Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaşlı Olmak...

onurtt
12.07.2005, 20:44
Çoculuğumun ilk yıllarıydı kulaklarımda yankılanan "15 sene şampiyon olamayan takım" diye çevremdeki büyüklerimin benimle eğlenmeye başlaması...Hayal meyal gözümün önünde, okula yeni başlamıştım...Büyük sınıflardan abiler Galatasaray-Fenerbahçe tartışması yapardı biz de bir köşeden onları izlerdik..Okul ya da arkadaş çevrem çocukluk yıllarımda hep Fenerbahçeli ve Galatasaraylılardan oluştu..Mahallenin şık abilerleri toplanır o hafta Fenerbahçe'nin ya da Galatasaray'ın maçını izlemeye giderdi...Tabi aile çevresinden bahsetmeye gerek yok zira Alevi insanı sanki bir kan bağı ya da organik bir ilişki varmışçasına Galatasaray'ı tutar...

Ne okulda ne de aile çevresinde sesimi çıkarmadım, zira kendimi tek Beşiktaşlı ben zannederdim...Daha çok okumuş kesimin takımı olan Galatasaray ve zenginlerin takımı olan Fenerbahçe karşısında benim elimde hiç bir şey yoktu...Çevremde duyduklarım sonucu sanki Beşiktaş diye bir takım yok da ben varmış gibi algılıyorum hissine kapılmıştım...?lk Beşiktaş maçıydı Ankara bir Başbakanlık kupası sene 1987 olsa gerek...Manzara karşısında şok olmuştum...O nasıl bir görüntüydü öyle...Meğer ne kadar Beşiktaşlı varmış da ben bilmiyormuşum...

Ancak Beşiktaşlı olmak ayrı bir duruşmuş o gün anladım...Önemli olan ?ampiyon olmak değilmiş..Hedefe ulaşmak için bütün araçları kullanmak da değilmiş..Mütevazi olmakmış, övünmeyi bilmemekmiş...Efendi olmak ve her şeyden önce "ADAM G?B? ADAM olmakmış", sahada takım hem de ilk gittiğim maç mağlup oldu ama bana bunları öğretti.Yani sevinmek için sevmemekmiş...

Daha sonra çoculuğumun uzatmalarını oynadığım 90lı yıllarla beraber başarılar arka arkaya geldi, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı Beşiktaş,yenilmez armada oldu...Ama yine Alevi toplumunda yeni gelen jenerasyonlar Galatasaraylı büyütüldü...

90ların ikinci yarısından itibaren Beşiktaş düşüşe geçti...?ampiyonluklardan ve kupalardan uzak kaldı ancak farklı olarak bendeki bu sevgi her geçen gün daha da arttı...Takım başarısız oldukça ben tarihini okumaya başladım..Baba Hakkıları, Baba Recepleri, Baba Hüseyinleri öğrendim...Bir keresinde örneğin bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Beşiktaş 2-0 öndedir ve Beşiktaş Kaptanı Baba Hakkı Fenerbahçelilerin soyunma odasına gider ve düzgün oynayın ben bu futboldan keyif almıyorum bu kadar Fenerbahçeli sizi izlemek zorunda değil şeklinde fırça atar ve maç 2-2 biter...

Özellikle yakın akraba çevresindeki neredeyse hemen herkesin Galatasaraylı olduğu ve Galatasaray'ın Türkiye ve Avrupa'da altın yıllarını yaşadığı bu dönemde bir an olsun Beşiktaşlılığımdan pişmanlık duymadım...Biz yenildikçe evin telefonları çalar, telefonun ucundaki ses alaylı bir ifade ile konuşurdu...Ama onlar için önemli olan başarıya olan endeksti ki bunun benim için hiç bir anlamı yoktu...Bugün geçmişe dönüp baktığımda ne kadar çok değiştiğimi görüyorum ama tek bir şey değişmemiş o da Beşiktaşlı olmak bu nasıl bir sevgi anlamıyorum kimseden de anlamasını beklemiyorum..

Bu ne büyük aşk şanlı Beşikt'aşk

Köroglu
02.09.2005, 06:57
Onurtt senin Allllllllllllllllllllahina kurban olurum ben!!! Bütün Avrupali kartallari kapsayan BERLIN CARSI gurubundanim ben.. Söyleyecek herseyi söylemissin kardesim!

ASLOLAN HAYATTIR
HAYATTA BESIKTAS

http://www.ezprints.com/albums/3463969/355269/preview/485010_00000_preview.jpg
http://www.ezprints.com/albums/3463969/355381/preview/485542_00000_preview.jpg
http://www.besiktas.li/forum/attachments/besiktasli10.jpg
http://www.ezprints.com/albums/3463969/355381/preview/485518_00000_preview.jpg
http://www.upanddown.ch/galleries/15477/guray100.JPG

Ezo
03.09.2005, 13:31
Ben Galatasarayliyim ama besiktasi sempatie duyarim ataturkunde tutugu bir clup oldugu içinnnn,,

saygilar

izmirksk
03.09.2005, 19:55
ben de galatasaray taraftarıyım ama beşiktaşa a sempatim var.
eda hanım yanlış mı biliyorum ama ben fenerbahçeli biliyordum atatürk ü

Ezo
03.09.2005, 23:24
ben de galatasaray taraftarıyım ama beşiktaşa a sempatim var.
eda hanım yanlış mı biliyorum ama ben fenerbahçeli biliyordum atatürk ü

Bende besiktasli oldugunu duymustum bilmiyorum sizmi benmi yaniliyorum.....

izmirksk
04.09.2005, 13:48
benim ki çok temel bilgi değil.öyle duymuştum sadece.
bir kaç değişik yerde öyle bir muhabbete tanık olmuştum.%100 eminim diyemem.

Köroglu
04.09.2005, 23:08
Neeeeeeeeeeee????

Ata en büyük Besiktasliydi... süpheniz mi var????? http://www.webkartallari.com/besiktas/ataturk.asp

Ezo
04.09.2005, 23:30
Neeeeeeeeeeee????

Ata en büyük Besiktasliydi... süpheniz mi var????? http://www.webkartallari.com/besiktas/ataturk.asp

Köroglu bende kaynak veremedim izmirkskde ondan dolayi biz bir duyum oldugunu söyledikk birde sen besiktaslisin dogalolarak besiktas clubunun sitesinde yayinlanan bilgiyi kaynak gösteriyorsun ben hatirliyorumki fener bahcede iddia ediyordu ataturkun fenerli oldugunu ama diyorum ya ben Ataturkun besiktasli oldugunu duymustum bir yerde okumustum...

saygilar

hasan1
06.09.2005, 00:09
eda cok güzel cevap eline saglik

onurtt
06.09.2005, 01:09
şimdi bu konuda Beşiktaşlılar,Fenerbahçeliler hatta benim Ankaragücünü tutan arkadaşlarım da var Atatürk'ün kendi takımlarını tuttuğunu iddia ediyorlar, herkesin de elinde yazılı çizili belgeler var...Bence Beşiktaşlı ama olmazsa da sorun değil, bir kulübe mal etmek de pek doğru değil önemli olan

ZEKİ ÇEVİK VE AHLAKLI olmak...

Köroglu
12.09.2005, 03:44
eda cok güzel cevap eline saglik
Sen de sagol.. Parmaklarina saglik.. Cok güzel bir yorumda bulunmussun.. Seni arkadas listeme eklicem:bitmisbu:

fatmacan
19.09.2005, 00:45
Bende bjk ya sempati duyardim Seba doneminde hep Fb olmayacaksa bjk sampiyon olsun derdim ama son zamanlarda yoneticileri acayip oldu mafya isleri falan gerci mafya her takimda var ama genede biz olmazsak kim olursa olsun diyorum simdi

memço
20.09.2005, 01:07
Merhaba ben de sonuna kadar bir Besiktas taraftariyim.Fakat Atatürk'ü ortada yeterli bir delil yokken Besiktas, Fenerbahce veya baska bir takimin taraftari gibi göstermek dogrumu sizce?Atatürk'ün bizzat agzindan veya kaleminden yayinlanmis ibareler var mi?Ona bakmak lazim önce. Yoksa diger kanitlar o zamanin sartlarindan bugüne aksettirilirken ne kadar objektif bir yol izlenmis.Bu da ayri bir tartisma konusu.Atatürk'ün Fenerbahce kulubünü ziyaret edip ziyaretçi defterini imzalamis olmasi onun Fenerbahçeli olmasini ispatlamaz.Nitekim Atatürk'ün kisiligini düsünürsek onun o savas dönemlerinde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönemlerinde ülkemizde yeni yeni gelisme gösteren spora ve sporcuya destek vermek amaciyla da bu tür ziyaretlerde bulunmasini da normal bir yaklasim olarak degerlendirmeliyiz.

fatmacan
21.09.2005, 23:33
Memco su bir gercek ki Ataturk spora onem vermis bir insandir ve su an ki sporculari gorse utanir ne demis sporcunun zeki cevik Ahlaklisini severim bana ahlakli sporcu goster desem bir elin parmaklarini gecmez hep camur hep iftira yazik ki bu ulke sporculari profesyonleeligi yabancilardan ogreniyorlar
Ataturkun Fb li olmasi ornegi vardir mesela gs li ve fbliler oturuyorlarmis ve orada 3 gs li 2 fb li ve Ataturk varmis ve kendisinin de Fb li oldugunu ve orada burda uce ucus demis ve bu cevresindekiler tarafindan duyulmustur klubu ziyaret etmesi ve savas yillarinda Fb nin ingilizleri sahada maglup edip general harrington kupasini kazanmasi hem mehmetcige hemde halka buyuk moral kazandirmistir yani sahada Fb cephede mehmetcik ingilizleri bozguna ugratmistir eminim Ataturk bu yuzden olsa gerek Fb ye ozel ilgi duymustur

TheGodfather
24.09.2005, 21:28
20. yüzyılın ilk yıllarında kurulan Fenerbahçe organizatorleriyle futbolcularıyla tamamiyle Türkleri temsil ediyordu.Galatasaray ise rum kökenli bir takımdır.Bundan dolayı Atatürk'ün Fenerbahçe'yi tutuğu mantıken de aşıkardır.Mustafa Kemal Ataturk hiç bir zaman Beşiktaşlı olmadı!!!

Tarihi biz yazdık biz değiştiririz.Beşiktaş ve Fenerbahçe değil kulup takım bile olamaz...Fenerbahçeye ve Beşiktaşa gazoz kupasında başarılar dilerim bir aslan cimbomlu olarak...
keh keh keeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhh

Not: Tek sempatim olan takım Feyenord...

Alevimen
24.09.2005, 21:56
FB ve BJK gazoz kupasında oynuyorsa GS hangi kupada oynuyor gerçekten ilgimi çekti.. Sanırım Fener Şampiyonlar liginde BJK ve GS Uefa kupasında...
bunlar ikisinde gazoz olarak adlandırabileceğimiz kupa, Uefa Kupası çünkü prestiji daha az.
Yoksa Cim Bom bizim bilmediğimiz başka bir kupada mı mücadele ediyor sayın godfather?

TheGodfather
24.09.2005, 22:15
FB ve BJK gazoz kupasında oynuyorsa GS hangi kupada oynuyor gerçekten ilgimi çekti.. Sanırım Fener Şampiyonlar liginde BJK ve GS Uefa kupasında...
bunlar ikisinde gazoz olarak adlandırabileceğimiz kupa, Uefa Kupası çünkü prestiji daha az.
Yoksa Cim Bom bizim bilmediğimiz başka bir kupada mı mücadele ediyor sayın godfather?

Hmmm yöneticimizin beşiktaşlı olduğunu unutmuştuk değil mi? :)
Evet Beşiktaş şampiyonlar kupasına talip..Feneri zaten baştan es geçmek lazım...

Fener kendi evinde hiç yenilmediği için zaten şampiyonlar liginden sıfır çekti
Not : Şampiyonlar liginde bir gol daha yeseydi tarihin en kötü takımı olucaktı ama her neyse :)

Belki biz bu yıl şampiyonlar liginde değiliz olabilir ama şampiyonlar liginde ve uefada mücadele vermek bir prestij sağlamaz kanısındayım. Prestij o kupayı alıp müzene götürmektedir..Tıpkı Galatasarayın yaptığı gibi tarih yazarak...

Fener yıllardır şampiyonlar liginde mücadle ediyor ama her nedense eli boş dönüyor(Bu yılda aynı olucak emin olabilirsiniz)...Parola şampiyonlar ligi kupası ama yenilgiler başlayınca evdeki hesap çarşıya tutmadığı için kalan 9,,,puana taibiz hesapları yapılmaya başlanıyor tıpkı Fenerbahçe'nin yaptığı gibi bir zamanlar...

Haydi Fenerliler,,Beşiktaşlılar uefa kupasını, şampiyonlar ligi kupasını alın gelin bakalım,,, tabi bu kupayı gazozla karıştırmayın aman dikkat :)

Not: Avrupa liglerinde mücadele veren her türk takımı benim için Glatasary ne ise onlarda odur...

Alevimen
24.09.2005, 22:33
Evet Beşiktaş şampiyonlar kupasına talip..Feneri zaten baştan es geçmek lazım...
Beşiktaş hangi kupaya talip? Şampiyonlar kupası'da ne oluyor? Fener hakkında yazdığınıza göre Şampiyonlar LİGİNDEN bahsediyorsunuz. Ayrıca Beşiktaş Uefa kupasında mücadele ediyor, dikkatinize sunulur.

Fener kendi evinde hiç yenilmediği için zaten şampiyonlar liginden sıfır çekti
Kendi evinde hiç yenilmediğine göre nasıl sıfır çekiyor? esrarengiz bir mantık düşüncesi.. çok ilginç.

Belki biz bu yıl şampiyonlar liginde değiliz
Belki deyil, zaten o kupada mücadele etmiyorlar bunu belkisi melkisi olmaz :3D_NG (4)

şampiyonlar liginde ve uefada mücadele vermek bir prestij sağlamaz kanısındayım. Hemde nasıl bir prestijdir, hiç bir takım şampiyonlar liginde oynamayı red etmez.

memço
25.09.2005, 01:39
20. yüzyılın ilk yıllarında kurulan Fenerbahçe organizatorleriyle futbolcularıyla tamamiyle Türkleri temsil ediyordu.Galatasaray ise rum kökenli bir takımdır.

Fenerbahçe Türkleri temsil ediyordu da diğer takımlar (Beşiktaş ve Galatasaray) başka milletleri mi temsil ediyordu? Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın kuruluş yıllarında Osmanlı Devleti’ni temsil ettiği söylenmektedir.
Ayrıca soruyorum size Türkiye liglerinde oynayan ve ambleminde Beşiktaş'tan başka Türk bayrağı taşıyan başka bir takım var mı? Ve bunun nedenini lütfen araştırın…

alininyolu
26.09.2005, 04:49
ben üç istanbul takımından birini tutmuyorum ama içlerinde beşiktaşa sempati duyarım bi kere sol kesimin takımıdır beşiktaş diğerleri fenerbahçe burjuvaziyi galatasaray ise yüksek aristokrasiyi temsil eder neden milyonlarca işsiz yoksul insan bu ikisini tutar bi anlam weremem

Ceyhun
26.09.2005, 08:21
ben üç istanbul takımından birini tutmuyorum ama içlerinde beşiktaşa sempati duyarım bi kere sol kesimin takımıdır beşiktaş diğerleri fenerbahçe burjuvaziyi galatasaray ise yüksek aristokrasiyi temsil eder neden milyonlarca işsiz yoksul insan bu ikisini tutar bi anlam weremem

Sen nasyonel sosyalist (faşist) değil misin ki sol kesimin takımını tutuyorsun :)

alininyolu
26.09.2005, 17:12
sen ne komik bi adamsın ya güldürüyon beni nasyonel sosyalizmin tanımını yaptım sadece bişeyi bilmek ona inanmak demek değildir ki

Alevimen
26.09.2005, 17:14
Futbola'da siyaset karıştırdınız ya.. pes valla :)

tuncay
01.10.2005, 16:28
TAKIM TUTMAK TARAFTARLIKTIR,BEŞİKTAŞLI OLMAK AYRICALIKTIR
www.forzabesiktas.com
KRAL ÇARŞI

Alevimen
01.10.2005, 18:51
www.forzabesiktas.com (http://www.forzabesiktas.com)
KRAL ÇARŞI
Beşiktaş taraftarların önde gelen sitesi/forumu ama özel mesajda yazdığım gibi üye alımını kısıtlamışlar herhalde, üyelikleri aktif etmiyorlar veya 1 ay kadar ve daha uzun beklenmeli. Tüm Beşiktaş taraftarlarına üzücü bir haber, bilinmesi gerekir.

fatmacan
01.10.2005, 20:57
forzabesiktas sitesine girdigimde yuzum kizariyor o ne kadar kufurlu bir sitedir Allahim iki laftan biri kufur hic mi seviye yok o sitede hic mi admin yok anlamiyorum ama antu.com a girin orda her takimdan insanlar var gs li bjk li fb li ve seviyesiz insanlar aninda no post cezasi aliyorlar hangi takimi tuttukari onemli degil antuya girdigimde yuzumun kizarmayacagini biliyorum ama gerek ultarslan gerekse forzabesiktas ozellikle bayanlara tavsiye etmem ama bu takim taraftarlarinin tartistigi seviyeli forumlarda var kufure karsi olanlarin sitesi onlari okumayi tercih ediyorum

fatmacan
01.10.2005, 21:04
Ayrica futbolu cok seviyorum ve siyasetten ayri tutmak istiyorum soyle mezhep kavgasi siyasi kavga disinda ben Fb liyim demek hosuma gidiyor aksi halde aleviler su takimli sunniler bu takimli solcular a takimi sagcilar b takimi olursa siddet daha cok artar ama su an Fb camiasinda her kulturden taraftara sahip en cok bunu seviyorum ortak bir paydamiz FB mizin olmasini

Bir sorum olacak bjk lilara Carsi ne demek amaclari nedir neden bu kadar cok kufur ederler kufur edince hersey duzeliyormu? neden bu kadar agresifler kavga etmek icin sebep ariyorlar carsinin bu davranisi bana mhp li gencleri hatirlatiyor lise deyken vardi bir mhp li sinifta hep kavgaya hazir ozellikle benimle solcu ve aleviyim surekli agiz dalasi halindeydik ustelik cantasinda hep bicak olurdu bendede ne cesaret varsa agzima geleni soylerdim neyse carsi grubu uyeleride ayni oyle bicaklamalri cok unlu neyse carsinin belli bir gorusu varmi yoksa herkes girebiliyormu? sadece merak

Alevimen
01.10.2005, 21:14
Ayrica futbolu cok seviyorum ve siyasetten ayri tutmak istiyorum soyle mezhep kavgasi siyasi kavga disinda ben Fb liyim demek hosuma gidiyor aksi halde aleviler su takimli sunniler bu takimli solcular a takimi sagcilar b takimi olursa siddet daha cok artar ama su an Fb camiasinda her kulturden taraftara sahip en cok bunu seviyorum ortak bir paydamiz FB mizin olmasini

Bir sorum olacak bjk lilara Carsi ne demek amaclari nedir neden bu kadar cok kufur ederler kufur edince hersey duzeliyormu? neden bu kadar agresifler kavga etmek icin sebep ariyorlar carsinin bu davranisi bana mhp li gencleri hatirlatiyor lise deyken vardi bir mhp li sinifta hep kavgaya hazir ozellikle benimle solcu ve aleviyim surekli agiz dalasi halindeydik ustelik cantasinda hep bicak olurdu bendede ne cesaret varsa agzima geleni soylerdim neyse carsi grubu uyeleride ayni oyle bicaklamalri cok unlu neyse carsinin belli bir gorusu varmi yoksa herkes girebiliyormu? sadece merak
Fatmacan, bir yandan siyaseti spora karıştırmak istemiyorum diğer yandan spekulasyonların en büyüğünü ortaya atıp radikal partileri futbol takımları ile birleştiriyorsunuz... Anlam veremiyorum açıkcası ve doğruda bulmuyorum. Çünkü nekadar dini ve siyasi terazi yönü bu forumda ağır basıyorsada spor hayatta çok önemli bu nedenlede forumuzda böyle bir bölüm açılmasına karar verildi ama lütfen ilk başta dediğiniz gibi siyaseti sporlara kiyaslamayın.. Hiç olmazsa bu başlık altında yapmayın çünkü alakası yok.
yaklaşımınıza şimdiden teşekkür ederim.

Alevimen
01.10.2005, 23:34
forzabesiktas sitesine girdigimde yuzum kizariyor o ne kadar kufurlu bir sitedir .... ama antu.com a girin orda her takimdan insanlar var gs li bjk li fb li ve seviyesiz insanlar aninda no post ... antuya girdigimde yuzumun kizarmayacagini biliyorum ama gerek ultarslan gerekse forzabesiktas ozellikle bayanlara tavsiye etmem ama bu takim taraftarlarinin tartistigi seviyeli forumlarda var kufure karsi olanlarin sitesi onlari okumayi tercih ediyorum

inanın hiç katılmıyorum, öyle bakılırsa sözkonusu siteler hiç bir 'bayana' tavsiye edilmez. Şimdi fenerlilerin forumunu inceledim bariz küfürler ve hakaretler bulunuyor, şahsen tespit ettim :3D_NG (22

fatmacan
03.10.2005, 23:16
ben cok seviye farki goruyorum iki site arasinda bu benim gorusum dedigim gibi antu da kufreden herhangi bir takima dalga gecme degilde hakaret eden no post aliyor ben uye degilim ama surekli takip ederim neyse forza ya bakiyorum Ana baci ne arasan var ama hic kimse no post almiyor nasil dikkatini cekmez o sitede kufur etmemek acayip karsilaniyor ben bunlari gordum zaten bjk tribunleride o forumun aynasi gibi kendilerine ait olan siyah beyaz gecede bile kufrettikten sonra normaldir herhalde
saygilar

Alevimen
03.10.2005, 23:57
ben cok seviye farki goruyorum iki site arasinda bu benim gorusum dedigim gibi antu da kufreden herhangi bir takima dalga gecme degilde hakaret eden no post aliyor ben uye degilim ama surekli takip ederim neyse forza ya bakiyorum Ana baci ne arasan var ama hic kimse no post almiyor nasil dikkatini cekmez o sitede kufur etmemek acayip karsilaniyor ben bunlari gordum zaten bjk tribunleride o forumun aynasi gibi kendilerine ait olan siyah beyaz gecede bile kufrettikten sonra normaldir herhalde
saygilar
blackeagles.com beşiktaşın başka forumu orda hiç küfür yok, antu'dan bile az yani sıfır. antu.com'u ve diğer sözkonusu forumları takip ettim üçündede küfür var, bariz küfür :3D_NG (3). Kendim gördüm kendim okudum fatmacan.

onurtt
05.10.2005, 00:01
www.forzabesiktas.com (http://www.forzabesiktas.com)
KRAL ÇARŞI

tuncay allah cezani vermesin ya ben sana ne diyeyim ben senin msn listendeki onurtt'yim ya tesadüfün böylesi forzayı açıyoz karşımızdasın, msn i açıyoz sen ya burda geldin buldun bizi ne diyeyim ya ben sana tesadüf olurda bu kadar mı olur?

ForzaBeşiktaş...

Alevimen
05.10.2005, 00:19
ben bu forzabeşikaşa üye olamadım :) Onurtt bari sen yardım et.

onurtt
05.10.2005, 00:23
ben bu forzabeşikaşa üye olamadım :) Onurtt bari sen yardım et.

Şimdi en son durum nedir bilmiyorum da ben ağustos 2004'te üye oldum, ancak başvuruyu her halde temmuzda yapmıştım yani en az bir iki ay bekliyorsun aktif olmak için...Ne yapabiliriz ki başka?

Alevimen
05.10.2005, 00:33
oh 1 ay mı? Benim başvuru diye bir ay oldu cevap yok sağlık olsun. cevabın için teşekkürler.

onurtt
05.10.2005, 00:38
gelir kesin cevap ....

fatmacan
05.10.2005, 02:27
ben uye oldum ilk yazimdada Fb liyim dedim aynen attilar hic bir ters yazi yazmamama ragmen oradakilerin baska filirlere tahammulu yok antuya gir bil;digim en az iki bjk li 5 gsli var surekli yazan
forzaya uye oldum ertesi gun kabul ettiler sizde niye boyle oluyor onlarin uyeye ihtiyaci var niye bu kadar uzun suruyor

zapatistas
05.10.2005, 03:23
BEŞİKTAŞLI OLUNULMAZ
BEŞİKTAŞLI DOĞULUR
BEŞİKTAŞLI OLMAYANLAR
................DUR

bu ne böle yaw.bu tezahuratı evde yapınca sırf içimden geliyo yani beşiktaşlı oluğum için değil babamın bile hoşuna gidiyo bir aman tengrim durumu daha

onurtt
05.10.2005, 10:48
ben uye oldum ilk yazimdada Fb liyim dedim aynen attilar hic bir ters yazi yazmamama ragmen oradakilerin baska filirlere tahammulu yok antuya gir bil;digim en az iki bjk li 5 gsli var surekli yazan
forzaya uye oldum ertesi gun kabul ettiler sizde niye boyle oluyor onlarin uyeye ihtiyaci var niye bu kadar uzun suruyor

8 haftada iki kere elle gol atmaya benzemez orası ayrıca üye ihtiyacı varmış 5 basamağa kadar saymayı biliyor musun?

fatmacan
05.10.2005, 18:35
Anelka eliyle atmadi ama kaleciye faul yapti o da hakemin yorumudur ne Anelka nin nede fb klubunun bjk lige havlu atti diye bize saldirmalarina gerek yok anlamadigim sey bir gecede nasil o pankartlar hazirlandi nasil bildiriler sitelere gecildi cok garip yillar yili bjk hep gsyi sampiyonluklarini caldilar diye yerin dibine sokardi simdi kan kardes olmuslar cok coook ilginc

fatmacan
05.10.2005, 18:38
ne gibi becerilerim var onu seninle tartismak gibi bir niyetim yok ama sen kufur etmeden vaye karsindakini kucuk dusurmeden konusabiliyormusun eger oyleyse forzadaki ortami bilirsin objektif yorum yapanlara nasil kufurler edildigini Analara hakaret eden pankarti nasil sahiplendiklerini gormussundur belki sende katilmissindir senin cevrende ailende hicmi Fenerli yok o fenerlinin Annesinin yuzune nasil baktiniz merak ediyorum

Alevimen
05.10.2005, 20:46
Benim tespit edebildiğim kadarıyla Beşiktaş taraftarı ittifağa karşılar çünkü Galatasaray zamanında şu an Fenerbahçe'e suçlananlarla suçlanıyordu. Objektif bir taraftar olarak ligdeki gelişmeleri takip ediyorum ve inanılmayacak kadar enteresean olaylar oluyor bari sonu hayırlı olsun, Türk futbol adına.

fatmacan
06.10.2005, 04:18
Evet bende okudum o topigi ittifaka karsilar ama benim bahsettigim konu farkliydi neyse bu olaylarin sonu bana kotu gorunuyor tribun teroru tirmanacak gibi baksana Fb maci saat 10 civarinda bitiyor ve ertesi gun ilk bjk maci basliyor eldeki pankart el degmemis lig istiyoruz gs ve ts de ayni anlamadigim anlamaya calistigim bunlar maci berabermi seyrettiler hemen pankart yaptirdilar ustelik bjk tribunlerindede vardi iki uc tane bu ne hiz bu ne surat ben ona takildim birde dinime kufreden musluman olsa derlerya o hesap gs nin ozellilkle 4 yillik sampiyonluk seriinden sonra temizlk gs den baslasin. Bu yorumuda forza dan biri yazmisti o sahsa katildigimi belirteyim dedim

Alevimen
06.10.2005, 04:52
Fatmacan değindiğiniz konu biraz şüpheli.. ama pankartın hazırlaması bir kaç saatten fazla sürmüyor sanırım. Üç takımın yönetimi arasında hızlı komikasyon olmuş karara varmışlar ve pankartlar yapılmaya başladı. Beni daha çok ilgilendiren verilen karar, demekki Fenerbahçe'den ve bu hakem kararlarından doğal olarka çok rahatsız olmuşlarki radikal ve hızlı bir karara geçmişler.
Doğrusu nedir, kimse bilemez.. Lig'de neler oluyor neler oldu, bakalım daha neler görecez henüz 8 hafta oynandı :)

onurtt
06.10.2005, 15:11
Rıza Efendi iki Ekmek bir süt unutulmadı ,ayrıca FBlilerin o maçta 1800 Dalmaçyalı(Kadiköy'e giden 1800 Beşiktaşlı için) Pankartı da vardı..

fatmacan
06.10.2005, 22:44
o pankartlarda kimsenin anasi yada bacisinin namusuna dil uzatimamis oyle degilmi evet onlarda dogru degildi ama sizinki kadarda igrenc degillerdi simdi ben senden gicik olsam ve senin Annene bacina kufretsem hosuna gidermi? o da ayni sey sizde bize sari civcik diyorsunuz ikiside hayvan dalmacyalinin renkleri siyah beyaz ne var bunda hicmi saka takilma olmayacak sizde oylesini yapin ama tutupda hic gunahi olmayan Anneme ne diye kufur ediyorsun

TheGodfather
06.10.2005, 22:53
Daha objektif olmak gerekirse...Özellikle Glatasaray ve Beşiktaş taraftarı statda önüne gelene ana avrat küfrediyor..Gerçek maalesef bu..Fenerbahçe'yi mi sordunuzu..Onun taraftarının küfür etmeye ihtiyacı yok zaten Aziz Yıldırım maçı baştan satın almış oluyor..Futbolcuları sahada gezsin yeter..Sonuç zaten baştan belli.sonucu belli olan bir maçta niye küfredilsinki..Ulen bugün gibi hatırlıyorum Van spor maçını bile satın almıştı bu FENERASYON
keh keeeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhh

onurtt
06.10.2005, 22:56
biz çok küfür yedik zamanında Fenerlilerden, neyse sizinle bu konuda tartışmayacağım zira bunun sonu yok....

TheGodfather
06.10.2005, 23:05
biz çok küfür yedik zamanında Fenerlilerden, neyse sizinle bu konuda tartışmayacağım zira bunun sonu yok....
Benimle her konuda tartışabilirsiniz..ben gerçekleri yokuşa sürmem..söylediğinde maalesef doğru..Ama artık Fenerasyon taraftarı küfüre ihtiyaç duymuyor..Nedenini yukarıda söyledim :)
Ben galatasarylı olmama rağmen..geçen haftaki GS-TS maçında milli takım oyuncusu Fatih Tekkeye yapılan hakaret ve küfürlerden midem bulandı...
Bu durumda neden ilk önce biz küfür etmeden maç seyretmeyelim he..İlk adımı biz atalım..
saygılar
Bedirhan

onurtt
06.10.2005, 23:14
Benimle her konuda tartışabilirsiniz..ben gerçekleri yokuşa sürmem..söylediğinde maalesef doğru..Ama artık Fenerasyon taraftarı küfüre ihtiyaç duymuyor..Nedenini yukarıda söyledim :)
Ben galatasarylı olmama rağmen..geçen haftaki GS-TS maçında milli takım oyuncusu Fatih Tekkeye yapılan hakaret ve küfürlerden midem bulandı...
Bu durumda neden ilk önce biz küfür etmeden maç seyretmeyelim he..İlk adımı biz atalım..
saygılar
Bedirhan

Küfür ortamıda olayı da çok farklı mesela bizim geçen sene TS maçı var küfür yok dendi 88 dakika küfür edilmedi...Maç yine çığırından çıktı hatta Çarşı'nın lideri Alen Markanyan'da bunu açıkladı herkesi susturduk diye ama 88.dk biri çıktı derken bütün stad başladı küfüre anlık bir psikoloji,bir anda onlar yüz, yüzler bin oluyor...Tabi eğitim ve kültür düzeyi ile de doğru orantılı zor atılır ama tabi olmazsa daha iyi ancak mevcut değişkenler değişmedikçe zor...
520

KoCGIRİ
05.11.2005, 01:26
Ayrıca soruyorum size Türkiye liglerinde oynayan ve ambleminde Beşiktaş'tan başka Türk bayrağı taşıyan başka bir takım var mı? Ve bunun nedenini lütfen araştırın…

Var,hatta neden var,işte nedeniyle,okuyalım...

Beşiktaşlı arkadaşlar ne kadar dogru olup olmadigini bilmedikleri hatta arastirmadiklari halde herzaman "armasında ay-yıldız olan tek takım" diye soylerler aynen Ata'nın bjk li oldugunu soyledikleri gibi.

logo konusunda arkadas sormus cevap veriyorum.var.Karşıyaka.
hatta yasar aksoy'un karsiyaka ve kafsinkaf tarihi adli kitabindan alintisini da aktarayim."atatürk kulübümüzü 2. ziyaretinde kendisine ismet inönü ve fahrettin altay eşlik ediyordu. 1. dünya ve kurtuluş savaşinda cepheden dönen karşiyakalilar yeniden kurduklari takim ile hiç gol yemeden şampiyon olmuştur. futbolculari kutlayan mustafa kemal bu başarilarindan dolayi ksk'nin yeşil - kirmizi amblemine ay - yildiz kullanilmasini istedi."

KoCGIRİ
05.11.2005, 01:40
Neeeeeeeeeeee????

bu tartismanın kapanması dilegiyle yaziyorum noktayi koymak icin

Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu mustafa kemal atatürk de fenerbahçeli'ydi. atatürk, 10 ağustos 1928 günü, 3-3 berabere biten gazi kupası maçından sonra üçü galatasaraylı ve ikisi fenerbahçeli olan beş kişinin önünde aynen şunları söyledi: "burada üçe üçüz... çünkü ben de fenerbahçeliyim!"

5 haziran 1932'de kulübümüzün kuşdili'ndeki binası yanınca, ilk bağış yine büyük önderimiz'den geldi.

mustafa kemal atatürk'ün kulübümüzü ziyareti sırasında, hatıra defterimize yazdığı satırlar şöyledir;
"fenerbahçe kulübü'nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmis ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim."

3.5.1918 - ordu kumandanı - mustafa kemal

kaynak: www.fenerbahce.org

many football teams throughout the world feature a number of celebrity supporters but, in turkey at least, no club can match fenerbahçe's no1 fan, who was mustafa kemal atatürk, the founder of the modern nation.

kaynak:uefa.com (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=uefa.com)
(ingilizce bilmeyen arkadaslar icin ufak bir not: yukarıda uefanın Fenerbahçeyi tanıtan bölümünde Mustafa Kemal'in Fenerbahçeli olduğunu yazıyor)

bir anektod:
geçmiş yıllarda inönü stadını incelemeye gelen uefa yetkilileri eski açık tribün tarafındaki sütünda gördükleri koskocaman siyahlı beyazlı Atatürk resmini görünce şaşırıyorlar ve stad yetkilileriyle yöneticilere soruyorlar.
"Atatürk Fenerbahçeli değilmiydi?"

Alevimen
05.11.2005, 01:42
yine mi...
Mustafa Kemal Fenerli deyildi duyduğuma göre A Milli Takimin taraftarıydı :3D_NG (4) sanırım açıklık getirdik konuya, kilitlenmiştir.