Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?
Sayfa :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
12
Yok bence Erkan Mumcu nutuk atma konusunda CHP'den çoook daha önde.
atsın bi de onunkini dinleyelim nasıl olsa sadece dinliyoruz..(ayrıca beni eleştirirken ismini yazmaya korkan insanlar hiç eleştirmeyin daha iyi)
yukarıdaki sonuçlara göre chp tek başına iktidar oluyor.meclise başka partide giremiyor. :)
bence tkp ve ödp ittifak yapmalı. :)
Bazı arkadaşlar chp nin alevilere somut faydası yok demişlerde alevire somut yararı olan bi parti varmı ki ?
Bence chp nin alevilere pek katkısı yok ama başka partilerinde yok varsa hangisi ?
Ben alevi partisinden yanayım onunda barajı aşacağını pek sanmıyorum ama yinede baya bi oy alsa bu oyu almak isteyen partinin koltuğunun altında bişeyler yapmaya çalışırdık....
Bir alevi oyunu verirken, alevilere fayda sağlayacak hangi parti diye bakmamalı. Önemli olan insanlığa faydalı oluşumları desteklemektedir. Hangi parti ezilenlerin yanındaysa, alevilerin partisi de o partidir, çünkü aleviler yüzyıllar boyu ezilenlerin yanında olmştur. Hangi düzen ilerici bir düzense aleviler o düzeni arzulamalıdır, çünkü aleviliğin özünde ilericilik vardır.
Lazoşa_62 23.12.2006, 18:18 Kemal Sunal'ın yaşadığı dönemde onu şaban diye hatırladığımız dönemlerde en küçük dayım şöyle demişti. :)
-başına Şaban bile geçse CHP den şaşmam. :)
sanırım doğru söylüyorlar. :) yani başına kim geçerse geçsin CHP bu da biz alevilerinde artık etikete önem verdiğini ve şekilcileştiğimizi gösteriyor.
CHP ye sol parti diyenler solun ne olduğunu biliyorlar mı acaba?
yok solcu olduğu için değilde alevilere yardımı olduğu için veriyorlarsa CHP nin alevilere ne faydası olmuş?
yok hiç biri değil sadece Atatürk'ün partisi diye veriyorlarsa; bu parti şu anda ne kadar Atatürkçü? ve bu bir şekilcilik değil mi? kıyamete kadar CHP mi yani sırf Atatürk'ten kalma diye?
arkadaşlar ne yazık ki;
KRAL ÇIPLAK
Selam Sekan devrim Kardeşim. Sizede KızılKiliseli kardeşime katılıyorum.Peki bizler toplumsal bir halk hareketini şimdilik gerçekleştiremiyorsak veya bu düzeni şu anda değiştirecek güçümüz yoksa vede hepimiz biliyoruz ki şu an yok ne yapmalıyız.
CHP zaten cumhuriyet tarihinden bu yana değil halka,parti olarak kendisine faydası olmamıştır ve bu bir gerçek. Biz bu gerçegi çok iyi biliyoruz
Peki kardeşlerime soruyorum.Alternatif nedir.Tüm toplumsal devrimci,demokrat,aydın ve sosyal demokrat insanlar ne kadar sürede bir araya gelipte bir adam gibi parti kurabilirler. Ayrıca sizlerde biliyorsunuz türkiyede CHP nin dışında çok sol geçinen partiler var.Bunlar kurulduğundan beri ne kadar oy alabildiler ne kadar örgütlüler.Maalesef ne bir oyu nede örgütsel çalışmaları var.
Bir gerçegi gözardı ediyoruz.Sizlerinde dediginiz gibi biz alevi toplumundada ve diger inançlardaki aydın ve devrimci insanlarımız CHP ye demirbaş oyunu her zaman kulanıyorlar.
Bizler bu CHP ye ağırlık koyarak söz sahibi olamazmıyız.Bu dedigim çok büyük bir hayalmi veya mümkün değilmi.
bu partilerin hic biri alevilige katkı yabamaz
Serkan_Devrim 23.12.2006, 19:16 Selam Sekan devrim Kardeşim. Sizede KızılKiliseli kardeşime katılıyorum.Peki bizler toplumsal bir halk hareketini şimdilik gerçekleştiremiyorsak veya bu düzeni şu anda değiştirecek güçümüz yoksa vede hepimiz biliyoruz ki şu an yok ne yapmalıyız. toplumsal bir halk hareketi yapamamamızın nedeni yapamıyacağımızı düşünmemizdir abi. ne yapmalıyız?
kurtuluş ne partilerde ne de liderlerdedir. kurtuluş halkımızdadır. halkımızın bilinçli hareketi uygun partiyi de uygun lideride yaratacaktır.
CHP zaten cumhuriyet tarihinden bu yana değil halka,parti olarak kendisine faydası olmamıştır ve bu bir gerçek. Biz bu gerçegi çok iyi biliyoruz
Peki kardeşlerime soruyorum.Alternatif nedir.Tüm toplumsal devrimci,demokrat,aydın ve sosyal demokrat insanlar ne kadar sürede bir araya gelipte bir adam gibi parti kurabilirler. Ayrıca sizlerde biliyorsunuz türkiyede CHP nin dışında çok sol geçinen partiler var.Bunlar kurulduğundan beri ne kadar oy alabildiler ne kadar örgütlüler.Maalesef ne bir oyu nede örgütsel çalışmaları var.
Bir gerçegi gözardı ediyoruz.Sizlerinde dediginiz gibi biz alevi toplumundada ve diger inançlardaki aydın ve devrimci insanlarımız CHP ye demirbaş oyunu her zaman kulanıyorlar.
Bizler bu CHP ye ağırlık koyarak söz sahibi olamazmıyız.Bu dedigim çok büyük bir hayalmi veya mümkün değilmi.
şimdi sevgili abicim. solda solculuğa CHP den çok daha yakın partiler yok mu? var. sorun şu. her zaman her şartta CHP ye mecbur olduğumuz söyleniyor. bende diyorum ki hayır. annemde babamda ailemin çoğu da CHP li ve mecburiyet tek nedenleri. konuştuğum her CHP li de sayın Baykal'dan şikayetçi.
peki biz mecburiyet ile CHP ye oyverirsen sayın Baykal nasıl gider? daha doğrusu gider mi?
CHP;
1)alevi sorunlarına daha mı duyarlı? hayır
2)devletçi mi? hayır. hatta liberaldir. IMF yandaşıdır. Derviş Cemal'i partiye katmıştır.
3)anti ABD cimidir? hayır. sayın Baykal Amerikancılıkta on tane sayın Tayyip Erdoğanla yarışır. buna inanın.
4)demokratmıdır? hayır. hizipçi bir başkanı vardır. parti içi demokrasi yoktur. en ufak yükselen ses ihraç ediliyor.
5)ezilenlerin yanında mıdır? hayır. çoktan bıraktı bunu. sermaye yanlısı düzen partisidir.
6)Atatürkçümüdür? hayır. Atatürk'ün ne halkçılık ilkesine ne devletçilik ilkesine ne de inkilapçılık ilkesine sahip çıkmıştır.
7)sağa karşı mıdır? hayır. sağa açılmış oranın oylarını alabilmek için Erkan Mumcu'yu bile partiye çağırmıştır.
ve ve ve
peki niye CHP ye mecburuz? çünkü diğer partiler barajı geçemeyebilir.
iyi de CHP baraşı geçiyorda ne oluyor? ne değişiyor. artı bu ülkenin 15 milyon alevisi tek bir partide yoğunlaşsa o parti barajı geçemez mi? ve AKP den bir farkı kalmamış olan CHP ye oy vermek ile değil alevilik Türkiye ne kazanmıştır? oy verdiğimiz parti baraj altında kalsa daha fazla ne kaybeder bu ülke?
sonuç olarak yine de;
KRAL ÇIPLAK
Ben istanbul Kartal'da çalışıyorum. Alevi çok fazla ama belediye AK partili, Maltepede aynı şekilde. Alevilerde her birey öncelikle başlı başına bir bireydir. Bu yüzden birçok farklı bireysel iradeler var. Bu batı toplumuna çok benziyor. Bir alevi partisinin başa gelmesi hayal gibi duruyo. Alevilik çok anarşist bir toplum. Düşünsenize İslamiyetten önce de zaten biz vardık. Biz de bir peygambere bile gerek olmadı, kaldıki bir siyasi lider. Ancak şu var: Karşımızdaki insanlar sürü halinde hareket ediyor. Sürüden gelen bir güçleri var. Bu yüzden onlar birlik olup başımıza yine AK partiyi getirsinler hiç istemiyorum. İşte bütün meselem bu. CHP dediğim için tepki verenler olmuş. Lütfen alternatif ve amaç belirterek tepki veriniz. Ona göre düşünelim .
O y vermeyenler de karşımızda bir koyun sürüsünün olduğunu unutmasınlar. Bu sürü yine aynı davranır, çünkü koşullanmış.
ilkay123 23.12.2006, 19:43 Türkiyedeki secim sisteminin carpikligindan dolayi tüm ALEVI kardeslerimi isteyerek veya istemeyerek te olsa CHP YI DESTEKLEMEYI vede bazi bölgelerde alevi kesimininden daha cok milletvekillilige adayliklarini koymalarinda fayda vardir...kürt kökenli vatandaslarimizin oylari bügüne kadar hangi partilere (KENDI OY VERDIKLERi partiler BARAJ A TAKILDIKLARINDA)OYLARI MALESEF sag partilere yaramistir.Sag partiler maalesef doguda cok iyi örgütlenip az oy alip cok milletvekili cikariyorlar..Tüm alevilerin oylarini mantik cercevesinde baraji gecebilecek bir partide b irlestirmeleri daha dogrudur..birgün CHP gercek liderini bulacaktir..bu ümitle CHP YI DESTEKLEMEK bence en mantiklisidir..saygilar...gencler gecmiste ülkemizin yasadigi kötü olaylari animsayarak daha mantikli olacaklarini umuyorum..bizler cok hatalar yaptik ama günümüz geclerinin bu hatalari yapmayacaklarini umarim..umuyorum..haydi genclik yarinlar sizlerin...
Vapurmania 25.12.2006, 17:13 Türkiyedeki secim sisteminin carpikligindan dolayi tüm ALEVI kardeslerimi isteyerek veya istemeyerek te olsa CHP YI DESTEKLEMEYI vede bazi bölgelerde alevi kesimininden daha cok milletvekillilige adayliklarini koymalarinda fayda vardir...kürt kökenli vatandaslarimizin oylari bügüne kadar hangi partilere (KENDI OY VERDIKLERi partiler BARAJ A TAKILDIKLARINDA)OYLARI MALESEF sag partilere yaramistir.Sag partiler maalesef doguda cok iyi örgütlenip az oy alip cok milletvekili cikariyorlar..Tüm alevilerin oylarini mantik cercevesinde baraji gecebilecek bir partide b irlestirmeleri daha dogrudur..birgün CHP gercek liderini bulacaktir..bu ümitle CHP YI DESTEKLEMEK bence en mantiklisidir..saygilar...gencler gecmiste ülkemizin yasadigi kötü olaylari animsayarak daha mantikli olacaklarini umuyorum..bizler cok hatalar yaptik ama günümüz geclerinin bu hatalari yapmayacaklarini umarim..umuyorum..haydi genclik yarinlar sizlerin...
CHP de kaç milletvekili var Alevi olan? bunu inceledin mi? Dehapda CHP den daha fazla milletvekili var listede bunu biliyormuydun?
baris1976 25.12.2006, 22:16 benim tek bir oyum var ve ben bu oyumu mutlaka sandıga gidip kullanacagim ve herkezde kullanmali nereye kullanacagı önemli degil ama sandiga gitmeli son secimde 3 te 1 e yakın kısı oy kullanmadı dusunebılıyormusunuz bu akp nın tek basına aldıgı oya eşit bir durum ve sandıga sag oy gıdıyor ama her ne hikmetse bizim sol oylar gitmiyor...
bu arada merak edenler icin soluyeyim ben oyumu c.h.p. verecegim ama verirkende baykala ve o partiyi bu duruma getirenlere lanet okuyarak vereceğim... c.h.p. verecegim cünkü suan ki barajı gecebilecek partiler arasında en yakın gordugum partı oldugu için verecegim
DiLkeT-CeZaM 25.12.2006, 22:19 CHP de kaç milletvekili var Alevi olan? bunu inceledin mi? Dehapda CHP den daha fazla milletvekili var listede bunu biliyormuydun?
Sadece sormak istiyorum. Bu bilgiyi nerden aldın veya nasıl biliyorsun? Bizde görebilir miyiz?
alihaydar23 26.12.2006, 00:35 Ben şimdi seçim olsa hiç bir partiye oy vermek istemem. çünkü gerçekten halkı düşünen bi parti yok derim su anda. Ancak sola katkıda bulunabilmek için en fazla oy alabilecek partıye veririm.
Bizler birçok sol partinin bulunması sebebıyle meclıste tam olarak temsil edilmiyoruz.Solcuların çoğunlukta ve partilerinde çok çeşitlı olması sebebiyle oylarımız bölünüyor biliyoruz.
Bunu bir kaç defa daha yazmıştım gene yazıyorum..
Tek sol olsun
Halkın olsun
ufak tefek konulara takılıp kalmasın
Ülkeyi bişey çalmak için yönetmeye çalışmasın
Tek sol olsun bizim olsun...
seyhunbey 26.12.2006, 00:40 şuanda seçim olsa hiç birine oy vermem hepside ayni Ne Demiş ali Kiziltugum Yerinmeden gelin geçin seçimler yaklaşti hangi öküz iyidir seçin kiziltuga toslamak içinde ne güzel yarişiyolar hah Babam Teh Babam hah Babam Teh Teh Babam hah Babam:)
ilkay123 26.12.2006, 01:13 Alevi kökenli milletvekili adayi olmak ayri bir sey alevi olupta meclise milletvekili olarak girmek ayri .Benim anlatmak istedigim her partiden milletvekili adayi vardir bundan emin olun .ancak meclise partileri baraji gecemediklerinden kendileride meclise giremiyor.Sol partiler arasinda Baraji gecebilecek tek parti CHP dir ister kabul edin ister etmeyin.Simdiki bazi yöneticiklerin hatali yönetmelri sonucu parti kac a bölündü bu kisiler mücadeleRINI PARTI ICINDE YAPMIS OLSA IDLER CHP BIRKAC iyi olmayan yönecilerin elinde olmazdi anlatmak istedigim oydu..saygilar,,,
650 oyun 292si CHPye gitmiş ki onların yarısıda başka parti bulamamaktan vermiştir eminim..ama alevilerde CHPye eğilim %45in çok daha üzerinde gerçi burda oy kullananlar genelde gençler yaş ilerledikçe CHP'ye verilen alevi oyuda artıyor...
usLanmaz62 04.01.2007, 15:38 Arkadaşlar peki hiçbir partiye oy vermemek bir anlamdada akp veya mhp gibi partilere oy vermek değilmidir?
güldane17 04.01.2007, 15:39 kesınlıkle ve daıma chp olmalı cunku onlar halkın dılınden anlıyolar keısnlıkle esıtlık gelır
KızılBant 04.01.2007, 15:49 650 oyun 292si CHPye gitmiş ki onların yarısıda başka parti bulamamaktan vermiştir eminim..
Evet CHP ye oy verenler kerhen oy veriyorlar insanlardan bu önyargıyı yıkmalıyız çünkü CHP nin Alevi toplumuna ve tüm Türkiyeye faydası yok CHP AKP nin güçlü olmasını ister bu açıdan şeriat destekçisi bir partidir. CKP korkusu olmasa CHP oy alamaz. CHP bu açıdan şeriat destekçisidr Tüm duyarlı aydın insanların CHP den oylarını çekmesi gerekiyor.
Arkadaşlar peki hiçbir partiye oy vermemek bir anlamdada akp veya mhp gibi partilere oy vermek değilmidir?
Oy kullanmamak elbette gerici partilere destek demektir Bu açıdan Sosyalist partilere oy vermemiz gerekiyor.
seyhunbey 04.01.2007, 15:51 cumhuriyet halk partisi tabikide ahh bide deniz baykal olmasa başinda :( adam koltuk meraklisi sanki babasiniz partisi unuttu galiba MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ :)
KızılBant 04.01.2007, 15:54 cumhuriyet halk partisi tabikide ahh bide deniz baykal olmasa başinda :( adam koltuk meraklisi sanki babasiniz partisi unuttu galiba MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ :)
Bence Atatürkün yolundan gidiyor. Atatürkde ölene kadar CHP başkanıydı.
seyhunbey 04.01.2007, 15:56 Bence Atatürkün yolundan gidiyor. Atatürkde ölene kadar CHP başkanıydı.
ATAMİN tirnayi olamaz.. AKP bu durumda ise bunun en büyük desdekcisi sayin baykaldir.
oyumu DTP,EMEP,ÖDP,TKP yada SDP'ye vereceğim.
çünkü toplumsal barışa en çok bu partiler hizmet ediyor.
chp'nin mhp'den farkı yok.zaten hepsi düzen partisi değilmi?
chp=dsp=mhp=akp=anap=dyp=DÜZEN.
gurbet1971 04.01.2007, 15:59 arkadaslar benim siyaset pek fazla anladigim yok ama türkiyede oy verilecek kadar iyi bir partinin oldugunu sanmiyorum cünkü bizleri oy potansiyeli olarak görüyorlar onlar icin hic bir sey ifade etmiyoruz.
KızılBant 04.01.2007, 16:01 oyumu DTP,EMEP,ÖDP,TKP yada SDP'ye vereceğim.
çünkü toplumsal barışa en çok bu partiler hizmet ediyor.
chp'nin mhp'den farkı yok.zaten hepsi düzen partisi değilmi?
chp=dsp=mhp=akp=anap=dyp=DÜZEN.
Aleviler olarak tepkimizi bu şekilde göstermeliyiz. Kesinlikle CHP=DSP=MHP=AKP herbiri birbirinin aynısıdır bu sistemden memnun insanlar oyumu CHP ye vereceğine AKP ye verip hiç değilse tek parti iktidarını sağlamlaştırsınlar :) Zaten CHP de AKP ye çalışıyor AKP de CHP ye eminimki AKP korkusu olmasa CHP barajı aşamaz.
Özgür-Taylan 04.01.2007, 16:06 ben büyüklerimi örnek alarak CHP'ye oyumu veririm.. bi de keske Baykal artik emekli olsa!!! :p
yasasin Laik, Demokrat, Atatürkçü Türkiye!!
saygilarrr sevgilerrr
KızılBant 04.01.2007, 16:10 Görüşlerinize saygı duyuyorum ve endişelerinizi anlıyorum ancak CHP den bize fayda yok dedeminzin babamızın bizim oyumuzu aldı belki torunlarımızınkinide alacak ama unutmayın ki bize ve topluma faydası olmayacak o yüzden uyanalım artık CHP dışındaki partilere yönelelim.
2004 yerel seçim sonuçları tabi belediye bu;Parti Oy Dağılımı:
Parti %
EMEP
0.10
DSP
1.95
ANAP
2.97
BTP
0.30
AKP
40.13
BBP
0.62
IP
0.11
ODP
0.10
LDP
0.00
TKP
0.10
DYP
9.47
ATP
0.05
MP
0.06
CHP
20.87
GP
2.35
YTP
0.22
SHP
4.66
SP
4.81
DP
0.02
MHP
10.13
BAGIMSIZ
0.95
KızılBant 04.01.2007, 16:15 Belediyelerde CHP ye oy vermek sorun olmaz hatta desteklemek gerekir ancak Genel seçimlerde kesinlikle CHP yi seçmemek bizim faydamıza olur.
ayrıca türkiyede oy vermeyen 10 milyonluk kitle var bunların %70 i sosyalist insanlardır. Bu açıdan oylarımızı uygun sosyalist partilerden birine verelim canlar.
usLanmaz62 04.01.2007, 16:20 CHP maalesef tabanına sahip çıkmıyor.Bunun sebebi belkide Deniz Baykal.Bilmiyorum.Ana muhalefet partisi olmasına rağmen alevilerin sorunlarını meclise götürmüyorlar.Ne kadarda tabanı aydın görüş olarak görülsede CHP nin tabanı alevi insanlardan oluşuyor çoğunlukla.Başkan değişikliğine gitmek gerekir belkide.Mustafa Sarıgülü denemek gerekir belkide...
katılmıyorum bu görüşe burası alevi forumu burda bile akp(bunlara oy verenler alevi demiyorum öyle sanılmasın yani en fazla oy alma ihtimali olan yerde bile bu kadar düşükken 7 milyon bence abartı) nin oyu o partileri geçmiş..
seçimlerde hiçbir partinin benim oyumu haketmediğini düşünüyorum....
seçimimi hiçbiri olarak kullanmayı düşünüyorum....
demogoji çok icraat yok...
bugün hiçbir partiyi görmüyorum ki tüzüklerine uygun icraatler yapsın...sözde haklçılar sözde devrimciler sözde demokratikler o kadar çok ki....
daha evlerinde aileleri ile demokratik bir ortam kuramayan insanlardan bekliyoruz demokrasiyi....
biz demokrasiyi beklerken yobazlar din adı altında kadrolaşma ile götürüyor malı....
söylemek istediğim bu düzen içerisinde....solda halkın istekleri doğrultusunda ortak bir nokta bulunmadıkça,birleşme söz konusu olmadıkça...bizler daha çook bekleriz demokrasinin gelip kapımızı çalmasını.....
saygılar...
seçimlerde hiçbir partinin benim oyumu haketmediğini düşünüyorum....
seçimimi hiçbiri olarak kullanmayı düşünüyorum....
demogoji çok icraat yok...
bugün hiçbir partiyi görmüyorum ki tüzüklerine uygun icraatler yapsın...sözde haklçılar sözde devrimciler sözde demokratikler o kadar çok ki....
daha evlerinde aileleri ile demokratik bir ortam kuramayan insanlardan bekliyoruz demokrasiyi....
biz demokrasiyi beklerken yobazlar din adı altında kadrolaşma ile götürüyor malı....
söylemek istediğim bu düzen içerisinde....solda halkın istekleri doğrultusunda ortak bir nokta bulunmadıkça,birleşme söz konusu olmadıkça...bizler daha çook bekleriz demokrasinin gelip kapımızı çalmasını.....
saygılar...
söylediklerin de haklısın ama boş oy kullanmak bence çok saçma bir davranış. bu boş oy kullanma merakı yüzünden şuanda akp tek başına iktidar.
akp gibi bir parti başa geleceğine baykallı bir chp ye oyumu kullanarımın daha iyi.
arkadaşlar boş oy kullanırım diye arkadaşlara sesleniyorum burdan sakin böyle bir hata yapmayın ne olursa olun oyunuzu herhangi bir partiden yana kullanın. bizler oylarımızı kullanmadıkça akp gibi zihniyetteki kişileri başımıza getiririz sonrada böyle yakınırız işte.
usLanmaz62 04.01.2007, 17:25 bence zihnimizdeki partinin nasıl olucağını şekillendirmeliyiz önce
Evet CHP ye oy verenler kerhen oy veriyorlar insanlardan bu önyargıyı yıkmalıyız çünkü CHP nin Alevi toplumuna ve tüm Türkiyeye faydası yok CHP AKP nin güçlü olmasını ister bu açıdan şeriat destekçisi bir partidir. CKP korkusu olmasa CHP oy alamaz. CHP bu açıdan şeriat destekçisidr Tüm duyarlı aydın insanların CHP den oylarını çekmesi gerekiyor.
CHP'nin Alevi toplumuna çok bişey kazandırmadıgı konusunda hemfikirim sizinle ama CHP neden AKP'nin güçlü olmasını istesin ki,bu kanıya nerden vardınız bunu merak ettım.
doctorctf 04.01.2007, 17:56 allah aşkına şu hiçbirini işaretleyenlere diyecek birşey bulamıyorum.banadokunmayan yılan bin yaşasın diyosunuz resmen.siz hiçbiri dedikçe sizi temsil ettiğini söyleyen abuk sabuk insanlar ortaya çıkıyor ve sonuç ortada yani görüyorsunuz.bu durumun en büyük sorumlusu sizsiniz ama bunun bile farkında değilsiniz.siz şimdi bu söylediklerimi de doğrudur diyip geçersiniz.unutmayın tarafsız olmak güçlü olandan yana olmaktır.böyle tarafsız kalmaya devam edin.sizi tebrik ediyorum
söylediklerin de haklısın ama boş oy kullanmak bence çok saçma bir davranış. bu boş oy kullanma merakı yüzünden şuanda akp tek başına iktidar.
akp gibi bir parti başa geleceğine baykallı bir chp ye oyumu kullanarımın daha iyi.
arkadaşlar boş oy kullanırım diye arkadaşlara sesleniyorum burdan sakin böyle bir hata yapmayın ne olursa olun oyunuzu herhangi bir partiden yana kullanın. bizler oylarımızı kullanmadıkça akp gibi zihniyetteki kişileri başımıza getiririz sonrada böyle yakınırız işte.
sevgili arkadaşım rose.. :) chp ve baykal diyoruz ama bugün alevilere en çok zararı verenlerden biriside baykal...aleviliği kullanarak kendine pirim yapıyor...seviniyorum ki aleviler bilinçli ve buna izin vermezler...
sırf gelenek olsun diye...atatürkün kurduğu parti diye...sözde(sadece sözde) alevileri destekleyen bir parti gibi gözüksede....oy kullanmış olmak için oy vermeyi düşünmem....sevgili rose...yakınmıyorum ki ben... herkesin bildiği gerçekleri dile getiriyorum....ayrıca alternetifte sundum....halkların kardeşiliği için...halkların ekonomik düzeyinin iyileşmesi için gerçekten solda birleşmeye ihtiyaç vardır....ayrıca halkın bu seçimler için ilk talebi ali veli mehmet adayı üzerinde yoğunlaşma değilde birleşim olmalıdır....o zaman hiç kimsenin oy kullanmama gibi bir durumu olmayacaktır...
sevgilerle.... :)
CHP'nin Alevi toplumuna çok bişey kazandırmadıgı konusunda hemfikirim sizinle ama CHP neden AKP'nin güçlü olmasını istesin ki,bu kanıya nerden vardınız bunu merak ettım.
çok basit deryacım baykal kısa vadeli düşündüğü için. onun amacı büyük oynamak değil küçük oynayıp büyük lokma yemek. eğer tayyib cumhurbaşkanı olursa büyük ihtimalle abdullah gül de başbakan ve baykal'ın gül ile uğraşması daha kolay olacaktır. baykal tayyib gibi birisinin başbakan olarak elinde oynatamıyor eğer onu cumhurbaşkanı yaparsa hem tayyibten artı oy alacak hemde hükümet için kendi isteklerini diğerleirne daha kolay yaptıracaktır.
sevgili arkadaşım rose.. :) chp ve baykal diyoruz ama bugün alevilere en çok zararı verenlerden biriside baykal...aleviliği kullanarak kendine pirim yapıyor...seviniyorum ki aleviler bilinçli ve buna izin vermezler...
sırf gelenek olsun diye...atatürkün kurduğu parti diye...sözde(sadece sözde) alevileri destekleyen bir parti gibi gözüksede....oy kullanmış olmak için oy vermeyi düşünmem....sevgili rose...yakınmıyorum ki ben... herkesin bildiği gerçekleri dile getiriyorum....ayrıca alternetifte sundum....halkların kardeşiliği için...halkların ekonomik düzeyinin iyileşmesi için gerçekten solda birleşmeye ihtiyaç vardır....ayrıca halkın bu seçimler için ilk talebi ali veli mehmet adayı üzerinde yoğunlaşma değilde birleşim olmalıdır....o zaman hiç kimsenin oy kullanmama gibi bir durumu olmayacaktır...
sevgilerle.... :)
öykücüm şu bir gerçek ki sol birleşmez bu hepimizin isteği ama bu olmayacak bir durum. sol partilerin hepsinin başındakiler kendilerini düşünüyor ve olası bir birleşmede kendilerinin başkan olmasını istiyor. ee hepsi birden başkan olmayacağına göre ve uzlaşma sağlanamadığına göre böyle bir birleşme zor gözüküyor.
evet baykallı bir chp ye bende karşıyım ama şu var ki şuanda barajı aşabililecek tek sol parti olarak gözükende o. benim düşüncem şu ki herhangi bir sağ parti geçeceğine hiç olmazsa baykallı adı sol olan bir parti geçsin barajı. hem barajı aşan diğer sağ partilerden kat kat iyidir chp bizim açımızdan.
eğer biz böyle düşünüp oy kullanmamaya devam edersek bugün sadece sağ bir parti başa geçecek hemde bizim artık düzeltemeyeceğimiz bir şekilde. ben sana demiyorum ki git chp ye ver benim demek istediğim sağ veya sol sana en yakın olan bir partiye oyunu ve ama boş kullanma. o boş oylar bizim başa geçmesini istemediğimiz zihniyetleri yavaş yavaş ülkenin hakimiyetini ele geçirmeye yöneltiyor. bugün de bunun örneklerini görmekteyiz.
keşke elimizde bir güç olsada baykalı o koltuğundan indirip yerine oraya yakışır birini oturtsak ama şimdilik bunuda yapamıyoruz ne yazık ki. elimizden gelen sadece gidip seçim zamanı oyumuzu kullanmak ve buda bizim hakkımız olan bir şey ve hakkımızı hiç olmazsa böyle arayalım. eğer önümüzdeki seçimde yine akp başa gelirse her şey bu 5 yıldaki kadar iyi olmayacak bunu hepimiz biliyoruz.
çeşm-i naz 04.01.2007, 18:14 tabiki chp..
gerçi baykal başta olduğu sürece partinin tekrar toplanacağını hiç sanmyorum
adı bi de deniz ona sinir oluyorum o yüzden zaten devamlı baykal diyorum adam adının hakkını bile vermiyor bence partinin başına mustafa sarıgül geçmeli diycem ama baykal öle bir kurmuştu disiplin kurulunda bile onun adamları var adam tapulu malı görüryor galiba valla baykala rağmen tabiki oyumuz sülalece chp'nin atamızın partisi.....
kimse alınmasın ama şu hiçbiri diyen arkadaşlar'ı çok merak ediyorum büyük çoğunluk oy kullanmadığı için bugün tayyib başta onuda bırakın adam gözümüzün içine baka baka cumhurbaşkanı olacak yahuu nasıl bu kadar rahat hiçbiri diyosunuz anlamıyorum sizleri.....?????????
[QUOTE=Zelal;327144]Evet CHP ye oy verenler kerhen oy veriyorlar insanlardan bu önyargıyı yıkmalıyız çünkü CHP nin Alevi toplumuna ve tüm Türkiyeye faydası yok CHP AKP nin güçlü olmasını ister bu açıdan şeriat destekçisi bir partidir. CKP korkusu olmasa CHP oy alamaz. CHP bu açıdan şeriat destekçisidr Tüm duyarlı aydın insanların CHP den oylarını çekmesi gerekiyor.
zelal sana katılmıyorum.burada insanları yanlış yönlere çekmeyin.herkesin kararına saygı duymak lazım.ben yinede CHP ye verecem oyumu
[QUOTE=Zelal;327144]Evet CHP ye oy verenler kerhen oy veriyorlar insanlardan bu önyargıyı yıkmalıyız çünkü CHP nin Alevi toplumuna ve tüm Türkiyeye faydası yok CHP AKP nin güçlü olmasını ister bu açıdan şeriat destekçisi bir partidir. CKP korkusu olmasa CHP oy alamaz. CHP bu açıdan şeriat destekçisidr Tüm duyarlı aydın insanların CHP den oylarını çekmesi gerekiyor.
zelal sana katılmıyorum.burada insanları yanlış yönlere çekmeyin.herkesin kararına saygı duymak lazım.ben yinede CHP ye verecem oyumu
can benım yorumum değildi o.769 numaralı mesajdan alıntı yapmıştım.Kızılbant adlı üyenın mesajıydı yani. benım yorumum ise şu olmuştu "CHP'nin Alevi toplumuna çok bişey kazandırmadıgı konusunda hemfikirim sizinle ama CHP neden AKP'nin güçlü olmasını istesin ki,bu kanıya nerden vardınız bunu merak ettım".
yoksa benım oyum da tabiki CHP'ye.:thumbup1:
Merhaba Canlar
Alevi Toplumu (özellikle kırsal kesimde) CHP ye Atatürk ün kurduğu Parti diye oy veriyor.
CHP ye oy vermekle Atatürkcülüğe dolayısıyla Demokratik Cumhuriyete ve Laikliğe destek verdiğine inanıyor ve bunu sorgulamıyor dahi.
Atatürkcülüğe,demokratikliğe ve Laikliğe gönül verenler CHP nin siyasetini sorgulasalar CHP nin bunların hiç biriyle alakasının olmadığını görür.
Sayın Baykal her ağzını açtığında Atatürk ü anmaktadır ama Atatürk ün İlke ve İnkilaplarına asla uymamaktadır.
CHP Türk Milletini ısrarla Atatürk ile kandırmaya çalışan çağ dışı bir partidir.
ilkay123 05.01.2007, 19:32 Arkadaslar yapilan yorumlar beni dehsete düsürdü.Alevi genclerin unutmamasi gereken tek nokta baraji gecmeyen bir partiye oy vermek oyunu kullanmamakla es deger.Secim sistemi degismedikce CHP disinda bir partiye oy vermek ileride Ülkemizin asiri sag vede seriat isteyen partilere canak tutar.Ve bu partiler kendi düsünceleri isigindaki kisilerle ülkeyi kadrolastirip ileriye yatirim yapar,ve bizim düsüncedeki insanlarda avucunu yalar.Neden kendi yöremizde kendi cevcremizdeki saygin insanlari secime hazirlayip secilmelerini saglamiyoruz.Kendimize güveniyorsakta niye kendimizi bu yarisa hazirlamiyoruz.Tüm alevi gencleri mantikli düsünüp verecekleri oylarin degerini bilmelerini salik veririm.Bir agabey olarak...12 Eylül ü yasamis biri olarak gecmisimizi unutmadan gelecegimize bakalim,yapilan hatalardan ders alarak chp ye sahiplenip begenmedigimiz kisileri parti icindeki mücadele ile -partiden ayrilarak degil-alt edip chp yi gercek sahipleri ele gecirmeli...haydi gencler yarinlarinizi düsünerek kendinizi hazirlayin yarin belki cok gec olur...bügünden mücadelenizi verin ....sevgiler...
ilkay123 05.01.2007, 19:43 CHP de kaç milletvekili var Alevi olan? bunu inceledin mi? Dehapda CHP den daha fazla milletvekili var listede bunu biliyormuydun?
size katiliyorum.secimde baraji gecemeyen ve de secim öncesi gecemeyecegi kesin olan bir partiden tüm adaylar alevi olsa bize faydasi nediRKI?kendimize bu soruyu soralim önce.....benim tavsiyem alevi adaylar baraji gecebilecek bir partiden adayliklarini koymalaridir...buda tabiki simdilik CHP olarak görünüyor...bu görüsüme katilmaya bilirsiniz.Ancak mevcut secim sistemi degismedikce malesef istemeyerekte olsa CHP ye oy vermek en mantikli istir,cocuklarimizin torunlarimizin yarinlari icin.Ileride ülkemi baska düzen icinde görmek istemiyorum...hosgörü ile baktigim kisiler yarinlarda iktidarin verdigi ganimetlerle bana hos görü ile bakmazlar,oruc tutmayan canlarin canina kiyabilirler bundan dolayidirki mantiklisi iolani chp catisi altinda allevi adaylarin cokca aday olup secilmesi acisindan partinin ülke genelinde oy oranini artirmasidir....benim yorumum bundandir...yoksa diger baraji gecemeyen kisilerin %100 alevi olsa bize katkisi nedirki...saygilar.
aslında düşüncelerime uyan parti yok..dedem zamanında da babam zamanında da ben de aynı siyasetçiler var..yeni siyasetçiler göremiyoruz.ama yinede CHP ye veriyorum .oyumuz boşa gitmesin.ATATÜRKÇÜ gençleriz..
odtülü aslan 06.01.2007, 00:37 aslında düşüncelerime uyan parti yok..dedem zamanında da babam zamanında da ben de aynı siyasetçiler var..yeni siyasetçiler göremiyoruz.ama yinede CHP ye veriyorum .oyumuz boşa gitmesin.ATATÜRKÇÜ gençleriz..
Malesef oyun boşa gitti.CHP Atatürkçülüğü ne kadar tutarlı bir biçimde savunduğunun bir düşünülmesi lazım.
aslında düşüncelerime uyan parti yok..dedem zamanında da babam zamanında da ben de aynı siyasetçiler var..yeni siyasetçiler göremiyoruz.ama yinede CHP ye veriyorum .oyumuz boşa gitmesin.ATATÜRKÇÜ gençleriz..
Benim bildiğim Atatürkçü Gençlik Baykalın arkasından körü körüne koşmaz bi bakar parti ne halde nereye doğru gidiyor. Böyle günlük çözümlerle nereye kadar gidecez anlamıyorum. Sizce CHP tek başına iktidar olsa bile ne olacak ne değişecek ? baykalın dierlerinden ne farkı var?
gurbet1971 06.01.2007, 14:52 bu siyasi sistem uzerinden kimseye oy vermem
bana "baykal oylarımızı sömüren bir insancık" yazan arkadaş benim yazdığım yazıları tam okursan ben kimseye git chp oy ver demiyorum boş oy kullanmayın diyorum. belki ben chp vercem buda kimseyi ilgilendirmez sonuçta benim oyum. sende kime istiyorsan verirsin bu da beni ilgilendirmez.
ama şu var ki kimse boş oy kullanmasın kendine en yakın gördüğü partiye oyunu versin ki yine akp gibi bir hükümet başa geçmesin. bu chp veya bir başka parti farketmez yeterki oy kullanılsın.
şimdi anladın mı güzel kardeşim kim olduğunuda bilmiyorum ama sen yazdıklarımdan anlarsın,benim yazdıklarımda ne anlatmak istediğimide anlamışsındır şimdi.
saygılar.
Gerenimo 07.01.2007, 18:31 benim oyum CHP ye olurdu ama bunu nedeni solu temsil eden daha iyi bir partinin olmadığındandır yoksa CHP nin yıllarca sol ve aleviler için neler yapamadıkalrı ortada ama akp nin dahada güçlenmemesi ve olurda yıne iktidar olursa(bu ülkede hersey olur )muhalefetin güçlü olması lazım oy kullanmamak bu nedenle ihanet olurdu çünkü yüzde 25 oy alan bır hukumetın meclisin yuzde 70 kusurunu temsil etmesi bundan ileri gelmektedir....
Yaprak... 07.01.2007, 18:51 her zamanki gibi hiç birine :D :D:D:D:D:D
benim oyum CHP ye olurdu ama bunu nedeni solu temsil eden daha iyi bir partinin olmadığındandır yoksa CHP nin yıllarca sol ve aleviler için neler yapamadıkalrı ortada ama akp nin dahada güçlenmemesi ve olurda yıne iktidar olursa(bu ülkede hersey olur )muhalefetin güçlü olması lazım oy kullanmamak bu nedenle ihanet olurdu çünkü yüzde 25 oy alan bır hukumetın meclisin yuzde 70 kusurunu temsil etmesi bundan ileri gelmektedir....
arkadaşım solu temsil eden en iyi parti chp demişsin.
solu en kötü temsil eden partidir chp.chp sol partimi o da tartışılır.
solu en iyi temsil eden partilerden birkaç örnek vereyim sana,o partileri araştır ve işine gelirse oyunu onlardan yana kullanırsın.
örneğin;EMEP,ÖDP,TKP ve SDP(not:sdp gerektiği zaman yasallığa sığmayıp sokağın dili ile konuşmasınıda biliyor.)
her zamanki gibi hiç birine :D :D:D:D:D:D
boş oy atmayın.elbette düşüncenize yakın bir parti vardır.
örneğin boş atılan oyların çeyreği mesela EMEP'e ÖDP'ye atılsa bu partiler ileriye dönük türkiye'nin umudu olurlar.
Yaprak... 07.01.2007, 19:30 boş oy atmayın.elbette düşüncenize yakın bir parti vardır.
örneğin boş atılan oyların çeyreği mesela EMEP'e ÖDP'ye atılsa bu partiler ileriye dönük türkiye'nin umudu olurlar.
bir çok parti düşünceme oldukça yatkın ama sadece tüzüğü !
EMEP ve ÖDP'yi ileri dönük türkiyenin umudu diye olabilir diye bir örnek sunmuşsun ama, ben o partileri avcumun içi gibi bilirim neredeyse. hangi umuttan bahsediyorsun sevgili zaza :D
kendilerine hayrı yok :D
Serkan_Devrim 07.01.2007, 19:34 EMEP sarı sendikaların partisi değil mi yav? :D ÖDP ise iyi niyetli ama ........
yinede bir konuda haklı zaza_ulaş kardeşimiz boş oy kullanma yağmurcum çünkü bu boş oylar bizi günler geçtikçe daha da batağa sokuyor. sen yinede iyice irdele sanırım bunların içindesinde sana en yakın gelene oy ver.
EMEP sarı sendikaların partisi değil mi yav? :D ÖDP ise iyi niyetli ama ........
serkan sarı sendikalılar kim :sad:
ödp iyi niyetlide onun iyi niyetini kullananlar var.
spartacus 07.01.2007, 19:36 Al birini vur diğerine!
Düzen partilerine oy yok!
KomünistAlevi 07.01.2007, 19:36 bir çok parti düşünceme oldukça yatkın ama sadece tüzüğü !
EMEP ve ÖDP'yi ileri dönük türkiyenin umudu diye olabilir diye bir örnek sunmuşsun ama, ben o partileri avcumun içi gibi bilirim neredeyse. hangi umuttan bahsediyorsun sevgili zaza :D
kendilerine hayrı yok :D
Sizin kendinize ve toplumunuza bir hayrınızın olmadığı açık ve net bir şekilde belli oluyor zaten...
Yaprak... 07.01.2007, 19:38 serkan sarı sendikalılar kim :sad:
ödp iyi niyetlide onun iyi niyetini kullananlar var.
yaşa rose :) iyi niyetleri kullananlarda zaten kendi bünyelerinde... EMEp de öyle.. ve diğer bütün partiler... peki ben oy kullanırsam iyi niyetlilere mi gidecek bu oy yoksa iyi niyetleri kullananlara mı :yamukgul:
Yaprak... 07.01.2007, 19:40 Sizin kendinize ve toplumunuza bir hayrınızın olmadığı açık ve net bir şekilde belli oluyor zaten...
peki sen, benim bu durumda neyi sorun ediyorsun
Serkan_Devrim 07.01.2007, 19:42 serkan sarı sendikalılar kim :sad:
ödp iyi niyetlide onun iyi niyetini kullananlar var.sarı sendika demek işçileri savunacağına işçileri arkadan vuran hükümet yanlısı işbirlikçi sendikalar demektir. :D
komünistalevi;
herkesin düşüncesine saygı duymak lazım. :)
tabiiki yillardir pesinden kostugumuz
ama birtürlü tekbasina iktidara getiremedigimiz
Atatürk ün partisi olan CHP ye verirdim
KomünistAlevi 07.01.2007, 19:46 peki sen, benim bu durumda neyi sorun ediyorsun
Hiç bir partiye onların kendilerine hayrı yok gibi laflar konuşamazsınız...O partilere oy veren Halk var...
Eleştirebilirsiniz ,ama onların kendine hayırları yok gibi bir söz edemezsiniz...
yaşa rose :) iyi niyetleri kullananlarda zaten kendi bünyelerinde... EMEp de öyle.. ve diğer bütün partiler... peki ben oy kullanırsam iyi niyetlilere mi gidecek bu oy yoksa iyi niyetleri kullananlara mı :yamukgul:
sende haklısın canım ama bir yerden başlamalıyız iyi niyeti kullanmayanlara gidecek muhtemel oyumuz ama başka çaremizde yok oy kullanmayarak daha çok zarara uğruyoruz.
şu anda bu tartışmaya bakınca inan artık bende oy kullanmak istemiyorum ya da sol bir partiye kullanmak istemiyorum artı. birimiz ordan chp yi kötülüyoruz diğerimiz diğer partileri. bunun orta yolunuda asla bulamayacağız o yüzden birbirimize saygımızı yitirmeden tartışalım ve kim kime istiyorsa oyunu kullansın.
ama kullanmayacağım olmasın :biggrin:
Gerenimo 07.01.2007, 20:02 arkadaşım solu temsil eden en iyi parti chp demişsin.
solu en kötü temsil eden partidir chp.chp sol partimi o da tartışılır.
solu en iyi temsil eden partilerden birkaç örnek vereyim sana,o partileri araştır ve işine gelirse oyunu onlardan yana kullanırsın.
örneğin;EMEP,ÖDP,TKP ve SDP(not:sdp gerektiği zaman yasallığa sığmayıp sokağın dili ile konuşmasınıda biliyor.)
zaza kusura bakma ama !!!!benim oyum CHP ye olurdu ama bunu nedeni solu temsil eden daha iyi bir partinin olmadığındandır yoksa CHP nin yıllarca sol ve aleviler için neler yapamadıkalrı ortada !!!!buradan nasıl solu temsıl eden en ıyı partı kelımesını kullandığımı cıkartıyorssun anlamadım=)baska var mı sol bir parti iktidar olabilecek AKP'nin karşısında bıraz daha dikkatli okursak öle demek istemediğim rahat anlaşılır;)ayrıca saydığın partilerin seçimde alacağı oy toplamda %6 olmaz buda en iyi ihtimal;=)
Yaprak... 07.01.2007, 20:04 Hiç bir partiye onların kendilerine hayrı yok gibi laflar konuşamazsınız...O partilere oy veren Halk var...
Eleştirebilirsiniz ,ama onların kendine hayırları yok gibi bir söz edemezsiniz...
anlatamadım galiba. benim o partilere oy veren halka bir sözüm Yok ki... oy isterler oylar verilir verilen oylar parti adını kullanan parti bünyesinde bulunan kişilerin çıkarlarını karşılar ancak...daha doğrusu kendi çıkarlarını gözetiyorlar bu oylarla (haklın oylarıyla) bu durumda da ben de söylerim, partilerin kendine hayrı yok... çünkü kanemiciler kendi bünyelerinde... partiyi parti yapan parti içerisindeki insanlardır.. aralarında iyi niyetlileri Yok mu? var tabiki olmazmı ? ama görünen o ki bu yetersiz
KomünistAlevi 07.01.2007, 20:05 CHP'lilere bir teklifim var:)
CHP yerine birde SHP'yi destekleyin bence...
SHP'li değilim ama SHP'nin CHP'ye nazaran çok çok daha iyi bir sol parti olduğuna inanıyorum...
Bilmiyorum siz nedersiniz bu fikirime Canlar?
Çünkü sizin şu anki düzen partisi fikirinize SHP çok yakın.:)Bu alternatifi o yüzden sundum...
KomünistAlevi 07.01.2007, 20:08 anlatamadım galiba. benim o partilere oy veren halka bir sözüm Yok ki... oy isterler oylar verilir verilen oylar parti adını kullanan parti bünyesinde bulunan kişilerin çıkarlarını karşılar ancak...daha doğrusu kendi çıkarlarını gözetiyorlar bu oylarla (haklın oylarıyla) bu durumda da ben de söylerim, partilerin kendine hayrı yok... çünkü kanemiciler kendi bünyelerinde... partiyi parti yapan parti içerisindeki insanlardır.. aralarında iyi niyetlileri Yok mu? var tabiki olmazmı ? ama görünen o ki bu yetersiz
Benim partimin bünyesinde ki insanlar cebini doldurmayı yada kırmızı ceylan derili koltuğa kapak atmayı hedeflemiyor...
Sizinkisi sadece Şahsi bir fikir...Neyse anlaşamayacağımız bir konu bu uzatmaya gerek yok boşuna tartışmayalım:ehyani
Konuyu kapatmakta fayda var:turned: ...İyi forumlar...
Yaprak... 07.01.2007, 20:11 sende haklısın canım ama bir yerden başlamalıyız iyi niyeti kullanmayanlara gidecek muhtemel oyumuz ama başka çaremizde yok oy kullanmayarak daha çok zarara uğruyoruz.
şu anda bu tartışmaya bakınca inan artık bende oy kullanmak istemiyorum ya da sol bir partiye kullanmak istemiyorum artı. birimiz ordan chp yi kötülüyoruz diğerimiz diğer partileri. bunun orta yolunuda asla bulamayacağız o yüzden birbirimize saygımızı yitirmeden tartışalım ve kim kime istiyorsa oyunu kullansın.
ama kullanmayacağım olmasın :biggrin:
sevgili rose sen yine de oyunu kullan yoldan çıkarmış gibi olmayayım şimdi :D
aslında oy kullanmamam herhangi bir protesto değil..tepki de değil bilmiyorum belki de olabilir... ama şöyle bir durum var... hadi bütün partileri el birliğiyle masaya yatıralım sağ sol demeden... süslü püslü tüzüklere aldanmadan... iyiyi kötüden ayıracaz ya bulalım kötünün iyisini bakalım hangi partinin ak bir tarafı kalmış ( şimdi gerçekten merak ettim :yamukgul: )
Gerenimo 07.01.2007, 20:19 bence de yaprak haklı çünkü siyasi oligarşi öle bir hale gelmiiş ki böylesi bır düzende yemeyen,çalmayan birilerinin sırtından geçinmeyen kişileri yanlarında barındırmıyorlar hem millete kötü örnek oluyrlar(!)hemde kendilerine bu nedenle mevcut partilerden herhangi birisine bu çok ıyı buna oy verin dıyemeyiz kimseye fakat sadece eskiden süregelen alışkanlıklar ve sahip olduğumuz ideolojilerin ışığında oy kullanabiliriz milletin yararına olacak kişilerin başa geçmesi için değil;)
sevgili rose sen yine de oyunu kullan yoldan çıkarmış gibi olmayayım şimdi :D
aslında oy kullanmamam herhangi bir protesto değil..tepki de değil bilmiyorum belki de olabilir... ama şöyle bir durum var... hadi bütün partileri el birliğiyle masaya yatıralım sağ sol demeden... süslü püslü tüzüklere aldanmadan... iyiyi kötüden ayıracaz ya bulalım kötünün iyisini bakalım hangi partinin ak bir tarafı kalmış ( şimdi gerçekten merak ettim :yamukgul: )
ben yoldan çoktan çıkmışım zaten canım :biggrin: kimse yatırmaz ki masaya çünkü hepsini de kirlenmiş halkı değilde hep kendilerini düşünüyorlar.
hıh bende karar verdim oy filan kullanmıyorum akp yine gelsin başada ne yapmak istiyorsa yapsın. o zaman görürüm ben bu milleti.
Gerenimo 07.01.2007, 20:57 heh işte o yuzden ben istemesemde oy kullanıcam sırf gelmesin dıye=)
Devrimci Marksist 07.01.2007, 20:58 ESP, BDSP, HÖC ve diğer sol gruplar ortak bağımsız adaylar çıkarabilir yerellerde. Bunların her biri ayrı aday gösterdiği sürece ben ÖDP'ye vermeyi düşünüyorum. Kürt hareketi 2002 ve 2004'teki gibi sosyalist partilerle ittifak yaparsa küçük bir ihtimal onlara verebilirim. CHP'ye oy yok. CHP tek çaremiz deyip alternatif yaratmaya çalışmazsak CHP daha da sağa kayar. Hatta CHP'nin sola kaymasını bile ancak ciddi bir başarısızlık sağlayabilir ki Baykal kadrosu tasfiye edilsin. Diğer yol CHP'nin solunda en azından %3-4 oy alabilecek bir alternatifin oluşması. 1960'larda CHP'nin sola kayışında TİP'in seçimlerdeki %3'lük oyunun da etkisi olduğunu hatırlayalım. Ancak bu alternatife tek aday olan ÖDP de 90'lardaki etkisini yitirdi ve sağa kaydı.
Unutmamalıyız ki seçimler boykot edillmeyecek kadar önemli bir fırsattır, ancak
sosyalistler seçimlerle değil mahallelerde, işyerlerinde, okullarda, meydanlarda
yaptıkları günlük çalışmayla ve anti-faşist direnişi kitleselleştirerek güçleneceklerdir. Seçim bizim için iktidara gelmenin aracı asla olamaz ama bize önemli bir propaganda ve ajitasyon olanağı sağlar. Kitleler bu 3-5 yılda bir gerçekleşen birkaç haftalık dönemde az da olsa politikleşirler ve burjuva düzeni nin baskıcı yönü biraz hafiflediği için bize olanaklar verir.
Malesef oyun boşa gitti.CHP Atatürkçülüğü ne kadar tutarlı bir biçimde savunduğunun bir düşünülmesi lazım.
solu temsil eden ve Atatürkün kurdugu tek partidir.Deniz Baykaln şahsına oy vermiyorum zaten partiye oy veriyorum.TAMAM birçok sol parti var ama iktidara gelemiyeceklerine göre bari oylar bölünmezse iyi olur.CHP yi bilmem ama ben ATATÜRKÇÜYÜM ve öylede kalcak...
Benim bildiğim Atatürkçü Gençlik Baykalın arkasından körü körüne koşmaz bi bakar parti ne halde nereye doğru gidiyor. Böyle günlük çözümlerle nereye kadar gidecez anlamıyorum. Sizce CHP tek başına iktidar olsa bile ne olacak ne değişecek ? baykalın dierlerinden ne farkı var?
Körü körüne koşmadıgımı ve kendi kararlarımı verebiliyorum.ileriyi düşünmek için geçmişimizide unutmayalım.Baykala kızıp partiden uzaklaşçagımıza Baykalı partiden nasıl uzaklaştırırız diye düşünürsek daha iyi olur?
Serkan_Devrim 07.01.2007, 22:00 Körü körüne koşmadıgımı ve kendi kararlarımı verebiliyorum.ileriyi düşünmek için geçmişimizide unutmayalım.Baykala kızıp partiden uzaklaşçagımıza Baykalı partiden nasıl uzaklaştırırız diye düşünürsek daha iyi olur?Baykal'ı gönderebilmenin yolunu bulursanız bize de haber verin. :yamukgul:
CHP ne solcudur ne de Atatürkçüdür.
IMF ci, Amerikancı sermaye partisidir.
odtülü aslan 07.01.2007, 23:29 Baykal'ı gönderebilmenin yolunu bulursanız bize de haber verin. :yamukgul:
CHP ne solcudur ne de Atatürkçüdür.
IMF ci, Amerikancı sermaye partisidir.
Size katılıyorum.Bir kere CHP nin geçmişle olan bağlarını düşünün.Atatürk zamanındaki CHP ile bugünkünün özü farklıdır.Değişmeyen bir tek şey var.Oda CHP nin devletçi politkanın en uç noktasında yer aldığıdır.Siz bugün CHP ye sol diyemezsiniz.
Gerçekten solcu veya devrimci bir parti düzene boyun eğmez.Aksine ona karşı yeni bir akım yaratır.Bugün işbirliği içinde olduğu kesimin geçmişte sola neler yaptığını unutmaz.
CHP bunları ne 70 lerde Ecevitli şaşaalı günlerinde yaptı ne de bugün yapacağa benziyor.
odtülü aslan 07.01.2007, 23:34 solu temsil eden ve Atatürkün kurdugu tek partidir.Deniz Baykaln şahsına oy vermiyorum zaten partiye oy veriyorum.TAMAM birçok sol parti var ama iktidara gelemiyeceklerine göre bari oylar bölünmezse iyi olur.CHP yi bilmem ama ben ATATÜRKÇÜYÜM ve öylede kalcak...
Atatürkçü olmana karşı bir söz söylemedim.Ama tek çare CHP deyip ona bağlanıldığında CHP nin ne hallere düştüğünü bugün çok iyi bi şekilde görüyoruz.Aslında bundan önce yazdığım mesajı okursan ne demek istediğimi anlarsın.
Körü körüne koşmadıgımı ve kendi kararlarımı verebiliyorum.ileriyi düşünmek için geçmişimizide unutmayalım.Baykala kızıp partiden uzaklaşçagımıza Baykalı partiden nasıl uzaklaştırırız diye düşünürsek daha iyi olur?
:komik
peki sence bizim amacımız ne? zaten biz chp yi baykaldan kurtarmaya çalışanlardanız. ama chp ye oy vermekle olmuyor bu iş. biz chp ye oy verdikçe baykal hazretleri kendi başarısından dolayı aldığını zannediyor oyları. sahıs kusursuz muhalefet yaptığını zannediyor.
Kusura bakmayın böyle bir genelbaşkanımız varken chp ye oy vermemi beklemeyin. baykal ne dese zaten kendi vekilleri de onaylıyor çünkü parti içi muhalefete de dayanamıyor adam. muhalefet yapana yol gözüküyor hemen.
kendi partisinde demokrasi sağlamaktan korkan adam ülke çapında nasıl bir demoksai sağlayacak ?
evet chp yi Atatürk kurdu
peki bugünkü chp ile Atatürkün kurduğu CHP arasında (isminden başka) bi benzerlik kaldımı ?
can benım yorumum değildi o.769 numaralı mesajdan alıntı yapmıştım.Kızılbant adlı üyenın mesajıydı yani. benım yorumum ise şu olmuştu "CHP'nin Alevi toplumuna çok bişey kazandırmadıgı konusunda hemfikirim sizinle ama CHP neden AKP'nin güçlü olmasını istesin ki,bu kanıya nerden vardınız bunu merak ettım".
yoksa benım oyum da tabiki CHP'ye.:thumbup1:[/QUOTE]
sn zelal ben chp akp'yi güçlendiriyor diye bişey söylemedim.sadece oylarımızı
chp'den çekelim diye yazan arkadaşa seslendim.kusura bakmayın.çünkü baraj' en yakın sol parti CHP.
KomünistAlevi 08.01.2007, 10:38 can benım yorumum değildi o.769 numaralı mesajdan alıntı yapmıştım.Kızılbant adlı üyenın mesajıydı yani. benım yorumum ise şu olmuştu "CHP'nin Alevi toplumuna çok bişey kazandırmadıgı konusunda hemfikirim sizinle ama CHP neden AKP'nin güçlü olmasını istesin ki,bu kanıya nerden vardınız bunu merak ettım".
yoksa benım oyum da tabiki CHP'ye.:thumbup1:
Eğer ki biz oylarımızı çekersek işte ozaman başka bir sol parti baraja vs. şeylere yakın olucak...
boranali 08.01.2007, 10:56 suan secim olsa mhp ye oy verirdir bu halk daha kotusunu gormedikce kendine gelmez fransada nasil debrim oldu halk yeter dedi bizdede boyle olacak.bende ondan bana gore en zitta vereceksin ki halk kotuyu anlasin.
haklısınız ama 5-10 kişi şu an böyle düşünüyor.sandıkta her şey değişiyor.ben sandığa gittiğimde gözüm CHP amblemini arıyor.
KomünistAlevi 08.01.2007, 14:13 haklısınız ama 5-10 kişi şu an böyle düşünüyor.sandıkta her şey değişiyor.ben sandığa gittiğimde gözüm CHP amblemini arıyor.
Benimde Çekiç-Orak'ı arıyor:):gosterge
Neden tek bir sol parti yok? 8-10 sol parti var herkes değişik bir sol parti amblemi arıyor,herkes değişik bir partiye oy verirse sol birleşmezse biz hayatta iktidar olamayız.Önce buna bir çare bulalım.
Vapurmania 08.01.2007, 16:14 tek olan partilerdense ittifakları destekleyelim ki bu partiler ittifaka yönelsin.
tek olan partilerdense ittifakları destekleyelim ki bu partiler ittifaka yönelsin.
Hangi ittifaktan bahsediyorsun?Hepsi ayrı telden çalıyor,nasıl ittifak oluşturacaklar.
Vapurmania 08.01.2007, 16:37 Hangi ittifaktan bahsediyorsun?Hepsi ayrı telden çalıyor,nasıl ittifak oluşturacaklar.
Geçen seçimlerde SDP EMEP DEHAP ve SHP birleşmişti. bu tarz ittifakları desteklemeliyiz.
Geçen seçimlerde SDP EMEP DEHAP ve SHP birleşmişti. bu tarz ittifakları desteklemeliyiz.
arkadaşım bunun içinde sol ve aleviyi istemyen partide var.lütfen ...
arkadaşlar beni yanlış anladınız.şuanda gidip dehap a mı oy veriyim.sol ve alevi partisimi.hayır degil bence....ATATÜRKÇÜYÜM....ben deniz baykalı desteklemiyorum.bu bilinsinn.bence sol partiler ama gerçekten solcular birleşmesini bende isterim.bende amasyanın kürt köylerindenim.annem babam kürtçe konuşur.ama .parti seçerkende özen gösterelimm.
eskiya44 08.01.2007, 18:43 arkadaşlar beni yanlış anladınız.şuanda gidip dehap a mı oy veriyim.sol ve alevi partisimi.hayır degil bence....ATATÜRKÇÜYÜM....ben deniz baykalı desteklemiyorum.bu bilinsinn.bence sol partiler ama gerçekten solcular birleşmesini bende isterim.bende amasyanın kürt köylerindenim.annem babam kürtçe konuşur.ama .parti seçerkende özen gösterelimm.
söylediklerine katılıyorum ama ne yazııkı yukarıdaki anket herşeyi açıkca ortya çıkarıyor.tilkinin dönüp dolaşacağı yer yine kürkçü dükkanıymış..
odtülü aslan 08.01.2007, 19:04 Burada CHP nin çığırtkanlığını yapanlara sesleniyorum.Solcuyum diyorsunuz fakat geçmişte solculara yapılan saldırılara göz yuman ve bugün bu tavırlarını devam ettirenler CHP deki devrimci geçinen insanları bir daha tanısın.
1969'de fail-i meçhul cinayete kurban giden Taylan Özgür Dosyası yeniden açılacak.
Taylan Özgür, İstanbul Beyazıt'ta vurularak öldürüldü. Abla Hale Özgür Kıyıcı yıllardır işin peşindeydi. Em. Yarbay Talat Turhan'ın iddiasına göre Özgür'ü, bir üstteğmen vurmuş. Bu kişi 1990'da üst düzey görevde generalmiş. Turhan bir ara, "İsmi MİT Başkanı'na açıklarım" demiş.
Hale Özgür'ün Yeni Harman'da yazdığına göre, faili bilen başkaları da varmış. Hale Hanım bakın neler diyor:
"Deniz Gezmiş'in hayatını oynayacağım diye kapı-kapı dolaşan Berhan Şimşek, Araştırma Komisyonu için imza bile vermemiş. Taylan için gerekli olan 20 imzada adı yok. Aramışlar. Red cevabı almışlar. İsterseniz bir isim daha vereyim: Zülfi Livaneli... Bunun gibi isimler var. Birileri film yaparak, birileri türküler söyleyerek prim yaptı, para kazandı. Birileri de mezarları başında nutuk atarak TBMM'ye geldi. Böylelerine söylenecek çok laf var ama gün ola harman ola.. CHP delegasyonu daha detay isterseniz anlatayım: Hasan Fehmi Güneş, Ertuğrul Günay, Deniz Baykal; Em. Kur. Yrb. Talat Turhan'ın iddiasına göre kardeşimin katilini biliyorlarmış. Şimdi siz, bu hesabı sorar mısınız?"
Meclis Araştırma Komisyonu kurulabilmesi için 23 milletvekili imza atmış. Beni şaşırtan Berhan Şimşek oldu. 68'lilerle, Deniz Gezmiş'lerle ilgili programlarda konuşurdu. Deniz Gezmiş'in hayatını bile oynamıştı. Ama önergeye imza atmamış. Eğer iddialar doğruysa, Baykal'a, Hasan Fehmi Güneş'e ve eski CHP'li Ertuğrul Günay'a bir açıklama yapmak yakışır. Bekliyoruz.
munzur_62 08.01.2007, 19:14 Bu seneki seçimlerden akp birinci çıkarsa yazıklar olsun insanlarımıza (adamlar ülkeyi karış karış satmaya başladılar)
Bu seneki seçimlerden akp birinci çıkarsa yazıklar olsun insanlarımıza (adamlar ülkeyi karış karış satmaya başladılar)
Daha farklı birşey olmayacak,çünkü biz daha şu sol parti şöyle bu sol parti böyle şu eski devrimciler böyle diye birbirimizle tartışmaya devam edersek farklı bir şey olmayacak.
odtülü aslan 08.01.2007, 19:27 Daha farklı birşey olmayacak,çünkü biz daha şu sol parti şöyle bu sol parti böyle şu eski devrimciler böyle diye birbirimizle tartışmaya devam edersek farklı bir şey olmayacak.
Bazen tartışmakta faydalı olabiliyor.İnsanlara kimin ne olduğunu göstermek lazım.
Tartışmak elbette faydalıdır,fakat kişileri karalamadan olduktan sonra,o dönem yaşayan birisi olarak söylediğin gibi seksen öncesi tüm sol örgütler gibi chp de o mücadelenin içindeydi bunu kimse inkar edemez.Söylediklerime bakıp chp li sanma,dediğim gibi o dönem yaşamış birisi ve o mücadele içinde olmuş birisi olarak doğrıları söylüyorum.
odtülü aslan 08.01.2007, 23:10 Tartışmak elbette faydalıdır,fakat kişileri karalamadan olduktan sonra,o dönem yaşayan birisi olarak söylediğin gibi seksen öncesi tüm sol örgütler gibi chp de o mücadelenin içindeydi bunu kimse inkar edemez.Söylediklerime bakıp chp li sanma,dediğim gibi o dönem yaşamış birisi ve o mücadele içinde olmuş birisi olarak doğrıları söylüyorum.
Sayın abim haklısın sizin tecrübelerinize güveniyoruz.Fakat şunu sormak gerekmiyormu o dönem CHP bu mücadeleyi ne kadar isteyerek yada hangi amaçlar için yapmıştır.En basit örnek Ecevit 70 lerin sonunda muhalefetteyken kontrgerilla kavramını ortaya attı.Fakat iktidara geldikten sonra neden sustu?Çünkü devletçi düzen yanlısı politikasından dolayı bazı şeyleri ortaya atamadı.Ayrıca Ecevit özel dosyalarındaki Maraş katliamıyla ilgili belgeler neden bugün ortaya çıkıyor?27 yıl önce CHP neredeydi?O zaman mücadele eden devrimciler düzene karşı oldukları için bu mücadeleyi yürütüyolardı.CHP ye arka çıkıp düzeni korumak için değil.
gurbet1971 09.01.2007, 21:24 didem arkadas ben yinede hicbiri demeye devam ediyorum.cünkü sömürüldügümüz yeter ne zamanki alevilerin kendine ait siyasi bir olusumu olur o zaman tamam
Umudum_Sende 09.01.2007, 21:34 didem arkadas ben yinede hicbiri demeye devam ediyorum.cünkü sömürüldügümüz yeter ne zamanki alevilerin kendine ait siyasi bir olusumu olur o zaman tamam
hatırlarsanız bir aralar alevilerin sesi olarak barış partisi kurulmuştu ama ne oldu hiç birşey... öncelikle alevi toplumunda bir birliktelik yok ve olması da bana göre çok uzak... çünkü aleviler arasında bir bölünmüşlük var... örnegin kürt alevilerin bir kısmı ne olursa olsun dehap gibi partilere oy veriyorlar, belirli bir kısmı komünist düşünceyi benimsedikleri için o yönde oy kullanıyorlar veya bir başka kesim chp nin bağımlısı ayrıca ateist olanlar var, asimile olup benliğini unutanlar var.... yani kısacası böyle bir oluşumun ortaya çıkması ve güçlü bir şekilde var olabilmesi çok uzak bir ihtimal olur... saygılar
TaNeR_kou 09.01.2007, 21:50 ben bu sene ilk defa oy kullanacağım...ve oyumu ''alternatifsizlikten'' dolayı chp ye vereceğğim büyüh bir ihtimal...ne kadar sevmesemde chp nin başındakileri..
ayrıca oylama da akp mhp ye oy verenleri anlayamıyorum...ya alevi değiller ya da bizi kesenleri yakanları destekleyecek kadar basitler....
Sayın abim haklısın sizin tecrübelerinize güveniyoruz.Fakat şunu sormak gerekmiyormu o dönem CHP bu mücadeleyi ne kadar isteyerek yada hangi amaçlar için yapmıştır.En basit örnek Ecevit 70 lerin sonunda muhalefetteyken kontrgerilla kavramını ortaya attı.Fakat iktidara geldikten sonra neden sustu?Çünkü devletçi düzen yanlısı politikasından dolayı bazı şeyleri ortaya atamadı.Ayrıca Ecevit özel dosyalarındaki Maraş katliamıyla ilgili belgeler neden bugün ortaya çıkıyor?27 yıl önce CHP neredeydi?O zaman mücadele eden devrimciler düzene karşı oldukları için bu mücadeleyi yürütüyolardı.CHP ye arka çıkıp düzeni korumak için değil.
Bir tek Ecevit değil muhalefette farklı iktidarda farklı konuşan bu tüm dünyada aynıdır.Polonyada leh Valessa işçi sendikası başkanlığı yaparken farklıydı devlet başkanı oldu devletçi,düzenden yana konuşmaya başladı.Biz o dönem mücadele ederken bu tür partilere karşıda mücadele ediyorduk.Önce bu çarpıklığa karşı mücadele etmeliyiz.Doğru söylediğin konu biz mücadeleyi düzene karşı yaptık,chp ve düzeni korumak için değil.Bugün chp nin başında olan kişi o dönem mücadele eden kişilerden biriydi fakat bugün farklı konuşuyor,iktidar ortağıyken farklı konuşuyordu.Demek istediğim konu parti başkanı olduğunda değişebildikleridir.
gamzecetin 09.01.2007, 23:43 ben şahsen hiçbirisine oy vermem çünkü hepsi birbirinin kuyusunu kazmakla meşgul ama Mustafa Sarıgül chp nin geel başkanı olsa kesinlikle ona verirdim
aleveylem 10.01.2007, 11:07 Geçen seçimlerde hiçbirine oy vermedim sol partiler çok bölünmüş durumda birleşmedikleri sürece kazanamazlar...
baris1976 10.01.2007, 15:09 Geçen seçimlerde hiçbirine oy vermedim sol partiler çok bölünmüş durumda birleşmedikleri sürece kazanamazlar...
oy vermemek sandıga gitmemek cözümmü böyle yaparak akp yi dahada güclendirmiyormusunuz evet size katılıyorum sol tamamen bölünmüş bugun hepsının oyunu toplasak bıle akp ye yetisemiyorlar ama oy kullanmıyanları hesaba katınca ve bunların cogunun da sol oy oldugu kesin
bence bu sene sadıga mutlaka gidin kime verdiginiz önemli degil ama sandiga gidip oyunuzu kullanın
baris1976 10.01.2007, 15:14 oylamada akp ve mhp ye %2,5 civarında oy cıkmıs anlamak gercekten zor ama burada sadece alevilerin olmadıgınıda unutmamak lazım yoksa alevi olup ta o partilere oy verenler gercekten ya bu ülkede yasamamıslar yada gözleri tamamen kapalı :))
aleveylem 10.01.2007, 15:18 oylamada akp ve mhp ye %2,5 civarında oy cıkmıs anlamak gercekten zor ama burada sadece alevilerin olmadıgınıda unutmamak lazım yoksa alevi olup ta o partilere oy verenler gercekten ya bu ülkede yasamamıslar yada gözleri tamamen kapalı :))
Yazık işte bizim milletimiz koyun kim ne derse onu alkışlıyor belli bir fikri düşüncesi yok..
Bugün herhangi bir açık oturum programı izlerken bile bunu farkedebilirsiniz bir taraf konuşuyor ve büyük alkış alıyor..
Diğer taraf savunmaya geçiyor eee onada büyük alkış kopuyorr sonuçç nedir;
Hiç birşey.....Halkımız bilinçsiz ve bilgisiz hareket ediyor bugün kime niye oy verdiğini yada alkışladığını bilmeyen insanımız var....
baris1976 10.01.2007, 15:31 gerci sasırmamak lazım bugun ulkemızde 1 torba kömüre oyunu verenlermiz var gecenlerde akp beledıye baskanı onumuzdekı secımlerde secım calısmalarına katılanlara kazansada kazanmasada beledıyede iş ayarlıyacagına dair imzalı kart dagıtmıstır bunlar ülkemizde olagan şeyler ama ne olursa olsun bir alevinin o tip partilere oy vermesini kabul edemiyorum ne cabuk unuttuk sıvas gazi yi bilmiyorlarmı o verdigi oylar bize yol su elektrik direk yangın sömürü olarak geri dönecegini..
tayyip cem evleri cümbüş evi demişti der tabi cünkü biliyorki karsında dagınık bir toplum var eger birleşebilsek bu sekilde konusabılırmıydı bence konusamazdı konusturmazlardı cünkü
anketde sdp yok.eklenirse sevinirim.
seyyah1982 10.01.2007, 17:45 mecburen chp alternetifim dsp diğer sol partiler biz aşkın partisiyiz gibi söylemlerle statükonun sistemin parçası oluyorlar.halka inmekte zorlanıyorlar halk aşk değil aş istiyor.
mecburen chp alternetifim dsp diğer sol partiler biz aşkın partisiyiz gibi söylemlerle statükonun sistemin parçası oluyorlar.halka inmekte zorlanıyorlar halk aşk değil aş istiyor.
chp halka çok mu iniyor?
seyyah1982 10.01.2007, 18:19 haklısın ama gene en güçlü sol parti digerleri arasında dehapla ittifak yapan bile var oyumun boşa gitmesini istemiyorum anlayacağın sağ partileremi vereyim?
haklısın ama gene en güçlü sol parti digerleri arasında dehapla ittifak yapan bile var oyumun boşa gitmesini istemiyorum anlayacağın sağ partileremi vereyim?
senin gibi düşünüyorum.hadeple birleşen hiç bir sol partisne oy vermem.alevileri sevmeyen bir partiye oy mı vercemm..
senin gibi düşünüyorum.hadeple birleşen hiç bir sol partisne oy vermem.alevileri sevmeyen bir partiye oy mı vercemm..
Alevileri sevmeyen derken, halkı sevmeyen bi partiye mi oy vereceksiniz yoksa!
Örneğin CHP,DSP gibi yalandan solcu olmayı bile beceremeyen partilere mi vereceksiniz oyunuzu?
Düzen partilerinin hiçbiri insanı sevmiyor. İnsanlık diyorsunuz, adresiniz sosyalizmdir.
fischer35 10.01.2007, 20:27 ödp oylarını yükseltirse aleviler için iyi olacağını düşünüyorum da acaba diğer arkadaşlar oy kullanırken iyice enine boyun adüşünüyor mu ,yüzde 10 barajı belli..
gulyildiz 10.01.2007, 20:57 KeŞke Şİmdİ Mustafa Kemal AtatÜrk Olsaydida TÜrkİyenİn Bu Halİnİ GÖrseydİ Bİz BÖyle Gİderse Tayyİbİn Sayesİnde TÜrkİyeyİde Kaybedİcez
baris1976 10.01.2007, 21:35 KeŞke Şİmdİ Mustafa Kemal AtatÜrk Olsaydida TÜrkİyenİn Bu Halİnİ GÖrseydİ Bİz BÖyle Gİderse Tayyİbİn Sayesİnde TÜrkİyeyİde Kaybedİcez
çok haklısınız
odtülü aslan 11.01.2007, 12:11 KeŞke Şİmdİ Mustafa Kemal AtatÜrk Olsaydida TÜrkİyenİn Bu Halİnİ GÖrseydİ Bİz BÖyle Gİderse Tayyİbİn Sayesİnde TÜrkİyeyİde Kaybedİcez
Biz içinde bulunduğumuz şartlara boyun eğmeyi bırakmayıp ona daha çok bağlanırsak ömrümüz Mustafa Kemaller beklemekle geçer.
can&cansu 11.01.2007, 12:14 :confused1 :confused1 arkadaslar ne olursa olsun chp baykalın elinde diye siyaseti çökertmeyelim.herkes bu düşünceyle yola çıkarsa Atatürk ün kurduğu bu parti dağılır...
Mesut Demiroğlu 11.01.2007, 12:18 Her şey iyi güzel de şu terörist kürt partisi dehap a neden bizden oy çıkar bunu anlamış değilim ya.
Her şey iyi güzel de şu terörist kürt partisi dehap a neden bizden oy çıkar bunu anlamış değilim ya.
Beyfendi biraz daha düzeyli ve mantıklı yazın. Dehap yasal bir partidir. Kürtler hor görülmesi gereken bir halk değildir. Sitemizde ırkçılık yasaktır lütfen buna göre mesajlar yazın.
chatlakalper 11.01.2007, 13:27 Her şey iyi güzel de şu terörist kürt partisi dehap a neden bizden oy çıkar bunu anlamış değilim ya.
Teröre desteğini biliyoruz da kürt partisi diye nitelendirmek ne kadar doğru...
bencede bu sene yine AKP tek başına iktidar olacaktır tek isteğimizde bu dur zatemn çünkü bu halk artık kuru milliyetçilik ve aynı zamanda ülkeyi soyan,yalan söyleyip de halkı avutan bir iktidarı artık istemiyor.Tek Başına YİNE AKP diyor ki bunu önümüzdeki seçimde göreceğiz.Ayrıca siyasi kişiliği boyunca halkın samimi bulmadığı ve oy vermeyerek bazı şeyleri anlatmaya çalıştığı deniz baykalında hala siyaset yapması ve oy istemesi bana çok komik ve yanlış geliyor.
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM....
Ben Yukaridakİ Anketİn GerÇeĞİ YansittiĞina Kesİnlİkle İnanamiyorum Bu Senede A.k.p Tek BaŞina İktİdar Olacaktir Ayrica Barajida BÜyÜk İhtİmalle M.h.p Ve C.h.p GeÇecektİr Oy Veren ArkadaŞlarin Daha Cİddİ Ve GerÇekcİ Bİr AÇidan Oy Kullanmalarini İstİyorum .ayrica Alevİ Toplumunun C.h.p.ye Olan Bu SÜreklİ DesteĞİnİnde Neye DayandiĞini Bulamadim EĞer Kİ Bu Konuda Bİlgİsİ Olan Varsa LÜtfen Yazsin...
Her şey iyi güzel de şu terörist kürt partisi dehap a neden bizden oy çıkar bunu anlamış değilim ya.
EVET BENDE BI GÖRÜŞE KATILIYORUM BÖYLE BİR SİTEDEN BÖLÜCÜ AMAÇ TAŞIYAN BİR PARTİYE BU MİKTARDA OY ÇIKMASI ÇOK İLGİNÇ VE ÜZÜCÜ...
Ben Yukaridakİ Anketİn GerÇeĞİ YansittiĞina Kesİnlİkle İnanamiyorum Bu Senede A.k.p Tek BaŞina İktİdar Olacaktir Ayrica Barajida BÜyÜk İhtİmalle M.h.p Ve C.h.p GeÇecektİr Oy Veren ArkadaŞlarin Daha Cİddİ Ve GerÇekcİ Bİr AÇidan Oy Kullanmalarini İstİyorum .ayrica Alevİ Toplumunun C.h.p.ye Olan Bu SÜreklİ DesteĞİnİnde Neye DayandiĞini Bulamadim EĞer Kİ Bu Konuda Bİlgİsİ Olan Varsa LÜtfen Yazsin...
Bu Anket %95 Alevilerin oyu ile ortaya çıkmıştır. Tabiki Genel seçim sonuçları ile gerçeği yansıtmaz çünkü üye profilimiz genellikle Alevi insanlardan oluşuyor.
CHP ye Aleviler Şeriat korkusundan dolayı oy veriyorlar. Pek çoğu partiden memnun olmasada AKP gelmesin amacıyla oy veriyorlar bu yanlış bir düşünce. CHP mecliste olsa bile topluma ve Alevilere faydası olmayan bir partidir. CHP, AKP güçlü olduğu sürece oy alabilir bu açıdan bu insanlar(CHP) AKP nin güçlü olmasını ve milletvekili seçilmeyi isterler (Hepsi değil CHP içinde de demokrat aydın insanlar var).
murat222 11.01.2007, 13:49 Ben Yukaridakİ Anketİn GerÇeĞİ YansittiĞina Kesİnlİkle İnanamiyorum Bu Senede A.k.p Tek BaŞina İktİdar Olacaktir Ayrica Barajida BÜyÜk İhtİmalle M.h.p Ve C.h.p GeÇecektİr Oy Veren ArkadaŞlarin Daha Cİddİ Ve GerÇekcİ Bİr AÇidan Oy Kullanmalarini İstİyorum .ayrica Alevİ Toplumunun C.h.p.ye Olan Bu SÜreklİ DesteĞİnİnde Neye DayandiĞini Bulamadim EĞer Kİ Bu Konuda Bİlgİsİ Olan Varsa LÜtfen Yazsin...
akp ırak a asker göndermeyi isteyen parti değilmi.amerikalarda kurulmuş değilmi.iktidarda olduğu sürece ımf politikalarıyla emekçilerin üstüne gidilmedimi?.bunlara rağmen akp yi desteklemek amerikan politikalarına ve emekçilerin aleyhine olan politikalara hizmet etmek demektir.......
odtülü aslan 11.01.2007, 15:55 :confused1 :confused1 arkadaslar ne olursa olsun chp baykalın elinde diye siyaseti çökertmeyelim.herkes bu düşünceyle yola çıkarsa Atatürk ün kurduğu bu parti dağılır...
Bu parti Atatürkün kurduğu parti değildir.Madem bu parti Atatürk ün kurduğu parti ve Türkiyede Atatürkçüyüm diye geçinen insan var CHP nin neden -73 teki Miili Selametle kurulan koalisyonu bir kenara bırakırsak- tek başına iktidara gelemediğini sormak gerekmiyormu.Kusura bakmayın ama bu ülkenin asıl Atatürkçü geçinen kısmı CHP yi bir kenara itip yeni arayışlara yönlendi ama halk tabanındaki Atatürkçüler hala körü körüne CHP ye bağlanıp gidiyolar.
Ekşi sözlükte çok güzel bi yazıya rastladım.Birazda olayı mizaha dökersek:
CHP yi ne Mustafa Sarıgül ne Yılmaz Morgül ne de Mahsun Kırmızıgül kurtarabilir.
dehap terörist kürt partisi değildir.
şemdinli'de halk gerçek teröristleri yakalayıp,kürt halkının terörist olmadığını dünyaya duyurmuşdur.
evet bir terörist var ama bu dehap değildir,bu terörist susurlukdaki ve şemdinlideki faşist diktatörlükdür!ve bu faşist diktatörlüğe hizmet eden düzen partileridir.
spartacus 11.01.2007, 18:42 Seçimi kurtuluş sandık
Yıllarca buna inandık
Göz önünde kurşunlandık
Oylar kurşun oldu bize
Birer birer hepimize.
Düzen partilerine oy yok!
Teröre desteğini biliyoruz da kürt partisi diye nitelendirmek ne kadar doğru...
bugün t.c.'de toplumsal barışı isteyen en büyük partilerden biridir dehap.
hiç kimsenin adını ağzına bile almaya çekindiği bir halkın milliyetçiliğini yapıp ulusal özelliklerini ortaya çıkaran bir partidir dehap.dehap kürt partisi değilde bir türk partisimidir?
spartacus 11.01.2007, 18:56 Teröre desteğini biliyoruz da kürt partisi diye nitelendirmek ne kadar doğru...
Ağar gibi faşist PKK'ya dağdan in meclise gel diyor. Sen DEHAP'ı terör listesine koydun.
Kürt illerine git bak bakayım. Onlar senin gibi düşünüyor mu?
sercanordu 14.01.2007, 16:06 AkP ye oy veren arkadaslarımız umarım alevi degildir yoksa cok üzülürüm Alevi düşmanı gerici dinci bi partiyle işimiz olmaz bizim
Dyp demeyin basım dönuyo ben sizi ananızım diyen ciller hanım sivas katliamında ne yapıyordunuz... YATACAK YERİNİZ VAR MI ACABA!!!
Anap hırsızlarrr
mhp Maraşta corumda ALevi evlerini işyerlerini yakanlar solcu ögrencileri linç edenler ikiyüzlü insanlar utanmadan ALevi oylarını isityorsunuz siz işte busunuz bu!!
chp deniz beyin partisi diyecegim ama neyse her secimde Alevilere yönelirler ama hiç bi zaman bizimle ilgili bi yasa cıkartıkları görülmez eger bir gün iktidar olduklarını gördügümde diyanet zorunlu din dersi Cemevlerimiz konusunu tam çözmedikleri zaaman yakarım yıkarım diyecegim ama bizim yolumuzda yordamımızda yok öyle seyelr ancak sivasta yakanlar yapar bunu ne olursa olsun gene chp maalesef
benim cvb ım Shp di ama ankette yok bende chp ye verdim hihi
__________________________________________________ _
MUHAMMED ALİ'Yİ CANDAN SEVENLER
YORULUP YOLDA KALMAZ İNŞALLAH
KızılBant 15.01.2007, 19:47 DEHAP çünkü halkı sömüren tüm partiler bellidir ancak TKP ÖDP EMEP SDP gibi partiler birleşirse oyum onlara. CHP den bizlere fayda yoktur.
munzur_62 15.01.2007, 20:53 Arkadaşlar 16 kişi mhp demiş demekki aramızda en az 16 mhpli(çoğu faşist) kişi var bunlar ülkücülüğü şirince iyi göstermeye çalışıyorlar başta affetmekyok olmak üzere ülkücülere dikkat edelim
yanlış hatırımda kalmadıysa geçen seçim seçmenlerin yüzde 30 u oy kullanmamıştı.bunları hesaba katarsanız akp nin oyları yüzde 20 lere düşüyor yani yüzde 20 ile gelip yüzde yüz ülkeyi yönetiyorlar.oy kullanmayanlarada bakılırsa bunların çoğu alevi veya solcular oluşturuyor.sanırım artık meydanı boş bırakmamak gerekiyor yani bir yerde toplanmanın zamanı geldide geçiyor.her geçen gün yaşama alanımız biraz daha daralıyor sonrada şikayet ediyoruz.
taylankoç 16.01.2007, 00:37 Bİlmİyİyorum Alevİ Partİsİ Kurulacakmi
dogan_09 16.01.2007, 00:48 chp yi M.k. atatürk kurdu ama sonradan kendisi istifa etmedi mi bu partiden
chatlakalper 16.01.2007, 16:58 Arkadaşlar 16 kişi mhp demiş demekki aramızda en az 16 mhpli(çoğu faşist) kişi var bunlar ülkücülüğü şirince iyi göstermeye çalışıyorlar başta affetmekyok olmak üzere ülkücülere dikkat edelim
Hey allahım yaa :yamukgul:
50 tane de dehaplı var. Pkklı olabilirler, terör örgütünü şirince göstermeye çalışıyorlar, affetmek yok :)
Benimde Çekiç-Orak'ı arıyor:):gosterge
biraz zor girer meclise belki torunlarımız görür.bizler göremeyiz.
_ernesto_ 16.01.2007, 17:35 Hem Aleviliği siyasete alet etmeyelim diyorsunuz hem de bir partinin afişini yayınlayıp ajitasyonunu yapıyorsunuz. Bence halkın CHP'ye ihtiyacı falan yok. CHP ne yapmış halk için yıllardır? Sivas'ta aydınlar yakılırken, saatlerce provokasyonu seyrettiler. Üstelik iktidardaydılar. Yanan aydınlarımız için kıllarını kıpırdatmadılar. Uğur Mumcu'nun katilini bulma yönünde şeref sözü verdiler. Tutmadılar. Gazi Mahallesi'nde Alevi halka kurşun sıkılırken, insanlar hedef gözetilip öldürülürken seyrettiler. Trabzon'da solcu-demokrat gençler bozkurt işareti yapan faşistler tarafından dövülerek öldürülmeye çalışılırken; faşist saldırıyı halkın tepkisi, öğrencileri de halkı tahrik edenler olarak nitelediler. Bu da bize yıllar geçse de CHP'nin Sivas'tan ders çıkarmadığını, hala halka ve düşünceye yönelik saldırılara karşı sessiz kalacağını hatta saldırganların yanında olacağını gösteriyor. çok iyi bi yazı yazmış benim diyecek başka bir lafım yok
genctarih 16.01.2007, 18:17 ankette chp dedim ama sandıkda chp demekten başka seçenek yok gibi biraz dar düşünce ama yaşadığımız ortam bunu gerektiriyor....
chp yi M.k. atatürk kurdu ama sonradan kendisi istifa etmedi mi bu partiden
Cumhurbaşkanı olduğundan istifa etmiş olabilir, fakat ölene kadar partinin başındaydı. Hatta Cumhurbaşkanıyken bunu kendi bizzat açıklamıştır.
meymana hızıre 17.01.2007, 12:31 Hey allahım yaa :yamukgul:
50 tane de dehaplı var. Pkklı olabilirler, terör örgütünü şirince göstermeye çalışıyorlar, affetmek yok :)
arkadaşlar kimse kusura bakmasın ne bu ya yok ülkücü faşistler yok dehaplı pkk lılar lütfen yapmayın kimse kimseyi oyundan ya da görüşünden dolayı dışlayamaz ha seçimede gelince seçim meçim hikaye dostlar elinde sonunda hangi parti gelirse gelsin yine aynı sonuçlar olacak sömürü de kadrolaşmada devam edecek tek çare sosyalizmin gelmesi o da hayatta olmaz hele türkiyede hiç herkes kendi menfaati için çalışıyo yahu yapmayalım insanları sevip hoşgörülü olalım eşitlik ve paylaşımı savunalım herkese teşekkürler :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:
Umudum_Sende 17.01.2007, 14:08 şöyle internetten bir tarama yaptımda yapılan seçim anketleri ile ilgili sonuçlar hep aynı... akp - chp- dyp-mhp - kararsızların oranıda her ankette haylice çıkmış... şu tabloya bakınca sevgili canlar ortaya çıkan sonuç tek alternatif chp...
hani sol parti dediğimiz partiler varya hepsini toplasanız aralarına belirli bir tabana sahip olan dspyi de ekleseniz alabileceğiniz oy barajı geçecek kadar olmaz... bence en akla yatkını chp ye oy vermek. oy vermeyen bu kararsızların çoğunun sol görüşlü olduğuna inanıyorum, sosyalist insanlar içlerinde genelde bir asi ruh taşırlar ve yeri geldiği zaman isyan etmesinide bilirler ama nedense şu aralar seyirci kalıp etkisiz birer eleman gibi olayları izliyorlar... şuan ben chp çok iyi durumda demiyorum... yönetimide kötü olabilir ama her alanda sağcı kadrolaşmaya karşı nasıl duracaksınız... yakında rektörlerde hükümetin köleleri olacak eğitim kurumlarında hep sağcı politikalar uygulanacak... o zamanda mı tepkinizi susarak göstereceksiniz... size verilen bu hakkı en iyi şekilde kullanmanız gerekir... oy kullanmayanlar bence çok yanlış bir tepki yolunu seçmişler bu yol bana göre ezilmeye gider... bugünün şartlarında maalesef ki alternatif yok... ya susup seyirci kalıcaz yada meclise güçlü bir chp sokmak için oy kullanıcaz... ben başka bir yol bulamıyorum saygılar....
akp ye alevi illetinden oy cıkmasını hazmedemem mutlaka chp olur:rolleyes:
çok iyi bi yazı yazmış benim diyecek başka bir lafım yok
neden senin hiç mi fikrin yok??
varto_urgen 17.01.2007, 14:32 hangi parti oldugu önemli degil bizim nasıl alevi cıkarları mızı koruyup korumadıgı önemli sanki chp korumus gibi davranıyorsunuz
akp nın yaptıklarını yapmaz die düsünüyorum kendi meshebinden olan vatandaşlarını devlet dairleri ne yeleştiriyo ne olursa olsun akp hükümetınden yinee iyidir
hangi parti oldugu önemli degil bizim nasıl alevi cıkarları mızı koruyup korumadıgı önemli sanki chp korumus gibi davranıyorsunuz
Arkadaşım şu an CHP'den başka seçenek yok.bunu anlamamız lazım.baraja en yakın parti CHP.
odtülü aslan 17.01.2007, 16:35 Arkadaşım şu an CHP'den başka seçenek yok.bunu anlamamız lazım.baraja en yakın parti CHP.
Baraja yakın diye bizi satanlara oy vermeyiz.Bu geçmişimizi hançerlemek olur.
Vapurmania 17.01.2007, 16:46 Baraja yakın diye bizi satanlara oy vermeyiz.Bu geçmişimizi hançerlemek olur.
Doğru diyorsun baraja yakın veya barajı geçiyor şu an tarihinde rekor vekil var mecliste (tek parti diktatörlüğünü saymazsak) Yani CHP nin bize bir faydası yok. Oy vermeyelim yerel seçimde gine olabilir ancak vekil olarak CHP ye oy vermek = boş oy vermek hatta zarar elde etmektir
Vapurmania 17.01.2007, 16:47 Oyumu ÖDP ye verdim şimdilik. Seçim zamanı başka bir partiye değiştirebilirim (CHP, İP gibi ırkçılar hariç)
bir partiye oy verirken olayı kişiselliğe vurmayacaksın.sonuçta oyu partiye veriyorsun.o partinin başkanına değil.orası bir örgüt bir grup çalışması var.bugün seçim değil yaşarsam da 50 yıl sonra yine seçim olsa yine CHP ye veririm.değerlendirme yaparken bazı kavramları unutmayın bunlar siyasi.sosyal.ekonomik kavramlar olabilir.chp yi istemiyoruzda arkadaşlar bugün türkiyede meclise girmiş partilerden sadece chp adına(genel başkanı,milletvekili)mahkemelerde hortum davası yoktur.temiz kişiliklerin her zaman yanındayım...TEŞEKKÜRLER..
DiLkeT-CeZaM 17.01.2007, 16:59 CHP oy verilceğine Genç Partiye verilsin ikiside aynısı zaten atıp tutmaktan başka bildikleri yok öyle değil mi!!???. Bizim alevilerde illada chp diyorlar devam etsinler çok güzel özgür hür irade sonuçta diyecek birşey yok! ama mantıklı da olmak gerek öyle değil mi? Bütün partiler aynı tas aynı hamam belki dehap, tkp, ödp farklı olabilir çünkü silahların gölgesinde oylarını veren insanların oylarıyla ayakta durmaya çalıştılar ve çalışıyorlar öyle chp gibi işletmeleri olan, devlet bütçesinden para alan alevileri resmen ve de resmen yalanla uyutan partiler değiller. Başka alternatif yok ne yapalım oyumuz chpye diyenlere sesleniyorum madem başka alternatif yok neden bizler demokrasiyi yaşıyoruz? neden seçime gidiyoruz? CHP' ye körü körüne bel bağlayanın aklından şüphe ederim!
odtülü aslan 17.01.2007, 17:09 bir partiye oy verirken olayı kişiselliğe vurmayacaksın.sonuçta oyu partiye veriyorsun.o partinin başkanına değil.orası bir örgüt bir grup çalışması var.bugün seçim değil yaşarsam da 50 yıl sonra yine seçim olsa yine CHP ye veririm.değerlendirme yaparken bazı kavramları unutmayın bunlar siyasi.sosyal.ekonomik kavramlar olabilir.chp yi istemiyoruzda arkadaşlar bugün türkiyede meclise girmiş partilerden sadece chp adına(genel başkanı,milletvekili)mahkemelerde hortum davası yoktur.temiz kişiliklerin her zaman yanındayım...TEŞEKKÜRLER..
Buna gülerim işte.Belki CHP hortumlamıyor devlete kazandırıyor ama devleti soyanlara nasıl bi tepki veriyor?Şimdiye kadar kaç tane yolsuzluğu ortaya çıkarttılar.AKP de yolsuzlukla boğuşan o kadar bakan varken tek muhalefetleri kuru bir laikçilik.Bırakın artık bu CHP halkın partisidir masallarını.
Umudum_Sende 17.01.2007, 18:13 Doğru diyorsun baraja yakın veya barajı geçiyor şu an tarihinde rekor vekil var mecliste (tek parti diktatörlüğünü saymazsak) Yani CHP nin bize bir faydası yok. Oy vermeyelim yerel seçimde gine olabilir ancak vekil olarak CHP ye oy vermek = boş oy vermek hatta zarar elde etmektir
chp ye oy vermek boşa oy vermektir haklısın (!)...:yamukgul: bak ödp ye vermişsin ne güzel haklarını savunuyo.... meclise girmiş yolsuzlukla, adaletsizlikle nasıl savaşıyo. :p :p hiç bir işe yaramıyacağını bile bile verin oylarınızı yada hiç kullanmayın... ne güzel diğer partiler hani şu nefret ettiğiniz sağ partiler varya onlar at koşturuken meydanlarda siz oturup izleyin... zaten oy verdiğiniz veya vereceğiniz partilerin meclise girmesinide bir ütopya olarak düşünürsek öyle yapacaksınız ömür boyu... saygılar
Keşke ödp meclise girebilse fakat bırak barajı geçmeyi yaklaşmıyor bile.Bence bu seçim sistemine göre öyle küçük çaplı partilere oy vermek akp giden oy demek.Çünkü barajı geçemediği için o gibi partilere giden oylar birinci olan partiye gitmiş oluyor.Onun için oylarımızı dikkatli verelim.
KızılBant 19.01.2007, 19:25 Demokratik Toplum Partisi çünkü faşist CHP hrant dinkin katliamını dahi onaylamıyor. DTP Hak-PAR ve SHP bu olayı kınadı günlük anlık çıkarlarla hareket edip CHP ye oy vermeyin. CHEP=Faşizmdir. AKP gelecek korkusu yaşayanblar anlık düşünürler kahrolsun faşizm.
Pisliği DEVRİM temizler.
Ya "Hrant Dink" olayı CHP yi yeniden düşünemem neden oldu. Henuz emin değilim ama sol diye geçinen CHP 301. madde için ne yaptı diye düşünmek çok etkileyici oldu benim için. Şu CHP solda faşizmin bekçisi gibi görünüyor gözüme. Yine de bilemiyorum ama AKP korkusu da oldukça ağır basıyor.
bosa oy atmaktansa kötünün iisine vericem artık:confused1
KızıLSakaL 24.01.2007, 23:59 genç partiye vericemmm :D:D:D baksanıza mazot 1 ytl olacak fındık bilmem kaç ytl olacak die reklamlara başlamış geçen seçimlerde dehapa yakın oy almıştı bu adama oy veren insalnlar ne düşünüyo acabaaa ??? adam gibi verecek bi parti yok şu anda ama tkp en mantıklısı gibi hiç yoktan bizde varız demek için ??
erik_kiraz 25.01.2007, 12:08 genç partiye vericemmm :D:D:D baksanıza mazot 1 ytl olacak fındık bilmem kaç ytl olacak die reklamlara başlamış geçen seçimlerde dehapa yakın oy almıştı bu adama oy veren insalnlar ne düşünüyo acabaaa ??? adam gibi verecek bi parti yok şu anda ama tkp en mantıklısı gibi hiç yoktan bizde varız demek için ??
genç parti öle diyor diyemi bu ülkede geçen seçimlerde hırsız %7 lik bir oy aldı bırakın allah aşkına genç partiyi adam sömürdü ülkeyi sizin paralarınızla bir sürü mal yapmış hala ortaya çıkmayan devletin el koymadığı ne kadar malı var kim bilir mazotu adamlar bir ytl ye alıyor olsalar 2,5 3 ytl ye niye satsınlar dışardan pahalı geliyor ondan ellerinden gelen bişey yok yani ben yaşım küçük olmasını itibarıyla daha hiç oy kullanmadım ama ben olsan chp ye verirdim akpnin başa gelmesini göz önüne alıcak olursak bu benim hiç hoşuma gitmiyor en azından chp atatürkün kurduğu parti hırsız değil
ilkay123 25.01.2007, 15:53 Bence HIC BIR PARTIYE OY VERMEYELIM tezi teslimiyetciliktir.oy verme hakkini kendini insan olarak kabul eden herkesin kullanmasinda yarar vardir.Simdiki secim sistemi degismedikce CHP disindaki partilere oy vermek,bence ülkemize biz alevilere yarardan cok zarar verir.Tüm alevilerin isteyerek veya istemedende olsa bu secimlerde oyunu kullanip chp ye oy vermesinde yarinlari düsünerek yarari oldugunu unutmamak gerek.Baraji asamayan yada asmasi mümkün görunmeyen bir partiye oy vermek istemediginiz bir partinin isine yaraya bilir.bundan dolayidirki mantik cercevesinde chp ye oy verip cevremizden bizlere layik kisileri chp den aday olmalari yönünde ikna etmektir.Önce chp yi iktidara tasiyip daha sonra kendi görüsümüzdeki kisilerin yönetime secilmesini saglamamiz gerek.saygilar.
tuncerbio 25.01.2007, 16:46 Bence HIC BIR PARTIYE OY VERMEYELIM tezi teslimiyetciliktir.oy verme hakkini kendini insan olarak kabul eden herkesin kullanmasinda yarar vardir.Simdiki secim sistemi degismedikce CHP disindaki partilere oy vermek,bence ülkemize biz alevilere yarardan cok zarar verir.Tüm alevilerin isteyerek veya istemedende olsa bu secimlerde oyunu kullanip chp ye oy vermesinde yarinlari düsünerek yarari oldugunu unutmamak gerek.Baraji asamayan yada asmasi mümkün görunmeyen bir partiye oy vermek istemediginiz bir partinin isine yaraya bilir.bundan dolayidirki mantik cercevesinde chp ye oy verip cevremizden bizlere layik kisileri chp den aday olmalari yönünde ikna etmektir.Önce chp yi iktidara tasiyip daha sonra kendi görüsümüzdeki kisilerin yönetime secilmesini saglamamiz gerek.saygilar.
bu topiğe uzun zamandır yazı yazmamıştım ama görünen o ki genç-yaşlı hepimizde akp kazanacağına x kazansın ya da y barajı geçemiyor o yüzden z ye oy verelim gibi politik olmayan söylemler mevcut.....
insanların bir politik duruşu olur ve duruşlarına yakın hissettikleri partileri ya da mevcut olan bölgedeki adayın niteliğinden dolayı adayı desteklerler...ama bizim ülkemizde bu kültür çok zayıf ve bir seçimde mhp %30 alırken diğerinde dsp %25 alır yada akp nin %30 aldığı sçim sonrası ilk seçimi chp %30 oyla kazanır ...
peki bu bize ne kazandırır ? hiçbirşey !ülkeye ne kazandırır hiçbirşey! öyleyse neden ?
ben mevcut siyasal yapıların hiçbirirnin ülke halkının istemlerini karşılayacağına inanmamaktayım ve bu nedenden dolayı oy kullanmamayı tercih ediyorum...bu ihanet değil kendime saygımdandır...ama yerel seçimler için eğer adayı yeterli görürsem oy verebilirim...
gelelim chp ye baykal kendine muhalif ordu ,erzincan,izmir gibi illerde delegenin seçtiği adayı değil kendi istediği adayı seçime koyarsa ordu gibi tulum yapabileceği bir bölgeden oy alamaz,ya da kartalda delegenin seçtiği eski kaymakam yerine dehap kökenli birini aday yaparsa ne olur ?pendikte mhp kökenli mehmet salih ustayı aday yapıp solculardan oymu bekliyorsunuz diye sormazlarmı adama ?....bazı bölgelerde kesk içindeki üyelerini anadilde eğitime karşı çıkışlarını göstermek için geri çekerek mı?....
ödp ye gelince 750 bin oydan 250 bin oya nasıl düştüler;devrimcilere karşı suç işleyen ve cezalandırılan insanların fotoğraflarını kadıköy bürolarına asarak sahiplenerek ...dönemsel kürt düşmanlığı yaparak....
pardon oy vericek parti mi var ya da ben mi göremiyorum sol olsun çoğunluk sağlayalım diye içi boşaltılmış chp ye ve özellikle baykal'ın zarar verdiği chp ye oy vermek te hiç içimden gelmiyo doğrusu çünkü muhalefet sadece sırf muhalefet olsun diye konuşmaktan ibaret değil
ya da acaba ben mi bi parti kursam diye de düşünmüyo değilim kendi partime oy vermek hoş olsa gerek :biggrin:
ibo(arguvan) 25.01.2007, 18:27 chp chp chp chp ölüsü yeterbe akp serefsizlerine
odtülü aslan 25.01.2007, 18:34 chp chp chp chp ölüsü yeterbe akp serefsizlerine
Dostum sen heralde yolunu kaybedip düştün buralara....
CHP nin ortalarda ölüsünü bile göremiyoruz..
Biz onu 80 den sonra çöpe attık:lol: :lol:
ibo(arguvan) 25.01.2007, 18:42 sen kime oy veriyosun burada dehap a oyveren adamlar var
Serkan_Devrim 25.01.2007, 19:06 chp chp chp chp ölüsü yeterbe akp serefsizlerine
koyu yazan yer yakışıksızdır. lütfen daha seviyeli olun.
gelelim CHP ye. AKP den fazlası nedir CHP nin?
odtülü aslan 25.01.2007, 19:07 sen kime oy veriyosun burada dehap a oyveren adamlar var
Dehapa oy verenler var ama en azından ne için verdiklerini biliyolar...
Sen gibi gözü kör kulağı sağır bi şekilde bağlanmıyorlar...
tuncerbio 25.01.2007, 19:09 sen kime oy veriyosun burada dehap a oyveren adamlar var
merak ettim dehap a oy vermek neden yanlış anlaşılıyor ? senin chp ye oy vermen ne kadar doğruysa başkasının dehap a oy vermesi ya da benim gibi oy kullanmaması da o kadar doğrudur!
serkana katılıyorum bazı mesajların uslubu bozuk!
ibo(arguvan) 25.01.2007, 19:18 dehap bana göre değil ülkeme göre atatürkün yoluna göre yanlış dehap a oy veren ne yi biliyormuş ülkeyi nereye götüreceklerinimi sen aç kulağını gözünü ben kesinlik le ayrım yapmam ama eger burada provakatör varsa kimse alevi leri daha önceden oldugu gibi kırdıramaz kullanamaz
ibo(arguvan) 25.01.2007, 19:20 koyu yazan yer yakışıksızdır. lütfen daha seviyeli olun.
gelelim CHP ye. AKP den fazlası nedir CHP nin?
chp liler herhangi bir tarikata üye değiller atatürk cüler şeriatci degiller geri kafalı değiller
Serkan_Devrim 25.01.2007, 19:20 dehap bana göre değil ülkeme göre atatürkün yoluna göre yanlış dehap a oy veren ne yi biliyormuş ülkeyi nereye götüreceklerinimi sen aç kulağını gözünü ben kesinlik le ayrım yapmam ama eger burada provakatör varsa kimse alevi leri daha önceden oldugu gibi kırdıramaz kullanamazalevileri daha önce kırdıran yalnış bilmiyorsam;
Maraşta, Çorumda MHP ve Türkçüler, Dersimde Kemalizmdir. CHP bunlar için, Sivas için, alevilik için ne yapmıştır yada yapabilmiştir?
Serkan_Devrim 25.01.2007, 19:23 chp liler herhangi bir tarikata üye değiller atatürk cüler şeriatci degiller geri kafalı değiller
CHP Atatürkçü ise;
neden Aziz Nesin şu şiiri yazıyor?
atam hala yaşıyorsak
edepsizlik sayesinde!
altı oku soruyorsan
politika dehlizinde!
hele partin senden sonra
devrimlerin tavizinde!
vasfedeyim halimizi
kalemime ver izinde!
yobazlar gericiler
onlar bizden daha zinde!
atam atam derler ama
bir adınız var sizinde...
halkçılıkla devletçilik
anlatamam çok hazinde...
çoktan beri sahteciler
ağır çeker her vezinde!
tek umut var oda yalnız
amerikan dövizinde!
sorma atam halimizi
halmi kaldı anlatacak...
işte geldik dizindeyiz!
yata yata çok yorulduk
tatil yaptık izindeyiz!
sanayide henüz daha
cafer için lazım diye
amerikan bezindeyiz!
geçeceğiz avrupayı
ama şimdi izindeyiz!
hocamız var bacımız var
uçan kuşa borcumuz var
eloğlunun ağzındayız!
ama bizi zor bulurlar
bahar yaz kış izindeyiz!
evet doğru söylemişsin
'Türk milleti çalışkandır'
bizde senin tezindeyiz!
dinlenmekten yoruldukta
onun için izindeyiz!
zinde kuvvet diye söz var
kimse bilmez adresini
ah zindeyiz vah zindeyiz!
bu gün değil bu yıl değil
çoktan beri izindeyiz!
ilerledik atam öyle
şimdi görsen tanımazsın!
amerikan tarzındayız!
arasanda bulamazsın
otuz yıldır izindeyiz!
AZİZ NESİN
burda geçen altı ok kim?
CHP kime kul köle? ABD ye
dinci olan AKP kime kul köle? ABD ye
kısacası ikisinin de kökeni aynı!!!
tuncerbio 25.01.2007, 19:27 dehap bana göre değil ülkeme göre atatürkün yoluna göre yanlış dehap a oy veren ne yi biliyormuş ülkeyi nereye götüreceklerinimi sen aç kulağını gözünü ben kesinlik le ayrım yapmam ama eger burada provakatör varsa kimse alevi leri daha önceden oldugu gibi kırdıramaz kullanamaz
kullandığın imza ile yazdığın yazılar arasında dağlar kadar fark olduğunun farkındamısın? önemli olan bireyin kürt,türk ,laz ,ermeni...alevi,sunni,musevi,zerdüşt ...olması değil insan olmasıdır...aleviliğin felsefesi de bunu böyle algılar...
dehap a oy veren birine bu vatanı sevmiyor yada vatan haini demek yanlıştır...ya da atatürkçü olmayan birinede bu hitamda bulunamazsınız ...
bu ülkede yaşayan herkes atetürkçü olmak zorunda değildir ve yine savunduğunuz rejimin şartlarına uyan herkes siyasi parti kurup seçime girebilir......isteyen istediğine oy da verebilir....
eğer birilerinin provakör olduğunu düşünüyorsan açıkça söyle herkes bilsin..
ibo(arguvan) 25.01.2007, 19:28 peki şuan da en atatürkçü parti hangi si sen söyle he dehap mı akp
tuncerbio 25.01.2007, 19:31 peki şuan da en atatürkçü parti hangi si sen söyle he dehap mı akp
bir patinin atatürkçü olma zorunluluğumu var? ne islamcılardan nede sosyalistlerden yada ulusalcılardan bunu isteyemezsiniz :no:
ibo(arguvan) 25.01.2007, 19:33 kullandığın imza ile yazdığın yazılar arasında dağlar kadar fark olduğunun farkındamısın? önemli olan bireyin kürt,türk ,laz ,ermeni...alevi,sunni,musevi,zerdüş |