Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarikatlar Koalisyonu

iyidost69
04.04.2006, 11:48
Eski deyişle bu işlerin ''künhüne vâkıf'' yani aslını, gerçeğini, temelini bilen dostum dedi ki:

- AKP iktidarı tarikatlar koalisyonudur!..

Üsteledim:

- Gerçek mi?..

- Artık siyasetin yapısı değişti, 2002''de çöken ''Üçlü Koalisyon'' Ecevit ''in başbakanlığında üç partiden oluşuyordu. Oysa çoktan beri partilerin, sendikaların, derneklerin, açıkçası demokrasinin çağdaş örgütlerinin kıymeti harbiyesi kalmadı; tarikat ve cemaatlerin borusu ötüyor...

- Yok canım...

Dostum kafasını kaşıdıktan sonra ekledi:

- Bir de bunların tepesine Amerika''yı oturttun mu, Türkiye''de geçerli demokratik düzenin yapısı ortaya çıkar!..

*

Biraz düşündükten sonra sordum:

- Abartmıyor musun?..

Dostum:

- Tarikatlar, dedi, AKP''de buluştular; Erbakan ayvayı yedi, çünkü dinciliğin politikasında dozu kaçırmıştı, aşırı ya da radikal İslamcıydı...

- Evet!..

- ABD ne diyor?.. Ilımlı İslam Devleti!.. AKP ile ABD başlangıçta tam uyum içindeydiler; ama, Irak''a Türkiye''den sarkmak için Başkan Bush ''a yetki verecek tezkere Meclis''te reddedilince işin rengi değişti... AKP''nin Hamas''ı Ankara''ya çağırması ABD ile ilişkilere tuz biber ekti... RTE tarikatların isterlerine hayır diyemez; işin püf noktası burada!.. AKP tarikatlar koalisyonunun eğilimine göre iş tutmak zorunda!..

- Yaaa?..

- RTE, Maliye Bakanı Unakıtan ''ı harcayamaz, eli kolu bağlıdır; Merkez Bankası''nın başına Arap bankasında iş tutan, faizi haram sayan birini keyfinden getirmek istemiyor; gerilimi, sinirliliği boşuna değil...

- Peki, bu iş nereye gidiyor?..

- Bilemem, ama, AKP tarikatlarla cemaatler koalisyonudur; Türkiye''de çağdaş siyasal parti dönemi aşıldı...

**

Dostumu çok sever sayardım, ama, bu kez söylediklerine doğrusu pek inanamadım...

Dedim ki:

- Söylediklerine inanmak biraz zor...

- Bak, diye yanıtladı, AKP''nin karşısında neden bir iktidar alternatifi oluşmuyor?.. Çünkü Türkiye''de çoktan beri siyasal yaşam ve particilik alanında tarikatlar egemen!.. Politikada karar verenler ''hoca efendi'' diye anılan bir sürü üçkâğıtçı!.. Bugün tarikat ya da cemaat demek, camilerde, tekkelerde, ticarette, bankacılıkta, medyada, eğitim-öğretimde, yurtiçinde ve dışında dal budak salmış örgüt demek!.. Yakında bunlar laik girişimci işadamını da haklarlar; faizi haram sayan adamı ülke bankacılığının başına neden getirmek istiyorlar?..

Bu kez dostuma yanıt vermedim...

Sustum.

**

Anlaşılan, Türkiye''nin kurtuluşu için, AKP''de buluşan ''Tarikatlar Koalisyonu'' na karşı bir koalisyona gerek var...

Ama hırsla birbirini yiyen politikacılarımızda o akıl var mı?..

İlhan Selçuk'tan

Şahmati
04.04.2006, 12:53
kuskusuz o akil var da, kursaklarda kalacak bir avuc dolarin gozu kor olsun..