Orijinalini görmek için tıklayınız : MiSYONERLiK...

öNYARGISIZ
13.07.2005, 01:57
Merhaba,

T.C. vatanda$iyim, kendi ülkemde, inandigim Mukaddes Kitap (Tevrat,Zebûr ve Incili kapsayan Kitap)mesajlarini insanlara anlatiyorum, bu keyfi bir i$, hobi degil bir ZORUNLULUKTUR, Mukaddes Kitap (M.K.) ayetleri yani Allah (Tanri) bu sorumlulugu verir,O Kitapta bir "müjde" saklidir ve bu "müjdenin" HERKESE ula$masi gerektigi noktasi hararetle vurgulanir:

-"ister dinlesinler, ister kaçinsinlar onlara benim sözlerimi söyleyeceksin" yazilidir!

-"$imdi siz gidip 'bütün' milletleri $akirt (ögrenci) edin (...), size emrettigim her $eyi tutmalarini onlara ögretin..."der!

-"(...) bu incil (müjde), milletlerin hepsine $ehadet olmak üzre, 'bütün' dünyada VAZEDILECEKTIR; ve SON o zaman gelecektir"
-Incil=MÜJDE

$imdi Allaha inanan, seven ve isteklerini yerine elinden geldigince yerine getirmeye çali$an bir insan olarak yanli$ mi yapiyorum? Tekrar yaziyorum ben T.C. vatanda$iyim ve ülkemde Allah'in emri geregince vâzediyorum bu misyonerlik mi? Böyle niteledirildigim için Allah'i dinlemekten vaz mi geçeyim?

Birçok insan bana Emperyalizme hizmet ettigimi söylüyor ve müslüman mahalesinde salyangoz satmamam gerektigi konusunda uyariyorlar(!)

Islâm dininin kökleri nereye dayanir, Türklüge mi? Kesinlikle HAYIR! Demek ki $aman olan atalarimiz Arap emperyalizmine yenik dü$üp beyinleri yikanmi$, asimile olmu$lar ve Arap kökenli bir dinin hegemonyasi altina girmi$ler ! (Tala$ Sava$i M.S.751)

-Ba$ka bir konu: T.C.'nin dini Islâm midir? Bu iddanin temeli nereye dayanir? Anayasa bir ülkenin kimlik kartidir ve bu kimlikte "T.C. nin resmî dini Islâm'dir" diye bir tanimlama yoktur aksine:

-TC Anayasasinin:

*24. Maddesi: "HERKES, vicdan, DINI INANç ve kanaat HÜRRIYETINE sahiptir" der.

*26.Maddesi de: "HERKES, dü$ünce ve kanaatlerini SÖZ, yazi, resim veya BA$KA yollarla tek ba$ina veya toplu olarak açiklama ve YAYMA hakkina sahiptir." der.

Önyargili insanlar kendilerini TC Anayasasindan bile üstün görürler ve ho$görüsüzlükleri bu maddelerin korumasi altinda olan insanlara saldirmaya iter!
Bu ülkede FB taraftari diger kulüplerin taraftarlarindan fazlaysa "Türkiye FB taraftaridir" mi diyeceksiniz?

"TÜrkiye'nin %99 müslümandir!" öyle midir gerçekten?

Kaptan Kusto'nun (Capitaine Cousteau) müslümanliga geçtigi iddiasi ne kadar dogruysa, bu iddiada o kadar dogrudur(!)

Benim kimligimde Islâm yaziyor neden mi çünkü TC vatanda$iyim, katolik Italya'da dünyaya gelseydim muamele ayni olurdu, papazin elleri arasinda bilinçsiz bir bebek olarak vaftiz edilirdim ve Hiristiyan olarak "damgalanirdim" bu tür traji-komik örnekler çogaltilabilir, ne akillica degil mi?

Böyle bir dayatmadan rahatsiz olan, müslüman olmayan sayisiz insan taniyorum, aslinda otoriteler de bunun farkinda ama gerçeklerle yüzle$mekten kaçiniliyor, çagdi$i bir $ekilde eve kapatiliyoruz "sayiliyoruz" (nüfus sayimi) birçok saçma sapan sorular sorulur ama hiç "Hangi dine mensupsunuz?" sorusu sorulmaz!

Kimligimde Islam yazadursun, ben müslüman degilim çünkü ben önyargisizim ve ara$tirmaciyim ve kendi inancimi kendim belirledim!

Babannemin bir gözü kördü digeri de çok zayif göruyordu ama buna ragmen merdivenleri inip di$aridaki çe$meye gider (köy evi) abdest alirdi, birgün kaç yildan beri namaz kildigini sordum? "10 ya$indan beri" dedi, peki "neden kiliyorsun?" diye sordum $a$irdi, hayati boyunca bu soruyu kendine sormami$ ve "ne bilem oglum anamlar kil dedi bende kilyom!" diye cevap verdi, i$te bu dünya tatlisi samimi kadin 6 "müslüman" çocuk yeti$tirdi!

Bu durumda olan o kadar çok sayida insan var ki, onlara soru sorarsan hep ayni cevabi alirsiniz: "bu konularda fazla derinle$miceksin yoksa kafayi yersin!"

Hoşçakalın...

ALUNDRA
04.08.2005, 03:16
Ilk önce senin kutsal kitabim dedigin , incili tevrati ve zeburu kapsayan kitabin adi ne...???... ikinci olarak senin kutsal kitabim dedigin bu kitap hangi peygambere indirildi.??
Senin kutsal kitabin Kur´an dan öncemi , sonrami indi...?? Ve senin 3 kutsal kitabi kapsayan kutsal kitabin neden Kur´an dan bahsetmiyor...??.. neden kapsamadigini ben söyliyeyim... (Kapsama alani disinda kaldigi icin)...

Yanilmiyorsam sen yehova sahidisin....?? kusura bakma ama insan bu kadar aptal olamaz.... gercekleri bu kadar görmemezlikten gelemez...bile bile , arastirmadan bu kadar cehalete düsemez... sen Misyonerlerin kurbani olmussun.... yazik???

öNYARGISIZ
20.08.2005, 19:37
Merhaba "Alundra",Isa peygamberin $u Ögüdü çok degerlidir:***"Insanlarin size nasil davranmasini istiyorsaniz, siz de onlara öyle davranin. Aslinda Kanunun ve Peygamberlerin dedigi de budur"Eger TÜM insanlar bu sözü uygulasaydi, Dünyamiz daha bir ya$anir olurdu!Bu emre paralel olarak ben de size EMPATi yapmanizi öneriyorum!$imdi bana yazdiklarinizi size uyarlayalim bakalim ho$unuza gidecek mi?-----"Senin kutsal kitabin, Mukaddes Kitap'tan dan öncemi , sonrami indi...?? Yanilmiyorsam sen Alevisin....?? kusura bakma ama insan bu kadar aptal olamaz.... gercekleri bu kadar görmemezlikten gelemez...bile bile , arastirmadan bu kadar cehalete düsemez... yazik???"Herhalde Ho$unuza gitmemi$tir, Tekrarliyorum:"Insanlarin size nasil davranmasini istiyorsaniz, siz de onlara öyle davranin."Ho$çakalin...

Ceyhun
21.08.2005, 11:49
Islâm dininin kökleri nereye dayanir, Türklüge mi? Kesinlikle HAYIR! Demek ki $aman olan atalarimiz Arap emperyalizmine yenik dü$üp beyinleri yikanmi$, asimile olmu$lar ve Arap kökenli bir dinin hegemonyasi altina girmi$ler ! (Tala$ Sava$i M.S.751)

Ben misyonerliğe karşı değilim. İsteyen istediğini savunsun. Ama yukarıdaki lafa bakılarak Hristiyan Türklerin de Avrupa veya Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debelendikleri söylenebilir.

öNYARGISIZ
12.09.2005, 20:44
Merhaba "CcGunal",

-----"yukarıdaki lafa bakılarak Hristiyan Türklerin de Avrupa veya Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debelendikleri söylenebilir."

Ben Türküm, 26 ya$ina kadar da müslümandim, bugün kendimin seçmi$ oldugu bir inancim var ve referans olarak ele aldigim Kutsal Kitap Mukaddes Kitap'tir (Tevrat, Zebur ve Incil'den olu$an Kitap!)

Bu Kitap'ta vaaz etmenin önemi DEFALARCA VURGULANIR, Isa, Nuh vs. gibi büyük peygamberler En Büyük Vaizler yani Misyonerlerdir, onlar Allahin emrine uygun olarak VAAZ ETTiLER, Siyasi bir çikar gütmediler bugün de bu büyük insanlari örnek alanlar var, ben de bu ki$iler arasindayim!

"Hristiyan Türklerin Avrupa veya Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debelendiklerini" söylüyorsunuz, Bazi ki$iler için söylediginiz dogru olabilir ancak BEN NE Avrupa NE DE Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debeleniyorum, ben Yol göstericilerim olan peygamberleri izliyorum o kadar!

Ho$çakalin...

Ceyhun
12.09.2005, 21:55
"Hristiyan Türklerin Avrupa veya Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debelendiklerini" söylüyorsunuz, Bazi ki$iler için söylediginiz dogru olabilir ancak BEN NE Avrupa NE DE Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debeleniyorum, ben Yol göstericilerim olan peygamberleri izliyorum o kadar!

Hayır! Ben öyle demiyorum. Siz müslümanlığı seçen atalarımızın Arap emperyalizmi altına girdiğini söylediniz. Ben de "O zaman hristiyanlığı seçenler de batı emperyalizminin hegemonyası altına girmiş olur" dedim. Siz nasıl yol göstericiniz olan peygamberinizin izinden gidiyorsanız; müslümanlar da aynı şeyi yapıyorlar.

Canan
13.09.2005, 22:13
Merhaba "CcGunal",

-----"yukarıdaki lafa bakılarak Hristiyan Türklerin de Avrupa veya Amerikan emperyalizminin hegemonyası altında debelendikleri söylenebilir."

Ben Türküm, 26 ya$ina kadar da müslümandim, bugün kendimin seçmi$ oldugu bir inancim var ve referans olarak ele aldigim Kutsal Kitap Mukaddes Kitap'tir (Tevrat, Zebur ve Incil'den olu$an Kitap!)

Bu Kitap'ta vaaz etmenin önemi DEFALARCA VURGULANIR, Isa, Nuh vs. gibi büyük peygamberler En Büyük Vaizler yani Misyonerlerdir, onlar Allahin emrine uygun olarak VAAZ ETTiLER, Siyasi bir çikar gütmediler bugün de bu büyük insanlari örnek alanlar var, ben de bu ki$iler arasindayim!

Ho$çakalin...

sayin ÖNYARGISIZ,
lutfen bize amacinin ne oldugunu soylermisin........

eyer insanlari kendi inanclarindan vazgectirip kafalarini karisdirmak istiyorsan lutfen bunu gidip kendi forumlarinizda veya websiterlerinizde yap.... ve bu forumu lutfen bu tur eylemler icin kullanma....

benim bu foruma uye olma nedenim kendi inancini daha iyi taniya bilmek, eyer ben jahobaciligi merak etseydim misyonerlerin sitelerine girerdim, sen hic merak etme ve kendini hic yorma.

senin yazilarindan anladigima kadar sen bize sunu anlatmaya calisiyorsun.......sizin inanclariniz yanlis inanclarinizi birakin ve benim dediklerime inanin. tamam tam bu sekilde demiyosun ama bu anlama getiriyorsun.

bence senin beynin yikanmis ve sende basgalarin beynini yikamaya calisiyorsun..

patasana24
20.09.2005, 20:33
kardeş gerçekten senin durumun içler acısı senin bir piskoloğa görünmen beynini tekrar refize etmen lazım....................yoksa sen hayatta iflah olmazsınnnnnnnnnnnnnn.........

TheGodfather
24.09.2005, 21:37
Biz Aleviyiz kendi inacımıza değer veriyoruz.Elbette misyonerliğe karşı değilim fakat kesinlikle misyonerlere inanmam..İsterse asırlar boyunca bana inancını anlatsın kesinlikle inanmam.
Önyargısız kardeşim...Yanlış yerdesin..Son bir şeyleri doğru görmüssün benimsemişsin....Amenna...Doğruluk payı nedir senin söyledilerinin????... Daha peygamber kim o bile belli değil :)
Biz ise size asla inanmayacağız.

İnanırız dersen olmayacak duaya amin dersin..

öNYARGISIZ
14.10.2005, 22:49
Merhaba "Canan",

----- " sayin ÖNYARGISIZ,
lutfen bize amacinin ne oldugunu soylermisin..."

Amacimin ne oldugunu Yazimda AçIKçA ifade ettim, Mukaddes Kitap ögretilerini insanlarla payla$iyorum, bu benim ibadetimin en önemli kisimlarindan biri!

-----" eyer insanlari kendi inanclarindan vazgectirip kafalarini karisdirmak istiyorsan lutfen bunu gidip kendi forumlarinizda veya websiterlerinizde yap.... ve bu forumu lutfen bu tur eylemler icin kullanma..."

Inancini degi$tirmek Ki$iSEL BiR TERCiHTiR!
Ben, uzun ve titiz bir ara$tirmadan sonra, 26 ya$inda inancimi degi$tirdim yani Anne babamin bana sormadan empoze ettikleri inanci biraktim!

Bu "Forumun" hangi Kategorisinde yazilar yaziyorum?

"Ba$ka Dinler (Hiristiyan, Yahudi..)" Kisminda!

Yani Sanirim dogru yerde yaziyorum, öyle degil mi?

-----" benim bu foruma uye olma nedenim kendi inancini daha iyi taniya bilmek, eyer ben jahobaciligi merak etseydim misyonerlerin sitelerine girerdim, sen hic merak etme ve kendini hic yorma."

Sanirim yanli$ yerde olan Sizsiniz!

"Aleviligi" yani inancinizi daha iyi tanimanin yeri "Ba$ka Dinler (Hiristiyan, Yahudi..)" Kategorisi olabilir mi?

-----" bence senin beynin yikanmis ve sende basgalarin beynini yikamaya calisiyorsun.."

Ara$tirmadan bir $eyi ne pahasina olursa olsun kabul eden insanin Beyni yikanmi$tir, ara$tiranin degil!

Bilgi çaginda ya$iyoruz ama malesef bilgiden korkuyoruz! YAZIK!

Ho$çakalin...

Saygılı
24.12.2005, 09:47
Sanirim yanli$ yerde olan Sizsiniz!

"Aleviligi" yani inancinizi daha iyi tanimanin yeri "Ba$ka Dinler (Hiristiyan, Yahudi..)" Kategorisi olabilir mi?

-----" bence senin beynin yikanmis ve sende basgalarin beynini yikamaya calisiyorsun.."

Ara$tirmadan bir $eyi ne pahasina olursa olsun kabul eden insanin Beyni yikanmi$tir, ara$tiranin degil!

Ho$çakalin...

PEKİ BU BAŞLIKĞIN ALTINDA KURANI KERİMLE DİĞER DİNLERİ KARŞILAŞTIRMA DİYE BİR AÇILIMDA YOK.AMA SEN AÇMIŞ OLDUĞUN KURANI KERİM BAŞLIĞI ALTINDA KARŞILAŞTIRMALAR YAPIYORSUN.BİR ANLAMDA KURANI KERİMİ YOK SAYIYORSUN.BUNUN YERİDE BURASI DEĞİL.YANILIYORMUYUM..

seyyahname
24.12.2005, 17:11
sana diğer açtığın başlıkta gerekli cevabı verdim

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1932&page=4

gel ben sana alevi öğretisi öğreterek seni doğru yola sokayım bari insanlığa bir hizmetimiz olsun sen alevilik felsefesini öğren yaymana tebliğ etmene gerek yok huzura kavuşursun araştırma yapmayı okumayı ve saplantılı bir insan olmaktan kurtulur en önemlisi adam olursun...

öNYARGISIZ
24.12.2005, 19:57
Merhaba,

Bana yazdiklarinizi uyarlayarak size göndereyim, uslup ho$ mu degil mi siz karar verin:

"gel ben sana Mukaddes kitap öğretisi öğreterek seni doğru yola sokayım bari insanlığa bir hizmetimiz olsun sen Mukaddes kitabi öğren huzura kavuşursun araştırma yapmayı okumayı ve saplantılı bir insan olmaktan kurtulur en önemlisi adam olursun..."

Ho$çakalin...

seyyahname
24.12.2005, 22:16
Merhaba,

Bana yazdiklarinizi uyarlayarak size göndereyim, uslup ho$ mu degil mi siz karar verin:

"gel ben sana Mukaddes kitap öğretisi öğreterek seni doğru yola sokayım bari insanlığa bir hizmetimiz olsun sen Mukaddes kitabi öğren huzura kavuşursun araştırma yapmayı okumayı ve saplantılı bir insan olmaktan kurtulur en önemlisi adam olursun..."

Ho$çakalin...

bahsettiğin kutsal kitabı sen daha adını duymamışken ben okuyup inceledim merak etme sen daha ne okuduğunu içerisinde olduğunu bilmeden tebliğ derdine düşmüşsün sadece kutsal kitabı okuma ben sana kaynak vereyim

önce orient yayınlarından çıkan beş serilik süryaniler ve süryaniliği oku bilmiyorsan sana bunuda öğreteyim süryaniler ilk isa ya inan ortoks mezhebine bağlı bir halktır...

devamında istanbul konsersuyumun çıkardığı yahudilik ve musa öğretileri kitabını oku buda 4 serilik bir kitap önce bunları oku sonra gel buraya seni sınava tabi tutayım geçersen bu konulardan sana devamındaki din bilimi din sosyolojisi ve inanç feslefesi konusunda kaynaklar vereyim onlarıda öğren sonra gel bu yazdıklarını tekrar yaz bakalım yazabilecekmisin

öNYARGISIZ
24.12.2005, 22:56
Merhaba "seyyahname",

----- " bahsettiğin kutsal kitabı sen daha adını duymamışken ben okuyup inceledim merak etme sen daha ne okuduğunu içerisinde olduğunu bilmeden tebliğ derdine düşmüşsün sadece kutsal kitabı okuma ben sana kaynak vereyim "

Kutsal kitabin adini ne zaman duydugumu nereden biliyorsunuz da böyle Bilmi$ bir tavirla yukaridaki ifadeleri kullaniyorsunuz!

eger amaciniz benimle ki$isel bir polemige girmekse, hiç tarzim degil!

Kaynak olarak Verdiginiz eserler Tanrisal kaynakli degildirler, ben Tanrisal Kaynakli eser olan Mukaddes Kitap okumayi tercih ediyorum!

Ho$çakalin...

seyyahname
24.12.2005, 23:13
Merhaba "seyyahname",

----- " bahsettiğin kutsal kitabı sen daha adını duymamışken ben okuyup inceledim merak etme sen daha ne okuduğunu içerisinde olduğunu bilmeden tebliğ derdine düşmüşsün sadece kutsal kitabı okuma ben sana kaynak vereyim "

Kutsal kitabin adini ne zaman duydugumu nereden biliyorsunuz da böyle Bilmi$ bir tavirla yukaridaki ifadeleri kullaniyorsunuz!

eger amaciniz benimle ki$isel bir polemige girmekse, hiç tarzim degil!

Kaynak olarak Verdiginiz eserler Tanrisal kaynakli degildirler, ben Tanrisal Kaynakli eser olan Mukaddes Kitap okumayi tercih ediyorum!

Ho$çakalin...

e sana ne diyeyim ben şimdi baktınki karşında konuyu senden iyi bilen biri var tek yapman gereken baltayı taşa vurdum deyip susman burada tabiki senle kişisel polemiğe girerim kişisel bir tanıtım derdine düşmüşsün ve bunu belli bir inanca sahip insanların bir arada olduğu yerde yapıyorsun diğer açtığın başlıkta sana ilk yazdığım senin kutsal gördüğün mukaddes kitabın girişindeki tanımlamayı bile bire bir yazarak incilin ne olduğunu senin bahsettiğin ktaptaki tanımı hiç bir yerine dokunmadan yazıyorum esas almayarak incilin kutsal kitap olduğunu savunuyorsun burada konu senin hristiyan musevi yada sen bunların hiç birini kabul etmiyorsun tabi sen ana mantık olarak misyoner olduğun için 3 dinede hoş görünmen lazım..

bak güzel arkadaşım senin dini inancın beni hiç ilgilendirmiyor hangi inançtan olursan ol saygıda duyarım ama misyonerlik yaparsan burada ehil olmadığın konularda yazılar yazarsan o konuda dur derler. sana ben denk geldim ama ben değil başka bir arkadaşımda denk gelebilirdi bu konularda araştırma yapmış okumuş belgelemiş yine aynı şekilde sana bu cevapları verecek araştırmadan gelişmeden bahseden sen ben bir tek kutsal gördüğüm kitabı okurum diyerek son sözünü yani kısır döngünü kabul etmek zorunda kalacak çocukça bu kısır döngüye sen devam ettikçe ben sana belgeleriyle bunları karşına çıkartmaya üşenmeden devam edeceğim ve en sonunda dayanamayıp çekip gitmek zorunda kalacaksın....

burada kimsenin amacı senin buradan gitmen değil hangi inançtan olursan ol ama burada ehil olmadığın konularda yazma seni sen olarak kabul edecek insanlar burada var zaten ama onları kendi inancına çekmeye kalkarsan baltayı taşa vurursun galiba senin alevi topluluğunun aşırı derece okumaya meraklı heleki son neslin iyi bir eğitim almış kitleye ulaştığından haberin yok galiba. bunuda öğrenmiş ol aleviler yaşam felsefesi gereği insana değer verir ama senin gibi saplantılı ve kısır konularda kalmaz okur araştırır kendini yetiştirir ve çevresine faydalı olmaya çalışır...

öNYARGISIZ
27.02.2006, 20:06
Merhaba "seyyahname",

----- " e sana ne diyeyim ben şimdi baktınki karşında konuyu senden iyi bilen biri var tek yapman gereken baltayı taşa vurdum deyip susman "

Hangi konuyu benden iyi biliyorsunuz?

----- " tabiki senle kişisel polemiğe girerim kişisel bir tanıtım derdine düşmüşsün ve bunu belli bir inanca sahip insanların bir arada olduğu yerde yapıyorsun "

Ki$isel polemige girmek anlamsiz ve yalnizca vakit kaybidir!

Burada yazmamin nedeni dikkati üzerime çekmek, ÜNLÜ olmak, yeni bir inanç kurmak degil, bu nedenle "ki$isel tanitim derdine dü$tügüm" suçlamaniz yersiz olmu$!

Mukaddes Kitap'ta bana emredildigi gibi sadece sözkonusu Kitap'taki ögretileri teblig ediyorum, isteyenlere de ögretiyorum!

"bunu belli bir inanca sahip insanlarin bir arada oldugu yerde yaptigim" konusuna gelince...

Isa peygamber kimlere "vaaz etti"?

Zaten inanci olan ki$ilere yani Yahudilere degil mi?

----- " (...) mukaddes kitabın girişindeki tanımlamayı bile bire bir yazarak incilin ne olduğunu senin bahsettiğin kitaptaki tanımı hiç bir yerine dokunmadan yazıyorum esas almayarak incilin kutsal kitap olduğunu savunuyorsun "

Kim yazmi$ bu "tanimlamayi"?

----- " konu senin hristiyan musevi yada sen bunların hiç birini kabul etmiyorsun tabi sen ana mantık olarak misyoner olduğun için 3 dinede hoş görünmen lazım.. "

Isa peygamber, kimseye "ho$" görünmek gibi bir çabaya girmedi, tek örnegim O oldugu için Ben de benzer $ekilde yalnizca Allaha ho$ görünmeye çali$iyorum, dinlere ho$ görünmek gibi "bo$" bir ikiyüzlülükle ugra$mam, böyle bir $eyi ancak dinden "çIKAR" bekleyen insanlar yapar!

----- " bak güzel arkadaşım senin dini inancın beni hiç ilgilendirmiyor hangi inançtan olursan ol saygıda duyarım ama misyonerlik yaparsan burada ehil olmadığın konularda yazılar yazarsan o konuda dur derler. "

Yazilarim ortada, ben yalnizca "Mukaddes Kitaba" dayanan yazilar yaziyorum ve bu hak herkese taninmi$ olmali ki, böyle bir alana yer verilmi$:

"Başka Dinler (Hristiyan, Yahudi..) / İnançlar Alevilik dışında diğer dinler ve inançlar hakkında bilgi alış verişi"

Bana taninmi$ bu hakka uygun olarak Birkaç aydir Forumun bu bölümünde yaziyorum ve $imdiye kadar "Forum yöneticisi veya yöneticilerinden" herhangi bir uyari almadim, hiç bir yazima "DUR" demediler, birakalim herkes görevini ve sorumluluklarini bilsin "Kraldan fazla Kralci" olmaya gerek yok!

Ho$çakalin...

manifesto
08.03.2006, 01:17
Aslında önyargısızın yaptığı işlerin anlaşılırlığına inanıyorum.
Zira herkez kendi inancını doğruşuğuna inanır ve bunu herkezle paylaşmak ister zaten forumların amacı paylaşmak ve bilgi edinmek değilmidir. Ben misyonerliği anlayabiliim zira her din ona inananları bağlar ve her din insanlığı kurtuluşa kendi üslubu ile çağırmıştır.
Türkiyede ki misyenerlik faliyetleri yeni olmadığı gibi müslümanların islamı küfür diyarında tebliğ etmeleri de yeni değildir.
Dina hayatın hayatı hem nuru hem esası denir o halde bu esas bütün insanlığa şamil olmalıdır ve bunun için vasıta insan perde ise hayattır.
Zira forumlarda din değiştirmeler olmadığı gibi forumlarda dini ihlası artan yada maneviyatı güçlenen de olmamıştır forum amacı ile zaten ortadadır.
Lakin asıl mesele şudur ki neden bir müslüman kendi dinini bırakarak başka bir dine geçmiştir.
Bu kader planında bir yazgıdır ama beşer kimyasında bir bozulma yada yenilenmedir işte bunun sebebini anlamak isterim ben
Bir insan kendi inançlarının yanlış olduğu hükmüne nasıl varır?
Yani nezaman bunu farkeder ve bir boşluk görür ve hakikat için eylem yapma ihtiyacı hisseder

sari_saltuk
08.03.2006, 19:12
Misyonerler tezgahlarini ozellikle aleviler uzerinde kuruyorlar. Aleviligin heterodoks yapisindan kaynaklanan tum dinlere hosgorulu yaklasimini istismar ediyorlar.

Emperyalizmin masasi olarak katolik misyonerler Latin amerika ve Afrika halklarini hristiyanlastirdilar; somuruye hizmet ettiler, koleligi savundular. Hatta kolelige karsi cikan dominikenler Vatikan tarafindan dislandi. Insanlik suclari islediler.

Bu yuzyilin basinda ise protestan misyonerler ortadoguda, dogu anadoluda okullar actilar, yerli halklara hristiyanlik ogretisini yaydilar. Yine amac emperyalizme hizmetten baska birsey degildi. Halklari birbirine dusman ettiler, ermenileri bile kendi iclerinde bolduler.

Simdi yine Anadolu topraklarindalar. Amac buyuk ortadogu projesini hayata koymak ve yerli isbirlikciler yaratmak. Ortadoguya kan ve gozyasi getirdikleri yetmezmis gibi Turkiyeme geldiler. Gozlerini bir de alevilere diktiler..

Yemezler bunlari, bize kendi inanciliz yeter...Alevilik mazlumun dinidir, Kerbela'da susuz birakilanin inancidir. Bize hergun Asure, her yer Kerbela. Yerimiz mazlumlarin yanidir, ZALIMLERIN degil.

Dervisin zikri neyse fikri de odur. Sizin Zikriniz Insanlik utanci, fikrinizi her ne kadar BARIS deseniz biz yemeyiz...

öNYARGISIZ
12.03.2006, 22:30
Merhaba "sari_saltuk",

----- " Misyonerler tezgahlarini ozellikle aleviler uzerinde kuruyorlar. "

Ben herkese, her yerde, her zaman "vaaz ediyorum" ve hiç kimsenin alninda "aleviyim" yazmiyor!

"Aleviforum" yazdigim onlarca Dini forumdan yalnizca birisidir!

Amaç çogalmak degil duyurmak oldugu için, herhangi bir grup üzerinde yogunla$ma yoktur!

----- " Simdi yine Anadolu topraklarindalar. Amac buyuk ortadogu projesini hayata koymak ve yerli isbirlikciler yaratmak. Ortadoguya kan ve gozyasi getirdikleri yetmezmis gibi Turkiyeme geldiler. Gozlerini bir de alevilere diktiler "

Haklisiniz "Dini" kötü amaçlarini gerçekle$tirmek Üzere kullanan KÖTÜ MiSYONERLER vardir, bellerine bomba sarip Islam adina masumlari havaya uçuran KÖTÜ MÜSLÜMANLAR oldugu gibi!

Bu çikarcilari, "iYi MiSYONERLERLE" ayni kefeye koymamaya dikkat etmek lazim!

"iYi MiSYONERLER" Isa, Nuh gibi peygamberlerin "MiSYONERLiKLERiNi" Örnek ki$ilerdir yani çikar gözetmezler sadece iSTEYENLERE "Allahin emirlerini bildirirler, iSTEYENLERE Tevrat, Zebur ve Incil'i ögretirler, o kadar!

----- " Dervisin zikri neyse fikri de odur. Sizin Zikriniz Insanlik utanci, fikrinizi her ne kadar BARIS deseniz biz yemeyiz... "

"Siz" diye kastettikleriniz kim?

Eger bensem yine söyleyeyim ben ne Katolik, Ne Protestanim!

Ho$çakalin...

izmirksk
12.03.2006, 22:57
sevgili önyargısız fikirlerinize katılmasamda , fikirlerinizi savunma özgürlüğünüz önemlidir
sağolsunlar site yönetimide bu konuda duyarlı davranmıştır
açıkçası , alevileri dört bir yandan türkçüleştirme gayretlerinin yoğun olduğu bir dönemde onların vereceği zarar sizin vereceğinizin yanında hiç kalır:)
siz eleştirmekde isterim ama elimde incil yok .okumam lazım :)
sonuçta önyargısız olmak lazım
önümüzdeki 4-5 ay çok yoğunum , fırsatım olmayacak ama daha sonra fırsat bulup incil i okursam aramızda güzel ve sağlıklı bir fikir tartışması olur
incil i okumayanlar hristiyanları
kuranı okumayanlar müslümanları ve islamı eleştirmeye devam ediyor

mutlaka herşeyden önce ,önyargıdan uzaktartışılan konunun araştırılması lazım

pirimunzur
12.03.2006, 23:14
bu adam bizim beynimizi yikayacak kadr yetenekli bir insan galiba:) tanri seni korusun ahbap!!!!sana bir sozum var bay misyoner kula kulluk yakişirmi? ayrica bu misyonerlik yapan adamlar cok gerksiz insanlar geliyor bana soyle bakim bana bu işi yapmak icin kaç para aliyorsun yoksa pirimlemi? yada titan gibimi hergetirdigin admin yaptigi misyonerliktende pay alcaksin seklindemi yani??? anlat bakim

öNYARGISIZ
15.03.2006, 20:44
Merhaba "sari_saltuk",

----- " Misyonerler tezgahlarini ozellikle aleviler uzerinde kuruyorlar. "

Ben herkese, her yerde, her zaman "vaaz ediyorum" ve hiç kimsenin alninda "aleviyim" yazmiyor!

"Aleviforum" yazdigim onlarca Dini forumdan yalnizca birisidir!

Amaç çogalmak degil duyurmak oldugu için, herhangi bir grup üzerinde yogunla$ma yoktur!

----- " Simdi yine Anadolu topraklarindalar. Amac buyuk ortadogu projesini hayata koymak ve yerli isbirlikciler yaratmak. Ortadoguya kan ve gozyasi getirdikleri yetmezmis gibi Turkiyeme geldiler. Gozlerini bir de alevilere diktiler "

Haklisiniz "Dini" kötü amaçlarini gerçekle$tirmek Üzere kullanan KÖTÜ MiSYONERLER vardir, bellerine bomba sarip Islam adina masumlari havaya uçuran KÖTÜ MÜSLÜMANLAR oldugu gibi!

Bu çikarcilari, "iYi MiSYONERLERLE" ayni kefeye koymamaya dikkat etmek lazim!

"iYi MiSYONERLER" Isa, Nuh gibi peygamberlerin "MiSYONERLiKLERiNi" Örnek ki$ilerdir yani çikar gözetmezler sadece iSTEYENLERE "Allahin emirlerini bildirirler, iSTEYENLERE Tevrat, Zebur ve Incil'i ögretirler, o kadar!

----- " Dervisin zikri neyse fikri de odur. Sizin Zikriniz Insanlik utanci, fikrinizi her ne kadar BARIS deseniz biz yemeyiz... "

"Siz" diye kastettikleriniz kim?

Eger bensem yine söyleyeyim ben ne Katolik, Ne Protestanim!

Ho$çakalin...

manifesto
17.03.2006, 21:25
Önyargısız siz medeniyetler arası diyalog yada dinler arası diyaloğa nasıl bakıyorsunuz merak ettim malum türkiyede her öküzün altında buzağı aranır eski bir alışkanlık.

Ama misyoner kelimesi itici değil zaten yurtduşındayken çokça misyonerlerle bir araya gelmişliğimiz olmuştur malum aynı işi yapıyorduk.

Herkez kendi dini inançlarını anlatma fırsatına sahip olmalı ama bunu yaparken dikkatli olmak lazım

Şimdi hristiyanlık ile alakalı çokça okumuşluğum vardı ama Yehuva Şahitliği denince Hristiyanlığa gönderilen birçok tenkidi kendi üzerlerine almayacaklar
doğrusu biraz boşluk oluştu.

Ama hristiyanların 2 bin yıldır yanlış yaptıklarını bilmek en azından kendi kardeşleri tarafından teyid edilmesi İslami söylemi güçlendirir gibi geliyor bana

öNYARGISIZ
20.03.2006, 22:08
Merhaba "manifesto",

----- " Önyargısız siz medeniyetler arası diyalog yada dinler arası diyaloğa nasıl bakıyorsunuz merak ettim "

Bununla ilgili "IKiYÜZLÜLÜK" ba$ligini ta$iyan bir yazi yazdim!

----- " Ama hristiyanların 2 bin yıldır yanlış yaptıklarını bilmek en azından kendi kardeşleri tarafından teyid edilmesi İslami söylemi güçlendirir gibi geliyor bana "

Anlayamadim, biraz daha açarsaniz sevinirim...

Ho$çakalin...

EbRaR
06.08.2006, 09:09
onyargisiz: Ben Türküm, 26 ya$ina kadar da müslümandim, bugün kendimin seçmi$ oldugu bir inancim var ve referans olarak ele aldigim Kutsal Kitap Mukaddes Kitap'tir (Tevrat, Zebur ve Incil'den olu$an Kitap!)

CEVAP: muslumandim demeyin bari islami bilseydiniz ve yasasaydiniz baska inanclar arayisina girmezdiniz bence siz"Gayrimuslim" missiniz

EbRaR
06.08.2006, 09:18
onnyargisiz:Babannemin bir gözü kördü digeri de çok zayif göruyordu ama buna ragmen merdivenleri inip di$aridaki çe$meye gider (köy evi) abdest alirdi, birgün kaç yildan beri namaz kildigini sordum? "10 ya$indan beri" dedi, peki "neden kiliyorsun?" diye sordum $a$irdi, hayati boyunca bu soruyu kendine sormami$ ve "ne bilem oglum anamlar kil dedi bende kilyom!" diye cevap verdi, i$te bu dünya tatlisi samimi kadin 6 "müslüman" çocuk yeti$tirdi!

Bu durumda olan o kadar çok sayida insan var ki, onlara soru sorarsan hep ayni cevabi alirsiniz: "bu konularda fazla derinle$miceksin yoksa kafayi yersin!" [/SIZE]

CEVAP: Diyorsun evet ama bu nereden kaynaklaniyor tabiiki egitimsizlikten cahiliyetten egerki ailesi ona kil dediginde neden kilmasi gerektiginivede dini yeterince anlatsaydi oda bilincinde olup sana gereken cevabi verirdi evet bu durumda olan cok insan var maalesef ama cahiliyetten

benim burdan anladigim kadariyla sen kafalari karistirmaya calisiyorsun :garibbak:

EbRaR
06.08.2006, 09:32
onyargisiz:
Ara$tirmadan bir $eyi ne pahasina olursa olsun kabul eden insanin Beyni yikanmi$tir, ara$tiranin degil![/B]

Sen arastirdin yani :hmmm
peki arastirmana islamdan baslasaydin oncelikle en azindan biraz dusunurdun
cunki oyle seyler yaziyorsun belliki islami arastirmis biri gibi deilsin oyle olsaydi biraz mandikli aciklamalar olurdu neyse gercekten bende diger arkadaslara katiliyorum beynini yikamislar...
zaten genelindede dini bilgilerden yoksun olanlar,evsizler vede okul cagindaki genclerin akillarini karistiriyorlar :garibbak:

sibbara
31.10.2006, 04:08
Babannemin bir gözü kördü digeri de çok zayif göruyordu ama buna ragmen merdivenleri inip di$aridaki çe$meye gider (köy evi) abdest alirdi, birgün kaç yildan beri namaz kildigini sordum? "10 ya$indan beri" dedi, peki "neden kiliyorsun?" diye sordum $a$irdi, hayati boyunca bu soruyu kendine sormami$ ve "ne bilem oglum anamlar kil dedi bende kilyom!" diye cevap verdi, i$te bu dünya tatlisi samimi kadin 6 "müslüman" çocuk yeti$tirdi!

babannenin inancının körü körüne mi olduğunu düşünüyorsun?ve bu körü körüne inançlı kadın 6 müslüman yetiştirdi.ilgnç değil mi?

erkut ziya
31.10.2006, 04:14
Herkes kendi dinini özgürce yaşayabilmeli ve yayabilmeli bence. İsteyen incil dağıtsın isteyen kuran.

rewhat
31.10.2006, 09:34
[SIZE=3]Merhaba,

T.C. vatanda$iyim, kendi ülkemde, inandigim Mukaddes Kitap (Tevrat,Zebûr ve Incili kapsayan Kitap)mesajlarini insanlara anlatiyorum, bu keyfi bir i$, hobi degil bir ZORUNLULUKTUR, Mukaddes Kitap (M.K.) ayetleri yani Allah (Tanri) bu sorumlulugu verir,O Kitapta bir "müjde" saklidir ve bu "müjdenin" HERKESE ula$masi gerektigi noktasi hararetle vurgulanir:

-"$imdi siz gidip 'bütün' milletleri $akirt (ögrenci) edin (...), size emrettigim her $eyi tutmalarini onlara ögretin..."der!

-"(...) bu incil (müjde), milletlerin hepsine $ehadet olmak üzre, 'bütün' dünyada VAZEDILECEKTIR; ve SON o zaman gelecektir"
-Incil=MÜJDE

$imdi Allaha inanan, seven ve isteklerini yerine elinden geldigince yerine getirmeye çali$an bir insan olarak yanli$ mi yapiyorum? Tekrar yaziyorum ben T.C. vatanda$iyim ve ülkemde Allah'in emri geregince vâzediyorum bu misyonerlik mi? Böyle niteledirildigim için Allah'i dinlemekten vaz mi geçeyim?

Birçok insan bana Emperyalizme hizmet ettigimi söylüyor ve müslüman mahalesinde salyangoz satmamam gerektigi konusunda uyariyorlar(!)

-Ba$ka bir konu: T.C.'nin dini Islâm midir? Bu iddanin temeli nereye dayanir? Anayasa bir ülkenin kimlik kartidir ve bu kimlikte "T.C. nin resmî dini Islâm'dir" diye bir tanimlama yoktur aksine:

-TC Anayasasinin:

*26.Maddesi de: "HERKES, dü$ünce ve kanaatlerini SÖZ, yazi, resim veya BA$KA yollarla tek ba$ina veya toplu olarak açiklama ve YAYMA hakkina sahiptir." der.

Önyargili insanlar kendilerini TC Anayasasindan bile üstün görürler ve ho$görüsüzlükleri bu maddelerin korumasi altinda olan insanlara saldirmaya iter! .

kimi kime sikayet ediyorsun anlamiyorum..........
senin o soylediklerinin en acimasizlarina aleviler asirlardir maruz kaliyor. alevilerin misyonerlik ve cihad anlayisi olmamasina ragmen sadece ozgurce yasamak istemeleri bile onlari katletmeye yetmiştir tarih saat falan vermeyecem herseyin belgesi var.
misyonerlik ya da cihad ya da baska bir sey adina kim ne diyorsa; kesinlikle dunya barisinin onundeki en buyuk engeldir. su anda ozellikle hristiyan ve sunni muslumanlar arasında bu olaylar bir yaris haline gelmis kim ne kadar din degistirtdim yarisina girmistir. ozellikle ekonomik bakimdan zayif olan ulkeler seciliyor ve din degistirme karsiligi bu insanlara yardim eden bir zihniyet soz konusu(her iki taraftada). yani yine samimiyetsiz bir olay cunku boylelikle insani mecbur ediyorlar bir nevi din degistirmeye.

benim size tavsiyem dinler ustu olan ALEVİLİK inanisini ozumseyin. obur dunya da ne olacaginiz mechul bari bu dunya da mutlu olun.

Şoreş
31.10.2006, 21:45
Hristiyanlar bu konuda oldukça ısrarcı davranıyorlar kendi dinlerine çekmek için ama Müslümanlar o kadar kurnaz ki direk Camii dikiyorlar köylerimize.. İstersen gitme... Baskıda yaparlar, açda bırakırlar... Biz ne günler geçirdik.. En büyük Misyoner Devlettir.. Kendi halkı üzerinde planlar yapan Misyoner bir Devlette yaşıyoruz... Tüm bunlara rağmen bugüne kadar gelmemiz güzel birşeydir..

Nihat
31.10.2006, 23:16
Merhaba,

-"ister dinlesinler, ister kaçinsinlar onlara benim sözlerimi söyleyeceksin" yazilidir!

-Incil=MÜJDE

-TC Anayasasinin:

Önyargili insanlar kendilerini TC Anayasasindan bile üstün görürler ve ho$görüsüzlükleri bu maddelerin korumasi altinda olan insanlara saldirmaya iter!
Bu ülkede FB taraftari diger kulüplerin taraftarlarindan fazlaysa "Türkiye FB taraftaridir" mi diyeceksiniz?

Kaptan Kusto'nun (Capitaine Cousteau) müslümanliga geçtigi iddiasi ne kadar dogruysa, bu iddiada o kadar dogrudur(!)

Benim kimligimde Islâm yaziyor neden mi çünkü TC vatanda$iyim, katolik Italya'da dünyaya gelseydim muamele ayni olurdu, papazin elleri arasinda bilinçsiz bir bebek olarak vaftiz edilirdim ve Hiristiyan olarak "damgalanirdim" bu tür traji-komik örnekler çogaltilabilir, ne akillica degil mi?

Böyle bir dayatmadan rahatsiz olan, müslüman olmayan sayisiz insan taniyorum, aslinda otoriteler de bunun farkinda ama gerçeklerle yüzle$mekten kaçiniliyor, çagdi$i bir $ekilde eve kapatiliyoruz "sayiliyoruz" (nüfus sayimi) birçok saçma sapan sorular sorulur ama hiç "Hangi dine mensupsunuz?" sorusu sorulmaz!

Kimligimde Islam yazadursun, ben müslüman degilim çünkü ben önyargisizim ve ara$tirmaciyim ve kendi inancimi kendim belirledim!

Bu durumda olan o kadar çok sayida insan var ki, onlara soru sorarsan hep ayni cevabi alirsiniz: "bu konularda fazla derinle$miceksin yoksa kafayi yersin!"

Hoşçakalın...
misyonerlik mi kalsın senin dinin sende benim inancım bana olmazmı ortak payda bu değilmi .ayrıca din .omu kısaca özetliyeyim.
din yüzyıllarca insana korku saran ve insanlığın gelişimini kısıtlayan bir kıstas öyle değilimi ha mehmet ,veli ha hristo cladue.
değilmi nedir ayrı gayrisi

insan ve insanlık yeterli değilmi önce insan sonra mı
yine insanlık

Vapurmania
03.11.2006, 15:49
islamcılar daha çok misyonerlik yapıyor devlet eliyle asimile yapıyorlar zorunlu din dersinde az namaz kıldırmadılar zorla.

BU devlete düşman oldum o günden beri benim dinime ne karışır bu yezitler. Aleviyim çok şükür.

solorix
07.11.2006, 00:30

dostum . senin bu inanışın sizin dininizi kötü etkilemektedir . çünkü dinde zorlama yoktur . herkes kendi doğrularını bulmak ta serbettir.
Sana KURAN dan bir ayet yaazıyorum
AL İMRAN
64. De ki: "Ey geçmiş vahyin izleyicileri! Sizinle bizim aramızdaki şu ortak ilkeye (49) gelin: Allah'tan başka kimseye kulluk etmeyeceğiz, O'ndan başka hiçbir şeye ilahlık yakıştırmayacağız ve Allah ile birlikte insanları rab edinmeyeceğiz." (50) Ve eğer yüz çevirirlerse de ki: "Şahit olun ki biz kendimizi O'na teslim etmişiz!"

arkadaşım ALLAH senin nufus cüzdanın da yazdığı dine bakmaz .

HAC SÜRESİ
16.
Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir.

kardeş yalnız babanen islamı hiç iyi anlayamamış . Namaz kılarken duyduğum mutluluğu inan kimse ile değişmem. tabi bu teslimiyet ile alakalı.

Nihat
08.11.2006, 11:05
dostum . senin bu inanışın sizin dininizi kötü etkilemektedir . çünkü dinde zorlama yoktur . herkes kendi doğrularını bulmak ta serbettir.
Sana KURAN dan bir ayet yaazıyorum
AL İMRAN
64. De ki: "Ey geçmiş vahyin izleyicileri! Sizinle bizim aramızdaki şu ortak ilkeye (49) gelin: Allah'tan başka kimseye kulluk etmeyeceğiz, O'ndan başka hiçbir şeye ilahlık yakıştırmayacağız ve Allah ile birlikte insanları rab edinmeyeceğiz." (50) Ve eğer yüz çevirirlerse de ki: "Şahit olun ki biz kendimizi O'na teslim etmişiz!"

arkadaşım ALLAH senin nufus cüzdanın da yazdığı dine bakmaz .

HAC SÜRESİ
16.
Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir.

kardeş yalnız babanen islamı hiç iyi anlayamamış . Namaz kılarken duyduğum mutluluğu inan kimse ile değişmem. tabi bu teslimiyet ile alakalı.

merhaba dost diye hitap edeceğim kusura bakmayın

eğer yazıyı okuduysan ben dini ve inanç dedim benim dinim demedim ayrıca dinlere inanmam bunu belirtmek,istedim din.ve inanç o yüzden özelikle inanç kelimesini yazıya eklemiştim .inançlı olmak bence bir dine inamak anlamında kulanılmamalıdır.ayrıca her dinin kendine göre güzelikleri vardır.bırak bende kendime göre yorumlayayaım.olmazmı.teşekür ederim.

solorix
08.11.2006, 18:35
dostum yanlış anlama beni . kendinize göre yorumlamanıza bir şey diyemem . fakat doğru veya yanlış olarak yorumlabilmek için , bazı şeyleri bilmek gerekir.

bırak bende kendime göre yorumlayayaım.olmazmı.teşekür ederim.

siz burada bu topiği açarken , başkalarının fikirlerini etkilemiş olmuyormsuunz?

öNYARGISIZ
13.01.2007, 20:59
Merhaba NiHAT ve SOLORiX,

Gördügüm kadariyla aranizda 'ileti$im kopuklugu' olmu$!

NiHAT bey, SOLORiX bana yazmi$ ancak siz üzerinize alinmi$siniz

SOLORiX, siz de buna kar$in NiHAT'in Ben oldugumu sanmi$siniz!

Olur böyle $eyler, Ho$çakalin...

Servan
13.01.2007, 21:01
islamcılar daha çok misyonerlik yapıyor devlet eliyle asimile yapıyorlar zorunlu din dersinde az namaz kıldırmadılar zorla.

BU devlete düşman oldum o günden beri benim dinime ne karışır bu yezitler. Aleviyim çok şükür.

kesinle katılıyorum bizim içimizdeki koyu islamcıla hıristiyan misyonerlere laf atarken kendileri napıyor acaba.ve ne yazık ki bunu devlet eliyle yapıyorlar.

Erdem12
13.01.2007, 21:06
Her türden misyonerlik insanı aptal yerine koymaktır. Kendi çıkarını veya saplantılarını başkalarına aşılamak gayreti olarak görüyorum misyonerliği. Buna (Hristiyan, İslam misyonerliği olarak ayırmadan) tam olarak insanın basitleşmesi olarak bakıyorum. İnsanları şöyle veya böyle kandırarak kendi dinsel potası içerisine akıtma çabalarını çok komik buluyorum. Misyonerlerin tavırlarını zavallılık kaynaklı bir artniyet olarak görmekteyim. Bilmiyorum yanılıyormuyum?

öNYARGISIZ
13.01.2007, 21:27
Merhaba Solorix,

Vaaz etmenin önemini vurgulayan ayetleri yazimdan alintilayip

"dostum . senin bu inanışın sizin dininizi kötü etkilemektedir . çünkü dinde zorlama yoktur . herkes kendi doğrularını bulmak ta serbettir. " yazmi$siniz...

Biz kimseyi zorlamiyoruz! Amaç Yaraticimizin mesajlarini insanlara ula$tirmaktir ve Eger iSTERLERSE, birlikte Mukaddes Kitap'tan yani Tevrat, Zebur ve Incil'den derin bir ara$tirma yapiyoruz!

Tabi ki 'Dinde zorlama yoktur', çünkü "Zorla güzellik olmaz"! Yaraticimiz Kendisine Özgür Irade, Sevgi, Iman ve mantikla tapinilmasini ister!

Ancak Tanri kullariyla ileti$ime geçmenin önemli yollarindan biri olarak, "Yazili Kayitlari" uygun gördü! Bu 'Kutsal Yazilar' bir nevi 'Yaraticinin Kullarina yazdigi Mektuptur!'

Benim yaptigim bu Mektubu insanlara ula$tirmak ve içerigini anlatmak! Kisacasi, 'Zorla' yapilan herhangi bir $ey yok, olamaz da!

----- " BEN, "Benim kimligimde Islâm yaziyor neden mi çünkü TC vatanda$iyim, katolik Italya'da dünyaya gelseydim muamele ayni olurdu, papazin elleri arasinda bilinçsiz bir bebek olarak vaftiz edilirdim ve Hiristiyan olarak "damgalanirdim" bu tür traji-komik örnekler çogaltilabilir, ne akillica degil mi? " Yazdim, buna kar$ilik SiZ:

"HAC SÜRESİ 16. Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir." ayetini alintilami$siniz...

Yazdigimla pek bir baglanti kuramadim!
Acaba "Kaderimizde Allah tarafindan seçilmek varsa Hiristiyan ailede dogsam bile, yine Islam'i bana "O" buldururdu" mu demek isiyorsunuz?

Ayrica Kuran ayetleri apaçiksa Neden Ayetlerin onlarca farkli yorumu var? Neden Kuran etrafinda bu kadar farkli gruplar var?

"Allah DiLEDiGiNi dogru yola iletir" yazmi$siniz peki ya "DiLEMEDiGiNi"? Bu "DiLEME"nin kriterleri nelerdir?

----- " kardeş yalnız babanen islamı hiç iyi anlayamamış . Namaz kılarken duyduğum mutluluğu inan kimse ile değişmem. tabi bu teslimiyet ile alakalı. "

Babaannem gibi birçok insanin var oldugunu görüyorum, birçogu bilinçsiz, azindan benim çevremdekiler öyle mesela, neden Kurban kesildigini bilmiyorlar? Neden Sünnet edildigini de? vs...

Ben 26 yil müslümandim, ben de namaz kilarken mutlu olurdum, NEY e$liginde Tasavvuf müzikleri de manevi yöne hitap eder, Hocanin Kuran okumasi da!

Tabi Müslümanin Namaz kilarken aldigini mutlulugunun benzerini bir ba$kasi YOGA yaparak, MEDiDASYON yaparak, MÜZiK dinleyerek vs. aliyor! Bunlar MANEVi Yöne hitap eden duygulardir ancak Yaraticimiz Kendisine SADECE DUYGULARLA tapinilmasini iSTEMiYOR!

*** " Onlardan biri, bir Kutsal Yasa uzmanı, İsa'yı sınamak amacıyla O'na şunu sordu: «Öğretmenim, Kutsal Yasa'da en önemli buyruk hangisi?»
İsa ona şu karşılığı verdi: «`Tanrın olan Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla ve bütün aklınla seveceksin.'
İşte ilk ve en önemli buyruk budur.
İlkine benzeyen ikinci buyruk da şudur: `Komşunu kendin gibi sev.'
Kutsal Yasa'nın tümü ve peygamberlerin sözleri bu iki buyruğa dayanır.»

Ho$çakalin...