dersimkizi
10.04.2006, 15:49
alevilerin kendilerini ifade etmekte yeterli olduğunu düşünüyormusunuz?yeterli değilse nasıl ifade etmeli?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : aleviler kendilerini ifade etmekte yeterli mi? dersimkizi 10.04.2006, 15:49 alevilerin kendilerini ifade etmekte yeterli olduğunu düşünüyormusunuz?yeterli değilse nasıl ifade etmeli? halitseyfi 13.04.2006, 22:51 biz okula veya dışarı giderken ailelerimiz bizleri "alevi olduğunu söyleme" "fazla göze batma" diye tembihlerdi.bundan dolayı bizler kendimizi ifade etmekte hep yetersiz kaldık.bu zamanda bile halen bu sözleri duymaktayız. herşeyden önce bu tür söylemlerden kendimizi kurtarmalı her platforumda biz de burda varız demeliyiz.gerektiği zaman kendimizi ortaya koymalıyız. bunu yapan kişileri ortada kalmamaları için desteklemeli ve korumalıyız. ben bu güne kadar bu yöntemin çok işe yaradığını gördüm,yaşadım. Canan58 13.04.2006, 23:23 Mutlaka eskilerde daha zordu.Bırak ifade etmeyi Alevi olduğunu söyleyemiyordu bile.Şimdi çok farklı göğsümüzü gere gere söyleriz. Ama ifade etmek daha farklı zor aslında . İnsanların bunca yıl süren bu anlamsız,gereksiz anlamamazlıkları alevileri hor görmeleri yüzünden ifade etmek daha da zorlaşıyor. Tabiki ifade edilebilir ama karşında anlama özürlü cahil vatandaş olmazsa kolay. Gel gelelim Alevi toplumuna saygı duyan,anlamak öğrenmek için çaba gösteren çağdaş insana ifade etmek daha iyi olur.Ama bunu içinde bizim bilgili özümüzü iyi anlayıp ona göre tanıtmalıyız dimi?? ki insanların kafasında soru işaretleri kalmasın. Valla bana sorarsan ifade edebiliyormusun diye.Şükür az bilgim var ama yeterli değil tabiki .Eh biraz cadaloz oluşumdan kurtarıyorum çatır çatır da cevap veriyorum.:p zine 13.04.2006, 23:47 ifade edebilme sorunu yaşayanlarmı var aramızda anlayamadım aleviyim deyiş biçiminizle alakalı olmalı. korkarak aleviyim derseniz olumsuz eleştirilerinize açığıma davet sunarsınız. ama gururla aleviyim derseniz hiç kimse hakkınızda yorum yapma cesareti gösteremez. Hüseyin69 14.04.2006, 00:12 evet ifade etme sorunuda var ben aleviyim dedigi zaman karrsidaki kisinin verecegi tepkiyi hesaba katmak gerek bugün bile alevilerin kestigi yenmez aleviler yikanmiyorlar diyenler varsa gelecektede bunlar varligini koruyacaklar nasilki biz aleviler ölsemde aleviligimde yolumdan ayrilmam diyorsak karsi taraf daha farkli bir yaklasimla da yaklasmasi olasidir heryerde aleviyim demek gereksiz ama sen alevimisin diye bir soru ile karsilastigin zaman hemen gögsünü kabartarak evet ben aleviyim dememek lazim hani bir söz var erkekligin 10 da 7si kacmaktir belaya bulasmak istemiyorsan beladan uzaklasmak istiyorsan gerekirse hayir ben alevi degilim diyebilmeyi bilmek lazim kisinin o anki ruh halini bilmek lazim sorudaki sorma sekli nasildir buna dikat etmek lazim bunlari bilmedikten sonra istersen git sokakta istedigin kadar ve avazin ciktigi kadar bagir heyy duyduk duymadik demeyin ben aleviyim bu hic bir sey ifade etmez moycan 14.04.2006, 01:21 Canerzincan arkadaşın dediği gibi yerine göre alevi olduğumu ifade ediyorum da orda kalıyorum. İfadenin gerisini getirmek zor oluyor. Alevi olduğunuzu açıkladıktan sonra alevilik ile ilgili bir soru geldi mi, kolay cevap veremiyor insan. Çünkü yıllardır karşındaki insan senle ilgili dolduruluşa gelmiş aynı zamanda sende asimilasyona uğramışsın.En önemli liderlerinle,aydınlarınla,pirlerinle iletişimin kopmuş. Alevilik hakında babananla annen bile farklı açıklamalar yapıyor.Nasıl kalkıpta karşımdakine aleviliği kendim bile tam kavrayamamışken anlatayım ki. lion12 29.04.2006, 18:58 Vallahi canerzincan dedemiz çok güzel açıklamış ağzına sağlık.Dediği gibi aleviyim diye haykırmaya gerek yok.Bizim inancımızı Allah bilse yeter gerisi hikaye.Çıkıp çok aşırı sofu,hoşgörüsüz bir adamın yanında aleviyim demeye çalışmak delikanlılık değil,ahmaklık olur.Pirimiz Hacı Bektaş-ı Veli der ki İnançlarınız Allah ile aranızda sır olsun.İşte bu mantıkdan yola çıkarak bunu dedim yoksa herkes gibi bizde aleviliğimizden onur duyacağız ama herkese söylemeye de gerek yok.İfade edbileceğimiz ortamlar bellidir zaten.Karşıdaki kişi aydın görüşlüdür,alevilik hakkında katı görüşleri yoktur ya da ''acaba alevilik nasıl birşey herkes şöyle böyle diyor ama ben doğrusunu öğrenmek istiyorum,eğer bana da öğrendikten sonra mantıklı gelirse,bende aleviyim''diyen birileri olursa,o durumda konuşabiliriz.Ağzınıza sağlık forumumuzun dedesi sağol. :3: lion12 29.04.2006, 18:59 evet ifade etme sorunuda var ben aleviyim dedigi zaman karrsidaki kisinin verecegi tepkiyi hesaba katmak gerek bugün bile alevilerin kestigi yenmez aleviler yikanmiyorlar diyenler varsa gelecektede bunlar varligini koruyacaklar nasilki biz aleviler ölsemde aleviligimde yolumdan ayrilmam diyorsak karsi taraf daha farkli bir yaklasimla da yaklasmasi olasidir heryerde aleviyim demek gereksiz ama sen alevimisin diye bir soru ile karsilastigin zaman hemen gögsünü kabartarak evet ben aleviyim dememek lazim hani bir söz var erkekligin 10 da 7si kacmaktir belaya bulasmak istemiyorsan beladan uzaklasmak istiyorsan gerekirse hayir ben alevi degilim diyebilmeyi bilmek lazim kisinin o anki ruh halini bilmek lazim sorudaki sorma sekli nasildir buna dikat etmek lazim bunlari bilmedikten sonra istersen git sokakta istedigin kadar ve avazin ciktigi kadar bagir heyy duyduk duymadik demeyin ben aleviyim bu hic bir sey ifade etmez Süper lion12 29.04.2006, 18:59 evet ifade etme sorunuda var ben aleviyim dedigi zaman karrsidaki kisinin verecegi tepkiyi hesaba katmak gerek bugün bile alevilerin kestigi yenmez aleviler yikanmiyorlar diyenler varsa gelecektede bunlar varligini koruyacaklar nasilki biz aleviler ölsemde aleviligimde yolumdan ayrilmam diyorsak karsi taraf daha farkli bir yaklasimla da yaklasmasi olasidir heryerde aleviyim demek gereksiz ama sen alevimisin diye bir soru ile karsilastigin zaman hemen gögsünü kabartarak evet ben aleviyim dememek lazim hani bir söz var erkekligin 10 da 7si kacmaktir belaya bulasmak istemiyorsan beladan uzaklasmak istiyorsan gerekirse hayir ben alevi degilim diyebilmeyi bilmek lazim kisinin o anki ruh halini bilmek lazim sorudaki sorma sekli nasildir buna dikat etmek lazim bunlari bilmedikten sonra istersen git sokakta istedigin kadar ve avazin ciktigi kadar bagir heyy duyduk duymadik demeyin ben aleviyim bu hic bir sey ifade etmez Süper bir açıklama dedm vallahi ne diyeyim ağzına sağlık! Servan 17.05.2006, 16:51 alevilerin kendilerini ifade etmekte yeterli olduğunu düşünüyormusunuz?yeterli değilse nasıl ifade etmeli?benim bildigim tek şey var.alevilerin yuzde ellisi bizi temsil edemiyor sıkısınca kendilerine gore biseyler atıyolar olan bizim bu guzel mazhebimize oluyor... GELİN CANLAR BİR OLALIM.... speedy eagle 18.05.2006, 02:00 benim bildigim tek şey var.alevilerin yuzde ellisi bizi temsil edemiyor sıkısınca kendilerine gore biseyler atıyolar olan bizim bu guzel mazhebimize oluyor... GELİN CANLAR BİR OLALIM.... arkadasım sana sonuna kadar katılıyorum kendimizi ifade edmiyoruz neden cunku bırlık ve beraberlık yok toplumumuzda ne zaman ki biz her platformda birbirimize destek cıkarsak bazı grup insanların yaptıgı gibi(anlayan anlamıstır)o zaman bu tur problemleri çözeceyiz. canugur 25.05.2006, 07:12 Aleviligin; aleviler tarafindan da yörelere göre farkli farkli algilandigini biliyorsak, kendini ifadede güclükler yasadigini da rahatlikla söyleyebiliriz. Bunda en büyük etkenin baskilar oldugunu artik söylemeye bile gerek olmadigindan konuya bir aci getirmeye calisiyorum. Örnegin, sünnilesmeye yüz tutmus bir alevi ile, demokratik haklar pesinde olan yetismis, esitlikci aydin bir alevi arasindaki tek ortak yan ALi baglaminda kalir. Bu durumda her iki kesimin de; alevilik icinde oldugu halde kendini ifade etmeleri farkli farkli olacaktir. Asimile olma yolunda bir alevinin kendini fade edemedigini, hatta aleviliginden söz ederken dahi, "Aslinda hepimiz ayni dindeniz, neden ki bu ayrim" diyerek, takiyye yolunu secerler. denzz 25.05.2006, 08:27 Aleviligin; aleviler tarafindan da yörelere göre farkli farkli algilandigini biliyorsak, kendini ifadede güclükler yasadigini da rahatlikla söyleyebiliriz. Bunda en büyük etkenin baskilar oldugunu artik söylemeye bile gerek olmadigindan konuya bir aci getirmeye calisiyorum. Örnegin, sünnilesmeye yüz tutmus bir alevi ile, demokratik haklar pesinde olan yetismis, esitlikci aydin bir alevi arasindaki tek ortak yan ALi baglaminda kalir. Bu durumda her iki kesimin de; alevilik icinde oldugu halde kendini igade etmeleri farkli olacaktir. Asimile olma yolunda bir alevinin kendini fade edemedigini, hatta aleviliginden söz ederken dahi, "Aslinda hepimiz ayni dindeniz, neden ki bu ayrim" diyerek, takiyye yolunu secerler. bencede böyle alevilik kendi içinde bile farklı algılanıyosa bunu ifade etmek zor oluyo.bi de zaten aileler küçükken aleviliğimizi saklamamızı isteyince iş büyüyüncede çözülmüyo peri 25.05.2006, 16:52 küçüklüğümüzden bu yana alevi olşumuz öyule yada böyle saklanıldı sır gibi tuttuk yüreklerimizde.ailem ilk okula dahi giderken alevi olduğunu kimseye söyleme ben bilmem de derlerdi.nedir bu üstümüzdeki yük.yüreği geniş,her toplumu öyle yada böyle doğruluğu yönünde kabul eden benimseyen ,insan sevgisi sonsuz olan bi kesim olarak neden bu saklılık.artık görelim canlar bizim saklanacak kapatacak bi ayıbımız yok. stardı sanırım programı vardı bi şahsınG.Ü İSMİNİ DAHİ ZİKRETMEK İSTEMİYORUM.BİZ CANLAR MUM SÖNDÜ OLAYINDA NASIL BİRLİK OLDUYSAK SESİMİZİ DUYURDUYSAK HERZAMAN ÖYLE OLURUZ. GELİN CANLAR BİR OLALIM... saygılar derya polat 01.07.2006, 22:58 Çalıştığım şirket çok büyük bir şirket .Alevi olduğumu haykırmıyorum ama saklamıyorumda.Zaten bu yüzden terfi alamıyorum.Başımdaki müdürüm tam bir yobaz alevi düşmanı.Bu şirkette alevilerin ekmek yemesini istemeyen o kadar üst düzey yöneticisi varki, bizleri hamal gibi çalıştırıyorlar.Dost gibi gözüküyorlar ama değiller. Hiç bir aleviye promotion verilmedi.Biz maaşımızı barlarda değil, önemli şeylere harcarız.Alevilerden biri bir mülk alsın,hemen gündeme gelir, göze batar.Çünkü kendileri eğlenceye harcarlar.Ama biz işten çıkar ya eve gideriz, yada vitrinleri izleriz.Allahtan bizim hoca değilde yol gösteren dedelerimiz varda biz gençlere doğru yolu bulmakta yardımcı oluyorlar.Allah onları başımızdan eksik etmesin.Biz onların nesillerinin tükenmesini istemiyoruz. Kalın sağlıcakla nesslimm 03.07.2006, 14:25 önceleri bu daha zormuş ama şimdi daha ko9lay ifade ediyoruz bence.karşımızdakilere bişeyler anlattıkca bizleri tanıyolar ve anlamaya çalışıyolar.bide kendi aramızdaki tam birliği sağlarsak dışarıyıda kontrol edebiliriz. baglamaci_24 25.07.2006, 01:22 canerzincan´isimli üyeden Alıntı evet ifade etme sorunuda var ben aleviyim dedigi zaman karrsidaki kisinin verecegi tepkiyi hesaba katmak gerek bugün bile alevilerin kestigi yenmez aleviler yikanmiyorlar diyenler varsa gelecektede bunlar varligini koruyacaklar nasilki biz aleviler ölsemde aleviligimde yolumdan ayrilmam diyorsak karsi taraf daha farkli bir yaklasimla da yaklasmasi olasidir heryerde aleviyim demek gereksiz ama sen alevimisin diye bir soru ile karsilastigin zaman hemen gögsünü kabartarak evet ben aleviyim dememek lazim hani bir söz var erkekligin 10 da 7si kacmaktir belaya bulasmak istemiyorsan beladan uzaklasmak istiyorsan gerekirse hayir ben alevi degilim diyebilmeyi bilmek lazim kisinin o anki ruh halini bilmek lazim sorudaki sorma sekli nasildir buna dikat etmek lazim bunlari bilmedikten sonra istersen git sokakta istedigin kadar ve avazin ciktigi kadar bagir heyy duyduk duymadik demeyin ben aleviyim bu hic bir sey ifade etmez cok saol arkadasım guzel acıklama ama..!!! boyle bir seyın sorun olması ne bılım cok acayıp kim nederse desin.... nasıl sorarsa sorsun... İstersek tarikat ortamında bile olsak bunu Gögsumu kabarta kabatra soylerım... hiç cekinmem zaten oyle bır soruyu sorsalar boynumdakı kolyelerı gorerk sorarlar zaten onları gordulermı yok ben alev deılım denmez o ayrı konuda ben aleviyim dememek lazim hani bir söz var erkekligin 10 da 7si kacmaktir bu hareketın sonucu iyide olur kötüde bence insanlar bunu su sekılde kullana bılır kötü ve karalama amaclı.. "gecen bır alevi cocuk geldı ortama korkudan sesını cıkaramıyodu diye" vb... Örnekleri cogaltmam mumkun ve bu tavır bir deil biden fazla alevinin karanlamasına neden olabılir.. ya cok acayıp bır konu aslında ben onca ortama girdim... En pisikopatından ev sofisine kadar hiçte boyle bir kacıs yolu dusunmedim aslında yapacakları en fazla öldürmek olur yani... bende bundan buyuk gurur duyarım aleviyım dıye ölüyorum sonucunca... su ana kadar bir alevi olarak "alevi topluluguna laf söyletmedım" lisede din hocası kötü bir kac söz söylemisti ve kavga edip camdan aşşagı atmıstım baskada bir olay olmadı bundan sonrada olacagınıda sanmıyom... elimden geldigi kadar bu inancımı surdurecegim.... diger arkadaslar erkekligin 10da 7 sini kullanabılırler sayılar sunarım... by@oktay 07.08.2006, 01:14 evet haklısın o bakımdan biraz genelimiz degilde birazımız bilincsisiz neden diyecek olursanız büyüdügümüz yerde aleviligi ogreten bi kurum yoktu ondan bizde b sogukluk var sadece ismen aleviyiz D-e-v-r-i-m 07.08.2006, 02:29 Bu sitede bulunmak bile bir tepki bir duruştur... ayvaz58 10.08.2006, 18:45 ifade edebilme sorunu yaşayanlarmı var aramızda anlayamadım aleviyim deyiş biçiminizle alakalı olmalı. korkarak aleviyim derseniz olumsuz eleştirilerinize açığıma davet sunarsınız. ama gururla aleviyim derseniz hiç kimse hakkınızda yorum yapma cesareti gösteremez. bu konuda haklısınız söyleyiş tarzına bağlı ama önceden gerçekten zormuş zaten hep susmaktan sinmekten birlikte olamamaktan gelmiş başımıza ne gelseydi.eğer biz kendimizi bu sene 2 temmuzdaki gibi o günde ifede edebilseydik bu katliam olmazdı Sevgi Erkan 10.08.2006, 19:08 Herhangi bir iş yerinde çalışıyorsanız, iş yerindeki patron ya da müdürünüz,sizin tam tersi zihniyetinizde ise, ne aleviyim, ne kürdüm, ne devrimciyim, ne solcuyum vs. demek için o işi kaybetmeyi göze almanız gerekiyor demektir. evet bilinçli biri de olsanız bazen susmak en iyisi oluyor. Ama herhangi bir ortamda iş hakaret boyutuna geldiyse, tabi ki gereken yapılır. Bu sitede bunları söylemek çok kolay. Ülkemiz henüz farklılıkları sindiren bir yapıda olmadığı için , biraz politik davranmalıyız .Acemice veya kızgınlıkla hareket etmek yerine akıllı olmakta yarar var diye düşünüyorum. saygılar. Akayizm 10.08.2006, 19:21 ifade edebilme sorunu yaşayanlarmı var aramızda anlayamadım aleviyim deyiş biçiminizle alakalı olmalı. korkarak aleviyim derseniz olumsuz eleştirilerinize açığıma davet sunarsınız. ama gururla aleviyim derseniz hiç kimse hakkınızda yorum yapma cesareti gösteremez. +1 Zine 2 Kelimeyle Olaya Nokta Koymussun Yüregine Saglik Bende Sunniydim Sonradan Alevi Oldum Simdi Gururla Heryerde Gögsümü Gererek Aleviyim Diyorum Bazi Yerlerde Sunni Vatandaslar'da Irkci Gruplasmalar Olsa'da Ustesinden Gelebiliyorum Nedeni Onlari Onlardan Daha Iyi Tanimam Arkadaslar Elestirelere Acik Olun Ama Cevap Bilecek Yeterlilikte Bilgi ve Ilim Sahibi Olun Buda Arastirmakla Calismakla Olur Bu Sacmaca Haince Irk'i Saldiralar Karsisinda Tek Yürek Olmamiz Lazim.. Dik Durabilmemiz Icin Bu Şart Siz Yinede Vs Vs'ler Icin Politik ve Siyasi Davranin Nede Olsa Konu Alevilik ve Her Türlü Provakaye Acik Cünkü Türkiyede Yasiyoruz Kolay Gelsin gözdecst 10.08.2006, 23:30 +1 Zine 2 Kelimeyle Olaya Nokta Koymussun Yüregine Saglik Bende Sunniydim Sonradan Alevi Oldum Simdi Gururla Heryerde Gögsümü Gererek Aleviyim Diyorum Bazi Yerlerde Sunni Vatandaslar'da Irkci Gruplasmalar Olsa'da Ustesinden Gelebiliyorum Nedeni Onlari Onlardan Daha Iyi Tanimam Arkadaslar Elestirelere Acik Olun Ama Cevap Bilecek Yeterlilikte Bilgi ve Ilim Sahibi Olun Buda Arastirmakla Calismakla Olur Bu Sacmaca Haince Irk'i Saldiralar Karsisinda Tek Yürek Olmamiz Lazim.. Dik Durabilmemiz Icin Bu Şart Siz Yinede Vs Vs'ler Icin Politik ve Siyasi Davranin Nede Olsa Konu Alevilik ve Her Türlü Provakaye Acik Cünkü Türkiyede Yasiyoruz Kolay Gelsin arkadaşım güzel yazmış .hemen hemen herkesin aklında alevilikle ilgili soru işaretleri ve yanlış fikirler var biz aleviyim dediğimizde onlardan gelecek sorulara karşı bilgi sahibi olmalıyız bu çok önemli gerçi bu forumdaki herkes buraya kayıt olarak en büyük adımı atmış:) ercandost 11.08.2006, 01:26 +1 Zine 2 Kelimeyle Olaya Nokta Koymussun Yüregine Saglik Bende Sunniydim Sonradan Alevi Oldum Simdi Gururla Heryerde Gögsümü Gererek Aleviyim Diyorum Bazi Yerlerde Sunni Vatandaslar'da Irkci Gruplasmalar Olsa'da Ustesinden Gelebiliyorum Nedeni Onlari Onlardan Daha Iyi Tanimam Arkadaslar Elestirelere Acik Olun Ama Cevap Bilecek Yeterlilikte Bilgi ve Ilim Sahibi Olun Buda Arastirmakla Calismakla Olur Bu Sacmaca Haince Irk'i Saldiralar Karsisinda Tek Yürek Olmamiz Lazim.. Dik Durabilmemiz Icin Bu Şart Siz Yinede Vs Vs'ler Icin Politik ve Siyasi Davranin Nede Olsa Konu Alevilik ve Her Türlü Provakaye Acik Cünkü Türkiyede Yasiyoruz Kolay Gelsin Sevgili demokrat boy sizinle aynı yolu paylaştığımızı söyleyebilirim ve bende şu an Alevi olmanın büyük gururunu taşıyorum,Alevi olan tüm canlarımızın öncelikle kendi inançlarını bilmeleri ve öğrenmek için çaba sarfetmeleri lazım ve daha sonra diğer bazı inançlarla ilgili en azından fikir sahibi olalım ki onların bizleri yalan yanlış bilgilerle yargılarken yaptıkları hatalara düşmeyelim,bizim inancımız çelikten kuvvetli ve sudan berrak ve saftır,yeterki onu öğrenelim ve inancımızın özüne layıkıyla sarılabilelim dost,o zaman ne bükülür boynumuz ne de iftiralarla bulanır suyumuz,saygılar sunarım size ve tüm canlarımıza.. astare_dersim 11.08.2006, 10:52 peki alevi olduğumuzu sölemeyelim sölemeyelim sesimizi duyurmayalımki 2 temmuz 1993 de olan olaylar devam etsin sinelimki korkak deyip üstümüze gelsinler ne olursa olsun ben aslıma asla inkar etmem aleviysem bunu büyük bi gururla sölerim. gizlemek yerine açıp kitabı öğrenirim bir dede bile söleme diosa vay bizimhalimize Celal KURT 11.08.2006, 12:37 Alevilerin toplumda kendilerini ifade etmeleri için hiç bir neden bulunmamaktadır. Osmanlı döneminde yapılan bazı kendini bilmez ulema diye geçinen bir takım insanların fetvaları neticesinde ANADOLU' daki TÜRKMEN' lerin arasına nifak sokarak iki ayrı kutuba ayırmaları neticesinde bu güne kadar Alevilerin kendilerini ifade edememeleri neticesinde 1970 li yılların sonundan itibaren kendilerini açıkça ifade etmeye başlamışlardır.Bu günkü toplumda da anne ve babalarından duyduklarını araştırmadan körü körüne inanan bazı geri düşünceli kendini islam dinini biliyorum diye yorumlayan kişiler mevcut olmakla birlikte, okumuş ve kültürlü kişilerde bu ayrımı göremezsiniz. Ancak bu ikilemi ortadan kaldırabilmek için bu ülkede beraber yaşamayı istiyorsak bu vatan bizim diyorsak, aynı toplumun fertleriysek bu günkü toplumu yöneten ve yöneticilik sıfatına haiz bulunanların bu ikilemin ne kadar yanlış olduğunu devletin her kademesinin bu toplumsal gerçeği bilerek bu konuya eğilmelerinin faydalı olacağını ümit ediyorum. gizem 11.08.2006, 17:45 bence öyle deilde biraz daha objektif baka bilirz bence ifade edememek deilde yüzyıllar boyunca bastırılmaya çalışmak haksızlık yapılmasımak yıkılmak yakılmak diyebilirz en açık örnekleri sivas olayı yakın geçmişimizde çünkü ne olduuu madımağa kapatıp ifade ederlerken kendilerini, yıktılar yaktılar sonra ifade diorsunuz gazi mahhallesi urfa maraş nası ifade etsin okullarında din kültür dersi gören ailesinde aleviliği anlamaya çalışan dışarıda ise başak bi sentezii yaşayan biri nası ifade edicek |