Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

Erdem12
26.01.2007, 19:24
ben senin gibi düşünenleri ne istediğini yada neye inanacağını şaşırmş insanlar olarak nitelendiriyorum...sizin bu fikir ve düşüncelerinizle ne nefret ettiğniz akp düzeninden,nede büyük ortadoğu projesinden kurtulayamacağız anlaşılan...

Değerli alev zile, inanmaktan daha değerli olan araştırmak ve düşünmektir. AKP düzeninden şu anda kurtulmak olası görünmüyor, önemli olan bu boşluğu değerlendirip, en azından sağlıklı bir daha sosyal demokrat veya daha sol bir yapı etrafında kümelenmektir. Seçimlerden CHP iktidar olarak çıkarsa; ABDye karşı nasıl bir duruş sergileyebileceğini hayal ediyorsunuz? Ne yapacak bu yapısıyla sizce? İnanmış ve bizim gibi şaşkın! olmayan bilincinizden kaynaklı olarak,CHP iktidarında yapılacakları -ama lütfen tam ve net çizgileriyle- yazabilirmisiniz? Şimdiden teşekkürler...

yelada
26.01.2007, 20:40
arkadaşlar aleviligin kökünde ATATÜRKÇÜLÜK VARDIR.bu gerçeği kimse göz ardı edemez.ATATÜRKÜN İLKE VE İNKİLAPLARI aleviligin gelenekleriyle aynıdır.ve ALEVİ DEDELERİ ATATÜRKÜN izindedir.yani aynı görüşü savunuyorlar.

mürteza
26.01.2007, 20:54
arkadaşlar aleviligin kökünde ATATÜRKÇÜLÜK VARDIR.bu gerçeği kimse göz ardı edemez.ATATÜRKÜN İLKE VE İNKİLAPLARI aleviligin gelenekleriyle aynıdır.ve ALEVİ DEDELERİ ATATÜRKÜN izindedir.yani aynı görüşü savunuyorlar.

valla bunu açıklamanda yarar var.biraz şaşkınlıkla beraber biraz havada kalmış derim, konuyu az biraz açıklarsan fena olmaz...

Nesimi
26.01.2007, 21:47
Atatürk ile Aleviliğin bağı yoktur öyle olsaydı Aleviliğin sadece 100 yıllık bir inanc olması gerekirdi ancak Aleviliğin kökleri çok derinlere ve eskilere gidiyor. CHP gibi partiler ve yandaşları bu tarz söylemlerle oy kapmak istiyorlar. Atatürk sunnidir cenazeside camiden kaldırılmıştır. Atatürk'ü sevmek için illaki Alevi olmasını beklemeniz ayrı bir tezat...

sibel_saidy
26.01.2007, 21:55
MHp : Zaten ne olduğunu hangi amaç peşinde koştuğu hepimizce malum
Akp : Hadi canım başka partimi yok
Chp : Atatürkçü kimliğinden çoktan uzaklaşmış durumda.Bu parti artık Deniz Baykalın tekelindedir.
Dyp : Artık baraj partisi olmuş durumda.Örtülü ödeneği hala ifşa etmemiş durumda
Anap = Hırsız çetesi
Diğerlerine zaten hiç yok versne boşa gidicek
Dolayısıyla hiç birine oy yok....:11:
evet haklısın yoldaş ama iç olmazssa düşüncelerimize yakın kişiler olsun başımızda dimi ama

DiLkeT-CeZaM
26.01.2007, 21:56

Allah Allah çok ilginç ve yeni bir yaklaşım. atatürkçülük ayrı bir inanış biçimi mi nedir? Kesinlikle atatürk düşmanı birisi değilim ama atatürkçüde değilim. Alevi inancını nasıl atatürkcülükle bağdaştırabiliyorsun valla şaşırdım doğru hemde çok şaşırdım! acaba yanlış mı okuyorum!?

tuncerbio
26.01.2007, 22:54
tamam chpden başka sol parti var mıı..CHP den başka ATATÜRKÜN düşüncelerini savunan bir parti var mı..tamam kurulsun sol partii bizde verelim.günümüzde tek parti var o da chp..belki deniz baykal olmasa parti daha iyi olcak ama bizde deniz baykal için solu bırakacak degiliz.sola sahiplenmek gerek ve dehap gibi partilere oy vermemek gerek.

solcu olmak atatürkçü olmakmıdır?öyleyse dünyada solcu bulamazsın! solculuk enternasyonal bir kavramdır ve kemalist ideolojinin soldan ne kadar uzaklaştığı açıktır;söylemleri burjuvazininkine yaklaşmıştır,işçi sınıfı ve sendikal hareketlerden uzaktır,ekonomik izlenimleri liberallerinkiyle aynıdır nasıl solcu bunlar?

seni duyan chp iktidarda sanır ha ...şunuda söyleyim ben chp karşıtlığını değil kemalizm karşıtlığını anşlaymadığımı söylemiştim hala cevap yok

chp iktidarda iken olanları saymaya gerek varmı dersim,maraş,sivas....kemalizm karşıtlığının nedeni ;savaş sonrası emperyalistlerle yapılan anlaşmalar,sovyetlere ve türkiyeli devrimcilere yapılan ihanetler,dersim vb birçok olaydır istersen daha detaylıda tarışalım....

ya tabi bunları yapmaya çalışıyordu komünist stalin de bunları görmedi türkiyeye yardım etti
arkadaşım çok saptın ne kapitalizmi?

stalin ve sovyetler yeni kurulmuş rejimin en iyi örgütlenebileceği yerin emperyalizme karşı savaşan halkların ulusal mücadelesi olduğunu bildikleri için yardım ettiler,yine azerbeycanda muskom un örgütlenmesiyle sovyetlere katılmış ve kendisine karşı bu bölgeden gelebilecek saldırıları engellemek ve yeni rejimi ayakta tutmak için güneyde bir mütteik ihtiyacını karşılamak için yardım etti ....ama ne oldu mustafa suphi ve arkadaşları katledildi ,komünist parti yasaklandı,emperyalistlerle uzlaşıldı...

alevilik o kadar yeni bir inanç sistemimi yoksa kemalizm mö mi vardı

yelada
26.01.2007, 22:56
ya walla sizi bilmem ama biraz araştırısanız sizde anlarsınız.benim her katıldıgım cemde yada alevii dedelerini dinledigimde kemalizimi alevilikle bir bütün görüyorlar.alında pek bilmem alevilik hakkında .ama şu bir atatürkçü oldugum için alevilikle ilgisini biliyorum.

yelada
26.01.2007, 22:59
arkadaşlar olayı saptırmayın lütfen.benim söylemek istedigim alevilik ATATÜRKÜN ilke ve inkilaplarına yakındır.ve aynı ideoloji içindedir.yoksa alevilik atatürçülük demiyorumm.

tuncerbio
26.01.2007, 23:03
ya walla sizi bilmem ama biraz araştırısanız sizde anlarsınız.benim her katıldıgım cemde yada alevii dedelerini dinledigimde kemalizimi alevilikle bir bütün görüyorlar.alında pek bilmem alevilik hakkında .ama şu bir atatürkçü oldugum için alevilikle ilgisini biliyorum.

işte sorunda bundan kaynaklanıyor özellikle 80 sonrası alevi kesiminde,cemevlerinde atatürkü sahiplenme eskisinden daha fazla olmaya başlamış bir çok cem evinde Hz Ali,Hacı Bektaş resimlerinin yanında atatürk resimleri yer almıştır ...genelde cem vakfına yakın hareket eden derneklerdede bu böyledir ...bir sorun onlara neden atatürk resmi yerine Pir Sultan resmi koymuyorlar....neden bazı kurumlar Pir Sultan ı asi biri olarak nitelendirme gafletinde bulunuyor? neden aleviliğin içine illaki bazı kavramları katmaya çalışıyorlar?

fou'te
26.01.2007, 23:07
ben oyumu listede olmayan bi partiye veirirdim shp ye.bu arada akp ye veriri diyende çıkmış şaşırdım asalında ben alevilerin başbakanı değilim diyen alevilere bakışı belli bi adama partiye. ne deyim....

yaşasın ÖZGÜRLÜK

alev zile
26.01.2007, 23:07
valla sizin bu söylediklerinizin hiçbiri çözüm önerisi değil !ben chp çığırtkanlığı yapmadım burda tek savunduğum atatürkçülük ,ve tek kurtuluşu onun yolunda olacağına inanıyorum .chp ninde onun yolunda gittiğine ise bende inanmıyorum .dersim olaylarınıda atatürkün tek taraflı suçlu olduğuna inanmıyorum.biz kurtuluş mücadelesini kürtlerle verdik ve onlarla bir vatan kurduk.kürtlerin dersim olaylarında istedikleri gibi herkese bir toprak verilseydi türkiye şimdi liğme liğmeydi.meğer beraberiz beraber sonuna kadar yaşayacağız.

aytans
26.01.2007, 23:16
Büyük partilerin çoğu iktidara geldi hangisi biz aleviler için birşeyler yaptı.Seçim zamanı yaklaşıyor başladılar alevi oylarına gözdikmeye.Bizi seçim zamanı hatırlayan partilere bende verilecek oy yok.Yeter artık o partilere ders vermenin zamanı gelmedimi?sevgili canlar!!!!

KızıLSakaL
27.01.2007, 23:46
Büyük partilerin çoğu iktidara geldi hangisi biz aleviler için birşeyler yaptı.Seçim zamanı yaklaşıyor başladılar alevi oylarına gözdikmeye.Bizi seçim zamanı hatırlayan partilere bende verilecek oy yok.Yeter artık o partilere ders vermenin zamanı gelmedimi?sevgili canlar!!!!

bence sadece aleviler için düşünme insanlık adına düşünnnn gelen hiç bi parti insanlık adına bişi yapmadıkı bizlere faydaları dokunsunnn.. seçilecek partinin özellikleri herkesi tüm azınlıkları içine alarak ve eşitlikten yana özgürlükten yana halktan yana olmalıdır.. bence alevilikte bunu gerektirir tüm insanları düşünmeyiii

atas
28.01.2007, 21:44
20 akp oyu çıkmış gerçekten enteresan...

tuncerbio
28.01.2007, 21:57

enteresan değil çünkü aleviler sağ partilere oy veremez diye birşey olmadığı gibi sitede alevi olmayanlar hatta islami bir sitede mod olan manifesto nickli arkadaş gibi olanlarda var....ki chp ye oy veren varsa akp ye niye olmasın yada tkp ye.....

DiLkeT-CeZaM
29.01.2007, 09:05
dersim olaylarınıda atatürkün tek taraflı suçlu olduğuna inanmıyorum. biz kurtuluş mücadelesini kürtlerle verdik ve onlarla bir vatan kurduk.kürtlerin dersim olaylarında istedikleri gibi herkese bir toprak verilseydi türkiye şimdi liğme liğmeydi.meğer beraberiz beraber sonuna kadar yaşayacağız.

Evet bu ülkenin kurulmasında en büyük etken kürtler ve türklerdi bunu görenler açık ve net bir şekilde görebiliyor. Bu ülke kürtlerin yardımıyla kurulduğu için mi türkiyedeki kürtlere tanınan haklar kerkükteki türkmenlere tanınmasını istediği haklardan farklı?veya tam tersi türkmenlere tanınmasını istenen haklar kürtlerinkinden daha farklı? Ayrıca o dersim katliamının uygun görülmeside insanlık adına vicdanın sorgulanması gerektiğine işarettir!! Her Ulus'un kendilerini yönetme hakkı vardır ve bu topraklarda sadece tek bir ırk yaşamadı bugune kadar ve bu yüzdendirki kimi kimin toprağından kovuyorsun, öldürüyorsun? Bu ülkede sadece dersim katliamı olmadı ve sorgulanması gereken tek katliamda bu değil! Ulus devlet inşasında birçok katliamlar oldu ama konu başlığına uygun değil. Her ulus kendi geleceklerini tayin hakkına sahiptirler insanlar sürü değiller!!

teynarane
29.01.2007, 11:34
hiç bişr partiye oyum yoktur.....

KomünistAlevi
29.01.2007, 11:38
Vermemezlik yapmayın...

İlla ki verin..Vermezseniz çok daha kötü bence bu işin sonu kötüye gidiyor..Birde oy vermeyen insanların %80 i yani çoğunluğu Demokrat-Aydın sol görüşlü veya sola yakın kişiler oluyorlar...Oy verin yeter ki, hiç mi fikir ve düşüncelerinize yakın bir parti yok?

yelada
29.01.2007, 13:18
tabiki her isteyen her partiye oy verebilir.ama alevi ve solcu olup akp ye oy veren olamaz.ATATÜRKE karşı çıkan bir partiye oy veren solcu degildir.herkesin görüşlerine saygımız sonsuz.birde kür meselesi var.arkadaşlar tabiki ırk mezhep görüş ayrımı yapamayız .ama şu gerçek varkii türkiye bir bütündür parçalanamaz.kürtlüge asla karşı degilim bende kürtüm ama hiç bir zaman kürt devleti kurulması ve kürtlere ayrıcalık verilmesi taraftarında da degilim.türklerle eşit haklara sahiplerdir.tarihimiz tabiki bilelim ve unutmayalım ama şuanki durumuzu unutmayalım.kürtlere ayrıcalık verilirse ne olur düşünelim.ve gidipte kürtlügü savunan partilerede oyumuz gitmesinn.

tuncerbio
29.01.2007, 16:17
tabiki her isteyen her partiye oy verebilir.ama alevi ve solcu olup akp ye oy veren olamaz.ATATÜRKE karşı çıkan bir partiye oy veren solcu degildir..

öyleyse atatürkçü olmayanlar solcu değil mi? ki bu ülkedeki sol hareketlerin çoğunluğu atatürkçü değildir öyleyse onlar solcu değil!

entity_trx
29.01.2007, 17:44
CHP nin başında Deniz Baykal oldugu icin Doğu Perincek'e oyumu verecegim.

tuncerbio
29.01.2007, 18:30
CHP nin başında Deniz Baykal oldugu icin Doğu Perincek'e oyumu verecegim.

ikisinin bir olduğuna dair anlatımlarımızı anlamayanlar için iyi bir örnek chp=ip=....

entity_trx
29.01.2007, 18:39
ikisinin bir olduğuna dair anlatımlarımızı anlamayanlar için iyi bir örnek chp=ip=....

Yanılıyorsun dostum Deniz Baykal hicbir şeye sesini çıkartamaz.
Ama Perinçek cesurca söyleyebilir.Aslında forum ortamlarında pek siyaset konusmak istemiyorum:rolleyes:

seyyah1982
29.01.2007, 19:05
arladaşım dogu perinçekin pkk kamplarında fotografları var yapmayın onu bari söylemeyin

entity_trx
29.01.2007, 19:25
Bir şey dolamış millet diline ya PKK ya da Chevrolet...

Biraz daha yaratıcı olalım arkadaşlar.Yeni şeyler bulalım.Karalamk kolay ne de olsa.

(Dip not:Bundan sonra siyaset yapmayacagım.Daha yeniyim ilk günden ban yemeyelim:))

usLanmaz62
29.01.2007, 19:47

Biraz daha yaratıcı olalım arkadaşlar.Yeni şeyler bulalım.Karalamk kolay ne de olsa.

(Dip not:Bundan sonra siyaset yapmayacagım.Daha yeniyim ilk günden ban yemeyelim:))

Siyaset yapıp yapmamanız sizin tercihinizdir.Ancak bu topic siyasete açok bir topictir.Siyasi düşüncelerinizden en fazla eleştirilirsiniz.Banlanmazsınız merak etmeyin:yorgun:

insanlar kardeş
29.01.2007, 20:27

Sevgili canlar;Forumda oyunun rengini açıklayan yürekli canlardan AKP ve buna benzer partiye oyumu kullanırım demek,İnsanlık adına hiç bir sorumluluk almadan hazineden geçinme sevdasında olmak demektir.Kutlarım.Hep işin kolayına kaçmak insan oğluna rahat gelmiştir.Asıl bu rahatlık değilmi ki ardı sıra kesilmeyen faili meçhullar,linçler,sokakta infazlar,fakirin fukaranın cebine ve namusuna göz koymalar.
Hala AKP vb partilere oyum var demek.insanlıktan nasibini almamış demek.tek kelime ile cehallettir.
Gaflettir...
Saygılarımla...

iusjure
29.01.2007, 20:28
hiçbirine. sağ partiler daha mantıklı gibi. sol ne zaman iktidara gelse, ya savaş çıkıyor ya da kriz. uzak durmakta fayda var.

KomünistAlevi
29.01.2007, 20:42
hiçbirine. sağ partiler daha mantıklı gibi. sol ne zaman iktidara gelse, ya savaş çıkıyor ya da kriz. uzak durmakta fayda var.

Alevi olmadığınıda yazsaydın mesajının altına bir yere...Alevi katillerine,alevileri yok sayanlara bir Alevi nasıl oy vericem der diye şaşırdım ama profil bilgilerinde alevi olmadığın yazıyor onun için gayet normal buluyorum bu düşünceni:)

Gelelim Sol kavramına,

Sol geldim mi savaş yada kriz çıkıyormuş:)Senin sol dediğin burjuva taraflısı düzen taraflısı partiler olmasın sakın:)Savaş ne?Nezaman savaş çıktı?

Kriz dediğinde DSP hükümeti zamanında ki kriz olsa gerek:)Bende diyorum ki ey Halk uyanın DSP vb. partiler sol parti değildir..Siz ya Solun tanımını bilmiyorsunuz yada kendinizi kandırıyorsunuz...

Solu soldan öğrenin derim ben...

Saygılar...

seyyah1982
30.01.2007, 01:19

arkadaşım bende inanmadım ama fotograflarını görünce olay çok net kampta adam dizilmiş teröristleri teftiş eder gibi resmi var.
kimseyi karalamıyorum bende solcuyum bende üzüldüm ama var bu fotograflar.işçi partisi benim için bitti.

direnc62
30.01.2007, 11:25
Foruma Yenİ Üye OlduĞum İÇİn Sİte Hakkinda Fazla Bİlgİ Sahİbİ DeĞİlİm Ama Şu Ankİ HÜkÜmet Alvİlerİ Tanimiyor Ve Alİ YandaŞlari Dİyor Cem Evlerİmİzİn AÇilmasini Engellİyor (sultanbeylİ Cemevİ)
Ama Ankette Hemde BÖyle Bİr Sİtede Akp Ye Oy Verİlİyor.alevİlİk Her TÜrlÜ IrkÇilĞa ŞÖvenİzme Karidir Dİyoruz Ama Ankette Mhp Gİbİ ŞÖvenİst IrkÇi Bİr Partİye Oy Verİyoruz.( Dersİm AlevİlİĞİnde Bunlara Yok Belkİde Ondan Tuhafima Gİttİ )

KomünistAlevi
30.01.2007, 12:11
Foruma Yenİ Üye OlduĞum İÇİn Sİte Hakkinda Fazla Bİlgİ Sahİbİ DeĞİlİm Ama Şu Ankİ HÜkÜmet Alvİlerİ Tanimiyor Ve Alİ YandaŞlari Dİyor Cem Evlerİmİzİn AÇilmasini Engellİyor (sultanbeylİ Cemevİ)
Ama Ankette Hemde BÖyle Bİr Sİtede Akp Ye Oy Verİlİyor.alevİlİk Her TÜrlÜ IrkÇilĞa ŞÖvenİzme Karidir Dİyoruz Ama Ankette Mhp Gİbİ ŞÖvenİst IrkÇi Bİr Partİye Oy Verİyoruz.( Dersİm AlevİlİĞİnde Bunlara Yok Belkİde Ondan Tuhafima Gİttİ )

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.

Bu sitede sadece Alevi ziyaretçiler bulunmuyor..Bu sitede Faşist kafatasçı birsürü insan var...Şu sıralar pek olmasalarda nezamandır gelip buralarda provakasyon yapmıyorlar:yamukgul: AKP' li milli görüşçü insanlar bile var burda hepsi Aleviliği yok saymak için gelip ,sadece bir kaç hakareti uygun görüp çekip gitmesini biliyorlar...Ve bu kişilerin sayıları azınsanmıyacak kadar fazla...

Maraşlar,Çorumlar,Sivaslar,Malatyalar,Yavuzlar,Der simler dedikçe onlar susuyorlardı...Savundukları fikirleri heryerde bizlerin ölüm fermanlarını yayımlattı....

Yani anlayacağınız sadece Alevi ziyaretçiler mevcut değil bu forumda...İlk başta banada yanlış gelmişti neden bu katillerimize,bizi poltikları ile yok sayanlara oy veriririz anlamış değilim diye...

İyi forumlar...

Hoşçakalın...

ekin006
30.01.2007, 12:37
aslında hiç birine vermemk lazım insanlarımı sömürmekten başka bişi yaptıkları yok ... ama bizim insanlarımız aman sağ partiler almasın diye yinede gidip oylarını adı altında sol partilere veriyorlar

KomünistAlevi
30.01.2007, 12:40
aslında hiç birine vermemk lazım insanlarımı sömürmekten başka bişi yaptıkları yok ... ama bizim insanlarımız aman sağ partiler almasın diye yinede gidip oylarını adı altında sol partilere veriyorlar

Eğer sağ aklınıza yatıyor ise gidin oralara verin.

Yeter ki birazcıkta olsa aklınıza yatan bir parti varsa oyunuzu verin..

MHP bozkurtcuklar, AKP çarşaflılar ,türbanlılar sizi sömürmüyor galiba...Yada geçmişten derslerinizi çıkarmadınız halen daha?...

Eğer sağ aklınıza yatıyorsa onada oy verebilirsiniz:rolleyes:

ekin006
30.01.2007, 12:44
Eğer sağ aklınıza yatıyor ise gidin oralara verin.

Yeter ki birazcıkta olsa aklınıza yatan bir parti varsa oyunuzu verin..

MHP bozkurtcuklar, AKP çarşaflılar ,türbanlılar sizi sömürmüyor galiba...Yada geçmişten derslerinizi çıkarmadınız halen daha?...

Eğer sağ aklınıza yatıyorsa onada oy verebilirsiniz:rolleyes:

hepsi aynı deilmi sağ partide sol partide ?
hepsi sömürmüyormuuu sence?
oy benim istediğime veririm istediğime vermem :D

KomünistAlevi
30.01.2007, 12:46
hepsi aynı deilmi sağ partide sol partide ?
hepsi sömürmüyormuuu sence?
oy benim istediğime veririm istediğime vermem :d

Senin sol parti dediğin CHP, DSP' mi yoksa?:laugh: :laugh: :laugh:

Allah iyiliğini versin senin:laugh:

Düzen taraflısı, burjuva taraflısı solla hiçbir alakası olmayan Sosyalist İlkelere zerre kadar sahip çıkmayan Milliyetçilik bile yapan partiler sol partiler öyle mi?...

DSP ,CHP sol falan değildir...İşte bizim halkımız bunu bilmiyor..Sol nedir, sol kime denir ah bir bilse iş biticek zaten:)

ekin006
30.01.2007, 12:49
[QUOTE=KomünistAlevi;346005]Senin sol parti dediğin CHP, DSP' mi yoksa?:laugh: :laugh: :laugh:

Allah iyiliğini versin senin:laugh:

Düzen taraflısı, burjuva taraflısı solla hiçbir alakası olmayan Sosyalist İlkelere zerre kadar sahip çıkmayan Milliyetçilik bile yapan partiler sol partiler öyle mi?...

DSP ,CHP sol falan değildir...İşte bizim halkımız bunu bilmiyor..Sol nedir, sol kime denir ah bir bilse iş biticek zaten:)[/QUOT

evet dedimya adı altında sol parti diye :D
oy moy yok kardeşim:D

azemheval
30.01.2007, 12:53

ekine kesinlikle katılıyorum ve ben yıllardır oy kullanmıyorum ve bu secimlerdede kullanmıyacagım, biliyorumki benim gibi bir çok insan bu konuda aynı düşünüyor aman sağ almasında kim alırsa alsın zihniyeti bana göre degil ve ben kendilerini sol dan yana sayım yapmadık rezillik bırakmayanlara kurban ederim oyuma

bence siyaset anlamında bizler yetkinleşmeliyiz , bizleri en ii anlayan yine bizden olanlar olacaktır bu nedenle her yerde söz hakkımız olması için bizler sahip çıkamlıyız kendimize , milletimize, kültürümüze, ve ilk önce meclistekileri indirmeliyiz aşagıya

entity_trx
30.01.2007, 12:55
arkadaşım bende inanmadım ama fotograflarını görünce olay çok net kampta adam dizilmiş teröristleri teftiş eder gibi resmi var.
kimseyi karalamıyorum bende solcuyum bende üzüldüm ama var bu fotograflar.işçi partisi benim için bitti.

Dostum Perincek o zaman gazeteciydi.
Öcalan'ı görmeye giden bir tek o degildi.

Perinçek Abdullah Öcalan ile niçin görüştü?Görüşme ne zaman oldu?

Perinçek, 1989 Ekim ayında ve 1991 Nisan ayında Abdullah Öcalan ile iki kez görüştü. Perinçek, o zaman İP Genel Başkanı değil, 2000’e Doğru dergisinin Genel Yayın Yönetmeni idi. Türkiye’nin hemen hemen bütün önde gelen gazetecileri Apo ile görüşmeler yaptı. Ancak bir tek Doğu Perinçek’in görüşmesi, SüperNATO merkezli psikolojik savaşın sürekli görevi oluyor. Bu da anlamlı. Çünkü bir tek Perinçek’in görüşmesi, ABD ve Avrupa’nın Kürt sorununa müdahalesine çomak sokmuştur.

Perinçek, Apo ile niçin görüştü?

Perinçek’in amacı, Batı devletlerinin, özellikle ABD’nin Körfez Savaşı öncesi ve başlangıcında, Kürt sorununa müdahale zeminlerini daraltmaktı. Nitekim görüşme bu eksen üzerinde cereyan etmiştir. Görüşmeden sonra yayınlanan çeşitli yazılarda ‘Apo Perinçekçi olmuş’ yorumları yapıldı. Apo’nun bu görüşmelerdeki vurguları şöyleydi: Bende Kürtlük aşkı yok. Türkiye’nin Aydınlanma hareketinin bir parçasıyız. Başlangıçta TC düşmanlığı yok. Bulgaristan’ın Türklere baskısı. Eski Genelkurmay Başkanı Üruğ’a suikast. Mustafa Kemal’in Kürtlere müracaatı. Avrupa bana tapulansa da... Amerika gitsin okyanusun ötesine. Tıpış tıpış Sevr’e yürüyorlar, Amerika varsa özgürlük olamaz, Sevr’in hortlatılmasında AT, Özal ve diğerleri, Evet Keloğlan’la birleşeceğiz, Özgürlüğe sarılan Türkiye özlemi, Birliği devrimle gerçekleştirmek vb.

Özetle Perinçek, ABD’nin Yeni Dünya Düzeni projesiyle bölgemizde milliyetleri ve mezhepleri birbirine düşürmek istedikleri koşullarda, onların manevra alanını daraltmaya yönelik bir çaba gösterdi. Abdullah Öcalan, yakalandıktan sonra verdiği ifadede görüşmeyi şöyle özetledi: Perinçek, bize ABD’nin ve Avrupa’nın peşinden gitmeyin. Bu yoldan bir yere varamazsınız. PKK’yi dağıtın, Türkiye’nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu (Apo’nun ifadeleri ve Hürriyet, 18 Mart 1999).

Perinçek, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndaki siyasetini uyguladı

Büyük Devrimci Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı başlarında İngiliz emperyalizminin Kürt sorununu kullanmasına karşı hangi siyaseti izlediyse, Perinçek de o siyaseti izledi. Perinçek de Atatürk gibi, Kürtlerin ‘Kürdistan Teali Cemiyeti’ gibi Batı güdümlü ayrılıkçı örgütlerde değil, Müdafaai Hukuk Cemiyeti gibi milli ve devrimci örgütlerde Türklerle birlikte örgütlenmesini savundu. Mustafa Kemal’in çeşitli Kürt liderleriyle ilişkilerinde ve yazdığı yazılardaki tavrı ne ise, Perinçek’in tavrı da, o’dur. Bu tutum, Amasya Tutanağı’nda, Erzurum ve Sivas Kongresi Nizamname ve Beyannameleri’nin birinci maddelerinde ifade edilen saptama ve politikalara dayanır. Türk ve Kürdü birleştirmek; Türkiye’ye yönelik tehditleri göğüsleme ve Cumhuriyet Devrimi’ni tamamlama görevinin gereğidir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı aynı zamanda Kürtleri kazandığı için başarmıştır.

Doğu Perinçek’in önderlik ettiği İşçi Partisi, her zaman halk kitleleri üzerindeki baskı ve eşitsizliklere karşı mücadele etti. Bu mücadeleyi, ABD emperyalizmine karşı bütün milletimizin birliği açısından yürüttü.

APO’NUN SHP LİSTESİNDEN DÖRT MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNERİSİNİ PERİNÇEK REDDETTİ

(BELGELER)

MİLLİYET ve SABAH, 7 Aralık 1991

Bizzat Apo, Sabah ve Milliyet gazetelerine yaptığı açıklamalarda, Perinçek’e dört milletvekili önerdiğini ve parlamentoya girecek 21 milletvekilinin başına geçmesini rica ettiğini açıklamıştır (Milliyet ve Sabah, 7 Aralık 1991).

GÜNDEM, 3 Mayıs 1993

APO: ‘PERİNÇEK TENEZZÜL ETMEDİ’

Apo, dört milletvekili önerisini, 3 Mayıs 1993 tarihli Gündem gazetesinde de anlatmış ve bu öneriyi reddettiğimi vurgulayarak birkaç kez vurgulayarak dile getirmiştir:

‘Sayın Doğu Perinçek de buraya geldi. İlk pratik politika önerim şu oldu. Dedim ki, bir devrim merkezi var, onun parlamenter sözcüsü ol. Bu güzel bir şey. Eğer bir parlamenter sözcüsü olsaydı, Kürt-Türk birlikteliği de çok iyi gelişebilirdi. Kim kardeşlik istemiyor. Bize ikide bir milliyetçi diyorsunuz. Seni kendi ülkesinde ve devrimin bir merkezinde milletvekili adayı önerecek kadar Enternasyonalizme yatkınlık gösteren bir hareket mi milliyetçidir, yoksa buna tenezzül etmeyen, kendini çok üstte gören bir anlayışın sahibi mi milliyetçidir? Ve ben fazla anlamlı bulamadım...Tenezzül etmediler.’ (Gündem, 3 Mayıs 1993)

HASAN CEMAL, 14 Nisan 1993

PKK Lideri Apo, Hasan Cemal’e 14 Nisan 1993 günü şöyle demiş: ‘Doğu Perinçek’e ‘Gel seni Şırnak milletvekili yapayım’ dedim’ (Kürtler, s. 39).

PERİNÇEK’İN ANAYASA MAHKEMESİ’NDEKİ ANLATIMI (12 Mayıs 1992): ‘SHP GİZLİ PROTOKOLLA PKK’YE 21 MİLLETVEKİLLİĞİ VERDİ. BİZ DÖRT MİLLETVEKİLLİĞİNİ REDDETTİK VE SHP-PKK SEÇİM İTTİFAKINA KATILMADIK’

Perinçek, PKK ile SHP arasındaki seçim ittifakını 12 Mayıs 1992 günü Anayasa Mahkemesi’nde yaptığı savunmasında anlattı. Doğu Perinçek’in bu savunması Anayasa Mahkemesi tutanağında aynen yer aldı. Aktarıyoruz:

‘Bugün koalisyonu paylaşan Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin listeleri içinde milletvekillikleri bize teklif edilmiştir. Bakın şimdi çok önemli bir şeyi açıklayacağım. PKK Genel Sekreteri Abdullah Öcalan, Milliyet ve Sabah gazetelerine açıkladığı için ve gazetelerde yazıldığı için bunu söylüyorum. Orada diyor ki, ‘Sosyalist Parti’ye, bize SHP’den verilen milletvekilliklerinden 4 tanesini vermek istedik. Reddettiler bizi.’ Demek ki, SHP seçimlere girerken PKK’ya 21 tane milletvekilliği vermiştir. PKK da bunun 4 tanesini Sosyalist Parti’ye önermektedir. ‘Gelin 4 tane de size verelim, ayrı parti olarak girmeyin, hepimiz SHP olarak girelim’ demiştir. Sosyalist Parti bunu reddetmiştir. Demiştir ki, ‘ben ayrı, bağımsız bir partiyim, fikirlerim var, hiç kimsenin sırtından da Meclis’e girmem, ayrı kimliğimle ve kişiliğimle toplumun karşısına çıkarım’. Ben bunu niçin söyledim’... Bunu şunun için söyledim: En yasadışı olan PKK bile Türkiye’de yasal politik hayatın içine girmiştir. O kadar içine girmiştir ki, Parlamentoda sandalye pazarlığı yapabilmektedir. İktidar partileriyle anlaşmalar yapabilmektedir. İktidar partisi olacaklardan milletvekillikleri alabilmektedir ve o aldığı milletvekilliklerini sağa sola dağıtabilmektedir. Teklif de edebilmektedir. (...) Bugün ne olmaktadır’... Perde arkası kombinezonlar, perde arkası oyunlar, perde arkası mebusluk dağıtmalar ve ‘milli irade’ de ortada kalmıyor. Bir takım protokollerle milletvekillikleri paylaşılıyor, tespit ediliyor, milletvekilleri partilerden partilere veriliyor, burada dürüst davranan, bu kombinezonlara girmeyeni sistem cezalandırıyor. Bakın Sosyalist Parti’yi bir başkasının sırtından milletvekilliği almadığı için sistem bir kere cezalandırmıştır; dürüst davranıp SHP ile birlikte bu seçimlere girmediği için sistem cezalandırmaktadır.’

Hiç kimse Erdal İnönü’nün liderliğindeki SHP’nin PKK ile seçim ittifakı yaparak, Öcalan’a 21 milletvekilliği verdiği üzerinde durmaz. Çünkü o ittifak, ABD planları içindeydi. Ama ABD planlarını bozmaya kalkarsanız, tavır değişir.

DÖRT MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNERİSİ NASIL OLDU

PKK’nin Avrupa temsilcisi, 1991 Genel Seçimi öncesinde Perinçek’i Ankara’daki evniden telefonla arayarak, Apo’nun Perinçek’in Partisine, SHP’nin bir protokolla HEP’e verdiği 21 milletvekilliğinden dördünü önerdiğini belirtti. Hatta bu öneride, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin gibi illerin birinci sıra adaylığı da belirtildi. Perinçek, öneriyi parti organlarında tartışmaya bile gerek görmeden anında reddetti.

Ama Apo’nun seçim ittifakı önerisini kabul edenler oldu. Erdal İnönü’nün liderliğindeki SHP, devlet politikası gereği 1991 seçimine PKK ile ittifak ederek girdi. Perinçek’in önderlik ettiği Parti ise, bu ittifaka katılmadı.

Perinçek açısından bu öneriyi kabul etmenin herhangi bir tehlikesi de yoktu. Perinçek ve arkadaşları, SHP listelerinden milletvekili olacaklardı. Ama Perinçek’ler için mesele, milletvekili veya bakan olmak değil, Türkiye emekçilerine bağlı bir çizgide ısrar etmekti.

KomünistAlevi
30.01.2007, 12:57
Sağ-Sol kavramını öğrenin derim ben..

Üstadlarından hemde...

Boşluk içerisindesiniz ama bilinmeyen bir boşluk...

Solcuların tek bir derdi vardır oda Halkın yaşam koşullarını iyileştirmek ve Halkı ilk önce düşünmektir...Parlementer sistemde kırmızı ceylan derili koltukta oturmak değildir solcuların derdi...

İyi forumlar...

entity_trx
30.01.2007, 13:03
E ben farklı bir şey mi söylüyorum?
Ama siz he önünüze gelen faşist ya da ırkcı derseniz hicbir yere varamayız.

KomünistAlevi
30.01.2007, 13:09
Yahu benim mesajım sana değil sen çekil aradan...Oy vermiyelim sol partilerde bizi kullanıyor diyen bazı dostlarımız var aramızda...Benim sözüm onlaradır sana değil...

gamzelım
30.01.2007, 13:14
arkadaslar bu topraklar altında kendımı ozgurce ıfade edebıldıgımız tek guvencemız oy vermek.pekı neden herkeste bır gorus ayrımı var ve neden cogunluk kımseyı vermeyı dusunmuyorum der.her bır oy hepımız ıcın cok degerlıdır.aslında gelecegımız ıcın guvencedır.ben vermım sen verme kım duyacak bızım sesımızı.sıze dıyorum ey canlar,erenler kullanabıldıgımız tek hakkımız kullanalım sesımızı duyuralım.sonra yarın obur gun sesımızı duyan varmı dıye sokaklara dokulmeyelım.

sibel_saidy
30.01.2007, 13:24
ben pek siyaset insanı değilim ama sol partiyi tercih ediyorum hemşerim:)

ekin006
30.01.2007, 13:38
herkesin bi düşüncesi vardır dilediğine verir..

fou'te
30.01.2007, 15:01
ekine kesinlikle katılıyorum ve ben yıllardır oy kullanmıyorum ve bu secimlerdede kullanmıyacagım, biliyorumki benim gibi bir çok insan bu konuda aynı düşünüyor aman sağ almasında kim alırsa alsın zihniyeti bana göre degil ve ben kendilerini sol dan yana sayım yapmadık rezillik bırakmayanlara kurban ederim oyuma

bence siyaset anlamında bizler yetkinleşmeliyiz , bizleri en ii anlayan yine bizden olanlar olacaktır bu nedenle her yerde söz hakkımız olması için bizler sahip çıkamlıyız kendimize , milletimize, kültürümüze, ve ilk önce meclistekileri indirmeliyiz aşagıya

senin düşüncelerine saygı duyuyorum.sankim bi konuda yanılıyosun.Seçime katılmama.Evet toplu halde seçime katılma bu sözüm ona siyaset adamlarına bir tepki olabilir ma tek tek olmaz bişey.Etrafındakilere bi bak sağ zıhniyettekilere bak çatır çatır oylarını veriyorlar.Ben sadece solcu arkadaşlarımızda gördüm oy vermeyelim diyeni.ben oyumu verecem üstelik sol bir partiye zaten bi kaç parti birleşip seçime ole girecekler.Sizlere tavsiye bence oyunuzu kullnın ama sol bi partiye

Yaşasın Özgürlük:clap:

azemheval
30.01.2007, 15:44
neyine kullanıcam sol partinin hangisine deniz baykalamı? hayatta günahımı vermem o adama , başka ..... dsp... falanmı.... bence oy kullanmama bir tepkidir ve ben bunun sayısının hiçde küçümsenmiyexcek kadar az oldugunu biliyorum bu benim fikrim sevgiler

sonsuz
30.01.2007, 15:44
HİÇbİrİ
Aslinda Bu Ülkede Alevİlerİn Bİr Partİsİ Olmasi Lazim
Birakin Şu An AtatÜrkÜn Arkasinda Bİz Olmasaydik Şu An Bİle Bİzİm OluŞturduĞumuz Zemİn Olmasa Sirtlan Lakabini VerdİĞİm Şerİat Topraklarimizda HÜkÜm SÜrerdİ
Umut Edİyorum Bİr GÜn O Partİ Kurulur Ve Canlarimiz TebessÜmle GÜler
Sunnİ Bİr Tabanda YÜrÜyen Sol HİÇ Bİr Zaman Bİzİm Haklarimizi DÜŞÜnerek Zaman Harcamaz
Ama Bazi ArkadaŞlarimiz Şurada Bİle GÖrÜŞbİrlİĞİ Yapamiyorsa Pİr Sultan Ne Yapsin BektaŞİ Velİ Ne Yapsin

tuncerbio
30.01.2007, 16:45
arkadaslar bu topraklar altında kendımı ozgurce ıfade edebıldıgımız tek guvencemız oy vermek.pekı neden herkeste bır gorus ayrımı var ve neden cogunluk kımseyı vermeyı dusunmuyorum der.her bır oy hepımız ıcın cok degerlıdır.aslında gelecegımız ıcın guvencedır.ben vermım sen verme kım duyacak bızım sesımızı.sıze dıyorum ey canlar,erenler kullanabıldıgımız tek hakkımız kullanalım sesımızı duyuralım.sonra yarın obur gun sesımızı duyan varmı dıye sokaklara dokulmeyelım.

Yahu benim mesajım sana değil sen çekil aradan...Oy vermiyelim sol partilerde bizi kullanıyor diyen bazı dostlarımız var aramızda...Benim sözüm onlaradır sana değil...

ben her ikinize birden cevap vereyim oy kullanmıyorum çünkü mevcut patilerin siyasi duruşu beni ifade etmiyor solu ise ne kadar temsil ettiği ortada olan partileri tartışmayalım....bir oyun değerli olduğunu düşünen politikavılar olsaydı ve siyasi tavırlarını halktan yana koyarak onların yanında yer alsalardı eminim ki herkes oy verirdi...

HİÇbİrİ
Aslinda Bu Ülkede Alevİlerİn Bİr Partİsİ Olmasi Lazim
Birakin Şu An AtatÜrkÜn Arkasinda Bİz Olmasaydik Şu An Bİle Bİzİm OluŞturduĞumuz Zemİn Olmasa Sirtlan Lakabini VerdİĞİm Şerİat Topraklarimizda HÜkÜm SÜrerdİ
Umut Edİyorum Bİr GÜn O Partİ Kurulur Ve Canlarimiz TebessÜmle GÜler
Sunnİ Bİr Tabanda YÜrÜyen Sol HİÇ Bİr Zaman Bİzİm Haklarimizi DÜŞÜnerek Zaman Harcamaz
Ama Bazi ArkadaŞlarimiz Şurada Bİle GÖrÜŞbİrlİĞİ Yapamiyorsa Pİr Sultan Ne Yapsin BektaŞİ Velİ Ne Yapsin

bence bu hiç iyi bir yaklaşım değil başkalarını dini yada çeşitli inançları kullanmasına en net karşı çıkışı gösteren insanların aynı hataya düşmesi korkunç olur...ama buna rağmen alevilerin oy kullanma noktasında etkin olabilmesi ve siyaset arenasında kendilerinin hak ettiği yerde olmasından bahsedeceksen aktif politika içine girmek aday olmak ,var olan alevi adayları desteklemeyi misyon edinerek bu işe başlarsanız ciddi sayıda alevi milletvekili ya da belediye başkanına sahip olabilirsiniz tabi ki buda tartışılabilir...

entity sana gelince tgd nin başkanı adnan türkkana selamlarımı ilet ve deki ülkücülerin lise ve üniversitelerde adam örgütlemek için kurduğu ülkücü gençlik derneği ile aynı tarzda örgütlenen adkf ve tgd gibi dernekler kurarak gençlerimizin beynini yıkamaktan vaz geçsin yoksa birileri onun beynini yıkar !

direnc62
31.01.2007, 11:49
valla sizin bu söylediklerinizin hiçbiri çözüm önerisi değil !ben chp çığırtkanlığı yapmadım burda tek savunduğum atatürkçülük ,ve tek kurtuluşu onun yolunda olacağına inanıyorum .chp ninde onun yolunda gittiğine ise bende inanmıyorum .dersim olaylarınıda atatürkün tek taraflı suçlu olduğuna inanmıyorum.biz kurtuluş mücadelesini kürtlerle verdik ve onlarla bir vatan kurduk.kürtlerin dersim olaylarında istedikleri gibi herkese bir toprak verilseydi türkiye şimdi liğme liğmeydi.meğer beraberiz beraber sonuna kadar yaşayacağız.

ben bu ülkenin bütünlüğünü inanınki sizden daha çok istiyorum.ama baskı ile asimile ile yok saymak ile bütünlük sağlanmaz .kültürümü yaşayamayacam bu topraklarda varmı öyle şey kurtuluş savaşına biz kendi milli giysimiz ile gittik o tarihte meclise milli giysimiz ile girdik.Ondan dolayı cephede omuz omuza savaştık.Daha düne kadar kardeş dediğiniz bizlerin ana dilimizde türküleri bile yasaktı.BERABER YAŞAMAMIZ LAZIM EVET BEN BUNU DAHA ÇOK İSTİYORUM AMA BENİM KÜLTÜRÜMÜ YOK SAYMAYACAKSIN BENİ OLDUĞUM GİBİ GÖRECEKSİN HERŞEYİNİ UNUT GEL DEMEYECEKSİN

Bakır
31.01.2007, 16:07
2002 genel ve 2004 yerel seçimlerinde ki gibi oluşturulacak emek,barış ve demokrasi bloğunu destekleyeceğim.

o olmazsa dtp,sdp ya da emep.ama en iyisi birlik olmaları.

Bakır
31.01.2007, 16:07
chp alevileri oy deposu olarak görmekden vazgeçmeli.

Agop
31.01.2007, 16:24
ya böyle alevilerin yoğunlukta olduğu bir sitede bile CHP ye oy çıkıyor. ne üzücü

Bakır
31.01.2007, 16:34
ya böyle alevilerin yoğunlukta olduğu bir sitede bile CHP ye oy çıkıyor. ne üzücü

evet.chp 301'i savunmaya devam etsin bakalım daha nereye kadar gidebilecek.

Agop
01.02.2007, 14:05
savunsunlar tabi. kendilerinin ne mal olduklarını gösteriyorlar. chp faşist hatta muhafazakar bir partidir. adından sol parti çıkıyo ama tamamiyle sağ bir partidir.

ÖzgürDüşünce
01.02.2007, 14:20
solda birliğin oluşabilmesi için herkesin,
herkes için demokrasiyi istemek ve önce kendimizin demokrasiyi gerçek anlamda özümseyebilmekten.
başkalarıyla bir arada kalabilmeyi ve onunda düşüncesini savuna bilmesine tahamül edebilmekten geçtiğini düşünüyorum."herkesin düşüncesi benimki gibi olursa birlikte olurum" mantığı yanlıştır katılmıyorum.
önce bir arada durabilmeyi öğrenelim.

alevi_murat24
01.02.2007, 14:44
arkadaşlar ben Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu çatısı altındaki örgüt temsilcilerinin oluşturduğu danışma kurulu, 11 Şubat'ta Ankara'da toplanacak. Toplantıda Alevi örgütlerinin bu yıl yapılacak genel seçimde takınacakları tavır belirlenecek. ben burad bu örgütlerimizin tavrını bekleyecegim çıkacak birlikte verilen karada uyacagım. benim oyumu derneklerimiz belirleyecek.

Agop
01.02.2007, 14:52
şu an gündemde eski barış partisine benzeyen bir alevi partisi kurulması var. ama CEM vakfı tarafından baltalanan bu düşünce gerçekleşmeyecek gibi.

Nesimi
01.02.2007, 15:21
şu an gündemde eski barış partisine benzeyen bir alevi partisi kurulması var. ama CEM vakfı tarafından baltalanan bu düşünce gerçekleşmeyecek gibi.

Barış Partisi 0,5 oy aldı önemli olan Alevi partisi kurmak değil.

CHP ye giden oyların önünü kesmek. CHP Alevi oylarını depo olarak görüyor. Şimdi yarın öbür gün Alevi partisi kurulsa gine pek çok Alevi gidip CHP ye oy verecek. CHP nin yanlışlarını gözler önüne sermek lazım.

CHP dışında bir ittifaka destek verilmeli.

Erdem12
01.02.2007, 15:59
Barış Partisi 0,5 oy aldı önemli olan Alevi partisi kurmak değil.

CHP ye giden oyların önünü kesmek. CHP Alevi oylarını depo olarak görüyor. Şimdi yarın öbür gün Alevi partisi kurulsa gine pek çok Alevi gidip CHP ye oy verecek. CHP nin yanlışlarını gözler önüne sermek lazım.

CHP dışında bir ittifaka destek verilmeli.

Haklısın can.
CHP'nin Türkiye gerçeklerine karşı daha sol ve sağlıklı bir tutum geliştirmesi için bu şart. CHP sağın neredeyse bütün argümanlarının kuyruğuna takılmış durumda. Bundan vazgeçmesini ben öncelikle çok istiyorum. CHP bizleri kendi oy deposu -eli mecbur- gibi görüyor. Bu tarz bir pişkinliğe karşı davranış göstermemiz, bizim; kendine gel dememiz (siyasal anlamda) tek yoldur galiba. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur dan ziyade; bizim ve tüm ezilenlerin (Alevi,Kürt, Emekçi,Aydın vd.) haklarını samimi -gerçekten samimi olarak savunduğu zaman- CHP'ye oy verilebilir. Bu haliyle ülke gerçeklerine kulaklarını tıkayan koronun önde geleni gibi davranıyor. Alevileri sadece yatıştırma misyonuyla hareket ediyor. CHP' nin bu pişkinlik halinden çıkması, dolayısıyla sağlıklı-evrensel sosyaldemokrat duruşa girmesi bağlamında bu kesinlikle şarttır galiba...

alevikizi87
02.02.2007, 02:27
iyi niyetinizi anlıyorum.:) ama büyük yazdıklarım çelişkidir. çünkü CHP ne yazık ki Kürt halkını reddetmektedir. hatta CHP kendi geleneğine ters düşüp Amerikancı, IMF ci, işçi karşıtı, hizipçi, sağa yakınlaşan, Kemal Dervişi partisine alan, Erkan Mumcu'yu partisine davet eden, özelleştirme yanlısı ve Kürt halkını kucaklamayan bir yapıdadır.

CHP boyunduruğuna mecbur değiliz. mantıklı da değil. AKP CHP aynı ve farkları yok. daha öncede yazdım gene yazayım;
dinci AKP, ABD ye kul köledir.
laik! CHP, ABD ye kul köledir.

o halde ikisinin kökeni aynı ise ikisi de aynı şeydir. CHP ye mecbur olduğumuz sürece bizim oyların potansiyeline güvenen CHP dahada dejenere olacaktır. biz çekilirsek özeleştiri verecek ve belki düzelecektir. bir söz vardır ünlü;
suçluyu sürekli affetmek onu ahlaksızlaştırır.
CHP yi affetmeyelim sürekli. cezalandıralım artık ki doğrulsun.

chp yi mecbur olarak düşünmeyin lütfen..yeni nesil olarak kim bilincide bi takım şeylerin..kim ne yapıyor..ancak bişeylerden şikayet yakınma var ama yapılan bişe yok..bu gün benim en azından belli bir düşünce ama chp ama başka bişey,fakat chp gençlik kolları olarak köy köy gezip halkın içine karışıyoruz.çünkü biz halkız ve ben chp.nin alt yapısının sağlam oldugunu düşünüyorum..bişeyleri görmemiş olsam yorum yapmam elbet..hangi parti sizce bizi kurtarabilir..bunun yanıtını arayın ve mantıklısını siz bulun..ve bu ülke için elinizden ne geliyor ise yapma çabasında bulunun..Hangi partinin mensubu olsanız bile...

_yorulmaz_
02.02.2007, 03:38
evet bencede siyasetten arındırılmalı ama herkesin kişisel görüşünüde rahatça ve özgürce söylemesi gerekir.
"Alevilik üzerinden siyaset yapmak siyasetten arındırılmalı."
İllaki siyaset yapan siyasi düşünürlerimiz için.

seyyah1982
02.02.2007, 13:06
entty trx kardeşime bu senin gönderdigin msjdan alındı.

ilişkiye bak hizaya gel ne yakınlık...

HASAN CEMAL, 14 Nisan 1993

PKK Lideri Apo, Hasan Cemal’e 14 Nisan 1993 günü şöyle demiş: ‘Doğu Perinçek’e ‘Gel seni Şırnak milletvekili yapayım’ dedim’ (Kürtler, s. 39)

perinçekin bu kamp fotograflarına cevabı esir düşen türk askerlerini almaya gittim iken senin savunman perinçek gazeteciydi şeklinde sence bir çelişki yokmu?

alevikizi87
02.02.2007, 22:59
Tamamda herşey güzel hoşta chp'nin bir geçmişi var bir durumu değerlendirirken geçmişiyle beraber değerlendirmek gerekir chp aleviler ne için hangi kolaylıkları getirmiş allahınızı severseniz söyler misiniz?? hadi söyleyin hadi bekliyorum! doğru düzgün birşeyini söyleyin bende çevremdekilerin bütün oylarını chp yönlendireyim!?yeterki alevilerin toplumdan geri kalmasını önlemiş olsun. Eğer konuya aleviler olarak bakıyorsak chp 80 senedir hiçmi muhalefette olmadı hiç mi devletin içerisinde yer almadı o zaman bizlere ne yaptın!? veya ne yaptılar??. Cemevleri halen ne durumda? Okullarda öğretilen sünni inanışın gerekleri yanında ne zaman alevi inanışları da öğretildi?? (alevilik din kitaplarına girdi diyorlar ama ne kadar doğru bilgi ne kadar gerçekcilik payı var o kitapta??), chp madem güçlüyse neden alevilere yapılan katliamlara, haksızlıklara karşı somut bir durum gerçekleştirememiş???, her zaman bizleri oy deposu olarak görmedilermi? körü körüne bağlanan aleviler sağolsun onlara göre bizde bunun farkında değiliz zaten!! alevilere yap Yaptıkları şeyleri hayaletlerle mi paylaştılar??, siyaset hiçbir zaman doğru olmamıştır chp mi doğru düzgün olacakmış? sistem partisi olunca bi de güler insan buna yahu? Lütfen artık tek çare chp deyipte durmayın tek çare demokrasidir bu hangi partide olursa olsun! ya da boşverin bütün bunları yine de chp ye oy verin!

bana ulaştırdığınız msj.ın yanıtını verememiştim ama şunu söyleyeyim..madem öyle bu ülkede o parti bu parti eleştiriliyor..doğru olan hiç mi bişey yok..bir seçim önerisi sunalım..oylamaya baktım hiçkimseye oyvermeyen kişi sayısıda fazla.ya iktidarda yine akp baş rolde olursa bu oylar kime gidecek..tabi ki akp.ye..bu daha mı iyi..hayır!!!..bu ülkede demokrasi adına bişeyler yapmaya kim çalışıyor size göre..bende bunu mrk ediyorum..gerekli gereksiz bisürü parti var..aleviler bir olup bi parti kursa dierkt iktidar oluruz eminim..ama bir inancı siyasete bulaştırmak ne derece dogru tartışılır..

Teşekkürler..

KomünistAlevi
02.02.2007, 23:29
Alevini halkını CHP' nin emperyalizmden kurtarabilmek bu topluma yani Alevi toplumuna yapılabilecek en büyük hizmettir...Ben başta babam olmak üzere tüm CHP' lilere akıl veriyorum ,tartışıyorum anlatıyorum...

Bu partinin sol ile hiçbir alakasının olmadığını söylüyorum...Bir düzen paritisi olduğunu ve kapitalist ,burjuva sistemi benimsediğini IMF yanlısı olduğunu anlatıyorum...Milliyetçilikte sağcılarla müthiş bir şekilde yarıştığını şovenist ruhlu bir parti olduğunu anlatmaya çalışıyorum...

Alevi insanına bu zamana kadar zerre kadar yarar sağlamayan bir partidir CHP...Partinin bünyesinde bulunan 3-5 kişiden başka hangi partili Alevi haklarını savunmuş?...Hangi partili Cemevlerini yasallaştırmak için kendisini harap etmiş?....Ben size söyleyim isterseniz:)Başta Ali Rıza Gülçiçek olmak üzere sayısı 4 veya 5' i geçmiyecek partili topluluğu:)

CHP' nin ne sol ile nede Alevilik ile zerre kadar alakası kalmamıştır...

Burjuva-Düzen taraflısı-Kapitalist sistemi benimseyen-Milliyetçilikte sınır tanımayan F Tipi gösterilerine saldıran Faşist soysuzlarına bile vatandaş diyip geçiştiren vatandaş tepkisi diyebilen bir partidir CHP...
Aleviliğe de ne geçmişinde nede zamanında zerre kadar yararı olmayan bir partidir CHP!

Agop
03.02.2007, 14:31
KomünistAlevi ; Allah sana kolaylık versin. Biliyorum CHP ye bağlanan birisi at gözlüklerini takar ve onlara gerçeği anlatmak ne kadar zordur. Benim iyiki öyle bir derdim yok. Yakınlarımdan kimse CHP li değil.
Çünkü onlar biliyorlarki.
CHP alevilere en büyük zararı dokunan kurumdur. Diyanetin açılması, Bektaşi tekkelerinin kapatılması, Alevilere karşı saldırılar v.s v.s v.s hep CHP zamanında olmuştur. Şöyle bir zihninizi yoklayın. Alevi katliamlarının hemen hemen hepsinin CHP iktidardayken olduğunu göreceksiniz. Herkes en ŞÖVEN partinin MHP olduğunu düşünür ancak bu ülkede en şöven parti CHP dir. Osmanlı Tarihine adını Suikastlarla yazan İTTİHAT VE TERAKKİ yönetimi günümüz CHP sinin atasıdır ve CHP de İTTİHET VE TERAKKİ nin günümüzdeki halidir.

Ceno
03.02.2007, 21:56
chp gibi faşist bir partinin bu forumda önde gitmesi çok üzücü. chp değil midir aleviler her katledildiğinde başta olan parti neden sessiz kaldı ve hatta neden kendi eliyle gerçekleştirdi sorarım size? küçük partiler kazanamaz onlara vereceğimiz oy boşa gider diye diye gelmedik mi bu hale ? chp bizim bu korkumuzdan istifade etmemiş midir( başka parti başa gelir diye )? , chp çok mu farklıdır o korkulan partilerden? ayrıca özelleştirme yanlısı bir chp var ortada yurdumuzu peşkeş çekenler onlar değil midir ? bence bilinçsizce oy kullanıyoruz? biraz bu soruları sorgulasak eminim chp den vazgeçeceksiniz chp li canlar sözüm sizediir.(sizlere saygı duyuyorum ama biraz sorgulayın lütfen)

dogacan
04.02.2007, 01:33
tabiki chp ama bu anketin bir sonuç teşkil edeceğini sanmıyorum arkadaşlar

dus_sokagi
04.02.2007, 02:09
ben kimseye oy veremiyorum yurt disindayim.oy verebilsem kime verirdim onuda bilmiyorum.olay chp ye gelince chp den vazgecememek lazim ama chp yi oldugu gibide birakmamak lazim oncelikle bastaki kisinin yani (deniz baykalin) deyismesi gerekiyo neden chp diyorum chp nin ismi bizim isimize yarar siminin buyukluyu bize yarar o isim bizim yolumuzu acar neden e gelince; ornek vereker anlatmak istiyorum (bi ara butun alevilerin chp ile arasi bozuk oldugu bi donemde babam amcalarim dedem bu konuyu tartisoyruz tabi bence chp ye oy verilmemesi gerekiyo diyorum dedemin soylediyi tek soz (oglum bu ataturkun partisi)bana gore mesele ataturkun partisi olamasi deyil mesele halkimizin bu partiye bagli olmasinda ve hic bir parti alevilere chp kadar yakin deyil).bu aradar ben chp nin reklamini yapmiyorum bu da yanlis anlasilmasin lutfen.soylemek istediyim halkimizin ataturk e bagliligi bizim dagilmamizi engeller chp de toplanmamizi saglar.

spartacus
04.02.2007, 02:17
Düzen partilerine oy yok, al birini vur diğerine.
Türkiye'yi yöneten parlemento olmadığı, asker olduğu için verilecek oyun anlamı kalmıyor. Dolayısıyla tercih edilen hangi parti olursa olsun, iktidara geldiğinde Milli Güvenlik Kurulu'nun kararlarını uygulayacaktır. Dolayısıyla muhalefetteyken söyledikleri havada civa olarak uçup gidiyor.
Seçimin anlamı öyleyse şu şekilde açıklanabilir. Seçim 4-5 yıl boyunda halkı burjuvazinin hangi kanadının sömüreceği ve emperyalist efendilerine hangisinin ülkeyi daha güzel peşkeş çekeceğiyle ilintilidir. Yani halka çoban seçimi de denilebilir. Bizi koyun gibi görüyorlarsa, dolayısıyla niye oy verelim?
Madem ki vereceğim oylar biz zam, zulüm, hayat pahallığı olarak geri dönecekse o halde seçimlerde düzen partilerine oy vermemek gerekir.
Düzeni teşhir edecek, demokrasi oyununu bozacak partilere oy vermek gerekir.

Nesimi
04.02.2007, 02:18
CHP DSP gibi partiler iktidarda olunca derin devlette icraatlara başlıyor ve Maraş, Sivas, Gazi, F tipi katliamlar gibi olaylar başlıyor. Bunları bir kenara bırakalım Deniz Baykal gibi birisi bu partiyi yönetiyorken oylarımızı bu partiye yönlendirmemeiz lazım. 301.maddeyi destekleyen Irkçı partilere oy vermeyelim...

halitseyfi
04.02.2007, 10:40
CHP DSP gibi partiler iktidarda olunca derin devlette icraatlara başlıyor ve Maraş, Sivas, Gazi, F tipi katliamlar gibi olaylar başlıyor..Bunları bir kenara bırakalım Deniz Baykal gibi birisi bu partiyi yönetiyorken oylarımızı bu partiye yönlendirmemeiz lazım. 301.maddeyi destekleyen Irkçı partilere oy vermeyelim ...

Nedense sözünü ettiğiniz partiler bu derin devletle mücadele etmeye pekte hevesli değiller.yada derin devletten korkuyorlar. Korkaklar ise bırakıp gitsinler.

yada biz oylarımıza sahip çıkmıyoruz.Seçtiğimiz kişilerin arkasında olup onlara yeterince cesaret veremiyoruz.

yada bunlar nasıl olsa bizden başka oy verecekleri kimse yok, onlara sahip çıkmanın gereği yok.Biz bize oy verme mecburiyeti olmayanlara sahip çıkıp gözlerini boyayalım.düşüncesindeler.

Her halikarda bu partilere oy vermemizin sakıncalı ve yanlış olduğu ortadadır.

spartacus
04.02.2007, 13:03
Koalisyon partileri dahi CHP-AKP gibi uyumlu ve sorunsuz çalışmıyorlar. Üçlü koalisyon dönemlerinde dahi yer-yer koalisyon partileri arasında çatlaklıklar oluşmuşken CHP tıpkı AKP'lilerden oluşan hükümetinin bir parçası olmuştur.
TUSIAD, MUSIAD, ATO, ITO gibi kurum ver kuruluşlar bu süreçte CHP'den çok daha cesaretli davranmıştır.

İktiara geldiğinde IMF ve Dünya bankasıyla ilişkileri koparamayacak hiç bir parti halka seçimlerde verdiği vaadleri yerine getiremez. Enflasyon, yolsuzluk, zam ve sömürünün önüne hiç bir düzen partisi önüne geçemez.

Nesimi
04.02.2007, 14:17
CHP DSP gibi partiler Derin devletin sıkı destekçisidir. Derin devlet genelde ırkçı faşist MHP eğilimli insanlardan oluşuyor. Askeriye genelde Milliyetçidir.

Devlet Solu ve İslamcıları tehlike olarak görür her zaman. Bu yüzden yeri gelir laikliği yükseltmeye çalışır yeri gelir milliyetçiliği. Bakın AKP yükselişe geçince Genç Parti gibi milliyetçi temelde propaganda yapan ve CHP gibi laik-milliyetçiliği kendine referans alan partiler yükseldi.

+CHP partisi 301.maddeyi destekliyor bu partinin başkan yardımcısı neden bu madde kalksın ki? Türkiyede insanlar yakılmıyor diyor. Alevilik için bu partiye oy verdiğini söyleyenler bu partinin gerçek yüzünü görsünler SİVAS KATLİAMINI nasılda unutmuş bu CHP...

+Deniz Baykal CHP istanbul il başkanı değişince şöyle bir cümle kuruyor: İstanbul il başkanlığını Alevilerden geri aldık. Buyrun Alevilik için oy verenler işte CHP nin gerçek yüzü.

Ayrıca Muharem ayını geride bıraktık, Bu islam pohpohcusu, milliyetçi CHP Ramazan ayında koli koli yardımlar dağıtıp iftar çadırları kurduruyor TVlerde göstermelik iftarlara katılıyor. Peki Muharrem ayında Aleviler için ne yapmış? HİÇBİRŞEY...

Artık bu partiye Aleviliğin adını anıp oy verenler kendinize gelin. Alevi düşmanı, ırkçı, sömürücü bir partiye oy vermek sizlere zam, kurşun, cami olarak geri dönecektir..

bolşevik
04.02.2007, 14:31
Zaten yapılan bu seçimler de halkı kandırmak ve onların da bu yönetimde hakları olduğunu göstermek için bir oyundan ibaret. Katılımcı demokrasi dedikleri bu işte...
Elden ele geçen ve insan yönetmeden başka bir şey olmayan bu seçimler sonucunda başa gelen parti de burjuvazinin isteklerini yerine getirmiştir, yani kazanan hep aynıdır: Burjuvazi...
Oy vermeye gelince, kafa kol emeği/kadın erkek diye ayıran bu sistemde ben bu düzen partilerinden hiçbirine oy vermeyeceğim...
(Ben kendi partimin logosunu çizip ona oy atacağım:) )

KomünistAlevi
04.02.2007, 15:14
Bu forumda oy vermeyenlerin %90' nın Solcu olması beni gerçekten çok üzüyor...Gerçek hayatımızada baktığımız zamanda sonuç aynı bu şekilde zaten...

Bu forumda yoldaşlarımdan örneğin Tuncerbio,Bolşevik,Spartacus,Zaza_Ulaş ve daha niceleri oy vermiyeceğim düşüncesinde...İsimini şimdi hatırlayamadığım dostlarımızda var bu düşüncede olan...

Hiç mi bize yakışan bir oluşum bir parti yok?

Hiç mi düşüncelerimizi savunan bir platform yok Türkiye' de...

Nesimi
04.02.2007, 15:18
Tepki amaçlı oy vermeyecek insanlarımızı tepki amaçlı en muhalif partilere oy vermeye davet ediyorum.

Muhalif partilerin aldığı 1 oy bile korkması gerekenlere gereken korkuyu verir. ÖDP EMEP SDP DEHAP Bu partiler uygun gözüküyor.

kemalist
04.02.2007, 15:27
seçim arefesinde böyle bir anketin yapılması gerçekten çok gzl ama şuan alevilerin savunucusu kemalist bir tek parti kalmadı.Chp ye bir bakın aleviyi bırak atatürkçü bırakmadılar.Deniz Baykal akp yönetimini destekleme noktasına gelmişken kime oy verecez.Bu millete adam gibi bir parti gelmedi daha birinin çıkıp bizim sesimiz olması gerekiyor. Ne sağcı ne solcu halktan biri olmalı . bizim sahipsiz sananlar cem evlerini yıkıyor bizlere küfrediyor bizi savunacak kimse yokmu

Sevgi_2420
04.02.2007, 15:39
Malesef ilk defa oy verecegim ama oy kullanmayı düşünmüyorum.Çünkü oy verecek parti yok 1 chp vardı o da düşüncesinden sapmış durumda.Sağolsun Deniz Baykal Tayyiple ugrasmaktan vakit bulmamıyor siyasete(!)

suyunsesi
04.02.2007, 15:53
Bu forumda oy vermeyenlerin %90' nın Solcu olması beni gerçekten çok üzüyor...Gerçek hayatımızada baktığımız zamanda sonuç aynı bu şekilde zaten...

Bu forumda yoldaşlarımdan örneğin Tuncerbio,Bolşevik,Spartacus,Zaza_Ulaş ve daha niceleri oy vermiyeceğim düşüncesinde...İsimini şimdi hatırlayamadığım dostlarımızda var bu düşüncede olan...

Sevgili KoministAlevi Bende seçmen yaşım 18 olduğu yılardan bu yana bir kaç istisna haricinde hiç bir düzen partilerine oy vermedim...

topigi baştan sona okuduğumda dostların çok güzel tespitleri var neden bugünkü düzen partilerine oy vermediğimiz görülecektir... hatta bir arkadaşında CHP için biz onu 80 den sonra çöpe attık demeside CHP nin kitleler nezdinde gerçek yüzünün somut bir göstergesidir...

kısacası düzen partilerine oy yok...

Bak ozan nede güzel söylemiş

Seçimi kurtuluş sandık
Yıllarca buna inandık
Göz önünde kurşunlandık
Oylar kurşun oldu bize
Birer birer hepimize.

Erdem12
04.02.2007, 16:02
Tepki amaçlı oy vermeyecek insanlarımızı tepki amaçlı en muhalif partilere oy vermeye davet ediyorum.

Muhalif partilerin aldığı 1 oy bile korkması gerekenlere gereken korkuyu verir. ÖDP EMEP SDP DEHAP Bu partiler uygun gözüküyor.

Tepki amaçlı oy vermeyi düşünmeyen insanlarımıza bende; muhalifliği belirgin sol partilere oy vermeyi düşünmelerini istiyorum.
Eğer bunda da çekinceleri varsa, -ki CHP gibi düzenin borozanı olmuş bir partiyi en azından kendine getirmek bizler için şart olmuştur- bağımsız olarak seçimlere girecek adaylara oy verilmesine taraftarım. Bu, meclis aritmetiğini lehimize etkileyeceği gibi; özellikle CHP gibi pişkin -kulaklarını ülke sorunlarına tıkayan "namuhalefet" partisinin kendine gelmesine- en azından kendilerini sorgulamalarına- neden olacaktır. Halkın gerçek-somut sorunlarını dile getirecek seslere ihtiyaç vardır. Bu durum acil olarak önümüzdedir. Yarın çok geç dememek için, gerçek demokratlar olarak bizler; evrensel demokrasiyi dillendirecek, demokrat-dönüşümcü bağımsız adaylar da çıkarabiliriz. Meclise girecek onlarca bağımsız milletvekili sesimiz olabilir, bu ses politik arenayı demokrasi lehine etkiler, dönüştürür.

spartacus
04.02.2007, 16:23

Kurban olduğum yoldaşım
Kurtuluşum devrimledir
Samim bildiğim yoldaşım
Kurtuluşum devrimledir.

Emekçiyim yandı içim
Bu nasıl düzen ne biçim
Kurtataramaz bizi seçim
Kurtuluşum devrimledir.

Parlemontoda komünistlerin yararlanması sorunu ülkedeki devrimci durumla ilintili bir durumdur. Devrimci durumun iyi olduğu dönemler veya geri olduğu dönemler parlementoya yaklaşım aynı olmaz. Dolayısıyla halkın gözünde teşhir olmuş parlemento ahırını, komünistlerin halka kurtuluş olarak göstermesi hala oraya umut yolu olarak bakmaktır.
Türkiye burjuva demokrasisinin uygulandığı bir ülke olmuş olsaydı parlementoda sandelye oluşturulmasından yanaydım. Ve bunun diyalektik bağını devrime hizmet biçiminde ele alırdım. Ama ülkemiz faşizmin sürekli olduğu bir ülkedir. Halk en ala demokrat-sosyalist partiyi seçse dahi, onlar iktidara geldiğinde MGK'nın kararlarını uygulamaktan öteye geçemeyecektir. Parlementoda zaten demokrasicilik evciliği oynanıyor. %10 baraj koyularak zaten kapılar kilitlenmiş. Bu faşizmin kanıtı değil mi? Dolayısıyla bu durumda ben niye o kilitli kapıyı umut yolu olarak göstereyim.

alişero
04.02.2007, 17:00
bence alevi ler dtp ye oy vermelidir neden diye soracak biri olursa şöyle derim aleviler katliamlara maruz kalmış bir kesimdir bizide ancak katliamlara soykırımlara maruz kalan siyasetçiler anlar onlar da kürt sosyalisleridir

dus_sokagi
04.02.2007, 17:31
sunu cozelim once arkadaslar.siyasetin sozluk anlami nedir?YALAN.
butun siyasetciler yalan soylemek zorundadir baska cozumu yoktur bunun.bu durumda yalan soylemiyen bir siyasetci bulamazsiniz bulursaniz bile onlar siyaset yapmiyolardir zaten dogruyu soyluyolardir ve o yuzden ceza evlerindedirler.bukadar acele ederekte bisey cozulemez bize sosyal evrim lazim ki buda cok zor bir durum.KOMUNISTALEVI arkadasimada soyluyorum boyle birparti varmi abi varsa nerde bizi gercekten savunacak bizim haklarimizi savunacak bi parti varmi bizi gercekten oylarimiz icin istemiyen bi parti bizi yukselmek icin istemiyen bi parti varmi?

bolşevik
04.02.2007, 17:41
Realist olalım: Öyle bir parti yok!
Zaten siyaset de ,politika, Yunanca poly-tychon(çok yönlü oyun demek) ten geliyor. Onlar proleterya üzerine oyun oynuyorlar...
Ama görecekler kim kazanacak!

gurbet1971
04.02.2007, 18:57
Realist olalım: Öyle bir parti yok!
Zaten siyaset de ,politika, Yunanca poly-tychon(çok yönlü oyun demek) ten geliyor. Onlar proleterya üzerine oyun oynuyorlar...
Ama görecekler kim kazanacak!

Siyasi partiler ve siyasetciler kim icin ve nicin vardir.Dunya üstundeki Emperyalist ve Kaptalistlerin usakligini ve de onlarin dunyada yasayam insanlar üzerindeki sömürülerini daha kolay yapmalari icin siyaset vede politika yaratmalari icin vardirlar.Su zamanda ortadoguda olan katliamlar siyasetcilerin degil onlarin efedilernin istegidir.Onlar ise sadece bir piyondur.Bunlarda uzerine dusen görevi yapmadimi hemen ortadan kaldirilirlar.

KomünistAlevi
04.02.2007, 19:19
Evet oy vermeme görüşlerinizi okudum...Haklı yönleriniz var tabi ama birde sevgili KızılKilise abimizin söylemiş olduğu bakımdan bu olaya baksak..

Benim düşüncelerimi dile getirmiş nerdeyse:)

Bakın ne yazmış:

Buna ne dersiniz...Şimdi daha iyi bir açıklama oldu sanırım:)

KızıLSakaL
04.02.2007, 21:07
Alıntı:

bu partilerin içine tkp yide ekleyebilirizz bencede en büyük tepki bu partilere oy vererek gösterilebilir yoksa sen oy vermişsin vermemişsin kimenee

aykudgöksun
04.02.2007, 21:25
boşa oy gitmesin o yüzden büyük partilere oy verioruz diyenlerin hepsi kızılkilisenin sölediği partilere oy verse belki o partiler de barajı aşabilir.ama işte demokrasinin en büyük engeli barajı hem de %10 gibi bir sayıyla önümüze sürenler demokrasi naraları atarken demokrasiden ne kadar uzakta olduklarını da biliyorlar.çünkü %10 barajı milyonlarca insanın oyunun yenmesidir.milyonlarca insanı hiçe saymaktır onları devletin ülkenin dışında bırakmaktır.bence demokrasiye giden yolda en büyük duvar %10luk barajdır ve kesinlikle kaldırılması en azından %5'in altına indirilmesi gerekir..(yoksa iktidar hep belli kişilerin elinde olur ve insanların istediği muhalefet ne yazıkki mecliste kendini gösteremez.)

Erdem12
04.02.2007, 21:51
Temsilde adalet için öncelikle seçim barajı kaldırılmalıdır. Yoksa elimiz varmasa da gidip barajı aşma olanağı yüksek olan partilere oy verebiliyoruz. O zaman, o parti, bizim istem ve taleplerimizi öne almaktan ziyade; gücün getirdiği pişkinlikle sorunları doğuran ve beslemeye hizmet eden statükolarını sürdürme adına hareket ediyorlar. Eğer böyle bir anlayışla oy vermişlerden isek, şimdi sızlanma gibi bir hakkımız olmadığını düşünüyorum. Yani biz gereken duruşu sergilemedikten sonra işte kötünün iyisi; hiç olmazsa laikliği dillendiriyor gibi pasifist seçmen algılayışıyla hareket ediyorsak; ufkumuzun darlığının kurbanı olmaktayız demektir. Sorunumuz sadece ve sadece bunlar mı? Ülkemizin çok sayıda insani-demokratik sorununa yanıt ihtiyacı ortada dururken bunlara köklü ve humanist çözümleri olmayan partilere oy vermek yarını ertelemek anlamına gelecektir. CHP'nin samimi bir biçimde en çok oyuna talip olduğu kesim son dönemde özellikle sağ kitle iken; onlara yönelik mesajlarında bu çok net gözlemlenebilirken bizim kalkıp bu partiyi yüceltmemizi gerçeklere gözümüzü kapatmak olarak görmekteyim. Bu parti içerisindeki demokrat duruşa sahip olanları tasfiye ederken bugünlerin ipuçlarını vermişti zaten. Yarın politik bir takım sloganlarla bizleri avlamaya kalkacaklardır; büyük bir bölümümüzü avlayacaklardırda. Uyanalım; en azından bu gerçekleri yeri geldiğinde yüzlerine vuralım; bir nevi çaresizlikten onların oy deposu olmadığımızı ifade ederek taleplerimizle ortaya çıkalım. Yoksa, bu hamur daha çok su kaldırır; bizde böylesine mazoşistçe hem ağlar hem gideriz.
CHP alternatifsiz değildir; olmamalıdır. Eğer öyleyse; yandığımızın resmidir.

mehmetcan
04.02.2007, 22:02
olsun chp yine bizim partimizdir atatürkün kurduğu parti eğer atatürkçü yenilikçi insanlarsak chp vermek en iyisi deniz baykalı sevmesekte

aykudgöksun
04.02.2007, 22:10
olsun chp yine bizim partimizdir atatürkün kurduğu parti eğer atatürkçü yenilikçi insanlarsak chp vermek en iyisi deniz baykalı sevmesekte

bence yanlış düşünüosun mehmetcan.chp şu an atatürkün fikirlerinin partisi değil resimlerinin partisidir.sadece atatürk kurdu diye chp'ye vermek biraz yanlış olur

KomünistAlevi
04.02.2007, 22:13
Görüyorum ki halen daha CHP' de ısrar eden canlarımız var aramızda.
Ben dünkü yazmış olduğum mesajı tekrar harfi harfine yazmak istiyorum.

Okuyun CHP'liler:

Alevini halkını CHP' nin emperyalizmden kurtarabilmek bu topluma yani Alevi toplumuna yapılabilecek en büyük hizmettir...Ben başta babam olmak üzere tüm CHP' lilere akıl veriyorum ,tartışıyorum anlatıyorum...

Bu partinin sol ile hiçbir alakasının olmadığını söylüyorum...Bir düzen paritisi olduğunu ve kapitalist ,burjuva sistemi benimsediğini IMF yanlısı olduğunu anlatıyorum...Milliyetçilikte sağcılarla müthiş bir şekilde yarıştığını şovenist ruhlu bir parti olduğunu anlatmaya çalışıyorum...

Alevi insanına bu zamana kadar zerre kadar yarar sağlamayan bir partidir CHP...Partinin bünyesinde bulunan 3-5 kişiden başka hangi partili Alevi haklarını savunmuş?...Hangi partili Cemevlerini yasallaştırmak için kendisini harap etmiş?....Ben size söyleyim istersenizBaşta Ali Rıza Gülçiçek olmak üzere sayısı 4 veya 5' i geçmiyecek partili topluluğu

CHP' nin ne sol ile nede Alevilik ile zerre kadar alakası kalmamıştır...

Burjuva-Düzen taraflısı-Kapitalist sistemi benimseyen-Milliyetçilikte sınır tanımayan F Tipi gösterilerine saldıran Faşist soysuzlarına bile vatandaş diyip geçiştiren vatandaş tepkisi diyebilen bir partidir CHP...
Aleviliğe de ne geçmişinde nede zamanında zerre kadar yararı olmayan bir partidir CHP!

aykudgöksun
04.02.2007, 22:28

sırf bu cümle bile chp'ye ve onun gibilere oy vermicemizi gösteriyor.fazla söze ne gerek.

spartacus
04.02.2007, 22:34
Aziz Nesin'in kitaplarına konu olabilecek bir konuyu seçimlerin güncelliği nedeniyle buraya aktarmak istiyorum. Çıkarılması gereken çok önemli dersler var diye düşünüyorum

İznik’e bağlı 2 bin 376 nüfuslu Müşküle Köyü’nde, muhtar Emin Tektaş’ın çalışmalarından memnun olmadıklarını belirten 5 kişilik ihtiyar heyeti, geçen yıl yedek üyelerle birlikte topluca istifa etti. Durumun geç bildirilmesi nedeniyle köylüler, 29 Ekim pazar günü yeni ihtiyar heyetini belirlemek için sandık başına gittiler. Toplam bin 329 seçmen yeni ihtiyar heyetini belirlemek için köyde kurulan 5 sandıkta oy kullandı. İlçe seçim kurulu yetkililerinin gözetiminde yapılan seçimlerde ilginç bir protesto yaşandı. Seçim işleminin tamamlanmasının ardından yapılan sayımlarda en fazla oyu alan 5 kişiden 4'ünün “köyün delisi” olarak bilinen kişiler olduğu ortaya çıktı.

http://istanbul.indymedia.org/uploads/2006/11/muhtar.jpg

Seçilen bu 4 azadan birisi olan İsmail Talan sürekli sigara içiyor, hiç konuşmuyor. “Aza oldun, köy için ne yapacaksın” diye sorunca da yöre şivesiyle “Yapcez bi şeyler gari” yanıtını vermekle yetiniyor. Ali Sargın ise sürekli gülüyor “Seçildin, ne hizmet vereceksin?” sorumuza “Suyu getçem, cami yaptırcem” diye cevap veriyor. Diğer bir aza İbrahim Güvenç ise henüz aza olup olmayacağına karar vermemiş. Hatta, “Düşünmeden, taşınmadan azalık yapmam” diyor: “Halk kendi arasında liste yapmış, sandığa atmış. İstediklerini yazabilir ve sandığa atabilirler. Bana ‘5. sıradan azasın’ dediler. 1-2 gün içinde karar vereceğim. Azanın yapacağı bir şey yok ki, aza oturur hepsi bu. Benim düşünceme göre her şey boş dursa, hizmet edilmese daha iyi olur. Tabiat bozuluyor. Hiçbir hizmet yapmam, ancak otururum.” Köyün en zenginlerinden olan ve akıl sağlığını köyde çıkan bir kavgada başına odunla vurulunca kaybeden Güvenç, “Projen var mı” sorusuna ise “Ben mühendis miyim ki projem olsun. Ben yemek yaparım. Hem bana azalık yetmez. Olursam daha büyük şeyler olurum” diye yanıt veriyor. Elindeki bastonuyla gün boyu köyde gezen ve konuşma güçlüğü çeken 56 yaşındaki Mehmet Ongun ise, seçimlerde 222 oy alarak baş aza oldu. Doğuştan zihinsel engelli olan Ongun’un 3 kardeşi de yaşamını yitirmiş.

Tepkininin yılların birikimi olduğunu belirten köy sakinlerinden Hüseyin Güvenç şunları anlattı: “Köyümüz Aziz Nesin’in kitaplarına girecek ilginç bir olay yaşadı. Yıllardır köyümüzde gündüzleri sadece 1 saat su akıyor. Sorunu defalarca kaymakamlığa ilettik. Azalar daha önce defalarca istifa etti ama Kaymakam bir kez olsun ‘bu köyde neler oluyor’ demedi. Bütün sorun susuzluktan kaynaklanıyor. Köylü sonunda tepkisini böyle ortaya koydu.”

Müşküle köyü solculuğuyla biliniyor. Köylülerden birisi, 60’lı yıllarda cinayetten hapse girmiş ve Nazım Hikmet’le tanışmış. Sonra da köye gelip ondan öğrendiklerini anlatmış. Nazım’ın altına gömülmeyi vasiyet ettiği çınarı da köye dikmişler. Ancak bu çınar 12 Eylül döneminde askerin emriyle kesilmiş. Bir de köyde kulaktan kulağa yayılan bir efsane var, “Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Hüseyin İnan Müşküle’de bir düğüne gelmişler” diye...

Seçim sonuçlarına içerleyen köy muhtarı Emin Toktaş’ın, halkla tartıştıktan sonra intihar girişiminde bulunduğu öne sürüldü. Muhtarın, başına dayadığı tabancasıyla, müdahale edilmesi sonucunda elinden yaralandığı bildirildi. Gelişmelerin ardından, İznik İlçe Seçim Kurulu üyeleri, İlçe Kaymakamı Hüseyin Avcı ile toplantı yaptı. Açıklanan karara göre, birinci sıradaki Mehmet Ongun'un okur yazar olmadığı, ikinci sıradaki İsmail Talan'ın akli dengesinin yerinde olmadığı ve okur yazar olmadığı, üçüncü sıradaki Süleyman Güleç'in kısıtlı ve okur yazar olmadığı, dördüncü sıradaki Halil Özkabakçı'nın okur yazar olmadığı, yedek üyelerden Ali Sargın ve İbrahim Güvenç'in ise akli dengesinin yerinde olmadığı bildirildi. Seçim Kurulu’nun söz konusu kişilerin “akli dengelerinin yerinde olmadığı”na nasıl karar verdiğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması ise dikkat çekiciydi.

alirıza1
04.02.2007, 23:03
Okadar çok parti varki mutlaka görüş ve düşüncenize yakın bir parti vardır.Vatandaş olarak oyumuza sahip çıkalım.Asgari müştereklerde buluşalım.meydanı birilerine bırakırsak,son pişmanlık fayda etmez.Hiçbirine demek kolay bir teslimiyetçiliktir.

dus_sokagi
05.02.2007, 00:40
arkadaslar bundan iki gun once gene yazmistim ben harfi harfine tekrarlamiycam ama anlatmaya calisicam.chp kesinlikle bizi temsil etmiyo bu cok dogru hic bi derdimize care olmuyo buda cok dogru ve kesinlikle hic bi yonuyle solla alakasi yok ve sunu ekliyorum bunu deyistirmek bizim elimizde nasil KOMUNISTALEVI arkadasimin dediklerine geliyorum senin babanlar chp den vazgecmiyo benim babamlarin vazgecmediyi gibi bunu hepimiz yasiyoruz ve bende diyorum ki bunu bizim yararimiza cevirmemiz lazim.mademki biz kendimizi deyistiremiyoruz CHP yi deyistirelim buna ne dersiniz CHP yi kendine getirelim ve bence ilk once DENIZ BAYKAL dan kurtulmak gerekiyo CHP yi solun gozdesi yapabiliriz bu bizim elimizde.simdi hepnizin kafasinda neden baska bir parti deyilde CHP? ilk once halkimiz korkutulmus bir millet biz yeni yeni konusmaya basliyoruz.dehap desen ilk sozleri pkk nin adamlari olmaz derler,ip icin ilk once dogu perinceyi suclarlar cunku herkes amerikan yanlisi oldugunu dusunuyo,tkp desen biz komunist miyiz derler bunlarin kurdugu hayal bizde yapmaya kalktik DAYAK YEDIK derler.diyorum ki bi yerlere gelip bir olmak bir cati altinda olmak istiyosak ki bu en yatkin olduklari cati CHP catisidir.bolunmeyi engellemek icin toplanmayi saglamak lazim.

aRkadas
06.02.2007, 00:12
arkadaşlar yoldaşlar canlar! oyumu hangi partiye vereceğim konusunda gerçekten çok düşünüyorum.

işe CHP den başlayım: sayın deniz baykal (burda sayın dedim ama saygımdan değil sadece zamanında rahmetlik ecevitin türk halkına öğrettiği bir kelime oldugu için yazdım. bi dönem önümüze gelene sayın diyorduk) baykal tam bir muhalefet adamı. ben koltuga oturuyum akşamaca muhalefet yapayım edasında bi adam. yıllardır böyledir böylede gider. chpnin hiç bir şekilde ATATÜRKÇÜ bir parti olduguna inanmıyorum aksine mhpnin chpden daha iyi oldugu düşüncesindeyim.
mhp : birdaha gelmemesi gereken bir parti
akp: allah yazdıysa bozsun
dyp: mehmet ağar tansu çiller gibi dolandırıcıların partisi
dsp: ecevit sayesinde partiden soğudum hatta nefret ettim.
anap: erkan mumcunun akpden ayrılmasını parti başına gelmesini düzmece oldugunu düşünüyorum.
genç: şu sıralar aklımda bu parti war? :)) neden derseniz esprisine: allahın oyunu olurda iktidara gelirse akpnin ve tayyipin kökünü kazır:)) buda şaka tabi!

asıl fikrim: önceki seçimlerde ytp ye vermiştim. İSMAİL CEM için. rahmetlik adamın kişiliğini çalışmalarını biliyordum dürüst siyasetçi olurmu derseniz; İSMAİL CEM wardı derim.

solda birlik olmasını kesinlikle istiyorum ama türkiyede sol parti olmadıgını çok ii biliyorum. Chp nin oy zamanı alevilerin oylarını toplamak için propaganda yaptıgını gördükçe siyasetten soğuyorum. alevilerin oyunu öyle yada böyle alan chpde kaç tane alevi milletvekili war acaba??

kurban oluyum adam gibi bi sol yaratın

Nesimi
06.02.2007, 02:03
Alıntı:

bu partilerin içine tkp yide ekleyebilirizz bencede en büyük tepki bu partilere oy vererek gösterilebilir yoksa sen oy vermişsin vermemişsin kimenee

TKP yi bende düşünüyordum ancak şöyle bir durum var son 1-2 senedir TKP hızla İP yolunda ilerliyor ismini değiştirdi tahminimice seçim dönemi kongre ile (SİP iken TKP olması olayını hatırlarsak) "Yurtsever Cephe" olarak ismini değiştirecek. TKP ne yazıkki milliyetçiliğe kayıyor. Sosyalist iken TKP gibi Komünist ve köklü bir partinin ismini alması daha sonra %0,19 hezimetinden sonra yükselen milliyetçilikden pay kapmak istemesi sonucu ismini Yurtsever cephe yapması en sonda Hrant Dink cenazesine sudan sebeplerle katılmaması bu partinin geleceğin İP si olacağını bize gösteriyor. Bakın İP MHP BBP CHP ulusal ittifak yapacaklar bu açıdan TKP yi (Yurtsever Cephe) de desteklememiz gerekiyor

dip not: Tabiki bu ayrıntıları bilmeyen insanlar farklı düşünebiliyor tıpkı ismi türksolu olan ama mhpden daha milliyetçi olan gruplar gibi.

dus_sokagi
06.02.2007, 02:34
ya arkadaslar lutfen sunu cozelim ya siyasetten bahsediyoruz yani yalandan bahsediyoruz yalan.kim siyaset yapipta yalan soylemiyo soylermisiniz?

aliko
07.02.2007, 11:04
Her ne kadar kızsam bağırsamda aklıma ATATÜRK gelir ve direk düşünmeden CHP'ye oy veririm.

DiLkeT-CeZaM
07.02.2007, 11:57
Her ne kadar kızsam bağırsamda aklıma ATATÜRK gelir ve direk düşünmeden CHP'ye oy veririm.

Allah yardım etsin temennisinde bulunuyorum bu durumda olanlar için.

seyyah1982
07.02.2007, 17:05
aslında chp'nin Atatürk duvarında ''resim''

''halk'' isminde bir kelime olarak kaldı...

Kouz1N
07.02.2007, 17:23
Akp Oy Mu Werilir Be Yobazmisinz Alevİler Cvp Dehap İp Werir .. !!

alişero
07.02.2007, 17:33
neden chp yi övüyorsunuz bilmiyorum kemalizm bir dahamı??alevi kürt leri katliama maruz bıraksın diyemi?SEYİT RIZA nın torunlarının chp ye verecek bir oyu bile yokkkkkkkk <DTP ye oy vermeliyiz çünkü onlar da bizim gibi katliamlara maruz kaldı dolayısıyla bizi ancak mazlum halk temsilcileri anlayabilir<

alevi_murat24
07.02.2007, 18:03
neden chp yi övüyorsunuz bilmiyorum kemalizm bir dahamı??alevi kürt leri katliama maruz bıraksın diyemi?SEYİT RIZA nın torunlarının chp ye verecek bir oyu bile yokkkkkkkk <DTP ye oy vermeliyiz çünkü onlar da bizim gibi katliamlara maruz kaldı dolayısıyla bizi ancak mazlum halk temsilcileri anlayabilir<

chp oy vermeyelim... ama dtp de ırk milliyetciligine dayalı bir parti oldugundan düşünmek bilen istemiyorum vallaha...

Cercerus
07.02.2007, 18:06
Arkadaslar ne olursa olsun yine CHP nin içinde bir çok alevi bulunmaktadır .. DEHAPA oy verelimde ülkeyimi bölsünler bizim dedelerimiz bu ülkeyi kurtarabilmek için nelere katlandılar bu kadar basitmi CHP yi unutmak .. Bize CHP den baska partiden yarar yok öbür lerine versek ne olucak barajı aşabiliyorlarmı hayır o yüzden oylarımız bosa gidecegine hiç olmazsa meclise bizim insanlarımızda milletvekilleri koymak daha mantıklıdır ..

CcEeMm
08.02.2007, 14:56
hiçbiri diyen 209 kişi akp den daha iyi 1 parti bile yok mu?

mavigece
08.02.2007, 15:19
Aslında hiçbiri oyu hakedecek siyaseti yapmıyo ama eskiden beri alışılagelen parti CHP bu alışkanlık yüzünden seçimim ondan yana.

Serkan_Devrim
08.02.2007, 16:11
hiçbiri diyen 209 kişi akp den daha iyi 1 parti bile yok mu?niye kötüler arasından seçim yapmak zorunda bırakıyorsun kji?

Nesimi
08.02.2007, 17:01
niye kötüler arasından seçim yapmak zorunda bırakıyorsun kji?

ÖDP, DEHAP hatta TKP hçbirine oy vermemekden daha iyidir bunlar kötü değil. Oy vermemek kitlesel şekilde yapılırsa bir anlam ifade eder, halkın yarısı sandığa gitmese o zaman o seçim meşruluğunu kaybeder ama önemli olan mesaj verebilmektir ve muhalif partileri desteklemektir.

entity_trx
08.02.2007, 18:38
BEn hala İP den yanayım.

tuncerbio
08.02.2007, 19:24
hiçbiri diyen 209 kişi akp den daha iyi 1 parti bile yok mu?

niye kötüler arasından seçim yapmak zorunda bırakıyorsun kji?

serkana katıllıyorum neden kötüler arasından tercih yapalım ?
ezilenlerden yana tavır koyabilecek , devletin şu anki mevcut birçok yapılanmasını ve kadrolarını kabul etmeyecek ,ekonomik ve sosyal olarak eşitlikten yana ( kayıtsız şartsız) ,insanları din-dil-ırk olarak ayırmadan şu ya da bu bana oy verdi demeden eşit şekilde temsil ve hizmet edeceğine inandığınız birileri varsa bizde bilelim bence yok ve oy kullanmıyorum...herkeside kullanmamaya çağırıyorum...

SivanA SimyacI
08.02.2007, 19:27
ForeverÖDP

derkay
09.02.2007, 13:41
yazılanları okuduğumda üzülüyorum. Ben ülkesini düşünen bir alevi genci olarak neye oy kullanmam gerektiğini bilmiyorsam bu ülkede bazı şeylerin yanlış olduğunu, ters gittiğini gösterir. bugün seçim olmuş olsa çoğu alevi kime oy kullanacağını bilmiyor. kendi partilerinden birilerine atmış olsa baraj aşılmayacak telaşı, chp artık amacını yitirmiş bir parti ve bunun gibi birçok sorular. (biraz üstü kapalı konuştum)
ama bu konu hakkında okadar konuşulacak şey varki................

aliko
09.02.2007, 14:50
CHP'ye bitti,eridi gitti diyenler haklı bişi demiyorum.
tek sorum olacak onlara.

Sizler ATATÜRK'ü bu kadar kolay mı siliyorsunuz.Benki şu an onun canlanması için canımı veririm.Kişisel görüşlere saygım sonsuz ama biraz nankör olmayalım.Bu adam ve onlarca sayısı kahraman olmasaydı bizler şu an bu kadar rahat bi ortamda yaşamıyor olacaktık.Belki yaşamıyorduk da.

İnanıyorum ki CHP ikditada gelsin o da siyasetini değişterecektir.Zaten öyle olmazsa bir dahaki seçimlerde barajı bile geçemez.

tanno
09.02.2007, 16:13
ankette cem uzan yok =)

Serkan_Devrim
09.02.2007, 16:38
ÖDP, DEHAP hatta TKP hçbirine oy vermemekden daha iyidir bunlar kötü değil. Oy vermemek kitlesel şekilde yapılırsa bir anlam ifade eder, halkın yarısı sandığa gitmese o zaman o seçim meşruluğunu kaybeder ama önemli olan mesaj verebilmektir ve muhalif partileri desteklemektir.o partiler kötü değil. kötü iyi tanımı zaten göreceli bir tanımdır. barajı geçen partiler bazında söylemiştim. barajı geçemeyecek bir partiye oy vermek bu seçim sisteminde lider partiye oy vermektir. gelelim kitlesel oy vermemeye. son seçimde oy kullanmayanlar üçte birlik bir kesimdi. yani kitlesel oy vermeme var ama takan da yok oda başka bir gerçek. bahsettiğin partiler birleşmediği sürece onlara oy vermenin bir anlamı yok.

BEn hala İP den yanayım. MHP ye oy vermekten ne farkı var?

yazılanları okuduğumda üzülüyorum. Ben ülkesini düşünen bir alevi genci olarak neye oy kullanmam gerektiğini bilmiyorsam bu ülkede bazı şeylerin yanlış olduğunu, ters gittiğini gösterir. bugün seçim olmuş olsa çoğu alevi kime oy kullanacağını bilmiyor. kendi partilerinden birilerine atmış olsa baraj aşılmayacak telaşı, chp artık amacını yitirmiş bir parti ve bunun gibi birçok sorular. (biraz üstü kapalı konuştum)
ama bu konu hakkında okadar konuşulacak şey varki................
bu baraj aşılamayacak teleşını anlamıyorum ben. böyle düşünürseniz ve diğer partilere oy vermezseniz tabi ki barajı geçemezler. :) kendimizi zorunlu hissetmemeliyiz.
CHP'ye bitti,eridi gitti diyenler haklı bişi demiyorum.
tek sorum olacak onlara.

Sizler ATATÜRK'ü bu kadar kolay mı siliyorsunuz.Benki şu an onun canlanması için canımı veririm.Kişisel görüşlere saygım sonsuz ama biraz nankör olmayalım.Bu adam ve onlarca sayısı kahraman olmasaydı bizler şu an bu kadar rahat bi ortamda yaşamıyor olacaktık.Belki yaşamıyorduk da.

İnanıyorum ki CHP ikditada gelsin o da siyasetini değişterecektir.Zaten öyle olmazsa bir dahaki seçimlerde barajı bile geçemez.CHP=Atatürk mü? ne alaka? CHP bugün Atatürk'ü yitirmiş bir partidir. yapısına Erkan Mumcu'yu bile davet etmektedir.

ankette cem uzan yok =) ah bizim bu alevi toplumu. :) Cem Uzan soyguncunun tekidir yahu. Amerkayı dolandırdı ve ABD parayı bizden aldı. diğerlerinden bir farkı yok ki Cem Uzan'ın.

KızılBant
09.02.2007, 16:44
serkan_devrim sen kime oy vereceksin? şu kötü bu kötü yok barajı geçemez oy vermeyin. Ama alternatif nedir? Ele silah alıp dağa mı çıkalım? Ne yapsak eleştiriyorsun hiç oy vermemekdense ödp tkp dehap sdp emep vs gibi partilere oy vermek lazım. Ah bizim solcu geçinen toplum :)

Serkan_Devrim
09.02.2007, 16:52
serkan_devrim sen kime oy vereceksin? şu kötü bu kötü yok barajı geçemez oy vermeyin. Ama alternatif nedir? Ele silah alıp dağa mı çıkalım? Ne yapsak eleştiriyorsun hiç oy vermemekdense ödp tkp dehap sdp emep vs gibi partilere oy vermek lazım. Ah bizim solcu geçinen toplum :)
sende haklısın. :D ama eleştiri değil sadece fikirlerimi söylüyorum. son seçimlerde gördük ki barajı geçemeyen partilere oy vererek AKP ye oy vermiş olduk. üçte bir oy aldı ama üçte ikiyi temsil ediyor. ya sol partiler(TKP, ÖDP vs) birleşir yada ben oy vermiyeceğim hiç birine. herkesi de oy kullanmamaya çağırıyorum. :)

KızılBant
09.02.2007, 17:02
sende haklısın. :D ama eleştiri değil sadece fikirlerimi söylüyorum. son seçimlerde gördük ki barajı geçemeyen partilere oy vererek AKP ye oy vermiş olduk. üçte bir oy aldı ama üçte ikiyi temsil ediyor. ya sol partiler(TKP, ÖDP vs) birleşir yada ben oy vermiyeceğim hiç birine. herkesi de oy kullanmamaya çağırıyorum. :)

Oy vermemek bu sistemi protesto etmektir bende çevremde arkadaşlarımda hep bu fikirlerle yaşıyorum ancak bazen olumlu ittifakları desteklemeliyiz yasal yolları değerlendirmek lazım. Elbette birleşip güzel bir ittifak yapmalarını istiyoruz oy vermek istememene saygı duyarım.

Serkan_Devrim
09.02.2007, 17:11
Oy vermemek bu sistemi protesto etmektir bende çevremde arkadaşlarımda hep bu fikirlerle yaşıyorum ancak bazen olumlu ittifakları desteklemeliyiz yasal yolları değerlendirmek lazım. Elbette birleşip güzel bir ittifak yapmalarını istiyoruz oy vermek istememene saygı duyarım.ittifak nerede? Yılmaz Güney'in unutulmaz hayali solun birleşmesi değil miydi? aslında oy verme durumum sandıkta belli olur. yüzde 10 barajı gibi anti-demokrat bir uygulama ile de bir yere varılamaz. diyelim ki Dehap dail bütün uç sol birleşti ve kör topal barajı geçti. sonra ne olacak? CHP yi sol sayarsak Türkiye'de sol %30 varmıdır acaba? açıkçası partiler bazında bir şey beklemiyorum.

zaten partiler halka inemiyor. en büyük sorunlardan biri de bu. halk hareketi olmayan hiç bir hareket başarıya ulaşamaz.

çok karamsar oldu ama ne yapayım. :yamukgul: realite bu. kitlesel oy vermemek belki daha mantıklı. kitlesel oy verilmemesini nereye kadar görmezlikten gelebilirler ki? üçte birlik bir oran oy kullanmadı geçen seçimde. belki bunu yüzde elliye çıkarırsak dikkate alınırız.

aliko
09.02.2007, 18:23
Doğru bizler oy vermeyelim ama AKP'liler yurtdışından adam getirip sandığa götürsün.Arkadaşlar sessizlik hiç bir zaman protesto biçimi olamaz.Çünkü onu anlamayacaklardır.Herkese hak ettiği,anladığı dilden eleştrimek lazım.

Nesimi
10.02.2007, 00:57
Oy verelim arkadaşlar. Oy vermemek birşey ifade etmiyor Halkın %40 ı oy kullansa bile hç birşey olmamış gibi meclisi kurar devam ederler yoluna o yüzden oylarımızı kullanalım. Demokrat insanlara destek olalım.

Serkan_Devrim
10.02.2007, 16:34
Oy verelim arkadaşlar. Oy vermemek birşey ifade etmiyor Halkın %40 ı oy kullansa bile hç birşey olmamış gibi meclisi kurar devam ederler yoluna o yüzden oylarımızı kullanalım. Demokrat insanlara destek olalım.sevgili kızılkilise,
diyelim ki oy verdik ne olacak? diyelim ki barajı da geçti partimiz ne olacak? :)

not: oy verip vermeyeceğim bvelli değil. sadece sorgulamaktayım.

Westside
10.02.2007, 17:13
CHP cok önde:)Ama ben CHP den de umutlu degilim.Altı oktan cok uzaklastılar.

Nesimi
11.02.2007, 00:08
sevgili kızılkilise,
diyelim ki oy verdik ne olacak? diyelim ki barajı da geçti partimiz ne olacak? :)

not: oy verip vermeyeceğim bvelli değil. sadece sorgulamaktayım.

sevgili serkan_devrim sende biliyorsun ki oy vermekle düzen değişmez ama bizim amacımız demokratik olarak kendimizi ifade imkanı bulabilmek ve söz sahibi olabilemek. CHP gibi partiler barajı geçse ne olacak? haklısın bugün neyse aynısı olacak o yüzden CHP ye oy vermektense başka sol partilere oy vermeyi yeğlerim ayrıca oy vermemek doğru değil ver oyunu hangisini kendine yakın hissediyorsan yeterki muhalif sosyalist sol partiler 1 oy fazla alsın...

SivanA SimyacI
11.02.2007, 11:10
Dün Tv Makinasında Okan Bayülgen Baykalın Faksını okurken oradakilere güzel bir laf söyledi
''Seçim zamanı oy kullanmasanız sizi gerizekalılar yönetir'' dedi.
Üstüne bişey demeye gerek yok sanırım.
Ayrıca Sn.Okan Beyin siyasileride programına davet edip gelen faksları okuması genç topluma siyasilerin hitap etmelerini sağladığı için teşekkür ediyorum.

Nesimi
12.02.2007, 00:39
CHP'ye ve sağ partilere oy verilmemesini Alevi dernekleri ilan ettiler

Türkiye ve Avrupa'da örgütlü bulunan Alevi federasyon ve konfederasyonları, bir araya gelerek seçimlere müdahale etme kararı aldı. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Salahattin Özel ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Taşbahçe Restaurant'ta gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarıyla sohbet eden ve sorularını yanıtlayan Özel ve Öker, Alevileri yok sayanlara oy vermeyeceklerini söylediler

Selahattin Özel, CHP'nin aldığı oyların yüzde 65'inin Alevi oyu olduğunu belirterek, Alevilerin sorunlarını gündemine alıp çözmeyen hiçbir partiye oy vermeyeceklerini ifade etti. AABK Genel Başkanı Öker de, Avrupa'da yaşayan Alevilerin durumuna değindi. Öker, Avrupa'da 1 milyon Alevi bulunduğunu ifade ederek, 'Alevi hareketi Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyor' dedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın Aleviliği bir mezhep olarak bile görmediğini ve folklorik öğelere indirgediğini belirten Öker, Alevilere karşı politikanın hükümet politikaları değil devlet politikası olduğunu belirterek, sağ partilere hiçbir şekilde oy vermeyeceklerini ve tercihlerinin soldan yana olduğuna dikkat çekti

http://www.gundemimiz.com/haber.asp?HaberId=29636

Aleviler artık dah abilinçli oy vermeli. Derneklerimiz doğru bir karar vermişler. Alevi insanlarımız bu kararlara uymalıdır örgütlü şekilde hareket edersek başarıya ulaşırız.

dus_sokagi
12.02.2007, 00:47
CHP'ye ve sağ partilere oy verilmemesini Alevi dernekleri ilan ettiler

Türkiye ve Avrupa'da örgütlü bulunan Alevi federasyon ve konfederasyonları, bir araya gelerek seçimlere müdahale etme kararı aldı. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Salahattin Özel ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Taşbahçe Restaurant'ta gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarıyla sohbet eden ve sorularını yanıtlayan Özel ve Öker, Alevileri yok sayanlara oy vermeyeceklerini söylediler

Selahattin Özel, CHP'nin aldığı oyların yüzde 65'inin Alevi oyu olduğunu belirterek, Alevilerin sorunlarını gündemine alıp çözmeyen hiçbir partiye oy vermeyeceklerini ifade etti. AABK Genel Başkanı Öker de, Avrupa'da yaşayan Alevilerin durumuna değindi. Öker, Avrupa'da 1 milyon Alevi bulunduğunu ifade ederek, 'Alevi hareketi Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyor' dedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın Aleviliği bir mezhep olarak bile görmediğini ve folklorik öğelere indirgediğini belirten Öker, Alevilere karşı politikanın hükümet politikaları değil devlet politikası olduğunu belirterek, sağ partilere hiçbir şekilde oy vermeyeceklerini ve tercihlerinin soldan yana olduğuna dikkat çekti

http://www.gundemimiz.com/haber.asp?HaberId=29636

Aleviler artık dah abilinçli oy vermeli. Derneklerimiz doğru bir karar vermişler. Alevi insanlarımız bu kararlara uymalıdır örgütlü şekilde hareket edersek başarıya ulaşırız.

cok guzel bi karar vermisler dogru ama bide bizi altinda topliyabilecekleri bi cati gosterseler cok daha guzel olurdu.daginik oy vermektense herkes bi partiye oy verse cok guzel olurdu.bukadar guzel konusmadan sonra bide saglam bi parti gosetermelerini bekliyoruz.

Nesimi
12.02.2007, 00:51
cok guzel bi karar vermisler dogru ama bide bizi altinda topliyabilecekleri bi cati gosterseler cok daha guzel olurdu.daginik oy vermektense herkes bi partiye oy verse cok guzel olurdu.bukadar guzel konusmadan sonra bide saglam bi parti gosetermelerini bekliyoruz.

Evet seçöim dönemine yakın Türkiye geneli referandrum ve genel değerlendirme yapacaklar ve insanlarımıza bir yön gösterecekler bende onların gösterdiği yönü destekleyeceğim en azından Alevi örgütlülüğü açısından önemli bir adım.

demokrat murad
12.02.2007, 23:15
seçimde bir akp taraftarı olarak oy veren alevi arkadaşlarada oy vermeyenlerede teşekkür ediyorum.
oy verenler teşekkür etmemin sebebi türkiyede sol gerçekten oy kaybediyor erimesini engellediğiniz için çünkü baykal gerçekten bizim için çok güzel bir rakip.
oy vermeyen arkadaşlara ise ayrıca teşekkür ediyorum vermediğiniz her oy meclisteki partilere aldıkları oy oranında dağıtılacağı için. burada da karlı olan akp olacaktır diye düşünüyorum.

Adam
12.02.2007, 23:20
seçimde bir akp taraftarı olarak oy veren alevi arkadaşlarada oy vermeyenlerede teşekkür ediyorum.
oy verenler teşekkür etmemin sebebi türkiyede sol gerçekten oy kaybediyor erimesini engellediğiniz için çünkü baykal gerçekten bizim için çok güzel bir rakip.
oy vermeyen arkadaşlara ise ayrıca teşekkür ediyorum vermediğiniz her oy meclisteki partilere aldıkları oy oranında dağıtılacağı için. burada da karlı olan akp olacaktır diye düşünüyorum.

Doğruyu söylüyorsunuz, umarım oy vermeyen canlar ders çıkarır bundan. Bu arada demokrasi anlayışınıza hayran kaldım sayın demokrat murad :)

reel_el
13.02.2007, 09:49
CHP-EVET = MHP-CHP kualisyonu

firuze
13.02.2007, 10:15
Ordakilerden hiçbirine oy vermem. Neden HYP oraya yazılmamış.Olsaydı onu oylardım.
Kardeşlerim ...CHP eskisi gibi değil,tabiki değişen koşullara ve zamana karşın oda değişecek. Ancak çizgisinin dışına çıktı. Baykal yönetiminde,iktidardan korkar oldu.Sürekli muhalefeti yeğliyor. MUhalif olmaktan bıktık artık, iktidar istiyoruz
Onun içindir ki oyum YAŞAR NURİ hocama. Birde kadrosunu güçlendirirse gümbür-gümbür geliyor. Baykal'ı silip süpürecek.Baykal:thumbdown ,Hocam:thumbup1:

KızılBant
13.02.2007, 11:55
Yaşar Nuri kimdir arkadaşlar bu kadar basit düşünmeyelim. Bu ülkede Kürt, Sosyalist, Komünist ve İslamcılar hep düşman olarak görüldü. Ancak çözümü net olarak ortaya koymalıyız Nuri hoca devlete karşı çıkacak yüreklilikte değildir o tamamen devlet yanlısıdır. bunlar hepsi medya maymunu, Sol - Sosyalist partilere oy verelim.

aykudgöksun
13.02.2007, 12:16
hocalardan gideceksek neden btp yok.ben de haydar baş hocama vermek isterim:p :p

arkadaşlar bu hocaları bırakıp artık gerçek siyasetçiler aramanın vakti geldi.çünkü bir ülke yönetimi hacıyla hocayla olmaz..

demokrat murad
13.02.2007,