muratkahriman1
04.04.2006, 15:17
Merhaba Dostlar Yozgat Akdagmadenİnİn Alevİ KÖylerİnİ Taniyan Varmi. Dogayla İÇ İÇe Kalmis Cam Ormanlari İÇİnde Bulunan Akdagmadenİ CerÇİalan KÖylÜyÜm Ve KÖyÜmÜzÜn Çok GÜzel Oldugunu Belİrtmek İsterİm
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Yozgat Alevi köyleri muratkahriman1 04.04.2006, 15:17 Merhaba Dostlar Yozgat Akdagmadenİnİn Alevİ KÖylerİnİ Taniyan Varmi. Dogayla İÇ İÇe Kalmis Cam Ormanlari İÇİnde Bulunan Akdagmadenİ CerÇİalan KÖylÜyÜm Ve KÖyÜmÜzÜn Çok GÜzel Oldugunu Belİrtmek İsterİm puduhepa 12.04.2006, 13:48 Merhaba Murat,yakın köylüyüz.Yozgat-Akdağmadeni-Veziralan köyündenim.Yozgat adı insanlara hatta bana bile hep itici gelmiştir.ben biraz köyümüzü araştırdım ve Malatya (Akçadağ)ve Kayseri üzerinden gelen konar göçer Türkmen aileleri tarafından ilk yerleşimler olmuş...Sizin köyü de öğrenmek istersen: Kaynak Kitap İsmi:Geçmişten Günümüze Akdağmadeni Yazar:Hakkı Yurtlu kavakli 12.04.2006, 13:52 bana sorabilirsin tek tek sayaym çağlayan çerçialan maşlahlı:D peyik ardıçalan evci mezere yazılıtaş bozhüyük baska nereyi sorucan can bana hepsini bilirim ve gezmisimdir bende şarkışla kavakliyim yozgat il sinizina 2 kilometre bu arada gercekten koyunuzun yeri ,guzel ormana yakin diğnendim tepesine yakikn biliris yani:D ya veziralanin eski adineydi kavakli 12.04.2006, 14:03 tekrar yazdim ama Veziralan in eski adi neydi unuttum simdi biliyorumda hatirlatirsan sevinirim puduhepa puduhepa 12.04.2006, 14:08 selam hemşerim,köyün eski adı:Karaözün(Bizim şivemizle Garözün) kavakli 12.04.2006, 14:09 anaaa bizim doktor cuma kurttekin abinin koyu karaozunu bilmemmi yaa bozhuyugu gecince yolun solunda hemen oralarida gezdim ya yeni isimlere alisamadim ya:D kimlerdensiniz garaozunden:) kaon 08.06.2006, 07:10 selam arkadaslar yozgat merkeze bagli pempecik köylüyüm ve benim köyümde alevi köyüdür bilginize!!!!! coşkun 29.06.2006, 11:50 slm arkadaşlar ben ardıçalanı köyündenim (ardıcalaan) Hüseyin Aksoy 01.07.2006, 20:46 slm alevi dostları benim köyümde alevi köyü adı mezraa azemheval 19.07.2006, 13:45 ben yozgatlıyım yozgat köylerini merak etmişsiniz , akdagmadenini gectikten sonra sivas il sınırına dogru bozhüyük , karaözü , evci,yazılıtaş(benim köyüm),,biz son köyüz yozgata baglı köyümüz tam sivas il sınırında bizden sonra mezere yahyalı , otluk akkaya iğdiş alaman devam ediyor yani yozgatta alevi köyler var görüşmek üzere:biggrin: ehl-i beyt 30.07.2006, 21:39 selam kardeşlerim ben çankırılıyım köyümüzün adı göldagandır |