Orijinalini görmek için tıklayınız : sinema: hayal gücü ve yaratıcılık
hayal gücü ve yaratıcılık ancak sinemada bulunabilir.aksini iddaa eden varsa konuşalım.Nedeni:hayatın gerçeklerini ancak objektiften çekilmiş film karelerinde bulabilirsiniz.stanley kubrıck soyle dıyor hayat bır ummansa ben kamera objektıfıyım.
bu konuyu türkiye ve amerikan sineması hakkınızdaki görüşleri almak için başlattım
görüşlerinizi bekliyorum.....
merhaba, amerikan sineması daha çok filmlerine siyaseti alet ediyor siyaseti alet ediyor derken açıklama yapıyım zamanında kovboy filmleri vardı ve biz hep kızılderilileri kötü insan kovboyları iyi insanlar olarak bilirdik ama gerçeği kovboylar tam bir eşkiyaymış,sonra rambo serisi başladı sonra vietnam savaşı sonra rocky 4 filminde ruslara filmle meydan okudular sonra sovyetler dağıldı bunlar sizce rastlantımı?
matrix filmine gelince matrix 1 serinin ilk filminde bilim adına çok şey vardı ama 2 ve 3 de iş son mesih olayına geldi? raslantımı bilemem sonradan da hristiyanlığı yaymak için politikalar başladı
türk filmlerine gelince eski türk filmlerinde aradığım saflığı dürüstlüğü ve kaliteyi hep gördüm, halada hiç sıkılmadan seyrediyorum,
şimdiki türk filmleri biraz senaryoyu amerikadan kopya mı çekiyor desem,
son olarak şunu eklemek isterim türk sinemasında çok kaliteli filmler var çok kaliteli oyuncularda ama bir gerçek var, herkes sanatçı olamaz bu işin bir eğitimi var size tek örnek veriyim
ferhan şensoyla -özcan denizin arasında ne fark var, ikiside filmlerde oynadı,
aslında kıyaslamak bile yanlış ama bu işin ustaları dururken başkalarının her işe el atması kaliteyi düşürüyor,
saygılarımla
yusufçukgecegez 10.04.2006, 01:52 bu konu hemen dikkatimi çekti çünkü ,hayal gücü ve yaratıcılık,sihirli kelimeleri geçiyor burda,beni ençok cezbeden iki kelime.bence yönetmenlerin bir eksiği var pekçoğunun.hayal edebiliyolar ama çizemiyorlar.filmleyebiliyorlar ama resmedemiyorlar.tabi ,onlar yönetmen,ressam değilki çizsinler diyebilirsiniz.ama bir düşünün,hayal gücü olan ,hayal ettiğini çizebilen bir yönetmen filmini çekerkende daha başarılı olmazmı sizcede.hayal gücümüzü,çizmeden filme aktarmak,bana parayı tanıyabilen,ama sayıları bilmeyen bir tüccar örneğini hatırlatıyor.saygılarımla.
mrb ıyon06 amerikan sineması 80 li dönemlerinde tamamen kendi ideolojisini yansıtan filmler çoğunluktaydı.burda haklısın.son dönemde amerikan karşıtı filmler çoğalmaya başladı.özellikle spilberg,kubrıck,scorsisi bu yönetmenlerin filmleri gerçekten amerikan ideolojisini kurcalayıp sorguluyor.izlemeni tavsiye ederim. türkiyedeki filmler 80 lerde yeşilçam büyük ustaları barındırıyordu. suan da gercekten de yine iyi oyuncular var iyileşmeye doğru ilerliyoruz
mrb yusufcukgecegez yönetmenler daha çok filmlerinde , filmde vermek istediği meşaj üzerine yoğunlaşıyorlar. onlar için önemli olan seyircinin bunu almasıdır.tabiki işin mali boyutuda önemli görülen objelerden biridir. sunu örnek olarak verebilirim bugün oscar ödülleri verilirken filmin bütçesini baya önemsiyorlar. bana göre bu belirleyici olmamalı ama benim gibi düşünmüyorlar herhalde. filmini çekmeden önce çizen bir yönetmen tabiki başarısı yüksek olur ama onlar için daha önemli olan var olan seneryonun en iyi sekilde görüntülenmesi. her sanatının kendine has güzelliği onu var eder diye düşünüyorum.
mrb ıyon06 amerikan sineması 80 li dönemlerinde tamamen kendi ideolojisini yansıtan filmler çoğunluktaydı.burda haklısın.son dönemde amerikan karşıtı filmler çoğalmaya başladı.özellikle spilberg,kubrıck,scorsisi bu yönetmenlerin filmleri gerçekten amerikan ideolojisini kurcalayıp sorguluyor.izlemeni tavsiye ederim. türkiyedeki filmler 80 lerde yeşilçam büyük ustaları barındırıyordu. suan da gercekten de yine iyi oyuncular var iyileşmeye doğru ilerliyoruz
sevgili can tavsiyen için çok teşekkür ederim, bu filmleri en kısa zamanda seyredicem,
en içten sevgi saygı ve dostlukla
yusufçukgecegez 13.04.2006, 00:30 hayal gücü ve yaratıcılık ancak sinemada bulunabilir.aksini iddaa eden varsa konuşalım.Nedeni:hayatın gerçeklerini ancak objektiften çekilmiş film karelerinde bulabilirsiniz.stanley kubrıck soyle dıyor hayat bır ummansa ben kamera objektıfıyım.
bu konuyu türkiye ve amerikan sineması hakkınızdaki görüşleri almak için başlattım
görüşlerinizi bekliyorum.....
sinema sanatına saygımız sonsuz tabi.ben resim öğrencisiyim,konuyu biraz kendi açımdan ele aldım.ama şöylede bir gerçek varki,hayal gücü ve yaratıcılık ressamlarda daha üst seviyededir.biz hayal dünyamızı ancak tuvallere yansıtabiliyoruz,ama inanın bana bir tuval yetersiz kalıyor.benim sinema bilgim çok fazla yok,buda bir eksikliğim kabul ediyorum,ama benim fikrim tüm sanatların çıkış noktası resim.resmi iyi bilen ve yapan insan eline sihirli bir çubuk alıyor ve diğer sanatlardada başarılı olma ihtimali çok yüksek,buna müzikde dahil.ses olmasa bile bir ensrüman çalabilme yeteneği mutlaka vardır.hayal gücü ve yaratıcılık bizim işmiz hocam,yalnız yönetmenleri de takdir ediyorum gerçekten çok müthiş filmler ortaya çıkıyor,saygılarımla.
|
|