Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimin evin duvarinda Atatürk'ün resmi asili?

Sayfa : [1] 2

Özgür-Taylan
03.04.2006, 04:19
genel olarak konusmak gerekirse, hiç bir "normal Sunninin" evinde görmedim Atamizin resmini...
genelde, Alevi evlerinde yogun bi sekilde görmüsümdür...tam Hz. Ali'nin resmi yaninda yer alir..

sizin evde var mi?
asmak ister misiniz ? evet ? hayir?
evet ise neden? hayir ise neden ?...
yorumlariniz canlar !!

Hüseyin69
03.04.2006, 04:40
genel olarak konusmak gerekirse, hiç bir "normal Sunninin" evinde görmedim Atamizin resmini...
genelde, Alevi evlerinde yogun bi sekilde görmüsümdür...tam Hz. Ali'nin resmi yaninda yer alir..

sizin evde var mi?
yorumlariniz canlar !!

alti soru isaretine karsilik ben bir cevap yazmayi uygun buluyorum
1-benim evim resim sergisi galerisi degil

nusayri
03.04.2006, 05:48

sizin evde var mi?
yorumlariniz canlar !!bir insanın resmi asıldığı zamanmı o kişi sevildiyini mı anlam taşıyor,ayrıca atatürkü alavilere mi mal etmek istiyorsun?alevıler tüm ınsanları sevdikleri için atatürkü bir insan olarak sevmışler,insan olan her kimse alevilerin sevgisini kazanır.her kim olursa olsun ayrım yapmaksızın insanları kucaklıyan ve seven,sevilmeye laik olur.

Cleric
03.04.2006, 09:59

sizin evde var mi?
yorumlariniz canlar !!

Benim evimde asılı Can ortada Hz. ALİ bir yanında MUSTAFA KEMAL ATATÜRK diğer yanında HACIBEKTAŞ VELİ

saygılar

sayanersoy
03.04.2006, 10:24
arkadaşlar dinle devlet işlerini neden karıstırıyorsunuz anlamıs deilim ya
ataturk ve alevilik ?
ne alaka biri devlet adamı biri din alevilik sadece bir millete has bir din deil canlar ben kurt kokenliliyim bir arkadasım arap kokenli DİNİN MİLLETİ OLMAZ

Cleric
03.04.2006, 10:45
ataturk ve alevilik ?
ne alaka biri devlet adamı biri din alevilik sadece bir millete has bir din deil canlar ben kurt kokenliliyim bir arkadasım arap kokenli DİNİN MİLLETİ OLMAZ

Kusura Bakma Başlığa göre çok sacmalamışsın ..

ALEVİLİK bir dinmi ?

Sana Tavsiyem Önce ALEVİLİK nedir onu araştır ..
ATATÜRK ismi Seni rahatsız etmesin Can ..
ATATÜRKü tüm dünya kabul etmiş ..

TÜRKİYE de ATATÜRKü Yopaz kafalar Ve senin gibi IRK ayrımcılığı yapan insanlar kabul etmemiş Sanırım ..

Sana bir örnek veriyim Ferhat TUNÇ Kürttür. Ama ben FERHAT TUNÇu çok severim öyleki Eğer Senin mantığını gütseydim Bende FERHAT TUNÇ Kürt diye sevmezdim dinlemezdim Bu çok yanlış ..

ÖNCE ALEVİLİĞİMİZ ön planda olmalı

ATATÜRK sadece TÜRKLERİN önderimi ?

Çanakkalede Kurtuluş Savaşında Sadece TÜRKleremi önderlik yapmış Yoksa Vatanını Savunmaya çalışan Çanakkalede Kurtuluş Savaşında Kürt Türk Alevi sünni Laz Çerkez Bütün İnsanların Komutanı Olarakmı Önderlik yapmış ?

Hadi geri kafalılar Ülkeyi Çağdaşlığa götürmüş Şeriyat düzeni kurmamış diye sevmemiş Sizin bu tepkiniz neden anlamış değilim

Saygılarımla

srdr_ist
03.04.2006, 11:36
Kusura Bakma Başlığa göre çok sacmalamışsın ..

ALEVİLİK bir dinmi ?

Sana Tavsiyem Önce ALEVİLİK nedir onu araştır ..
ATATÜRK ismi Seni rahatsız etmesin Can ..
ATATÜRKü tüm dünya kabul etmiş ..

TÜRKİYE de ATATÜRKü Yopaz kafalar Ve senin gibi IRK ayrımcılığı yapan insanlar kabul etmemiş Sanırım ..

Sana bir örnek veriyim Ferhat TUNÇ Kürttür. Ama ben FERHAT TUNÇu çok severim öyleki Eğer Senin mantığını gütseydim Bende FERHAT TUNÇ Kürt diye sevmezdim dinlemezdim Bu çok yanlış ..

ÖNCE ALEVİLİĞİMİZ ön planda olmalı

ATATÜRK sadece TÜRKLERİN önderimi ?

Çanakkalede Kurtuluş Savaşında Sadece TÜRKleremi önderlik yapmış Yoksa Vatanını Savunmaya çalışan Çanakkalede Kurtuluş Savaşında Kürt Türk Alevi sünni Laz Çerkez Bütün İnsanların Komutanı Olarakmı Önderlik yapmış ?

Hadi geri kafalılar Ülkeyi Çağdaşlığa götürmüş Şeriyat düzeni kurmamış diye sevmemiş Sizin bu tepkiniz neden anlamış değilim

Saygılarımla

eyvallah can sanırım Atam benden daha çok senle gurur duymuştur. Nankörrlüğün gereği yok herkes Atatürke saygı duymak zorunda vatanınızı canınızı vede namusunuzu ona borçluyuz. yıllardır hala atam gibi biri gelecek diye hala bekliyoz niye ne olursanız olun hapimiz aciz kaldık ama atam hiçbir koşulda aciz hissetmedi vede başardı.
Daha sivas kongresinde Atamı atmak istediler orda bir ateşli konuşma yapıyor herkes atmayı bırakın ayakta alkışlayıp birde lider olmasına oybiliği ile siçiliyor. Bu adam baş komutan oluyor sonrada cumhurbaşkanı kimse Atam gibi olamaz onun içinde biz onun çeyreği olsak bu vatan herşeyde örnek olur. Ya dost düşmanlık edecekler haliyle ne yapsalar ne deseler adama sözleri yetişemiyor o kadar yüksekte li atam bakıyorlar işe yaramıyor yanındaki adama söylüyor artık mırıl mırıl :) Atam da sizin laflarınızla sarsılacak kadar küçük değil atama laf diyenlere aslında şunu diyorum gerçi atam da aynı şeyi söylüyor ÇOKTA TINNNNNNNNN

Yakapınarlı
03.04.2006, 12:24
Mustafa Kemak Atatürk'ün resimleri kendimi bildim bileli evimizde asılıdır. hatta küçükken bu benim dedem derdim hep :)
şuan bile tam pc nin üstünde alçıdan bir Atatürk portresi asılı duvarımda.
sadece asmak bir işe yaramaz onun düşüncelerini anlamak ve uygulamak önemli olandır.
Atatürkün her zaman izinden gideceğim ve gidiyorumda.

Dogan24
03.04.2006, 12:58
ataturk ve alevilik ?
ne alaka biri devlet adamı biri din alevilik sadece bir millete has bir din deil canlar ben kurt kokenliliyim bir arkadasım arap kokenli DİNİN MİLLETİ OLMAZ helal sana tarkan he he he :komik ..

evet haklısın devletle din işlerini bir birine karıştıranları kınayalım ya atatürkün resmiyle dinin ne alakası var ben atatürkü seviyorum atamada şükran borçluyum bu borcuda kurmuş oldugu ilkeleri koruyarak yapacagım vatanımı aleviliğimi nasıl koruyup sahip çıkıyorsan bu cumhuriyetide koruyup gözeteçegim siz begensenizde begenmesenizde.....

cerzincan
03.04.2006, 13:01

sizin evde var mi?
yorumlariniz canlar !!atatürk resmi yerine bir ibrahim kaypakkaya bir mao resmi daha uygun olur.isteyenlere gönderebilirim

izem
03.04.2006, 13:15
Yemek masasının ordaki aynanın önünde hem Atamızın hem de Alimizin resmi yanyana..İkisi de Cem Vakfının hediyesiydi..:yamukgul:

annem benim resmimi bile ikinci plana attı:uhhm:

Kemal
03.04.2006, 13:20
kendimi bildim bileli bizim evde her zaman en görünen yerde asılıdır.

Cleric
03.04.2006, 13:23
atatürk resmi yerine bir ibrahim kaypakkaya bir mao resmi daha uygun olur.isteyenlere gönderebilirim

Sevgili cerzincan

Renkler zevkler ve düşünceler insanlardan insanlara değişir..

Atatürkü kimseye sevdirecek halimiz Yok .. yada Sevmeyenlere laf söyleyecek halimiz yok ..

Sen düşünceni söylemişsin Bende söyleyim

Atatürk Resmi koymayan ATATÜRKü sevmeyen insanların evlerine bakarsan

Genelde büyük bir çoğunluğunda Ya Humeyni ( islami Kesim ) ya apo (bölücü Kesim) yada türkeş (IRKCI Kesim) resimleri vardır ..

Sanırım anladın

Saygılarımla ..

izem
03.04.2006, 13:26
mao da cani değil miydi?
ben kendisini severim ancak ona da cani diyenler var:yamukgul:
canerzincan abim diyorsa tabi vardır bi bildiği..(kafiyeli oldu)

Yakapınarlı
03.04.2006, 13:27
atatürk resmi yerine bir ibrahim kaypakkaya bir mao resmi daha uygun olur.isteyenlere gönderebilirim

ağzı olan konuşur atasözüne bir örnek arkadaşım konu kimin evinde Atatürk resmi var. tekrar okuyun isterseniz. sırf Atatürk'ü sevmiyorsunuz diye bu topik altına polemik yaratıcak yazıalrdan vazgeçin snrada özür diliyosunuz bile bile yaptığınız malum .

cerzincan
03.04.2006, 13:29
Sevgili cerzincan

Renkler zevkler ve düşünceler insanlardan insanlara değişir..

Atatürkü kimseye sevdirecek halimiz Yok .. yada Sevmeyenlere laf söyleyecek halim yok ..

Sen düşünceni söylemişsin Bende söyleyim Atatürk Resmi koymayan insanların evlerine bakarsan Genelde Ya Humeyni ya apo yada türkeş resmi vardır ..

Sanırım anladın

Saygılarımla ..benim evimde o bahsettiklerinin resmi değil ismi bile yok.ibonun maonun resimleri var ilgini çekerse göndereyim

Serkan_Devrim
03.04.2006, 13:30
benim evimde o bahsettiklerinin resmi değil ismi bile yok.ibonun maonun resimleri var ilgini çekerse göndereyimkonuyu provoke etmeyin. sevmiyorsanız zorla bu konuda yazdıran yok. yazmazsınız olur biter. yeterince uyarı almadınız mı? artık durmanızın vakti değil mi?

Yakapınarlı
03.04.2006, 13:32
benim evimde o bahsettiklerinin resmi değil ismi bile yok.ibonun maonun resimleri var ilgini çekerse göndereyim
arkadaşın bahsettiklerini tanımayacak ve anlamayacak kadar cahilseniz bizim yapacak bişeyimiz yok. size yazmak zorunda değilsiniz diuyoruz ama dinlemeiyosunuz macınızı yazında içiniz rahatlasın böyle saman altından su yürütmeyin.

izem
03.04.2006, 13:32
benim evimde o bahsettiklerinin resmi değil ismi bile yok.ibonun maonun resimleri var ilgini çekerse göndereyim

maonun neden resmi var merak ettim.
art niyet arama kesinlikle merak..:yamukgul:

yanıt : neden olacak emperyalist güçlere en güzel cevabı verdiği için tabiki izem hanım!!!!!!!! uzak asyada ezilenlerin sosyalizm adına yola çıkılarak o kadar geri bir ülkede böyle bir devrimi gerçekleştirmesi büyük başarıdır.. Sizin Atatürkünüz ne yapmış haaaaa izem hanımmmmmmmm!!!!!!!

izem hanımdan yanıt:

kimse anlamaz beni...:yamukgul:

srdr_ist
03.04.2006, 13:33
Tekdir ile uslanmayanın sonu kötektir. Yumaşak atın çiftesi pektir.
O senin dediğin hiç birini tanımıyorum onlardamı bir memleketi kurtarıp cumhuriyeti kurup yenilikler yapmışlar mı acaba eğer atatürkçü iseler bende isterim. Ama yinede imali bir lafına karşılık ilk cümlemi anlamış olmalısın:yorgun:

Roşna
03.04.2006, 13:35
valla benim evimde
deniz gezmiş
hüseyin inan
yusuf arslan
ibrahim kaypakkaya
taylan özgür
mahir çayan
hüseyin cevahir'in resimleri var başkasına yer kalmadı
babam çok sevdiği için kendi odasına asmış m.kemal'in

Cleric
03.04.2006, 13:36

sayın cerzincan

ibonun maonun :) beni çok güldürdün hangi ibo ?
tatlıses ibomu ? basketbolcu ibomu ? yoksa küçük ibomu ?

Mao kim kardeşim hayırdır ninjamı oluyoz :)

İnsanları tahrik etmeyi bırak bence

saygılar

izem
03.04.2006, 13:36
Mao Zedong dünyanın en kanlı diktatörü olmak için işe başlamamıştı. 80 milyon vatandaşını öldürmek asla onun hedefi değildi. Ama bazen işler sadece ters gidebiliyor. Ve ne de olsa, birileri dünyanın en kanlı siyasi lideri olmak zorunda.

Mao Çin'e anarşizmi olabildiğince hızlı getirebilme hayali kuruyordu. Ama bir paradoks vardı. Devleti yok edip, yeniden varolmasını engellemenin tek yolu, onu bizim için berbat hale getirenleri yok etmekti: toprak ağaları, finansörler, bürokratlar, propagandacılar ve diğer suçlular. Ve Mao bunun sadece bir diktatörlükle yapılabileceğini fark etti. Ve sonuçta devletsiz ütopyaya giden yol diktatörlükle başladı.

Mao ilk olarak "Büyük İleri Adım" projesini harekete geçirdi. Bu devrimci siyasetin amacı Çin'in ayakta duramayan ekonomisini güçlendirmek ve onu dünyanın en büyük çelik ve buğday ihracatçısı haline sokmaktı. 1959 yılında açıklanan planda Mao'nun üç önemli beyin ürünü vardı:

1) Ülkenin yiyecek üretimini şu an ki işgücünün yarısını kullanarak ikiye katlamak
2) Arta kalan kişilerin çoğunu çelik üretimine göndermek
3) Ve diğer azınlığı da ulusal altyapı projelerinde kullanmak.

Bu planın dehası ayrıntılarındaydı. Ve bu dev projeyle, Mao, adını tarihe en büyük düşünürlerden biri olarak yazdırdığına inanıyordu.

Hiç kimse daha önce çiftçilere tohumları basitçe 2-3 kat daha yakın ekip hasatlarını üçe katlayabileceğini söylememişti. Ama bu yeni teknik pratikte başarısız oldu: tohumlar birbirlerine karıştı ve birbirlerinin yeterli güneş ışığı ve toprak besini almasını engellediler. Ama herkes MAO'dan korkuyordu ve sonuçta kimse ona fikrinin işe yaramaz olduğunu söyleyemedi. Aksine, ona yalakalık etmeyen isteyen astları hasadın eskisinden çok daha fazla olduğunu söylediler ki gerçek tam tersiydi.

Mao'nun bir başka tarım ipucu daha diğeri gibi sefilce başarısız oldu. Bütün çiftçilerin serçeleri öldürmede ortaklaşa çalışmalarını vatandaşlarına öğütledi. Bu kuşların bitkileri yediğine inanılıyordu. Ama gerçekte, bu kuşlar, bitkileri yiyen böceklerle besleniyorlardı.Yani çiftçiler aslında böceklere karşı mücadeledeki en görkemli müttefiklerini öldüyorlardı.

Ve çelik işine gelelim. Her ne kadar siz veya ben yüz binlerce çiftçiyi boş durdukları tarlalarından alıp bir çelik fabrikasında çalışmaya göndersem de, Mao'nun dahiyane planı bambaşkaydı. Çiftçilere evde kalmalarını ve büyük hasadı beklemelerini öğütledi. Aynı zamanda, evlerinin bahçesinde çelikleri eritmek için ocaklar kuracaklardı ve onlara üretim kotası verilecekti.

Kotaları karşılamak için, cahil köylüler ne bulurlarsa eritmeye başladılar: menteşeler, kapı kolları, araçlar, çekiçler vs. Hepsi eritildi ve hükümete teslim edildi. Bu işe yaramaz çelik kamusal alanlarda, köprü ve baraj gibi, kullanıldı. Ve tabi, süpriz değil, bu kötü dizayn edilmiş yapıların çoğu yıkıldı veya terk edildi.

Kısaca, "Büyük İleri Adım" projesi eşi görülmemiş bir başarısızlıktı. Ama hiç kimse bunu Mao'ya söylemek istemedi. Çünkü Mao kendisini "yanılmaz" olarak görüyordu ve politikalarını eleştirenleri makineli tüfekli mangalara taratmak gibi bir geçmişi vardı. O yüzden yardımcıları kıtlık gerçeğinden ona aylarca bahsetmediler.

Evet doğru duydunuz. Kıtlık. "İnsanlık tarihindeki en kötü kıtlık". Kimi uzmanlar ölü sayısını neredeyse 43 milyon olarak verir.

1958 yılından başlayarak, 3 yıl boyunca, Çin'i tarım üretimi dibe indi. Büyük İleri Adım projesinin ekonomik siyaseti ve beklenmeyen kuraklık iç tarım üretiminde bir felaketle sonuçlandı.

Bütün nüfus bundan etkilendi. Çin'de yaşayan herkes açlık çekiyordu. Ama en kötü etkilenenler dağlık Henan eyaletinde yaşayanlardı. 1959 yılında, buradaki çiftçiler üretim kotalarını karşılayamayınca, yerel hükümet çiftçilerin hasatlarını sakladığını söyledi ve onları "halk düşmanı" ilan etti. Bu bölgeye saklı buğdayları bulmaları için askerler yollandı. Askerler, sakladıkları söylenen buğdayı onlara teslim edemeyen bütün aileleri öldüresiye dövdü.

Kış geldiği zaman, insanların ağaç kökü ve çimenden başka yiyecek bir şeyi yoktu. Resmi makamlar bunu gördü ve onların "çimen çorbası" yapmalarını engellemek için bütün tencerelerini yok etti. Sakladıklarını sandıkları buğdayları vermeleri için son uyarı olarak yerel hükümetler tarafından binlerce çiftçiye işkence yapıldı ve binlercesi öldürüldü. Askeri güçler kaçışları engellemek için tren istasyonlarını ve yolları gözetim altına aldı.

İnsanların yiyecek hiçbir şeyi kalmamıştı. Midelerini ne bulurlarsa onunla dolduruyorlardı: yapraklar, yaban otları, deri, saman, tüy, ve pislik. Her şey ama her şey bitince sonunda yamyamlığa başladılar. İnsanlar yeni gömülen cesetleri çıkarıyorlardı. Ne zaman biri ölse, aile üyelerinin kişinin ölümünü saklayıp, cesedi kendilerine ayırması sık görülen bir olaydı. Hükümet tüm bunları görmezden geldi.

1961 yılında Mao'nun artık pes etmekten başka seçeneği kalmamıştı. Gururunu bir kenara bıraktı ve uluslararası pazardan buğday satın aldı. Komün sistemini sona erdirdi ve kanıtlanmış tarım metodlarına döndü. Evlerin bahçelerinde kurulan çelik üretim sistemi son buldu. Politik anlamda, "Büyük İleri Adım" projesi Mao'nun korkunç bir kişisel yenilgisiydi. Parti içinde onu eleştirenler hızlanmaya başladı.

Gelecek 5 sene boyunca, Mao halkla arasında daha iyi bir bağ kurmak için uğraştı. Emriyle, mücadele vb konularda kısa yorumlar içeren “küçük kırmızı kitap" yayınlandı. Bir kişisel kült doğdu. Ağustos 1966’da Mao “Kültürel Devrimi” başlattı. Bu ülkedeki tüm farklı fikirleri yok etmeyi(o fikirlere sahip beyinleri yok etme yoluyla) hedef alan bir hareketti.

Gençler arasındaki popülaritesinin artması üzerine, Mao öğrencileri derslerini bırakıp, istenmeyen kişileri yok etmede orduya yardımcı olmaları için milis kuvvetler kurmaya çağırdı. Gençler mutluca buna uydu. 11 milyon öğrenci Kızıl Muhafızlara katıldı ve emirleri beklemek üzere Pekin’e geldi. Mao’nun Savunma Bakanı öğrencilere görevlerinin geleneksel kültür ve felsefeye ait her izi yok etmek olduğunu söyledi.

Tahmin edileceği gibi, Kızıl Muhafızlar işe öğretmenleri ve okul yöneticilerini öldürürerek başladı. Daha sonra Tibet tapınaklarını yıktılar. Yabancı diplomatlar linç edildi. Sırada sanatçılar, akademisyenler, ve diğer entelektüeller vardı. Ve ne zaman Mao eski bir yoldaşını lanetlese, Kızıl Muhafızlar o kişiyi öldürmeyi bir görev sayıyordu. Ve ne zaman işkence yapacak veya öldürecek düşmanları bitse, bu gruplar kendi aralarında sokak çatışmalarına başlıyordu.

Baskı ve cinayet dalgaları üç seneden fazla sürdü. Milyonlarca insan öldürüldü ve ekonomi dibe vurdu. Kültür Devrimi, Mao’nun 1976 Parkinson hastalığından ölüşüne kadar son hızla devam etti.

5 yıl sonra Çin Hükümeti Kültür Devrimi’nin aşırıya kaçan uygulamalarını kınayan bir bildiri yayınladı.
“Bazı sorulara Cevaplar” adında bir bildiride aynen şöyle yazıyordu:

“Kültür Devrimi’nin uygulanması sırasındaki hatanın en büyük sorumlusu yoldaş Mao Zedong’dur. Problemlerin doğru analizini yapmaktan çok uzak olmasının yanında, doğru ve yanlışı da karıştırdı. İşte onun trajedisi burada yatıyor.”

Ah, evet, zavallı Mao…

izem
03.04.2006, 13:38
Yukarıdaki alıntıdır benim görüşüm değil..
Hani birileri Atayı sevmiyor ve faşist diktatör diyor ya..
İşte onun gibi Maoyu da faşist dikatatör olarak görenler var..
yani ikiside aynı:yamukgul:

Mao Zedong husunda benim görüşüm; saygıdeğer bir devrimci olduğudur. Örnek bir önder diyemem ancak yaptığı devrim ile başarısını kanıtlamış ve Çin halkının sevgisini kazanmış birisini bizim de saygıyla karşılamamız gerekiyor diye düşünenlerdenim. Elbette ki hataları da olmuştur. Zaten O'na saygı duymak demek O'nun tarzını ve fikirlerini benimsemek değil diye düşünüyorum. O'na saygı duymalıyız en azından Çin Halk Cumhuriyetinin ilköğretim tarih kitaplarının ilk sayfasında Atatürk'ün resmi var. Onlar bu inceliği gösteriyorlarsa; bizim de onlara karşı olumlu yaklaşmamız gerekir kanaatindeyim.

cerzincan
03.04.2006, 13:39
XODE SOBIR BIDE. amma kızmışsınız her yazdığıma bu kadar yükleneceğinize yok saman altından su yürütme diyeceğinize benim söylediklerimi anlamaya çalışırsanız işimiz daha kolay olur

Cleric
03.04.2006, 13:40
valla benim evimde
deniz gezmiş
hüseyin inan
yusuf arslan
ibrahim kalpakkaya
taylan özgür
mahir çayan
hüseyin cevahir'in resimleri var başkasına yer kalmadı

Deniz Gezmiş ve Mustafa Kemal
1970 'lere geldiğimizde de 68 kuşağının gençlik önderleri Demiz Gezmiş ve Mahir Çayan ile arkadaşları idam ile yargılandıkları mahkemelerde yaptıkları değerlendirmede yazdıkları yazılarda Mustafa Kemal ve Türk Ulusal Kurtuluş Savaşının destekler konuşmalar yapmışlardır. Kendi mücadelelerinin Mustafa Kemal'in başlattığı ama bitiremediği bağımsızlık mücadelesinin devamı olduğunu anlatmaya çalışmışlardır.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları THKO ( Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu ) Savunması adlı kitabın 222.sayfasında;"Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlarda bizleriz."dedikten sonra savunmasına şöyle devam ediyorlar. "Onun İstiklali tam Türkiye ideali yalnız biz devam ettiriyoruz"diyorlar.
Savunma kitabının 394. sayfasında Kurtuluş Savaşı ile ilgili olarak ise; "Türkiye emperyalizme karşı ilk Kurtuluş Savaşı veren ve onu dize getiren ülkedir. Bütün ezilen uluslara ışık tutan ve Kurtuluş Bayrağının dalgalandıran Türkiye Halkı , bundan 50 yıl önce görevini yapmıştır."denmektedir.
Konunun devamında ise; "Yurdumuzun bağımsızlığı için giriştiğimiz bu kavgada Kurtuluş Savaşımızda şehit olanların onurları ve ulusumuzun kaderini korumaya kararlı olduğumuzu bildiriyoruz.
Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitlerine selam olsun."diyerek o mücadelenin desteklenmesinin haklılığını anlatıyorlar.
Hafızası zayıf bir toplumuz. Bu durum sadece genel halk için değil, çeşitli siyasi düşüncelerin sözcülüğünü yapmaya çalışan siyasi yapılanmalar içinde söz konusudur. Bu nedenle; Alevileri Kurtuluş Savaşını destekledikleri için eleştirenlere, Alevileri Atatürkçü diye, küçümseyip suçlayanlara, Alevilerin şeriatçılara karşı laik cephede yer alışlarını eleştirenlere karşı hafızaları hatırlamak zorunda kalıyoruz. Bakın Deniz Gezmiş idamla yargılanırken savunmasının 413, sayfasında:
"Kurtuluş Savaşı, Türkiye Halkının Emperyalizme ve onun emrindeki dahili güçlere karşı verdiği bir direnme savaşıdır "diyor.dahili güçler kimdi? Onlar ; Emperyalizme sığınan Padişah ile hilafeti, saltanatı, şeriatı savunan devşirme ordulardı. Çapanoğluydu, Kuvayi Miliyecilere " katli vaciptir " diyen şeyhülislamlardı. Konya, Bolu, Adapazarı, Düzce isyanında Kuvayi milliye 'ye kurşun sıkanlardı. Menemen 'de Kubilay'ın kellesini kesenlerdi.
Deniz Gezmiş, savunmasının 336. sayfasında da Mustafa Kemal'e karşı hilafetçi, saltanatçı, şeriatçı kesimin faaliyetlerine değinerek; Meclis zabıtları incelendiği zaman bu takımın faaliyetlerini görürüz. Hilafetin tekke ve zaviyelerin kapatılmasına açıkça karşı koymuşlar. 1925 Şeyh Sait İsyanı ile şanslarını denemişler, 1926 da İzmir'de Atatürk'e suikast düzenlemişler fakat sonradan faaliyetleri yasaklanmıştır" diyor.
Deniz Gezmiş savunmasında Osmanlı Düzeni'nin özlemcileri için;" Kurtuluş Savaşının korkusu ile 1939 yılına kadar ki bağımsızlık politikası yüzünden pusuda bekledirler. Atatürk'ün ölümü ile meydanı boş buldular ve faaliyete geçtiler.
Deniz Gezmiş Atatürk karşıtları için diyor ki; "Amaçları ne yolla olursa olsun iktidarı ele geçirmekti. 1950 yılına kadar iyice örgütlendiler" dedikten sonra ABD ile de işbirliği yaparak bu gerici güçler için ,"Fırsatı kaçırmadılar, birleşerek 1950 yılında iktidara geldiler" diyor.

Sanırım bunu okuduktan sonra ATATÜRK e Deniz GEZMİŞİN yanında bir yer açarsın

Saygılar

Adam
03.04.2006, 13:41
Bizim evde Atatürk resmi eskiden asılıydı, şimdi değil ama sebebi annemin ressamlığa merak sarıp evi sergiye çevirmesi :)

izem
03.04.2006, 13:42
XODE SOBIR BIDE. amma kızmışsınız her yazdığıma bu kadar yükleneceğinize yok saman altından su yürütme diyeceğinize benim söylediklerimi anlamaya çalışırsanız işimiz daha kolay olur

WODE..bilmem ne?
O ne ce?:uhhm:

Roşna
03.04.2006, 13:45
allah sabır versin demek istemiş izemcim

izem
03.04.2006, 13:48
cümlemize versin valla..
kusura bakmayın pek bi cahilim.Türkçe anadilim, ingilizce ve çatpat Almamcandan başka bir dil bilmiyorum:uhhm:

Yakapınarlı
03.04.2006, 13:48
sizin anlattıklarınızı anlatmak mı ? güldürmeyin beni :) herseferinde gelip sadece bir cümle yazıyosunuz ve anlamamaızı istiyosunuz bak sen...
kardeşim saman altından su yürütmek işte budur.açıkca söyle derdini. tamam anladık sevmiyosun Atatürk'ü sevmediğini anladık ama her Atatürk konusuna gelipte tek cümleyle böyle polemiğe yol açmanıza neden olan ne benim sizden öğrenmek istediğim bu ben zaten İbrahim kaypakkayayı iyi tanıyorum onun savunması değil merak ettiğim.

Roşna
03.04.2006, 13:49
Deniz Gezmiş ve Mustafa Kemal
1970 'lere geldiğimizde de 68 kuşağının gençlik önderleri Demiz Gezmiş ve Mahir Çayan ile arkadaşları idam ile yargılandıkları mahkemelerde yaptıkları değerlendirmede yazdıkları yazılarda Mustafa Kemal ve Türk Ulusal Kurtuluş Savaşının destekler konuşmalar yapmışlardır. Kendi mücadelelerinin Mustafa Kemal'in başlattığı ama bitiremediği bağımsızlık mücadelesinin devamı olduğunu anlatmaya çalışmışlardır.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları THKO ( Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu ) Savunması adlı kitabın 222.sayfasında;"Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlarda bizleriz."dedikten sonra savunmasına şöyle devam ediyorlar. "Onun İstiklali tam Türkiye ideali yalnız biz devam ettiriyoruz"diyorlar.
Savunma kitabının 394. sayfasında Kurtuluş Savaşı ile ilgili olarak ise; "Türkiye emperyalizme karşı ilk Kurtuluş Savaşı veren ve onu dize getiren ülkedir. Bütün ezilen uluslara ışık tutan ve Kurtuluş Bayrağının dalgalandıran Türkiye Halkı , bundan 50 yıl önce görevini yapmıştır."denmektedir.
Konunun devamında ise; "Yurdumuzun bağımsızlığı için giriştiğimiz bu kavgada Kurtuluş Savaşımızda şehit olanların onurları ve ulusumuzun kaderini korumaya kararlı olduğumuzu bildiriyoruz.
Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitlerine selam olsun."diyerek o mücadelenin desteklenmesinin haklılığını anlatıyorlar.
Hafızası zayıf bir toplumuz. Bu durum sadece genel halk için değil, çeşitli siyasi düşüncelerin sözcülüğünü yapmaya çalışan siyasi yapılanmalar içinde söz konusudur. Bu nedenle; Alevileri Kurtuluş Savaşını destekledikleri için eleştirenlere, Alevileri Atatürkçü diye, küçümseyip suçlayanlara, Alevilerin şeriatçılara karşı laik cephede yer alışlarını eleştirenlere karşı hafızaları hatırlamak zorunda kalıyoruz. Bakın Deniz Gezmiş idamla yargılanırken savunmasının 413, sayfasında:
"Kurtuluş Savaşı, Türkiye Halkının Emperyalizme ve onun emrindeki dahili güçlere karşı verdiği bir direnme savaşıdır "diyor.dahili güçler kimdi? Onlar ; Emperyalizme sığınan Padişah ile hilafeti, saltanatı, şeriatı savunan devşirme ordulardı. Çapanoğluydu, Kuvayi Miliyecilere " katli vaciptir " diyen şeyhülislamlardı. Konya, Bolu, Adapazarı, Düzce isyanında Kuvayi milliye 'ye kurşun sıkanlardı. Menemen 'de Kubilay'ın kellesini kesenlerdi.
Deniz Gezmiş, savunmasının 336. sayfasında da Mustafa Kemal'e karşı hilafetçi, saltanatçı, şeriatçı kesimin faaliyetlerine değinerek; Meclis zabıtları incelendiği zaman bu takımın faaliyetlerini görürüz. Hilafetin tekke ve zaviyelerin kapatılmasına açıkça karşı koymuşlar. 1925 Şeyh Sait İsyanı ile şanslarını denemişler, 1926 da İzmir'de Atatürk'e suikast düzenlemişler fakat sonradan faaliyetleri yasaklanmıştır" diyor.
Deniz Gezmiş savunmasında Osmanlı Düzeni'nin özlemcileri için;" Kurtuluş Savaşının korkusu ile 1939 yılına kadar ki bağımsızlık politikası yüzünden pusuda bekledirler. Atatürk'ün ölümü ile meydanı boş buldular ve faaliyete geçtiler.
Deniz Gezmiş Atatürk karşıtları için diyor ki; "Amaçları ne yolla olursa olsun iktidarı ele geçirmekti. 1950 yılına kadar iyice örgütlendiler" dedikten sonra ABD ile de işbirliği yaparak bu gerici güçler için ,"Fırsatı kaçırmadılar, birleşerek 1950 yılında iktidara geldiler" diyor.

Sanırım bunu okuduktan sonra ATATÜRK e Deniz GEZMİŞİN yanında bir yer açarsın

Saygılar

anadolu toprakları işgal altındayken bu topraklarda aleviside sünniside hristiyanıda+kürdü türkü lazı çerkezi hep birlikte omuz omuza vererek emparyalizme karşı mücadele etmişlerdir.kurtululuş mücadelesini bir kişiye mal etmenin bir anlamı yok.savaştan sonra yaşanılanlarıda sanırım hafızamız zayıf olduğu için unutmuşuz.

cerzincan
03.04.2006, 13:54
WODE..bilmem ne?
O ne ce?:uhhm:NE WODESİ GÖZÜN DEMİ GÖRMÜYOR İZEM HANIM XODE DEDİM ALLAH DEMEK

Cleric
03.04.2006, 13:57
anadolu toprakları işgal altındayken bu topraklarda aleviside sünniside hristiyanıda+kürdü türkü lazı çerkezi hep birlikte omuz omuza vererek emparyalizme karşı mücadele etmişlerdir.kurtululuş mücadelesini bir kişiye mal etmenin bir anlamı yok.savaştan sonra yaşanılanlarıda sanırım hafızamız zayıf olduğu için unutmuşuz.

Şu anda Türkiyede aleviside sünniside hristiyanıda+kürdü türkü lazı çerkezi hep beraber Neden TÜRKİYE bu durumda hiç düşündünmü ??

Bunu ufacık cocuğa sorsan bile vereceği cevap şudur :

ATATÜRK gibi bir önderin olmadığından ..

Sanırım anladın

Beyin olmadan Vücud bir işe yaramaz unutmayalım ..

izem
03.04.2006, 13:57
NE WODESİ GÖZÜN DEMİ GÖRMÜYOR İZEM HANIM XODE DEDİM ALLAH DEMEK

güneş tutulmasından sonra böle oldum valaa:sasirdi:
yaaa ne bağırıyosun hem ala alaa:yapmabe
tamam neyse ney..
öğrenmiş olduk biz deee..töbeee XODE töbeee..:sas

Roşna
03.04.2006, 13:58
Şu anda Türkiyede aleviside sünniside hristiyanıda+kürdü türkü lazı çerkezi hep beraber Neden TÜRKİYE bu durumda hiç düşündünmü ??

Bunu ufacık cocuğa sorsan bile vereceği cevap şudur :

ATATÜRK gibi bir önderin olmadığından ..

Sanırım anladın

Beyin olmadan Vücud bir işe yaramaz unutmayalım ..

evet bence de unutma

Cleric
03.04.2006, 14:00
evet bence de unutma

Senin ve benim yazdığım yorumlara bakarsak Kimin unuttuğu Belli ..

Saygılar

Roşna
03.04.2006, 14:02
Senin ve benim yazdığım yorumlara bakarsak Kimin unuttuğu Belli ..

Saygılar

kişisel saldırılar yapıyor olmanın bir anlamı yok seninle zaten bu polemiğe girmem sen seviyorsun diye başkalarıda sevmek zorunda değil.

Yakapınarlı
03.04.2006, 14:03
NE WODESİ GÖZÜN DEMİ GÖRMÜYOR İZEM HANIM XODE DEDİM ALLAH DEMEK
o zaman Allah yaz akrdeşim herkez kürtçe bilmiyor. yada hiç yazma

izem
03.04.2006, 14:03
o zaman Allah yaz akrdeşim herkez kürtçe bilmiyor. yada hiç yazma

yetimin hakkını böyle korurlar iştee!:yapmabe
sağol yakapınarlı..

Roşna
03.04.2006, 14:04
bence modeatörler bu konuyu kapatsın çünküü konu farklı yönlere çekildi

Yakapınarlı
03.04.2006, 14:06
sayın zozan06 artık her konuyu kapamaktan bıktım inanın çünkü bu hem forumun sağlığı açısından hem konuyu açan arkadaşa saygısızlıktır. peki herkeze soruyorum konu neden dağıldı.kim dağıttı. konunun başlığı ne cerzincanın yazdığı ne?

Cleric
03.04.2006, 14:12
sayın zozan06 artık her konuyu kapamaktan bıktım inanın çünkü bu hem forumun sağlığı açısından hem konuyu açan arkadaşa saygısızlıktır. peki herkeze soruyorum konu neden dağıldı.kim dağıttı. konunun başlığı ne cerzincanın yazdığı ne?

Tamamen katılıyorum özgür bir ülkede yaşıyoruz ..

Konu burda yazılanlar Burda ..

İşlerine gelmediğinde konu kapansın ..

Bu konuyu açan arkadaş emek vermiş açmış

Kapanacak bir şey görmüyorum ben açıkcası

Saygılar

Serkan_Devrim
03.04.2006, 14:17
Tamamen katılıyorum özgür bir ülkede yaşıyoruz ..

Konu burda yazılanlar Burda ..

İşlerine gelmediğinde konu kapansın ..

Bu konuyu açan arkadaş emek vermiş açmış

Kapanacak bir şey görmüyorum ben açıkcası

Saygılarsevgili cleric, bu olay işine gelmediğinde kapamak olayı değildir. biz konu kapamaktan zevk almıyoruz. ama konu saptırılınca, polemiklere dönüşünce de başka çare kalmıyor. ne yazık ki tartışmasını öğrenemedik.

Roşna
03.04.2006, 14:19
kimsenin işine gelip gelmemesi ile ilgili bir konu değil bu.konu eğer kişisel saldırılara dönüşürse bunun yeri bu forum değil.seviyeyi korumak gerektiğini düşünüyorum

ufuk44
03.04.2006, 14:21

sevgili arkadaşım

bu konunun kapatılacak bir yerini göremedim.eğer konudan rahatsız olduysan konuyu okuma gitsin.ayrıca çok güzel bir konu bu.
konu kapatmayla biryerlere varılmaz.

saygılarımla.

kavakli
03.04.2006, 14:23
insanlarin onurunu kiracak sekilde yazilar yazmayalim rica ederim

Serkan_Devrim
03.04.2006, 14:25
yeter. konuya yönelik mesajlar gönderilsin. bir üye konu kapatılması teklifini getirdi ve modlar reddetti. bu konuda yorum yapılmasın artık. topiğin ana konusuna dönelim.
saygılar

izem
03.04.2006, 14:27
yeter. konuya yönelik mesajlar gönderilsin. bir üye konu kapatılması teklifini getirdi ve modlar reddetti. bu konuda yorum yapılmasın artık. topiğin ana konusuna dönelim.
saygılar

mod. sinirlendi...acaba neden? demek ki bi şeye canı sıkkın?
acaba neden?..:kapaligöz :mahsum :mahsum

herneyse başa dönelim..
Evimizde Atamın resmi mevcut..

kavakli
03.04.2006, 14:28
kiislerin sahsina karsi yazi yazmayalim lutfen konu hakkinda yorumlarinizi yaziniz karsinizdakinin sizin bi caniniz oldugunu asla uunutumayin hakaretlerle bi yere gidilmes buun yeri burasi degildir konuya donelim lutfen

derviscemal
03.04.2006, 18:25

ibonun mahonun resimleri sende kalsın bu kadar seviyesiz davranmanızı anlamış değilim.

Özgür-Taylan
03.04.2006, 20:45
CANERZINCAN,

ATAMA KURBAN OL SEN!!!

git yobazlarin altina hali ser, valla tebrikler, sen nasil Alevisin ya ???
yeniden Madimak'a benzeyen olaylar çikarsa, gelip aglama sehitlerin ustune... çunku o yobazlari sen ve senin gibi kisiler doyuruyor !!!!

ALLAH EYVALLAH

skandinava
03.04.2006, 21:03
valla benimde evimde asılı,gurur duyuyorum.

işte kendini bilmez bir kaş kişi bilip bilmeden konuşuyor.ataya laf atıp duruyorlar,lütfen bu konuda biraz daha hassas davranalım ve birbirimizi kırmayalım.tahriklere kapılmayalım.konu kapatmaya gelirsek kapanmaması daha uygun bence çünkü konu kapanırsa insanların kafasında soru işaretleri kalacaktır,önemli olan bu soru işaretlerini yanıtlamak....

Serkan_Devrim
03.04.2006, 21:33
CANERZINCAN,

ATAMA KURBAN OL SEN!!!

yeniden Madimak'a benzeyen olaylar çikarsa, gelip aglama sehitlerin ustune... çunku o yobazlari sen ve senin gibi kisiler doyuruyor !!!!

ALLAH EYVALLAHcanerzincanın Ata'ya bir lafımı oldu?sırf kişisel sataşmalardan ibaret yazılar yazmayalım. soru sorulmuş. canerzincanda hayır yanıtını vermiş. kişilerin görüşlerine saygı duymak gerek.
benim evimde de Atatürk'ün resmi var ama resminin olması Atatürk'ü sevdiğimiz, onun istediği yoldan ilerlediğimiz anlamına gelmez. ben Atatürk'e çok büyük saygı duyuyorum. hataları olmuşsada alevi topluluğuna yaptıklarını görmezden gelemeyiz. onun hakkını inkar etmek ona haksızlık olur. sosyalist kimlikli biri olarak şunu söyleyebilirim ki Atatürk'ün osmanlı yıkıntılarından kurduğu ülke ve yaptığı devrim, Lenin'in Rusya'da yaptığı devrimden daha büyüktür. lenin devrimi yaparken hazır bir halk bulmuştu. halkın çoğu ploroterya(emekçi,işçi) sınıfındandı. halk açlıktan kırılıyordu ve ortam son derece müsaitti. üstelik osmanlının Çanakkale zaferi çarlık Rusyası'nın sonunu hazırlamıştı. Lenin böyle bir ortamda devrim yaptı. Atatürk ise devrin en güçlü emperyalist ülkelerinin işgali altında, % 90'ı yobaz, takkeli sarıklı, okumamış ve dinin etkisi altında bulunan halkla ve yokluklarla bu devrimi gerçekleştirdi. kuşkusuz ki O çok büyük bir devrimciydi. biz bugün bile ezanın Arapça'dan Türkçe'ye geçmesine cesaret edemezken O bundan 80 yıl önce bu işi yapmıştı. kimse onun hakkını inkar edemez. elbet hataları ve yalnışları olmuştur. O'nu nesnel, tarafsız, yapıcı değerlendirebilmeliyiz. tekrar ediyorum; ne onu ilahlaştırırcasına ne de sövercesine değerlendirmeyin.
saygılar

meymane_usari
03.04.2006, 21:42
bizim evde de asılı Atatürk ün resmi bu memlekette yaşayan herkesin evinde de olması gerekir bence Ata mızın resmi....
saygılar

Şoreş
03.04.2006, 21:44
Bizim evde de var.
Şia olan komşumuz ressamdır o yapmış ve anneme hediye etmişti.Resim baya büyük tablo çalışması.Atatürkün resmi var böyle alttada da kuru kafa gibi çarşaflı kadın betimlemesi var çok değşik bir resim.

Hüseyin69
03.04.2006, 22:15
CANERZINCAN,

ATAMA KURBAN OL SEN!!!

ALLAH EYVALLAH

yorum yapmiycam yegen
takil kafana göre

izem
04.04.2006, 13:30
CANERZINCAN,

ATAMA KURBAN OL SEN!!!

ALLAH EYVALLAH

ben de bir aleviyim..
ben de bir Atatürkçüyüm, ancak bu tavrını tasvip etmiyorum..
Atatürkçülük zorla ve cebren olacak bir iş değil..
Kişilerin hürriyetine saygı duymak gerek.:garibbak:

cerzincan
04.04.2006, 13:34
CANERZINCAN,

ATAMA KURBAN OL SEN!!!

ALLAH EYVALLAHarkadaş sen kendindemisin benim aleviliğim sana kalmadı benim kadar sende şehitlerine sahip çık başka bir şey istemem.sırf cevap vermiş olmak için yazma saçmalıyorsun

Özgür-Taylan
04.04.2006, 18:24
arkadaş sen kendindemisin benim aleviliğim sana kalmadı benim kadar sende şehitlerine sahip çık başka bir şey istemem.sırf cevap vermiş olmak için yazma saçmalıyorsun

Asil saçmalayan biri varsa burada o da sensin kusurda kalma !!
konusmandan belli be Can!!

Atatürk'ü sevmeyenleri ben çok gördüm, kimi $eriatçi yobaz, kimi irkçi pkk'li, kimi iftiraci nankör.. say say bitmez......ama nasil olur da bir ALEVI can, o yüce insanin ilkelerine bagli hissetmez kendini... henüz anlamis degilim...

Sivas'ta yobazlarin sözleri neydi otele giderken ??? hatirlatayim istersen "kahrolsun laik Türkiye" - "yasasin $eriat !!" vs vs... tabii bunun yaninda ATA'mizin püstünü yiktiklarini da unutmamak gerekiyor... Ata'mizin ilkelerine leke atiyorlardi, onlarin arzusu bes belli "$eriatçi Türkiye"... senin arzun da mi bu ??? onlarin davasini onayliyor musun yani ATATÜRK'ü sevmeyerek ? hedefin nedir söylesene ??? $ahsen ben bir yobaz oluverseydim, seninle gönül dostlugu kurmaya çalisirdim inan ki...

Aleviler, ATA'nin ilkerine gönülden baglilar, çünkü asirlardir zulüm gördüler Osmanlinin fetvalarindan... ATATÜRK, Cumhuriyeti kurdugunda, ardindan bunca devrimleri yaptiginda, ALEVI canlarin yüzde yüz destegini almistir... (YA HIZIR YAR YAR).. O'na sahip çikmak, daha güzel bir gelecek istemektir bu ülkede, ben ilk basta ALEVI oldugum için ATA'ma sahip çikiyorum, bir daha SIVAS'a benzer olaylar olmasin diye ...... laiklik olsun, ilericilik olsun, demokrasi vs vs, bu ilkeler bizler için çok önemli... hayatinizda hiçbir "gerici yobaz Alevi" gördünüz mü ??? HAYIR !!! YA NEDEN SIZCE ??..

Sivas'taki canlar neden yakildi ?? LAIK ILERICI DEMOKRAT AYDIN olduklari için... o yüce insanin ilkelerine bagli olduklari için YAKILDILAR !!

ama sen Atatürk'ü sevmeyecegim diye tutturmu$sun, o pis irk düsmani olacak yobazlari $imartiyorsun bu davranisinla... ve gelecekte yeniden bu tür olaylar olursa Türkiye'de, bil ki suçlusu Ata'mizin düsmanlaridir.. isbirligi yapanlar dahi !!

ATAM SEN KALK DA BEN YATAYIM YERINE...
YA HIZIR YAR YAR!!

saygilar!!

lion12
04.04.2006, 18:59
Evet kardeşlerim benim de odamda Hz.Ali,12 İmamlar,pirimiz Hacı Bektaşı Veli,12 imamlar ve de ulu önder Atatürk'ün resimleri asılıdır.İnsanın sevdiği kişilerin resimlerini odasına asmasının bence ne sakıncası olabilir ki.Ayrıca Hacı Bektaş ziyaretinde aldığım Zülfikar'da odamda asılıdır.

flame-i
04.04.2006, 19:02
ataturk ve alevilik ?
aleviliği öğrenmeden yorum yapmışsın kürt kökenli vatandaş.Atatürk resimi küçüklüğümden beri evimizde asılıdır ve asılı kalacaktır.

mustafa kemal ile senin probleminmi var dostum senin yobazlardan farkın yok soruda ATATÜRK resimi soruluyor neden bilerek saptırıyorsun konuyu yoksa sen topal osmanın torunumusun?lütfen Atatürkü sevmiyorsan yorum yapma o senin gibi yoz değildi.

halitseyfi
04.04.2006, 23:03

sizin evde var mi?
yorumlariniz canlar !!

Sevgili canlar

nedense bilmem Atatürk sözkonusu oldumu saldırılar hemen yoğunlaşır.Bana göre bunu yapmak kesinlikle hatalı ve yanlıştır. Helle hele alevilerin bunu yapmasını bir türlü anlayamam.yazıları sonuna kadar okudum gerçekte çok üzücü çünkü bu gün bu sitede bizler sohbet edebiliyorsak, türkiyede alevi olarak dolaşa biliyorsak bunda atatürk ün büyük bir katkısı vardır.
sırf bunun için bile olsa insan atatürk ü sayar ve saygı gösterir.
Ben atatürk ü hatalarıyla ve sevaplarıyla seviyor, resminide evimde eksik etmiyorum.
şimdi sevmeyen alevi arkadaşlara soruyorum:

YÜZLERCE YILDIR ALEVİLERE BUKADAR HİZMET ETMİŞ KAÇ SİYASİ KİŞİLİK BİLİYORSUNUZ ?

ben bilmiyorum bu arada bende öğrenmiş olurum.
Tüm canlara selamlar ve saygılar

Hüseyin69
04.04.2006, 23:15
Sevgili canlar

şimdi sevmeyen alevi arkadaşlara soruyorum:

YÜZLERCE YILDIR ALEVİLERE BUKADAR HİZMET ETMİŞ KAÇ SİYASİ KİŞİLİK BİLİYORSUNUZ ?

ben bilmiyorum bu arada bende öğrenmiş olurum.
Tüm canlara selamlar ve saygılar

ben hic bir siyasi kisilik hicbir zaman alevilere hizmet ettigini 36 yasima kadar ne duydum ne gördüm nede ögrendim
bu soru ile cevap atatürk kast ediliyorsa malesef cevap vermiyecegim

keske hizmetlerden birkac örnek yazabilseydin
belki benimde birkac örnek cevaplarim olurdu

srdr_ist
04.04.2006, 23:20
ben hic bir siyasi kisilik hicbir zaman alevilere hizmet ettigini 36 yasima kadar ne duydum ne gördüm nede ögrendim

Kendinde bu yaşına kadar bişey yapamaman bize faydası dokunduğu halde Atatürk e laf demene de hayret çünkü yüzyıllardır yapamadığımzı O adam nerdeyse 3-5 yılda yaptı. Ne mi yaptı ben aleviyim dedirtti. 80. yıldada hakkını almayı öğretiyor ve bunu yaparkende O şuan ölü diyorum senin kafandan sana anlatabilmek için yoksa O adam bizim için ölü değil.

Hüseyin69
04.04.2006, 23:28
Kendinde bu yaşına kadar bişey yapamaman bize faydası dokunduğu halde Atatürk e laf demene de hayret çünkü yüzyıllardır yapamadığımzı O adam nerdeyse 3-5 yılda yaptı. Ne mi yaptı
ben aleviyim dedirtti. 80. yıldada hakkını almayı öğretiyor ve bunu yaparkende O şuan ölü diyorum senin kafandan sana anlatabilmek için yoksa O adam bizim için ölü değil.

siradan bir cevap alintinda ben aleviyim dedirtti cümleni özellikle siyahlastirdim
lakin bu cümlen üzerine yorum yapmiyim
bilirsiniz ki cok sivri cikislar yaparim
herkesin gönlünde bir ata türk yatar
benimde gönlümde sizler yatiyorsunuz :)

Yakapınarlı
04.04.2006, 23:32
siradan bir cevap alintinda ben aleviyim dedirtti cümleni özellikle siyahlastirdim
varya canerzincan ağbim bir misileme yapmasan olmuyo demi kelime oyunları vs. :)

Hüseyin69
04.04.2006, 23:35
varya canerzincan ağbim bir misileme yapmasan olmuyo demi kelime oyunları vs. :)

aha olacagi buydu
yine enselendim iyimi :)

Sema
05.04.2006, 00:15
Benim odamda bakırdan yapılma Atatürk resmi var, çocukluğumdan beri bizdedir. Şuanda tam karşımda. Bugün kurs dönüşünde birçok yerde ''genç türkler'' diye afişler gördüm, Atatürk dirildi, onun yerini biz dolduracağız felan diye birşeyler yazmışlar. Bu nedir? Ben anlayamadım. Konu Atatürkle ilgili olduğu için bilen varsa bir sormak istedim. Bu genç türkler de ne?

astokomlu
05.04.2006, 00:17
görülüyor ki Dersimde katledilen canlarımızın suçu M.kemal'e atılmaya devam ediyor.bu tamamen asıl sorumluların gizlenmesine yol açıyor.be katliamın olduğu dönemde Atatürk'ün ne halde olduğu belgelerda kayıtlıdır.bu nedenle şu anda üzerinde yaşadığımız toprakları bize kazandıran Atatürk için karalama yapan ve her seferinde bu konuyu polemil boyutuna taşıyan arkadaşları esefle kınıyorum.Atatürk'e hakaret etmeden önce sahip olduklarını bi gözden geçirsinler.. saygılar..

Hüseyin69
05.04.2006, 00:32
az önce bu panele baktim asagidaki kelime dikkatimi cekti yanliz cümleyi yazan kisi isim yazmamis asagida alti cizilmis kirmizi renkteki kelime türkce karsiligi nedir sadece ögrenmek istiyorum
yazak kisiyi bilmemek zor olmasa gerek
ama ben hic birsey söylemek istemiyorum
dedigim gibi sadece kelimenin türkce karsiligini ögrenmek istiyorum

kontrol panelim
konu basligi
Kimin evin duvarinda Ata...
yazilan mesajin tarihi ve saati
04.04.2006 18:19
yazilan mesaj
has sektor

srdr_ist
05.04.2006, 00:36

Gönüller bir olursa herşey hoş olur sen en iyisi sivri çıkış yapta hak yerini bulsun. Ekşitilmiş surat misali yazdığın yorum hiç çekilmiyo abim .

serpila
05.04.2006, 00:40
benim evimde de Atatürk resmi var..Cem evlerimizde de Atarürk'ün resimleri asılı..neden bazı arkadaşlar hala hakaret boyutunda açıklamalar yapıyor anlamış değilim..

Hüseyin69
05.04.2006, 00:49
Cem evlerimizde de Atarürk'ün resimleri asılı....

vallah kimin evinde kimin resmi var beni ilgilnedirmez basligi acan kisi gibi bunun arastirmasinida yapmam
ama ben atatürkün resimide oldugu bir cem törenine sadece bir kez gittim

kusura bakma kardes benim atatürke saldiracak hakaret edecek herhangi bir art niyetim olmaz
sonucta atatürkte senin benim gibi bir insandir
ha atatürkün resiminin karsisinda ibadet etmisim ha senin icin secde etmisim
bu benim icin böyledir herkes farkli yorumlayabilir
ama nasil bektasi ogluna demis beni bu yastan sonra camiye sokma ayni olay atatürk icin banada gecerlidir
bu yastan sonra atatürk ün resmi karsisinda ibadet edip secde etmem
ama ibadet edenlerede ibadet etmeyin egilmeyin diyecek kadar hayasizda degilm haddime düsmez bile

serpila
05.04.2006, 00:52
benim anlatmak istediğim Atatürk karşısında ibadet yapılıp yapılmaması değil..sadece Alevi halkının verdiği değeri vurgulamak..

muso33
05.04.2006, 00:52
ben ataturku kalbıme atım olurmu

astokomlu
05.04.2006, 01:00
benim anlatmak istediğim Atatürk karşısında ibadet yapılıp yapılmaması değil..sadece Alevi halkının verdiği değeri vurgulamak..

evet sevgili bacımın dediği gibi,Cem evlerinde Atatürk'ün resminin asılı olması ona verilen değeri gösteriyor..kimse bu durumu ibadet boyutuna taşıyarak farklı boyuta çekmesin...

FIRATLI
05.04.2006, 01:01
belki bi bildiklleri vardır kim bilir konuşsalar trabzon daki gibi linçe maruz kalcaklar belkide ama gün gelir kapalı kapılar açılır dersime bahar gelir,
neyse;bazı kendini bilmezler bu forumda ben kürtleri hiç sevmem onlar dağ adamı dağda büyümüşler gibi laflar etmişler bu faşzan görüşleri ülkücü bi sitede görsem şaşırmam ama iç lerinde insan sevgisi emek saygısı var diye bildigim siz dede torunların dan beklemezdim. yani birkaç faşizan alevi olabilir tabii herkes alınmasın şu aydındaki kürt düşmanıda bi özür msjı yazsın sizlere yakışanda budur.
ben elazığ xarpet(harput) lu müslüman bi türküm bunu nerden bilirim çünkü ailem kürtçe bilmez ama bizde de atatürk resmi yok hz alinin de resmi yok alevide deilim ama alevilerin allah katında sunnilerden daha üstün olduğuna inanırım bulunduğum memleket dolayısı ile dersimlileri , bölgedeki alevi kürtler ve şaafi kürtleri iyi tanırım,çoğu kürtten daha fazla kürdistan cıyım,türk olmama rağmen seyit rıza yı atatürkten fazla severim.bu benim görüşüm pirsultandan ötürü hoşgörüşünüze inanıp noktalıyorum.
haa sakın ırk ayrımı yapmayın size yakışmaz dostlar.

muso33
05.04.2006, 01:03
ben atatürkü kalbime astım evimin duvarı burak

atatürkün bursa nutkunu okudunuzmu

astokomlu
05.04.2006, 01:05
ben kürtleri hiç sevmem onlar dağ adamı dağda büyümüşler gibi laflar etmişler bu faşzan görüşleri ülkücü bi sitede görsem şaşırmam ama iç lerinde insan sevgisi emek saygısı var diye bildigim siz dede torunların dan beklemezdim. yani birkaç faşizan alevi olabilir tabii herkes alınmasın şu aydındaki kürt düşmanıda bi özür msjı yazsın sizlere yakışanda budur.

dostum söylediklerinde haklısın...zaten bunu yapanların dedelikle falan alakası olamaz,yoktur da zaten...bizim amacımız burda hiçbir şekilde milliyetçiliğin yapılmamasıdır..amaç kardeşçe,medenice paylaşımdır...saygılar..

FIRATLI
05.04.2006, 01:06
anlayışından ötürü em gellek spaksım hewalım teşekürler ax herkeste kelbinde yaşatsa bunu gösterişe dökmese ne iyi olur dersime kırlangıçlar geri döner değil mi_??*

Dogan24
05.04.2006, 01:13
belki bi bildiklleri vardır kim bilir konuşsalar trabzon daki gibi linçe maruz kalcaklar belkide ama gün gelir kapalı kapılar açılır dersime bahar gelir,
neyse;bazı kendini bilmezler bu forumda ben kürtleri hiç sevmem onlar dağ adamı dağda büyümüşler gibi laflar etmişler bu faşzan görüşleri ülkücü bi sitede görsem şaşırmam ama iç lerinde insan sevgisi emek saygısı var diye bildigim siz dede torunların dan beklemezdim. yani birkaç faşizan alevi olabilir tabii herkes alınmasın şu aydındaki kürt düşmanıda bi özür msjı yazsın sizlere yakışanda budur.
ben elazığ xarpet(harput) lu müslüman bi türküm bunu nerden bilirim çünkü ailem kürtçe bilmez ama bizde de atatürk resmi yok hz alinin de resmi yok alevide deilim ama alevilerin allah katında sunnilerden daha üstün olduğuna inanırım bulunduğum memleket dolayısı ile dersimlileri , bölgedeki alevi kürtler ve şaafi kürtleri iyi tanırım,çoğu kürtten daha fazla kürdistan cıyım,türk olmama rağmen seyit rıza yı atatürkten fazla severim.bu benim görüşüm pirsultandan ötürü hoşgörüşünüze inanıp noktalıyorum.
haa sakın ırk ayrımı yapmayın size yakışmaz dostlar. bu nerden çıktı şimdi kim demiş nerede yazıyor konunun yazılı oldugu linki verde bakalım burdan bagırıyoruz olmuyo yalvarıyoruz yine olmuyo nerenizden türetiyorsunuz bunu kimse burdan kalkıpta ırkçılık yapmaz yapamaz sizinde oyle bir sövleminiz vearki sanki birileri size soyleniş sizde kurtarıcı olarak gelmişsin BURASI ALEVİ FORUM burada her şey sadece tatındatır kimse ileriye gitmez izin verilmez lütven bilinçli olalın kimse verin ismini yada konunun oldugu linki geregini yaparlar saden dediginiz gibi bizler tüm ırkçı ve tüm insanlık ayıplarını kınıyoruz kimseninde inanş ve etnik kimliklrini eleştirmiyoruz LÜTVEN BU YAKLAŞIMLARINIZI SINIRLAYIN FORUMDA PÖLEMİK YARATMADAN SAGLIKLI VE ÖZ VERİLİ OLALIM....

Hüseyin69
05.04.2006, 01:13
bizim amacımız burda hiçbir şekilde milliyetçiliğin yapılmamasıdır....

abicigim hem atatürk adi altinda türk milliyetciligi yapiliyor hemde milliyetciligin yapilmamasi yönünde aciklamalar yapiliyor senin alinti kücük bir örnektir sakin yanlis anlama
biraz objektif olmak lazim
dedo kurban oliyim kim yaziyorsa yazsin
bari sen böyle cümleler yazma :)

astokomlu
05.04.2006, 01:39
abi benim Atatürk'ü sevmem onun türklüğüyle alakalı değil..ben atatürk'e değer verirken diğer insanlarıda aşağılamıyorum..anlatmak istediğim budur..bence atatürk'ü sevmek milliyetçilik değildir..bana göre milliyetçilik sadece kendi ırkını kabul edip,diğerlerini ezmeğe çalışmaktır ki Alevilik bu düşünceye tamamen karşı bi olgudur..ben aleviyim,zazayım..yine tekrarlıyorum hertürlü milliyetçiliğe karşıyım..atatürkü sevmemin nedeni bana kazandırmış olduklarındandır...
inşallah anlaşılır olabilmişimdir...saygılar..

Yakapınarlı
05.04.2006, 01:54
abi benim Atatürk'ü sevmem onun türklüğüyle alakalı değil..ben atatürk'e değer verirken diğer insanlarıda aşağılamıyorum..anlatmak istediğim budur..bence atatürk'ü sevmek milliyetçilik değildir..bana göre milliyetçilik sadece kendi ırkını kabul edip,diğerlerini ezmeğe çalışmaktır ki Alevilik bu düşünceye tamamen karşı bi olgudur..ben aleviyim,zazayım..yine tekrarlıyorum hertürlü milliyetçiliğe karşıyım..atatürkü sevmemin nedeni bana kazandırmış olduklarındandır...
inşallah anlaşılır olabilmişimdir...saygılar..
astakomlu kardeşim bence çok iyi anlatmışsın benim dilimede tercuman olmuşsun teşekkürler....

Dogan24
05.04.2006, 02:04
ATATÜRK KENDİNİ ANLATIYOR

Özgürlük ve bağımsızlık benim gerçek kişiliğimdir. Ben ulusumun ve büyük atalarımın en değerli miraslarından olan, bağımsızlık aşkıyla yaratılmış bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevi, özel ve resmi hayatımın her bölümünü yakından bilenlerce bu aşkım bellidir. Bence bir ulusta onurun, namusun ve insanlığın varlığı ve kalıcılığı mutlak o ulusun özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla mümkündür.(1921)

* * *

Vatanın ve ulusun özgürlüğü için uğraşırken beni bekleyen sonuçlar nedir? Ya başaracağım ya da başarısız olacağım! başarınca sorun yok, başaramazsam nelerle karşılaşacağım? Ölüm ya da esaret! Peki, ben bu işe neden kalkışıyorum? Ulusal onurumuzu ve kutsal bildiğimiz herşeyi yabancıların çiğnediği bir vatanda yaşamaktansa ölmeyi yeğlediğim için. Öyleyse ölüm beni korkutmaz! Peki ya esaret? Zaten şimdi esaret altındayız. Özgürlük uğruna savaşırken esir düşmek insanı alçaltmaz, düşman bile saygı duyar. Demek ki ben, aklımın gösterdiği yolda yürümeliyim.

* * *

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" sözcüğüyle anlatamam. O, ben değil,bizdir. O, ülkenin her köşesinde yeni düşünce, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların düşünü temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri duyurmak içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarması gereken Mustafa Kemal odur. (1935)

* * *

Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve duyuyorsanız bu yeter. (1929)

* * *

Çok iyi bilirsiniz ki, benim bütün yaşamımda bu ana kadar güttüğüm amaç, hiçbir zaman kişisel olmamıştır. Her ne düşünmüş ve neye girişmişsem, hep ülkenin, ulusun ve ordunun adına ve çıkarına olmuştur. Hiçbir zaman kişiliğimin üstünlüğünü ve sivrilmemi göz önüne almamışımdır.

* * *

Bütün görevlerin üstünde bizim de bir vicdani görevimiz vardır. O da, herkesin sudan birtakım görevler yaptığı sırada, yaşamımızı, varlığımızı bu ulusun bağrına sokarak, onlarla birlikte düşman karşısında savaşmak olmuştur.

* * *

Ben görevimin bitmediğini, yüklendiğim sorumluluğun da yüksek ve çetin olduğunu anlıyorum. Bu görev bitmeyecektir. Ben toprak olduktan sonra da sürecektir. Ben seve seve, sevine sevine tüm varlığımı bu kutsal göreve vereceğim ve onun yüksek sorumluluğunu yüklenmekle mutlu olacağım. Görevime başarıyla devam edebileceğim. Çünkü büyük ulusumuzun yürek ve vicdanında bana karşı sarsılmaz bir güven taşımakta olduğunu görüyorum. Bu, benim için güçtür, büyük yetkidir.

* * *

Mal ve para bana ağırlık veriyor. Bunları soylu ulusuma geri vermekle büyük rahatlık duyuyorum. Zenginlikten ne çıkar? İnsanın zenginliği, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır.

* * *

Yaşamımda en büyük dayanak ve gücüm, yurttaşlarımdan gördüğüm güven ve destektir. Bütün görevlerimde manevi, vicdani olan en büyük kaygım, emanetinizin saygı ve kutsallığına devamlı olarak dikkat etmektir.
* * *

Ben bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem. O işe neler engel olur diye düşünürüm. Engeller ortadan kalkınca, iş kendi kendine yürür.

* * *

Benim şan ve şerefimden söz etmek de hatadır. İyi dinleyiniz, öğüdüm budur ki, içinizden herhangi bir adam çıkar, şan, şeref davası güder ve benzersiz olmak isterse, başınızın belasıdır. İlk önce kafası kırılacak adam budur. Bağlı bulunduğum Türk ulusunun şan ve şerefi varsa, benim de bir bireyi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır. Asla başka değilim.

* * *

Bu hocalar, başımda yeşil bir sarık, yüzümde uzun bir sakal, geniş bir cübbe içinde, elimde bir tesbih, beni öteki dünya ile ilgili bir adam yapmak istediler. Şaşılacak bir şey varsa, bunların kafaları beni hala anlamamıştır.

* * *

Eşini mutlu edebilecek herkes evlenmelidir... Çoluk çocuk sahibi olmalıdır... Bana bakmayınız. Benim yaşamım başka türlü düzenlenmiştir. Buna karşın deneyimini yaptım. Sonradan anladım ki bu iş benim başarabileceğim iş değilmiş...

* * *

Geçmişte kitaplar karıştırdım. Hayat konusunda düşünürlerin ne dediklerini anlamak istedim. Bir bölüğü herşeyi kara görüyordu. "Madem ki hiçiz ve sıfıra varacağız, dünyadaki geçici ömür sırasıda neşe ve mutluluğa yer bulunamaz" diyorlardı.
Başka kitaplar okudum. Bunları daha akıllı adamlar yazmışlardı. Diyorlardı ki: "Madem ki sonu nasıl olsa sıfırdır, bari yaşadığımız sürece şen ve şakrak olalım."
Ben kendi yapıma göre ikinci yaşam anlayışını yeğliyorum ama şu kayıtlar içinde:
Bütün insanlığın varlığını kendi özlerinde gören insanların bahtları kötüdür. Besbelli o adam, bir birey olmak sıfatıyla mahvolacaktır. Herhangi bir kişinin yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil kendisinden sonra gelecekler için çalışmasıdır. Dengeli bir adam ancak böylesine hareket edebilir. Yaşamda tam mutluluk ve tad, ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı ve mutluluğu için çalışmakta bulunabilir.(1935)

* * *

Ben başkalarının koyduğu ilkelere değil, ancak kendi ilkelerime uyarım.

* * *

Ben o adamım ki, ordunun ülkeyi, ulusu kesin bir sonuca götürebileceği noktalarda emir veririm. Fakat bilim ve özellikle toplumsal bilim alanına bağlı işlerde ben komutanlık edemem. Bu alanda isterim ki, bana bilginler doğru yolu göstersinler. Onun için siz kendi biliminize, kültürünüze güveniyorsanız,bana söyleyiniz. Toplumsal bilimin güzel yönlerini gösteriniz, ben izleyeyim.

* * *

Ben düşündüklerimi, sevdiklerime olduğu gibi söylerim. Aynı zamanda gerekli olmayan bir gizi kalbimde taşımak gücünde olmayan bir adamım. Çünkü ben bir halk adamıyım. Ben düşündüklerimi hep halkın önünde söylemeliyim. Yanlışım varsa halk beni yalanlar. Ama şimdiye kadar bu açık konuşmada, halkın beni yalanladığını görmedim.

* * *

Beni ulusum nereye isterse oraya gömsün. Ama benim anılarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır.

* * *

Benim, benzerlerimden ayrı olduğuma ilişkin bir yasa yoktur.(1922)

* * *

Atatürk bizden biridir.

Dogan24
05.04.2006, 02:13
MERHABA

TŞK EDERİZ DESTİNA ARKADAŞ

EVET ARKADAŞLAR BAYAR DÖNEMİNDE ONUN BAŞBAKANLIĞI YILARINDA YAPILAN BU SOYKIRIM HALA UNUTLMADI UNUTULMAYACAK DERSİM ÇAKALARA YUVA OLMAYACAK BEN O DÖNEMDE YAPILAN AÇIKLAMALARI SİZLERE YAZACAM

C.Bayar "Ey Dersim halkı, eğer silahlarınızı terk ederseniz sizin için kollarımız hazırdır. Merhametimiz büyüktür, fakat gazabımız daha büyüktür. Dilediğinizi seçmek sizin elinizdedir

BU BAYARIN AÇIKLAMASI MERHAMETİ HİÇ GÖRMEDİ KÜRT HALKI DERSİMLİLER AMA GAZABI ÇOK GÖRDÜ TAKİ SİZLERİDE GAZABA UĞRATANA KADAE

SOYKIRIMA KATILMIŞ Bİ TÜRK ASKERİ ANLATIYOR

ASKER A.DEMİRTAŞ "Köylüleri topluyorduk, bir araya getirip 'sizleri koruyacağız, kurtaracağız' diyerek dere kenarlarına veya uygun gördüğümüz yerlere götürüp makinalı tüfeklerle tarıyorduk. Kadın, çocuk, bebe, ihtiyar, genç demeden hepsini, hepsini öldürüyorduk. Subaylar hiçbir aleviyi sag koymayın, öldürün diyorlardı. Daha sonra cesetlerin başına erler kurtlar gibi üşüşüyorlardı. Kollarını sıvazlayıp bilezik, kolye gibi altınları kapmak için hırslı bir yarış başlıyordu. Kadınlar için altın takmanın önemi büyük olduğundan kolları parçalayarak, keserek altınlar kapışılıyordu. Hatta altın dişler de alınıyordu, alevi öldürüp cennete gitmek, altınlarına da sahip olup bu dünyada da rahat yaşamak o günlerde önemliydi. Velhasıl birçok köyde benzer bu tür şeyler yapıldı. Bugün Kars'ta Dersim zenginleri var. Bunların zenginlikleri oradan kalma “"Bir gün, 4-5 yaşlarında bir çocuğu komutan bana göstererek 'öldür' dedi. Ben yapamam deyince, yüzbaşı rütbesindeki komutanım çocuğu ayağından tuttu. Güçlü ve kuvvetli elleriyle yanı başındaki kayalara başı gelecek şekilde kaldırıp, kaldırıp vurmaya başladı

Seyit Rizayi Meydana cikardik. Hava soguktu ve etrafta kimseler yoktuAma Seyit Riza Meydan insan doluymus gibi, sessizlige ve bosluga hitabetti.Evladi Kervelayme, Be gunayime, Ayvo Zulumo, Cinayeto.Evlad-i Kerbelayiz, gunahsiziz, ayiptir, zulumdur, cinayettir.)dedi.Benim tuylerim diken diken oldu. Bu yasli adam rap - rap yurudu.Cingeneyi itti.Ipi boynuna gecirdi. Sandalyeye ayagiyla tekme vurdu. Infazi yapti."

SEYYID RIZA (18627-1937)
18 Kasım 1937'de, arala­rında oğlunun ve kardeşinin de bulunduğu toplam 11 kişi Elazığ'ın Buğday meydanında idam edildi. İdamdan sonre cenazeleri daragaclarindan indirilerek Elazig sokaklarinda halka teshir edildiktan sonar yakildi Kaynak http://www.gencliginsesi.net/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=2294

Dogan24
05.04.2006, 02:16
yukarıdaki yazılar atatürkün kendisini anlatmasıdır...

bir digeride bir canımızın dersim katlıyamının anlatımıdır ...

bu bir birinden farlı dünçedeki yazıları sizlere sunmamdaki niyet kimi kınayıp kınamamız hakkında bir
bildirimdir

bu vahşeti yapan soysuzları kınıyorum kim olursa olsun....

FIRATLI
05.04.2006, 02:26
allah günahlarını affede seyyid RIZA ne diyelim.
çok büyük katliyamlar oldu anlattığınızı dersim yaşlıları sürekli gözleri dolarak anlatırlar herkesin duymazdan geldiği üzerine bile almadığı şu türk askerinin alevii kürt dersim halkına yaptıklarıdır işte canlı şahitleri hala yaşıyor bölgede. tabbii ki askerinde devletin de büyük yanlışları olmuştur.allah o günleri bi daha halkımıza yaşatmasın eğer öyle bişey ola kiii biz yine kıyılmaya hazırız dersim uğruna vatan yoluna.

Şoreş
05.04.2006, 02:40
edit......

Hüseyin69
05.04.2006, 02:55
dersime uzanan eller kirilmiyor malesef
o ellere madalya veriliyor
hemde devlet üstün hizmet madalyasi cinsinden

Şoreş
05.04.2006, 03:00
edit....

FIRATLI
05.04.2006, 03:25
sürgün edilen 10000 ler deil mi yazık o şartlarda toprağından edilen fakir köylü halkaİsyan Kenti
Türkiye sınırları içerisinde en çok göç veren kentlerin başında gelen Dersim, Kuzey Mezopotamya'nın isyan odağı olmanın haklı gururunu taşıyor. 1938 Dersim İsyanında, sömürgeciliğe karşı başkaldırıda yaşanan kahramanlıklar ve Kürt Halkı'nın verdiği canlar, döktüğü kan ile hafızalara kazınmıştır. Mustafa Kemal'in çizdiği "bastırma harekatı" -ki, bu plan, bugün Trabzon "Atatürk Kültür Müzesi"nin duvarlarını "onurla" süslemeye devam ediyor- ile sonlandırılan Dersim İsyanı, Kürt halkı'nın kahramanlıklarıyla doludur.
"Bastırma harekatı" ile kan kızıla boyanan Dersim, aynı ölçüde direnişlere ve kahramanlıklara da tanıklık eder. Kürt halkı, bu isyanda oldukça başarılı direnişler sergilemiştir. Dersim'in Halboru Köyü (Geyiksuyu Nahiyesi civarı) yakınlarındaki Kırmızı Dağ; bu dağın arkasında ve Dersim merkezine yakın "Laç Deresi"; Pülümür Vadisi'ne yakın "Roj Deresi"; yine Pülümür Vadisi civarındaki "Haydaran Dağı" ve "Ovacık Vadisi" ...vb. yerler, isyanın en şiddetli geçtiği ve bir o kadar da kanla bastırıldığı yerlerdir...
Direnişin dozajı arttıkça, kanlı bastırma harekatının da dozajı aynı oranda artırılmış ve Dersim kan kızıla boyanmıştır.
Mavzerlerindeki son mermilerine kadar çatışıp, mermileri tükenince sömürgeci güçlerin sağlam ele geçirmemesi için tüfeklerini parçalayanların ve mitralyözlerindeki mermiler bitince, onu uçurumlardan yuvarlayanların kahramanlık öyküleri, Dersimlilerin dillerindedir, türkülerindedir. Genç Kürt kızları, sömürgeci güçlere teslim olmamak için, Halboru Gözeleri'nin civarındaki uçurumlardan kayalıklara atlayarak türküleşmişlerdir. Tıpkı, Aişer'in eşi Zarife gibi...
İşte bugün söylenen; "Kürdün gelini/işgalciye vermez elini" türküsü, bizlere isyan günleri kahramanlıklarının bir kesitini anlatır. Kanlıdır, hüzünlüdür ve acı ağıtların sahibidir Dersim. Öyle ya, "süngü uçlarında donakalmış(tır)/bebelerin ilk gülüşleri..."
Ve Dersim isyanı, kanla bastırılmıştır. "Tunç-eli"ni kullanan sömürgecilik Laç Deresi ve Munzur'un kızılca akmasını sağlayacak kadar kan dökmüş, can almıştır. Genç-yaşlı binlerce Kürt, kurşuna dizilmiş; tecavüz edilen yüzlerce kadın/genç kız vahşice katledilmiş; doğmamış bebeler süngü uçlarında can vermiş; aksakallı dedeler ve yaşlı nineler, dipçik darbeleri altında hunharca öldürülmüşlerdir, özcesi, adeta bir soykırıma uğratılmıştır isyancı halk.
Mustafa Kemal'in manevi kızı olan ve bugün adı İstanbul'da bir havaalanına verilen ilk kadın pilot Sabiha Gökçen de, kullandığı uçakla gökyüzünden bomba yağdırmıştır haklı ve meşru bir isyanın sahibi Kürt Halkı'na. İlk kadın pilotun eli, kanlıdır. Enola Gay'i kullanarak Hiroşima'ya atom bombası atan ve yüzbin civarında insanı katleden pilot ne kadar suçluysa, tıpkı onun kadar suçludur Sabiha Gökçen.
Oldukça kanlı bastırılan ve binlerce Kürt'ün canına mal olan Dersim İsyanı sonrasında gerçekleştirilen zorunlu göç ("tehcir") uygulaması sonrasında gündeme getirilen "asimilasyon" politikasının da katkısıyla; tam 35 yıl suskun kalmıştır Dersim. Adı bile değiştirilmiş, sömürgeci devletin katliamını sürekli anımsatırcasına "Tunceli" ismi verilmiştir bu kente.

lion12
05.04.2006, 11:05
Yalnız canlar farkında mısınız bilmem ama konu nereden nereye geldi.Atatürk resimi başlıklı konu döndü dolaştı Türk alevi,kürt alevi ve Türk-Kürt sorununa geldi.Bizi bölmek isteyen emperyalist güçlerin maşası haline getirmeyelim kendimizi canlar.Ortak noktaları bulmaya çalışalım.Hepimizin ortak noktası alevilik.Ayrıca bu inanç hiç kimsenin tekelinde değildir.Şimdi bu Türk-kürt olayıyla Atatürk resminin odada aılı olmamasının ne alakası var.Bu topraklar üstünde hepimiz kardeş değil miyiz?Bir savaş çıktığı zaman hepimiz omuz omuza çarpışmıyor muyuz?Savaş bitiyor bu seferde düşmanla değil,birbirimizle çatışıyoruz.Odasında Atatürk resmi olan yazar,olmayan yazmaz,sonuçta konuyu açan arkadaşın amacı bir kamuoyu yoklaması yapmak.Kürt-Türk sorunu ile alakalı farklı linkler var.Niye tartışılan konular,konu başlığıyla alakalı olmaz anlamam.Neyse dostlar,ben derim ki bu Kürt-Türk olayını tartışmayalım daha fazla.Konu zaten yeterince saptı.Herkese Saygılar!

Yakapınarlı
05.04.2006, 12:18
kesinlikle haklısınız Atatürk le ilgili açılan her konu böyle sonuçlanıyor neden mi?
bazı kendinimi bilmez densizler ortalığı karıştırmak istiyor çünkü. ben ne desemde tepki alsam, ben ne desemde bir polemik yaratsam görüşünde üyelerimiz oldukça daha çok konumuz bu şekilde son bulacaktır.

derviscemal
05.04.2006, 12:20
Arkadaşlar konumuz faklıdır konu dışında yorum yazmayınız lütfen.

astokomlu
05.04.2006, 12:21
astakomlu kardeşim bence çok iyi anlatmışsın benim dilimede tercuman olmuşsun teşekkürler....

bende beni anladığın için sana teşekkür ederim..

Dogan24
05.04.2006, 12:25
--------------------------------------------------------------------------------

MERHABA

TŞK EDERİZ DESTİNA ARKADAŞ

EVET ARKADAŞLAR BAYAR DÖNEMİNDE ONUN BAŞBAKANLIĞI YILARINDA YAPILAN BU SOYKIRIM HALA UNUTLMADI UNUTULMAYACAK DERSİM ÇAKALARA YUVA OLMAYACAK BEN O DÖNEMDE YAPILAN AÇIKLAMALARI SİZLERE YAZACAM

C.Bayar "Ey Dersim halkı, eğer silahlarınızı terk ederseniz sizin için kollarımız hazırdır. Merhametimiz büyüktür, fakat gazabımız daha büyüktür. Dilediğinizi seçmek sizin elinizdedir

BU BAYARIN AÇIKLAMASI MERHAMETİ HİÇ GÖRMEDİ KÜRT HALKI DERSİMLİLER AMA GAZABI ÇOK GÖRDÜ TAKİ SİZLERİDE GAZABA UĞRATANA KADAE

canlar konunun bu denlı olmasının ana unsuru bazı canların inadına dersim katlıyamının atatür tarafından yapıltı havası estirmelerine bir yanıt amaçındadır atatürkün resimleri ile olan goruşlerinizi sunabilirsiniz....

halitseyfi
06.04.2006, 20:10

keske hizmetlerden birkac örnek yazabilseydin
belki benimde birkac örnek cevaplarim olurdu
sevgili can
sorduğun soruya kısaca "cumhuriyet ve laiklik" diyeceğim biliyorumki başka birşey yazmama gerek yoktur.Çünki senin yazılarını takip ediyor ve okuyorum bilgin saygı duyulacak seviyede. Anlamadığı bu bilgiyle atatürke karşı aldığın tavır. yıllardır alevilerin atatürk sevgisini hepimiz biliyoruz atatürk devrinde yaşamadığım, osmanlının aleviler üzerindeki baskı ve zulümü görmediğim halde onların yaşadıkları acıları bende sende yüreğimizde hissediyoruz. Bu acıları azaltan ,alevileri byük bir sıkıntının içinde çıkaran, alevilerin bu günkü konumuna ,serbestliğine getiren veya sebep olan "cumhuriyet ve laikliktir" bunun sebebide cumhuriyeti kuranlardırve elbetki atatürktür ve atatürk te siyasi bir kişiliktir.

cerzincan
08.04.2006, 13:28
moderatör canlar bakıyorumda cumhuriyetin ilk dönemlerindeki sansürcülüğü sürdürme kararındasınız.atatürk hakkında ne kadar olumsuz yazı yazan insan varsa hepsini adaptasyon dönemine almışsınız.demokrasi anlayışınıza hayran olmamak elde değil.sizin tarafsız olması gerekmezmi.bizim uslupsuz yazı yazdığımızı dile getiren canlar bize cevap verenlerin ne kadarı bizden daha usluplu.takdiri yine mecbur size bırakıyoruz.

eylemkr16
08.04.2006, 13:59
Evet o konuda çok haklısın. bende bir sunniyim ama benim evimin duvarında atamızın resmi var.Neden mi; çünkü o bize güzel bir gelecek bıraktı keşke kıymetini bilebilseydik...!!!!!!

deniz gibi
08.04.2006, 14:16
Düşüncesi ne olursa olsun Atatürkün bir ideol olduğunu kimse inkar edemez
Yanlış yapmayan insan doğruyu bulamaz Kemal de yanlış yapmıştır.
Evimde resmi yok
Asmıyorum çünkü memleketin halini görürde üzülür diyee:sarkazm
Çünkü her daim izin deyiz....

kanagladi
10.04.2006, 14:02
canlar benim evimde HZ.ALİNİN resmi yok utandım şimdi ama en yakın zamanda alıp asıcam benim evimde DENİZ GEZMİŞİN HÜSEYİN İNANIN YUSUF ARSLANIN ALPARSLAN DOĞAN ERNESTO CHE GUEVARA FİDEL CASTROL UN resimleri asılı bizim peder tam militan :)

Hüseyin69
12.04.2006, 21:24
cok eskiden babam gilde hem ecevitin hemde atatürkün
porselen tabakta resimleri vardi
ve bugün ki ecevit sizin icin ne ifade ediyorsa ......

kazımBARAN
12.04.2006, 22:49
mustafa kemal atatürk tüm dünyada adı gectiginde ayaga kalkılan bu büyük önder sanırım birtek kendi ülkesinde gercek saygıyı görmüyor artıkbu büyük insana hak ettigi degeri verelim vermeyenlerin karşısınada duralım bunu biz alevilerden başkasınında yapacagı yok zaten

alevikiz
12.04.2006, 22:57

sizin evde var mi?
yorumlariniz canlar !!

bizim evin zaten her kösesinde atatürkün, hz ali´nin ve haci bektasi velinin resimleri asili ve bencede her evde bulunmasi gerektigini düsünüyorum.

lehrerin
12.04.2006, 23:00
Gazi Mustafa Kemal büyük Türk milletinin önderidir.Yaptığı devrimlerle dünya tarihine adını yazdıran bir devrimcidir.Alevi olarak bizlerin ona duyduğumuz şükran ve de saygı bağlılığın bir göstergesi olarak da resminin evlerimizde asılı olması gayet tabidir.

moycan
12.04.2006, 23:08
Gazi Mustafa Kemal büyük Türk milletinin önderidir.Yaptığı devrimlerle dünya tarihine adını yazdıran bir devrimcidir.Alevi olarak bizlerin ona duyduğumuz şükran ve de saygı bağlılığın bir göstergesi olarak da resminin evlerimizde asılı olması gayet tabidir.

Lehrerin arkadaşım sana aynen katılıyorum.

Bunun farkında olmayan arkadaşlarımada at gözlüklerini çıkarmalarını tavsiye ediyorum.

Hüseyin69
12.04.2006, 23:21
Bunun farkında olmayan arkadaşlarımada at gözlüklerini çıkarmalarını tavsiye ediyorum.

ben gözlük kullanmiyorum kardes ama

dikkat et baskalari daha farkli yorum yazabilirler bu alintina karsilik
hepimizde insaniz henüz at gözlügü takacak kadar hayvanlasmadik
güzel kardesim

biraz daha edeb irfan sahibi olamya ugrasalim
ezbere yazmak konusmak
bir körün hic birseyi görmeden gördüm okudum
demesi gibidir

moycan
12.04.2006, 23:27
ben gözlük kullanmiyorum kardes ama

dikkat et baskalari daha farkli yorum yazabilirler bu alintina karsilik
hepimizde insaniz henüz at gözlügü takacak kadar hayvanlasmadik
güzel kardesim

biraz daha edeb irfan sahibi olamya ugrasalim
ezbere yazmak konusmak
bir körün hic birseyi görmeden gördüm okudum
demesi gibidir

Atatürkle ilgili yazdıklarımın arkasındayım.

Ayrıca şahsınıza direkt bir mesajım olmadığı yazdığım mesajda açıkça görülmektedir.

Ancak bu söz sizi yada diğer forum üyelerini incittiyse çok özür dilerim.

Saygılarımla...

Hüseyin69
12.04.2006, 23:49
Atatürkle ilgili yazdıklarımın arkasındayım.

Ayrıca şahsınıza direkt bir mesajım olmadığı yazdığım mesajda açıkça görülmektedir.

Ancak bu söz sizi yada diğer forum üyelerini incittiyse çok özür dilerim.

Saygılarımla...

ayrica forum sadece atatürkcülerin tekelinde olan bir forum degil zaten ben hic o cümleni üzerime alamdim yanlizburda tek tip ve sabit fikirli insanlarin olmadiginida hatirlatiyim
zaten yazdigin cümle yerine ulasti neden özür dileme geregi duydunki
birden it iti isirmis kuyruga gelmis buda bizdendir demis aklima geldi neyse
takil kafana göre

koçgiri23
13.04.2006, 02:39
Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini evime asmıyorum, çünkü; atatürk her ne kadar siyasi ve startejik anlamda üstün bir zekaya sahip ve gerçek anlamda karizmatik bir lider olarak görülse de... Özellikle biz alevilerin Atatürk'e fazlaca sahip çıkarak, toplumda şu anki statümüzü ona borçlu olduğumuzu söylüyor ve adına methiyeler düzüyoruz. Peki, Osmanlı da adı yüzü ve hatta türküsü bile yasaklı olan alevi inançlı topluluk ,Atatürk'ün Türkiye Halkına sunduğu "laiklik" kavramı ile ne kazanmış ne kaybetmiştir... Statümüzde ne gibi bir değişiklik olmuştur??.. Laiklik öncelikle din ve ibadet özgürlüğüdür.. Laiklik din ile siyasetin birbirinden bağımsız yürütülmesidir. Bu bağlamda aleviler ne kadar özgürleşmiştir? Atatürkü Türk Milliyetçileri sahiplenmelidir, çünkü kendisi bir Türk Milliyetçisidir. Atatürkü, Sünniler sahiplenmelidir, çünkü halifeliği kaldıran yasa onun elinden geçse de Camiler yıkılmamıştır, Atatürkü askerler sahiplenmelidir çünkü hem maddi hem manevi anlamda askerlere büyük bir miras bırakmıştır. Ancak, bir dersim kanunu vardır, sürgün vardır, ve hatta alevi köylerine kasten inşa edilen camiler vardır(biz camiye gitmeyiz) ve her türlü hor görülen bir halk vardır, Atatürk devrim yapmıştır, evet, ama gerçekler acıdır, ve yapılan devrim tüm dünya literatüründe bir burjuva devrimi olarak nitelendirilmiştir. Tepeden inme inançlarla yaşanmaz dostlar, Gözümüzü bağlayıp bizlere öğrettiklerine inanılmaz... İlkoludaydım hatırlıyorum, Hocamız bize bir soru sordu, "Durmadan su alan bir kayıktasınız, Kayıkta, Atatürk Ve Hz. Muhammed de var, ne yaparsınız dedi" sınıfın büyük çoğunluğu ezbere haykırdı, herkes cevabı çok iyi biliyordu, "Tabiki önce Hz. Muhammedi sonra da kendimi atarım!!!"... İşte benim anlatmaya çalıştığım sorun da tam burada başlamaktadır. Neden, eylemlerimizin altını doldurmaya çabalamıyoruz da halen her şeyi liberalizmin bizlere sunduğu o çirkin paketin içinden, derine inmeden yüzeyden, sorgulamadan ezberden yaşıyoruz??

Hüseyin69
13.04.2006, 03:02
kocgiri simdi senin bu yazdiklarini ben gayet dogal
bir elestiri yada gercekler olarak görebilirim
insallah atatürkcüler bu mesajina
aha atatürke küfür etti hakaret etti vs gibi bir polemikle yaklasmazlar
bilirsin bizde asli astari bile olmayan bir haber bomba olur gündemi isgal eder
tipki trebzonda yakilan kücük bir ates provakatif
aha bayragimizi yakiyorlar pkk lilar trabzonu basti vs gib

nusayri
13.04.2006, 07:03
Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini evime asmıyorum, çünkü; atatürk her ne kadar siyasi ve startejik anlamda üstün bir zekaya sahip ve gerçek anlamda karizmatik bir lider olarak görülse de... Özellikle biz alevilerin Atatürk'e fazlaca sahip çıkarak, toplumda şu anki statümüzü ona borçlu olduğumuzu söylüyor ve adına methiyeler düzüyoruz. Peki, Osmanlı da adı yüzü ve hatta türküsü bile yasaklı olan alevi inançlı topluluk ,Atatürk'ün Türkiye Halkına sunduğu "laiklik" kavramı ile ne kazanmış ne kaybetmiştir... Statümüzde ne gibi bir değişiklik olmuştur??.. Laiklik öncelikle din ve ibadet özgürlüğüdür.. Laiklik din ile siyasetin birbirinden bağımsız yürütülmesidir. Bu bağlamda aleviler ne kadar özgürleşmiştir? Atatürkü Türk Milliyetçileri sahiplenmelidir, çünkü kendisi bir Türk Milliyetçisidir. Atatürkü, Sünniler sahiplenmelidir, çünkü halifeliği kaldıran yasa onun elinden geçse de Camiler yıkılmamıştır, Atatürkü askerler sahiplenmelidir çünkü hem maddi hem manevi anlamda askerlere büyük bir miras bırakmıştır. Ancak, bir dersim kanunu vardır, sürgün vardır, ve hatta alevi köylerine kasten inşa edilen camiler vardır(biz camiye gitmeyiz) ve her türlü hor görülen bir halk vardır, Atatürk devrim yapmıştır, evet, ama gerçekler acıdır, ve yapılan devrim tüm dünya literatüründe bir burjuva devrimi olarak nitelendirilmiştir. Tepeden inme inançlarla yaşanmaz dostlar, Gözümüzü bağlayıp bizlere öğrettiklerine inanılmaz... İlkoludaydım hatırlıyorum, Hocamız bize bir soru sordu, "Durmadan su alan bir kayıktasınız, Kayıkta, Atatürk Ve Hz. Muhammed de var, ne yaparsınız dedi" sınıfın büyük çoğunluğu ezbere haykırdı, herkes cevabı çok iyi biliyordu, "Tabiki önce Hz. Muhammedi sonra da kendimi atarım!!!"... İşte benim anlatmaya çalıştığım sorun da tam burada başlamaktadır. Neden, eylemlerimizin altını doldurmaya çabalamıyoruz da halen her şeyi liberalizmin bizlere sunduğu o çirkin paketin içinden, derine inmeden yüzeyden, sorgulamadan ezberden yaşıyoruz??kocogiri,yazınızın incelenip mantıklı bir düşünceyle yorumlandığında.kurtuluş savaşından sonra cumhuriyret temellerinin atıldığı anlarda tabandan gelen bir güçle deyil tavandan gelen burjuvazi baskılarla oluşan ithal devrim konumda olmuştur.cumhuriyet kurulalı bu kadar zaman geçmesine rağmen,doğru dürüst demokrasimiz rayına oturmadı,bugun baktığımızda turkiye nufusun yuzde kaçı demokrattır?.

izem
13.04.2006, 15:04
koçgiri23,

Peki, Osmanlı da adı yüzü ve hatta türküsü bile yasaklı olan alevi inançlı topluluk ,Atatürk'ün Türkiye Halkına sunduğu "laiklik" kavramı ile ne kazanmış ne kaybetmiştir...

Ben Atatürkü bu yüzden seviyorum..
Çünkü hiç bir lider Onun kadar eşitlikçi olamamıştır..
Sen alevisin diye sana amenna sünniye hadi yallah..Olmaz kardeşim liderlik böyle..
Sen alışmışsın tabi şimdi kadrolaşmalara, adam kayırmalara işine gelmiyor..
Birileri de bi yerden birilerine sahip çıksın istiyorsun..

Ben de aleviyim amaaaa seviyorum Atamı ve devrimlerini!...
Bu tür laflarla alevi halkının gözündeki Ata imajını silmek istiyorsunuz..
Silseniz ne yazar?..İşte onu çok merak ediyorum..

Cevabı siz de olabilir mi?..

lehrerin
13.04.2006, 19:19
Moycan arkadaşım katıldığın için sağolasın. biz alevi gençler olarak her platformda Gazi Mustafa Kemal'in çizgisinden ayrılmayacağız ve de yılmayacağız her ne kadar gerçekleri yadsıyan kişiler var olsa da. Zaten farkındalar;öne sürdükleri kanıları gerekçelendirmedikçe gerçeklerin uzağına düştüklerinin...

altay
13.04.2006, 19:40
mustafa kemalin resmini tabiki asıyorum duvarıma. devrimciler devrimcilerine sahip çıkmalıdırlar. resim asmak bir gösterge olabilir. ama resim asmadanda sahip çıkılabilir.

canikocan
13.04.2006, 22:05
valla bizim evde de asılı..
ama önemli olan resim asmak değil onun yolundan hep gidebilmek.

sevgili canerzincan resim sergisi falan alakasız

Özgür-Taylan
13.04.2006, 22:26
koçgiri23,

Peki, Osmanlı da adı yüzü ve hatta türküsü bile yasaklı olan alevi inançlı topluluk ,Atatürk'ün Türkiye Halkına sunduğu "laiklik" kavramı ile ne kazanmış ne kaybetmiştir...

Ben Atatürkü bu yüzden seviyorum..
Çünkü hiç bir lider Onun kadar eşitlikçi olamamıştır..
Sen alevisin diye sana amenna sünniye hadi yallah..Olmaz kardeşim liderlik böyle..
Sen alışmışsın tabi şimdi kadrolaşmalara, adam kayırmalara işine gelmiyor..
Birileri de bi yerden birilerine sahip çıksın istiyorsun..

Ben de aleviyim amaaaa seviyorum Atamı ve devrimlerini!...
Bu tür laflarla alevi halkının gözündeki Ata imajını silmek istiyorsunuz..
Silseniz ne yazar?..İşte onu çok merak ediyorum..

Cevabı siz de olabilir mi?..

HELAL SANA !!!
yüregine saglik, çok güzel yazdin !!

ATAM IZINDEYIZ, YOBAZLARA INAT..

yingyang87
14.04.2006, 15:11
atatürk çok büyük bir liderdi zamana ve mekana göre yapaması gereken şeyi yaptı onun gibi olamayız diye bişey yok sonuçta o da insandı ...şu anda ülke bir sorun yaşasa herkes birer atatürk kesilir ama bi adım önde olan biri olur.resim olayına da gelince saygı duyarım asılır ya da asılmaz.yanlış anlaşılmasın atatürke de büyük saygım var doğruları öğrenmek lazım.ben de anlayamıyorum neden atatürkle alevilik yanyana getirilir öyle ki atatürkün kökeninin aleviliğe dayandığı söylentileri bile çıkmıştı........ne kadar doğru tartışılır

cemalettin
14.04.2006, 16:12
kesinlikle haklısınız Atatürk le ilgili açılan her konu böyle sonuçlanıyor neden mi?
bazı kendinimi bilmez densizler ortalığı karıştırmak istiyor çünkü. ben ne desemde tepki alsam, ben ne desemde bir polemik yaratsam görüşünde üyelerimiz oldukça daha çok konumuz bu şekilde son bulacaktır.

selam,tanımını yaptığınız tipleri doğrudan"Truva Atı/atları" diye adlandırsak acep banlanırmıyız?

koçgiri23
14.04.2006, 22:30
Şimdi, burada benim yazıma gösterdiğiniz ilgi ve eleştiriler için teşekkür etmek isterim öncelikle.. Fakat CanDostlar galiba sizlerde son dönemde pek çok gencin kapılıp gittiği milliyetçilik dalgasının bir nebze de olsa kurbanı olmuşsunuz. Doğaldır, çünkü toplumların da psikolojisi vardır... Atatürke sonsuz saygımız var diyen arkadaşlar, ve beni yazımdan dolayı bir yerde yobazlıkla niteleyen dostlar; aslına bakarsanız son günlerde doğru söyleyen dokuz köyden kovuluyor bunu hem sosyal hayatta ve hatta akademik yaşantımda da sık sık hissediyorum. Ancak olsun, hiçbir şey hiçbir zaman ne beni, ne de gerçek anlamda aydınlık düşünceyi kendisine yol seçmiş, tabularından sıyrılmış ve her ne pahasına olursa olsun önyargılardan uzak ve rasyonel düşünceye yakın durmuş birey birey diğer tüm dünyalıları da yıldıramayacaktır. Bir yandan bakıyorum, alevilerin büyük çoğunluğu Atatürke tapar dercesinde hayranlık duyuyorlar. Diğer taraftan kendilerine en büyük Atatürkçü diyen(ki zaten de öyle olması gereken)milliyetçi kesim ile çatışıyorlar. Burada bir çelişki var, Çorum ve Maraş olaylarını hatırlayalım, Alevileri hangi siyasetten olduğunu sorma gereği duymadan katleden kimlerdi? Atatürkçü, Milliyetçi gruplar. Bolu da bundan daha bir kaç yıl önce dersimli alevi bir üniversite öğrencisini insana yakışmayacak bir şekilde öldüren kimlerdi, yine atatürk milliyetçileri... Sanırsam burada bir siyaset çıkmazı var canlar... Laiklik laiklik diyoruz ancak, bizim anladığımız anlamda laikliği uygulamayı hedefleyen alevi partileri anayasa mahkemelerince laikliğe aykırı hareket ettiği için kapatılmakta... Sorarım size diyanet işleri başkanlığı adı altında tamamen sünni ve hanefi mezhebinden olan vatandaşların dini hizmetini gören ve alevilerin cem evi isteklerine "müminin ibadet yeri camidir, camiye gelin" diye vaaz veren ve aleviler ile ilgili daha nice akla hayale sığmayacak dedikoduların yayılmasına neden olan kitapların basımına yayınına izin veren kurum bir kamu kurumu ve kuruluşu mahiyetinde cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana biz alevilerin şehirlerde asimile olmasına neden olan Diyanet ve bununla ilgili hükmü koruyan yasalar (A.Y136.md/SPK 89.md)Atatürk ilkeleri çerçevesinde hareket eden ve gerçek kemalizmi en iyi şekilde özümsemiş olan T.S.K tarafından düzenlenmemiş midir?... Canlar, hiçkimsenin Atatürke olan sevgisine, saygısına karışamam. İnançlı yürekleri susturmanın ne derece imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz. Benim burada anlatmaya çalıştığım halk olarak alevilerin Atatürke olan bağlılıklarının nedenidir??Çünkü ezilmemizin, dışlanmamızın ve azınlık muamelesi görmemizin tek nedeni sorgusuz sualsiz kabul ediyor olmamızdır, nedensellikten uzak yaşamamızdır. Saygılar.

Özgür-Taylan
14.04.2006, 23:15
Şimdi, burada benim yazıma gösterdiğiniz ilgi ve eleştiriler için teşekkür etmek isterim öncelikle.. Fakat CanDostlar galiba sizlerde son dönemde pek çok gencin kapılıp gittiği milliyetçilik dalgasının bir nebze de olsa kurbanı olmuşsunuz. Doğaldır, çünkü toplumların da psikolojisi vardır... Atatürke sonsuz saygımız var diyen arkadaşlar, ve beni yazımdan dolayı bir yerde yobazlıkla niteleyen dostlar; aslına bakarsanız son günlerde doğru söyleyen dokuz köyden kovuluyor bunu hem sosyal hayatta ve hatta akademik yaşantımda da sık sık hissediyorum. Ancak olsun, hiçbir şey hiçbir zaman ne beni, ne de gerçek anlamda aydınlık düşünceyi kendisine yol seçmiş, tabularından sıyrılmış ve her ne pahasına olursa olsun önyargılardan uzak ve rasyonel düşünceye yakın durmuş birey birey diğer tüm dünyalıları da yıldıramayacaktır. Bir yandan bakıyorum, alevilerin büyük çoğunluğu Atatürke tapar dercesinde hayranlık duyuyorlar. Diğer taraftan kendilerine en büyük Atatürkçü diyen(ki zaten de öyle olması gereken)milliyetçi kesim ile çatışıyorlar. Burada bir çelişki var, Çorum ve Maraş olaylarını hatırlayalım, Alevileri hangi siyasetten olduğunu sorma gereği duymadan katleden kimlerdi? Atatürkçü, Milliyetçi gruplar. Bolu da bundan daha bir kaç yıl önce dersimli alevi bir üniversite öğrencisini insana yakışmayacak bir şekilde öldüren kimlerdi, yine atatürk milliyetçileri... Sanırsam burada bir siyaset çıkmazı var canlar... Laiklik laiklik diyoruz ancak, bizim anladığımız anlamda laikliği uygulamayı hedefleyen alevi partileri anayasa mahkemelerince laikliğe aykırı hareket ettiği için kapatılmakta... Sorarım size diyanet işleri başkanlığı adı altında tamamen sünni ve hanefi mezhebinden olan vatandaşların dini hizmetini gören ve alevilerin cem evi isteklerine "müminin ibadet yeri camidir, camiye gelin" diye vaaz veren ve aleviler ile ilgili daha nice akla hayale sığmayacak dedikoduların yayılmasına neden olan kitapların basımına yayınına izin veren kurum bir kamu kurumu ve kuruluşu mahiyetinde cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana biz alevilerin şehirlerde asimile olmasına neden olan Diyanet ve bununla ilgili hükmü koruyan yasalar (A.Y136.md/SPK 89.md)Atatürk ilkeleri çerçevesinde hareket eden ve gerçek kemalizmi en iyi şekilde özümsemiş olan T.S.K tarafından düzenlenmemiş midir?... Canlar, hiçkimsenin Atatürke olan sevgisine, saygısına karışamam. İnançlı yürekleri susturmanın ne derece imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz. Benim burada anlatmaya çalıştığım halk olarak alevilerin Atatürke olan bağlılıklarının nedenidir??Çünkü ezilmemizin, dışlanmamızın ve azınlık muamelesi görmemizin tek nedeni sorgusuz sualsiz kabul ediyor olmamızdır, nedensellikten uzak yaşamamızdır. Saygılar.

Can, biz ATA'miza sahip çikiyoruz, onun temel ilkelerini seve seve savunuyoruz, onun resmini Cemevlerimizde asiyoruz vs... milliyetçilikle alakasi yok bence... vatanimizi hepimiz seviyoruz, ve güzel yarinlar görmek için, ATA'mizin açtigi yoldan yürümeye ant içtik... MHP'liler de kendilerine "Atatürkçü" diyor, fakat, 60 senelerinde, "Atatürk pinsi" takan solculara vahsi bir sekilde saldiranlar kimdi sence ??? Corum olaylarindan bahsetmi$sin, ama hayatimda çorumlular kadar Atatürkçü görmedim valla lol... bence tüm Aleviler, MHP yandaslarina "alerji" mi denilir ne denilir bilmem, ama olay bu... ne kadar ATATÜRKCÜ olsak da, MHP yandaslarindan nefret ederiz... onlari "fasist", irkçi olarak görürüz... bu bir gerçek... her "ATATÜRKCÜYÜM" diyen Atatürkçü olamiyor... örnegin basbakanimiz ..

benim demek istedigim, ATATÜRK'ü //// ve //// Ona sözde sahiplenenler, çok ayri seylerdir...

biz, ALEVI TOPLUMU olarak, ATA'mizin ilerici, çagdas, demokrat, laik, baris sever, kadina hak taniyan vs..vs.. oldugu için severiz ve sayariz !!!
herkes ATATÜRK'ü kendi yönüne çekmek ister... MHP'lilerin çektigi yönü benden daha iyi biliyorsundur.. o yön bizim yönümüz degil, sözde "ATATÜRKCÜ olacak devletimiz" de bence hiçte ATA'nin ilkelerine sahip çikmiyor, çok örnek var aslinda... imamlarin maas aldigi, okullarda din kurslari, vs vs vs... ama "ATAM IZINDEYIZ" aykirmayi çok iyi beceriyorlar...

kal saglicakla

glyldrm
16.04.2006, 16:07
bizim ewde de waaarrr. hem de Hz. Ali ile yanyana.

AleviKürt
21.04.2006, 17:17
Asil sorun budur:
1. Atatürk Dersim Katliaminin sorumlusumudur?
2. Atatürk Mehdi miydi?

Bana soruyorsaniz, Atatürk Dersim katliaminin sorumlusudur, ya da bir parcasidir, sorumsuz degildir. Isteseydi elbette durdurabilir bir güce sahip olduguna inaniyorum.

Simdi, diyelim Atatürk bu katliamin sorumlusuydu; Atatürkü seven dostlarin görüslerinde degisiklik olur muydu? Atatürkün Aleviler icin yarattigi iyilikler bu katliami yaptigi halde yine de Atatürkü sevilecek bir adam yaparmi?
Atatürkün Aleviler icin neden iyi bir kisi oldugunu anliyorum. Ama yazdigim gibi, katliamin sorumlusu ise, bu iyilikler, katliamdan üstün bir önem tasir mi?

Bu sorulari bir düsünün.

Dersim'de yasamayan Aleviler bu katliami hic duymamis olabilirler, ve Atatürkü katliamdan sonra hâlâ sevmelerini de bu olay aciklar.

Benim dedem bana anlatsa ki "Oglum, ben kücükken böyle böyle oldu.." ben de elbette ona inanirdim. Dedemin bana yalan söyleyecegini sanmam. Ve zaten bunu diyen üc bes kisi degil, Dersimlilerin cogudur. Neden bizim en yakin dostlarimiz, Dersimlilere inanmiyoruz?

Ve bazi dostlarimiz, Atatürke karsi bütün elestirileri reddederler. Bu dogrumudur? Bence bu Atatürkü peygamber yada Mehdi yerine koymak gibi olur. Atatürkü Aleviler elestiremeyecekse, kim elestirmeli?

Ben kendi adima konusayim; Atatürkü mehdi olarak görmüyorum. Bir mehdi geldiyse, o da Sah Ismail'dir bence.

Saygilar.

unjustified
21.04.2006, 22:38
Geçmişte malazgirt ve çemişkezekte hükümet tabibi olarak görev yapmış doktor necdet tuna anlatıyor.
1938 dersim isyanında başı çeken koçuşsağı aşiretinin önde gelenlerinden Seyit han'ın yeğeni cemşi ile dost olmuş.işte aldığı yanıt:
"Gördüğün gibi,arazi taşlık,doğru dürüst tarım olanağı yok.Yem olmadığı için büyük baş hayvana bakamıyoruz.Bir iki koyun ve keçiyle ancak yiyeceğimizi karşılayabiliyoruz.Ne üstümüzde ne başımızda var.Eşkıyalık yapıyor,buradan çaldığımızı öbür tarafta satıyorduk.Jandarmalar peşimizi bırakmıyorlardı.Takibatı hızlandırıyorlardı.Seyitler toplanıp birlikte karşı koymaya karar verdiler.İşte olay bundan ibarettir."
ve sayın Tuna kendi izlenimlerini şöyle özetliyor:
"Yoksulluk dersimin kaderiydi.Neden istanbulda kimse devlete karşı çıkmıyor?O yöredeki tarih boyunca baş gösteren ayaklanmaların arakasında hep en büyük gereksinimleri olan ve vaat edilen paralar vardır.Dersim köylüsünün kış boyunca yediği kurutka ve bu