Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12

kavaklı
06.06.2007, 09:20
laik cumhuriyet ve ATATÜRK ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağıma diyen akp li vekillere bir tokat sandıkta atmak için EVET bende CUMHURİYET HALK PARTİSİ diyorum hadi canlar demokratik hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımızı oylarımızla tek yumruk haline getirelim ve işhanet edenleri dokunulmazlık kılıfı altında saklananları tek tek yargı önünde hesap soralım

bencde arkadaşım katılıyorum sana.boş lafları bırakalım ve 22 temmuzda sandık başına gidelim.

gencsosyalist
06.06.2007, 11:05
oylar ödp ye

Bedrana
06.06.2007, 11:31
CHP;
1)alevi sorunlarına daha mı duyarlı? hayır
2)devletçi mi? hayır. hatta liberaldir. IMF yandaşıdır. Derviş Cemal'i partiye katmıştır.
3)anti ABD cimidir? hayır. sayın Baykal Amerikancılıkta on tane sayın Tayyip Erdoğanla yarışır. buna inanın.
4)demokratmıdır? hayır. hizipçi bir başkanı vardır. parti içi demokrasi yoktur. en ufak yükselen ses ihraç ediliyor.
5)ezilenlerin yanında mıdır? hayır. çoktan bıraktı bunu. sermaye yanlısı düzen partisidir.
6)Atatürkçümüdür? hayır. Atatürk'ün ne halkçılık ilkesine ne devletçilik ilkesine ne de inkilapçılık ilkesine sahip çıkmıştır.
7)sağa karşı mıdır? hayır. sağa açılmış oranın oylarını alabilmek için Erkan Mumcu'yu bile partiye çağırmıştır.
ve ve ve

boş boş konuşup adamın canını sıkma sus adam sansınlar biraz.....

peki niye CHP ye mecburuz? çünkü diğer partiler barajı geçemeyebilir.

iyi de CHP baraşı geçiyorda ne oluyor? ne değişiyor. artı bu ülkenin 15 milyon alevisi tek bir partide yoğunlaşsa o parti barajı geçemez mi? ve AKP den bir farkı kalmamış olan CHP ye oy vermek ile değil alevilik Türkiye ne kazanmıştır? oy verdiğimiz parti baraj altında kalsa daha fazla ne kaybeder bu ülke?

sonuç olarak yine de;
KRAL ÇIPLAK

boş boş konuşup adamın canını sıkma sus adam sansınlar biraz.....

Bedrana
06.06.2007, 11:57
www.akpizmir.org girin arkadaşlar :D:D

arkadaşımızın paylaştığı siteye bir girinde ondan sonra konuşun.milletin sitemini neye karşı çıktığını neyi savunduğunu bir görün ondan sonra çıkın konuşun devlet elden gidiyor sen hala burda sosyalizm komünizm konuş dur kime dinletebilirsinki milletin derdi başka önce bunları tutan kökleri tutturacaksın sonra üzerinde yoğunlaş hangi konuda istersen ama sizde o düşünce nerde...

http://www.youtube.com/watch?v=eg3hkWCnA8c&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Esevgilimyok%2Enet%2Fldd%2E htm

meymana hızıre
06.06.2007, 12:40
[QUOTE=Bedrana;444762]boş boş konuşup adamın canını sıkma sus adam sansınlar biraz.....[ adamlığı senden mi öğrenecen zırtto canımı sıkma burası chat artisliği yapılacak yer değil .... adam olacak biri varsa o da sensin...

karaşar
06.06.2007, 13:58
anlaşılan bu konuda söylenecek sözler tükenmiş, canlar birbirine taş atıyor. bize ait ve düşüncelerimizi özgürce ifade ettiğimiz forum sayfasında bile bir araya gelemiyoruz; sandıkta nasıl birlik oluruz allahaşkına.

zülküf
06.06.2007, 15:48
canım arkadaşım ahmet kaya bişey yaptığı yok sadece suçu solcu olmak buda af edersın köpeklerın işine gelmez onların gücü ancak ve ancak solculara yetiyor o iki arkadaşın tişortuna gösterdikleri tepkiyi sadece gücünü göstermek güçleri varsa gitsinler kuzey ıraktaki türkmenlere sahip çıksınlar kuzey ırakta ki türkmenler kökü ülkücü

bolşevik
06.06.2007, 15:55
[QUOTE=Bedrana;444762]boş boş konuşup adamın canını sıkma sus adam sansınlar biraz.....[ adamlığı senden mi öğrenecen zırtto canımı sıkma burası chat artisliği yapılacak yer değil .... adam olacak biri varsa o da sensin...

Bedrananın yaptığını sen de yapmışsın, hakaret etmezseniz iyi olacak, hatta etmeyin...
İnsanlar bir konuda bile doğru düzgün tartışamıyorlar...Yazık...

erdem_akyurek
06.06.2007, 18:39

pardon sana bişey sorcam sen onun avukatımısın iki kişi konuşurken üçüncüye ne düştüğünü gayet iiii biliosundur herhalde fazla ötme burası özgür bir yer!!!!

Naci
06.06.2007, 18:41
oylar ödp ye

devam et güzel kardeşim , ufuk uras bile başkanlığını bırakmış başkalarından medet umarken , senin siyasi kararın takdire şayan

erdem_akyurek
06.06.2007, 18:44
arkadaşlar ne olursa olsun oyları bölmeyelim!!!!!!!!! işte biz aleviler hep bundan dolayı kaybediyoruz...herşeye rağmen oylarınızı CHP'ye verin!!!!!!!!!!!!bir sürü sol parti kurulmuş bunlar yanlış şeyler!!!! oylar CHP'ye...........

garcia
07.06.2007, 01:45
forum kuralları gereği yerine getirildi.tartışmaya buradan devam edebilirsiniz.bedrana ve erdem akyürek;bu iki üye,insan gibi mesaj yazmayı ve tartışmayı öğrenene kadar adaptasyondalar...

sahrut75yagmur
07.06.2007, 03:51
Merhabalar öncelikle... Bundan önce 2 seçİm süreci geçirdim.Birinde oyum TKP'ye gitti dİğerinde ÖDP'ye.Sonra ne oldu Erdoğan büyük şehri kazandı.Önce Refah,sonra Ak Parti aldı başını giti.Bende ilkelerimden vazgeçmek gibi görüyordum, bunun dışında bir partiye oy vermeyi...Hele de Atatürk'ün Partisinin başında koltuk delisi o malüm kişi varken!Lakin ben büyüdüm, oğlum büyüdü.Okula gittik birde ne göreyim herkes çarşafa,türbana sarılmış.Bunlar bizim gibide değiller, bir ortak noktada da birleşebiliyorlar.Eğer döneklikse bunun adı ben de döneğim! Ama oyum bu kara zihniyete karşı bir duruş olarak Denİz Baykal'a rağmen CHP'nindir.Lütfen bizler de TEK SES TEK YÜREK OLALIM!Şeriata karşı OMUZ OMUZA Verelim!Lütfen bir ORTAK NOKTA da birleşelim.Diğer partiler barajı geçmedi, geçemeyecek... Lütfen yarın geç olmadan çocuklarımız için bir şeyler yapalım.SAYGILARIMLA...

meymana hızıre
07.06.2007, 11:57
[QUOTE=meymana hızıre;444808]

pardon sana bişey sorcam sen onun avukatımısın iki kişi konuşurken üçüncüye ne düştüğünü gayet iiii biliosundur herhalde fazla ötme burası özgür bir yer!!!!

Bakın forumda seviyeyi düşürmeyelim bir ikincisi adam gibi seviyeli yazı yazalım
bakın hakaret etmek çok kolay ama bunun sonuçları ise çok zor olur ve o sözler diyene tokat gibi patlar .... eğer bireysel sorunun varsa bireysel halledelim forum içerisinde diğer arkdaşları rahatsız edrek değil herkese saygılarımla ......

aykudgöksun
07.06.2007, 12:31

yazan:erdem akyürek

hehehe güldürdün beni yav:D:D..herkes burada oturup ikinizin tartışmasını izleyecek öyle mi??elbette insanlar da fikirleriyle katılacak burası dediğin gibi özgür bir yer..ikili sohbetlerinizi ÖM'le yapın

CaNCa
07.06.2007, 12:40
baykal'dan nefret etmeme rağmen oyların bölünmemesi adına chp'de buluşulması gerektiğini düşüyordum ama chp'nin son açıkladığı mv aday listelerinden sonra baykal'ın artık alevilerle ve özellikle chp içindeki gerçek sosyal demokratlarla dalga geçtiği hissine kapılmaya başladım.

barajı geçmesi kesinlikle imkansız olan partilere oy vermenin de boşa çabalar olacağını bildiğim için geçme olasılığı daha yüksek partiler veya bağımsız adayların desteklenmesi gerektiğini düşnüyorum. barajı ne kadar çok parti aşarsa akp'de meclisteki ağırlığını o kadar çok kaybedecektir. bu nedenle DP ve GP'de barajı aşarsa 5 partili bir meclis olması akp'nin mecliste istediği gibi fink atmaması için dağılımı geniş bir meclis olabilir.

istanbul'da yaşıyor olsaydım kesinlikle oyumu gönül rahatlığıyla bağımsız aday mehmet moğoltay'a verirdim. ama mersinde olduğum için gp veya kerhende olsa chp'den birine oy vermeyi düşünüyorum.

ONU®
07.06.2007, 14:32
Son birkaç güne kadar CHP'ye vermek istiyordum.Fakat Baykal'ın mitingler ve AKP karşıtlığı nedeniyle kendisine doğru esen rüzgardan yararlanarak alevi ve sosyal demokratları dışlayıp yerlerine ne kadar sağcı ve torpillileri varsa listelerine doldurması açıkçası hiç hoşuma gitmedi.
Bundan sonra Baykal'lı bir CHP'ye zırnık desteğim yok.
Daha önce kasım ayında seçim olacağını düşünerek kütüğümü İstanbul'a kaydırmıştım.Bu yüzden orada kullanacağım.
Oyum gerçek solculara ve onların desteklediği bağımsız adaylara.

Şah-Mat
07.06.2007, 15:21
Şuan CHP'yi hala izlemekteyim !!

Bakalım daha neler göreceğiz...(güzel atakları var)...Ankarada'ki seçim börülarınada gidip bakacağım.O zaman her şey netlik kazanacak.Eğer chp'den yamuk olursa HYP'ye verebilirim.Ama;Daha zaman var.Hepsini tanımak lazım.

Zaten partilere oy vermiyeceğim bu seçimlerde benim bölgemde seçime giren kişiye oy vereceğim.Onu tanımam lazım.Parti kavramını ben pek tiye almıyorum.Şahısları dikkate alıyorum.Oy'umda ona göre olacak...

belki "boş oy" atmamda söz konusu olabilir..

Neyse dünya döne zaman geçe...hünerler ortaya döküle..

Elbet ok'umuzun yönü o zaman belli olur.

Saygılar..

ONU®
07.06.2007, 15:50
Şuan CHP'yi hala izlemekteyim !!

Bakalım daha neler göreceğiz...(güzel atakları var)...Ankarada'ki seçim börülarınada gidip bakacağım.O zaman her şey netlik kazanacak.Eğer chp'den yamuk olursa HYP'ye verebilirim.Ama;Daha zaman var.Hepsini tanımak lazım.

Zaten partilere oy vermiyeceğim bu seçimlerde benim bölgemde seçime giren kişiye oy vereceğim.Onu tanımam lazım.Parti kavramını ben pek tiye almıyorum.Şahısları dikkate alıyorum.Oy'umda ona göre olacak...

belki "boş oy" atmamda söz konusu olabilir..

Neyse dünya döne zaman geçe...hünerler ortaya döküle..

Elbet ok'umuzun yönü o zaman belli olur.

Saygılar..

Ben de her ne kadar CHP'nin bu tutumundan hoşnut olmamama rağmen dediğin gibi en iyisi ''bekle gör'' politikası uygulamak.Seçime daha 1,5 ay var.

Vapurmania
07.06.2007, 18:56
Daha önce SHP diye düşünüyordum ancak SHP seçimlerden çekildi.

MHP ile koalisyon yapabilme olasılığı olan CHP ye oy vermeyi düşünmüyorum. Şu an kararsızım

erdem_akyurek
07.06.2007, 19:01
arkadaşlar ben bugün burada şunu öğrendimki;bu topiklerde hiç kavga etmeye gerek yokmuş.burada herkesin parti görüşleri farklı olabilir.sizlerden ricam bu yorumlarımızı gerekli kurallar çerçevesinde yapalım.burada hiç tartışmaya girişilmesin seçim günü 22 temmuzda sandık başına gidelim.

Dila
07.06.2007, 22:02
bu seçimlerde chp nin oylarının sahibinin deniz baykal olduğunu düşünmüyorum. Bu oylar cumhuriyete karşı gelenlere Atatürk'ün kurduğu partisiyle verilebilecek en büyük cevap chp olduğu için seçilecektir.

DiLkeT-CeZaM
07.06.2007, 22:14
chp ile ilgili; ''atatürk'ün kurdugu parti oldugu icin'', ''baska alternatif yok'' gibi bir kac söylemlerde olanlar bana göre siyasi olarak acizlik, atatürk üzerinden oy avciligi (ölmüs birisi üzerinden siyaset yapmak ne kadar etiktir orasi ayri bir konu), fikir üretememek ve bunu sorgulayamamaktan kaynakli bir durum oldugunu düsünüyorum. ayrica chp'yi sol bir parti olarak görenlere sunu belirtmek istiyorum: chp'nin üye oldugu dünya sol örgütlerinden nedense sürekli cirakilmasi haberleri duyuyoruz nedendir acaba? acaba diktatörlügün minyatürü oldugu icin olabilir mi? mhp'yle flört etmesine ne demeli peki? bizim canimiza kiyip, bebeklerimizi öldürenler, kadinlarimiza tecavüz edenlerle!???....

herkese saygilar ve sevgiler..

ufak bir not: yinede siz yine chp'ye verin. depolar sagolsun!.

kayra
07.06.2007, 23:30
atatürk üzerinden oy avciligi (ölmüs birisi üzerinden siyaset yapmak ne kadar etiktir orasi ayri bir konu), !.

Senin bu sözlerinin aynısını tartıştığım şeriatçılar da derdi; "ölmüş birisinin peşinden niye gidiyorsunuz?"

Tabi sizin gibiler, irticai çevrelerle bu konuda her zaman aynı safta olur zaten.

Oylar Chp-Dsp'ye...

DiLkeT-CeZaM
08.06.2007, 00:08
seriatcilarla ayni safta oldugum hangi alakaya maydanoz???? bana göre dogru bir sözse ben ne yapabilirim?? ayrica benim ne söyledigimi ve neyi ifade etmek istedigimi kavrayamamissin bir kac defa daha okumani tavsiye ediyorum..

aykudgöksun
08.06.2007, 00:52
Senin bu sözlerinin aynısını tartıştığım şeriatçılar da derdi; "ölmüş birisinin peşinden niye gidiyorsunuz?"

Tabi sizin gibiler, irticai çevrelerle bu konuda her zaman aynı safta olur zaten.

Oylar Chp-Dsp'ye...

şeriatçıların sözü mantıksız bir kere..onlr ölmüş insanların peşinden gitmiyorlar mı??siz onlara bunu diyemediniz mi??

cezam arkadaş doğru söylüyor..irticacılarla alakası yok..ölmüş birisinin arkasında siyaset yapmak diyor..ölmüş adamın yolundan gitmek değil..ikisi çok ayrı şeyler..insanlara suç atmadan önce bir daha okuyun derim..

Comrat86
08.06.2007, 00:55
yedi sülaleden CHP liyiz ama ben başka bir sol parti düsünüyorum canlar.Çok cesur bir lider.anlamışsınızdır:)

gazili24
08.06.2007, 03:21
canlar
baykal ın chp si mümkün degil dsp ile birleşemezdi çok şükür o kadar yürüdük(izmir,tandoğan.çağlayan vb.) akıllandı baykal ve dsp ile birleşildi fırsat bu fırsat ben baykaldan nefret ediyorum ama unutulmasın bi gün baykal da gitcek chp hep kalcak chp türkiye nin ve bizlerin sigortasıdır evet alevilere yaklaşımı "oylar cepte" gibi olsada yine de chp derim hele bu birleşmeden sonra daha güvenerek vercem ve eminim % 25 oy alcaz bu yobazlardan kurtulcaz bu arada o yobazların koltugunun altına giren dönek alevileride kınıyorum keşke alevilkte aforoz olsada o hainleri o kansızları aforoz etsek

belgingin
08.06.2007, 20:51
mecburiyetten chp olacak yani.şu barajı kaldırsalarda bizde ağız tadıyla pusulayı atsak sandığa...

bolşevik_1917
08.06.2007, 21:20
Chp ye oy verecek arkadaşlara sormak istiyorum;Sivas kongresi bu partinin ilk kongresi kabul edilir resmi ideolojiye göre ,keza amasya tamimi ve erzurum kongresi bunun hazırlık kısmıdır.ancak ilginç olan ve kimsenin söylemediği nokta şudur ilk kongresi olan sivasta padişaha ve saltanata bağlılık yemini edilmektedir.ilk kongresi bu şekilde olan partide laikliğin temelleri nasıl atılabilir?keza atatürkünde aynı şekilde padişaha övgüler yağdıran mektupları vardır;bunu resmi ideoloji bile kabul etmektedir zaten kemalizmin cumhuriyetçilik diye bir ilkesi de yoktur,tam aksine tam bir hilafete ve saltanata bağlılık varken fransa ve ingiltere ile cumhuriyetçilik olmuştur;çünkü onların işlerine terstir ve cihat çağrısı yapacağında peşine takılacak ve dini bir bağlayıcılığı olan bir yönetim şekli her zaman için tehlikedir.ama bizim toplumumuzda geçmişini, politikasını ve hedeflerini bilmeden aleviliğin partisi denerek yoğunlaşma vardır, bu chp ye aleviliğin partisi diyenler neye göre diyorlar merak etmekteyim.körü körüne,bağnazcasına ilk çıkış aşamasını bilmeden sülalesinin kökeninde bu varmış gibi davranıyorlar ama işin aslı bu değildir.faşistlere diyoruz kafatasçı diye ama bu bağlamda bağnazca düşüncelerin onlardan farkı nedir?

ForZaSLaN
08.06.2007, 21:46
Oylarimizi DTP'ye cekmek istiyenlerin oyununa gelmeyin.

CHP disinda bir partiye oy verirseniz AKP'ye vermis olursunuz.Bu acik değil mi ?

Sırf bunun icin BİLE Chpye oy vermeliyiz.

Oylar Cumhuriyet Halk Partisine.

Ankette gözükdügü gibi !

eldorado
08.06.2007, 21:52

CHP disinda bir partiye oy verirseniz AKP'ye vermis olursunuz.Bu acik değil mi ?

Ankette gözükdügü gibi !

benim fikrim ve düşüncelerim ne satılık nede kiralık...hiçbir partiyi samimi bulmuyorum ve oy vermeyide düşünmüyorum...ayrıca biri birilerini başka yerlere çekiyor izlemine kapılmışsınız...herkesin aklı var fikri var...sizde o çeken kanatta bulunmuyormusunuz şimdi?

ForZaSLaN
08.06.2007, 21:59
CHP ye vermeyin diyerek çekmeleri dogru değil.

Veren versin baska partiye ama chpyi karalamasin.

O zaman saygi duyarim.Hersey acik AKP Ya da chp

eldorado
08.06.2007, 22:04

karalamak derken nedenlerini de söylüyorlar....çünki o insanlar o partiye oy vermiyorsa kendileri için sakıncalı yada uyuşmazlıklarını açık açık belirtiyorlar..madem siz veriyorsunuz sizde chp ye neden oy verdiğinizi açıklarsanız ki bunu açıklarken akp ile ATATÜRK ün partisinden başka kayde değer bilgileri sunmalısınız..kimbilir ben bile son anda vereceğiniz bilgiler ışığında fikir değiştirebilir oy verebilirim chp ye...ama somut ve samimi bişeyler olmalı...teşekkürler...

ForZaSLaN
08.06.2007, 22:08
karalamak derken nedenlerini de söylüyorlar....çünki o insanlar o partiye oy vermiyorsa kendileri için sakıncalı yada uyuşmazlıklarını açık açık belirtiyorlar..madem siz veriyorsunuz sizde chp ye neden oy verdiğinizi açıklarsanız ki bunu açıklarken akp ile ATATÜRK ün partisinden başka kayde değer bilgileri sunmalısınız..kimbilir ben bile son anda vereceğiniz bilgiler ışığında fikir değiştirebilir oy verebilirim chp ye...ama somut ve samimi bişeyler olmalı...teşekkürler...

DSP ile birleşmesi .

1 SOL parti olmasi.

Simdi sağlardan ne farkı var diyceksiniz.Cok farkı var.

CHP 1 SOL Partidir.
Milletvekili adaylari solcudur arastirmak lazim CHP ye sağ partilerden farkı yok demeden once.

Erdem12
08.06.2007, 22:12

Ya "AKP" ya "CHP" demek halkımızı "popüler sivil-işbirlikçiliği belirgin gerici sağa" veya "devleti aşırı kutsayan-statükocu halka yabancılaşmış; solum diyen bir başka tip sağa" teslim etme çabasıdır.

Ne AKP; ne CHP! En doğru en halktan yana tercih ikisine de pirim vermemektir. Sivil gerici sağa ve elitizmi savunan sağcılaşmış sola oy yok; oylar halkın gerçek çıkarlarını savunanlara yani sosyalist demokratlara...

Sayın Forzaslan, öncelikle sen CHP adına, onlarca sosyalist-demokrat anlayışı karalayıp -yoksama lütfen.

özgürlük_62
08.06.2007, 22:17
bu mhp ye oy vermeyi düşünen alevileri hiç aklım almıyo bunlar maraş katliamını unutmuşlarmı diye bir soru sorsak ne derler acaba maraş katliamında ülkücü toplum bizim yoldaşlarımızı canice öldürmedilermi bunları ne çabuk unutuyoruz. onlar maraş katliamındaki canilerin torunları olduklarını unutmayalım lütfen benim ben oy kullanamıyorum ama kullansaydım yinede atatürkün izinde yürümek için chp ye verirdim bende baykalın beceriksizligini görüyorum ama sadece atatürkün partisi oldugu için atamın izinde oldugum için

ForZaSLaN
08.06.2007, 22:41
Ya "AKP" ya "CHP" demek halkımızı "popüler sivil-işbirlikçiliği belirgin gerici sağa" veya "devleti aşırı kutsayan-statükocu halka yabancılaşmış; solum diyen bir başka tip sağa" teslim etme çabasıdır.

Ne AKP; ne CHP! En doğru en halktan yana tercih ikisine de pirim vermemektir. Sivil gerici sağa ve elitizmi savunan sağcılaşmış sola oy yok; oylar halkın gerçek çıkarlarını savunanlara yani sosyalist demokratlara...

Sayın Forzaslan, öncelikle sen CHP adına, onlarca sosyalist-demokrat anlayışı karalayıp -yoksama lütfen.

Chp ye verilmeyen oy istemesekde Akp Lehine oluyor onu soylemek istemistim.

Baska bir amacim yoktu.

kayra
09.06.2007, 00:31
seriatcilarla ayni safta oldugum hangi alakaya maydanoz???? bana göre dogru bir sözse ben ne yapabilirim?? ayrica benim ne söyledigimi ve neyi ifade etmek istedigimi kavrayamamissin bir kac defa daha okumani tavsiye ediyorum..

Ne demek istediğini çok iyi anladım...

Murat AKAN
09.06.2007, 14:48
CHP'ye oy verenleri eleştiren arkadaşlar,

CHP'ye oy vereceğiz derken; CHP alevileri dışlamıştır, CHP kötüdür, CHP Sağcıdır, tamam en azından ben kendi adıma kabul ediyorum, ama şunu düşünüyorum, kötünün iyisidir. Baykal derseniz, bugün vardır yarın yoktur.

Fikirlerimizle birebir örtüşen Parti ararsak bulamayız.
Bugün yaşadığımız süreçte Oy vermemek en kolayıdır, sorumluluktan kaçmaktır. Dincilerin ekmeğine yağ sürmek, laikliği zaafa uğratmaktır. Oy kullanmamak marifet değildir, Oy kullanmamak üstünlük değildir. Övünülecek bir şey hiç değildir. Bunu sizler zamanla anlayacaksınız, Kendinizden başka insanların sorumluluğunu yüklendiğiniz zaman anlayacaksınız, Halkın içine girdiğiniz zaman anlayacaksınız,
Ama halkın içine girmeyi sürüye katılmak olarak görüyorsanız, sürünün dışında kalarak ancak kurtlara hizmet edersiniz.

Bunları, sizleri etkilemek için, sandık başına gidip oy kullanmanızı sağlamak için yazmadım.

Bunları, henüz kendini halkın üstünde görmeyenler için yazdım.

Saygılarımla.

bolşevik_1917
09.06.2007, 15:29

Ankette gözükdügü gibi !

sadece akp ya da chp olmuyor chp ye verilen oylar mhp ile chp nin koalisyonuna gidiyor,ayrıca dtp ye vermek isteyenlerde ne var bunu bir türlü anlamıyorum eğer şoven bir yaklaşımla bunu söylüyorsan çok sakat bir bakış açısı; neticede dtp de kürtlerin hakkını gözeten bir partidir ve oy vermeleri (ama istedikleri partiye) en doğal haklarıdır bunun belirleyicisi sen veya chp olamaz,bak sen yukarda chp ye oy vermeliyiz diyorsun buda chp ye çekmek mi oluyor,ayrıca seçim zamanı bu tür olaylarda çok olağandır emin ol chp çok daha fazlasını yapıyor.ben oy kullanmayacağım bu düzen partilerinin içerisinde iktidara gelecek legal partilerin hiç biri bir diğerinden farklı olmayacak,chp başta olmak üzre.senin burda chp yi koruman kendince ne kadar olağansa dtp için aynı şeyleri söyleyenlerinkide bir o kadar olağandır,insanlar bir tek şu seçim döneminde oy kullanarak siyasallaştığını sanıp aslında apolitik süreçler geçirirken demokrasi deyip oy kullanma ama sadece katılımcı demokrasi olmakta dahi insanların hangi partiye oy vereceğini sen belirleyemezsin bence yazının bir sınırı olmalıdır,çünkü senin yukarıdaki yazının eleştirdiklerinden hiç bir farkı yoktur,merak ediyorum hangi yönünle ayırt ediyorsun kendini...

nihati
09.06.2007, 16:36
Hmmm yanlış,
Doğrusu :
ya siz sunnileştirin, ya da biz şiileştirelim

Bunların ikiside olmayacak.İranın şeriatına geçit yok.

bu sözü eski diyanet başkanlarımızdan süleymam ateşe iranlı bir din adamı söylemiş adı suan aklıma gelmedi ama araştırır söylrim sonra .evet gerçekten kimse bizi ne sunni nede şii yapamaz bizler 1400 yıllık bir dininn eseri degil 10 bin yıllık bir türk inanç sistemi olan şamanizimim kalıntılarıyız her seye ragmem sevgiler

Bedrana
09.06.2007, 18:26
forum kuralları gereği yerine getirildi.tartışmaya buradan devam edebilirsiniz.bedrana ve erdem akyürek;bu iki üye,insan gibi mesaj yazmayı ve tartışmayı öğrenene kadar adaptasyondalar...

moderatörlerin böle yapmaları bana taraf tutuluyor gibi geliyor kendini resmen chp yi karalamaya adayan insanların korunması gibi anlıyorum ikide bir chp adına aslı astarı olmayan olumsuzlukları yazan ve insanları yönlendirmeye çalışan kişilerin desteklendiği fikri oluşuyor kafamda..madem bir konu için ceza alıyoruz adı geçen herkesin ceza alması gerekir ben böle biliyorum en azından birilerini koruyup diğerlerini susturmak asıl bu foruma yakışmayan harekettir..gereğinin yapılmasını rica ediyorum...

Bedrana
09.06.2007, 18:30

o dediğini sen çok yaptığından baya tecrübelisin herhalde benide öle zannetmişsin...bak arkadaşım benim sana karşı bir kinim veya kavgam yok yalnız savunacağın düşünceler ideolojiler veya fikirler varsa bunlar hakkında yaz...başkalarını karalama kampanyası başlatmaya çalışma zaten başarılı olmazsın boşuna yorulursun....

tuno
09.06.2007, 18:32
arkadaslar gelin hepbirlikde CHP ye verelim bakalim onlarida
görelim nasillarmis hic ikdidarda tek basina görmedik...
hepsini gördük bu sefer oylar CHP ye

Murat AKAN
09.06.2007, 19:44
Her seçimde %0,5 - %1 gibi oylar alan partiler, siyasi hayatlarını neden devam ettirirler?

Küçük parti (oy oranıyla) yöneticileri meclise giremeyeceklerini, medyada seslerini ülkeye duyuramayacaklarını, ülke yönetimine katkıda bulunamayacaklarını bildikleri halde, Meclise girebileceklerini bildikleri büyük bir yapıya katılıp yönetime katkıda bulanabilecekken bunu neden yapmazlar?

40 milyon seçmen var olduğunu düşünürsek, 40.000.000 x 0,01 = 400.000 seçmen, Yani parti lideri ve yöneticileri için, yönlendirilecek DÖRTYÜZBİN insan.

İnsan'ın hayatta aldığı en büyük zevk diğer insanları yönetmek ve yönlendirmektir. En büyük tatmin kaynağıdır bu.

Amaç, ülke yönetiminde bulunmaksa Meclise girmenin yollarını ararsınız.
Amaç, ülke benim neyime, dörtyüzbin insan bana yeter' se Her seçimde %0,5 - %1 oy alarak siyasi hayatınıza devam edersiniz. :yawn:

Saygılarımla

Westside
09.06.2007, 23:35
Dostum bazılarının inandıkları degerler vardır hic oy almasalar bile bu degerlerden vazgecmezler.

nihati
10.06.2007, 00:50
:thumbup1: Tabİkİ Oylar Chp Ye çünkü Laİk Cumhurİyetİn BaŞka Savunucusu Yok Bence Fazla Uzun Uzn DüŞünmeye Gerk Yok Oylar Chp Ye Sevİlerle

garcia
10.06.2007, 05:36
moderatörlerin böle yapmaları bana taraf tutuluyor gibi geliyor kendini resmen chp yi karalamaya adayan insanların korunması gibi anlıyorum ikide bir chp adına aslı astarı olmayan olumsuzlukları yazan ve insanları yönlendirmeye çalışan kişilerin desteklendiği fikri oluşuyor kafamda..madem bir konu için ceza alıyoruz adı geçen herkesin ceza alması gerekir ben böle biliyorum en azından birilerini koruyup diğerlerini susturmak asıl bu foruma yakışmayan harekettir..gereğinin yapılmasını rica ediyorum...

bak bedrana sana bir daha açıklama yapmak zorunda bırakma beni,şimdi kimse senin gibi düşünmek zorunda değil,bu bir...adam chp'yi eleştiriyor,sen adama karşı şahsi saldırıya geçiyorsun,hemde bilgisizce yapıyorsun bunu.sen benim düşünceme saldırdın ben sana hakaret ettimmi?şahsına sen ''adam değilsin'' dedimmi?ya da bir başkası dedimi?nasıl adaptasyondan çıktın bilmiyorum ama,demmekki adaptasyonun bir yararı olmamamış..buda iki...tekrar adaptasyon..bu kadarda yüzsüzlük olmaz yeter artık.ayrıca burası çocuk parkı falan değil,istediğin gibi oynayamazsın forumla...seviyeli mesajlar yazarsan tekrar çıkarsın adaptasyondan...

bolşevik_1917
10.06.2007, 12:18
garcia çok hakılısın ;eğer yorum yapacaklar yazacak mantıklı düşünceleri yoksa hakaret boyutuna getirip olayları şahsileştirerek forumu kirletmesinler,kimsenin adamlığını ya da herhangi bir şeyini eleştirmek ya da tartmak burda hiç kimseye düşmez herkes yerini bilsin ve seviyesini aşmasın bu tür konuşmalar tartışmanın seviyesini de düşürüyor ;ama bereketki moderatör arkadaşlar işlerini layıkıyla yerine getiriyorlar...ayrıca doğru olduğunu düşündüğünüz fikirlere bir eleştiri geldiyse şahsınıza mal etmeden önce o eleştirinin neden doğru olmadığını açıklarsanız daha çok dikkate alınırsınız,karşı saldırıya geçdiğiniz takdirde kendinize ve kişiliğinize yara açmaktan başka bir işe yaramaz...

Murat AKAN
10.06.2007, 16:17
Dostum bazılarının inandıkları degerler vardır hic oy almasalar bile bu degerlerden vazgecmezler.

Westside yapma lütfen;

Hangi değerlerden bahsediyorsun?

KKTC'deki askerimiz için "işgalcidir", Rauf Denktaş için "faşisttir" diyen Perinçek değil mi?

Daha dün akşam TV'de, Perinçek'in Abdullah Öcalan'la 10-15 sene önce görüşürken çekilen, samimi görüntülerinin bulunduğu fotolar yayınlandı.

Şimdi ne oldu ki;
İşçi Partisi bayrağında Kırmızı zemin üzerinde bulunan Sarı Yıldızı yükselen milliyetçilik karşısında Beyaz'a çevirdi? Diyarbakır'da teröre karşı miting düzenliyor? İşçi Partisinin değerleri zaman içinde değişkenlik mi gösteriyor?

garcia
11.06.2007, 03:32
burda alternatif fikir üretemeyen,dahası bilgi ve birikimi yeterli olmayan kimseyi suçlamadık. ama; mademki birşey bilmiyorsun kardeşim(böyle yapanlara söylüyorum), başkalarına hakaret ve saldırı yapmak için kullandığın,omuzlarına yük olan kafanı bilgi edinmek ve bir şeyler öğrenmek için kullan.bu sayede belki ömrünün sonuna kadar, hiç bir gerçeği öğrenmemiş bir insan olmaktan kurtulabilirsin.fanatizmin beslendiği kaynak cehalettir...

EyLeM_DeNiZ
11.06.2007, 07:56
Hangi parti olursa olsun sonuçta birilerinin oy vermediği ya da istemediği parti göreve gelicek. Şu anki mevcut durumdada fazla alternatif yok. Ama bu durumu "Oy verecek bir parti yok ki, bu yüzden hiçbirine vermeyeceğim, tepkimi göstereceğim" gibi bir hale getirmemeliyiz.

Oy vermek demokratik bir toplumda yaşayan bireylerin en doğal hakkıdır. Lütfen bu hakkımızı kullanalım. :surrender

garcia
11.06.2007, 08:58
Hangi parti olursa olsun sonuçta birilerinin oy vermediği ya da istemediği parti göreve gelicek. Şu anki mevcut durumdada fazla alternatif yok. Ama bu durumu "Oy verecek bir parti yok ki, bu yüzden hiçbirine vermeyeceğim, tepkimi göstereceğim" gibi bir hale getirmemeliyiz.

Oy vermek demokratik bir toplumda yaşayan bireylerin en doğal hakkıdır. Lütfen bu hakkımızı kullanalım. :surrender

bildiğim kadarıyla şu yaşadığımız ''demokratik toplumda'' oy kullanmaktan başkada doğal hakkımız yok gibi görünüyor.haa birde ölme hakkımız var,onuda unutmamak gerekiyor.işsiz kalma hakkımız var,f tipi tabutluklar insanları bekliyor.kısacası bu ülkedeki, evlere şenlik demokraside çok fazla hakkımız var...

sizi anlıyorum.ancak,unutmamak gerekirki oy kullanmak ne kadar doğal ve/ve ya demokratik bir haksa,oy kullanmamakta bu ikisinden çok daha doğal ve/ve ya çok daha demokratik bir haktır.ben toplumdaki bilinç düzeyi yükselmeden,yanlış gidişe tepki veren bir toplum olmadan seçimlerin hiç bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.helede akp'nin alternatifidir diye gidip chp'ye oy vermekse,çok büyük bir yanılgıya düşmektir...iyi forumlar...

seçil sivas
11.06.2007, 12:37
neden anlaşılmıyo... ülke şeriatçilerin tehtidi altında... darbeye her koşulda karşı olan ben ve benim gibi düşünenler bile eğer önümüzdeki seçimlerde akp tekrar çoğunluğu alırsa darbe istyor... ya nasıl anlaşılmaz ki bu ülke tehlikede zaten cumhuriyet rejimine alışamadı bu halk... mecburuz chp ye oy vermeye.. elle tutulur bişeyler yapmamız lazım. baykala sempati duymak gerekmiyo bu saatten sonra ama baykaldan önce eleştrilmesi gerekenleri atlamayalım...

eldorado
11.06.2007, 12:49
neden anlaşılmıyo... ülke şeriatçilerin tehtidi altında... darbeye her koşulda karşı olan ben ve benim gibi düşünenler bile eğer önümüzdeki seçimlerde akp tekrar çoğunluğu alırsa darbe istyor... ya nasıl anlaşılmaz ki bu ülke tehlikede zaten cumhuriyet rejimine alışamadı bu halk... mecburuz chp ye oy vermeye.. elle tutulur bişeyler yapmamız lazım. baykala sempati duymak gerekmiyo bu saatten sonra ama baykaldan önce eleştrilmesi gerekenleri atlamayalım...

chp nin bünyesi değişti ve görüşüdene sağı temsil ediyor nede solu...şimdi akp den ne farkı var bu partinin?
hala mecburiyet zihniyetiyle yaklaşmak ne kadar mantıklı?cumhuriyeti savunan bir parti olsaydı chp halkın %90 ı baykal ve yönetimini istemediği halde hala başlarındaysa partinin bu ne biçim bir cumhuriyet anlayışıdır? açıklarmısınız bana....

DiLkeT-CeZaM
11.06.2007, 13:05
Ne demek istediğini çok iyi anladım...

ne demek istedigimi anlamamissin nedeni beni seriatcilarla ayni kefeye koyman.

ugurCemBudak
11.06.2007, 16:26
ya allah aşkına CHP den başka hangi partiye vereceğiz . Ki Ak partiye mi verelim zaten bir Cumhurbaşkanını almadılar diye adamlar tam kızgınlar. Cumhurbaşkanlığını da alsalardı artık bu ülkede yaşanmaz hale gelirdik. Şeriata yönelirdi.

meymana hızıre
11.06.2007, 17:49
DSP ile birleşmesi .

1 SOL parti olmasi.

Simdi sağlardan ne farkı var diyceksiniz.Cok farkı var.

CHP 1 SOL Partidir.
Milletvekili adaylari solcudur arastirmak lazim CHP ye sağ partilerden farkı yok demeden once.

Araştıralım arkdaşım sen hangi soldan bahsediyosun demişssinki adayları solcu hadi be solcu haaaa:lol: :lol: :laugh: :lol: yapmayın ya asıl siz böyle kaynağı olmayan yazıları forumda yazma biraz daha bilinçli olalım ve diğer arkdaşları yanlış bilgilendirmeyelim ve de diyorum chp sol değildir ve insanlar halen chp sol diyor bakın küçük bi örnek chp nin açılımı cumhuriyet HALK partisi bakın altını çizerim halk ama istanbul da kazandığı yerler burjuva ve yüksek zümrenin ağırlıkta olduğu yerler neresimi? = BEŞİKTAŞ ŞİŞLİ BAKIRKÖY... AMA VAROŞLAER DA TEK Bİ YER BİLE ALAMAMIŞTIR BUNUN BELLİ BAŞLI SEBEBLERİ OALBİLİR AMA AÇIKÇA ORTADA CHP SOL DEĞİLDİR FAŞİST ABD UŞAĞIDIR .... ARKADQAŞLAR CANLAR DOSTLAR KAN EMİCİLERE VURGUNCULARA BELLİ BİZÜMREYE HİZMET EDENLERE DUR DEMNİN ZAMANI GELMİŞTİR .. SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELMİŞTİR... OYLARIMIZI GERÇEK SOLA GERÇEK HALKÇIYA VE EMEKÇİNİN YANINDA OLAN SOSYALİZM UĞRUNDA SAVAŞANLARA VERELİM ... BEN DİYORUM Kİ YERİMİZ BELLİ = TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ.. SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELMİŞTİR PARA BABALARINI VE AMERİKANCILARI YALNIZ BIRAKALIM .. OYLAR TKP YE.......

ForZaSLaN
11.06.2007, 22:02
2-3 Tane sağ kokenli milletvekili var diye sağcı olucak deil koskoca chp.

Erdem12
11.06.2007, 22:45
2-3 Tane sağ kokenli milletvekili var diye sağcı olucak deil koskoca chp.

2-3 tane sağcı dediğin kişi, faşizan-fanatik-gerici algıları ile ün salmış yapılardan ve geçmişten geliyorlar!!!

Ayrıca, o yapılarını da halihazırda koruyorlar, onlar eskiden beri CHP'li oldukları için CHP'de değiller; CHP, onların geri-faşizan söylemlerini, daha köşeli ve gür bir biçimde dillendirdiğinden CHP'de konuşlandılar!!!

CHP son sürecinde tescillediği gibi, halkın geneline karşı tutumuyla, pragmatizmi ve statükoyu kutsamasıyla öne çıkan;
sağcılara kolaylıkla kucak açabilecek düzeye inmiş;
toplumun-halkın genelini kucaklamaktan aciz;
toplumun bir bölümünün geri-faşizan içgüdüsel taleplerine ve güdülerine yanıt olmaya çalışan;
emek boyutlu taleplere yönelik içtenlikli hiç bir politikası olmayan;
bütün ezilenleri dışlama temelinde politika üretmeye başlamış;
sağcıların gelecek arayabildikleri (CHP sağcılaştığı için), sağ standartlara oturmuş; sağ bir partidir...

(Pekçok evrensel sol ölçüte uymayan yapısıyla; söylemiyle; beklentileriyle; politikalarıyla ve yönetim modeliyle sağ parti kıstaslarına daha çok uymaktadır. CHP, temel felsefesi olan siyasal pragmatizmden kaynaklı olarak "-ki pragmatizm sağın alameti farikasıdır-" kendini sağ taleplere adapte etmekte zorluk çekmemiştir.)

EyLeM_DeNiZ
12.06.2007, 07:59
bildiğim kadarıyla şu yaşadığımız ''demokratik toplumda'' oy kullanmaktan başkada doğal hakkımız yok gibi görünüyor.haa birde ölme hakkımız var,onuda unutmamak gerekiyor.işsiz kalma hakkımız var,f tipi tabutluklar insanları bekliyor.kısacası bu ülkedeki, evlere şenlik demokraside çok fazla hakkımız var...

sizi anlıyorum.ancak,unutmamak gerekirki oy kullanmak ne kadar doğal ve/ve ya demokratik bir haksa,oy kullanmamakta bu ikisinden çok daha doğal ve/ve ya çok daha demokratik bir haktır.ben toplumdaki bilinç düzeyi yükselmeden,yanlış gidişe tepki veren bir toplum olmadan seçimlerin hiç bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.helede akp'nin alternatifidir diye gidip chp'ye oy vermekse,çok büyük bir yanılgıya düşmektir...iyi forumlar...

Ben sizin deyiminizle şu anki "evlere şenlik demokrasi ortamı"nda oy kullanmamayı bir tepki ya da doğal bir hak olarak görmüyorum. Oy verme hakkımızı kullanmazsak, seçimimiz ne olursa olsun bu şekilde tepkimizi göstermezsek, seçimlerden sonra yönetime gelenleri eleştirme veya yanlış yönetime tepki verme hakkımız da olmaz. Toplumdaki bilinçli kesim de görüşlerini savunacağı insanları yönetime getirmezse eğer, sizin tabirinizle "işsiz kalma hakkımız,f tipi, tabutluklar" gibi haklarımız ilelebet bizim en doğal haklarımız olarak kalır.

Bu kadar umutsuz olmamak gerekiyor. :innocent:

garcia
12.06.2007, 10:10
Ben sizin deyiminizle şu anki "evlere şenlik demokrasi ortamı"nda oy kullanmamayı bir tepki ya da doğal bir hak olarak görmüyorum. Oy verme hakkımızı kullanmazsak, seçimimiz ne olursa olsun bu şekilde tepkimizi göstermezsek, seçimlerden sonra yönetime gelenleri eleştirme veya yanlış yönetime tepki verme hakkımız da olmaz. Toplumdaki bilinçli kesim de görüşlerini savunacağı insanları yönetime getirmezse eğer, sizin tabirinizle "işsiz kalma hakkımız,f tipi, tabutluklar" gibi haklarımız ilelebet bizim en doğal haklarımız olarak kalır.

Bu kadar umutsuz olmamak gerekiyor. :innocent:

bu umutsuzlukla ilgili bir şey değil,eğerki çoğunluğun seçimlere katılmadığı kanıtlanırsa seçim yasası değişiyor.benim demek istediğim,oy kullanmamak aynı zamanda protesto biçimidir.ben umutsuz değilim,sadece seçimlerden umutlu değilim.yani;seçimlerin toplumun taleplerine yanıt vereceğine inanmıyorum.çünkü bunun için her şeyden önce toplumsal tepkinin ileri düzeyde ve kitlesel olması lazım.

bir zamanlar bir şahıs ''yollar yürümekle aşınmaz'' demişti.aslında tam tersi,bütün haklar bu güne kadar kitlesel eylemlerle kazanılmıştır.bu günden sonrada,gene aynı biçimde olacaktır.dolayısıyla seçimlerde iktidara kim gelirse gelsin,toplumsal muhalefet kitlesel olmadığı sürece değişen bir şey olmayacaktır.

seçil sivas
12.06.2007, 10:42
chp nin bünyesi değişti ve görüşüdene sağı temsil ediyor nede solu...şimdi akp den ne farkı var bu partinin?
hala mecburiyet zihniyetiyle yaklaşmak ne kadar mantıklı?cumhuriyeti savunan bir parti olsaydı chp halkın %90 ı baykal ve yönetimini istemediği halde hala başlarındaysa partinin bu ne biçim bir cumhuriyet anlayışıdır? açıklarmısınız bana....

senin bir önerin varmı sence şu şartlarda nasıl davranmalıyız.... oylarımızı nasıl kullanmalı yada kullanmamalıyız

cangül
12.06.2007, 15:21
senin bir önerin varmı sence şu şartlarda nasıl davranmalıyız.... oylarımızı nasıl kullanmalı yada kullanmamalıyız

haklısınız ama iyide olsa kötüde olsa başka nenere ata biliriz biz aleviler kalkıpda ak partiye atacak halimiz yok baykalı sevmesekde oyumuzu ona atmalıyız en azından chp atatürkün partisi baykal başda olmasaydı chp başa gelirdi

meymana hızıre
12.06.2007, 15:33
haklısınız ama iyide olsa kötüde olsa başka nenere ata biliriz biz aleviler kalkıpda ak partiye atacak halimiz yok baykalı sevmesekde oyumuzu ona atmalıyız en azından chp atatürkün partisi baykal başda olmasaydı chp başa gelirdi

Canım arkadaşım sen ve senin gibi düşünen binlercesi neden basit siyasetler ile kendinizi chp ye şartlandırıyosunuz yapmayalım ya bas bas bağırıyoruz chp dsp shp sol değildir ve ezilenin yanında değildir yok işte şeriat gelecek sözleri felan ya yürüyün gidin abd yönetiminde ki iktidar şeriat getiremez şeriat ortamı yaratılıp halkımız sömürülüyo ve diyorum chp den başka seçeneğimiz de var ve bu seçenek sosyalizm savaşçıları ve devrim yolcularıdır emekçinin ezileni,n yanında olandır seçeneğin adı da = TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ dir ( TKP) YOLDAŞLAR GELİN SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELDİĞİNİ İLAN EDELİM VE KAN EMİCİLERE DUR DİYELİM BİZİ DAHA FAZLA SÖMÜRMELERİNE İZİN VERMEYELİM .... YERİMİZ BELLİ = TKP TKP TKP TKP... SÖZ EMEKÇİ HALKIMIZINDIR .. İMZAMIZI SOSYALİZME ATALIM OYUMUZU TKP YE VERELİM....

jukekam
13.06.2007, 00:23
şuanda seçim olsa tercihim baykala söylene söylene chp olurdu sanırım:blushing:

Nesimi
13.06.2007, 00:30
şuanda seçim olsa tercihim baykala söylene söylene chp olurdu sanırım:blushing:

Oy verenlerin %90 ı o şekilde oy veriyor. Bir nevi Baykal insanları köleleştirmiş desek yalan olmaz. İyi bir siyasetçi(insanları bağlaması açısından) ancak ben baykal ile devlet bahçeli arasında fark göremiyorum :)

Ferdici_Tekin
13.06.2007, 00:33
Benİm DüŞünceme Göre Gp

Nesimi
13.06.2007, 00:39
Benİm DüŞünceme Göre Gp

CHP=GP=DP

GP ye oy verenlere bu açıdan saygı duyuyorum.

D3N1Z
13.06.2007, 01:00
hadi mhp felan anladikda forumda akp bile verenler war :)

EMEP

es-es26
13.06.2007, 01:14
Tabiki CHP..Ben kişilere değil partinin görüsüne oy vermekten yanayım..Deniz baykalı herkes gibi bende sevmiyorum ama sonucta CHP Mustafa Kemalin partisi ve icinde bircok Atatürkcü insan var..

Büyük ihtimal CHP Eskisehirde tulum çıkaracak...Kemal Unakıtan esksehirden aday oldu ve bu ters tepti,inanılmaz sekilde Akp'ye tepki var..

tokatlı_86
13.06.2007, 17:23
ben seninle aynı fikirde değilim dostum!chp gibi alevi katliamlarının baş aktörü bir partiye,bugün ben memleketi akp den daha iyi satarım diyen iki yüzlü düzen partisine oy vermem.senin gibi aleviler olduğu için utanıyorum.ama bunu değiştirmek için mücadele ediyorum kapitalizme karşı.senin böyle düşünmen kapitalizmin seni ne kadar çürüttüğünü gösterir.ben o yüzden parababalarını,amerikancıları yalnız bırakalım SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI!!! oylar TKP'ye diyorum.sen yine de ben sürüden ayrılmam diyorsan o seninm ahmaklığın.....iyi günler

tokatlı_86
13.06.2007, 17:29
düzen partlerine oy yok diyorsun.alternatifin ne peki?

hezdar
13.06.2007, 18:39
Canım arkadaşım sen ve senin gibi düşünen binlercesi neden basit siyasetler ile kendinizi chp ye şartlandırıyosunuz yapmayalım ya bas bas bağırıyoruz chp dsp shp sol değildir ve ezilenin yanında değildir yok işte şeriat gelecek sözleri felan ya yürüyün gidin abd yönetiminde ki iktidar şeriat getiremez şeriat ortamı yaratılıp halkımız sömürülüyo ve diyorum chp den başka seçeneğimiz de var ve bu seçenek sosyalizm savaşçıları ve devrim yolcularıdır emekçinin ezileni,n yanında olandır seçeneğin adı da = TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ dir ( TKP) YOLDAŞLAR GELİN SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELDİĞİNİ İLAN EDELİM VE KAN EMİCİLERE DUR DİYELİM BİZİ DAHA FAZLA SÖMÜRMELERİNE İZİN VERMEYELİM .... YERİMİZ BELLİ = TKP TKP TKP TKP... SÖZ EMEKÇİ HALKIMIZINDIR .. İMZAMIZI SOSYALİZME ATALIM OYUMUZU TKP YE VERELİM....

TKP üstte saydığın partiler gibi sola,sosyalizme ya da partinin adında geçen ve tkp için aslında pek de birşey ifade etmeyen komünizme en ufak bir katkısı yoktur,
yurtsever cephe adı altında yaptığı açılımla,yavaş yavaş da ulusalcılaştığının farkında değildir,
bildirileri artık dinleye dinleye,okuya okuya ezberlediğimiz kavramlardan farklı birşey içermemektedir ve çözüm adına yol gösterici olmamaktadır,

herkesi yurtsever cepheye davet ettiği bildirisinde,
davet edilenler arasında emekli askerleri de görmem beni bir hayli şaşırtmıştı,
çünkü yıllarca oligarşinin bahçesinde büyümüş,egemen sınıfın koruyucusu kollayıcısı olan bir kurumdan emekli olan bir şahsın en azından sosyalist ve komünist söylemlere ve çözümlere ne kadar yararlı olacağı hakıında şüpheliyim,

tkp de bazı sosyalist ya da komünist olduğunu iddia eden partiler gibi kim bu ülkeyi daha çok seviyor yarışmasına girişmiştir,

,özelleştirmelere "bu vatan bizim,sattırmayız","vatanına sahip çık" gibi sloganlarla yaklaşan ve yolda sokakta şehir merkezlerinde bu tarz slonganlar atan sevgili tkp li yoldaşlarımız,özelliştirmelerin aslında emek sınıfının bir kaybı olduğunu göremeyecek kadar ortanın solunda yer almaktadırlar,
bu düşünceleri ise onları
"yav koç,sabancı dururken neden yabancılara satıyoruz" diyen
yerli sermayeden yana neo-liberallere ve yıllarca KİT'leri işçi sınıfının bir kazancı gören,ya da bunun da sermayenin bir çeşidi olduğunu anlayamayan kimi opportinistlere çok yaklaştırmaktadır,

kaybeden hep emekçi sınıfıdır ve buna böyle yaklaşmak gerekmektedir,
yoksa adınızdaki komünizmin kavramının ve söylemlerinizdeki komünist-sosyalist fikirlerin içini boşaltıp,yerlerini acayip şeylerle doldurduğunuzu düşünmeye devam edeceğim

Amedli
13.06.2007, 19:03
Tabiki CHP..Ben kişilere değil partinin görüsüne oy vermekten yanayım..Deniz baykalı herkes gibi bende sevmiyorum ama sonucta CHP Mustafa Kemalin partisi ve icinde bircok Atatürkcü insan var..

Büyük ihtimal CHP Eskisehirde tulum çıkaracak...Kemal Unakıtan esksehirden aday oldu ve bu ters tepti,inanılmaz sekilde Akp'ye tepki var..

Kisilere göre degilde görüslere göremi oy veriyorsun?
Peki Chp yi SOL pencereden igrenc bir görünüm kazandiran görüslerin sahibi kimdir?

yapmayin ARKADASLAR..
chp lilerin ilk bahanesi 'baska alternatif parti yok' söylemidir..

Biz baska care olmadigindan kuzuyu kurda peskes cekme zihniyetindan nezaman kurtulacagiz..

bütün solculara sesleniyorum..Oy kullanmamazlik etmeyip oylarini,chp,ip DISINDAKi SOL PARTiLERE ATSINLAR...

meymana hızıre
13.06.2007, 20:42
TKP üstte saydığın partiler gibi sola,sosyalizme ya da partinin adında geçen ve tkp için aslında pek de birşey ifade etmeyen komünizme en ufak bir katkısı yoktur,
yurtsever cephe adı altında yaptığı açılımla,yavaş yavaş da ulusalcılaştığının farkında değildir,
bildirileri artık dinleye dinleye,okuya okuya ezberlediğimiz kavramlardan farklı birşey içermemektedir ve çözüm adına yol gösterici olmamaktadır,

herkesi yurtsever cepheye davet ettiği bildirisinde,
davet edilenler arasında emekli askerleri de görmem beni bir hayli şaşırtmıştı,
çünkü yıllarca oligarşinin bahçesinde büyümüş,egemen sınıfın koruyucusu kollayıcısı olan bir kurumdan emekli olan bir şahsın en azından sosyalist ve komünist söylemlere ve çözümlere ne kadar yararlı olacağı hakıında şüpheliyim,

tkp de bazı sosyalist ya da komünist olduğunu iddia eden partiler gibi kim bu ülkeyi daha çok seviyor yarışmasına girişmiştir,

,özelleştirmelere "bu vatan bizim,sattırmayız","vatanına sahip çık" gibi sloganlarla yaklaşan ve yolda sokakta şehir merkezlerinde bu tarz slonganlar atan sevgili tkp li yoldaşlarımız,özelliştirmelerin aslında emek sınıfının bir kaybı olduğunu göremeyecek kadar ortanın solunda yer almaktadırlar,
bu düşünceleri ise onları
"yav koç,sabancı dururken neden yabancılara satıyoruz" diyen
yerli sermayeden yana neo-liberallere ve yıllarca KİT'leri işçi sınıfının bir kazancı gören,ya da bunun da sermayenin bir çeşidi olduğunu anlayamayan kimi opportinistlere çok yaklaştırmaktadır,

kaybeden hep emekçi sınıfıdır ve buna böyle yaklaşmak gerekmektedir,
yoksa adınızdaki komünizmin kavramının ve söylemlerinizdeki komünist-sosyalist fikirlerin içini boşaltıp,yerlerini acayip şeylerle doldurduğunuzu düşünmeye devam edeceğim

ya sen ve senin gibiler sadece burda anlmalı bişeyler yazma yarışındasınız ve anlamlı diye gösterdiğiniz şeyler saçma sapan kaynağı o0lmayan söylemlerdir sana yurtseverliğin açıklamasını yapqayım=YURTSEVERLİKLE MİLLİYETÇİLİĞİ AYNI DÜZLEME YERLEŞTİRİP İKİSİNİ KARŞILAŞTIRMAK BÜSBÜTÜN ANLAMSIZDIR.MİLLİYETÇİLİK KAVRAMINDA, BİR MİLLETE ATIF VARDIR;YURTSEVERLİKTE İSE, ATIF MİLLETE DEĞİL BELİRLİ BİR COĞRAFYAYA, BELLİBİR TOPRAK PARÇASINA AİT TARİHSEL-KÜLTÜRELBİKİMİNEDİR.ANCAK BUNDAN DAHA KÖKLÜ BİR FARKLILIK DAHA VARDIR;MİLLİYETÇİLİK, EMEK-SERMAYEÇELİŞKİSİNİN ÜZERİNİÖRTEREK EGEMEN SINIFLARA BÜYÜK HİZMETTE BULUNAN BİR İDEOLOJİDİR. YURTSEVERLİK İSE KENDİ BAŞINA BİR İDEOLOJİ DEĞİL, BİR İDEOLOJİYİ TAMAMLAYABİLECEK,ONA YENİ UNSURLAR KATABİLECEK BİR DURUŞ,TUTUM,YÖNELİM VE MOTİFTİR.ÖRNEĞİN;'' BENİM ÜLKEM BAŞKA ÜLKELERİN HALKALARININ ÜZERİNE BASARAK YÜKSELSİN VE GELİŞSİN;BUNUN İÇİN TOPLUMDA Kİ SINIF KARŞITLIKLARINA SON VERİLSİN,İŞÇİSİ,EMEKÇİSİ,PATRONU,PARA BABASI HEP BİRLİKTE ÜLKE İÇİN ÇALIŞIN'' DENİYORSA, BURADA SÖZ KONUSU OLAN DÜPEDÜZ MİLLİYETÇİLİKTİR. BUNA KARŞILIK,YURTSEVER YAKLAŞIM;''BENİM ÜLKEM BAŞKA ÜLKELERİN PİYONUMAŞASI OLMASIN, TAM BAĞIMSIZ OLSUN; BENİM ÜLKEMDE DOĞAL KAYNAKLAR YABANCI TEKELLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİN,BU ÜLKE HALKININ REFAHI İÇİN KULLANILSIN,KİMSE KİMSEYİ SÖMÜRMESİN, EZMESİN,'' DİYE DÜŞÜNMEK,BU DÜŞÜNCE DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEKTİR.BİR YURTSEVER HAREKET OLARAK YURTSEVER CEPHE. ÜLKENİN ÇIKARINI,BAŞKA HALKLARIN ÜZERİNE BASARAK GERÇEKLEŞECEK BİR ''YÜKSELMEDE'' DEĞİL, DÜNYANIN BÜTÜN HALKLARIYLA EŞİT VE KARDEŞÇE İLİŞKİLERDE GÖRMEKTİR. YURTSEVER CEPHE, ÜLKENİN GELİŞMESİNİ BÜYÜK EMPERYALİST GÜÇLERİN TAŞERONLUĞUNDA DEĞİL TAM BAĞIMSIZLIĞINDA ARAMAKTADIR. YURTSEVER CEPHE, EMEK TEMELİNDE,EMEKTEN YANA,EMEĞİN ÇIKARLARINI ''ULUSALLIK'' ADINA SERMAYE SINIFINA TESLİM ETMEYEN BİR ÇİZGİDE MÜCADELE ETMEKTEDİR. YURTSEVER CEPHE, EMEK SÖMÜRÜSÜ TEMELİNDE, BİR ULUS DEVLETİ DEĞİL, SINIFSIZ-SÖMÜRÜSÜZ SOSYALİZMİ ÖNGÖREN BİR HAREKETTİR. tama arkadaşım bunları oku sonra konuş ha başkalarını yanlış bilgilendirmeyelim tamam ve yurtsever cephe bir sol şampiyonlupu veya yarışı için de değil saygılarımla.........

DEMIR CAN
13.06.2007, 23:50
Aleviler 84 yil sonra gelmedi tabii ki CHp'nin aklina.Biz dogdugumuzdan beri bu partiyti destekliyoruz ve en yakinimizda gozaltina alinan arkadaslarimiza, okuldan atilanlarimiza, universitede yurtta dovulenlerimize bu partinin milletvekilleri, avukatlari sahip ciktilar.Bunlari ben bizzat yasadim.Ayrica su an partide hala 100 den fazla Alevi kokenli day var.
CHP son 57 senedir kac sene demiyorum kac ay tek basina iktidar oldu ki bizim durumumuz daha iyi olsun?Sosyalist partilere oy verecek ya da onlari destekleyen arkadaslara bir sey demiyorum.Hatta her turlu goruslerini destekliyorum.Ama bir hatalari var.Eger bu ulkede elestirilicek onca sey arasindan ilk olarak CHP'yi seciyor ve Baykal'a saldiriyorsaniz bu sacmadir.
Cunku gercekten demokrasi ve hak mucadelesi veriyorsan diger partilere ve ideolojilere saldirmaktan baslarsan, CHP'ye sira gelmez.
Cunku hic bir zaman ilk saldirilacak organ olarak gormuyorum ben CHP'yi.AKP MHP ve bunun gibi katil partiler bittikten sonra CHP ye laf atma sirasi gelir ama amac art niyeti beslemek olunca, ilk olarak insan CHP'ye saldirir.

SAg partilerin aday gosterdigi adamlara yorum yapmaya bile gerek gormuyorum.Goz boyamaktan baska bir sey degil.
AKP bes senedir yapmadigini REha Camuroglunu aday gosterdi diye yapacak mi saniyoruz?Elbette hayir.

alonso
14.06.2007, 00:07
yaaa su dtp ye oy nasıl verirsiniz, pkk propagandası yapanları nasıl savunursunuz, bunca asker göz göre sehit edilirken. inşallah birazcık içiniz acır.

es-es26
14.06.2007, 00:10
ben seninle aynı fikirde değilim dostum!chp gibi alevi katliamlarının baş aktörü bir partiye,bugün ben memleketi akp den daha iyi satarım diyen iki yüzlü düzen partisine oy vermem.senin gibi aleviler olduğu için utanıyorum.ama bunu değiştirmek için mücadele ediyorum kapitalizme karşı.senin böyle düşünmen kapitalizmin seni ne kadar çürüttüğünü gösterir.ben o yüzden parababalarını,amerikancıları yalnız bırakalım SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI!!! oylar TKP'ye diyorum.sen yine de ben sürüden ayrılmam diyorsan o seninm ahmaklığın.....iyi günler

Kardesim öncelikle bu saygısız tavrın hoşuma gitmedi.Herkesin düşüncesi kendisindedir ve bende senin düsüncelerine,her ne kadar katılmasamda, inanılmaz derecede saygılıyım.Ve sana senin gibi cevap vermeyecegim,eger senin gibi cevap verirsem senden farkım kalmaz cünkü.Lütfen baska insanlarla konusurken,özellikle de sunni kardesimizlerle, benle konsutugun gibi konusma ki insanların Alevilerden nefret etmesini saglama. Her önüne gelen başka düsünceye böyle hakeretler yağdırırsan kimsenin senin düsüncene,dinine,siyasi durusuna saygı göstermesini bekleme lütfen.

İkincisi CHP alevi katliamcısı demissinde varsayılımki öyle.Bana söylermisin TKP ne zaman Aleviliği savunan bir politika izledi.Ne zaman bir gösteri yaptı bu konuda.Ne zaman bu konu hakkında bir basın açıklaması yaptı.Sen ne kadar ABD'den nefret ediyosan inan ben bin kat daha cok nefret ediyorum,ama bu milletin bir geçmişi var,bu milletin bir yaşam tarzı,bu milletin bir eğitim anlayışı var.Sen her gelene böyle TKP deyip durursan söyler misin bana kim oy verir TKP'ye.Önemli olan insanlara dönen oyunları anlatmak,insanalrın bizi ve sol görüsü sevmesini sağlamaktır.

Varsayalımki TKP tek başına iktidar oldu.Ne olacak?..Alevilere ne gibi yararı olacak..Varsayalım oldu.Alevilere yardımcı olduguna göre sunnilere de olmak zorunda ole diilmi..Hani eşitliği savunuyor ya.Yani cemevleri yaptırcaksa camide yaptırmak zorunda..EE o zaman Akpartiden ne farkı var?..Gördüğün gibi içinden çıkılmaz bi durum var ortada..

Her alevide oldugu gibi bende de Atatürk sevgisi var.Ben simdiye kadar hiçbir TKP lide Atatürk sevgisi görmedim.En azından burdan bahsedeyim,Tkp binasında Atatürk resmi bile yok..EEE akpartide de yok..O zaman ne farkı var Akpartiden..

es-es26
14.06.2007, 00:19
Peki Chp yi SOL pencereden igrenc bir görünüm kazandiran görüslerin sahibi kimdir?

yapmayin ARKADASLAR..

Biz baska care olmadigindan kuzuyu kurda peskes cekme zihniyetindan nezaman kurtulacagiz..

bütün solculara sesleniyorum..Oy kullanmamazlik etmeyip oylarini,chp,ip DISINDAKi SOL PARTiLERE ATSINLAR...

Allah Allah!!!Hadi Chp'yi anladık..Yıllardan beri Alevilere destek vermiyor falan filan...Chp yi sol parti olmaktan çıkardı..EE işçi partisine niye oy vermeylim..Eline Türk bayrağı aldı,laikliği savundu,Atatürk'ün peşinde koştu,Amerikya savaş açtı,ulusumuzun üzerine atılan yalanları ortaya çıkarmaya çalıştı,herkesi bütünleştirici politika izlediği için mi oy vermeyeceğiz.Yıllardan beri Doğu Perinçek solun önderi değilmiydi! Türkiye İşiçi Partisi önderliğinde solu savunmadı mı!

kartal penCHEsi
14.06.2007, 11:24
valla açık söyleyeyim CHP :p
kimileri aileden gelen alışkanlık diyebilir kimi kulak dolgusu bigi yakıştırması yapabilir ama
asıl sebep şu ampul partisi (AKP) nin karşısındaki yegane rakip şu anda CHP ha muhalefeti becerebiliyorlar mı? oda (?) işareti:no:

cangül
14.06.2007, 11:39

yapmayin ARKADASLAR..

ya arkadaş sen neden bukadar ısrarlısın bırakda herkes istediği yere atsın oy kullanacak insan cahildeğildir sizingibi insanlar solu bölmüşdür bu düşüncelerden vaz geçin yada düşüncenizi kendinize saklayın yazını okudum çok dikkatimi çekti neden insanları yönlendiriyorsunuz bırakında insanlar istediği partiye oyunu kullansın lütfen arkadaşım oyları bölmeyin akpartinin kazanmasına izin vermeyelim:thumbdo :thumbdown

hezdar
14.06.2007, 13:07
ya sen ve senin gibiler sadece burda anlmalı bişeyler yazma yarışındasınız ve anlamlı diye gösterdiğiniz şeyler saçma sapan kaynağı o0lmayan söylemlerdir sana yurtseverliğin açıklamasını yapqayım=YURTSEVERLİKLE MİLLİYETÇİLİĞİ AYNI DÜZLEME YERLEŞTİRİP İKİSİNİ KARŞILAŞTIRMAK BÜSBÜTÜN ANLAMSIZDIR.MİLLİYETÇİLİK KAVRAMINDA, BİR MİLLETE ATIF VARDIR;YURTSEVERLİKTE İSE, ATIF MİLLETE DEĞİL BELİRLİ BİR COĞRAFYAYA, BELLİBİR TOPRAK PARÇASINA AİT TARİHSEL-KÜLTÜRELBİKİMİNEDİR.ANCAK BUNDAN DAHA KÖKLÜ BİR FARKLILIK DAHA VARDIR;MİLLİYETÇİLİK, EMEK-SERMAYEÇELİŞKİSİNİN ÜZERİNİÖRTEREK EGEMEN SINIFLARA BÜYÜK HİZMETTE BULUNAN BİR İDEOLOJİDİR. YURTSEVERLİK İSE KENDİ BAŞINA BİR İDEOLOJİ DEĞİL, BİR İDEOLOJİYİ TAMAMLAYABİLECEK,ONA YENİ UNSURLAR KATABİLECEK BİR DURUŞ,TUTUM,YÖNELİM VE MOTİFTİR.ÖRNEĞİN;'' BENİM ÜLKEM BAŞKA ÜLKELERİN HALKALARININ ÜZERİNE BASARAK YÜKSELSİN VE GELİŞSİN;BUNUN İÇİN TOPLUMDA Kİ SINIF KARŞITLIKLARINA SON VERİLSİN,İŞÇİSİ,EMEKÇİSİ,PATRONU,PARA BABASI HEP BİRLİKTE ÜLKE İÇİN ÇALIŞIN'' DENİYORSA, BURADA SÖZ KONUSU OLAN DÜPEDÜZ MİLLİYETÇİLİKTİR. BUNA KARŞILIK,YURTSEVER YAKLAŞIM;''BENİM ÜLKEM BAŞKA ÜLKELERİN PİYONUMAŞASI OLMASIN, TAM BAĞIMSIZ OLSUN; BENİM ÜLKEMDE DOĞAL KAYNAKLAR YABANCI TEKELLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİN,BU ÜLKE HALKININ REFAHI İÇİN KULLANILSIN,KİMSE KİMSEYİ SÖMÜRMESİN, EZMESİN,'' DİYE DÜŞÜNMEK,BU DÜŞÜNCE DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEKTİR.BİR YURTSEVER HAREKET OLARAK YURTSEVER CEPHE. ÜLKENİN ÇIKARINI,BAŞKA HALKLARIN ÜZERİNE BASARAK GERÇEKLEŞECEK BİR ''YÜKSELMEDE'' DEĞİL, DÜNYANIN BÜTÜN HALKLARIYLA EŞİT VE KARDEŞÇE İLİŞKİLERDE GÖRMEKTİR. YURTSEVER CEPHE, ÜLKENİN GELİŞMESİNİ BÜYÜK EMPERYALİST GÜÇLERİN TAŞERONLUĞUNDA DEĞİL TAM BAĞIMSIZLIĞINDA ARAMAKTADIR. YURTSEVER CEPHE, EMEK TEMELİNDE,EMEKTEN YANA,EMEĞİN ÇIKARLARINI ''ULUSALLIK'' ADINA SERMAYE SINIFINA TESLİM ETMEYEN BİR ÇİZGİDE MÜCADELE ETMEKTEDİR. YURTSEVER CEPHE, EMEK SÖMÜRÜSÜ TEMELİNDE, BİR ULUS DEVLETİ DEĞİL, SINIFSIZ-SÖMÜRÜSÜZ SOSYALİZMİ ÖNGÖREN BİR HAREKETTİR. tama arkadaşım bunları oku sonra konuş ha başkalarını yanlış bilgilendirmeyelim tamam ve yurtsever cephe bir sol şampiyonlupu veya yarışı için de değil saygılarımla.........

birkere kızmanın bir anlamı yok arkadaşım,
benim düşüncelerim bunlar,yazımı okduktan sonra eminim sinirden elin ayağın birbirine girmiştir,daha partini bile eleştirilmesini kabullenemeyecek kadar sığ bir insansın sanırım,
yazılarımdan da karakter analizi yaptığın için,sırf kendimi öne çıkarmak anlamlı birşeyler yazmak,egomu tatmin etmek için böyle yazılar yazdığımı bana farkettirdiğin için çok sağol,,bu tespitin kişisel gelişimimde bana çok yardımcı olucak,
öncelikle o kopyalayıp yapıştırdığın cümleleri ben çok iyi biliyorum,,
emekten yana olduğunuzu düşünmüyorum,en azından bunun sloganlarınızda,söylemlerinizde yansıtıyorsunuz,
insanlara şirin gözükmek için vatan millet sakarya diyorsunuz,
madem insanlara özümsetemiyeceksiniz neden komünizm adı altında birleşiyorsunuz ki,
ve arkadaşım ulusalcılık adıı altına gizlenen faşizmin yolunda kocaman kocaman adımlar atıyorsunuz,

peyik
14.06.2007, 13:13
teşekür ederim 22 temmuzdan önce oyumuzu kullanmış olduk ama belki o zamana kadar fikrim değişebilir iki parti arasında kararsızım

kavaklı
14.06.2007, 13:29
arkadaşlar bu son şansımız olabilir bu başımızdaki zihniyeti göndermek için.onun için birbirimizi üzmeye kırmaya gerek yok şu bir gerçek akp'nin önünü kesmek için tek alternatif CHP.onun için insanların kafalarını çelmeyelim

eda_umut
14.06.2007, 13:48
Merhaba arkadaşlar
Yeni üye olduğum için yazıları takip edebilme olasılığım olmadı;ama elimden geldiğince gözüme çarpan yazıları okudum ve genel olarak nasıl bir düzen içinde ilerlediği hakkında bilgi edinmeye çalıştım.Bu forma girince ne yazıyor'alevi form' o zaman ele aldığımız konularıda mümkün mertebede alevilik çizgisinde ele alalım. Bunun bilincinde olup olayı çarptırmayan çok bilinçli arkadaşlar gördüm onlara teşekkür ediyorum ne de olsa kişisellikten yola çıkıp genele ulaşmaya çalışıyoruz.
E ne de olsa yaş itibariyle ilk kez oy kullanacağım ve bu oyu bilinçli bir şekilde kullanmak istiyorum. Ankette chp ye oyumu verdim,eğer bugün tkp eski yani gerçek tkp olsaydı ona verebilirdim,bana göre şu anda amaçlarından çok sapmış,chp sapmamış mı dediğinizi duyar gibi oluyorum,evet gerçekten o 6 ok nereye gidiyor bilmiyorum;ama ben deniz baykal ı iktidar olarak görmek istiyorum ve bence bu kadar yıl iktidar olamayıpta o kadar eleştiriye,yuhlanmalara rağman onun hala ısrarla çizgisini koruması gerçekten takdire değer.tabiki bunlar benim görüşlerim,sırf deniz baykal a inat oyumu chp ye vermem diyenler var;ama şu varki chp ne kadar d. baykal ın tekelinde diye düşünülsede genel başkan olduğu için daha çok onu çekiştiriyoruz ama diğer üyelerini neden düşünmüyoruz anlamıyorum,yarın mustafa sarıgül gelse chp nin her olumsuzluğu bu defa ona indirgenicek.
bir alevi olarak tamamen alevilerden oluşan bir partiye oyumuda vermezdim;çünkü bu çok katı geliyor bana,bu daha çok ülkeyi bölüyor bence,tamamen mutlakiyet,bizim ülkemiz inançta ve siyasette gerçekten çok uç noktalarda,bugün üniversitelerde en küçük bir düşünce bile öğrencileri anarşizme sürüklemeye yetiyor ve böyle bir parti bence daha çok anarşizm doğurur.ha demek istediğim buna parti kendisi mi meydan verir tabiki hayır bizim insanımız partiyi kullanır.ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.ve bugün siyasette inanç büyük bir role sahip ve bizde buna uymak zorunda kalıyoruz,uymadığımız zaman daha kötüsünün olma ihtimalini düşünüyoruzda ondan. inanç her zaman tanrı yla kul arasındadır ki malesef dediğim gibi hayatımızın her alanında inançlarımız kiliğimizin arasına sıkışmak zorunda kalıyor.ben bu ülkede eşitlik istiyorum,laiklikten taviz verilmesini istmiyorum bu yüzden bunu en iyi bir şekilde taşıyacağını düşündüğüm parti chp...ve herkesi oy kullanmaya çağırıyorum,sizi en iyi bir şekilde kimin temsil edeceğini düşünüyorsanız ona verin ama lütfen tarafsız kalmayın,ben x partisine oy verirsem çevremden çok eleştiri alırım diye düşünen arkadaşlarım vardı,lütfen özgürlüğünüzün kısıtlanmasına izin vermeyin(tabi bu özgürlüğü oy anlamında söylüyorum) umarım hepimiz için her şeyin hayırlısı olur ve bir ampul e asla taviz vermeyeceğini düşündüğüm 2 kişi var.mecliste söylemediğini bırakmayan ve çıkışta tayyip erdoğan la,bu tamamen keyfi bir durum olmasına rağmen,aynı masada mülayim pozuyla oturan,ama bir o kadar da kurnaz olan deniz baykal ve tayyip in ona yaptıklarını burnundan fitil fitil getirmeye yeminli,acısı gözlerine vurmuş cem uzan
Ve her zaman okuyan araştıran bir gençlik diyorum,herkese iyi günler

senerkurt_24
14.06.2007, 20:15
slm ben Şener KURT Erzincanlıyım
arkadaslar oy anketinde hiçbirini işaretliyen arkadaşları anlamıyorum bu ülkede yaşıyorsanız kurallara uymak zorundasınız o bi tarafa sizi sonuçta birileri yönetecek buna neden kayıtsız kalasınız ki...
hem siz görevinizi tam yerine getirin ki sonrada başkalarını eleştirecek gücünüz olsun
bence yapmanız gereken sadece ATATÜRK'ÜN yolundan ayrılmamak ve ilkelerini daima sovunup ilerletmek...

şebgeli BURAK
14.06.2007, 20:19
Akp kazanmaması için oylar CHP ye hem ne olursa olsun ATATÜRK'ÜN partisidir.oyların bölünmemesi için chp ye verelim oylarımızı akp'ye kafa tutacak tek parti chp dir.bende deniz baykalı sevmiyorum ama napalım akp ve mhp kazanacağına chp kazansın.

mamyy
14.06.2007, 20:22
tayyipin yüzünü güldürmem oyum CHPye.

Festoolaa
14.06.2007, 21:13
Ben oy fikrimi degistirdim...Genel anlamda chpye baykaldan dolayi sicak bakmiyodum ama su ana kadar chpye vermek niyetindeydim ama vazgectim bunun bazi nedenleri var tabi...

1-) Su an ki gorunuste meclise akp,chp ve mhp sirasiyla girecekler ve bu durumda chp mhp koalisyonu kacinilmaz...boyle bir birlikteligin parcasi olmak istemem...

2-)Bekledim dedim bu baykal belki adam olur en azindan adam akilli adamlari alir aday gosterir tik yok adamda...550 milletvekili adayligindan 110 tanesi felan alevi, aleviligi gectim nerede eski sagcilar iste saffet gaydalilar,ilhan kesiciler vs...yigdi partiye, atanin kemikleri sizliyodur...Bu deniz baykal deniz gezmis gibi bir adamin nasil arkadasi yahu akil almaz bir olay solun "s" si yok adamda...

3-)Ufuk urasin son 10-15 gundur konusmalarini neden bagimsiz aday oldugunu, ne yapacagini dinliyorum tam derdime derman bir politika yapiyor...Konustugu her oturumda herkese gorusunu kabul ettirdi, solun en guzel derinligiyle anlatti...Benim oyum gonulden ufuk urasa ...Umarim secilirde kendim varmis gibi mecliste rahat olurum...

AleviKürt
14.06.2007, 21:28
CHP'ye oy verelenler, galiba sirf bu "CHP" isminden dolayi veriyorlar. CHP'nin sirf ismi kaldi. CHP MHP'nin ikiz kardesi oldu olacak, fakat bizim Aleviler uyuyor.

Hem CHP'ye oy vermek hem de 2 temmuz'u anmak olmuyor. Kusura bakmayin.

dılo86
14.06.2007, 22:13
oylarr tkp yeee

suzi34
14.06.2007, 23:45
Tek başına akp ye karşı sandıktan çıkabilecek CHP den başka parti yok, bu yüzdende oyların bölünmemesi için CHP diyorum.Aksi takdirde akp yada mhp başa gelir.Bunuda istemiyorum açıkcası bu tabi benim düşüncem...

simard
15.06.2007, 00:09
2-3 tane sağcı dediğin kişi, faşizan-fanatik-gerici algıları ile ün salmış yapılardan ve geçmişten geliyorlar!!!

Ayrıca, o yapılarını da halihazırda koruyorlar, onlar eskiden beri CHP'li oldukları için CHP'de değiller; CHP, onların geri-faşizan söylemlerini, daha köşeli ve gür bir biçimde dillendirdiğinden CHP'de konuşlandılar!!!

CHP son sürecinde tescillediği gibi, halkın geneline karşı tutumuyla, pragmatizmi ve statükoyu kutsamasıyla öne çıkan;
sağcılara kolaylıkla kucak açabilecek düzeye inmiş;
toplumun-halkın genelini kucaklamaktan aciz;
toplumun bir bölümünün geri-faşizan içgüdüsel taleplerine ve güdülerine yanıt olmaya çalışan;
emek boyutlu taleplere yönelik içtenlikli hiç bir politikası olmayan;
bütün ezilenleri dışlama temelinde politika üretmeye başlamış;
sağcıların gelecek arayabildikleri (CHP sağcılaştığı için), sağ standartlara oturmuş; sağ bir partidir...

(Pekçok evrensel sol ölçüte uymayan yapısıyla; söylemiyle; beklentileriyle; politikalarıyla ve yönetim modeliyle sağ parti kıstaslarına daha çok uymaktadır. CHP, temel felsefesi olan siyasal pragmatizmden kaynaklı olarak "-ki pragmatizm sağın alameti farikasıdır-" kendini sağ taleplere adapte etmekte zorluk çekmemiştir.)

sizce türkiyede sol parti kim merak ettim.ayrıca bu el birliğiyle CHP'i yıpratmak nedir anlamıyorum.sizin bu tavrınız akp fikiri gibi.

simard
15.06.2007, 00:10
sizin solcu olduğunuz şüpheli akp ağzıyla konuşuyorsunuz.

Erdem12
15.06.2007, 00:41
sizce türkiyede sol parti kim merak ettim.ayrıca bu el birliğiyle CHP'i yıpratmak nedir anlamıyorum.sizin bu tavrınız akp fikiri gibi.

Sosyalist partilerin tamamı -İP hariç- soldur doğal olarak.
Oligarşik yapıları dışlamayan, kapitalist düzenle sorunu olmayan parti sağdır (aynen AKP gibi).
AKP ile CHP, siyasal algıları ve halk yığını bakışlarıyla biribirlerinin alternatifi değildir; aynanın iki parçasıdırlar. Yani halka bakışları aynı küçümseyiciliğe sahip; sadece yapay oy paylaşımının iki aktörüdürler.
AKP halkı-kendi tabanını nasıl sürü yerine koyuyorsa CHP'de aynısını öngörüp yapıyor. Aralarında, dincilik ve laiklik konusundaki farklı bakışa dayalı popülizm hariç; pek de bir fark yok...

Erdem12
15.06.2007, 00:47

Ben, sürü zihniyetiyle algılamıyorum bu kaotik; ama özde benzer politikayı, dolayısıyla gerçek bir solcu olarak konuşuyorum; yüreği kirletilememiş; bilinçli ve sorumluluk taşıyan gerçek bir solcu bakışıyla...

Anlamanız güç olabilir ilk bakışta; ama sorumlu aydın bilinci; halkın sürüleştirilmesine karşı duruşu, sağa veya ona benzeşim kazanmış solum diyenlere karşı paradigma-ezber bozma çabasını gerektirir...

Erdem12
15.06.2007, 01:00

Ben gerçek bir solcuyum; teorik olarak da, pratiğimle de, bunu ortaya koyabilmiş bir birey oldum her zaman için.
Ama, bu yazdığınız yargılara bakınca anlıyorumki, algınızın sığlığı ve dogmalarınızın varlığı ile, "sizin solcu olmadığınız kesindir"...

sadakat
15.06.2007, 23:21
arkadaşlar şu bir gerçek ama alevilere chp den başka hiç bir parti olumlu gözle bakmaz

erdem_akyurek
16.06.2007, 00:42
arkadaşlar biz aleviler oyumuzu sürekli her seçimde bölüyoruz lütfen bu sefer oylarımızı bölmeyelim bir tek partide birleşelim oylar CHP ye... saygılarımla.

zelal_zeyno
16.06.2007, 00:56
Artik Uyanin Lütfen, SaĞi Solu Kalmadi Hİçbİr Kolun, Ekmek Derdİ Var İnsanca YaŞamak Var, Emek Cephesİnİ OluŞturmak Zorundayiz Yillarca Chp Ne Verdİ Bİze, Şerİat GelecekmİŞ, Chp EngellermİŞ Sadece, Ben EzİlmİŞİm Aç KalmiŞim Şerİat Mi Benİm Haklarim Mi, Bu Adamlar Hep Meclİsteydİ Şerİatçilar KendİlİĞİnden Mİ Geldİ Kondu BaŞimiza Chp Neden Yol Verdİ, Lütfen Açin Gözünüzü, Laİk Olmayan Bİr Türkİyeyİ Laİk Yapmak Sİzİn Elİnİzde, Kanmayin Artik BoŞ Laflara, Gün BaĞimsiz Adaylari Destekleme Günüdür, Meclİste BaĞimsiz Senİn Adayinla BaŞla DeĞİŞtİrmeyİ, Tarİhİ Bİr Şans BaĞimsiz Umut Adaylarini Desteklemek Zorundayiz, OluŞturulan Ortak Cepheye Destek Ver.

Nesimi
16.06.2007, 01:00
arkadaşlar şu bir gerçek ama alevilere chp den başka hiç bir parti olumlu gözle bakmaz

CHP de pek olumlu bakmıyor. Alevi derneklerinin başkanlarının milletvekilliği adaylığını veto ettiler. Bu olumlu adım mı? CHP MHP ile yarışa girmiş şekilde davranıyor. AKP evet iyi değil ama CHP de o kadar iyi değil. MHP ile koalisyon kurmayı planladıkları söyleniyor şimdi kalkıp nasıl oy veririz bu partiye?

Alevimen
16.06.2007, 01:38
ama veren veriyor baksanıza 56% alevi oyları CHP ye gidiyor... 42 milyon seçmenin 8 milyonu aleviyse 4 küsür milyon chp ye gidiyor buda tam 10% baraj demek.

Nesimi
16.06.2007, 01:42
1970'lerin CHP si ile şu anki CHP bir değil. İyi bir sosyal demokrat olamadılar gün geçtikçe liberalleşiyor AKP de sola kayıyor. İlginç bir Türkiye gerçeği.

CHP nin desteklenecek tek yanı laikliği tüm partilerden fazla savunmasıdır bu yönü artı puan toplamasını sağlıyor özellikle Aleviler tarafından.

Festoolaa
16.06.2007, 05:28
ama veren veriyor baksanıza 56% alevi oyları CHP ye gidiyor... 42 milyon seçmenin 8 milyonu aleviyse 4 küsür milyon chp ye gidiyor buda tam 10% baraj demek.

Pardon ama ne 8 milyonu 42 milyondan en az bi 15 milyonu alevidir...ortalama 15-18 milyon arasidir alevi sayisi bu secmen nufusu icinde...Kahrolsun baykal yazik gunah ki bu adam bu alevi dusmani adam chp basinda...kafasini koparasim geliyor...sivas chp ilk sira adayi bizim koylu adami yillar sonra ilk siradan koydu aslinda koymadi sivasta on secimde kazandi, fakat baykal bundan onceki 2 secimde adami 2. siradan gosterdi aday olarak..coruma bakiyorum ilk sira adayi ilk kez alevi ama sonrakiler sunni...bu baykaldan cacik olmaz...Bizi kusturmesini iyi biliyor bravo...

zeeul
16.06.2007, 13:45
Aleviler chp de sadece şeçim zamanı hatırlanan bir kesim oldu her zaman.Bu şimdide aynı neden tepki var anlamıyorum. Biz aleviler hiç birlik olmayı başaramadık zaten. bir zamanlar barış partisi vardır kaç alevi partıye sahip çıktı arkadaşlar?Bir akp,mhp olamadık.Daha ögrenecek çok şeyimiz var ama zaman geçiyor ve biz çok geriden geliyoruz sanırım. Umarım bu görüşüme katılan dostlar vardır.Tüm canlara selam.

günay
16.06.2007, 14:08
deniz baykalı kimse beğenmiyor,partiye oy veren de malum. artık partiden ayrılmalı ama chpden başka bana yakın bi parti de göremiyorm.ecevitli bi dsp olsa belki ama o da yok...bu yüzden yine CHP!

ilkay123
16.06.2007, 15:49
Türkiyede bir partiye oy kaybettirecek en iyi yöntem Alevileri desteklemektir.Alevi yerlesim yerlerinde Alevileri destekleyip diger bölgelerde tersini yapmak ise oy kazandirir.Önceki belediye secimlerinde Alevi belediye B.adaylarina oy verilmemesi icin sünni kesim PROPAGANDALARI Alevi Be.Baskaninin kilacagi nikah gecersizdir ,günahtir.propagandasi yapilarak ev ev dolasilarak propagandalar yapilmamismiydi?Daha önceki yillarda her türlü Alevi etkinliklerinde boy gösteren CHP degilmiydi?bu durumu kimimiz Alevi kesimi kullandi deyimini kullaniyor,kimimiz alevilere hic bir sey vermedi yorumunu katarak elestirdik.Secim sistemini iyi anlamadan yorum yapan bazi canlarin yorumlari saglikli degildir.Bu yoorumlarini gencliklerine belkide ilk kez oy vereceklerine bagliyorum.Bu secim sistemini iyi anlayip yorumlarimizi,düsüncelerimizi, bu dogrultuda sergilememizde fayda yokmudur?

Nesimi
16.06.2007, 16:14
Türkiyede bir partiye oy kaybettirecek en iyi yöntem Alevileri desteklemektir.Alevi yerlesim yerlerinde Alevileri destekleyip diger bölgelerde tersini yapmak ise oy kazandirir.Önceki belediye secimlerinde Alevi belediye B.adaylarina oy verilmemesi icin sünni kesim PROPAGANDALARI Alevi Be.Baskaninin kilacagi nikah gecersizdir ,günahtir.propagandasi yapilarak ev ev dolasilarak propagandalar yapilmamismiydi?Daha önceki yillarda her türlü Alevi etkinliklerinde boy gösteren CHP degilmiydi?bu durumu kimimiz Alevi kesimi kullandi deyimini kullaniyor,kimimiz alevilere hic bir sey vermedi yorumunu katarak elestirdik.Secim sistemini iyi anlamadan yorum yapan bazi canlarin yorumlari saglikli degildir.Bu yoorumlarini gencliklerine belkide ilk kez oy vereceklerine bagliyorum.Bu secim sistemini iyi anlayip yorumlarimizi,düsüncelerimizi, bu dogrultuda sergilememizde fayda yokmudur?

Bu oldukça inkarcı bir yaklaşım yani Alevileri isterlerse yok sayabililerler ne de olsa başkaları bizden rahatsız oluyor(!) demek istiyorsunuz. Ben bu anlayışa karşıyım korka korka sine sine yaşayanlar gün gelir Aleviliğinide inkar eder hatta gelir bizi satarlarda. Bu kadar korkak olmanın sonu Ramzanda oruç tutmak ve camiye gitmek hatta tamamiyle islam olmaya kadar gider.

Bizi savunan açık yüreklilikle savunsun oy kaybetme telaşından savunmuyorsa o partiye oy verilmez. Bugün 3-5 oy için bunu yapan yarın Alevi katilleriyle işbirliği yapar zaten yapacakda 23 temmuzda CHP - MHP koalisyonunu görmek hiç de yanlış bnir tahmin değil.

şanti
16.06.2007, 16:42
arkadaşlar merhaba ben kime oy vereceğimi şaşırmış durumdayım chp de artık değişti . nolacak bu hal?

erdem_akyurek
16.06.2007, 17:55
merhaba arkadaşım evet burada herkes senin gibi düşünüyor sayılır ama biz alevilerin şeriata karşı tek bir partide buluşması lazım.bunun içinde ben CHP-DSP diyorum.birlik olalım.

AleviKürt
16.06.2007, 21:51
deniz baykalı kimse beğenmiyor,partiye oy veren de malum. artık partiden ayrılmalı ama chpden başka bana yakın bi parti de göremiyorm.ecevitli bi dsp olsa belki ama o da yok...bu yüzden yine CHP!

Bukadar sol parti varken, neden illa ki CHP?

asd.1950
16.06.2007, 22:26
Hem Aleviliği siyasete alet etmeyelim diyorsunuz hem de bir partinin afişini yayınlayıp ajitasyonunu yapıyorsunuz. Bence halkın CHP'ye ihtiyacı falan yok. CHP ne yapmış halk için yıllardır? Sivas'ta aydınlar yakılırken, saatlerce provokasyonu seyrettiler. Üstelik iktidardaydılar. Yanan aydınlarımız için kıllarını kıpırdatmadılar. Uğur Mumcu'nun katilini bulma yönünde şeref sözü verdiler. Tutmadılar. Gazi Mahallesi'nde Alevi halka kurşun sıkılırken, insanlar hedef gözetilip öldürülürken seyrettiler. Trabzon'da solcu-demokrat gençler bozkurt işareti yapan faşistler tarafından dövülerek öldürülmeye çalışılırken; faşist saldırıyı halkın tepkisi, öğrencileri de halkı tahrik edenler olarak nitelediler. Bu da bize yıllar geçse de CHP'nin Sivas'tan ders çıkarmadığını, hala halka ve düşünceye yönelik saldırılara karşı sessiz kalacağını hatta saldırganların yanında olacağını gösteriyor.

Şöyle düşün bir an....
Çözümsüzlüğü çözüm bilip ateşimizde mi kavrulacağız, yoksa denize düşmüş gibi yılana mı sarılacağız?
Yaşamaksa kaderimiz, ve olacaksa geleceğimiz, çocuklarımızın torunlarımızın gözünde, soruyorum sana başka çare var mı? Oy vermemek sorunları nasırlaştırmaksa eğer, varsa bir oyumuz en uygununa verelim. CHP şu an yönetime gelme açısından en uygunuysa oyumuzla destekleyelim. Beğenmediğimiz yönlerini dışından değil içinden çözmeye çalışalım.

meymana hızıre
17.06.2007, 11:29
Kardesim öncelikle bu saygısız tavrın hoşuma gitmedi.Herkesin düşüncesi kendisindedir ve bende senin düsüncelerine,her ne kadar katılmasamda, inanılmaz derecede saygılıyım.Ve sana senin gibi cevap vermeyecegim,eger senin gibi cevap verirsem senden farkım kalmaz cünkü.Lütfen baska insanlarla konusurken,özellikle de sunni kardesimizlerle, benle konsutugun gibi konusma ki insanların Alevilerden nefret etmesini saglama. Her önüne gelen başka düsünceye böyle hakeretler yağdırırsan kimsenin senin düsüncene,dinine,siyasi durusuna saygı göstermesini bekleme lütfen.

İkincisi CHP alevi katliamcısı demissinde varsayılımki öyle.Bana söylermisin TKP ne zaman Aleviliği savunan bir politika izledi.Ne zaman bir gösteri yaptı bu konuda.Ne zaman bu konu hakkında bir basın açıklaması yaptı.Sen ne kadar ABD'den nefret ediyosan inan ben bin kat daha cok nefret ediyorum,ama bu milletin bir geçmişi var,bu milletin bir yaşam tarzı,bu milletin bir eğitim anlayışı var.Sen her gelene böyle TKP deyip durursan söyler misin bana kim oy verir TKP'ye.Önemli olan insanlara dönen oyunları anlatmak,insanalrın bizi ve sol görüsü sevmesini sağlamaktır.

Varsayalımki TKP tek başına iktidar oldu.Ne olacak?..Alevilere ne gibi yararı olacak..Varsayalım oldu.Alevilere yardımcı olduguna göre sunnilere de olmak zorunda ole diilmi..Hani eşitliği savunuyor ya.Yani cemevleri yaptırcaksa camide yaptırmak zorunda..EE o zaman Akpartiden ne farkı var?..Gördüğün gibi içinden çıkılmaz bi durum var ortada..

Her alevide oldugu gibi bende de Atatürk sevgisi var.Ben simdiye kadar hiçbir TKP lide Atatürk sevgisi görmedim.En azından burdan bahsedeyim,Tkp binasında Atatürk resmi bile yok..EEE akpartide de yok..O zaman ne farkı var Akpartiden..

Ya arkadaşım sen ne saçmalıyosun öncelikle tkp ezilenin yanındadır ve alevi halkıda zilen dışlanan bir halktır tkp bu nedenle bir gruba ya da zümreye hak tanımaz çünkü eşitlik anlayışına ters düşer ama ne diyor tkp =ezilen halklar özgürlüğünü kazanacak eşit ve ezilenin de söz sahibi olduğu bir düzen yaratılacak sonra gel gelelim saçmaladığın yere sen ve senin gibiler mhp den farkınız ne sen nasıl dersin '' tkp neşit parti aleviye cem evi yaptırdı sünniye de cami o zaman akp den ne farkı var'' ya arkdaşım sen insanları alevi sünni diye ayırıp ne yapmaya çalışıyuosun nasıl ya bu ülkede sadece aleviler mi ibadetini yapacak ya da sünniler artık ibadetlerini yapamayacaklarmı sorarım sana sen böyle dersen gerici bağnaz insanlardan ne farkın kalacak işte sen ve senin gibiler asıl ırkçısınız ... tkp halkların kardeşliğini savunuyor .. gel gelelim atatürk sevgisine ya arkdaşım sen ne diyosun her kişide atatürk sevgisi şartmı yok biz aleviyiz her alevi de atatürk sevgisi olmalı ne gördük ki sevgimiz olsun siz atatürkü kendize ilah bilmissiniz ve en gerici kişilerde sizsiniz ... sen ve senin gibiler kapitalist sistemde abd uşaklarının taa kendisisiniz ... bu nedenl saçmalamayın artık SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELMİŞTİR,PARA BABALARINI VE AMERİKANCILARI YALNIZ BIRAKALIM , İMZAMIZI SOSYALİZİMDEN YANA ATALIM ,, BU SEÇİMLERDE TEK SOL TKP dir. KAHROLSUN ABD EMPERYALİZMİ,, KAHROLSUN ABD UŞAKLARI,, YAŞASIN KÜRT , TÜRK , ALEVİ , SÜNNİ, KARDEŞLİĞİ ,, OYLAR YURTSEVER CEPHE ADAYLARINA OYLAR TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİNE... OAYLAR TKP ye.......

garcia
17.06.2007, 13:13
eğerki oy kullanmayı düşünsem istanbul 1.bölge bağımsız millet vekili adayı Ufuk Uras' a verirdim.seçilmiş olsa,en azından belli başlı konularda çaba gösterecek bir insan olduğunu düşünüyorum.

erdem_akyurek
17.06.2007, 17:34
arkadaşlar lütfen kavga etmeyin her insan özgürdür kimse ondan hesap soramaz

as_bray
18.06.2007, 02:12
arkadaslar sadece ve sadece CHP ama alevilere yaptıkları belli ama ne yaparsın:(

kavaklı
18.06.2007, 11:43
[QUOTE=meymana hızıre;452055] gel gelelim atatürk sevgisine ya arkdaşım sen ne diyosun her kişide atatürk sevgisi şartmı yok biz aleviyiz her alevi de atatürk sevgisi olmalı ne gördük ki sevgimiz olsun siz atatürkü kendize ilah bilmissiniz ve en gerici kişilerde sizsiniz

çok saçmalıyorsun arkadaşım atatürk e de dil uzattınız ya helal olsun size.
boş boş konuşup durmayın.şurda seçimlere az kaldı.herkes nereye oy vereceğini biliyor.

kayra
18.06.2007, 12:04
gel gelelim atatürk sevgisine ya arkdaşım sen ne diyosun her kişide atatürk sevgisi şartmı yok biz aleviyiz her alevi de atatürk sevgisi olmalı ne gördük ki sevgimiz olsun siz atatürkü kendize ilah bilmissiniz ve en gerici kişilerde sizsiniz ... sen ve senin gibiler kapitalist sistemde abd uşaklarının taa kendisisiniz ....

Sen böyle yapmakla TKP'ye oy kaybettiren bir kişisin!!!

Daha önce TKP hakkında bir şey bilmiyordum ama şimdi senden gördüğüm şey TKP'nin Atatürk düşmanı olduğu.

Bu kafayla da değil barajı geçmek , İşçi Partisi'ni bile geçemez.

bolşevik_1917
18.06.2007, 13:19
çok saçmalıyorsun arkadaşım atatürk e de dil uzattınız ya helal olsun size.
boş boş konuşup durmayın.şurda seçimlere az kaldı.herkes nereye oy vereceğini biliyor.

herkes atatürkçü olmak zorunda mı putlaştırılmış bir insan eleştirilemez mi hele hele bunu yapanlar önlerine sunulanını hazır tepside alıp ilahlaştırmayıp bazı şeyleri sorgulamayı biliyorlarsa...
boş konuşmaya gelince ise bağnazca savunmak yerine fikirlerini ve neden öyle düşündüğünü yazmanı tercih ederim çünkü boş boş konuşmayın demek,çok daha fazla boş konuşmaktır.

DUJO
19.06.2007, 09:40
Senin ikon olarak kullandığın Che Guevera da putlaştırılmış olmuyormu, çünkü onu seven her birey mutlaka resmini yakınında biryerlerde bulundurmuyormu Bir insandan söz etmek onu ölümsüzleştirmek putlaştırmak değildir.Bu kelimenden dolayı tüm bir ulusa özür borçlusun bolşevik.

kavaklı
19.06.2007, 11:00
herkes atatürkçü olmak zorunda mı putlaştırılmış bir insan eleştirilemez mi hele hele bunu yapanlar önlerine sunulanını hazır tepside alıp ilahlaştırmayıp bazı şeyleri sorgulamayı biliyorlarsa...
boş konuşmaya gelince ise bağnazca savunmak yerine fikirlerini ve neden öyle düşündüğünü yazmanı tercih ederim çünkü boş boş konuşmayın demek,çok daha fazla boş konuşmaktır.

ya atatürk olmasaydı şu an bizler bir iran bir arabistan gibiydik o zaman sen böyle konuşamazdın.tabi atatürk gibi yüce bir insan bu güzel günleri bizlere sundu.Atatürkün ülkeyi emanet ettiği gençlik böyle olmamalı.

eda_umut
19.06.2007, 13:35
atatürk ü kimse bugüne mal edemez! o inançlarını tam olarak hayatına taşıyan bir ailennin çocuğu olarak doğdu;ama siyasete hiç bir zaman'inanç' kavramını taşımadı. bu onun ne kadar güçlü ve ileri görüşlü düşünce taşıdığını gösterir.
atatürk tbmm yi açtığında biliyorduki tam olarak demokrasi çok partili hayatla gerçekleşirdi,tek parti olarak her şey yolunda gitmesine rağmen farklı düşüncelerin meclise taşınması gerektiğini savunarak hep çok partili hayat denemeleri için uygun zamanı kollamıştı ve bugün bu fazlasıyla gerçekleşmiş durumda;ama bu defada insanlar savundukları düşünce için dışlanır hale geldi...
ben akp iktidar olduğu zaman burs alabilmek için mecburiyetten başını kapayan arkadaşlar biliyorum,bu nasıl bir adalet bilmiyorum ki.ve şunuda unutmayalım aleviler sadece oy zamanı chp nin değil diğer partilerinde ılımlı görünen siyasetine maruz bırakılmaya çalışılıyor...ama ne olursa olsun oy kullanın arkadaşlar,desteklediğiniz parti iktidar olamasada kullanın çünkü iktidarda size mecburdur...ve bugün mhp nin atatürk ü kullanmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz,içiniz rahat olsun bana göre chp den şaşmamak lazım,bunlara fırsat vermemek için...

erdemlierdem
19.06.2007, 14:29
sadece bu seçime özel oyları bölmemek için chpye vermeliyiz..dsp ve chp birleşti şimdi bizim birleşmemiz lazım..

KaraKartaLCan
19.06.2007, 17:16
Cumhuriyet Halk Partisi

ilker_che
19.06.2007, 23:23
türkiye de ilk defa bir seçim laikler ile laik olmayanlar arasında geçecek.lütfen boş oy kullanmayın arkadaşlar.

Comrat86
19.06.2007, 23:44
bence secim amerikancılarla anti amerikancılar arasında olacak

ezgede
19.06.2007, 23:50
Eskiden CHP ye içindeki solcu, aydın ve alevi adaylar için oy verirdik.

Şimdi ise içindeki, Faşist, sağcı ve 12 eylül destekçileri içinmi oy vereceğiz.

Bizden kimse yok,

Düşmanımız olan herkes var.

Kanıma dokunuyor, Maraş Sivas aklıma geliyor, Yerde yatan bebelerin çıplak cansız bedenlerinin Siyah beyaz fotoğrafları.

Bir hafta önceden kırmızı boyayla çarpı konulup, saldırılacak evlerin fotğrafları.

erdem_akyurek
20.06.2007, 00:23
arkadaşlar CHP-DSP birleşti.sıra bizim birleşmemizde.lütfen oyları bölmeyelim.bizim şu an yapabileceğimiz tek şey budur.yani CHP ye vermektir.eğer diğer partilere oy verirsek AKP ye oy vermiş oluruz.barajı aşamayan partilere boşuna oy vermeyelim.ülkemizi şeriatçılara bırakmayalım.bir iran bir ırak gibi olmayalım.saygılarımla...

AleviKürt
20.06.2007, 00:42
CHP'ye oy vermek, Sivas'ta yakilan 37 canimizi sirtindan vurmaktir!

alievinden
20.06.2007, 00:47
Asıl CHP ye vermemek Sivasta yakılan canlarımıza ihanettir...

bolşevik
20.06.2007, 00:55
Cumhuriyet Halk Partisi

Enteresan...
Yok ya, ilginç falan değil, birileri hala at gözlüklerini çıkarmadıkları takdirde tabiki bu düzen partilerine oy verir...
Hala o partiye oy verenleri anlamıyorum...

Nesimi
20.06.2007, 00:57
2 temmuz anmalarına CHP katılacak mı merak ediyorum geçen sene DTP den tutunda ÖDP EMEP diğer sol gruplar hepsi anmadaydı.

Sempati kazanmak istiyorlarsa katılmaları lazım

bolşevik
20.06.2007, 01:00
2 temmuz anmalarına CHP katılacak mı merak ediyorum geçen sene DTP den tutunda ÖDP EMEP diğer sol gruplar hepsi anmadaydı.

Sempati kazanmak istiyorlarsa katılmaları lazım

Sempati işte, yoksa duyarlık falan değil...Ama insanlar bunu anlamıyorlar...Yoksa anmaymış, şehitlermiş, onların umrumda değil, koltuk sevdası var, yoksa...

Seçim günü Erzurum'dayım yokum, olsam da vermem zaten...

es-es26
20.06.2007, 01:17
Eğer CHP yüzde 20'nin altında oy alırsa AKP yine tek başına iktidar olur.O zaman ben görürüm burdaki CHP düsmanlarını...

Nesimi
20.06.2007, 01:26
CHP yaptığı bu açılımlarla (sağa açılım, milliyetçilik hatta ılımlı islamı da katabiliriz hafif olarak) %20 yi geçmesi gerekiyor.

Şu an CHP altında DSP dolaylı olarak SHP ve Yaşar okuyanın Hür partisi seçime girecek.

Buna rağmen %20yi geçemezse bu büyük bir başarısızlık sayılır eğer %20den çok fazla oy alırsa da bu güzel bir başarıdır ve takdir etmek gerekir toplumda bir bütünleşme yarattığı izlenimi verir ve Baykalın koltuğu sağlam olur ama %20de kalırsa ya da daha az oy alırsa o zaman CHPden artık gitme vakti gelmiş demektir. Zaten kisme Deniz Baykal için oy vermiyor. AKP nin alternatifi şu şartlar altında elbette CHP dir ancak bu dar bir bakış açısı tüm olarak düşününce CHP oylarını sadece Laiklik için alacakdır bu açıdanda diğer partilerden daha önde olduğu kesin, Laiklik kavramı açısından CHP yi takdir ederim ancak diğer noktalarda büyük eksikleri var.

kavaklı
20.06.2007, 10:58
Enteresan...
Yok ya, ilginç falan değil, birileri hala at gözlüklerini çıkarmadıkları takdirde tabiki bu düzen partilerine oy verir...
Hala o partiye oy verenleri anlamıyorum...

ya arkadaşım oy vermeyebilirsin neden kötülüyorsun chp yi.istediğin partiye ver özgürsün ama lütfen karalamayın.

AleviKürt
20.06.2007, 11:48
Asıl CHP ye vermemek Sivasta yakılan canlarımıza ihanettir...

Sivas katliaminda CHP nerdeydi?

Ayrica artik herkes biliyor ki, CHP'ye oy vermek, MHP'ye oy vermek gibidir.

Yani oylariniz, Maras'ta kücük cocuklarimizi agaclara civileyen alcaklara gider, kusura bakmayin!

umuakc
20.06.2007, 13:38
bence Alevi sorunları ile direk ilgilenen bir parti yok sadece secim zamanı cesitli vaadler veriliyor ama hiçbir gelisme yok farkındamısınız...

bolşevik
20.06.2007, 14:56
ya arkadaşım oy vermeyebilirsin neden kötülüyorsun chp yi.istediğin partiye ver özgürsün ama lütfen karalamayın.

Kusura bakmayın; ama fikrimi söylemekte de serbestim, CHP geçmişini, geleneğini sürdürmeyen (hoş geleneği de pek parlak değil) velakin bunun payını yiyen bir partidir...
Diğer düzen partilerinden farkı yoktur, karalama diyorsunuz da, zaten karalı bir parti, benim bunu dillendirmem mi hata, anlamadım...Hem niye gözlerimi kapayım ki, niye bu partinin iyi olduğunu söyleyeyim ki...Siz verebilirsiniz, bu beni alakadar etmez ama benim görüşlerim de sizi alakadar etmez...
CHP'ye oy vermeden önce bence tarihini bir okuyun; ama resmi yani oportünist tarihten okumayın, keza o çarpıtmalar herkesi yanıltır...
Ben bu düzen partilerinin hiçbirine oy vermeyeceğim, katılımcı demokrasi dedikleri ve sırf emekçi kesmi, işçi sınıfını kandıran, onları bu düzende sıkıştırıp daha fazla ezen burjuva düzenin burjuva partilerinden hiçbirine oyum yok benim...

zülküf
20.06.2007, 16:24
sayın bolşevik kürtmüsünüz çorumda kürt varmı sadece merak ettım ondan sordum yanlış anlamayın

alievinden
20.06.2007, 16:39
Çok şükür ki bütün kolpacılara rağmen halk onlara aldanmıyor ve tercihini CHP den yana kullanıyor.Anket her şeyi ortaya koyuyor.

bolşevik
20.06.2007, 17:46
sayın bolşevik kürtmüsünüz çorumda kürt varmı sadece merak ettım ondan sordum yanlış anlamayın

Çorum'un Kürt köyleri tabiki var. Meraktan öte bir şey var galiba, ben de neden sorduğunuzu merak ettim.

Aslen Muş Varto göçmeni ailemiz; ama ben Türk, Kürt kimliklerine sıkışmıyorum, Enternasyonal olma çabasındayım...

Neden sordunuz, öm ile bildirirseniz sevinirim...

bolşevik
20.06.2007, 17:49
Çok şükür ki bütün kolpacılara rağmen halk onlara aldanmıyor ve tercihini CHP den yana kullanıyor.Anket her şeyi ortaya koyuyor.

Kolpacılar derken kimleri kastediyorsunuz?
CHP bu sınıflandırmaya girmiyor mu acaba? Yani halk aldanmıyor ve CHP ye oy veriyor haa, doğru mu anladım?
Bence halk aldatılmanın alasına maruz kalıyor, CHP'ye oy vererek, siz de bu aldananlardan birisiniz...

alievinden
20.06.2007, 17:57
Bolşevik, yine bolkepçeden atıyosun:)
Seninle muhatap olmaya niyetim yok kusura bakma

bolşevik
20.06.2007, 18:24
Bolşevik, yine bolkepçeden atıyosun:)
Seninle muhatap olmaya niyetim yok kusura bakma

Biraz terbiyeli olmanızı beklerdim...Ama nafile...

canazerbaycan
21.06.2007, 00:14
Pardon ama ne 8 milyonu 42 milyondan en az bi 15 milyonu alevidir...ortalama 15-18 milyon arasidir alevi sayisi bu secmen nufusu icinde...Kahrolsun baykal yazik gunah ki bu adam bu alevi dusmani adam chp basinda...kafasini koparasim geliyor...sivas chp ilk sira adayi bizim koylu adami yillar sonra ilk siradan koydu aslinda koymadi sivasta on secimde kazandi, fakat baykal bundan onceki 2 secimde adami 2. siradan gosterdi aday olarak..coruma bakiyorum ilk sira adayi ilk kez alevi ama sonrakiler sunni...bu baykaldan cacik olmaz...Bizi kusturmesini iyi biliyor bravo...

Arkadaşım,

Aleviler CHP'nin oy pastası içinde çok küçük bir bölümü oluşturuyor. CHP'nin asıl tabanı milyonlarca Balkan göçmeni, Trakyalı, Ege ve Akdeniz kıyı şehiri halkı, büyük şehirlerin zengin burjuvası vs. Maalesef Alevi arkadaşlarımız CHP'yi kendi tapulu malları gibi görüyorlar. Hiçbir alevi CHP'ye oy vermese CHP'nin oyu en fazla %22'den %16-17'ye düşer. Ayrıca Türkiye'de 6 milyondan fazla Alevi nüfus yok (Nusayriler eklenirse bu rakam biraz daha yükselir).

Nesimi
21.06.2007, 00:40
Arkadaşım,

Aleviler CHP'nin oy pastası içinde çok küçük bir bölümü oluşturuyor. CHP'nin asıl tabanı milyonlarca Balkan göçmeni, Trakyalı, Ege ve Akdeniz kıyı şehiri halkı, büyük şehirlerin zengin burjuvası vs. Maalesef Alevi arkadaşlarımız CHP'yi kendi tapulu malları gibi görüyorlar. Hiçbir alevi CHP'ye oy vermese CHP'nin oyu en fazla %22'den %16-17'ye düşer. Ayrıca Türkiye'de 6 milyondan fazla Alevi nüfus yok (Nusayriler eklenirse bu rakam biraz daha yükselir).

6 milyon rakamı oldukça yanlış. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki oran hemen hemen belli o rakama göre bir hesap yapılırsa günümüzde 15 milyon civarı Alevi olması gerekiyor.

Ayrıca Forumdaki ankette de görüldüğü gibi (İsteyen diğer sitelerdeki anketlerle karşılaştırabilir) Aleviler büyük çoğunlukla CHP ye oy verirler. CHP ninde tabanı genelde %60lara varan oranda belki fazlası Alevilerden oluşur.

CHP baraj altında %8 de kaldığı zaman Alevilerden oy alamamıştı Aleviler baykala kızdılar ve oy vermediler halen kızıyorlar ama AKP korkusunu öyle bir işlediki insanlar "baykalı sevmem ama mecburuz chp" gibi düşüncelerle chpyi desteklediler ve desteğe devam ediyorlar.

Bunun dışında Özellikle Batıda çağdaş sunnilerden destek bulabiliyor. Ancak CHP yi ayakda tutan yegane güç Alevilerdir.

garcia
21.06.2007, 00:43
Arkadaşım,

konuyla ilgili değil,ama alevi nüfusun 6 milyondan daha fazla olmadığını nerden çıkardınız ve hangi belgeye dayanarak konuşuyorsunuz?birde kusura bakmayın chp aldığı oyların en az yarısını alevilerden alıyor.sizin balkan göçmeni,trakyalı,egeli,akdenizli dediğiniz insanların içindede azımsanmayacak ölçüde alevi kesim var.evet bende şaşırıyorum deniz baykal'a rağmen alevilerin çoğunun hala chp'de diretmesine...

canazerbaycan
21.06.2007, 01:00
konuyla ilgili değil,ama alevi nüfusun 6 milyondan daha fazla olmadığını nerden çıkardınız ve hangi belgeye dayanarak konuşuyorsunuz?birde kusura bakmayın chp aldığı oyların en az yarısını alevilerden alıyor.sizin balkan,göçmeni,trakyalı,egeli,akdenizli dediğiniz insanların içindede azımsanmayacak ölçüde alevi kesim var.evet bende şaşırıyorum denzi baykal'a rağmen alevilerin çoğunun hala chp'de diretmesine...

Kesinlikle sayın Garcia,

CHP içinde alevi oyu %15'i geçmez.

Sayın Garcia. Belge için sitemizin köy listelerine bile bakmamız yeterli.

CHP'nin birinci olduğu Antalya'da iki köy dışında ne kadar ne kadar Alevi nüfus var. Trabzon, Giresun'da ne kadar Alevi nüfus var (%20'lere varan CHP oyu). Sinopta, Bartında, Zonguldakta (CHP %30ları buluyor) ne kadar Alevi nüfus var. Samsunda ne kadar Alevi nüfus var. CHP'nin birinci olduğu Trakya illerinde bir elin parmağı kadar Bektaşi köyü dışında ne kadar Alevi nü