Azrail
20.07.2006, 20:03
sayın Garcia; bende sunu belirteyim ben ne sünni nede kürt karsıtı biriyim, benim sözüm teröristlere, kusura bakmayın ama Dtp örgüt yandaşı oldukca birşey elde edemez,
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Azrail 20.07.2006, 20:03 sayın Garcia; bende sunu belirteyim ben ne sünni nede kürt karsıtı biriyim, benim sözüm teröristlere, kusura bakmayın ama Dtp örgüt yandaşı oldukca birşey elde edemez, DEMIR CAN 20.07.2006, 20:26 Garcia arkadasim; konuyu kisisellestirmek nasil olur bi bana aciklar misin? Ben kisiliklerle ilgili ne gibi bir laf ettim de kisilik meselesine getiriyorsun?Konustuklarimin hepsi genel degerlendirmelerdir.Uzerine alinan alinir. KIsisellestirmek sen soylesin, sen boylesin diyerek olur saniyorum. Bahsettiginiz ideolojilerin hepsini ben de biliyorum, ve ideoloji somut cozumler getirmedikce sanal alemde kalmaya mahkumdur. Turkiye'de yillardir kuculdukce kuculen sol partilerin (kimi kastettigimi anlayin artik) en buyuk yanlislari da budur.Savundugunuz ideolojinin bu sistem den kurtulmak icin darbe yapmak disinda bir cozumu var mi bilmek istiyorum.Sosyalist ideoloji nedir? Refah seviyesini tabana yaymak ve her alanda esitligi saglamak. Peki bunun bir de bir de teknik-bilimsel yonu var, bunu nasil basaracagini anlatan var mi?Hangi alanlarda ne tur uyuglamalar yapacagini, projelerini anlatan var mi?Yok... Unutmadan benim partim diye bir sey yok.BEnim fikirlerim var, o fikirlere yuzde yuz uymasa da uygulamarinin iyilesme getirecegine inandigim bir parti var. Merdiveni basamak basamak cikarsiniz, ilk asilmasi gereken basamaklar i asamadiktan sonra en tepedekini asacak fikirler bir ise yaramaz. Serkan_Devrim 20.07.2006, 22:35 Sosyalist ideoloji nedir? Refah seviyesini tabana yaymak ve her alanda esitligi saglamak. Peki bunun bir de bir de teknik-bilimsel yonu var, bunu nasil basaracagini anlatan var mi?Hangi alanlarda ne tur uyuglamalar yapacagini, projelerini anlatan var mi?Yok... olmadığını nereden çıkardınız? ve de diğer ideolojilerin ki nedir? vede neden hala Karl Mark'ın artı değer teorisi çürütülemiyor. gunesligun 20.07.2006, 22:40 chp veririm oyumu garcia 20.07.2006, 22:51 Garcia arkadasim; konuyu kisisellestirmek nasil olur bi bana aciklar misin? Ben kisiliklerle ilgili ne gibi bir laf ettim de kisilik meselesine getiriyorsun?Konustuklarimin hepsi genel degerlendirmelerdir.Uzerine alinan alinir. KIsisellestirmek sen soylesin, sen boylesin diyerek olur saniyorum. Bahsettiginiz ideolojilerin hepsini ben de biliyorum, ve ideoloji somut cozumler getirmedikce sanal alemde kalmaya mahkumdur. Turkiye'de yillardir kuculdukce kuculen sol partilerin (kimi kastettigimi anlayin artik) en buyuk yanlislari da budur.Savundugunuz ideolojinin bu sistem den kurtulmak icin darbe yapmak disinda bir cozumu var mi bilmek istiyorum.Sosyalist ideoloji nedir? Refah seviyesini tabana yaymak ve her alanda esitligi saglamak. Peki bunun bir de bir de teknik-bilimsel yonu var, bunu nasil basaracagini anlatan var mi?Hangi alanlarda ne tur uyuglamalar yapacagini, projelerini anlatan var mi?Yok... Unutmadan benim partim diye bir sey yok.BEnim fikirlerim var, o fikirlere yuzde yuz uymasa da uygulamarinin iyilesme getirecegine inandigim bir parti var. Merdiveni basamak basamak cikarsiniz, ilk asilmasi gereken basamaklar i asamadiktan sonra en tepedekini asacak fikirler bir ise yaramaz. sayın demircan arkadaşım ideolojileri okuduğunuzu söylüyorsunuz ama sosyalizmi ya yeterince araştırmamış yada okuduklarınızı tam olarak anlamamışsınız.çünkü sosyalizm bilimsel dayanakları olan bir ideolojidir,hatta bu anlamda marksizm bir bilim dalıdır diyebiliriz.elbetteki sosyalizmin her alanda çözümlemeleri,toplumsal uygulama ve araştırmaları vardır.yani,feodal sistemin çöküp kapitalizmin dünya üzerine yerleşmiş olması nasıl bilimsel ve toplumsal bir gerçekse,kapitalizmde sürecini tamamladığı zaman kendinden sonra gelecek olan toplumsal sisteme yerini bırakacak,dahası bırakmak zorunda kalacaktır(tabiiki kapitalistler bunu gönüllü olarak yapmayacaktır).yani marksizmin artı-değer teorisinden tutundan toplumların analizine kadar bütün felsefesi bilimseldir.elbetteki kapitalizm öncesi feodaller iktidarı gönüllü olarak devretmediler.1789 fransız ihtilalinden sonra gelişen süreç feodalizmin çökmesine ve çözülmesine neden olmuştur. kişiselleştirmeye gelince ben burada savunduğum ideolojiyle çıkıyorum.siz sadece sizin gibi düşünmediğim için,üstelikte chp nin yapısını sizden daha iyi bildiğim halde bunu,beni bir siyasi rakip gibi görüp,eksi puan vermişsiniz.en eski sosyaldemokrat partiler avrupada,dahası almanyada kurulmuştur.sosyaldemokratların amacı,sorunlara kapitalist sistem içerisinde çözüm bulmaktır.yani,işçilerin ücretlerini biraz yükseltip daha az sömürülmelerini savunurlar,ancak sömürünün ortadan kaldırılmasına taraf değildirler.sosyal demokrasinin varlık nedeni burjuva-demokratik ülkelerde kazanılmış olan burjuva-demokratik hakların(parasız ve tercihe dayalı eğitim hakkı,işsizlik maaşı,sağlık sorunundaki kazanımlar,sendika ve çalışma yaşamındaki iyileştirmeler,kadın-erkek eşitliği ve kadın hakları v.b gibi) korunmasını güvence altına alınmasını sağlamak amacıyla; birde burjuva demokratik olmayan(türkiye gibi) ülkelerde burjuva-demokratik hakların elde edilmesi ve kazanılması için bulunurlar.bak bakalım chp ne yapıyor?ne için çaba sarfediyor?ülkemizde sosyaldemokrat partilerin kazanım amaçlı mücadele etmeleri için çok geniş bir alan vardır ve dahası ülkemiz burjuva-demokratik hakların pek bulunmadığı bir ülkedir.bu açıdan baktığımızda chp sosyaldemokratlığın bile çok gerisinde bir partidir.eğerki objektif bakacak olursanız ne demek istediğimi anlarsınız. garcia 20.07.2006, 23:02 sayın Garcia; bende sunu belirteyim ben ne sünni nede kürt karsıtı biriyim, benim sözüm teröristlere, kusura bakmayın ama Dtp örgüt yandaşı oldukca birşey elde edemez, olgun arkadaşım ben size dehapın çözüm olacağını söylemedim.dehapın varlığıda pkknın varlığıda bir tepki sonucu doğmuştur.bir şey elde edermi,etmezmi onu zaman gösterecek,bu ülkede kürt ulusal sorununa çözüm bulunmadığı sürece mutlaka kendi ideolojileri dahilinde çözüm bulmaya çalışanlarda olacaktır.yani soruna dehapı yada başklarını suçlamadan önce bütün bu yaşananlara neden olan iktidarı suçlamak gerekiyor.bana göre tek suçlu astsubay ali kaya ve onun gibileri provakasyonlarda kullanan ve bir halkı onlarca yıldır yok sayan sistemdir,iktidardır. dehap sosyalist bir yapı değildir.bana göre elbetteki çözüm olacağını düşünmüyorum.ancak suçluda değildir.gerçek suçlular ırkçı,faşist,şovenist propaganda ve provakasyonla ülkemizde bir türk-kürt çatışması yaratmaya çalışıyor. cezzar87 20.07.2006, 23:02 sayın canlar seçim olsa hangi parti ye oy veririrz bilmiyorum ama herkes bizi sömürdü duygularımızla oynadı.baykal (chp)amı verecez hacıbektaş şenliklerine gidiyormu HAYIR sivas madımak yıl dönümüne gittimi HAYIR AKP nin tabanından oy istiyor 20 milyon Aleviden oy istemiyor bizi yok sayıyor sahi ne yapalım eylüleren 20.07.2006, 23:32 arkadaşlar boşverin bunların hiçbiri işe yaramaz ben aday olayım bana verin benim oyum kendime valla hep birilerinden ümit beklemektense kendi ümidimiz kendimiz olalım...... karadagli 20.07.2006, 23:41 ben bu partilerin hic birine oy vermem cünkü bunlar sermayenin bekciligini yapan burjuva partileridir hepsini de gördük hepsi 1 ileri 2 geri gittiler denizbalasar 20.07.2006, 23:45 k arkadaşlar yine oylarınız boşa gitmesin..bence en iyisi yani kötünün iyisi yine chp..yoksa diğerlerinemi kalsın bu ülke..görüyoruz işte...akıllı olun valla..meydanı boş görmesinler Umudum_Sende 21.07.2006, 09:22 ya arkadaşlar siz hiç bi parti ye oy kullanmayın gelin forumda chp bozuldu. baykal partiyi tekeline aldı chp ye oy kullancağıma boşa atarım daha iyi ne kazandıracak size chp ye vermeyin oyunuzu boşa atın ki söz hakkınız olsun( ! ) ya canlar kullanmadığınız her oy bize ters olarak geri dönüyo sag partilerin yüzdesini arttırıyosunuz...şuan tek yol tek alternatif maalesef CHP dir... ( şu an ki durum için maalesef diyorum yoksa atamızın yadiğarıdır..) reel_el 21.07.2006, 09:27 Bu nasıl bir anlayıştırki 80 yıldır kendilerinin yönettigi bir devlette ne kürt,alevi,yoksulluk,işsizlik ve bir çok azınlıgın sorunları güneş gibi ortadayken hangi yüzle başka sistemden somut şeyler isteniyor. Bu ülkede 80 yıldır Az Gittik Uz gittik dere tepe düz gittik döndük baktık ki bir arpa boyu bile gidememişiz.Bu mudur çözüm. Tek somut şey varsa o da kemalizim adı altında bu ülkeye askeri diktatörlük getirmiştir. Umudum_Sende 21.07.2006, 09:49 Tek somut şey varsa o da kemalizim adı altında bu ülkeye askeri diktatörlük getirmiştir. reel el kardeş belki de begenmediğin kemalist diktatörlük sistemi dediğin sistem sayesinde burada böyle rahat konuşabiliyosun ya arkadaşım kemalist düzeni istemediğin belli merak ettiğim bişey var hangi düzenin gelmesini istiyosun... saygılar denizbalasar 21.07.2006, 10:14 arkadaşlar meydanı sağ kesime bırakmayın..imam-hatiplerin önünü açmak için daha neler yapacaklar kim bilir..bizler hiç söz hakkı sahibi bile olamayacağız belki de..arkadaşlar akıllı olun boş atmayın.. sakka 21.07.2006, 13:32 Sayın Sakka imzanızda kullandığınız dört ustanın ideolojilerine göre politikada kötünün iyisi kavramı insanın yanlış yapmasını sağlayan yollardan biridir asıl çözüm iyiye nasıl gidilebileceğine dair yöntemler aramak ve onu pratiğe dökmektir............ Dostum Erzincan lısın, oraları benden daha iyi bilirsin. Bende birkaç ile gittim , vede sağolsun çok arkadaşımız oralardan. Sorunlarımızı çözecek düzenin ne olduğunu imzamda görüyorsun ancak o aşamaya daha var. o nedenle şimdilerden hareket edecek olursak ki elbette sosyal demokrat olmayan chp ye oy vermeliyiz. Sadece parti başkanına kızarak veya chp yi sol olarak görmeyerek oy vermemek bence yanlışlık olur. CHP sadace deniz baykal dan oluşmuyor. akp sayesinde milli eğitime giren imam hatiplilerin sayısı kaçtır? bir araştır istersen. gelecek kuşaklara eğitim veren öğretmenler mi olmalı yoksa diğerlerimi? evet kadrolaşma hat safhada... (pratikte yaşanan herşey somuttur)... can85 21.07.2006, 13:40 ya arkadaşlar siz hiç bi parti ye oy kullanmayın gelin forumda chp bozuldu. baykal partiyi tekeline aldı chp ye oy kullancağıma boşa atarım daha iyi ne kazandıracak size chp ye vermeyin oyunuzu boşa atın ki söz hakkınız olsun( ! ) ya canlar kullanmadığınız her oy bize ters olarak geri dönüyo sag partilerin yüzdesini arttırıyosunuz...şuan tek yol tek alternatif maalesef CHP dir... ( şu an ki durum için maalesef diyorum yoksa atamızın yadiğarıdır..) evet baykal konusunda haklısın ama yinede yanlış düşünüyorsun inancındayım sonuçta partiye vermemiz gereklidir oyumuzu meydanı tamamen boş bırakmamız olmaz... Umudum_Sende 21.07.2006, 13:56 evet baykal konusunda haklısın ama yinede yanlış düşünüyorsun inancındayım sonuçta partiye vermemiz gereklidir oyumuzu meydanı tamamen boş bırakmamız olmaz... can kardeş neyi yanlış düşünüyorum tam anlayamadım. saygılar... can85 21.07.2006, 14:01 can kardeş neyi yanlış düşünüyorum tam anlayamadım. saygılar... chp ye oy atacağıma boş atarım diye sözlerin beni üzdü şahsen..sen atma ben atmayım ne olacak meydan tamamen onlaramı kalsın...bende baykalı sevmiyom tutumunu ama başka çare yok onlara oy atmaktan başka.. Umudum_Sende 21.07.2006, 14:04 yok can kardeş ordaki ( ! ) bu işaret boş kullanan arkadaşların tersine düşünceyi ifade ediyo ben kesinlikle chp nin desteklenmesinden yanayım... saygılar sertur 21.07.2006, 14:08 alternatif şart Umudum_Sende 21.07.2006, 14:12 alternatif şart şart ama mevcut durumda elimizde bu vardı diyebiliriz..:) munzur6262 21.07.2006, 16:48 öyle yaa dün DTP'li hakkari belediye baskanı 14 sehit cenazesi dururken terörist cenazesine katıldı, ölününde üzerinde sözde kürdistan'a ait bez parcası vardı , objektif ol munzur6262 objektif,terörist dediğin insanlar kim onlarda bu ülkenin vatandaşı değilmi?onları bir halktan soyutlayıp sadece terörist gözüyle bakarsanız ki bakıldığı için bu durumlara gelindi.sorunu çözmek yerine olayların daha nice yıllar uzamasına sebeb olursunuz.siz zannediyormusunuz abdullah öcalan öldüğünde yada şuan dağda bulunan insanların ölmesiyle bu sorun çözülecek.hergün yeni insanlar öldükçe onların yerini dolduracak nice kürt genci vardır.önemli olan yapılması gereken bunların topyekin ortadan kaldırılması değil.kazanılması barış için gerekli zeminin hazırlanması bu yapıldığında karşı tarafın gereken fedakarlığı yapacağını düşünüyorum.birde yazmışsın objektif ol diye köyleri yakılan,gereksiz hakaretlere maruz kalan,60 km lik bir yol güzargahında 10 defa gereksiz bir şekilde kimlikleri sorulan,8 kişilik bir ailenin ayda bir kere beslediği onca kişiyi doyuramayacağı kadar evine erzak götüremek zorunda kalan bir halkın çocuğu olan ben hala savaştan değilde barıştan söz ediyorsam demekki objaktif olmayı başara bilmişim değilmi??olaylara sizin gibi baksaydım şimdi burda değil dağda olmam gerekirdi. saygılar............. Umudum_Sende 21.07.2006, 17:03 terörist dediğin insanlar kim onlarda bu ülkenin vatandaşı değilmi?onları bir halktan soyutlayıp sadece terörist gözüyle bakarsanız ki bakıldığı için bu durumlara gelindi.sorunu çözmek yerine olayların daha nice yıllar uzamasına sebeb olursunuz.siz zannediyormusunuz abdullah öcalan öldüğünde yada şuan dağda bulunan insanların ölmesiyle bu sorun çözülecek.hergün yeni insanlar öldükçe onların yerini dolduracak nice kürt genci vardır.önemli olan yapılması gereken bunların topyekin ortadan kaldırılması değil.kazanılması barış için gerekli zeminin hazırlanması bu yapıldığında karşı tarafın gereken fedakarlığı yapacağını düşünüyorum.birde yazmışsın objektif ol diye köyleri yakılan,gereksiz hakaretlere maruz kalan,60 km lik bir yol güzargahında 10 defa gereksiz bir şekilde kimlikleri sorulan,8 kişilik bir ailenin ayda bir kere beslediği onca kişiyi doyuramayacağı kadar evine erzak götüremek zorunda kalan bir halkın çocuğu olan ben hala savaştan değilde barıştan söz ediyorsam demekki objaktif olmayı başara bilmişim değilmi??olaylara sizin gibi baksaydım şimdi burda değil dağda olmam gerekirdi. saygılar............. munzur 6262 aleviler zaman zaman ( çoğunlukla )zorluklarla karşı karşıya kaldı ezildi yıpratıldı hor görüldü ama unutma hiç bir zaman yeni bir vatan,yeni bir bayrak ütopya sı na dalmadı. sen gelmişsin hala terörist cenazesine katılan herifi savunuyosun ve objektif oldum barıştan söz ediyorum diyosun en başta bu vatanı bayrağı kabullenmeyi bilseydiniz zaten şimdi barış içinde olurduk ve şimdi ne şehitlerimize göz yaşı dökerdik ne de o herif terörist cenazesine giderdi.. objektiflik yok milliyetçilik var ATAMIZIN MİLLİYETÇİLERİYİZ BİZ... munzur6262 21.07.2006, 18:53 munzur 6262 aleviler zaman zaman ( çoğunlukla )zorluklarla karşı karşıya kaldı ezildi yıpratıldı hor görüldü ama unutma hiç bir zaman yeni bir vatan,yeni bir bayrak ütopya sı na dalmadı. sen gelmişsin hala terörist cenazesine katılan herifi savunuyosun ve objektif oldum barıştan söz ediyorum diyosun en başta bu vatanı bayrağı kabullenmeyi bilseydiniz zaten şimdi barış içinde olurduk ve şimdi ne şehitlerimize göz yaşı dökerdik ne de o herif terörist cenazesine giderdi.. objektiflik yok milliyetçilik var ATAMIZIN MİLLİYETÇİLERİYİZ BİZ... o zaman bende milliyetçilikmi yapayım.insanlara kinmi besleyeyim.sığınmışsınız atatürkçülüğün arkasına hep aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz.neyse gözüm herkes bildiğiyle kalsın.gelin bu sorunu sizler çözün ozaman çözebilecek yetenek ve cesaretiniz varsa ben sadece dağda ölen kimi türk kimi kürt ama kardeş olan fakir çocuklarına acıyorum. ody_seus 21.07.2006, 19:10 partilerin hiçbirine oy vermeme gibi bir öngörüde bulunanlar yönetilme haklarına başkalarının karar vermesine razı olanlardır. mutlaka herkesin siyasi görüşüne uygun parti vardır. alevi arkadaşlar lütfen bilinçli olalım, oy kullanmayalım da bizi akp, sp, dehap gibi partilerin yönetmesine mi izin verelim. böyle olursa ya ülkeyi bölücüler ya da şeriatçılar almaz mı? reel_el 21.07.2006, 19:22 Ben bu foruma girmeden evvel alevileri daha demokratik ve daha sosyal insanlar olarak savunurdum ama artık çevremdeki insanlara karşı savundugumda kendimi suçlu hissetmeye başladım.Bazı arkadaşlarımız demokrasi yerine halen daha diktatörlerin fikir ve ideolojilerini savunarak onları aklamaya çalışıyorlar.Bu durum koronikleşmiş bir hal almış CHP nin faşit düşünceye sahip oldugunu kabulleniyor ama halen daha beterin beteri gelmesin diye ona oy veriyor.Bence bunun daha beteri yok korkularımızı yenmemiz gerekiyor.Bize faydası olmadıgı gibi başka insanlara da büyük zararı olan bir şeyi desteklemekten vaz geçmeliyiz.Bu tutum çözüm olsaydı bir ömür 80 yıl çok uzun bir zaman dilimi niye şimdiye kadar olmadı. Belki vaz geçmek istemeyen arkadaşlar olacaktır.Hiç degilse bu konuyu tartışa bilme cesaretini göstersinler.Konuyu hemen kesip atmasınlar reel_el 21.07.2006, 19:23 Ben bu foruma girmeden evvel alevileri daha demokratik ve daha sosyal insanlar olarak savunurdum ama artık çevremdeki insanlara karşı savundugumda kendimi suçlu hissetmeye başladım.Bazı arkadaşlarımız demokrasi yerine halen daha diktatörlerin fikir ve ideolojilerini savunarak onları aklamaya çalışıyorlar.Bu durum koronikleşmiş bir hal almış CHP nin faşit düşünceye sahip oldugunu kabulleniyor ama halen daha beterin beteri gelmesin diye ona oy veriyor.Bence bunun daha beteri yok korkularımızı yenmemiz gerekiyor.Bize faydası olmadıgı gibi başka insanlara da büyük zararı olan bir şeyi desteklemekten vaz geçmeliyiz.Bu tutum çözüm olsaydı bir ömür 80 yıl çok uzun bir zaman dilimi niye şimdiye kadar olmadı. Belki vaz geçmek istemeyen arkadaşlar olacaktır.Hiç degilse bu konuyu tartışa bilme cesaretini göstersinler.Konuyu hemen kesip atmasınlar denizbalasar 21.07.2006, 19:34 partilerin hiçbirine oy vermeme gibi bir öngörüde bulunanlar yönetilme haklarına başkalarının karar vermesine razı olanlardır. mutlaka herkesin siyasi görüşüne uygun parti vardır. alevi arkadaşlar lütfen bilinçli olalım, oy kullanmayalım da bizi akp, sp, dehap gibi partilerin yönetmesine mi izin verelim. böyle olursa ya ülkeyi bölücüler ya da şeriatçılar almaz mı? benden bu yazıya destek..çok doğru arkadaşım..yanındayım... KURŞUNveli 21.07.2006, 20:33 Ben bu foruma girmeden evvel alevileri daha demokratik ve daha sosyal insanlar olarak savunurdum ama artık çevremdeki insanlara karşı savundugumda kendimi suçlu hissetmeye başladım.Bazı arkadaşlarımız demokrasi yerine halen daha diktatörlerin fikir ve ideolojilerini savunarak onları aklamaya çalışıyorlar.Bu durum koronikleşmiş bir hal almış CHP nin faşit düşünceye sahip oldugunu kabulleniyor ama halen daha beterin beteri gelmesin diye ona oy veriyor.Bence bunun daha beteri yok korkularımızı yenmemiz gerekiyor.Bize faydası olmadıgı gibi başka insanlara da büyük zararı olan bir şeyi desteklemekten vaz geçmeliyiz.Bu tutum çözüm olsaydı bir ömür 80 yıl çok uzun bir zaman dilimi niye şimdiye kadar olmadı. Belki vaz geçmek istemeyen arkadaşlar olacaktır.Hiç degilse bu konuyu tartışa bilme cesaretini göstersinler.Konuyu hemen kesip atmasınlar can sen eğer bugün özgürce bu konuyu eleştirebiliyorsan bilki bu özgür eleştirinin nedenini o seksen yıla ve seksen yılda oluşan birikime borçlusun...chp ye faşist diyebilmen için diğer partilerin hiçbirinin olmaması lazım...yani faşistlik sırası chp ye gelene kadar sen yaşlanırsın... konuşma tarzın tam bir akp ve tayyip kokusu içeriyor sen yoksa akp li falan olmayasın burası özgür bir forum gizlemene gerek yok... tunceliden akp li çıkmaz diye birşeyde yok yani... mercanmavisi 21.07.2006, 21:27 [QUOTE=reel_el]Ben bu foruma girmeden evvel alevileri daha demokratik ve daha sosyal insanlar olarak savunurdum ama artık çevremdeki insanlara karşı savundugumda kendimi suçlu hissetmeye başladım.Bazı arkadaşlarımız demokrasi yerine halen daha diktatörlerin fikir ve ideolojilerini savunarak onları aklamaya çalışıyorlar.Bu durum koronikleşmiş bir hal almış CHP nin faşit düşünceye sahip oldugunu kabulleniyor ama halen daha beterin beteri gelmesin diye ona oy veriyor.Bence bunun daha beteri yok korkularımızı yenmemiz gerekiyor.Bize faydası olmadıgı gibi başka insanlara da büyük zararı olan bir şeyi desteklemekten vaz geçmeliyiz.Bu tutum çözüm olsaydı bir ömür 80 yıl çok uzun bir zaman dilimi niye şimdiye kadar olmadı. Belki vaz geçmek istemeyen arkadaşlar olacaktır.Hiç degilse bu konuyu tartışa bilme cesaretini göstersinler.Konuyu hemen kesip atmasınlar atatürk hakkında konusurken laflarına dikkat.Atatürk e fasist diktatör demek senin haddin degildir olamazda.Aynı 2.cuhhuriyetçi islamcı liberal tosuncuklar gibi konuşuyorsun.Ya anlamıyorum sen kim oluyorsunda bu cüreti kendinde buluyorsun.atatürk e fasist diyenleri diktatör diyenleri görüyoruz.bu ülkede her sey bitti atatürk kaldı öylemi.Eger atatürk isteseidi bunuda yapardı allah aşkına söylermisin neye dayanarak atatürk e diktatör diyorsun seni ve senin gibi düşünenleriı allaha havale ediyorum...........stalin onu faşist adletti hitler ve mussolini komünist olarak gördü bazıları da diktatör dedi HALKI İSE ONA ATATÜRK DEDİ ATATÜRK ATATÜRK mercanmavisi 21.07.2006, 21:43 Ben bu foruma girmeden evvel alevileri daha demokratik ve daha sosyal insanlar olarak savunurdum ama artık çevremdeki insanlara karşı savundugumda kendimi suçlu hissetmeye başladım.Bazı arkadaşlarımız demokrasi yerine halen daha diktatörlerin fikir ve ideolojilerini savunarak onları aklamaya çalışıyorlar.Bu durum koronikleşmiş bir hal almış CHP nin faşit düşünceye sahip oldugunu kabulleniyor ama halen daha beterin beteri gelmesin diye ona oy veriyor.Bence bunun daha beteri yok korkularımızı yenmemiz gerekiyor.Bize faydası olmadıgı gibi başka insanlara da büyük zararı olan bir şeyi desteklemekten vaz geçmeliyiz.Bu tutum çözüm olsaydı bir ömür 80 yıl çok uzun bir zaman dilimi niye şimdiye kadar olmadı. Belki vaz geçmek istemeyen arkadaşlar olacaktır.Hiç degilse bu konuyu tartışa bilme cesaretini göstersinler.Konuyu hemen kesip atmasınlar Atatürk hakkında konuşurken laflarına dikkat et atatürk e fasist ve diktatör demek senin haddin degildir olamazda.Aynı2.cumhuriyetçi islamcı liberal tosuncuklar gibi konuşuyorsun ya amlamıyorum sen kim oluyorsunda bu cüreti kendinde buluyorsun atatürk e fasist diyenleri diktatör diyenleri görüyoruz.bu ülkede hersey bitti atatürk kaldı öylemi .eger atatürk isteseydi bunuda yapardı allah askına neye dayanarak atatürk ediktatör diyorsun sen ve senin gibi düşünenleri allaha havale ediyorum.stalin onu faşist adletti hitler ve mussolini komünist olarak gördüLER bazılarıda diktatör olarak gördü HALKI İSE ONA ATATÜRK DEDİ ATATÜRK ...ATATÜRK DEMIR CAN 21.07.2006, 22:07 sayın demircan arkadaşım ideolojileri okuduğunuzu söylüyorsunuz ama sosyalizmi ya yeterince araştırmamış yada okuduklarınızı tam olarak anlamamışsınız.çünkü sosyalizm bilimsel dayanakları olan bir ideolojidir,hatta bu anlamda marksizm bir bilim dalıdır diyebiliriz.elbetteki sosyalizmin her alanda çözümlemeleri,toplumsal uygulama ve araştırmaları vardır.yani,feodal sistemin çöküp kapitalizmin dünya üzerine yerleşmiş olması nasıl bilimsel ve toplumsal bir gerçekse,kapitalizmde sürecini tamamladığı zaman kendinden sonra gelecek olan toplumsal sisteme yerini bırakacak,dahası bırakmak zorunda kalacaktır(tabiiki kapitalistler bunu gönüllü olarak yapmayacaktır).yani marksizmin artı-değer teorisinden tutundan toplumların analizine kadar bütün felsefesi bilimseldir.elbetteki kapitalizm öncesi feodaller iktidarı gönüllü olarak devretmediler.1789 fransız ihtilalinden sonra gelişen süreç feodalizmin çökmesine ve çözülmesine neden olmuştur. kişiselleştirmeye gelince ben burada savunduğum ideolojiyle çıkıyorum.siz sadece sizin gibi düşünmediğim için,üstelikte chp nin yapısını sizden daha iyi bildiğim halde bunu,beni bir siyasi rakip gibi görüp,eksi puan vermişsiniz.en eski sosyaldemokrat partiler avrupada,dahası almanyada kurulmuştur.sosyaldemokratların amacı,sorunlara kapitalist sistem içerisinde çözüm bulmaktır.yani,işçilerin ücretlerini biraz yükseltip daha az sömürülmelerini savunurlar,ancak sömürünün ortadan kaldırılmasına taraf değildirler.sosyal demokrasinin varlık nedeni burjuva-demokratik ülkelerde kazanılmış olan burjuva-demokratik hakların(parasız ve tercihe dayalı eğitim hakkı,işsizlik maaşı,sağlık sorunundaki kazanımlar,sendika ve çalışma yaşamındaki iyileştirmeler,kadın-erkek eşitliği ve kadın hakları v.b gibi) korunmasını güvence altına alınmasını sağlamak amacıyla; birde burjuva demokratik olmayan(türkiye gibi) ülkelerde burjuva-demokratik hakların elde edilmesi ve kazanılması için bulunurlar.bak bakalım chp ne yapıyor?ne için çaba sarfediyor?ülkemizde sosyaldemokrat partilerin kazanım amaçlı mücadele etmeleri için çok geniş bir alan vardır ve dahası ülkemiz burjuva-demokratik hakların pek bulunmadığı bir ülkedir.bu açıdan baktığımızda chp sosyaldemokratlığın bile çok gerisinde bir partidir.eğerki objektif bakacak olursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Evet, sosyalist ideolijnin cozumleri vardir, ancak ben bunlarin teknik olarak uygulanabilecegini sanmiyorum. Ayrica Turkiye'deki sosyalist partilerin hic birisinin de bu cozumlere uzaktan yakindan ulke sartlarina uygun yorum getirdigini hic mi hic goremiyorum. CHP'nin en azindan kendine yonelik cozumleri var ve bunlar bahsettiginiz ulkelerde sosyal adaletin tabana yayilmasini saglayan uygulamalarin Turkiye'ye yonelik yorumudur. CHp'nin projelerinden birkac tanesi bile uyuglansa ulkenin gozle gorulur bir bicimde degisecegine eminim. Ben siyasi rakip gibi neden goreyim ben neden eksi puan verdigimi anlattim onceki mesajimda, hala ayni dusunuyorum, beni tatmin eden bir aciklama getirmediniz o konuya cunku.En azindan "su fikir veya proje yanlistir, nedeni de sudur budur" diyemediniz. garcia 21.07.2006, 22:46 Evet, sosyalist ideolijnin cozumleri vardir, ancak ben bunlarin teknik olarak uygulanabilecegini sanmiyorum. Ayrica Turkiye'deki sosyalist partilerin hic birisinin de bu cozumlere uzaktan yakindan ulke sartlarina uygun yorum getirdigini hic mi hic goremiyorum. CHP'nin en azindan kendine yonelik cozumleri var ve bunlar bahsettiginiz ulkelerde sosyal adaletin tabana yayilmasini saglayan uygulamalarin Turkiye'ye yonelik yorumudur. CHp'nin projelerinden birkac tanesi bile uyuglansa ulkenin gozle gorulur bir bicimde degisecegine eminim. Ben siyasi rakip gibi neden goreyim ben neden eksi puan verdigimi anlattim onceki mesajimda, hala ayni dusunuyorum, beni tatmin eden bir aciklama getirmediniz o konuya cunku.En azindan "su fikir veya proje yanlistir, nedeni de sudur budur" diyemediniz. sayın demircan evet türkiyede sosyalizm adına ortaya çıkan ve kendisini bu ülkede adayım diyen sol çevrelerin ideolojik,pratik ve stratejik anlamda doğruyu başaramadıklarını ,eksik olduklarını bende biliyorum.ancak bana göre her nekadar doğru çizgiyi bulamamış olsalarda bu ülkede amaçları,inandıkları dava uğruna bedel ödemişlerdir.kimisi işkence tezgahlarında katledilmiş,kimisi sokak ortasında katledilmiş,kimisi ücra köşelerde katledimiş ki,bir çoklarının mezarı bile belli değil,kimiside ülkedeki karanlıklık çetelerce kaybedilmiştir.evet türkiyedeki sistem devrimcilere,sosyalistlere çokça malzeme verdiği halde sistemin bu bunanımlarını örgütlü nicel ve nitel bir güce dönüştürecekleri yerde aksine ne yazıkki hareket dibe vurmuştur.ancak ben burda idolojiyi tartışıyorum,araçları değil.sizse sadece araçların çözüm getiremeyeceklerini savunuyorsunuz.ilerde mutlaka ülke koşulların uygun doğru bir yapı mutlaka ortaya çıkacaktır. şimdi siz sosyalizm de neyin teknik olarak uygulanamayacağını ileri sürüyorsunuz?chp de size bunlarımı öğretiyorlar?ne uygulanamaz?üretim araçlarındaki özel mülkiyetin ortadan kaldırılarak toplumsal mülkiyete dönüştürülmesimi?parasız, demokratik ve anadilde bilimsel bir eğitimmi?tarım programı ve politikalarımı?sağlık sistemimi?insanca ve onurluca yaşam hakkımı?artı-değerin olmadığı ve herkesin harcadığı emeğe ve yaptığı işe göre ücret almasımı?örnekleri çoğaltabiliriz. bu saydıklarımdan hangisinin size göre teknik açıdan uygulanması olanaksızdır?eğerki sosyalizmin gerçekliğini redediyorsanız bilimi redediyorsunuz demektir.çünkü kapitalizm dünya üzerinde ebedi değildir,mutlaka oda dönemini tamamlayacaktır.bir sağcı fransız profesör bile gelececek çağın sosyalizm çağı olduğuna dair açıklamalar yaptı.ayrıca şunuda kısaca hatırlatmak isterim;sivasta madımak oteli yangınında chp nin öncelleri iktidar ortağıydılar.ne yapabileceklerini hepimiz gördük.... keanu_1907 21.07.2006, 23:02 [QUOTE=TheGodfather]Bu görmüş olduğunuz flama Atatürk hayattayken çekilmiştir. Cumhuriyetçiyiz,milliyetçiyiz,halkçıyız,layıkız,in kilapçıyız.türkiyede chp nin ölüsü bile %10 oy alır .benim babam bile deniz baykala küfür ede ede yinede ona verdi.neden?çünkü bu devletin chp ye ihtiyacı var .chp başarılı olamaz diyoruz.eğer biz bole düşünürsek zaten kafadan kaybederiz.ilk önce buna inanmalıyız meryem demir 21.07.2006, 23:44 terörist dediğin insanlar kim onlarda bu ülkenin vatandaşı değilmi?onları bir halktan soyutlayıp sadece terörist gözüyle bakarsanız ki bakıldığı için bu durumlara gelindi.sorunu çözmek yerine olayların daha nice yıllar uzamasına sebeb olursunuz.siz zannediyormusunuz abdullah öcalan öldüğünde yada şuan dağda bulunan insanların ölmesiyle bu sorun çözülecek.hergün yeni insanlar öldükçe onların yerini dolduracak nice kürt genci vardır.önemli olan yapılması gereken bunların topyekin ortadan kaldırılması değil.kazanılması barış için gerekli zeminin hazırlanması bu yapıldığında karşı tarafın gereken fedakarlığı yapacağını düşünüyorum.birde yazmışsın objektif ol diye köyleri yakılan,gereksiz hakaretlere maruz kalan,60 km lik bir yol güzargahında 10 defa gereksiz bir şekilde kimlikleri sorulan,8 kişilik bir ailenin ayda bir kere beslediği onca kişiyi doyuramayacağı kadar evine erzak götüremek zorunda kalan bir halkın çocuğu olan ben hala savaştan değilde barıştan söz ediyorsam demekki objaktif olmayı başara bilmişim değilmi??olaylara sizin gibi baksaydım şimdi burda değil dağda olmam gerekirdi. saygılar............. sayın munzur6262. Yazdıklarını elimden geldiğince takip ediyorum ve dikkat ettim her konuda mutlaka kürt-kürt devleti hakkında görüşlerinizi dile getirmişsiniz. ama ne anteresandırki Forumun adı ALEVİFORUM ve galiba sizde alevisinizi ama aleviliği öven hiçbir yazınıza denk gelmedim. siz birey olarak kendi kültürünüzü savunmaktan acizken neden kürt halkı için bu kadar tepki gösteriyorsunuz anlamış değilim. Etrafımızda yaşayan kişiler içinde en insancıl olan aleviler değilmidir, ekmeğini, aşını, sevgisini, evini herkesi kendiisi gibi bildiği için gene herkesle paylayaşan kaç insan vardır etrafınızda. Burda kürt kökenli arkadaşlarımza yada bu ülke sınırları içinde yaşayan kürt kökenli kişilere kimsenin sadece ve sadece kürt olduğundan dolayı ne dışladığını nede sayggısızlık yaptığını görmedim. Milli sınırları yoka sayıp Ülkeyi bölmeye çalışan kişilere sizler nasıl destek verebiliyorsunuz. Savunmuş olduğunuz bu illegal örgüt sanıyormusunuzki kürt devleti kurulduğunda sizleride yanlarına alacaklar. İnanın yanılıyorsunuz. Olurda birgün (ki umarım asla olmaz, ülke sınırları içerinde herkes kardeştir ve öyle kalmalı) Sizin kurulmasını temenni ettiğiniz Kürt devleti kurulursa inşallah en yakınınızda kürt Arkadaşınız sizi vurmaz. Sadece ve sadece alevi oldukları için evlerinden silahlarla, geceleri evleri taşlanarak, okula giderken yolları kesilerek korkutulan kişileri hiç duydunuzmu sayın munzur6262, eğer duymadınızsa bilin o zaman, ben yaşadım siz sadece bilmekle yetinin, umarım hepte bilmekle yetinirsiniz. eğer herkes kendi hayatı için çabalamış olsaydı, inanın kimsenin bir başkasını savunmaya ihtiyacı kalmazdı. Türk toplumu ne yazıkki hiç birzaman üretken olamadı, hep birilerinin lokmasıyla yada ümidiyle yetindi.Bakın burda kürt,türk, alevi,sünni ayrımı yapmadan herkesi eleştiriyorum. Hazırı yemeye alıştırılmış bir toplumuz. Hani olurda bu yazdıklarımı okursanız, tavrım sizin şahsınızadır, bunu bilesiniz. reel_el 22.07.2006, 10:28 Babam hep kızar ama yinede CHP ye oyunu verir.<Babanın sorunu> Aynı2.cumhuriyetçi islamcı liberal tosuncuklar gibi konuşuyorsun ya amlamıyorum <Sen 3.göbek tuzu kuru tosuncukmusun> Ben ne liberal nede islamcıyım ben çiftçiyim tosun,inek,eşşek,köpekleri iyi tanırım. İstersen sana köpeklerin tarifini yapayım O hayvanları kim beslerse onun sadık hizmetçisi olurlar.Sahibinin iyi kötü olmasına bakmazlar isterse sahibi katil,vahşi,soyguncu yada tecavüzcü olsun onların tek bildigi kendi karnının doyması.Aynı cinsten gelen diger köpekleri bile satarlar sahibi için, Sahipleri niye bu köpekleri besler çok sevdiklerindenmi tabiki hayır!Kendilerini korumak için kimden tabiki hakkını yedigi kişilerden! Anlama güçlügü çeken arkadaşlar olabilir.Bu köpekler iki ayaklı köpeklerdir Çünkü gözleri sahiplerinden başkasını görmüyor!!! canazerbaycan 22.07.2006, 18:14 ,8 kişilik bir ailenin ayda bir kere beslediği onca kişiyi doyuramayacağı kadar evine erzak götüremek zorunda kalan bir halkın çocuğu olan ben hala savaştan değilde barıştan söz ediyorsam demekki objaktif olmayı başara bilmişim değilmi??........ Size o kadar çocuk yapın diyende mi devlet? KURŞUNveli 22.07.2006, 19:30 Babam hep kızar ama yinede CHP ye oyunu verir.<Babanın sorunu> Aynı2.cumhuriyetçi islamcı liberal tosuncuklar gibi konuşuyorsun ya amlamıyorum <Sen 3.göbek tuzu kuru tosuncukmusun> Ben ne liberal nede islamcıyım ben çiftçiyim tosun,inek,eşşek,köpekleri iyi tanırım. İstersen sana köpeklerin tarifini yapayım O hayvanları kim beslerse onun sadık hizmetçisi olurlar.Sahibinin iyi kötü olmasına bakmazlar isterse sahibi katil,vahşi,soyguncu yada tecavüzcü olsun onların tek bildigi kendi karnının doyması.Aynı cinsten gelen diger köpekleri bile satarlar sahibi için, Sahipleri niye bu köpekleri besler çok sevdiklerindenmi tabiki hayır!Kendilerini korumak için kimden tabiki hakkını yedigi kişilerden! Anlama güçlügü çeken arkadaşlar olabilir.Bu köpekler iki ayaklı köpeklerdir Çünkü gözleri sahiplerinden başkasını görmüyor!!! reel_el sen hayvanların içinde kala kala kendini unutmuşun...onlardan biri gibi olmaya başlamışın... sen laftanda anlamazsın artık...chp ayağına mı bastı ya nedir bu şiddet ,bu celal ,bu korku...akp tehdit mi ediyor yoksa seni... DEMIR CAN 22.07.2006, 21:48 sayın demircan evet türkiyede sosyalizm adına ortaya çıkan ve kendisini bu ülkede adayım diyen sol çevrelerin ideolojik,pratik ve stratejik anlamda doğruyu başaramadıklarını ,eksik olduklarını bende biliyorum.ancak bana göre her nekadar doğru çizgiyi bulamamış olsalarda bu ülkede amaçları,inandıkları dava uğruna bedel ödemişlerdir.kimisi işkence tezgahlarında katledilmiş,kimisi sokak ortasında katledilmiş,kimisi ücra köşelerde katledimiş ki,bir çoklarının mezarı bile belli değil,kimiside ülkedeki karanlıklık çetelerce kaybedilmiştir.evet türkiyedeki sistem devrimcilere,sosyalistlere çokça malzeme verdiği halde sistemin bu bunanımlarını örgütlü nicel ve nitel bir güce dönüştürecekleri yerde aksine ne yazıkki hareket dibe vurmuştur.ancak ben burda idolojiyi tartışıyorum,araçları değil.sizse sadece araçların çözüm getiremeyeceklerini savunuyorsunuz.ilerde mutlaka ülke koşulların uygun doğru bir yapı mutlaka ortaya çıkacaktır. şimdi siz sosyalizm de neyin teknik olarak uygulanamayacağını ileri sürüyorsunuz?chp de size bunlarımı öğretiyorlar?ne uygulanamaz?üretim araçlarındaki özel mülkiyetin ortadan kaldırılarak toplumsal mülkiyete dönüştürülmesimi?parasız, demokratik ve anadilde bilimsel bir eğitimmi?tarım programı ve politikalarımı?sağlık sistemimi?insanca ve onurluca yaşam hakkımı?artı-değerin olmadığı ve herkesin harcadığı emeğe ve yaptığı işe göre ücret almasımı?örnekleri çoğaltabiliriz. bu saydıklarımdan hangisinin size göre teknik açıdan uygulanması olanaksızdır?eğerki sosyalizmin gerçekliğini redediyorsanız bilimi redediyorsunuz demektir.çünkü kapitalizm dünya üzerinde ebedi değildir,mutlaka oda dönemini tamamlayacaktır.bir sağcı fransız profesör bile gelececek çağın sosyalizm çağı olduğuna dair açıklamalar yaptı.ayrıca şunuda kısaca hatırlatmak isterim;sivasta madımak oteli yangınında chp nin öncelleri iktidar ortağıydılar.ne yapabileceklerini hepimiz gördük.... Sayin Garcia, oncelikle sozlerinize dikkat edin, tartisirken ben size boyle rencide edici laflar etmiyorum.Bana kimse bir sey ogretmek zorunda degil.Ben kendi fikirlerimle katkida bulnur ve kendimden verebildigim ne varsa veririm.Bazilari gibi birileri bir sey yapsinda ben de oy vereyim diyenlerden degilim, bu bir; ikincisi sizin soylediginiz ortamin olusmasi icin yuz yil mi bekleyecegiz?Bizim de bir sey yapmamiz gerekmiyor mu?O dediginiz ortam nasil hazirlanir?Kendiliginden olusmasini beklerseniz cok beklersiniz; ucuncusu tarim, saglik, egitim vs konularinda CHP'nin politikalari oyle sandiginiz gibi adaletsiz politikalar degildir.SAdece gercekcidir.Tam esitlik ve adalet sisteminin olusmasi icin en az bes yil daha IMf'den kurtulamayacagimizi, ama bir donemi atlattiktan sonra bagimsiz bir ekononmimizin olabilecegini CHP durustce soyler.Elli yilin pisligi bir yilda temizlenemez, sizin saydiklariniz sadece bir temenniidir,bunlara nasil ulasilacagini kimse anlatmaz."parasiz esit egitim istiyoruz", ama nasil?"Parasiz saglik istiyoruz" evet ben de istiyorum ama nasil? Ortada sunulan bir proje yok. "bak kardesim bu da boyle olacak, bunlar kaynaklar bunlar ihtiyaclar soyle dagitacagiz, soyle bir sistem kuracagiz" diyen yok.Bana proje gerek, yuz yil beklemek ve ortam olusmasini beklemek degil.Ortam olusursa zaten herkes yapar. bahsettiginiz iskenceler, kayiplar, baskilar ve her turlu sindirmeye gecmis yillarda bizzat CHP'liler de maruz kalmistir ve kalmaya da devam ediyorlar.Bugunun lumpen sosyalistleri degil, bu da dort. Madimak yanigininda neden CHP'yi sucluyorsunuz?POlis teskilatinin ne durumda oldugu belli degil mi?ERdal Inonu telefonla gerekenin yapilmasi icin direktifler vermis ve polisler olaya aldirmamislarsa bunu CHP yapti diyebilir misiniz? Meclis tutanaklarina bakin, CHP kac tane soru, arastirma onergesi vermis ve AKP tarafindan hemen reddedilmis. Size yzdigim daha onceki mesajlari fazla dikkatli okumamissiniz ayrica, (merdiven meselesi).Cevabiniza cevap orada var zaten. murat2308 23.07.2006, 01:42 bir alevi nası akp ye oy verir mi acaba bu yüzde 12 nin içinde hiç var mı merak ediyorm munzur6262 24.07.2006, 16:47 sayın munzur6262. Yazdıklarını elimden geldiğince takip ediyorum ve dikkat ettim her konuda mutlaka kürt-kürt devleti hakkında görüşlerinizi dile getirmişsiniz. ama ne anteresandırki Forumun adı ALEVİFORUM ve galiba sizde alevisinizi ama aleviliği öven hiçbir yazınıza denk gelmedim. siz birey olarak kendi kültürünüzü savunmaktan acizken neden kürt halkı için bu kadar tepki gösteriyorsunuz anlamış değilim. Etrafımızda yaşayan kişiler içinde en insancıl olan aleviler değilmidir, ekmeğini, aşını, sevgisini, evini herkesi kendiisi gibi bildiği için gene herkesle paylayaşan kaç insan vardır etrafınızda. Burda kürt kökenli arkadaşlarımza yada bu ülke sınırları içinde yaşayan kürt kökenli kişilere kimsenin sadece ve sadece kürt olduğundan dolayı ne dışladığını nede sayggısızlık yaptığını görmedim. Milli sınırları yoka sayıp Ülkeyi bölmeye çalışan kişilere sizler nasıl destek verebiliyorsunuz. Savunmuş olduğunuz bu illegal örgüt sanıyormusunuzki kürt devleti kurulduğunda sizleride yanlarına alacaklar. İnanın yanılıyorsunuz. Olurda birgün (ki umarım asla olmaz, ülke sınırları içerinde herkes kardeştir ve öyle kalmalı) Sizin kurulmasını temenni ettiğiniz Kürt devleti kurulursa inşallah en yakınınızda kürt Arkadaşınız sizi vurmaz. Sadece ve sadece alevi oldukları için evlerinden silahlarla, geceleri evleri taşlanarak, okula giderken yolları kesilerek korkutulan kişileri hiç duydunuzmu sayın munzur6262, eğer duymadınızsa bilin o zaman, ben yaşadım siz sadece bilmekle yetinin, umarım hepte bilmekle yetinirsiniz. eğer herkes kendi hayatı için çabalamış olsaydı, inanın kimsenin bir başkasını savunmaya ihtiyacı kalmazdı. Türk toplumu ne yazıkki hiç birzaman üretken olamadı, hep birilerinin lokmasıyla yada ümidiyle yetindi.Bakın burda kürt,türk, alevi,sünni ayrımı yapmadan herkesi eleştiriyorum. Hazırı yemeye alıştırılmış bir toplumuz. Hani olurda bu yazdıklarımı okursanız, tavrım sizin şahsınızadır, bunu bilesiniz.ne zaman kürt devleti ile ilgili bir açıklama yapmışım.bunu ispat ederseniz sevinirim siz benim yazdıklarımı ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.artı benim kendi kültürümü savunmakta aciz olduğum kanısına nerden varıyorsunuz?meryem hanım yazdıklarımı iyi oku sen buralarda kendi düşüncelerini yine seninle aynı aynı düşüncelere sahip olan insanlara alıp satarken .farkında bile olamayacağın bir yerlerde ben kendi öz kimliğime gereken değeri veriyorum. aslında siz ve sizin gibi alevi olduğunu sanal alemlerde dile getiren insanlar,bu kültür için bir şeyler yapmış olsalardı.belkide bu duruma gelmezdik.artı benim kürt kimliğimi öne plana çıkarmam sizi alakadar etmez.siz ve sizin gibiler beni ısrarla türkçülük propagandasına alet etmek istedikçe.ben ısrarla kürt olduğu her fırsatta dile getireceğiden emin olun.senin bahsettiğin o insanlardan benimde haberim var.ama bunu genelleme yaparak bir ırkın geneline bağlayamasın.nasılki sivasta ,çorumda maraşta yapılanları bu ülkede yaşan türk milletine maledemeyeceğimiz gibi.herkesin sizin gibi düşünmesini bekleyemesiniz.yazılarımıda bundan sonra iyi analiz edin. garcia 26.07.2006, 21:15 Sayin Garcia, oncelikle sozlerinize dikkat edin, tartisirken ben size boyle rencide edici laflar etmiyorum.Bana kimse bir sey ogretmek zorunda degil.Ben kendi fikirlerimle katkida bulnur ve kendimden verebildigim ne varsa veririm.Bazilari gibi birileri bir sey yapsinda ben de oy vereyim diyenlerden degilim, bu bir; ikincisi sizin soylediginiz ortamin olusmasi icin yuz yil mi bekleyecegiz?Bizim de bir sey yapmamiz gerekmiyor mu?O dediginiz ortam nasil hazirlanir?Kendiliginden olusmasini beklerseniz cok beklersiniz; ucuncusu tarim, saglik, egitim vs konularinda CHP'nin politikalari oyle sandiginiz gibi adaletsiz politikalar degildir.SAdece gercekcidir.Tam esitlik ve adalet sisteminin olusmasi icin en az bes yil daha IMf'den kurtulamayacagimizi, ama bir donemi atlattiktan sonra bagimsiz bir ekononmimizin olabilecegini CHP durustce soyler.Elli yilin pisligi bir yilda temizlenemez, sizin saydiklariniz sadece bir temenniidir,bunlara nasil ulasilacagini kimse anlatmaz."parasiz esit egitim istiyoruz", ama nasil?"Parasiz saglik istiyoruz" evet ben de istiyorum ama nasil? Ortada sunulan bir proje yok. "bak kardesim bu da boyle olacak, bunlar kaynaklar bunlar ihtiyaclar soyle dagitacagiz, soyle bir sistem kuracagiz" diyen yok.Bana proje gerek, yuz yil beklemek ve ortam olusmasini beklemek degil.Ortam olusursa zaten herkes yapar. bahsettiginiz iskenceler, kayiplar, baskilar ve her turlu sindirmeye gecmis yillarda bizzat CHP'liler de maruz kalmistir ve kalmaya da devam ediyorlar.Bugunun lumpen sosyalistleri degil, bu da dort. Madimak yanigininda neden CHP'yi sucluyorsunuz?POlis teskilatinin ne durumda oldugu belli degil mi?ERdal Inonu telefonla gerekenin yapilmasi icin direktifler vermis ve polisler olaya aldirmamislarsa bunu CHP yapti diyebilir misiniz? Meclis tutanaklarina bakin, CHP kac tane soru, arastirma onergesi vermis ve AKP tarafindan hemen reddedilmis. Size yzdigim daha onceki mesajlari fazla dikkatli okumamissiniz ayrica, (merdiven meselesi).Cevabiniza cevap orada var zaten. sayın demircan öncelikle şu sizin yaklaşım tarzınızdan bahsedelim öyleyse;karşınızdaki insanın kültür,seviye ve bilinç düzeyini bilmeden,ukalaca davranıp,eksi puan veren sizsiniz(tabiiki bu sizin bileceğiniz iş ama,rüzgar eken fırtına biçer,yani herkes puanlama yapabilir) bu bir.bende çok roman okudum deyipte,karşınızdaki insanın alternatif düşüncelerini küçümseyen gene sizsiniz bu iki,.ancak ben artniyet aramadığım için konuyla ilgili uyarı yapmadım.ayrıca yazdığım yazıda rencide edici birşey yok.ancak siz bana eski bir fıkrayı hatırlattınız:şimdi iki kör dolma yiyormuş,körlerden bir tanesi demişki:''arkadaş sen dolmaları ikişer ikişer yiyorsun'',hemen diğeri yanıt vermiş demişki:''arkadaş benimde, seninde gözümüz kör nerden anladın dolmaları ikişer,ikişer yediğimi'' demiş,bunun üzerine diğeri yanıt vermiş:''ben kendimden pay biçiyorumda ondan'' demiş. herkese üyesi olduğu partide birşeyler öğretirler,doğru yada yanlış.demekki siz ''chp de size bunlarımı öğretiyorlar'' diye sorduğumda,kendinizden pay biçerek bunu bir ''rencide olma'' nedeni sayarak benim sorduğum soruyuda kendi amacınıza yönelik olduğunu düşündünüz. sayın demir can sosyalizm,ben şu tarihte geleceğim demiyor.ayrıca değil bir asır, beş asır sonrada gelse,bu hayatın gerçeklerini ve doğru olan ideolojinin hangisi olduğunu değiştirmez. siyasi literatürde,üstün ve ırak gerçekleri gözardı ederek günün ve dönemin çıkarlarına göre politika yapanlara oportünist diyorlar.birde eğerki bilmiyorsanız size söyleyim;sosyalizmle,kapitalizm arasında,hiç bir basamak,aşama,merdiven yoktur.tabiiki her nekadar sosyalist olmasada ve eğerki olacaksa anti-emperyalist,demokratik yönetimede karşı değilim.ancak buda chpnin becerebileceği şey değil.çünkü chp nin başına venezuelladan chavez ithal edemeyiz.zaten chpnin içinde chavez gibi tutarlı bir anti-emperyalist ve tutarlı bir toplumcu lider adayı olsa bile hemen ayağını kaydırıp ekarte ederler.birde zaten böyle bir adayda yok. KURŞUNveli 26.07.2006, 21:52 canlar sivas olaylarıyla chp nin hiçbir alakası yok...ozamanlar shp-dyp vardı...chp suçsuz mu hayır tabi ki bu olayda pütün partiler suçlu ama bir partiyle alakalı birşey değil ...devlet suçlu...asker suçlu ..polis suçlu...ve yobazların peşinden giden halk suçlu... Azrail 27.07.2006, 10:55 bir alevi nası akp ye oy verir mi acaba bu yüzde 12 nin içinde hiç var mı merak ediyormkendi düşüncesidir oy verir, fakat üye olabilmek için alevi olma sartı aranmıyor, yani diğer bir degişle herkes alevi degil burada bunu biliyorsunuz, şir_i yezdan 27.07.2006, 13:02 bakın arkadaslar aranıza yenı katıldım ama su akp oy verenlerınıze sasıyorum daha 4 eylul 1996 da karacahmet dergahını yıkmaya gelen kişi oy verdıgınız partının lıderı (o zaman saadeet partısı ıstanbul buyuksehır beledıye baskanıyddı)degılmıyıdı bence bı daha dusunun lutfen Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) O Zaman Chp Nin Basinda Erdal Inonu Vardi Rivayete Gore Madimak Otelinde Arif Sagda Vardi 39 KİŞİ Nasi Oldude Arif Sag Kurtuldu Bence Erdal Inonuye Haber Verildigi Soyleniyo Eger Dogru Ise Erdal Inonu Bunu Engellerdi Acaba Sizce Neden Engellemedi Veya Niye Engelliyemedi KURŞUNveli 27.07.2006, 20:31 bakın arkadaslar aranıza yenı katıldım ama su akp oy verenlerınıze sasıyorum daha 4 eylul 1996 da karacahmet dergahını yıkmaya gelen kişi oy verdıgınız partının lıderı (o zaman saadeet partısı ıstanbul buyuksehır beledıye baskanıyddı)degılmıyıdı bence bı daha dusunun lutfen Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) O Zaman SHP Nin Basinda Erdal Inonu Vardi Rivayete Gore Madimak Otelinde Arif Sagda Vardi 39 KİŞİ Nasi Oldude Arif Sag Kurtuldu Bence Erdal Inonuye Haber Verildigi Soyleniyo Eger Dogru Ise Erdal Inonu Bunu Engellerdi Acaba Sizce Neden Engellemedi Veya Niye Engelliyemedi neden engelleyemediğini heralde inönü de bilmiyordur can...demekki onun üstünde de bilmediğimiz güçler vardı... şir_i yezdan 30.07.2006, 13:47 bak can tabıkı bı tek chp ye yuklenmek dogru olmaz ama o zaman erdal ınonu basbakan yardımcısı ıdı askerıye ıle madımak otelıde bırbırıne yakın dı bıde arıf sag olayı varkı o otelden nası cıktıda 39 kişi kaldı anlamdıgım nokta o benım SarıVatoz 30.07.2006, 13:51 Koministlere oy veririm; Malum DÜZEN DEĞİŞSİN Bizim açımızdan pek bir şey fark etmesede Nesimi 30.07.2006, 14:00 Gönlüm ırkçı olmayan halkların kardeşliğini savunan, eşit hakça paylaşımdan yana sosyal devleti kabul eden bir ittifak Emep+Ödp+Sdp+Dehap+Shp+sivil derneklerden oluşan bir yapılanma. CHP gibi sol isimli sağ partiye alternatif olarak güzel bir ittifak olur. şir_i yezdan 30.07.2006, 14:13 dedıgın partılerın içinde bişekılde pkk ya destek saglayan kişiler var gene bu partılerın arasında en ıyısı dsp ve chp dır sol ittifak dedıgın partıler dıyarbakırda pkk bayragı altındakı mıtınge katılıyo Nesimi 30.07.2006, 20:26 Demokrasİ reel_el 31.07.2006, 09:39 Bene oyumu sol ittifaka verecegim.Tüm halkların eşit haklarla temsil edilmesini savunan bu oluşuma destek vererek insanların ölümüne dur diyecegini ve ülkemizin ezilen halklarının daha iyi bir yaşam daha iyi bir gelecek sunacagına inanıyorum Halkların barış içinde yaşaması için bir güvercinde siz uçurun aksakal 31.07.2006, 10:22 Al birini vur ötekine hepsinin tek sevdası var oda KOLTUK. Hepsinin canı cehenneme ausebell 31.07.2006, 13:02 DoĞru SÖylemİŞsİn Dostum Legal DÜzen İÇerİnde ÇÖzÜm Getİrebİlecek Bİr Partİ Bulunmuyor.o YÜzden İkİ SeÇİmde OlduĞu Gİbİ Oy Kullanmaya Gİtmeden Tepkİmİ VereceĞİm gotyak 31.07.2006, 13:07 size sunu söyleyim siyaset igrenc bir olgudur kimsenin yönetilmeye ihtiyacı yoktur. her insan kendi iradesine göre davranabilir ama siz yok ben illa sömürücü bir parti için cabalıyorum beni batırsın istiyorum diyorsanız ne mutlu size şir_i yezdan 01.08.2006, 10:13 ya pkkk yanlısı tabıkı bıtek deehap ve o ıttıfak partılerındeyok mesala suankı içişleri bakanı aksu pkk nın adamıdır ama genede ne olursa olsun bu ulke bızım ulkemız ve bu ulkeyı asla boldurmeyız dehap madem sucsuz bı partı atsın o zaman içindekı pkk yanlılarını ve gercek bır türkıye cumhurıyetı partısıne donsun ulalıgenç 01.08.2006, 11:11 Kararsızlar oyu çok fazla hangi partiye yüklenseler onu iktidar yaparlar valla.. şir_i yezdan 01.08.2006, 13:01 turkıyede kararsız kişi fazla yok gercı ben hangı partıye oy verecegımı bılmıyom ama chp gozukuyo ama genelde kişiler aılerının verdıgı partıye yada kendı gıbı oldukları partıye mesala turbanlıların kı ak partı ve saadet partısı onlara oyunu verıyo mıllıyetcıler mhp ve dyp ye solcuların kı genelde chp dsp arasında gıdıyo turkıyede kararsız ınsan cok az var genelde coguda zaten menfaat partısı adrıyo DEMIR CAN 04.08.2006, 21:52 sayın demircan öncelikle şu sizin yaklaşım tarzınızdan bahsedelim öyleyse;karşınızdaki insanın kültür,seviye ve bilinç düzeyini bilmeden,ukalaca davranıp,eksi puan veren sizsiniz(tabiiki bu sizin bileceğiniz iş ama,rüzgar eken fırtına biçer,yani herkes puanlama yapabilir) bu bir.bende çok roman okudum deyipte,karşınızdaki insanın alternatif düşüncelerini küçümseyen gene sizsiniz bu iki,.ancak ben artniyet aramadığım için konuyla ilgili uyarı yapmadım.ayrıca yazdığım yazıda rencide edici birşey yok.ancak siz bana eski bir fıkrayı hatırlattınız:şimdi iki kör dolma yiyormuş,körlerden bir tanesi demişki:''arkadaş sen dolmaları ikişer ikişer yiyorsun'',hemen diğeri yanıt vermiş demişki:''arkadaş benimde, seninde gözümüz kör nerden anladın dolmaları ikişer,ikişer yediğimi'' demiş,bunun üzerine diğeri yanıt vermiş:''ben kendimden pay biçiyorumda ondan'' demiş. herkese üyesi olduğu partide birşeyler öğretirler,doğru yada yanlış.demekki siz ''chp de size bunlarımı öğretiyorlar'' diye sorduğumda,kendinizden pay biçerek bunu bir ''rencide olma'' nedeni sayarak benim sorduğum soruyuda kendi amacınıza yönelik olduğunu düşündünüz. sayın demir can sosyalizm,ben şu tarihte geleceğim demiyor.ayrıca değil bir asır, beş asır sonrada gelse,bu hayatın gerçeklerini ve doğru olan ideolojinin hangisi olduğunu değiştirmez. siyasi literatürde,üstün ve ırak gerçekleri gözardı ederek günün ve dönemin çıkarlarına göre politika yapanlara oportünist diyorlar.birde eğerki bilmiyorsanız size söyleyim;sosyalizmle,kapitalizm arasında,hiç bir basamak,aşama,merdiven yoktur.tabiiki her nekadar sosyalist olmasada ve eğerki olacaksa anti-emperyalist,demokratik yönetimede karşı değilim.ancak buda chpnin becerebileceği şey değil.çünkü chp nin başına venezuelladan chavez ithal edemeyiz.zaten chpnin içinde chavez gibi tutarlı bir anti-emperyalist ve tutarlı bir toplumcu lider adayı olsa bile hemen ayağını kaydırıp ekarte ederler.birde zaten böyle bir adayda yok. su ust kisimda yazdiklariniza cevap vermeyecegim, hepsinin cevabi yazistigimiz mesajlarda var.ben neden eksi puan verdigimi bir kac kez acikladim.ve hala dusuncemi degistirecek bir fikir yok yazdiklarinizda.'cok roman okudum'dan kucumseme cikariyorsaniz yaptiginiz cozumleme once sizi kapsar.ukala sozunu sadece iade ediyorum. alt paragrafa gelince; ben 5 asir beklemek istemiyorum, elimden geleni yapiyorum. garcia 05.08.2006, 19:44 su ust kisimda yazdiklariniza cevap vermeyecegim, hepsinin cevabi yazistigimiz mesajlarda var.ben neden eksi puan verdigimi bir kac kez acikladim.ve hala dusuncemi degistirecek bir fikir yok yazdiklarinizda.'cok roman okudum'dan kucumseme cikariyorsaniz yaptiginiz cozumleme once sizi kapsar.ukala sozunu sadece iade ediyorum. alt paragrafa gelince; ben 5 asir beklemek istemiyorum, elimden geleni yapiyorum. sayın demircan,elbette herkes kanaat kullanma hakkına sahiptir.sizde sahipsiniz,ancak benim chp ile ilgili düşüncelerim,sadece zannettiğiniz gibi tepkisel değil,özünde ideolojiktir.bu bir. ikincisi sosyalizme ulaşmak,siyasi bir çaba ve toplumsal biloinçlenmeyle olur.tıpkı leninin dediği gibi ''herkes hak ettiği biçimde yönetilir'' yönetimlerin ve sistemlerin değişimi ve devrim,yeni gelecek olan sistemin çıkarına olduğu kesimlerin yeterli öznel,siyasi bilince ulaşması ve bunun için mücadele etmesiyle mümkün olur. üçüncüsü''ben beş asır beklemek istemiyorum,elimden geleni yapıyorum'' demişsiniz.evet bende beklemek taraftarı değilim sayın demircan,insanlar yaşamdan ve toplumdan ne istediğini bilmeli ve bunun için çaba sarf etmelidir.ancak suya ulaşmak isteyen suya doğru koşar ,çöle doğru değil. Haci 05.08.2006, 19:56 Bugun seçim olsa Demokratlara oyumu verirdim..George Bush'u pek sevmemde..:001_tongu sonakıncı 09.08.2006, 10:14 Benim oyum AKP'ye... Bunun nedeni mezhep falan değil. Hatta dini hassasiyetler de değil. En iyisini onların yapacağını düşünüyorum. Tayyip Erdoğan'ı samimi buluyorum. Vatansever görüyorum... mercan 09.08.2006, 10:20 . En iyisini onların yapacağını düşünüyorum. Tayyip Erdoğan'ı samimi buluyorum. Vatansever görüyorum... evt gerçekten şimdiye kadar başa gelenlerin içinde kendileri için en iyisini onlar yapıyo... sevgili vatan sever erdoğan son derece samimi bi şekilde tüm vatanını satarak bunu gözler önüne seriyo zaten :sarkazm sonakıncı 09.08.2006, 10:24 evt gerçekten şimdiye kadar başa gelenlerin içinde kendileri için en iyisini onlar yapıyo... sevgili vatan sever erdoğan son derece samimi bi şekilde tüm vatanını satarak bunu gözler önüne seriyo zaten :sarkazm Farklı pencereden baktığımız görülüyor :D :D Ama olsun herkes istediğini düşünsün ve sandığa seçimini yansıtsın. Kim kazanırsa ona başarılar... kaybedene de saygı duymak düşer... :thumbup1: serh 09.08.2006, 11:06 Şimdi seçim olsa kimseye oy vermezdim. gelen gideni hep aratıyor. soluda orta soluda tam soluda aynı.... emekci82 09.08.2006, 13:07 bu anketi uyapan arkadaş emeğin partisini koymamışsın ben emep'e oy verirdim gelawej 11.08.2006, 23:11 Sevgili arkadaşlar, aslına bakarsanız bu ülkede bir iktidar partisi var ama işe yaramadığı ortada. Görüldüğü gibi halk kendi kendini yönetme ve bunlardan kurtulma çabasında. En azından ben ve çevremdeki çoğu kişi bu düşüncede. Bunların hiçbirine ihtiyacımız yok inanın. Defolup gitsinler başımızdan. İşte herşey güllük gülistanlık olur o zaman! Sevgi ve saygılarımla... Nesimi 12.08.2006, 01:31 Şimdi seçim olsa kimseye oy vermezdim. gelen gideni hep aratıyor. soluda orta soluda tam soluda aynı.... Tam sol iktidar olmadıki hiç. Sosyalist bir hükmet yada koalisyon ortağı cumhuriyet tarihinde yoktur. Latin amerikada, Avrupa ülkelerinde sosyal demokratlar ve sosyalistler iş başında neden bizm ülkemizdede olmasın... reel_el 12.08.2006, 15:41 bu anketi uyapan arkadaş emeğin partisini koymamışsın ben emep'e oy verirdim Evet arkadaşa katılıyorum Emep neden yok. SEVveDA 12.08.2006, 15:49 vallahi oyumu kullanmaya değecek hiç bi parti bulamıyorum oyüzden hiçbiri. Göksun 12.08.2006, 16:02 arkadaşlar yapmayın her boş oy sağ partilerin iktidardaki yerini dahada sağlamlaştırır.neden boş kullanalım.sağ partilere oy veren insanlar bizim gibi düşünmüyorlar.çoğu inançlarından dolayı ne olusa olsun ben oyumu yine aynı partiye veririm diyorlar.Meydanı boş bırakmamak adına chp DrmdrM 19.08.2006, 23:00 ben yeni üyeyim.ama tavsiye bile olsa ilk okuduğum msjlarda CHPye oy atın,boşa atmayın tarzı yazılara üzüldüm.hadi bence de chpye atacağınıza boşa atın... listede niye shp yok merak ediyorum,mhp var da... Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) emep de yok? SivanA SimyacI 20.08.2006, 12:53 arkadaşlar yapmayın her boş oy sağ partilerin iktidardaki yerini dahada sağlamlaştırır.neden boş kullanalım.sağ partilere oy veren insanlar bizim gibi düşünmüyorlar.çoğu inançlarından dolayı ne olusa olsun ben oyumu yine aynı partiye veririm diyorlar.Meydanı boş bırakmamak adına chp tek yol CHP slush 20.08.2006, 13:30 ben yeni üyeyim.ama tavsiye bile olsa ilk okuduğum msjlarda CHPye oy atın,boşa atmayın tarzı yazılara üzüldüm.hadi bence de chpye atacağınıza boşa atın...listede niye shp yok merak ediyorum,mhp var da... emep de yok? Emep var mi??? Birilerinin mirasi uzerine oturdular..Her konferansinda celiskiler Sonucta bir partiye yamandilar.. Dehap catisi altinda yukarida konulmus Shp ve Emep.. Rose 20.08.2006, 13:40 bende chp ye atardım oyumu şuanda ondan başka barajı aşacak sol kimliğini kaybet üzerede olsa başka parti göremiyorum. hiç yoktan bizim görüşlerimizi azda olsa yansıtıyor. casdemurmur 20.08.2006, 14:03 walla herkesin düşüncesi kendine de, ben bundan önceki seçimde chp ye atmıştım oyumu..yine de ona atarım .. Umudum_Sende 21.08.2006, 09:59 arkadaşlar bana göre de şuan oy atılacak tek parti var oda cumhuriyet halk partisi... ne bileyim diğer partilere yani sol parti görünümünde olan ancak hiç bir etkiye sahip olmayan partilere oy kullanmak oyu zayi etmekten başka bi işe yaramaz diye düşünüyorum.. tabi tüm düşüncelere saygımız sonsuzdur... saygılar garcia 22.08.2006, 23:39 Emep var mi??? Birilerinin mirasi uzerine oturdular..Her konferansinda celiskiler Sonucta bir partiye yamandilar.. Dehap catisi altinda yukarida konulmus Shp ve Emep.. işte bu düşüncene katılıyorum.kendileri politika üretemeyenler,başkalarının ürettikleri politikalarla idare ederlerve giderek,kendileri bunu var olmak adına yaparken,sığındıkları kapıda bekleyenlerle aynılaşırlar.... türkiyede gerçekten bir sosyalist örgütlenme yok bence maalesef yok... hepsinin işyerlerinde sokaklarda dağıttıkları bildiriler maalesef,buram buram ekonomizm kokuyor... insanlarımıza alternatif diye sunulan sadece,biraz daha iyileştirilmiş bir kapitalist yaşam... hepsi,hepsi üç beş kuruş fazla ücret alma adına kurmuşlar politikalarını ve tek hedefleri sadece burjuva demokrasisinin kırıntıları... artık okuduğum bütün bildiriler yalnızca fakirlik edebiyatı kokuyor... sosyalizmin esamesi bile okunmuyor,yazılan bildirilerde,afişlerde ... neymiş efendim;insanlar sosyalizm lafını duyunca ürküyormuşta,vay efendim toplum sosyalizmi bilmiyormuşta..peki kim öğretecek sosyalizmi o zaman,hiç bir şey korkularla öğretilemez... ne zamandan beri kendilerine marksist diyenler,kitlelerin bilinçsizliğinin,kendiliğindenciliğinin peşine takılıpta kitle kuyrukçuluğu yapmaya başladılar? reel_el 23.08.2006, 12:55 işte bu düşüncene katılıyorum.kendileri politika üretemeyenler,başkalarının ürettikleri politikalarla idare ederlerve giderek,kendileri bunu var olmak adına yaparken,sığındıkları kapıda bekleyenlerle aynılaşırlar.... türkiyede gerçekten bir sosyalist örgütlenme yok bence maalesef yok... hepsinin işyerlerinde sokaklarda dağıttıkları bildiriler maalesef,buram buram ekonomizm kokuyor... insanlarımıza alternatif diye sunulan sadece,biraz daha iyileştirilmiş bir kapitalist yaşam... hepsi,hepsi üç beş kuruş fazla ücret alma adına kurmuşlar politikalarını ve tek hedefleri sadece burjuva demokrasisinin kırıntıları... artık okuduğum bütün bildiriler yalnızca fakirlik edebiyatı kokuyor... sosyalizmin esamesi bile okunmuyor,yazılan bildirilerde,afişlerde ... neymiş efendim;insanlar sosyalizm lafını duyunca ürküyormuşta,vay efendim toplum sosyalizmi bilmiyormuşta..peki kim öğretecek sosyalizmi o zaman,hiç bir şey korkularla öğretilemez... ne zamandan beri kendilerine marksist diyenler,kitlelerin bilinçsizliğinin,kendiliğindenciliğinin peşine takılıpta kitle kuyrukçuluğu yapmaya başladılar? Bence sosyalist partilere haksızlık yapıldıgı kanısındayım,birilerini eleştirirken alternatif göstermek gerekiyor.Eger gösteremiyorsak yada gösterdigimiz alternatiflerde digerlerinden farklı degilse bu eleştiriler sadece var olan sisteme fayda saglar. Genel bir eleştiride bulunmak istiyorum herkes yeni bir sistemin kurulmasını istiyor.Ama bencil davranarak ben digerlerinden daha fazla istiyorum havasına bürünüyoruz.Ayrıca kimse kimsemsenin politikasını uygulamıyor.Güç birligi yapmak başkasının politikasını uygulamak anlamına gelmez.Burda forumda bulunuyorsak forum yöneticilerinin Milliyetçi bir tavırda bulunmalarını destekledigimiz anlamına gelmez. slush 23.08.2006, 20:05 Bence sosyalist partilere haksızlık yapıldıgı kanısındayım,birilerini eleştirirken alternatif göstermek gerekiyor.Eger gösteremiyorsak yada gösterdigimiz alternatiflerde digerlerinden farklı degilse bu eleştiriler sadece var olan sisteme fayda saglar. Genel bir eleştiride bulunmak istiyorum herkes yeni bir sistemin kurulmasını istiyor.Ama bencil davranarak ben digerlerinden daha fazla istiyorum havasına bürünüyoruz.Ayrıca kimse kimsemsenin politikasını uygulamıyor.Güç birligi yapmak başkasının politikasını uygulamak anlamına gelmez.Burda forumda bulunuyorsak forum yöneticilerinin Milliyetçi bir tavırda bulunmalarını destekledigimiz anlamına gelmez. Emep mi sosyalist parti?? Emepin su anda bulundugu konumla beraber gecmisinide biraz irdelemek lazim THKO nun devami olarak TDKP IO ve TDKP donemi ve bu surecte cikarmis olduklari Konferans Belgeleri ve Aylik teori dergisi Ozgurluk dunyasi .. illegal iken Kurulmus olan sosyalist partile yaptiklari elestirelerin %1 bile yapmadik onlara...Sana bisey diyeyim mi Reel Chp levent tuzele desinki gelin secimde ittifak yapalim size 3 milletvekili dunden razilar:001_rolle Politikalarini degistiriyorsun ve buna guc birligi diyorsun peki kurultayda ikinci bir liste cikariyorlar diye niye tasfiye ediyorsun liste cikaranlari... Bumudur parti ici demokrasi... yada Tumtis-is secimlerinde yapilanlar... Yazilacak cok sey varda bu konu altinda olmaz... keanu_1907 23.08.2006, 20:57 alayına isyan ölümüne CHP kimn başında bulunduğu önemli değil küfür edip sövsemde heryerde eleştirip kızsamda chp den dönmem garcia 23.08.2006, 23:33 Emep mi sosyalist parti?? Emepin su anda bulundugu konumla beraber gecmisinide biraz irdelemek lazim THKO nun devami olarak TDKP IO ve TDKP donemi ve bu surecte cikarmis olduklari Konferans Belgeleri ve Aylik teori dergisi Ozgurluk dunyasi .. illegal iken Kurulmus olan sosyalist partile yaptiklari elestirelerin %1 bile yapmadik onlara...Sana bisey diyeyim mi Reel Chp levent tuzele desinki gelin secimde ittifak yapalim size 3 milletvekili dunden razilar:001_rolle Politikalarini degistiriyorsun ve buna guc birligi diyorsun peki kurultayda ikinci bir liste cikariyorlar diye niye tasfiye ediyorsun liste cikaranlari... Bumudur parti ici demokrasi... yada Tumtis-is secimlerinde yapilanlar... Yazilacak cok sey varda bu konu altinda olmaz... slush arkadaşım,yazdıklarına katılmış olmakla birlikte birşeyleri,her nekadar egemenler avucunun içi gibi bilsede ve artık birilerinin egemen sınıflardan ve sistemden gizlenecek hiç bir şeyi kalmamış olsada genede üstü kapalı olarak yazmanın ilke olarak daha doğru olacağını düşünüyorum.üzülerek söylüyorum ama ülkemizde kısa vadede değişecek bir durum değil,çünkü bütün dünyada bir tasfiye hareketi var.bunun başınıda birilerinin yere göğe sığdıramadıkları(belki yurt dışındaki aktivistleri oraya sığındığındandır) KPD(almanya komünist partisi) çekiyor.ancak dünyada bir tasfiye süreci var ve bu süreç ister legal olsun,ister illegal örgütlenmesi sağlam olmayan(özelliklede ideolojik anlamda) bir çok franksiyonu içine çekiyor.birlik ve mücadele dergisinde ispanya temsilcisi raul marco çarşaf,çarşaf yazıyor,diyorki İKP/ML şu,şu sebeplerden dolayı tasviye oldu vay efendim bir tane devlet ajanı parti içerisinde tasfiyeci düşünceleri geliştirdi,şöyle oldu,böyle oldu.hiç kimse çıkıpta partide bunlar olurken sen partinin neresindeydin?diye sormuyor.halbuki raul marco tasfiye olan İKP/ML nin en yetkili merkez komite üyesiydi yani genel sekreterdi.herhalde parti elden giderken uyku hastalığına yakalanmıştı. tümtiste gelişen sürece gelince:slush arkadaşım bahsettiğiniz partideki süreç yeni başlamadı,değişimlerde,değişenlerde yeni değişmedi.entrikalar,politik ayak oyunları ve muhalifleri yıldırma politikalarıda yeni olmadı.ancak tümtis sürecinde ayrılanlanların daha önce hiçbirşeye tepki göstermedikleri gibi,bir çoğu sürdürülen politika ve uygulamalara alet oldular.hatta bazıları kendisinden istenen şeyin devrimci ahlak ve devrimci sorumluluğa uyup uymadığını düşünmeden maşa olarak kullanıldılar.yani onlarda yıllardır derin uykularında uyuyordu.kralın çıplak olduğunu fark edenler çok geç farketti ama ben genede çoğunun bunu dahi fark edebildiklerini sanmıyorum.ancak yazdıklarımı yanlış anlama ben sadece üstü kapalıda olsa, sadece süreci kısaca değerlendirdim. reel arkadaşa ayrıca yanıt yazmıyorum ve diyorumki marksizmin kendisi bir alternatiftir.partiler isimleri ve lafızda ucundan sosyalizmden bahsetmekle marksist olmazlar,ideolojileri,pratikleri ve politik duruşlarıyla olurlar.amacım kimseyi kötülemek değil,ancak ben sizin bu sol ittifak dediğiniz ittifakın hangi amaç ve kriterler doğrultusunda kurulduğunu anlayamadım.birde sizin bahsettiğiniz bu ittifakın bileşenleri tek başına seçime girmiş olsalardı acaba kaç oy alırlardı?evet biri diğer ikisinden yüzlerce kat büyük bir parti.bu güce tapmak değilse nedir? uysalengin 23.08.2006, 23:58 Arkadaşlar objektif olmak lazım bu konuda. Ben şuanki başbakanın istanbul büyükşehir belediye başkanı iken Karaca Ahmet derğahını yıktırmaya çalıştığı günü unutmadım ama tarafsız olursak adamlar iktidarda gerçekten çalışıyor. CHP nin şuanki genel başkanı başbakan olsa bukadar istikrarlı olamazdı benim görüşüm oyüzden bence şimdilik AKP. CHP genel başkanı değişene kadar. slush 24.08.2006, 01:00 slush arkadaşım,yazdıklarına katılmış olmakla birlikte birşeyleri,her nekadar egemenler avucunun içi gibi bilsede ve artık birilerinin egemen sınıflardan ve sistemden gizlenecek hiç bir şeyi kalmamış olsada genede üstü kapalı olarak yazmanın ilke olarak daha doğru olacağını düşünüyorum. tümtiste gelişen sürece gelince:slush arkadaşım bahsettiğiniz partideki süreç yeni başlamadı,değişimlerde,değişenlerde yeni değişmedi.entrikalar,politik ayak oyunları ve muhalifleri yıldırma politikalarıda yeni olmadı.ancak tümtis sürecinde ayrılanlanların daha önce hiçbirşeye tepki göstermedikleri gibi,bir çoğu sürdürülen politika ve uygulamalara alet oldular.hatta bazıları kendisinden istenen şeyin devrimci ahlak ve devrimci sorumluluğa uyup uymadığını düşünmeden maşa olarak kullanıldılar.yani onlarda yıllardır derin uykularında uyuyordu.kralın çıplak olduğunu fark edenler çok geç farketti ama ben genede çoğunun bunu dahi fark edebildiklerini sanmıyorum.ancak yazdıklarımı yanlış anlama ben sadece üstü kapalıda olsa, sadece süreci kısaca değerlendirdim. Garcia, ilkesel olarak katiliyorum.. Zaten bir Emepli arkadasta yok muhatap olarak.. Parti icindeki tasfiyeler ayak oyunlari tabiki yeni degil kopmalar olmustur benim bahsettigim parti icindeki demokrasinin olmamasi ve ikinci liste cikaranlarin tasfiye edilimesi... Tumtis topcunun onderligi (!?) yandaslarin gelip basmasi iscilerin tartaklanmasi hatta bicaklanmaya kadar giden surec... Sendikacilik 1- iscinin ekonomik cikarlarini dusunursun sadece ekonomik 2- Ulkenin siyasi olaylara mudahale edersin Ulkemizdeki birinci maddenin yarisi bile yapilmiyor.. Mezarda emeklilige karsi yapilan mitingden isci sinifindan cok ogrenci vardi Ankara kizilayda... Sana katiliyorum turkiyede gerçekten bir sosyalist örgütlenme yok ..!!! reel_el 24.08.2006, 10:26 Gerçek anlamda sosyalist yapılanmanın olmadıgı zaten Türkiyedeki sol ve sosyalist partilerin aldıgı oylardan ve boykot eden illegal örgütlerin durumundan belli.Bu durum ortadayken sanki bu olayın sorumlusu Emepmiş diye gösterilmesine karşıyım.Alternatif dedigim birçok legal ve illegal örgüt var hangisi başarılı olmuşta Emep yada diger sosyalist örgütler yada dernekler destek vermemiştir.Tekrar belirtiyorum ben senden daha fazla sosyalizmi istiyorum havasına bürünmeyelim.Bütün sosyalist örgütlerin az yada çok katkısını oldugunu düşünüyorum ama halkı arkasından sürükleyecek bir parti yada örgüt şu an için yok bunu başaramayan bu oluşumlar şu an bizimde tartıştıgımız gibi kendi içinde hergün yeni bir bölünmeye yada rakip gördügü partiyi bölmekle meşkuller. Slush arkadaşın Ankara Kızılaydaki mitingde işçiden çok ögrenci vardı sözü üzerinede bir kaç kelime söylemek istiyorum Bu ögrenciler herzaman çogunlukta ama bunlar işçi konumuna geçmiyorlarmı,işçi olduktan sonra elini ayagını çekiyorlar.Ögrencilerin katılımı elbette dogru ama sizlerinde bildigi gibi ögenci tüketici konumunda.Para kazanmaya başlayınca bencillikte başlıyor yada işten atılma korkusu olunca artık herkes kendi hayatını düşünmeye başlıyor.Temel yaklaşım işçi sınıfının bu önderligi ele almasını saglamaktır. Bu oluşumu saglamak için bir örgüt bildiri dagıtıyor,bir örgüt silahlı mücadele yürütüyor,bir örgüt mahalle çalışması yapıyor,birisi askerlerin gelmesini bekliyor,birisi sendikalarda örgütleniyor,biriside artık tesadüfe bırakmış durumda.Bu saydıklarımın hepsinin az yada çok eksiklikleri olabilir.Ama işçiler,işsizler,ezilen kesimin bu oluşumlara destek vermek konusunda çekimser davranması göz önündeyken.Var olan kazanımları elde tutmak yada bunları geliştirmek için yapılan çalışmaları küçümsemek yada görmezden gelmek fayda saglamadıgı gibi işçi sınıfını mücadeleden koparmaktadır gülsün 24.08.2006, 10:38 valla ben canım ecevitimin partisine veririm yaşa sen d.s.p Serkan_Devrim 24.08.2006, 10:58 valla ben canım ecevitimin partisine veririm yaşa sen d.s.pumarım yaşar ama işi zor. :yamukgul: slush 24.08.2006, 12:32 Gerçek anlamda sosyalist yapılanmanın olmadıgı zaten Türkiyedeki sol ve sosyalist partilerin aldıgı oylardan ve boykot eden illegal örgütlerin durumundan belli.Bu durum ortadayken sanki bu olayın sorumlusu Emepmiş diye gösterilmesine karşıyım.Alternatif dedigim birçok legal ve illegal örgüt var hangisi başarılı olmuşta Emep yada diger sosyalist örgütler yada dernekler destek vermemiştir.Tekrar belirtiyorum ben senden daha fazla sosyalizmi istiyorum havasına bürünmeyelim.Bütün sosyalist örgütlerin az yada çok katkısını oldugunu düşünüyorum ama halkı arkasından sürükleyecek bir parti yada örgüt şu an için yok bunu başaramayan bu oluşumlar şu an bizimde tartıştıgımız gibi kendi içinde hergün yeni bir bölünmeye yada rakip gördügü partiyi bölmekle meşkuller. Slush arkadaşın Ankara Kızılaydaki mitingde işçiden çok ögrenci vardı sözü üzerinede bir kaç kelime söylemek istiyorum Bu ögrenciler herzaman çogunlukta ama bunlar işçi konumuna geçmiyorlarmı,işçi olduktan sonra elini ayagını çekiyorlar.Ögrencilerin katılımı elbette dogru ama sizlerinde bildigi gibi ögenci tüketici konumunda.Para kazanmaya başlayınca bencillikte başlıyor yada işten atılma korkusu olunca artık herkes kendi hayatını düşünmeye başlıyor.Temel yaklaşım işçi sınıfının bu önderligi ele almasını saglamaktır. Bu oluşumu saglamak için bir örgüt bildiri dagıtıyor,bir örgüt silahlı mücadele yürütüyor,bir örgüt mahalle çalışması yapıyor,birisi askerlerin gelmesini bekliyor,birisi sendikalarda örgütleniyor,biriside artık tesadüfe bırakmış durumda.Bu saydıklarımın hepsinin az yada çok eksiklikleri olabilir.Ama işçiler,işsizler,ezilen kesimin bu oluşumlara destek vermek konusunda çekimser davranması göz önündeyken.Var olan kazanımları elde tutmak yada bunları geliştirmek için yapılan çalışmaları küçümsemek yada görmezden gelmek fayda saglamadıgı gibi işçi sınıfını mücadeleden koparmaktadır Bir arkadas neden emep yok demis onun uzerinden gerceklesen bir tartisma... Ama emep yola cikarken koydugu hedeflerle bugunku bulundugu nokta bence irdelenmesi gereken bir hareket.. Koltuklarda oturanlar bugun hala biz suyuz buyuz edebiyati yapmakta 4/2 mk hikayesini anlatmaktadir... Ankadaki eylemdeki ogrencilerin daha cok katilmasi onlari kucuk burjuva olarak nitelendirmekten cok iscilerin kendi hatta cocukalarin hayatlari ile ilgili cikan kanuna karsi sessiz kalmasi hakkini arayamamisidir. Cikan yasayi kabul etmislerdir... Mezarda emeklilik yasasina karsi birtakim eylemler gerceklestire bilinirdi genel greve kadar. Ama bunlarin hicbiri yapilmadi.. Nedeni Sari sendika mi diyeceksiniz peki diger emekten yana olan partiler orgutler v.s kendilerini isci sinifinin onderi koyanlar demekki yeterince calisma yapilmamis.. Koltuk sevdalari , kucuk olsun benim olsun .... kaygilari yuzunden...Neden turkiyede bu kadar cok orgut siyasi parti varken toplam oy orani dusuk..? Bunun cevabini verebilirmsin reel kavaklı 24.08.2006, 13:10 ben ne olursa olsun C.H.P aleyna08 24.08.2006, 13:46 E tabiiki AKP..... Umudum_Sende 24.08.2006, 13:53 http://img213.imageshack.us/img213/6646/chpsd4.gif (http://imageshack.us) garcia 24.08.2006, 23:06 Gerçek anlamda sosyalist yapılanmanın olmadıgı zaten Türkiyedeki sol ve sosyalist partilerin aldıgı oylardan ve boykot eden illegal örgütlerin durumundan belli.Bu durum ortadayken sanki bu olayın sorumlusu Emepmiş diye gösterilmesine karşıyım.Alternatif dedigim birçok legal ve illegal örgüt var hangisi başarılı olmuşta Emep yada diger sosyalist örgütler yada dernekler destek vermemiştir.Tekrar belirtiyorum ben senden daha fazla sosyalizmi istiyorum havasına bürünmeyelim.Bütün sosyalist örgütlerin az yada çok katkısını oldugunu düşünüyorum ama halkı arkasından sürükleyecek bir parti yada örgüt şu an için yok bunu başaramayan bu oluşumlar şu an bizimde tartıştıgımız gibi kendi içinde hergün yeni bir bölünmeye yada rakip gördügü partiyi bölmekle meşkuller. Slush arkadaşın Ankara Kızılaydaki mitingde işçiden çok ögrenci vardı sözü üzerinede bir kaç kelime söylemek istiyorum Bu ögrenciler herzaman çogunlukta ama bunlar işçi konumuna geçmiyorlarmı,işçi olduktan sonra elini ayagını çekiyorlar.Ögrencilerin katılımı elbette dogru ama sizlerinde bildigi gibi ögenci tüketici konumunda.Para kazanmaya başlayınca bencillikte başlıyor yada işten atılma korkusu olunca artık herkes kendi hayatını düşünmeye başlıyor.Temel yaklaşım işçi sınıfının bu önderligi ele almasını saglamaktır. Bu oluşumu saglamak için bir örgüt bildiri dagıtıyor,bir örgüt silahlı mücadele yürütüyor,bir örgüt mahalle çalışması yapıyor,birisi askerlerin gelmesini bekliyor,birisi sendikalarda örgütleniyor,biriside artık tesadüfe bırakmış durumda.Bu saydıklarımın hepsinin az yada çok eksiklikleri olabilir.Ama işçiler,işsizler,ezilen kesimin bu oluşumlara destek vermek konusunda çekimser davranması göz önündeyken.Var olan kazanımları elde tutmak yada bunları geliştirmek için yapılan çalışmaları küçümsemek yada görmezden gelmek fayda saglamadıgı gibi işçi sınıfını mücadeleden koparmaktadır sayın reel_el neden hemen savunma mekanizmasının harekete geçtiğini anlayamadım.burda kimse hiçbir yapıyı tek sorumlu ilan etmedi.size tavsiyem leninin ''ne yapmalı'' ve ''tasfiyecilik üzerine'' adlı eseri inceleyiniz.onu incelediğinizde rusyadaki menşevik döneklerin türkiyedeki türlerinden çok daha dürüst olduklarını göreceksiniz.evet bu gün birilerinin hedefleri 700 ytl asgari ücrete kadar düşmüş olabilir ama gerçek devrimcilerin hedefleri bu kadar küçük değildir.kaldıki bunu isteyenlerin emekçi kitleleri harekete geçirecek bir gücüde yok.politikalarınızı işçilerin ve ezilenlerin kendiliğinden bilincinin üzerine kurarsanız varacağınız yer ekonomizmin bataklığı olur.bu bir ikincisi bir yasal parti kurma kararı ancak ve ancak kendilerini işçi sınıfı partisi ilan edenlerin kongresinden çıkabilir,yani öyle tepedeki üç-beş şefin kararıyla olmaz.ama parti içi demokrasinin olmadığı yerlerde ve yönetici kadroların koltuklarını farklı amaç ve emel uğruna kulandıklarında işte böyle tablolar ortaya çıkabiliyor ve bazı insanların yıllarca kanı,canı pahasına inşaa edilen devrimci değerler birileri tarafından ayaklar altına alınabiliyor. bazı konulara sadece üstü kapalı olarak değineceğim: komünistler politikalarını parlementerizm üzerine kurmazlar ve ikameciliği benimsemezler.ikameciliği ancak ve ancak tasfiyeciler benimser.sizin bahsettiğiniz adamlar dört yılda bir kongre yapması gerekirken 26 yıldır kongre yapmamışlar ve bu konuda kendi uygulamalarına ve amaçlarına karşı doğabilecek bir muhalefetin önünü yıllar öncesinden kesmişlerdir. daha önce rsidip rusyada seçim döneminde bağımsız adaylar göstermiş ve çarlık dumasına onlarca milletvekili göndermeyi başarmıştır.onlar bunu yasal parti kurmadan başarmıştır(karşı olduğum şey yasal parti değildir,onun başka bir şeyin yerine geçmesidir).bir kere seçimlerde parlementoya vekil seçebilmek için siyasi bilinç ve siyasi mücadelenin üst seviyede olması gerekir.yasal parti ve yasal örgütlenmeler sadece bir gereklilikten,ihtiyaç ve zorunluluktan doğar ve tali bir örgütlenme biçimidir.ancak bahsettiğiniz parti için ise asıl örgütlenme biçimidir ve sadece sendikalist bir parti anlayışıyla çalışma yapmaktadırlar. sayın reel_el bu bahsettiklerim sadece bir tek örgütlenmeyle ilgili değildir.türkiyede bu ve bunun gibi sayısız örnek vardır. saheser 25.08.2006, 00:25 Ben chp,ye oy veririm.Kimi arkadaslar kimseye vermeyiz diyorlar.Eyer oy vermezseniz su an iktidarda olan akp yine basa gelir.Akp,yi tutan cok oy verenler is sahibi oldu sanslilar onlar sikayetci degil.Pireye kizip yorgan yakmak gibi birsey zararli cikarsiniz oy kullanmazsaniz.Iyi düsünüp akillica karar vermek gerek oy kullanin muhakkak.Bür sürü parti var oylar bölünüyor yine insanlarin istedigi gibi iktidar gelmiyor partiler 10.dan fazla olmamali önüne gelen siyasetciyiz diye parti kuruyor.Karamsar olursak mucadele vermezsek amaclarimiza ulasamayiz.Cocuklarimiza gelecegimize birakacagimiz hic birsey kalmaz. denizgunola 25.08.2006, 00:39 bence oy verme sistemi yalnış emep sdp bunlarda parti mhp dyp anap vırt zırt bu forumda ne işi var aleviler yakında herhalde mhp yle ittifak yapacaklar geçmişlerini inkar edecekler bu ankettin sonuçları daha komik içimizde 7 tane faşist var 17 tane dini eğilimli var 5 tanede liberal var bu sitede demek ki hiç alevi yok sünniler bunu görse katılı katılı güler ve şöyle derlerdi bunları yaktıkça yakalım bunlar nasılsa adam madam olmaz derlerdi ilginç bir anket neden oy verdiğini açıklıyanlarda daha ilginç bence tek şey var oda faşistler kurtlar sardıkça sizleri daha çok ölüm bizi kucaklar daha çok acılar yaşar saz çalarız ... faşiszme ölüm ... halka hürriyet... sosyal faşistlere dikkat kanmayın onlarda dah tehlikeli bence tanocan_ 27.08.2006, 01:28 bence oy verme sistemi yalnış emep sdp bunlarda parti mhp dyp anap vırt zırt bu forumda ne işi var aleviler yakında herhalde mhp yle ittifak yapacaklar geçmişlerini inkar edecekler bu ankettin sonuçları daha komik içimizde 7 tane faşist var 17 tane dini eğilimli var 5 tanede liberal var bu sitede demek ki hiç alevi yok sünniler bunu görse katılı katılı güler ve şöyle derlerdi bunları yaktıkça yakalım bunlar nasılsa adam madam olmaz derlerdi ilginç bir anket neden oy verdiğini açıklıyanlarda daha ilginç bence tek şey var oda faşistler kurtlar sardıkça sizleri daha çok ölüm bizi kucaklar daha çok acılar yaşar saz çalarız ... faşiszme ölüm ... halka hürriyet... sosyal faşistlere dikkat kanmayın onlarda dah tehlikeli bence saol kardeşim sana katılıyorum hayretler içindeyim inanki;nasıl olurda mhp ve akp gibi partilre oy verenler cıkıyo aramızda anlamiş değilim: denizgunola 28.08.2006, 04:25 sana teşekkürler kardeşim ben hiç anlıyamıyorum bazen o insan bozmaları yakıyor yıkıyor özü bile zülm ediyor çıkıp aleviliyim diyip onlara oy veriyorlar demekki bir çıkar meselesi var ortada yada yezidler ... düşman çizmesi altında yurdum girdiler kapılardan girdiler pencerelerden mektuplardan kitaplardan telefonlardan girdiler kirlettiler ve gecemizi girdiler ağrıttılar ve gündüzümüzü işimize saygımızı ölümüze acımızı sayrı yatağımızı özlemlere sevgilere sular gibi akışımızı kıyımlara kıranlara türkü türkü bakışımızı girdiler kirlettiler insan onurumuzu insan yüzü güzeldir çirkindi bunlarınki insan yüzü sıcaktır soğuktu bunların ki elleri el değildi eli andırıyordu gözleri göz gibiydi bakışsızdılar göğüse benzer bir kafesti taşıdıkları içinde yürek yoktu kapıların arkasında emeklememiş beşiklere belenmemişlerdi karda tipide girdiler akşam sofralarında evlerimize yoksul sabah çaylarında girdiler girdiler öpüşürken kuytuda okşarken saçlarını çocuğumuzun avutmaya çalışırken acılımızı duyumsarken sevincini insan oluşumuzun girdiler bağlarken mektubumuzu dertleşirken kapısında kırkıncı odamızın girdiler evlerimize en ağrıtan yerinde bir özlem türküsü bunalmış bir kahkahanın orta yerinde taş gibi yorgunluğunda bir güzelim düşün ölümcül sayrılıkta umarsız yalnızlıkta kağıttan kaleler yüzdürürken geçmiş sularımızda uçurtmalar salarken umut göklerimize kucaklarken dostlarımızı telefonlarda girdiler evlerimize çirkindiler korkaktılar yarınsızdılar geldiler itilerek girdiler irkilerek kararttılar gecemizi ısırdılar karanlıkta kanattılar türkümüzü kırdılar çiçekli dallarımızı tükürdüler içine ekmeğimizin ağrıttılar ağrımızı ağrıttılar dünya dünya ağrıttılar vatan vatan en güzel cevap budur sanırım faşistlerre oy verenlere bence site yöneticileri oy verenelri görüyorlar bu kişileri siteden çıkarabilirler kurtların çakaların olduğu yerde koyunlar yem olur sadece KomünistAlevi 28.08.2006, 10:20 Ya arkadaşlar bu forumda sadece Aleviler mi var zannediyosunuz??Burda Aleviliğe merak salmış gibi gözüküp hemen hemen her konu başlığında bizim yaptıklarımızı yok saymaya yönelik şeyler yazanları görmüyomusunuz??Eğer oylamaya bakarsanız ben hiç şaşırmadım çünkü aramızda 6 tane MHP li sünni köklü kişiler var ...Aramızda İmam hatipliler bile var ..AKP li olmasıda doğal yani..Devamlı bizim oluşumlarımızı yok etmeye geliyo bu elemanlar bizi provake ediyolar...Ama işte bizim farkımızda burda...Biz bunları aramıza alıp laf anlatmaya bile çalışıyoruz... Yani Aleviler özünü yitirmemiştir...Ne siyasi olarak ,ne kültürel olarak,ne ibadet olarak halen aynıyız....Bunu forumun geneline bakarak görürsünüz zaten... Tabi biz alevilerin %95 i sola oy veriyoruz bunu seçim araştırmalarında da görebilir herkes....Ama bide %10 %5 lik bir bölüm var bunlarda zaten asimile edilmiş ama Alevilik kökünden para ve rant kazanan kişiler.... Cmiiye giderler namaza giderler ,30 gün oruç tutmaya başlarlar..Madımağı unutalım gitsin derler....Bunlarda Alevi falan değil yani asimile olmuşsa sağcıda olabilir bir sorun yok ..... meryem demir 28.08.2006, 17:31 ne zaman kürt devleti ile ilgili bir açıklama yapmışım.bunu ispat ederseniz sevinirim siz benim yazdıklarımı ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.artı benim kendi kültürümü savunmakta aciz olduğum kanısına nerden varıyorsunuz?meryem hanım yazdıklarımı iyi oku sen buralarda kendi düşüncelerini yine seninle aynı aynı düşüncelere sahip olan insanlara alıp satarken .farkında bile olamayacağın bir yerlerde ben kendi öz kimliğime gereken değeri veriyorum. aslında siz ve sizin gibi alevi olduğunu sanal alemlerde dile getiren insanlar,bu kültür için bir şeyler yapmış olsalardı.belkide bu duruma gelmezdik.artı benim kürt kimliğimi öne plana çıkarmam sizi alakadar etmez.siz ve sizin gibiler beni ısrarla türkçülük propagandasına alet etmek istedikçe.ben ısrarla kürt olduğu her fırsatta dile getireceğiden emin olun.senin bahsettiğin o insanlardan benimde haberim var.ama bunu genelleme yaparak bir ırkın geneline bağlayamasın.nasılki sivasta ,çorumda maraşta yapılanları bu ülkede yaşan türk milletine maledemeyeceğimiz gibi.herkesin sizin gibi düşünmesini bekleyemesiniz.yazılarımıda bundan sonra iyi analiz edin. uzun zamandır foruma giremedeğim için bana vermiş olduğunuzu bu deriiiinnnn anlamalar barındıran yazınızı ancak yeni okuyabildim. Aslında ben zaten vereceğiniz yanıtı önceden biliyordum. ben ve benim gibiller için(keşke sizde ben ve benim gibiler gibi olabilseydiniz) Sanalda alevilik partizanlığı yaptığımızı dile getirmişsiniz. Forumun adı ne güzel dimi ALEVİFORUM, burda ben ve benimgibilerin alevilik hakkında fikirlerini beyan etmesi neden sizi rahatsız etmişş anlayabilmiş değilim., gerçi anlamak ta o kadar önemli değil. Aleviliğie sahip çıktığınızı dile getirmişsinizi, daha doğrusu anlatmaya çalışmışsınınz, bakın eğer bizler aleviliğe sahip çıkan bireyler olsaydık şuan AKP nin karşısında bir alevi partisi olması gerekiyordu, yada kürt halkının yoğunlukta olduğu yerlerde gene AKP oyları silip süpürmezdi. Zaten artık kürt halkı kendi hakkını savunmaya ihtiyaç duymuyorki nede olsa onları savunan, belkide onlar adına dağa çıkıp ölen bir alevi hep vardır dimi sevgili arkadaşım. Sizi anlamadığımı dile getiriyorsunuz, ama yanılıyorsunuz. Benim için asl olan insandır, bedene sığınan ruhtur. din, dil, ırk ayrımı yapmadan. ben insanı severim önce yaradanımdan ötürü. Ama bunu sınıfsal savaşa dökmek isterseniz ben o zaman yokum. senay72 06.09.2006, 00:21 şuanki sanal oylamada da yaptığım gibi bende kimseye oy vermezdim... şimdiye kadar oy verdiğimiz ve Cumhuriyet tarihinin en büyük partisini yerlerde süründürenlere artık verecek ne oyumuz nede güvenimiz kalmıştır... Bunların topu amerikanın uşağı olmuşlar... bunlardan kurtulmaktan başka seçeneğimiz kalmamıştır.... bizim chp ye ihtiyacımız vardır ama içindeki kurtlardan temizlendikten sonra yoksa o kurtlar bizede hastalık bulaştırır ve toptan çürürüz... O ismi tekrar yüceltmeye, ayaklar altında kaldırmaya ihtiyacımız vardır.... AYAKLARIN BAŞ OLDUĞU bir memlekette bu nasıl olacak orası da başka bir tartışma konusu olur... Nesimi 06.09.2006, 00:24 şuanki sanal oylamada da yaptığım gibi bende kimseye oy vermezdim... şimdiye kadar oy verdiğimiz ve Cumhuriyet tarihinin en büyük partisini yerlerde süründürenlere artık verecek ne oyumuz nede güvenimiz kalmıştır... Bunların topu amerikanın uşağı olmuşlar... bunlardan kurtulmaktan başka seçeneğimiz kalmamıştır.... bizim chp ye ihtiyacımız vardır ama içindeki kurtlardan temizlendikten sonra yoksa o kurtlar bizede hastalık bulaştırır ve toptan çürürüz... O ismi tekrar yüceltmeye, ayaklar altında kaldırmaya ihtiyacımız vardır.... AYAKLARIN BAŞ OLDUĞU bir memlekette bu nasıl olacak orası da başka bir tartışma konusu olur... CHP konusunda katılıyorum CHP artık Alevileri oy deposu olarak görmekden vazgeçmeli. Bizde CHP nin peşinden gitmekten vazgeçmeliyiz bu açıdan doğru bir yaklaşım. YoRuM78 19.09.2006, 00:45 cogu kişi ben kımseye oy vermem diyor ama bugun secim olsa herkes kafasındaki partiye oy verecektir buna inanıyorum herkeste bir parti sevdası vardır ben her seye ragmen chp derim shp ve dsp yi sol parti olarak görmüyorum diğer ufak partilerde ne amacla kuruldugu belli yakılan ozanlarımıza ragmen yinede chp Nesimi 19.09.2006, 11:06 cogu kişi ben kımseye oy vermem diyor ama bugun secim olsa herkes kafasındaki partiye oy verecektir buna inanıyorum herkeste bir parti sevdası vardır ben her seye ragmen chp derim shp ve dsp yi sol parti olarak görmüyorum diğer ufak partilerde ne amacla kuruldugu belli yakılan ozanlarımıza ragmen yinede chp Daha çok yakılcağız demekki... sakka 19.09.2006, 12:53 hiç bir partiye oy vermeyelim, chp zaten soldan uzaklaştı, bu kavramlarla yola çıkarsak istemediğimiz partilerce daha çok yönetiliriz. eğer chp yerine akp yi iktidarda görmek istiyorsak ne mutlu yukarıdaki gibi düşünenlere... peki hiç düşündünüz mü? türkiye bi kadrolaşma ülkesi haline geldi. şimdi her yere akp adamlarını yerleştiriyor ve daha da yerleştireceği boşluklar var vede biz bunlara fırsat tanıyoruz..okursun öğretmen olursun (bir şekilde atandığnı düşün) bütün idareciler akp li mhp li... veteriner hekim,mühendis.. olursun bütün bakanlıklar, belediyeler hep onların elinde... chp den uzak durun arkadaşlar derken bunlarada pasif olarak destek olduğumuzu unutmayalım... fehat60 19.09.2006, 18:28 hepsi aynı herkes kendısı icin calışıyo halk icin hic bişey yapılmıyoo ozg_eren 23.09.2006, 21:41 ben kendimce murat karayalçının siyasi kimliğini beğeniyorum(shp) Geçen seçimlerde akpye karşı chp ye verdim Ama buna şimdi çok pişmanım Chp ye adam gibi yönetim gelmeli Tepki oyları sayesinde yüzde 19 civarı aldıkları oyları kendileir için verilmiş zannediyolar BUda düşündürücü bolşevik_1917 25.09.2006, 21:36 Chp o kadar da kötü sayılamaz bence çok güzel muhalefet yapıyor chp olmasa idi bu iktidar alır başını yürürdü. Chp yerinde Mhp olsa idi daha mı iyi olurdu. olsa idi AB nin kapısından bile geçemezdik arkadaşım bence sen yazmak için yazmışsın chp kötü sayılmaz evet çünkü felaket şu an legal olan tüm partiler düzen partisidir be hiç birine vermem karadagli 25.09.2006, 22:19 var olan tüm partilerin hic birine oy vermezdim, cünkü bunlarin hepsi secimden önce bol keseden atip büyük vaadlerde bulunuyorlar, halki kandiriyorlar sonrada sermayenin bekciligini,sermaye kesiminin kazancina kazanc katmak icin calisiyorlar. yillardan beri issizligin kol gezdigi ülkemizde kac tane isyeri acmislar. onun icin bu partilerin hic birine oy vermezdim. saygilar sevgicocuk78 27.09.2006, 19:02 Merhaba Canlar, Öncelikle aslında hayatımda sadece yorum yapamadığım şeylerden bir tanesi olsa gerek siyaset. Bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetlerden bizi yemeyen, bizden çalmayan, bizleri hep son sıralara atan, insanlarımızın daha iyi yerlerde olması gerekirken hepsinin sonlarda kalmasına neden olan, bir ekmek için birbirini ezen, bir kaşık yemek için binlerce kişiyi sıralarda bekleten bir siyaset, nasıl bişey bilemiyorum ama boş atıyorum oylarımı. Atmasam bile yanlış yapıyorum. Hanii biz ALEVİ'yiz diye bazı partilerin bizimle oynamasından ise nefret ediyorum. Artık zamanı geldiğinde birdün benimde önümde yolsuzluklar hırsızlıklar çıkarsa diye korkuyorum. Memlekin ne paralarını ne tarihlerini bıraktılar. AB diye bir illete teslim ettiler. Kime sordular AB denen saçmalığı merak ediyorum. Kendi kendimize yetmedikten sonra el ne yapar...? Araplara Satar,İngilize SAtar, Fransıza SATAR, Yunana SATAR, o zaman bizim dedelerimiz yüzbinlerce Şehidimiz kırmızıya boyanmış denizimiz toprağımız için boşuna mıı ŞEhit oldular.? Siyaset bir yalandan başka bir şey değil. arda24 29.09.2006, 03:12 buradaki yorumlardan anlayacağımız gibi alevilerde oy kullanmamak büyük bi alışkanlık oldu.benim parti görevlisi olduğum katta 8 sandıkta oy kullanmayanlar maalesef aleviler olduklarını sanıyorum.bi kısmından eminim çünkü iyi kötü binaları biliyorum.ama tunceli,malatyalı,sivas kökenli olduklarını gördüm.daha sonra parti çalışmalarından aldığım habere göre bu kişilerin bi çoğu aleviymiş.bu olay güngören de oldu.ben chp de istek üzerine görev aldım partiyle üyelik düzeyinde yada başka tür bağlantım yok,görevli olmamı isteyen belediye başkan adayının bi akrabasıydı.aday da aleviydi.çok saçma eleştiriler var.bakın bugün chp li belediyelerde olsun dsp li belediyelerde olsun,bazı anaplı belediyelerde olsun aleviler çalışabiliyor.alevi olduklarını söyleyebiliyor.ve bu ilçelerde cemevlerine belediyeler arsa tahsisi yapıyorlar.onun için oy vermem demek alevileri musevilerden dahada düşman gören akp nin istediği birşey.en azından birey olarak insan olarak seçim yapabildiğini,özellikle sana hizmet getirecek veya yönetecek kişileri seçmen gerekiyor.açıkcası oy kullanmayan bi insanın ülkedeki gidişatı eleştirmesini çokta anlamlı bulmuyorum ve kendi adımada kaile almıyorum.30 parti içinde parti bulumayan dostlara helal olsun.emep,tkp,ödp... kime verirsen ver.ama sabah pikniğe gitme yada yatakta uyumada git bi zahmet oy kullanın.hiçbir parti bizim yanımızda değil diyen dostlar barış partisi kurulduğunda %1 bile oy alamadı.yani mantıklı düşünelim birilerine suç atıp kendi geleceğimizi ve en önemlisi çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atmayalım.bundan 50 sene önce iranda da şeriat yoktu unutmayalım.ankette oy kullanan ve seçimde hangi partiye olursa olsun(akp,mhp,bbp hariç) teşekkürler. Nesimi 29.09.2006, 12:36 buradaki yorumlardan anlayacağımız gibi alevilerde oy kullanmamak büyük bi alışkanlık oldu.benim parti görevlisi olduğum katta 8 sandıkta oy kullanmayanlar maalesef aleviler olduklarını sanıyorum.bi kısmından eminim çünkü iyi kötü binaları biliyorum.ama tunceli,malatyalı,sivas kökenli olduklarını gördüm.daha sonra parti çalışmalarından aldığım habere göre bu kişilerin bi çoğu aleviymiş.bu olay güngören de oldu.ben chp de istek üzerine görev aldım partiyle üyelik düzeyinde yada başka tür bağlantım yok,görevli olmamı isteyen belediye başkan adayının bi akrabasıydı.aday da aleviydi.çok saçma eleştiriler var.bakın bugün chp li belediyelerde olsun dsp li belediyelerde olsun,bazı anaplı belediyelerde olsun aleviler çalışabiliyor.alevi olduklarını söyleyebiliyor.ve bu ilçelerde cemevlerine belediyeler arsa tahsisi yapıyorlar.onun için oy vermem demek alevileri musevilerden dahada düşman gören akp nin istediği birşey.en azından birey olarak insan olarak seçim yapabildiğini,özellikle sana hizmet getirecek veya yönetecek kişileri seçmen gerekiyor.açıkcası oy kullanmayan bi insanın ülkedeki gidişatı eleştirmesini çokta anlamlı bulmuyorum ve kendi adımada kaile almıyorum.30 parti içinde parti bulumayan dostlara helal olsun.emep,tkp,ödp... kime verirsen ver.ama sabah pikniğe gitme yada yatakta uyumada git bi zahmet oy kullanın.hiçbir parti bizim yanımızda değil diyen dostlar barış partisi kurulduğunda %1 bile oy alamadı.yani mantıklı düşünelim birilerine suç atıp kendi geleceğimizi ve en önemlisi çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atmayalım.bundan 50 sene önce iranda da şeriat yoktu unutmayalım.ankette oy kullanan ve seçimde hangi partiye olursa olsun(akp,mhp,bbp hariç) teşekkürler. Meraba mantıklı güzel düşünceleriniz için kutluyorum. Oy kullanmayan 10 milyon seçmenin çoğu sol görüşlü insanlar. Ancak yanlış yapıyorlar. dehap, emep, tkp, ödp gibi partilere oy verseler en azından insanlar Türkiyedeki gerçek muhalif kesimi öğrenecek. AKPnin oylarıda bu kadar kabarmayacak. Oy kullanmayan kesim herhangi partiye oy verseydi AKP nin oy oranı % 20 ler civarına düşecekti. saygılar. mutlumusuncan 29.09.2006, 12:48 Oy kullanmak, hem sorumluluğumuz hem de hakkımızdır. Alevilerin oy kullamaması demek = Sağ partilerin ekmeğine yağ çalmak demek sertur 29.09.2006, 13:24 buradaki yorumlardan anlayacağımız gibi alevilerde oy kullanmamak büyük bi alışkanlık oldu.benim parti görevlisi olduğum katta 8 sandıkta oy kullanmayanlar maalesef aleviler olduklarını sanıyorum.bi kısmı |