Orijinalini görmek için tıklayınız : Marmara ve Gazi Üniversiteleri'nde Ülkücü Kuşatma..

duygugemisi
06.04.2006, 15:17
Mrb arkadaşlar.Malumunuz şu sıralar ülke gündemi bir hayli yoğun.Bu yoğun gündemden size;moderatörü kızdırmayacak!! ve müdahalesini gerektirmeyecek!!,şuana kadar açmış olduğum topiklerin maruz kaldığı gibi "sakıncalı" damgasını yemeyecek ve son olarak da asılsız suçlamalarla beni yüz yüze getirmeyecek bir konu aktaracağım.
Velhasıl;Marmara Üniversitesi,bize çok eski çağlardan kalma bir anlayışı hatırlatmakta gecikmedi."Benim gibi düşüneceksin,benim gibi konuşacaksın,benim gibi giyineceksin..." ve noktalarla devam eden daha bir sürü şey.
Resim bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu nü resimler(çıplak kadın resimleri)ülkücüler tarafından sabote edildi."Efendim böyle resim çizemezmişsiniz."Hemen akabinde bıçaklama olayları,kavgalar ve en sonunda gazetelerin sürmanşetini süsleyebilecek bir haber olup çıktı.
Gazi Üniversitesi'nde ise durum pek farklı değil.Aldığım duyumlara ve haberlere göre kampüse girebilmek için ülkü ocaklarından paso almak gerekiyormuş.
Sizi bilmem ama ben pes yahu pes demekten kendimi alamıyorum..Yorum sizin arkadaşlar...

TheGodfather
06.04.2006, 15:22
Gazi Üniversitesini iyi biliyorum..Yaşanılan bir çok olayada şahid oldum..Eskiye nazaran ülkücülük propagandalrı azalmış durumda..Bu en azından Gazi üniversitesi rektörünün değiştirilmesiyle başarıldı..

duygugemisi
06.04.2006, 15:28
Gazi Üniversitesini iyi biliyorum..Yaşanılan bir çok olayada şahid oldum..Eskiye nazaran ülkücülük propagandalrı azalmış durumda..Bu en azından Gazi üniversitesi rektörünün değiştirilmesiyle başarıldı..
Dediğiniz gibi bu etki biraz azalmış olsa da hala bariz bir şekilde gündelik hayatta devam etmektedir.Gazi Üniversitesi'nde rektörün değişmesi bunu biraz kırmıştır...

tolga_62
06.04.2006, 15:37
Evet Gazi üniversitesinin rektörünün değişmiş olması biraz havayı yumuşatır gibi oldu ama unutmayalım, türkeşin ölüm yıldönümüne başkanlık eden Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semih yalçındı....bu üniversitede verilen tarih eğitimini düşünemiyorum???

duygugemisi
06.04.2006, 15:40
Evet Gazi üniversitesinin rektörünün değişmiş olması biraz havayı yumuşatır gibi oldu ama unutmayalım, türkeşin ölüm yıldönümüne başkanlık eden Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semih yalçındı....bu üniversitede verilen tarih eğitimini düşünemiyorum???
Aynen öyle.Sana katılmamak mümkün değil.Türkeş'in ölüm yıldönümünde Semih Yalçın'ın gruba başkanlık etmesi gözlerden kaçmamıştır.

alyeşil
06.04.2006, 15:50
Dediğiniz gibi bu etki biraz azalmış olsa da hala bariz bir şekilde gündelik hayatta devam etmektedir.Gazi Üniversitesi'nde rektörün değişmesi bunu biraz kırmıştır...

azalmış olsada dediğiniz gibi ülkücü hareketleri çoğu üniversitede garip şekilci uygulamalarına devam etmekte. işin komiği onlar böyle bir uygulamanın "çok gerekli bi uygulama" olduğuna inanıyorlar. 18 mart üniversitesinde de kendini göstermekte.

duygugemisi
06.04.2006, 15:53
azalmış olsada dediğiniz gibi ülkücü hareketleri çoğu üniversitede garip şekilci uygulamalarına devam etmekte. işin komiği onlar böyle bir uygulamanın "çok gerekli bi uygulama" olduğuna inanıyorlar. 18 mart üniversitesinde de kendini göstermekte.
Evet bu üniversitelerin arasına Elazığ'daki Fırat Üniversitesi'ni de koyabiliriz.Ama burdaki yapılanma biraz farklı ve egemen güç ülkücü Kürtler..

izmirksk
06.04.2006, 16:37
alevi-sünni,türk-kürt tüm aydın,devrimci,sosyal demokrat insanların
aralarındaki mezhep ve ırk ayrımlarını sorun etmeden(zaten solculuğada aykırıdır yani solcular sorun etmemeli) birlik içinde hareket etmesi lazım...
zekanın gücü tartışılmaz..akla göre hareket edildiğinde nerede ne yapmanız
gerektiğini bilirsiniz.başka türlü mücadele imkanı yok

çünkü sayıca az olanların birebir mücadele etmeye çalışması bir intihardır.ve gereğide yok...
türk-islam sentezi(12 eylülden sonra) çok güzel uygulamaya koyuldu..ve maalesef asimilisyonla beraber genişleyerek büyüdü..
sakin,soğukkanlı ve aklı rehber ederek hareket edin..
örgütlenmelerin farkındayım ama şu aşamada yapacak çok fazla bir şey yok..
ben kendi açımdan ülkücüleri adam yerine bile koymamdaha önce okuduğum
üniversitelerde hiç takmazdım,dert etmezdim bundan sonraki eğitim alacağım
üniversitelerdede böyle olacak..
tabiki hareket ve duruş tarzımız duruma göre ayarlanmalı .ben kimi zaman
gerektiği yerde konuşur gerektiği yerde susardım..çünkü bu bir taktikti..hayatta doğru zamanda doğru adımları atmak çok önemli..