Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Emniyet Fethullah Gülen’e dönüş yolunu açtı'

izem
07.04.2006, 12:42
http://image.haber7.com/haber/20375.jpg

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Fethullah Gülen’e Amerika’dan dönüş yolunu açacak bir rapor hazırladı..Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, İslami esaslara dayalı devlet kurmak için örgüt oluşturmakla suçlanan ancak davanın ertelemeye girmesiyle yargılanmaktan kurtulan Gülen hakkında, avukatlarının beraat istemiyle yaptıkları başvuru üzerine açılan dava dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

AVUKATI AÇIKLADI Duruşmaya Gülen’in avukatları Abdulkadir Aksoy ile Orhan Erdemli katıldı. Avukat Aksoy, taleplerinin yeniden yargılama olmadığını "basit ve teknik bir konu" olduğunu söyledi. Terörle Mücadele Kanunu’nun 1. maddesindeki değişiklikle Gülen’e isnat edilen eylemlerin suç olmaktan çıkarıldığını belirten Aksoy, yeni Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre müvekkilinin durumunun yeniden değerlendirilerek beraatına karar verilmesini talep etti.

Avukat Aksoy, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 3 Mart 2006 tarihli raporunda da, "Gülen’in kurduğu ve yönettiği iddia edilen vakıf, dernek ve eğitim kurumlarının Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bir örgüt olmadığının anlaşıldığını ve cebir, şiddet kullanarak terör yöntemleriyle anayasal düzeni değiştirmek amacını gerçekleştirmek için biraraya geldiklerine ve eylem yaptıklarına dair bilgi ve belgeye rastlanılmadığının belirtildiğini" söyledi. Savcı, 28 klasörden oluşan dava dosyasını inceleyemediği için esas hakkında mütalaa hazırlamak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı, savcının süre talebini uygun bularak, duruşmayı erteledi.

manifesto
07.04.2006, 12:46
4027 4028
Dönmesine engel bir durum yoktu zaten

kavakli
07.04.2006, 12:47
bu sizce ilginc bi durummu turkiyede neler oldu kimmler aklandi vallaha hic sasirmadim:)

izem
07.04.2006, 12:55
sahaneymis...sen tut roj tv ye kiz .yurtdisindan yayin yapiyorlar diye danimarkayi topa tut ama senin ulkende yayin yapan..zamanyolu her gun saatlerce devleti bolmeye calisan bu sebeble yargilanan bir insanin vaazlarini versin ve sen sesini cikartma

sayki sevki ve sahaneymis gercekten..aklansin o da pur i pak olsun.zaten hemen hemen bir o kalmisti yaziktir...adnan the motor da vaaz versin..onun da icerik farkli ama niyet ayni nasilsa..cash cigim bu arada bu insanlarin 2 adim ilerisi o dedigine denk geliyor ulkemde konyada insanlar bicaklarla basi kesilip gomuldu..yada hizbullah baglamasi bir sey ifade ediyor mu?konya yoresine ait bir calgi cesidimiz degil o..boluculugun de paranin da dini imani olmaz..din baronlari ..ona taviz buna aklama gidiyor yetim hakki gidiyor cografya..biz hala turbanda hacida hocada ...eller aya biz karanliga...ve bu adam suçsuz muşşşşşşş pehhhhh!!

manifesto
07.04.2006, 13:00
:gosterge
..zamanyolu her gun saatlerce devleti bolmeye calisan bu sebeble yargilanan bir insanin vaazlarini versin ve sen sesini cikartma
4031

biz hala turbanda hacida hocada ...eller aya biz karanliga...ve bu adam suçsuz muşşşşşşş pehhhhh!!
4032

izem
07.04.2006, 13:04
iyi prim yapıyo muşşşş o zaman desene:yamukgul:
kürtçülere laf atmasına bakma, şu an en çok karizma katan konu o..Birazdan ben de başlarım istersen kürtçülere küfrederek..

Bu ülkenin bir değil bin düşmanı var :

-bölücüler
-yobazlar
-faşistler
-ABciler
-emperyalist işbirlikçileri
...

redyellow
14.04.2006, 11:00
Hürriyet gazetesinde yayınlanan bu haberi bende okumuştum. Ama ertesi gün emniyet bu haberin doğru olmadığını açıklamış.

biz hala turbanda hacida hocada ...eller aya biz karanliga... pehhhhh!!

yüzde yüz haklısınız.

eğer bu türban (doğrusu başörtüsüdür) meselesi olmasaydı türkiye mutlaka ve mutlaka AY'a giderdi, hatta ve hatta jüpitere bile giderdi, oraya çoooookttaaaan gecekondu yapmaya bile başlardık!!!:uhhm:

bu hacılar, hocalar yokmu, hep onlar engellediler, hatta AY'a gidecek olan füzelerin önüne TÜRBAN (başörtüsü) gererek gitmelerini engellediler:yamukgul:

sawas
15.04.2006, 18:59
geldiginde ona bir devlet protokolu uygulanmazsa ayıp.bu ülke rejimini degiştirmek istiyenler hep nedense el ustundee tutuluyor.bunca sene adam yerine konmadık acaba bende......