Orijinalini görmek için tıklayınız : Kocaeli / Bayraktar köyü
arkadaşlar kocaeli il sınırları içerisinde bir kaç alevi köyü mevcut ancak isimlerini tam olarak öğrenemedim.birtek bayraklı köyünü öğrendim.bayraklı köyü kocaeli merkeze bağlıdır ve alevi köyüdür. bilen arkadaşlar varsa diğer alevi köylerin ismini yazıp yardımcı olabilirler.iyi günler.
arkadaşlar köyün resmi adı bayraktar köyüymüş,250 yıl önce tokattan göç eden bir kaç sülale tarafından kurulmuş,bugün yaklaşık olarak 1000 haneden oluşan büyük bir köy haline gelmiş,temel geçim kaynakları tarla tarımı ve seracılıkmış.bu bilgilere ulaştım.
Bayraklı köyünü ben bayraktar olarak biliyorum. Her yıl düzenli olarak hıdırellez şennikleri yapılıyor. Bir keresinde bende gitmiştim. Güzel bir köy. Bunun haricinde bir bilgim yok.
merhaba büdü kardeş,bayraklı köyü bizim geçmişle ilgili olarak hemşehrimiz sayılır.bizim oradan,yani tokattan 250 yıl önce göç etmişler.ben osmanlıda bir kaç asır önce tokattan sürgün edilen veya kaçan alevi köyler var demiştim.araştırılsa böyle onlarca köy çıkar.iyi günler...
alppereen 28.05.2006, 14:02 selam ya cokk sasırdım ben bayraktar köyünün adını dayımdan dedemden duydum. bizim köyden göc edenler bir kısmı ..... benim dedelerim 90 osmanlı rus harbi sırasında ardahan göleden göç etmişler tokat aydoğduya yerlesmişler ozamanlarda talihsiz bir olay sonrası bizden önceki halk izmite bayraktara gitmis... anlıcanız biz türkmen kızılbas yörüğüz durmadan yörüyüz şimdi de kocaelindeyiz bakalım seneye nerde olacaz...
merhaba canlar bayraktar köyunden olan arkadaslari msn de beklerim bende kaninin son damlasina kadar alevi olan ve bununlada gurur duyan erenlerdenim hepinizin gözlerinden öperim msn adresim: Esaretin_Bedeli66@hotmail.com
mawiturkx 05.08.2006, 03:21 evet bayraktar (bayraklı veya bayraklar ) alevi köyüdür . Bir de yakınında Belenören köyü var.Bir de kandıra yakınında bir köy var adını şu an hatırlmaıyorum.
rabitear 07.08.2006, 12:48 :tooth: selam ben yalovanın altın ova ilçesine bağlı subaşı beldesindenim.SUBAŞI 1935 yılında romanyadan gelen alevi göçmenler tarafından kurulmuş % 75'i alevi olan köydür aynı zamanda yine yalaovaya bağlı ALTINOVA ve TOKMAK köyleride alevi köyüdür.selamlar olsun.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ewet ben bayraktar damadıyım selamlar.bayraktarlı kayınçoları beklerim.
cem_sultan 08.08.2006, 16:02 bilinmiyor...
mirzaali 25.08.2006, 22:09 ben bu siteye yeni üye oldum.daha kimseyle görüşemedim.kocaeli bayaktar köyündenim.alevi siteleri az,nadide sitelerden biri de bu siteibenim gördüğüm kadarıyla.ama bu siteye üye olmak,aktif olmak,chat yapabilmek,msj atmak,insanlarla tanışmak,yani kısaca herşey çok zor! neden böyle yapılmış onu da bilemiyorum.
odtülü aslan 19.11.2006, 16:58 kocaeli il sınırları içinde birde belen köyü vardır alevi olan bayraktar benim yengemin köyüdür...
Arkadaşlar Kocaeli taraflarında Asimilasyon var mıdır?
odtülü aslan 19.11.2006, 18:40 Arkadaşlar Kocaeli taraflarında Asimilasyon var mıdır?
kocaeli merkez yani İzmit alevi nüfusunun il içinde en düşük olduğu yerlerden biridir.Bu nedenle aleviler genelde kendilerini saklama ihtiyacı duyarlar.Fakat Derince taraflarında ve özellikle Gebzede aleviler biraz daha yoğundur buralarda pek fazla baskı gözlenmez...
kocaeli merkez yani İzmit alevi nüfusunun il içinde en düşük olduğu yerlerden biridir.Bu nedenle aleviler genelde kendilerini saklama ihtiyacı duyarlar.Fakat Derince taraflarında ve özellikle Gebzede aleviler biraz daha yoğundur buralarda pek fazla baskı gözlenmez...
ben gebzede aleviler değilde ülkücülerin çok yoğun olduğunu biliyorum. Kocaeli'nde alevi fazla olmasa da sol görüşlü insan çok fazla.
odtülü aslan 19.11.2006, 22:53 ben gebzede aleviler değilde ülkücülerin çok yoğun olduğunu biliyorum. Kocaeli'nde alevi fazla olmasa da sol görüşlü insan çok fazla.
kocaelide genelde dinci kesim hakim tabiki bunların arasında çoğunluğu ülkücüde sayılabilir ama gebze konusunda belki haklı olabilirsin ben çünkü orada bulunan akrabalarımı ve onların çevresini hesaba katarak alevi çoktur dedim.Fakat İzmitin özellikle Bekirpaşa,Mehmet Ali Paşa tarafları ülkücülerden geçilmez..
Arkadaşlar Kocaeli taraflarında Asimilasyon var mıdır?
sevgili şoreş kocaelide yerli olan bir kaç alevi köyü asimile olmamıştır.ancak bayraktar köyü halkı son dönemlerde gelişen ayrımcılıktan şikayetçidir.köy halkının geçim kanynağı çoğunlukla seracılıkmış ve köylüler pazarlarda sorun yaşadığını anlatmışlar.bir gazetede okumuştum''kızılbaş olduğumuz için bir çok kişi bizden ürün almak istemiyor'' demişler.
pınar_86 11.12.2006, 15:20 bende izmit kocaelide yaşıyorum.burada aleviler azınlıkta ve dağınıktır.benim olduğum bölgede genelde sunni kürtler ve çingeneler çoğunluktatır.
murat222 12.12.2006, 11:54 gebzede alevi yoğunluğu az değil fazladır.
Derince taraflarında aleviler biraz daha yoğundur buralarda pek fazla baskı gözlenmez...
Evet burdaki düğünleri bir görseniz, davulsuz zurnasız düğün yoktur, hep de kalabalık olur, bakkalda ya da başka bir yerde esmer biri görüp bir de şiveli konuşuyorsa hemen söylenen " bizim oralardan" :thumbup:
murat222 18.04.2007, 17:46 kocaeli kandıra ballar köyüde çepni alevi köyüdür.....
:tooth: selam ben yalovanın altın ova ilçesine bağlı subaşı beldesindenim.SUBAŞI 1935 yılında romanyadan gelen alevi göçmenler tarafından kurulmuş % 75'i alevi olan köydür aynı zamanda yine yalaovaya bağlı ALTINOVA ve TOKMAK köyleride alevi köyüdür.selamlar olsun.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ewet ben bayraktar damadıyım selamlar.bayraktarlı kayınçoları beklerim.
İsla bah.Bizim subaşından biri daha varmış sitede.Bende subaşında oturuyorum.Bu arada benim dedemde Romanyadan Bayraktara göç edenlerden.Ordanda altınovaya gelmişler.Bu durumda bende sana kayınço sayılırım.Artık bi rakını içeriz enişte bey :)
kocaeli alevi köyleri:
kocaeli merkez:1-bayraktar köyü 2-hacı ibarhim çiftliği köyü(karışık)3-belören köyü 4-mecidiye köyü
kandıra:1-ballar köyü
toplam 5 alevi köyü varmış kocaeli'de
İzmitli_Sevda 24.06.2007, 19:20 slm canlar ben Bayraktar Köyündenim .foruma yeni üye olduğum için mesajları ilk defa gördüm ve çok sevindim.ilk defa benim köyüm iyi bir şekilde anılıyor.alevi olduğumuz için izmit içinde sorunlar yaşıyoruz ama biz her zaman aleviliğimizle gurur duymuşuzdur.sevgiler tüm dostlara....
divrigili58 01.08.2007, 01:37 işde sizin bu bayraktar köyü dediğiniz yer kocaelinde chpnın köylerde akp buyuk bir oy farkı attığı tek yerdir 115-10:))
|