Orijinalini görmek için tıklayınız : S?nni Kaynaklara G?re Allah

A-L-E-V-İ
10.07.2005, 20:49
Aynı konuyu iki defa yapıştırdığım için bunu siliyorum

A-L-E-V-İ
10.07.2005, 23:04
Kütüb-i Sittede Allah la ilgili çarpıcı!..hadisler de ?! mevcut

*ALLAHIN AKLI YARATMASI:
1659 - Ibnu Mes'üd (radiyallâhu anh.) anlatiyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: Allah Teâlâ hazretleri akli yarattigi zaman ona: Gel! dedi, o da geldi. Sonra Geri dön! diye emretti. O da geri döndü. Bunun üzerine akla sunu söyledi: Ben, kendime senden daha sevgili olan baska bir sey yaratmadim. Seni, nezdimde mahlükâtin en sevgilisi olana bindirecegim.

Rezin ilavesi.

Yorum:-akilda ,korku,sevgi,özlem gibi soyut bir kavramdir ve insanogluna ait bir manevi degerdir elbette cenab-i hakkin kudreti sonsuzdur ama Allahin ilmi kainattaki gibi kudret ve estetik timsalidir aksi onu mitolojideki uyduruk ask –güzellik tanrisi gibi bidatlarla dolu sifatlara götürebilir...

ALLAHIN MEKANI:

1661 - Hz.Abbas Ibnu Abdilmuttalib (radiyallâhu anh) anlatiyor: Bathâ nâm mevkide, aralarinda Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'in da bulundugu bir grup insanla oturuyordum. Derken bir bulut geçti. Herkes ona bakti. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):

Bunun ismi nedir bileniniz var mi? diye sordu.

Evet bu buluttur! dediler. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):

Buna müzn de denir dedi. Oradakiler:

Evet müzn de denir dediler. Bunun üzerine Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) :

Anân da denir buyurdu. Ashab da:

Evet anân da denir dediler. Sonra Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):

Biliyor musunuz, sema ile arz arasindaki uzaklik ne kadardir? diye sordu.

Hayir, vallahi bilmiyoruz! diye cevapladilar.

Öyleyse bilin, ikisi arasindaki uzaklik ya yetmis bir, ya yetmis iki veya yetmis üç senedir. Onun üstündeki sema(nin uzakligi da) böyledir.

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yedi semayi sayarak her biri arasinda bu sekilde uzaklik bulundugunu söyledi. Sonra ilâve etti:

Yedinci semânin ötesinde bir deniz var. Bunun üst sathi ile dibi arasinda iki sema arasindaki mesafe kadar mesafe var. Bunun da gerisinde sekiz adet yabâni keçi (süretinde melek) var. Bunlarin sinnaklari ile dizleri arasinda iki semâ arasindaki mesafe gibi uzaklik var, sonra bunlarin sirtlarinin gerisiride Ars var, Ars'in da alt kismi ile üst kismi arasinda iki sema arasindaki uzaklik kadar mesafe var. Allah, bütün bunlarin fevkindedir.

Tirmizî, Tefsir, Hâkka, (3317); Ebû Dâvud, Sünnet 19, (4723); Ibnu Mâve, Mukaddime 13, (193).

Bir rivâyette su açiklama yer alir: Bu hadisi Câmiu'1-Usül sâhibi, Kütüb-i Sitte'ye dâhil kitaplardan hiçbirine nisbet etmemistir.

Katâde ve Abdullah'dan yapilan bir rivayet söyle: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ashalbiyla birlikte otururken bir kisim bulutlar geçmisti:

Bunun ne oldugunu biliyor musunuz? Bu, el-anân (denen buluttur), bu arzimizin sakasidir. Allah Teâlâ bunu kendisine hiç ibâdet etmeyen bir kavme göndererek (su ihtiyaçlarini görür) dedi. Bir müddet sonra devamla:

Bu sema nedir biliyor musunuz? Dürülmüs bir dalga, korunmus bir tavandir. Bunun üstünde diger bir sema vardir dedi ve böylece üst üste yedi semanin oldugunu söyledi. Sonra konusmasina devamla:

Ikisi arasinda ne (kadar uzaklik) var biliyor musunuz? diye sorduktan sonra Bes yüz yil! dedi. Sonra tekrar:

Bunun gerisinde ne oldugunu biliyor musunuz? Bunun gerisinde su var. Suyun gerisinde Ars var. Allah, Ars'in fevkindedir. Ademoglunun ef'âlinden hiçbiri O'na gizli kalmaz buyurdu. Sonra tekrar:

Bu arz nedir, biliyor musunuz? Bunun altinda bir diger arz var, ikisi arasinda bes yüz yil var. Böylece yedi arzin varligini birer birer saydi hadisi zikretti.

**1662 - Abdullah Ibnu Mes'ud (radiyallâhu anh)'dan yapilan rivayette, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)söyle buyurmustur: Allah yedi semayi yaratti. Her birinin kalinligi bes yüz yil yürüme mesafesidir.

Yorum:yürüme mesafesi olarak kastedilen insanoglunun oldugu kabul edilirse(umarim degildir) çünkü insanlara anlatilan bir olayda onlarin anlayabilecegi ve kiyaslayabilecegi degerler verilir ki mantiki çikarimlar yapilabilsin o halde bu hesabin sonucunda Ars mesafesi söyle bulunuyor??????

1 saatte 5 km 1 günde 24x5=120km 120x365=43800km

500x7=3500 43800x3500=153.300.000km yani 153.3milyon km

Dünya-Günes uzakligi=149.5 milyon km

Dünya-Jüpiter arasi uzaklik=629 milyon km

**ALLAH YERYÜZÜNE INERMI?

1730 - Ebû Hüreyre anlatiyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

Her gece, Rabbimiz gecenin son üçte biri girince, dünya semasina iner ve;

Kim bana dua ediyorsa ona icabet edeyim. Kim benden bir sey istemisse onu vereyim, kim bana istigfarda bulunursa ona magfirette bulunayim der.

Rivayetin Müslim'deki bir vechi söyle: Allahu Teâla gecenin ilk üçte biri geçinceye kadar mühlet verir. Ondan sonra yakin semâya inerek söyle der:

Melik benim, Melik benim. Kim bana dua edecek?

Buhârî, Tevhid 35, Teheccüd 14, Daavât 13, Müslim,Salâtu'1-Müsâfirin 166, (758); Muvatta, Kur'ân 30, (1,214); Tirmizî, Daavât 80, (3493); Ebû Dâvud, Salât 311, (1315).

4533 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Allah Teâla Hazretleri, Nisf-u Sa'ban gecesinde dünya semasina iner ve Kelb Kabilesinin koyunlarinin tüyünün adedinden daha çok sayida günahi affeder.

Tirmizi, Savm 39, (739), Rezin bu rivayette Atese müstehak olanlardan ziyadesini kaydetmistir.

4634 - Ibnu Abbas radiyallahu anhüma anlatiyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Bu gece Rabbimden bir (melek, elçi olarak) geldi. -Bir rivayette ise söyle demistir: Rabbim bana en güzel bir surette geldi -ve: Ey Muhammed! dedi.

Buyur Rabbim, emrindeyim! dedim.

Mele-i A'la(da bulunanlarin) nelerde yaristiklarini biliyor musun? dedi.

Hayir! dedim. Bunun üzerine elini omuzlarimin arasina koydu. Hatta onun serinligini gögüslerimde hissettim. Derken semâvat ve arzda olanlari ögrendim. Sonra: Ey Muhammed! Mele-i A'la (efradi) nelerde yarisir biliyor musun? dedi. Evet! Dereceler(i artiran ameller)de, keffâretlerde. (Keffaretler ise) yaya olarak cemaatlere gitmek, siddetli soguklarda abtesti tam almak, namazdan sonra namaz beklemektir. Kiim bunlara devam ederse hayir üzere yasar, hayir üzere ölür, günah mevzuunda da annesinden dogdugu gündeki gibi olur dedim. Sonra tekrar: Ey Muhammed! dedi.

Buyurun emrinizdeyim! dedim.

Namaz kildigin vakit, dedi, sunu oku: Allahim, senden hayirlari yapmami, kötü seyleri de terketmemi ve fakirleri sevmemi talep ediyorum! Kullarina bir fitne arzu edersen, beni, fitneye düsmeden, yanina al!

(Gece bana gelen elçi -veya Rabbim- son olarak) dedi ki: Dereceler ise, selami yaymak, yemek yedirmek, insanlar uyurken gece namaz kilmaktir!

Tirmizi, Tefsir, Sâd, (3231, 3232)

NOT:
Yukarıdaki makalenin aynısıdır..sadece renklendirme yaptım

A-L-E-V-İ
08.05.2006, 22:41
Ve...
Ehl-i sünnete göre (Mutezile hariç tutulursa..)
Kıyamette "ALLAH GÖRÜLECEKTİR"...inancı..İtikadın Furu akaidlerinden biri haline gelmiştir..
İnanmak ŞARTTIR....

Oysa....
Allahı bir noktada görmek demek ,yarattığı evren içinde onu KONUMLANDIRMAK DEMEKTİR...
Bununsa MANTIKSIZLIĞINI ...
Hakk Tealanın ...Mekan ve Zamanla SINIRLANIDIRILAMAYACAĞI gerçeği ispatlar..
Ve ..
Bir çok ayet ve hadiste...