve onların desteklediği Yunanistan'ın işgali altında olduğunu görüyoruz. Osmanlı ordusu dağılmış. Osmanlı Padişahı, kendi malına ve canına zarar verilmemesi koşuluyla Emperyalist işgale teslim olmuştur. Bu yetmezmiş gibi Padişah işgale karşı olanları İslam'a karşı imiş gibi İngilizlerin desteğinde örgütler kurup işgale direnen yurtseverleri arkadan vurmaya kalkışmıştır. Ulusal Kurtuluş ve Aleviler
Bu koşularda ; Anadolu'daki ve balkanlardaki yaşayan Alevi ve Bektaşi kitlenin önünde iki seçenek vardı. Ya bu işgale Osmanlı sarayı çevresi gibi evet diyecekti. Yani bir anlamda , Padişahın, hilafetin, saltanatın ve alevleri yüzyıllardır dışlayan Osmanlı Politikasının yanında yer alıp suç ortağı olacaktı. Yada bu Emperyalist İşgal, onun işbirlikçi Osmanlı sarayına ve dolayısıyla Sünni Osmanlı hilafetine, saltanatına karşı kılıç çekmiş olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının açtığı Kuvay-i milliye bayrağının saflarında yer alacaklardı.
Nitekim; Aleviler o koşularda tarihin tekerleğini ileriye döndüren seçeneğin yanında yer aldılar. İşte Anadolu'da ve Balkanlardaki Alevi Bektaşilerle, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını buluşturan ortak payda bu oldu. Aleviler dişini tırnağına takarak, Kuvay-i Milliye saflarında yer alıp malını canını Ulusal Kurtuluş uğruna seve seve feda ettiler. Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonrada kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni ve adına Cumhuriyet Devrimleri denen devrimleri canla başla savundular. Kurulan ilk TBMM'de de tarihlerinde hiç görülmedik tarzda kendi temsilcileri ile Dede, Baba ve ileri gelen kişilikleri ile Mustafa Kemal'in meclisinde Onun yanında yer aldılar.
Doğru olanı da yaptılar. O şartlarda böyle yapmamak, emperyalistlerle ve onların yerli işbirlikçisi hilafetçi, saltanatçı, şeriatçı, kesimle direk veya dolaylı olarak işbirliği yapmaktır. Bunun adıda ulusal ihanettir. Alevileri bugünde aynı koşullarla karşı karşıya kalırlarsa esas olarak gene alacakları tavır budur. Bu olmalıdır. Bunun karşıtı ulusal ihanet çizgisidir.
Bugün ülkemizdeki Osmanlı özlemcilerinin şeriatı ve hilafeti savunan Siyasal İslamcıların ve onların açık gizli taraftarlarının ; Alevilerin Mustafa Kemal'in yanında yer almalarını eleştirmeleri oldukça anlaşılır bir durumdur. Ama kendilerine; "anti-Emperyalist" , "İlerici" ,"Sosyalist" , "Kürt Demokrat" v.s. diyenlerin Alevilerin bu tercihini eleştirmek kendi varlık nedenleri ile çelişmektedir. Bu tavır ; açık, gizli Osmanlı destekçiliğidir.Alevilerin Atatürkçülüğünü eleştiren bu sol çizgi ne yazık ki ya kendi geçmişini bilmiyor veya kendi geçmişin inkar ediyor. Çünkü; Mustafa Kemal 'in önderliğindeki Ulusal Kurtuluş Savaşı sadece Aleviler değil o tarihlerdeki sol ve sosyalistlerde desteklemişlerdir. Bunların başında da Rusya'da Ekim Devrimi'ni yapıp Sovyetler Birliği Sosyalist Cumhuriyetini kuran Lenin ve uluslararası komünist harekettir.

Kaynak : http://www.karacaahmet.org/makaleler...&next=2&prew=0 (http://www.karacaahmet.org/makaleler...&next=2&prew=0)

flame-i
04.04.2006, 19:54
Sayın canerzincan
Bu yazının hepsini okuyun Okuyamazsanız sadece kırmızı yeri okuyun bazı gerçekleri anlarsınız ..

Alevilerin Atatürk 'ü benimsemeleri , Onun yaptıklarını canla, başla desteklemeleri son yıllarda yoğun eleştiri konularından birisi olmuştur. Alevilerin Mustafa Kemal'i Ulusal Kurtuluş Savaşı döneminde desteklemelerinden önce ülkemizdeki Osmanlı yanlısı kesimler rahatsız olmuşlardır. Bunları anlamak mümkündü. Çünkü bu kesimler şeriatla yönetilen din devleti olan Osmanlı'yı savunmakla kendi dinlerini vs. savunmuş oluyorlardı.
Ama kendisine; ilerici, demokrat, sosyalist v.s. diyenlerin Alevilerin Atatürkçülüğü savunması konusunda rahatsız olmaları hayli izaha muhtaç bir konudur. Bu eleştiriye son yıllarda kendisine "Kürt Demokratı ", "Kürt Sosyalisti" v.s. diyenleri de eklemek gerekiyor.
Osmanlı İmparatorluğu; ümmet esasına dayalı feodal, teokratik bir imparatorluktu. Kendi dininden ve mezhebinden yana olmayanlara esas alarak hayat hakkı yoktu. Osmanlı tarihi, Türkmenler ve Aleviler ile ilişkiler açısından özellikle yavuz sultan Selim'in hilafeti ile birlikte adeta Alevi katliamları tarihine dönüşmüştür. Osmanlı'da Alevilere hayat hakkı yoktu. Osmanlı'da Türkmen ve Alevi olmanın bedeli ; fermanlar ve fetvalar kanalı ile; sürgü, hapis, ceza ve "katli vacip "ti. Sadece; Yavuz Sultan Selim'in İran seferi sırasında öldürülen Alevi sayısı resmi Osmanlı kayıtlarına öre 40 binin üstünde.
Aleviler açısından durum böyle olunca ; Osmanlı içinde oluşmuş ve Osmanlıdan yanlış gidişine karşın muhalif olan her hareket doğal olarak Anadolu'daki Alevi ve Bektaşi halkın sempatisini ve desteğini almıştır.
İşte; Jön Türklerle başlayan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderliği ile Ulusal Kurtuluş Savaşına dönüşen harekette; Anadolu ve balkanlarda yaşayan Alevi Bektaşi kitlenin desteğini almıştır.
Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 'ta Samsun'a çıkmadan önceki duruma baktığımızda; ülkenin İngiliz, Fransız, İtalyan ve onların desteklediği Yunanistan'ın işgali altında olduğunu görüyoruz. Osmanlı ordusu dağılmış. Osmanlı Padişahı, kendi malına ve canına zarar verilmemesi koşuluyla Emperyalist işgale teslim olmuştur. Bu yetmezmiş gibi Padişah işgale karşı olanları İslam'a karşı imiş gibi İngilizlerin desteğinde örgütler kurup işgale direnen yurtseverleri arkadan vurmaya kalkışmıştır. Ulusal Kurtuluş ve Aleviler
Bu koşularda ; Anadolu'daki ve balkanlardaki yaşayan Alevi ve Bektaşi kitlenin önünde iki seçenek vardı. Ya bu işgale Osmanlı sarayı çevresi gibi evet diyecekti. Yani bir anlamda , Padişahın, hilafetin, saltanatın ve alevleri yüzyıllardır dışlayan Osmanlı Politikasının yanında yer alıp suç ortağı olacaktı. Yada bu Emperyalist İşgal, onun işbirlikçi Osmanlı sarayına ve dolayısıyla Sünni Osmanlı hilafetine, saltanatına karşı kılıç çekmiş olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının açtığı Kuvay-i milliye bayrağının saflarında yer alacaklardı.
Nitekim; Aleviler o koşularda tarihin tekerleğini ileriye döndüren seçeneğin yanında yer aldılar. İşte Anadolu'da ve Balkanlardaki Alevi Bektaşilerle, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını buluşturan ortak payda bu oldu. Aleviler dişini tırnağına takarak, Kuvay-i Milliye saflarında yer alıp malını canını Ulusal Kurtuluş uğruna seve seve feda ettiler. Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonrada kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni ve adına Cumhuriyet Devrimleri denen devrimleri canla başla savundular. Kurulan ilk TBMM'de de tarihlerinde hiç görülmedik tarzda kendi temsilcileri ile Dede, Baba ve ileri gelen kişilikleri ile Mustafa Kemal'in meclisinde Onun yanında yer aldılar.
Doğru olanı da yaptılar. O şartlarda böyle yapmamak, emperyalistlerle ve onların yerli işbirlikçisi hilafetçi, saltanatçı, şeriatçı, kesimle direk veya dolaylı olarak işbirliği yapmaktır. Bunun adıda ulusal ihanettir. Alevileri bugünde aynı koşullarla karşı karşıya kalırlarsa esas olarak gene alacakları tavır budur. Bu olmalıdır. Bunun karşıtı ulusal ihanet çizgisidir.
Bugün ülkemizdeki Osmanlı özlemcilerinin şeriatı ve hilafeti savunan Siyasal İslamcıların ve onların açık gizli taraftarlarının ; Alevilerin Mustafa Kemal'in yanında yer almalarını eleştirmeleri oldukça anlaşılır bir durumdur. Ama kendilerine; "anti-Emperyalist" , "İlerici" ,"Sosyalist" , "Kürt Demokrat" v.s. diyenlerin Alevilerin bu tercihini eleştirmek kendi varlık nedenleri ile çelişmektedir. Bu tavır ; açık, gizli Osmanlı destekçiliğidir.Alevilerin Atatürkçülüğünü eleştiren bu sol çizgi ne yazık ki ya kendi geçmişini bilmiyor veya kendi geçmişin inkar ediyor. Çünkü; Mustafa Kemal 'in önderliğindeki Ulusal Kurtuluş Savaşı sadece Aleviler değil o tarihlerdeki sol ve sosyalistlerde desteklemişlerdir. Bunların başında da Rusya'da Ekim Devrimi'ni yapıp Sovyetler Birliği Sosyalist Cumhuriyetini kuran Lenin ve uluslararası komünist harekettir.

Kaynak : http://www.karacaahmet.org/makaleler...&next=2&prew=0 (http://www.karacaahmet.org/makaleler...&next=2&prew=0)

kardeş sana bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Canerzincan sende mümkünse Atatürk ve Chp ile uğraşacağına mhp ve akp ile uyğraş çeneni boşuna yoruyorsun isterdimki Musatafa Kemalin yaşasaydıda yanında konuşabilme cesareti gösterebilseydin

sonerk
04.04.2006, 19:58
Flame-i arkadaşımızı kutluyorum iyi bir konuya değinmiş bi iki kere bende rast geldim forumda türklüğe karşı olumsuz bi duruş var alevilik içinde türklükle ilgili bir açıklama geçtiğinde bu şovenlik olarak algılanıyor sebebsiz suçlamaların ardı arkası gelmiyor bir faşistten daha bir faşisçe yargısız suçlamarın ardı arkası kesilmiyor oysa bizim şovenlik yapmak gibi bir amacımız yok zaten bu da bi aleviye yakışmaz ...

flame-i
04.04.2006, 20:02
Flame-i arkadaşımızı kutluyorum iyi bir konuya değinmiş bi iki kere bende rast geldim forumda türklüğe karşı olumsuz bi duruş var alevilik içinde türklükle ilgili bir açıklama geçtiğinde bu şovenlik olarak algılanıyor sebebsiz suçlamaların ardı arkası gelmiyor bir faşistten daha bir faşisçe yargısız suçlamarın ardı arkası kesilmiyor oysa bizim şovenlik yapmak gibi bir amacımız yok zaten bu da bi aleviye yakışmaz ...

dostum her türlü ırkçılığa karşıyız,fakat kutsal değerlerimizede zarar verdirtmeyiz.

Dogan24
04.04.2006, 20:21
Sayın canerzincan

Kaynak : http://www.karacaahmet.org/makaleler...&next=2&prew=0 (http://www.karacaahmet.org/makaleler...&next=2&prew=0) eline yüreğine sağlık candost yüreğine sağlık ne dene bilirki bu yazıdan sonra tek kelimeyle altına gururla imzamı atıyorum.....

saygılar.....

izmirksk
04.04.2006, 20:36
sen alevi bektaşi kültürünü öğretmek yada öğrenmek değil her fırsatta kürtlere kan kusmak için gelmiş gibisin..
etnik kimliklerin arkasında kürtlük üzerinde değil çoğunlukla türklük üzerinden sığınılmıştır...
kürtlerin alevi katliamı gibi kışkırtıcı ve saçma sapan başlıklar açılmış kürtlere atılmadık iftira kalmamış ama türklük ile ilgili bu derece ileri gidilmemiştir..
korunan türklük , aşağılanan kürtlük olmuştur..
şimdi birde mazlum rolü oynama..

tunc2
04.04.2006, 20:47

Arkadas bu yazindan dolayi seni gönülden tebrik ediyorum tam destek. Atatürk ilke ve inkilaplari'nin destekcisi bizler cumhuriyet gencleriyiz Atamizin izinden kimse bizi ayiramaz Atamiz hakkinda ileri geri konusup karalayan insanlar bizi osmanli karanligina, cahilligine, fasistligine, halifetine, geri götürmek isteyen bagnaz insanlardir

flame-i
07.04.2006, 18:20
sen alevi bektaşi kültürünü öğretmek yada öğrenmek değil her fırsatta kürtlere kan kusmak için gelmiş gibisin..
etnik kimliklerin arkasında kürtlük üzerinde değil çoğunlukla türklük üzerinden sığınılmıştır...
kürtlerin alevi katliamı gibi kışkırtıcı ve saçma sapan başlıklar açılmış kürtlere atılmadık iftira kalmamış ama türklük ile ilgili bu derece ileri gidilmemiştir..
korunan türklük , aşağılanan kürtlük olmuştur..
şimdi birde mazlum rolü oynama..

sen bir kürt milliyetçisisin mhp nin kürt kanadını anımsatıyorsun mümkünse birbirimizin yazılarına cevap vermeyelim seninle farklı dillerden konuşuyoruz.Kürtlerin yavuz ile alevileri katlettiklerinide unutma moderatör arkadaşım.

flame-i
07.04.2006, 18:22
Arkadas bu yazindan dolayi seni gönülden tebrik ediyorum tam destek. Atatürk ilke ve inkilaplari'nin destekcisi bizler cumhuriyet gencleriyiz Atamizin izinden kimse bizi ayiramaz Atamiz hakkinda ileri geri konusup karalayan insanlar bizi osmanli karanligina, cahilligine, fasistligine, halifetine, geri götürmek isteyen bagnaz insanlardir

dostum bende seni Atatürk devrimlerine sahip çıkmandan ve çağdaş düşüncenden dolayı teşekkür ederim.Kahrolsun Türk ve Kürt milliyetçiliği

sonerk
07.04.2006, 19:08
dostum bende seni Atatürk devrimlerine sahip çıkmandan ve çağdaş düşüncenden dolayı teşekkür ederim.Kahrolsun Türk ve Kürt milliyetçiliği

aynen kahrolsun türk ve kürt milliyetçiliği...

izmirksk
07.04.2006, 19:19
sen bir kürt milliyetçisisin mhp nin kürt kanadını anımsatıyorsun mümkünse birbirimizin yazılarına cevap vermeyelim seninle farklı dillerden konuşuyoruz.Kürtlerin yavuz ile alevileri katlettiklerinide unutma moderatör arkadaşım.
heeeeeeeeeeee:p
hiç uslanmayacaksın değil mi türkçü kardeş:komik
alemsin :komik :komik :komik :komik :komik
kahrolsun türk milliyetçiliğide dedinya artık ölsem gam yemem:)

flame-i
07.04.2006, 20:18
heeeeeeeeeeee:p
hiç uslanmayacaksın değil mi türkçü kardeş:komik
alemsin :komik :komik :komik :komik :komik
kahrolsun türk milliyetçiliğide dedinya artık ölsem gam yemem:)

ne ukala çocuksun sen ya.

Şah-Mat
07.04.2006, 20:26
Değerli Arkadaşlar..,

Milliyetçilğin anlamı :Ulusal sınırlar içerisinde bütün yurrtaşların ve bireylerin İNSANCA yaşaması için verilen savaşın adıdır.

Bende Diğer arkadaşlara katılıyorum ve Türk-Kürt-Zaza-Arap-..vs gibi etnik kökenlerinizle gelmeyin diyorum.

AleviKürt
21.04.2006, 16:37
ne ukala çocuksun sen ya.

yazmana bakarsak çocuk gibi görünen sensin. :sarkazm