Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?
Sayfa :
1
2
3
4
5
[ 6]
7
8
9
10
11
12
Serkan_Devrim 06.03.2007, 20:57 bu ülkenin artık tahammülü ve takati kalmamıştır işbirlikçi siyonist dinci emperyalist partilere.at gözlükleriyle nereye kadar.........nereye kadar? tabi ki fiili işgale kadar. ABD ye yaltaklanan CHP ile fiili olmadan işgal edilmişiz. ama anlamıyor insanlar. fiili işgalde gözleri açılacak. umarım o zaman çok geç olmaz. :)
tuncerbio 06.03.2007, 21:00 arkadaşım dtp sadece kürt milliyetçiliği ve bölücülük yapıyor . alevilere karşı ne iyiliği olmuştur bu grubun bir alevi olarak ona oy veriyosun
bırakta buna oy verenler karar versin !herkes istediği partiye oy verebileceği gibi oy kullanmamayıda tercih edebilir...
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 21:02 DiyaR_02´isimli üyeden Alıntı
dogrusu söyle olacak ya siz şiileştirin ya da biz şiileştirelim
Hmmm yanlış,
Doğrusu :
ya siz sunnileştirin, ya da biz şiileştirelim
Bunların ikiside olmayacak.İranın şeriatına geçit yok.
mesajı doğru algıla arkadaşım.nick ten de anlayacağın üzere o bir kürt.ve kürtlerin mahabad da iran tarafından katledilişini unutmamıştır hiç bir kürt.yani biz kürtlerin iranla işi olmaz.ancak görülecek bir hesabımız olur...haklısın şiiliğe geçiş yok ama emperyalist düşüncelere,sivas ta dersimde maraşta gazide katliam yapıp bunlara ses çıkarmayan partilere geçiş var...tebrik ederim biz daha çok çekeriz
/not...irandaki şii kardeşlerimize laf attığımı sanmasın kimse.benim sözüm iranın gerici yönetimine.
insanlar kardeş 06.03.2007, 21:02 ister kabul edin ister etmeyin solun temelidir. ona solcu demeyenler sadece pkklılardır. yksa sende ...
Önce önyargıdan uzak ,at gözlüklerimizi bir kenara bırakırsak umarım ülkemizin geleceği konusunda siyasi tercihlerimizde daha doğru kararlarda birlikte hareket etme şanşımız doğar.
Bu bakış açısıyla gelecek aydınlık yolumuzu başından tıkamış oluruz.
Bu şekilde düşündükten sonra halkların kardeşliğinden bahsetmek riyakarlık olur.
Saygılarımla....
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 21:14 nereye kadar? tabi ki fiili işgale kadar. ABD ye yaltaklanan CHP ile fiili olmadan işgal edilmişiz. ama anlamıyor insanlar. fiili işgalde gözleri açılacak. umarım o zaman çok geç olmaz. :)
hiç birşey için hiçbir zaman geç kalınmış sayılmaz serkan dost.ama düşüncelerinin geriye kalanına saygıyla aynen katılıyorum.amerikanın tek hedefi bu zengin topraklarımıza konmak...ve onlara uşaklık eden partilerin kafası ezilecektir birgün.ve bu amerikanın idealini gerçekleştireceği zamandan daha bir yakındır.kahrolsun ülkeyi koltuk sevdasına satan iş birlikçi düzen uşaklarına...kahrolsun emperyalist kan emici ABD ve yandaşları....yaşasın yüreği barış için atan tüm insanlara.......saygılarımla...
kadirserious 06.03.2007, 21:41 1,ben alevi değil alevi dostuyum.buda DTP alevi düşmanıdır tezini çürütür.çünkü uzun zamandır alevileri milletimize onlar sevdiriyor.bolmadan fikir sahibi olma.ilgi sahibi
2,burası hür bir ülkeyse senmi belirleyeceksin kime oy vereceğimi
3,ben bir kürdüm beni temsil eden tek parti o.
4,senin vereceğin parti hangisi olursa olsun,en az 50 yıldır o zihniyet başta.chp dersen ki bu aralar aleviler birliği kan kusuyor ona.
5,neden kürt veya kürtlükle ilgili birşey oldumu bu kadar hassaslaşıyorsunuz.
6,oysa biz hep alevi kardeşlerimizin yanında olduk(senin yanında değil elbet)
7,bu tür saldırılar amacımıza ne kadar da çok yaklaştığımızın göstergesi.
8,oylar namustur bizim burda ve namus satılmaz.
9,ben DTP ye oy vereceğim.
10,artık biliçliyiz ve geliyoruz..................
çünkü uzun zamandır alevileri milletimize onlar sevdiriyor. ta bir saçmalık. alevilerin kimsenin sevgisine ihtiyacıda yoktur propagandasınada. çünkü alevi ahlak kurallrıyla kendini herkese sevdirir. senin savunduğun grup ne yapmıştır bizim için nasıl sevdirmiştir bebek öldürerek mi...... abd mi avrupamı bilinçlerdirdi sizi. senin burda hem bir alevi olmayıp hemde pkk sempatizanlığı yapman senin amacının alevileri kullanmak olduğunu gösterir. yani sen bizim dostumuz olamazsın bu şekilde
kadirserious 06.03.2007, 21:43 Önce önyargıdan uzak ,at gözlüklerimizi bir kenara bırakırsak umarım ülkemizin geleceği konusunda siyasi tercihlerimizde daha doğru kararlarda birlikte hareket etme şanşımız doğar.
Bu bakış açısıyla gelecek aydınlık yolumuzu başından tıkamış oluruz.
Bu şekilde düşündükten sonra halkların kardeşliğinden bahsetmek riyakarlık olur.
Saygılarımla....
aleviler asla bebek katillriyle kardeş olamaz. çünkü alevilikte öldürmek değil insan sevgisi vardır
kadirserious 06.03.2007, 21:47 ister kabul edin ister etmeyin cümlesinden ben şunu anlıyorum.''Yav o kadar karıştırma bazı kalıpları bilioruz geri kalanını pek anlamıyoruz.o yüzden geri kalanına da pkk'lı diyip linç objesi olarak göstererek işten sıyrılıyoruz''...güzel bir analiz olmuştur umarım.benim pkk'lı olup olmadığım bu forumda yazdığım mesajlarda bellidir..ama sizin bahsettiğiniz pkk'lıysa(çünkü siz komuniste de sosyaliste de kürt halkının kendi kaderini tayin hakkını savunan insanlara da yada sadece bazı konularda türk halkının haksız kürt halkının haklı olduğunu söyleyen ve olaylara objektif bakabilen insanların hepsine pkk'lı diyorsunuz..tipik chp'nin şu an ki içi boş milliyetçilikten rant sağlama amacıyla ileri sürdüğü herkese kürt faşisti pkk'lı bebek katili yaftasını yaıştırmayı seven bir yığının içindesiniz.forumdaki farkınızı(toplum içindeki farksızlığınızı) gösterdiğiniz için teşekkür ederim)..
saptırıyosun konuyu...
kadirserious 06.03.2007, 21:48 bırakta buna oy verenler karar versin !herkes istediği partiye oy verebileceği gibi oy kullanmamayıda tercih edebilir...
kimsye karıştığımız yok sadece onları eleştiriyorum
kadirserious 06.03.2007, 21:49 niye can? MHP var, DYP var. milliyetçilikte CHP onlardan daha iyi ama bence alternatifleridir CHP nin!!! :)
niçin chpyi bu kadar eleştiryosun
Serkan_Devrim 06.03.2007, 21:54 niçin chpyi bu kadar eleştiryosun
niçin mi?
1)Kürtleri kucaklamayarak Atatürk'ün halkçılık ilkesini terkettiği için
2)IMF ci ve özelleştirme yanlısı olup Atatürk'ün devletçilik ilkesini terkettiği için
3)TÜSİAD tan emir alıp oligarşiye hizmet edip halk yönetimi olan Cumhuriyetçilikten koptuğu için
4)derin devlet yok diyecek kadar soysuzlaştığı için
5)liberalist ekonomiyi benimseyip kemalizme ihanet ettiği için
6)milliyetçilikte MHP ile yarıştığı ve MHP nin artık CHP ye hoş baktığı için
7)sağa kaydığı için
8)yapısına bir zamanlar Erkan Mumcuyu davet ettiği için
9)yapısına bir zamanlar Kemal Derviş gibi dünya bankasının bir numaralı adamını aldığı için
10)başkanı hizipçilip yaptığı için
11)parti içi demokrasiye ihanet ettiği için
12)alevi oylarını garanti görüp aleviler için hiç bir şey yapmadığı için
vs vs vs
daha sayayım mı kardeş?
kadirserious 06.03.2007, 22:04 niçin mi?
1)Kürtleri kucaklamayarak Atatürk'ün halkçılık ilkesini terkettiği için
2)IMF ci ve özelleştirme yanlısı olup Atatürk'ün devletçilik ilkesini terkettiği için
3)TÜSİAD tan emir alıp oligarşiye hizmet edip halk yönetimi olan Cumhuriyetçilikten koptuğu için
4)derin devlet yok diyecek kadar soysuzlaştığı için
5)liberalist ekonomiyi benimseyip kemalizme ihanet ettiği için
6)milliyetçilikte MHP ile yarıştığı ve MHP nin artık CHP ye hoş baktığı için
7)sağa kaydığı için
8)yapısına bir zamanlar Erkan Mumcuyu davet ettiği için
9)yapısına bir zamanlar Kemal Derviş gibi dünya bankasının bir numaralı adamını aldığı için
10)başkanı hizipçilip yaptığı için
11)parti içi demokrasiye ihanet ettiği için
12)alevi oylarını garanti görüp aleviler için hiç bir şey yapmadığı için
vs vs vs
daha sayayım mı kardeş?
gayet kürtleri kucaklıyo kucaklamadıkları pkk. türkiyede özelliştirmelre en cok karşı cıkan kim . erken mumcunun son zamanlarda ki alevilere karşı söylemleri gayet hoştur. kemal dervişi başarılı olduğu için partiye dahil etmişlerdir . sen olsan parayı bırakıp batmış bir ekonomiyi kurtarmaya gelirmisin. diğerlerinde haklı sayılabilirsin ama o kadar da eleştirilmeyi hak etmiyo
canazerbaycan 06.03.2007, 22:05 Bu sisteme muahlif partiye oy vercem şimdilik DEHAP diyorum. SİSTEM SARSILSIN HAKLAR ÖZGÜRLÜKLER VERİLSİN
Sen HÖC'lü değil miydin? Bildiyim kadarı ile HÖC'lüler her zaman genel seçimleri boykot ederler. Yoksa DTP'ye transfer mi oldun?:komik
insanlar kardeş 06.03.2007, 22:06 aleviler asla bebek katillriyle kardeş olamaz. çünkü alevilikte öldürmek değil insan sevgisi vardır
öyledir elbet can.üstelik hiçbir felsefe ve öğretide de bebek katillği yoktur ,insan sevgisi vardır.
ne demek istedin sen şimdi?...
canazerbaycan 06.03.2007, 22:08 DiyaR_02´isimli üyeden Alıntı
dogrusu söyle olacak ya siz şiileştirin ya da biz şiileştirelim
mesajı doğru algıla arkadaşım.nick ten de anlayacağın üzere o bir kürt.ve kürtlerin mahabad da iran tarafından katledilişini unutmamıştır hiç bir kürt.yani biz kürtlerin iranla işi olmaz.ancak görülecek bir hesabımız olur...haklısın şiiliğe geçiş yok ama emperyalist düşüncelere,sivas ta dersimde maraşta gazide katliam yapıp bunlara ses çıkarmayan partilere geçiş var...tebrik ederim biz daha çok çekeriz
/not...irandaki şii kardeşlerimize laf attığımı sanmasın kimse.benim sözüm iranın gerici yönetimine.
Biz Azerbaycan Türkleri de Simko'nun, KDP'nin, Komala'nın Güney Azerbaycanın Urumiye ve Sulduz şehirlerinde ve köylerinde katlettiği onbinlerce Azerbaycan Türkünü unutmadık.
insanlar kardeş 06.03.2007, 22:09 gayet kürtleri kucaklıyo kucaklamadıkları pkk. türkiyede özelliştirmelre en cok karşı cıkan kim . ama o kadar da eleştirilmeyi hak etmiyo
kim hangi özelleştirmeye karşı çıkmış.can,heyecandan partileri karıştırmış olacaksın.chp den sözediyoruz.hani mhp nin c ile başlayanından.
chp,bırak kürtleri ,hizipçilik yapmak uğruna eski ,soydan kökten chplileri bile kucaklamıyor.objektif bakarsan anlarsın .
Serkan_Devrim 06.03.2007, 22:10 gayet kürtleri kucaklıyo kucaklamadıkları pkk. türkiyede özelliştirmelre en cok karşı cıkan kim . erken mumcunun son zamanlarda ki alevilere karşı söylemleri gayet hoştur. kemal dervişi başarılı olduğu için partiye dahil etmişlerdir . sen olsan parayı bırakıp batmış bir ekonomiyi kurtarmaya gelirmisin. diğerlerinde haklı sayılabilirsin ama o kadar da eleştirilmeyi hak etmiyo
demek Erkan Mumcu aleviler hakkında hoş sömlerde öylemi? demek Kemal Derviş başarılı öyle mi? peki sağa ve liberalizme açılarak Kemalizme ve Atatürk'e yaptığı ihanete ne diyeceğiz? her zaman demişimdir CHP liler aslında Atatürkçü değillerdir. sadece Atatürk'ten rant sağlamaya çalışıyorlar.
kürtleri kucaklıyor mu?
Kürt sorununu reddederek mi kucaklıyor?
Kürt sorunlarıyla hiç ilgilenmeyerek mi kucaklıyor?
milliyetçilik yaparak mı kucaklıyor?
yazık yazık. Erkan Mumcu, Kemal Derviş vb gibilerini kabul edipte Atatürkçüyüm demenize çok şaşırıyorum çok. :uhhm:
not: 12 neden yazdım diğerlerini niye cevaplamadın?
canazerbaycan 06.03.2007, 22:10 bu ülkenin artık tahammülü ve takati kalmamıştır işbirlikçi siyonist dinci emperyalist partilere.at gözlükleriyle nereye kadar.........
DTP, AB ve ABD'yi destekleyerek, Irak'ın işgaline arka çıkarak mı anti-emperyalist oluyor?:hmmm Bari bunları söyleyemeyinde milleti üstünüze güldürmeyin.
kadirserious 06.03.2007, 22:14 öyledir elbet can.üstelik hiçbir felsefe ve öğretide de bebek katillği yoktur ,insan sevgisi vardır.
ne demek istedin sen şimdi?...
aramızda bazılarımız terör örgütünü övücü sözler söylüyoda o yüzden. onu övmek ne demek ? birisiini övmenin ne demek olduğunu bilirsin. seni beğeniyorum ban çok yakınsın demek . tutupta isimini anmak istemediğim herkes tarafından terör örgütü olduğu kabul gören şeyi översem benim felsefeme ters düşmezmi. o örgüt masum bebekleride öldürmemişmidir .sonuçta bu örgüt yüzünden bende doğduğum yeri terketmek zorunda kaldım. ben tutupta bunu översem sence ben alevi ahlakına sahip olurmuyum?
kadirserious 06.03.2007, 22:36 demek Erkan Mumcu aleviler hakkında hoş sömlerde öylemi? demek Kemal Derviş başarılı öyle mi? peki sağa ve liberalizme açılarak Kemalizme ve Atatürk'e yaptığı ihanete ne diyeceğiz? her zaman demişimdir CHP liler aslında Atatürkçü değillerdir. sadece Atatürk'ten rant sağlamaya çalışıyorlar.
kürtleri kucaklıyor mu?
Kürt sorununu reddederek mi kucaklıyor?
Kürt sorunlarıyla hiç ilgilenmeyerek mi kucaklıyor?
milliyetçilik yaparak mı kucaklıyor?
yazık yazık. Erkan Mumcu, Kemal Derviş vb gibilerini kabul edipte Atatürkçüyüm demenize çok şaşırıyorum çok. :uhhm:
not: 12 neden yazdım diğerlerini niye cevaplamadın?
çeşitli tartışma programalrını seyredersen erken mumcu yada partisinden birilerinin aleviler hakkındaki görüşlerine tanık olabilirsin. cem ,yol ,su tv ye çok fazla çıkıyolar erken mumcuyu göremedim ama başaka kanallarda haberlerde filan konuşmalrına tanık oldum. doğru haklısın chp 85 yıllık tarihte mhpnin yoluna taş koma gibi bir girişimi olamamıştır. bu bazı şeylere ortak bağlı olamalarından dolayı olabilir. doğru mustafa sarıgül olayında demokrasiden uzaklaşmıştır. hizipçilik derken ne demek istediğini anlamadım sanırım particilik anlamına geliyo olabilir yanlış hatırlamıyosam . yazarsan ii olur . kürtler konusunda ise doğuda sorun çıkaran kürtler değil pkkdıri ki chpde su anda kürt milletvekilleride vardır . bunu onlara sorsan daha ii olur . bütün bunlara rağmen chp ye alternatif gösterebilir misin bilmem ? ha tutupta dypyi mhpyi gösterme
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 22:41 çünkü uzun zamandır alevileri milletimize onlar sevdiriyor. ta bir saçmalık. alevilerin kimsenin sevgisine ihtiyacıda yoktur propagandasınada. çünkü alevi ahlak kurallrıyla kendini herkese sevdirir. senin savunduğun grup ne yapmıştır bizim için nasıl sevdirmiştir bebek öldürerek mi...... abd mi avrupamı bilinçlerdirdi sizi. senin burda hem bir alevi olmayıp hemde pkk sempatizanlığı yapman senin amacının alevileri kullanmak olduğunu gösterir. yani sen bizim dostumuz olamazsın bu şekilde
ben yinede kazanmak isterim seni.ve en içten dileklerimle merhaba diyorum sana.aleviler kendilerini sevdirir lafına da katılıyorum haklısın.ama aleviler hakkındaki düşüncelerin değişmesine en azından bulunduğum tüm çevrede katkıda bulundum.sen bana ikide bir terorist imasında bulunuyorsun bu anlamdada seni beni tanımadan yargıya varmaman konusunda önemle rica edeceğim.DTP her mitingindr VE ALEVİ KARDEŞLERİMİZ diye diye insanların ilgisini o yöne çekmiş ve kazanımda bulunmuştur.ezberci olma lütfen...alevileri kullanmak demişsin bence sırf bu lafın yüzünden bile olsa banlanmalısın yada banlanmayı hakettin.çünkü kültürüyle,sazıyla,sözüyle muhabbetiyle ve kökten tarihiyle bugüne gelmiş sütten bu kadar ağzı yanan bir milleti benim gibi aciz bir insanı bırak,devletin kendisi bile bunu başaramaz.sen kendini çok güçsüz görüyorsun herhalde.ama güçsüzlüğünü gösterge olarak lanse edip onlara hakaret etme.bunu cahilliğine veriyorum yoksa bu cümlen dostlarım için çok ağır bir laftır.neyse başka sorun...
insanlar kardeş 06.03.2007, 22:43 aramızda bazılarımız terör örgütünü övücü sözler söylüyoda o yüzden. onu övmek ne demek ? birisiini övmenin ne demek olduğunu bilirsin. seni beğeniyorum ban çok yakınsın demek . tutupta isimini anmak istemediğim herkes tarafından terör örgütü olduğu kabul gören şeyi översem benim felsefeme ters düşmezmi. o örgüt masum bebekleride öldürmemişmidir .sonuçta bu örgüt yüzünden bende doğduğum yeri terketmek zorunda kaldım. ben tutupta bunu översem sence ben alevi ahlakına sahip olurmuyum?
DTP Türkiyenin anayasasına uygun olarak kurulmuş herhangi bir siyasi partidir.şimdi diyorsan ki,bu kkürtler kendilerini hiçbir şekilde siyasal platformda temsil etmesinler,işte o zaman illegalliğe itersin bu adamları.ve görüyorum ki,kürtlere ne mecliste ne demokratik ortamda söz hakkı tanınmıyor.
Kaldı ki siz DTP yi Pkk olarak görüyorsanız bu sizin kendi görüşünüz.Ancak şunu iyi ayırt etmemiz lazım. DTP yasal bir partidir.Meseleye bu açıdan bakamazsak düzmantıkla her şeyi yorumlarsak bu yanlış olur.
Ayrıca ben DPT'li de değilim.Meseleye doğru temelde değerlendirmek,ona göre yargılamak gerek.Aksi halde bir çırpıda her şeyi silip atmak Ülke meselelerine sorun yaratmaktan öte birşey olmayacağı kanısındayım.
Saygılarımla...
Serkan_Devrim 06.03.2007, 22:46 çeşitli tartışma programalrını seyredersen erken mumcu yada partisinden birilerinin aleviler hakkındaki görüşlerine tanık olabilirsin. desene iki güzel söz etse Bhçeli ona da oy vereceksiniz yada onu da CHP ye davet edeceksiniz. sağcı olan Erkan Mumcu alevileri övse ne yazar allah aşkınqa? bu mudur Atatürkçülük?
cem ,yol ,su tv ye çok fazla çıkıyolar erken mumcuyu göremedim ama başaka kanallarda haberlerde filan konuşmalrına tanık oldum. doğru haklısın chp 85 yıllık tarihte mhpnin yoluna taş koma gibi bir girişimi olamamıştır. bu bazı şeylere ortak bağlı olamalarından dolayı olabilir. doğru mustafa sarıgül olayında demokrasiden uzaklaşmıştır. hizipçilik derken ne demek istediğini anlamadım sanırım particilik anlamına geliyo olabilir yanlış hatırlamıyosam . yazarsan ii olur . can bahsettiğin sağcılar alevileri övse ne olur allah aşkına? CHP solcu parti ise ne işi var sağcılarla? ne işi var özelleştirmelerle? ne işi var liberal ekonomiyle? altı oka ne oldu peki söyle? altı ok hikaye mi yoksa? demek ki öyle. demek ki altı ok hikaye. başına Devlet Bahçeli gibi bir katil geçsede yine de CHP.
kürtler konusunda ise doğuda sorun çıkaran kürtler değil pkkdıri ki chpde su anda kürt milletvekilleride vardır . bunu onlara sorsan daha ii olur . bütün bunlara rağmen chp ye alternatif gösterebilir misin bilmem ? ha tutupta dypyi mhpyi göstermeCHP Kürt sorununu kabul ediyor mu? Kürt sorunu demek Kürtler sorun çıkarıyor demek değildir. Kürtler bu ülkede sorunlar yaşıyorlar. demokrati haklarından yoksunlar. bunu dile getiriyormu CHP?
sen Erkan Mumcuyu beğeniyorsan, Kemal Dervişi beğeniyorsan boşver CHP yi alternatif senin için DYP veya MHP dir. yani farkları yok.
yok sen gerçekten kemalist ve solcu isen anlaki CHP ye alternatif aramaya gerek yok çünkü CHP artık sol değil.
kadirserious 06.03.2007, 22:47 DTP Türkiyenin anayasasına uygun olarak kurulmuş herhangi bir siyasi partidir.şimdi diyorsan ki,bu kkürtler kendilerini hiçbir şekilde siyasal platformda temsil etmesinler,işte o zaman illegalliğe itersin bu adamları.ve görüyorum ki,kürtlere ne mecliste ne demokratik ortamda söz hakkı tanınmıyor.
Kaldı ki siz DTP yi Pkk olarak görüyorsanız bu sizin kendi görüşünüz.Ancak şunu iyi ayırt etmemiz lazım. DTP yasal bir partidir.Meseleye bu açıdan bakamazsak düzmantıkla her şeyi yorumlarsak bu yanlış olur.
Ayrıca ben DPT'li de değilim.Meseleye doğru temelde değerlendirmek,ona göre yargılamak gerek.Aksi halde bir çırpıda her şeyi silip atmak Ülke meselelerine sorun yaratmaktan öte birşey olmayacağı kanısındayım.
Saygılarımla...
ama son dtp başkanının bölücübaşı hakkında sayın diye hitap etmesi kendi görüşlerini ortaya atmıyomu
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 22:48 Biz Azerbaycan Türkleri de Simko'nun, KDP'nin, Komala'nın Güney Azerbaycanın Urumiye ve Sulduz şehirlerinde ve köylerinde katlettiği onbinlerce Azerbaycan Türkünü unutmadık.
yanlış adres ben onlardan değilim.katledilenlerin hepsini saygıyala anıyorum.ve bunu içten söylüyorum..bu arada ben o şehirlerin doğuda olmadığını ikide bir bizim tarafın ima edildiğini göstermek için yazdım.doğru okuyalım.herkes birbirini yanlış anlamak için yer arıyor sanırım.biz hümanistiz kendi adıma söylüyorum.katliam ve ölüm nerde olursa olsun karşıyımdır.bana kendi memleketinden örnek verip töhmet altında bırakma...
kadirserious 06.03.2007, 22:52 ben yinede kazanmak isterim seni.ve en içten dileklerimle merhaba diyorum sana.aleviler kendilerini sevdirir lafına da katılıyorum haklısın.ama aleviler hakkındaki düşüncelerin değişmesine en azından bulunduğum tüm çevrede katkıda bulundum.sen bana ikide bir terorist imasında bulunuyorsun bu anlamdada seni beni tanımadan yargıya varmaman konusunda önemle rica edeceğim.DTP her mitingindr VE ALEVİ KARDEŞLERİMİZ diye diye insanların ilgisini o yöne çekmiş ve kazanımda bulunmuştur.ezberci olma lütfen...alevileri kullanmak demişsin bence sırf bu lafın yüzünden bile olsa banlanmalısın yada banlanmayı hakettin.çünkü kültürüyle,sazıyla,sözüyle muhabbetiyle ve kökten tarihiyle bugüne gelmiş sütten bu kadar ağzı yanan bir milleti benim gibi aciz bir insanı bırak,devletin kendisi bile bunu başaramaz.sen kendini çok güçsüz görüyorsun herhalde.ama güçsüzlüğünü gösterge olarak lanse edip onlara hakaret etme.bunu cahilliğine veriyorum yoksa bu cümlen dostlarım için çok ağır bir laftır.neyse başka sorun...
arkadaşım ona kalırsa mhpnin son kongresini seyretseydin kendine iki tokat atardın ben kendimdemiyim doğrumu duyuyorum diye. ben seni pkklı diye suçalmıyorum. senin beende yaptığın etkiyi söylüyorum. dost muyuz?
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 22:52 DTP, AB ve ABD'yi destekleyerek, Irak'ın işgaline arka çıkarak mı anti-emperyalist oluyor?:hmmm Bari bunları söyleyemeyinde milleti üstünüze güldürmeyin.
hiç siyaset bilmeyen bir insan bile iti ite kırdırmak lafını bilir.eğer bir ülkede yönetim halkını savunmuyorsa ee onlar da haliyle yaşasın 9,köy diyeceklerdir.şimdi olaya vaakıf oldun mu???
kadirserious 06.03.2007, 22:57 desene iki güzel söz etse Bhçeli ona da oy vereceksiniz yada onu da CHP ye davet edeceksiniz. sağcı olan Erkan Mumcu alevileri övse ne yazar allah aşkınqa? bu mudur Atatürkçülük?
can bahsettiğin sağcılar alevileri övse ne olur allah aşkına? CHP solcu parti ise ne işi var sağcılarla? ne işi var özelleştirmelerle? ne işi var liberal ekonomiyle? altı oka ne oldu peki söyle? altı ok hikaye mi yoksa? demek ki öyle. demek ki altı ok hikaye. başına Devlet Bahçeli gibi bir katil geçsede yine de CHP.
CHP Kürt sorununu kabul ediyor mu? Kürt sorunu demek Kürtler sorun çıkarıyor demek değildir. Kürtler bu ülkede sorunlar yaşıyorlar. demokrati haklarından yoksunlar. bunu dile getiriyormu CHP?
sen Erkan Mumcuyu beğeniyorsan, Kemal Dervişi beğeniyorsan boşver CHP yi alternatif senin için DYP veya MHP dir. yani farkları yok.
yok sen gerçekten kemalist ve solcu isen anlaki CHP ye alternatif aramaya gerek yok çünkü CHP artık sol değil.
ben aptal değilim her söylenene inanım. fikirlerine saygı gösteriyorum.benim söylemek istediğim her yüzümüze gülene he dersek işimiz var . erkan mumcuyu beğenmiyorum sadece söylemleri hoşuma gidiyo. tıpkı cem uzan gibi.
insanlar kardeş 06.03.2007, 23:00 ama son dtp başkanının bölücübaşı hakkında sayın diye hitap etmesi kendi görüşlerini ortaya atmıyomu
Bakınız o şahıs yargılandı 6 ay hapis cezasını aldı.
bütün kürtler mi cezalandırılmalı.
Serkan_Devrim 06.03.2007, 23:01 ben aptal değilim her söylenene inanım. fikirlerine saygı gösteriyorum.benim söylemek istediğim her yüzümüze gülene he dersek işimiz var . erkan mumcuyu beğenmiyorum sadece söylemleri hoşuma gidiyo. tıpkı cem uzan gibi.
yapma abicim allah aşkına yav. :)
Cem Uzan soyguncunun tekidir. ABD yi kandırdı ve devlet ona kefil olduğu için borcu biz ödedik. Cem Uzan gibi hırsızlarla, Erkan Mumcu gibi AKP den dönenlerle alevilerin ve solcuların ne işi var?
offff of bu bizim gençlik. :bitmisbu:
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 23:04 arkadaşım ona kalırsa mhpnin son kongresini seyretseydin kendine iki tokat atardın ben kendimdemiyim doğrumu duyuyorum diye. ben seni pkklı diye suçalmıyorum. senin beende yaptığın etkiyi söylüyorum. dost muyuz?
biz bize kucak açan hiçbir insanı boş göndermedik.ve ister inan ister inanma inandığım tüm kutsal emeller adına bu siteye bu güne kadar yazdığım hiçbir mesajda içtenliğimi yitirmedim.sadece doğru bildiğimi savundum...hepte şunu söylerim bizlerin ve alevilerin hem kendi adına hemde ortak anlamda acılarımız vardır.hadi diyelim türk alevileri katledildi ve biz sevindik peki ya kürt alevileri.bir sünni olduğum halde madımakta yakılan aydınlardan birini babam onu sevdiği için ismini taşıyorum.buna inanabilirsin.neyse...mhp konusuna gelince oraya zaten girmeyelim çıkamayız...
aykudgöksun 06.03.2007, 23:07 yav güzel laf söyleyene oy vereceksek CEM UZAN derim ben:D:D
işsizlik maaşı 350 ytl
emekliler 13(tam hatırlamıom) maaş alacak
öss kalkacak
kdv kalkacak
kıl olacak
tüy olacak
fener uefa kupasını alacak:D:D
D-e-v-r-i-m-c-i 06.03.2007, 23:09 yapma abicim allah aşkına yav. :)
Cem Uzan soyguncunun tekidir. ABD yi kandırdı ve devlet ona kefil olduğu için borcu biz ödedik. Cem Uzan gibi hırsızlarla, Erkan Mumcu gibi AKP den dönenlerle alevilerin ve solcuların ne işi var?
biz bu gençlere ne yapacağız gerçekten.yarım sattir dostumuza mesaj yetiştirmeye çalışıyorum onun şu lafına bak...mumcu ve uzana sempatim var..allahıımm kafayi yiyeceğim...ABD ye kazık atan adam bizi havada yer çerez niyetine.ya mumcu...akp işbirlikçisi...aynı dertten muzdaribim serkan dost...
AnGeNehM 06.03.2007, 23:53 biz bu gençlere ne yapacağız gerçekten.yarım sattir dostumuza mesaj yetiştirmeye çalışıyorum onun şu lafına bak...mumcu ve uzana sempatim var..allahıımm kafayi yiyeceğim...ABD ye kazık atan adam bizi havada yer çerez niyetine.ya mumcu...akp işbirlikçisi...aynı dertten muzdaribim serkan dost...
Genç partimi,sempatisimi var :O :):):)
Gerçekten komik insanlar var ya.İnsanlar artık gözlüklerini çıkarmalı,genç parti'yi oy verilmesi gereken en son parti olarak görüyorum.Tek onlar kalsa oy kullanmam...
Sizlere ilginç,komik,gerçek bir olayı anlatmak istiyorum arkadaslar
Bundan bir önceki genel seçimlerde.Aynı mahallede oturduğum bir kaç Arkadasım vardı.Onlarda Aleviydi benden bir kaç yaş büyüktürler.
Seçim öncesinde bu 3 arkadaşım bu yola koyuldular.ney biliyormusunuz.Oyların kullanıldığı bir okuda genç partiyi temsil edeceklerdi.Ve dolayısıyla oylarını genç partiden yana kullandılar.
Karşılığında ise miktarını hatırlamadığım para,motorola cep telefonu ve telsim kontor vereceklerdi.Söz konusu Genç parti olunca olanları tahmin edebilirsiniz artık.Tek sevindikleri şey o gün veriken kumanya idi :)
Ben böyle bir yola başvursam bende baska bir partiye hizmet etsem seçimlerde.Bu vaadlere bende inanıyor olsaydım.Oy kullanma imkanım olsaydı.Gerçekten onlara değilde içimden geçene verirdim oyumu ve tabiki...
İşte söz konusu parti böyle bir parti...Aman diyeyim.Sevdiklerimizden yaşadığımız topraklardan oluruz :)
D-e-v-r-i-m-c-i 07.03.2007, 00:02 işte oylar namustur,namus satılamz demekle bu tür kişileri kasdetmiştim...yazık oluyor hayalleriyle bizi geleceğe taşıyacak gençlerimize...
Bir arkadaş Halkın yükseliş partisi yani Yaşar Nuri Hocaya oy vereceğini söylemişti. Geçenlerde eksik olan tüm partileri ekledim. sıfır oy alan partiler var onlarada oy verin yazık olmasın :D
CHP, DTP ve ÖDP şu an forumun favorisi gözüküyor.
AnGeNehM 07.03.2007, 00:24 TKP ------ (Türkiye Komünist Partisi) ------ 66 -------- 7,14%
Göz ardı etmemek lazım 2. sırada
Bu arada genç partiyi tıklayanı öğrensem iyi olur merak ettim 1 kişi tıklamış dinlemek isterdim o kişiyi
Demokrat 07.03.2007, 00:27 SHP'ye sadece 1 oy gitmis, bu antipatinin sebebi ne acaba....
TKP ------ (Türkiye Komünist Partisi) ------ 66 -------- 7,14%
Göz ardı etmemek lazım 2. sırada
Bu arada genç partiyi tıklayanı öğrensem iyi olur merak ettim 1 kişi tıklamış dinlemek isterdim o kişiyi
Evet haklısın TKP de iyi oy almış üyelerden.
Genç Parti Türkiye geneli %7 potansiyeli var Alevilerden de gizli genç partili çok vardır eminim.
SHP'ye sadece 1 oy gitmis, bu antipatinin sebebi ne acaba....
SHP yi ve diğer partileri son bir kaç günde ekledim buı yüzden arada fark var. Eski ankette sadece üstteki 7-8 parti vardı.
Benim merak ettigim Hicbirine oy vermeyen. Benim gorusume gore, ne kadar begenmesen bir partiyi, sana en yakin olana (bence herhangi bir sol parti) oy vermen lazim, cunki sen oyunu vermesen, karsidaki sag ve dinci partilere dolayli yolarda oy vermis demektir.Niye mi? Cunku onlarin secmenleri herzaman oyunu verir, birde yetmemis gibi dis ulkelerden parasiz ucak severleri yaparlarki, oylari cogalsin...
Saygilarimla
Bu oylamanın ne kadar belirleyici olacagı şüpheli,aylardır üçdört parti üzerinden giden oylamaya diğer küçük partilerde dahil oldu.Yani anlayacağımız büyük medya ve gazetelerde bu partilere gösterilen ilginin aynısı burdada gösterilmiş oldu.
Bu oylamanın sıfırdan tekrarlanmasını istiyorum,oy durumlarının değişmesi için değil eminimki yukarıda oy tablosu hemen hemen aynı devam edecek.
Böylelikle bu anketin tarafsız gözle yapıldığı sağlanmış olacaktır.
arkadas_62 07.03.2007, 12:34 Ya baksana ya hayla chp parkurda kulvarın en önünde koşoyor yazikki bu forumdaki canlar hayla chp diyor deniz baykal feodolitesiyle yönetilen chp onun kafasıyla hiç bir yere gitmez chp ye oy verecek arkadaşlar ona vereceginize mhp ye versenize hiç olmazsa verdiginiz oy kapak altı olmazda sizlerde canı gönülden rahat olursunuz chp şu an itibari ile mhp den daha azılı bir parti bunu göremeyecek kadar kör degilsiniz heralde.benmi ben maalesef kimseye oy vermiycem vicdanı açidan rahat olmak istiyorum çünkiiii.
Bu oylamanın ne kadar belirleyici olacagı şüpheli,aylardır üçdört parti üzerinden giden oylamaya diğer küçük partilerde dahil oldu.Yani anlayacağımız büyük medya ve gazetelerde bu partilere gösterilen ilginin aynısı burdada gösterilmiş oldu.
Bu oylamanın sıfırdan tekrarlanmasını istiyorum,oy durumlarının değişmesi için değil eminimki yukarıda oy tablosu hemen hemen aynı devam edecek.
Böylelikle bu anketin tarafsız gözle yapıldığı sağlanmış olacaktır.
Genelde üstte en çok oy alan partiler Alevi kesimce en çok tercih edilenlerdir. ancak diğer partilerin uzun süredir olmaması tabiki eksiklikti. Oy iptal etme seçeneği var onu kullanarak diğer partiler arasında da seçim yapılabilir.
Emep+SDP genelde DTP çatısı altında seçime giriyordu SHP de yeni bri parti (eskisini saymıyorum) en son DTP ile ittifak halinde girdiği için onuda DTP olarak yazmışlar (Anket eski öyle düşünmüşler sanırım) Diğer sağ partilere ise hiç gerek yokdu ancak adet yerini bulsun diye yazdım. Yani tarafsızlık konusunda kuşkun olmasın. Taraflı yapmak istesem CHP yi yazmazdım o zaman %40 lık oy diğer partilere dağılırdı veya kullanmazlardı.
Ya baksana ya hayla chp parkurda kulvarın en önünde koşoyor yazikki bu forumdaki canlar hayla chp diyor deniz baykal feodolitesiyle yönetilen chp onun kafasıyla hiç bir yere gitmez chp ye oy verecek arkadaşlar ona vereceginize mhp ye versenize hiç olmazsa verdiginiz oy kapak altı olmazda sizlerde canı gönülden rahat olursunuz chp şu an itibari ile mhp den daha azılı bir parti bunu göremeyecek kadar kör degilsiniz heralde.benmi ben maalesef kimseye oy vermiycem vicdanı açidan rahat olmak istiyorum çünkiiii.
Evet CHP nin oy oranı diğer Alevi sitelerine göre daha düşük ancak ginede %40 yüksek bir oran. Yanlız insanlara alternatif sunamazsanız gidip CHP ye oy verirler.
Benim merak ettigim Hicbirine oy vermeyen. Benim gorusume gore, ne kadar begenmesen bir partiyi, sana en yakin olana (bence herhangi bir sol parti) oy vermen lazim, cunki sen oyunu vermesen, karsidaki sag ve dinci partilere dolayli yolarda oy vermis demektir.Niye mi? Cunku onlarin secmenleri herzaman oyunu verir, birde yetmemis gibi dis ulkelerden parasiz ucak severleri yaparlarki, oylari cogalsin...
Saygilarimla
Sözlerinize katiliyorum.Oy kullanmamak gibi bir lüksümüz yok.Herkesin elbet kendine göre yakin hissettigi sevdigi sempatik duydugu bir parti vardir.Kizarak tepki gösterip oy kullanmamamizin sonuclari iste ortada.Buralardan ucuz carther seferlerlerle organize olarak havaalaninda oy kullanip dönenler bile var.Orada yani basimizda biraz sira beklemekten kacinip kendine is cikarmak istemeyenlere duyurulur.
Merhaba canlar... Bu dönemde sandık başına gitmemek cumhuriyetin bütün kazanımlarını dinci totaliter bir rejim düşleyenlerin ellerine bırakmak demektir. Eğer bu forumda rahatlıkla konuşabiliyor ve tartışabiliyorsak bunda laik demokrat cumhuriyetimizin payı çok büyüktür. Hangi partiye oy vereceğim konusunda ben kendi adıma gerçekçiyim ve oyumun boşa gitmesini istemiyorum. Bu yüzden kendime en yakın (kötünün iyisi) CHP'ye oyumu vereceğim. İçinden geçmekte olduğumuz dönem bunu gerektiyor. Bence herkes kafasını önüne alıp çocuklarının geleceğini düşünmeli...
kadirserious 07.03.2007, 16:08 yav güzel laf söyleyene oy vereceksek CEM UZAN derim ben:D:D
işsizlik maaşı 350 ytl
emekliler 13(tam hatırlamıom) maaş alacak
öss kalkacak
kdv kalkacak
kıl olacak
tüy olacak
fener uefa kupasını alacak:D:D
walal bunları yaparmı bilmem ama son söylediğin rüya
kadirserious 07.03.2007, 16:11 yapma abicim allah aşkına yav. :)
söylemleri hoşuma gidiyo diye oy verecek değilim heralde. ama bakıyorum sol partilere bunların %1 ini bile söylemiyolar. üstelik bazı illerde ki seçim sonuçalrına göre demek ki alevilerin bi ilişkileri olmuş ki adamlar seçilmiş
kadirserious 07.03.2007, 16:16 Bakınız o şahıs yargılandı 6 ay hapis cezasını aldı.
bütün kürtler mi cezalandırılmalı.
arkadaşım zaten bizde tüm kürtleri suçlamadık . zaten suçlasam ucu banada dokunur . o partinin başkanı böyle bi itamda bulunmuş ve cezasını almış. kendisinin ve partisinin görüşünü ortaya koymuş . sende o partiyi desteklersen sende aynı görüştesin demektir.
tuncerbio 07.03.2007, 16:24 Benim merak ettigim Hicbirine oy vermeyen. Benim gorusume gore, ne kadar begenmesen bir partiyi, sana en yakin olana (bence herhangi bir sol parti) oy vermen lazim, cunki sen oyunu vermesen, karsidaki sag ve dinci partilere dolayli yolarda oy vermis demektir.Niye mi? Cunku onlarin secmenleri herzaman oyunu verir, birde yetmemis gibi dis ulkelerden parasiz ucak severleri yaparlarki, oylari cogalsin...
Saygilarimla
bunun insanlar için farklı cevapları olabilir ;
*insan kendine yakın olarak x partisini görüyordur fakat x in iç yapısı yada mevcut duruşundaki eksiklik ,partinin merkezi yapısı hoş olayan durumdadır oy kullanmaz yada başka partiye verir .....bu bir tepki oyudur
* a partisinin kazanmaması için b partisine oy verir..... bir tepki oyudur
* varolan mevcut sistemde aradığı parti yoktur oy kullanmaz
* mevcut siyasal sistemin parlementer sistemin ele geçirilse dahi belirli kademelerinin ele alınamayacağı bunun aslında ciddi bir kazanım değil sadece görüntüde kendisinin ön planda olduğunu ama devletin başka kurumlarca yönetildiğini ,şekillendirildiğini görür ve tek çözümün devrimci irade olduğunu anlar oy kullanmaz( ''DEVRİMCİLER SİSTEMİN MUHALİFİ DEĞİL ALTERNATİFİDİR '' ilkesinden yola çıkarak oy kullanmayı reddeder....)(tabiki bugünkü sistemde )
gülsen58 07.03.2007, 17:33 chp
D-e-v-r-i-m-c-i 07.03.2007, 18:22 arkadaşım zaten bizde tüm kürtleri suçlamadık . zaten suçlasam ucu banada dokunur . o partinin başkanı böyle bi itamda bulunmuş ve cezasını almış. kendisinin ve partisinin görüşünü ortaya koymuş . sende o partiyi desteklersen sende aynı görüştesin demektir.
daha öğrenemedik mi kurunun yanında yaşında yandığını...bir deli bir kuyuya bir taş attı misali....sen bir insanın söylediğini,100 lerce kişiye mal edemezsin.en azından BÖYLE OLSA DA hepsinden bizzat öğrenemediğin sürece...çünkü sen bir anketör veya nostradamuz değilsin...tıpkı bir kürdün elindeki molotofu sırf kürt olduğu için tüm kürtlerin elinde molotof vardır diyemeyeceğin giibi..bir partiye oy vermek tamamiyle o partinin tüm taban görüşüne katılmak demek değildir...sen eğer verirsen neden CHP ye verirsin.çünkü bu ülkede alevilere vaktinde en fazla değeri verenin ATATÜRK olduğu düşüncesidir.yani olay tamamiyle duygusaldır.çünkü kundaktaki KIZILBAŞ bile (alevi birlikleri zaten chp konusında ateş püskürüyorlar artık) CHP nin uzun yıllardır onları yalnız bıraktığını biliyorlar.siteyi biraz gezinirsen gençlerimizinde bunun farkında olduğunu göreceksin.peki bir kürt neden DTP ye verir....
1,kürtçe söz veriyorlar
2,meclise girip kürtçe konuştular(ingilizcede konuşuldu zamanında)
3,yıllardır diğer partiler baştaydı da ne oldu düşüncesi.
4,her an sokakta onlardan birine denk gelebilirsin in verdiği mutluluk.(yani bizim içimizdeler hep)
5,tüm parti kurucularının esaretin ne olduğunu bilmesi.(çoğu hapis yattı)
6,TÜRKÇE KONUŞAN PARTİ LİDERLERİNDEN BİR ŞEY ANLAŞILMAMASI.(çünkü anneleri,dedeleri,büyükleri türkçe bilmiyor ne ironik değilmi türkçe bilmeyen birinden türkçe oy istemek)
7,8,9,10,11,daha devam edebilirim.
şimdi bırakın kim kime oy vermiş hangi partinin tutumu ne gibi gerici ve skolastik düşünceleri.biz orta çağın esareti altında yaşamıyoruz..dem özgürlüğün demidir.neden başkalarının hür düşüncelerine zincir vurmaya çalışıyorsunuz ki...hele bir alevinin (hepsi değil elbet) asla bu tür şeylere müdahil olmaması lazım.herkes kendi kapısının eşiğine baksın.ve eminim hepiniz yıllardır kapınızın altında saklanan muskaları göreceksinizdir.....(o sıralamaları yanımda bulunan 4 kürt arkadaş en basitinden ve en duygusal haliyle söylemişlerdir.anket niteliğindedir...bilginize...)
saygılarımla...
kalender1985 07.03.2007, 18:23 WWW.DENİZGEZMİŞ.COM
Adelete Guvene Bilmek İÇİn
GerÇekten ÖzgÜrce Yasayabİlmek İÇİn
Cumhurİyetİmeze Sahİp Çikalim
Ve KÖhte Basİt Karanlik DÜŞÜncelere Kapilmayalim
İbrahİm Kaypakkaya Der Kİ
FaŞİt Saldirilar Aninda Cevaplan Malidir
epikurus 07.03.2007, 19:46 Mahsuni şerif diyor ki:
Albirini vur birine
koydu bizi hiç yerine
vay boyunuz devrileydi
inandık körükörüne
Nediyelim. Bizleri yalnız sandık zamanı sözde insan yerine koyan düzen partileri şimdiye kadar ozanın da dediği gibi hiç yerine koymaktan öteye demedi. "Biz sandık başına gitmesek AKPgelir, oylar bölünür vs vs." Bize faydası olmayan bir partiye "ki genede CHP anlaşılıyor" ne diye oy verelim. Ben oylar bölünse bile AKP veya başka bir parti iktidar olsa bile bu partilerin hiçbirine oy değil günahımı bile vermem. Yetti artık. Uyanmak gerekir. İki talı söz aklımızı başımızdan alıyor. İlle de oy verilecekse emek eksenli partilere oy vermeliyiz. Emekçiyiz emekçiden haklıdan yana ezilenden yana partilere oy vermeliyiz. Sonuç ne olursa olsun. Binde sıfır virgül bilmem kaç oy alsa bile vermeliyiz. Parlemanto baronlarına emekçilerden oy gitmemeli...
Serkan_Devrim 07.03.2007, 21:13 söylemleri hoşuma gidiyo diye oy verecek değilim heralde. ama bakıyorum sol partilere bunların %1 ini bile söylemiyolar. üstelik bazı illerde ki seçim sonuçalrına göre demek ki alevilerin bi ilişkileri olmuş ki adamlar seçilmişCem Uzan desteksiz sallıyor solcular ise gerçekçi. olmayacak şeyi söylemiyorlar. çünkü ülke oligarşik ve emperyalist isgal altında. Cem Uzan'a oy veren aleviler ne yazık ki var. alevilerin sağa açılması ne garip! yıllarca ezilenlerden yana olan muhalif alevilik soldan sağa kayıyor! çok yazık
seyyah1982 08.03.2007, 11:01 söylemleri hoşuma gidiyo diye oy verecek değilim heralde. ama bakıyorum sol partilere bunların %1 ini bile söylemiyolar. üstelik bazı illerde ki seçim sonuçalrına göre demek ki alevilerin bi ilişkileri olmuş ki adamlar seçilmiş
lafla peynir gemisi yürümez...
Vapurmania 09.03.2007, 16:14 Shp
tamam arkadaşlar bizim anketle alakası olmayan bi sonuç çıkar ama sol partiler ayrılmayıp bir arada olsa kesin solun iktidara gelceği de kesin
mesala geçenki seçimlerde CHP akpartiye çok yakındı oda neden bazı aleviler akpartiye oy vermişti ama sol birleşse kesin vede kesin sol iktidara gelir bence ama sizin düşüncelerinizi bilmem:surrender
Vapurmania 09.03.2007, 16:25 Sol ittifaklar olacaktır seçime yakın. CHP ye oy vermeyi düşünmüyorum. SHP her zaman ittifaktan yana o yüzden SHP yi seçtim ancak en geniş katılımlı sol ittifakı desteklerim.
tunceli didem 10.03.2007, 15:03 ben hiçkimse oy vermezdim dogru durust bir sol partisi yok bu yuzden hep sag goturur
D-e-v-r-i-m-c-i 10.03.2007, 15:10 ben hiçkimse oy vermezdim dogru durust bir sol partisi yok bu yuzden hep sag goturur
lütfen biraz iyimser olalım.heleki senin gibi genç kardeşlerimizin inan bakış açısı ve oylarına ihtiyacımız var....sol anlamda oy diyorum.yani sen herşeye rağmen kullanıp sol a verde gerisini boşver.ne biliyorsun belkide mutluluk senin vereceğin o bir oydadır...esenakl...
halitseyfi 10.03.2007, 15:20 Cem Uzan desteksiz sallıyor solcular ise gerçekçi. olmayacak şeyi söylemiyorlar. çünkü ülke oligarşik ve emperyalist isgal altında. Cem Uzan'a oy veren aleviler ne yazık ki var. alevilerin sağa açılması ne garip! yıllarca ezilenlerden yana olan muhalif alevilik soldan sağa kayıyor! çok yazık
Söylediklerinize aynen katılıyorum.
Yalnız anlmadığım şey solpartiler veya sol nedense yılarca ezilen alevilere nekadar sahipçıtı? Sahip çıktıysa ,aleviler kendilerini kabullenmeyen red eden sağa neden kayıyor? sorularına neden cevap aramıyor. Yoksa oy alma kaygıları yok mu? O zaman neden partileştiler? amaçları ne? vs vs vs .................
Başlarını ellerini arasına alıp düşünmeleri lazı sol partilerin.
Hicbir parti oyumu haketmiyor dusuncesinde olan arkadaslar, unutmayalim ki, sizlerin kullanmadigi her oy, istemediginiz bir partiye kullanilmis bir oy demektir.
Sagilarimla...
Black_Love 10.03.2007, 20:06 Chp
hiç düşünmediğim partiler (dtp, mhp, akp) bunlara oy vermeyide düşünmüorum...
Serkan_Devrim 10.03.2007, 20:20 Chp
hiç düşünmediğim partiler (dtp, mhp, akp) bunlara oy vermeyide düşünmüorum...
MHP nin yaptığı açıklama; CHP olumlu anlamda değişti. bizim gibi düşünüyor. tek başımıza iktidar olamazsak onlarla koalisyon kurabiliriz
ha CHP ha MHP
demokrat murad 10.03.2007, 22:19 sağ görüşlü biri olarak siyasi tartışmalarınzdan ve bunalrın sonuçlarından çok keyif alıyorum. nedeni ise aranızda azımsanmayacak bir kesim oy kullnmıcak. yine bir kesim barajı aşamayacak olan partilere oy verecek, bu olay akp nin işine çok yarayacak.
üzüldüğüm nokta ise. insanlarımız sağcı, solcu farketmez eğer oy verecek bir parti göremiyorlarsa gerçekten bu ülkemiz adına esef duyulacak bir durumdur.:no:
başta partilerin kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor.
kendi görüş açımı size açıklamak istiyorum. ben akp ye oy vermeyi düşünüyorum. ama bu onun, çok iyi mükemmel bir parti olduğu anlamına gelmiyor. benimde eleştidiğim çok konular var. içerisinde yamuk, yumuk bazı kimselerde var. teşkilatlarında da var. ama ben şöyle düşünüyorum ya murat efendi sen ne kadar dürüstsün ki senin vekilinde dürüst olsun. senin halkın ne kadar doğru ki onların vekilide öyle olsun. öyle ise bir öncelikle sen kendinden başla önce sen dürüst yaşamaya çalış yasalara kurallara uy.'' bundan da ne olurki '' dediğin ufak tefek konularda dahi devleti zarara uğratma. mesela alışverişten sonra fişini al. vergi iadesi yazarken dikkatli davran. trafik kurallarına uy..vs vs
sonra, mükemmeli bulamıyorsan kötülüğü en az yapacağına umuduğun, içinde bir kaç iyi adam barındırdığını düşündüğün partiye oyunu ver.
tepki vereceksen bunun başka yolları var. oy vermemek sonucu açısından çok efektif bir çözüm yolu değil. bunun en bariz örneğini geçen seçimlerde gördük katılım oranı en düşük olan bir seçimdi ama kimse oy vermeyen insanları önemsemedi bile. demek ki çözüm başka yerlerde belki sivil toplum örgütlerinde; belki sesini soluğunu gazetelerde, dergilerde, tv de duyurmada.
birlikte çalıştığım alevi arkdaşımda oy vermeyecekler arasında inanın ona oy vermesi gerkli olduğunu ne kadar anlattım bilemezsiniz. tarftar olduğum partinin oy kaybetmesini göze alarak. tabi bu konuda ikna edemedim henüz.:sweatdrop sizede yine oy kaybetme riskini göze alarak, diyorum ki oyunuzu kullanın en az zararlı partiyi bulun. ama kullanın. oy kullanamamak çözüm değil.
eğer sizi ateşleyecekse şunuda söyliyeyeyim oyunu kullanmayacak arkadaşların bu davranışlarından dolayıda desteklediğim parti adına çok seviniyorum. :surrender
not1: görüşlerim size çelişkili geldi ama bana da orjinal gibi geliyor.
not2: ya lütfen akp ye veriyorum diye şimdi gerici yobaz vs tartışmalrına girmeyelim. yok ekonomide ne yaptı ne etti falan. bunları tartışarak tartışma seviyemizi düşürmeyelim. bakın ben partiler üstü bir bakış açısından bahsettim. gelin bu bakış açısını eleştirin. yeni bir şeyler bulalım..
tunceli didem 11.03.2007, 00:25 lütfen biraz iyimser olalım.heleki senin gibi genç kardeşlerimizin inan bakış açısı ve oylarına ihtiyacımız var....sol anlamda oy diyorum.yani sen herşeye rağmen kullanıp sol a verde gerisini boşver.ne biliyorsun belkide mutluluk senin vereceğin o bir oydadır...esenakl...
benim zaten turkiyede oy kulanma hakim yok ama dedigim gercek okadar sol parti varki insan hangisine oy vercegini bilemiyor ve bu sekil oylar bolunuyor. insanlar umudunu kesmis
Serkan_Devrim 12.03.2007, 15:06 not2: ya lütfen akp ye veriyorum diye şimdi gerici yobaz vs tartışmalrına girmeyelim. yok ekonomide ne yaptı ne etti falan. bunları tartışarak tartışma seviyemizi düşürmeyelim. bakın ben partiler üstü bir bakış açısından bahsettim. gelin bu bakış açısını eleştirin. yeni bir şeyler bulalım..sayın demokrat Murat,
şaşkınlıkla okudum yazınızı.
bir insan sağcı olabilir, AKP ye oy verebilir ve bu oy vermenin nedenleri de çeşitli olabilir.
ancak;
siyaset ekonomi temeline dayalıdır. sınıflı bir yapıdan oluşan toplumlarda ki sınıf mücadelesinin adıdır siyaset. ekonomiden bahsetmeden ve onu tartışmadan nasıl bir siyasi görüş belirtilebilir? (tavsiyem alt yapı üst yappı tanımlarını öğrenmenizdir.)
ayrıca partiler üstü bir bakış açısı ne demektir acaba?
demokrat murad 13.03.2007, 03:27 sayın demokrat Murat,
şaşkınlıkla okudum yazınızı.
bir insan sağcı olabilir, AKP ye oy verebilir ve bu oy vermenin nedenleri de çeşitli olabilir.
ancak;
siyaset ekonomi temeline dayalıdır. sınıflı bir yapıdan oluşan toplumlarda ki sınıf mücadelesinin adıdır siyaset. ekonomiden bahsetmeden ve onu tartışmadan nasıl bir siyasi görüş belirtilebilir? (tavsiyem alt yapı üst yappı tanımlarını öğrenmenizdir.)
ayrıca partiler üstü bir bakış açısı ne demektir acaba?Serkan kardeş ben akp nin ekonomik performansından burada bahsetmeyelim dedim. Çünkü bu konudaki fikirlerimiz farklı siz esnaf kan ağlıyor, görünmeyen enflasyon var…vs diyeceksiniz. Bende sizinle aynı fikirde olmadığım için ülkenin ekonomisinin, ihracat, ithalat rakamlarının, eskiye göre olumlu olduğunu söylicem. Sonra siz şurası böyle, şurası şöyle, gibi yeni şeyler söyliceksiniz. Bende yine size aynı şekilde hayır öyle değil diyeceğim bu tartışma sürüp gidecek. İsterseniz bu tartışmaya da gireriz hatta işin felsefesini de konuşuruz. Birbirimize yeni tavsiyelerde de bulunuruz. Benim burada bahsetmeye çalıştığım şey. Hepimizin hastalığı. Ortak olarak yaptığımız yanlış olan; Neymiş efendim oy verecek parti yokmuş! Onu da Yukarda bir farklı bir bakış açısı ile anlatmaya çalıştım.
Ben partiler üstü diyorum. Ve size oyunuzu kullanın diyorsam ben geri zekâlı mıyım da acaba görüşlerinin yüzde 99 CHP ile diğer sol görüşlü partiler olduğunu bildiğim insanlara, oyunuzu kullanın diye sesleniyorum. Particilik yapmıyorum. Bir partinin görüşünü size dayatmaya çalışmıyorum. İstediğiniz partiye oy verin tabiî ki bu en doğal hakkınız. işte bu şekilde partiler üstü bir davranış segiliyorum.
Sözüm meclisten dışarı, yani sözüm oy kullanmayıp ahkâm kesenlere. Oy kullanan arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum. Oy kullanmayanlarla da ayrıca tartışayım istiyorum.
Yinede illaki akp nin performansını da birlikte tartışalım diyorsanız ona da varım ama ben görüşlerimi açıkladığımda particilik yapmakla suçlanacağımı bildiğim için. Bu tartışmaya biraz mesafeli duruyorum. Umarım anlayabildin sen beni:komik
ernic 45 13.03.2007, 05:03 iste sorun burda hangi parti diye tartisma halkimiza iyi bir parti lazim yalniz alevi partisi degil her insani kucaklayacak parti aydinlarin birligi oldugu parti
Serkan_Devrim 14.03.2007, 16:48 Serkan kardeş ben akp nin ekonomik performansından burada bahsetmeyelim dedim. Çünkü bu konudaki fikirlerimiz farklı siz esnaf kan ağlıyor, görünmeyen enflasyon var…vs diyeceksiniz. Bende sizinle aynı fikirde olmadığım için ülkenin ekonomisinin, ihracat, ithalat rakamlarının, eskiye göre olumlu olduğunu söylicem. Sonra siz şurası böyle, şurası şöyle, gibi yeni şeyler söyliceksiniz. Bende yine size aynı şekilde hayır öyle değil diyeceğim bu tartışma sürüp gidecek. İsterseniz bu tartışmaya da gireriz hatta işin felsefesini de konuşuruz. Birbirimize yeni tavsiyelerde de bulunuruz. Benim burada bahsetmeye çalıştığım şey. Hepimizin hastalığı. Ortak olarak yaptığımız yanlış olan; Neymiş efendim oy verecek parti yokmuş! Onu da Yukarda bir farklı bir bakış açısı ile anlatmaya çalıştım. sayın demokrat Murat, siyasetin kendisi ekonomi üzerine kuruludur. ekonomi nedeniyle siyaset vardır. ve bunun temeli de enflasyon, pahalılık vs değil toplumun sınıflı yapıdan oluşmasıdır. temel çelişki budur. bu sınıf kabaca en temelde iki sınıftan oluşur.
1)yönetenler/patronlar/işadamları/zenginler/aristokratlar/vs kısacası sermaye sınıfı
2)yönetilenler/işçiler/köylüler/fakirler/alt tabaka insanları/vs kısacası emekçi sınıfı
bütün çelişki bu iki sınıf ve aralarında ki çekişmeden ibarettir. siyaset bu sınıfların tarafını tutmaktır. AKP ise 1. sınıfın partisidir. oy verecek partilerin tamamı doğrudan yada dolaylı olarak 1. sınıfa hizmet etmektedir. kah 1. sınıfı temsil edenler, kah satılmış basının salt 1. sınıf lehine haber yapması, kah diğer partilerin 1. sınıfa boyun eğmeleri vs.
kısacası oy verdiğimiz partilerin tamamı düzen partisidir yani 1. sınıfın temsilcileridir halkın değil.
Ben partiler üstü diyorum. Ve size oyunuzu kullanın diyorsam ben geri zekâlı mıyım da acaba görüşlerinin yüzde 99 CHP ile diğer sol görüşlü partiler olduğunu bildiğim insanlara, oyunuzu kullanın diye sesleniyorum. Particilik yapmıyorum. Bir partinin görüşünü size dayatmaya çalışmıyorum. İstediğiniz partiye oy verin tabiî ki bu en doğal hakkınız. işte bu şekilde partiler üstü bir davranış segiliyorum.
Sözüm meclisten dışarı, yani sözüm oy kullanmayıp ahkâm kesenlere. Oy kullanan arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum. Oy kullanmayanlarla da ayrıca tartışayım istiyorum. olayın partiler üstü olduğuna katılıyorum. gerçi sizin partiler üstü derken nbeyi kastettiğinizi hala anlamış değilim. burda ki temel çelişki sınıflı yapıdır ve halkın bu gerçekten mahrum olmasıdır. şöyle bir düşünün; oy verecek 100 tane parti olsa ve bu partilerin tamamı sağ partiler olsa siz bu seçimin demokratik olduğuna inanabilir misiniz? aynı şekilde varolan partilerin tamamı ya düzen partisi ve 1. sınıfı destekleyen parti yada 2. sınıfı destekleyen partilerde barajı aşamayacak durumdaysa sizce bu seçimlerde demokrasi var mıdır? ben neden işçi sınıfını savunacak bir parti bulamıyorum? bu partiler varda benim mi haberim yok?
Yinede illaki akp nin performansını da birlikte tartışalım diyorsanız ona da varım ama ben görüşlerimi açıkladığımda particilik yapmakla suçlanacağımı bildiğim için. Bu tartışmaya biraz mesafeli duruyorum. Umarım anlayabildin sen beni:komikbenim için farketmez. AKP li yada CHP li. şu sıralar birbirleri ile olan kavgaları pastadan pay alma kavgasıdır. partiler üstü diyorsunuz o zaman partiler üstü konuşalım. sınıflı yapıyı, alt yapının üst yapıyı şekillendirdiğini, düzenin tam anlamıyla sömürü düzeni olduğunu vs tartışalım. ne dersiniz? :)
demokrat murad 15.03.2007, 22:37 sayın demokrat Murat, siyasetin kendisi ekonomi üzerine kuruludur. ekonomi nedeniyle siyaset vardır. ve bunun temeli de enflasyon, pahalılık vs değil toplumun sınıflı yapıdan oluşmasıdır. temel çelişki budur. bu sınıf kabaca en temelde iki sınıftan oluşur.
1)yönetenler/patronlar/işadamları/zenginler/aristokratlar/vs kısacası sermaye sınıfı
2)yönetilenler/işçiler/köylüler/fakirler/alt tabaka insanları/vs kısacası emekçi sınıfı
bütün çelişki bu iki sınıf ve aralarında ki çekişmeden ibarettir. siyaset bu sınıfların tarafını tutmaktır. AKP ise 1. sınıfın partisidir. oy verecek partilerin tamamı doğrudan yada dolaylı olarak 1. sınıfa hizmet etmektedir. kah 1. sınıfı temsil edenler, kah satılmış basının salt 1. sınıf lehine haber yapması, kah diğer partilerin 1. sınıfa boyun eğmeleri vs.
kısacası oy verdiğimiz partilerin tamamı düzen partisidir yani 1. sınıfın temsilcileridir halkın değil.
olayın partiler üstü olduğuna katılıyorum. gerçi sizin partiler üstü derken nbeyi kastettiğinizi hala anlamış değilim. burda ki temel çelişki sınıflı yapıdır ve halkın bu gerçekten mahrum olmasıdır. şöyle bir düşünün; oy verecek 100 tane parti olsa ve bu partilerin tamamı sağ partiler olsa siz bu seçimin demokratik olduğuna inanabilir misiniz? aynı şekilde varolan partilerin tamamı ya düzen partisi ve 1. sınıfı destekleyen parti yada 2. sınıfı destekleyen partilerde barajı aşamayacak durumdaysa sizce bu seçimlerde demokrasi var mıdır? ben neden işçi sınıfını savunacak bir parti bulamıyorum? bu partiler varda benim mi haberim yok?
benim için farketmez. AKP li yada CHP li. şu sıralar birbirleri ile olan kavgaları pastadan pay alma kavgasıdır. partiler üstü diyorsunuz o zaman partiler üstü konuşalım. sınıflı yapıyı, alt yapının üst yapıyı şekillendirdiğini, düzenin tam anlamıyla sömürü düzeni olduğunu vs tartışalım. ne dersiniz? :)
Birincisi neye karşı olduğunuzu tam olarak anlayamadım sömürü düzeni derken, ülkenin yönetim biçimine mi karşısınız yoksa yönetenlerin bu sistemi doğru bir şekilde kullanamadığını mı düşünüyorsunuz?
Yönetim biçimine karşı iseniz sizce doğru olan yönetim biçimi nedir? Sınıfsız bir toplum amaçlayan kominizim mi? Devlet ve devletin kurumlarının insanları sömürü amaçlı kullandığını savunan ve bu yüzden hiçbir hükümeti tanımayan anarşizm mi? Yada özgürlüğü birinci değer olarak alan liberalizim mi? Yada bu gün fiili olarak uygulama sahasını kaybetmiş iktidar ve üretim araçlarının halk tarfından kontrol edildiği, sosyalizim mi? Bu konuda ki fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum.
Bize Sömürü düzeni olmayan bir örnek verebilirmisiniz?
Serkan_Devrim 16.03.2007, 14:30 Birincisi neye karşı olduğunuzu tam olarak anlayamadım sömürü düzeni derken, ülkenin yönetim biçimine mi karşısınız yoksa yönetenlerin bu sistemi doğru bir şekilde kullanamadığını mı düşünüyorsunuz? ülkenin yönetim biçimi size Cumhuriyet gibi mi görünüyor? sizce bu ülkede demokrasi var ve ülkemizi halk mı yönetiyor? seçimleri halkımız mı yapıyor? bu ülkeyi, dünyayı yöneten ABD, onun kuklaları IMF, AB vs ve ülkedeki yerli işbirlikçileri olan bir avuç para babaları yönetiyor. IMF ve dolayısıyla ABD para musluklarını bir kıssa anamız ağlıyor. ABD de para musluklarını kısmasın diye ABD nin emrindeyiz. ordadoğuda ABD nin ve onun ortadoğudaki bekçisi İsrail'in bir numaralı müttefiki biz değil miyiz? sözde müslüman AKP değilmidir İsrail ile silah anlaşması yapan? hala doğüu bölgelerinde aşiretçilik var. aşiret ağaları aşiretlerinin oylarını bazı partilere satıyorlar. vs vs vs
Yönetim biçimine karşı iseniz sizce doğru olan yönetim biçimi nedir? Sınıfsız bir toplum amaçlayan kominizim mi? Devlet ve devletin kurumlarının insanları sömürü amaçlı kullandığını savunan ve bu yüzden hiçbir hükümeti tanımayan anarşizm mi? Yada özgürlüğü birinci değer olarak alan liberalizim mi? Yada bu gün fiili olarak uygulama sahasını kaybetmiş iktidar ve üretim araçlarının halk tarfından kontrol edildiği, sosyalizim mi? Bu konuda ki fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum.
Bize Sömürü düzeni olmayan bir örnek verebilirmisiniz?konumuz hangi düzenin işe yarayacağı mı? yoksa ülkemizde varolan düzen mi? insanların kuruş kuruş satıldığı bir düzeni alternatif olmamakla mı savunacağız? bu ülkede Atatürk'ün bile sözleri sansürlüdür. Atatürk'ün bile kurduğu düzenden sapılmıştır. hangi düzen işe yarar tartışılır(ki ben sosyalist görüşteyim) ama ülkemizde insanlarımızın kuruş kuruş satıldığını, sömürünün varolduğunu, bizden küçük devletlere ganstyerlik yaptığımızı ve bizden büyük devletlere hayat kadını gibi davrandığımızı görüyorum. bu ülkenin karakollarında katillerle(Ögün Samast) bayrak bayrak fotoğraf çektiriliyor ve katilin beli sıvazlanıyor. aferim eline sağlık deniyor. karakollarda işkenceler yapılıyor ve insanlar içkencede ölüyor. bu ülkede aydınlar(Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Metin Göktepe vs) tetikçiler tarafında öldürülüyor. bu ülkede bir otel içindeki 35 kişi ile yakılıyor. bu ülkede....
demokrat murad 16.03.2007, 19:44 ülkenin yönetim biçimi size Cumhuriyet gibi mi görünüyor? sizce bu ülkede demokrasi var ve ülkemizi halk mı yönetiyor? seçimleri halkımız mı yapıyor? bu ülkeyi, dünyayı yöneten ABD, onun kuklaları IMF, AB vs ve ülkedeki yerli işbirlikçileri olan bir avuç para babaları yönetiyor. IMF ve dolayısıyla ABD para musluklarını bir kıssa anamız ağlıyor. ABD de para musluklarını kısmasın diye ABD nin emrindeyiz. ordadoğuda ABD nin ve onun ortadoğudaki bekçisi İsrail'in bir numaralı müttefiki biz değil miyiz? sözde müslüman AKP değilmidir İsrail ile silah anlaşması yapan? hala doğüu bölgelerinde aşiretçilik var. aşiret ağaları aşiretlerinin oylarını bazı partilere satıyorlar. vs vs vs
konumuz hangi düzenin işe yarayacağı mı? yoksa ülkemizde varolan düzen mi? insanların kuruş kuruş satıldığı bir düzeni alternatif olmamakla mı savunacağız? bu ülkede Atatürk'ün bile sözleri sansürlüdür. Atatürk'ün bile kurduğu düzenden sapılmıştır. hangi düzen işe yarar tartışılır(ki ben sosyalist görüşteyim) ama ülkemizde insanlarımızın kuruş kuruş satıldığını, sömürünün varolduğunu, bizden küçük devletlere ganstyerlik yaptığımızı ve bizden büyük devletlere hayat kadını gibi davrandığımızı görüyorum. bu ülkenin karakollarında katillerle(Ögün Samast) bayrak bayrak fotoğraf çektiriliyor ve katilin beli sıvazlanıyor. aferim eline sağlık deniyor. karakollarda işkenceler yapılıyor ve insanlar içkencede ölüyor. bu ülkede aydınlar(Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Metin Göktepe vs) tetikçiler tarafında öldürülüyor. bu ülkede bir otel içindeki 35 kişi ile yakılıyor. bu ülkede....Halkların bilinçsiz, bilgisiz ve milli şuurdan uzak olan bizim gibi topluluklar daima birileri tarafından yönetilirler. Buradaki yan etkenlerden bir tanesi de ekonomidir tabiî ki. Milli Ekonomiyi de insanlarımızın yaptıkları ticari faaliyetlerin sonucu olarak değerlendirirsek temelde sorunun kaynağı aslında biziz. Yani Türk halkı.
Siz ve sizin gibi düşünen insanlar sorunu hep başkalarında arar, sistemde arar, düzende ararlar. Kendilerine hiç dönüp bakmazlar. Çözümü de önce diğer insanların düzelmesinde veya sistemin değişmesinde görürler.
Toplumumuzda herkes karşı tarafın düzelmesini bekler sanki hiç kendisi hata yapmıyormuş gibi. Hiç kendisi yanlış düşünemezmiş gibi. Karşıdaki de kendisini düzeltmeyince, bir umutsuzluk gemisine binerler giderler, giderlerde bir yere varamazlar.
Arkadaşım bahsettiğin yanlışları, hataları, vurulan, yakılan insanları bizim cahil toplumumuz yapıyor. Bu toplumda senden, benden, ondan müteşekkil. Yani polis teşkilatında, yargıda, mecliste, etrafta hep bizim insanlarımız var. Bunlar senin amcan, benim teyzem, annemin oğlu, babanın kızı… Bu insanlar marstan gelmedi anlatabiliyormuyum. Ayrımcılık yapmaya hiç gerek yok. Üstün bir sınıf oluşturup kendimizi masum göstermeye hakkımız yok. Bu cahil halk biziz, hepimiziz.
Bu suça hepimiz yaptığımız ufak tefek katkılarla ortağız.
Ha peki tüm bunlara karşı ne yapmalıyız? Kuyuya düşülen yerden çıkmalı. Öncelikle kendimizi düzeltmeliyiz. Dürüst yaşamaya çalışmalı, yasalara kurallara uymalı bundan da ne olur ki dediğin ufak tefek konularda dahi devleti zarara uğratmamalı. Cahillikten kurtulmalı. Sorgulamalı, hakkını aramalı… vs vs. kendimiz düzeldiğimiz zaman aile düzelir, aile düzeldiği zaman, çevre düzelir, sivil toplum örgütleri düzelir, polis teşkilatı düzelir, meclis düzelir toplum böylece düzelir.
Bu yaklaşım tarzı size ütopik gelebilir. Ama inanın bunun başka yolu yok toplumlar ( insanlar ) kendilerini değiştirmedikçe bataklıktan kurtulamazlar.
Siz bu topluma istediğiniz hangi düzeni getirirseniz getirin insanların kafasının içindekileri değiştirmedikçe. Sizi amacınıza hiçbir sistem ulaştıramaz.
Ülkede cumhuriyet yok, demokrasi yok. İnsanlar şöyle. Meclis böyle diyerek bir yere varamazsınız. Siz akıl sahibi bir insansınız. Akıl sahibi insanlar makul çözümler üretirler. Her şeye muhalefet etmezler. Veya bir şeye muhalefet ederken, Çözüm önerisini de yanında belirtirler. Oyunuzu kullanmayarak neyi çözeceğinize inanıyorsunuz?
bolşevik 16.03.2007, 20:09 Arkadaşım bahsettiğin yanlışları, hataları, vurulan, yakılan insanları bizim cahil toplumumuz yapıyor. Bu toplumda senden, benden, ondan müteşekkil. Yani polis teşkilatında, yargıda, mecliste, etrafta hep bizim insanlarımız var. Bunlar senin amcan, benim teyzem, annemin oğlu, babanın kızı… Bu insanlar marstan gelmedi anlatabiliyormuyum. Ayrımcılık yapmaya hiç gerek yok. Üstün bir sınıf oluşturup kendimizi masum göstermeye hakkımız yok. Bu cahil halk biziz, hepimiziz.
Ha peki tüm bunlara karşı ne yapmalıyız? Kuyuya düşülen yerden çıkmalı. Öncelikle kendimizi düzeltmeliyiz. Dürüst yaşamaya çalışmalı, yasalara kurallara uymalı bundan da ne olur ki dediğin ufak tefek konularda dahi devleti zarara uğratmamalı. Cahillikten kurtulmalı. Sorgulamalı, hakkını aramalı… vs vs. kendimiz düzeldiğimiz zaman aile düzelir, aile düzeldiği zaman, çevre düzelir, sivil toplum örgütleri düzelir, polis teşkilatı düzelir, meclis düzelir toplum böylece düzelir.
Sayın demokrat Murat, Öncelikle şunu vurgulayım biz insan yakmayız, aydın öldürmeyiz. En azından kendi adıma söylüyorum. Ayrıca sınıfları biz oluşturmayız, biz sınıflar kalksın diye savaşırız.
Bir de bu ülkede hak aratmıyorlar pek, hemen biniyorlar insanın tepesine, hangi kanuna güvensek bilmiyorum.
Serkan_Devrim 16.03.2007, 22:17 Halkların bilinçsiz, bilgisiz ve milli şuurdan uzak olan bizim gibi topluluklar daima birileri tarafından yönetilirler. Buradaki yan etkenlerden bir tanesi de ekonomidir tabiî ki.yan etmen mi? yönetenlerin alt yapısına göz atarsanız yan etmenin değil bizzat ana etmenin ekonomi olduğunu göreceksiniz. bu ülke bir avuç para babası tarafından yönetiliyor. zenginler sınıfı.
Milli Ekonomiyi de insanlarımızın yaptıkları ticari faaliyetlerin sonucu olarak değerlendirirsek temelde sorunun kaynağı aslında biziz. Yani Türk halkı. hala ülkenin bizim tarafından yönetildiğini düşünerek konuşuyorsunuz. bu ülkeyi yöneten bir avuç para babası da ABD nin yerli işbirlikçileridir, uşaklarıdır. bizi yöneten bütün Dünyayı da yönetmekte olan ABD dir. ABD yi kim yönetiyor derseniz dünyada ki 25 aristokrat ailedir/şirket. bütün dünya ekonomisini ve siyasetini onlar belirlerler.
Siz ve sizin gibi düşünen insanlar sorunu hep başkalarında arar, sistemde arar, düzende ararlar. Kendilerine hiç dönüp bakmazlar. Çözümü de önce diğer insanların düzelmesinde veya sistemin değişmesinde görürler. biz ve bizim gibiler gerçeği gösterir ama siz ve sizin gibiler anlamak istemez. sen seçimleri kendinin yaptığını sanırsın ama seçimleriniz bile başkalarının seçimleridir. düşünün ki bu ülkede komünişst olduğu gerekçesiyle insanlar 80 faşizminde işkencelerde ezildiler. yani komünizmi savunmak yasak. sişz yönetenlerin kendileri dışındaki düşüncelere tıpkı komünizt ideolojiye yaptığı gibi baskı uygulamadığını söyleyebilir misiniz?
Toplumumuzda herkes karşı tarafın düzelmesini bekler sanki hiç kendisi hata yapmıyormuş gibi. Hiç kendisi yanlış düşünemezmiş gibi. Karşıdaki de kendisini düzeltmeyince, bir umutsuzluk gemisine binerler giderler, giderlerde bir yere varamazlar. siz sadece kişilik psikolojisindesiniz. halbuki(psikoloji okuyunuz) toplumsal ve sınıfsal psikoloji diye bir şeyde vardır. sorun bir kaç kişinin bozukluğu değildir. sorun çarkın bozukluğudur. bu ülkede üç kuruşa saatlerce çalışan ama hakkını alamayan insanlar var. ve bu insanlar ülkenin yüzde beşlik ballı börekli para babalarının gerisinde kalanlardır.
Arkadaşım bahsettiğin yanlışları, hataları, vurulan, yakılan insanları bizim cahil toplumumuz yapıyor. Bu toplumda senden, benden, ondan müteşekkil. Yani polis teşkilatında, yargıda, mecliste, etrafta hep bizim insanlarımız var. Bunlar senin amcan, benim teyzem, annemin oğlu, babanın kızı… Bu insanlar marstan gelmedi anlatabiliyormuyum. Ayrımcılık yapmaya hiç gerek yok. Üstün bir sınıf oluşturup kendimizi masum göstermeye hakkımız yok. Bu cahil halk biziz, hepimiziz. cehalet dediniz ne güzel. peki bizi cahil bırakan kimler? devlet. devleti kim yönetiyor? IMF, AB, ABD vs bu kurumlardan emir almıyormu devlet? devlet bu kurumlara karşı çıkabilir mi? tetiği değil tetiği çeken eli görmeye ne dersiniz?
Ha peki tüm bunlara karşı ne yapmalıyız? Kuyuya düşülen yerden çıkmalı. Öncelikle kendimizi düzeltmeliyiz. Dürüst yaşamaya çalışmalı, yasalara kurallara uymalı bundan da ne olur ki dediğin ufak tefek konularda dahi devleti zarara uğratmamalı. Cahillikten kurtulmalı. Sorgulamalı, hakkını aramalı… vs vs. kendimiz düzeldiğimiz zaman aile düzelir, aile düzeldiği zaman, çevre düzelir, sivil toplum örgütleri düzelir, polis teşkilatı düzelir, meclis düzelir toplum böylece düzelir. dediğim gibi sınıf psikolojisinden bihabersiniz. toplumda ezen ve ezilen sınıf var. kişilerüstü bir yaklaşım sergileyerek olaya bakmaya çalışın. bütün işçiler eziliyor. hepsi mi kötü? bütün patronlar eziyor? sizce burada sınıfsal bir davranış yok mu?
Bu yaklaşım tarzı size ütopik gelebilir. Ama inanın bunun başka yolu yok toplumlar ( insanlar ) kendilerini değiştirmedikçe bataklıktan kurtulamazlar.
Siz bu topluma istediğiniz hangi düzeni getirirseniz getirin insanların kafasının içindekileri değiştirmedikçe. Sizi amacınıza hiçbir sistem ulaştıramaz. toplumların kendini değiştirmesi için sınıflı yapının kalması gerekir. hep aynı sorun işte. sınıflı yapıdır sorun olan. iki tür insan var;
1)yolanlar
2)yolunanlar
bu kişisel bir davranış değildir. sınıfsal bir davranıştır. bugün TÜSİAD(Türkiye sanayici iş adamları derneği) diye bir dernek dernekler yasasını çiğneyerek bir parti
gibi siyasi açıklamalarda bulunuyor, siyasi partilere öğütler veriyor, iktidarın belini sıvazlayıp aferim devam et diyebiliyor, muhalefete çok sertleşme biraz sesini kıs diyebiliyor ve toplantılarında ortadoğudan,İrail-Filistin sorunundan vs konuşarak ekonomi dışında herşeyden bahsederek asıl misyonunu yürütüyor.
Ülkede cumhuriyet yok, demokrasi yok. İnsanlar şöyle. Meclis böyle diyerek bir yere varamazsınız. Siz akıl sahibi bir insansınız. Akıl sahibi insanlar makul çözümler üretirler. Her şeye muhalefet etmezler. Veya bir şeye muhalefet ederken, Çözüm önerisini de yanında belirtirler. Oyunuzu kullanmayarak neyi çözeceğinize inanıyorsunuz?oyunuzu kullanarak nereye varacaksınız? lütfen söylermisiniz hangi parti diğerinden ne kadar farklı? hepsi aynı kökene hizmet ediyor. aralarında ki savaş pastadan pay kapma savaşı. uşakların efendilerine hizmet edip bahşiş alma savaşına benziyor. ayrıca tekrar edeyim seçimleri halk yapmıyor. oy kullansanızda kullanmasanızda. hala aşiret ağaları aşiretlerinin oylarını satıyor diyorum size. aşiret üyeleri sorgulamıyor bile. ülke feodal kalıntılar arasında emperyalizme uşaklık eden yarı sömürge bir halde.
şu kadarını söyleyeyim. kendisini pek beğenmesemde demokrasinin ırzına geçilen bir ortamda İsmet İnönü'nün bir sözü vardır;
şartlar tamam olduğunda ihtilal halklar için meşru haktır
saygılarımla
özkanbeydilli 16.03.2007, 22:38 evet arkadaşlar demokrad murada katılıyorum oyunuzu kullanmassanızhesap sorma hakkınızada yok demektir.
Serkan_Devrim 16.03.2007, 22:42 evet arkadaşlar demokrad murada katılıyorum oyunuzu kullanmassanızhesap sorma hakkınızada yok demektir.oy kullanan insanlar hesap soruyor mu? lütfen bana hangi zamanda hangi toplumun oy verdikten sonra hesap sorduğunu söylermisiniz? siz hiç hesap sordunuz mu? eylemlere katılıp yürüyüş yaptınız mı? :yamukgul:
laze-munzur 16.03.2007, 22:57 bu ülkede bir eşitsizlik söz konusuyken we halada bu sürüyoken bence hiç bir partiye oy werilmemeli.hepside kan emici kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyolar halkını düşünen we halkı için bi emek weren parti orada yokken oy wermek çok yanlış olur.ozaman ne yapalım oylarımız boş alatalım.herkeze saygılar::::::)
demokrat murad 17.03.2007, 00:08 yan etmen mi? yönetenlerin alt yapısına göz atarsanız yan etmenin değil bizzat ana etmenin ekonomi olduğunu göreceksiniz. bu ülke bir avuç para babası tarafından yönetiliyor. zenginler sınıfı.
şu kadarını söyleyeyim. kendisini pek beğenmesemde demokrasinin ırzına geçilen bir ortamda İsmet İnönü'nün bir sözü vardır;
şartlar tamam olduğunda ihtilal halklar için meşru haktır
saygılarımlaSonunda bize çözüm olarak son çare olarak ihtilali mi öneriyorsun? Sana iyi ihtilaller. sana kötü bir haberim var; ne yazık ki o çağ geride kaldı artık. Treni kaçırdın yani.:yapmabe
Biz çözümü her şeye rağmen kırık dökükte olsa demokraside görüyoruz. Bir yandan da oy kullanmayacağın için sana teşekkür ediyorum bu kullnmadığın oyun büyük bir kısmı bizim partinin işine yaricak.:thumbup1: Esenlikle kal..:lol:
bolşevik 17.03.2007, 00:18 Bu düzen, katılımcı demokrasiden başka bir şey değildir. Oy kullanmak da bunu bir uzantısıdır. Hani demiyorum oy kullanmayın diye. Ama ben verirsem kendi düşüncelerime ihanet etmiş olurum. Daha önce de dediğim gibi kendi logoma basacağım ben.
bolşevik 17.03.2007, 00:21 Sonunda bize çözüm olarak son çare olarak ihtilali mi öneriyorsun? Sana iyi ihtilaller. sana kötü bir haberim var; ne yazık ki o çağ geride kaldı artık. Treni kaçırdın yani.:yapmabe
Biz çözümü her şeye rağmen kırık dökükte olsa demokraside görüyoruz. Bir yandan da oy kullanmayacağın için sana teşekkür ediyorum bu kullnmadığın oyun büyük bir kısmı bizim partinin işine yaricak.:thumbup1: Esenlikle kal..:lol:
Hangi demokraside, burjuva demokrasisinde mi? Bu ülkede başka demokrasi var da biz mi bilmiyoruz?
Ayrıca ihtilal devri geçmez arkadaşım, o potansiyel vardır hep, saklıdır ve o elbet çıkar, çıkarırız. Sen demokrat kal bu düzende artık ne kadar kalabilirsen, treni kaçıran sensin çünkü demokrasiden bahsediyorsun, bizim daha gelecek nice trenlarimiz var, uamrım seyirci kalmazsın...
doctorctf 17.03.2007, 00:22 bu seçimde kullanılmayan her oy akp ye verilmiş sayılır.eğer bir kavgada susuyorsanız haksızdan yanasınız demektir.belki şu anda hiçbir parti oylarımızı haketmiyor ama akp iktidara gelmeyi hiç mi hiç haketmiyor.
by uffuks 17.03.2007, 01:10 Arkadaşlar bnm yaşım belli 18 dir.Daha gencim kendimce yani:D___Devrimci düşünde içndeyim.Ne olursa olsun, Başa kim geçerse geçsin durumun daha farklı olacağını sanmıyorum.Dşünsenize şu durumda tam Bağımsız bile değiliz.Başa gelen hükümet ülkeyi deil kendini düşünücektir zaten öyle de oluyor.Chp ye oy veririm.Ama chp den bişey beklemem Çünkü ipler baştakinin elinde değilki.Bu kadar borçla başa geçen kim olursa olsun böyle gider.Taki mustafa Kemal gibi biri çıkana kadar.O nun içnde o duruma gelmemiz bekleniosa durum hakkatten vahim demektir.Bilim adamlarımız kendi topraklarımızda kalitesi çok yüksek petrol buluyorlar adamlar gelip burda petrol yok diyip kapatabiliyor___Acı ama gercek__Önce birşeyler üretmeli/ürettiğimizi satmalı/borçlarımızı ödeyip ondan sonra siyaset tartışmalıyız bnce.Baştakiler bile tartışmıo hem biz nie tartışıyoruzki_nse braz uzattım galiba:D
Yıllardır boşa gitmesin mantığıyla verdiğimiz oyların halkımızın başına ne büyük belalar açtığı, halkımızı nasıl mağdur ettiği açık...
Kendisine vatanseverim, yurtseverim diyen herkesi bu seçim sistemini, mevcut Siyasi Partiler Yasaı'nı ve anti-demokratik 12 Eylül Anayasası'nı protesto etmeye çağırıyorum...
Hiçbirşey daha iyi olmadı. Gelen gideni arattı. Rantiyecilikle yürüyen, kredilerle borç bataklarıyla yürüyen dışa bağımlı bir ekonominin mağdurları olan Türkiye Halkı, ulusal onurunu da IMF-Dünya Bankası gibi kurumlara teslim ettiği bağımsızlığıyla yitirmiştir.
Onurumuzu geri kazanmak için herkesi OY KULLANMAMAYA çağırıyorum...
Yok birbirilerinden farkları...
En sağından en soluna POLİTİKASIZLIĞIN ÇAMURUNA saplanmış, ülke çıkarlarını düşünmekten çok banka hesapları ve cüzdanlarını düşünen, ihaleler alarak ülkenin yırtık yamasını daha da büyütmek amacaı taşıyan kirlenmiş siyasilere tepki koymak için OY KULLANMAMAYA ÇAĞIRIYORUM herkesi...
Oy verdik birşey değişmedi. En olduk yerde ise askeri darbelerle kesintiye uğrayan gelişme sürecimiz ve ülkemizi onlarca yıl geriye götüren baskı rejimleri...
OY KULLANMAK artık anlamını yitirdi. YÖNETMEYEN bir parlamento, İKTİDARSIZ hükümetlerle yürüyen çamura belenmiş bir siyasal rejim...
Yok farkları... Hepsi, emekçileri daha da sömürerek, uluslararası tekellerin ve yerli işbirlikçilerinin kar marjları için çalışmakta...
Sendikal örgütlülükler bitirilmiş, çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücretle kölelik koşullarında yaşamaya mahkum edilmiş, mezarda emeklilik tasarıları ve özelleştirme süreçleri ile EMEKÇİ-İŞÇİ-MEMUR-KÜÇÜK VE ORTA ESNAF VE KÖYLÜLÜĞÜN tüm kazanımları gaspedilmiştir.
Her işbaşı yapan ve yapacak olan hükümet de aynı politikaların sürdürücüsü olacaktır...
Anlamını yitirmiş bir parlamenter sistem yıllar öncesinden çökmüş, ülke gizli siyaset belgeleriyle yönetilir olmuş, halkın iradesi askeri bir ipotek altına alınmıştır.
Devlet tüm kurumlarıyla KİRLİ İLİŞKİLER AĞINDA kirlenmiş, meşruiyeti sorgulanır hale gelmiştir.
Türkiye'nin değil, yabancı sermayedarların çıkarları için kıçını yırtmaktadır ekonomi patronlarımız...
EMEK DÜŞMANLARINA DUR DİYEBİLMEK İÇİN...
HERKESİ OY KULLANMAMAYA ÇAĞIRIYORUM...
SEÇİM LİSTELERİNDEN ADINIZI SİLDİRMEYE ÇAĞIRIYORUM...
TÜRKİYE VATANDAŞI OLMA ONURUNU KAZANMAK İSTİYORSAK, ONLARIN BİZE DAYATTIĞI SAHTE İKİLEMLERE KANMAYALIM...
ÇİĞNENEN AYAKLAR ALTINA ALINAN ULUSAL ONURUMUZU KURTARMAK İÇİN MÜCADELE EDELİM...
İŞLEVİNİ YİTİRMİŞ SİYASİ PARTİLERLE, SİYASİ REJİMLE, HİÇ BİRE SORUNU ÇÖZMEYE KUDRETİ KALMAMIŞ HÜKÜMETLERLE İŞİMİZ YOK...
OY KULLANMAYALIM...
ULUSAL ONURUMUZU, EMEKTEN YANA TAVRIMIZI KOYARAK SAVUNALIM...
HORTUMCUYA, VURGUNCUYA, IRKÇIYA, ŞERİATÇIYA, DARBECİYE, İŞKENCECİYE, KATİLE, MAFYALAŞMALARA, IRKÇI KIŞKIRTMALARA DUR DİYELİM...
O Y
K U L L A N M A Y A L I M...
imf politikalarını etkileyecek mi?
işsizliğe çözüm bulacak bir ekonomik program ya da ekonomik kalkınma ve büyüme modeline sahip bir parti var mı?
Kürt sorunu çözülecek mi? Bu konuda KENAN EVREN bile daha ilerici bir tavır koyarken, CHP, faşistlerin bile gerisinde bir tutum sergilemekte...
Oyları çöpe atalım en azından nereye gittiğini biliriz....
oy kullanmazsak iktidarı ele geçrenleri eleştirme hakkımız da olmazmış...
başa gelenleri eleştirdik de ne oldu?
hesap soracak anayasal düzenlemeler yokken eleştirsen ne olur eleştirmesen ne olur?
adamları yargılayamıyorsun ki zaten dokunulmazlıkları var.
gerçekçi olalım.
sırf hiçbir işe yaramayan eleştiri hakkı için mi oy kullanmalıyız yani...
ben oy kullanmayın derken
SANDIK BAŞINA GİTMEYELİM diyorum...
en güzel tepki budur...
yürüdük coplandık birşey değişmedi...
sessizlik içinde bir tepki koyalım tam olsun...
oy kullanmak neyi değiştirdi ki bana onu söyleyin. değişen nedir şimdiye kadar?
sadece gerici-ırkçı yapı daha da kadrolaştı devlet kurumlarında...
değişim için herkes kendi mesleki dalında örgütlenmeli, savunduğu siyasi partilere aktif olarak katılıp üye olmalı ve görev almalı, dağıtılan paralarla aday olma ya da merkezden atama usülü ile aday olma durumlarını engellemeli, siyasetteki kirlenmişliğe son verecek bir tavır ortaya konmalı ve tüm bunlar yasal düzenlemelerle desteklenmelidir.
işlemeyen bir demokrasi de işlemeyen ve saygınlığını yitirmiş bir parlamenter sistemde oy kullanmak birşeyleri değiştirebilir umudu taşımak çok anlamlı değil...
temelde birçok şeyin değişmesi gerekiyor ki, attığımız oylar bir anlama gelsin...
ayrıca biz seçmiyoruz,
paraları olanlar delegeleri satın alıp ilk sıralara yerleşiyor ve oy atalım ya da atmayalım beğenelim ya da beğenmeyelim o adamlar mevcut seçim yasasına göre zaten seçiliyor...
bir parti barajı aşamayınca, o ilde yüzde 0 alan bir parti bile tüm milletvekili kontenjanlarını doldurabiliyor...
Kürt illerinde her seçimde HADEP yüzde 70'lere varan oylar aldığı halde, yüzde 2-3 oy bile alamayan partilerden milletvekili çıktı HADEP ülke barajını aşamadığı için...
OY KULLANMAK AMA KİME...
TÜRKİYENİN KALKINMASI VE GELİŞMESİ İÇİN HİÇ BİR PROGRAMI OLMAYAN MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERLE HALKI GAZA GETİRİP OY AVCILIĞI YAPAN PARTİLERE Mİ OY VERECEĞİZ?
Tercih yapsam da tercih yapmasam da ABD'ye İMF'ye Dünya Bankası'na boyun eğeceğim...
Ben seçmiyorum. Oy kullanmak tamamen sembolik bir olay. Hiçbir anlamı yok.
Ve bizi yani, ilerici, aydın, demokrat, emekten ve halktan yana, özgürlükçü eşitlikçi düşünceyi temsil eden bir parti var mı ki biz ÇÜRÜKLER VE KÖTÜLER arasından en az kötü olanı seçelim....
Birşey değişmeyecek...
Tercih eden biz< değiliz. Oy kullansak da değiliz kullanmasak da değiliz.
Tercih eden Küresel EMPERYALİZM...
tercihlerimiz birşeyleri etkiliyor olsaydı bizlerin seçimi belirliyor olsaydı oy kullanmak demokratik bir ödevdir diyen arkadaşlar,HAKLIYDINIZ...
ama belirlemiyor...
OY KULLANMAMAK da bir tercihtir...
Seçeneksizliğe ve alternatifsizliğe, politikasızlığa ve kirlenmiş siyasal rejime bir tavırdır...
oyları sandığa da çöpe de atsanız birşey değişmeyecek...
en azından sandık kuyruğunda parmağınıza sürdüğü mürekkeple kirlenmememiş lekelenmemiş olursunuz...
bu pisliğe katkı sunmamış olursunuz...
Mecliste temsil oranı artsa ne değişecek ki...
ülkeyi meclisler hükümetler yönetmiyor arkadaşlar...
bu ülke MİLLİ GÜVENLİK KURULLARI, gizli MİLLİ GÜVENLİK SİYASET BELGELERİ VE TAVSİYE KARARLARI İLE yönetiliyor.
Temsil yetkisi, iradesi ve gücü olmayan bir parlamentoda temsil sayısı artsa ne yazar artmasa ne yazar...
CHP 2 partiden biri idi ne yaptı?
Rezaletin daniskası değil miydi 4 yıllık muhalefet süreci...
Oy vereceğimiz hiçbir parti, halkın, emekçilerin ve bu ülkenin çıkarlarını düşünmüyor.
Hepsi alacakları ihalelerin peşinde...
Ha CHP, ha MHP ha AKP ha DYP ne farkeder.
Ülkemin kaynakları hoyratça yağmalandıktan, dış sermayedarlara peşkeş çekildikten sonra neye yarar...
Ha diyorsanız ki ŞERİATÇILAR YİYECEĞİNE SOLCULAR YESİN ben karşıyım...
YİYEN DE YEDİREN DE GÖZ YUMAN DA SES ÇIKARMAYAN DA onursuzdur...
Oy kullanma, sandığa gitme, bu düzenin pisliğine ortak olma...
Benim çağrım budur...
Bu düzen kirlenmiştir ve değişmelidir.
Onu değiştirecek olanlar da bu pislikten beslenen siyasiler değil aksine bu pislikten zarar gören emekçilerdir...
emekçiler örgütlenmeli ve hak arama mücadelesi başlatmalıdır.
Sendikalarda, meslek örgütlerinde, ve tüm sivil toplum örgütlerinde geniş tabana yayılan bir örgütlülüğe ihtiyaç vardır...
ezilenler birleşmeli ve bu kokuşmuşluğa dur demelidir...
Kürt, türk, arap, laz, alevi, sünni, hristiyan, inanan ya da inanmayan tüm insanım diyenler bu kirliliğe dur demelidir...
Sandığa gitmemek bir tavırdır...
Geçen seçimlerde 12 milyon civarı oy kullanılmadı.
Bu rakam artarsa belki tepkimiz bir anlam ifade eder.
Yoksa 84 yıldır değişim hep aleyhimize olmuş ve biz hep şunu deneyelim bunu denemedik bir de bunu deneyelim diyerek kendimizi aldattık...
BOZUK DÜZENDE SAĞLAM ÇARK OLMAZ... Pir Sultan ABDAL
çukura düşmüşüz ağzımıza kadar çamura bulanmışız batmışız
çukurun içinde olduğumuzu düşünerek oy kullanmama çağrısı yapıyorum...
birinci hedef ulusal onurumuzu geri kazanmak olmalı,
hortumcudan, vurguncudan, rüşvetçiden, kara para aklayandan, vergi kaçırandan, silah ve uyuşturucu pisliğine bulaşanlardan arınmak....
yoksa onlar ellerindeki paralarla ve imkanlarla, en dürüst insanları bile bu pisliğe bulaştırmayı bilirler....
yapamazlarsa aynı adnan kahveciye yaptıklarını yapar, ortadan kaldırırlar...
bana sorarsanız trafik kazasında ölen valimiz, recep yazıcıoğlu da bir suikaste kurban gitmiştir, ölümü şaibelidir...
bu ülkeyi yurtsever vatansever insansever duygularla kalkındırmaya çalışanlar, derin devlet tarafından, abd'nin hedef göstermesi ile ortadan kaldırılmıştır her zaman...
binbaşı rıdvan özdenler, eşref bitlisler ve nicesi...
gerici-ırkçı çevreler, eğer oy kullanmazsak kadrolşacaklarmış...
12 eylül darbesinde 12 martta kim kadrolaştırdı gericiliği devlet kurumları içerisinde?
onlar her dönem kadrolaşıyorlardı ki...
fikri sağlar kültür bakanı iken kendisi açıkladı...
TÜRKİYE'DE MİLLİYETÇİ VE İSLAMCI ÇEVRELERİN EN ÇOK KADROLAŞTIĞI DÖNEMLER, BİZ SOSYAL DEMOKRATLARIN İKTİDAR OLDUĞU DÖNEMLERDİR...
EN FAZLA İNSAN HAKKI İHLALLERİ, FAİLİ MEÇHUIL CİNAYETLER VE TOPLUMSAL OLAYLAR, SOSYAL DEMOKRATLARIN İKTİDAR OLDUĞU DÖNEMLERDE OLMUŞTUR....
Bakınız, Sivas olayları, Maraş olayları, Kürt İllerinin yakılması, boşaltılması, işkence olayları, faili meçhul cinayetler, gözaltında kayıplar, işkence sonucu ölümler, büyük finansal krizler (5 Nisan ve Şubat-Kasım 2000-2001 krizleri) hep SOSYAL DEMOKRATLAR iktidada ya da iktidar ortağı iken olmuştur...
Bence AKP kalsın daha iyi...
CHP'nin tek başına iktidar olmasından korkalım. Çünkü ülkeyi bir iç savaşa sürüklemekten geri kalmayacaktır. IRKÇI zihniyetli sözümona demokratlar...
Unutmayalım ki, faşizmin koltuk değneğidir sosyal demokrasi... ne zaman sıkışırsa, sosyal demokratları iktidara getirmiş ve yoksul emekçi halkın talepleri boğulmuştur. Dünya tarihi bunun örnekleriyle doludur...
Ülkemiz tarihi de...
bana göre ülkedeki tüm siyasi partiler, tüm meslek örgütleri, üniversiteler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri biraraya gelerek ulusal bir kalkınma modeli hazırlamalı ve ortak bir mutabakat sağlayarak bu program üzerinden yeni bir sürece girilmelidir.
Yoksa alternatifsiz olduğumuz kesin. Oy kullan kullanma farketmeyecek...
sol ya da sağ. barajı aşsa ya da aşmasa hiçbir fark yok. ülkeyi zaten milli güvenlik kurulu ve gizli milli siyaset belgeleriyle yönetiyorlar. parlamento tamamen sembolik. hükümetlerin ve siyasi partilerin tek derdi ülkeyi yağmalamak...
ödp de gelse aynı chp de gelse aynı mhp de gelse aynı...
en ufak demokratik kalkışma, darbelerle kesintiye uğrayacaktır bunu unutmayın...
verilmesi gereken demokrasi mücadelesidir....
örgütlülüktür aslolan...
bu koşullar altında oy vermek ya da vermemek arasında tek fark vardır...
oy vermezseniz bu pisliğe ortak olmamış olursunuz ve onurlu bir tavır koymuş olursunuz...
işler bir parlamentoda ülkeyi MGKların değil halkın seçtiği hükümetlerin demokratik bir biçimde yönettiği bir ülkede oy kullanmamak yanlış olurdu. ama önce öyle bir üke için mücadele etmeliyiz...
barajı aşan da aşmayan da tek bir amaç güttü şimdiye dek...
DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN DOMUZ politikası...
saygılarımla...
ekleyeyim...
Allah korusun CHP tek başına iktidar olursa, Türkiye en kanlı en sıcak en trajik zamanlarını yaşayacaktır bundan emin olunuz..
demokrat murad 17.03.2007, 12:25 Hangi demokraside, burjuva demokrasisinde mi? Bu ülkede başka demokrasi var da biz mi bilmiyoruz?
Ayrıca ihtilal devri geçmez arkadaşım, o potansiyel vardır hep, saklıdır ve o elbet çıkar, çıkarırız. Sen demokrat kal bu düzende artık ne kadar kalabilirsen, treni kaçıran sensin çünkü demokrasiden bahsediyorsun, bizim daha gelecek nice trenlarimiz var, uamrım seyirci kalmazsın...
arkadaşım treniniz rotar yaptı. Asıl siz şimdi bizi seyredin. Şu anda rayda olan bizim tren. Raydan çıkmayada hiç niyeti yok. Çabalarınızı çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bu ülkeyi karıştıramicaksınız. Eski kanlı günlere döndüremiceksiniz. Puslu hava dağıldı. Bu havayı tekrar bulandırıp darbe havası oluşturamicaksınız.
Demokrasiyi hukuku insan haklarını tekrar bu ülkeye hakim kılacagız. Akıl sahibi insanlar mücadelelerini demokrasi sınırları içinde verir. Sizin gibi umudunu yitirmiş olanlar gerici sistemlerle bu işi yapma arzusundasınız. Ama nafile…
tuncerbio 17.03.2007, 13:07 sayın murat siz bolşevik in yazılarını takip etmiyorsunuz ya da ihtilal in ne olduğunu bilmiyorsunuz ? ihtilal devri geçmez hep saklıdır çıkarırız dediği devrimci ihtilaldir ,sosoyalizme geçiştir sen ordan darbeci olduğunu nasıl çıkardın anlamadım....kemalistlerin sosyalizme karşı tavrı olduğunu ,onlara terörist sediğine hap şahit olduk ama darbeci dediğine yeni oluyoruz sanırım .ç...
yalcin1903 17.03.2007, 13:32 hiç biri diyen arkadaşlar bari CHP ye verinde biz sevinelim.Şuanda ki Akp iktidarından yine iyi olacağını umut ediyorum.En azından devlet dairelerinde baş örtüsü türban serbest olmaz.
bolşevik 17.03.2007, 13:49 Sayın Demokrat, benim yazdığımdan nasıl öyle bir çıkarım yaptın anlamadım!
Biz darbeciler hesap versin diyenlerdeniz, demek çalışmalarımızı takip ediyorsunuz, merak etme biz de sizleri takip ediyoruz!
Ayrıca demokrasi deyip duruyorsun, bu ülkede egemen burjuva demokrasisi, onu göremiyorsun galiba, bu düzen devam ettikçe bu demokrasi de kalkmaz,insan hakları işler ama burjuvaziye, biz proleterler o yolda, o demokraside yaya kalırız.
ben chp ye oy veroyordum hep ama baktım onda da ıs yok ataturkun cızdıgı yolda degıl yurumek yanından bıle gecmıyo.iktıdar olmak ıstemesının tek sebebı basa gelıp mal varlıgını artırmak (bence)
aykudgöksun 17.03.2007, 14:20 Darbe meraklısı arkadaşım. Treniniz rotar yaptı. Asıl siz şimdi bizi seyredin. Şu anda rayda olan bizim tren. Raydan çıkmayada hiç niyeti yok. Çabalarınızı çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bu ülkeyi karıştıramicaksınız. Eski kanlı günlere döndüremiceksiniz. Puslu hava dağıldı. Bu havayı tekrar bulandırıp darbe havası oluşturamicaksınız.
Demokrasiyi hukuku insan haklarını TEKRAR bu ülkeye hakim kılacagız. Akıl sahibi insanlar mücadelelerini demokrasi sınırları içinde verir. Sizin gibi umudunu yitirmiş olanlar gerici sistemlerle bu işi yapma arzusundasınız. Ama nafile…
tekrar hakim kılacaksınız öyle mi??yav biz başka bir yerde mi yaşıyoruz yoksa bu topraklar gerçekten gerçek anlamda demokrasiyi hukuku insan haklarını işletti mi??galiba farklı yerlerde yaşıyoruz sayın demokrat..
Serkan_Devrim 17.03.2007, 15:29 Sonunda bize çözüm olarak son çare olarak ihtilali mi öneriyorsun? Sana iyi ihtilaller. sana kötü bir haberim var; ne yazık ki o çağ geride kaldı artık. Treni kaçırdın yani.:yapmabe
Biz çözümü her şeye rağmen kırık dökükte olsa demokraside görüyoruz. Bir yandan da oy kullanmayacağın için sana teşekkür ediyorum bu kullnmadığın oyun büyük bir kısmı bizim partinin işine yaricak.:thumbup1: Esenlikle kal..:lol:ihtilal ne demektir? darbe mi zannettiniz? darbeler devri kapanmıştır.(umarım) darbeler ile halka diktatör egemenlik kuranların bugünkülerden farkı yok. 80 faşizmini iyi okumanız gerekir.
ihtilal=halk devrimidir. halk kendi kararlarını vermeye başlayacaktır o zaman. esaretten kurtulacaktır. oy kullandığım zaman da sana yarıyor meraklanma. ama çok sevinme. AKP tek başına iktidar olamaz bu sefer. DYP ve MHP barajı geçecek. ve onların oylarını CHP den kapmayacağı kesin. :yamukgul: birde ihtilale ortaçağ zihniyeti gibi yaklaştın ama AKP nin alt yapısını incelerseniz Emevilerin kalıntısı olan bu partinin Feodla kalıntıların ve ortaçağ zihniyetinin devamı olduğunu anlarsınız.
Darbe meraklısı arkadaşım. Treniniz rotar yaptı. Asıl siz şimdi bizi seyredin. Şu anda rayda olan bizim tren. Raydan çıkmayada hiç niyeti yok. Çabalarınızı çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bu ülkeyi karıştıramicaksınız. Eski kanlı günlere döndüremiceksiniz. Puslu hava dağıldı. Bu havayı tekrar bulandırıp darbe havası oluşturamicaksınız.
Demokrasiyi hukuku insan haklarını tekrar bu ülkeye hakim kılacagız. Akıl sahibi insanlar mücadelelerini demokrasi sınırları içinde verir. Sizin gibi umudunu yitirmiş olanlar gerici sistemlerle bu işi yapma arzusundasınız. Ama nafile…darbe ihtilal değildir. darbe bir kişinin yada kurumun iktidarıdır. siz ihtilal nedir bilmiyorsunuz. ihtilal halk ayaklanmasıdır. Fransız İhtilalini okuyunuz. ihtilalin ne olduğunu anlamanız için iyi bir kaynaktır. :) demokrasi hukuku mu? hani şu insanların sorgusuz sualsiz işkenceye götürüldüğü ve haber alınamadığı, gazetecilerin faili meçhul sorumlularının bulunamadığı, muhalefete baskı yıldırma vs demokrasi hukukundan mı bahsediyorsunuz? evet demokrasi hukuku haklısınız!!!
hiç biri diyen arkadaşlar bari CHP ye verinde biz sevinelim.Şuanda ki Akp iktidarından yine iyi olacağını umut ediyorum.En azından devlet dairelerinde baş örtüsü türban serbest olmaz.AKP nin zamanı doluyor meraklanma. büyük ihtimalle AKP tek baışa iktidar olamaz. sana müjdem var. tahminimce CHP-MHP koalisyonu var gündemde3. AKP en fazla bir seçim daha oturur iktidarda. oda tek başına değil. bana göre ise hepsi aynı halt. AKP, MHP, CHP vs vs vs
demokrat murad 17.03.2007, 17:40 ihtilal ne demektir? darbe mi zannettiniz? darbeler devri kapanmıştır.(umarım) darbeler ile halka diktatör egemenlik kuranların bugünkülerden farkı yok. 80 faşizmini iyi okumanız gerekir.
ihtilal=halk devrimidir. halk kendi kararlarını vermeye başlayacaktır o zaman. esaretten kurtulacaktır. oy kullandığım zaman da sana yarıyor meraklanma. ama çok sevinme. AKP tek başına iktidar olamaz bu sefer. DYP ve MHP barajı geçecek. ve onların oylarını CHP den kapmayacağı kesin. :yamukgul: birde ihtilale ortaçağ zihniyeti gibi yaklaştın ama AKP nin alt yapısını incelerseniz Emevilerin kalıntısı olan bu partinin Feodla kalıntıların ve ortaçağ zihniyetinin devamı olduğunu anlarsınız.
darbe ihtilal değildir. darbe bir kişinin yada kurumun iktidarıdır. siz ihtilal nedir bilmiyorsunuz. ihtilal halk ayaklanmasıdır. Fransız İhtilalini okuyunuz. ihtilalin ne olduğunu anlamanız için iyi bir kaynaktır. :) demokrasi hukuku mu? hani şu insanların sorgusuz sualsiz işkenceye götürüldüğü ve haber alınamadığı, gazetecilerin faili meçhul sorumlularının bulunamadığı, muhalefete baskı yıldırma vs demokrasi hukukundan mı bahsediyorsunuz? evet demokrasi hukuku haklısınız!!!
AKP nin zamanı doluyor meraklanma. büyük ihtimalle AKP tek baışa iktidar olamaz. sana müjdem var. tahminimce CHP-MHP koalisyonu var gündemde3. AKP en fazla bir seçim daha oturur iktidarda. oda tek başına değil. bana göre ise hepsi aynı halt. AKP, MHP, CHP vs vs vs
özürdilerim ihtilal kelimesi bir an bana darbe kelimesi ile çağrışım yaptırdı. pardon. ihtilal konusunda fikirlerimi ve chp mhp koalisyonunun ülkemize getireceklerini sonra açıklıcam.
sevgiyle...
özkanbeydilli 17.03.2007, 18:16 oy kullanan insanlar hesap soruyor mu? lütfen bana hangi zamanda hangi toplumun oy verdikten sonra hesap sorduğunu söylermisiniz? siz hiç hesap sordunuz mu? eylemlere katılıp yürüyüş yaptınız mı? :yamukgul:
evet katıldım ne oldu en azından kendi adıma bi çok eyleme katıldım san şimdi o anlatacak değilim ama sen hattini aşmamaya bak öyle kimseyi tanımadan kendince karar verip kimseyi yargılama
serpil1973 17.03.2007, 19:59 aslında biz kime verirsek verelim oyların kime gittigi belli zaten.ama vermemekte onların işine yaradıgı için ne olursa olsun oy kullanıcam ve chp atıcam.
Serkan_Devrim 17.03.2007, 20:14 evet katıldım ne oldu en azından kendi adıma bi çok eyleme katıldım san şimdi o anlatacak değilim ama sen hattini aşmamaya bak öyle kimseyi tanımadan kendince karar verip kimseyi yargılamaben sadece fikir paylaştım. eğer kırdıysam bağışlayın. :) diğer sorumu yanıtlayabilir misiniz? oy verenler hesap soruyorlar mı?
demokrat murad 17.03.2007, 22:12 ihtilal ne demektir? darbe mi zannettiniz? darbeler devri kapanmıştır.(umarım) darbeler ile halka diktatör egemenlik kuranların bugünkülerden farkı yok. 80 faşizmini iyi okumanız gerekir.
darbe ihtilal değildir. darbe bir kişinin yada kurumun iktidarıdır. siz ihtilal nedir bilmiyorsunuz. ihtilal halk ayaklanmasıdır. Fransız İhtilalini okuyunuz. ihtilalin ne olduğunu anlamanız için iyi bir kaynaktır. :) demokrasi hukuku mu? hani şu insanların sorgusuz sualsiz işkenceye götürüldüğü ve haber alınamadığı, gazetecilerin faili meçhul sorumlularının bulunamadığı, muhalefete baskı yıldırma vs demokrasi hukukundan mı bahsediyorsunuz? evet demokrasi hukuku haklısınız!!!
AKP nin zamanı doluyor meraklanma. büyük ihtimalle AKP tek baışa iktidar olamaz. sana müjdem var. tahminimce CHP-MHP koalisyonu var gündemde3. AKP en fazla bir seçim daha oturur iktidarda. oda tek başına değil. bana göre ise hepsi aynı halt. AKP, MHP, CHP vs vs vsOrtaçağın akpsi yeniçağın chp-mhp koalisyonundan bin kat daha iyidir. Evet chp ye ve mhp ye verilen oylarda mhp yi iktidara getirme olasılığını yükseltir. Mhp iktidara geldiğinde akp yi mumla ararsınızda bulamazsınız. Gerçi siz oy kullanmayacaksınız ama Türkiye de yaşayan diğer insanlar tercihlerini mantıklı bir şekilde kullanmazlarsa beter oluruz beter. Dediğim gibi chp den çok çekinmiyorum ama mhp bakış açısını değiştirmedikçe asla iktidara gelmemeli.
Halkın ihtilali demokrasiye sahip çıkarak, haklarını arayarak, adaletli davranarak, olacaktir. Düzelme aşağıdan yukarı doğru olmalı. Bireyden topluma. Toplumu oluşturan bireyler düzelirse o toplumda düzelir. Devlet dediğiniz şey de ne yazık ki insanlardan oluşur. Imf abd ab şeytan üçgeninde dolaşan bizim yöneticilerimiz bizim seçtiğimiz insanlardır. Siz her ne kadar kaderci bir bakış açısına sahip olsanız bile ben toplumların kaderinin kendi ellerinde olduğuna inanıyorum. burjuva demokrasisinide silmek halkın elindedir.
Oy veren insanlar elbette hesap soracaktır. Sormuştur. Ülkeyi bataklığın içine sürükleyen mhp, anap, dsp,dyp barajın altına gömmüştür. İşte sandıkta hesap sorma. Nerde o eski kafalı liderler? hepsi artık mazi oldu.
Halk hesap sorar hemde iyi sorar…
Siz hesap sorma hakkınızı kullanmıyorsanız biz ne yapalım…
Not: lütfen anapıda dsp yide mhp yide abd gönderdi gibi saflıklarda bulunmayın artık gülünç oluyorsunuz.
demokrat murad 17.03.2007, 23:23 Hangi demokraside, burjuva demokrasisinde mi? Bu ülkede başka demokrasi var da biz mi bilmiyoruz?
sizi takip ediyorum dedim ama yanlış anlamamdan dolayı sizi darbe şakşakçıları ile karıştırdım. öncelikle özür dilerim.
sonra şu gelecek trenlerinizi merak ettim neler yapıyorsunuz? ülke için demokrasi için, bizi burujuva demokrasisinden kurtarmk için, bu düzeni düzeltmek için öğrenmemde bir sakınca var mı? somut adımlar var mı?
halkın ihtilalinden bahsttiniz sizce halkta öyle bir uyanış hissediyormusunuz? veya saklı olan bu potansiyelin yakın zamanda ortaya çıkma şansı varmı?
sevgiler...
demokrat murad 17.03.2007, 23:30 tekrar hakim kılacaksınız öyle mi??yav biz başka bir yerde mi yaşıyoruz yoksa bu topraklar gerçekten gerçek anlamda demokrasiyi hukuku insan haklarını işletti mi??galiba farklı yerlerde yaşıyoruz sayın demokrat..
ne demek istediğini anlamadım? yani cumhuriyet kuruldu kurulalı bu ülkede hiç demokrasi hakim olamdı mı? yoksa ilk başlarda vardıda, sonra kimler gelipte bu burjuva demokrasisini icat etti? açıklamanız mümkünmü?
bolşevik 17.03.2007, 23:31 sizi takip ediyorum dedim ama yanlış anlamamdan dolayı sizi darbe şakşakçıları ile karıştırdım. öncelikle özür dilerim.
sonra şu gelecek trenlerinizi merak ettim neler yapıyorsunuz? ülke için demokrasi için, bizi burujuva demokrasisinden kurtarmk için, bu düzeni düzeltmek için öğrenmemde bir sakınca var mı? somut adımlar var mı?
halkın ihtilalinden bahsttiniz sizce halkta öyle bir uyanış hissediyormusunuz? veya saklı olan bu potansiyelin yakın zamanda ortaya çıkma şansı varmı?
sevgiler...
Önemli değil, diyeceğim ama önemli, çünkü onlarla bir tutulmak bile insanın tüylerini ürpertiyor!
Arkadaşım öyle bir demişsin ki, sanki bu düzende yaşamaya mahkum gibi hissettiriyorsun insana kendini ve dahası sanki memnun gibisin bu düzenden!
Ben kafa/kol, kadın/erkek emeği diye ayrılan ve insan emeği sömüren bu düzende yaşamayı tercih etmedim, bize bu sunuldu.Uyanış dersen bence biraz araştırma yap göreceksin
özkanbeydilli 17.03.2007, 23:34 ben sadece fikir paylaştım. eğer kırdıysam bağışlayın. :) diğer sorumu yanıtlayabilir misiniz? oy verenler hesap soruyorlar mı?
diğerleri sormuyosa beni ilgilendirmez. ben sorarım hesap sormak sadece protesto ve mitinglerle olmaz bi dahaki seçimlerlede olur. bu ne kadar doğru tartışılr tabi. sende haklısın. ilk başta bozuldum tabi ama ikinci mesajda niyeti anladım sert olduysa kusura bakma saygılar...
özkanbeydilli 17.03.2007, 23:39 ben shp ile dsp nin ortak seçime gireceğini duydum başınada sarıgül geçecekmiş yalan olabilir fakat böyle bişey olursa oyum onlara gider öyle bişey yoksa chp ye verecem.ama seçimlere kadar çok şey değişebilir o yüzden bele gör taktiği
demokrat murad 17.03.2007, 23:42 Önemli değil, diyeceğim ama önemli, çünkü onlarla bir tutulmak bile insanın tüylerini ürpertiyor!
Arkadaşım öyle bir demişsin ki, sanki bu düzende yaşamaya mahkum gibi hissettiriyorsun insana kendini ve dahası sanki memnun gibisin bu düzenden!
Ben kafa/kol, kadın/erkek emeği diye ayrılan ve insan emeği sömüren bu düzende yaşamayı tercih etmedim, bize bu sunulmadı. Uyanış dersen bence biraz araştırma yap göreceksin
tekrar kusura bakma.:wink:
bu düzende yaşamaktan ve bu düzeni önce kendimi değitirerek değiştirmeye çalşmaktan başka şansınm yok.
ben seni sordum sen birey olarak kendi çapında ne yapıyorusn yoksa tüm umutların tükendide bir sihirli değneğin bize dokunup düzeltmesini mi bekliyorsun?
Önemli değil, diyeceğim ama önemli, çünkü onlarla bir tutulmak bile insanın tüylerini ürpertiyor!
Arkadaşım öyle bir demişsin ki, sanki bu düzende yaşamaya mahkum gibi hissettiriyorsun insana kendini ve dahası sanki mem |