Orijinalini görmek için tıklayınız : güney doguda yaşananlar

serkanB
04.04.2006, 10:53
uzun bırsekılde yazmak istemedım sızlerde dınlıyorsunuzdur her gun haberlerden guneyde ozellıkle dıyarbakır ve batman çesitli siyasal kımlık lı kısıler oraları karıstırmakla mı gorevlı anlayamadım artık okumamışlıktan mı kaynaklanıyo bılmıyorum ama devletın oralara acıl mudahale etmesı gerekır dıye dusunuyorum sızlerınde bu konudakı goruslerınızı ogrenmek istedım...

Cleric
04.04.2006, 11:03
Buraya yazdım : http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=7601

Burayada yazıyım

Adamlar Doğudaki dükkanları yağmalayarak Devletin Mallarına zarar vererek Doğudaki TÜRK halkını esnaf memur İnsanlara saldırarak ..

Terör örgütünün Bebek katillerine destek vererek Ülkeyi bölücü slogan ( Kürdistan İlan ederek ) öğretmen mehmetcik en önemlisi insan öldürerek haklarını arıyolarmış ..

Ne deyim Tayip sağ olsun ..

Bence bu seviyeye gelmesindeki en büyük etkenlerden birisi tayip dir ..

Biraz daha bunlara törelans verilirse Diğer terör sempatizanlarıda buna güvenerek Türkiyeyi iç savaşa götürür ..

Öyleki Her yerde Çok rahat Apo pkk bayrağı açılabiliyo her yerde Türkiye bölgesi içinde Kürdistandan bahsedilebiliyo ..

GELDE ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRKü ARAMA

izem
04.04.2006, 13:36
İşte şu an devletin en zayıflatıldığı günlerdeyiz.Bir bölgemizde ayaklanma provaları yapılıyor.Bir bölge dedim ama bir çok bölgeye sıçradı bile.Çocuklara para vererek molotof kokteyli,taş attırdılar.Devlete hükümet edenler orda burda gezide.İstanbulda bayragı kapıp bizleri oyuna getirmek isteyenlerin en önde gidenleri PKK lı çıktı arkadaşlar ...Bu sağduyu hep bize ya...Susmak bize...

cerzincan
04.04.2006, 13:47
şu an güney doğuda gelişen olayların zamanlaması tesadüfe bakınki amerikanın irana muhtemel saldırısın arefesine denk geliyor.ben tesadüf olarak görmüyorum.amerikanın böyle bir saldırıda bölge ülkelerinin desteğine ihtiyacının olduğu bir gerçek.türkiyenin desteğini alabilmek içinde türkiyeyi bir kaosa sürükleyerek ortak hareket etmek noktasında bir avantaj elde etmek istediğini düşünüyorum

sonerk
04.04.2006, 15:02
Tarihte anadoluda yaşanan bölücü kürt isyanlarına baktığımızda şeyh sait isyanına kadar bölücü bir isyan yaşanmamakta şeyh sait isyanınında ingilizlerin orta doğuda cıkarlarını korumak için çıkardığını herkes biliyor dün aynıydı bugünde aynı ABD kuzey ırakta cıkarlarını korumak için kürtleri yine kullanıyor olay şudurki işine gelen kürtleri istediği gibi maşa olarak kullanıyor bugünde güyeydoğuda yaşanan bu...

Irkçılığın hertürlüsüne karşı olan biri olarak kürtler türk ırkçılığına karşı kürt ırkçılığı yaptıkları açıkça görülmekte biz ne türk ırkçılığı nede kürt ırkçılığı taraftarıyız ...

Diyelim ki kürtler güneydoğuda bi kürt devleti kurdular kurduktan sonra ne olacak yine türkiyeye muhtaç olacaklar bağımsız olduktan sonra ne yapmayı düşünüyorlar yine türkiyenin arkasında pervane olacaklar....

Bu ülkede kaçtana ırktan ,milletten,dinden ,mezhepten insan var hepsi bağımsız bir devlet kurursa köylere kasabalara kadar bölünürüz bu ne biçim mantık ilerde tutulan takıma göre bi devlet kurulmak istenirse hiç şaşırmayalım...

umut_121
05.04.2006, 11:59
Diyarbakır'da kaldırılan 4 gerilla cenazesine yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Sloganlar ve bayraklarla gerçekleştirilen törenin ardından yapılan yürüyüşe polisin panzerle, gaz bombaları ile müdahale etmesinin ardından, iki gün boyunca sürecek olan terör ve buna karşı direniş Diyarbakır sokaklarına hakim oldu.
Kentin sokaklarında barikatlar kuruldu, gösteriler düzenlendi. Diyarbakır halkı, oligarşinin terörüne teslim olmayacağını gösterdi.
Çağrıya uymayarak kepenklerini kapatmayan bazı işyerlerinin camları kırılırken, 15 yıl aradan sonra kentin meydanları jandarma tarafından işgal edildi. Başta valilik olmak üzere kamu binaları, halkın öfkesine karşı korumaya alındı. Savaş uçaklarının da uçurulduğu gösteriler, 28 Mart'ta gün boyu sürdü. Ertesi günü yer yer mahallelerde gösteriler devam etti ve Kürt halkı baskıya, katliamcılığa karşı boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdi.
Panzerlere karşı molotof kokteyllerinin ve sapanların kullanıldığı direniş sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı ve yaralandı.
Burjuva basının sayfalarından kan isteyen, daha fazla baskı isteyen satırlar ortalığı kaplarken, oligarşinin askeri ve polisi bu isteğe çoktan cevap vermişti bile. Göstericilere karşı sadece gaz bombaları ve panzerler değil, silah da kullanan polis, 3 Kürt yurtseverini katletti.
Muş'ta başlayan katletme operasyonu Diyarbakır'la sürdürüldü.
Halkın sokağa çıktığı yer sadece Diyarbakır değildi. Siirt, Batman ve Van'da da çok sayıda gösteri düzenlendi, kepenk kapatma eylemleri gerçekleştirildi.

Oligarşinin Cevabı:
Daha Fazla Baskı

Genci yaşlısı, çocuğu kadını ile Diyarbakır halkı mahallelerde, sokak aralarında çatışmaya, direnmeye devam ederken, "Kürt sorununa çözümden" sözeden AKP iktidarı tarafından yapılan bütün açıklamalarda, "terör" demagojisi ve daha fazla baskı vardı. Cenazelerini sahiplendiği ve saldırıya karşı direnme hakkını kullandığı için katledilen üç insan ise, adeta yok sayılıyor, meşru görülüyordu.
Öte yandan, DTP'li il başkanı ve belediye başkanları hakkında da "inceleme" başlatılırken, hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, "devletin güvenliğiyle alakalı olarak alınması gereken ne önlem varsa alınacağını" açıklaması ile Diyarbakır halkının haklı direnişini yeni baskı yasaları ve polise, orduya yeni yetkiler için bahane yapılacağının sinyallerini verdi.
Ancak belirtelim ki, hiçbir baskı, yasak, katliam, yasa, OHAL; hiçbir şey ulusal haklarını talep eden, şehitlerini sahiplenen Kürt halkını sindiremeyecek, susturamayacak.
İki gün boyunca Diyarbakır'da yaşananlar bunun kanıtıdır.

Baskı ve Zulümle Çözemezsiniz!

Kürt halkına karşı terör çığlıkları atanlar,
Daha fazla baskı, yasak isteyenler...
BASKI VE ZULÜM YETERİNCE YAPTINIZ
BÖYLE ÇÖZEMEDİNİZ, ÇÖZEMEZSİNİZ!

Oligarşinin sözcüleri, Kürt halkına karşı yine "topyekün seferberlik" histerisi içindeler. Diyarbakır'daki gösteriler üzerine Eski OHAL yöneticilerinden kontra şeflerine kadar tüm katliamcılar televizyon ekranlarına arz-ı endam ettiler. Ama burjuva basın, zaten katliamcılara hiç gerek bıraktırmayacak kadar "kan kan kan" çığlıklarıyla dolu yazılarla çıkmışlardı. Başını Doğan Medya yazarlarının çektiği katliamcı gazeteci tayfası, ve polis şefleri, AKP'nin sözcüleri, generaller, hep aynı şeyi söylüyorlar: Daha fazla baskı, daha fazla yasak, polise, orduya daha fazla yetki lazım!
Peki ne yaptı Kürt halkı? Cenazelerine sahip çıktı. En doğal hakkını kullandı, en ahlaki görevini yerine getirdi. Saldıran işkencecilere, katliamcılara karşı, meşru hakkını kullanıp barikatlar kurarak direndi.
Zulüm yasalarını "haklı" göstermek için kimileri "isyan provası", kimileri "ne provası, akim kalan bir isyandır" demeye başladı. Bölgede bugünkü eylemleri kat be kat aşan kitlesel kalkışlar da oldu daha önce. Bu kadar yakın bir tarihi ne çabuk unuttunuz? Kürt halkı, bunun çok daha fazlasını da yapabilecek güçtedir.
Kürt halkı kendi ulusal kimliğine sahip çıkıyor, ulusal haklarını istiyor. Sorun budur.
Bunun karşısında ne yapacaksınız?
80 yıldır katliam, asimilasyon politikaları uygulandı.
12 Eylül cuntasından bu yana 26 yıldır, OHAL'den faili meçhullere, Hizbullah'tan koruculara kadar başvurulmadık hiçbir baskı aracı ve yöntemi kalmadı. Peki ne oldu? Sonuç işte Diyarbakır sokaklarındadır. Sonuç Newroz alanlarındadır. Sonuç dağlardadır...
Diyarbakır'da cenazesini kaldıran halka saldırdınız ve Kürt halkından üç kişiyi daha katlettiniz. Yetmiyor, hala polisin, askerin eli kolu AB yasalarıyla bağlandı masalını anlatıyorlar.
Hadi diyelim 3 değil, 33 kişiyi katlettiniz. Nitekim daha önce Vedat Aydın'ın cenaze törenine saldırdığınızda, onu da yapmıştınız.
Daha çok katledebilirsiniz. Daha çok işkence yapıp, daha çok tutuklayabilirsiniz. Mezarlıkları ve hapishaneleri doldurabilirsiniz. Ama bir halkı yokedemezsiniz. Halkın evlatları ölür, halklar ölmez.

Alıntıdır....

Kaynak : http://www.yuruyus.com/www/

Azrail
05.04.2006, 12:34
umut 121 'e cevaben

4 gerilla degil arkadaşım
4 törörist

diyarbakır halkı degil arkadaşım
diyarbakır'ı oyunlarına alet etmek isteyen töröristler

kentin meydanları jandarma tarafından isgal edilmedi arkadaşım
kent teröristler tarafından işgal edildi

kepenkler protesto amacıyla kapanmadı arkadaşım
zorla kapatıldı

kürt halkı degil arkadaşım
kürt olmayı teröristliğe alet etmek isteyen teröristler

3 yurtsever degil arkadaşım
3 terörist

katledilenler onlar degil arkadaşım katledilenler tek suçu otobüse binmek olan masum insanlar, tek suçu simit satmak olan simitçiler

ve daha bunun gibi neler neler arkadaşım........

bu ülke Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK önderliğinde kolay kazanılmadı, ve üç beş çapulcunun üç beş bayrak açmasıyla kaybedilmez, az gelirler arkadaşım peşlerine dünyayı alıp gelsinler tıpkı canakkaledeki gibi,

kürt benim kardeşim arkadaşım, benim sözüm töröristlere, ve bunları alkışlayan vatan hainlerine

saygılarımla

umut_121
05.04.2006, 12:37
Siz o gözle bakıyosunuz ben bakmıyorum sorun sadece orda

Azrail
05.04.2006, 12:39
saygı duyarım senin düşüncendir,

ama bana otobüse molotof kokteylilerle saldırıp insan katletmeyi, bomba patlatıp insan öldürmeyi dogru gösterme olur mu?

umut_121
05.04.2006, 12:50
Peki onları kabul etmiyosun bizde tasvip etmiyoruz zaten
ama,
Jitem, Hizbullah, Kontrgerilla ve daha niceleri tarafından evlerinden alınıp yok edilen insanları siz niye görmüyosunuz ?

O insanların Tepkisi o ve onun gibi olaylara

Şemdillilere, susurluk vb...

serkanB
06.04.2006, 16:04
fıkrıne saygı duyuyorum ama bence buralarda bu işleri yapanlar bence siyası dusuncelı kişilerın orada yasayan halkı kıskırtarak yaptıkları eylemlrdır

mahir çayan
07.04.2006, 04:39
Peki onları kabul etmiyosun bizde tasvip etmiyoruz zaten
ama,
Jitem, Hizbullah, Kontrgerilla ve daha niceleri tarafından evlerinden alınıp yok edilen insanları siz niye görmüyosunuz ?

O insanların Tepkisi o ve onun gibi olaylara

Şemdillilere, susurluk vb...
Dediklerine, tamamen katılıyorum. Kürt halkı, orda baskı düzenine direniyor. Sonuna kadar'da haklılar. Jitem'in gerilla kılığına girip, köy basmaları ve katliam yapıp, katliamı gerillaların üzerine atmaları, bu yüzden diyorum kürt halkı, sonuna kadar haklıdır.

nusayri
07.04.2006, 06:56
şu an güney doğuda gelişen olayların zamanlaması tesadüfe bakınki amerikanın irana muhtemel saldırısın arefesine denk geliyor.ben tesadüf olarak görmüyorum.amerikanın böyle bir saldırıda bölge ülkelerinin desteğine ihtiyacının olduğu bir gerçek.türkiyenin desteğini alabilmek içinde türkiyeyi bir kaosa sürükleyerek ortak hareket etmek noktasında bir avantaj elde etmek istediğini düşünüyorum
saygılar cerzincan.tamamen size katılyorum,ABD denetimdeki derin devlet ve CIA ajanları,PKKyı bahane ederek ulkemizi kaosa gotüryorlar.PKK 80den sonra miliyetçi yalpazesine yönelmesi ile en büyük desteyi ABD ve israilden almıştı,suriyede barınırken bile, israil tarafından yonlendirilyordu.ırak için türkiyenin yardımına karşılık abdulah ocalan paketlenip türkiyeye hediye edildi,şüanda iran sorunu için orta doğu bolgesini kana bulayacak yeni pilanlarla gündemde,türkiyenin önünde çok zor gunlar bekliyor,aşırı miliyetçılık yapıp başka ınsanların kanını mubah saymak bu vatana ihanat etmektir.

Saygılı
07.04.2006, 09:58
güneydoğuda yaşananlar kim suçlu diye arıyorsak bazı gerçekleri unutmamak lazım.yıllardır elinde silahı bırakmayıp kendilerince kürt halkının haklarını arayan ve bunun sonuncunda 56 belediye başkanlığı kazandık diyen( bence sadece bu olay ab sürecinde gelişen yasal düzenlemeler sayesinde silahla değil ) ama bilmiyorlarki bırakmadıkları silah yüzünden bölgeye yatırım yapılmadığını,işsizliğe , sağlık açısından bir doktoru zor bulan illerin en büyük sebeplerinin ve bahanelerin kendilerinin olduğunu , yıllardır o bölgede terör var diyip yatırım yapmayan bütçenin büyük bir kısmını o mücadeleye harcayan devlete bahane olan terör örgütü değilmidir.hakkın böyle verilmiyeceğini ve bahanelerin sebebi olmak istemiyorlarsa silahı bırakıp yasal yollardan haklarını aramaları lazım.hakkımızı arayıp deyip bazı egemen güçlerinin emir komutalarına girmek, zamanında amaçlarında haklı ( araçları değil )olan halk için üzücü bir durumdur. ve zaten 56 belediye başkanlığı kazanılmış,işin silahla değil masa başında çözüldüğü artık apaçık bir gerçektir.bağımsız ve toprakları tam bir türkiye içinde yaşayan insaları yıllardır doğurduğu gibi bundan sonrada doğurmaya ve bağrına basmaya devam edecektir.yeterki bir olalım,iri olalım,diri olalım....

onurtt
07.04.2006, 10:54
Siyasal anlamda MHP'nin oyunu yükseltiyorlar bakınız benzer olaylar geçmiş seçimler...

Ekonomik olarak bindikleri dalı kesiyorlar, bölgeye zaten gelmeyen yatırımcının daha da uzaklaşmasını sağlıyorlar hasbelkader giden adamın elini eteğini çektiriyorlar..Para güvenli yere gider; gerçi bazıları Irak ve Afganistan'a nasıl sermeye gidiyor diyecek ama oraya giden paranın çoğu ABD hegemonyasında olduğu düşünülürse pek gerçekçi bir karşılaştırma olmaz..

Toplumsal olarak yine dış güçlerin parmağı olduğu düşünülürse ikinci bir Şeyh Sait provası yapıyorlar...

Psikolojik olarak; Vandalizmi gençlerin arasında yaygınlaştırıyorlar..Daha sonra büyük şehirlere göç eden bu gençlerin benzer davranışları oralarda da sergilemesinde temel oluşturuyorlar(Vandalizm:Kamu malına zarar verme)

Demografik olarak; doğudan batıya göçü hızlandırıyor, batıda iş bulamayan halk suça yönelmek zorunda kalıyor...

Bölgesel politikalar açısından bakılırsa; zorunlu olarak Türkiye'yi kendi ülkelerinde de Kürtler yaşayan İran, Irak ve Suriye'ye yakınlaştırıyor..Gerçi Irak'ta Kürtler artık yönetimde durumu farklı oldu ...

Ulusal Ekonomi açısından;ülkenin çözmesi gereken bunca makro ekonomik problem varken dikkatleri kendi üzerlerine çekiyorlar dallarla uğraşmaktan memleket ormanı göremiyor...

İdeolojik olarak;Milliyetçi bir eksen üzerine kurulu bir kurumdan yola çıkmalarına rağmen kendilerine devrimci-solcu süsü veriyorlar ama en büyük desteği emperyalist ülkelerden alıyor...

Batı dünyası açısından; Mustafa Kemal ve arkadaşlarından yedikleri tokadın acısını hala unutamadıklarını her fırsatta gösteriyorlar...

Tarihsel olarak; Tarih tekkerrürden ibarettir sözünü yine doğruluyorlar...

Aleviforum açısından; forumdaki bütünlüğü yine bozuyorlar...

umut_121
07.04.2006, 12:01
Siyasal anlamda MHP'nin oyunu yükseltiyorlar bakınız benzer olaylar geçmiş seçimler...

Ekonomik olarak bindikleri dalı kesiyorlar, bölgeye zaten gelmeyen yatırımcının daha da uzaklaşmasını sağlıyorlar hasbelkader giden adamın elini eteğini çektiriyorlar..Para güvenli yere gider; gerçi bazıları Irak ve Afganistan'a nasıl sermeye gidiyor diyecek ama oraya giden paranın çoğu ABD hegemonyasında olduğu düşünülürse pek gerçekçi bir karşılaştırma olmaz..

Toplumsal olarak yine dış güçlerin parmağı olduğu düşünülürse ikinci bir Şeyh Sait provası yapıyorlar...

Psikolojik olarak; Vandalizmi gençlerin arasında yaygınlaştırıyorlar..Daha sonra büyük şehirlere göç eden bu gençlerin benzer davranışları oralarda da sergilemesinde temel oluşturuyorlar(Vandalizm:Kamu malına zarar verme)

Demografik olarak; doğudan batıya göçü hızlandırıyor, batıda iş bulamayan halk suça yönelmek zorunda kalıyor...

Bölgesel politikalar açısından bakılırsa; zorunlu olarak Türkiye'yi kendi ülkelerinde de Kürtler yaşayan İran, Irak ve Suriye'ye yakınlaştırıyor..Gerçi Irak'ta Kürtler artık yönetimde durumu farklı oldu ...

Ulusal Ekonomi açısından;ülkenin çözmesi gereken bunca makro ekonomik problem varken dikkatleri kendi üzerlerine çekiyorlar dallarla uğraşmaktan memleket ormanı göremiyor...

Tarihsel olarak; Tarih tekkerrürden ibarettir sözünü yine doğruluyorlar...

İdeolojik oalrak;Milliyetçi bir eksen üzerine kurulu bir kurumdan yola çıkmalarına rağmen kendilerine devrimci-solcu süsü veriyorlar ama en büyük desteği emperyalist ülkelerden alıyor...

Sayın Onurtt,

İnsanların düşüncesine saygı duymak bizim en büyük görevimiz düşüncelerinize saygı duyuyorum
ama;
1- 1999 yılında Abdullah Öcalanın yakalanmasından sonra yörenin kalkınmasıyla ilgili olarak 142 maddelik bi yasa çıkarıldı peki bunlardan kaç tanesi uygulandı belki inanmicaksınız ama hiçbiri
2- AKP hükümeti dönemi boyunca Diyarbakır bölgesinde Hiç bir ihaleye onay verilmediği ve hiçbir ödenek ayrılmadığını biliyomusunuz ?
3- Diyarbakır halkının % 65'nin işsiz olduğunu biliyomusunuz
4- Kişi başına düşen milli gelir sıralamsında (AKP nin ultra çabaları sonucu) Diyarbakırın 63. sırada olduğunu biliyomusunuz ? (Dikkat edelim lütfen burası bi büyük şehir)
5- Şuanki gençliğin hangi dönemlerden geçtiğine dikkat edelim lütfen 1990 sonrası diyarbakır gençliği sürekli ezilmişlik, dışlanmışlık, yoksulluk vb... sebeplerle karşı karşıyadır ve bunun en doğal sonucu olarak böyle bi isyanın olmasıdır bence.
6- Her olaydan sonra Terör yatırımların yapılmasına engel olmuştur "Ekonomik olarak bindikleri dalı kesiyorlar" deniliyor ama sonrun tamda orda zaten olayların olmadığı dönemlerde ekonomi, sanayii vb.. yatırımları unutan hükümet her seferinde olayların sonucunu ona bağlıyor ve malesef halk artık yutmuyor bu söylenilen sözleri, cünkü bu sorunların kaynağı o yapılamayan yatırımlardır ve söylenilen sözlerin yerine getirlmemesi sonucu halkta oluşan güvensizliktir.
Sonuç Kaybedilecek bişeyi olmayan halk tepkisini fırsat bulduğu anda bu kadar abartılı göstermesine gidiyo işte

Kaybedilecek bişeylerin varsa korkarsın
Diyarbakır gençliğinin kaybedilecek hiçbirşeyi yoktur.

Artık işsiz olmak, aç kalmak, 2. sınıf muamele görmek istememenin vermiş olduğu bi tepkidir bu

Yaşanmış bi olayı anlatim sizlere;

Ben lise yıllarında yurtta kalan bi insandım ve aynı koğuşta kalan bi arkadaşımız vardı Deniz isimli bi arkadaş,
Babası bi köyde ilköğretim müdürüydü sürekli görüşürdük hayatım boyunca gördüğüm mükemmel insanlardan birisiydi onun sayesinde öğretmenlerden korkmamayı ve sevmeyi öğrendim.
Bi geçe yarısı askerler tarafından alınıyor (malüm küçük yerlerde askerler hep aynı olduğu için insanlar bi çoğunu daha önce görmüştür yada tanıyodur)
Asker Birazdan bırakırız diye alıp götürüyorlar ama sabaha kadar gelmiyo öğleden sonra karakola başvuruluyor biz kendisini gece bıraktık deniliyor ama Denizin babası yok ortalarda artık kayıptır o.
ve 1 hafta sonra köyün dışında kafasına 2 el silah edilmiş bi halde ölü bulunuyor ve işin ilginç yanı karakol böyle bi insanı hiç almadıklarını söylüyorlar, söylenilen hiçbişeyi kabul etmiyorlar, yapılan incelemeler sonucu karakol kayıtlarında böyle bi göz altı yoktur. Avrupa İnsan Hakları mahkemesi giden bu olayda malesef hiç bir sonuç alınamamıştı (umarım alınmıştır son dönemlerinden haberim yok)
ve bunun gibi onlarca olay bu gençlik bunlarla büyüdü ve sonuc bu tepkileri doğurdu ve malesef daha çok doğuracağada benziyo (umarım olmaz)

Saygılar...