Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Mahallesine "Yavuz Selim" adı ve Cemevi Mücadelesi

Balta
03.04.2006, 15:41
Birgün Gazetesi Haberi olduğu gibi aktarıyorum lütfen sonuna kadar okuyun. Birçok sorunun cevabını burda bulacağız

YAZAR: NECDET SARAC

Sultanbeyli’de Alevilerin yaşadığı mahallenin ismi ‘’Başaran’’ iken 40 bin Aleviyi kılıçtan geçiren padişahın ismi olan ‘’Yavuz Selim’’ olarak değiştiriliyor. Alevilerin yaşadığı mahalledeki bir çok sokağın ismi “Cami sokağı”, “Kuran Kursu Sokağı”, “Mescit Sokak” olarak değiştiriliyor.

Muhafazakarlığın kalesi olarak da ismini bolca duyuran Sultanbeyli, son günlerde iki konuyla ilgili daha adını duyurmaya devam ediyor: Bunlardan biri okul cinayetleri, diğeride yüzlerce caminin olduğu Sultanbeyli’de yapılacak ilk ve tek Cemevi inşaatını yasaklama çabası.

İstanbul’da son 20-25 yıl içinde kurulan ilçelerinden biri olan ve yaklaşık 400 bin nüfusa sahip, siyasal İslamın, tarikatların ‘’kalesi’’ olarak bilinen Sultanbeyli’de Refah, Fazilet, Saadet Partisi geleneği simdi AKP olarak devam ediyor. ‘’Sıkı ve radikal’’ müslümanların bu kadar bol ve etkin olduğu bir yerde ‘’doğal olarak’’ okuldan çok cami var. 22 ilköğretim okulunun ve 7 lisenin bulunduğu Sultanbeyli’de 150’ye yakın cami var.

Böyle bir ilçede, namaz kılmayan, Ramazan’da oruç tutmayan, Hac’ca ve Cami’ye de gitmeyen Alevilerin nasıl bir toplumsal cenderede olduklarını ancak bunu yaşamış Aleviler, yada diğer azınlıklar anlar. Bu cendere öyle bir cendereki, kışkırtma ve aşağılamada diz boyu. Sultanbeyli’de Alevilerin yaşadığı mahallenin ismi ‘’Başaran’’ iken 40 bin Aleviyi kılıçtan geçiren padişahın ismi olan ‘’Yavuz Selim’’ olarak değiştiriliyor. Alevilerin yaşadığı mahalledeki bir çok sokağın ismi “Cami sokağı”, “Kuran Kursu Sokağı”, “Mescit Sokak” olarak değiştiriliyor.

Bu ‘’cendere’’ içindeki Aleviler, 2003 yılında kendilerine ait bir inanç merkezi kurmak için 11 bin imza toplayarak Belediye’ye arsa talebi ile ‘’başvurma cesareti’’ gösterirler. Belediye arsa talebini reddeder, ancak Pir Sultan Abdal Derneği, talebinde ısrarcı olur ve mahkeme kararıyla 5 dönümlük bir arsayı tapusuyla birlikte alır. Tapulu arsaya rağmen, Sultanbeyli Belediyesi, Cemevi inşaatına izin vermez. Aleviler, yine bir mahkeme kararıyla buraya geçici olarak 50 metre karelik bir ‘’baraka’’ inşaa ederler. Bu gelişmeden sonra, belediye, dernek ve dernek başkanı Sadegül Çavuş alehine farklı aralıklarla tam 53 dava açar. Pir Sultan Derneği bu davaların hepsini kazanır ama buna rağmen Belediye Cemevi yapımına izin vermez.

Cemevi yapımına izin vermeyen muhafazakar belediyenin dayanağı ise inanlılır gibi değil ama, her fırsatta yerden yere vurdukları ‘’Cumhuriyetin devrim yasaları’’dır.

Belediye’nin sürekli engelleme çabasının altında yatan asıl neden ise Belediye sınırlarını aşan, yüzyıllara yayılan ve şu anki siyasal iktidarda kendisini somutlayan anlayıştır. Bu anlayış, Alevileri yok saydığı gibi, Cami dışında bir inanç merkezi de tanımamakatdır. Nitekim Belediye Başkanı, Diyanetin bu konudaki yayınladığı ‘’bilirkişi raporu’’na atıfta bulunarak klasik cevabı vermektedir: “Siz Müslümansınız, Müslümanların ibadet yeri camidir, mescittir. Cemevleri ibadethane değildir.”

Sultanbeyli Belediyesi, Cemevi inşaatını izin vermemek, ilçedeki Alevileri sindirmek için her yolu deniyor. İş o kadar traji komik bir hal alıyorki, Göztepe’de parka cami inşaa etmek için akıl almaz girişimlerde bulunan anlayış, Sultanbeyli’de tapulu araziye Cemevi yapılmaması için, içinde 2 okul ve 10 caminin olduğu arazinin İSKİ koruma havzası olduğunu ilan ediyor.

Mevcut siyasal iktidardan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan güç alan Sultanbeyli Belediyesi, hukuki yarışı kaybetmiş olsa da 8 Nisan’da temeli atılacak olan Cemevi inşaatını engelleme girişimlerini tehditlerle sürdürüyor. Çünkü Sultanbeyli Belediyesi’de bütün kurgusunu reddetme ve daha sonrada kendine benzetme, asimile etme üzerine kurmuş durumda. Bu yaklaşıma teslim olmayan Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ile ortak hareket ederek şimdi Cemevi inşaatının temelini atmaya hazırlanıyor.

‘’Engellenmek istenen Cemevimizin yapımı değildir.. Engellenmek istenen halkımızın örgütlü gücüdür. Osmanlıdan bugüne süregelen baskılar, AKP iktidarıyla had safhaya ulaşmıştır. Anadolu’nun yasaklı inanç ve kültürü olan Aleviliğimizi yaşatmak için boyun eğmeyeceğiz. İbadetimizin şeklini ve ibadet yerlerimizi belirleme yetkisini kimseye vermeyeceğiz. Biz Aleviler inancımızı, kültürümüzü özgürce yaşamak istiyoruz. İnancımızı ve ibadetimizi nerede ve nasıl yaşayacağımızı belirlemek kimsenin haddine değildir’’ diyen Alevi kuruluşları, inanç özgürlüğünden yana olan herkesi 8 Nisan Cumartesi günü yapılacak açılışa davet ediyorlar.

Birgün Gazetesi, 1 Nisan 2006

Hüseyin69
03.04.2006, 15:50
gelde bu zihniyetle kardes ol
tek kelimeyle
aleviler kardesimizdir diyenlerin
hezeyani korkusu ve teredütü

buna benzer bir baslikta söyle demistim
müslüman mahalesinde cem evi yapmak salyangoz satmak gibi birseydir
hele durun bakalim daha neler olacak tek dilegim
örümcek kafalialrin istedikleri emmellere
ulasmamalari

bolşevik_partizan
03.04.2006, 15:51
Pir Sultan boşuna şu dizeleri dile getirmemiş.
Gelin Canlar bir olalım
Zalime karşı duralım
Yoksulun hakkını alalım.
Ne güzel demiş pirim.
Ancak haklarımıza böyle sahip çıkabiliriz.

dostlar
03.04.2006, 16:47
MAZLUMLAR BAĞINDA BÜLBÜLLER ÖTMEZ Mİ

Su Milletin hak sancağını
Çekelim bakalım nice olursa olsun
Teber çekip zalimlerin kanını
Dökelim bakalım nice olursa olsun

Su milleti güruh güruh gezelim
Mazlumları bir katara dizelim
Zalımlerin sarayını bozalım
Yıkalım bakalım nice olursa olsun

Pir Sultan’a dostlar yardım etmez mi
Mazlumlar bağında bülbül ötmez mi
Gayrı çektiğimiz yetmez mi
Kalkalım bakalım nice olursa olsun

iyidost69
03.04.2006, 16:47
Sn. Balta çok anlamlı bir bir yazı.
Ama suçu maalesef yine bizde arıyorum.
Birleşmemiz lazım..

Balta
03.04.2006, 16:51
Sn. Balta çok anlamlı bir bir yazı.
Ama suçu maalesef yine bizde arıyorum.
Birleşmemiz lazım..

İyidost sağol ama şunu bırakalım bugüne kadar hep suçu kendimizde aradık, Katliam yapıldı, haksızlık yapıldı karalama yapıldı, yapıldı da yapıldı ama biz hep suçu kendimizde arayalım dedik. Yeter diyorum bu kadar suçluluk psikozu. Bizim tek sorunumuz birleşmemek suçu değil, suçların hepsini bu noktaya getirme ve kendimizi bu şekilde pasifize etme diyorum.

Nasrettin hoca misali "Ya kardeşim bu hırsızın hiçmi suçu yok " fıkrasındaki gibi. Bunların suçları yokmu diyememiz.

volkansuslu
03.04.2006, 17:00
bu bilgiyi bizimle paylastigin icin saol. olay malesef bu denli icler acisi. insani uzen en buyuk tarafi da bu yobaz kesimin malesef cogunlukta olmasi

iyidost69
03.04.2006, 17:04
İyidost sağol ama şunu bırakalım bugüne kadar hep suçu kendimizde aradık, Katliam yapıldı, haksızlık yapıldı karalama yapıldı, yapıldı da yapıldı ama biz hep suçu kendimizde arayalım dedik. Yeter diyorum bu kadar suçluluk psikozu. Bizim tek sorunumuz birleşmemek suçu değil, suçların hepsini bu noktaya getirme ve kendimizi bu şekilde pasifize etme diyorum.

Nasrettin hoca misali "Ya kardeşim bu hırsızın hiçmi suçu yok " fıkrasındaki gibi. Bunların suçları yokmu diyememiz.

Sevgili Balta,
Suç tabiki yezit oğlu yezitlerde. İnsan yakan zihniyetlerde.
Ama bizde çok pasifiz. Bunu da kabul etmek lazım.

Sevgiler
Saygılar.

Genel konuda bir konu açtım. Büyük Tehlike başlıklı
Bir göz atarsan sevinirim.

Balta
03.04.2006, 17:45
Birleşmekten bahsediyoruz arkadaşlar o zaman bu çağrıya duyarlı insanlarımızın katılacağını umuyoruz.

"
Alevi kuruluşları, inanç özgürlüğünden yana olan herkesi 8 Nisan Cumartesi günü yapılacak açılışa davet ediyorlar.

Şoreş
03.04.2006, 17:48
Hepimiz gitmeliyiz.Kendimizi göstermeliyiz.

zine
05.04.2006, 02:06
antakya hatay da durum aynı her alevi ailede bir erkek ismi selim, bir kız ismi sultan mutlaka var. arkadaşların dediği gibi baskı zulüm sindirme çabaları hala devam ediyor.

Serkan_Devrim
05.04.2006, 13:24
antakya hatay da durum aynı her alevi ailede bir erkek ismi selim, bir kız ismi sultan mutlaka var. arkadaşların dediği gibi baskı zulüm sindirme çabaları hala devam ediyor.Hatay'lıyım ve hatay'dakilerde selim ismi bulamazsın. hatta Yavuz düşmanlığı cem ayinlerinde bile vardır. her ayinde lanetle anılır. siz bunu nerden iddia ediyorsunuz?

Balta
05.04.2006, 13:33
Hatay'lıyım ve hatay'dakilerde selim ismi bulamazsın. hatta Yavuz düşmanlığı cem ayinlerinde bile vardır. her ayinde lanetle anılır. siz bunu nerden iddia ediyorsunuz?

Bende TR de iken 20 gün Hatayda kaldım. Ve birçok Hatayda insanlarla tanışma imkanım oldu arkadaş sayesinde ki Aliekberin dediği gibi Selim yada benzeri bir ada rastlamadım. Çeşitli bölgelerde insanların korkuları ve endişeleri yada Çocukları ileriki yaşlarda isminden dolayı sorun yaşamasın diye genel isimler kullandığını biliyorum ama bu kadar uç noktada da değil.

Serkan_Devrim
05.04.2006, 13:37
Bende TR de iken 20 gün Hatayda kaldım. Ve birçok Hatayda insanlarla tanışma imkanım oldu arkadaş sayesinde ki Aliekberin dediği gibi Selim yada benzeri bir ada rastlamadım. Çeşitli bölgelerde insanların korkuları ve endişeleri yada Çocukları ileriki yaşlarda isminden dolayı sorun yaşamasın diye genel isimler kullandığını biliyorum ama bu kadar uç noktada da değil.dediğinde haklısın. ama bazı isimler mimlenmiş. bekir, ömer, osman, selim, velid, halid vb isimler konulmaz. buna dikkat ederler.

BirDem
05.04.2006, 13:58
abi birakin istedikleri kadar ugrassinlar :D
gecti artik o Saklandigimiz zamanlar bundan sonra Aleviler Dag gibi Karsinizda
kimse öyle bos islerle Bizi Korkutamaz Yildiramaz bu saatten sonra Heleki genclerimiz illerde Kökünüzü Kaziyacagiz.. Türkiyemi sacma Sapan islere Sokanlar bundan sonra Kesip sesini biyere otursun Alevilerin oldugu her yerde bundan sonra Cem Evleri Yapilacak ister Kabul edin ister Etmeyin Keyfiniz Bilir ;)

Şoreş
05.04.2006, 15:46
İnadına kabullensek sinir küpü olurlar Muhaha

nihalnurcan
05.04.2006, 15:48
içinizde sultanbeylide oturan yada gitmiş olan varmı bilmiyorum ama birde ben gördüğümü kısaca anlatayım arkadaşlar.Daha ilçenin sınırlarından girdiğiniz anda kendinizi İran'da ya da başka bir arap ülkesinde sanıyorsunuz.Sokakta erkekler uzun cüppeler ve sarıklarla kadınlarsa çarşaflı (ki büyük çoğunluğu) veya tesettürlü dolaşıyor.Binaların çoğunun mimarisi bile farklı.Sultanbeyli belediye binası başı çekiyor.Dükkanların isimleri de aynı şekilde.Herşey şeriata uygun yani.Cumhuriyete yakışmayan bir fotoğraf anlıyacağınız.Böyle bir ortamda varlıklarını sürdürmeye çalışan aleviler de bu durumdan malesef nasibini alıyor.Şimdi bu zihniyet cemevi yapılması için başka bir yer öneriyormuş biz alevi kardeşlerimizi mağdur etmiycez herşey demokrasi çerçevesinde yapılacak diyor.Bizde onlar kadar üzgünüz diyerek timsah gözyaşları döküyorlar.Başka birşeyi daha paylaşmak istiyorum sizlerle.İşin en acı tarafı sultanbeylinin yanıbaşındaki sarıgazi alevi halkın yoğun olarak yaşadığı bir bölgedir.Uzun zamandır solun kalesi olarak bilinen bu yerde geçen dönemki seçimlerde belediye başkanlığını akp aldı.Yukarda birleşmemiz lazım diye yazan arkadaşlara söylüyorum haklısınız.Çünkü Sarıgazide aleviler malesef seçimde bölündüğü için akp kazandı.

Balta
05.04.2006, 15:58
içinizde sultanbeylide oturan yada gitmiş olan varmı bilmiyorum ama birde ben gördüğümü kısaca anlatayım arkadaşlar.Daha ilçenin sınırlarından girdiğiniz anda kendinizi İran'da ya da başka bir arap ülkesinde sanıyorsunuz.Sokakta erkekler uzun cüppeler ve sarıklarla kadınlarsa çarşaflı (ki büyük çoğunluğu) veya tesettürlü dolaşıyor.Binaların çoğunun mimarisi bile farklı.Sultanbeyli belediye binası başı çekiyor.Dükkanların isimleri de aynı şekilde.Herşey şeriata uygun yani.Cumhuriyete yakışmayan bir fotoğraf anlıyacağınız.Böyle bir ortamda varlıklarını sürdürmeye çalışan aleviler de bu durumdan malesef nasibini alıyor.Şimdi bu zihniyet cemevi yapılması için başka bir yer öneriyormuş biz alevi kardeşlerimizi mağdur etmiycez herşey demokrasi çerçevesinde yapılacak diyor.Bizde onlar kadar üzgünüz diyerek timsah gözyaşları döküyorlar.Başka birşeyi daha paylaşmak istiyorum sizlerle.İşin en acı tarafı sultanbeylinin yanıbaşındaki sarıgazi alevi halkın yoğun olarak yaşadığı bir bölgedir.Uzun zamandır solun kalesi olarak bilinen bu yerde geçen dönemki seçimlerde belediye başkanlığını akp aldı.Yukarda birleşmemiz lazım diye yazan arkadaşlara söylüyorum haklısınız.Çünkü Sarıgazide aleviler malesef seçimde bölündüğü için akp kazandı.

İste bunları bilenler biliyor. Ve Canlı tanıklar burada konuşmalı. Şu sitede bile o tiplerden bol miktarda var yine bizim insanlarımız sadece okuyor konuşan diğerleri oluyor.
Birleşmek acil ve kaçınılmaz. Farklılıklarımız güzelliğimizdir ama her türlü Alevi birliğinin önündeki engeller yeni gençlerle aşılacak diye düşünüyoruz

iyidost69
05.04.2006, 16:08
İste bunları bilenler biliyor. Ve Canlı tanıklar burada konuşmalı. Şu sitede bile o tiplerden bol miktarda var yine bizim insanlarımız sadece okuyor konuşan diğerleri oluyor.
Birleşmek acil ve kaçınılmaz. Farklılıklarımız güzelliğimizdir ama her türlü Alevi birliğinin önündeki engeller yeni gençlerle aşılacak diye düşünüyoruz

Haklısın sevgili Balta Can

Tek çözüm.

Birleşmeliyiz.
Birleşmeliyiz.
Birleşmeliyiz.
Birleşmeliyiz.

Aslında o kadar basitki.

Misafir
05.04.2006, 16:14
Sultanbeyli’de Alevilerin yaşadığı mahallenin ismi ‘’Başaran’’ iken 40 bin Aleviyi kılıçtan geçiren padişahın ismi olan ‘’Yavuz Selim’’ olarak değiştiriliyor. Alevilerin yaşadığı mahalledeki bir çok sokağın ismi “Cami sokağı”, “Kuran Kursu Sokağı”, “Mescit Sokak” olarak değiştiriliyor

Camii Kur'an kursu mescit Kur'an bunlar sizi neden rahatsız ediyor ki bukadar anlamış değilim.
Ayrıca bir sokağa kuran sokağı koyulmasıda yeni heralde daha önce duymamıştım.

Şoreş
05.04.2006, 16:32
Sokak isimleri gerçekten çok saçma ya tam bir komedi!! İnadına yapıyorlar

Adam
05.04.2006, 16:37
Sultanbeyli’de Alevilerin yaşadığı mahallenin ismi ‘’Başaran’’ iken 40 bin Aleviyi kılıçtan geçiren padişahın ismi olan ‘’Yavuz Selim’’ olarak değiştiriliyor. Alevilerin yaşadığı mahalledeki bir çok sokağın ismi “Cami sokağı”, “Kuran Kursu Sokağı”, “Mescit Sokak” olarak değiştiriliyor

Camii Kur'an kursu mescit Kur'an bunlar sizi neden rahatsız ediyor ki bukadar anlamış değilim.

Bir devlet düşünün sayın misafir. O devlet laik olduğunu söylüyor ama sadece katholik kilisisesini baz alıyor. Protestanları tanımıyor. Katholik vatandaşlarının dini hizmetlerini protestanlardan topladığı vergilerle yerine getiriyor. Protestanlar da ancak kendi çabalarıyla bu hizmetleri yerine getiriyorlar. Ama devlet Protestanların kilisesine burası cümbüş evidir. İbadethane değildir diyor. vb. vb. Ortaçağda örnekleri çok vardı Avrupada, devletler laik olduklarını iddaa etmiyorlardı tabi.

Simdi Türkiye'de yaşanan olayı tersten okuyun. Kabul gören tek inanç Alevilik. Resmi(nasıl oluyorsa) ibadethane Cemevi. Ve siz bir sünni olarak haklarınızdan mahrum bırakılıyorsunuz. Sokak adlarınız Cemevi sokak, Enel-hak caddesi vb. oluyor. Biraz da olsa şüphelenirsiniz değil mi? Acaba beni Alevi mi yapmaya çalışıyorlar diye?

Balta
05.04.2006, 16:50
Haklısın sevgili Balta Can

Tek çözüm.

Birleşmeliyiz.
Birleşmeliyiz.
Birleşmeliyiz.
Birleşmeliyiz.

Aslında o kadar basitki.

İçimizdeki çürük kurtlar olmasa..

İyidost, sağol
Bizde herkes birbirine çürük diye bakmamalı, bu mantıkla bakarsak HERKES HERKESİ çürük muamelesi olarak görür. Buna farklılıklar demeliyiz. Yoksa bu anlamda ciddi farklılıklar ortaya çıkar ama yapıcı değil, ayırıcı olur.

Balta
05.04.2006, 17:00

Hala bunu anlayamadığından mı yoksa özelliklemi yapıyorsun bende bunu anlamıyorum. Zaten farkını ortaya koymuşsun, diyorsun ki sizi neden rahatsız ediyor, siz ve biz işte farklılıklarımız var. Adam sizinkiler kabul edilenler bizimkiler rededilenler hal böyle olunca bizi anlamamanız normal oluyor. Yazıyım yarım bırakmışsın arkasından şu denmeliydi.

Bunlardan rahatsız olmayın nasılsa hepimiz müslümanızla tamamlasaydın daha anlamlı olurdu ki işte sorunda burda başlıyor evet Aleviler Müslüman ama Sünni Müslümanı değil, Ama herkes Alevileri illaki sünni Müslümanlığın içine dahil etmeye çalıştığı için anlaşamıyoruz.

Adam arkadaşımız çok güzel ifade etmiş, birazda olayı tersinden görmeye çalış, biz metafizikci yaklaşımlardan öte "Doğru tektir" demiyoruz. Bir noktadan milyonlarca doğru geçebilir o nedenle felsefemiz bile farklıdır.

nihalnurcan
05.04.2006, 17:24

misafir arkadaşım bak ne güzel ALEVİFORUMDA hiç çekinmeden düşünceni ifade edebiliyorsun.Ve kimse sana düşüncenden ötürü kardeşim burası bizim yerimiz git fikrini başka yerde başkalarıyla paylaş demiyor.Çünkü haklar ve saygı çerçevesinde düşüncelerini paylaşabilirsin.Peki akp li belediye neden o mahalledeki insanlara hayır burda cemevi yapamazsınız bizim göstereceğimiz yerde diğer bir deyişle gidin başka yerde yapın diyebiliyor.Hiç bu ikisini karşılaştırdınmı acaba kim art niyetli düşünüyor sence.

iyidost69
05.04.2006, 18:04
İyidost, sağol
Bizde herkes birbirine çürük diye bakmamalı, bu mantıkla bakarsak HERKES HERKESİ çürük muamelesi olarak görür. Buna farklılıklar demeliyiz. Yoksa bu anlamda ciddi farklılıklar ortaya çıkar ama yapıcı değil, ayırıcı olur.

Sevgili Balta,
Çürükten kasdım, dönekler ve kötü niyetliler içindi.
Uyarın için tşk. ederim.
Yapıcı ve pozitif olmalıyız.

Düzeltiyorum.

Sevgiler.

iyidost69
05.04.2006, 18:09
Sevgili arkadaşlar,

AKP zihniyeti, başedemediği Kürt sorununu saptırmak ve hedef değiştirmek için çok ince bir starteji izliyor.
Bizi proveke etmeye çalışarak, Kürt / Türk ayrımı yerine, alevi/sünni, laik/dindar ayrımı yapmaya çalışıyor.
Aman dikkatli olalım. Oyuna gelmeyelim.

Hepiniz çok değerlisiniz,
Kılınıza bile zarar gelmesini istemem.
Her zaman akıl ve mantık, duygu ve şiddetten üstün olmalı.
Biz insan-ı kamiliz.

Sevgiler..

zine
07.04.2006, 00:31
samandağ, antakya merkez, harbiyede neredeyse her ailede selim sultan isimleri ile karşılaşırsınız. özellikle alevilerde. diğer mezheplerde alevilwere inat bu isimleri kullanmazlar.

Balta
07.04.2006, 02:20
samandağ, antakya merkez, harbiyede neredeyse her ailede selim sultan isimleri ile karşılaşırsınız. özellikle alevilerde. diğer mezheplerde alevilwere inat bu isimleri kullanmazlar.

Sanırım bu konuyu Aliekberin alanına giriyor.

Açıkcası Hatayda ben olmadığını biliyorum

zülfikar77
08.04.2006, 00:17
bu konuyu actıgın icin emegine saglık balta ewet canlar yarın sultanbeyligindeyim bu nasıl bi ülke ya cami yap yam yer kalmadı ama bi cem evinin temeline izin vermiyorlar bu nedir ne yapılmaya calışıyor???????? canlar

zülfikar77
08.04.2006, 00:30
benim tekbi düşüncem var yarın tüm canlar bir olcaz yanlız bi konu varki tedirginim inşallah dişardan başka yandaşlar tarafından kışkırtıya gelmeyiz

Agop
08.04.2006, 19:46
evet bende bu konuya katılıyorum bu yezitler en çokta kafayı yer isimlerine takmışlar benim memelketimde de birçok yerin ismi değiştirldi mesela önemli bir alevi ilçesi olan ESKERE'nin adı BEYAĞAÇ olarak alevilerin yaşadığı bir caddeninde adı ÖZGÜRLÜK iken MEHMET AKİF ERSOY olarak değiştirildi

meymane_usari
08.04.2006, 21:54
akp yönetimi ne yapmaya çalışıyor zaten bizi katletmiiş bir adamın ismini vererek en büyük terbiyesizliği yaptılar zaten dah fazla ileri gitmeseler bari :(

Nesimi
08.04.2006, 23:42
Çok takkiyeciler bu islamcılar. sultanbeylide temel atma töreni sırasında o bölgenin elektiriğini kesmişler. zorluk çıkarmak için.

Hüseyin69
08.04.2006, 23:46
Çok takkiyeciler bu islamcılar. sultanbeylide temel atma töreni sırasında o bölgenin elektiriğini kesmişler. zorluk çıkarmak için.

bunada sükretmek lazim
ya daha kötü seyler yapsalar düsünmek bile korkunc

Nesimi
08.04.2006, 23:49
bunada sükretmek lazim
ya daha kötü seyler yapsalar düsünmek bile korkunc

evet abi eskisi kadar kötü değil durum biraz insan olmuşlar en azından elektrikle yetiniyorlar ;)

zine
09.04.2006, 01:11
yazılarınızdaki kin nefret ve öfkeyi anlayamıyorum. ya bizene sünnilerden.alevilik bir parti bir karşı mezhep değil lütfen.
görülüyorki alevi ve türk olmayana karşısınız. yapmayın böyle okudukça aleviliğimden şüphe ediyorum!!!!

Nesimi
09.04.2006, 01:19
yazılarınızdaki kin nefret ve öfkeyi anlayamıyorum. ya bizene sünnilerden.alevilik bir parti bir karşı mezhep değil lütfen.
görülüyorki alevi ve türk olmayana karşısınız. yapmayın böyle okudukça aleviliğimden şüphe ediyorum!!!!

şüphe etmek çok yanlış. Belliki Alevileri çok iyi tanıyamamışsın şüphe duyuyorum dedikten sonra Alevi ve türk olmayana karşısınız gibisinden sözlerin anlamı kalmıyo. ALeviler kimseye düşman değil o kadar baskıya sulme karşı ginede biz hoşgörülüyüz. AMa Kendi inanclarımızıda koruyorsak hiç kusura bakma hakkımızdır kimse inancımızı elimizden alamaz bizi asimile edemez

zine
09.04.2006, 01:31
adı üstünde inanç.
istemedikten sonra kimse kimseyi inançlarından vazgeçiremez. ancak forumda bazı üyeler şovenistlik yapıyor. saldırgan ve öfkeli tutumları ile beni şaşırtıyorlar. acaba bizmi yanlış yetiştirildik!!

bizden olmayanıda severiz biz. önemli olan bize benzemeyenide sevebilmek.
bize benzeyen zaten bizdendir.
inança sahip çıkmak için illede birilerine karşı olunması gerekmiyor.din elden gidiyor misali tutumlar sergilemenin anlamı yok. geçmişten günümüze nasıl geldiyse geleceğede öyle aktarılacaktır.

Nesimi
09.04.2006, 01:34
adı üstünde inanç.
istemedikten sonra kimse kimseyi inançlarından vazgeçiremez. ancak forumda bazı üyeler şovenistlik yapıyor. saldırgan ve öfkeli tutumları ile beni şaşırtıyorlar. acaba bizmi yanlış yetiştirildik!!

inança sahip çıkmak için illede birilerine karşı olunması gerekmiyor.din elden gidiyor misali tutumlar sergilemenin anlamı yok. geçmişten günümüze nasıl geldiyse geleceğede öyle aktarılacaktır.

geçmişten mücadeleyle bugünlere geldi inançlarımız. geleceğede mücadeleyle taşıyacağız. mücadeleye devam ozaman ;)

Balta
09.04.2006, 08:36
adı üstünde inanç.

Bu sözler bana sık kullandığım bir atasözünü hatırlattı.

"Sen vejeterjansın diye kızgın boğanın sana saldırmayacağını düşünmek aptallıktır."

Alevilerde geçmiş dönem yukarda yazdığınız şekliyle düşündükleri için bu güne kadar çok canını kaybetti. Bu nedenle geçmişin deneyimleri ile bu konulara dikkat çekilmesi neden şovenizm diye algılanıyor. Yine Aleviler suçlanmaya çalışılıyor, Katil dururken fatura mazluma çıkarılıyor bu ne iyimserlik kardeş. Bu forumda en agresif alevi bile çıkıp ölelim öldürelim demiyor ama kendimizi bilelim ve kendimizi koruyalım agırlıklı konu eğer buna bile sovenizm diyorsan peki ne yapalım. Eleştirmek kolaydır Alternatif sunmak gerekli olan Sizin alternatifinizi merak ettim doğrusu?

Şoreş
09.04.2006, 12:12

:hopala :hopala :hopala :hopala :hopala :hopala

Allah bunları bidiği gibi yapsın can.Söylemekten kaçınmıyorum asla genelleme yapmam ama böyle adilik yapanlara yezit demekten kaçınmam.Yezit hepsi.

Şah-Mat
09.04.2006, 14:00
içinizde sultanbeylide oturan yada gitmiş olan varmı bilmiyorum ama birde ben gördüğümü kısaca anlatayım arkadaşlar.

1.)Daha ilçenin sınırlarından girdiğiniz anda kendinizi İran'da ya da başka bir arap ülkesinde sanıyorsunuz.

2.)Sokakta erkekler uzun cüppeler ve sarıklarla kadınlarsa çarşaflı (ki büyük çoğunluğu) veya tesettürlü dolaşıyor.Binaların çoğunun mimarisi bile farklı.Sultanbeyli belediye binası başı çekiyor.Dükkanların isimleri de aynı şekilde.Herşey şeriata uygun yani.Cumhuriyete yakışmayan bir fotoğraf anlıyacağınız.

3.)Böyle bir ortamda varlıklarını sürdürmeye çalışan aleviler de bu durumdan malesef nasibini alıyor.Şimdi bu zihniyet cemevi yapılması için başka bir yer öneriyormuş biz alevi kardeşlerimizi mağdur etmiycez herşey demokrasi çerçevesinde yapılacak diyor.Bizde onlar kadar üzgünüz diyerek timsah gözyaşları döküyorlar.

Merhaba nihalnurcan..,

O kadar üzücü bir tespitte bulunmuşsun ki diğer arkadaşlar için inan onlarında görmesini istiyorum bunların..

Forumda bir çok yerde hep konuştuk tartıştık.

Ben dedim. cüppeyi sarığı severler,onun için bu cumhuriyetin yıkılmasınıda çok istiyorlar ve İSLAMa göre bir devlet kurmak istyorlar dedim.Yanıt olarak hayır efendim ne alakası var dendi..

Ben dedim bunlar taraflı kaynaklarla beslenmiş,sadece bir yönden bakmışlar,tarihte şahittir dedim gördük gene şimdi..bu son örnek olsun.

Bazılarına arap örf ve adetlerini şeriata sokarak İSLAM olarak tanıtıyorlar dedim. na lakası var dendi..Bir kaç örnekte gösterdik hayır efendim onlar sadece belli bir gurup onlar islamı yanlış biliyorlar ve algılıyorlar.Bizim onlarla hiç farkımız yok dediler.Yazdıkları cevaplarla karşılaştırıyorsun pek bir fark olmadığını görebilirsiniz.

Bu insanlara Emevi döneminden başlanarak her şeyi SEVAP olarak gösterdiler.
Arapça Ezanın sevap olması
Arapça Duanın sevap olması
Arapça kuranın okunması ve yazılması kutsal ve sevap olması
Cennetin dilinin Arapça olması ve sevap sayılması
Kadının kafasından ve belinden sopayı eksik edilmemesinin sevap sayılması
Cüppe sarık misvak sakal bıyık bırakmak farz ve sünnetir diye yanii aklınıza ne gelirse arkadaşlar bunların hepsini SEVAP diye göstermişler...vs

Bu yüzden <<KALIPCI >>insanlar ortaya çıktı,İlim ve Bilimde türkiyede İMAM GAZALİ öğretileriyle beslenilmesini sağlayarak DÜNYANIN yalan olduğunu göstermiş ve kendilerine göre kafir olan insanları katletmek,öldürmek,zulm etmek sevap gösterilmiş ve beyinleri bunlarla tasdikli bir şekilde onaylandığından "FORMAT" atsan daha işe yaramadığından tekrarı mevcut hadise ve kelime guruplarıyla her zaman karşınıza çıkarlar.

Daha önce bu tip insanların Cumhuriyeti de cami arkasında oy deposu olduğunu ve gençlerin beyinlerinin yıkandığını unutmayınız.Çünkü:bugün türkiyede kime sorsan Refah -Fazilet iyi patilerdi der.

Diğer bir konuda..Timsah göz yaşları bile değerlidir.Zannetmiyom ki her öldürülen ve öldürülen İNSAN onlar için getirilen kitapta açıklandığı halde değerli ve kıymatli olsun,öyle olsaydı Marş,Sivas,Çorum olmazdı...Ama MAHŞERde görüşürüz.Her zaman saygı gösterirler ama istemezler sepep..
Eefendim biliyoırsunuz işte onlar Ana-bacı tanımazlar,şudur budur..onalrı öldürmek helaldir gibi bir çok görüşün o semtte dolaşanlarda hakim olduğunu bu haberleri okuyunca ve tespiti yapan ve gören arkadaşımın yazdıklarına bakarak çok rahat bir şekilde çıkarabiliriz.

seheryelikiz
10.04.2006, 21:21
Korkusuzca yürünmeli zalimin üstüne.sultan beyli tören atma töreninde konuşan sultanbeyli pirsultan abdal derneği başkanı sadegül hanım diyorki:hak verilmez alınır! ki doğru söylüyor.hak verilmezse alınır.bizlerde mücadelemizde yılmadan devam edeceğiz.

TÜRKÜLER SUSMAZ HALAYLAR SÜRER...

ayvaz58
11.04.2006, 12:27
bu bilgiyi paylaştığın için sağol böyle bir zihniyetten başka türlü birşey beklenmezdi zaten

Jarakoy
14.04.2006, 01:46
içinizde sultanbeylide oturan yada gitmiş olan varmı bilmiyorum ama birde ben gördüğümü kısaca anlatayım arkadaşlar.

1.)Daha ilçenin sınırlarından girdiğiniz anda kendinizi İran'da ya da başka bir arap ülkesinde sanıyorsunuz.

2.)Sokakta erkekler uzun cüppeler ve sarıklarla kadınlarsa çarşaflı (ki büyük çoğunluğu) veya tesettürlü dolaşıyor.Binaların çoğunun mimarisi bile farklı.Sultanbeyli belediye binası başı çekiyor.Dükkanların isimleri de aynı şekilde.Herşey şeriata uygun yani.Cumhuriyete yakışmayan bir fotoğraf anlıyacağınız.

3.)Böyle bir ortamda varlıklarını sürdürmeye çalışan aleviler de bu durumdan malesef nasibini alıyor.Şimdi bu zihniyet cemevi yapılması için başka bir yer öneriyormuş biz alevi kardeşlerimizi mağdur etmiycez herşey demokrasi çerçevesinde yapılacak diyor.Bizde onlar kadar üzgünüz diyerek timsah gözyaşları döküyorlar

Selam Nihalnurcan,Caglar arasindaki gelisimlerin kapitalist anlamdada olsa,insanlik icin sagladigi avantajlari anliyorum.Anlamadigim sey Ezilen horlanan ve kimliyi inkar edilen topluluklarin (Bireylerin) Ustelikte adina cumhuriyet dediyin bir yapida yerin yok.Kendi hak ve Ozgurluklerin acisindan baktiginda senin icin ne ifade edbilirki.Sultanbeyli mahallesi ne yeni nede sanki benzeri yokmus gibi.Bunu bilinki o kesim dunde bugunde bu cumhuriyetin en has vatandaslari ayricaligina hep sahiptiler.Yani bu durm 83 yildan beri boyleidi.Birilerinin hakkini hep koruyan Cumhuriyet.Ya bizim hakkimizi neden korumadi''''??? Bence Alevilerinde uzerinde dusunmeleri gereken asil nokta bu olsa gerek..Sevgiler Saygilar

kerten
07.07.2006, 01:25

Yapma zine,

Ben hayatım boyunca bir tek selim adında insan tanımadım, salim adında bir arkadaşım vardı o kadar.. harbiye, samandağ, antakya merkez.. hiçbirinde sultan ya da selim diye birini ne gördüm ne de tanıdım.. Ali Ekber haklı.. Onyıllardır bir asimilasyon politikası izlendiği doğru Hatay'da ama senin dediğin gibi birşey yok, sen nereden duydun bunu?

zine
07.07.2006, 01:44
sevgili kerten antakya hatayda 3 yıl yaşadım. ayrıca yazdım sana hangi semtte yaşadığımı
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
"Sen vejeterjansın diye kızgın boğanın sana saldırmayacağını düşünmek aptallıktır."
demişsin
yazdıklarım aptalca değil daha ziyade insanca fikirler.
can kaybetmemek için
tedbirse amaç kafesemi girelim.bizden olmayanı düşmanmı bilelim. ölelim öldürelimmi bizde.camilerimi yakalım.???

can85
07.07.2006, 02:17
teşekkürler balta bu nasıl sultanbeyli zihniyeti oluyormuş....biz şu an kendi ilçemizde ikinci cemevini faailiyete geçirdik....bunların nasıl böyle bi gücü olacak belediyenin işte yobazlıkları ile bu gücü buluyor...

arkadaşlar bnm şu an kendi istanbulda yaşadığım ilçede 2.bi cemevi kuruldu..bundan güzel bişey olabilirmi hemde buranın belediye başkanı akp li

ekinersin
07.07.2006, 19:06
evet tarih boyunca kanla beslenenler bu günde vampir yüzünü göstermeye başladılar dün yaktılar bu gün asimileye başladılar kayseri iğdelide olduğu gibi onlar zaten kasıtlı yapıyorlar ama biz takıldık bir demokrasi sevdasına bu gün gençlerimizi bir araya getimekte zorlandığımızı düşünüyorum biz nekadar evrensel olursak olalım o gerici caniler bunu her zaman koz kullanır evet gelin canlar bir olalım münkür münafıka kılıç çalalım asla ve asla birbirimizi bırakmayalım

paşahan
07.07.2006, 20:08
bu gerici faşist yobazlara papuç bırakmayalım hiç bir zaman

anibal
12.07.2006, 14:39
biz aleviler yeteri kadar siyasallaşamadığımız için buradaki olaylarla ilelebet karşılaşırız bence.Haddinden fazla hoşgörülüyüz bence kardeşlerim

MeRaLiNa
14.08.2006, 10:22
biz aleviler yeteri kadar siyasallaşamadığımız için buradaki olaylarla ilelebet karşılaşırız bence.Haddinden fazla hoşgörülüyüz bence kardeşlerim

aynen katiliyorum

HADDINDEN FAZLA HOSGÖRÜLÜYÜZ

ve bence bu, kusura bakmayin, uslup cok yanlis olacak ama, artik aptalliga giriyor......

karadagli
14.08.2006, 11:25
Yapma zine,

Ben hayatım boyunca bir tek selim adında insan tanımadım, salim adında bir arkadaşım vardı o kadar.. harbiye, samandağ, antakya merkez.. hiçbirinde sultan ya da selim diye birini ne gördüm ne de tanıdım.. Ali Ekber haklı.. Onyıllardır bir asimilasyon politikası izlendiği doğru Hatay'da ama senin dediğin gibi birşey yok, sen nereden duydun bunu?

Sevgili Kerten. siz diyorsunuz ki ben hayatim boyunca alevilerde selim adinda insan tanimadim diyorsun, belki tanimamis, duymamis olabilirsiniz ve size inaniyorum ama bazi gercekleri ne kadarda aci olsak kabul etmemiz gerekir.

sizde biliyorsunuz ki bir cok yerde asimile olmus aleviler var, benim köyüm bir alevi köyüdür benim köyümde 3 tane selim adli var bunu acik bir sekilde söylüyorum, sonra bu insanlar selim ismini, salim anlaminda mi koydular yoksa gercek yavuz sultan selim adi olarak mi koydular bunu da bilmiyoruz.bu gün ders kitaplarina bakacak olurarsak yavuzun kahramanliklarini, yigitliklerini müslümanligini görürüz.bunu okuyan bir ögrenci ne yavuz hakkinda daha baska ne ögrenebilir,benim söyledigim kisiler 50 yasin üzerindeler,bunlara sormak gerek sizin bu isminiz nerden geliyor diye.ama bu kadar baski zulüm sürgünler yasayan, acilar ceken bir toplumuz,bu insanlari fazla yargilamamiz gerekir, onlara yavuzun gercekte nasil biri oldugunu anlatmamiz gerekir,yavuza lenet etmemiz gerektigini söylememiz lazim,bu gün alevi köylerine bakacak olursak daglik bölgelerde veya dere agizlarinda,daha önceden alevi olduklarini söylüyemiyorlardi, bence yapamamiz gereken sey insanlarimizi bilinclendirelim,cem evleri acip onlari ceme davet edelim, egitelim,eger biz birbirimize sen neden yavuz ismini koydun, neden senin adin selim dersek parcalaniriz.ben inaniyorum ki benim köyümdeki o 3 kisi yarin bir sey olsa senden benden önce savasa giderler bundan benim hic süphem yoktur.

Saygilarimla

Bektas eren

yusufçukgecegez
14.08.2006, 12:29
özellikle alevilerin yaşadığı bir mekana yavuz selim ismi vermek pek hoş değil.gerçekten art niyetli bir davranış gibi gözüküyor.sultanbeyli çok karışık bir ilçe.orda oturan yakın bir arkadaşımdan biliyorum.aşırı dindar sünnilerin yoğun olduğu bir bölge.sanırım mafya falanda burlarda cirit atıyormuş.cem evinin yapılmasını engellemek onurlu bir davranış değil.hatta kendimi ordaki alevilerin yerine koyduğumda tahrik edici bile buluyorum.ab yolunda olan türkiyede kimsenin innancını yaşamasına engel olmak,en başta türkiyeyeyi gerilere taşımaktan başka bir işe yaramaz.sünnilerin bu düşüncesinden kesinlikle vaz geçmeleri şart.alevi halkın yönetime gerekli cevabı oylarıyla vereceğine inanıyorum.hırsla yapılan eylemler ise kimsenin faydasına olmaz.saygılar.

anibal
14.08.2006, 17:10
yusufçukgecegez kardeşe yaptığı yorum için teşekkürler
fakat yukarıda söylediğimi tekrarlıyorum aleviler birleşmekten çok birbirlerini yemekle meşgul bu nedenle şimdi dedeler alevilik islamın içinde mi dışında mı diye tartışıyorlar ya böyle bişey olabilir mi? biz daha aynı görüşe gelemedikki beraber birlikte bişeyler yapılsın
şu an yapılan çalışmalar sadece birkaç kişinin yardımıyla ayakta duruyor. bide sünni vatandaşlarımız kendilerine gelince özgürlük alevilere gelince yav ne cem evi diyorlar(hepsi değil tabi).eğer aleviler birleşmezse siyasal veya vakıf olarak üzülerek söylüyorum biz daha böyle çok üzülürüz.

KomünistAlevi
14.08.2006, 17:34
Kasten yapılmış bir hareket....Gericilerin bir oyunu bu....

yusufçukgecegez
14.08.2006, 18:52
yusufçukgecegez kardeşe yaptığı yorum için teşekkürler
fakat yukarıda söylediğimi tekrarlıyorum aleviler birleşmekten çok birbirlerini yemekle meşgul bu nedenle şimdi dedeler alevilik islamın içinde mi dışında mı diye tartışıyorlar ya böyle bişey olabilir mi? biz daha aynı görüşe gelemedikki beraber birlikte bişeyler yapılsın
şu an yapılan çalışmalar sadece birkaç kişinin yardımıyla ayakta duruyor. bide sünni vatandaşlarımız kendilerine gelince özgürlük alevilere gelince yav ne cem evi diyorlar(hepsi değil tabi).eğer aleviler birleşmezse siyasal veya vakıf olarak üzülerek söylüyorum biz daha böyle çok üzülürüz.

evet bencede ilk önce yapılması gereken alevilerin birlik olması.bu herkez için en iyisi olur.aleviler gerektiği yerde demokratik yollarla ağırlığını koyar.ibadet hanelerini yaptırır.kendini ifade eder ve tanıtır.sünnilerde bir müddet direnselerde,kabulleneceklerdir.insanlar alışırlar.gözle görülene alışırlar.karşı koyulan bilinmeyendir aslında.bilinmeyen anlaşılmayan alevilik.önyargılarla yanaşılan alevilik.birleşerek ön yargıları kırabilirsiniz.birleşin.sesinizi yükseltin,insana saygı ve sevgi nasıl oluyor gösterin.sanatsal faaliyetler yapın,aleviliği anlatıcı.tiyatrolar.kültürünüzün güzelliklerini ön plana çıkartın.hür ve özgür bir alevi halkı istiyorum,bunu gerçekten istiyorum.ben bir sünniyim ama bunu istiyorum.çünkü siz taptığım kadının halkısınız.

KomünistAlevi
14.08.2006, 20:00
evet bencede ilk önce yapılması gereken alevilerin birlik olması.bu herkez için en iyisi olur.aleviler gerektiği yerde demokratik yollarla ağırlığını koyar.ibadet hanelerini yaptırır.kendini ifade eder ve tanıtır.sünnilerde bir müddet direnselerde,kabulleneceklerdir.insanlar alışırlar.gözle görülene alışırlar.karşı koyulan bilinmeyendir aslında.bilinmeyen anlaşılmayan alevilik.önyargılarla yanaşılan alevilik.birleşerek ön yargıları kırabilirsiniz.birleşin.sesinizi yükseltin,insana saygı ve sevgi nasıl oluyor gösterin.sanatsal faaliyetler yapın,aleviliği anlatıcı.tiyatrolar.kültürünüzün güzelliklerini ön plana çıkartın.hür ve özgür bir alevi halkı istiyorum,bunu gerçekten istiyorum.ben bir sünniyim ama bunu istiyorum.çünkü siz taptığım kadının halkısınız.
taptığınız????

yusufçukgecegez
14.08.2006, 22:15
taptığınız????taptığım.

sonerk
14.08.2006, 22:51
Hep bize anlatırlar işte aynı ağacın iki koluyuz,aleviler sünnüler kardeştir hikayesi anlatır dururlar sanki biz bunun tersini söylüyoruzda adamların niyeti belli işte tahammülleri yok alevilere bu geçmiştede aynıydı şimdide geçmişte katlettiler şimdi de çağın şartlarına göre böyle tipik tipik yollara başvuruyorlar bi insan 7 sinde neyse 70 şinde de öyle olur derlerdide inanmazdım adamların alevi düşmanlığı aynı kafayla devam ediyor...
En sinir olduğum şeyde alevi sünnü kardeştir gelin bırakalım bu kini düşmanlığı demeleridir sanki biz tersini söylüyoruzda sanki yakan yıkan bizizde bize derler bunu sinir olurum ezbere konuşmak denen şey bu olsa gerek...

anibal
14.08.2006, 23:35
sayın yusufçukgecegez
öncelikle özgür ve hür bir alevi halkı istiyorum demişsinde bu dediğin çok saçma.aleviler tutsak mı ki sen böyle bi yorum yapıyosun.
ayrıca aleviler bir halk değildir bir mezheptir.
lütfen tanımlarını düzelt.

yusufçukgecegez
15.08.2006, 00:40
sayın yusufçukgecegez
öncelikle özgür ve hür bir alevi halkı istiyorum demişsinde bu dediğin çok saçma.aleviler tutsak mı ki sen böyle bi yorum yapıyosun.
ayrıca aleviler bir halk değildir bir mezheptir.
lütfen tanımlarını düzelt.
ben can derdindeyim,sen etten bahsetmişsin, tuzu azz yağı çok diyorsun..etle ilgili bir soruya cevabım yok kusura bakma.anlayan istediği gibi anlar.

Emo84
24.11.2006, 20:09
cok terbiyesiz..sanki millet israel de caddenin ismini "adolf hitler" koyuyor..

aslinda bazilari sakadan sagci mahalle aksam graffiti yaparak mahalenin ismini "apo öcalan" yapsa ozaman türkiyede bi hariketlere bakin

bütün gazetellerde ve TV kanallarda bir numera haber olur !!

:)

ZülfüKakul
24.11.2006, 20:15
Bence çok şaşırmayın..
Ben şimdi bir zamanlar polislerin dahi girmeye cesaret edemediği bir mahallede yaşıyorum..
Burada ki insanların yaklaşık %95i alevidir..
İki tane cami var (neden bilmiyorum)
İsimleri ne biliyor musunuz? Hz. Ali ve Hz. Hüseyin Camii:crying:

Şoreş
24.11.2006, 20:30
Bence çok şaşırmayın..
Ben şimdi bir zamanlar polislerin dahi girmeye cesaret edemediği bir mahallede yaşıyorum..
Burada ki insanların yaklaşık %95i alevidir..
İki tane cami var (neden bilmiyorum)
İsimleri ne biliyor musunuz? Hz. Ali ve Hz. Hüseyin Camii:crying:

Bahsettiğin Mahallede çok sayıda akrabalarım ve arkadaşlarım oturmaktadır.. O Mahalle İstanbuldaki ilk Alevi Çoğunluğun olduğu bölgelerden biridir... Bahsettiğin Mahalle hemen bizim Mahallenin arkasında ve o Mahalle ile kendi oturduğum Mahalleyi kıyaslayınca çok farklı şeyler görüyorum.. Bizim Mahalle Sünnidir genelde ve Aleviler belirli sokaklardadır.. Türbanlı Çarşaflı bolcadır.. Ama Bahsettiğin Mahalleye girince, Alevi Bölgesinde inan çok daha modern bir hava görüyorum ve seviniyorum.

ali_naki
24.11.2006, 22:35
Bahsettiğin Mahallede çok sayıda akrabalarım ve arkadaşlarım oturmaktadır.. O Mahalle İstanbuldaki ilk Alevi Çoğunluğun olduğu bölgelerden biridir... Bahsettiğin Mahalle hemen bizim Mahallenin arkasında ve o Mahalle ile kendi oturduğum Mahalleyi kıyaslayınca çok farklı şeyler görüyorum.. Bizim Mahalle Sünnidir genelde ve Aleviler belirli sokaklardadır.. Türbanlı Çarşaflı bolcadır.. Ama Bahsettiğin Mahalleye girince, Alevi Bölgesinde inan çok daha modern bir hava görüyorum ve seviniyorum.

bu mahalleyi merak ettim doğrusu :)