Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler Seçim Argümanı olarak mı kullanılıyor?

duygugemisi
07.04.2006, 12:21
Mrb arkadaşlar.Bugün bizler için son derece önemli bir mevzuyu dile getirmeye çalışacağım.
Bildiğiniz gibi Türkiye'de seçimler farklı bir ortamda geçer.Propagandalar,mitingler,söyleşiler...Parti dövizlerinin asılmadığı,aday resimlerinin yapıştırılmadığı bir alan bulmak neredeyse imkansızdır.
Cümbüş bu şekilde devam ededursun biz anlatmak istediklerimize geçelim.Efendim seçim büyük ihtimalle Kasım 2007'de.Seçim günü yaklaşırken vaatlerin havada uçuştuğu günlerin de yaklaşmakta olduğunun farkındayız.Dolaysıyla Türkiye'de önemli bir oy potansiyeline sahip Alevilerin de bu vaat verilecekler listesinde olduğunu da belirtmek istiyorum.
Hacı Bektaş-i Veli törenlerine siyasi rant elde etmek için katılmak nedense moda oldu.Bu törenler;genellikle taahhütlerin havada uçuştuğu,nutukların şevkle atıldığı görüntülere de sahne olmuştur.
Arkadaşlar;seçim sistemi değişiyor,Türkiye değişiyor ve biz de değişelim artık.Liderlerin böyle seçim öncesi gelip de meval atmaları kanıp da oy vermeyelim lütfen.Bunların bu politikası şimdiye kadar ne yazıkki işe yaradı ama bundan sonra onlara prim vermeyelim.
Şayet ben şuan Tüürkiye'de oy kullanabileceğim,verebileceğim bir parti göremiyorum.Akp derseniz olmaz,Baykal zaten Chp'yi almış yerin dibine koymuş,Mhp-Dtp malum...Tüm bu olumsuzluklara rağmen seçim günü gerekirse oy kullanmayacağım.
Tarihini bilmeyen diplomat,pusuladan anlamayan kaptana benzer,ki her ikisinin de karaya oturma riski bir hayli yüksektir...

ONU®
07.04.2006, 20:50
Yürekten katılıyorum.Şu an alevilerin oy verebileceği doğru dürüst bir parti yok bence de

antichrist
07.04.2006, 22:35
Söylediğin durum sadece aleviler için değil alevi olsun olmasın tüm Türk halkı için geçerli. Aleviler de bu ülkenin insanı olduğuna göre, gönül rahatlığıyla oy verecek parti bulamamaları normal. Bu nedenle, geçen defaki seçimlerde halkın önemli kısmı oy vermemişti. Bu seçimlerde de Türk halkının yine önemli bir kısmının oy kullanmıyacağını düşünüyorum.