Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12

canazerbaycan
31.03.2007, 15:41
ne kadar komik iddialar bunlar adamı şoka uğratıyosun simko'nun azerilerle ne işi olur adamın derdi iran hadi oldu diyelim sen bir şahısla nasıl oluyorda koskoca bir halkı suçlayabiliyorsun
kdp ye gelince o kahraman türkmenler kdp kerküke girince kürt saddam gelince arap bayrağı sallıyodu ama bu gün barzani üst kimliğimiz kürdistanlılıktır diyecek kadar demokrat türkmenlere karşıda hiç bir katliam hareketi yok
ben olsam katliam değil ama o ülkücümü ne derler o mahlukatların yalaklığını yapan türkmenlere haddini bildirirdim türk tv ler vermez ama kürtler olmasa türkmenler ırak meclisinde zerre temsil edilemezdi
barzani nesrin bervari adlı türkmen bi kadını kendi listelerinden orak meclisine soktu
sadece görmek istediklerimizi değil birazda gerçekleri görelim

Irak ve Türkmen meselesini bilmeden burada atıp tutma. Aman ne kadar demokrat sevgili Barzaniniz. Barzaninin kendi bölgesinde uyguladığı demokrasiyi Erbil'de binaları basılan Kürdistan İslami Hareketi mensuplarına, Sincarda baskı altında tutulan Irak Yezidiler Birliğine sor. Kendi bölgesinde kendisi dışında hiç bir Kürt hareketinin faaliyetine bile izin vermeyen Barzani'mi demokrat?

Türkmenlerin Irak Meclisinde temsil edilmeleri için Barzani'ye ihtiyaçları yok. Bak öğrenesin diye büyük yazıyorum Irak Meclisi'ndeki Türkmenleri:

Şİİ İTTİFAKINDAN 5 TÜRKMEN MİLLETVEKİLİ[/B][
BUNLARDAN TELAFERLİ TAKİ EL-MEVLA- MUSUL MİLLETVEKİLİ IRAK İSLAM DEVRİMİ KONSEYİ'NİN İKİNCİ ADAMI BEDİR TUGAYLARI KOMUTANI-ABBAS BEYATLI BAĞDAT MİLLETVEKİLİ DAVA PARTİSİNİN ÖNDE GELENLERİNDEN-FEYYAZ TUZCU SELAHADDİN MİLLETVEKİLİ IRAK TÜRKMEN CEPHESİ ESKİ TUZHURMATU İLÇE BAŞKANI SADR GRUBUNUN KONTENJANINDAN SEÇİLDİ.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ 3 MİLLETVEKİLİ
SADETTİN ERGEÇ KERKÜK MİLLETVEKİLİ IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAŞKANI
ITC ayrıca Musul'da Sünni Tewafuq Birliği ile ittifak yaparak iki milletvekilini onların listesinden meclise soktu. Seçimlerden sonra bunlar ITC'ye geçtiler.

ALLAWİ'NİN IRAK ULUSAL LİSTESİNDEN 1 MİLLETVEKİLİSenin o bahsettiğin kadın Türkmen bile değildir. Erbilli yarı Türkmen-yarı Kürt bir Barzani piyonudur. Irak Türkmenlerinin gözünde hiçbir değeri yoktur. Irak Türkmen toplumu Irak Meclisinde yukarıdaki 9 milletvekili ile temsil ediliyorlar.

Ayrıca, Türkmenlere haddini bildirmek gerekir demişsin. Gelin bildirin. Bak Türkiye'ye filan ihtiyaç yok. Bedir Tugayları ve Mehdi Ordusu, Kerkük-Tuz-Taze'deki Şii Türkmenlerin güvenliği için binlerce silahlı milisi bölgede bekletiyor. Ondan sonra görürsünüz kim kime haddini bildirmiş.

sevilenn
31.03.2007, 18:45
http://www.fileupyours.com/files/91059/YaSaR.pps

Arkadaşlar yukardaki slaytı izleyin ve ona göre kararınızı verin.O zaman durumun vahimetini anlarsınız....

ertug001
31.03.2007, 22:56
birleşmiş sol parti...BSP

amor3
02.04.2007, 22:54
http://www.fileupyours.com/files/91059/YaSaR.pps

iyi izleyin ..

bayhosgoru
05.04.2007, 00:03
Emek,barış,özgürlük ve demokrasi için ÖDP.Barajı aşıp aşmayacağı da önemli değil önemli olan doğrunun yanında olmaktır.Doğru yol da soldur,SOSYALİZM'dir.Tüm yoldaşlara selam!

ozgur_dudu
06.04.2007, 19:07
Barajı gecemeyen partıler hakkında yorum yaparken su anektodu aklınızda cıkarmayın.Felsefede Kotunun ıyısı olmaz ben kotunun ıyısıne oy verıyorum dıyede bır tabır olmaz.Kotu kotudur bu o kotulerden daha ıyı demekkotu demek yanı ormadan bır agacı cıkararak bak bu orman demeye benzer. Benım oy verdıgım parının oy potansıyelı 0,6 ve bu sabıttır yanı dalgalanma olmaz.

Cocugun bırı aksam fırtınada sahıle vuran denız yıldızlarını tek tek denıze atıyormus o sırada omuzuna yaslı bır amca dokunarak ne yaptıgını sormus cocuk buyuk bır gururla aksamkı fırtınada sahıle vuran denız yıldızlarını denıze attıgını soylemıs.Adam burası denız yıldızıyla dolu hangısıne yetıseceksın demıs cocuk egılerek bırını daha atmıs bak bu yasadı demıs.

Oy verecekler bılerek versın oy oranı ne olursa olsun.Iyı gunler.

ForZaSLaN
07.04.2007, 20:00
MHP 24 oy iLginc. :pinch:
Kahrolsun Faşizm.

amor3
08.04.2007, 00:19
canlar kullanmadığımız oylar ve şuanda chp'ye verilmicekler oylar akp yobazlarının 5 sene daha yönetmesini sağlıcak.lütfen birlik olalım:((

orontes
08.04.2007, 19:43
chp gelip bizi utandıracağına akp gelsin daha iyi...

orontes
08.04.2007, 19:43
espriydi... ama yok farkları... bunda ciddiyim...

Westside
08.04.2007, 20:39
yani farkları yok ama akp gelmesin yine de:)

bayhosgoru
08.04.2007, 22:55
canlar kullanmadığımız oylar ve şuanda chp'ye verilmicekler oylar akp yobazlarının 5 sene daha yönetmesini sağlıcak.lütfen birlik olalım:((
CHP'ye verilen her oy da seçimlerden sonra kurulacak CHP-MHP koalisyonuna yani bir anlamda MHP'ye(faşizme) verilmiş olacak.Evet birlik olalım ama sağla,faşistlerle değil.Solda birlik kuruluyor;DSP,SHP,ÖDP gibi partiler birlikte girecekler seçimlere.Alevilerin adresi sol birliktir.

amor3
09.04.2007, 01:28
chp mhp'le koalisyon yapacağını mı söyledi,ben mi kaçırdım ?

niye koalisyon olsun bizler oyumuzu verirsek tek başına iktidara gelicek niye böyle düşünmüyorsunuz?

nasıl olsa %30 oy alan iktidar oluyor

esmeray27
09.04.2007, 01:37
Merhaba Canlar,
Forumumuzdaki oylama sonucu belli bir kesimi yansıtıyor sonuçta, ama esas olan genel halkın eğilimini görerek yaklaşmakdır olaya. Örnek olması açısından şuan internet in en hareketli Seçim oylamasında Sp, Akp ve Chp ilk üç sırayı paylaşıyor. Hatta Sp açık ara önde, açıkça bir mezhep tarikat partisi 2007 yılında bir ankette önde olabiliyor. Bu arada orda bizdeki kadar boş oy da yok, demekki sadece biz de boş oylar çoğunlukta... www.halkoyu.net 'te oyları görebilir oy kullanabilirsiniz.

şimdi bu ankete göre sp açık ara önde görünüyor öylemi,gerçekten sende öyle olduğunu düşünüyomusun bunu merak ettim saygılarımla

amor3
09.04.2007, 01:43
http://www.pollemik.com/secim_anketi_gecis.asp?mid=1798

burda da anket var

mysiyaset.com da anket var,

netdeki anketlerle olmaz bu iş en iyi anket sandıktır.akpyi sandığa gömücez inşallah

isyan_atesi4268
09.04.2007, 21:04
CHP ye oyum.

ONU®
10.04.2007, 00:15
MHP ve AKP diyen arkadaşları merak ettim.

Çıksınlar bakalım ortaya.

spartacus
10.04.2007, 02:24
Sınanmış partilere ümit bağlanılması garip değil mi? Görünen köy kılavuz istemez. Bu CHP'nin halka hizmet edeceği falan yok. Emperyalizme, faşizme ve feodalizme hizmet edecektir. Zam, zulüm, enflasyon ve emperyalizme bağımlılık CHP'yle de devam edecektir. Sonra anti demokratik faşist 81 anayasasına sadık kalacaktır. Böylesi bir cesetten ümit beklemek hayalcilik değil midir?

Düzen partilerine oy yok!

amor3
10.04.2007, 02:31
CHP 45 senedir iktidar olamadı hangi cesetten bahsediyorsunuz? Faşistlikmiş o zaman CHP kadrolarında çokca bulunan alevilerede faşist diyorsunuz.neyse sizinle polemiğe girmicem diğer akp,saadet ve türevleri vs partiler koyun gibi gütsünler bizi

Okan22
10.04.2007, 03:10
chp nin emperyalizm e uşaklık ettiği kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği bariz ortadadır benim oyum yine chp ye olacaktırfakat benim bahsetmek istediğim başka bir konu şu an 245 kişi hiçbiri demiş oylamada eğer oy kullanmazsak demokrasinin ne anlamı kaldı ki ben bu 245 kişi ye diyorumki yıllardır bu memlekette kardeşçe yaşamak için mücadele veren biz sizin kardeşiniziz diyen bi halk var kürt halkı ve bu halk siyasette de her yerde olduğu gibi dışlandı ve mecliste gurup oluşturmasına izin verilmedi gelin dtp yi meclise sokalım kürt halkı da siyasi haklarına kavuşsun zaten beğenmezseniz partiyi meclisten uzaklaştırmakta sizin elinizde ama kürt halkının ülkeyi bölmek yada türkiyeyi işgal gibi düşüncesi yok istediği sadece kardeşçe yaşamak gelin onlara da hak tanıyalım!!!

canazerbaycan
10.04.2007, 10:18
chp nin emperyalizm e uşaklık ettiği kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği bariz ortadadır benim oyum yine chp ye olacaktırfakat benim bahsetmek istediğim başka bir konu şu an 245 kişi hiçbiri demiş oylamada eğer oy kullanmazsak demokrasinin ne anlamı kaldı ki ben bu 245 kişi ye diyorumki yıllardır bu memlekette kardeşçe yaşamak için mücadele veren biz sizin kardeşiniziz diyen bi halk var kürt halkı ve bu halk siyasette de her yerde olduğu gibi dışlandı ve mecliste gurup oluşturmasına izin verilmedi gelin dtp yi meclise sokalım kürt halkı da siyasi haklarına kavuşsun zaten beğenmezseniz partiyi meclisten uzaklaştırmakta sizin elinizde ama kürt halkının ülkeyi bölmek yada türkiyeyi işgal gibi düşüncesi yok istediği sadece kardeşçe yaşamak gelin onlara da hak tanıyalım!!!

AKP ve CHP'nin bölge milletvekilleri ne? Uzaylı mı? Ayrıca Barzani tezkere öncesi benim TBMM'de 70 milletvekilim var dedi? Bu lafı kimler için söyledi acaba?

orontes
10.04.2007, 10:50
AKP ve CHP'nin bölge milletvekilleri ne? Uzaylı mı? Ayrıca Barzani tezkere öncesi benim TBMM'de 70 milletvekilim var dedi? Bu lafı kimler için söyledi acaba?

sen git İran'ı böl, İran'ı işgal et. Soydaşlarını savun. Türkiye'de Kerkük'e girsin soydaşlarını savunsun. Kıbrıs'a girin soydaşlarınızı savunun. Yunanistan'da Bulgaristan'da soydaşlarınızın haklarını savunun. Avrupa'da yaşayan soydaşlarınızın haklarını savunun. Ama Kürtlere gelince içinizde dev yalımlı ateşler yanmaya başlasın tutuşsun dört yanınız. Bu nedir böyle ya? Barzani bilmem ne demiş? Sen BArzani ile mi yaşıyorsun? Sana ne BArzani'nin ne dediğinden...

Adriyatik'ten Çin Seddi'ne diyor sizin ağababalarınız. Hele bir de BUDUNCULARINIZ var ki DÜNYA TÜRK OLSUN diye dört bir yana yazılar yazdılar. Kürtleri sürelim asalım keselim kebap lahmacun yemeyelim diye döktürdüler, Aleviler şehir dokusunu bozuyor hepsini köylerine yollayalım dediler ve resmen bölücülük yaptılar TEK BİR KOVUŞTURMA AÇILMADI HAKLARINDA...

HRANT DİNK suikasti sonrasında sizinkiler beyaz bereler giyip HEPİMİZ OGÜN SAMASTIZ HEPİMİZ TÜRKÜZ diye slogan attılar orada burada. TEK bir kovuşturma yok.

Ama Diyarbakır'da Kürtçe insan hakları sloganları yazan kamu görevlileri kovuşturma yiyir, çocuğuna Kürtçe isimler koymak suç hapse bile giren var. Sırrı Sakık bir mitingde XERHATİN dediği için hakkında dava açıldı. Ne konuşuyorsunuz böyle ya...

Birazcık insan olun bu ne düşmanlık ya.

Barzani bilmem ne demişmiş. Senin milliyetçilerin Sovyetlere karşı 84 yıldır kullanılıyor batı emperyalizmi tarafından. Bunu inkar etme ALLAH ÇARPAR.

Yıllarca GLADİO'nun tetikçiliğini yaptınız. Gittiniz Ortaasya Türk cumhuriyetlerinde ABD yanlısı darbe girişimlerinde bulundunuz. Tüm emperyalist uşağı katiller sizlerin arasından çıktı.

Barzani'ymiş. Sen önce bunların özelelştirisin yap arkadaş. Bu kadar aymazlığa pes doğrusu. Gözlerinizi kin-düşmanlık bürümüş.

Kürtler bir kafayı kırsa, hümanistliği bıraksa ülke cehennem yerine döner. Mevcut savaş süreci Kürt illerinde yaşanıyor burada henüz birşey yok. Siz savaş görmemişsiniz. Bedeli ödeyen yine Kürtler... Kürtler korkusuz insanlardır, cesurdurlar. Şiddetin, kanın, savaşın, katliamların gölgesinde kalmak nedir bilir misin sen?

Sen git BARZANİ ŞUNU DEDİ BUNU DEDİ...

Ya der ya da demez bu neyi belirliyor neyi ispat ediyor?

Uyduruk analizlerinize bir de gerçeklik imajı vererek kendinizi aklamaya çalışmayın.

Milliyetçi-ırkçı-dinci gericilik, her dönem emperyalizmin ve faşizmin yanında, işçilere, köylülere, emekçilere, Kürt ve Alevi halkının taleplerine kurşun sıkmıştır.

El birliğiyle ülkede muhalif gücü tükettiniz... Öldürdünüz, vurdunuz, kırdınız, katlettiniz, işkencelerden fail-i meçhullerden geçirdiniz. Hepsini de vatan-millet-sakarya edebiyatı ile yaptınız.

Arkadaşım, Kral TV'de yayınlanan Z RAPORU Programında açıklandı... Kuzey Irak'taki ihalelerin yüzde doksandan fazlası Türkiyelilerin elinde. Özellikle de Türk Ordusu'nun OYAK Holdingin elinde.

Hiçbir batılı şirket, Türkiyelilerle işbirliği yapmadan orada iş yapamıyor.

25 milyar dolarlık yatırımdan bahsediyorlar.

Yok Kerkük'e gireriz yok bilmem ne...

Bunlar iç politika malzemesi.

Barzani demiş kilerle bu iş yürümez.

Kapı komşunun çektiği acıları, onun evine düşen yangını yüreğinde hissetmiyorsan insanlığını sorgulamalısın.

Kürtlerin evi yanarken, yüreği yanarken Türklere güzel şeyler olacağını sakın bekleme. Bir yerde acı-kan-gözyaşı varsa o bulaşıcıdır.

Yıllardır ekonomik-sosyal-siyasal olarak çökmüş vaziyette yaşıyoruz.

Tavır koyacak örgütlülüğümüz kalmadı.

Sendikacılığı da bitirdiniz ya bravo size. Milliyetçi dinci sendikalar var bu ülkede. Güler misin ağlar mısın...

Sınıf mücadelesi veren bir kurumun ideolojisi Marksizmdir. Tüm dünyada böyledir bu ama sadece Türkiye'de ırkçı-dinci sendikalar var.

Her tarafı ele geçirdiniz daha söyleniyorsunuz kardeşim ya.

Barzaniymiş şunu demişmiş bunu demişmiş...

Bunlarla mı üreteceksiniz politikanızı.

Sana ne... Sen kendi ülkende kendi insanlarınla çöz problemlerini. Dışarıdan birilerinin ne söylediği seni neden bu kadar alakadar ediyor?

Ha, sen İranlı Azerilere hak istiyorsun, Iraklı Kürtlere gelince BÖLÜCÜLER HAİNLER diyerek Irak'ın bütünlüğünü savunuyorsun ve burada bir çelişki de olmuyor değil mi?

İran'daki Azeri ayrılıkçıları kim destekliyor? Babamın oğlu mu ABD'mi?

Anladım sizin derdinizi... ABD Kürtleri merkeze alan bir politika izlediği için karşısınız ABD'ye. Yoksa Türkleri alsaydı TARİHSEL İTTİFAKIMIZ STRATEJİK ORTAĞIMIZ falan diyecektiniz değil mi?

Bizler anti-emperyalistiz. Kürtler de anti-emperyalisttir.

Ama bizler aynı zamanda anti-faşistiz genç.

Kürtleri emperyalizmin kucağına defalarca attınız ama Kürtler, ümmetçilikleri nedeniyle hep müslüman Türk kardeşlerinin yanında yer aldılar.

Kürtler İslam'ın üvey çocuklarıdır. Sahipsizdirler. Onların en büyük yanılgısı da işte bu olmuştur. Ümmetçilik.

Ulusal bilinçleri gelişmemiştir. Feodal yapı sistemin Kürtlerin ümmetçi özelliğini kullanması nedeniyle ağırlığını korumuştur Kürt bölgelerinde.

Kürtler bu ülkeyi kurarken canla başla savaştılar...

BU ÜLKEYİ KURARKEN OMUZ OMUZA VERDİĞİMİZ BİR HALKIN DİLİ-KÜLTÜRÜ-KİMLİĞİ YASAK BU TOPRAKLARDA

AMA BİZE KARŞI SAVAŞAN ÜLKEMİZİ İŞGAL EDENLERİN DİLLERİ ÜNİVERSİTELERDE OKUTULUYOR....

Ayıp be kardeşim. Bu gerçeklikleri gör bir önce insanlık namına. Lütfen.

Şimdi laf salatası yapıp KÜRTLERİN DİLİ YASAK DEĞİL deme sinirlenirim valla.

84 yıldır ülkede devletin çıkardığı tek bir Kürtçe gazete, dergi var mı?

Anadillerinde eğitim alabiliyorlar mı?

Üniversitelerde Kürtçe okutuluyor mu?

Kendi tarihlerini, dillerini, kültürlerini araştırabilecekleri akademik kurumları var mı?

Kürt kimlikleriyle kendilerini ifade edebilecekleri siyasal-demokratik bir platform var mı?

Yok...

Hiçbiri yok...

Yok...
BARZANİ DEMİŞMİŞ KİYMİŞ...

HADİ ORDAN...

UCUZ MİLLİYETÇİLER SİZİ....

EfTeLYaNuR
10.04.2007, 11:01
"Türkiye, çok tehlikeli bir asayiş kaybı tablosunun içinden geçmektedir" boş kullandığınız her oy bu asayiş kaybı tablosunda sizinde katkılarına yol açıcaktır... Durum sandığınızdanda daha ciddi renkler içermektedir ..

Saygılarımla..

orontes
10.04.2007, 11:13
oy kullanma oranlarının en yüksek olduğu dönemlerde asayiş nasıldı ki? sivas katliamı olduğunda oy kullanma oranlarını bi araştıralım bakalım o katliama ses çıkarmayan dyp-shp koalisyonu yüzde kaç oy almış?

Kartopu86
10.04.2007, 12:39
CHP'nin halka hizmet edeceği felan yok diyenlere sorarım hangi parti halka çok iyi hizmet etmişki..Amaç sağa karşı üstün olmaksa birlik olunmalıdır.Bir arkadaşımla bu konuda konuşurken kendisi Tayibi sevmemesine ragmen sırf sol muhalefet olmasın diye Tayibe vereceğini belirtmişti. Geçen aylarda Chp üyesinin meclise sunduğu cem evleri için devletin bütçe ayrılması tasarısı sağın muhafeleti ile red edilmişti...Mecliste üyemiz çok olsaydı bunlar olmayacakti işte...Bu yönden bir bakın ve birlik olalım lütfen içimizde gruplaşmalar olduğu sürece sesimizi duyuramayız..Hep CHP suçlu diyoruz ama unutmayalim ki birleşik onu başa getiremediysek bu hepimizin suçudur.

orontes
10.04.2007, 13:06
madem halka hizmet etmemiş neden çürük kokuşmuş düzen partileri arasından seçim yapmak zorunda kalalım ki?

kedi .oku mu yiyelim fare .oku mu? tartışma buna dönmüş.

sonuçta hepsi .ok...

orontes
10.04.2007, 13:08
Aleviler bütçeden pay may istemiyor cem evleri için. diyanet denen kurumun kapatılmasını sitiyor.

chp'nin aklına 84 yıl sonra mı geldi Aleviler...

Ulan ne aymazsınız ya. Sanki ülke dün kuruldu. Alevilerde 6 aydır var bu ülkede.

Ayıptır yaptığınız... Haksızlıktır. Çocuk mu kandırıyorsunuz...

Tasarı sunmuşmuş da sağcılar reddetmiş...

Şimdiye kadar hangi süreçte Alevilerin yanında olmuş CHP...

İhale dağıtıcısı hırsızların kodamanların başına üşüştüğü faşist zihniyetli bir partidir CHP...

orontes
10.04.2007, 13:11
mecliste üyeniz çok olsaydı öyle mi?

Aleviler, canlarıyla kanlarıyla mücadele ederek kazandılar haklarını...

Meclise girerek değil.

İlle mecliste çoğunluk mu olmak gerekiyor halkın meselelerine eğilmek için...

Eğitim-Sen i kuran kamu emekçilerinin verdiği mücadeleyi bir araştır bakalım nasıl memuruna kapıkulu muamelesi yapan ve sendikalaşmayı yasaklayan bir devlet örgütlenmesinin duvarlarını aşmış kamu emekçileri...

mecliste çoğunluk olsanız ne olacak olmasanız ne olacak?

şimdiye kadar ne verdinizi ki bundan sonra ne vaad ediyorsunuz?

chp gelsin de ne olursa olsun öyle mi?

kolaycılar sizi...

orontes
10.04.2007, 13:13
CHP 45 senedir iktidar olamadı hangi cesetten bahsediyorsunuz? Faşistlikmiş o zaman CHP kadrolarında çokca bulunan alevilerede faşist diyorsunuz.neyse sizinle polemiğe girmicem diğer akp,saadet ve türevleri vs partiler koyun gibi gütsünler bizi

ya bırakın allahaşkına

üfürükten teyyare selam söyle o yare...

akp den korkup faşist chp'ye sığınma devri çoktan geçti.

yıllarca Alevileri oy deposu olarak gördünüz, gericiliğe karşı kalkan olarak kullandınız ve başlarına gelen tüm musibetlerde Alevileri yalnız bıraktınız...

Katliamlara destek oldunuz hesap sormadınız...

İktidar olmayın canım olsanız ihale yolsuzluklarıyla sürdüreceksiniz deminizi...

sizin derdiniz akp yemesin chp yesin...

bizim derdimiz ise
ne şeriat ne darbe...
tam bağımsız demokratik türkiye...

Kartopu86
10.04.2007, 13:14
Ne demek istediğimi anlamadıktan sonra bir daha anlatmamın anlamı olmaz...Sağ karşı üstün olmak istemiyorsanız siz bilirsiniz..Ne alaka Akp yemesin Chp yesin olayı nerelere çektiniz anlamıyorum aklımın ucuna bile gelmemişti..Benim amacım ezilen sol artık ezilmesin sesini çıkartsın bir olsun hür olsundu..

Kartopu86
10.04.2007, 13:20
Hiç kuşkusuz benimde istediğim demokrat bağımsız laik bir Türkiye..Bunuda ancak bir olarak gerçekleştireceğimizi savunuyorum

orontes
10.04.2007, 13:47
Ne demek istediğimi anlamadıktan sonra bir daha anlatmamın anlamı olmaz...Sağ karşı üstün olmak istemiyorsanız siz bilirsiniz..Ne alaka Akp yemesin Chp yesin olayı nerelere çektiniz anlamıyorum aklımın ucuna bile gelmemişti..Benim amacım ezilen sol artık ezilmesin sesini çıkartsın bir olsun hür olsundu..

sol chp ile mi ezilmeyecek?

iyi niyetlerinizi gömün bir yerlere...

chp nin yemekten başka bir politikası mı var?

muhalefet bile yapamıyor...

beni meclise sokmazsanız hadep ile ittifak yaparım diye tehditler savuran oportünist ikiyüzlülerden sola, ezilenlere ne gelmiş ki bundan sonra ne gelsin?

Kürt düşmanları, Alevi düşmanları, Türk-sünni-hanifi olmayan tüm farklılıklara düşman bir zihniyetin toplandığı alandır chp...

chp iktidar ortağı iken olmadı mı katliamlar, provakasyonlar, kıyımlar...

ülkede en fazla insan hakları ihlallerinin olduğu en fazla işkence ve gözaltında ölüm olaylarının yaşandığı süreçlerdir chp ve sosyal demokrasinin iktidar ortağı olduğu zamanlar...

haberiniz yok kuru iyi niyetlerle günü kurtarmaya çalışıyorsunuz...

iyi niyetinizie saygılıyım ama adres gösterdiğiniz yer yanlış...

o yol cehenneme çıkıyor... halklar arasındaki düşmanlığa ve boğazlaşmaya...

biz barış istiyoruz...

demokrasi ve özgürlük istiyoruz...

darbe değil...

KızılBant
10.04.2007, 17:22
Türkiyede laiklik yok. Türkiye Burjuvazi ile yönetilen bir oligarşidir oligarşinin temel savunucuları Asker-Bürokrat-Derin devlet dediğimiz kesimdir.

Parlemento ile sistem değişmez ancak ufak değişiklikler yapılır. Ülkeyi meclis değil Oligarşi yönetiyor. Ancak ginede oy vermemek doğru değil. Oy vermemek ancak seçimlere %20 civarı katılım yaratacak düzeyde olursa etkili olur. Oy verelim ancak muhalif, veya demokrat kesimlere oy verelim.

amor3
10.04.2007, 18:22
orontes chp salya sümük saldırmakla eline ne geçiyor? bence tkp -ödp her ne haltsalar bu düşünceli insanlarla ömrü billah hükümeti bırakın meclise bile giremezler haberiniz olsun!

Vapurmania
10.04.2007, 20:05
orontes chp salya sümük saldırmakla eline ne geçiyor? bence tkp -ödp her ne haltsalar bu düşünceli insanlarla ömrü billah hükümeti bırakın meclise bile giremezler haberiniz olsun!

CHP meclisde ne yapıyor onu ortaya koy

Çankayaya fıtıkla çıkılmaz gibi saçma çocuk muhalefeti yapıyor.

Levent66
10.04.2007, 20:33
sahsen dspye verirdim ama chpde olabilir. ama akpye kim oy veriyorsa onun aleviliginden süphe ederim.

dehap = kürt milliyeticileri ve atatürk düsmanlari

mhp = türk milliyetcileri ve kürt düsmanlari

amor3
10.04.2007, 21:37
CHP meclisde ne yapıyor onu ortaya koy

Çankayaya fıtıkla çıkılmaz gibi saçma çocuk muhalefeti yapıyor.

CHP çalışıyor ama akp çoğunluğu oldu için hiçbirşeye izin vermiyor.Ama en keskinlerinden birini söylim 1 Mart Teskeresi.65 bin amerikan conisi uçağıyla,silahıyla,topuyla gelecekti güneydoğuyu işgal edecekti.CHP müthiş bir duruş sergiledi 1 milletvekili gelmese o teskere geçicekti ve felaket olacaktı.ülkeyide 30 milyar dolar bir zarardan da kurtarmıştır CHP bu böyle biline!

canazerbaycan
10.04.2007, 21:53
sen git İran'ı böl, İran'ı işgal et. Soydaşlarını savun. Türkiye'de Kerkük'e girsin soydaşlarını savunsun. Kıbrıs'a girin soydaşlarınızı savunun. Yunanistan'da Bulgaristan'da soydaşlarınızın haklarını savunun. Avrupa'da yaşayan soydaşlarınızın haklarını savunun. Ama Kürtlere gelince içinizde dev yalımlı ateşler yanmaya başlasın tutuşsun dört yanınız. Bu nedir böyle ya? Barzani bilmem ne demiş? Sen BArzani ile mi yaşıyorsun? Sana ne BArzani'nin ne dediğinden...

Adriyatik'ten Çin Seddi'ne diyor sizin ağababalarınız. Hele bir de BUDUNCULARINIZ var ki DÜNYA TÜRK OLSUN diye dört bir yana yazılar yazdılar. Kürtleri sürelim asalım keselim kebap lahmacun yemeyelim diye döktürdüler, Aleviler şehir dokusunu bozuyor hepsini köylerine yollayalım dediler ve resmen bölücülük yaptılar TEK BİR KOVUŞTURMA AÇILMADI HAKLARINDA...

HRANT DİNK suikasti sonrasında sizinkiler beyaz bereler giyip HEPİMİZ OGÜN SAMASTIZ HEPİMİZ TÜRKÜZ diye slogan attılar orada burada. TEK bir kovuşturma yok.

Ama Diyarbakır'da Kürtçe insan hakları sloganları yazan kamu görevlileri kovuşturma yiyir, çocuğuna Kürtçe isimler koymak suç hapse bile giren var. Sırrı Sakık bir mitingde XERHATİN dediği için hakkında dava açıldı. Ne konuşuyorsunuz böyle ya...

Barzani bilmem ne demişmiş. Senin milliyetçilerin Sovyetlere karşı 84 yıldır kullanılıyor batı emperyalizmi tarafından. Bunu inkar etme ALLAH ÇARPAR.

Yıllarca GLADİO'nun tetikçiliğini yaptınız. Gittiniz Ortaasya Türk cumhuriyetlerinde ABD yanlısı darbe girişimlerinde bulundunuz. Tüm emperyalist uşağı katiller sizlerin arasından çıktı.

Barzani'ymiş. Sen önce bunların özelelştirisin yap arkadaş. Bu kadar aymazlığa pes doğrusu. Gözlerinizi kin-düşmanlık bürümüş.

Kürtler bir kafayı kırsa, hümanistliği bıraksa ülke cehennem yerine döner. Mevcut savaş süreci Kürt illerinde yaşanıyor burada henüz birşey yok. Siz savaş görmemişsiniz. Bedeli ödeyen yine Kürtler... Kürtler korkusuz insanlardır, cesurdurlar. Şiddetin, kanın, savaşın, katliamların gölgesinde kalmak nedir bilir misin sen?

Uyduruk analizlerinize bir de gerçeklik imajı vererek kendinizi aklamaya çalışmayın.

Milliyetçi-ırkçı-dinci gericilik, her dönem emperyalizmin ve faşizmin yanında, işçilere, köylülere, emekçilere, Kürt ve Alevi halkının taleplerine kurşun sıkmıştır.

El birliğiyle ülkede muhalif gücü tükettiniz... Öldürdünüz, vurdunuz, kırdınız, katlettiniz, işkencelerden fail-i meçhullerden geçirdiniz. Hepsini de vatan-millet-sakarya edebiyatı ile yaptınız.

Arkadaşım, Kral TV'de yayınlanan Z RAPORU Programında açıklandı... Kuzey Irak'taki ihalelerin yüzde doksandan fazlası Türkiyelilerin elinde. Özellikle de Türk Ordusu'nun OYAK Holdingin elinde.

Kapı komşunun çektiği acıları, onun evine düşen yangını yüreğinde hissetmiyorsan insanlığını sorgulamalısın.

Kürtlerin evi yanarken, yüreği yanarken Türklere güzel şeyler olacağını sakın bekleme. Bir yerde acı-kan-gözyaşı varsa o bulaşıcıdır.

Sendikacılığı da bitirdiniz ya bravo size. Milliyetçi dinci sendikalar var bu ülkede. Güler misin ağlar mısın...

Sınıf mücadelesi veren bir kurumun ideolojisi Marksizmdir. Tüm dünyada böyledir bu ama sadece Türkiye'de ırkçı-dinci sendikalar var.

Sana ne... Sen kendi ülkende kendi insanlarınla çöz problemlerini. Dışarıdan birilerinin ne söylediği seni neden bu kadar alakadar ediyor?

Ha, sen İranlı Azerilere hak istiyorsun, Iraklı Kürtlere gelince BÖLÜCÜLER HAİNLER diyerek Irak'ın bütünlüğünü savunuyorsun ve burada bir çelişki de olmuyor değil mi?

Anladım sizin derdinizi... ABD Kürtleri merkeze alan bir politika izlediği için karşısınız ABD'ye. Yoksa Türkleri alsaydı TARİHSEL İTTİFAKIMIZ STRATEJİK ORTAĞIMIZ falan diyecektiniz değil mi?

Kürtleri emperyalizmin kucağına defalarca attınız ama Kürtler, ümmetçilikleri nedeniyle hep müslüman Türk kardeşlerinin yanında yer aldılar.

Kürtler İslam'ın üvey çocuklarıdır. Sahipsizdirler. Onların en büyük yanılgısı da işte bu olmuştur. Ümmetçilik.

Ulusal bilinçleri gelişmemiştir. Feodal yapı sistemin Kürtlerin ümmetçi özelliğini kullanması nedeniyle ağırlığını korumuştur Kürt bölgelerinde.

BU ÜLKEYİ KURARKEN OMUZ OMUZA VERDİĞİMİZ BİR HALKIN DİLİ-KÜLTÜRÜ-KİMLİĞİ YASAK BU TOPRAKLARDA

AMA BİZE KARŞI SAVAŞAN ÜLKEMİZİ İŞGAL EDENLERİN DİLLERİ ÜNİVERSİTELERDE OKUTULUYOR....

Kendi tarihlerini, dillerini, kültürlerini araştırabilecekleri akademik kurumları var mı?

Kürt kimlikleriyle kendilerini ifade edebilecekleri siyasal-demokratik bir platform var mı?

Yok...

Hiçbiri yok...

Yok...

HADİ ORDAN...

Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türklere iyi kinini kusmuşsun. Devam edin siz bu yolda. Böyle yaptıkça Alevi vatandaşlarımız Sosyalizm perdesi altında yapılan Kürtçülüğü çok iyi kavrıyorlar. Sen Barzani'yi savunmaya devam et. Bu tür yazılarınıza devam edin lütfen de Alevi kardeşlerimiz Yemliha uykusundan uyansın. Ayrıca cevap vermeyeceğim.

Not : Bu arada ben genç filan da değilim.

orontes
10.04.2007, 21:54
CHP çalışıyor ama akp çoğunluğu oldu için hiçbirşeye izin vermiyor.Ama en keskinlerinden birini söylim 1 Mart Teskeresi.65 bin amerikan conisi uçağıyla,silahıyla,topuyla gelecekti güneydoğuyu işgal edecekti.CHP müthiş bir duruş sergiledi 1 milletvekili gelmese o teskere geçicekti ve felaket olacaktı.ülkeyide 30 milyar dolar bir zarardan da kurtarmıştır CHP bu böyle biline!

Amerika'nın Türkiye üzerinden Irak'a girme planı asla olmadı.

Ordularını en başından Irak'ın güneyinde konuşlandırmıştı.

Bu büyük bir planın parçasıydı.

Türkiyede milliyetçi dalgayı yükseltmek ve Kürtleri ötekileştirerek ABD'nin yanına çekmek...

CHP emperyalizmin kendisine verdiği görevi iyi bir şekilde yerine getirmiştir.

İyi bizi 30 milyar dolar zarardan kurtardı diye sevinelim...

Yanılmıyorsam AKP iktidara geldiğinde toplam borç stokumuz 130 milyar dolar idi şimdi 400 milyar doları geçti...

80 yılda 130 milyar dolar olan borç sadece 4 yılda üç katına çıkmış...

CHP nerdeymiş o zaman...

Özelleştirmeler olurken, vatan yağmalanırken satılırken CHP neredeymiş...

Ya allahaşkına bırakın ya.

Kırıntılarla avutmaya kandırmaya çalıştığınız yeter bizleri...

CHP azınlıkmış da bilmem neymiş...

İlle yüzde yüz oy alması mı gerekiyor birşeyler yapması için?

Alamayacak... Alamaz... Politikası yok, felsefesi yok, ilkeleri yok...

Ne vaadediyor CHP?

Hiç...

ŞERİATÇILAR GELİYOR HA AMAN KAÇIN SAKLANIN diyor...

Korkutarak politika yapıyor...

Başka birşey yok...

Üretmiyor...

Bizler de saf saf korkup bu üçkağıtçılara oy veriyoruz...

Tayyip'i Siirtten kim soktu meclise?

CHP değil mi?

Gizli hesapları yok sayıyorsunuz...

can sezer
10.04.2007, 21:57
atatürk ün hatrına herzaman CHP ..

akp ye oy veren alevi varsa kalksın gitsin bu siteden yaavv adamı hasta etmesinler 31 oy nerden cıktı..
alevileri dışlayan partiye aklı başında olan alevi oy vermez!!!

canazerbaycan
10.04.2007, 21:58
Amerika'nın Türkiye üzerinden Irak'a girme planı asla olmadı.

Ordularını en başından Irak'ın güneyinde konuşlandırmıştı.

Bu büyük bir planın parçasıydı.

Türkiyede milliyetçi dalgayı yükseltmek ve Kürtleri ötekileştirerek ABD'nin yanına çekmek...

CHP emperyalizmin kendisine verdiği görevi iyi bir şekilde yerine getirmiştir.

İyi bizi 30 milyar dolar zarardan kurtardı diye sevinelim...

Yanılmıyorsam AKP iktidara geldiğinde toplam borç stokumuz 130 milyar dolar idi şimdi 400 milyar doları geçti...

80 yılda 130 milyar dolar olan borç sadece 4 yılda üç katına çıkmış...

CHP nerdeymiş o zaman...

Özelleştirmeler olurken, vatan yağmalanırken satılırken CHP neredeymiş...

Ya allahaşkına bırakın ya.

Kırıntılarla avutmaya kandırmaya çalıştığınız yeter bizleri...

CHP azınlıkmış da bilmem neymiş...

İlle yüzde yüz oy alması mı gerekiyor birşeyler yapması için?

Alamayacak... Alamaz... Politikası yok, felsefesi yok, ilkeleri yok...

Ne vaadediyor CHP?

Hiç...

ŞERİATÇILAR GELİYOR HA AMAN KAÇIN SAKLANIN diyor...

Korkutarak politika yapıyor...

Başka birşey yok...

Üretmiyor...

Bizler de saf saf korkup bu üçkağıtçılara oy veriyoruz...

Tayyip'i Siirtten kim soktu meclise?

CHP değil mi?

Gizli hesapları yok sayıyorsunuz...

CHP'den neden nefret ettiğinizi açıklayayım. CHP Barzanicilere, Kürtçülere ve PKK'ya prim vermiyor ondan. Kısaca bu kadar. Merak etme arkadaşım. Arkanıza aldığınız AKP'nin devri bitiyor. Seçimlerden sonra neler olacak görün bakalım. Sayın Barzani böyle atıp tutabilecek mi, Leyla Zana Keko Mesutla Mam Celale selam yollayabilecek mi?

orontes
10.04.2007, 21:58
Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türklere iyi kinini kusmuşsun. Devam edin siz bu yolda. Böyle yaptıkça Alevi vatandaşlarımız Sosyalizm perdesi altında yapılan Kürtçülüğü çok iyi kavrıyorlar. Sen Barzani'yi savunmaya devam et. Bu tür yazılarınıza devam edin lütfen de Alevi kardeşlerimiz Yemliha uykusundan uyansın. Ayrıca cevap vermeyeceğim.

Kin ve öfke kustuğum cümleleri keşke kırmızı harflerle belirginleştirseydiniz de ben de görseydim...

Kin duyduğum şey, ikiyüzlü bencillik...

Hak sadece size verilmeyince tepki koyuyorsunuz ama sizlerin dışındakilerin haklarına zerre ilgi duymuyorsunuz...

Barzani savunan tek bir cümlem bile yok...

Barzani demişmiş ile başlayıp öyle bitirdim...

Kapı komşunu ev arkadaşını Barzaninin söylemlerine göre mi değerlendireceksin?

Sen tanıyamadın mı kardeşleşemedin mi hala ev arkadaşlarınla...

Demek ki yok... Kardeşlik gibi bir derdin yok....

orontes
10.04.2007, 22:01
genç kavramını sözün gelişi kullanmıştım...

aykudgöksun
10.04.2007, 23:11
CHP'den neden nefret ettiğinizi açıklayayım. CHP Barzanicilere, Kürtçülere ve PKK'ya prim vermiyor ondan. Kısaca bu kadar. Merak etme arkadaşım. Arkanıza aldığınız AKP'nin devri bitiyor. Seçimlerden sonra neler olacak görün bakalım. Sayın Barzani böyle atıp tutabilecek mi, Leyla Zana Keko Mesutla Mam Celale selam yollayabilecek mi?

provake etmeye çalışmanın manası yok.orontes arkadaşın yazısının hiçbir yerinde barzanici bir söylemde yok..her chp karşıtlarına pkk'lı gibi bir tutum besleyip ondan sonra solda birliği savunanlar avuçlarını yalayacaktır.çünkü biliniz ki gerçek emekçi gerçek solcu artık chp'ye göz yummayacaktır ve bu yüzden o emekçileri ''terörist'' olarak nitelendirmek sizin onları da kaybetmenize neden olacaktır..orontes arkadaş bir sürü şey yazmış..eleştirisini daha doğrusu türkiye emekçi halkların düşüncelerini dile getirmiş chp için adeta..ancak siz onu da herkese yaptığınız gibi bölücü muamelesi yapıyorsunuz.sonra da sol birleşsin naraları atıyorsunuz..ne çocuk muhalefeti yapan partilerle,ne ülkeyi pazarlarken tek düşüncesi oy olan partilerle,ne oy toplamak için ismindeki ''halk'' kelimesini ezip geçerek ''millet,milliyet'' kavramlarını yücelten partilerle,ne ''ordu göreve'' diyen derneklerle,ne kendisinden başka her grubu ve hareketi ''abd emperyalizminin uşağı'' gibi gören parti ve diğer oluşumlarla ne de askerle, darbeyle ittifak yapmayacağız..

spartacus
11.04.2007, 00:44

Yok...

Hiçbiri yok...

Yok...

HADİ ORDAN...

Yüreğine sağlık orontes dostum. Çok güzel ve derinlikli bir yazıydı. Altına imzamı atıyorum. Teşekkürler.

spartacus
11.04.2007, 01:03

Orontes kirvemin yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Sen bunu algılamak istediğin gibi algılıyorsun. Hiçte önemli değil. Konuyu çarpıtmakta üzerine yok. Kimse barzanici veya PKK'cı değil. Sadece yurtsever ve devrimci duygularla düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Orontes kirvemiz dediği gibi muhalifleri ve güzel düşüncelerin düşmanısınız. Bir tek kişi dahi bu dünyada kalsak senin gibi faşistlerle aynı düşünmeyeceğiz.
Burda hiç kimse Türklere karşı kinli değildir. Türk büyük burjuvazisi fabrikalarda Türk işçilerini de sömürmüyor mu? Emeklerini gasp etmiyor mu? Bırakın bu ucuz Türkçülüğü. Sizlerin ezilen, sömürülen Türk işçisine, Türk köylüsüne, Türk memuruna saygınız var mı? Bakın halkın refah durumuna. Kapkaç, uyuşturucu ve fuhuş almış başını gidiyor? İnsanların Türkllüğüyle, kürtlüğüyle uğraşacağınıza insanların açlığı ve sefaletiyle mücadele edin. İnsanlar aç ver yoksullar. Yoksulluğun Türkü veya Kürdü olmaz. Bu milliyetçi duygularla ülkeyi asıl siz kamplara bölüyorsunuz. Adı koyulmamış bölücük budur işte.
Orontes kirvemin Türklere kinli olmadığı çok açık ve nettir. Sadece faşizme ve emperyalizme karşı sınıf kini vardır. Emperyalizme ve faşizme karşı kinli olmak iyi bir şeydir.

canazerbaycan
11.04.2007, 01:51
Orontes kirvemin yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Sen bunu algılamak istediğin gibi algılıyorsun. Hiçte önemli değil. Konuyu çarpıtmakta üzerine yok. Kimse barzanici veya PKK'cı değil. Sadece yurtsever ve devrimci duygularla düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Orontes kirvemiz dediği gibi muhalifleri ve güzel düşüncelerin düşmanısınız. Bir tek kişi dahi bu dünyada kalsak senin gibi faşistlerle aynı düşünmeyeceğiz.
Burda hiç kimse Türklere karşı kinli değildir. Türk büyük burjuvazisi fabrikalarda Türk işçilerini de sömürmüyor mu? Emeklerini gasp etmiyor mu? Bırakın bu ucuz Türkçülüğü. Sizlerin ezilen, sömürülen Türk işçisine, Türk köylüsüne, Türk memuruna saygınız var mı? Bakın halkın refah durumuna. Kapkaç, uyuşturucu ve fuhuş almış başını gidiyor? İnsanların Türkllüğüyle, kürtlüğüyle uğraşacağınıza insanların açlığı ve sefaletiyle mücadele edin. İnsanlar aç ver yoksullar. Yoksulluğun Türkü veya Kürdü olmaz. Bu milliyetçi duygularla ülkeyi asıl siz kamplara bölüyorsunuz. Adı koyulmamış bölücük budur işte.
Orontes kirvemin Türklere kinli olmadığı çok açık ve nettir. Sadece faşizme ve emperyalizme karşı sınıf kini vardır. Emperyalizme ve faşizme karşı kinli olmak iyi bir şeydir.

Sayesinde at koşturduğunuz hükümetin gitmesine şurada üç-beş ay kaldı. :)

Vapurmania
11.04.2007, 15:20
SHP daha doğrusu her hangi sol itifakı destekliyorum.

zazaozgun
12.04.2007, 13:00
tabi ki ufuk uras'lı ödp(özgürlük ve dayanışma partisi)'ne oyum.
teşekkürler...

orontes
12.04.2007, 13:33
Sayesinde at koşturduğunuz hükümetin gitmesine şurada üç-beş ay kaldı. :)

tehditlerin için teşekkür ederiz can.

biz her dönem tavrımızı koyduk. onurla direndik. gerekirse ölmeyi de bildik.

kimseden korkumuz yok.

biz her dönem katliamlara, işkencelere, hapislere, idamlara, gözaltında kayıplara uğradık ama düşüncelerimizden ve inançlarımızdan zerre geri adım atmadık...

biz bu hükümet sayesinde değil gerçeklere ve gerçekliğe olan bağlılığımızdan ötürü dik duruyoruz...

tehditlerinle kimseyi korkutamazsın can...

at koşturan sizsiniz bu devlet örgütlenmesi sayesinde...

milliyetçi-ırkçı-şoven-gericiler karşınızda daima dik duracağız...

özgürlüğe, demokrasiye, eşitliğe, adalaete, hakkaniyete yüreğini koyan insanlarız bizler...

sen tehdit savurmaya devam et...

kolay gelsin sana...

verecek yanıtı olmayanlar saldırganlaşıyor normaldir.

psikolojik bir olay yani..

sdtaydemir
12.04.2007, 14:24
bakıyorumda bu konuda tamamiyle cıgrından cıkmıs durumda madem türkiyede yasanan her olayda ince hesaplar var (ki bunu bende kabul ediyorum) peki orontes arkadasım sende hiç bunun bir parcası olabilecegini dusundunmu?? unutmaki abd nin ırak ustundeki senaryolarından cok daha fazlası Türkiye üzerinde bulunuyor sanırım bundada hemfikiriz.. abd nin amacının ne oldugu konusu uzerinde cok fazla durmucam ilkokul cocukları biliyor artık bunu.. gecmişten bugune turk-kurt problemini (ki bana göre olmayan suni olarak yaratılmıs bir problemdir bu konuyu tartısmaya ile kapalıyım) daha sonra olmadı ermeni-turk problemini aramıza soktular baktılar oda tutmucak dönüp dolasıp tekrar geldik türk-kürt meselesine Türkiye Cumhuriyeti ilk kuruldugu yıllarda o mecliste türkü kürdü ermenisi arabı hepsi yokmuydu?? o zaman yeni bir devlet kurulabilmesi ve ortak bir millet yaratılabilmesi için anayasaya değişmez maddeler koyulmadımı?? ki olması gerekende sence bu değilmidir?? su begenmediğimiz abd de her türlü milletten ,insan varken ve hepsi birden ben amerikalıyım diyebiliyorken biz neden kürdüm turküm ermeniyim diye bölünüyoruz? kürtce konusmak yasak diyorsun peki sen kürtce biliyormusun?? büyük ihtimal sokakta top oynarken kürtce konusuyormuydun?? kürtce konusulan bir yerde yasıyorsan kesinlikle.. bak demekki bunları ögrenebeilmene yapabilmene kimse engel olmamıs resmi kurumlarda kurtce kullanılmıyor tabikide kullanılmıcak bir devlet memuru oturup kürtce arapca farsca hepsini ögrenmek zorundamı kalacak?? kürtce isim koymak yasak diyorsun bana bunlardan yasak olan bir tanesini örnek gösterebilirmisin?? içerisinde Türk Alfabesinde olmayan harfleri koyarsan tabiki kabul edilmicekktir cünkü türkiye cumhuriyetinin dili türkce alfabesi türk alfabesidir (latin demedim dikkatini cekerse cunku bazı harfler bizim alfabemizde yoktur) istedikten sonra kürdününde türkününde bu ülkede ulaşamıcagı kapı yoktur örn: Turgut Özal unutmaki senin özgürlüğün benim özgürlüğünü kısıtladığı yerde biter ben Atatürkçüyüm arkadasım sizin burda konustugunuz devrimcilikmiş özgürlükmüş beni ilgilendirmiyor küçük yönetimler halinde olup sömürülmektense tek vucut olup sömürülmeye karsı koymayı yeglerim ki burda tartıstıgımızda aslında bu olmalıdır a grubunun b grubunun c grubunun hakları değil abc kümesinin hakları olmalıdır şimdi bu yazdıklarımı kelime kelime biçip kelimelere cevap vermeye kalkmayın lütfen en basta halkı sınıflara bölmeyip kardes olmayı öğrenelim yok özgürlük hak hukuk derken seninde sölediğin gibi savasta kardesce carpıstıgımız ekmegimizi bölüştüğümüz bu kardesliğimizi unutmayalım herkese sevgi ve saygılarımla

ilkay123
12.04.2007, 20:33
Barajı gecemeyen partıler hakkında yorum yaparken su anektodu aklınızda cıkarmayın.Felsefede Kotunun ıyısı olmaz ben kotunun ıyısıne oy verıyorum dıyede bır tabır olmaz.Kotu kotudur bu o kotulerden daha ıyı demekkotu demek yanı ormadan bır agacı cıkararak bak bu orman demeye benzer. Benım oy verdıgım parının oy potansıyelı 0,6 ve bu sabıttır yanı dalgalanma olmaz.

Cocugun bırı aksam fırtınada sahıle vuran denız yıldızlarını tek tek denıze atıyormus o sırada omuzuna yaslı bır amca dokunarak ne yaptıgını sormus cocuk buyuk bır gururla aksamkı fırtınada sahıle vuran denız yıldızlarını denıze attıgını soylemıs.Adam burası denız yıldızıyla dolu hangısıne yetıseceksın demıs cocuk egılerek bırını daha atmıs bak bu yasadı demıs.

Oy verecekler bılerek versın oy oranı ne olursa olsun.Iyı gunler.
Felsefeyi iyi biliyorsunuz tebrikler...baraji asamayan bir partiyi destekleyip oyunuzun bosa gitmesi sizi rahatsiz etmezmi?Politikasiz yasanmaz,neden politikaya atilip kendi fikrinizdeki insanlarla beraber parti icinde mücadele edip benimsediginiz fikirleri baskalari ile paylasip iktidara gelmiyorsunuz?Tasidiginiz fikire sizlerde inanmiyorsunuz ki mücadele etmeyi baraji asamayacak partilerde yapiyorsunuz.saygilar...

canazerbaycan
12.04.2007, 20:38
tehditlerin için teşekkür ederiz can.

biz her dönem tavrımızı koyduk. onurla direndik. gerekirse ölmeyi de bildik.

kimseden korkumuz yok.

biz her dönem katliamlara, işkencelere, hapislere, idamlara, gözaltında kayıplara uğradık ama düşüncelerimizden ve inançlarımızdan zerre geri adım atmadık...

biz bu hükümet sayesinde değil gerçeklere ve gerçekliğe olan bağlılığımızdan ötürü dik duruyoruz...

tehditlerinle kimseyi korkutamazsın can...

at koşturan sizsiniz bu devlet örgütlenmesi sayesinde...

milliyetçi-ırkçı-şoven-gericiler karşınızda daima dik duracağız...

özgürlüğe, demokrasiye, eşitliğe, adalaete, hakkaniyete yüreğini koyan insanlarız bizler...

sen tehdit savurmaya devam et...

kolay gelsin sana...

verecek yanıtı olmayanlar saldırganlaşıyor normaldir.

psikolojik bir olay yani..

Yeni gelecek hükümetin ve TSK'nın uyumlu politikaları sayesinde terör örgütü artık at koşturamayacak. Örgüt bayraklarının, terörbaşının posterlerinin taşındığı gösterilere müdahale edilecek. TSK siyasi iradeden aldığı güçle teröristlerin başına balyoz gibi inecek. Ayrıca sevgili Keko Barzaninize ve yandaşlarına da gereken cevap verilecek.

Genel seçim sonrası tablo umarım böyle olur. Bunlar tehdit değil öngörü.

Erdem12
12.04.2007, 20:51
Türkiye bağlamında, en az savrulan; bu kirlenmişlik ortamında en azından daha birleştirici olabilecek ve demokratik sosyalizmi (emekten yana olma; halklara eşitlikçi yaklaşım; çağcıl gerçekleri ıskalamadan, onların ilerisinde olabilme), gerçekleştirebilecek partidir ÖDP......

Türkiye'yi enternasyonal nesnelliğe çekebilecek, sol humanizmaya sahip tek parti ÖDP'dir. Herşeye rağmen, kirlenmeden yürüyüşüne devam eden, bir yerlere dayanmadan yürüyebilen muhalif tek partidir (görece) ÖDP...

Oy patlaması kaçınılmazdır bu gerekçelerle ÖDP'nin...

Gannush
12.04.2007, 20:57
AKP bu seçimi de kazanacak galiba. Anketler onu gösteriyor
Benim partim de bu forumda 58 oy almış : ÖDP. Hmm.. Yüzdeye vursak %0,052 ediyor. Lol! Daha %1 i aşamamışız! Vah beni vahlar beni :)
Aşkın ve devrimin partisine oy verin arkadaşlar, ileride çocuklarınızın bir sürü sevgilisi olsun. :)

Gannush
12.04.2007, 21:00
TSK siyasi iradeden aldığı güçle teröristlerin başına balyoz gibi inecek.

ABD'den izin alırsa balyoz gibi iner tabii. Yarın orta kademe bir ABD'li hükümet sözcüsünden Irak'a girmeyin diye açıklama gelirse, façanız dağılır. Aman yavaş olun :) Rezil rüsva olmak var şu dünyada...

canazerbaycan
12.04.2007, 21:10
ABD'den izin alırsa balyoz gibi iner tabii. Yarın orta kademe bir ABD'li hükümet sözcüsünden Irak'a girmeyin diye açıklama gelirse, façanız dağılır. Aman yavaş olun :) Rezil rüsva olmak var şu dünyada...

Bu ülke 1974 Kıbrıs harekatını ABD'ye rağmen yaptı ve bu operasyon yüzünden 6 yıl ambargolar altında inim inim inledi. Günümüzde TSK ABD güdümünde değildir. Kararlarını özgürce alır. Yeter ki arkasında siyasi irade olsun.

Seçimler konusuna gelince. AKP birinci olabilir. Ama tek başına çoğunluğu sağlayamaz. CHP/MHP koalisyonu olur. Zaten meclise 4 parti girecek : AKP, CHP, MHP, DTP (bağımsız adaylarla). Tabi güneydoğulu Kürt vatandaşlar Barzani'nin tavsiyesine uyar ve akıllıca davranırsa ve oylarını bağımsız adaylar yerine AKP'de birleştirirlerse sonuç değişir. :)

canazerbaycan
12.04.2007, 21:15
Yarın orta kademe bir ABD'li hükümet sözcüsünden Irak'a girmeyin diye açıklama gelirse, façanız dağılır. Aman yavaş olun :) Rezil rüsva olmak var şu dünyada...

Acaba sen başka ülkenin mi vatandaşısın? Sanki TC yabancı bir devlet, TSK'da yabancı ordu gibi konuşmuşsun da:komik

Gannush
12.04.2007, 21:17
1974 ile şimdiki Türkiye arasında fark var. O zaman çoğumuz köylüydü, ekonomik ambargolar günlük hayatta çok fazla etki etmedi. Şimdi şehirlerde beslenmek zorunda olan milyonlarca insan var. Yabancı yatırımlar falan filan. Her neyse.. Zor durumda kalır Türkiye.
Bence Türkiye'nin de Kürtlerin de oturup adam akıllı düşünmesi gerekiyor. Sertlik politikaları herkese zararlı. Anlaşsınlar.

Bir de hangi hükümet seçilirse seçilsin, Türkiye'nin iktisadi yönelimlerini değiştiremez. AKP, MHP, CHP.. Kim gelirse gelsin. Neoliberalizmin ve para sermayesinin kollarında bu ülke. Pek fazla şey fark etmez diyorum ben..

Neyse. Konudan uzaklaştık..

Oylar ÖDP'ye :)

Bakır
12.04.2007, 21:18
Bu ülke 1974 Kıbrıs harekatını ABD'ye rağmen yaptı ve bu operasyon yüzünden 6 yıl ambargolar altında inim inim inledi. Günümüzde TSK ABD güdümünde değildir. Kararlarını özgürce alır. Yeter ki arkasında siyasi irade olsun.

azerican türkiye devleti PKK 5. kongresini gerçekleştirirken neredeydi? :D

önceden bilidiği halde müdahale etmediler hemde sınırından bir kaç km öteye :D

o zamanda mı yoktu siyasi irade?

asıl konumuza dönersek oy vermeyelim derim.seçimi boykot edelim.(zaten yaşım tutmuyor :) )

Gannush
12.04.2007, 21:19
Acaba sen başka ülkenin mi vatandaşısın? Sanki TC yabancı bir devlet, TSK'da yabancı ordu gibi konuşmuşsun da
Ben sertlik yanlılarını kastetmiştim, doğrudan TSK'yı değil

TSK bizim ordumuz tabii. Ama çok sakat politikalar güttü zamanında (darbeler, siyasete müdahele..etc ).. Bu yüzden aram soğuktur :)

Cebelitarık vatandaşıyım :p

sausen
13.04.2007, 03:57
Bu oylama gösteriyor ki bu zihniyet hiç değişmeyecek...

lion12
13.04.2007, 04:23
Açıkcası çokta fazla oy hak eden parti yok şu anda.

çeşm-i naz
13.04.2007, 07:31
arkadaşlar akp ve mhp yede oy vermişsiniz ya helal olsun ne diyeyim daha söze gerek yok galiba neden burdayız belli

sinemcan
13.04.2007, 10:35
CHP

orontes
13.04.2007, 10:55
bakıyorumda bu konuda tamamiyle cıgrından cıkmıs durumda madem türkiyede yasanan her olayda ince hesaplar var (ki bunu bende kabul ediyorum) peki orontes arkadasım sende hiç bunun bir parcası olabilecegini dusundunmu?? unutmaki abd nin ırak ustundeki senaryolarından cok daha fazlası Türkiye üzerinde bulunuyor sanırım bundada hemfikiriz.. abd nin amacının ne oldugu konusu uzerinde cok fazla durmucam ilkokul cocukları biliyor artık bunu.. gecmişten bugune turk-kurt problemini (ki bana göre olmayan suni olarak yaratılmıs bir problemdir bu konuyu tartısmaya ile kapalıyım) daha sonra olmadı ermeni-turk problemini aramıza soktular baktılar oda tutmucak dönüp dolasıp tekrar geldik türk-kürt meselesine Türkiye Cumhuriyeti ilk kuruldugu yıllarda o mecliste türkü kürdü ermenisi arabı hepsi yokmuydu?? o zaman yeni bir devlet kurulabilmesi ve ortak bir millet yaratılabilmesi için anayasaya değişmez maddeler koyulmadımı?? ki olması gerekende sence bu değilmidir?? su begenmediğimiz abd de her türlü milletten ,insan varken ve hepsi birden ben amerikalıyım diyebiliyorken biz neden kürdüm turküm ermeniyim diye bölünüyoruz? kürtce konusmak yasak diyorsun peki sen kürtce biliyormusun?? büyük ihtimal sokakta top oynarken kürtce konusuyormuydun?? kürtce konusulan bir yerde yasıyorsan kesinlikle.. bak demekki bunları ögrenebeilmene yapabilmene kimse engel olmamıs resmi kurumlarda kurtce kullanılmıyor tabikide kullanılmıcak bir devlet memuru oturup kürtce arapca farsca hepsini ögrenmek zorundamı kalacak?? kürtce isim koymak yasak diyorsun bana bunlardan yasak olan bir tanesini örnek gösterebilirmisin?? içerisinde Türk Alfabesinde olmayan harfleri koyarsan tabiki kabul edilmicekktir cünkü türkiye cumhuriyetinin dili türkce alfabesi türk alfabesidir (latin demedim dikkatini cekerse cunku bazı harfler bizim alfabemizde yoktur) istedikten sonra kürdününde türkününde bu ülkede ulaşamıcagı kapı yoktur örn: Turgut Özal unutmaki senin özgürlüğün benim özgürlüğünü kısıtladığı yerde biter ben Atatürkçüyüm arkadasım sizin burda konustugunuz devrimcilikmiş özgürlükmüş beni ilgilendirmiyor küçük yönetimler halinde olup sömürülmektense tek vucut olup sömürülmeye karsı koymayı yeglerim ki burda tartıstıgımızda aslında bu olmalıdır a grubunun b grubunun c grubunun hakları değil abc kümesinin hakları olmalıdır şimdi bu yazdıklarımı kelime kelime biçip kelimelere cevap vermeye kalkmayın lütfen en basta halkı sınıflara bölmeyip kardes olmayı öğrenelim yok özgürlük hak hukuk derken seninde sölediğin gibi savasta kardesce carpıstıgımız ekmegimizi bölüştüğümüz bu kardesliğimizi unutmayalım herkese sevgi ve saygılarımla

Ben müzikle uğraşan bir insanım ve Kürtçe söylediğim için başıma türlü musibetler geldi. Katıldığımız çoğu etkinlikte 'AMAN BİRADER KÜRTÇE, AHMET KAYA FALAN YAPMAYIN' uyarıları ile karşılaştık. Çalıştığımız türkü kafelerde Kürtçe söylediğimiz için siviller tarafından uyarıldık. Ben Kürt değilim ama biz müziğin evrensel diliyle KÜRTÇE, TÜRKÇE, ERMENİCE, RUMCA, ARAPÇA, ZAZACA, LAZCA parçalar seslendirdik. Bu nedenle çoğu yerde başımız ağrıdı bazı konserlere katılmamız engellendi.

Ben, bunları Türkçe ya da İngilizce söylediğim zaman yaşamadım bu iki dilin dışında söylemeye çalıştığım zaman yaşadım.

Kürt Müzik gruplarının karşılaştığı yasaklara tanık oldum. Onların yerine bizim çıkmamız gerektiğinde biz yine de inatla Kürtçe söyledik.

Sence bu şekilde sokakta Kürtçe öğrenmeme engel olunmamasının bir anlamı var mı?

İngilizceye tahammül var ama Kürtçeye yok. Sizce bu tahammülsüzlük bile bazı şeyleri sorgulamamıza yol açmaz mı?

BU ÜLKEYİ İŞGAL EDEN İNGİLİZLERİN FRANSIZLARIN DİLLERİ ÜNİVERSİTELERDE OKUTULUYOR VE NE İLGİNÇTİR BU ÜLKENİN KURULUŞUNDA BİZLERLE SAF TUTAN KÜRTLERİN DİLİ SADECE SOKAKTA SERBEST Kİ SOKAKTA SERBEST OLMASI DA HENÜZ 30-40 YILLIK BİR OLAY...

KÜRTÇE ANADİLDE EĞİTİM HAKKINI DESTEKLİYORUM.

KÜRT DİLİ VE KÜLTÜRÜNÜN KENDİNİ GELİŞTİREBİLECEĞİ, KÜRT TARİHİNİN AKADEMİK DÜZEYDE ARAŞTIRILACAĞI KURUMLARIN DEVLET TARAFINDAN AÇILMASINI İSTİYORUM.

KÜRT KİMLİĞİ, DİLİ VE KÜLTÜRÜ ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLEME, YASAK VE BASKILARIN SON BULMASINI İSTİYORUM...

KÜRTLERİN ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALINMIŞ BİR VATANDAŞLIK HAKKI ELDE ETMESİNİ VE BİZLERLE EŞİT KOŞULLARDA KENDİ KİMLİĞİNİ SAKLAMAK ZORUNDA KALMADAN YAŞAMASINI İSTİYORUM...

YOKSA KARDEŞLİK DEMEYİN AYIP OLUR...

EŞİTLİK ADALET ÖZGÜRLÜK YOKSA KARDEŞLİK DE BARIŞ DA OLMAZ.

sdtaydemir
13.04.2007, 15:18
Ben müzikle uğraşan bir insanım ve Kürtçe söylediğim için başıma türlü musibetler geldi. Katıldığımız çoğu etkinlikte 'AMAN BİRADER KÜRTÇE, AHMET KAYA FALAN YAPMAYIN' uyarıları ile karşılaştık. Çalıştığımız türkü kafelerde Kürtçe söylediğimiz için siviller tarafından uyarıldık. Ben Kürt değilim ama biz müziğin evrensel diliyle KÜRTÇE, TÜRKÇE, ERMENİCE, RUMCA, ARAPÇA, ZAZACA, LAZCA parçalar seslendirdik. Bu nedenle çoğu yerde başımız ağrıdı bazı konserlere katılmamız engellendi.

Ben, bunları Türkçe ya da İngilizce söylediğim zaman yaşamadım bu iki dilin dışında söylemeye çalıştığım zaman yaşadım.

Kürt Müzik gruplarının karşılaştığı yasaklara tanık oldum. Onların yerine bizim çıkmamız gerektiğinde biz yine de inatla Kürtçe söyledik.

Sence bu şekilde sokakta Kürtçe öğrenmeme engel olunmamasının bir anlamı var mı?

İngilizceye tahammül var ama Kürtçeye yok. Sizce bu tahammülsüzlük bile bazı şeyleri sorgulamamıza yol açmaz mı?

BU ÜLKEYİ İŞGAL EDEN İNGİLİZLERİN FRANSIZLARIN DİLLERİ ÜNİVERSİTELERDE OKUTULUYOR VE NE İLGİNÇTİR BU ÜLKENİN KURULUŞUNDA BİZLERLE SAF TUTAN KÜRTLERİN DİLİ SADECE SOKAKTA SERBEST Kİ SOKAKTA SERBEST OLMASI DA HENÜZ 30-40 YILLIK BİR OLAY...

KÜRT DİLİ VE KÜLTÜRÜNÜN KENDİNİ GELİŞTİREBİLECEĞİ, KÜRT TARİHİNİN AKADEMİK DÜZEYDE ARAŞTIRILACAĞI KURUMLARIN DEVLET TARAFINDAN AÇILMASINI İSTİYORUM.

KÜRT KİMLİĞİ, DİLİ VE KÜLTÜRÜ ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLEME, YASAK VE BASKILARIN SON BULMASINI İSTİYORUM...

KÜRTLERİN ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALINMIŞ BİR VATANDAŞLIK HAKKI ELDE ETMESİNİ VE BİZLERLE EŞİT KOŞULLARDA KENDİ KİMLİĞİNİ SAKLAMAK ZORUNDA KALMADAN YAŞAMASINI İSTİYORUM...

orontes bu fikirlerine saygı duyuyorum ama hatayı hiç biraz olsun kürt kimliği adı altında yapılan işlerde aradınmı??

şimdiye kadar haklarını kürt kimliği altında tamamen silahlı eylemlerle aramaya kalktılar şimdi o konuda haklı haksız kim davasına girip konuyu saptırmakta istemiyorum ama sonuc olarak bu ülkede türkününde kürdününde canı fazlasıyla yandı daha son zamanlarda hak aramanın yolunun artık silahlı eylemle değil kalemle yapıldıgını ögrenmeye basladılar

şimdiye kadar senin kimliğini saklamak zorunda kalmanın altında bu nedenler yatmıyormu?

sen belki o eylemlere taraftar olmayabilirsin ama yapılanlar kürt kimliğiyle yapılıyordu niçin onlara karsı koymak yerine oradaki cahil insanlara uyup meydanlara dağlara cıkmayı yegledi kürt halkı??

niçin akıllı davranıp ordaki eylemi siyasetin içerisine sokmadı sokamadı??
silah tutanları desteklemek yerine niçin kalem tutanı desteklemedi??

diceksinki kalemle yapıldıda ne oldu??

artık tv lerde kurtce parcalar seslendirilebiliyor bu trt olmasada özel kanallarda mevcut

artık kürtce dahil birkaç dilde trt de yayın yapılabiliyor (yanlışım varsa duzeltirsen sevinirim ama ben rtr 2 yada 3 te rastlamıstım baya oluyor)

bunlar silahlı eylemle değil kalemle kazanılmıs işlerdir
haa bu yazdıklarım devede kulak buna bende katılıyorum ama yıllarca her iki halkada kürd kimliği altında eziyet eden birileri varken sende hak verirsinki paat diye tepeden inme kimse önüne koymaz haklarını

zamanında o yola gidilmemiş olsaydıda su kalemler kullanılsaydı seksen kusurlerden bu yana devam eden su musubet olmasaydıda yaklasık bu otuz yıllık dönemde kürt kimliği altında birileri silah değilde kalem alsaydı eline hakkımızı masada arasaydık? kavgamızı nesemizi kinimizi o masaya kussaydık??

DÜŞÜN SENCE BU NOKTADAMI OLURDUK??

KÜRT KİMLİĞİ ALTINDA BUNLAR OLMASAYDI KİM SENİN YAPACAĞIN MÜZİKTEN RAHATSIZ OLACAKTI??

ZORLA DEĞİL AKILLA KAZANILAN BİR ZAFERİ KİM KINAYABİLİR?

diceksinki sen hayalperestsin yada düşler aleminde yasıyosun gercekler bu değil!!!!

ÜZERİNE BASA BASA SÖYLÜYORUM TÜRKLERLE KÜRTLER KARDESTİR ALEVİLERLE SUNNİLER AYNI YARADANA İNANIR AMA NEDEN KAVGA EDERLER??

bunları neye dayanarakmı sölüyorum??

bir yanımın kürt olduguna birkaç kez kulak misafiri olmustum
annem sunni
babam alevi

yani ben kürdüm
yani ben türküm
yani ben aleviyim
yani ben sunniyim

ŞİMDİ SÖYLE VARMI BENDEN DAHA ÖTESİ....

Gannush
13.04.2007, 19:40
Arkadaşlar seçime ilişkin konuları konuşalım lütfen... Topicin dışına taşmayalım

gizemli7575
13.04.2007, 19:50
Açıkcası çokta fazla oy hak eden parti yok şu anda.

Ktılıyorum! Ama mecburen CHP'ye veririm sanırım.

heval
13.04.2007, 20:16
eger gercekten bu anketteki gibi oy oranı olsaydı akp iktidarda olmazdı... keske anketteki gibi olsa.. ben ve ailem buzamana kadar hep sol kesime kaydık bugünde olsa aynı seyi yaparım ya chp ya shp olurtu

Anatolianman
13.04.2007, 20:23
Her partiye oy çıkmış ankette.
Hepsini anlarımda genç partiye çıkan 6 oyun açıklaması izahı yok diye düşünüyorum. acaba ismi cem diyemi desem yok canım ondan değildir.

aykudgöksun
13.04.2007, 20:29
cem uzanıo yakışıklı bulan bayanlar vermiş olabilir.zira geçen seçimde baya bu nedenle oy almış idi kendileri..

Agop
13.04.2007, 23:21
valla cem uzana yine 6 oy çıkmış ya CHP ye çıkan 536 oya ne demeli.

Agop
13.04.2007, 23:26

Evet orentos kardeş. Bende sanatla ilgileniyorum ve bir gün bir grup kurmaya yeltendik. Kurdukta, GRUP BENDİREBEN. 16 kişi solistti ve elimizde bendirlerle yaş zemine ayak vurarak müzik yapıyorduk (tabi ekstradan saz, ney, kaval ve sipsi de vardı). Benim yazdığım bir parça yüzüden İP (işçi partisi) bize dava açtı ve mahkemelerde süründük. Sebebi ise parçadaki "hakkını arar dağlarda" kelimesi idi. Bu ülkede böyle dar görüşlü insanlar oldukça biz daha çoooook sanatımızdan mahrum bırakılırız.

Nesimi
13.04.2007, 23:36
Oylamada son durum:

1. CHP: 536 %47,56
2. TKP: 72 %6,39
3. DTP: 66 %5,86
4. ÖDP: 58 %5,15
5. AKP: 32 %2,84
6. İP: 31 %2,75
7. MHP: 24 %2,13
8. DSP: 15 %1,33
9. SHP: 9 %0,80
10. GP: 6 %0,53

Kullanılan oy sayısı: 1127
Boş atılan oy sayısı(HİÇBİRİ): 247 %21,92
Bu oy oranıyla ikinci tercih edilen seçenek olmuş :)

Not: Bu oylamada AKP nin altındaki partiler öncekilere oranla daha geç bir tarihde eklenmiştir bu açıdan etki olmuş olabilir ayrıca Foruma, Sunni inancdan kişilerde gelip oy kullanıyorlar bu açıdan oylamayı %100 Alevi tercihi olarak görmemek lazım ancak %80 civarı Alevi oyuyla şekillenmiştir.

Gannush
14.04.2007, 01:27
Pardon ÖDP %5 imiş yanlış hesaplamışım
Teşekkürler Nesimi

reel_el
16.04.2007, 13:45
valla cem uzana yine 6 oy çıkmış ya CHP ye çıkan 536 oya ne demeli.

Tebrik ederim

gelawej
16.04.2007, 14:46
Aslına bakarsanız oy avcıları alevilerin oylarına göz dikmiş durumda. Eh resmi istatistiklere göre 5 milyon alevi varmış:) pek inandırıcı değilse de azımsanacak bir sayı değil. Biz bunun daha fazla olduğunu biliyoruz ya hadi öyle olsun!
Kime oy verirdinize gelince; gerçekten aleviliği özümseyen biri gidip sağa oy verecek değil ya.. Tabiki sol partiye oy vereceğim. Oyum da Chp ye ama deniz baykallı bir chp daha ne kadar yaşar onu da göreceğiz..

ilkay123
17.04.2007, 01:02
CHP deki istenmeyen kisilerin cokluguna ragmen her alevinin;basta solcuyum diyen lerin...ilk secimde CHP ye oy vermeli oy verdirtmeli...kisilikli adam gibi adam olanlarin bu partiden adaylik müracaatina simdiden baslanmasi gerekir,,..saygilar...

sahrut75yagmur
17.04.2007, 17:04
:no: Bu durum da oykullanmayacağız .Böylecede bu siyasi sürece de izin mi vereceğiz sizce ?Ve bize verilen görev oda 5 yılda bir çöpe mi atacağız ! Lütfen mantığınızı birde bu yönde işletin.Dediklerinizin çocu doğru olabilir ama oylarımızı çöpe atarsak iran'dan farkımız kalmayacak.Tehlikenin farkındamısınız....

EYLEM_28
20.04.2007, 13:36
Sen Nasil Buraya Pkk BayraĞini Sembolİze Eden Renkelrİ Koyarsin? Bu CÜret Ya?

diablo21
20.04.2007, 14:06
Arkadaslar oyunuzu kıme verırsenız verın ama kullanın
ben CHP ye vericem nede olsa CUMHURİYET HALK PARTİSİ :thumbup1:

aykudgöksun
20.04.2007, 14:08

neden bahsediyorsun açıklar mısın??bir de eğer yeşil-sarı-kırmızıyı diyorsan bir araştır da gel..neyin renkleri olduğunu göreceksin..renk resim siyaseti yapmayın..zira çok sığ kalıyor..

guneyyy
20.04.2007, 14:10
hiç bir renk kimsenin tekelinde degildir böyle ucuz argümanlarla komik oluyorsunuz..

fou'te
22.04.2007, 18:28
solda birlik olsa tabanlardan çok baskı olmasına rağmen şu anda ole bişi yok.ama dsp ve shp şu an itibariyle ortak hareket kararı almışlar.ben oyumu shp verdim.chp vermeye içim el vermedi ama şu durumda barajı aşacak tek sol a benzeyen parti o. içimden gelmesede seçimlerde chp verebilirim ama birlik kurulursa(ki hiç zannetmiyom)seve oyumu veriri. oy vermem diyenerede bi söz .oyunuzu verin sonra meydan ne olduğu belli olmayanlara kalıyor.

cangüdaz
22.04.2007, 18:51
hayret oylama sonuçlarına baktım ama hala akp'ye oy verenler var.valla pes doğrusu.alevilere sırt çeviren bir partiye mi oy vereceksiniz ya?hem bu hükümet petrol kanunu adı altında tüm petrollerimizi ülkemizi yabancılara adeta alın sizin olsun hem de bedava der gibi vermek istemiyor mu?bu bile yeterli değil mi oy vermemek için?chp'de artık suyunu çıkardı.aleviler için tek bir adım bile etmıyor ama ha bire alevilerin oylarna göz dikiyor.sizin yanınızdayız diyor.sırf chp diye bu baykal'a mahkum bir tavır sergilemek de yanlış.artık alevilere gerçekten değer verenlere oy vermek lazım.

dursuncetinkaya
23.04.2007, 22:56
Boş oy atmak çok mu iyi. seçime katılmamak yine ortalığı nurculara veya faşistlere bırakmak...
Aleviliğe en çok önemi veren, aleviliğin hakarını en çok koruyacak kollayacak olan partiye oy verilmeli.
böyle bi parti yok diyorsanız o zaman yönlendirilmeye razı olacaksınız arkadaşlar. bizim seçtiğimiz partiler bize istediğimiz hakları getirmeyebilir veya verdiği vaatleri tam olarak yerine getirmeyebilir ama en azından bizim seçtiğimiz bir partinin hükümet olması bence çok daha iyi olur.

siyahlargiyerim
28.04.2007, 16:42
SHP doğru tercih gibi. Sürekli ittifak arayışında CHP gibi kendisini göklerde görmüyor. İtalyadaki gibi ittifak yanlısı bir sol hayal ediyor bu gerçekden önemli.

SHP

meto71
28.04.2007, 16:50
MHP ye bile oy veren olmus. hayret dogrusu. bir alevi formunda.

meto71

siyahlargiyerim
28.04.2007, 17:02
MHP ye bile oy veren olmus. hayret dogrusu. bir alevi formunda.

meto71

Onlar imalat hatası. Camiye gidenleride var Oruc tutanıda :)

garcia
28.04.2007, 19:05

sayın EYLEM_28 kim buraya bayrak koymuş?pardon ben bayrak falanda görmedim.ayrıca kürt kimliğini gizlemeyen, buna sahip çıkan her insanı pkk lı olarak görmektende vaz geçin.sembolize eden renklermiş bak şu işe yav,bu renkler çok uzun zamanlardan beri kürt halkı tarafından kullanılmaktadır,pkk ise şunun şurasında 30 yıllık bir mazidir.

hiçbir partiye oy moy yok.bu konuda düşüncem değişmedi.hele hele chp gibi ırkçılıkta,başka partileri sollayan bir partiye değil oy,günahımı bile vermem.

ilkay123
28.04.2007, 20:01
sayın EYLEM_28 kim buraya bayrak koymuş?pardon ben bayrak falanda görmedim.ayrıca kürt kimliğini gizlemeyen, buna sahip çıkan her insanı pkk lı olarak görmektende vaz geçin.sembolize eden renklermiş bak şu işe yav,bu renkler çok uzun zamanlardan beri kürt halkı tarafından kullanılmaktadır,pkk ise şunun şurasında 30 yıllık bir mazidir.

hiçbir partiye oy moy yok.bu konuda düşüncem değişmedi.hele hele chp gibi ırkçılıkta,başka partileri sollayan bir partiye değil oy,günahımı bile vermem.

Düsüncelerinizi 12 Eylül öncesi genclik yillarinda sayin Deniz Baykal su anda elestirdiginiz,irkcilikla itham ettiginiz partinin genel baskanida o yillarda sizin gibi düsünüyordu..kararinizi yinede gözden gecirin..yarinlarimiz daha kötüye gitmeden,bugunleri aratmayacak günler gelmeden ,sizin gibi düsünen genclerin yarinlari icin oy kullanarak(SEVMESENIZDE SIZE YAKIN bir partiye, baraji gecebilecek bir partiye)vatandaslik görevinizi yerine getirmeniz daha mantiklidir.neden sizde politikaya girip size yakin partide aktif görev almiyorsunuz.saygilar..

gamber dost
28.04.2007, 20:24
MHp : Zaten ne olduğunu hangi amaç peşinde koştuğu hepimizce malum
Akp : Hadi canım başka partimi yok
Chp : Atatürkçü kimliğinden çoktan uzaklaşmış durumda.Bu parti artık Deniz Baykalın tekelindedir.
Dyp : Artık baraj partisi olmuş durumda.Örtülü ödeneği hala ifşa etmemiş durumda
Anap = Hırsız çetesi
Diğerlerine zaten hiç yok versne boşa gidicek
Dolayısıyla hiç birine oy yok....:11:

arkadaşım hiç birine oy yok demek hiç istemediğiniz bir partiye iki oy vermek demek

mamyy
29.04.2007, 03:36
CHP 'yi faşistlikle suçlayanlara sorarım,faşist olan bir parti 1 mayıslarda işi ney ?
Atatürk ilke ve inkilaplarıyla işi ney ?

oYum CHP ye boş atmak yok.

ersan-tan
01.05.2007, 15:41
bence sol partiler bir araya toplanmalı...

özdilek
01.05.2007, 16:52
Oyum kesinlikle CHP ye

Nesimi
01.05.2007, 23:43
"Dün ilk olarak cumhurbaşkanı adayı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Resmi Konut'ta 1 saat 20 dakika başbaşa görüşme yapan Erdoğan, akşam saatlerinde de AKP Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK)topladı. AKP yönetimi, erken seçim tarihlerini de masaya yatırdı. AKP'de seçim olabilecek tarihler olarak 24 Haziran, 1 Temmuz ve 8 Temmuz tarihleri öne çıktı"
www.milliyet.com.tr

Seçimlere 1-2 ay kaldı bakalım neler olacak

cangüdaz
02.05.2007, 00:09
ben chp'ye falan oy vermeyeceğim.baykalın işi gücü kriz çıkarmak.korkutma üzerine bir siyaset anlayışı var.akp'den korkutarak günleri geçiriyor.akp'yi zayıflatacak hiçbir şey yapmıyor.onun yaptığını ben de yaparım.yaptığı tek şey laf kalabalığıyla akp öcüdür demek.hani alevilerle ilgili ne yaptı şimdiye kadar?ya yeter artık ya!bazıl arkdşlr Atatürk'ün partisi diye chp'yi eleştirmemize kızıyrlar ama şu anda Atatürkümüzün kurduğu partiden eser yok.o anlayış yok.yazık oluyr alevilere.hem baykalı sevmyrz hem de hala oy veryrz.niye?efendim Atatürk'ün partisiymş.işte böyle diyerek kandıryrlr bizi.ya hani nerde peki Atatürkçüyüz diyorlar onun ilkelerinden sadece laikliği ön plana çıkarıyrlr.işleri güçleri laikliği savunmak.ya laikliği savuncak kalelerimiz var zaten.onların gücü yeter savunmak için.birazcık halk için birşeyler yapsın.alevileri sömürdüğü yetti.ya benm içim parçalanyr.nereye baksam hangi alevi kanalını açsam hangi alevi yönetcsni dinlesem hangi aleviye denk gelsem haksızlklrdn istediklerinin olmadğından yakınıyor.yazık değil mi?niye hep böyle?biri artık sesimize kulak versin.

empati
02.05.2007, 00:24
ne chp si ya tutturmuş aleviler yıllardan beri chp diye ya başka parti mi yok ya
bizim alevilerle işimiz olmaz diyen bir partiye (chp)mi oy vercem...

sonra gelsin katliamlar,aleviler chp ye sahip çıkıyor koruyor her sene oyunu veriyor ama chp alevilere sahip çıkmıyor.amaç sadece oy toplamak chp sermayeye hizmet ediyor..halka değil...

trockya
02.05.2007, 01:10
Vay be AKP'ye son baktığımda 32 oy var.Yobazları desteklemek bana alevi olarak ilginç geldi.Hele hele MHP gibi faşistin önde giden partisinede 25 oy var.Allah aşkına söylesin biri makara yapmak için mi ankette oyunuzu bu partilere verdiniz.Yok gerçekten bu partileri destekliyorsanız siz seçim zamanı evde oturun.Hiç sandık başına gitmeyin...

hezdar
02.05.2007, 01:47
aleviforumda da mhp ye 25 oy çıkıyorsa,
ben kendimi dağlara taşlara vurayım artık ne yapayım,
kayseride döndükleri semah çok hoşlarına gitti herhalde arkadaşların bir anda akıllarından silmiş atmış,maraşı sivası,çorumu

Nesimi
02.05.2007, 01:59
Vay be AKP'ye son baktığımda 32 oy var.Yobazları desteklemek bana alevi olarak ilginç geldi.Hele hele MHP gibi faşistin önde giden partisinede 25 oy var.Allah aşkına söylesin biri makara yapmak için mi ankette oyunuzu bu partilere verdiniz.Yok gerçekten bu partileri destekliyorsanız siz seçim zamanı evde oturun.Hiç sandık başına gitmeyin...

aleviforumda da mhp ye 25 oy çıkıyorsa,
ben kendimi dağlara taşlara vurayım artık ne yapayım,
kayseride döndükleri semah çok hoşlarına gitti herhalde arkadaşların bir anda akıllarından silmiş atmış,maraşı sivası,çorumu

Oyları inceledim. MHP ye oy veren 10 alevi var sadece. diğerleri sitemize üye olan sunni yurttaşlarımız. Ayrıca Genelde Ankara, Çorum, Amasya ve Iğdır civarından olanlar oy vermişler.

hezdar
02.05.2007, 02:11

eylem arkadaş sinirlenmiş ama neden sen böle bişe yaptın ki??
aaa olur mu hiç,türkiyede yaşıyorsan türksündür,artık sana zahmet binyıldır da kullanılsa unutacan o renkleri çünkü sen türkiye cumhuriyetinde yaşıyorsun,türkiye türklerindir hem unuttun galiba,demek ki okulda iyi ezberletememişler sana,
hem zaten düşünmek lazım pkk gibi bir örgüt hiçbir sorun yokken herşey ezelden beri güüllük gülüstanlıkken,ülkede barış kardeşlik,kültürlere olan saygı had safadayken,türklük yerine yurttaşlık bilinci yükseltilirken,yani herşey o kadar güzelken dağlara çıkmışlar,sırf keyiflerinden yani,
ben senin yerinde olsam cevap bile vermezdim bu arkadaşa,ayrıca chp hakkındaki görüşlerini sonuna kadar destekliyorum

Kızılırmaklı
05.05.2007, 10:41
22 temmuzda sandık başında olacağız.
bakıyorumda hiçbir partiye oy vermeyenlerde bir hayli fazla, arkadaşlar oyumuz çöpe gideceğine en azından kötünün iyisi olarak düşünüp öyle oylarımızı kullanmamız gerekli değil mi?
yoksa o değil koca bi geçmiş elden gidecek lütfen herkez ülkeyi, cumhuriyeti sahiplenmeye davet ediyorum!

lion12
05.05.2007, 10:44
Bence şu anda eğer olası bir erken seçim falan olursa oylar CHP ye verilmeli çünkü solda bütünlük olması lazım yeter ki bu baştakiler tekrar tek başlarına iktidar olmasınlar.

Ayrıca Deniz Baykal 40 yılın başı kedi olalı bir fare tuttu diye düşünüyorum çünkü baya bastırdı erken seçime gidilmesi yolunun açılması için anayasa mahkemesine de başvurdu yani şimdi bende aslında Deniz Baykal ın politikasını sevmem izlediği ama yiğidi öldür hakkını ver arkadaş bu konuda adam epey uğraştı...Şu anda asker olduğum için ne yazık ki oy kullanamayacağım ancak ben buradan TKP taraftarı bir arkadaş olarak,bütün canlarımıza ve dostlarımıza birlik adına CHP ye oy vermelerini tavsiye ederim tabi ki de herkesin şahsi fikri saygı duyarım ancak CHP çokluğun birlik olması açısından daha iyi gözüküyor şu anda.

kavaklı
05.05.2007, 10:54
aynen katılıyorum lion 12 sana.bazı kesimler hala baykal ı eleştiriyor 23 temmuz sabahı bakalım nasıl uyanacağız.

gülşah
05.05.2007, 11:01
Walla bence herkes oy kullansın.Onlar bizim gibi düşünmüyo adamlar tek parti olarak gelir yine.....

seyhunbey
05.05.2007, 11:05
23 Temmuz Sabahi Eğer İktidar Olmazsam İstifa Edicem...Baykal şöyle Bir Söz Verirse Oyumu ben Şahsen CHP Vercem...

saygilar..

halitseyfi
05.05.2007, 11:42
Görülüyor ki "hiç biri" şıkkı oldukça yüksek.

Sevgili canlar

Oy kullanmak hiç bir zaman bu kadar zaruri olmamıştır. Kararsız olma zamanı değil. Mulaka bir şecim yaparak oyların kullanılması gerekir.

Değerlerin çarpıştığı veya yarıştığı bu toplumda din kisvesi altında alabildiğince güçlü gelen gerici güçler amaçlarına ulaşmak için demokrasiyi kullanıyor. Demokrasi içinde kazanımlarıyla, demokrasiyi gerici bir şekle sokmak için ellerinden geleni yapmaktalar. Bizler ise bu duruma saf saf bakarak demokrasi nutuku atmaktayız.

Oyumuzu doğru bir şekilde kullanmadığımız zaman, AKP nin ikinci güçlü bir iktidarıyla demokrasi nutukları atamayacak duruma geleceğiz.

Susumak zorunda kalacağınız demokrasiniz şimdiden hayırlı olsun.

Naci
05.05.2007, 11:57
Durum çok açık ortada. Her türlü kadrolaşma tamamlandı. Ülkemizin iran olma yolunda bir kaç adımı kaldı. anayasa mahkemesi ile cumhurbaşkanlığı makamı hariç hepsine yuvalanmışlar. Derinden işi götürmüşler anlıyacağınız. Amerikadaki sulugözü getirip başımıza cumhur diye dikme zamanları çok yakın. Çünkü bu yöndeki anayasa değişikliklerini yapacaklar (medya meraklısı erkan mumcu sayesinde) . Amerikanın nasıl içimizi kuşattığını hepiniz biliyorsunuz , bunların kıblesi zaten amerika. Laikliği , cumhuriyeti savunuyorsak , oyumuzuda gidip kullanacağız , insanlara olacakları da anlatacağız. Kime verelim sorusuna gelince , baykala rağmen chp diyorum. Teşkilat yapısı , önemli şahsiyetleri barındırması , akp'ye karşı en güçlü parti durumunda olması
ve içinde 20 yi aşkın kendi kültürümden insanın olması (alevi milletvekili) oy verme nedenlerimdir.

Bakır
05.05.2007, 11:59
23 Temmuz Sabahi Eğer İktidar Olmazsam İstifa Edicem...Baykal şöyle Bir Söz Verirse Oyumu ben Şahsen CHP Vercem...

saygilar..

deniz amcanın iktidar olamayacağı belli.o yüzden böyle bir şey diyeceğini sanmıyorum. :rolleyes:

bence chp 2002 de aldığı 19,5'lik oyunu korusun yeter

kavaklı
05.05.2007, 12:52
ya arkadaşlar ne kadar kötümser düşünüyoruz.bu akp zihniyetinin artık başımızdan defolma zamanıdır.solda en güçlü partiyi desteklemek zorundayız ne kadar da sevmesekte.

Nesimi
05.05.2007, 13:01
DTP ye oy vermek isteyen arkadaşlar. DTP bağımsız adaylarla seçime girecek. Bu sayede 40-50 civarı vekil çıkarıp AKPye Doğu ve Güneydoğuda darbe vuracak ayrıca bu sayede İstanbul gibi büyük şehirlerde de vekil çıkarabilecekler.

Bağımsız adaylara oy vermek istemeyenler biraz daha bekleyip yeni ittifaklar oluşmasına bakmalılar. Deniz Baykal ve CHP ısrarcı davranıp ittifak önerilerini reddederse asrın hatasını yapar son günlerde CHP ye oy verme isteğinde olan çok insan var bunu iyi değerlendirmeli.

zelalk
05.05.2007, 13:33
Hiçbiri şıkkı vahim bir durum aslında. Unutmayalım ki kullanmadığımız her oy diğer tarafa kayacaktır. Lütfen oy kullanın ve kullandırın...

meymane_usari
05.05.2007, 14:28
Deniz Baykal kaç senedir Chp'nin başında seçilmeye çalışıyor.Chp nin lider sorunu var yoksa oyları daha fazla olabilirdi.Dsp ile Chp'nin birleşmesi gerekir Dsp Ecevit'ten sonra tek başına iktidar göremez.....

gurkan
05.05.2007, 14:52
Aslinda HerŞeyİ BoŞverelİmde SeÇİmlerde Kendİ Partİmİzİ Kursak Mutlaka Çok SÜprİz Bİ SonuÇ ÇikacaĞini Umuyorum Ama Kİmse Bunu DÜŞÜnemİyor :)

D-e-v-r-i-m-c-i
05.05.2007, 15:29
aslında bu bölüme uzun bir yazı hazırladım.sonra yorumları okudumda ve oy oranlarına.hiçbiri diyenlerin sayısına baktım.sonra şeriat hayranı akp,ardından 1999 seçimlerinde partisi barajı geçemedi diye avrupaya kaçan baykalı düşündüm.konuşmaktan aciz erbakanın piyonu recai kutanı,medya horozu erkan mumcuyu,mhp den beter mehmet ağarı.herkes sağduylu olsun bence,dünüyle bu günüyle her partiti değerlendirelim ama oyumuzuda muhakkak kullanalım,çünkü sizi yönetecekleri siz seçeceksiniz ve bu oylar sizin hakkınız,hakedene verin,,,

mutlumusuncan
05.05.2007, 17:55
ya arkadaşlar ne kadar kötümser düşünüyoruz.bu akp zihniyetinin artık başımızdan defolma zamanıdır.solda en güçlü partiyi desteklemek zorundayız ne kadar da sevmesekte.

Çok özet bir yazı yazmışsın. İçinde bulunduğumuz durum bundan ibaret.

Festoolaa
05.05.2007, 18:05
Vallahi bu sabah ucak biletimi aldim 21 temmuzda istanbula ucuyorum ve 22sinde chpye oy verecegim sirf bu akp basa gelmesin diye (biliyorum sacma bi durum) ama durum bu...

alamut
05.05.2007, 19:43
ARKADAŞLAR bence hiçbiri şıkkını işaretleyenler bi kez daha düşünmeliler çünkü bu AKP bi kez daha başımıza gelirse bu sefer dönüşü olmayan bi yola gireriz!!
herkes oy kullanmalı.

alamut
05.05.2007, 19:44
Vallahi bu sabah ucak biletimi aldim 21 temmuzda istanbula ucuyorum ve 22sinde chpye oy verecegim sirf bu akp basa gelmesin diye (biliyorum sacma bi durum) ama durum bu...

tebrikler herkese örnek olman dileğiyle.

aspava
05.05.2007, 23:44
açıkçası ben hala kime oy vereceğimii biemiyorum önceleri hep chp'ye oy verirdikk artıkk ister istemezz alışkanlıkk ta oluyorr elin chp 'ye gidiyorr fakat uzun zamandır chp'nin kendi içinde bilee değil ikiye üçe dörde bölünme safhasına geldiğinii ve durumunun vahimiyetini herkez gibi bendee görüyorum
o yüzden önceleri şakayla karışık gp'ye erdoğan ve kafilesine inat vereceğim derken yaptığımm bir araştırma ile gp'nin oy potansiyelinin bayağı büyümeye başladığını gördüm ama en çokk şaşırdığımm geçenlerde bir öğretmenimin oraya üye olduğunuu duyunce daha çokk şaşırdımm çünkii çokk idalist ve tam anlamıyla sosyalist diyebileceğim bir kişilik olduğu içinn gp'yii görmeye ve bilgi almaya gittim her kesimden ama çoğunluğun özellikle alevi ve sosyalist insanların luşturduğunu gördüm belkii tesadüf belkii değil bilemem ama kafam çok karıştıı halen kararsızım oradaki samimiyeti ciddiyemii almalıyım yoksa ben ilkkez bir partinin kapısından içeriye girdim nedenii bumu bilmiyorum ama herkez gibii benimde dileğimm erdoğan ve onun gibii faşistler olmasında aklı selimm memleketii kim yönetecekse o olsun isterim çünkii bizler birlik olalım dedikk ama örümcek kafalılarda boş durmadı umarım birleşme olur ve umarım kazanan taraf demokrasii ama gerçekten demokrasii olur diyorumm çünkii artıkk kandırılmaya tahammülüm yok benim

anadolu75
06.05.2007, 00:33
22 temmuzda bende turkiyede olucam ama yasim 17 oldugu icin oy kullanamiyacagim ama kullanabilseydim baykal oldugu surece chpye vermezdim
odpye verirdim.baykalsiz chp ve ya odp iktidara gelse ah nerde o gunler.

mamyy
06.05.2007, 03:35
22 temmuzda tatile gitmiyoruz,oy kullanıyoruz.

oyumda CHP'ye..

bu arada 9-21 mayıs tarihleri arasında seçmen kütükleri yeniden askıya çıkıyormuş.kayıt yaptırmamış olanlar ve başka yere nakil yaptıracaklar olanlar muhtarlıklara gitsinler.

Lütfen herkes oy kullansın !

birlik
06.05.2007, 04:16
Hem Aleviliği siyasete alet etmeyelim diyorsunuz hem de bir partinin afişini yayınlayıp ajitasyonunu yapıyorsunuz. Bence halkın CHP'ye ihtiyacı falan yok. CHP ne yapmış halk için yıllardır? Sivas'ta aydınlar yakılırken, saatlerce provokasyonu seyrettiler. Üstelik iktidardaydılar. Yanan aydınlarımız için kıllarını kıpırdatmadılar. Uğur Mumcu'nun katilini bulma yönünde şeref sözü verdiler. Tutmadılar. Gazi Mahallesi'nde Alevi halka kurşun sıkılırken, insanlar hedef gözetilip öldürülürken seyrettiler. Trabzon'da solcu-demokrat gençler bozkurt işareti yapan faşistler tarafından dövülerek öldürülmeye çalışılırken; faşist saldırıyı halkın tepkisi, öğrencileri de halkı tahrik edenler olarak nitelediler. Bu da bize yıllar geçse de CHP'nin Sivas'tan ders çıkarmadığını, hala halka ve düşünceye yönelik saldırılara karşı sessiz kalacağını hatta saldırganların yanında olacağını gösteriyor.

arkadasım bu bahsettıgın olaylarla hıcbı partının uzaktan yakından alakası olmadı ona bakarsan bızım yasadıgımız yerde bınlerce ınsan hayatını kaybettı hangı partı cıkıpta ses etti hepsi uyuyo bence chp de kalkıp sıvastı suydu buydu bılmem ne ılgılnmedı dıe karalamak dogru olmaz ha chp yı savunmuyorum gunumuzun turkıyesınde adam akıllı oy verılecek bı partı goremıyorum haaa ama AKP duscekse karsıt bı partıye oy verırım bu da chp gozukuyo hele bıde dsp ıle bırlesseler tamamn mevzu kopar ak partı kara partı olur bu nedır yaaa bunlardan cekıtıgımız kardesım orta duzey ınsan kalmadı ya fakırsın yada zengın bu mudur ulkeyi yonetmek? bumudur muslumanlık bıde cıkmıslar bıze muslumanlıktan bahsedıyolar allah belanızı versın muslumanlık buysa kabul etmıyorum kerdesım nerde garıbanın hakkını kollamak zayıf ınsana zulm edenlerı gormemezlıkten gelıyolar bunlar hep bılınc altı su an ataturk dirilmek ıstese ve ona bı can lazım olsa ocan da benden ona feda olsun ulke duselcekse herswetımı feda ederım hayatımı bıle saygılar

pınar66
06.05.2007, 11:44
Bende Deniz baykala rağmen CHPye oy vermeyi düşünenlerdenim .Sebebini merak edenler sol oyu bölünmemeli akp nin oyuncağı yapmamak için ülkeyi çoğuluğa oy vermem gerektiğini düşünüyorum.kontürol edilemeyen güç güç değildir emin olun onlar şimdi daha fazla hırslı.oylarının farkındalar bizler hala düşünüyoruz olayın yeteri kadar farkında değiliz galiba 20 milyon olduğumuzu ileri sürenler boş kalabalık önemli değildir.Birlik olusak gücümüzü kullanırsak bizim kurduğumuz ülkeyi bizler kurtara biliriz içinde bulunduğu tehlikeden.Gençler hitabeyi hatırlayın ve bizlere atatürkün verdiği önerileri dikkate alın oyunuzu bölmeyin.

Sizlere yobazlığın merkezinden sesleniyorum ankara sincan burda acayip bir örgütlenme var nerdeyse bütün kadınlar kapalı ve kara çarşafla gezenlerin hesabı yok.Evlerde toplantı yapıyorlar türk askerine karşı cahil halkı örgütlüyorlar.Ellerinde kuranla şeriat için uğraşıyorlar .Bizler hala takıldık neden örgütlenemiyoruz aleviler olarak şu siteye üye olanların oylarının farkına varmasını istiyorum bunu Atatürk e,şehitlerimize ,sivasta verdiğimiz canlara kurban verdiğimiz devrimcilere borçluyuz rica ediyorum.oyları bölmek gibi bir lüksümüz yok tehlikenin farkındayım ve kurtuluşunda.Bütün insanlara mutluluk ve başarılar diliyorum.SİZLERE GÜVENİYORUM AKP Yİ SANDIĞA GÖMELİM LÜTFEN RİCA EDİYORUM.

arkadas_62
06.05.2007, 12:28
oy moy yok kardeşim ne ben ne ailem oy vermiyecegiz...

dersimli.h
06.05.2007, 13:35
dehap diyorum başka hiç bişey demiyorum

dersimli.h
06.05.2007, 13:36
alevi forumunda mhp ye werilirmi yaw :(

YAZICI
06.05.2007, 13:53
CHP den şaşmayalım .......:)

pınar66
06.05.2007, 14:39
İsteyen vermesin zaten kimse zorlanmıyor.Bizler bilincinde olan insanlarla oy hakkını kullanan arkadaşlarala paylaşıyoruz fikirlerimizi.Belkide aynı fikri paylaşmıyorda olabiliriz ama fikirlerimi söyleme hakkımı kullanıyorum.Ben tehlikenin farkındayım oy kullanmamak ihanettir.İhanet hakkınada sahipsiniz.Ozaman devrim naraları atmasın kimse daha oy kullanmadan acizken.bunu en azından 24 yaşındaki denizlere,inanlara ,mahirlere borçluyuz.İsteyen vermesin.

Çağşaklı
06.05.2007, 15:33
Bence hiçbir partiye oy vermemek doğru olmayacaktır.çünkü ülkemiz oldukça karıştı.İktidar partisinin ise nerden geldiği, nereye gitmek istediği ortada. Öyleyse demokrasinin gereğini yapıp, bizizm görüşlerimizi savuman bir partiye oy vermeliyiz.Zaten sol da birleşme olacağı kanaatindayim.Merkez sol olan CHP yi destekleyelim diyorum. SAYGILARIMLA.

A-L-E-V-İ
06.05.2007, 15:46
Bu Hükümetin %25 gibi bir oyla iktidara gelmesinin TEK sebebi..
OY VERMEMEKLE onların ekmeğine YAĞ süren zihniyettir..

Vatandaş olarak zaten 5 Yılda bir hatırlanan İnsanlar ,Aktif olarak siyasetin içinde olmamakla birlikte yani Apolitik hayat içinde sisteme müdahil olmadığı gibi bir de OY KULLANMAYARAK iradelerini de Sandığa yansıtamıyorlar..

İnsanlar sürekli olarak lider sultasından falan bahsediyorlar,sonuçta "lider" denilen kişileride yine parti üyeleri seçiyor..

Madem insanlardan memnun değiliz(mesela ..BAYKAL) ki bende memnun değilim,O halde Elin taşın altına koyarak ,Sisteme müdahil olup bunu değiştirmek varken dışında kalarak ,Ekmeğine yağ sürmek NEDEN?...

Oyunuza sahip çıkın!..

mamyy
06.05.2007, 15:48
Chp,dsp Bİrlİk İÇİn AnlaŞti Son Dakİka ..

Volcano
06.05.2007, 15:57
Forum yöneticilerinden bir isteğim var.Acaba bu anketi hazır seçi