Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12

spartacus
28.06.2007, 15:39
CHP FAŞİST PARTİDİR

CHP'yi sol parti olarak görenlere bir çift sözüm var.

Sol parti söyleminden ne anlıyorsunuz?

CHP'yi sol olarak görmek için CHP'yi emekten ve emekçiden yana görmek gerekir. CHP emeğin partisi değil, emeği sömürenlerin partisidir. Özellikle Baykal'la birlikte emek sözü afaroz ilan edilmiştir.

CHP'nin solcu parti olması için parti içi demokrasiyi işletmesi gerekir. Baykal parti içerisindeki tüm muhalif sesleri susturarak onları ihraç etmiştir. Daha da ötesi açıkça faşist olduğu partilerden CHP'ye trafnsferler yapmıştır. Parti içerisinde demokrasi uygulamayan ülke yönetimde nasıl demokrat olur?

CHP faşist bir partidir! Çünkü askeri darbelerden medet umar hale gelmiştir. Ülkenin sorunlarını demokrasi çerçevesi içerisinde çözmek yerine askeri faşist darbelerle çözme gayreti içindedir. Sol partiler askeri rejimlere karşıdır. Sol parti asla cuntacıları iş başına davet etmez.

CHP ırkçı bir partidir! Çünkü, solcular yani sosyal demokratlar enternasyonalist olmak zorundadırlar. Diğer ulus ve milliyetlere hor bakmaz. Ancak CHP her fırsatta Türk milliyetçiliği yaparak halkların kardeşliğini inkar etmektedir. Sürekli komşu devletlere göz dağı vererek savaş yanlısı olduğunu gösteriyor.

CHP savaş ve terör yanlısı bir partidir. Çünkü, CHP haksız ve kirli savaşların çığırtkanlığını yapmaktadır. Yurtda ve dünyada sulh şiarını inkar ederek sürekli Kuzey Irak'a girilmesi ve orayı talan edilmesi gerektiğini salık vermektedir. İktidara geldiğinde askere bu yetkiyi verecek. Yani çocuklarımız kirli ve haksız savaşların uğruna askere gidip sakat kalacak veya ölecekler. Dünyadaki bütün sosyal demokrat partiler barışı savunurken CHP savaş kırkırtıcılığı yapıyor. Bu anlamda terör üzerinde prim yapmaktadır.

CHP alevilerinde düşmanıdır! Çünkü CHP alevileri sadece seçimler döneminde hatırlayıp oy istemektedir. Bunun ötesinde aleviler hep CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde yakılıp ve katledilmiştir. Maraş, Sivas ve Gazi olayları hep bunların iktidarı döneminde olmuştur. Her ne kadar partilerin adları değiş olsada parti iskeletleri aynıdır. Yani hepsi CHP üzerinde şekillenmiştir.

Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü CHP'ye oy yok!
CHP'nin MHP'den farkı kalmamıştır!
Faşist partiler arasında bir seçim yapacağına geleceğine sahip çık!
Düzen partilerine oy verme, bağımsız adayları destekle!
Oylarımız bize kurşun olarak dönmemesi için, CHP'ye oy yok!
Yıllar yılı CHP'yi kurtuluş sanıp aldandık! Her CHP'yi seçimimizde oylar bize kurşun ve katliam olarak geri döndü! Aman dikkat! CHP iktidara gelirse demek ki, Gazi, Sivas ve MAraş geri geliyor demektir!

candaş
28.06.2007, 15:39
Bu sitede yaklaşık 13.000 üye var ancak bunların sadece 1.000 kadarı chp ye oy vermiş...türkiye genelindede böyle buu...

tüm aleviler 25 milyon alevi chp ye oy verse şu alevi düşmanı akp den kurtuluruz...tamam herkes kendi istedine oy verir ama,, bize yakın ,akp ye karşı ,en güçlü chp den başka kim var...sırf bunun için bile oy verilir chp ye..türkiye tarihinin en kötü döneminde bu seçimlerde duyguya yer yok.geleciği düşünmek gerek...

bana karşı cıkan aleviler olur elbet bende şimdiden cevabımı vereyim---alevi
oyları-- chp tkp ödp bölünür akp yine iktidar olur ve hacıbektaş dergahımızdaki cami gibi aleviler asimile edilmeye çalısılır yada sultanbeylindeki yapılmak istenen cemevi engellenmeye devam eder...

saygılar

candaş
28.06.2007, 15:42
CHP FAŞİST PARTİDİR

hadi oradan alevi düşmanı akp ci...ne oldugun belli senin kimseyi kandıramassın burada.

spartacus
28.06.2007, 15:49
hadi oradan alevi düşmanı akp ci...ne oldugun belli senin kimseyi kandıramassın burada.

Edepli ol, edebinle düşüncelerini yaz! Sen devrimcileri tanımıyorsun galiba! Düşüncelerimi benimsemezsen bile iftira atma. Bu düşünceleri mahkum etmek için bir çift yazı yaz. Yoksa senin yaptığının manası terbiyesizlik ve haddini bilmemezliktir. Seni uyarıyorum. Söylemlerine dikkat et!

candaş
28.06.2007, 15:55
Edepli ol, edebinle düşüncelerini yaz! Sen devrimcileri tanımıyorsun galiba! Düşüncelerimi benimsemezsen bile iftira atma. Bu düşünceleri mahkum etmek için bir çift yazı yaz. Yoksa senin yaptığının manası terbiyesizlik ve haddini bilmemezliktir. Seni uyarıyorum. Söylemlerine dikkat et!

akp almış başını gidior ülke şeriata gidior sen hağla ben devrimciyim bilmem ne bizde devrimciyiz ama devrimciyim demekle olmuyor bu işler...sizin gibi düşünenler yüsünden ülke bu halde...akp gelsin alevilerii yok saysın..chp akp kadar kötümü alevilere karşı sence...chp gelsin akp gibi davransın alevilere o zmn da chp yi indirmek için de çalısırım...

spartacus
28.06.2007, 15:58
akp almış başını gidior ülke şeriata gidior sen hağla ben devrimciyim bilmem ne bizde devrimciyiz ama devrimciyim demekle olmuyor bu işler...sizin gibi düşünenler yüsünden ülke bu halde...akp gelsin alevilerii yok saysın..chp akp kadar kötümü alevilere karşı sence...chp gelsin akp gibi davransın alevilere o zmn da chp yi indirmek için de çalısırım...

DEVRİMCİLER SİVAS'IN HESABI SORDU! DEVRİMCİLERE LAF SÖYLEME

http://istanbul.indymedia.org/uploads/2006/06/folie47.jpgmid.jpg

http://www.pirsultan.net/images/deneme.gif

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32504
FAŞİSTLERDEN HESAP LAFLA SORULMAZ!

candaş
28.06.2007, 16:03
helal olsun onlara...bende olsam bende yapardım...

başta ki parti akp bunuda unutma

deryadenizG
28.06.2007, 17:10
Canlar Sİzlerİ çok İyİ Anliyorum.. Ama Yapacak BİŞey Yok. Akp Yİ Devİrmek İstİyorsak.. Chp Ye Vermelİyİz Oylarimizi. Tek çare Bu.. HoŞ Bu Mİllet Gene Ak Dİyecek Ama Olsun..herkes Oy Kullansin Lütfen

nihat 61
29.06.2007, 01:19
bu sefer her şeye ragmen chp diyorum çünkü türkiye tarihinde gelmiş geçmiş en kötü yöneticilerin elinde kurtulması lazım ayrıca ufuk urasında seçilmesini diliyorum

malcolmx
29.06.2007, 01:25
bencede bütün partiler yer almalıydı.örneğin madem halkın yükselişi partisi konuluyor, saadet partiside veya seçime katılıpta oy oranı yüksek çıkabilecek diğer partiler de olabilirdi.Demokrasi bu şekilde sağlanır die düşünüyorum

mahmut
29.06.2007, 01:39
ya şeçim zamanı gelince herkez neden sehitleri ve mehmetçiklerin yanındayız diyo daha önceden nerdeler peki hep seçim zamanı konuşuyorlar bence çok yanlıs bi davranıs

AnGeNehM
29.06.2007, 01:42
ya şeçim zamanı gelince herkez neden sehitleri ve mehmetçiklerin yanındayız diyo daha önceden nerdeler peki hep seçim zamanı konuşuyorlar bence çok yanlıs bi davranıs

Bunun farklı sebepleri var

Bundan önce belkide 1 yılda verdiğimiz şehitleri son 1 ay için de 40 can vererek kaybettik.

Terör havaların ısınmasıyla dahada artar bu dönemlerde.

Tabikii sizin dediğinizinde etkisi var BAYKAL gibi AĞAR gibi seçim zamanı bunun üzerinden pirim yapanlarda yok değil

AleviKürt
29.06.2007, 01:56
CHP gibi bir fasist, arkadan vuran, ihanetci, yalanci bir partiye oy verecegime, AKP'ye verirdim oyumu. EVET AKP. Türkiye'de AKP ile Seriat'in gelebilecegine gercekten inanmiyorum.. Dünya okadar siyah beyaz degil.

Saadet Partisi olsaydi inanirdim, ama AKP'nin belli bir cizgizi var, gecmisi nekadar boktan olsa, örnek olarak AB'ye daha yaklastirmis ve Kürtlere hak tanimistir. CHP bunlarin yarisini bile yapamadi.

deryadenizG
29.06.2007, 08:48
CHP gibi bir fasist, arkadan vuran, ihanetci, yalanci bir partiye oy verecegime, AKP'ye verirdim oyumu. EVET AKP. Türkiye'de AKP ile Seriat'in gelebilecegine gercekten inanmiyorum.. Dünya okadar siyah beyaz degil.

Saadet Partisi olsaydi inanirdim, ama AKP'nin belli bir cizgizi var, gecmisi nekadar boktan olsa, örnek olarak AB'ye daha yaklastirmis ve Kürtlere hak tanimistir. CHP bunlarin yarisini bile yapamadi.

söylediklerinize katılmıyorum.. akp hiçbir çizgisi yok.. akp yaptıklarını burda sayacak değilim size.. onlar ülkeyi temelden yok etmeye çalışıyorlar, satıyorlar.. yaptıkları tek şey cahil millete karşı dini kullanmak ve göz boyamak.. chp dörtdörtlük bir parti demiyorum.. benim gönlüm işçi partisinden yana fakat oyumu chp ye vermek durumundayım.

garcia
29.06.2007, 09:39

faşizm ve faşistler kan üzerinden siyaset yaparlar,yani bir yerde ''vatan-millet-sakarya'' edebiyatı eşiliğinde kan ticareti yapar ve bu kirli savaşta ölen genç insanların bedenlerini bile siyasi rant olarak görürler.bu faşist partiler arasında chp,mhp,bbp ve ip gibi partiler başı çekiyor.ülkemizde sürekli olarak propaganda edilen kürt düşmanlığının,linç girişimlerinin ve sürü psikolojisiyle hareket eden bazı kimselerin çoğalmasında adı ister sol,ister sağ olsun faşizan partilerin payı büyüktür.ben sürü psikolojisi ile hareket etmediğim için,kesinlikle ve kesinlikle chp'yi ve ya başka bir sistem partisini,bir kurtuluş aracı olarak görmüyorum.görenlerinde kalıplaşmış,dar siyasi bakış açısından kurtulmalarını diliyorum.bu gün chp,ırkçılıkta kesinlikle akp'nin çok daha önüne geçmiştir,akp chp kadar ırkçı değildir en azından.eğerki bir parti ''sosyal-demokrat'' olduğunu iddia ediyorsa,sosyal demokrat bir program ve propagandayla çıkmalı,faşist,ırkçı,gerici bir propagandayla değil...1000 tane oyum olsa birini chp ye vermem.

özdilek
29.06.2007, 10:13
Canlar Sİzlerİ çok İyİ Anliyorum.. Ama Yapacak BİŞey Yok. Akp Yİ Devİrmek İstİyorsak.. Chp Ye Vermelİyİz Oylarimizi. Tek çare Bu.. HoŞ Bu Mİllet Gene Ak Dİyecek Ama Olsun..herkes Oy Kullansin Lütfen

Canim sana katiliyorum.Yobaz seriatcilara,kafatasci ülkücülere,fasits dtp ye karsi oyum chp ye olacak...

Zahir
29.06.2007, 10:46
Canim sana katiliyorum.Yobaz seriatcilara,kafatasci ülkücülere,fasits dtp ye karsi oyum chp ye olacak...

Yobaz şeriatçılara, kafatasci ülkücülere, faşist dtp ye karşı tabiki oyu FAŞİST CHP ye vermek en mantıklısı.

Civciv yumuratdan çıkmış kabuğunu beğenmiyo....

canazerbaycan
29.06.2007, 10:47
bu gün chp,ırkçılıkta kesinlikle akp'nin çok daha önüne geçmiştir,akp chp kadar ırkçı değildir en azından.eğerki bir parti ''sosyal-demokrat'' olduğunu iddia ediyorsa,sosyal demokrat bir program ve propagandayla çıkmalı,faşist,ırkçı,gerici bir propagandayla değil...1000 tane oyum olsa birini chp ye vermem.

Garcia'nın ve diğer Kürtçü/komunist arkadaşların da söylediği gibi Türkiye'de saflar keskinleşmiştir.

Türk Cephesi
CHP
MHP
Kürtçü/İslamcı Cephe
AKP
DTP

canazerbaycan
29.06.2007, 10:48

Saadet Partisi olsaydi inanirdim, ama AKP'nin belli bir cizgizi var, gecmisi nekadar boktan olsa, örnek olarak AB'ye daha yaklastirmis ve Kürtlere hak tanimistir. .

Türkiye'de Kürt Davasına en çok AKP hizmet etmiştir.

özdilek
29.06.2007, 12:11
Yobaz şeriatçılara, kafatasci ülkücülere, faşist dtp ye karşı tabiki oyu FAŞİST CHP ye vermek en mantıklısı.

Civciv yumuratdan çıkmış kabuğunu beğenmiyo....

civciv yumurtadan cikmis kabugunu begenmiyor..söz sahibinindir.iade ediyorum.oyum chp ye

Westside
29.06.2007, 12:14
CHP'yi ya da CHP'lileri degil de Deniz Baykal'ı elestirseniz daha dogru olur.ben CHP'nin tabanının devrimci vatansever insanlardan olustugunu düsünüyorum.

erdem_akyurek
29.06.2007, 12:18

sizin dşüncenize katılmıyorum.AKP nin çizgisi neymiş.anca anayasayı kendilerine göre düzenleyip uygulamaya koymayı çabalamak.tabi siz kürtler için bu farklı nere size haklar tanırsa o tarafa yönelirsiniz.AKP bu ülkeye şeriatı getirmeye çalışıyor türbanı getirmeye çalışıyor.bu açık açık ortada.ben CHP diyorum ve CHP den vazgeçmeyeceğim.oylar CHP ye......yobazları başımızdan atalım.CHP de birleşelim.oylarımızı CHP ye verelim

Kaptan75
29.06.2007, 14:10
CHP'yi ya da CHP'lileri degil de Deniz Baykal'ı elestirseniz daha dogru olur.ben CHP'nin tabanının devrimci vatansever insanlardan olustugunu düsünüyorum.
sewgili alevi dostlarım. Hepimiz sayın d.baykalı sewmior olabiliriz. Ama d.baykal yüzünden CHP yi eleştirmemiz yalnış olabilr. teşşekkürler.

ONU®
29.06.2007, 14:20

Sizin geçen yılki milli eğitim şurasından haberiniz yok galiba.Orada bir karar çıktı.İmam hatip mezunlarına ÖSS'de imtiyaz tanıyacak, öneri vazifesi taşıyan bir karardı bu.Bunun ne anlama geldiğini çözemediyseniz onu da söyleyelim.Bu demek oluyor ki Hukuk,Siyasal Bilgiler, Kamu Yönetimi gibi devlet yöneticileri yetiştiren fakülteleri imam hatiplilerle doldurarak mezun olanlarını devlet kademesine yerleştirmek.Bu, dönemlerinin başındaki kadrolaşmayı sinsice devam ettirmek demek.Son açıköğretim sınavlarında yüzlerce türbanlı genç, milli eğitim müdürlerinin izniyle sınava alındı.23 Nisan'da yapılmaya çalışılan Kur'an yarışmasına,bir lisede hocaların zoruyla öğrencilere gizli bir odada namaz kıldırılmasına ne demeli.Şimdi bu olaylarıdan sonra böyle bir tavır takınmak yanlış.Adamlar davulla zurnayla getirmeyecekler tabi.

İkincisi AKP kürtlere bu olanakları onları çok sevdiğinden ''onlar da bizim vatandaşımız'' dediğinden yapmadı.Bunların hepsi AB'ye yaranmak ve kürt kesiminin oylarını toplamak için yapıldı.Eski DEP'lilerin salıverilmesi öncesi AB'nin bu konuda baskıları vardı.

Üçüncüsü CHP ezelden beri faşist bir tutum sergilememiştir.Bu durum tamamıyla Baykal yönetiminin suçudur.Siz bu şekilde Atatürk, İnönü, Ecevit gibi eski CHP'lileri de zan altında bırakıyorsunuz.

Seyduna
29.06.2007, 14:44
Simdi AKP dinci, yobaz, gerici falan diye suclama yapmayacagim. Benim derdim neden satiyorlar bu ulkenin kurumlarini. Nasil bir ulke dusmanligi nasil bir hainlik bu? Hala da AKP ye oy verecegim diyen insanlar var aramizda. Kendinize gelin bu ulke o kadar zor sartlarla alindi ki bakin AKP ne hale getirmis 5 yilda :

AKP 5 yıllık iktidarı boyunca;

1. TAKSAN,
2. GERKONSAN,
3. SEKA Afyon İşletmesi,
4. SEKA Balıkesir İşletmesi,
5. SEKA Çaycuma İşletmesi,
6. SEKA Kastamonu İşletmesi,
7. SEKA Aksu İşletmesi,
8. SEKA Taşucu Tersane Alanı,
9. SEKA’ya ait 4 taşınmaz,
10. TZD Sakarya İşletmesi,
11. THY USAŞ,
12. TDİ Trabzon Limanı,
13. TDİ Dikili Limanı, 14. TDİ Kuşadası Limanı,
15. Sümer Holding’e Ait Merinos Halı Fabrikası,
16. SÜMER HOLDİNG’E Ait ERYAĞ,
17. SÜMER HOLDİNG’E Ait Adıyaman İşletmesi,
18. SÜMER HOLDİNG’e ait 117 adet taşınmaz,
19. KBİ’ye ait 103 arsa, 89 lojman,
20. EBÜAŞ-MEYBUZ,
21. EBÜAŞ’a ait 54 taşınmaz,
22. TEKEL Kaya Tuz,
23. TEKEL’e ait 30 taşınmaz,
24. ESGAZ,
25. BURSAGAZ,
26. ETİ BAKIR,
27. ETİ GÜMÜŞ,
28. ETİ KROM,
29. ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
30. Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş,
31. KBİ Samsun İşletmesi,
32. KBİ 65 adet taşınmaz,
33. DİV-HAN A.Ş,
34. Amasya Şeker Fabrikası,
35. Kütahya Şeker Fabrikası,
36. SÜMER HOLDİNG’e ait TÜMOSAN,
37. SÜMER HOLDİNG Malatya İşletmesi,
38. SÜMER HOLDİNG Bakırköy İşletmesi,
39. SÜMER HOLDİNG Diyarbakır İşletmesi,
40. SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri İşletmesi,
41. SÜMER HOLDİNG’E Ait 108 Adet Taşınmaz,
42. SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,
43. SEKA Karacasu İşletmesi,
44. SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,
45. SEKA Ardanuç İşletmesi Varlıkları,
46. TÜGSAŞ,
47. TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,
48. TÜGSAŞ-İGSAŞ HİSSELERİ % 100,
49. TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,
50. TÜGSAŞ’a ait 23 taşınmaz,
51. İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları ,
52. TEKEL Alkolü İçkiler San. A.Ş,
53. TEKEL’e ait 60 adet taşınmaz,
54. TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş,
55. TEKEL Gemlik Sun.İp.Mües. T.A.Ş,
56. TEKEL Tuzluca Tuzlası,
57. TEKEL Sekili Tuzlası,
58. EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu,
59. EBÜAŞ Manisa Kombinası,
60. EBÜAŞ Manisa Arsası,
61. EBÜAŞ’a ait 101 adet Taşınmaz,
62. TDİ ANKARA FERİBOTU,
63. TDİ Samsun Feribotu,
64. PETKİM 2adet taşınmaz,
65. TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,
66. TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
67. ATAKÖY Turizm A:Ş,
68. ATAKÖY Otelcilik A:Ş,
69. ATAKÖY Marina Ve Yat İşletmesi,
70. SÜMER HOLDİNG Beykoz İşletmesi,
71. SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTİ,
72. SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
73. TDİ Karadeniz Gemisi,
74. TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,
75. TEKEL Kağızman Tuzlası,
76. TEKEL’e ait 49 adet taşınmaz,
77. TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,
78. TDİ 1 Adet Taşınmaz,
79. SEKA 5 Adet taşınmaz,
80. KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi),
81. SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),
82. SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),
83. SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası

AKP’nin satmak üzere olduğu ve satmak istedikleri;

1. Sümer Holding Sarıkamış İşletmesi, Sümer Holding Bergama Pamuk İpliği Fabrikası,
2. Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikası,
3. Sümer Holding Manisa Pam. Men. A:Ş,
4. Sümer Holding Makine Ve Teçhizat,
5. Sümer Holding 32 Adet Taşınmaz,
6. TÜGSAŞ Samsun Gübre Sanayi A.Ş,
7. Tekel 5 Adet Taşınmaz,
8. Araç Muayene İstasyonları 1. Bölge,
9. DSİ ERCİYES Sosyal Tesisi,
10. Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı ERCİYES Sosyal Tesisi,
11. Karayolları ERCİYES Sosyal Tesisi,
12. TEKEL Sigara Fabrikaları,
13. TEKEL Sigara Fabrikalarına Ait Taşınmazlar,
14. TEKEL Puro Fabrikaları,
15. TEKEL Alkol İşletmelerine Ait Taşınmazlar,
16. Tercan Ayakkabı İşletmesi,
17. TCDD Mersin Limanı,
18. Adapazarı Şeker Fabrikası,
19. Ereğli Demir Çelik Fabrikası,
20. İskenderun Demir Çelik Fabrikası,
21. Ereğli Limanı,
22. İskenderun Limanı,
23. Yarımca Limanı,
24. Yarımca Porselen Fabrikası,
25. Romanya’daki Silisli Sac Fabrikası,
26. Divriği Demir Madeni,
27. Hekimhan Demir Madeni,
28. Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası,
29. BORÇELİK,
30. TÜPRAŞ, (satıldı)
31. PETKİM, (satıldı)
32. TÜRK TELEKOM, (satıldı) 33. KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI,
34. TÜGSAŞ Toros Gübre Fabrikası,
35. TÜGSAŞ Tekirdağ, Tarsus, Fatsa Depoları,
36. Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş,.
37. OYMAPINAR BARAJI,
38. ETİ Alüminyum’a Ait Madenler,
39. Emekli Sandığı Ankara Emek İşhanı,
40. Emekli Sandığı İstanbul Hilton Oteli
41. Telsim (satıldı)
Liste uzayıp gidiyor…

Ama satılmakla bitmiyor Türkiye! “Babalar gibi satanlar” olduğu sürece bu Millet daha pek çok hain görecektir…

AKP Dönemindeki Bankalarımızın akıbeti ise şöyle;

Türk Ekonomi Bankası, Fransız BNP Paribas ile ortak oldu,
Dışbank, Fortis’e satıldı,
Denizbank, Dexia’ya satıldı,
Finansbank, Yunan Milli Bankası NBG’ye satıldı,
Garanti Bankası’nın yüzde 25,5 payı GE’ye satıldı,
Yap Kredi Bankası, Koç-UniCredito’ya satıldı,
C Bank, İsrail bankası Hapoalim’e satıldı,
Şekerbank, Kazakistan bankası Turan’a satıldı,
Tekfenbank, Yunan bankası EFG’ye satıldı MNG Bank, Lübnanlı Hariri ailesine satıldı,
Adabank, Kuveyt bankası The İnternational Investor’a satıldı,
Ordu ve Yardımlaşma Kurumu’nun Bankası Hollandalı INC’ye satıldı.
Akbank’ın %20 payı, Alternatif Bank ve Halk bankası ise sırada bekliyor…

Sadece satmak mı?

Atatürk’ün Konya’da açtığı “uçak fabrikası”nın “gazoz fabrikasına” çevrilmesi gibi pek çok işletme de önce başka sektörlere kaydırılıyor, sonra da kapatılıyor…

1985’ten bu yana satılan kurumlardan SEK Kastamonu işletmesinde alıcı, orman ürünleri üretiyor. Sümerbank, Etibank, ÇİNKUR, Köytaş Tarım makineleri Fabrikası, Bursa Soğuk Depoculuk, Ankara meşrubat Fabrikası, Niğde Meyve Suları Fabrikası, SSK tasfiye edildiler.

Güneysu, KÜMAŞ, Gümüşhane Çimento, Yarımca Porselen, Et ve Balık Kurumunun Afyon, Kars , Bayburt, Bursa, Kastamonu ve Gaziantep Kombinaları, ORÜS’ün Ayancık, Bartın, Düzce, Pazarköy, Ulupınar, Bafra, Antalya, Demirköy ve Şafşat İşletmeleri, Süt Endüstrisi Kurumunun Afyon İşletmesi, Bayburt İşletmesi, Erzincan İşletmesi, Erzurum İşletmesi, Çanakkale İşletmesi, Hafsa İşletmesi, Sinop İşletmesi, Burdur İşletmesi, Muş İşletmesi, Adilcevaz İşletmesi,Elazığ İşletmesi, Bolu İşletmesi, Kastamonu ve Giresun İşletmeleri,SEKA’nın Dalaman, Aon ve Akkş Fabrikaları, SÜMEROLDİNGİN Adana, Erzincan, şanlıurfa, Denizli, Bakırköy, Çanakkale, Beykoz Malatya İşletmeleri , TESTAŞ Aydın Tesisi, TZD Manisa Kükürt İşletmesi, TZD Sakarya Traktör Fabrikasının faaliyetlerine son verildi.

Önümüzdeki yıllarda GERKONSAN, ETİ KROM, ETİ ELEKTROMETALURJİ , SEKA Aksu İşletmesi, SEKA Kastamonu İşletmesi, SEKA Karacasu İşletmesi ve TAKSAN’ın faaliyetlerine son verecekler.

Son duyumlarımıza göre “otoyollarımız, köprülerimiz, viyadüklerimiz” de özelleştirilecekmiş…
Yüce Türk Ulusu!

Bu fabrikalar yalnızca senin benim para kazandığımız, alın teri döktüğümüz ticari işletmeler değildir.

Bu fabrikalar geleceğimizin teminatıdır!

Bu fabrikalar çocuklarımızın rahatça yaşayabilmeleri için, bizden sonraki nesillere bir “Vatan” bırakabilmemizin teminatıdır!

Bu fabrikalar senin, benim bileğimin gücüyle, alnımın teriyle kuruldu… Ama başa gelen kendini bilmezler, aymazlar, para babaları senin emeğini, ekmeğini müslümanım diye diye gavura sattı!

Özelleştirdiler sen, ben bu ülkenin insanları aç kaldı, işinden oldu:

Özelleştirmelerle, Çimento Fabrikalarından 3028, Et ve balık kurumlarından 691, ORÜS’lerin 2341 çalışanının 2080’i , Sümer Holding’in 4807 çalışanın 2153, PETLAS’ın 1102 çalışanının 631’i, POAŞ’ın 3822 çalışanının 2783’ü, TÜSTAŞ’ın 73 çalışanının 33’ü, KÖYTAŞ’IN 44 çalışanının 41’i, SEK Süt’ün 1359 çalışanının 845’i, Ordu Yağ Sanayinin 181 çalışanının 73’ü, Kardemir’in 5417 çalışanının 1498’i, ÇELBOR’un 201 çalışanının 101’i son 7 yılda işlerini kaybetmişlerdir.

Halkı’n parasını çaldınız!
Halkı’n dinini çaldınız!
Halkı’n emeğini çaldınız!
Halkı’n umutlarını çaldınız!
Halkı’n geleceğini çaldınız!
Halkı’n yarınını çaldınız!

Utanin...

ONU®
29.06.2007, 14:48
AKP'ye oy verecek arkadaşlar yabancılara peşkeş çekilen bu kurumların ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu öğrensinler, ondan sonra düşünsünler.

thosun
29.06.2007, 18:47
Akp = Amerİkayi Kalkindirma Partİsİ Dİyorum BaŞka SÖze Gerek Yok ...

AleviKürt
29.06.2007, 21:53
AKP'ye oy verecek arkadaşlar yabancılara peşkeş çekilen bu kurumların ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu öğrensinler, ondan sonra düşünsünler.

Ali askina, benim yazdigim mesaji anlamak okadar mi zordu?

Bizim insanlar nekadar yanlis anlamayi seviyorlar ya. Ben hayatta AKP'ye oy vermem! Bir sürü sol partiler var, onlara veririm.
AMA: Sirf CHP ve AKP secenegim olsa ben AKP'yi secerdim. Cünkü CHP'yi Aleviler hep desteklemistir, ve hic bir faydasini görmemistir, ayrica CHP 20 sene önceki CHP de degil artik, CHP MHP yönüne dogru yürüyor. Hem Maras '78'i kinalim, hem de o katillere oy verelim? Ben vermem, verenler versin.

Ve böyle diyeyim, CHP esittir Deniz Baykal. Cünkü Baykal diktatörlük yapiyor. O yüzden Baykal postta otururken, CHP'yi ve Deniz Baykal'i birbirinden ayirmak mantik disidir.

AleviKürt
29.06.2007, 21:58
sizin dşüncenize katılmıyorum.AKP nin çizgisi neymiş.anca anayasayı kendilerine göre düzenleyip uygulamaya koymayı çabalamak.tabi siz kürtler için bu farklı nere size haklar tanırsa o tarafa yönelirsiniz.AKP bu ülkeye şeriatı getirmeye çalışıyor türbanı getirmeye çalışıyor.bu açık açık ortada.ben CHP diyorum ve CHP den vazgeçmeyeceğim.oylar CHP ye......yobazları başımızdan atalım.CHP de birleşelim.oylarımızı CHP ye verelim

Madem AKP Seriat getirecek, neden AB'ye dogru yönelmeye calisiyorlar? Ben onlarin Seriati sevdigine inanirim, yüzde yüz. Ama gercek hayata bakalim. Bukadar kolay mi, ve bunu gercekten yapacaklar mi? Sanmiyorum. Seriati istedigini resmen acik acik konusan partiler AKP'yi sevmedigine göre....

Yine tekrarliyorum (ki bizim insanlarda yanlis anlama sevgisi var):

AKP'liler Seriati ister, ama gercek hayatta bunun ugruna bir siyaset yürüteceklerini sanmiyorum. Bukadar kolay degildir. Dünya artik degisiti, Türkiye herkesin gözünün üstünde bir ülkedir..

gülvegül
29.06.2007, 22:21
fikrimce bu zamana kadar devletin başına geçen sağcıda solcuda olsun devletin malı deniz yemeyen keriz düşüncesinde olmuş.ama akpnin yaptığı da haddini aştı.satılmadık bir yerler kalsın vatanda diye yine bir denize oy vereceğim mecburi.küçüklüğümden beri partim gerek hayati düşüncelerim gerekse ailem nedeniyle chpdir fakat deniz baykalsız bi chp olsa daha da sevecem bu partiyi bıktım artık eski siyasetçilerden artık gençlere bıraksalar olmaz sanki.hem devletin malı deniz düşüncelileri hemde denizi sevmiyorum yinede şu an ülkeyi satma idelojisi içerisinde olan akp iktidardan insin diye en güçlü rakibi olarak gördüğüm chp ye oyum.temennim akp olmasında kim geçerse geçsin iktidara kimse onlar kadar olamadı yani bi taraftan yediyselerde bu kadar cesaret edemediler satmaya devleti

Nesimi
29.06.2007, 22:27
Demokrasi bu ülkenin en çok özlediği kavram ve demokrasi istiyorsak yasalar çerçevesinde tüm partilere söz hakkı vermeliyiz. Evet bir Alevi olarak MHP ve AKP gibi partiler bana/bize çok uzak. Aksini düşünüp çeşitli nedenlerle bu partileri sevenlerde olabilir bu doğaldır. Ancak meclisde tüm görüşlerin özgürce ve saygı çerçevesinde temsil edilmesi ülkemize fayda getirir diye düşünüyorum. Benim gönlüm SOL dan yana.

Şovenizmden
Şeriatçılıkdan
Militarizmden uzak

Demokrasi ve sosyal adalet - özgürlük yanlısı partilerin başarısını istiyorum.

AleviKürt
29.06.2007, 22:46
fikrimce bu zamana kadar devletin başına geçen sağcıda solcuda olsun devletin malı deniz yemeyen keriz düşüncesinde olmuş.ama akpnin yaptığı da haddini aştı.satılmadık bir yerler kalsın vatanda diye yine bir denize oy vereceğim mecburi.küçüklüğümden beri partim gerek hayati düşüncelerim gerekse ailem nedeniyle chpdir fakat deniz baykalsız bi chp olsa daha da sevecem bu partiyi bıktım artık eski siyasetçilerden artık gençlere bıraksalar olmaz sanki.hem devletin malı deniz düşüncelileri hemde denizi sevmiyorum yinede şu an ülkeyi satma idelojisi içerisinde olan akp iktidardan insin diye en güçlü rakibi olarak gördüğüm chp ye oyum.temennim akp olmasında kim geçerse geçsin iktidara kimse onlar kadar olamadı yani bi taraftan yediyselerde bu kadar cesaret edemediler satmaya devleti

Türkiye topraklari her zaman satiliyordu, AKP de satti diye neden bukadar zorunuza gidiyor, CHP olsaydi onlar da satardi..

gülvegül
29.06.2007, 23:09
alevikürt arkadaşım yazımı dikkatli okursan zaten başta yazmıştım devletin malı deniz yemeyen keriz hesabındalar diye.her parti devletin malı üzerinden kazanç sağlıyor kendine.zoruma gidiyor haklısın türk topraklarının satılması o topraklar ne zorluklarla kazanıldı farkındaysan ayrıca türk toprakları öncedende satılıyodu niye bu kadar zoruna gidiyor derken sende bu ülkenin vatandaşı değilmisin de topraklarımız satılırkeni kullanamadın türk toprakları dedin kürt türk bu vatan hepimizin ayrıca hangi parti akp kadar sattı bu ülkeyi?akpnin ilk iktidarlığı olmasına rağmen elimizde ne kaldı türkiyedeki diğer partilerin satmış olduğu kuruluşları toplasak bu kadar olmaz lütfen bazı şeyleri görmezden gelme

candaş
30.06.2007, 00:53
bu iş böyle olmayacak eğer bu sitenin ismi aleviforum ise burada sadece alevilikten bahsedilsin..siyaset için ayrı bi site açılsın..bakıyorum devrimciyim die geçinen arkadaşlar gerçek faşist olan mhp yerine chp ye faşist diorlaar...

garcia die biri çıkmış chp faşisttir dior...chp her zman halkındır öylede kalacak..
deniz baykaldan sonra mustafa sarıgül gelsin siz o zmn görün chp yi..

bu alemdeki gerçek devrimciler atatürk vede deniz gezmiş gibi onun izinden gidenler..

ulan atatürk olmasa bu ülkede kim bu kadar rahat konuşurdu..devrimleri yaptıda sizde devrimciyiz die geçiniosunuz..sözüm ona garciaaa ve alevikürt

ufku
30.06.2007, 00:59
Hem Aleviliği siyasete alet etmeyelim diyorsunuz hem de bir partinin afişini yayınlayıp ajitasyonunu yapıyorsunuz. Bence halkın CHP'ye ihtiyacı falan yok. CHP ne yapmış halk için yıllardır? Sivas'ta aydınlar yakılırken, saatlerce provokasyonu seyrettiler. Üstelik iktidardaydılar. Yanan aydınlarımız için kıllarını kıpırdatmadılar. Uğur Mumcu'nun katilini bulma yönünde şeref sözü verdiler. Tutmadılar. Gazi Mahallesi'nde Alevi halka kurşun sıkılırken, insanlar hedef gözetilip öldürülürken seyrettiler. Trabzon'da solcu-demokrat gençler bozkurt işareti yapan faşistler tarafından dövülerek öldürülmeye çalışılırken; faşist saldırıyı halkın tepkisi, öğrencileri de halkı tahrik edenler olarak nitelediler. Bu da bize yıllar geçse de CHP'nin Sivas'tan ders çıkarmadığını, hala halka ve düşünceye yönelik saldırılara karşı sessiz kalacağını hatta saldırganların yanında olacağını gösteriyor.

arkadaşım adamlar devletin her kadrosunda öyle bir yer almışlarki CHP nin iktidarda olmasının önemi yok kaldıkı o dönem bir CHP li millet vekili salman kaya olması lazım dayak yemişti polislerden ha ozaan yapman gereken nedir biliyormusun bizim çocuklar üniversiteye gidiyor hemen eylemdeler o sene sonra fişlenip okuldan atılıp sokakta kahvede oturuyorlar ha ozaman ne oluyor sivasta yakılıp gazide kurşun sıkılarak ölürsün neden avukat olmuyorsun neden savcı olmuyorsun kafadan suçlu CHP oluyor suçlu biziz arkadaşlar biziz bunu untmayın oluyan çocuklara destek olun oda ileride başkalarına destek olur ancak böyle sözümüz tutulur vaziyetine geliriz

ufku
30.06.2007, 01:03
arkadaşım adamlar devletin her kadrosunda öyle bir yer almışlarki CHP nin iktidarda olmasının önemi yok kaldıkı o dönem bir CHP li millet vekili salman kaya olması lazım dayak yemişti polislerden ha ozaan yapman gereken nedir biliyormusun bizim çocuklar üniversiteye gidiyor hemen eylemdeler o sene sonra fişlenip okuldan atılıp sokakta kahvede oturuyorlar ha ozaman ne oluyor sivasta yakılıp gazide kurşun sıkılarak ölürsün neden avukat olmuyorsun neden savcı olmuyorsun kafadan suçlu CHP oluyor suçlu biziz arkadaşlar biziz bunu untmayın oluyan çocuklara destek olun oda ileride başkalarına destek olur ancak böyle sözümüz tutulur vaziyetine geliriz

Nesimi
30.06.2007, 01:23
Arkadaşlar internet üzerinden seçim ile ilgili sitelere bakarken www.sandik.org sitesini gördüm oldukça detaylı bağımsız adayların isimlerine kadar detaylı bir anket yapmışlar. Sonuçlarada bakınca genel havayı yansıtmış gibi geldi bana.

İstanbulda bağımsız sol aday Ufuk Uras bu ankete göre seçiliyor. Bunun dışında Rizeden Mesut Yılmaz ve doğu illerinden de pek çok bağımsız seçiliyor. İlginç olan ise MHP nin 2. parti olması. İlginizi çeker diye burada paylaşmak istedim. Doğrusu CHP de özellikle Deniz Baykal sol taban tarafından sevilmesede pek çok demokrat çağdaş insan CHP içinde mevcut MHP veya KP ile kıyaslanamayacak derecede. Umarım demokrasi kazanır.

karayazili
01.07.2007, 00:16
yaaa su dtp ye oy nasıl verirsiniz, pkk propagandası yapanları nasıl savunursunuz, bunca asker göz göre sehit edilirken. inşallah birazcık içiniz acır.

siz alevimisiniz beyefendi?

candaş
01.07.2007, 02:04

ne farkeder adam doğru söylüyor..
erler ölüyor günahı ne suçu nee onların..yasık deilmi analara..

gollualanli Hul
01.07.2007, 15:37
merhaba canlar ben hülya tokat yeşilyurt karagözgöllüalan köyündenim. aranıza daha yeni katıldım. inşallah çok güzel arkadaşlıklar kurarız

mamyy
01.07.2007, 19:36
ülkeyi akpden kurtaracağız yaşasın kemalizim,yaşasın CHP!

nihati
01.07.2007, 21:11

sevgili arkadaşım dtp ye oymak alevilikmi oluyor şindi daha dün orhan dogan;ın cenazesin alınmasında pkk ve abdullah öcalan lehine slagonlar atılmış bun gazetelerde okudum,bu parti kim ne derse desin pkknın preklamını yapıyor onun siyasallaşmış hali bu partide ne kürt ne de türk alevilerin yeri olamaz bence pkknın ne olup olmadıgıda ortada artık ne diye bu partiye oy vermesi için alevileri kandırmaya ugraşıyorsunuz anlamadım bir türlü buna en çok bu kürt alevi kardeşlerinm yapmak istiyor,birde m.kemal atatürk e bazen hakaretler yapılıyor bu sitedede(kızılbaşforumdada yapılıyordu bende biraz küfürlü konusunca beni siteden attılılar)bunu yapmayalım fütfen bizim devrimci anlayısımız ne bolseviklerden gelir ne maoculardan nede castrolardan bizim devrimciligimiz kuvayi milliye ruhundan gelir,osmanlıyı ne rus koministler yıktı nede baska bir devrimci ruh m.kemal sayesinde bizler özgürüz tabi sizin özgürlük anlayısınız nedir bilemem.sevgide devrimde kalın ama kemaLİST DEVRİMDE

ulaş_cagdaş
01.07.2007, 21:12
tabiki oyumuz CHP varmı başka oyumuzu kulanıcak bir yer kime verelim diyer sol partileremi versek ne olucak gidicek oylar diyer partilere ....

canazerbaycan
01.07.2007, 21:19

Siz Alevimi siniz beyefendi? Erzurum Karayazı %100 Sünni Kürt.

almuslu_tuna
01.07.2007, 21:25
ya bılemıyorum sıze cogu arkadas oy verdık de ne oldu dıyor dogruda dıyor kımseye bısey dıyemezyız ama suan bı ucurumun kıyısındayız sıyaset ve dın acısından eger akıllı olup suan ıcın solun guclu adayııı chpye oy vermezsek ucurumdan dusen bız olur hayatta kalan o yobazlar olur artık ah cekerız.

ulaş_cagdaş
01.07.2007, 21:27
nemutluki atatürk bu cumuriyeti kurmuş bugün çıkmiş bizim alevi kişilerimiz akp den medet umuyo yav bu tayip denen adam deyilmiydi karacaahmeti yıkmaya kalkan BU şahıs deyilmiydi yav bu adam yanına gidipte aday olanlar yokmu tambir satılmış kişilerdir ....

ulaş_cagdaş
01.07.2007, 21:30
Siz Alevimi siniz beyefendi? Erzurum Karayazı %100 Sünni Kürt.

bana soruyorsan ben evet aleviyim aşkale liyim erzurum 100 yüz aleviyim.....

karayazili
01.07.2007, 21:44
Siz Alevimi siniz beyefendi? Erzurum Karayazı %100 Sünni Kürt.vay yavrum nasılda biliyo bin şükür 100 de 100 kürdüm

ulaşcım alevisin hemde erzurumlu bir alevi
ve kalkıp dtp için böyle bir yorum yapıyorsan senin aleviliğinden şüphe ederim
mazlum olduğunu iddaa eden biri kalkıp başka bir mazlum topluluğa bu ithamlarda bulunamaz

mabet
01.07.2007, 21:49
canlar ben yeni üyeyim
hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum
ama sizlerde hiç bir zaman iktidar olamamış baykallı chp yi bu kadar karalamayın, tekeline almış diyenler karşısına doğru düzgün adaymı cıktıda hala baykal tepede, baykal hukukcu baykal sosyalist bunlar reel hayatta bilinen gerçekler, ankette AKP,MHP,DP,GP,DTP oylarını görüyorumda baykalı sivasdaki yangından seyirci diye eleştirenler yakanları oylamış katilleri destekler olmuş terörü destekler olmuş. adım HASAN bektaşlıyım hiçbir alevi kardeşime yakıştıramam bu partileri

canazerbaycan
02.07.2007, 00:40
vay yavrum nasılda biliyo bin şükür 100 de 100 kürdüm

ulaşcım alevisin hemde erzurumlu bir alevi
ve kalkıp dtp için böyle bir yorum yapıyorsan senin aleviliğinden şüphe ederim
mazlum olduğunu iddaa eden biri kalkıp başka bir mazlum topluluğa bu ithamlarda bulunamaz

Ben de bin şükür %100 Türküm.

Tekman/Karayazı/Karaçoban/Hınıs Kürtleri Erzurum Türkünü de çok iyi tanır. Bu 4 ilçe dışında Erzurum'da ne PKK'nın ne de DTP'nin esamesi okunur.

Nesimi
02.07.2007, 00:46
Konu Türk-Kürt çekişmesi değil. Yorumlarda saygıyı elden bırakmadan mesaj yazalım. Herkes demokratik şekilde oyunu istediği partiye vermekde özgürdür.

izmir_35
02.07.2007, 00:54
arkadaşlar chp nin kalesi izmirde çoğu insan oyunu genç partiye verecem diyor inan kafam karışıyor vaz geçirmeye çalışıyorum yakınlarımı kararlı görünüyorlar gp vaatleri cazip geliyo oy vermelerinden çok sol un oylarının bölünmesi beni üzüyo akp başa tekrar gelmesinden endişeliyim

Nesimi
02.07.2007, 01:00
arkadaşlar chp nin kalesi izmirde çoğu insan oyunu genç partiye verecem diyor inan kafam karışıyor vaz geçirmeye çalışıyorum yakınlarımı kararlı görünüyorlar gp vaatleri cazip geliyo oy vermelerinden çok sol un oylarının bölünmesi beni üzüyo akp başa tekrar gelmesinden endişeliyim

Bundan 1 ay önce seçim olsa eminim CHP büyük oranda oy alırdı ama zaman ilerledikçe oy kaybettiğini veya insanların kararsız olduğunu görüyorum. Şahsen GP ve CHP arasında kalsaydım ve tek derdim AKP olsaydı GP yi seçerdim. Ancak ülkedeki tek sorun AKP değil. AKPyi yaratanlardır. CHPnin milliyetçi söylemleri ile sağdan oy toplayacağınıda sanmıyorum bu yüzden çok oy kaybettiğini görüyorum. 22 temmuz oldukça karışık sonuçlar içerecek belkide büyük sürprizler olacak.

ÖzgürEfe
02.07.2007, 01:07
Bende kararsızlar arasındayım. Benim çevremde de GP adı çok geçiyor gerekçe basit : Bu güne kadar hepsini denedik bir de hırsızını deneyelim bakalım ne olacak şeklinde.
Hiç bir parti güven vermiyor. Herkes vaad verdi şimdiye kadar ama gerçekleşenlere bakınca değişen pek bir şeyin olmadığı görülüyor. tabi bu benim şahsi görüşüm...

izmir_35
02.07.2007, 01:08
bence bu belirsizlik insanların kafasını iyicene karışdırıp hatalı oy kullanmamıza sebeb olacak

CaNCa
02.07.2007, 01:25

bu karışıklığı bende aynı şekilde yaşıyorum, ailem ve yakın çevrem yıllardır hep shp, chp gibi partilere oy vermiş kişiler. ama bu seçimde alevilerin listelerdeki izolasyonundan sonra baykal'a duyulan nefretleri hatlerini aşmışa benziyor. geçen seçim chp'e vermiş bir çok tanıdığım tepki olarak ve erdoğan'dan hesap sorabileceği inancı ile genç partiye oy vereceğini söylüyorlar. ama benim endişem her ne kadar kamuoyu anketlerinde barajı geçmiş gösterilselerde, eğer gp barajı aşamazsa onlara verilen oylar boşa gidecek ve akp dahada güçlenmiş olacak. çevremdeki bir çok insanın bu şekilde kararları almasına rağmen, bu endişeler içerisinde ben halen hangi partiye oy vereceğime karar veremedim.

Seyduna
02.07.2007, 09:08
Akp = Amerİkayi Kalkindirma Partİsİ Dİyorum BaŞka SÖze Gerek Yok ...

Bir de sey var,

AKP : Amerika'nin Kurdugu Parti :D

Seyduna
02.07.2007, 09:18

Ben de Izmir'de GP nin cok oy alacagini duydum. Acaba Uzanlar gibi Izmir'de cok fazla gocmen olmasindan mi yoksa Izmir'in diger illere gore daha apolitik olmasindan mi bilemiyorum ama GP vaatlerine en cok kanan insanlar Izmir'den cikacak gibi gorunuyor.

erdem_akyurek
02.07.2007, 16:17
arkadaşlar ben www.sandik.org sitesindeki seçim anketine girdim ve oylarımızın çok bölündüğünü gördüm.örneğin ankarada CHP üçüncü parti olmuş halbuki ÖDP ve TKP oyları bölünmese birinci parti olcak lütfen sizde bu siteyi ziyaret ederek oyunuzu kullanın ve benim gördüklerime şahit olun saygılarımla...oylar CHP ye...şeriat istemiyoruz bunun için tek çözüm CHP.gelin CHP de birleşelim oylarımızı bölmeyelim.unuymayın AKP tekrar başa gelebilir bu yobazları başımızda görmek istemiyorsak CHP de birleşmeliyiz.

garcia
03.07.2007, 00:29
Ben de bin şükür %100 Türküm.

Tekman/Karayazı/Karaçoban/Hınıs Kürtleri Erzurum Türkünü de çok iyi tanır. Bu 4 ilçe dışında Erzurum'da ne PKK'nın ne de DTP'nin esamesi okunur.

safkanlık bildiğim kadarıyla insanlar için pek önemsenmiyor,yani safkan olan insan cinsini,kimse çobanlara eşlik etmesi,refakat etmesi için el üstünde tutmuyor.bu nedenle safkanlık bir övünme gerekçesi olamaz.övünme gerekçesi olduğunu düşünenlerse,ancak kafatasçılar olabilir...çünkü kafalarının tası ancak bu tür şeylere çalışır...her topiği bu şekilde proveke edip,kendini kurnaz sanıyorsun değilmi?bakalım ne kadar kurnazsın?

Kaptan75
03.07.2007, 00:39
Bencede CHP

ekorkmazarslan
03.07.2007, 00:55
secimde akp,chp,mhp üçlüsü çıkar ama belkide gp süpriz yapabilir

bana sorarsan chp kazanmasını isterim

Volcano
03.07.2007, 01:25
İstanbulda Baskın Oran baya iyi gidiyo umarım sandıklara yansır.Sesimiz Baskın olsun

erdem_akyurek
03.07.2007, 15:41
http://www.youtube.com/watch?v=3YbCwSZE8Xs
arkadaşlar oylarımızı bölmeyelim.gelin CHP de birleşelim.bütün oylarımızı CHP ye verelim.yobazlara karşı kendimizi gösterelim.barajı geçemeyecek olan partilere boşuna oy vermeyelim.OYLAR CHP YE.....

oakyol
03.07.2007, 18:00

evet söylediklerin çok doğru biz devlet kadrolarında yer almadıkça hiç bir şey değişmez

siyahlargiyerim
04.07.2007, 12:59
Ufuk uras.

KızıLSakaL
04.07.2007, 19:15
282 tane hiçbi partiye oy vermiceni söyleyen canlarr bence bi kez daha düşünün sizin kullnmadığınız yada attığınız boş oy iktidar partisine yarayacaktır.. tepkinizi bağımsız adaylardan yana kullnmanızı tavsiye ederim ben 1. bölgede oturduğum için oyumu ufuk urasa vermeye karar verdim ....
saygılarla....

fatos
04.07.2007, 19:53
mrb arkadaşlar ben fatos yeni üye oldum umarım güzel dostluklar arkadaşlıklar kazanırım

Nesimi
04.07.2007, 20:14
mrb arkadaşlar ben fatos yeni üye oldum umarım güzel dostluklar arkadaşlıklar kazanırım

Merhaba hoşgeldin fatoş. Ama uygun bölümlere uygun mesajlar yazarsan daha güzel olur. tekrar hoşgeldin.

Nesimi
04.07.2007, 20:15
Bu seçim anketinde en çok şaşırdığım LDP (Liberal Demokrat Parti) nin oyları oldu. Oldukça ilginç AKP MHP vs gibi partiler popüler ve kitlesi var etkilenenler olabiliyor ancak LDP neden 3 kişi tarafından seçilmiş doğrusu çok şaşırdım :)

Westside
04.07.2007, 21:37
Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye.Oyum İsci Partisi'ne.

EREN izm
04.07.2007, 21:47

Hoşgeldin aramıza can keyifli forumlar :):)

mamyy
05.07.2007, 00:59
19 kişi genç partiye vermiş ayıptır ya

CaNCa
05.07.2007, 01:28
19 kişi genç partiye vermiş ayıptır ya

49 tane akp'e verene ayıp değil mi? ben kendi adıma ankette başka bir partiye oy verdim ama genç partinin şu anki istatistikten çok daha fazla alevilerden oy alacağına tahmin ediyorum. bildirilerinde bir çok partiden daha çok alevilerle ilgili söylemleri var. hükümetin karalama kampanyalarından başka ne gibi verilerle, gp'e oy verenleri ayıplayabiliyorsunuz? insanların en kolay harcanabildiği bir memlekette yaşıyoruz, iftira kavramı o kadar meşru ilan edilmişki iktidarda olan her güç istediği gibi insanları düşüncelerinin buyruğu altına sokabiliyor. baykaldan nefret etmeme rağmen, oyların bölünüp sırf akp gibi bir zihniyetin daha güçlü bir şekilde meclise çıkmaması için chp'e oy vermeyi düşünüor(d)um ama akp'nin amaçladığı şekilde bu ön yargıların insanlara yukarıdaki yorumdaki gibi empoze edildiğini görünce barajı aşamayıp oyların boşa gitmesi ihtimaline rağmen inadına genç partiye veresim geliyor.

candaş
05.07.2007, 01:45
bişe soracam burada şepgeli burak die bi arkadaşın yazısı vardı..nereye gitti.

siliniyormu chp yi destekleyen yazılar.

cemberke
05.07.2007, 14:09
BİZ CHP LİYİZ AMA BAYKAL BİZDEN DEĞİL.o da bizim kadar CHP li olsa partinin iyiliği için İSTİFA EDERDİ.NEDENİNİ SORMAYIN söylemekten usandık artık.BU CHP NİN SON ŞANSI DEĞİL,BAYKALIN SON ŞANSI

mazot_ci
05.07.2007, 15:20
hadi bee chp atatürkü cumhuriyet diyip halkı kandırıyor bir başa geçse varya millleti görecek anya yı konyayı hiç merak etmeyin inşallah olmaz hiç bir oy almaz hiç kimse kanmaz...en iyisi AKP gelde GÖRME....

mazot_ci
05.07.2007, 15:21
İŞte Bu DoĞru Defedİn Ya Şu Baykali İŞler Yoluna Gİrsİn Be

mazot_ci
05.07.2007, 15:22
Ne Chp Sİ Yahu

erdem_akyurek
05.07.2007, 15:42
arkadaşlar yapmayın lütfen.bi birlik sağlayalım.barajı aşamayan partilere oy veriyorlar başkalarına gidiyor o oylar.CHP de birleşelim.iyi düşünün AKP tekrar başa gelebilir.cumhuriyet elden gidiyor.CHP ye verelim oylarımızı.şimdi ince hesaplar yapmamalıyız.biz birlik olamıyoruz.gelin CHP de birleşelim.İNADINA SOL İNADINA CHP...

akarsu
05.07.2007, 20:14
Tek Yol CHP oylar bölünmesin siddetle katiliyorum

mamyy
05.07.2007, 21:03
DİSK'ten CHP'ye aktif destek kararı

ANKARA (ANKA)- DİSK Yönetim Kurulu 22 Temmuz seçimlerinde bazı politikalarını doğru bulmamakla birlikte, seçime birlikte giren CHP-DSP’nin desteklenmesi kararını aldı.

DİSK, tüm birimlerini seçim çalışmalarına katılmaya ve aktif destek vermeye çağırdı. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, seçim öncesi Türkiye’de yaşanan kamplaşmaların “kitlelerin kendi gerçek talepleri doğrultusunda değil topluma empoze edilen kamplaşmalar doğrultusunda oy kullanılması sonucunu” doğurduğunu belirtti. Yaşanan gerilimin nedeninin AKP Hükümeti olduğunu savunan Çelebi, bu gerilimin tüm siyasal ortamı etkilemekte ve demokrasinin geleceğine ilişkin kaygıları artırmakta olduğunu belirtti.

Çelebi, AKP Hükümeti döneminde yüzde 33 oranında ekonomide büyüme yaşandığını kaydederek bu büyümeyi “hormonlu büyüme” olarak adlandırdı ve ekonomik alanda AKP’nin halka yansıyan hiçbir başarısı olmadığını kaydetti.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SOL İKTİDARLARDA”

Çelebi açıklamasında, “Sadece bu seçimi değil, 23 Temmuz’la başlayacak karmaşık sürecin ardından gündeme gelecek yerel seçimleri görmeyen politikaların topluma bir yararı olmayacağını biliyoruz. Bu nedenle kısa vadeli tutumlar yerine uzun vadeli çözümler arayacağız. Bu ülkenin sorunlarının çözümünün gerçek bir sol iktidardan geçtiğini bilerek, bunu ortaya çıkaracak çözümleri arayacağız, oluşturmak için çaba harcayacağız. Doğal olarak, solun bağnaz milliyetçilik ve tutucu ezbercilikten arınması, çağdaş, yenilenmiş bir anlayışla gerçek bir iktidar yürüyüşü başlatması temel özlem ve hedefimizdir” dedi.

Seçim barajlarının kaldırılması, siyasal partiler yasasının demokratikleştirilmesini de isteyen Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu’nun kararlarını açıkladı:

"-ABD emperyalizminin savaşçı politikalarını, IMF ve Dünya Bankası’nın, ulusal ve uluslararası sermayenin istemleri doğrultusunda ekonomi politikaları, Türkiye’de uygulayan sermaye partilerine oy verilmemesi,

-Milletvekili aday listelerinde sol ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine uymayan adaylar olmasına, seçim bildirgelerindeki kimi eksiklikleri ve doğru bulmadığımız politikaları tespit etmemize karşın, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar gözetilerek, Cumhuriyet’in temel ilkeleri temelinde seçime birlikte giren CHP-DSP işbirliğinin işçi ve emekçi halkın kimi ekonomik, demokratik ve siyasi taleplerine programında yer vermesi de dikkate alınarak desteklenmesi,

-‘Bağımsız aday’ gerçeğinin Siyasal Partiler Yasası, Seçim Yasası yasakları ve barajların bir sonucu olduğu gerçekliğiyle, seçim çalışmasının ‘Seçim Barajlarına Hayır’ kampanyasının bir parçası olarak sürdürülmesine ve bağımsız sol adayların TBMM’de temsilinin, siyasal yaşamımızda önemli bir ivme kazandıracağı, kararlarıyla, bütün sendikalarımızı, alt birimlerimizi ve üyelerimizi ve Türkiye halkını bulundukları il ve ilçelerde bu temel politikalara uygun nitelikteki seçim çalışmalarına, yerel koşulları da gözeterek aktif destek vermeye davet eder."

http://secim.mynet.com/NewsDetails.aspx?type=anasayfa&id=O1183645205520&date=05Temmuz2007&video_next=

taylan mahir
05.07.2007, 21:59
burjuva sınıfının partisine oy vermek hiç aklımdan geçmemişti.şimdi düşünüyorumda mevcut sistem için vereyimmi diye ama oda kurtarmıyor
TEK YOL MARX'IN SOSYALİST DÜNYASI

erpks
06.07.2007, 00:52
hey sen mazotçu atalarımız ne demiş her ne olursa olsun aslını inkar etme demiş bizler atatürkçüyüz bizler chpliyiz baykal belki bişeyler yapmaya bilir ama biz aslımızı inkar etmeyiz bizler ezelden beri aleviyiz ve ölümünede öyle ve chpli kalacağız şunuda söylim eğer deniz baykal olmasaydı kasım paşa imamı resmen bu ülkeyi şeriata teslim edecekti eğri oturup doğru konuşmak lazım deniz baykalında çok hatası var inkar etmemek lazım eğer deniz deilde sarıgül olsaydı herşey dahada farklı olabilirdi neyse herkes tek bir şey için oy versin türkiyenin laik kalması için atatükçü olması için gelin oyları ne olursa olsun chp ye verelim yaşasın laiklik diyelim herkese iyi fikir yazmalar saygılar

Amedli
06.07.2007, 02:00
ey CHP yandaslari..

Deniz Gezmis,Mahir Cayan,IbrahIM KAYPAKKAYA ve nice devrimciler su an hayatta olsaydi yüzünüze edit..Chp ye sol demek sola ihanettir..

aga_devrim
06.07.2007, 11:54
ey CHP yandaslari..

Deniz Gezmis,Mahir Cayan,IbrahIM KAYPAKKAYA ve nice devrimciler su an hayatta olsaydi yüzünüze tükürürdü..Chp ye sol demek sola ihanettir..

melkanlı birazdaha düzgün konuşursan sevinirim. nedemek yüzümüze tükürürlerdi. sen kim oluyorsunda onlar hakkında yorum yapma hakkına sahipleniyorsun. boşuna uğraşmayın hiç bir chp li yoldaşı yoldan çıkaramayacaksınız. biz pazara kadar değil mezara kadar kemalistiz. bizim gücümüzü ve gençliğimizi kıskanmayın. chp kadar örgütcü olamazsınız. biz bu yola birkere başkoyduk, yürek koyduk. ölmek var dönmek yok.

inadına kemalizim, inadına chp, inadına sol...

candaş
06.07.2007, 13:20
chp mhp ile koalisyon yaparsa işte o zman harbiden biter..

bırakın chp niin solculuğunu tartışmayı.benki bugüne kadar chp yi savunmuştum hep şuanda savunuyorum ama mhp ile koalisyon yaparsa çiz gitsin.

Elenorin
06.07.2007, 13:30
Alevi değilim...

İçimde herhangi bir inanç da taşımıyorum...

Genelde alevilerin olduğu ortamlarda bulunmaktanda zevk ve onur duyuyorum. Ancak ankette CHP'nin 1099 oy alması tüyler ürpertici, üstelik en yakın rakibine çok büyük bir fark atarak. Militarizmin sözcüsü olan bir partinin hele ki TÜSİAD toplantısında sizlerin kölesi olacagız demesinden sonra bu kadar oy alacağını düşünemezdim.

Halka karşı devleti üstte tutmaya çalışarak, sosyal demokrasi adı altında devrim tabanını ört bas etmek isteyen Atatürk ilkelerinden "Milliyetçiliği" en ön planda tutmaya çalışan bu partiden size ne kar gelir sevgili arkadaşlar?

Aleviler bana göre olacak bir devrimin önemli bir unsurunu oluşturmaktadırlar. Bugüne kadar "Beyaz Türklere" verilen devlet ve "Derin" devlet alevilere yaptıkları kıyımlarla hatırlanmaktadır. Devrim sonrası ise yöneten şimdiye kadar her zaman ezilen ve üreten kesim olcaktır. Ve bilimsel olarak diyalektikte yönetime geçecek olan bu kitlenin en militarist partiyi kendilerine seçmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.

Alevi topluluklarının sola yaklaşması, oluşacak devrimde rol alıp, sorumluluk üstlenmesi en büyük dileğimdir. Militarizmin bekciliği yerine "Emeğin, özgürlüğün" bekciliğini yapmak alevilik onuruna daha da yakışacaktır.

Saygılarımla...

amor3
06.07.2007, 13:31
http://www.youtube.com/watch?v=wrZzeM21Q3Y

Cumhuriyet gazetesinin yeni reklamı..

nihallll
06.07.2007, 15:12
chp solcu ya da değil bu tartışmaları bi kenera bırakıp birlik olmalıyız.biz solcuların en büyük sorunu bence birlik olamamak.akp iktidarı yerine chp iktidarını tercih ederim.ayrıca sol partilerin içinde en çok oya sahip parti sonuçta chp bunu görmezden gelemeyiz.bu nedenle barajı aşamayacak partilere oy vermeyelim.chp çatısı altında birleşelim ve 22 temmuzdan alnımızın akıyla çıkalım.

Amedli
06.07.2007, 19:16
melkanlı birazdaha düzgün konuşursan sevinirim. nedemek yüzümüze tükürürlerdi. sen kim oluyorsunda onlar hakkında yorum yapma hakkına sahipleniyorsun. boşuna uğraşmayın hiç bir chp li yoldaşı yoldan çıkaramayacaksınız. biz pazara kadar değil mezara kadar kemalistiz. bizim gücümüzü ve gençliğimizi kıskanmayın. chp kadar örgütcü olamazsınız. biz bu yola birkere başkoyduk, yürek koyduk. ölmek var dönmek yok.

inadına kemalizim, inadına chp, inadına sol...

SiZKi;Devrimci gencligin kanina girmis,onlara hertürlü baski,zulmü,iskenceyi yapmis fasist kurumlarla ve örgütlerle dostluk kuran partinin genclik örgütüsünüz..

ne sizin KAFATSCI,PASLANMIS görüslerinizi,
ne de fasist milliyetcilerin Agzini acikta birakacak milliyetcilige ve orduya dalkavukluk politikalarinizi, kiskanma gibi bir derdim yok.

Ey KANDIRILMIS genclik.[/SIZE]Birakin sosyaldemokrat solcu görüs gibi masallari..gercek kimliginizi aciklayacaginiz andan sonra ve saga kaymis bir parti oldugunuzu kabul ettiginizden sonra sizin POLiTiKALARINIZA VE KiSiLiGiNiZE DEYER VERiRiM..

BIRAKIN artik iki postta gezmeyi..

Comrat86
06.07.2007, 20:42
gençlik partiyi deniz baykaldan kurtarmak için chp den vazgeçmicek

izmirksk
06.07.2007, 20:53

bırakın chp niin solculuğunu tartışmayı.benki bugüne kadar chp yi savunmuştum hep şuanda savunuyorum ama mhp ile koalisyon yaparsa çiz gitsin.

sırf bu ihtimal yüzünden ilk defa chp ye oy vermeyeceğim.deniz baykal yapar bunu belli....mhp ile koalisyon bile tüylerimi ürpertiyor..

candaş
06.07.2007, 21:55
sırf bu ihtimal yüzünden ilk defa chp ye oy vermeyeceğim.deniz baykal yapar bunu belli....mhp ile koalisyon bile tüylerimi ürpertiyor..

bence son kez şans verilmeli. belki buna gerek kalmadan 1.parti olur chp.

ama şuda bi gerçek bu seçimden sora türkiye ye de gerçek sol a ihtiyaç var..

zazamurat
07.07.2007, 02:06
valla bende seçimlere girebilseydim o ... hayatta wermezdim verenleri de yuhlardım ben ya ödp ya shp en son seçenek olan chp ye verirdim

candaş
07.07.2007, 15:31
www.superonline.com - seçim anketine bakın valla dikkat çekici

isteyen oy versin..her bilgsayrda bi kere kullanılıo

http://secim2007.superonline.com/ buraya tıklayıp oy kullanabilirsiniz..katılım baya yüksek

ya garip olan şey tunceliden mhp birinci çıkmış:):) kim yaptıysa oyununu bozalım..chp li olanlar tunceliden oyunu versin

Elenorin
07.07.2007, 17:15
www.superonline.com - seçim anketine bakın valla dikkat çekici

isteyen oy versin..her bilgsayrda bi kere kullanılıo

http://secim2007.superonline.com/ buraya tıklayıp oy kullanabilirsiniz..katılım baya yüksek

ya garip olan şey tunceliden mhp birinci çıkmış:):) kim yaptıysa oyununu bozalım..chp li olanlar tunceliden oyunu versin

Tunceli halkı her zaman insanlık onurunu yüreğinde taşıyan insanlardan oluşmuştur. Devrimci mücadeleye her dönemde insan çıkaran ve aynı zamanda Türkiye'de okuma yazma oranı en yüksek olan bu şehirden MHP'ye oy mu çıkar?

Sizin de belirttiğiniz gibi sayın Candaş bu bir oyundur. Tunceli halkı vatan satanlara, işkenceci katillere hiç bir zaman oy vermez.

Onurlarını asla satmaz...

Selam olsun Tunceli'ye, yetiştirdiği dev yürekli yiğitlere....

karayazili
08.07.2007, 01:09
dikkat ederseniz hakkari şırnak amed gibi illerdede birinci mhp gözüküyo
anlaşılan faşonun biri oturup modem aça kapata oralarda oy kullanmış:D

Volcano
08.07.2007, 01:22
"MHP (Milliyetçi Hareket Partisi)=40 "

Forum dışından oy verilebiliyo mu ?

Nesimi
08.07.2007, 01:30

Forumdaki kayıtlı üyelerin oyları ile anket oluşuyor oldukça eski tarihli bir anket. Alevi olup MHP destekleyenler az da olsa var ama 40 kişinin çoğu Alevi olmayan üyelerden.

CaNCa
08.07.2007, 01:40

Hayır, sanırım forum'a üye olmadan oy kullanılamaz.

ama foruma üye olanlar arasında aleviler gibi sünnilerde var. ayrıca mhp kadar akp'e verilen oylarda ilginç. mhp oylarının çoğunun, akp oylarınında tamamının sünni forum üyeleri tarafından verildiği kanısındayım. çünkü alevilerinde içlerinde azda olsa milliyetçi(faşist) olan bir kesim var, bu nedenle mhp'e çıkan oyların nedeni olarak belki bir çıkarım yapabiliyorsunuz ama akp için bu imkansız.

avsar28
08.07.2007, 02:15
bu günkü şartlarda ben oyumu bagımsız aday ufuk urasa verıcem chp ölmüştür en azıdan baykal orda oldugu sürece alevı canlardan tek rıcam şudur CHP ye hak etttıgı dersı vermesıdır hem alevıleri partıden dışlayacak hemde utanmadan gdıp oy ısteyecek bu adam gercekten de yüzsüz ötesi bence

erdem_akyurek
08.07.2007, 18:02

arkadaşlar o zaman MHP ile koalisyon yaptırmayalım.CHP de birleşelim.CHP yi tek parti olarak çıkartalım.sonra CHP nin halini konuşuyorsunuz.CHP ye oylarımızı verelim.barajı geçemeyen partilere oy vermeyelim.CHP de birleşelim.İNADINA SOL İNADINA CHP

candaş
08.07.2007, 18:08
arkadaşlar o zaman MHP ile koalisyon yaptırmayalım.CHP de birleşelim.CHP yi tek parti olarak çıkartalım.sonra CHP nin halini konuşuyorsunuz.CHP ye oylarımızı verelim.barajı geçemeyen partilere oy vermeyelim.CHP de birleşelim.İNADINA SOL İNADINA CHP

zaten oy chp ye başka verecek kimse yok bağımsızlar hariç..ama bu son şansları bu seçimden sora türkiye ye gerçek sol gerekli tüm solcualrın ortak bi alanda buluşturmak..o zman bişeler yapılabilir

süpi
08.07.2007, 22:36
EDIT: Foruma virüslü site linklerini bilerek ya da bilmeyerek ekleyenler adaptasyona alınacaktır. Bİlgisayarınızın güvenliğini aldıkdan sonra yazılar yazın öncelikle pcnizdeki sorunu halledin...

collega06
08.07.2007, 23:28
[QUOTE=süpi;463622]evet canlar C H P belki sol degil ama ondan baska sansimiz varmi.
ülkede citti rejim sorunu varken.

evet belki öyle düşünebilirsin saygı duyuyorum ama arkadaşım şu unutulmamalı ki bu rejim muhabbeti chp-akp oy potansiyelini artırmak için ortaya atılmıştır. Chp 6 oktan 5 ini unutmuş ve milliyetçilik kalmış elinde ancak o partide atatürk milliyetçiliğini anlayacak insan var mı şüphelerim va. Çünkü milliyetçilikte değil ırkçılık yapıyorlar.

erdem_akyurek
09.07.2007, 00:11
ya kardeşim şimdi ince ayrıntıların sırası değil AKP başa geçtimi sizle görüşürüz o zaman nasıl ağlayacaksınız.sizleri o zaman görürüm.AkP nin tek başına iktidar çıkmaması için bizim birlik olmamız gerekir.oylar hep bölünüyor.CHP TKP ÖDP ve BAĞIMSIZLAR oyları hep bölüyorlar.bu oylar bölünmese biz iktidar çıkarız.gelin CHP de birleşelim.yobazların bizim kökümüzü kurutmasına izin vermeyelim.biz onların kökünü kurutalım...

kolpa
09.07.2007, 10:13
oyum ufuk urasa.sadece kürt haklarını değil ezilen tüm kesimlerin haklarını savunacağına inandığım için bence o koltuğu sonuna kadar hakediyor.baskın oranın,ufuk urasın meclise girmesi bizde olmayan demokrasiyi biraz daha elle tuttulur,gözle görülür yapacaktır.mecliste alevi sorunlarını da gündeme getireceklerine inanıyorum.Chp'de ise alevilerin figüran olacağı çok açık.

KIZIL_GUNES
09.07.2007, 17:49
Tam anlamıyla bir partiye güvendiğimi söyleyemem. Yalnız oy vermem gerektiğinin bilincindeyim. Ne olursa olsun boş oy atmak ya da hiç kullanmamak başkalarının işine gelecek,sevindirecek. O başkaları kimler biliyorsunuz...

hernepeş
10.07.2007, 09:27
şu anki durumda hiçbir partiye güvenim yok biri hariç:ödp :=)
aslında uzunca bi zaman oy kullanmayı düşünmedim çünkü siyasi düşüncelerimi destekleyen bir parti yok ama en yakın olduğum parti ödp
oyumu bağımsız aday ufuk uras'a vereceğim
ne de olsa MECLİSE UFUK GEREK :=)

laze-munzur
10.07.2007, 17:30
chp ye karşı olanlara şunu anlatamadık oylar bölünmesin gelecek her parti aynı ama yinede şeriatcı partiden daha iyidir chp bunu anlayın ve oyları bölmeyin barajı chp den başka parti gecemez

diyosun heeeeeeeeeeeeeeee
bana kalırsa chp toslar...

cangüdaz
11.07.2007, 10:01
ya şu mhp denen partiye oy veren arkadaşlar kimler ya merak ediyorum?mhp'ye oy verebeilcek bir insanla dünyadaki tüm dilleri de bilsem anlaşamam.çünkü o insanlar artık ölmüştür.bir ölüyle de nasıl anlaşılır ki?
sayın devlet bey apoyu niye asmadın yok efendim sen as.ipin yoksa al sana ip(utanmadan halka ip fırlatıyor) diyerek milleti kandırıyor.sanki kendisi asmış gibi.bu ırkçılardan iğreniyorum.hele chp'nin mhp ile koalisyon düşüncesini duyunca artık ne diyeceğimi şaşırdım.düşünsenize alevileri yakan bir partiyle alevilerin oyunu isteyen bir parti koalisyon yapmayı düşünüyor.daha nele göreceğiz dur bakalım.vay halimize bizim.tüm gücümle bağırıyorum: MHP'ye HAYIR!

Nesimi
11.07.2007, 11:28
Tüm ırkçılara karşı bende Alevi insiyatifinin dediği gibi bağımsız adayları destekleyeceğim.

CHPnin AKP ye karşı MHP ile ittifak yapacağı kesin gibi gözüküyor. Ben niye oyumu alevi katliamlarına karışmış bir partiye vereyimki dolaylı yoldan da olsa. bu sebeple milliyetçi olmuş olan CHP ye oy yok

Oyum bağımsızlara

Black_Love
11.07.2007, 12:33
sadece devrimci gerçekten solcuların olduğu bağımsızlar olsaydı olurdu ama şu an bakıyorumda bağımsızlarda 3-5 devrimci, emekçi dışında kimin ne olduğu belli maalesef...Bağımsızlar arasında yeralan emekçi, devrimci kardeşlerin yolu açık olsun...Sırf Bağımsızların oyunu kapmak için bağımsız aday olan eşitlik ve devrimcilikle alakası olmayan bağımsızlar inşallh kazanamazlar...

kayra
11.07.2007, 16:32
ya şu mhp denen partiye oy veren arkadaşlar kimler ya merak ediyorum?mhp'ye oy verebeilcek bir insanla dünyadaki tüm dilleri de bilsem anlaşamam.çünkü o insanlar artık ölmüştür.bir ölüyle de nasıl anlaşılır ki?
sayın devlet bey apoyu niye asmadın yok efendim sen as.ipin yoksa al sana ip(utanmadan halka ip fırlatıyor) diyerek milleti kandırıyor.sanki kendisi asmış gibi.bu ırkçılardan iğreniyorum.hele chp'nin mhp ile koalisyon düşüncesini duyunca artık ne diyeceğimi şaşırdım.düşünsenize alevileri yakan bir partiyle alevilerin oyunu isteyen bir parti koalisyon yapmayı düşünüyor.daha nele göreceğiz dur bakalım.vay halimize bizim.tüm gücümle bağırıyorum: MHP'ye HAYIR!

Dtp ile mu koalisyon yapsın, istersen bir de seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı ile beraber , fedarasyon için referandum yapalım.

DTP, Pkk ile Barzani ile Abd ile İSrail ile AB ile kol kola girip, Devlet'imize meydan okumaya devam ederse bu seçimlerde değil ama bir dahaki erken seçimde tek başına MHP iktidara gelir.

O zaman bu laf atmayı çok sevdiğiniz CHP'yi mumla ararsınız.

Oylar CHP-DSP'ye

canikocan
11.07.2007, 16:35
öncelikle chp ye kesinlikle karşyım diyen arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum ama şunu da söyleemk istiyorum NİYE?
chp kötünün iyisi şimdi.tek meclise girecek sol parti oyken niye oyları bölmek. anlamıyorum akp gelse daha mı iyi olacak.
yada mhp gelse etraf beyaz çorap topuklu ayakkabı dolsa daha mı iyi olacak

kolpa
11.07.2007, 16:41
öncelikle chp ye kesinlikle karşyım diyen arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum ama şunu da söyleemk istiyorum NİYE?
chp kötünün iyisi şimdi.tek meclise girecek sol parti oyken niye oyları bölmek. anlamıyorum akp gelse daha mı iyi olacak.
yada mhp gelse etraf beyaz çorap topuklu ayakkabı dolsa daha mı iyi olacak

chp-mhp koalisyonu olsa daha mı iyi olacak?

canikocan
11.07.2007, 16:44

mhp gelemez ırkçılar(umarım barajı geçemez bile)

e peki akp-dtp gelse sence daha mı iyi olur?

kayra
11.07.2007, 16:50

Evet daha iyi olacak.

Ama sen Akp-Dtp iktidarını tercih ediyorsan, bişey diyemem.

canikocan
11.07.2007, 16:52
aslında mhp nin içinde bulunduğu hiçbirşey güzel olamaz ya

dedeoglu
11.07.2007, 16:53
Dtp ile mu koalisyon yapsın, istersen bir de seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı ile beraber , fedarasyon için referandum yapalım.

DTP, Pkk ile Barzani ile Abd ile İSrail ile AB ile kol kola girip, Devlet'imize meydan okumaya devam ederse bu seçimlerde değil ama bir dahaki erken seçimde tek başına iktidara gelir.

O zaman bu laf atmayı çok sevdiğiniz CHP'yi mumla ararsınız.

Oylar CHP-DSP'ye

DTP'yi iyice öcü yaptınız.. Zaten ne geliyorsa başımıza korkudan geliyor.. Herşeyi düşman belliyoruz. Seçimler de korkular üzerine kurulu..

Cumhuriyet elden gidiyor, oyunuzu CHP'ye verin...

Şeriat geliyor, oyunuzu CHP'ye verin...

Ülke bölünüyor, oyunuzu CHP'ye, MHP'ye verin...

Din elden gidiyor, oyunuzu AKP'ye, SP'ye verin...

Oyunuz boşa gidecek, şuna buna verin...

Ama demokrasiden, insan haklarından, emekten, barıştan, inanç özgürlüğünden bahseden yok.

kolpa
11.07.2007, 16:54
mhp gelemez ırkçılar(umarım barajı geçemez bile)

e peki akp-dtp gelse sence daha mı iyi olur?

mhp barajı geçemez diyorsun.Mhp sessizden ilerleyen bir parti.Bahçeli baykal kadar terörü malzeme olarak kullanmıyor,ikiyüzlülük yapmıyor bu yüzden büyük bir oy potansiyeli var.aleviforumdaki başlıklara dikkat edersen mhp-chp koalisyonun sinyalleri veriliyor.Akp-dtp koalisyonuna gelince.Dtp akp ile koalisyon kurmaz.Ak partiyi cesaretsiz bulurlar ancak ak parti içinde bir kısım milletvekili ile ortak çalışabilirler bu da zaten Baskın Oran'ın söylediği birşey.

canikocan
11.07.2007, 16:58
DTP'yi iyice öcü yaptınız.. Zaten ne geliyorsa başımıza korkudan geliyor.. Herşeyi düşman belliyoruz. Seçimler de korkular üzerine kurulu..

Cumhuriyet elden gidiyor, oyunuzu CHP'ye verin...

Şeriat geliyor, oyunuzu CHP'ye verin...

Ülke bölünüyor, oyunuzu CHP'ye, MHP'ye verin...

Din elden gidiyor, oyunuzu AKP'ye, SP'ye verin...

Oyunuz boşa gidecek, şuna buna verin...

Ama demokrasiden, insan haklarından, emekten, barıştan, inanç özgürlüğünden bahseden yok.

dtp yi öcü yapan biz değiliz dtpnin içindekiler. öncelikle her fırsatta çıkıp pkk lehine övücü laflar kullanan insanları kışkırtanlar kimler??

dedeoglu
11.07.2007, 17:16
dtp yi öcü yapan biz değiliz dtpnin içindekiler. öncelikle her fırsatta çıkıp pkk lehine övücü laflar kullanan insanları kışkırtanlar kimler??

Övücü derken "Sayın"ı kastetmiyorsunuzdur umarım..

Kürt Sorunu ile ilgili konularda Kenan Evren bile radikal çıkışlarda bulunabilirken, DTP'lileri fikirlerini söylemesi neden kışkırtıcı oluyor ki. DTP'nin şimdiye kadar vurguladığı hep barış ve halkların kardeşliği olmuştur.. Hiç bir DTP'li yöneticinin çıkıp da ayrılıkçılığı savunduğunu görmedim.. Zaten eğer DTP olmazsa o zaman bir takım korkular gerçekleşebilir. Zira DTP şu anda bir güvercin rolünde, o da olmazsa meydan şahinlere kalacaktır ki, bunun sonu da pek iyi görünmüyor.

canikocan
11.07.2007, 17:25
Övücü derken "Sayın"ı kastetmiyorsunuzdur umarım..

Kürt Sorunu ile ilgili konularda Kenan Evren bile radikal çıkışlarda bulunabilirken, DTP'lileri fikirlerini söylemesi neden kışkırtıcı oluyor ki. DTP'nin şimdiye kadar vurguladığı hep barış ve halkların kardeşliği olmuştur.. Hiç bir DTP'li yöneticinin çıkıp da ayrılıkçılığı savunduğunu görmedim.. Zaten eğer DTP olmazsa o zaman bir takım korkular gerçekleşebilir. Zira DTP şu anda bir güvercin rolünde, o da olmazsa meydan şahinlere kalacaktır ki, bunun sonu da pek iyi görünmüyor.

hayreetten ağzım açık kaldı. dtp güvercinse aynı işi yapan(ırkçı) mhp de aynı güvercinliği yapıyor o zman hayır sayını kastetmiyorum 30000 kişiyi öldürülmesine karışan bi insana sayın diyorla buna bişey demiyorum ama bir belediye başkanı fransız haber kanalına eler söylemiş tekrar bulsam buraya yapıştırırdım ama bulamadım.adam resmen pkkyı övüyor ya

dedeoglu
11.07.2007, 17:36
hayreetten ağzım açık kaldı. dtp güvercinse aynı işi yapan(ırkçı) mhp de aynı güvercinliği yapıyor o zman hayır sayını kastetmiyorum 30000 kişiyi öldürülmesine karışan bi insana sayın diyorla buna bişey demiyorum ama bir belediye başkanı fransız haber kanalına eler söylemiş tekrar bulsam buraya yapıştırırdım ama bulamadım.adam resmen pkkyı övüyor ya

Taraflı medya'da DTP ile ilgili pek çok kasıtlı ve yalan/yanlış haber bulabilirsiniz..

Şu belediye başkanının söylediklerine gelince; şöyle bir haber var ama medya da pek yer alacağını sanmıyorum.

"Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak’ın bir Fransız televizyon kanalına söylediği iddia edilen sözlerle ilgili olarak da Baydemir, Ertak’la telefonla konuştuğunu söyledi. Ertak’ın kendisine atfedilen hususların gerçeği yansıtmadığını söylediğini aktaran Baydemir, Ertak’ın yakında basına bir açıklama yapacağını da duyurdu"

ANF - Fırat Haber Ajansı

canikocan
11.07.2007, 17:39
Taraflı medya'da DTP ile ilgili pek çok kasıtlı ve yalan/yanlış haber bulabilirsiniz..

Şu belediye başkanının söylediklerine gelince; şöyle bir haber var ama medya da pek yer alacağını sanmıyorum.

"Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak’ın bir Fransız televizyon kanalına söylediği iddia edilen sözlerle ilgili olarak da Baydemir, Ertak’la telefonla konuştuğunu söyledi. Ertak’ın kendisine atfedilen hususların gerçeği yansıtmadığını söylediğini aktaran Baydemir, Ertak’ın yakında basına bir açıklama yapacağını da duyurdu"

ANF - Fırat Haber Ajansı

ben haberi milliyetten okuumuştum milliyet pek taraflı değil bildiğim kadarıyla peki şunu soracam baydemir tarafsızmı?? fırat haber ajansı tarafsızmı o zman sende tarafsız bir haber ajansından yazsaydın keşke?
ya şunu söyleyim ben kürt kardeşlerimize kesinlikle karşı değilim ben türkçü ve kürtçülere karşıyım lütfen beni yanlış anlamauın

dedeoglu
11.07.2007, 17:49
ben haberi milliyetten okuumuştum milliyet pek taraflı değil bildiğim kadarıyla peki şunu soracam baydemir tarafsızmı?? fırat haber ajansı tarafsızmı o zman sende tarafsız bir haber ajansından yazsaydın keşke?
ya şunu söyleyim ben kürt kardeşlerimize kesinlikle karşı değilim ben türkçü ve kürtçülere karşıyım lütfen beni yanlış anlamauın

İyi niyetinizden şüphem yok..

Baydemir elbette tarafsız değildir, çünkü suçlanan taraftır.. Keza Milliyet de, ANF de öyle.

Demek istediğim olaylara tek taraflı olarak değil de iki taraflı bakmak gerekiyor.. Bize gösterilmek istenen tarafı değil de, bütünü görmek lazım. Milliyet tarafsız olsa suçlanan tarafın görüşlerine de yer verirdi..

canikocan
11.07.2007, 17:53
İyi niyetinizden şüphem yok..

Baydemir elbette tarafsız değildir, çünkü suçlanan taraftır.. Keza Milliyet de, ANF de öyle.

Demek istediğim olaylara tek taraflı olarak değil de iki taraflı bakmak gerekiyor.. Bize gösterilmek istenen tarafı değil de, bütünü görmek lazım. Milliyet tarafsız olsa suçlanan tarafın görüşlerine de yer verirdi..

teşekkürler kötü niyetli olmadığımı görmeniz beni sevindirdi. ama evet iki taraftan bakmak gerekiyor. tamam bu konuda anlaştık ama bilmiyorum ya mhp ye ne kadar sinir oluyorsam dtpye de o kadar sinir oluyorum

Nesimi
11.07.2007, 19:11
Alevilerede mumsöndü yapıyor, dinsizdir şudur budur diyorlar. Mazlum bir halk mazlum olanı anlamalı. Bu yüzden DTPye söylenenler türlü oyunlara inanmayın. Demokratik yasal barışçıl bir parti ise ona sahip çıkmak lazım. Düşünün DTP olmasa çok mu iyi olacakdı demokrasiden uzaklaşıp adamlar militan mı olsunlar? Bence fazla TV izlememek lazım Ramazan gelir Sunni propagandası yaparlar. Seçimler gelir Alevileri ve Kürtleri kötülerler sonra bir bakıyoruz ki kendisine Aleviyim diyen insan bile ezenden yana tavır takınmış...

kayra
11.07.2007, 20:15
Alevilerede mumsöndü yapıyor, dinsizdir şudur budur diyorlar. Mazlum bir halk mazlum olanı anlamalı. Bu yüzden DTPye söylenenler türlü oyunlara inanmayın. ...........

. Seçimler gelir Alevileri ve Kürtleri kötülerler sonra bir bakıyoruz ki kendisine Aleviyim diyen insan bile ezenden yana tavır takınmış...

Mesele Kürtçülük olunca hemen Aleviliği kalkan yapıyorsunuz.

Aleviler bir terör örgüt kurup masum insanları katletmediler, demokratik yollardan mücadele verdiler.

Ama Kürtçüler, büyük Kürdistan hayali için ABD - AB ve İsrail ile kol kola girip, terörist saldırılarda bulundular. Yunanistan, Kıbrıs Rum Devleti ve Ermenistan gibi varoluş sebeplerini Türk düşmanlığına bağlamış ülkelerde terör kampları kurdular, PKK terör örgütünü finanse etmke için Avrupa'da gurbetçilerden haraç alıp, uyuşturucu ticareti yaptılar.

DTP de ABD-AB güdümlü bir partidir. Abdullah Öcalan gibi bir teröriste "sayın", Pkk gibi bir terör örgütü üyelerine " terörrist" yerine" gerilla" diyebilecek kadar Devlet düşmanı bir partidir.

Chp'ye de ırkçı diyorlar, ben hiç bir CHP'liden " Turan ülküsünü " savunan görmedim ama " Sözde Büyük Kürdistan ülküsünü" savunan DTP li çok gördüm.

Açık seçik belli ki DTP, Kürtçü'dür ve hayali " Amca" dedikleri ABD işbirlikçisi Barzani-Talabani ile İran-Irak-Suriye ve Türkiye'yi içine alacak bir BOP projesi olan olan Kürdistan'ı kurmaktır.

Mazlum olan asla ve asla silaha sarılmayan ve demokratik yollardan mücadele veren ALEVİLER'dir.

Mehmetçiğe kurşun sıkan,, turizmi baltalamak için Ege'de orman yangınları çıkaran, amaca ulaşmak için ortadoğuyu kana bulayan ABD- İsrail ve AB emperyalizmi ile işbirliği yapan PKK'nın uzantısı DTP mazlum değildir.

Gelecek hükümet de CHP-MHP koalisyonudur.

MHp'ye karşıysanız, başka partilere değil CHP'ye oy verirsiniz CHP'de tek başına iktidara gelir.

piramit
11.07.2007, 20:44
Ben aleviyim deyipte chp yi savunan insanları anlayamıyorum.Daha dün sivas katliamını lanetlemekten bile çekinmiştir chp.Günümüzde ırkçı ve şöven bir tavır takınan baykal ve ekibi kesinlikle sosyal demokrat olamaz ve alevilerin oylarını sömürmek istiyor.DTP ile MHP yi aynı kefeye koyan arkadaşlarada şaşıyorum.DTP kürtçülük ve ırkçılık yapmadı bu güne kadar sürekli olumlu ve diyalog çabası içinde oldu.Düşünün MHP nin attığı ırkçı nutukları DTP kendi tabanına atsaydı bügün iç savaş olurmuydu olmazmıydı?

kolpa
11.07.2007, 21:00
DTP de ABD-AB güdümlü bir partidir. Abdullah Öcalan gibi bir teröriste "sayın", Pkk gibi bir terör örgütü üyelerine " terörrist" yerine" gerilla" diyebilecek kadar Devlet düşmanı bir partidir.

.

chp iktidara geldiğinde,kuzey ırak sorununda dialogu değil de orduya tüm yetkileri vermeyi savunuyor.Ordu yetkisiz ve çaresiz.O kadar çaresiz ki hala NATOdayız,hala bu konuda bir irade konulmadı.Hala abd'ye generaller gidip geliyor.Ve her ne hikmetse dtp amerikan emperyalizminin işbirlikçisi oluyor.

sulo76
11.07.2007, 21:01
Arkadaşım sen oyunu ufuk uras a verirsen bir başka canımız değişik yeni sol partilere verirse bundan kimin karlı çıkacağını mutlaka biliyorsundur. yani başka bir yönden düşünürsen en büyük sol parti olan CHP ye verilen bir eksik oy, akp ye verilmiş bir fazla oy gibi karşımıza çıkacaktır. Ne olursa olsun kazanabilecek olanı seçmeni tavsiye ederim. büyükler her zaman zafere daha yakındır... (Deniz Baykal'a rağmen CHP)

Naci
11.07.2007, 21:04
Ben aleviyim deyipte chp yi savunan insanları anlayamıyorum.Daha dün sivas katliamını lanetlemekten bile çekinmiştir chp.Günümüzde ırkçı ve şöven bir tavır takınan baykal ve ekibi kesinlikle sosyal demokrat olamaz ve alevilerin oylarını sömürmek istiyor.DTP ile MHP yi aynı kefeye koyan arkadaşlarada şaşıyorum.DTP kürtçülük ve ırkçılık yapmadı bu güne kadar sürekli olumlu ve diyalog çabası içinde oldu.Düşünün MHP nin attığı ırkçı nutukları DTP kendi tabanına atsaydı bügün iç savaş olurmuydu olmazmıydı?
bende anlamadığın kişilerden biriyim. peki ben sana sorayım , chp 'yi savunmayacağız da hangi partiyi savunacağız? Bir fikrin var mı. Hani bir fikir sahibi isen söyle , düşünelim. Chp 'yi laik bir rejimi savunduğu için tutuyorum. Aleviliği siyasete bulaştırmakta moda oldu. Chp niye aleviliği sömürsün , buda nerden çıkıyor. İsteyen oy verir ,istemeyen düşündüğü partiye oy verir. Ki alevilik hakkında ki projelere yer verir. Bunun projede kalmaması için desteğinin olması gerekir. Bu hükümet dönemindeki chp milletvekillerinin , çalışmalarını pek takip etmemişsin. Genelde komisyonlarda görüşülüp , hiç meclise sevk edilememiş dosyalar var. Mesela bir tanesi , cem evleri ibadethane statüsüne girsin diye 110 küsür chp milletvekili önerge verdi. Düşünsene yeter sayıda milletvekili olsa şu an ibadetimizi kaçak durumda yapmıyor olacağız. saygılar

canikocan
11.07.2007, 21:24

ya dtp yi ne kadar da desteliyorsun vay be ben çıkıp şimdi mhp(ırkçıları) desteklesem senle aynı işi yapıyor olurum. dtp pkkyı savunmuyor mu? terörist ölülerinde "kürdistan" bayrağı açmıyorlarmı şimdi diceksinki bunları halk yapıyo dtp deil bende sana diyorumki bunları dtp dehap hadep (isim farklı mantık aynı) bu ve bu temeldeki partiler yapıyor.eminn ol ki (dtp içindeki bazı gerçekten barış isteyen kardeşlerimiz dışındaki) dtpdeki insanlar hep halkı galeyana getirmeye kışkırtma çıkarmaya çalışıyor.

haymanali
11.07.2007, 21:39

Selam-

Ben şahsen DTP'nin yayın organı olan Özgürgündem'i her gün netten takip ediyorum. En alakasız yazıda bile, "Kürt halk lideri Abdullah Öcalan" ibaresi geçiyor. Öbür yandan da "barış ve kardeşlik" den bahsediliyor. Bu durumda aklıma şu sorular geliyor:

1-) Abdullah Öcalan bir barış elçisi midir? O zaman PKK bir barışsever kürtlerin barışsever bir hareketi midir?
2-) Abdullah Öcalan kürt halkının liderimidir? Eğer öyleyse her kürt pkk lıdır ibaresi doğru mudur?
3-) Aynı mantıkla Devlet Bahçeli veya Alparslan Türkeş, Türk halkının lideridir diyebilir miyiz?

saygılar

Nesimi
11.07.2007, 22:52
kayra MHP li olduğunu biliyorum o yüzden cevap yazmıyorum sana. :)

dedeoglu
11.07.2007, 23:28
kayra MHP li olduğunu biliyorum o yüzden cevap yazmıyorum sana. :)

CHP-MHP koalisyonunuz hayırlı olsun diyebilirsin:)

taylan mahir
11.07.2007, 23:38
bu durumda tkp meclise girer

erdem_akyurek
11.07.2007, 23:55
neyse canlar herkesin görüşüne saygı duyuyorum.

ibocalik
12.07.2007, 09:13
bu gün seçim olsa ben chp veririm.çünkü ben cumhuriyetçi bir insanım tamam belki chp eski benliğini yitirdi ama şuan çok güzel mualefet yapıyo chp olmasa iktidar ın abd ile yaptığı anlaşmaların açığını ortaya kim çıkaracaktı ..... akp bu maratonda yok artık ...

İrMaK_D
12.07.2007, 09:25
bence alevilerin gerçekden de bi siyasiti partiye ihtiyaçları vardır. çünkü şimdiyekadar siyasetin içinde olan partilerin hiç biri alevilerin haklarını koruyamadı. eğer korusaydı alevilerin siyasi bir paritye ihtiyacı kalmıyacaktı. Ama türkiyede hala alevileri azınlık olarak bilen insanlar var. buda bence alevilerin suçu değildir. alevilerin haklarını koruyamayan siyasetcilerin işidir. evet aslında bizim chp ihtiyacımız yok. onlar bizim hakkarımız bu zamana kadar koruyamadı ama biz akp yada mhp gibi partilerin başa geçmesinden daha iidir bence chp. Denize düşen yılana sarılır...

meymana hızıre
12.07.2007, 10:10
oylar türkiye komünist partisine............

daglarkızı
12.07.2007, 10:41
oylar türkiye komünist partisine............

Kominist parti degil oylar chp ye.Artık birleşme zamanı okadar cumhuriyet mitingi yapıldı emege saygımız sonsuz ise bu seferde chp de birleşmeliyiz.

İrMaK_D
12.07.2007, 10:45
Evet oylar chp ye çünkü solda güçlü olan chp en azından meclise girebilecek güçde....

şair
12.07.2007, 10:56
chp.vermeyin şeriat düzeni gelsin

cmelisa
12.07.2007, 14:32
arkadaşlar ben izmir de yaşıyorum ve chp nin buradaki inanılmaz gücünü görmenizi isterdim.akp nin 3 gün önce yaptığı mitingle cumhuriyet mitingi arasındaki fark çok komikti :))) elbette oylar CHP ye..başkada şansımız yok gibi zaten..yani görünen köy kılavuz istemez halk artık açtı gözünü.ben bir izmirli olarak gavur izmir denilmesine hiç te sıcak bakmadım.ve yıllardır izmir e hiç bir yatırımın olmamasıdanda müthiş rahatsızlık duyuyorum.çünkü demokrasinin kalesi olarak nitelendirilen izmir akp ikdidarının düşüncelerinede herzaman ters düşmüş ve bunuda en son izmir mitingiyle göstermiştir.ben chp yanlısıyım demiyorum ama şu an ki en mantıklı seçenek bu gözüküyor bence...

mamyy
12.07.2007, 19:46
CHP 10 milyon tane broşür bastırmış akp'nin yolsuzluklarıyla ilgili. Bugün bakirköyde dağıtıyorlardı ve acayip bir ilgi vardı.Kararsızları çok etkiliyecektir.

sulo76
12.07.2007, 20:04
sizce 23 temmuz sabahı ne olur

ALEVİ bahar
12.07.2007, 20:20
CHP'ye oy vermek, Sivas'ta yakilan 37 canimizi sirtindan vurmaktir!

ASIL CEHEPEYE OY VERMEZSEN ONLARA İHANET EDEERSİN AÇIKLARMISIN NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN NASIL MANTIKLA HAREKET ETTİN ANLAYAMADIM ARKADAŞIM Bİ ARA CEVABINI BEKLİYORUM

Nesimi
12.07.2007, 22:45
Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara
12-07-07

YAZAR: BETÜL KANSU ANKARA

"22 Temmuz'da oylarımızı laiklik, eşitlik ve Alevilerin sorunları konusunda duyarlı olan sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara vereceğiz" dediler.

http://www.alevi.com/typo3temp/pics/aeadead0dc.jpg

Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, yaptıkları ortak açıklamada, "22 Temmuz'da oylarımızı laiklik, eşitlik ve Alevilerin sorunları konusunda duyarlı olan sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara vereceğiz" dediler.

Açıklamada, yeni oluşacak Meclis ve kurulacak hükümetten beklentiler ise şöyle sıralandı: 12 Eylül Anayasası değiştirilmelidir. Anti demokratik seçim yasası ve siyasi partiler yasası demokratikleştirilmelidir. Alevilik yasal ve anayasal olarak tanımlanmalıdır. Cem evleri inanç merkezi olarak kabul edilmelidir. Diyanet Işleri Başkanlığı kaldırılmalıdır. Ötekileştiren değil, özgürleştiren laiklik ilkesi ile bütün inançlara eşit mesafede durulmalıdır. Zorunlu din dersleri uygulamasına son verilmelidir. Alevilere ve farklı inançlara yönelik ayrımcı uygulamalardan vazgeçilmelidir. Hacı Bektaş Veli Dergahı müze olmaktan çıkarılıp, bir inanç merkezi olarak asli sahiplerine teslim edilmelidir. Sivas'taki Madımak Oteli Barış ve Kardeşlik Müzesi yapılmalıdır.

22 TEMMUZ ÇÖZÜM OLMAZ

Mevcut seçim mevzuatının halkın seçme ve seçilme hakkını elinden aldığı belirtilen açıklamada, bu nedenle 22 Temmuz seçimlerin Türkiye ve Aleviler için tam bir siyasi çözüm olmayacağı da vurgulandı. Bu konuda şu değerlendirme yapıldı: 90 bin imamlı diyanet, 4 bin Kuran kursu, imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, kamusal din bütçeleri ile yüzleşmeden, bunlara itiraz etmeden, 12 Eylül hukuku ile hesaplaşmadan ülkemiz demokratikleşemez ve laikleşemez.

Betül Kansu Ankara, Birgün

www.alevi.com

Arkadaşlar oylarımızı CHP ye vermeyelim. Alevi derneklerimizi dinleyelim oylar gerçek sola ve bağımsızlara. CHP gibi 2 temmuz katliamının anmasına dahi katılmayan ve MHP ile ittifdak hayalleri ile yaşayan partiye oy yok!

canikocan
13.07.2007, 00:34
bağımsızlara verilerek 160 170 milletvekili çıkarılabilir mi?? ama chpye vereirsem o kadar çıkar

kolpa
13.07.2007, 00:44
bağımsızlara verilerek 160 170 milletvekili çıkarılabilir mi?? ama chpye vereirsem o kadar çıkar

emin ol bağımsızlara verilerek çıkartılan 1-2 milletvekili meclis kararlarını,chpnin 160 miletvekilinden daha çok etkiler.

canikocan
13.07.2007, 00:58
emin ol bağımsızlara verilerek çıkartılan 1-2 milletvekili meclis kararlarını,chpnin 160 miletvekilinden daha çok etkiler.

ben pek o kadar emin değilim. bence en azından bu sene ortalık karışıkken chpye kötünün iyisine verilmeli.ama bu bence tabiki herkes farklı düşünebliir

kolpa
13.07.2007, 01:14
ben pek o kadar emin değilim. bence en azından bu sene ortalık karışıkken chpye kötünün iyisine verilmeli.ama bu bence tabiki herkes farklı düşünebliir

ümraniyede kürtçe şarkıyla oy avlamaya çalışan,halka oy karşılığı baş örtüsü dağıtan bir parti kötünün iyisidir evet sana katılıyorum.Kötü ikiyüzlülerin enn iyisidir.

sulo76
14.07.2007, 18:28
arkadaşlar kiminiz ödp kiminiz ve benzeri diyor bunların hangisi barajı geçecek sizler böyle yaotığınız zaman akp ve mhp öne çıkacak yine biz ezileceğiz şimdi birlik zamanı gerçekleri görün gelebileceği getirelim oyuna gelmeyelim yinede baykala rağmen chp diyelim yoksa hanımlarımız türban erkeklerimiz de kavuk şalvar giyecek ya da dört duvar aralarında çürüyecek buna izin vermeyelim

yorgun demokrat
15.07.2007, 14:05
bu zamandan sonra osmanlıya dönüş imkansız ve baykal gibi bi siysasetçinin gelecekte bizi yeşil sermayeye satmıyacağını kim bile bilir geçmiş bunun örnekleri ile dolum en açığı köy enstitülerinin kapanmasının önünü açan ismet inönüdür ona gazetecilerin yaptığı değişikliklerin köyentstitülerinin kapanmasına neden olacagını söyleyenlere cevabı ben bir siyasetçiyim olmuştur bu yüzden hiç bir siyasetçiye güven olmaz.
Bu gün dinci olarak tabir ettiğimiz bi kesim gelecekte sosyalit bir düşünceye, sosyalüst kabul edilen kesim ise dindar bi yapıya sahip olabir...

erdem_akyurek
15.07.2007, 14:08
arkadaşlar kiminiz ödp kiminiz ve benzeri diyor bunların hangisi barajı geçecek sizler böyle yaotığınız zaman akp ve mhp öne çıkacak yine biz ezileceğiz şimdi birlik zamanı gerçekleri görün gelebileceği getirelim oyuna gelmeyelim yinede baykala rağmen chp diyelim yoksa hanımlarımız türban erkeklerimiz de kavuk şalvar giyecek ya da dört duvar aralarında çürüyecek buna izin vermeyelim

arkadaşım sana katılıyorum şimdi CHP zamanı şimdi BİRLİK zamanı ÖDP ve TKP bunlar barajı aşamayacak olan partiler onların oyları AKP ye yarar.gelin canlar CHP de birleşelim.saygılar...

Bakır
15.07.2007, 14:52
her ne kadar oyumu ufuk uras'a atacak olsam dahi (yoldan konvoyu geçti az önce he he :) neyse ) gönlüm ESP ve BDSP'nin bağımsız sosyalist adaylarının da kazanmasından yana :D belki %1 ihtimal son anda dönüp BDSP'nin adayına da oyumu atabilirim :D iki arada bir derede kaldım kimisi TKP'ye ver kimisi onlara ver diyor :D ama oyum ufuk uras'a :)

he seçimleri boykot edelim diyenlerde var tabi...............

Şoreş
15.07.2007, 15:58
İnanın yorum bile yapamıyorum hehe =)
Partilerin tutumları ortada.. Yoldan çıkan partiler ortada..
İşçi Partisi gibi, CHP gibi MHP'nin yalakaları özünde.. Hepsi ortada.

Oyum Partiye değil, Ufuk Urasa..

Saygılar.

gülümse
15.07.2007, 20:28
Ben anlamıyorum.. Chp ye verilmeyen her oy akp ye giden oydur... Bir alevi olarak oyum CHP nin dir... bağımsızlar kazansa ne olacak iktidara mı gelecekler hayret bi şey...onlara verilen oy akp yarar.....Oylar CHP ye...Anlamadığım bir nokta da adam kendi partisinden istifa edip bağımsız aday oluyor.. Kardeşim bağımsız aday oluyorsun o zaman partiyi neden kuruyorsun...Senin daha partine güvenin yok... Vekil olsan neye yarar... Tek bi vekil allah aşkına ne yapacak.. grup mu kuracak (bunun için en az 20 vekil gerekli) hükümetmi kuracak yasamı çıkartacak ne iş yapacak yapacağı tek iş maaş alacak o kadar....

umutTt
15.07.2007, 20:46
ya chp tamam verilicek patide baştan baykal inince. adam