Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivil Toplum Kuruluşlarının Amacı

canakan
05.04.2006, 14:59
Arkadaşlar türkiyede bir çok sivil toplum kuruluşu var ve ben bunların ne amaçla kurulduğunu,devletle ne gibi ilişkilerinin olduğunu ve finans kaynaklarının neler olduğunu merak etmişimdir vede türkiyede birçok alanda devletin sosyal devletten uzaklaştırılması,bu sivil toplum kuruluşlarını önemlimi kılıyor vede sizce STK(sivil toplum kur.) olmalı veya olmamalı mı vede sizin bildiğiniz sivil toplum kuruluşları varsa yaptığı önemli icraatları anlatırsanız sevinirim saygılar

gulbas44
21.04.2006, 23:26
bu tip bilgileri alman için sana bir kitap tavsiye edeyim <sivil örümceğin ağında>toplumsal dönüşüm yayınlarından çıkmış bütün stk ların ne işler çevirdiğini ve kimlerden yardım aldığını açıklıyor ve belgeliyor

canakan
23.04.2006, 13:59
tesekkürler can

Alpha_Phonixis
23.04.2006, 14:10
- askeri olmayan, devletten bagimsiz, topluma fayda saglamaya yonelik calismalarda bulunan kuruluslardir. kisaltmasi stk olarak gecer.
- uluslararası literatürde ‘non-governmental organization’ olarak geçmektedir. bu tanım ‘hükümet dışı organizasyonlar’ olarak türkçeleştirilebilir.

kar amacı gütmeyen, toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan kuruluşlardır.

- yöneticileri siyasi yatırım yapmadıkları sürece yaşam koşullarının yükseltilmesinde olumlu rol oynayacak örgütlerdir.bizim gibi siyasetin çıkar ve kar amaçlı olduğu ülkelerde sivil toplum örgütlerinin kayıtsız kalması mümkün olmayacağından hedeflerinden şaşması ihtimali çok yüksektir

-"sivil toplum örgütleri" tanıtım sayfası projesi
http://destek.izmirliyiz.com

Özet olsun bilgilendirilme açısından..

> Edit : ek$i alıntı :)