Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Serkan_Devrim
08.02.2006, 21:37
Sevgili canlar,
Cumhurbaşkanı; ister bugünki parlamento tarafından seçilsin, isterse başka bir parlamento tarafından seçilsin ama seçilen kişi Tayyip olmayacaktır.
abi öyle olmasını umuyorum. ama senin bu kadar emin olmanı sağlayan nedir? askeriye mi?

Demali
08.02.2006, 21:38
mecliste 365 tane tayyip var.E ülkedede 10 milyona yakın bulurlar bir tayyip.:)

Demali
08.02.2006, 21:42
Danıştay, yök yargıtay ooo heryeri cumhurbaşkanı atıyor düşünsenize 2007-2008 türkiye çok değişecek seçimleride yine kazanırlarsa daha yüreklenecekler ve cesaretle adımlar atacaklar bakın belediyede bir geldiler 3 seçimdir gitmediler belediyenin her gittiğim yerinde sakallıı var korkmasalar cüppe giyecekler.Biz aleviler ne yapalım ne edelim.

Candacan
08.02.2006, 21:55
abi öyle olmasını umuyorum. ama senin bu kadar emin olmanı sağlayan nedir? askeriye mi?
Askeriyeden çok Tayyip'in kendisi. Adamların öyle derin amaçları var ki, Tayyip cumhurbaşkanı olunca AKP'nin dağılacağını bilmiyor, olamazlar.

Candacan
08.02.2006, 22:00
Danıştay, yök yargıtay ooo heryeri cumhurbaşkanı atıyor düşünsenize 2007-2008 türkiye çok değişecek seçimleride yine kazanırlarsa daha yüreklenecekler ve cesaretle adımlar atacaklar bakın belediyede bir geldiler 3 seçimdir gitmediler belediyenin her gittiğim yerinde sakallıı var korkmasalar cüppe giyecekler.Biz aleviler ne yapalım ne edelim.
Karikatür tepkisinde aynı saflarda değilmiydin. Ayrı partilerde olman neyi değiştirir.

Serkan_Devrim
08.02.2006, 22:01
Askeriyeden çok Tayyip'in kendisi. Adamların öyle derin amaçları var ki, Tayyip cumhurbaşkanı olunca AKP'nin dağılacağını bilmiyor, olamazlar.

abi iş bu kadar değil ama. kafasında başkanlık sisteminin olduğunu falan duyuyorum. yani latin ülkelerinde olduğu gibi cumhur başkanı ile başbakan aynı kişi olacak. böyle bir şey yapabilir mi bilmiyorum ama yaparsa hem Akp dağılmaz hemde kafasındakileri yapacak olanak bulur. benim güvencem bu konuda askeriye.

Candacan
08.02.2006, 22:04
abi iş bu kadar değil ama. kafasında başkanlık sisteminin olduğunu falan duyuyorum. yani latin ülkelerinde olduğu gibi cumhur başkanı ile başbakan aynı kişi olacak. böyle bir şey yapabilir mi bilmiyorum ama yaparsa hem Akp dağılmaz hemde kafasındakileri yapacak olanak bulur. benim güvencem bu konuda askeriye.
Sevgili ali ekber,
Tayyip'in cumhurbaşkanlığı konusunda var mısın iddiaya. Millet iddia oynuyor, bizde iddiaya girelim.

Serkan_Devrim
08.02.2006, 22:07
Sevgili ali ekber,
Tayyip'in cumhurbaşkanlığı konusunda var mısın iddiaya. Millet iddia oynuyor, bizde iddiaya girelim.

:yamukgul: abi ben kumar oynamam ve askeriyeye güvendiğim için zaten tayyibin cumhurbaşkanı olacağını sanmıyorum. ama seni kırmam. :yamukgul:iddaya girelim bakalım. tayyip cumhurbaşkanı olur diyorum. :yamukgul: hehehe
eee kazanana ne veriyoruz. :yamukgul:

Candacan
08.02.2006, 22:17
:yamukgul: abi ben kumar oynamam ve askeriyeye güvendiğim için zaten tayyibin cumhurbaşkanı olacağını sanmıyorum. ama seni kırmam. :yamukgul:iddaya girelim bakalım. tayyip cumhurbaşkanı olur diyorum. :yamukgul: hehehe
eee kazanana ne veriyoruz. :yamukgul:
Tamam can,
Ben de kumarı kastetmemiştim zaten. Verme konusuna gelince, buluruz bir şeyler. Yeterki gönüller bir olsun.

Demali
08.02.2006, 23:00
Karikatür tepkisinde aynı saflarda değilmiydin. Ayrı partilerde olman neyi değiştirir.
tesüf ederim ne demek bu şimdi Hz. Muhammedin karikatürlerini yayınlayanları insani bir biçimde kınamak akpli olmayımı gerektiriyor.desene Papada akpli.

izmirksk
08.02.2006, 23:03
ya maalesef ben burada oy kullanamıyorum
daha önce kullanmışmıydım acep hatırlamıyorum ki
manipüle olmasın diye seçenek açık olduğu halde kullanmıyorum

Demali
08.02.2006, 23:06
ya maalesef ben burada oy kullanamıyorum
daha önce kullanmışmıydım acep hatırlamıyorum ki
manipüle olmasın diye seçenek açık olduğu halde kullanmıyorum

sanırım kullanmış olsaydın sadece sonuçlar görünürdü ben kullandım sadece sonuçlar görünüyor.Oy verme imkanı yok.

izmirksk
08.02.2006, 23:11
yok ben daha önce başka nickle üye idim o nicki kullanırken oy kullanmışmıydım onu hatırlamıyorum şu anda seçenekler açık ama eğer önceden kullanmışsam oylama manipüle olur

Adam
08.02.2006, 23:24
Alıntı:
CcGunal´isimli üyeden Alıntı
12 Eylül ve apolitikleşmeyi güzelce açıklamışsınız. Başka bir konuda MHP ve nazizm ilişkisini güzelce özetlemişsiniz. Ben de diyorum ki CHP politik olarak MHP'nin kulvarındaki bir partidir. 12 Eylül ile bir alıp veremediği yok. CHP'de mücadele edelim diyorsun? Nedir bu ısrarın sebebi. CHP'nin tarihi halka yanlışlarla doludur. Hangi parti olacağını bilmem ama artık gerçekten sol bir parti tercih edilmelidir mücadele için. Bu ÖDP olabilir veya TKP de olabilir. Ama gerçekten sol, sosyalist bir parti olmalı. Görüldü ki CHP'ye verilen her oy Sivas'ta bize yanan canlar, Trabzon'da linç edilen solcu gençler olarak geri dönüyor. CHP'ye oy vermek kötünün iyisi değil, kötünün kendisi. Hiç oy vermemek bile kötüye oy vermekten iyidir.

Fikirlerine saygılıyım ve cogu noktada da sana katılıyorum , yalnız mhp gibi 12 Eylülden zarar görmedigini iddaa edersen sana bazı örnekler vermek isterim. 12 Eylülden sonra Ülkü ocakları partiden daha özerk bir yapılanmada oldugu icin üniversitelerde örgütlenebilmisken CHP'nin genclik kolları ve kadın kollarının tekrar faaliyete gecirilmesi cok zaman almıstır,cünkü Kenan Bey e göre kadınla gencin siyasette isi yoktur genclik ve kadın kolları da sacmadır, bu sebepten ötürü örgütlenme sürecimiz epey gerilemistir ve üniverseteler radikallere kalmıstır. Eger 80 sonrası Türkiyedeki üniversite örgütlenmelerine bakarsan ya MHPyi ya da TKP yi görürsün. Artı Türkesin sürgüne giderken ettigi sözleri hatırlıyosundur umarım ''Bizim fikirlerimiz iktidardadır biz sürgüne gidiyoruz '' benzeri beyanatlarda bulunulmustur ve Türk-İslam cizgisi o gün bugun hakim ideolojidir. Senin aynı kulvarda görmene neden olan zannederim özellikle son dönemde meydana gelen benzer söylemlerdir, yalnız sunu unutma ki iki farklı grubun aynı söylemde olması onları aynı kulvarın temsilcileri yapmaz sadece bir konuda benzer fikirleri vardır denilebilir. Bu durumda MHP'nin popilist olmasanı ragmen söyledigi ''Türk-Kürt kardestir Ayrım yapan kallestir'' sloganını da sırf fasist bir parti diye aksine beyanat vermek pekde akılcılıga sıgmaz.

TKP bence günün gerceklerine uymayan bir partidir, cünkü komunizmin dünya üzerinde uygulanamayacagı acık ve net bir sekilde görülmüstür. Niyet olarak baktıgımızda son derece ahlaklı bir düzen vaad etmesine ragmen insan egosunu hesaba katmadıgından gercekcilikten uzaktır ve bir takım kimselerin bundan rant saglamaları kacınılmazdır ve sonuc hüsrandır.O yüzden TKP'yi bir cözüm olarak görmüyorum.
ÖDP ise gercekten gerek ideolojik gerekse parti ici demokrasi adına son derece kaliteli bir parti olmasına ragmen biryere gelmesi oldukca zordur veya iktidar vaadinde bulunması ancak Dogu Perincek'in iktidar söylemleri kadar gercekcidir. Yani demek istedigim günün kosullarında haklarımızı her zaman icinde savunabilecegimiz entellektüel anlamda yüksek bir seviyede bir felsefe klubüdür, konusuruz ama iktidar olamayız bırakın iktidarı muhalefet dahi olamayız.O yüzden ideallerimizi CHP gibi bir partide de eger yeterince savasırsak gerceklestirebiliriz o yüzden ÖDP bence bir secenek degildir ütopiktir.
Kimi arkadaslar DEHAP'ı sol parti olarak algılamaktadır, ve ne yazıkki ankete göre 2. parti konumundadır.Arkadaslar DEHAP'ın sol görüsle uzaktan yakından alakası yoktur ve MHP'nin Kürt versiyonudur yani Kürt Milliyetcisidir. Bunu da yasadıgım bir örnekle aktarmak isterim. Gecen yerel secimlerde bir belediye baskanlıgı secimlerinde DEHAP-SHP ortak aday cıkarmıslardır ve bu aday etnik olarak Türk ve Alevidir. Yörenin DEHAP üyesi kimi bay ve bayanların agzından duydugumuz cümle son derece tüyler ürperticidir ''Niye oy vereyim NE DİLİMDEN, NE DİNİMDEN''. Belki bu ideolojiyi savunan parti icinde azınlık konumundaki insanlardır fakat parti ideolojiside ne yazık ki farklı degildir.Milliyetcidir etnisite üzerine kurulmustur. Parti sloganları ''Bizim Milletimiz kime oy verecegini bilir'' tarzıdır. Lütfen MHP veya DEHAP veya etnisite üzerine kurulmus partilere en azından biz oy vermeyelim, cünkü bizim gözümüzde 72 millet birdir ve önemli olan insan olmaktır hangi milletin mensubu oldugun degil.

Simdi gelelim CHP'ye.
CHP parti ici demokrasiden yoksun, seninde bahsettigin gibi halkından kopmus, yalnıslıklara zulümlere kimi zaman göz yummus olmasına ragmen, somut olarak bize fayda saglayabilecek tek partidir, bugün CHP'nin de iktidar olması zordur ama bir ÖDP'nin iktidar olması hayaldir.Benim demek istedigim -iktidar olma ihtimali zor ama olasılık acısından Türkiye'de her zaman iktidar olabilecek bir partidir. Ne diyecegini biliyorum kardes madem o kadar iktidar hırsın var git AKP'ye. Bende aradaki farkı söyliyeyim. CHP her ne kadar degerlerinden cok sey kaybettiyse de temeli itibari ile saglam ve demokratik bir partidir ideolojisi bellidir ve bizim bu parti ici diktatörlügü, tekelciligi, vurdumduymazlıgı icinde savasarak yenme olasılıgımız yüksektir. Yani ben baska secenek olmadıgından kötünün iyisini secelim demiyorum. Gelin birlikte savasalım, haklarımızı demokrosiyi parti icinde yeniden insa edelim. Cünkü olay BAYKAL'da degil tabanda bitiyor. CHP'deki gücsüzlük tabanın gücsüzlügüdür genclik kollarının gücsüzlügüdür kadın kollarının gücsüzlügüdür ve bunlarda gücsüz olursan basına diktatörde gelir halktan da koparsın her sey olur. Ama eger biz(biz derken sadece Alevileri degil sosyal demokrasiye inanmıs demokrasi icin savasacak herkes) bu savasın icinde olursak ve tabanda ne kadar kuvvetli olursak parti o kadar demokratlasır o kadar güclenir.O yüzden gelin birlikte kol kola savasalım.
Unutmayın ki seytan iyi insanların kötülüge karsı hic bir sey yapmadıgı zamanlarda ortaya çıkar.

Not: Bu yazıyı tekrar yazdığımdan ötürü özür dilerim. Bu yazıyı; yazım yeteri kadar ilgi görmediği ve kimi insanların chpyi acımasızca eleştirirken biraz daha ılımlı bir yol görmelerini sağlaması için tekrardan yazdım. Saygılar

Candacan
08.02.2006, 23:27
tesüf ederim ne demek bu şimdi Hz. Muhammedin karikatürlerini yayınlayanları insani bir biçimde kınamak akpli olmayımı gerektiriyor.desene Papada akpli.
O da mı kınamış. Olacakları bildiği için kınamıştır herhalde. Ama bilmediği bir şey var: Kınamak ta tepkileri önlemeye yetmez. Demekki tarihte bizim çektiklerimizi tam olarak bilmiyor. Bilmiyor ki bunların dininde sevginin ve hoşgörünün olmadığını.

Agucan
10.02.2006, 04:35
şok şok şok şok şok şok

Aramizda MHPye 4 kisi öy vermis!! Bu niye kimsenin gözünde gecmedi?

CHP 81 45,51%
DEHAP 14 7,87%
İP 4 2,25%
ODP 8 4,49%
TKP 10 5,62%
DSP 2 1,12%
DYP 0 0%
MHP 4 2,25%
AKP 7 3,93%
HİÇBİRİ 48 26,97%

Ve AKP ye 7 Kisi

Bu Partilerinin ikiside tam alevi düsmanlar!bu oylamayo nasil siz Vizdanizla kabul ediyorsunuz??

müttaki
10.02.2006, 04:59
O da mı kınamış. Olacakları bildiği için kınamıştır herhalde. Ama bilmediği bir şey var: Kınamak ta tepkileri önlemeye yetmez. Demekki tarihte bizim çektiklerimizi tam olarak bilmiyor. Bilmiyor ki bunların dininde sevginin ve hoşgörünün olmadığını.

ne demek abi bu şimdi ben dinsiz miyim?

ya da ben hoşgörüsüz ve sevgisizmiyim?

ağır ve amacını aşan bir uslüp olmuş abi hemde kişileri taraf olmaya mecbur eder gibisiniz?

Candacan
10.02.2006, 05:46
ne demek abi bu şimdi ben dinsiz miyim?

ya da ben hoşgörüsüz ve sevgisizmiyim?

ağır ve amacını aşan bir uslüp olmuş abi hemde kişileri taraf olmaya mecbur eder gibisiniz?

Sevgili müttaki,
Ben "bunlar" derken kimlerden söz ettiğimin anlaşılacağını sanıyordum. Sen ve senin gibi dinine inanan binlerce, yüzbinlerce gerçek müslümanın "bunlar"ın arasında olmadığını biliyorsun. Benim sözünü ettiğim "bunlar" yobaz müslümanlardır.
Uslup konusundaki eleştirilerine katılmıyorum.

arda24
26.02.2006, 18:40
candacn ne demek dinine inanan,gerçek müslüman.gerçek sahte müslüman diye bişey yok.inanç insanın içindedir hiç kimse başkasını müslümanlığını değerlendiremez.bu yazı bana sadece yobazları aklıma getirdi,gerçek müslüman lafını onlar kullanırdı.ya bazı sivri akıllı aleviler.ne sünni veya yobaz gerçek müslümandır,nede aleviler.gerçek müslüman dediğin insanın içinde ve allahla kul arasında.aleviliğin islamla ilgisi olmadığını söyleyen binlerce veya milyonlarca alevi var.pir sultan abdal vakfı ve AABF bu görüşte.onlar şimdi sence bu konuda ne yapmalı.kimse kusura bakmasın ben taraf değilim bu olaylara,kardeşim taraf isen protesto için gidersin yakıp yıkmayı kastetmiyorum eylemini yaparsın.buradan bu konuda kimsenin tavrını eleştirmek kimsenin hakkı değil.

gazel25
26.02.2006, 18:47
şu an seçim olsa chp'ye oy verirdim. çünkü akp'nin karşısında bir tek o kaldı. başkanı kim olursa olsun. ayrıca oy kullanmamayıda yanlış buluyorum çünkü o zaman seçilen hükümeti eleştirme gibi bir hakka da sahip olamıyorlar. bilinçli olmak gerekir. böyle hiç birşey yapmayarak bir gelişme sağlanamaz.

Mert_offline
26.02.2006, 18:47
bugün siyasetin son geldiği noktada artık fikirler değil sadece büyük ihaleleri kimlerin alacağı değişiyor. ancak yine de din ve ırk ekseninde kurulan partiler geçmişte olduğu gibi bugün de bizlere iyi gözlerle bakmıyorlar. bunun için seçim yaparken bence ilk uzak durulması gerekenler bu partiler.

altobelli
26.02.2006, 19:54
bu konuyu sayın izzettin doğana sormak lazım nede olsa o bisim yerimise karar veriyor!!
o hangi parti derse bis ona veriris!!!!!!!!!!!!1
ah izzetin doğan ahhhhh
?
saygılar....
not: daha önceki seçimlerden hatırlayınız....

izem
07.03.2006, 18:02
chp

kavakli
07.03.2006, 18:19
hic bir parti beni malesef mecliste temsil etmiyor o yuzden hic bir partiye vermiyecegim buna chp de dahildir

cerzincan
08.03.2006, 13:11
anketdeki partilerin hiç birinin birbirinden farkı yok hepside sistemin bize dayattıklarını sunuyorönümüze.dolayısıyla hiçbirine oy yok

lyon06
10.03.2006, 17:36
Chp

mateus
16.03.2006, 18:33
MHp : Zaten ne olduğunu hangi amaç peşinde koştuğu hepimizce malum
Akp : Hadi canım başka partimi yok
Chp : Atatürkçü kimliğinden çoktan uzaklaşmış durumda.Bu parti artık Deniz Baykalın tekelindedir.
Dyp : Artık baraj partisi olmuş durumda.Örtülü ödeneği hala ifşa etmemiş durumda
Anap = Hırsız çetesi
Diğerlerine zaten hiç yok versne boşa gidicek
Dolayısıyla hiç birine oy yok....:11:

mantıklı :yamukgul:

pirimunzur
16.03.2006, 18:45
hic biri dedim ama chp ye mecbur

izmirksk
16.03.2006, 19:11
valla baykal giderse ve adam gibi biri gelirse chp
olmazsa akp

izem
16.03.2006, 19:15
chp ve akp :)
tayyip giderse ben de akpye vereyim diyeceğim de beteri beteri vardır..

şaka bir yana tabiki chp..

izmirksk
16.03.2006, 19:21
chp ve akp :)

chp , ailece chp li olduğumuz için(şimdi değilim tabi:) )
izmir karşıyakada chp gençlik kollarında çalışmıştım
fakat chp istenen atılımları yapamadı
mesela kürtleri kucaklayamadı

akp ye gelince son zamanlarda türk milliyetçiliği yükseltilmeye çalışıyor
akp de ırk ayırmı yok ,türk ol arap ol kürt ol..
hepsine eşit mesafede
tabi alevilik konusunda biraz daha atılım şart yani bu konuyu aşamamışlar henüz

yani baykal giderde kürtleri kucaklayan bir lider gelirse veririm oyumu.
sülalemizde tek bir kürt olmadığı halde kürtleri böyle seviyorum ya
benim gibisinide bulamazlar:komik :komik :komik
ayrıca ne yalan söyleyeyim türk kimliği yerine başbakanın türkiyeliliği üst kimlik olarak ele alması hoşuma gidiyor belkide bu yüzden
neyse durum bu , izem hanım

Caf€Ri
16.03.2006, 19:43
Ben oyumu kullanmazdım diyeceğim ama, aydın kişilerde oyunu kullanmayınca meydan kimlere kalıyor görüyoruz.. Yıl 2006

Cleric
16.03.2006, 22:29
baykal ile görüş ayrlığı yaşayıp kağır üzerinde ayrılsamda Tapiki ve Keinlikle CHP

epikurus
17.03.2006, 00:03
MAdem bir anket yapıyorsunuz Ohalde neden bütün siyasi partiler yok! Şimdi burada ne görülmek isteniyor CHP'nin birinci parti olma arzusu mu yatıyor acaba? Halktan kopuk siyaset yürüten tek derdi statükoyu korumaya çalışan sistemin işleyişini yaşam kaynağı haline getirmiş bu partinin halkın derdine deva olacağı iddia edililebilir mi? Siyasi arenada solu tırpanlamaya çalışırlar o anlaşılır da burada ki pek anlaşılmıyor!

manifesto
17.03.2006, 01:26
AK PARTİ :)
Bunu anlayışla karşılarsınız artık
Ama anketörler böyle bir sonuçla karşılaşsalar yüzyılın olayı olur heralde aleviforum anketi CHP dedi.
Tankçı Baykal Siyasi Parti lideri olarak Başbakan:)
Aslında Baykal Paşa demeli

Şoreş
17.03.2006, 01:34
chp , ailece chp li olduğumuz için(şimdi değilim tabi:) )
izmir karşıyakada chp gençlik kollarında çalışmıştım
fakat chp istenen atılımları yapamadı
mesela kürtleri kucaklayamadı

akp ye gelince son zamanlarda türk milliyetçiliği yükseltilmeye çalışıyor
akp de ırk ayırmı yok ,türk ol arap ol kürt ol..
hepsine eşit mesafede
tabi alevilik konusunda biraz daha atılım şart yani bu konuyu aşamamışlar henüz

yani baykal giderde kürtleri kucaklayan bir lider gelirse veririm oyumu.
sülalemizde tek bir kürt olmadığı halde kürtleri böyle seviyorum ya
benim gibisinide bulamazlar:komik :komik :komik
ayrıca ne yalan söyleyeyim türk kimliği yerine başbakanın türkiyeliliği üst kimlik olarak ele alması hoşuma gidiyor belkide bu yüzden
neyse durum bu , izem hanım

Benim anne tarafım kürt.Zazalarda var.(eniştem yengemler)
Ben hem türkmenim hem kürdüm ama kendimi kürtlüğe daha yakın hissediyorum ve kürtleri inanılmaz derecede çok seviyorum.Bugün onlarda kendi mücadelesini veriyor onları bölücü olarak tanımlamaya dilim varmıyor aslında.

Anne tarafım kürt kökenli ama çok ilginçtir ki atatürke karşı aşırı bir sevgi var mesela 2 saat önce annemin dayısındaydık ve evin her tarafında HZ ALİ VE ATATÜRKÜN resimleri var.Odanın içinde o kadar çok atatürk resmi var ki şaşıp kalırsınız.Aynı şekilde tüm anne tarafımda büyük bir atatürk sevgisi ar bu çok ilginç ama böyle.. Apo nun adı bile anılmaz.. Lider Atatürktür!

(Konu saptı ama neyse:p )

izmirksk
17.03.2006, 01:42
Benim anne tarafım kürt.Zazalarda var.(eniştem yengemler)
Ben hem türkmenim hem kürdüm ama kendimi kürtlüğe daha yakın hissediyorum ve kürtleri inanılmaz derecede çok seviyorum.Bugün onlarda kendi mücadelesini veriyor onları bölücü olarak tanımlamaya dilim varmıyor aslında.

Anne tarafım kürt kökenli ama çok ilginçtir ki atatürke karşı aşırı bir sevgi var mesela 2 saat önce annemin dayısındaydık ve evin her tarafında HZ ALİ VE ATATÜRKÜN resimleri var.Odanın içinde o kadar çok atatürk resmi var ki şaşıp kalırsınız.Aynı şekilde tüm anne tarafımda büyük bir atatürk sevgisi ar bu çok ilginç ama böyle.. Apo nun adı bile anılmaz.. Lider Atatürktür!

(Konu saptı ama neyse:p )
haklısın bende atatürk ü çok severimde , benim yazdıklarımla ne alakası vardı
belki ben bağlantı kuramadım ama

Asli
17.03.2006, 10:04
ben boş kullanırım oyumu

Azrail
17.03.2006, 10:05
ben boş kullanırım oyumuneden ? kullan kullan , boşa gitmesin :)

ŞafakPoyraz
17.03.2006, 10:19
MUSTAFA SARIGÜL ile bir CHP OLURSA .CHP'ye oy veririm

m.ozfe
17.03.2006, 10:50
:36_1_6: ''Türkiyede sol 2o yılda bir iktidar olur..........''

Dogan24
17.03.2006, 11:10
oyum chpye dünde öyleydi bugunde öyle ..

kigılı
17.03.2006, 14:20
dün akşam star tvde bı haber yayınlandı.haberde konyada ılköğretım çağındakı bir löseme hastası olan bir yavrucaktı.bu hasta olan yavrucağın doktorlar tarafından yapılan teşhisinde düzelmesi için morale ve sevgıye ihtiyacı olduğunu söylemişler.ailede bu cocuğun düzelmesı için harekete geçmiş.bu yavrucak fenerbahçeli olmasını bılen aile bu cocuğun butun odasını sarı lacıverte boyayıp.gunun her saatınde fener marsları calan.fb konya subesınden derneğine uyeliği bıle yapılmış.24 saat fenerbahçe sevgısıyle yasayan bu yavrucak şükürler olsunki lösemi hastalığını buyuk derecede yenmış.ve şuan tek ısteği kadıköy şükrü saraçoğlu stadında fenerın maçını seyretmek.emınımkı gereklı kişiler bu hastalığı yenen kardesımıze o ımkanı en kısa zamanda yasatacaktır.fenerbahce sevgısı en buyuk hastalıktır.geçmiş olsun konyalı kardesımıze.:

Serkan_Devrim
17.03.2006, 14:31
dün akşam star tvde bı haber yayınlandı.haberde konyada ılköğretım çağındakı bir löseme hastası olan bir yavrucaktı.bu hasta olan yavrucağın doktorlar tarafından yapılan teşhisinde düzelmesi için morale ve sevgıye ihtiyacı olduğunu söylemişler.ailede bu cocuğun düzelmesı için harekete geçmiş.bu yavrucak fenerbahçeli olmasını bılen aile bu cocuğun butun odasını sarı lacıverte boyayıp.gunun her saatınde fener marsları calan.fb konya subesınden derneğine uyeliği bıle yapılmış.24 saat fenerbahçe sevgısıyle yasayan bu yavrucak şükürler olsunki lösemi hastalığını buyuk derecede yenmış.ve şuan tek ısteği kadıköy şükrü saraçoğlu stadında fenerın maçını seyretmek.emınımkı gereklı kişiler bu hastalığı yenen kardesımıze o ımkanı en kısa zamanda yasatacaktır.fenerbahce sevgısı en buyuk hastalıktır.geçmiş olsun konyalı kardesımıze.:konu başlığına uygun mesajlar yazınız. :yamukgul:

Asli
17.03.2006, 14:37
sayım modum alişşşş bakıyorum ısındın sen bu mod işine
kolay gelsin......

kigılı
17.03.2006, 14:41
kusura bakmayın yanlışlık oldu.sayın alıekber özur

izem
17.03.2006, 16:48
gelin hep beraber oyumuzu Genç Partiye verelim.Bİr kerede herkes haklı çıkar.
Bu ülkenin hortumlanmaya ihtiyacı var! :yamukgul:

*CHP..

cerzincan
17.03.2006, 17:23
çürümüş sistemin bütün partileri bir chp side mhp side bide en fazla oyu chp ye vermişler ah halkım ne zaman uyanacaksın bu bin yıllık uykudan kaypakkayacılara selam

DersimVatan
17.03.2006, 17:44
hiçbirine vermezdim :)

onurtt
17.03.2006, 18:33
ilginç, Dehap'ın ülke barajını geçmeye en çok yaklaştığı anket...

manifesto
17.03.2006, 19:21
çürümüş sistemin bütün partileri bir chp side mhp side bide en fazla oyu chp ye vermişler ah halkım ne zaman uyanacaksın bu bin yıllık uykudan kaypakkayacılara selam

AK AK AK:) Bi başına iktidar, Gelin canlar bir olalım Ak Partide buluşalım:)

derviscemal
17.03.2006, 19:30

Sistemin çürüdüğü belli ama CHP sahip çıkmaktan paşka çaremiz yok.

AKP aynı zihiniyetin tekrar bu kadar oy almaması için CHP sahip çıkacağız.

kaan
19.03.2006, 14:30
alevi olup da akp'ye oy verenler var demek.

yazıklar olsun onlara

bütün cemevlerini yıksınlar diye mi? :olmadi

manifesto
19.03.2006, 15:05
yazıklar olsun onlara

Kaan kardeş aleviliği siyasete bulaştırma siyasi tercihler siyasi tecihtir inançlar ile ifade atme bence.AK Parti ikdidarının yıktırdığı bana bir tane cem evi göster sana inanayım aksine yeni cem evleri açılıyor.

Şoreş
19.03.2006, 15:34
cemevlerimi açılıyor muahaha AKP melek mi? melek olsa bize yararı dokunur ama haklarımız bile verilmiyor.Başında tarikatçı şeriatçı bir kişilik var ayrıca ankarada cemevi açmayada izin vermiyorlar NERDE AKP!!!! NERDE HALKIN SESİ SÖZDE AKP!!!!??!!

Balta
19.03.2006, 16:52
yazıklar olsun onlara

Kaan kardeş aleviliği siyasete bulaştırma siyasi tercihler siyasi tecihtir inançlar ile ifade atme bence.AK Parti ikdidarının yıktırdığı bana bir tane cem evi göster sana inanayım aksine yeni cem evleri açılıyor.

Manifesto, ne zamandan beri inançlar siyasetten ayrı görüldüde Aleviği siyasete bulaştırma diyorsun. Bugünkü sünni kesim kendi sünniliğini hiç siyasete bulaştırmadımı? Ayrıca özel olarak sen hiçbir sol partiye oy verdinmi vermedinse bunda belirleyici olan etken senin inanç biçimin değilmi. Dürüst olalım yaptıklarımız farklı söylemlerimiz farklı olmasın. Ayrıca bugün akp kaç tane cemevi yıktırdı derken böyle bir özlem mi var niye yıkılsın.Kazanılan haklar öyle kolay değildir ben istersem yıkarım mantığınla olacak değil Akp istesede İstemesede bu cemevleri kamuoyunun baskısıyla açılmış ve devam etmektedir. Hiçbir aptal siyasetci kazanılan bu hakla oyun oynayamaz bu Akpye has bir özellik değil. Ayrıca bugüne kadar gelen solcu partiler zamanında Cami mi yıkıldı yada onlar zamanında açılmadımı hiç. Böyle bir mantıkla neyi ilişiklendiriyorsun anlaşılır değil demiyeceğim Çok net kafalar karıştırılmaya çalışılıyor.

Adam
19.03.2006, 17:32
Sayın manifesto siyasi görüşünüze saygım sonsuz, ama Alevilerden Akapeye oy gelmesi pek yerinde bir davranış olmaz. Tek başına iktidar olan bir parti dilediği uygulamaları kolaylıkla yapabilir. Fakat Aleviler adına en ufak bir gelişme yapılmadı, aksine bir başbakana yakışmıycak düzeyde yüzeysel bir cevapla Alevilik ve sorunları geçiştirilmeye çalışıldı. (Alevilik Ali'yi sevmekse ben herkesden çok Aleviyim) Cem evleri ibadethanedir dememize rağmen, hayır efendim kültür evleridir diye aynı şekilde olayın üzeri örtülmeye çalışılıyor. Yani kısacası akape Alevileri görmemezlikten gelme politikası yüzünden Alevi seçmenlerle arası pek iyi değil.

manifesto
19.03.2006, 17:42
Tek başına iktidar olan bir parti dilediği uygulamaları kolaylıkla yapabilir. Fakat Aleviler adına en ufak bir gelişme yapılmadı

Bakınız bu fikrinize katılmıyorum, bundan önceki iktidarların alevi vatandaşlarımıza yaptığı iyi bir eylem vardı da Ak parti bunu engelledimi.Aksine meb. alevi öğetisini din dersi kitaplarına koydurtarak bu meselede nekadar ciddi ve samimi olduğunu göstermiştir.
Ak parti yenibir partidir bazıları onu başka bir partinin devamı olarak görebilir ama ben buna katılmıyorum ve ayrıca ehli sünnet itikadındaki insanlar birçok partiye oy veriyor yani onların sabit bir oyu yoktur bunu biliyorsunuz.
Ben şahsen ak parti icraat ve söylemlerinden memnun olduğum için o partiye oy verdim.Dinin siyasete girmesinin nekadar tehlikeli olduğunu 28 şubatta hepimiz yaşadık, bu hepimize bir ders olmuştur.
Önce demokrasi...

Balta
19.03.2006, 17:57
Tek başına iktidar olan bir parti dilediği uygulamaları kolaylıkla yapabilir. Fakat Aleviler adına en ufak bir gelişme yapılmadı

Bakınız bu fikrinize katılmıyorum, bundan önceki iktidarların alevi vatandaşlarımıza yaptığı iyi bir eylem vardı da Ak parti bunu engelledimi.Aksine meb. alevi öğetisini din dersi kitaplarına koydurtarak bu meselede nekadar ciddi ve samimi olduğunu göstermiştir.
Ak parti yenibir partidir bazıları onu başka bir partinin devamı olarak görebilir ama ben buna katılmıyorum ve ayrıca ehli sünnet itikadındaki insanlar birçok partiye oy veriyor yani onların sabit bir oyu yoktur bunu biliyorsunuz.
Ben şahsen ak parti icraat ve söylemlerinden memnun olduğum için o partiye oy verdim.Dinin siyasete girmesinin nekadar tehlikeli olduğunu 28 şubatta hepimiz yaşadık, bu hepimize bir ders olmuştur.
Önce demokrasi...

Yanlış hatırlamıyorsam bu AKP partililerin tamamına yakını Madımak Katliamında Refahlıydı ve o zamanın Refahlı Belediye Başkanıda bunların arkadaşıydı. AKP ne zaman yeni bir parti oldu. Katliamcıları ağabeyleri yandaşları Aleviler için iyi düşünemez. AKP ye oy veren biride burada bunun sorumluluğunu üzerine alıyor demektir.

Seni Alkışla pretosto ediyorum manifesto.:36_1_55: :36_1_55: :36_1_55:

dejan
19.03.2006, 19:24

Önce demokrasi...

cemevlerine "cümbüş evi" benzetmesini yapan zannediyorum bu partinin başkanı ve malesef bu ülkenin başbakanı oluyor..

Balta
19.03.2006, 22:47
Yanlış hatırlamıyorsam bu AKP partililerin tamamına yakını Madımak Katliamında Refahlıydı ve o zamanın Refahlı Belediye Başkanıda bunların arkadaşıydı. AKP ne zaman yeni bir parti oldu. Katliamcıları ağabeyleri yandaşları Aleviler için iyi düşünemez. AKP ye oy veren biride burada bunun sorumluluğunu üzerine alıyor demektir.

Seni Alkışla pretosto ediyorum manifesto.:36_1_55: :36_1_55: :36_1_55:

Yine bunların Ağabeylerinden Şevket Kazan onların genel fikrini bir gafla ortaya koyduğundan bir babayiğitte çıkıp Çevket Kazanı eleştirmemişti.
....

Tüp geçit projesi kapsamında KaracaAhmet Cemevinide içine almasında Aleviler yıktırmamak için gece gündüz nöbet tuttuklarında Tayip BB başkası değilmiydi. "Tüp geçişmi önemli Cemevimi" deyip sadece Karaca Ahmedi cemevi olarak gösterip tarihi yanını hiç hesaba katmayarak kamu oyu oluşturmaya çalışmamışmıydı.

AKP manifesto gibilerin partisidir ve onların kafa yapısına hizmet ettiği için yüceltebilirler ama Aleviler için değil. Cemevi yıkmamış hala açılıyor derken sanki bunu AKP destekliyor gibi bir yanlış anlaşılma çıkmasın. Bu Kamuoyu baskısının sonucudur ve zorla kazanılan bir hak, kolay kolay elinden alınmayacağını bildiklerindendir

.....

Daha 2005 de İmamlara sorulmalı deyip siyasetin sorunlarından bile imamların aklına başvurmayı böylece kendi siyasetini dinleştiren başbakan. Alevi Dedelerin görüşme talebine ise kulak tıkamış ve aylarca sessiz kalarak gereken cevabı vermiştir düşüncesinin ne olduğuna dair. MEB yayınlarına ise özlemini duydukları Alevilik konusunu bilinçli ve Amaçlı koydurmuşlardır. Bu örnek gösterilerek kişilerin hafızasındakiler unutturulamaz.

manifesto
19.03.2006, 23:00
Katliamcıları ağabeyleri yandaşları Aleviler için iyi düşünemez. AKP ye oy veren biride burada bunun sorumluluğunu üzerine alıyor demektir

Sn.Balta madımak ile AK Partiyi nasıl olduda bir araya getirdiniz anlamadım.
Hem eğer eski gazete haberlerini bir tararsanız o dönemdeki duruşlarını görebilirsiniz. Bu olayları meşru gören hiçbir insan olmamıştır.

MEB yayınlarına ise özlemini duydukları Alevilik konusunu bilinçli ve Amaçlı koydurmuşlardır. Bu örnek gösterilerek kişilerin hafızasındakiler unutturulamaz

Sn.Balta sizin kafanızda bir ak parti ve akpartili imahı var ben onu değiştiremem ama yapılanlarıda bir görelim lütfen kitaplarda okutulmuyor diye tepki gösterildi yıllarca şimdi kitapta ama şimdide yok efendim onlar numara yapıyor gerçek aleviliği yazmıyor bir kez olup baktınız mı ne yazmışlar diye?
Bırakalım yazsınlar, hem Cem evi cümbüş evi gibi bir lafta söylemiş değil.
Elbette Ak alevi kardeşlerimizin ak partiye oy vermemelerini anlıyorum bu kendi siyasi tercihi ama ona oy verenleride çeşitli kalıplara sokmaya hakkınız yok.
Milyonlarca seçmen var, yarın başka bir parti çıksın daha iyi çalışsın millet ona oy versin. Kimsenin oyu vahiyle sabit değil..

ayteyna
19.03.2006, 23:06
Bence gerçek anlamda vatandaslarini düsünen bir parti yok
olamaz da
Önce bu toplumun zihniyetini degistirmesi lazim
Ne demis bir büyügümüz " degistim ,geliserek degistim."
Hayirlisi .........

manifesto
19.03.2006, 23:12
Hayırlısı, en büyük temennimiz o siyasi görüşü duruşu mühim değil milletin problemlerine ilaç olsun da ne olursa olsun

ayteyna
19.03.2006, 23:16
Ama çözüm olmuyor göründügü gibi
Hen nasil siyasi durus önemli olmaz
Ama adamin siyasi görüsü yok ki
tam bir sömürge mantigi babasi ABD gibi

Balta
19.03.2006, 23:42
Katliamcıları ağabeyleri yandaşları Aleviler için iyi düşünemez. AKP ye oy veren biride burada bunun sorumluluğunu üzerine alıyor demektir

Sn.Balta madımak ile AK Partiyi nasıl olduda bir araya getirdiniz anlamadım.
Hem eğer eski gazete haberlerini bir tararsanız o dönemdeki duruşlarını görebilirsiniz. Bu olayları meşru gören hiçbir insan olmamıştır.

MEB yayınlarına ise özlemini duydukları Alevilik konusunu bilinçli ve Amaçlı koydurmuşlardır. Bu örnek gösterilerek kişilerin hafızasındakiler unutturulamaz

Sn.Balta sizin kafanızda bir ak parti ve akpartili imahı var ben onu değiştiremem ama yapılanlarıda bir görelim lütfen kitaplarda okutulmuyor diye tepki gösterildi yıllarca şimdi kitapta ama şimdide yok efendim onlar numara yapıyor gerçek aleviliği yazmıyor bir kez olup baktınız mı ne yazmışlar diye?
Bırakalım yazsınlar, hem Cem evi cümbüş evi gibi bir lafta söylemiş değil.
Elbette Ak alevi kardeşlerimizin ak partiye oy vermemelerini anlıyorum bu kendi siyasi tercihi ama ona oy verenleride çeşitli kalıplara sokmaya hakkınız yok.
Milyonlarca seçmen var, yarın başka bir parti çıksın daha iyi çalışsın millet ona oy versin. Kimsenin oyu vahiyle sabit değil..

Akp ile Madımakı nasıl bağdaştırdığımı anlatmıştım ama sen son çümleyi buraya işine geldiği gibi aktarınca sanki anlatmamışım gibi sonuç çıkıyor. Ama ben üşenmeden yazarım. Madımak yanarken Gazanız mübarek olsun diyen şahsiyetsiz hangi partidendi. Refah. Bugünün Akpsinin tamamına yakını hangi soydan. Ve ben hiçbir reafhlının çıkıpta bu katliamı kınadığını duymadım ve Temel Karamollaoğlunu oğlunun o dönem nasıl savunduklarını çok iyi bilirim. Buna yaşımda bilgimde yeterli. Şimdi hiçbir aklı başında olan kimse AKP tamamen yeni bir partidir diyemez. Milli Görüş eğitimi almış biri ve Reafh kökenli olduklarını dünya alem bilir. Değişti dedikleri ve takiyye yaptıklarıda aşikardır. Ve Taibin iyi bir Fettullah hayranı olduğu ve eğitim aldığı bilinen bir gerçek istersen sana bu konuda boyboy resimlerinide gönderebilirim. Hatta son dönem çıkarılmaya çalışılan Erbakanı kurtarma senaryolarıda onların ne olduğunu göstermeye yetiyor.Tek kişiyi kurtarmak için kanun çıkarma gayretleri nedendir. Sen tersyüz etmeye çalıştıkca batıyorsun. Söylemlerin niyetinin göstergesidir.

manifesto
19.03.2006, 23:50
Değişti dedikleri ve takiyye yaptıklarıda aşikardır.

AK Parti yeni bir partidir heralde yaşınız Fazilet partisinde Tayyipçiler diye bölünmenin başladığı yılları ve Ak partinin kuruluş çalışmalarını hatırlıyordur.
Dünkü maocuların bugün ulusalcı olmalarınıda en az bu iş kadar sorgulamış olsaydınız belki sizin temkinli duruiunuza hak verebilirdim.
Ak parti yenibir anlayış yenibir parti tüzüğü yenibir vizyonla kurulmuştur eskiden milli görüşte olup olmamalarının artık bir önemi kalmamıştır.
Ayrıca Gülenin herkezle fotoğrafı var ecevitlede çillerlede daha başka birçok kimseylede onlarada tayyipçi muamelesi yapmayışınız başka bir yorum.
Eski isimleri burada zikretmenize gerek yok zira milli görüşün halen bir partisi mevcut oda saadet partisi ama milletin onlara teveccüh etmeyişi anlamlı olsa gerek....

Balta
20.03.2006, 02:58
Değişti dedikleri ve takiyye yaptıklarıda aşikardır.

AK Parti yeni bir partidir heralde yaşınız Fazilet partisinde Tayyipçiler diye bölünmenin başladığı yılları ve Ak partinin kuruluş çalışmalarını hatırlıyordur.
Dünkü maocuların bugün ulusalcı olmalarınıda en az bu iş kadar sorgulamış olsaydınız belki sizin temkinli duruiunuza hak verebilirdim.
Ak parti yenibir anlayış yenibir parti tüzüğü yenibir vizyonla kurulmuştur eskiden milli görüşte olup olmamalarının artık bir önemi kalmamıştır.
Ayrıca Gülenin herkezle fotoğrafı var ecevitlede çillerlede daha başka birçok kimseylede onlarada tayyipçi muamelesi yapmayışınız başka bir yorum.
Eski isimleri burada zikretmenize gerek yok zira milli görüşün halen bir partisi mevcut oda saadet partisi ama milletin onlara teveccüh etmeyişi anlamlı olsa gerek....

Ben hiç Muhasebe eğitimi alan ir okuldan Doktor çıktığını görmedim. Bunlarda milli görüş okullarında mezun birer mücahitse, demokrat olmasını nasıl beklersin. Eşyanın tabiatına aykırı laflar ediyorsun bu gönül bağınla orantılı olabilir ama gerçekler başkadır. Niye eski isimleri zikretmeyeyim yarası olan gocunur diye bir laf vardır kimse geçmişinden utanmasın utanıyorsa savunmasın.Çok parti tüzükleri gördük hangisi uygulamada var.Bu anlattıkların demogojiden öteye geçmiyor. AKP milli görüşçüdür ve geçmişine sahip çıkmalıdır. Yaptığı takiyyedir ve Bugünün MHpsinin yaptığı gibi. O nedenle söylemlerin kayda değer bulmuyorum.

kaan
20.03.2006, 21:04
yazıklar olsun onlara

Sen sünni olarak hangi cürretle Alevileri a-ke-pe'ye çağırıyorsun. istanbul'da olmadığın için bilmiyorsundur diye düşünüyorum. Zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tayyip, Gece yarısı Karacaahmet Cemevi'ni yasal olmayan yollarla yıkmaya çalışmıştır ama yıkamamıştır. madem yasaldı niye gündüz gelmediler. Kaldı ki sünni bile olsam oy verilcek bir parti değil. Bütün yolsuzluklar bu partideyken bu partiye niye oy verelim. O partiye oy verecek olsam kendime saygım kalmaz. Camilere yardım ederken Cemevlerinden kira, su ve elektrik parası almaya başlayan da bu hükümetttir. Hiçbir Alevi bu kadar küçülemez. Alevi düşmanı olduğunu belirten ve Türk olduğunu bile kabul etmeyen bir kişinin başkanlık yaptığı partiye mi oy verelim?.. Bence sen a-ke-pe sitesine geri git belli ki oradan yollamışlar...
tayyip Türküm demiyor. Türk kelimesini telafuz etmeye korkuyor. Sen niye Türk bayrağı kullanıyorsun avatarında a-ke-pe'li.. Sen niye bu sitedesin ki zaten a-ke-pe'ye oy toplamak için mi geldin? Teşkilatınız boşa çalışıyor.

Adam
20.03.2006, 22:53
Sen sünni olarak hangi cürretle Alevileri a-ke-pe'ye çağırıyorsun. istanbul'da olmadığın için bilmiyorsundur diye düşünüyorum. Zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tayyip, Gece yarısı Karacaahmet Cemevi'ni yasal olmayan yollarla yıkmaya çalışmıştır ama yıkamamıştır. madem yasaldı niye gündüz gelmediler. Kaldı ki sünni bile olsam oy verilcek bir parti değil. Bütün yolsuzluklar bu partideyken bu partiye niye oy verelim. O partiye oy verecek olsam kendime saygım kalmaz. Camilere yardım ederken Cemevlerinden kira, su ve elektrik parası almaya başlayan da bu hükümetttir. Hiçbir Alevi bu kadar küçülemez. Alevi düşmanı olduğunu belirten ve Türk olduğunu bile kabul etmeyen bir kişinin başkanlık yaptığı partiye mi oy verelim?.. Bence sen a-ke-pe sitesine geri git belli ki oradan yollamışlar...
tayyip Türküm demiyor. Türk kelimesini telafuz etmeye korkuyor. Sen niye Türk bayrağı kullanıyorsun avatarında a-ke-pe'li.. Sen niye bu sitedesin ki zaten a-ke-pe'ye oy toplamak için mi geldin? Teşkilatınız boşa çalışıyor.

Arkadaşım lütfen biraz daha saygılı olalım, bizim gibi düşünmeyenlere. Manifestonun aramızda bulunması için ve bizle siyaset konuşması için bizden olması gerekmez. Eleştiri güzeldir ve olmalıdır, ama bunu yaparken kullanılan üslup çok önemlidir, yoksa eleştirdiğiniz RTE'den ne farkımız kalır?

Onun dışında RTE'nin ne maksatla yaptığından emin olmasamda Türk kimliği konusundaki ilk yaklaşımlarını yalnış bulmuyorum, arkasında duramamıştır o ayrı. Diğer bütün konularda eleştirilecek çok yanı var, fakat ben bu konuda kendisine yöneltilen önyargılı eleştirileri empatiden uzak buluyorum.

manifesto
20.03.2006, 23:36
demokrat olmasını nasıl beklersin
Milli görüşle demokrat olmanın ne alakası var anlamadım bakış açısı.

Eşyanın tabiatına aykırı laflar ediyorsun bu gönül bağınla orantılı olabilir ama gerçekler başkadır. Niye eski isimleri zikretmeyeyim yarası olan gocunur diye bir laf vardır kimse geçmişinden utanmasın utanıyorsa savunmasın.

Bakınız sn.Balta demokrasi ve darbe yanlıları 28 Şubat sürecinde zaten ortaya çıkmıştır, ülkenin kendi sorunlarını milletin temsil edildiği siyasi arenada çözmek yerine tank paletleri altında ezilen bir demokrasi ile kaosa sürüklenmesini tercih edenler bugün ne durumdalar biliyorsunuz. Eski isimleri zikretmek maziden kendine pay çıkarma arayışıdır bizler bugünü konuşuyoruz yarını konuşuyoruz herkez geçmişden ders almıştır geçmişden ders alamayanlar zaten gelecekde de kendilerine yer bulamazlar.O ismini bahsettiğiniz kimseleri millet affetmemiştir ,ne olursa olsun ülkede gerilime yol açan hertürlü siyasi ve sosyal söylemi kabul etmemiştir. Onun için bugün meclis iki partiden oluşuyor onun için o dönemin siyasi anlayışı millet tarafından tasviye edildi. Bunları okuyamazsak o bahsini ettiğiniz eşyanın tabiatınıda anlayamayız.

AKP milli görüşçüdür ve geçmişine sahip çıkmalıdır. Yaptığı takiyyedir ve Bugünün MHpsinin yaptığı gibi. O nedenle söylemlerin kayda değer bulmuyorum.

Bunlar somut ve realist verilere dayanmayan siyasi temenniler olark kalıyor. Yani bırakalım geçmişine sahip çıkıp çıkmama meselesine onlar karar versinler.Ayrıca MHP ayrı bir mevzu AK Parti perspektifiyle değerlendiremeyiz.

Sn.Kaan
Sen sünni olarak hangi cürretle Alevileri a-ke-pe'ye çağırıyorsun
Benim böyle bir çağrım yok,ayrıyeten siyasi yelpazede alevi sünni ayrımı yoktur.Bugün CHP ye oy verenlerin büyük kısmıda sünni kesimin insanları.
Yani oy vermeyi inanç yada kimlik haline getirilmesi başka bölücü ve tatsız hadiselere yol açar.Siyasi tercih her insanın başka olabilir. Dün Rusyada kominizst bir rejimden yana olanlar bugün demokrasi isteyebilir yani dünya hızla dönerken siyasi tercihlerin de dönmemesi düşünülemez.
Herkez kendi siyasi tercihini zaten seçim zamanı ortaya koyuyor bunu fazla sağa sola çekmeye gerek yok diye düşünüyorum.

istanbul'da olmadığın için bilmiyorsundur diye düşünüyorum. Zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tayyip, Gece yarısı Karacaahmet Cemevi'ni yasal olmayan yollarla yıkmaya çalışmıştır ama yıkamamıştır. madem yasaldı niye gündüz gelmediler

Ben istanbuluda iyi bilirim zira gebzede yaşıyorum ama bahsettiğiniz olayı detaylı şekilde bilmiyorum ama böyle bir yıkım olmamıştır bunu sizde biliyorsunuz.Aksine şimdi istanbulda birçok ilçe belediyesi Ak partili ve birçok ilçede Cem evleri açılmaya devam ediyor yani bir sorun olduğu kanaatinde değilim.

Hiçbir Alevi bu kadar küçülemez
?
Siyasi tercihlerin farklı olması Alevi kardeşilerimizi küçülteceği kanaatinde değilim zira memlekete en iyi hizmeti sunma yarışıdır siyaset bazıları geride kalır bazıları önde bitirir benim açımdan siyaset budur.

Alevi düşmanı olduğunu belirten ve Türk olduğunu bile kabul etmeyen bir kişinin başkanlık yaptığı partiye mi oy verelim

Bu sözleriniz karalama ve iftira niteliği taşıyor zira Türk olduğunu inkar etmiş değildir malumunuz ki o alt kimlik üst kimlik meselesi tartışılırken bence çok yapıcı ve birleştirici mesajlşar vermiştir.
Sn.Baykal o dönemde şemdinlide başka konuşmuştur Ankarada başka konuşmuştur o bakımda kimin dirayetli ve ciddi siyaset takip ettiği ortadadır.
Ve bende bu ülkede herkezin kendi kimliğini özgürce ülke milli birlik ve bütünlüğünü tehlikeye sokmayacak şekilde ifade etmelidir kannatindeyim.

tokatlı_86
21.03.2006, 11:17
[quote=TheGodfather]Bu görmüş olduğunuz flama Atatürk hayattayken çekilmiştir.
su an o 6 ok kırılmıs durumda arkadaslar artık o chp yok ne devletçilği nede halkçılığı kalmıs durummda sıyasetı az cok yakından takıp edenler anlar bunu zaten eğer at gozluğu ıle bakmıyorsa

Altaylardan
03.04.2006, 01:36
asalaklar yine türemiş zaten onlardan bize fayda gelmez kendilerini teşhir etmeleri iyi oluyor
ama inanın o arkadaşın ilk yazdıklarını gördüğümde türk milliyetçisi demiştim inat olayı bahane
sempatileri var

Arkadasim Köroglu Türk milliyetcisi degil Türk irkcisi.Türk Milliyetciliginde irkcilik yoktur.Köroglu, Nihal Atsiz sitelerinden gelen,( bu sitelerin de gercekten kime hizmet ettigi belli degil) kendilerini Türk irkcisi olarak niteleyen kisilerin olusturdugu ve herkese karsi olan kisilerin kurdugu bir sitedir.MHP de o sitelerden bol bol küfür nasibini aliyor.Yani bu kisilerin MHP ile hic alakalari yok.Onlar MHP ye irkci bir parti olmadigi icin küfür ediyorlar.

MetinK
03.04.2006, 02:23
CHP ankete göre tek basina iktidar olacak.:D
Benim anlamadigim AKP bu kadar oy erimesi yasadi mi?:D

Şoreş
03.04.2006, 02:26
chp yada tkp

Özgür-Taylan
03.04.2006, 04:04
ben CHP derim

ufuk44
03.04.2006, 15:08
[quote=TheGodfather]Bu görmüş olduğunuz flama Atatürk hayattayken çekilmiştir.
su an o 6 ok kırılmıs durumda arkadaslar artık o chp yok ne devletçilği nede halkçılığı kalmıs durummda sıyasetı az cok yakından takıp edenler anlar bunu zaten eğer at gozluğu ıle bakmıyorsa

sevgili arkadaşım

seni terbiyeye davet ediyorum.lütfen.o senin bahsettiğin altı ok kişilere göre değerlendirme.

o atatürk'ün bir ülke için gerekli altı ilkeyi temsil ettiğini ve bunlarında ne kadar önemli olduğunu bilelim.

peki hangi partiyi destekleyelim.bunu söyleyebilirmisin.

at gözlüğünü kimlerin taktığı bellidir.

saygılarımla.

Hüseyin69
03.04.2006, 15:12
bugün secim olsa
oyumu profosör dr haydar bas in basini cektigi bagimsiz türkiye partisine verirdim :)
buda nerden cikti demeyin
herkes özgürse bende herkes gibi oy kullanma özgürlügümü
istedigim partiye verebilirim:)

izem
03.04.2006, 15:15
ben yine tekrarlıyorum..
oyun genç partiye:yamukgul:
o kadar dedim kendisine Cem Uzan'a:
-Bu millete iilik yaramaaaaass, Kendini heder etme yazıktır günahtır dedim, Bu millet senin değerini bilmes dedim inanmadı..
hatta; Bunlar yarın sana hırsızda derler dedim onada inanmadı...
yasık oldu pekte gençti :sas :D

Roşna
03.04.2006, 15:17
[quote=canerzincan]bugün secim olsa
oyumu profosör dr haydar bas in basini cektigi bagimsiz türkiye partisine verirdim :)
buda nerden cikti demeyin
herkes özgürse bende herkes gibi oy kullanma özgürlügümü
istedigim partiye verebilirim:)[/quo

evett özgürüz
bende DTH'ye veriyorummmmmmm heyyyyyyyy

Roşna
03.04.2006, 15:22
ya benim partimin ismi yok burda ama

izem
03.04.2006, 15:23

adını yaz kız boşver..
bak benim partimin adı da yok..
genç parti..:sas

Alpha_Phonixis
03.04.2006, 15:25
CHP nin önde oLması enteresan . Ankete neden sorusu soruLmaLı

Bkz. Bunu yapan insan oLamaz :D

Roşna
03.04.2006, 15:27
adını yaz kız boşver..
bak benim partimin adı da yok..
genç parti..:sas

seninkinin başkanıda ortada yokk:p

yasefer
03.04.2006, 15:37
alışkanlık olmuş chp ye oy veririmm

ufuk44
03.04.2006, 15:39
sevgili arkadaşlar

şu anda mevcut sol partiler içinde chp başka bir partiye oy verilirmi.

allah aşkına.

saygılarımla

MetinK
03.04.2006, 15:40

benim partiminde ismi yok ama ne yapalim zoze ...:D
Olsa dükkan senin...

Gel seninle Siir partisi kuralim...:hopala :komik :hopala

Oyumuz güme gitmesin...

Roşna
03.04.2006, 15:41
sevgili arkadaşlar

allah aşkına.

saygılarımla

chp'nin solculara veya alevilere ne faydası varr
bence oy vermeyip cezalandırmak lazım kendine gelsin diye
zaten şu başkanlık seçimlerinde yeterince rezil oldular

Roşna
03.04.2006, 15:43
benim partiminde ismi yok ama ne yapalim zoze ...:D
Olsa dükkan senin...

Gel seninle Siir partisi kuralim...:hopala :komik :hopala

Oyumuz güme gitmesin...

CANIMSIN BENİM

evett özgür şiir sevenler partisi bizi bilen gelsin
bilmeyenler ne bilsin sloganımızda olsun

MetinK
03.04.2006, 15:45
CANIMSIN BENİM

evett özgür şiir sevenler partisi bizi bilen gelsin
bilmeyenler ne bilsin sloganımızda olsun

Baskanligina da izemi getiririz.O merakli bu islere.:D
Biz de slogan yazariz kendisine.:komik

Hüseyin69
03.04.2006, 15:48
Baskanligina da izemi getiririz.O merakli bu islere.:D
Biz de slogan yazariz kendisine.:komik

beni de alin araniza
muhalefet görevini eksiksiz yerine getiren tek muhalif olarak
parti ici disi calismalarda iyi bir performans gösterecegimden hic süpheniz olmasin :)

Serkan_Devrim
03.04.2006, 15:50
şiir partisi mi? bende istiyorum. beni de alır mısınız metin abi ve zozan06 abla?

MetinK
03.04.2006, 15:52
şiir partisi mi? bende istiyorum. beni de alır mısınız metin abi ve zozan06 abla?

Ne demek Ali Ekber.Buyur Baskan yardimciligina...Canerzincan kafadan muhalefeti secti.Kendi bilir artik...

Alpha_Phonixis
03.04.2006, 15:52
Şiir Partisi .. OLabiLer asLında .Diğer partiLerden bir tekLif geLmezse sizin yapacağınız tekLifi değerLendirebiLirim . :D

Roşna
03.04.2006, 15:53
beni de alin araniza
parti ici disi calismalarda iyi bir performans gösterecegimden hic süpheniz olmasin :)

sensiz olurmuu başımızın üstünde yerin varr
kürtçe yazacağım biz anlamadık diyeceklerr

vay sen hoş gelmişsen şerefler getirmişsen partimize

MetinK
03.04.2006, 15:54
beni de alin araniza
Biz yüregi genis insanlariz.Buyur canerzincan.Kendine bir sandalye bul otur..
Secimler ne zaman?

Hüseyin69
03.04.2006, 15:56
vay sen hoş gelmişsen şerefler getirmişsen partimize

valla ben yanliz geldim seref gilleride getirecektim
biraz düsüneceklerimis :) :) :)

Roşna
03.04.2006, 15:56
abii bizim parti akp nin oy oranınıda geçecekk

Roşna
03.04.2006, 15:57
valla ben yanliz geldim seref gilleride getirecektim
biraz düsüneceklerimis :) :) :)
iyii sen yalnızz gell al bayrağıı katıl aramıza

Sokakta bir bayramdı durakta bekleyişin
Sanki sonsuz bir ayrılıktı okula gidişin
Bilmezdin her sabah seni yolcu ettiğimi
Yüreğim yol boyu ardından ağlardı
Hatırlıyorum adın Bahar’dı.

şiir partisinin kuruluşunu açıyorum y.erdoğanla

MetinK
03.04.2006, 16:03
Sokakta bir bayramdı durakta bekleyişin
Sanki sonsuz bir ayrılıktı okula gidişin
Bilmezdin her sabah seni yolcu ettiğimi
Yüreğim yol boyu ardından ağlardı
Hatırlıyorum adın Bahar’dı.

şiir partisinin kuruluşunu açıyorum y.erdoğanla

burada acma sakin baska bir yerde acalim :D

Roşna
03.04.2006, 16:08
abicimm politik davranıyorumm
buradan seçmenlerimizi ayarlıyorum..
1 yıl boşunami siyaset bilimi okuduk nerde rant orda siyaset

umut_121
04.04.2006, 12:02
sevgili arkadaşlar

allah aşkına.

saygılarımla

Haaa bende onu diyicektim yaww sol parti diyosun ama yanlış yazdın sanırım chp yi sol görmüyosun dımı :)

Walla sol partiler içinde oy verilmeyecek tek parti olarak görüyorum CHP yi

Sol nedir ?
Sosyal Demokrasi nedir ?
Sol Partinin Görevleri nelerdir ?

Peki, CHP ne yapıyo tasvip ettiğiniz bi icraatı söyliyebilen var mı?

izem
04.04.2006, 12:09
yaşasın şiir partisi:sas :yamukgul:

MetinK
04.04.2006, 12:29
Oooo baskanim hosgeldiniz...Degeli üyeler iste baskanimiz.Biraz liberal takilir kendileri ama idere edelim...:hopala

Kimleri idare etmediki bu halk degil mi ama:D

Amblemi de senin avartar resmin olacak:D :komik :D
secimler var baskanim hehe

izem
04.04.2006, 13:26
metin abi,

hortumculuk bende, yalan dolan bende, safsata bende, acil demokrasi bende..vala benden alasını bulamazsınız! haklısınız sevgili saygıdeğer vekillerim..:36_1_12:

koltuğa oturunca sizi de satmazsam şerefsizim..ee bu işler böle..:yamukgul:

umut_121
04.04.2006, 13:29
metin abi,

hortumculuk bende, yalan dolan bende, safsata bende, acil demokrasi bende..vala benden alasını bulamazsınız! haklısınız sevgili saygıdeğer vekillerim..:36_1_12:

koltuğa oturunca sizi de satmazsam şerefsizim..ee bu işler böle..:yamukgul:

Aynen katılıyorum sana hepsi var sende :D hele son cümle kesinlikle şüphem bile yok sen yaparsın güveniyoruz sana :D :)

MetinK
04.04.2006, 13:38
sayin vekiller lütfen satasma olmasin.Genel baskaniniz nasil olsa:yamukgul:
genc ve acemi ne yapalim idareee
evet baskanim siz herseyi satarsiniz.biliriz.:D

sizi kisisel satasmalardan men ederim.lüfteenn:24:

ne diyorduk secimler ve partiler
bence gelecek secim zor olacak.Akp ve Chp nin isi bir hayli zor.

izem
04.04.2006, 16:24
Yeniden konuya dönersek..
Oyumu değiştirmediğimi ve hala CHPli olduğumu belirterek, Atamın sözüyle noktayı koymak isterim :

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin programına temel olan ana fikirler Türk Devleti'nin başlagıcından bu güne kadar yapılmış olan işlerle yalın olarak ortaya konmuştur.Bundan başka, bu fikirlerin başlıcaları, 1927 yılında kurultayca da kabul olunan parti tüzüğünün genel esaslarında ve aynı kurultayca onaylanan genel başkanlığın bildiriğinde ve 1931 kamutay seçimi dolayısıyla çıkartılan bildirikte saptanmıştır.Yalnız birkaç yıl için değil geleceği de kapsayan tasarılarımızın ana hatları burada toplu bir halde yazılmıştır.Bunlardan başka 1935 kurultayınca saptanan fikirler de bu programa ulanmıştır. Partinin güttüğü bütün bu esaslar 'KAMÂLİZM PRENSİPLERİ'dir."

M.Kemal

Balta
04.04.2006, 16:32
Türk insanının kaderi galiba, aslında kimseye vermedim bugüne kadar ama içim elvermeye elvermeye kötünün iyisini aramak anlamında CHP ye verirdim herhalde ama ne yazık ki yine veremeyeceğim malum Yurtdışı....:p

izem
04.04.2006, 16:33
Türk insanının kaderi galiba, aslında kimseye vermedim bugüne kadar ama içim elvermeye elvermeye kötünün iyisini aramak anlamında CHP ye verirdim herhalde ama ne yazık ki yine veremeyeceğim malum Yurtdışı....:p

abi ben uçak falan ayarlarım, sen yeterki gel.
bir oy bir oydur:yamukgul:

Balta
04.04.2006, 17:07
abi ben uçak falan ayarlarım, sen yeterki gel.
bir oy bir oydur:yamukgul:

izemciğim böyle açıktan teklif etme özele mesaj gönder.:p Aslında kaç zamandır memleketi özledik uçak ayarlamak çok para ister THY larından bir bilet gönder yeterli:p 22 saatlik uçak yolculuğuda çekilmez ama ne yapalım yüzde %25 oranında hiçbiri diyenlere inat gelelim.(birde ucak bileti hatırına)birde avatarımdaki gibi rakıyı özlemişim ki sorma

umut_121
04.04.2006, 17:09
Yeniden konuya dönersek..
Oyumu değiştirmediğimi ve hala CHPli olduğumu belirterek, Atamın sözüyle noktayı koymak isterim :

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin programına temel olan ana fikirler Türk Devleti'nin başlagıcından bu güne kadar yapılmış olan işlerle yalın olarak ortaya konmuştur.Bundan başka, bu fikirlerin başlıcaları, 1927 yılında kurultayca da kabul olunan parti tüzüğünün genel esaslarında ve aynı kurultayca onaylanan genel başkanlığın bildiriğinde ve 1931 kamutay seçimi dolayısıyla çıkartılan bildirikte saptanmıştır.Yalnız birkaç yıl için değil geleceği de kapsayan tasarılarımızın ana hatları burada toplu bir halde yazılmıştır.Bunlardan başka 1935 kurultayınca saptanan fikirler de bu programa ulanmıştır. Partinin güttüğü bütün bu esaslar 'KAMÂLİZM PRENSİPLERİ'dir."

M.Kemal

Sayın izem arkadaşım,

Biz CHP nin ilkelerinden yada geçmişinden bahsetmiyoruz, şuan CHP nin içinde bulunduğu durumu, yaptıkları, yapmadıkları, yapması gerekenleri diyoruz ki malesef

Yaptıkları = Hiç bişey (sadece CHP nin dayandığı ilkeler ve atatürkcülüğün arkasına sığınmış durumda) sol bir partinin (öle diyolar) yapması gerekenleri başkası yapsa bile (alışkanlık) illa muhalefet edecek sayın Baykal onu sayabiliriz sanırım :)
Yapmadıkları = Ülke böyle bi durumdayken bile hala ne yapmak istediğinin kendi üyelerine anlatamamış durumda, koltuk sevdası, parti içi antidemokratik uygulamalar, yani yaptıkları hiçbişey olmadı için yapmadıkları çok şey var.
Yapması gerekenler = saymakla bitermi acaba ?

Peki izem CHP ye oy vermem için bi sebep söylermisin ?

izem
04.04.2006, 17:13
Sayın izem arkadaşım,

Biz CHP nin ilkelerinden yada geçmişinden bahsetmiyoruz, şuan CHP nin içinde bulunduğu durumu, yaptıkları, yapmadıkları, yapması gerekenleri diyoruz ki malesef

Yaptıkları = Hiç bişey (sadece CHP nin dayandığı ilkeler ve atatürkcülüğün arkasına sığınmış durumda) sol bir partinin (öle diyolar) yapması gerekenleri başkası yapsa bile (alışkanlık) illa muhalefet edecek sayın Baykal onu sayabiliriz sanırım :)
Yapmadıkları = Ülke böyle bi durumdayken bile hala ne yapmak istediğinin kendi üyelerine anlatamamış durumda, koltuk sevdası, parti içi antidemokratik uygulamalar, yani yaptıkları hiçbişey olmadı için yapmadıkları çok şey var.
Yapması gerekenler = saymakla bitermi acaba ?

Peki izem CHP ye oy vermem için bi sebep söylermisin ?

ben chpliyim yetmeez mi oy vermen için?:yamukgul:
şaka bi yana..şu an ben de chpnin durmunu elbetteki tasvip etmiorum.
benim yakındığım noktada bu zaten..başkanından vekilinie kadar.Ama AKP kadar kötü olduğunu da düşünmüorum.Şu an sol tarafta oy toplaya bilecek bir güçte parti olduğu için chp..
başka alternatif yok çünkü..

umut_121
04.04.2006, 17:22
ben chpliyim yetmeez mi oy vermen için?:yamukgul:
şaka bi yana..şu an ben de chpnin durmunu elbetteki tasvip etmiorum.
benim yakındığım noktada bu zaten..başkanından vekilinie kadar.Ama AKP kadar kötü olduğunu da düşünmüorum.Şu an sol tarafta oy toplaya bilecek bir güçte parti olduğu için chp..
başka alternatif yok çünkü..

izem renkli bölüm pek sana yakışmamış, alternatifi bizler yani halk çıkaracak, alternatifsiz olduğunu düşündüğü için sayın Baykal değim yerindeyse resmen at koşturuyo ama birilerinin dur demesi gerekiyo orda bulunmasının amacının, oraya koltuğa sarılmak için gelmediğini, geçmişe dayanılıp yaşanamıcağını ve artık birilerinin sırtından yada bi taraflarından yararlanarak biyere varılamicağını, bazı politikaları artık kendisininde belirliyebilmesi (adamın ürettiği hiçbişeye raslayamadım) gerektiğini hatırlatmalı birileri buda anca seçimlerde olur...

Sen, ben ve onlar

saygılar....

izem
04.04.2006, 17:25
izem renkli bölüm pek sana yakışmamış, alternatifi bizler yani halk çıkaracak, alternatifsiz olduğunu düşündüğü için sayın Baykal değim yerindeyse resmen at koşturuyo ama birilerinin dur demesi gerekiyo orda bulunmasının amacının, oraya koltuğa sarılmak için gelmediğini, geçmişe dayanılıp yaşanamıcağını ve artık birilerinin sırtından yada bi taraflarından yararlanarak biyere varılamicağını, bazı politikaları artık kendisininde belirliyebilmesi (adamın ürettiği hiçbişeye raslayamadım) gerektiğini hatırlatmalı birileri buda anca seçimlerde olur...

Sen, ben ve onlar

saygılar....
parti kur benim istediğim gibi, hemen geleyim:yamukgul:
ama alternatif yok? var mı?..

umut_121
04.04.2006, 17:36
parti kur benim istediğim gibi, hemen geleyim:yamukgul:
ama alternatif yok? var mı?..

Partimi Harem mi? hehhe :)

Alternatif çok hemde haddinden çok

Ama yakındır siyasete atılmam beklerim herkese kapım açık ama fikirlerine kapalıyım :p :)

CcEeMm
06.04.2006, 18:21
chp nin bişey yapmadığı ortada ama şuan solun en çok oy alan partisi o yüzden oyumu chp ye verirdim en azından akp ve mhp den çok çok daha iyidir akp nin ve mhp nin alevilere ne gözle baktıklarını biliyoruz ...

zülfikar62
06.04.2006, 19:43
herseyi partilerde aramamak lazim birazda kendimize bakalim

sokaklara düsüp bagirmak gerekiyorsa yapacak angajma olmali
cünkü sorumlular sadece olar degil
bizleriz

hic bir parti bes para etmez

alevililikte de politaka yapmak yakismaz

Nesimi
22.04.2006, 22:21
herseyi partilerde aramamak lazim birazda kendimize bakalim

sokaklara düsüp bagirmak gerekiyorsa yapacak angajma olmali
cünkü sorumlular sadece olar degil
bizleriz

hic bir parti bes para etmez

alevililikte de politaka yapmak yakismaz

yok abi yehova şahitliği inancında politikayla uğraşılmaz.

:)

Alevili olarak politikayla uğraşmalıyız en azından haklarımzıı korumak açsıından...

yusufçukgecegez
22.04.2006, 23:31
anket chp diyor ama ,bence akp yine kazanır.

CcEeMm
24.04.2006, 19:15
eğer seçimde herkes oy kullansaydı chp kesinlikle akp yi geçerdi

izem
24.04.2006, 19:19
CHP..

ondan sonra da şiir partisine.. :D

murat_ank20
24.04.2006, 22:37
Gerçek bir Alevi Lider olmadığı sürece oyumu boş atacağım sol partilerin hiç birisinde Alevi bir lider yok...

murats
24.04.2006, 23:06
Anketimiz ne kadar chp görülsede.

Deniz BAYKAL'a bir türlü kendini yakın bulmayan çok insan olduğunu tahmin ediyorum.

Tüm parti liderleri değişti ama bizimki koltuğu bir türlü bırakmıyor, Ecevit gibi elden ayakdan düşünce aktif siyayeti bırakırsa vay halimize, vay zorunlu olarak oy verdiğimiz chp'ye.....

(bld. başkanlığı hariç hiçbir zaman oy vermedim chp'ye o adam olduğu sürecede vermeyeceğim..)

Nesimi
24.04.2006, 23:12
Chp tek alternatifimiz değil arkadaşlar tamam chp iyidir hoşdur ama Deniz Baykal mantığı çok yanlış bakın partiden kimler kimler istifa etti. Artık CHP nin alternatifini yaratmak şart Deniz Baykal ve kadrosu Alevileri çok seven insanlar değil.

Alevilerin yeri Devrimcilerin yanıdır, GErçek anlamda demokrat olanların yanıdır...

lion12
25.04.2006, 02:10
eğer seçimde herkes oy kullansaydı chp kesinlikle akp yi geçerdi

Evet dost kesinlikle çok doğru söylemişsiniz.Alevi oyları hem çok bölündü,hem de boş atan da çok fazla oldu dediğiniz gibi.

ufuk44
25.04.2006, 11:04
Chp tek alternatifimiz değil arkadaşlar tamam chp iyidir hoşdur ama Deniz Baykal mantığı çok yanlış bakın partiden kimler kimler istifa etti. Artık CHP nin alternatifini yaratmak şart Deniz Baykal ve kadrosu Alevileri çok seven insanlar değil.

Alevilerin yeri Devrimcilerin yanıdır, GErçek anlamda demokrat olanların yanıdır...

sevgili arkadaşım

şimdi merak ettim o zaman aleviler chp den başka hangi partiye oy versinler.hangisi bu devrimci parti.

saygılarımla

cigdem81
11.05.2006, 15:46
CHP tabiki ama baykal olmasaydı daha iyi olurdu zaten çoğunluk o yüzden oy kullanmıyor yada başka partilere kullanıyor.

puduhepa
11.05.2006, 15:56
politika=yalan.dolayısı ile ankette yazılan hiçbir partinin beni temsil ettiğini inanmıyorum.ama yine de oyumu boş kullanmıyorum çünkü boş oyların gittiği yer belli...

royemi
11.05.2006, 15:58
ben hiçbirine oyumu vermem çünkü hakeden bir parti yok hep aynı vaatlerle karşımıza dikilip oy isteyen partiler başa gelincede bildiklerini yapıyorlar halkı kafasına takan yokkkk çevremizdede bunları net bir şekilde görüyoruz........

serdall
11.05.2006, 16:21
merhaba dostlar....
anket sonucunu gördüm de ilginç çoğunluk chp demiş bunu anlarım ama mhp ve dyp bile oy atacak insanlar varmış. yazık mhp bizim halkımıza yaptıkalrını ne cabuk unuttuk. ben acık yüreklilikle söylüyorum ne chp nede diğer partıler bize care değiller. önce güçlü sosyalizm taraftarı olan parti yaratmalıyız sonra da iktidar olmalıyız... sivas daki canlarımız yanarken chp iktidar ortağı değilmi idi ya maraş da ve çorum hep chp vardı hükümet ortağı olarak... siz ödül verin kim iyi kim kötü...

cigdem2006
11.05.2006, 16:39
biz Atatürk Chp'yi kurduğundan beri kaç nesildir chp'ye oy veren bir aileyiz. ben son seçimde de chp'ye oy verdim. gelecek seçimde de ona oy vereceğim. ama maalesef parti içindeki kavgalar chp'yi yükselteceğine puan kaybetmesine neden oluyor. umarım gelecek ilk seçime kadar kendi içlerindeki bu kargaşaya son verirler de iktidar olurlar.

ocean
11.05.2006, 17:10
Bu sizi üzecek belki ama baska yerlerde de yazmistim defalarca, alevilik boyunda kilic tasima indirgenmis ve harcanmis bir felsefe olarak tarihin kösesinde bir yerlere tasiniyor. Bir dönem Seyh Bedreddin ve müritleriyle birlikte dünyaya yön veren felsefelere yol gösterip yoldas olmus alevilik ve onun bugünkü "taraftarlari" artik DYP, AKP ve hatta MHP benzerleri partilere oy verecek kadar geriletilip zavallilastirildi. Bundan ötesinde aslolan daha evrensel degerlere asili kalip, aleviligi en azindan saygin bir alt kimlik olarak korumaya calismak bana kalirsa.

Sevgiyle
OCean

pirrsultann
11.05.2006, 17:13
MHp : Zaten ne olduğunu hangi amaç peşinde koştuğu hepimizce malum
Akp : Hadi canım başka partimi yok
Chp : Atatürkçü kimliğinden çoktan uzaklaşmış durumda.Bu parti artık Deniz Baykalın tekelindedir.
Dyp : Artık baraj partisi olmuş durumda.Örtülü ödeneği hala ifşa etmemiş durumda
Anap = Hırsız çetesi
Diğerlerine zaten hiç yok versne boşa gidicek
Dolayısıyla hiç birine oy yok....:11:

çok doğru hepsini toplasan bi adam etmezler

KURŞUNveli
11.05.2006, 17:14
chp

kızıl bizon
24.05.2006, 13:22
bence artık CHP kurtuluş değil yıllardır halk partisine oy veriyozda ne oldu aleviligi derinden vuran çorum lar maraşlar sivaslar hep bunlar varken olmadımı. bu ne pasiflik bu ne çantada kekliklik.bir olalım diri olalım ama böle değil hele deniz baykal gibi adamlarını kollayan bi lider varken olmaz.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bütün sol partiler alevileri kullanıyor yetmiyor kürt çülerde kullanıyor.sonuç hiç bir partinin üst yönetiminde aleviler yok olanda en pasifleri alt işler hep alevilerin nerde bi oluşum altta aleviler üste uyanıklar diktatörler sözde demokratlar.

slush
24.05.2006, 13:39
bence artık CHP kurtuluş değil yıllardır halk partisine oy veriyozda ne oldu aleviligi derinden vuran çorum lar maraşlar sivaslar hep bunlar varken olmadımı. bu ne pasiflik bu ne çantada kekliklik.bir olalım diri olalım ama böle değil hele deniz baykal gibi adamlarını kollayan bi lider varken olmaz.
bütün sol partiler alevileri kullanıyor yetmiyor kürt çülerde kullanıyor.sonuç hiç bir partinin üst yönetiminde aleviler yok olanda en pasifleri alt işler hep alevilerin nerde bi oluşum altta aleviler üste uyanıklar diktatörler sözde demokratlar.

Aynı şeyleri yazacaktım ama sen yazmışsın eline sağlık. Güzel bir yorum Tebrik Ederim.

Hatırlatma: İstanbul il başkanı ilk defa alevi olmadı diye zafer nidaları atan kişi Deniz Baykaldır,

Azrail
24.05.2006, 13:48
ah be CANLAR ne zaman birlik olmayı becerecegiz,

bakın birlik olanlar nasılda hüküm sürüyor yıllardır,

düşüncenize uymasada CHP
pireye kızsanızda yorgan için CHP
herseyden öte cumhuriyet için CHP

Ben isterdim ki bu anketten %80 %90 ları bulan bir oyda CHP cıksın ama olmamış, tabi görüşlere saygılıyız, ama birlik olmamız ve dirlik olmamız için bu gerekli diye düşünüyorum,

özellikle ben oy vermem diyen canlar, oy vermesende koltuk doluyor, sistemin geregi bu proteston sözde kalıp gidiyor, yinede sen bilirsin,

oy vermemek= zıt düşünceye oy vermek

kim ne derse desin bu sistemde oy vermemek baskasının ekmegıne yag sürmektir,

ülkemiz için en hayırlısı hangisi ise o gelir basa İnsallah

slush
24.05.2006, 13:52

düşüncenize uymasada CHP

Ben isterdim ki bu anketten %80 %90 ları bulan bir oyda CHP cıksın ama olmamış, tabi görüşlere saygılıyız, ama birlik olmamız ve dirlik olmamız için bu gerekli diye düşünüyorum,

Birlik için doğru adresler verildigi zaman ...

Azrail
24.05.2006, 14:01
Birlik için doğru adresler verildigi zaman ...sevgili slush

yukarıdaki tabloyu iyice incelemeni tavsiye ederim, bu forum bizim aynamızsa sonuc ortada, birlik olunabilecek partide ortada, kendimizi kandırmayalım lütfen %26 oranında hiçbiri diyenler var %3 oranında akp diyenler var, bu sistemde bu suna denk geliyor CHP %45 AKP %30(oyvermeyen+akp)

düşünün gerisini

slush
24.05.2006, 14:20
sevgili slush

yukarıdaki tabloyu iyice incelemeni tavsiye ederim, bu forum bizim aynamızsa sonuc ortada, birlik olunabilecek partide ortada, kendimizi kandırmayalım lütfen %26 oranında hiçbiri diyenler var %3 oranında akp diyenler var, bu sistemde bu suna denk geliyor CHP %45 AKP %30(oyvermeyen+akp)

düşünün gerisini

Bulundugum ilçede belediye başkanlığına aday adaylığını koyan kisilerden bir tanesi alevi idi. Ve bu kişi kazandı belediye başkan adayı oldu. Parti içinde adaylığını koyupta kazanmayan sunni adaylar kendi parti adayını destekleme yerine DSP adaylarını desteklediler çünkü alevi belediye başkanı istemiyorlardı ve bu kişi seçimi kaybetti.

Bir sonraki seçimde il yönetimi yine bir alevi aday çıkar diye Merkez Ataması yapıldı ve bu kisi sunni idi kazandı. Bu kişi başka sehirde yaşıyordu.

Ve Son seçimde yine merkezi atama yapıldı.. Eski Mhpli sunni aday Chp tarafından secmenin önüne kondu ve kaybetti..yine bu aday başka bir ilçede yaşıyordu..

Parti örgütüne güvenmeyip atamalar yapıyor çünkü sorsa yine alevi adaya çıkar diye korkuyor...

Haksızlık etmeyelim Encümenlikte 3-5 tane alevi koyuyorlar ama Belediye Başkanlığına layık görmüyorlar...

Önümüzdeki dönemde parti içinde seçim yapılır çünkü alevi delegeleri tasfiye ettiler..

Kim kimi kandırıyor?

Şah-Mat
24.05.2006, 15:02
Mhp..... :)

Bide bu partiyi deneyecem...Bu sefer komple yaksınlar ülkeyi hehehe :)

cigdem2006
24.05.2006, 15:03
sevgili slush

düşünün gerisini

sevgili olgun sana yüzde yüz katılıyorum.

manifesto
24.05.2006, 18:18
olgun;düşüncenize uymasada CHP
:) merak ediyorum CHP nin kapatıldığı yıllardan sonra bu cumhuriyete ne oldu:)?
O yokkende bu cumhuriyet vardı,o varken de var.Yani particiliği Cumhuriyete bağlamanız ilginç.Elleriniz pek gitmiyorsada chp sanırım:)

Şoreş
24.05.2006, 18:19
Akp ye veren Atatürkçe ve laikliğe taş koyar! Koyuyorlar zaten birde Atatürk diye inim inim inlerler

caferi
25.05.2006, 11:40
Hem Aleviliği siyasete alet etmeyelim diyorsunuz hem de bir partinin afişini yayınlayıp ajitasyonunu yapıyorsunuz. Bence halkın CHP'ye ihtiyacı falan yok. CHP ne yapmış halk için yıllardır? Sivas'ta aydınlar yakılırken, saatlerce provokasyonu seyrettiler. Üstelik iktidardaydılar. Yanan aydınlarımız için kıllarını kıpırdatmadılar. Uğur Mumcu'nun katilini bulma yönünde şeref sözü verdiler. Tutmadılar. Gazi Mahallesi'nde Alevi halka kurşun sıkılırken, insanlar hedef gözetilip öldürülürken seyrettiler. Trabzon'da solcu-demokrat gençler bozkurt işareti yapan faşistler tarafından dövülerek öldürülmeye çalışılırken; faşist saldırıyı halkın tepkisi, öğrencileri de halkı tahrik edenler olarak nitelediler. Bu da bize yıllar geçse de CHP'nin Sivas'tan ders çıkarmadığını, hala halka ve düşünceye yönelik saldırılara karşı sessiz kalacağını hatta saldırganların yanında olacağını gösteriyor.

güzel bir yorum ehlibeytmektebinin ASLA AMA ASLA siyasetle işi olamaz.hiçbir partiyi benimsemiyorum.adamlar birbirinin arkasından demediğini bırakmıyorlar sonra yüzyüze gelince canım cicim havasına bürünüyorlar işte varın siz tahmin edin.benim nezdim de sağcı da solcu da şeriatçısı da hepsi KUKLADIR.hepsinin hizmet ettiği zihniyetler bellidir:olmadi :olmadi :olmadi :olmadi kahrolsun SİYASETİN her türlüsü

dewrano62
25.05.2006, 12:08
Oncelikle Merhaba Canalr Tamam Chp Cozum Deil Diyosunuz Ataturkcu Kimliginden Uzak Diyosunuz Tamam Haklisiniz Dogru
Ama Peki Ondan Kacarak Yani Chpden Kacarak Kime Hizmet Ediyosunuz Biliyomusunuz Akp Ye Yada Mhp Iste Fasist Partilere Tamam Cozumd Eil Ama Onalr Iktidarda Olamsi Cokmu Hosunuza Gidecek Turban Giydirirler Sizlere Yada Baska Bsiey Ozgurlukleriniz Elinziden Alinacak Sonucda Turkiyede Kimler Agalar Biliyosunuz Iktidarlar Ama Bizim Insanlarimiz Ikdidar Olsa Guzel Olmazmi Ewet Coook Guzel Olurdu Ama Chpden Baska Sansimiz Da Yok

slush
25.05.2006, 13:58
Oncelikle Merhaba Canalr Tamam Chp Cozum Deil Diyosunuz Ataturkcu Kimliginden Uzak Diyosunuz Tamam Haklisiniz Dogru
Ama Peki Ondan Kacarak Yani Chpden Kacarak Kime Hizmet Ediyosunuz Biliyomusunuz Akp Ye Yada Mhp Iste Fasist Partilere Tamam Cozumd Eil Ama Onalr Iktidarda Olamsi Cokmu Hosunuza Gidecek Turban Giydirirler Sizlere Yada Baska Bsiey Ozgurlukleriniz Elinziden Alinacak Sonucda Turkiyede Kimler Agalar Biliyosunuz Iktidarlar Ama Bizim Insanlarimiz Ikdidar Olsa Guzel Olmazmi Ewet Coook Guzel Olurdu Ama Chpden Baska Sansimiz Da Yok

Yıllardır bu söylemler ölümü gösterip sıtmaya razı etme insanı.. Seçim baraj oranlarını kaldırsınlar o zaman. ama Chp nin işine gelmiyor.. yukardaki olgunun verdigi oranı kullanarak bakın bize vermezseniz onlar gelir pilavını ısıtıp ısıtıp servis yapıyorlar..

eylüleren
25.05.2006, 14:08
hiçbir partiye oy vermeyi düşünmüyorum.verdikte ne oldu kocaman bir sıfır.......

dewrano62
25.05.2006, 15:01
ya Kimse Vermesin Ozaman Oyunu Akp Yine Gelsin Turkiyeyi Darma Duman Etsin Gitsin Dusuncelirimizi Kisitlasin Siz Bunu Istiyosunuz Bence Tabikide Herkes Ozgurdur Ozgure Kalacak Ama Benim Gorusum Abi Benim Babamda Chpli Dedemde Chpli Dedemin Dedeside Chplidir Tamam Simdi Sistem Cphyide Bozdu Ama Bi Tane Arkadas Yazmis Ben Pireye Kizipda Yorganimi Yakmam Akplilerin Hizbullahin Yada Kontra Gerillanin Ekmegine Yag Surmem Kotu Olsun Bizim Insanimiz Kotu Olsun Bende Verecem Oyumu Chpye He Sunuda Soleyim Ama Chp Nin Absindakielri Sevmiyorum Gercektende De Sevmiyorum Bir Ev Vardir Sizi Ordan Kovarlar Sizde Hemen Tamam Der Ceker Gidersiniz Hayir Neden Siz Gidiyosunuz O Kisi Gitsin Bunlar Hepsi Bizlerin Elinde Halkin Elindeee HalŞkin Duyarsizligi Halkin Pasifligi Bence Ne Olursa Olsun Ben Bu Devleti Devleti Demeyimde Bu Halki Kendi Halkimi Hizbullaha Yada Kontra Gerillaya Kaptirmam Kotu Olsun Bizim Kotumuz Olsun Fasistlerin Olmasin Ben Bunu Derim Kimseyide Demiyorum Chpye Verin Ama Yilalrdir Goruyoruz Ve Kaybediyoruz Sol Yada Alevi Olarak Bvizleri Bile Saymiyoalr Saygi Duymuyolar Nedn Bizler Belli Basli Bir Yerlerde Deiliz Neden Polis Deiliz Baskakan Deiliz Genaral Deiliz Hep Bizim Halkimizin Duyarsizligindan Sen Ver Oyunu Polisde Biz Olalim Hakimde Savcida Neyse Ama Soelyim Vermessenizde Akpnin Ekmegine Yag Surerseniz Ve Ama Bir Catidqa Topalnin Sadece Bir Catida A Parti B Parti Onemloi Deil

King
25.05.2006, 15:11
merhaba arkadaşlar

mallesef oy verecek bir parti yok ben gerçek sosyal demokrat bir parti olsa oyumu kullanacağım ama olmadığı için geçersiz kullanacağım

canazerbaycan
25.05.2006, 15:26
İstanbulda oy kullansam hem belediye seçimlerinde de mv. seçimlerinde de CHP'ye veririm.

Iğdırda kullansam mv. seçimlerinde CHP'ye, belediye seçimlerinde de Şii/Azeri oyları bölünüp Dehaplı Kürt aday kazanmasın diye MHP'ye(Nurettin Aras) a veririm.

Karsta kullansam mv. seçimlerinde CHP'ye, belediye seçimlerinde AKP'li belediye başkanı karşısında hangi aday güçlü ise ona veririm.

King
25.05.2006, 15:27
Baktım da chp ye burdaki ankette bayağı önde:)))
CHP yıllarca aleviler sayesinde meclise giriyor ama hala insanın en doğal hakkı olan ibadethenelerdir bugün cem evleri yasalarda kültür evi diye geçiyor utanmıyorlar birde alevilerden oy istiyorlar. cem evlerinin ibadethane olarak yasalarda geçmemesi kültür evi diye geçmesi ve bazı yerlerdeki cemevlerinin bunun için devletle mahkemelik olması bu yüzyılda utanç verici bir durumdur. bunu kınıyorum. aslında hiçbir partininde alevilerden oy istemeye kesinlike yüzü olmaması lazım

Azrail
25.05.2006, 15:32
Baktım da chp ye burdaki ankette bayağı önde:)))
CHP yıllarca aleviler sayesinde meclise giriyor ama hala insanın en doğal hakkı olan ibadethenelerdir bugün cem evleri yasalarda kültür evi diye geçiyor utanmıyorlar birde alevilerden oy istiyorlar. cem evlerinin ibadethane olarak yasalarda geçmemesi kültür evi diye geçmesi ve bazı yerlerdeki cemevlerinin bunun için devletle mahkemelik olması bu yüzyılda utanç verici bir durumdur. bunu kınıyorum. aslında hiçbir partininde alevilerden oy istemeye kesinlike yüzü olmaması lazımmerhaba CAN;

ama unutmaki sen sadece alevi oldugun için oy vermiyorsun, pekala oy vermek için baska nedenlerde bulabilirsin, gündemi takip etmeni tavsiye ederim

saglıcakla kal

King
25.05.2006, 15:41
merhaba CAN;

ama unutmaki sen sadece alevi oldugun için oy vermiyorsun, pekala oy vermek için baska nedenlerde bulabilirsin, gündemi takip etmeni tavsiye ederim

saglıcakla kal

merhaba

ben bütün dünyayı takip ediyorum bırak türkiyeyi bunu sadece bir örnek olarak verdim çünkü insanın en doğal hakkı bu. ve dünyada böyle örnekler belki de yok tabiki sadece alevi olduğum için oy vermiyorum ama ben oy vereceksem adam gibi partilere ve insanlara oy veririm.

Azrail
25.05.2006, 15:47
merhaba

ben bütün dünyayı takip ediyorum bırak türkiyeyi bunu sadece bir örnek olarak verdim çünkü insanın en doğal hakkı bu. ve dünyada böyle örnekler belki de yok tabiki sadece alevi olduğum için oy vermiyorum ama ben oy vereceksem adam gibi partilere ve insanlara oy veririm.anladım CAN;

tabi düşüncene saygılıyım, haklısın, umarım idealindeki partiyi bulursun,

yanlız CAN, herkesin düşüncesini yansıtacak bir parti cok zor bulunur, bu ancak 72 mılyon parti kurulursa olur,

benim söylemek istedigim en azından ortak degerleini yansıtacak bir partiye oy verilmesi gereklidir,
çünkü oy vermemek=karsı zıtta oy vermek,

kim ne derse desin FARE DAGA KÜSMÜŞ, DAGIN HABERİ OLMAMIŞ, oy vermedın dıye koltuk bos kalmıyor,

saygılarımla

King
25.05.2006, 15:50
anladım CAN;

tabi düşüncene saygılıyım, haklısın, umarım idealindeki partiyi bulursun,

yanlız CAN, herkesin düşüncesini yansıtacak bir parti cok zor bulunur, bu ancak 72 mılyon parti kurulursa olur,

benim söylemek istedigim en azından ortak degerleini yansıtacak bir partiye oy verilmesi gereklidir,
çünkü oy vermemek=karsı zıtta oy vermek,

kim ne derse desin FARE DAGA KÜSMÜŞ, DAGIN HABERİ OLMAMIŞ, oy vermedın dıye koltuk bos kalmıyor,

saygılarımla

son olarak şunu söyleyeyim dağ diye bişey yok herkes düşündüğü partiye versin şu kazanacak oyum boşuna gitmesin diye istemediği halde verise esas bu kötü .bıçak ne zaman kemiğe dayanırsa ancak ozaman değişiklik olur yoksa böyle devam eder gider sende hiçbir hakkını alamadın vede asimile edilerek zaman yok olur gidersin:)))))

Azrail
25.05.2006, 16:04
son olarak şunu söyleyeyim dağ diye bişey yok herkes düşündüğü partiye versin şu kazanacak oyum boşuna gitmesin diye istemediği halde verise esas bu kötü .bıçak ne zaman kemiğe dayanırsa ancak ozaman değişiklik olur yoksa böyle devam eder gider sende hiçbir hakkını alamadın vede asimile edilerek zaman yok olur gidersin:)))))peki CAN, saygı duyarım

peri
25.05.2006, 16:18

düşüncenize uymasada CHP

özellikle ben oy vermem diyen canlar, oy vermesende koltuk doluyor, sistemin geregi bu proteston sözde kalıp gidiyor, yinede sen bilirsin,

oy vermemek= zıt düşünceye oy vermek

kim ne derse desin bu sistemde oy vermemek baskasının ekmegıne yag sürmektir,

ülkemiz için en hayırlısı hangisi ise o gelir basa İnsallah

teşakkürler arkadaşım bu şekilde düşündüğün için ne olursa olsun hepimiz artık farkındayız bu taht kavgasının islam idoolojisini kullanarak dini eşarpı sömüren akp nin yerine tabiki CHP ye oy vermeliyiz lütfen birlik oalım kendi içimizde yok olmayalım.chpyi benimsemiş olan kesim alevi kesimidir bunun yanısıra aydın olanlar ve aydın geçinenler.şu anki iktidar olacağına inşallah şuan tek dayanak olrak gördüğüm chp bişeyler yapar saygılar.....

Erkan Sevgi
02.06.2006, 12:09
Bunca olan olaylardan, su üstüne çıkanlardan, ve de çıkamayanlardan!!!

sonra herbirinin danışıklı döğüş içerisinde olduğu izlenimi yerleşmeye başladı bende

MetinK
02.06.2006, 12:25
Iğdırda kullansam mv. seçimlerinde CHP'ye, belediye seçimlerinde de Şii/Azeri oyları bölünüp Dehaplı Kürt aday kazanmasın diye MHP'ye(Nurettin Aras) a veririm.

Ilginc MHP ye oy veren biri...Akrabalik var mi yoksa?

Balta
02.06.2006, 12:35
Ilginc MHP ye oy veren biri...Akrabalik var mi yoksa?

Alıntı:
canazerbaycan´isimli üyeden Alıntı

Metinciğim bu yaklaşıma hafiften Ulus temellinde yaklaşınca olsunda isterse çamurdan olsun mantığı deniyor. Niye arkadaşım tamam Dehap olmasın mantığıyla söyleyebilirdi ama Kürt Aday diye belirtmiş özellikle. Yani Diğer partilerdede Kürt aday olunca vermeyecek galiba.

musa güldalı
02.06.2006, 12:36
EMEP e oy veririm.iktidara gelmese dahi vicdanım rahat olur...

garcia
02.06.2006, 13:24
son iki seçimdir oy kullanmıyorum ve artık mevcut partilerde oy verfmeyi dahası istisnai bir değişiklik olmazsa kullanmayıda düşünmüyorum.ilk oy kullandığımda onlarca mühür bastım ve geçersiz oy kullandım.bir kez bağımsız adaya,bir kezde az oy alan sol partilere verdim ancak:oy vermiş olduğum partilere sadece yüzeysel olarak bir şeylerden bahsettikleri için vermiştim yoksa onlarlada ideolojik ayrılıklarım vardı ve onlara sempati duymuyordum.bu yüzden son seçimlerde oy kullanmadım ve sadece bir kez adayından dolayı belediye seçimlerinde chp nin adayına verdim ama,genel seçimlerde vermedim.bence chp kesinlikle ve kesinlikle çözüm getirecek bir parti olmadığı gibi,toplumsal mücadelenin ihtiyaç ve taleplerinin çok gerisinde ve şovenizmin etkisinde,dahası giderek milliyetçi bir partiye dönüşen ve ezilenlerin mücadelesine,işçi ve emekçilerin mücadelesine gözlerini kapatmış bir parti olarak gerçekte sosyal-demokrasinin bile kilometrelerce gerisinde bir partidir. sol,sosyalist,komünist,emekten yana v.s söylemlerle yola çıkmış olan partilerse bu ülkede yaşayan 75 milyon insanın %95 ten fazlası işçi,emekçi,yoksul ve ezilenlerden oluştuğu halde küçük hesapları ve kendi grup çıkarlarını(sol dergi çevrelerinin bağımsız adayları içinde aynı şey geçerli)toplumsal çıkarlardan daha fazla önemsemeleri ve sigorta,sendika v.s gibi salt ekonomik kazanımlara yönelik propaganda yapmaları ve siyasi propagandanın çok eksik olması,dahası gerk sol partiler ve gerekse sol dergi çevreleri açısından bütün dünyada olduğu gibi ülkemizdede top yekün bir tasfiye sürecine girmiş bulunmaktayız.seçimlerde yapılan ittifaklarların hangi ortak müşterekler,ilkeler ve hangi ortak amaçla yapıldığınıda bir türlü anlamış değilim ve eğerki asgari müştereklerde ittifak yapılacaksa,bunun toplumsal mücadeleye ne katıp ne katmayacağının hesaplanmış olması gerekir.ülkemizdeki emek-barış-özgürlük blokunun yapmış olduğu ittifaka bir göz attığımızda her türden heterojen bileşenleri bulmak mümkündür:avrupa birliğinin utangaç savunucuları,avrupa birliği karşıtları,bu ülkede milyonlarca yoksul kürt emekçileri yaşadığı halde, anti emperyalist özelliğini bile kaybetmiş bir partinin sadece ulusal söylemlerden ibaret olan ve kürt ulusuna mensup emekçilerin sınıfsal,sosyal çıkarlarından çok uzakta olan, bölgedeki aşiret ağalarına,aşiretçiliğe ve geri törelere karşı özellikle politika üretmekten yoksun bir başka ittifak partisi ve birde çoğu yerde taban örgütlenmesi bile olmayan,ortaklarıyla hangi kriterler ölçüsünde ittifak yaptığı bilinmeyen bir sosyal demokrat parti.gelelim şimdi seçimlerdeki bağımsız sosyalist adaylara;evet seçimler propaganda yapmak,dahası ezilen sömürülen kesimlere ulaşıp onlara politiklarını ulaştırmak,seçim bölgelerinde yaşayan insanların genel,öznel sorunlarına karşı çözüm önerilerini ezilen kitlelere ulaştırmanın bir aracıdır ve bu yönüyle doğrudur.ancak herbiri ülkemizde bir-ikişer avuç olan sol çevrelerin seçimlere yönelik etkili bir ortak çalışmamasının olmaması,her nekadar ideolojik ayrılıklar olsada ortak aday arayışına ve ortak çalışmadan uzak oluşu,genel bir sosyalizm propagandası yapmak ve güçlerini genel politik alanlarda birleştirmek yerine aynı bölgelerden birden çok bağımsız sosyalist adaylar gösterip seçimlere katılarak grup çıkarları gene ön planda tutulmuş,kendilerine sosyalist diyen hiçbir sol çevre adayını çekip feragat ederek birbaşka adayı olan çevreye ortak seçim çalışması teklifinde bulunmamıştır ve bu nedenlede politik tercih olarak kendilerinden uzak olan ve oy alabilecekleri insanlardanda oy alamamış oldular.bence bu mevcut durumda seçimlerle hiç bir sorunun çözüleceğini sanmıyorum ve ülkemizde en acil ihtiyaç: toplumsal sorunlardan rahatsızlık duyan ve gerçek bir demokrasi,demokratik haklar uğruna mücadele veren bütün sol çevrelerin ortak bir bileşeni olduğu,sol,sosyalist,devrimci,sosyal demokrat bütün çevrelerin oluşturacağı bir anti-faşist,anti-emperyalist cephenin kurulmasıdır.demokrasi ve sosyalizm mücadelesi birbirinden kopuk bir şekilde verilmez sosyalizm ve demokrasi mücadeleside ayrılmaz bir parçadır.herkes istediği politikayı üretebilir ve propaganda yapabilir,ancak anti-faşist,anti-emperyalist halk cephesi ezilen,sömürülen herkesimin ve herkesin ihtiyacıdır ve bu birliktelik sadece seçimlere yönelik değil,yaşamın her alanında ezilen milyonlara ulaşmanın yöntemlerinden biri olarak görülmelidir.son dönemde geliştirilen ırkçı-faşist,şoven propandanın etkisi farklı milliyet, etnik kökene ve dinsel kökene mensup işçi,emekçi ve ezilenlerin ancak ve ancak ortak çıkar ve kazanımlar uğruna bir araya geldiği bir örgütlenmeyle kırılabilir.seçimlerde %25 in üzerinde bir seçmen kitlesi oy kullanmamış ve oy kullananlarında azımsanmayacak bir bölümü geçersiz oy kullanmıştır,buna dikkat edilmelidir.bu oran bir parti hariç her partinin aldığı oydan daha yüksektir.bütün ezilenler kardeştir,ezenin ve ezilenin olmadığı,sömürenin ve sömürülenin olmadığı bir dünyaya ulaşmak dileğiyle....

garcia
02.06.2006, 13:41
İstanbulda oy kullansam hem belediye seçimlerinde de mv. seçimlerinde de CHP'ye veririm.

Karsta kullansam mv. seçimlerinde CHP'ye, belediye seçimlerinde AKP'li belediye başkanı karşısında hangi aday güçlü ise ona veririm.

yani aday azeri olunca akan sular duruyor öyle değilmi?sizi kınıyorum.sayın canazerbaycan bu mantık benden olsunda çamurdan,siyanürden,irinden olsun mantığı değilse nedir?yani siz oy vereceğiniz adayın etnik kökenini çok önemsediğinize göre istanbulda oy vereceğiniz partinin adaylarının soy ağacınıda araştırıyorsunuzdur mutlaka.yanlış anlaşılmasın,bende dehapa oy veren birisi değilim.ancak tercihimi kullanacağım insanın etnik kökeninin alevimi sünni olduğunun hiçbir önemi yoktur.önemli olan düşünceleri bırak akraba olmayı,kanbağı olmasını, adam yanlış buluyorsa babasına bile oy vermez.işte bu açıkça şovenizm değilse nedir?yani siz tercihinizi adayların etnik yapısına göre yapıyorsunuz.

Serkan_Devrim
02.06.2006, 16:58
sizi kınıyorumsevgili Garcia,
eleştirinizde size tamiyle katılmak ve seçimlerde ülke menfaatinin önüne akrabalığın yada etnik kökenin geçmemesini belirtmekle beraber;
kişileri tercihlerinden dolayı kınayamayacağımızı belirtmeliyim.
saygılarımla

oylum
02.06.2006, 17:36
her ne kadar yolundan sapmış da olsa oyumu chp ye verirdim.bizim kullanmadığımız her oy akp nin işine yarıyor çünkü.

Nesimi
02.06.2006, 21:02
sayın oylum chp madem yolundan şaşmış ve siz akpyi engellemek için oy vereceksiniz o zaman daha mantıklı davranıp dyp yada mhpye oy vermelisiniz.

bence yanlış bir davranış bu ama akpyi engellemek istiyorsanız yapmanız gereken bu.

Ben sağ partilere oy vermem soldada CHP, DSP tarzında partilerle işim olmaz çünkü sağ partilerden farkı yok, kendileride açıkca söylüyorlar...

oylum
02.06.2006, 21:08
sayın kızılkilise mhp veya dyp ye oy vermektense oy kullanmamayı tercih ederim.ne olursa olsun gönlüm yine de chp den yanadır.aslında sol birleşse de oyumu ona versem daha güzel olur tabi.ama yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

canazerbaycan
02.06.2006, 22:40
Alıntı:
canazerbaycan´isimli üyeden Alıntı

Metinciğim bu yaklaşıma hafiften Ulus temellinde yaklaşınca olsunda isterse çamurdan olsun mantığı deniyor. Niye arkadaşım tamam Dehap olmasın mantı