Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben ateist

onurtt
10.07.2005, 22:42
Eski bir aleviyim.,

Bu kısım için teşekkür etmek gerekli...Zira bazı kesimler "Allah" sözü geçti mi hop oturup kalkıyor köpürüyor ama "Alevi" sözü geçtiği zamanda herkesten koyu Alevi oluyor....Hoş geldin....

kafir.billah
10.07.2005, 22:53
SLM. Ben ateist, ne allaha inanirim ne dinlere. Eski bir aleviyim.,

Eskiden bende öyleydim ama dostum yanlış yere gelmişsin Ben ne aleviliği nede sunniliği benimsiyorum.Ben bilime önem veriyorum ?una inanınkı ateist bir dünya ile daha huzurlu ve daha rahat yaşarız.Din uğruna insanlar katletmeyiz...Bu forumun sahibi seni ve beni bu forumda barındırmaz.Yol yakınken geri dön..Bizim(yani ateistlerin) hiç bir görüşümüz teistlerle uyuşmaz.

munzur_hozat
10.07.2005, 23:23
alevimen ve yöneticilerin hakkını yemeyelim sen yazılarında inancımıza karşı aşırı hakaret içerikli ifadeler kullanıyordun.(eğer eski kullanıcı kafiri billahsan )

Canan
10.07.2005, 23:36
Her ne kadar kendim inanmasamda bazilerinin dediklerine bakilirsa ozgur bir dunyada yasiyormusuz, bu nedenle her neye inanmak ve ya inanmamak'da ozgursunuz.
$ahsen bana gore gecmisini unutan bir insan hic bir zaman ilerleyemez.

Kafir billah sen 'Din uğruna insanlar katletmeyiz' dedin ateisler hakkinda bunu ne anlamda soyledigini tam olarak anlayamamis olabilirim ama sana bir alevi olarak sunu soylemek istiyorum biz alevilerde din ugruna insanlar katletmeyiz ne bu gune kadar boyle birsey yapdik nede bundan sonra boyle birsey yapariz. Bir eski alevi olarak bunu bilmelisin.

chatlakalper
11.07.2005, 09:54
Aleviyim diyeni ateistim demeye hakkı yoktur. Ya alevidir yada ateisttir. Aleviliğin yorumunu, felsefesini anlamayan uygulamayan alevi değildir OLAMAZ... Alevi olmak için Allaha, peygamberine, Hz Ali ye ve 12 imama inanmak şarttır. Eğer sen Allahı,Muhammedi ve onun ehli-i beytini tanımıyorsan ben sana alevi demem.

kafir.billah
11.07.2005, 11:42
Her ne kadar kendim inanmasamda bazilerinin dediklerine bakilirsa ozgur bir dunyada yasiyormusuz, bu nedenle her neye inanmak ve ya inanmamak'da ozgursunuz.
$ahsen bana gore gecmisini unutan bir insan hic bir zaman ilerleyemez.

Kafir billah sen 'Din uğruna insanlar katletmeyiz' dedin ateisler hakkinda bunu ne anlamda soyledigini tam olarak anlayamamis olabilirim ama sana bir alevi olarak sunu soylemek istiyorum biz alevilerde din ugruna insanlar katletmeyiz ne bu gune kadar boyle birsey yapdik nede bundan sonra boyle birsey yapariz. Bir eski alevi olarak bunu bilmelisin.

Eski bir alevi olarak şunu iyi biliyorumki sırf komşusu sunni olduğu için kafir olarak görüp halini hatırını sormayan alevileri biliyorum.
Evet aleviler din uğruna insanlar katletmez.Ama ayrımcılığın en alasını yapar değil mi Canan ? Adını hatırlamadığım bir yerde (sanırım Erzincandı) Sivasın intikamını aldık naralrı atan ben değildim herhalde. Ben arapların çıkarmış oılduğu hurafelerden ibaret olan bir din safsataları ile ikiside Türk olan alevi ve sunnilerin birbirlerini çekememesi,sevememesini kabul edemiyorum.Çok yazık bir durum bu ya..Burda şunu belirtmeliyimki dünyada araplar kadar pislik ve hain insanlar tanımıyorum.
Sunni kısımında sütten çıkmış ak olmadığı ayan beyan ortada.?eritçılar genelde onların arasından çıkıyor.
Soruyorum sana canan sırf sunni yada alevi olduğu için kız alıp vermeme ne kadar doğru bir şey.Elbette günümüzde karşılıklı kız alıp verme gerçekleşiyor ama bu yeterli oranda değil.BEn istiyorumki ne sunni olsun ne alevi,Sadece Türk olduğumuzu bilelim.

Munzur hozat konu amacından saptı galiba bu konuyu burda tartışmak uygun olmasa gerek. Evet ben o eski kafiri billah'ım ben size inandıklarımı ve bildiklerimi söylemeye çalıştım ama yöneticiniz izin vermedi :)
Sizin inancınızada hakaret ettiğimi düşünmüyorum.Ben sadece haksızlıklara,ayrımcılığa karşı olduğum için bazı noktlarda sert sözler söylemiş olabilirim.

munzur_hozat
11.07.2005, 12:30
Katıldığım noktalar var ama,

"Eski bir alevi olarak şunu iyi biliyorumki sırf komşusu sunni olduğu için kafir olarak görüp halini hatırını sormayan alevileri biliyorum" tam tersi olmasın

Onların bir kısmı bizim verdiğimiz kurbanlık eti bile yemeye bile tenezüül etmiyor.
Evet kutlarım türk olduğumuzu bilelim bunu unutan çok sözde alevi var.Aleviliğin şartlarından biri türk olmak.Sonuçta alevi olunmaz doğulur.

Bu arada burası tanışma bölümü, mesajların bir bölümünü keserek başka bölüme taşımak mümkünse iyi olur.

chatlakalper
11.07.2005, 12:39
Konu bölünmüştür.

kafir.billah
11.07.2005, 12:53
Katıldığım noktalar var ama,

"Eski bir alevi olarak şunu iyi biliyorumki sırf komşusu sunni olduğu için kafir olarak görüp halini hatırını sormayan alevileri biliyorum" tam tersi olmasın

Onların bir kısmı bizim verdiğimiz kurbanlık eti bile yemeye bile tenezüül etmiyor.
Evet kutlarım türk olduğumuzu bilelim bunu unutan çok sözde alevi var.Aleviliğin şartlarından biri türk olmak.Sonuçta alevi olunmaz doğulur.

Bu arada burası tanışma bölümü, mesajların bir bölümünü keserek başka bölüme taşımak mümkünse iyi olur.

Evet tamamiyle katılıyorum ama,
'Alevi olunmaz doğulur' Bunu ben kesinlikle kabul etmiyorum.Bunu bazı sunni kısımda 'Sunni olunmaz doğlur' olarak biliyor.Bu çok yanlış bir şey.Dinler insan yaratıcılığla kendi istek ve arzularına ulaşması için ortaya atılmış akımlardır.Dolayısıyla hiç bir din(gerçi alevilik=islam) doğmuş bebeğe muhtaç değildir.Ona sonradan katılan ve onu benimseyen kişilerle büyür gelişir.Bu bağlamda insan her yaşta alevi ve sunni olabilir.
Bende seni kutlarım, Türklülüğümüzü bilelim.?urası bir gerçekki Alevilerin aslı Türktür ve kesinlikle kürtlere dayanmamaktadır.Sonradan alevi olmuş kürtler elbette vardır.

Kesilen kurbanlara gelince. Gözüm o söylediğin her iki taraf içinde geçerli.?ki taraftada böyle yobazlar var. ?stersen ben sana kendi yaşadığım mahalleden örnek vereyim.Kurban bayramında dikkatimi çeken bir nokta şu ki; Biliyorsunki kurban 7 ortak kesilebilir diye bir şey var.Ortakların 3'ü sunni 4'ü alevi olmak üzre kurban kesiyolar ve hiç bir sorun olmuyor.Demekki bu aşılabiliyormuş değil mi? Yobaz her yerde her zaman yobazdır.Bunun Alevisi sunnisi yoktur.Sonuçta aleviler ve sunniler Türktür ve kardeştir.Birde şu dinden bir soyutlaşabilsek her şey daha güzel olucak.Konu iyice saptı rayından Hozat.Uygun bir yerde başlık açarsan daha detaylı bu konuyu tartışabiliriz.Ne dersin.
saygılar

munzur_hozat
11.07.2005, 13:08
Dediğin doğru ben alevi doğulur ifadesini insanların bakış açısından dolayı söylüyorum mesela ben aleviyim, ben kendime sunni de desem alevi desem hiçbirşey değişmez.sunni bir kişi yada alevi bir kişi babamın mezhebini banada yansıtacaktır.
Her iki taratan da yanlış yapanlar var eskiye nazaran azaldı azalması insanların eğitiminden çok dünya görüşüyle alakalı.Mesela bazı üniversitelerde alevi olarak yükselmen imkansızdır.Ne yapalım gidecek başka ülkemizde yok işte kurallar içinde bir şeyler yapmak lazım :)),

chatlakalper
11.07.2005, 13:11
Konu kapatılmıştır.