Orijinalini görmek için tıklayınız : YARATICIMIZA ATILAN iFTiRA!

öNYARGISIZ
11.07.2005, 21:20
Merhaba,

Bir baba varsayin. Ayni ya$larda 4 çocugu var ve onlari birbirlerinden küçük ya$larda ayiriyor ve farkli yerlerde büyütmeye karar veriyor:

Bir çocuguna sadece radikal "SOL" egitimi veriyor, ve sagcilarin igrenç, pislik fa$ist olduklarini, dinin de "afyon" oldugunu ve kendisinin dü$üncelerini payla$mayanlarin dost olamayacagini hatta dü$man olduklarini yillarca beynine sokuyor, "solcularin" vah$ice katledildikleri görüntüleri sürekli izlettirerek, kin ve intikam duygulariyla büyütüyor.

Bir digerine sadece radikal "SAG" egitim veriyor, ve solcularin igrenç, pislik komünist olduklarini, kendisinden farkli renkten, dilden, dinden insanlarin dahasi kendisinin dü$üncelerini payla$mayanlarin dü$man olduklarini, yillarca beynine sokuyor, "sagcilarin" vah$ice katledildikleri görüntüleri sürekli izlettirerek, kin ve intikam duygulariyla büyütüyor.

Digerine sadece "ATEiST" bir egitim veriyor, her$eyin "bilim" oldugunu, Tanri denen $eyin aslinda safsata oldugunu, dine inananlarin beyins**z, zir cahil ve çok tehlikeli olduklarini, onlarin a$aglanmasi, tepeden bakilmasi gerektigini ve kesinlikle dost olunamayacagini yillarca beynine sokuyor ve Dinlerarasi sava$larin, farkli inançtan yada "ateist" olan insanlarin yakildigi, kafalarinin kesildigi, vah$ice katledildikleri görüntüleri sürekli izlettirerek, kin ve intikam duygulariyla büyütüyor.

Sonuncusuna ise sadece , radikal "DiN" egitimi veriyor, ve ateistlerin ve kendisinin dinine mensup olmayanlarin dü$man oldugunu, gerekirse öldürülebileceklerini hatta bunu yaparsa yaraticisinin çok memnun olacagini yillarca beynine sokuyor ve "kendi dinine mensup" insanlarin vah$ice katledildikleri görüntüleri sürekli izlettirerek, kin ve intikam duygulariyla büyütüyor.
Sonra bu "sevgi" dolu baba, yillar sonra, dört çocugunun ayni ortamda ya$amasi gerektigine karar verir.
Onlarin ya$ayabilecegi muhte$em bir ev alir ve çok sevdigi çocuklarinin payla$acaklari mutlu anlari (!) kaçirmak istemedigi için, evin dört bir yanina gizli kameralar yerle$tirir.

Daha sonra yavrularini bu eve getirir ve yanlarindan ayrilip kendi evine gider ve evde olup bitenleri seyretmeye koyulur, ancak kisa bir süre sonra bir oglu digerini biçaklar, bir digeride karde$inin e$yalarini ate$e verir ve inanilmaz olaylar ya$anir, kiyamet kopar ancak "sevgi" dolu baba kilini kipirdatmaz sadece seyreder...
Saglikli ve "sevgi" dolu bir baba öyle degil mi? çocuklarinin egitimiyle yakindan ilgilendi (!), onlara muhte$em bir ev satin aldi, tüm ihtiyaçlarini kar$iladi, ama çocuklari çok geçimsiz, o ne yapsin degil mi ya!

Maalesef, Sevgi dolu YARATICIMIZA iftira atiliyor!

Eger Yaraticimiz, ayni anne ve babadan gelen insanliga farkli kitaplar gönderdiyse, farkli dinler olmasina O neden olduysa, tarih boyunca ve günümüzde bu ayni anne ve babadan gelen çocuklar birbirlerini DiN adina vah$ice katlediyorsa, bugün Afganistan'da, Irak'ta masum çocuklarin üzerlerine bomba yagiyorsa, Hiristiyan müslümandan, Katolik protestandan, Sünni Aleviden vs... birbirlerini vah$ice katledecek kadar nefret ediyorlarsa, suç kimindir?

Derin dü$ünmeyen, otomatige baglanmi$ insanlar, maalesef bu dinleri normal kar$iliyor, neymi$ 4 Kitap gönderilmi$, toplumun ihtiyaçlarina göre farkli farkli dinler inmi$!

Bizi Yaratan, bizi bir anne ve babadan yaratti, O bizim mutlu bir $ekilde ya$amamizi ister, sözde Kendisinin gönderdigi dinler yüzünden birbirimizi katletmemizi degil!
Dogrudur, Tanri insanlarla irtibata geçmek için; Yaratili$imizin amacini, dünyanin bu igrenç hale gelmesinin nedenini ve bizleri nelerin bekledigini vs... açiklamak üzere seçtigi insanlar vasitasiyla, sadece BiR KiTAP yazdirmi$tir, 66 bölümden meydana, Allah'in kontrolü altinda, getirilmi$" bu Kitap, dünyanin en çok satilan Kitabidir (Guiness Rekorlar Kitabina göre), en çok dile tercüme edilmi$ (yakla$ik 2200 dil), dünyanin her yerinde ya$ayan insanlarin yüzde 99' una rahatlikla ula$abilen bir Kitaptir.

Ancak tarih boyunca, hirsli ve art niyetli insanlar erk ve çikar ugruna maalesef bu Kutsal Kitabi farkli biçimde göstermeye, lanse etmeye çali$mi$lardir, ve "yok Tevrat Yahudilerin, yok Incil hiristiyanlarindir vs..." gibi Tanri'nin hiçte tasvip etmedigi va amaçlamadigi bir $ekilde sunmu$lardir.

Eger Allah, Tanri, insanliga farkli dinler gönderdiyse, çocuklarinin arasina nifak tohumlari sokan, yukarida anlatilan "sevgi" dolu babadan bir farki var midir?
O, dünyayi bizler azami $ekilde mutlu olalim diye, harika bir $ekilde tasarladi, her$ey 5 duyumuza hitap edecek $ekilde yaratilmi$tir, O yarattiklarini birbirlerine dü$ürür mü?

Önyargidan arinmak, Atalarimizin söylediklerini unutmak gerekir, gerçekleri Ki$iSEL OLARAK KENDiMiZ görmeye çali$maliyiz!

Benim iki nesil önceki Atalarim cahildi, okuma yazma bilmezlerdi ama cehaletlerine ragmen "dindar" çocuklar kazandirdilar topluma (!)

SEVGi DOLU OLAN YARATICIMIZA, FARKLI DiNLER GÖNDERMi$TiR DiYEREK iFTiRA ATILMASIN, çÜNKÜ O BÖYLE BiR $EY YAPMADI, BUNU YAPAN iNSAN DENEN TEHLiKELi VARLIKTAN BA$KASI DEGiLDiR !!!

Ho$çakalin...

munzur_hozat
11.07.2005, 23:24
Yazının sitili misyonerlik kokuyor neden yaratıcı ve tanrı çok fazla kullanılmış Alllah kullanılsaydı daha iyi olurdu.Yazdıklarına bu nedenle teker teker olmasa bahsetmek istediğin mevzu bakımında katılıyorum.Aslında suçlu biziz, Allahın Kuran-ı Kerimde dediği gibi "insanoğlu pek nankördür"

LiberalistiC
12.07.2005, 09:39
çok güzel bir yazı anlamlı geldi bana :)

GUARDIAN
07.10.2005, 22:25
Eger Yaraticimiz, ayni anne ve babadan gelen insanliga farkli kitaplar gönderdiyse, farkli dinler olmasina O neden olduysa, tarih boyunca ve günümüzde bu ayni anne ve babadan gelen çocuklar birbirlerini DiN adina vah$ice katlediyorsa, bugün Afganistan'da, Irak'ta masum çocuklarin üzerlerine bomba yagiyorsa, Hiristiyan müslümandan, Katolik protestandan, Sünni Aleviden vs... birbirlerini vah$ice katledecek kadar nefret ediyorlarsa, suç kimindir?

"Yazının sitili misyonerlik kokuyor " vs...
BIRBIRINI YA(DI)RGILAYANLARINDIR.

aydın82
31.10.2005, 22:04
yazılanları kendi mantığımdan geçirerek bir de ben değerlendirmek isterim.aslında din ile çok alakalı değilim.fakat bir yaratıcının var olduğunu ''umuyorum''.eğer bir yaratıcı var ise ve bu yaratıcı çok güçlü ise neden tek bir din yollayıp bütün insanları bu din altında birleştirmemiş de farklı dinler, mezhepler vs oluşturup (oluşturtup) insanlar arasında hayatların yok olmasına sebep olan çatışmalara yol açmış.hatta bir din yollamasına gerek bile varmıydı?eğer bütün bu dinleri allah yolladı ise neden son din olarak islamı yolladı.dinler, insanlar ''yoldan çıktığı'' için gelmemişmidir.şu anda insanlığın durumuda malum iken yeni bir dinin gelmesi gerekmezmi?yoksa bütün bunlar insanların ortaya attığı çıkar amacı güden düzenler midir?bu sorularımın ardı arkası kesilmez.din konusunda bazı açık noktaların bulunduğunu düşünüyorum.

Canan
31.10.2005, 22:19
yazılanları kendi mantığımdan geçirerek bir de ben değerlendirmek isterim.aslında din ile çok alakalı değilim.fakat bir yaratıcının var olduğunu ''umuyorum''.eğer bir yaratıcı var ise ve bu yaratıcı çok güçlü ise neden tek bir din yollayıp bütün insanları bu din altında birleştirmemiş de farklı dinler, mezhepler vs oluşturup (oluşturtup) insanlar arasında hayatların yok olmasına sebep olan çatışmalara yol açmış.hatta bir din yollamasına gerek bile varmıydı?eğer bütün bu dinleri allah yolladı ise neden son din olarak islamı yolladı.dinler, insanlar ''yoldan çıktığı'' için gelmemişmidir.şu anda insanlığın durumuda malum iken yeni bir dinin gelmesi gerekmezmi?yoksa bütün bunlar insanların ortaya attığı çıkar amacı güden düzenler midir?bu sorularımın ardı arkası kesilmez.din konusunda bazı açık noktaların bulunduğunu düşünüyorum.

ben problemi dinde bulmuyorum, bence problem insanlarda. insanlarin yapdiklari yanlislari dinin ustune atmalari ve kotu emellerine dini kullanarak ulasmaya calismalari insanlik icin cok buyuk sorun yaratiyo.
din cok kolay kulanila bilinen bir sey malesef ve bunu bilen bazi ucler dini kullanarak insanlari kontrol etmeye ve guc kazanmaya calisiyorlar. dunyada sefalet, aclik, olmaya devam etdikden sonra bu her zaman boyle surecekdir.

amerika ve iraq savasi dini nedenlerden degildir. israil ve filistin savasida aynen. ikiside guc kavgasi fakat din her zaman ortaya atiliyo.

izmirksk
31.10.2005, 22:35
insanlığın tarihi kadar eskidir dinlerin tarihi. hep savaş hep kan hep gözyaşı.
o halde ya bu dinlere layık değildi insanlar ,ya dinler layık olamadı bu insanlara

Yakapınarlı
31.10.2005, 22:35
hep çelişkiler vardır zaten.tek bir allah var bencede tek bir öğreti olmalı bir ailenin çocuklarına farklı farklı terbiye verebileceğini düşünmem

özgüreren
03.11.2005, 21:59
şok oldum yazıyı okurken dostumuz heralde başka bir dinden, ilk din yahudulik yanlış hatılamıyorsam.tek din yani neden tek din değil ilginç ama gerçek insanlar allahı ne zaman unutsalar allah bir inanana peygamberlik vererek insanları tekrar allaha yönelmeleri için uyardılar.allah insanları çok iyi tanımasa heralde tek din altında olurduk,aslında tek dinde farkında değiliz tek din var oda islamiyet olsa gerek,allah peygamberleri aracılığı ile dinleri yollarken hepsi islamın bir parçası olarak geldi,sonradan isimleri insanlar tarafından değiştirildi,çünlü gelen tüm peygamberler dinin esasını yayarken islamda olan bütün kuralları söylediler ama insanlar bunları sonradan kendi çıkarları için değiştirdiler..zaten kitaptada bunlar geçer okuyan bilir.yanlışım varsa özür,saygılarımla

Adam
15.01.2006, 04:16
Merhaba,

Yaratili$imizin amacini, dünyanin bu igrenç hale gelmesinin nedenini ve bizleri nelerin bekledigini vs... açiklamak üzere seçtigi insanlar vasitasiyla, sadece BiR KiTAP yazdirmi$tir, 66 bölümden meydana, Allah'in kontrolü altinda, getirilmi$" bu Kitap, dünyanin en çok satilan Kitabidir (Guiness Rekorlar Kitabina göre), en çok dile tercüme edilmi$ (yakla$ik 2200 dil), dünyanin her yerinde ya$ayan insanlarin yüzde 99' una rahatlikla ula$abilen bir Kitaptir.

Ancak tarih boyunca, hirsli ve art niyetli insanlar erk ve çikar ugruna maalesef bu Kutsal Kitabi farkli biçimde göstermeye, lanse etmeye çali$mi$lardir, ve "yok Tevrat Yahudilerin, yok Incil hiristiyanlarindir vs..."
SEVGi DOLU OLAN YARATICIMIZA, FARKLI DiNLER GÖNDERMi$TiR DiYEREK iFTiRA ATILMASIN, çÜNKÜ O BÖYLE BiR $EY YAPMADI, BUNU YAPAN iNSAN DENEN TEHLiKELi VARLIKTAN BA$KASI DEGiLDiR !!!

Ho$çakalin...

Yüzde 99'una ulaşması çok açık ve nettir çünkü senin gibi misyonerler dünyanın her yerinde işlerini görmektedirler. Kutsal Kitapdan kastın sadece eski ve yeni ahitten oluşmaktadır Kur'an senin görüşüne göre zaten kutsal kitap değildir. Ben misyonerliğe karşı kesinlikle değilim bunu da belirtiyim fakat açık olduğu takdirde en nefret ettiğim olay gizli ve kafa yıkayarak yapılan misyonerliktir ki bu çok tehlikelidir. Hoşgörüsünden ve muhalif tutumundan ötürü Alevileri kolay lokma zanneden bir takım insanlar bunu yapmakta ve başarılı olmaktadırlar, çoğunlukta gözümüzden kaçsa da bu insanlar hep yanı başımızdadır.Gizli misyonerliğe örnek:
Google da arama yapın sünni yazın sponsor gelmez şafi yazın sponsor gelmez hanefi yazın sponsor gelmez alevi yazın karşınıza ilginç bir sponsor site çıkacaktır.
www.meryemana.net

ps: Eskiden yapıldığında Katolik öğretisi içeren değilde sevgi kucaklama vs.. arkadaşın bahsettiği bizi hoşgörümüzden yakalıycak bir başlık altında gene bizi bağlıycak bir içerik vardı. Şimdi değiştirmişler yasa gereği ve gizli misyonerlikten açığa geçmişler.Ne kadar açık o da tartışılır

Candacan
15.01.2006, 07:58
Merhaba,

...

Ho$çakalin...

Çok haklısın can,
Ama konunun bizimle ilgisini anlayamadım. Bizi diğer dinlerle karıştırma. Biz; vahdet-i vücud, vahdet-i mevcut ve enel hak felsefi anlayışımızla; eline, diline, beline sahip olmak özüyle, diğerlerinden çok farklıyız.
Bu yazıyı bu forumda değilde, alevilik dışnda başka bir yerde yazsan, altına imzamı aynen atarım.

ISIK
15.01.2006, 14:15

Ho$çakalin...

Guzel yazi. Bencede 'suc' insanlarda, dinde degil. Bir din olabilir ve her insan bu dini istedigi sekilde uyguluyabilir, yasiyabilir. Yalniz bunu kendinizmi yazdiniz, yada biryerdenmi buldunuz?

Ve Candacan abimizin dedigi gibi, Alevilike olan alakasini bende gormuyorum...Sizce Tanriya iftira atan kimdir?

Adam
15.01.2006, 16:27
Arkadaşlar önyargısız kardes misyonerdir. Amacı farklıdır. Doğrularla kendi idealojisini serpiştirerek yalanlarıda usta bir demogoglukla öne sürmektededir. Önceki msglarını aratıp bakarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.

Hüseyin69
15.01.2006, 18:58
insanlarin dini gelenek görenek yasamsal kimligini yönlendirilebilecek her tür yazi makale vs internet ortaminda serbesttir
atem tutem men seni
sekere katem men seni
aksama baban gelende lo
önüne atem men seni
misali

evlilik din yasam gelenek görenek aile dost düsman vs gibi yasamsal besinlerimizin nerelere aktarildigi nasil yönlendiriliyoruz un acik bir örnegi

Adam
15.01.2006, 20:04
insanlarin dini gelenek görenek yasamsal kimligini yönlendirilebilecek her tür yazi makale vs internet ortaminda serbesttir
atem tutem men seni
sekere katem men seni
aksama baban gelende lo
önüne atem men seni
misali

evlilik din yasam gelenek görenek aile dost düsman vs gibi yasamsal besinlerimizin nerelere aktarildigi nasil yönlendiriliyoruz un acik bir örnegi

:) tabiki serbesttir, ama açık bir şekilde yapılırsa. Niyeti belli olduktan sonra her türlü düşünce aktarımı kabulümdür, fakat gizliden yapılanları pek doğru bulmuyorum.

müttaki
16.01.2006, 00:20
sevgili arkadaşlar

Allah tektir teki sever ve gönderdiği tüm peygamberlerde yapıcılık ve birleştiricilik vazifeleri ile gelmişlerdir. ayrılık çıkarmamışlar sabretmişler fakat menfaatçi insanların varlığından dolayı bulundukları ortamdan iman edenlerle birlikte uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.
hz. ibrahim hakkı anlatmış ama sonra ateşe atılmış fakat Allah onu oradan kurtarmış ve o da gööç etmiş.
Hz. musa hakkı anlatmış sonra firavun zulmetmeye çalışmış ama nilde boğulup gebermiş Hz. musada göç etmiş.
Hz. İsa bu yahudilere hakkı anlatmış. ama yahudiler buna zulmetmeye kalkmış. sonrada kurdukları tuzakları Allah boşa çıkarmış. ve Hz. isa göç etmiş.

asıl konu şudur ki asırlardır 124000 peygamber geldiği söylenir ki Kuranda geçen peygamber sayısı 25 dir. ama müslümanlıktan kasıt Hz. muhammede gelen din değildir. müslümanlık İnsanın tarifidir. hakkın tarifidir. Hz. ademden bu yana var olan İnsanın tarifi ve hakikatleridir.

İbrahim bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakub da öyle: “Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm’ı) seçti. Siz de ancak müslümanlar olarak ölün” dedi. Yoksa siz Yakub’un, ölüm döşeğinde iken çocuklarına, “Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?” dediği, onların da, “Senin ilahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak’ın ilahı olan tek bir ilâha ibadet edeceğiz; bizler ona boyun eğmiş müslümanlarız.” dedikleri zaman orada hazır mı bulunuyordunuz? (bakara 132:133)
İsa onların inkarlarını sezince, “Allah yolunda yardımcılarım kim?” dedi. Havariler, “Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah’a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız” dediler.(ali imran-52)
İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah’ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah’a ortak koşanlardan da değildi. (ali imran-67)
Hani bir de, “Bana ve Peygamberime iman edin” diye havarilere31 ilham etmiştim. Onlar da “İman ettik. Bizim müslüman olduğumuza sen de şahit ol” demişlerdi. (maide-111)
İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak üzere iken, “İsrailoğulları’nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. Ben de müslümanlardanım” dedi. (yunus-90)

öNYARGISIZ
26.02.2006, 22:05
----- " tabiki serbesttir, ama açık bir şekilde yapılırsa. Niyeti belli olduktan sonra her türlü düşünce aktarımı kabulümdür, fakat gizliden yapılanları pek doğru bulmuyorum. "

Ben AçIK AçIK Kutsal Kitabi anlatiyorum hangi 'gizlilikten' bahs ettiginizi anlayamadim!

srdr_ist
10.03.2006, 03:11
Din akıldır bilmediğim dine görmedim allah a inanmam. HZ Ali

Allah 4 kitap göndermemiştir. Suhuf dediğimiz kısa ayetlerde göndermiştir. Yani 4 kitabın da fazlası var.

yani allah keyfi mi davranıyor.

Sapkınlığa ve haddini aşan kavimler tarihinden
Hz adem den bu zaman kadar hadii biraz daha ileri NUh kavmi sen tufandan kurtul sonra yine putperest ol. Veya hz ibrahimden sonra kabenin taşları mübarektir diye evlerine getiren milletin sonunda putperes olması.Her zaman bir uyarıcı gönderen Allah ''ben hiç bir kavimi peygambersiz bırakmmadım'' diyor .Ahlaksızlaşan kavimler doğru budur diyen peygamberlerin çileleri '' Allah biz onları bir su parçasından var eyledik bir bakarsın hasımm kesilmiş'' Anlarmısın bu ayetten bilmem ama anlatımınla biraz bağlantı kurdum.

Gelelim hz musa'ya kitap inmiş ve kurallar koyulmuş.
10 emir bilirsiniz bizim haşr süresinin son ayetleri ile aynı idi.
Cumartesi günleri çalışılmayacak evinizden 100 metre uzağa çıkılmayacak avlanılmayacak gibi hükümleri yer veriyordu.
Ne yaptılar önce Hz musanın dininden şaştılar tabiki 100 metreden öteye gittiler dahası hafta içi balık yok işin garip tarafı cumartesi günleri balıklar denizde adeta çıkıp kumsalda güneşlenip tekrar denize girecek kadar çok. Ne yaptılar kim dinler Allah ın emrini hurra denize balık tutmaya. Ne oldu Allahın indinde üstün kavim Allah ın rızasını kaybetmiştir.

Hz isa geldi Aynısı vede birde tek olan Allah ı baba yaptılar.

Hz muhammed geldi.

Sonuç: insanlık tarihi boyunca 500 yıl kadar bildiğini taşıyor sonra tamamen sapkınlık ve taşkınlıktan başka bir şeye meyil etmemiş. Allah her zaman doğru yolu her seferinde göstermiş ama yinede sapkınlaşmışlar ve tekrar.

Siz neyi sahipsiz sandınız işte allah Kullarına her zaman bir yerde yardım etmiş yoksa lut kavmi gibi erkek erkeğe meyil eden yada semut kavmi gibi kendini kutsal sayan ,iranlılar gibi ahuramazda diye bağıran,yani sonunda insanlık değerlerini yitirmiş hayvandan da aşalık derecesine düşenlerden olurduk.
Şimdi 4 kitap indirmiştir diyosunya az bile derim.
Ataları uyarılmamış diye başlıyor ayet ve yinede öğüt almayacakmısınız diye biten ayetler allah ın ne kadar şevkatle sevdiğini gösterir.
Tabi öğüt ve peygamberlerin sözünü tumayınca tamamen yok olanları söylemeye ne gerek.
Saygılarımla

Yaptıklarıma karşı hamd istiyorum diyen rabbine asi olan kul yine sapıtacaktır.Şükrünü dahi vermeyi yük saydığı anda.

manifesto
11.03.2006, 15:11
Daha sonra yavrularini bu eve getirir ve yanlarindan ayrilip kendi evine gider ve evde olup bitenleri seyretmeye koyulur, ancak kisa bir süre sonra bir oglu digerini biçaklar, bir digeride karde$inin e$yalarini ate$e verir ve inanilmaz olaylar ya$anir, kiyamet kopar ancak "sevgi" dolu baba kilini kipirdatmaz sadece seyreder...
Saglikli ve "sevgi" dolu bir baba öyle degil mi? çocuklarinin egitimiyle yakindan ilgilendi (!), onlara muhte$em bir ev satin aldi, tüm ihtiyaçlarini kar$iladi, ama çocuklari çok geçimsiz, o ne yapsin degil mi ya!

35- Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.(enbiya)

20- (Resulüm!) Biz senden evvel de peygamberleri başka türlü göndermedik. Şüphesiz onlar hem yemek yiyorlar, hem çarşılarda geziyorlardı (sokaklarda yürüyorlardı). Sizin bir kısmınızı bir diğerine fitne (imtihan sebebi) kılmışızdır ki, bakalım sabredecek misiniz? Zira Rabbin her şeyi hakkıyla görmektedir

Maalesef, Sevgi dolu YARATICIMIZA iftira atiliyor!

Aynı soruyu ben sana soruyorum şu koskoca kainatı ve dünyayı insan için mükemmel bir mekan olarak insanın hertürlü ihtiyacını karşılayacak şekilde donatan Sonsuz Rahmet ve Merhamet sahibi Yaratıcı mı suçludur?
Yoksa şeytana uyup nefislerine mağlup olan arzu ve hevesleri uğruna kötülük ve fitne yapan insanınmıdır suç?
Kendi perganberine dahi HABİBİM (SEVGİLİM) diye hitam eden bir Yaratıcının sevgi ve merhameti sorgulanamaz.
Sen hiç bir erkek arkadaşına içten ve samimi bir şekilde bu coşkun sevgini bu şekilde ifade edebildin mi?
65- Habibim, onların lafları seni üzmesin. Çünkü şan ve şeref bütünüyle Allah'ındır. O her şeyi işitiyor, hepsini görüyor
(yunus) Sen yeter ki üzülme diyor.!!!

??? Hangi farklı dinler ALLAH C.C Tevhid dininden başka hiçbir din göndermemiştir.
Bizler yani müslümanlar hergün şunu tekrar ederiz "4- O, din gününün maliki Allah'ın (Fatiha) Dinlerin gününün maliki değil!!!!

19- Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır; o kitap verilenlerin anlaşmazlıkları ise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki taşkınlık ve ihtirastan dolayıdır. Her kim Allah'ın âyetlerini inkâr ederse iyi bilsin ki, Allah hesabı çabuk görendir Ali İmran

125- İyilik yaparak kendisini Allah'a teslim eden ve İbrahim'in dinine dosdoğru olarak tâbi olan kimseden, din bakımından daha iyi kim olabilir? Allah, İbrahim'i dost edinmişti(nisa)

17- Din hususunda onlara apaçık deliller verdik. Fakat onlar, kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki çekememezlik ve düşmanlık yüzünden ayrılığa düşmüşlerdi. Şüphesiz Rabbin, ayrılığa düştükleri şeylerde, kıyâmet günü aralarında hükmedecektir(casiye)

3-.....Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.(maide)

8. Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanları sever.(mümtehine)

5-Halbuki onlar, dini sadece Allah'a tahsis ederek, Allah'ı birleyerek, ancak Allah'a ibadet etmekle, namazı kılmakla ve zekatı vermekle emrolunmuşlardır. İşte dosdoğru din budur(beyyine)

Şah-Mat
31.03.2007, 23:11
Rab buyuruyor..;

"Sizden öncekilere ne farz olduysa sizede o farz oldu"

"Allah'ın hükümleri değişir mi"...

Bunları düşünüp tekrar ön sayfadaki yazıyı okuyunuz....

ve...

Saygıdeğer ÖnYARGISIZ'ın dediği gibi...

İnsanlar bunun sorumlusudur...Tanrı veya RAB değil...

Sonuçlarıda mezheplerdir...

Bunlarda;

"...İnsanların kendi kendilerine yorumladıkları yollardır..."

Konu itibariyle güzel ve anlamlı yazı bir yazı olduğunu düşünüyorum.

Ama unutmayalım;insanlar hem hayvanlardan aşağıdır hem meleklerden yücedir.

Paylaştığınız için teşekkürler...

Saygılarımla..,

erkut ziya
01.04.2007, 00:12
Tek bir gerçek var aslında ama pek çok insan onu işine geldiği gibi değiştirip bozmuş.(Tüm kitaplar dinler bozulmuş) Başından beri hep tek bir gerçek inanç vardı(İslam değil bence[Eğer islamsa bile şimdiki islam değil])
Ben şimdi sadece tek bir Yaratıcıya inanıyorum, bir dine ihtiyacım yok.

Şu misyonerlik konusuna gelirsek yazıyı yazan kardeşimiz bir İsa inanlısıdır(Kutsal kitaba 66 bölüm demesinden belli, bende okudum) ama misyoner değildir kendisi. Yazısında gelin Hristiyan olun mu dedi sizlere? Alevilerin dediği gibi insanların kardeşliğinden yana kendisi(kendisini tanımıyorum, yazısından anladıklarımı anlatıyorum) Yazısından sadece İsa inanlısı olduğu anlaşılan, kardeşlik ve Tanrı sevgisi hakkında yazan birisine nasıl hemen misyoner dersiniz? (Aslında misyonerlik kötü bir şey değildir, genelde kötü manadaymış gibi kullanılıyor diye bende böyle diyorum)
Aslında misyonerlik gerçekten kötü bir şey değildir. Misyoner inancını diğer insanlara bildiren Tanrı hakkında bilgi veren kişidir. Hangi dinden olursa olsun her insan kendi inancını yaymaya çalışır(ki zaten yaymasıda gerekir, çünkü inandığınız inancın doğru inanç olduğunu düşünür ve bunu diğer insanlarada bildirmek istersiniz, ister müslüman olun ister hristiyan) müslümanlarda hep demiyormu Allah yücedir Kuran doğrudur diye işte bu da misyonerliktir ama kötü birşey değildir. Kötü olan siz kendi inancınızı açıklarken başkalarınında açıklamasına engel olmaktır.
Şimdi birileri çıkıp banada misyoner demesin boşa tekrar söyliyim:Ben adece tek bir Yaratıcıya inanıyorum, bir dine ihtiyacım yok.

cemalettin
01.04.2007, 00:31
Türkiye’de dört kişi bir araya gelebilir ise,tartışılır.
Konu,”Güneş nereden doğar”dır.

Masa başındakileri dinleyelim...

1.kişi- Güneş benim sağımdan doğar
2.kişi- Hayır,benim solumdan
3.kişi- Yanlıştır muhteremler,benim gerimden
4.kişi- Boşuna konuşuyorsunuz,ileriden doğuyor,
çünkü ben doğrudan görüyorum

acep hangisi haklı?

okan22
01.04.2007, 01:01
elbette düşünceler farklı olacak herkes tek tip olsaydı ne anlamı kalırdı ki hayatın ama bizim(yani insanoğlunun) öğrenemediği farklı görüşlere saygılı olmak 4 din mevzusuna gelince allah ın işine karışılmaz tabi töbe töbe :D

D-e-v-r-i-m-c-i
01.04.2007, 09:22
"ne yere ne göğe sığamadımda bir mümin kulumun kalbine sığdım".....bu kalpler neden bu kadar kirli anlamdım.madem içimize sığdı neden bukar kirletiyoruz kendimizi onu da anlamış değilim.tek mevzu bitmek bilmeyen egomuz.yoksa insanların ehlileşmesi için dine gerek kalmazdı.hoş din varda ne oldu o da sorulabilir.ama cevap yok.ölümler ve kavgalar oldu ve hep olacak.taki insanlık kendine dönüp baktığında bir avuç kaldıklarını gördüklerinde belki birşey değiştirebilirler.ama hala sayımız sanırım çok.

suyunsesi
01.04.2007, 11:27
Bencede Önyargısız nikli şahıs burada misyonerlik yapıyor...
Benimde aklıma hemen şu fıkra geldi
Hocanın birisi vaaz verirken diyormuşki
Allah ne yerde nede gökte
Bektaşide demişki utanmasan yok olduğunu söyliyeceksin ama utanıyorsun...

öNYARGISIZ
01.04.2007, 22:29
Merhaba "Suyunsesi",

----- " Bencede Önyargısız nikli şahıs burada misyonerlik yapıyor... "

Misyonerlerin hepsi bir midir?

1- "Siyasi çikar" amaci güden misyonerler vardir:

Bunlar "çIKARCI" di$ güçlerin ma$asidirlar, kisacasi bu faaliyetleri Kutsal Kitaplara kesinlikle aykiridir!

Dini kullanarak, silah ku$anirlar, silah zoruyla insanlari asimile ederler, silah zoruyla dinlerini empoze ederler...

Mesela "Haçli Seferleri"...

2- Peygamberleri örnek alan misyonerler vardir:

Bunlar Dini teblig etme amaciyla, çIKARSIZ, sadece inançlarini ya$arlar, kisacasi bu faaliyetleri Kutsal Kitaplarla kesinlikle uyumludur!

Bu SADIK ki$iler "EN BÜYÜK MiSYONERLERDEN" Isa, Musa, Nuh vs. gibi peygamberlerin yaptigini yaparlar.

Mesela Isa peygamber zaten bir inanca sahip olan insanlarin ya$adigi yerlerde "MiSYONERLiK" yapti: YAHUDiLERiN ya$adigi yerlerde YAHUDiLERE "Vaaz etme" MiSYONUNU yerine getirdi...

---Bu 2 gruba ayirdigim "misyonerlere" e$it mi davranilmali?

---Kurunun yaninda ya$i da mi yakmali?

Dünya artik "$effaf", Medya çok güçlü, kötü amaç güden misyonerlerin çirkin oyunlari zaten bir bir ortaya çikiyor ve yaptiklariyla da çikmaya devam edecek zaten!

Arkada$lar,

Tevrat, Zebur ve Incil'e SAMiMi $ekilde inanan HERKES vaaz etme faaliyetine katilmaya MECBURDUR, buna mecbur kilanda inandiklari Mukaddes Kitap'tir (Tevrat, Zebur ve incil)!

NAMAZ KILMAK SADIK BiR MÜSLÜMAN içiN NE iSE, VAAZ ETMEKTE SADIK BiR "MiSYONER" içiN ÖYLEDiR!

SADIK Bir Müslümani Namaz kilmaktan hangi kuvvet alikoyabilir?
Gerekirse bu ugurda ölür, öyle degil mi?

SADIK Bir "Misyoneri" Vaaz etmekten Hangi kuvvet alikoyabilir?
Gerekirse o da bu ugurda ölür!

Hiristiyan ülkelerin vatada$larinin bir bölümü, "ikiz kuleler" saldirilarindan sonra Yurtta$larimizdan 'bazilarinin' yaptigini yapmaya karar verdi:

HEDEF GÖSTERMEK!

- Bazi Yurtta$larimiz iyi-kötü ayirimi yapma zahmetine katlanmadan, anlamaya çali$madan "kuruyla birlikte ya$i da yakarak", "Tüm Misyonerler Kötüdür, onlara kar$i harekete geçmeliyiz! " diyor!

- Bazi Hiristiyanlar da iyi-kötü ayrimi yapma zahmetine katlanmadan, anlamaya çali$madan "kuruyla birlikte ya$i da yakarak", " Tüm müslümanlar teröristtir, onlara kar$i harekete geçmeliyiz! " diyor!

Onlar bir adim ileri gittiler çünkü raporlara göre 11 Eylül saldirilarindan sonra camileri ve müslümanlari iyi - kötü ayirimi yapmadan hedef aliyorlar, saldiriyorlar!

Bu tür $eyler yapmakta Haklilar mi?

Degiller elbette ama nasil anlatacaksiniz onlara, anlamaya çali$mazlarsa Yazik olacak tüm "iyi" Müslümanlara!

Ayni $ekilde böyle devam ederse yazik olacak "iyi" Misyonerlere!

"Ikiz Kuleleri" yerle bir eden Teröristleri Tüm müslümanlarla özde$le$tirmek ne kadar dogruysa tüm Misyonerleri de ayni görmek o kadar dogrudur (!)

iKi GÖRÜ$TE ORTAK PAYDA, : ÖNYARGI!

YAZIK!..

Ho$çakalin...

Şah-Mat
01.04.2007, 22:35
SADIK Bir Müslümani Namaz kilmaktan hangi kuvvet alikoyabilir?
Gerekirse bu ugurda ölür, öyle degil mi?

Merhaba Önyargısız...,

Bunu engelleyen kuvveti biliyorum....

Onun adı İMAN'dır.....

İMAN her zaman Namazı yener....

Yazıdığınız yazıya katıldığım yerlerde var.....

Saygılarımla....,

sidarta54
01.04.2007, 22:49
yazılanları başından itibaren okumadım çünkü çok uzun geldi kuşkusuz güzel şeyler ona karşı ters şeyler yazılmış bazı yazılanlar ayetlerle süslenmiştir. bildiğim tek şey var yaradanın varlığını içimde hissetmem küçükken Allahı şehrimin ortasında duran büyük heykel sanar ondan korkardım bunu arkadaşlarıma anlatınca günah derlerdi sonra bir baktım yaradan benim içimde asıl güzellik orada en güzel ibadet yeride kalptir Allahı aradığımda bulduğum yerde kalptir. Hep derimki Kuran değişmeden kaldıysa Muhammedin kalbinde kalmıştır Allah kendinide kelamınıda kalbe yerleştirmiştir...

cemalettin
01.04.2007, 23:16
iKi GÖRÜ$TE ORTAK PAYDA, : ÖNYARGI!

YAZIK!..

Ho$çakalin...

"önyargı"lıyım...
ülkemizde faaliyet gösteren misyonerlerin hizmet ettiği dinin ve destekçileri olan ülkelerin kendilerinden olmayanlara "iyilik"getirdiğinin örneğini hatırlamıyorum.
"kurtuluşa ermek"istemiyorum....

"bizim dinimiz bize,sizin dininiz size"

zamanenin değerlerinden sayılması nedeniyle söz haklarının olması,serbestçe çalışabilmeleri ,boşluktaki kişileri ikna edebilmeleri mümkün olmasına rağmen
misyonerleri ülkem ve halkım için tehlikeli ve fazlasiyle zararlı olarak kabul ediyorum.
hristiyan ülkelerde kendi dinlerinden,insanlık vasıflarından uzaklaşmış pek çok birey var iken bizleri "kurtarmak" çabalarını samimi bulmuyorum...

vesselam

tarıkkubat
03.04.2007, 13:25
sofular demiş şarap haramdır , şarap benim günah benim kimene

öNYARGISIZ
11.04.2007, 20:46
Merhaba "cemalettin",

----- " "önyargı"lıyım..."

Yazik...

----- " kurtuluşa ermek"istemiyorum. "

Siz bilirsiniz...

Yaraticimiz herkese ÖZGÜR iRADE hediyesini verdi, siz de bunu "kurtulu$a ermeme" yönünde kullanabilirsiniz tabi...

Nuh Peygamber, 7 ki$ilik ailesiyle birlikte, "Tufan" in gelecegi hakkinda insanlari 50 yila yakin uyardi ama malesef hiç kimse bu uyarilara itibar etmedi, sonuç?

Küresel Tufan'dan sadece 8 ki$i kurtuldu, digerleri sizin seçiminizi yapti: "Kurtulu$a ermek" istemediler...

----- " bizim dinimiz bize,sizin dininiz size "

Eger bu söylediginiz uygulanmi$ olsaydi, Türkler hala "$amanizmi" ya$iyor olacaklardi.

Arap misyonerler "bizim dinimiz bize, sizin dininiz size" demediler ve kendi dinlerini Türk ve $aman Atalarimiza bir çok sava$la empoze ettiler.

Bkz. http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=28742

----- " misyonerleri ülkem ve halkım için tehlikeli ve fazlasiyle zararlı olarak kabul ediyorum. "

Bkz. http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=29380

Isa, Musa , Nuh, Davud vs. gibi peygamberler dünyada ya$ami$ EN BÜYÜK MiSYONERLERDi, onlarin Tek amaci Tanrisal mesajlari insanlara ula$tirmakti ancak onlar hep itildiler, hor görüldüler, tehlikeli sayildilar.

ben onlari örnek aliyorum ve onlar gibi "tehlikeli" damgasini yiyorum, bu beni $a$irtmiyor.

----- " hristiyan ülkelerde kendi dinlerinden,insanlık vasıflarından uzaklaşmış pek çok birey var iken bizleri "kurtarmak" çabalarını samimi bulmuyorum."

Benim yaptigim MiSYONERLiK dünyanin 236 ülkesinde yapiliyor yani Hiristiyan olarak bilinen tüm ülkelerde de yapiliyor ve oradaki insanlara KiLiSENiN degil TANRI'NIN ÖGRETiLERi sunuluyor.

Ho$çakalin...

cemalettin
12.04.2007, 01:05
önyargısız,mesaj 163:

güney kore'li bir misyoner (!) ile görüşmelerim olmuş idi.
sorduklarımın bazılarına cevap alamamış idim.
o görüşmeler sonucu düşüncelerimde haklı olduğumu anladımdı...

misyonerlerce ifade edildiği şekildeki "kurtuluş"a hamd olsun ki ihtiyacım yok.
her hangi bir molla veya emsali tarafından irşad edilmeye de.

şamanizm özünde gök tanrı inancı taşır.bu günkü Anadolu islam anlayışında pek çok izleri vardır.milletime her iki inanç da pek yabancı sayılmaz.

peygamberlerin hepsi yoldan çıkmış veya putperest olan kavimlere hitap etmişlerdir
bu günkü Anadolu insanı ise tarih boyu başkalarına devrine göre insanlık dersi vermiş bir neslin devamıdır.yoldan çıkmış olanları var ise Allah selamet versin derim ve iyi olmaları için gayret yine bizim insanımızdan gelsin isterim.bu milleti tarihten silmek amacında olanların yardımları ile değil.

musevi/hristiyan inancının milletime bir şey vereceğini asla kabul etmiyorum
arap müslümanlığından da fayda geleceğine inanmamaktayım.
tarih boyu musevilik/hristiyanlık veya araplar ile iç içe geçmiş ve onların inançları ile yoğrulmuş Türk kavimlerinin bu gün esamelerinin okunmadığını bilmekteyim.
halimden/halimizden memnunum.memnun olmayanlar kendilerine yeni yollar arayabilirler.

"çok mal haramsız,çok söz yalansız olmaz"deyişimizin de doğru olduğu inancındayım.

Allah kendisine güvenenlere yeter...

Seyduna
12.04.2007, 11:25
Hersey tekduze de olamazdi ki zaten. O zaman 'neden'ler ve 'nasil'lar olmazdi.

öNYARGISIZ
13.04.2007, 23:03
Merhaba "cemalettin",

----- " güney kore'li bir misyoner (!) ile görüşmelerim olmuş idi. sorduklarımın bazılarına cevap alamamış idim. "

Ben Hiristiyan degilim fakat Ona sorduklarinizi cevaplamaya hazirim.

----- " misyonerlerce ifade edildiği şekildeki "kurtuluş"a hamd olsun ki ihtiyacım yok. "

Ben ki$isel olarak kendi görü$lerimi veya Kilisenin, Ruhban Sinifin görü$lerini degil, Yaraticimizin kaleme aldirdigi Mesajlari iletiyorum eger yazilarima bakarsaniz genelde Ayetlerden alinti yaptigimi görürsünüz.

----- " peygamberlerin hepsi yoldan çıkmış veya putperest olan kavimlere hitap etmişlerdir "

Hayir...

Eger sizi iddia ettiginiz gibi olsaydi her gün "Kitap" inme zorunlulugu olurdu, dünya hiç bu kadar "Bozulmami$ti, yozla$mami$ti" ama binlerce yildir Tek bir Kutsal Ayet kaleme alinmadi, neden?

Mukaddes Kitabin yazili$ amaci sadece bozulmu$ toplumlari düzeltmek degildir...

----- " bu milleti tarihten silmek amacında olanların yardımları ile değil. "

Musa, Nuh, Isa vs. gibi Büyük Peygamberlerin yaptigi MiSYONERLiGI örnek alan Samimi biri, hiçbir ülkeyi silmek amacini güdemez çünkü böyle bir ki$i ne siyasetle ne de çikarla ugra$abilir.

----- " musevi/hristiyan inancının milletime bir şey vereceğini asla kabul etmiyorum arap müslümanlığından da fayda geleceğine inanmamaktayım. "

AYNI FiKiRDEYiM.

Ho$çakalin...