Orijinalini görmek için tıklayınız : Zonguldak

SELLDA
08.04.2006, 22:14
sadece orta ve doğu karadeniz değil bunların dışında tabiki batıda da bunlara ilave yerler var.zonguldak ereğlide bi çok köy vardır,sadece alevilerin yaşadığı.sınırlamak yerine bilinmeli ki heryerde bizim insanlarımız mevcut!!!

ezgim
27.04.2006, 22:39
merhaba zonguldak ta uzun yıl kaldık ama dediğiniz alevi köylerine bi türlü gitme fırsatı bulamadık.

cihan_kacmaz
12.07.2006, 13:51
bende kozluda uzun yıllar yasadım ordada cok war ama erglıde oldugunu bılmıyordum

ezgim
09.12.2006, 19:08
zonguldak ta yaşayanlar canlar selamlar katılınız.CANLAR SELAM

dertehli
12.12.2006, 13:11
Kdz Ereğli'den selamlar

mehmettyz
01.02.2007, 01:38
sadece orta ve doğu karadeniz değil bunların dışında tabiki batıda da bunlara ilave yerler var.zonguldak ereğlide bi çok köy vardır,sadece alevilerin yaşadığı.sınırlamak yerine bilinmeli ki heryerde bizim insanlarımız mevcut!!!

eregli de bir cok alevi köyü yok. Sadece bir tane var onun mahalleleri cok.her alevi köylerinde oldugu gibi daginik

Şoreş
01.02.2007, 01:50
Karadeniz Alevileri genellikle Çepni Türkmenlerinden oluşur.

serkanbaki
01.02.2007, 19:55
ben de zonguldak doğumluyum fakat zonguldakta alevilerin yaşadığını daha önce duymamıltım.hatta forumdan bi ablamız vardı zonguldaklıyım deyince baya bi şaşırmıştım.

sempatik33
09.02.2007, 19:00
zonguldak güzel bir yer bende yazın gezdim ve gördüm benim için tam yasanacak yermis dedim kendi kendime...
arkadaslar birazda resim falan ekleseniz zonguldagın güzel olurdu

murat222
12.02.2007, 13:53
zonguldak alaplıya bağlı 4 tane alevi köyü var.bunlardan biri de belediyelik bir kasaba.ismide gümeli belediyesi.alevi bir kasabadır........

Aşağıdaki yazıda karadeniz ereğlisi gündem gazetesinin internet sayfasından alınmıştır.

Alevi vatandaşlarımız “Cemevi” istedi
Yazar GÜNDEM
Pazar, 04 Şubat 2007
Alaplı Gümeli beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organizasyonunda yapılan Aşure Günü programında, Alevi vatandaşlarımız Ereğli ve Alaplı’ya Cemevi yapılmasını istedi.
Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’ndaki Aşure Günü programına Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Şefik Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yıldırım, Ereğli Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Arıkan, bazı daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Gümeli, Alaplı ve Ereğli’den kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Gecede konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, böyle bir organizasyonu düzenlediklerinden dolayı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ne teşekkür ederek,”Bildiğiniz üzere Anadolu da çok uzun yıllardır medeniyetler kuran Türk düşünürlerinin , ortak görüşü Hacı Bektaşi Veli’mizin, Yunus Emre’mizin,Mevlana’mızın ortak görüşü, hoş görü insanlar arasında sevgi ve saygı ve kardeşlik ,barış ve dostluk olmuştur.Biz bu coğrafyada yasayan Türkler olarak Malazgirt savaşından bugüne kadar tüm dünyaya kardeşlik ,barış ve dostluk götürdük bunu da devam ettiriyoruz.Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu bu topraklar üzerinde hep birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak yaşamımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.” Dedi.

SELLDA
11.03.2007, 21:27
arkadaşlar bir çok alevi köyü vardır,biz 25 senedir burda yaşıyoruzzz,bir tane değil... anlamsızca yok öle değil böyle demenin anlamı yok,emin olunuz ki bildiğim şeyleri yazıp paylaşmaya çalışıyorum...

mehmettyz
22.03.2007, 11:33
Alaplidan tüm canlara merhaba

ernic 45
26.03.2007, 02:13
alaplilar güvenc abdallami bagli cepni misiniz

ernic 45
26.03.2007, 02:58
ben birgün carsidaydim kahve icerken bistroda zülfikar takmis boynunna bir genc geldi 20yaslarinda masama geldi ayakta icme yeri de vardi kahve kalabalik oldugu icin yanima geldi o da kahve iciyordu muhabete daldik sordum alevimisin dedim evet dedi nerelisin zonguldakliyim deyince sasirdim yav dedim benim 100 yakin zonguldakli arkadasim var dedim ilk defa seni duyuyorum dedim dedi alapliyim neyse demek ummadigimiz yerde bile var

dost engin
30.03.2007, 02:20
Arkadaslar oncelikle hepinize merhaba..Siteye yeni bir uye olarak ilk dusuncem acaba zonguldaktaki alevilerden haberleri ne kadar var oldu ve burayi buldum.Sizlere zonguldakdaki alevileri anlatmaya calisayim eksigim olursa affola.Zonguldakta alevi nufusunu en yogun oldugu yer Alapli ilcesinin beldesi olan Gümeli beldesidir ve nufusu Eregli ve Alapli ilçesine goc edenler disinda 2500 civarindadir.Eregli ilcesinde ise Akkoy ve Karakavuz olmak üzere 2 tane koy bulunmaktadır bunların nufusunun toplamida 1500 civarindadir.Eregli ve Alaplida ise bu uc koyden goclerle olusan 3000 civarinda alevi yasamaktadir.Butun bu alevilerin atalari ise 1880 lerden bu yana Ordu Gürgentepe yogunluklu olmak uzere Gürgentepe ve Samsundan goc etmislerdir.Aslinda bu uc koy tamamen akrabadirlar ve aralarinda sadece bir tepe vardir ki bu karadenizde cokta onemli degildir fakat ilce sinirlarindan dolayi Eregli ve Alapliya baglanmislardir.Simdilik bu kadar ilerde bu koylerin resimlerinide eklemeye calisacagim.Sorulariniz varsa memnuniyetle cevaplandirabilirim.

dost engin
01.04.2007, 11:05
devamı gelecek...

dost engin
01.04.2007, 12:24
Dostlar bu resimler de benim memleketimden...Genelde yaylamızdan...

nihat 61
01.04.2007, 12:56
oo resimler çok güzel manzaralar harika böyle güzel yerleri bize göterdigin için sagol

dost engin
03.04.2007, 16:47
Beldemiz klasik karadeniz edasına sahiptir.Evlerin arası pek yakın sayılmaz cok genis bi alana yayildigi icin ancak bu kadar oluyor.:)

SELLDA
02.05.2007, 22:53
resimler çok güzellll ellerine sağlık...

sausen
02.05.2007, 23:00
zonguldak alaplıya bağlı 4 tane alevi köyü var.bunlardan biri de belediyelik bir kasaba.ismide gümeli belediyesi.alevi bir kasabadır........

Aşağıdaki yazıda karadeniz ereğlisi gündem gazetesinin internet sayfasından alınmıştır.

Alevi vatandaşlarımız “Cemevi” istedi
Yazar GÜNDEM
Pazar, 04 Şubat 2007
Alaplı Gümeli beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organizasyonunda yapılan Aşure Günü programında, Alevi vatandaşlarımız Ereğli ve Alaplı’ya Cemevi yapılmasını istedi.
Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’ndaki Aşure Günü programına Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Şefik Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yıldırım, Ereğli Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Arıkan, bazı daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Gümeli, Alaplı ve Ereğli’den kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Gecede konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, böyle bir organizasyonu düzenlediklerinden dolayı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ne teşekkür ederek,”Bildiğiniz üzere Anadolu da çok uzun yıllardır medeniyetler kuran Türk düşünürlerinin , ortak görüşü Hacı Bektaşi Veli’mizin, Yunus Emre’mizin,Mevlana’mızın ortak görüşü, hoş görü insanlar arasında sevgi ve saygı ve kardeşlik ,barış ve dostluk olmuştur.Biz bu coğrafyada yasayan Türkler olarak Malazgirt savaşından bugüne kadar tüm dünyaya kardeşlik ,barış ve dostluk götürdük bunu da devam ettiriyoruz.Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu bu topraklar üzerinde hep birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak yaşamımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.” Dedi.

Arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrudur. Bende Alaplı da bulundum.
Ayrıca Alaplı merkezde Ordu'dan gelmiş Alevilerde var.
Bu evlere bizzat gittim. Oturduk sohbet ettik.
Ama biraz bilgi eksiklikleri var ve kültürlerine biraz yabancılar.
Ama bulunduğum zaman içerisinde kendi bilgi daarcığım içinde sorularına yanıt aradım.
Güzel günlerim geçti. Bana oldukça yardımları da olmuştur.
Alaplı dan olan varsa tanışmak isterim ayrıca...

SELLDA
02.05.2007, 23:08
herseyiii doğruu söyledindeeee kardeşimm kültürlerineee nasılll uzaklarr söyler misinnnn??? okadarrr bağlılar ki unuttukları atladıklarıı birşey bile yokturr... ordudan gelen dedeler ve gümelide ki dedeler yeterince bu işi yürütüyorlarrr... kusura bakma düzeltemeden geçemedimm...
ben ne kültürüne uzakk insanlarr ve ben aleviyim deyip birsey bilmeyenn değişik yörelerden insanlar tanıyorumm...
bence aksine ereğli alaplı yöresi bunu en iyi sekilde idame ettiren bir toplumdur..

sausen
02.05.2007, 23:24
herseyiii doğruu söyledindeeee kardeşimm kültürlerineee nasılll uzaklarr söyler misinnnn??? okadarrr bağlılar ki unuttukları atladıklarıı birşey bile yokturr... ordudan gelen dedeler ve gümelide ki dedeler yeterince bu işi yürütüyorlarrr... kusura bakma düzeltemeden geçemedimm...
ben ne kültürüne uzakk insanlarr ve ben aleviyim deyip birsey bilmeyenn değişik yörelerden insanlar tanıyorumm...
bence aksine ereğli alaplı yöresi bunu en iyi sekilde idame ettiren bir toplumdur..

Can yanlış anladın ben merkezden bahsediyorum...
Alaplı tepeüstü...

SELLDA
03.05.2007, 03:56
çok küçükkk bir azınlıktan bahsediyorsunnn... herkes emin olabilirkii biz yeterince baglıyız kültürümüze ve herseyiyle yasıyoruzz lafla degil...

dost engin
08.05.2007, 23:24
Kesinlikle Selda sana katılıyorum Yusuf'un bahsettikleri kişiler bencede azınlıkta.Bende Gümelidenim alaplı ve eregli de bircok akrabam var istanbulda ve bursada yasadım acıkcası her toplumda kendi toplumundan kopmus insanlar vardır (Ayrıca alaplı ve ereglideki alevilerin %99 u gümeli,karakavuz ve akköy den dir)Yinede buralardaki aleviler yollarına cok baglılardır istisnalar hariç tabi.

onur2434
13.05.2007, 22:46
ayrıca belitmek isterim zonguldak merkezde oturan erzincanlı alevilerde mevcuttur babamın teyze tarafından baya bi akrabası vardı hatta halamda orda ikamet ediyorlar 10 temmuz mahallasinde

Paşalıoğlu
09.08.2007, 09:03
Dost Engin'in söylediği gibi Alaplı ve Ereğli'de yaşayan Alevilerin kökeni Ordu Gürgentepe başta olmak üzere Ordu'dur. Bir kısmının kökeni ise Kürtün'dür, tıpkı Gürgentepe'lilerin bir kısmının Kürtün kökenli olması gibi. Yüzyılı aşkın bir zamandan önce olan bu yerleşimler Ereğli Demir Çelik kurulduktan sonra tekrar hızlanmıştır. Gürgentepe'den Ereğli ve Alaplı'ya göç halen devam etmektedir. Alaplı ve Ereğli'de çok sayıda akrabam vardır. Örneğin dayımın kızı Ordu Gürgentepe'den Ereğli'ye gelin gitmiştir.

seth87
20.02.2008, 19:53
bu bilgilerin hemen hemen hepsi doğrudur...

bende Gümeli beldesindenim...

söylendiği gibi biz gümeli alevileri zonguldaktaki alevilerin hemen hemen hepsini oluşturmaktadır....

buraya gelen alevilerin tamamına yakını ordu gürgentepeden gelmiştir...

ve etnik olarak gürgentepe alevileri Oğuzların üçok kolunun çepni kolundan gelmişlerdir...

buda gümelililerin tamamıyle türk kokenli olduğunun kanıtıdır...

Engin bey sizinle de tanışmak isterim...

Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin...
Ne mutlu Türk'üm diyene...
Atam izindeyiz...

murat222
26.02.2008, 00:03
alaplı gümeli nin yanısıra zonguldak ereğlide de 2 alevi köyü vardır..

seth87
28.02.2008, 00:00
alaplı gümeli nin yanısıra zonguldak ereğlide de 2 alevi köyü vardır..

eğer o köylerin kokenini araştırırsan yine gümeli'yi bulursun...

çünkü şu anda olduğu gibi eskiden de muazzam bi göç vermiştir gümeli ereğli'ye ve alaplı'ya ayrıca nispeten zonguldak merkeze...

murat222
23.03.2008, 16:30
eğer o köylerin kokenini araştırırsan yine gümeli'yi bulursun...

çünkü şu anda olduğu gibi eskiden de muazzam bi göç vermiştir gümeli ereğli'ye ve alaplı'ya ayrıca nispeten zonguldak merkeze...

bu köylerin kökeni gümeli olabilir veya olmayabilir..şu bir gerçek bu köyler bahsettiğin yeni dalga göçle kurulmuş değil...kökeni eski köylerdir bunlar..

seth87
02.05.2008, 02:30
Gümeli hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler ve gümeliden olan canları
www.gumeliforum.com (http://www.gumeliforum.com) forumuna davet ediyorum...