garcia
09.04.2006, 21:13
afyonun çay ilçesine bağlı yeşilyurt (uyanık)köyüde bir türkmen- alevi(abdal topluluğundan)köyüdür.köy 300 haneden fazlaymış.şimdilik bu kadar bilgiye ulaştım.formda tanıtım yapabilecek arkadaşlara duyurulur.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Afyon / Çay / Yeşilyurt(uyanık) köyü garcia 09.04.2006, 21:13 afyonun çay ilçesine bağlı yeşilyurt (uyanık)köyüde bir türkmen- alevi(abdal topluluğundan)köyüdür.köy 300 haneden fazlaymış.şimdilik bu kadar bilgiye ulaştım.formda tanıtım yapabilecek arkadaşlara duyurulur. biomedical 28.04.2006, 22:54 slm kardeş bende afyonda okuyorum Şuhut ilçesinin Kayabelen köyüde alevi köyüdür Devrimci Marksist 29.04.2006, 11:39 Afyon'da Emirdağ tarafında da yörük aleviler var. Ayrıca geçen sene Afyon'dan geçerken otogarda gördüğüm bir ilan beni şaşırtmıştı. Merkeze ya da Şuhut ilçesine bağlı bir belediyeliğin şenliği varmış onun afişi gözüme çarpmıştı. Alevi kasabası olduğunu böyle anladım. Afyon'u iyi araştırsak 10dan fazla alevi köyüyle karşılaşacağımıza eminim. garcia 30.04.2006, 21:58 eğerki afyonla ilgili arştırma yapılsa 10köy az kalır bence.afyonda çalışmış bir arkadaşım afyon merkeze bağlı 4köy alevi dedi.sultandağı,şuhut,sandıklı,emirdağı,çay,bu ilçelerde alevi köyler var.ayrıca bir köy dazkırı(başmakçıda olabilir)iki köyde iscehisarda varmış.yani 10 köyü çok geçer alevi köy sayısı. Devrimci Marksist 02.05.2006, 00:42 Doğrudur arkadaşım ben de öyle tahmin etmiştim. denzz 26.05.2006, 23:23 yalnız afyonda çookta yobaz vardır bi bolvadin ilçesi var yanii yobaz ötesi towcu77 03.06.2006, 10:07 Afyon'da Emirdağ tarafında da yörük aleviler var. Ayrıca geçen sene Afyon'dan geçerken otogarda gördüğüm bir ilan beni şaşırtmıştı. Merkeze ya da Şuhut ilçesine bağlı bir belediyeliğin şenliği varmış onun afişi gözüme çarpmıştı. Alevi kasabası olduğunu böyle anladım. Afyon'u iyi araştırsak 10dan fazla alevi köyüyle karşılaşacağımıza eminim. evet arkadaşım, bahsettiğin şenlik Afyon ili, Şuhut ilçesi, Kayabelen Beldesinin düzenlemiş olduğu Geleneksel Hamza Şeyh Dede'yi Anma ve Hıdırellez Şenliği idi.Her sene Mayıs ayında düzenleniyor.Bu sene, Kosova, Makedonya, Almanya, Japonya gibi birçok ülkeden gelen misafirler de ağırlandı bu sene.Alevi-Bektaşi Dernek ve Federasyon Başkanları, birçok semah ekibi, Sabahat Akkiraz, Ali Rıza Albayrak-Hüseyin Albayrak kardeşler ve birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşti bu şenlik. Azrail 03.06.2006, 11:49 afyon lu bircok arkadasım var, genel itibariyle iyi ve temiz insanlardır, en azından bana hep öyleleri rastgeldi denzz 05.06.2006, 09:28 arada çıkıyo öyle demekki ben de sadece ahmet necdet sezer vardır afyondan çıkan diee düşünüyodm afyonluhuseyin 25.06.2006, 13:24 afyonun şuhut ilçesine bağlı bir köy daha var oda tekke köyüdür şu anki nufusu fazla olmamasına rağmen özel günlerde ve yeni yapmaya başladığımız hemen hemen 3 yıldır düzenlemeye çalıştığımız şenliklerimizle beraber il dışından ve ülke dışından gelen köylülerimizle buluşmak hasret gidermek ve kültürümüzü korumak yaşatmak adına beraber olmaya ve kenetlenmeye çalışıyoruz .tüm canlara selamlar afyonluhuseyin 25.06.2006, 13:40 ben çaylı değil şuhutluyum ben afyonluhuseyin cicekali__03 02.07.2006, 12:33 Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Alevi köylerini biliyormuydunuz. Kayabelen Beldesi, Güneytepe köyü, Tekke köyü, Bozan köyü Ben Tekke Köyündenim cicekali__03 02.07.2006, 14:41 afyonlu hüseyin ben tagi sen kimsin ? yazılarını okumak bizi çok memnun etti cicekali__03 02.07.2006, 14:44 Afyon Şuhuttakİ Alevİ KÖylerİ: Tekke KÖyÜ Bozan KÖyÜ GÜneytepe KÖyÜ Kayabelen Beldesİ Kendİm Tekke KÖyÜndenİm Afyonlu HÜseyİn Kİm ? Merak Ettİm afyonluhuseyin 03.07.2006, 23:00 gerçek ismin nedir ben sandıklıya giden yoldaki tekke köyündenim şu anda nerde kalıyorsun ben izmirdeyim yagmur_yureklim 03.07.2006, 23:02 bende afyonda okuyorum..alakasız ama:)görünce bi yazim dedim delikanlı 09.07.2006, 02:26 yalnız afyonda çookta yobaz vardır bi bolvadin ilçesi var yanii yobaz ötesi ne açıdan yobaz mesela neleri gördün denzz 09.07.2006, 14:46 gericiler..küçük çocukların beyinlerini yıkamayı çok seviyolar..kadınların başlarının kapanmaması onlar için bir felaket..kendileri gibi düşünmeyen insanları hazmedemiyolar..sadece onların görüşleri doğru başka doğru yok..işlerine gelmeyince de herpisliği yapabiliyorlar..ben bunları gördüm..ama bunu afyona bağlamıyorum söylemiştim bi ilçesi... alevigencligi 30.07.2006, 19:03 Afyonun emirdag ilcesine bagli olan karacalar koyünde de alevi canlarimiz vardir, köy tamamen alevi degildir ama köyde bir dergah mevcuttur ( Hak Halili Baci sultan Pir Kadir dergahi) towcu77 13.09.2006, 13:08 afyonun şuhut ilçesine bağlı bir köy daha var oda tekke köyüdür şu anki nufusu fazla olmamasına rağmen özel günlerde ve yeni yapmaya başladığımız hemen hemen 3 yıldır düzenlemeye çalıştığımız şenliklerimizle beraber il dışından ve ülke dışından gelen köylülerimizle buluşmak hasret gidermek ve kültürümüzü korumak yaşatmak adına beraber olmaya ve kenetlenmeye çalışıyoruz .tüm canlara selamlar Evet kardeşim, bu seneki şenliklerde çok güzel olmuş fakat gitmek kısmet olmadı. Ben de Kayabelen'liyim :) cicekali 03 ve afyonluhuseyin kardeşlerim, sizinle tanışmak isterim. cickali_03 20.09.2006, 11:26 cicekali_03 ben istenbulda oturuyorum ama her sene köyümüzdeki şenliğe gidiyorum. ben Kaymak Ali inşallah seneye bir terslik olmazsa sizde gelirseniz tanışırız.kayabelenin festivaline hep gelmek istiyorum ama bize çok ters vakitte yapıldıgı için gelemiyorum. towcu77 20.09.2006, 20:27 afyonlu hüseyin ben tagi sen kimsin ? yazılarını okumak bizi çok memnun etti Selam, @cicekali__03, soyadınız Üçpınar'mı acaba ? TankCan 21.09.2006, 21:59 slm canlar şuhut kazası kayabelen beldesin denim bende ve sizinle köyümün her sene yaptığı festival alanın da bulunan cem evimizin bir resmini paylaşmak istedim. http://www.resimload.com/141207/6FH_DSCF3420.JPG cickali_03 25.09.2006, 21:49 yok benim soy ismim çiçek Ali Çiçek hatta bana köyde Kaymak Ali derler sizin isminizide ben öğrenebilirmiyim towcu77... selamlar...... kemalist_teist 06.10.2006, 01:05 Selam arkadaşlar ben afyonluyum,kendim alevide değilim,yani çok fazla dinle (sünnilikle) ilgim olduğuda söylenemez,ancak Afyon'da(merkezde) arkadaşın belirttiği gibi yobazlık eskiden vardı,ama son yıllarda ülkemizin şu an durumuna göre paralel olarak arttı.Ancak Bolvadin ilçesi hakkında yukarda yapılan yorum az bile gelir,öyle bir yerki yani muhafazakar sünni olmayan birisi için orada yaşamak bu yüzyılda hala bir işkence.Ancak yeşilyurt köyünü çok daha iyi araştırlmasını isterim,alevi abdal deniliyor olabilir oturduğum yere 17 km ama çokta alevi kültürü taşıdıkları söylenemez araştırınca daha iyi anlaşılacaktır sanırım. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Ama tabiki merkez,merkez köyler,bolvadin dışında nice Ahmet Necdet Sezer'ler,nice aydın kişiler,nice demokrat köy ve ilçeler de var. Ali sağlam 09.11.2006, 16:31 AFYON-DİNAR ALEVİ KÖYLERİ Kınık köyü EMİRDAĞ Apırıbeyli köyü Eşrefli köyü İHSANİYE Eskieymir köyü SULTANDAĞI Üçkaya köyü ŞUHUT Aydın köyü sibbara 09.11.2006, 17:10 afyonun hayatımda önemli bir yeri var.5 yıl kaldım afyonda.alevi köyü olduğunu duyardık öğrenciyken ama bir türlü gidemedik.afyon tanıdığım kadarıyla çok yobaz.ilçelerinden bahsetmek bile istemiyorum.öylesine yobaz ki öğrenciyken çok arkadaşım okulu bırakıp gitmek zorunda kaldı. karınlığın içindede birden fazla aydınlığın olmasını duymak çok güzel. iyilik ve sevgiyle kalın. afyonluhuseyin 15.11.2006, 21:48 inşallah 2007 şenliklerinde tanışırız görüşürüz sizler çet sayfamıza girmiyormusunuz Ali sağlam 17.11.2006, 20:27 Canlar Afyon Dinar ilçesi bildiğim kadarıyla Alevi olması gerekir.Çünkü dinarda deprem olduğunda tvden seyrettiğime göre izlenimlerim yani devlet yardımı geç yaptı nedeniyse alevi olmalarıydı.Dinar halkı devleti ikilik yapmakla suçlamıştı.Yani alevi olmalarından dolayı yardım geç yapıldı.Ne zaman biz aleviler eşit muamele göreceğiz....... Ayrıca Dinarda bayağı alevi köyleri olması lazım.Emirdağda ,Sultandağda ve İhsaniyede olmalı bildiğim kadarıyla. garcia 17.11.2006, 22:07 Canlar Afyon Dinar ilçesi bildiğim kadarıyla Alevi olması gerekir.Çünkü dinarda deprem olduğunda tvden seyrettiğime göre izlenimlerim yani devlet yardımı geç yaptı nedeniyse alevi olmalarıydı.Dinar halkı devleti ikilik yapmakla suçlamıştı.Yani alevi olmalarından dolayı yardım geç yapıldı.Ne zaman biz aleviler eşit muamele göreceğiz....... Ayrıca Dinarda bayağı alevi köyleri olması lazım.Emirdağda ,Sultandağda ve İhsaniyede olmalı bildiğim kadarıyla. tahminen en yoğun alevi nüfusa sahip ilçe emirdağ Şoreş 17.11.2006, 22:17 tahminen en yoğun alevi nüfusa sahip ilçe emirdağ Abican Emirdağ ve Dinar İlçe Merkezlerinde Aleviler mi çoğunlukta ? AleviKürt 28.01.2007, 12:35 Abican Emirdağ ve Dinar İlçe Merkezlerinde Aleviler mi çoğunlukta ? Sanmiyorum. Emirdagli arkadasim var, kendisi Sünni. Tek Karacalar köyünün Alevi (karisik) oldugunu biliyordu. Yani onun bildigi cevre hemen hemen komple Sünnidir. Emirdagin diger köselerinde 2 - 3 köy cikar bence. Kamuran 17.02.2007, 20:17 Bu haberleri duymak güzel demekki Aleviliğe sahip çıkan yöreler varmış,ama sayın Afyonlular İşcehisar Alanyurt köyünede sahip çıkın onlarında kültürlerinin yok olmasına izin vermeyin. damla 04.11.2007, 11:58 slm ben damla aranıza henuzyenı katıldm alevıyım ve adı gecen yesılyurt koun de nım orda dogup buyudum sıze koy hakkında bılgı vermekten calısmalarınızda yanınızda olmaktan onur duyarım nihallll 04.11.2007, 16:58 ben afyonda okuyorum.emirdağ da çok alevi olduğunu duydum.ama şimdilerde çoğu köyün sünnileştiğini söylüyorlar.ama tam olarak bilmiyorum.eskişehirde eskiden emirdağından çok kız alırlarmış.hatta bunlarla ilgili bi dolu türkü var. afyonluhuseyin 08.01.2008, 16:01 towcu 77 sen kimlerdensin yazarsan sevinirim saygılar çiçek ali dayı oğlu çıktı acaba sen kimlerdensin horasan 11.02.2008, 15:38 bolvadin ilçesinde yaşayan alevi arkadaşlar var mı |