Orijinalini görmek için tıklayınız : Isparta ve Burdurdada Alevi Köyleri var.
ısparta ve burdurda alevi köyleri var.
arkadaşlar burdur ve ıspartadada alevi köyleri var.mesela burdur tefenni ve yeşilovada,ısparta senirkentte alevi köyleri var .detaylı bilgileri olanlar yazabilirler.eğer bu konuda elime bilgi ulaşırsa yazacağım.şimdilik bu kadar.
Evet burdurda söylediğin ilçelerde alevi köyleri var ama pek bağlı oldukları söylenemez burdurda yaşadığım süre boyunca rastlamadım alevi olduğunu açıkca söyleyene... hatırlayabilirsem birkaç alevi köyü eklerim bende
örtmen 07 12.05.2006, 17:25 slm ben ısparta merkezde edebiyat fakultesi ogrencisiyim ıspartalı aleviler goruselim cvp bekliyorum
slm örtmen ben de ısparta da edebiyat fakültesi öğrencisiyim.Belki biliyorsundur Hacı Bektaş-ı Veli Derneği var.Ara sıra canlarla gideriz oraya.Fırsat bulup da birara Alevi bir köye 'cem'e gideceğiz.Derneğe uğra istersen.selamlar
örtmen 07 21.06.2006, 15:21 msjı yeni gordum valla merak etme bulurum dernegi tanısırız saygılar dost
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
valla yeni gordum msjı merak etme bulurum dernegi tanısırız saygılar dost
ahmet yapar 08.08.2006, 13:30 Ispartadakİ Canlar Merhaba,
Ispartada Alevİlerİn YoĞunlukta OlduĞu Turan Mahallesİ Var. Oraya Gİdebİlİrsİnİz. Mahalle Devlet Hastanesİ Ne Yakin İÇİnde Askerİye İle İlgİlİ Bİr Bİrİm Var Ordan Bulabİlİrsİnİz. Annem O Mahalleden Ben Çok Sewerİm Orayi Sİzlerede Gİtmenİzİ Önerİrİm.
Haydaryiğit 10.08.2006, 13:52 Merhaba ben Semih.
Isarta Yalvaç doğumluyum. Körküler Kasabası da bizim köydür.. Orada biz aleiler ve sünniler birlikte yaşayoruz.. Her sene sevgi ve dostluk festivalimiz vardır ve hep birlikte bazı Ozanlarımızla her sene kutlarız. Kasabamızda dört mahalle vardır ve kasabamızın ortasından geçen bir çay vardır. Yukarı tarafında bizler aşağı tarafında da sünniler ikamet ederler. Bu arada uluborlu ve Senirkentte de akrabalarım bulunmaktadır. Alevi köy değil bizimkisi ama Bir kasaba çoğunluğu alevi ama sünnilerle de kardeş gibi yaşıyoruz barış içinde.. Ne mutlu sevgiye dostluğa kardeşliğe.. bunun da örnek olmasını istiyoruz..
hizir_potter 06.09.2006, 16:16 ...
ahmet yapar 06.09.2006, 23:32 merhaba hızır potter ;
bende burdur tahtacılarındanım
tanışalım. eğer burdurluysan seni mutlaka tanırım
kimlerdensin
hizir_potter 07.09.2006, 14:09 ...
asthmesid 23.10.2006, 20:09 Arkadaşlar. Ben Isparta'nın Uluğbey kasabasındanım. Kasabanın tamamı alevidir. Isparta'da dışardan gelen alevi canlar olursa görüşelim.
karli_dag 13.11.2006, 17:30 ısparata ali köyü var
AnTaLyA-CeNk 25.11.2006, 11:19 gurban olurum ben bu tahtacılaraaaa...
YABANGULU 01.12.2006, 12:10 Merhaba
Bende Ispartaliyim Ve Alevİyİm Ispartanin İÇİndenİm Ispartadakİ Alevİ KÖylerİyle İlgİlİ Sadece AlİkÖy Ahalİsİnİn Alevİ OlduĞunu Bİlİyorum Ama BİldİĞİmİz Yanİ Bİz Canlardan Farklilar
mesutcal 06.12.2006, 23:09 Burdur Yeşilova'da Niyazlar Köyü var Yeşilova'ya 3km
erkan durmus 14.01.2007, 23:06 Aynı sayfaya VELİBABA SULTAN ULUĞBEY-ISPARTA adıyla bölgemiz hakkında yeteri kadar bilgi aktarmaya calıştım ben uluğbey kasabası dedelerinden Erkan DURMUŞ sevgilerimle
mercan62 18.01.2007, 20:53 merhaba direniş bende ıspartada iktisat okuyorum senle ve örtmenle tanışmak isterim ıspartada canlar çok önemli olan birbirimizi bulmak
Merhaba Canlar;
Isparta'nın Gönen İlçesine Bağlı Gümüşgün (Baladız) Köyü tamamı alevidir. Köyde Tez Mehmet Dede Türbesi, Sinan Dede Türbesi, Çalı Dede, Şeh Mehmet Dede, Şirin Baba Türbesi, Hasan Dede Türbesi, Hüseyin Dede Türbesi, Beşlir Ali Dede Türbesi, İğdeli Dede bulunur.
aligültekin 24.01.2007, 10:35 biz dinler aşiretindeniz hehehee
ağabey ben hızır tanımadın mı?
msn den görüşelim.
daha benim özle mesaj bölümü aktif olmadı eğer senin aktifse msn adresini at ben ekleyeyim...
emirler geresin [güneykent] ıspartanın gönen ilçesine bağlı bir beldesidir adını hacı bektaş velinin erenlerin hesi ziyarete gelir taptuk emre gelmez o zaman taptuk emre bu yurta bulunmaktadır hacı bektaşı veli emirle gelesin der bundan böyle bu yurta emirler geresin diye anılır kasaba 1950 li yılarda yeksan alevidir beştane dede ocağı vardır ısparta burdur konya havalisinde talipleri vardır şimdi ise dört hane alevi kalmıştır yunus emre vetaptuk emre yurdudur
merhabalar ben canan bende Ispartanin gönen ilçesindenim ve gönende de hem alevi hem sünniler var. hiç anlasmazlik yasanmadi simdiye kadar yasanmaz da hepimiz insaniz sonuçta....
Sanirim bilmedigimiz daha pek çok alevilerin oldugu il ve ilçe var.
Haydaryiğit 09.02.2007, 13:08 merhabalar ben canan bende Ispartanin gönen ilçesindenim ve gönende de hem alevi hem sünniler var. hiç anlasmazlik yasanmadi simdiye kadar yasanmaz da hepimiz insaniz sonuçta....
Sanirim bilmedigimiz daha pek çok alevilerin oldugu il ve ilçe var.
Merhaba Canlar;
Isparta'nın Gönen İlçesine Bağlı Gümüşgün (Baladız) Köyü tamamı alevidir. Köyde Tez Mehmet Dede Türbesi, Sinan Dede Türbesi, Çalı Dede, Şeh Mehmet Dede, Şirin Baba Türbesi, Hasan Dede Türbesi, Hüseyin Dede Türbesi, Beşlir Ali Dede Türbesi, İğdeli Dede bulunur.
Muharrem Ayında Baladız Köyündeydim (halam burada ikamet ediyor).Sinan Dede,Tez Mehmet Dede,Çalı Dede,Şeh Mehmet Dede,Şirin Baba,Hasan Dede, Hüseyin Dede,Beşlir Ali Dede ve İğdeli Dede aşkına hafta sonlarında Aşure Yemeğimizi yemeye gitmiştim.Erenler aşkına Aşure'ler kaynatılır burada. Ziyaretçiler günlerce buraları gezerler ve dua ederler.
"Muharrem Ayında Baladız Köyündeydim (halam burada ikamet ediyor).Sinan Dede,Tez Mehmet Dede,Çalı Dede,Şeh Mehmet Dede,Şirin Baba,Hasan Dede, Hüseyin Dede,Beşlir Ali Dede ve İğdeli Dede aşkına hafta sonlarında Aşure Yemeğimizi yemeye gitmiştim.Erenler aşkına Aşure'ler kaynatılır burada. Ziyaretçiler günlerce buraları gezerler ve dua ederler.[/QUOTE]"
Sevgili Ausroseland arkadaş bende ordaydım. Keşke görüşebilseydik diyecem ama tanımıyorduk birbirimizi. Umarım karşılaşmak, haberleşmek dileğiyle. sevgiyle kalın..
gönül dostu 12.02.2007, 15:36 mr. canlar Isparta da bizde varız. Hünkarı piri seven ali yi seven ve muhabbeti gönülden ve hak muhabbeti olsun diyen canlarla muhabbet etnek isteriz.
gönül dostu 12.02.2007, 15:42 ilya can ve ausroseland can keşke görüşseydik baladız da. sinan dede de veya şirin dede de biz de orada gönül kattık emek kattık ve dostlara kucak açtık.
gönül dostu 12.02.2007, 15:47 "Muharrem Ayında Baladız Köyündeydim (halam burada ikamet ediyor).Sinan Dede,Tez Mehmet Dede,Çalı Dede,Şeh Mehmet Dede,Şirin Baba,Hasan Dede, Hüseyin Dede,Beşlir Ali Dede ve İğdeli Dede aşkına hafta sonlarında Aşure Yemeğimizi yemeye gitmiştim.Erenler aşkına Aşure'ler kaynatılır burada. Ziyaretçiler günlerce buraları gezerler ve dua ederler."
Sevgili Ausroseland arkadaş bende ordaydım. Keşke görüşebilseydik diyecem ama tanımıyorduk birbirimizi. Umarım karşılaşmak, haberleşmek dileğiyle. sevgiyle kalın..[/QUOTE]
ilya can ve ausroseland can keşke görüşseydik baladız da. sinan dede de veya şirin dede de biz de orada gönül kattık emek kattık ve dostlara kucak açtık.
Haydaryiğit 12.02.2007, 17:02 Gönül Dostu Can ve İlyacan gelecek defa sizi yine orada görmek isteriz..
Ben yine orada olacağım...Görüşmek dileğimle..
Saygılar..
aligültekin 13.02.2007, 09:30 merhaba gönende pazar mahallesinden misiniz mustafa dedeyi tanıyorsunuzdur emirler geresine gitside gerceye HU ateşini uyandırsın dedelik taliplerin sorunlarına inmekle olmalıdır hünkarı pir nasıl sarı ismail i emirler geresine gönderdi ise mustafa dede de bu zamanın sarı ismaili olsun bekleriz sizleri HAK MUHAMMED ALİ dedik derildik mihman can kardeşler sefa geldiniz Hak nasip etti şükür görüştük mihman can kardeşler sefa geldiniz
aligültekin 13.02.2007, 10:37 MERHABA canan kardeş gönende pazar mah danmısın omah dasan seni ve mustafa dedeyi gerceye HU ateşini yakmaya emirler geresine davet ediyorum mihman MUHAMMED ALİ dir
gönül dostu 13.02.2007, 11:16 dede dediğin toplar canları, dede arı olmalı ve arıtıcı olmalı diye düşünüyorum.
Fakat yöremiz dedeleri toplayıcı ve arıtıcı olmaktan öte, hem dağıtıcı, hemde himmete muhtaç hale gelmişler. İkrardan dönenler, allahı inkar edenler, aleviliği başka yölere çekenler, dedeliğini siyasi amaç için kullananlar, hepsi mevçut.
Canlar bakan gözünüzü değil gönül gözünüzü iyi açın ve iyi analiz yapın. Sadece adı dede olanlarla yola çıkarsanız ve dede diye onları yörenize davet ederseniz yoldan ve imandan çıkarsınız. Riyakarlıktan uzak durunuz. Ali dostumuz göneni iyi biliyor heralde o halde dedeleride iyi tahlil etsin. muhabbetle aşkile....niyaz.
bülent20 15.03.2007, 20:50 burdurun yeşilova ilcesinde niyazlar köyüüü yozlaşmamıştır saklamazlar
bülent20 15.03.2007, 20:53 ayrıca temluz ayının ilk haftası burdur yeşilova niyazlar köyünde şenlikler oluyor herkez katılabilir bu bir duyurudur
bülent20 15.03.2007, 20:54 cem törenleri ve semah ekiplerinin katılımlarıda oluyor
Merhaba ben Semih.
Isarta Yalvaç doğumluyum. Körküler Kasabası da bizim köydür.. Orada biz aleiler ve sünniler birlikte yaşayoruz.. Her sene sevgi ve dostluk festivalimiz vardır ve hep birlikte bazı Ozanlarımızla her sene kutlarız. Kasabamızda dört mahalle vardır ve kasabamızın ortasından geçen bir çay vardır. Yukarı tarafında bizler aşağı tarafında da sünniler ikamet ederler. Bu arada uluborlu ve Senirkentte de akrabalarım bulunmaktadır. Alevi köy değil bizimkisi ama Bir kasaba çoğunluğu alevi ama sünnilerle de kardeş gibi yaşıyoruz barış içinde.. Ne mutlu sevgiye dostluğa kardeşliğe.. bunun da örnek olmasını istiyoruz..
Merhaba sevgili can...
Bende Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda askerim.
Haydaryiğit 16.03.2007, 16:05 Merhaba sevgili can...
Bende Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda askerim.
Selam can abim.Ben de şu son sekiz yıldır Antalya'da yaşıyorum.Ancak kardeşlik gecemizi hiç kaçırmamaya çalışırım... Antalya'ya taşınalı 8 sene oldu da... Isparta'ya yakında gideceğim...Belki irtibata geçeriz ozaman...
Saygılarımla...
Selam can abim.Ben de şu son sekiz yıldır Antalya'da yaşıyorum.Ancak kardeşlik gecemizi hiç kaçırmamaya çalışırım... Antalya'ya taşınalı 8 sene oldu da... Isparta'ya yakında gideceğim...Belki irtibata geçeriz ozaman...
Saygılarımla...
Eğer gelirsen görüşürüz can kardeşim neden olmasın yeter ki haberleşelim geleceğin zaman.Foruma da yazarsın olur ya da özel mesajdan da irtibata geçeriz nasıl istersen.Yalvaç Eğirdir e yakındı sanırım.Ancak gelirsende 4 ay içinde gel Isparta ya çünkü 4 ay sonra askerliğim bitiyor.:14:
Haydaryiğit 18.03.2007, 00:16 Eğer gelirsen görüşürüz can kardeşim neden olmasın yeter ki haberleşelim geleceğin zaman.Foruma da yazarsın olur ya da özel mesajdan da irtibata geçeriz nasıl istersen.Yalvaç Eğirdir e yakındı sanırım.Ancak gelirsende 4 ay içinde gel Isparta ya çünkü 4 ay sonra askerliğim bitiyor.:14:
Tamam can abim beni de turizm sezonu bekliyor.Çalışmadan önce gelmeye çalışacağım... Yalnız Yalvaç Eğirdir'e biraz uzak kalıyor ama kurtulup gelmeye çalışırım.. grşmk üzere...
mercan62 19.03.2007, 10:44 merhaba canlar ben sdü iktisat öğrencisiyim ısparta ve civar köylerdeki canlarla tanışmak isterim
Cemoli12 10.04.2007, 15:54 burdur gölhisar kargalı köyü alevi köyüdür canlar!!!gölhisarda da 2-3 tane alevi köyü var zannedersem!!!
Ben ısparta yalvaç körküler kasabasından alevi formda kendi aradığı bilgilere ulaşmak isteyen ve kasabasının 4/3 alevi 4/1 sünni olan bir kasaba evladıyım Atatürk düşünce ve ilkeleri ile alevi anlayışı sahip olan bir kişiyim ve kasabamızda yaklaşık %90 öyledir.
slm ben süleymanın akrbası alihan çarkacı
sevgili yaban gülü Ispartalıyım ve aleviyim diyorsun. Ali köyü var diyorsun bizden farklılar diyorsun.Ispartaya en yakın; Ali Köyü, Yakaören, Cünür mah. alevi köyleridir. Ayrıca Isp. 26 km. mesafede Baladız yani gümüşgün Köyü, Gönen İlçesinin bir mahallesi, Körküler Kasabasının bir bölümü, Senirkent ulubey Kasabası hepside alevi köy ve kasabalarıdır. Hepsininde Küçük nüans farkları dışında cem erkan ve yolları sürekleri aynıdır.Ben fakir baladızın dedesi kadir. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.bütün bu yola gönül verenlere aşkı niyaz. Gerçeğe hu...!
senirkent sünnidir, ispartaya bagli.
bizim köyle (ULUGBEY) senirkent arasi 3 km.
detayli bilgi icin köyün site adresi
www.ulugbey.de
halilçarkacı 16.06.2007, 16:42 :surrender Canlar Ben Halil ÇARKACI Ispartanın Yalvaç İlçesi Körküler Kasabasında Bu yıl 17.düzenliyeceğimiz"sevgi ve kardeşlik"festivalimizin sanatçı konukları GÜLER DUMAN...KIVIRCIK ALİ ve AŞIK EMRAH MAHSUNİ festival tarihi 07.07.2007 cumartesi günü SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ bu güzel organizasyonu bizlere düzenleyen ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.:surrender:scooter:
ibocalik 16.07.2007, 14:45 ben ıspartalıyım aleviyim burda sandığınızdan çok alevi köyü var ayrıyeten alevi sunnı karışık köylerde var......
ibocalik 16.07.2007, 14:48 sevgili yaban gülü Ispartalıyım ve aleviyim diyorsun. Ali köyü var diyorsun bizden farklılar diyorsun.Ispartaya en yakın; Ali Köyü, Yakaören, Cünür mah. alevi köyleridir. Ayrıca Isp. 26 km. mesafede Baladız yani gümüşgün Köyü, Gönen İlçesinin bir mahallesi, Körküler Kasabasının bir bölümü, Senirkent ulubey Kasabası hepside alevi köy ve kasabalarıdır. Hepsininde Küçük nüans farkları dışında cem erkan ve yolları sürekleri aynıdır.Ben fakir baladızın dedesi kadir. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.bütün bu yola gönül verenlere aşkı niyaz. Gerçeğe hu...!
tanışalım bende çünür mh.sindenim aleviyim.....
ibocalik 16.07.2007, 14:50 merhaba canlar ben sdü iktisat öğrencisiyim ısparta ve civar köylerdeki canlarla tanışmak isterim
tanışalım ben ısparta merkezdenim........
aymetyilmaz 22.07.2007, 16:39 sevgili yaban gülü Ispartalıyım ve aleviyim diyorsun. Ali köyü var diyorsun bizden farklılar diyorsun.Ispartaya en yakın; Ali Köyü, Yakaören, Cünür mah. alevi köyleridir. Ayrıca Isp. 26 km. mesafede Baladız yani gümüşgün Köyü, Gönen İlçesinin bir mahallesi, Körküler Kasabasının bir bölümü, Senirkent ulubey Kasabası hepside alevi köy ve kasabalarıdır. Hepsininde Küçük nüans farkları dışında cem erkan ve yolları sürekleri aynıdır.Ben fakir baladızın dedesi kadir. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.bütün bu yola gönül verenlere aşkı niyaz. Gerçeğe hu...!
Dedem ben mollaların ortanca ahmet.. :wink: konuştuk senle gerçi ama mesaj da atayım dedim.. 30unda izne çıkıcam gelince de görüşürüz zaten.. kendine iyi bak.. bütün canlara da selamlar...
sevgili can tanışalım. 556 53 45 telefonu ara kadir diye sor ozaman ulaşırsın
ahmetim yeni okudum mesajını teşekkur ederim. muhabbetle kucaklarım
arkadaşlar ,inasan olmamı insanlığı rehber edinmemi sorgulıyan bir olarak olmama neden olan deyerli insan merhum ilk okul öretmenim mustafa özkan nı saygıyla anıyorum .
hocam insanları sevmemizi öretin direnmeyi ayakta durmayı doğruya doğru yanlışa yanlış deme casareti içimizde olmasını sağladın,sen fiziksel olarak yoksun düşünce olarak bereberiz hacam kalbimizde yaşıyorsun ,ruhun şahd olsun.
merhum ilk okul öretmenim mustafa özkan ispartanın bir köyündendi.
saygılarımla.
slm canlar ben engin alanyadan. ısparta uluğbey de ev yaptırdım. tamamı alevi ve kültürlerine sahip cıkıyorlar. Bende alevi olarak bu kasabaya yerleşmeye karar verdim.
|