Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[ 9]
10
11
12
sivaszara 21.05.2007, 20:48 PARA BABALARINI, AMERİKANCILARI YALNIZ BIRAKALIM
SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI
HALKI ve ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYORLAR
Türkiye’yi 2007 seçimlerine iki cepheyle sokmak istiyorlar.
Parayı temsil eden iki cephe ile.
Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul kılmaya yeminli iki cephe.
Amerika’ya, Avrupa Birliği’ne hizmeti ilke edinen iki cephe.
Türkiye’nin kendini besleyemeyen, kendini savunamayan bir ülke haline gelmesini dert etmeyen, meseleye “kaç para” diye yaklaşan iki cephe.
İşsizlere “bekleyin”, para babalarına “kim tutar sizi” demekte ortaklaşmış iki cephe.
Böyle cepheleşme olur mu?
Bir tarafın kendini laik ötekinin dindar ilan etmesi, Türkiye’nin önüne gerçekten iki seçenek çıkarır mı?
TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ 22 Temmuz 2007’yi SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI olarak ilan ediyor.
Türkiye’ye gerçek bir cepheleşme gerekmektedir.
Özelleştirmeciler, halkımızın yoksulluğundan sebeplenenler, bağımsızlık dendiğinde gülüp geçenler, Amerikancılar ve Avrupacılar bir taraftadır. İstedikleri sürüleşmemizdir.
Emeğe ve ülkesine sahip çıkanlar bu sürüden ayrılmalıdır.
Cepheleşme gerçek olmalıdır.
YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR
Ya hala CHP yi destekleyen insanların olması gerçekten çok ama çok üzücü bir durum. Hemde bu insanlar alevi olduklarını ileri sürüyorlar. Bu dahada üzücü bir durum.
rockçı turna 22.05.2007, 01:14 Ya hala CHP yi destekleyen insanların olması gerçekten çok ama çok üzücü bir durum. Hemde bu insanlar alevi olduklarını ileri sürüyorlar. Bu dahada üzücü bir durum.
emre bu durumla yasamaya alısman senin acından daha saglıklı. yoksa cok üzülürsün:turned:
chp-alevi ilişkisi bugün baslamıs bir sey degil. chp alevilerin sisteme cıkıs kapısı. ayrıca dünya görüslerine en yakın taban chp de var.(sosyal demokrat taban). ve daha güçlü bir alternatif ortaya cıkmadıgı müddetçe alevi-chp ilişkisi böyle devam edecektir. başka ne olabilir ki; mevcut partilerden sadece chp,akp,mhp,dp ve gp nin meclise girebilecek güçte oldugu aşikar ve secimlere 2 aylık bir süre varken, aleviler bu 5 partiden chp dısında hangisini secebilirki? (belki sundugum secenekler hosuna gitmeyebilir fakat türkiyedeki reel politik durum bunu gösteriyor maalesef).
umarım günün birinde bizlerde bagımsız adaylarımızı cıkarabilir yada chp'yi gercek sosyal demokrat yapıya kavusturabiliriz. tek vücut olma yolunda tv kanallarımız ve internet elimizde bulunan en büyük ''silah''larımız. bunları gelecekte mutlaka kullanmalıyız; ama 2 aylık kısa sürede bunu yapma sansımızın olmadıgını kabul etmek gerekir. dolayısyla su durumda alevilerin önemli bölümünün "herseye ragmen" chp yi secmesinde anlasılamayacak bir sey yok bence:wink:
sipahioglu 22.05.2007, 03:11 Bu gidisle sizler yine akp yi sevindireceksiniz onun icin bende
M H P DIYORUM..
Maliye Bakanlığı, incelemesinde olan CHP'nin Kanaltürk'le gizli ortaklığı kanıtlanırsa, kapatma gerçekleşebilir.(Birgün Gazetesi)
Arkadaşlar bugün okuduğum bir haberi sizinle paylaşmak işstiyorum.
CHP usulsüz yönden Kanaltürke para aktardığı için kapatılacakmış.
CHP Atatürkün partisi diye oy veriyorum diyen Arkadaşlara duyurulur.
Bundan sonra nasıl bir gerekçe gösterecekler acaba!!!CHP de tutunacak dalınızda kalmadı :D
Bu yazıyı gören arkadaşlar parti kapandığı için sevindiğimi sanacak ama inanın bir partinin kapanması gerçekten demokrasi açısından kötü.Ama yolsuzluk yapan bir partinin kapanması hukukta yer alıyor!
Sırf adı CHP olduğun için
Ülkenin bu durumda olmasın da en büyük payı olan, diktatörler partisi denebilecek bir konum almış bu partiyi destekleyenler parti kapandıktan sonra hangi harflere sığınacaklar (W,Q,X) harflerine kullanmıyorsunuz işiniz zor :D
her ne sebeble olursa olsun benim oyum cumhuriyet halk partisine başka barti tanımam diğer partileri sorarsanız anap çete mafiya dyp bir numara kö......................mhp alevi düşmanı
özgürdoğan 22.05.2007, 10:40 benim yas tutmuyor ama verirsem CHP den baska hiçbir partiye oyumu varmemmmmmmm...
Westside 22.05.2007, 11:17 Ben istiyorum ki CHP GP ile ittifak yapsın ve insanlar Baykal'ın gercek yüzünü görüsnler.
İlhan Kesici CHP saflarına katıldı
Demirel ailesinin damadı, Merkez sağın lider adaylarından İlhan Kesici CHP saflarına katıldı. Kesici, 1994'te ANAP'tan olduğu gibi yine İstanbul 1. Bölgeden Erdoğan'ın rakibi olacak.
http://image.haber7.com/haber/63342.jpg
1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi adayı Tayyip Erdoğan’a karşı Anavatan Partisi’nin adayı olarak seçimlere giren ve çok az farkla seçimi kaybeden Kesici’nin İstanbul 1’nci bölgeden aday olacağı kaydedildi.
Peki İlhan Kesici kimdir?
İLHAN KESİCİ-Özgeçmiş
e-mail : ilhankesici@ilhankesici.net
Kişisel Durum
Doğum Yeri : Sivas-Zara, 1948 (Sunni)
Medeni Hal : Binhan Kesici ile evli (1994), 1 kız çocuğu (Aslıhan)
Yabancı Dil : İngilizce
Eğitim Durumu
İlköğretim ve Lise: Sivas :1955-65
Üniversite : Orta Doğu Teknik Üniversitesi : Endüstri Mühendisliği:1965-71
Master : Orta Doğu Teknik Üniversitesi : Endüstri Mühendisliği :1971-74
Sertifika : İngiltere - Bradford :Bradford Üniversitesi:
Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri :1974-74
Sertifika : İngiltere - Londra : Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü:
Kamu Yüksek Yöneticiliği :1982-82
Kariyer
1972-77 : Devlet Demir Yolları : Proje Başmühendisi
1977-81 : Başbakanlık-Devlet Planlama Teşkilatı (DPT),
İktisadi Planlama Dairesi: Ulaştırma-Haberleşme Sektörü Uzmanı
1981-83 : Devlet Planlama Teşkilatı - Daire Başkanı : Kamu Yatırımları
1983-84 : Devlet Planlama Teşkilatı – Koordinasyon Genel Müdürü
1984-87 : Belçika-Brüksel: Avrupa Birliği (AB) Nezdinde
Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı : Ekonomik İşler Koordinasyonu
1987-90 : Devlet Planlama Teşkilatı- Müsteşar Müşaviri
1991-93 : Devlet Planlama Teşkilatı - Müsteşar
1995-99 : 20.Dönem Milletvekili -Bursa
Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi
NATO Parlamenterler Asamblesi Üyesi
Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi
www.haber7.com
Anatolianman 22.05.2007, 11:37 İlhan Kesici CHP saflarına katıldı
İLHAN KESİCİ-Özgeçmiş
e-mail : ilhankesici@ilhankesici.net
www.haber7.com
Güzel cv si var adamın.
ama bence çok konuşup hiç bir şey söylemeyenlerden. vizyonu sınırlı, karizması yok denecek kadar az.
demirelin damadı ol, sonra demirelin yıllarca mücadele ettiği chpden aday ol.
vay brütüs vay. :)
seyhunbey 22.05.2007, 11:42 Günümüzde Sol - Sağ Kalmamiştir Bana Göre Böyle Olmasi bi Açidan Normal her kez ekmek parasinin peşinde tek bir amaç için yaşiyoruz ekmek parasi için değilmi günümüzde asgari ücret 400 ytl bu ne demek asil sorun burda gelir seviyesinde bence çalişan bir işcinin gelir seviyesi 1000 ytl olmasi gerek işte o zaman milletin kendini savunma bağirma imkani olucaktir..
Şuanda çoğu kesimin sol muş sağ miş bunla bir alakasi kalmamaştirr...
saygilar..
bahtiyarbaris 22.05.2007, 11:48 seçim bize neler sunuyor bu çok önemli sizce oy verdiğimiz partilein umrundamıyız hayır bunu düşünmek gerekli akp-chp farketmez bunlar alevi ve diğer toplum kitleleri için burada değildir liberal ekonomi denilen sistemetik bir örgütlenmedir tek fark bu organize soygun çetelerinin bizleri toplumu kışkırtarak rant bölgelerini genişletirler bunlardan millete veya devlete bir yara gelmez bunu bir düşünün bildiğim için konuşuyorum teşekkürler atmıyoruz
meymana hızıre 22.05.2007, 12:34 Ya chp nin düzenci işbirlikçi sadece bir zümreye hitap eden bi parti olduğunu görüyorsunuz ama neden chp....? YOO hemen cevabınız hazır yok şeriat yok gericilik ,, asıl gericilik varsa bu da sizin yaptığınız yani halen chp ye oy verenlerin yaptığıdır ya kendine solcuyum diyen bi insan savaşı destekleyen liberal ekonoımi uygulayan halkı sömüren belli zümrelere çalışan bi partiyi nasıl destekler ,,, lütfen kendinizi ucuz siyasetlerle kandırmayın ya da sizi kandıranlara kanmayın ,,, imzanızı sosyalizm den yana atın ,,, ama bilin ki eğer bu şekilde chp chp diye ısrar edenler ileride inim inim sızladıklarında iş işten geçmiş olacak ve bi süre daha bu işbirlikçi uşaklarıın himayesinde kalacağız,,, ama şimdiden yerimizi alalım gerçekleri görelim kendimizi ucuz siyasetlere alet etmeyelim ,,, oyumuzu gerçek sola devrimciye ezilenin yanında olana verelim ve o parti de belli = TKP TKP TKP TKP,,,, OYLAR TKP YE ,,, YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR.......
rockçı turna 22.05.2007, 12:55 Ya chp nin düzenci işbirlikçi sadece bir zümreye hitap eden bi parti olduğunu görüyorsunuz ama neden chp....? YOO hemen cevabınız hazır yok şeriat yok gericilik ,, asıl gericilik varsa bu da sizin yaptığınız yani halen chp ye oy verenlerin yaptığıdır ya kendine solcuyum diyen bi insan savaşı destekleyen liberal ekonoımi uygulayan halkı sömüren belli zümrelere çalışan bi partiyi nasıl destekler ,,, lütfen kendinizi ucuz siyasetlerle kandırmayın ya da sizi kandıranlara kanmayın ,,, imzanızı sosyalizm den yana atın ,,, ama bilin ki eğer bu şekilde chp chp diye ısrar edenler ileride inim inim sızladıklarında iş işten geçmiş olacak ve bi süre daha bu işbirlikçi uşaklarıın himayesinde kalacağız,,, ama şimdiden yerimizi alalım gerçekleri görelim kendimizi ucuz siyasetlere alet etmeyelim ,,, oyumuzu gerçek sola devrimciye ezilenin yanında olana verelim ve o parti de belli = TKP TKP TKP TKP,,,, OYLAR TKP YE ,,, YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR.......
hızır misafiri hazır senin gibi inançlı bir tkpliyi bulmusken bir soru sormak istiyorum. cevap verirsen sevinirim.
diğer partileri sürekli olarak düzen partisi diye eleştiriyorsunuz ama tkp de bu düzen içindeki yasal bir parti degil mi? sistemin kendisi için ''tehdit'' olarak algıladıgı insanlara hala engeller cıkarıp hapislere tıkarken (bkz; mecliste dtp meclise girmesin diye cıkarılan yasa ve son günlerde 10 larca dtpli yöneticinin cezaevine sokulması...) tkplilere kolay hareket etme şansı vermesi aslında sizinde bir "düzen partisi" durumuna geldignizi göstermez mi acaba?
ii forumlar!
lavender86 22.05.2007, 13:29 tamam düşüncelerine saygı duyuyorum ama......neyse bence şansvermekte yarar var oylar CHP YEEEEEEE:)
afyonluhuseyin 22.05.2007, 14:02 canlar şu andaki oy verilebilecek tek parti olarak gördüğüm chp var görünüş oki bize ve CUMHURİYET'e sahip çıkan CHP var yanlarına birde shp yi alırlarsa yıkılmaz bir kale olur. akp nin son zamanlarda yapmaya çalıştıkları rejim karşıtı oldukları ve yeni bir şeriat devleti kurmaya çalıştıkları açık bir şekilde belli oldu bunun önüne geçmek için yapmamız gereken 22 Temmuzda sandık başında olmalı ve en önemli vatandaşlık görevini yerine getirelim .akp'nin düşüncesi nasıl olsa herkes tatile gider bende istediğimi yaparım ve yeniden seçili
rim cumhurbaşkanlığını alır son kaleyi de fetederim aynı devletin önemli kademelerine yerleştikleri gibi bunların derslerini hep beraber verelim saygılar güzel günler yakındır yeterki biz gerçekten istiyelim
KızılBant 22.05.2007, 16:28 Günümüzde Sol - Sağ Kalmamiştir Bana Göre Böyle Olmasi bi Açidan Normal her kez ekmek parasinin peşinde tek bir amaç için yaşiyoruz ekmek parasi için değilmi günümüzde asgari ücret 400 ytl bu ne demek asil sorun burda gelir seviyesinde bence çalişan bir işcinin gelir seviyesi 1000 ytl olmasi gerek işte o zaman milletin kendini savunma bağirma imkani olucaktir..
Şuanda çoğu kesimin sol muş sağ miş bunla bir alakasi kalmamaştirr...
saygilar..
Yanlış düşünüyorsun. Sağ sol kalmadı demek hepimiz sağcı olalım anlamına geliyor.
Siyasi bilinç ve çözüm yöntemlerinden bihaber olunca 400 ytl yi kimse 1000 ytl ye çıkarmaz
SAĞ sömürü demektir kapitalizmi ve dini ön plana çıkarmak demektir. Böyle bir sistem kalkıp senin maaşına zam yapmaz mümkün olduğunca düşürmeye çalışır. Senin maaşının yükselmesi için toplumsal hareketler ve hak arayışı olmalı tarihdeki ünlü grevleri toplumsal mücadeleleri incele... Senin mantığına göre AKP ile diğer partilerinde farkı yok. Yani akp maaşları 1000 ytl yapsa koşa koşa akpye oy verirsin sen :)
seyhunbey 22.05.2007, 16:46 Yanlış düşünüyorsun. Sağ sol kalmadı demek hepimiz sağcı olalım anlamına geliyor.
Siyasi bilinç ve çözüm yöntemlerinden bihaber olunca 400 ytl yi kimse 1000 ytl ye çıkarmaz
SAĞ sömürü demektir kapitalizmi ve dini ön plana çıkarmak demektir. Böyle bir sistem kalkıp senin maaşına zam yapmaz mümkün olduğunca düşürmeye çalışır. Senin maaşının yükselmesi için toplumsal hareketler ve hak arayışı olmalı tarihdeki ünlü grevleri toplumsal mücadeleleri incele... Senin mantığına göre AKP ile diğer partilerinde farkı yok. Yani akp maaşları 1000 ytl yapsa koşa koşa akpye oy verirsin sen :)
insanlarin gelir seviyesi ne zaman 400 ytl den 1000 ytl çikarsa işte o zaman anca haklarini savunmaya başlarlar ayakda durma direnme güçleri olmaya başlar..
Bunu demek istedim sen ak partiye oy vermeye meyillisin anlaşilan.. Gelir seviyesi bu durumda iken bu ülkede hiç bir şey olmaz sol partide başa geçse ayni olur sağ partide :pinch:
saygilar.
KızılBant 22.05.2007, 16:56 Gelir seviyesi 1000 ytl olsa o zaman sosyal bir devlet oluşmuş olur. Sola ihtiyaç kalmaz çünkü aranacak bir hak kalmaz.
Sol insanlar ekonomik açıdan kötüyken güçlenir. Düşünelim herkes zengin solun potansiyeli kalmaz o zaman Sol muhalefet yapar.
Bunu anlatmak istedim.
ben bu konuda maaş sorunundan önce ülkemiz için hayırlı olacak bir partinin iktidar olmasından yanayım.
sağ iktidar olduğu sürece sömürmeye devam edecektir tırnaklarla alınan
ülkemizi buna göz yummamalıyız...
önce ülkemizi kurtaralım sonra sorunların çözümleri gelir...
KızılBant 22.05.2007, 17:17 ülkenin kurtuluşu için
Anti emperyalist
Anti Şeriat
Anti Kapitalizm
yanlısı bir hükümet olmalı. Dİn ve KApitalizm bir arada işliyor ülkemizde. Hem şeriata karşı olup hemde kapitalizme karşı olmak sorunları çözmek için bir ışık olacakdır.
lutfen oy kullanın. bu vatanın elden gıtmesıne ızın vermeyın; cevrenızdekı ınsanları uyarın oy garantisiyle bır patatese bır ceyrek altına bu vatanı satmasınlar lutfen bu çağrıya kulak verin
meymane_usari 23.05.2007, 08:31 Ben bağımsız aday Ferhat Tunç'a verirdim.Halkın kardeşliğini,çaresizliğini en iyi anlatan adaylardan çünkü.Milletvekilleri gibi yan gelip yatarak maaşı cebe indirmeyecek halkımız için çalışacaktır.
saygılar
----------------------------------------------------------------
bir sorum olacak izin verirseniz,oylar Tkp'ye diyorlar Tkp bize ne vaad ediyor ya da bugune kadar biizm için ne yapmış ?
Oyum Chp ye...Sözde sol görünümlü Pkk partilerine oy vermiyeceğiz herhalde.Chp yi kriletenler ve kirtletmeye çalışanlar sonradan başladı.Ama alevilerin ilk gözbebeği olan Chp ye oy verememezlik yapamayız.Sadece şuan başta olan Deniz Baykalla sorunumuz var o kadar.Ama sizlerin bahsettiği partilerin kuruluş zamanından bu yana neyi savunduğunuz belli.Sizler Pkk yandaşısınız.!!! Bu partiler kendilerini biliyor.Onlarda alevilerden oy beklemesin kesin.Pkk dediğiniz sunni yönetimin elinde Bizim alevi kürt kardeşlerimiz bilinçsizce o insanlara inanmaya çalışıyor.Yapmayın alevi topluluğu cahil olamaz.ve oldurtmayız o tür insanlara.
Yani buna örnek şunlarıda söylemek istiyorum.Bakın arkadaşlar bazıları var kendilerini devrimci sanıyolar.Ve savundukları partinin devrim lideri olduklarına inanıyolar.Bu partiler kim sizce Tkp ve İşçi Partisi.Buna göre size iki örnek verecem.Nazım Hikmet Ran kim olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.Çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumu bir üstadımız.İbrahim Balaban deyimiyle şair babamız.Türkiye ye olan sevdasını ve özlemini hepimiz biliyor ve bilmeyenlerimiz şiirlerini okuyarak görecekler.Kendisi Tkp için yolunu canını katmış bir insan Tkp tarafından ilk olarak Nazım Hikmet Ran'ı vatan haini ve vatan bölücülüğü ile suçlamışlardır.Nazım Hikmet buna inanamamakla yetinmiştir.Ama Nazım Hikmet de biliyordu ki bu bir gerçekti.Bir Nazım Hikmet'in çizgisine bakalım, bir de şuan ki Tkp nin çizdiği yola bakalım.Ülkede Bağnaz yobaz şerefsizler topluluğuyla ülkede savaşmaktansa kalemleriyle.Yani Nazım Hikmet sitili.Kalkıp bölücü sözlerle meydanlara çıkıyolar.Kusura bakmayın şair babamıza vatan haini diyen bir partiye oyumuz yok.Gelelim Deniz Gezmiş'e oda işçi partisine gönül vermiş bir devrimciydi.Peki az çok hepimiz Deniz Gezmişi tanıyoruz.Deniz Gezmişin çizdiği yoldamı gidiyor İşçi Partisi buna cevap verecek varmı.İdamlarının kararı açıklanmasında bile asıl Atatürkü savunanlar varsa bizleriz! demiştir.Ve boynundaki ipe rağmen Yaşasın Türkiyenin bağımsızlığı diye haykırmışlardır.Soruyorum şimdi sizlere sizler gerçekten inanıyomusunuz bizleri temsil edeceklerine.Bugün Aelvi oylarını bölemezsiniz ve böldürtmeyiz.Bizler gerçek Atatürkçü topluluğuyuz.Kusura bakmayın Atatürk'ün kurduğu sisteme ve rejime karşı gelen pkk yandaşlarına oylarımız olmadı ve olmayacaktır.Atılan nağralara değil gerçeklere bakmak lazım diyorum ve kendi Alevi topluluğuma sesleniyorum lütfen bölmeyelim oylarımızı.İLk önce yapacağımız görev Şeriatçılardan kurtarmak ülkemizi, sonra içimizdeki pislikleri temizlemektir.Ama bu temizlik her zaman kalemlerle olacaktır.
Saygılarımla
utkuuluer 23.05.2007, 15:16 selam arkadaşlar türkiyenin bölünmeye daha çok uğraşıldığı şu günlerde ve amerikanın köpeği olmuş akpartililere söylecek pek birşey bulamıyorum ben oyumu ya genç partiye ya tkp'ye vereceğim neden?
genç parti genel başkanı uzan şeref ve namus sözü veriyo heryerde bakalım amerikayı dolandıran pezeveng türkiyeyi satacak mı çıkaracakmı peki ya nedeb tkp çok çelişkisin dediğinizi duyar gibiyim yok çelişkili değilim. ama ben o sandığın başına geçtiğim zaman oyum tkp'nin olacak bana göre türkiye gelecekte olmayacak herkes şimdiden kendi türkiyesini kursun ki savaşmaya gücümüz olsun. saygılarımla.
selam arkadaşlar türkiyenin bölünmeye daha çok uğraşıldığı şu günlerde ve amerikanın köpeği olmuş akpartililere söylecek pek birşey bulamıyorum ben oyumu ya genç partiye ya tkp'ye vereceğim neden?
genç parti genel başkanı uzan şeref ve namus sözü veriyo heryerde bakalım amerikayı dolandıran pezeveng türkiyeyi satacak mı çıkaracakmı peki ya nedeb tkp çok çelişkisin dediğinizi duyar gibiyim yok çelişkili değilim. ama ben o sandığın başına geçtiğim zaman oyum tkp'nin olacak bana göre türkiye gelecekte olmayacak herkes şimdiden kendi türkiyesini kursun ki savaşmaya gücümüz olsun. saygılarımla.
bütün gercek solcu canlar sesleniyorum..oyunuzu sahte sol isbirligi olan CHP-DSP den baska diyer sol partilere verin
anti-fasist 23.05.2007, 17:23 bütün gercek solcu canlar sesleniyorum..oyunuzu sahte sol isbirligi olan CHP-DSP den baska diyer sol partilere verin
hani bir laf wardır can herkesin insan olma bilinci farklı diye....
sen kime istersen seslen gercek sol bilinci olan canların hepside gidip gerekeni yapacaktır...
yani akp ye karsı en güclü duran CHP-DSP ittifakına oy verecektir..
farkettiyseniz kimseyi almıyorlar ne SHP yi ne de baskasını cünkü öyle ne oldugu belli olmayan kisilerle isleri olmaz...
Ben herkesi CHP-DSP ittifakına oy vermeye cagrıyorum..
ben diger baska bir topikde SODEP ile HP nin inönüğ tarafından nasıl zorla birlestirildigini daha sonra FETULLAHIN parasıyla DSP nin solu parcalamak icin nasıl kuruldugunu anlattım bu parcalılık da sımdı bitiyor bu ittifakı baltalamaya calısanlara kulak asmayın canlar..
saygılarımla..
aykudgöksun 23.05.2007, 18:13 hani bir laf wardır can herkesin insan olma bilinci farklı diye....
sen kime istersen seslen gercek sol bilinci olan canların hepside gidip gerekeni yapacaktır...
yani akp ye karsı en güclü duran CHP-DSP ittifakına oy verecektir..
farkettiyseniz kimseyi almıyorlar ne SHP yi ne de baskasını cünkü öyle ne oldugu belli olmayan kisilerle isleri olmaz...
Ben herkesi CHP-DSP ittifakına oy vermeye cagrıyorum..
ben diger baska bir topikde SODEP ile HP nin inönüğ tarafından nasıl zorla birlestirildigini daha sonra FETULLAHIN parasıyla DSP nin solu parcalamak icin nasıl kuruldugunu anlattım bu parcalılık da sımdı bitiyor bu ittifakı baltalamaya calısanlara kulak asmayın canlar..
saygılarımla..
evet ne olduğu belli olmayan shp ödp o tarz partilere vermeyin...
ünlü sağcılarla iş birliği yapan, genç partiyle temasa geçen, MHP'nin politikasını destekleyen gerçek(!) bir sol ittifaka verin..bravo gerçekten..hiç böle bir sol görmemiştim..sizin ve ittifakınızın sayesinde türlü türlü sağcılar meclise bu kulvardan girecekler..ama siz gerçek(!) solcular sağcıların meclise girmesini çok istersiniz değil mi??
sivaszara 23.05.2007, 21:52 Hangi partiye oy veriyorsan ver, buna saygı duyarız. Ama tkp'ye iftira atamassın, tabi çamur atmak kolay sen git de o güzel chp'nle ilgilen. oylar TKP'ye YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR..... TKP'nin nasıl bir parti olduğunu ileriki zamanlarda herkes görecek.....
NAZIM HİKMETİ SEVDİĞİNİ SÖYLÜYORSUN O ZAMAN ŞU ŞİİRİ OKUMANI İSTİYORUM... TKP'NİN NAZIMA NAZIMINDA TKP YE İHATTET ETMEDİĞİNİ GÖRECEKSİN... NAZIM TKPSİZ TKP DE NAZIMSIZ düşünülemez....
Türkiye Komünist Partisi,
T.K.P.’em benim,
Seni düşünüyorum.
Sen dünümüz, bugünümüz, yarınımızsın,
En büyük ustalığımız,
En ince hünerimizsin.
Sen aklımız, yüreğimiz ve yumruğumuzsun.
Dünyada bir anılır şanlı soyun var:
Sen küçük kardeşisin V.K.P. (B) nin.
Sen bana bugün
Mübarek alnındaki yara yerinle
Ve işçi bileklerinde zincir izleriyle göründün,
Yürüyorsun dimdik, pırıl pırıl.
Ömrümde yalnız seninle
Ve senin safında olmakla övündüm…
NAZIM HİKMET
Hangi partiye oy veriyorsan ver, buna saygı duyarız. Ama tkp'ye iftira atamassın, tabi çamur atmak kolay sen git de o güzel chp'nle ilgilen. oylar TKP'ye YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR..... TKP'nin nasıl bir parti olduğunu ileriki zamanlarda herkes görecek.....
NAZIM HİKMETİ SEVDİĞİNİ SÖYLÜYORSUN O ZAMAN ŞU ŞİİRİ OKUMANI İSTİYORUM... TKP'NİN NAZIMA NAZIMINDA TKP YE İHATTET ETMEDİĞİNİ GÖRECEKSİN... NAZIM TKPSİZ TKP DE NAZIMSIZ düşünülemez....
T.K.P.’em benim,
Seni düşünüyorum.
En büyük ustalığımız,
En ince hünerimizsin.
Sen bana bugün
Ömrümde yalnız seninle
NAZIM HİKMET
çok komiksin kardeşim ne diyebilirim ki başka. Bana Nazım Hikmetin şiirlerini önermende saçma ki bütün şiirleri orjinal kitaplarıyla bende.Ama bir gerçek vardır.TKP Nazım Hikmet'i satmıştır.Diyorum ki Nazım Hikmetin koministlik anlayışıyla bugün tkp nin çizdiği yol aynımı. bana bunun cevabını ver.Eğer bu konuda gerçek bilgi arıyosan sor tkp başkanlarına adam gibi yürekleri varlarsa Nazım Hikmete yaptıklarını anlatsınlar sana.Ya sen tarihini okumuyosun yada senin yazdıkların bana farklı dilde gibi geliyor.
T.K.P.’em benim,
Seni düşünüyorum.
En büyük ustalığımız,
En ince hünerimizsin.
Sen bana bugün
Ömrümde yalnız seninle
NAZIM HİKMET[/QUOTE]
ha bu arada bir eşleştirme yapacam ne kadar saçma konuştuğunla ilgili.Deniz Gezmişleride idama mahkum ettiler.Ölmeden önce bu vatan onu asarken o bu vatana olan sevdasını son sözleriyle dile getirmişti.Nazım Hikmetinde size okuduğu şiir böyle olmalı anladımı o kafan
kemalist_teist 24.05.2007, 00:01 Elbette bir Atatürkçü olarak her türlü yanlışa rağmen CHP diyorum.Öncelikle CHP ye verelim beğenmediğimiz konularda önce evrim yapalım insanları yönetimi değiştirelim sonra ise devrim.Ayrıca ATATÜRK düşmanı bölücü DTP yi ve destekçilerini kınıyorum ölselerde öldürmeye kalksalarda AB nin piyonu olmaktan öteye gidemeyecekleridr.Türk Milleti ve ordusu ile ise asla başedemeyeceklerdir.Onların terbiyecisi asil Türk Milletidir.
Elbette bir Atatürkçü olarak her türlü yanlışa rağmen CHP diyorum.Öncelikle CHP ye verelim beğenmediğimiz konularda önce evrim yapalım insanları yönetimi değiştirelim sonra ise devrim.Ayrıca ATATÜRK düşmanı bölücü DTP yi ve destekçilerini kınıyorum ölselerde öldürmeye kalksalarda AB nin piyonu olmaktan öteye gidemeyecekleridr.Türk Milleti ve ordusu ile ise asla başedemeyeceklerdir.Onların terbiyecisi asil Türk Milletidir.
Evrim ve Devrim ha bu kelimeleri bu kadar savurganca kullanmayın isterseniz! Galiba evrim CHP'nin iktidarı, devrim ise iktidar olan bu partinin başındaki yani başbakan olan Baykalı değiştirmek öyle mi? Yoksa başka birşey mi?
Masal desem değil; çünkü onun bir iç disiplini ve mantığı var, burada mantığın ötesinde hipnotik-kaotik bir söylem var.
CHP'yi böylesine güdük bir zeka ile ve söylemlerle savunmanız bu partiye sadece oy kaybettirir. Ayrıca MHP'nin terbiye etmek yöntemini kullanmak üzere ödünç almanız garip ve çok komik olmuş.
Bu söylemlerle, sadece MHPnin oylarının artmasına katkı yaparsınız o kadar, bu tarz söylemler CHPnin oylarını arttıracağına önemli oranda azaltma riski de taşır doğal olarak...
meymana hızıre 24.05.2007, 15:59 Selam olsun YOLDAŞLARA ,,,, SELAM OLSUN DENİZLERE ,,, SELAM OLSUN DEVRİM ŞEHİTLERİNE ,,,,, SELAM OLSUN 68 KUŞAĞINA ,,,, SELAM OLSUN DEVRİME ,,, SELAM OILSUN TKP YE,,,,, YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ,,,, ne olursa olsun bize düzenci diyenler kendilerine baksınlar yani derler ya dinime küfür eden bari müslüman olsa derler ya işte o hesab biz yolumuzdan eminiz ve yolumuzdan dönme gibi bi niyetimiz yok ama berlli dönenler kim ve ne yapıyolar ,,, neyse son sözümüz yağma yok sosyalizm var ve imzamızı sosyalizimden yana atalım,,, yani oylarımız halkımıza YANİ= TKP YE TKP YE,,,,, YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST OARTİSİ,,, TKP TKP TKP TKP.....
En_KraL_ALeVi 24.05.2007, 19:57 alevi düşmanı deniz baykal a kesinlikle oy vermek istemiyorm ama burası Türkiye bizi buna mecbur ediyorlar son 2 ayda yapılanlar sadece göz önüne geliyor peki 4-5 senedir CHP nerede bu duruma kadar neden getirdi bence CHP kesnlikle sol partilikten çıktı yaa bi bakarmısınız CHP den istifa eden ya AKP ye gidiyor yada MHP ye gidiyor bu nasıl iştir anlamadım MHP de ve AKP de alevi adaylar varken CHP de 1 tane bile yok...tamam oyumuzu vericez CHP ye peki ne olacak 5 ay sonra kızmaya başlayacağız solda birlik denildi tamam çok süper bizi ancak bu kurtarır ama böle değil bütün sollar birleşmeli mesela SHP , ÖDP gibi partiler de olmalı en azından sadece CHP olmaz...beni görüşlerim böle arkadaşlar anlayacağınız ne yapacağımı anlayamadım bizi kurtarsa kurtarsa Alevi Federasyonu kurtarır bi parti ile anlaşma yapıcak bazı adaylar ortaya atıcak ve biz bütün canlar bir olup bu partiye oy vericeğiz başka çaremiz yok...
gencer24 24.05.2007, 20:35 alevi dostu hangi parti varsa öyle bir parti ona verelim ama yok kötünün iyisi yine CHP sizleri bilmem ama ben oyumu Cumhuriyet halk partisine verecem Deniz baykala değil
çok komiksin kardeşim ne diyebilirim ki başka. Bana Nazım Hikmetin şiirlerini önermende saçma ki bütün şiirleri orjinal kitaplarıyla bende.Ama bir gerçek vardır.TKP Nazım Hikmet'i satmıştır.Diyorum ki Nazım Hikmetin koministlik anlayışıyla bugün tkp nin çizdiği yol aynımı. bana bunun cevabını ver.Eğer bu konuda gerçek bilgi arıyosan sor tkp başkanlarına adam gibi yürekleri varlarsa Nazım Hikmete yaptıklarını anlatsınlar sana.Ya sen tarihini okumuyosun yada senin yazdıkların bana farklı dilde gibi geliyor.
Hangi TKP?
Dönemin TKP'sinde Nazım'ın Şefik Hüsnü'yle sert tartışmaları olmuştur. Nazım yer yer partiden kopmuştur, doğru. Ama Nazım için 1920'de Bakü'de Mustafa Suphi'nin önderliğinde kurulan TKP çok değerlidir. Nazım bir kömünisttir, TKP de ülkesinin komünist partisidir; bundan daha doğal bir şey olamaz.
Nazım TKP'de bir muhlaefet oluşturmuş ve parti içindeki anlaşmazlıklardan dolayı Nazım ve arkadaşları Pendik'te toplanırlar ve ve merkez komite bu grubu Troçkistlikle suçlayı partiden atmlarına rağman bu grup kendilerini gerçek TKP saymaya devam ederler.
Efendim o zaman şöyle olmuş, böyle olmuş demek tarihsel bir yanılgıya götürür bizi.
Biliyoruz ki M.Kemal de Sovyetlere yaranmak ve eski TKP'yi manüple etmek için kendi kontrolunde TKP adında bir parti kurdurtmuştur ve Türkiye sol tarihinde TKP adındaki partiler açılıp, kapanmıştır.
Biz bir sosyalistsek, bu bizim sol tarihimiz ve sol deneyimlerimizdir bunlar. Benim aklıma TKP denildiğinde ilk olarak Mustafa Suphi'nin TKP'si gelir; 2. olarak da günahıyla-sevabıyla bu sol geleneği üstlenmeye çalışan (Eski SİP)günümüzün legal TKP'si geliyor.
Günümüz TKP'sinin bir yayın organı olan soL gazetisinde yer alan
Mustafa Suphilerin ölümü için yazılan yazı herhalde günümüz TKP'sini ifade eder nitelikte:
Mustafa Suphi ve yoldaşları 86 yıl önce katledildi
TKP’nin ilk Genel Başkanı Mustafa Suphi ve 14 lider kadrosu, 28-29 Ocak 1921 gecesi katledildiler. Mustafa Suphi ve yoldaşları, Anadolu’da sosyalizmin anahtarını emperyalizme karşı mücadelede görüyorlardı.
HABER MERKEZİ Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) önderi Mustafa Suphi ve yoldaşları 86 yıl önce 28-29 Ocak 1921 gecesi katledildi. Onbeşler Katliamı olarak da anılan olayda, Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı Bakü’den Anadolu’da emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltmek üzere yola çıkmışlar, ancak Karadeniz’de öldürülmüşlerdi.
86 yıl önce katledilen Mustafa Suphi, Ethem Nejat, Kâzım Ali, Bahaeddin, Emin Şefik, Cemil Nazmi, Kâzım Hulusi, Halitoğlu Mehmet, İsmail Hakkı (Topçu), Hayreddin, Mehmet Ali, Dr. İsmail Hakkı, Maksut, Mustafaoğlu Mehmet ve Çitoğlu Nazmi İsmail, TKP’nin lider kadrosunu oluşturuyordu.
Mustafa Suphi’nin önderlik ettiği mücadele yaşıyor
Mustafa Suphi Giresun'da doğdu. Öğrenimini Kudüs, Şam ve Erzurum'dan sonra Galatasaray Lisesi'nde sürdürdü. Siyaset bilimi okuduğu Paris'te Tanin gazetesinin muhabirliğini yaptı. Türkiye'ye döndüğünde hukuk ve iktisat dersleri verdi, gazeteciliğe yayın yönetmenliğini üstlendiği İfham gazetesinde devam etti. Hükümetin Mahmut Şevket Paşa suikastını bahane ederek muhalefete karşı giriştiği kampanyadan Suphi'nin payına 15 yıllık mahkumiyet düşecekti.
Mustafa Suphi, Sinop'tan Rusya'ya geçti; savaş esiri sayılarak sürgüne yollandı. 1915'te Urallar'da sürgünde Bolşevik Parti'ye katıldı. 1918'de Moskova'da bir Türk sosyalistleri kongresinin toplanmasında görev aldı, Müslüman Halklar Komiserliği'nde çalıştı, Doğu Propaganda Dairesi Türk Seksiyonu'nun başkanlığını yürüttü, Komintern kongresine Türkiye delegesi olarak katıldı.
Parti kuruluş çalışmaları 10 Eylül 1920'de Türkiye Komünist Fırkası'nın Birinci Kongresi ile meyvesini verdi. Genel başkanlığa seçilen Suphi'nin temel perspektifi örgütlenmeyi Anadolu'ya taşımak, komünist hareketin Kurtuluş Savaşı'nda aktif biçimde yerini almasını sağlamaktı. Önderlik ettiği bu devrimci ve yurtsever girişim 28-29 Ocak 1921 gecesi, Trabzon açıklarında kanlı bir katliamda parti yöneticisi yoldaşlarıyla birlikte hayatını vermesiyle son buldu.
"Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki partizan müfrezeleri arasında bağlar kurmak için cephe gerisi sağlamak ve bu hareketi güçlendirmek için Askeri-Devrim Komitesi kurmak gerekir. Bu teşkilat bağımsız olacak, ama bizim örgütlerin güdümünde bulunacak. Türkiye Askeri-Devrim Komitesi'nin bütün işi, gerek Sovyet Rusya'da ve gerekse tüm dünyada sosyal devrim hareketinin devamı ve muhafazası doğrultusunda yoğunlaşacak. O, İngiliz - Fransız işgalcilerine karşı Anadolu hareketine, bu hareketin Kafkaslara yayılmasına, o yerlerde Sovyet erki örgütlenmesine geniş yardım gösterecek. Türkiye Askeri-Devrim Komitesi doğacak ilk olanaktan yararlanıp Anadolu'daki bütün işleri kendi eline alarak Sosyalist Türkiye'yi kuracak ve sınırdaş Sovyet Rusya ile el ele verme amacına yönelecek." (M. Suphi; Moskova, 28 Ekim 1919)
Oldukça erken bir tarihte, 1919 yılında işgale ve emperyalizme karşı mücadelenin örgütlenmesi için yüzünü Anadolu'ya çevirmiş olan Suphi, emperyalizme karşı mücadelenin ve yurtseverliğin sosyalist iktidarın anahtarı olduğunu söylüyordu.
Onbeşler İçin
Yangınlara fazla bakan gözler yaşarmaz
Alnı kızıl yıldızlı baş secdeye varmaz
Dövüşenler ölenlerin tutmaz yasını
Yine fakat bir yıldırım zulmeti yırtsa
Sağır göğün koynundaki çanı haykırtsa
Anıyoruz göğsünüzün son sayhasını
Eski cihan yeni cihan önünde eğil!
Aramızdan birkaç yoldaş ayırmak değil,
Her ne yapsan varacağız emelimize!
Karadeniz bunu duysun derinliklerin:
O ateşli göğüsleri delen hançerin
Kabzasını alacağız biz elimize!
Nazım Hikmet -VaNu (Batum, 1922) (http://www.sol.org.tr/yazdir.php?yazino=7529)
sivaszara 24.05.2007, 21:53 Bunu benim araştırmam gerekmiyor; çünkü biliyorumki TKP Nazım Hikmete ihanet etmemiştir. Ama bu saçma fikiri ortaya atan sensin bunu da senin ispatlaman gerekiyor.. OYLAR TKP'ye TKP 22 Temmuzu SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI ilan eder. PARANIN SALTANATI VARSA HALKIN TKP si var... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR... YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ
Yani buna örnek şunlarıda söylemek istiyorum.Bakın arkadaşlar bazıları var kendilerini devrimci sanıyolar.Ve savundukları partinin devrim lideri olduklarına inanıyolar.Bu partiler kim sizce Tkp ve İşçi Partisi.Buna göre size iki örnek verecem.Nazım Hikmet Ran kim olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.Çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumu bir üstadımız.İbrahim Balaban deyimiyle şair babamız.Türkiye ye olan sevdasını ve özlemini hepimiz biliyor ve bilmeyenlerimiz şiirlerini okuyarak görecekler.Kendisi Tkp için yolunu canını katmış bir insan Tkp tarafından ilk olarak Nazım Hikmet Ran'ı vatan haini ve vatan bölücülüğü ile suçlamışlardır.Nazım Hikmet buna inanamamakla yetinmiştir.Ama Nazım Hikmet de biliyordu ki bu bir gerçekti.Bir Nazım Hikmet'in çizgisine bakalım, bir de şuan ki Tkp nin çizdiği yola bakalım.Ülkede Bağnaz yobaz şerefsizler topluluğuyla ülkede savaşmaktansa kalemleriyle.Yani Nazım Hikmet sitili.Kalkıp bölücü sözlerle meydanlara çıkıyolar.Kusura bakmayın şair babamıza vatan haini diyen bir partiye oyumuz yok.Gelelim Deniz Gezmiş'e oda işçi partisine gönül vermiş bir devrimciydi.Peki az çok hepimiz Deniz Gezmişi tanıyoruz.Deniz Gezmişin çizdiği yoldamı gidiyor İşçi Partisi buna cevap verecek varmı.İdamlarının kararı açıklanmasında bile asıl Atatürkü savunanlar varsa bizleriz! demiştir.Ve boynundaki ipe rağmen Yaşasın Türkiyenin bağımsızlığı diye haykırmışlardır.Soruyorum şimdi sizlere sizler gerçekten inanıyomusunuz bizleri temsil edeceklerine.Bugün Aelvi oylarını bölemezsiniz ve böldürtmeyiz.Bizler gerçek Atatürkçü topluluğuyuz.Kusura bakmayın Atatürk'ün kurduğu sisteme ve rejime karşı gelen pkk yandaşlarına oylarımız olmadı ve olmayacaktır.Atılan nağralara değil gerçeklere bakmak lazım diyorum ve kendi Alevi topluluğuma sesleniyorum lütfen bölmeyelim oylarımızı.İLk önce yapacağımız görev Şeriatçılardan kurtarmak ülkemizi, sonra içimizdeki pislikleri temizlemektir.Ama bu temizlik her zaman kalemlerle olacaktır.
Saygılarımla
Açıklaman genel tabulara dayalı, gerekçelerin yetersiz; görüşüne saygı duyarım.
Deniz Gezmiş hiçbir zaman İP'li olmadı, olamaz da çünkü İP kurulduğunda Deniz Gezmiş çoktan şehit olmuştu, senin koruduğun düzen tarafından.
Nazım Hikmet de bugün bahsettiğimiz TKP'li olmaz, çünkü günümüz TKP'si kurulduğunda, Nazım'ın 100. yaşı kutlanıyordu.
Bütün TKP'leri incele Nazım' hiçbir zaman "vatan hainliğiyle" suçlamadılar, dönemin tartışmlarında kemalistlik ve troçkistlikle suçlanmışlığı vardır, bu da gerçek değildir, Nazım sapına kadar Marksist-Leninist görüşte bir insandır, bunu yazdıkları şiirlerde-yazılarda görmek mümkün, sen de okumuşsundur mutlaka.
Evet Nazım bir komünist olarak kapitalizme ve Atatürk'ün bu ülkeye getirdiği kapitalist sisteme karşıydı ve bugünkü TKP de bu sisteme karşı bu doğru.
Evet en büyük savaş kalemle verilecektir.Nazım da bu savaşın en büyük ustalarındandır.
Sanat bu sistemin pisliğini üzerimizden atmak için tek aracımız.
Evet, sanat devrimci ve dönüştürücü olduğunda sanattır.
(Sana Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin yayın organı sanat cephesini tavsiye ederim.http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org/
Bu arada bir bilgi daha bugünkü adı TKP(2001) olan parti(Yani Sosyalist İkitdar Partisi) 2000 yılında komünist şair Nazım Hikmet’in vatandaşlığı için yürütülen kampanyada 500 bin imza topladı. http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Kom%C3%BCnist_Partisi_%282001%29 )
Ha bir de TKP(2001) bu sene 1 Mayıs'tan 6 Mayıs'a kadar İstanbul'dan Ankara'ya Denizlerin mezarına kadar bağımısızlık için yürüdü ve senin şu koruduğun sistem suçluyu övmekten dolayı (Burada suçlu dedikleri kişi Deniz Gezmiş.) yasakladı ama onlar bu yasaklmaya karşın 1 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan 700 kadar Emperyalizme Karşı Yurtsever Cepheli üniversite öğrencisi 6 Mayıs'ta Denizlerin mezarında, bağımsızlık için yemin ettiler. http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=10807)http://www.sol.org.tr/resimler/14-05-2007_3b505d8b655df2a080dec4d4808b7885.jpg
Bağımsızlık yürüyüşü sonuç bildirgesi :http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=10586
http://www.sol.org.tr/resimler/07-05-2007_995bee82bab9739fb0a9aabb52ca79a0.jpg
http://www.sol.org.tr/resimler/04-05-2007_888f8e2eea4329eb2263d0a307023385.jpg
ozlemmm86 24.05.2007, 23:49 ben oyumu chp ye werecegım ama bu oy denız baykal için degıl .pek fazlada sansım olduugnu dusunmuyorum hernekadar baykal karsıtı bırı olsamda attaurkun kurmus olduugu we tek olduugnu dusunduugm cumhurıyet halk partısıne.
meymana hızıre 25.05.2007, 14:48 Oylar tkp ye artık sürüden ayrılma zamnı gelmiştir .... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR .... YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTSİ.... DENİZ GEZMİŞ ONURUMUZDUR... DENİZLERİN İZNDEYİZ EMPERYALİZME GEÇİT VERMEYİZ.... OYLAR TKP YE TKP YE......
Westside 25.05.2007, 15:56 Arkadaşlarımlar iddiaya girdim eger bu secimde ÖDP TKP ya da EMEP İşçi Partisi'nden fazla oy alırlarsa ben dışarda eşek gibi anıracam eger tersi olursa onlar aynı şeyi yapacak:D:D:D
Arkadaşlarımlar iddiaya girdim eger bu secimde ÖDP TKP ya da EMEP İşçi Partisi'nden fazla oy alırlarsa ben dışarda eşek gibi anıracam eger tersi olursa onlar aynı şeyi yapacak:D:D:D
He heh:D
İdolojiyi niye böyle iddialara karıştırıyorsunuz ki???
Hımm ama eğlenceli olabilir. Ben yükselen milliyetçilikle birlikte İP'in oylarının eski aldığı oylara göre yükseleceğini düşünüyorum ama bu ülkenin genel durumundan kaynaklı bence. İP'li arkadaşlar cumhuriyet mitinglerinde o kadar boy gösterdiler, bütün oylar da CHP'ye gitmesin de mi ayıp!
Aslında Perinçek'in meclise girmesini isterim, merak ediyorum. Hem adam ahir ömründe bir kez de olsa meclise girsin de mi? Yazık kimse onun kadar çaba göstermedi.
Ben de TKP'nin oylarının iki katına çıkacağını düşünüyorum, Yurtsever Cephe iyi çalıştı,refleksleri iyiydi. Bir ölçüde bilinç taşıdığına inanıyorum, önemli olan da bu. Forumda da 100 kadar oyu var, demek ki TKP Alevi kesimin oyunu kazanmayı başardı.
Westside 25.05.2007, 16:07 Hadi bakalım benimle iddiaya giren var mı:DBen diyorum bu partilerin hicbiri bizi gecemez:D
ANKA
Siyasete müdahale için bir süredir çalışma yürüten Alevi örgütleri, tercihlerini CHP’den yana kullanma kararı verdi. Hafta sonu Ankara’da toplanan Alevi Meclisi’nin ardından Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri milletvekilliği adaylığı için CHP’ye başvurdu.
CHP’de aday başvuruları için son saatlere girilirken, başvurular sürüyor. Akşam saatlerinde Genel Merkez’e adaylık başvurusu için gelenler arasında Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Ertuğrul Kazancı ve eski hakem Cem Papila başvuruda bulunanlar arasındaydı.
Bir süredir “siyasete müdahale” kararı doğrultusunda çalışan Alevi örgütleri de desteklerini CHP’den yana koydu. Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticilerinden Araştırmaca Hıdır Temel, Necdet Saraç, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özer, Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın özel iletişim danışmanı Şahin Balkız ve Necati Şahin adaylık için başvurdu.
Necdet Saraç, ANKA’ya yaptığı açıklamada, hafta sonunda Ankara’da Alevi Meclisi’ni topladıklarını söyledi. Saraç, toplantıda Alevi temsilcilerinin siyasette temsil edilmesi yönünde karar aldıklarını ifade etti. Saraç, CHP’den davet alıp almadıkları yönündeki soruya, bir süredir çalışma içinde olduklarını söylemekle yetindi.
Bunu benim araştırmam gerekmiyor; çünkü biliyorumki TKP Nazım Hikmete ihanet etmemiştir. Ama bu saçma fikiri ortaya atan sensin bunu da senin ispatlaman gerekiyor.. OYLAR TKP'ye TKP 22 Temmuzu SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI ilan eder. PARANIN SALTANATI VARSA HALKIN TKP si var... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR... YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ
ANKA
Siyasete müdahale için bir süredir çalışma yürüten Alevi örgütleri, tercihlerini CHP’den yana kullanma kararı verdi. Hafta sonu Ankara’da toplanan Alevi Meclisi’nin ardından Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri milletvekilliği adaylığı için CHP’ye başvurdu.
CHP’de aday başvuruları için son saatlere girilirken, başvurular sürüyor. Akşam saatlerinde Genel Merkez’e adaylık başvurusu için gelenler arasında Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Ertuğrul Kazancı ve eski hakem Cem Papila başvuruda bulunanlar arasındaydı.
Hadi bakalım benimle iddiaya giren var mı:DBen diyorum bu partilerin hicbiri bizi gecemez:D
Ben giriyorum.
Westside 25.05.2007, 16:18 tamam Mansuri arkadaşla anlaştık.Rütbeleri degisterecegiz:)
Can Dündar - Ada
Rahat... Hazır ol...
Daha geçen gün Mehmetçik Vakfı'nın gecesinde Cem Yılmaz, Org. Yaşar Büyükanıt ve komutanları kahkahaya boğan gösterisinde, "Bu geceki program iki bölümden oluşuyor" demişti:
"Bir: 'Hazır ol'...
İki: 'Rahat'...
Şimdi rahatlayabilirsiniz."
Lakin Türkiye rahatlayamıyor bir türlü...
Ne zaman biraz yüzümüz gülse, ne zaman milyonluk mitinglerde kimsenin burnu kanamadan coştuk diye sevinsek, ne zaman omuz omuza bir birliktelik göstersek, ne zaman bir nebze "rahat"layıp gevşesek, yüksek perdeden bir ses, bazen bir muhtıra bazen bir bomba, "Hazır ol" komutuyla kendimize getiriyor bizi...
* * *
Evet, bu seneki programımız iki bölümden oluşuyor:
Rahat ve hazır ol...
İki seçimli 2007, başından beri hepimizi ürküten bir korku filmi gibiydi.
Hırant Dink cinayeti, hepimizi daha yıl başından teyakkuza geçirdi.
Ardından Köşk krizi... muhtıra... Malatya...
Ve tüyler ürperten bir demeç:
"Yeni saldırılar sırada..."
Daha mayıstayız.
Yüksek ateşte seçime gidiyoruz.
Bu ortamda toplumdan sağlıklı karar vermesini bekliyoruz.
Zor.
* * *
Şimdi Ulus patlaması, ulusu patlatacaktır.
Seçimin ana motifi güvenlik olacaktır.
Kitleler sandık başına aş, iş, ekmek kaygısından çok "Bombalar sussun, terör boğulsun, çoluk çocuğum kurtulsun" düşüncesiyle gidecektir.
Terörle mücadele, meydanların asli talebi haline gelecektir.
Ekonomik, politik, demokratik talepler, ikinci bir "Rahat" emrine kadar ertelenecektir.
Belki de düne kadar "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganıyla dolan meydanlar, "Ordu Irak'a" sloganına dönecektir.
Siyasetin dümeni yeniden karargâh emrine geçecektir.
* * *
Türkiye nicedir komşu topraktan kendisine yönelen tehdidi bütün dünyaya, başta Amerika'ya anlatmaya çalışıyordu.
Operasyon haberleri, şehit cenazeleriyle birlikte geliyordu.
Güneydoğu kaynıyordu.
Genelkurmay Başkanı "Biz hazırız. Siyasi iradenin kararını bekliyoruz" demişti.
Bu konuda Washington'la ortak çözüm arayan ve bulamamaktan yakınan temsilci yeni görevden alınmıştı.
Biz hep, Türkiye'nin o bataktan uzak kalmasını diliyorduk.
Bunun kanlı bir maceraya kapı açacağını biliyorduk.
Şimdi Ankara'daki patlamanın güçlü sesi, bombaların geldiği söylenen yerden, Kuzey Irak'tan işitilecektir.
Türkiye, tam da seçim arifesi, Amerika'nın çıkmaya çalıştığı o bataklığa çekilmek istenecektir.
Bu, seçim sonucunu da etkileyecektir.
Türkiye yeniden "Hazır ol"a geçecektir.
"Hazır ol"un:
Bu sene bize "Rahat" yok.
meymana hızıre 25.05.2007, 17:33 İŞÇİ PARİTİSİ NEYİN NESİ YA BABAM GİDİN İŞİZE SATICI DÖNEKLERLE HELE DE PERİNCEKLE İŞİMİZ OLMAZ YA DENİZ GEZMİŞLERİ SATAN PERİNCEK ŞİMDİ Mİ DENİZLERE SAHİP ÇIKIYO HADİ CANIM HADİ CANIM BU AYAKLARI GEÇİN...... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR tek yol DEVRİM....TEK SOL VARSA O DA TKP DİR... YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ... YAŞASIN EMEKÇİLER... KAHROLSUN ABD ... KAHROLSUN ABD UŞAKLARI... YAŞASIN TKP TKP TKP TKP TKP TKP....
Westside 25.05.2007, 17:36 Konuyla ne alakası var şimdi allah allah.Neyse sisiznle polemige girmiyorum kardeşim.Kolay gele.
keklikoluk46 25.05.2007, 19:56 Oylar Chp'ye...
aristo_can 25.05.2007, 21:04 şu anki durumu değerlendirdiğimde geleceği hiç de iyi görmüyorum.
nedenine gelirsek sözde sol ittifaka oy vermek çözüm olarak gözükmüyor.
son üç aydır estirilen rüzgarlar birçok arkadaşımızı CHP ye kanalize etmiş durumda bu neye benziyor biliyormusunuz? hepimiz kurbanlık koyun durumuna
düşürüldük. bize sadece bizi kesecek kasapları SEÇME hakkı tanınıyor nasıl olsa kesileceksiniz sizi isterseniz baykal isterseniz erdoğan isterseniz bahçeli
kessin bunlardan birini seçin diyorlar bize kasap olma hakkı tanınmıyor.
çoğunluğun olduğu yer doğru yermidir bunu tüm arkadaşlara soruyorum.
pir sultan, hallacı mansur, nesimi,şeyh bedrettin çoğunluğun olduğu yerdemi
yoksa doğru olduğuna inandıkları yerdemi durdular bunları düşünün düşünün ki vicdanınıza göre oy verin. bugün azınlıkta olsak oylarımız ÖDP ye,azınlıkta olsak
oylarımız TKP ye, azınlıkta olsak oylarımız bağımsızlara.......
Son ankette sürpriz sonuç!
“Resmen” açıklanmış değil, şirket adı veremiyoruz; eksikleri de var ama çok dikkat çekici.
Akşam Gazetesi'nden Şakir Süter, "son ve ciddi bir anket çalışması ulaştı elimize" dedi.
Son ve ciddi bir anket çalışması ulaştı elimize..
“Resmen” açıklanmış değil, şirket adı veremiyoruz; eksikleri de var ama çok dikkat çekici.
Sizlere sadece “ilk üç partiyi” iletebiliyoruz; şöyle:
AKP: % 38, CHP: % 30, MHP: % 11.5...
Şakir Süter/Akşam
Aleviler seksen yıl boyunca C.H.P nin oy deposu oldular
Peki ya karşılığı,
Çorum, Maraş, Sivas, Gazi ve daha neleri.
Siz deniz Baykal ın bir cem evini ziyaret ettiğine tanık oldunuzmu? Hayır
Çünkü oda Ak parti gibi cem evlerini ibadethane olarak kabul etmiyor ve iktidara gelincede etmeyecektir.
Cumhuriyet Mitingleri askerin postal sesidir.
Kürsüdekiler ayrı, alttakiler ayrı kişler.
Alttakiler Deniz Gezmişler in uğruna idam edildikleri sloganları atarken, Yukardakiler darbeden söz edip göz dağı veriyorlardı.
Bir ihtilal olsa eğer,
Fatih Çarşamba semtindeki evlermi basılacak yoksa Okmeydanı, Gazi Mahallesi, Küçük Armutlu,Bir mayıs Mahallesindeki evlermi? siz düşünün.
Yıllardır bize karşı olan sistemin bir parçası ve hemde en önemli parçası C.H.P dir.
Benim C.H.P ye verecek oyum adam yerine konmaz ama D.T P ye vereceğim oy beş kez sayılır
Oyum Dtp ye Yani bağımsızlara
MHp : Zaten ne olduğunu hangi amaç peşinde koştuğu hepimizce malum
Akp : Hadi canım başka partimi yok
Chp : Atatürkçü kimliğinden çoktan uzaklaşmış durumda.Bu parti artık Deniz Baykalın tekelindedir.
Dyp : Artık baraj partisi olmuş durumda.Örtülü ödeneği hala ifşa etmemiş durumda
Anap = Hırsız çetesi
Diğerlerine zaten hiç yok versne boşa gidicek
Dolayısıyla hiç birine oy yok....:11:
sana katılıyorum... versen boşa gidecek...
hiç birine oy yok ...:no:
ibrahim-ch 26.05.2007, 14:25 bütün gercek solcu canlar sesleniyorum..oyunuzu sahte sol isbirligi olan CHP-DSP den baska diyer sol partilere verin
DTP haric istediginize verin.
DTP haric hepsi vatansever partilerdir.
Murat AKAN 26.05.2007, 14:34 oy kullanmayacağım diyen arkadaşlar,:sleep1:
oylarımız birinci partiye yani AKP'ye :osama: gidecek.
%36 oyla meclis sandalye sayısının %65'ini sayemizde ele geçirdiler. ben de bugüne kadar boş oy atmıştım.
Görüşlerimizin %100'ünü temsil eden ve barajı geçebilecek (oy kullanacaksak boşa gitmemeli diye düşünüyorum), bizleri dışlasa da bize zararı olmayacak bir parti bulursanız veya kurarsanız (oy kullanmayan arkadaşlar, bakın bu olabilir, herkes kendi partisini kurabilir. o zaman oy verecek bir partiniz olabilir.) bana da haber verin.
usLanmaz62 26.05.2007, 15:08 Arkadaşlar sizi bilmiyorum ama benim görüşüm sistem değişmediği sürece iktidara siz bile gelseniz AKP den farklı bir şey yapamazdınız.
Ülke sistemimizde siyasetçilerin ülke kaderi üzerine hiç bir etkisi olmamıştır diye düşünüyorum.Olaylara ancak bakabildiğimiz kadar görebiliyoruz.Peki ya bakamadığımız yerleri?
Tek başına iktidara gelmiş bir AKP nin türban sözünü tutamaması biraz garip değilmi sizce?
Bu ülkede siyasilerin elini kolunu bağlayanlar fes edilmediği sürece hangi parti gelirse gelsin birinin yapcağı diğerinden farklı olamaz!!
işte benim toprağım
katımaktan başka bi şey yapamıyorum.bence %100 haklısın,
ustaclu han 26.05.2007, 15:44 bırakın bölünmeyi..kötünün iyisini seçin ve CHP ye verin oyunuzu..akp geleceğine CHP gelsin başa..
keklikoluk46 26.05.2007, 18:12 Arkadaşlar bütün katliamlar sol partiler döneminde yapıldı ama neden?Çünkü bazı güçler Alevileri sol partilerden uzaklaştırmak için sol iktidar olduğunda size yaşama şansı yok mesajını vermeye çalıştı.Ama başarılı olmadılar.Artık kafa karıştırmayı bırakalım.Gün sandıkta birleşme günüdür.Alevilerin sorununu çözecek tek partide CHP'dir.CHP'li meclis başkan vekili YILMAZ ATEŞ İktidarda veya koalisyona geldiklerinde Alevilerin sorunlarını çözeceklerini söyledi.Zaten bunu CHP'den başka bir partininde yapacağına inanmıyorum...
felsefeci 26.05.2007, 18:17 Bu halk hangi partilerin solcu hangilerinin vatan sever olduğunu çok iyibiliyor, meydanlara dökülen halk oy vereceği adresi belirledi o adrestekilerde yapmaları gerekeni halkın verdiği emir doğrultusunda yaptılar ve yapıyorlar. 22 temmuzda bu halk Laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma kararlılığını birkere daha göstererek MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.
aykudgöksun 26.05.2007, 19:51 Arkadaşlar bütün katliamlar sol partiler döneminde yapıldı ama neden?Çünkü bazı güçler Alevileri sol partilerden uzaklaştırmak için sol iktidar olduğunda size yaşama şansı yok mesajını vermeye çalıştı.Ama başarılı olmadılar.Artık kafa karıştırmayı bırakalım.Gün sandıkta birleşme günüdür.Alevilerin sorununu çözecek tek partide CHP'dir.CHP'li meclis başkan vekili YILMAZ ATEŞ İktidarda veya koalisyona geldiklerinde Alevilerin sorunlarını çözeceklerini söyledi.Zaten bunu CHP'den başka bir partininde yapacağına inanmıyorum...
madem sorunlarımızı tek çözecek parti CHP..neden sorunlarımızın tartışıldığı meclisimize gelmediler acaba??
bolşevik 26.05.2007, 19:57 Hala CHP yi kurtarıcı görenlere üzülüyorum, kötünün iyisi diye verenlere de üzülüyorum, kötünün iyisi değil, kötünün ta kendisi...
Kimi de dolamış diline Kemal Atatürkün kurduğu parti...Bırakın yaa, Kurulduğunda Laiklik diye bir oku yoktu, Cumhuriyet ise tepeden inme...Bir günde ilan edildi...Halk ne olduğunu bilmiyor, zaten kurulan cumhuriyet de paşalar idaresinden başka bir şey değildir...
Yoksa küçükken oyun oynarken ya da tarlada karga kovalarken aklına cumhuriyet kurmayı koymuş diye düşünenler olabilir...Hitler hocasının önce Atatürk, sonra da Mussolini olduğunu söyler...
Oyum CHP ye değil, hatta bu düzen partilerinin hiçbirine değil...
Westside 26.05.2007, 19:59 Bolşevik kardeşim sen git TKP EMEP SDP DTP gibi ittifaklara oy at Atatürk'e de daha fazla laf söyleme.
asd.1950 26.05.2007, 20:16 Hiçbiri diyen arkadaşlara sesleniyorum, siz hiçbiri misiniz? Eminim değil ve önemli bir kişilik ve değersiniz. Partilerin hiçbirini sevmiyor olmanız, hiçbirine oy vereceğiniz anlamına gelmeyeceğinden lüten oyunuzu kullanın. Bazen beğenmediğinize de verebilirsiniz. Biber acıdır ama ben severim canım. Ne demek hiçbiri...
SHP seçime girmiyor anketden kaldırılsa iyi olur.
asd.1950 26.05.2007, 20:21 Bir alet veya araç yapacaksınız elinizdekilere bakarsınız. Onların en sağlam ve iyisini seçer amacınızı gerçekleştirmeye çalışırsınız. Sonra daha iyi malzemeler ortaya çıkar bu sefer de onları kullanırsınız. Elimizdeki malzemeye bakalım yani. Yok amacınız birşey yapmak değilse o başka. O zaman siz de yapılanları kullanırsınız. Kullanırsınız ama. Eğer yaşayacksanız.
meymana hızıre 26.05.2007, 21:20 Artık yeter size sorarım artık ne kadar daha bu saçmalıklara inancaksınız ne kadar daha chp nin sol olduğuna inanacaksınız .. yeter ya bu nasıl iş ezildik ezildik..... ama sonrası düzelen bir şey var mı ? YOK YOK YOK... KOSKOCA Bİ YOK...anlayacağınız çoğumuz eğitim görmüş insanlarız ,, gerçekler ortada apaçık ortada ama görmüyosunuz ya da işinize gelmiyo ... HERKESE ÇAĞRIM KORKAK SİYASETİ BIRAKALIM KAN EMİCİLERİ KENDİ SİLAHLARIYLA VURALIM ..... HA İKİNCİSİ TKP Yİ KÜÇÜMSER Bİ TAVIRLA SÖZ EDEN ARKADAŞLAR , HİÇ KUSURA BAKMAYIN AMA DOĞRUDUR PARAMIZ YOK BİZLERE SEÇİMLERDE TİRİLYONLAR AKITILMIYO ,, AMA UNUTTUĞUN BİŞEY VAR BİZİM YÜREĞİMİZ, ŞEREFİMİZ. ONURUMUZ VAR.. BİZ EMEKÇİYİZ BİZ SÖMÜRÜYE DUR DİYORUZ ... AMA DİĞER İŞBİRLİKÇİ PARTİLER HELE SOL DİYE GEÇİNEN =SHP CHP DSP İP DTP VS VS.. BUNLAR DA ONUR DENEN ŞEY KALMAMIŞTIR SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN SADECE BU PARTİLERE BU LAFLARI SÖYLÜYORUM BUNA OY VERENLERE DEĞİL AMA BUNLARI GÖRÜP BU PARTİLERİN SATILMIŞ OLDUĞUNBU GÖRÜP DE HALEN BU PARTİLERİ TUTAN KİŞİLERDE İŞBİRLİKÇİ UŞAKTIR..... ARTIK YETER KAN EMİCİLERE BU DÜZENE DUR DİYELİM ,, VE OYLARI TKP YE VERELİM... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR .. YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ... KAHROLSUN EMPERYALİZM VE ABD UŞAKLARI... YAŞASIN DEVRİM VE SOSYALİZM... OYLAR TKP YE .... SAFIMIZ BELLİ= TKP TKP TKP TKP TKP TKP TKP TKP TKP.....................
keklikoluk46 26.05.2007, 21:44 Tamam kardeş siz safınızı belirlemişsiniz.Ama başkalarınında aklını çelmeyi bırakın.Herkes özgür iradesi ile sandığa gidecek ve kendisine en yakın olan partiye oyunu verecek.Bu kadar basit...
SHP ve Yaşar Okuyanın partisini anketten çıkardım.
Seçime katılmıyorlar.
aysel_22 26.05.2007, 22:40 Arkadaşlar herkesin görüşüne saygı duyuyorum.Zaten herkesin kendisine göre haklı yanları var;ama Türkiye'de olup bitenleri hepimiz görüyoruz.Bugüne kadar bizleri sağ partilerde yönetti sol partilerde;ama kim insan gibi yaşadı.Halkı sömürdüler ama onlar başımızdaki siyasetçiler insan gibi yaşadılar.Ben inanmıyorum hiçbir siyasetçinin samimiyetine.O yüzden ben oyumu hepsine basacağım .Boş atıpta başkalarının kullanmasındansa öldürrüm oyumu daha iyi.Benim gibi düşünenler varsa onlarda aynen böyle yapmasını isterim.
Arkadaşlar herkesin görüşüne saygı duyuyorum.Zaten herkesin kendisine göre haklı yanları var;ama Türkiye'de olup bitenleri hepimiz görüyoruz.Bugüne kadar bizleri sağ partilerde yönetti sol partilerde;ama kim insan gibi yaşadı.Halkı sömürdüler ama onlar başımızdaki siyasetçiler insan gibi yaşadılar.Ben inanmıyorum hiçbir siyasetçinin samimiyetine.O yüzden ben oyumu hepsine basacağım .Boş atıpta başkalarının kullanmasındansa öldürrüm oyumu daha iyi.Benim gibi düşünenler varsa onlarda aynen böyle yapmasını isterim.
Onun yerine ÖDP SDP EMEP DTP vs bunlardan birisine ver daha etkili bir iş yapmış olursun. Tabiki tercih senin.
ercandost 27.05.2007, 02:50 Solum solcuyum CHP liyim ve öyle kalmak isterim yaşasın sol yaşasın canım Türkiyemiz yaşasın Alevİ halkımız yaşasın tüm can insanlarımız ayırt etmeden...
almuslu_tuna 27.05.2007, 13:27 ne olursa olsun suan ıcın chp dıyoruz baska bısey demıyoruz gelecegını dusunen herkesın oy verıkekn dıkkatlı dusunmesı gerekır
bolşevik 27.05.2007, 13:36 Bolşevik kardeşim sen git TKP EMEP SDP DTP gibi ittifaklara oy at Atatürk'e de daha fazla laf söyleme.
:biggrin: Hep böyle gözlerimizi kapadığımız için, üç maymunu oynadığımız için başımızda çobanlar var ve biz sürü psikolojisinden uçuruma bile giden koyunlarız...
Herkes herkesi sevmek zorunda değil, kim olursa olsun, her yönüyle bilinmeli, siz kafanızda bir idol yaratmışınız; bunun zedelenmesi, doğruları bilmek size zarar veriyor anladığım kadarıyla...Hayallerini yıkmayın siz, bir fanusa kilitleyin kendinizi...
Ben kimseye oy vermiyorum, sonrasında şuna gidecek buna gidecek diye de bir kaygım yok, keza bu partilerin hiçbiri birbirinden farklı değil...Hele CHP'ye verecek değilim...
meymana hızıre 27.05.2007, 13:41 Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların oy çalma gibi bi arayışımız ya da çabamız yok bu işi ancak bu lafları bize diyen sizler yaparsınız unutmayın biz biliçli oy istiyoruz halkın bilinçli bişekilde bize oy vermesini istiyoruz .... ve hep aynı şeyleri diyoruz ya arkadaşlar canlar dostlar herşey ama her şey ortada kimin sol parti olduğu kimin olmadığı ortada ve artık uyanın uyanma zamanı geldi çattı ama hep aynı şeylere devam ediyorsunuz yapmayalım basit siyasetlere kanmayalım bu kan emicilere dur diyelim ve artık sürüden ayrılalım ,,, bakın bizim önümüze burjuva partileri tarafından şu sunuluyo = ZENGİNLER DAHA ZENGİN, YOKSULLAR DAHA YOKSUL OLACAK,,, bu oyuna gelmeyelim ve sol diye geçinen chp dsp ip dtp vs partilere oyumuzu VERMEYELİM,, çünkü bunlar kan emicilerin en başta gideni ya gözleriniz kör değil her şey ortada artık yuhhhhhhh bu kan emicilerin oyunlarını göremiyormusunuz ,,, ya araştıralım görelim chp felan bunlar sol parti değil ve alevi halkını hiç mi hiç önemsemiyo,,, EVET SAFIMIZ BELLİ =TKP TKP TKP TKP.... OYLARIMIZ HALKIN VAROŞUN EZİLENİN YURTSEVERİN YOKSULUN YANINADA OLAN = TKP YE ,,, YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ,,, YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ,, YAŞASIN EMEKÇİ HALKIMIZ,, YAŞASIN İŞÇİ KÖYLÜ,,, KAHROLSUN ABD UŞAKLARI ,, KAHROLSUN ABD VE EMPERYALİZMİ,,, OYLARIMIZ TKP YE ........ TEK ÇÖZÜM TKP DE BULUŞMAK..... TKP TKP TKP TKP TKP TKP TKP..............
keklikoluk46 27.05.2007, 14:06 Arkadaşım oy istemiyoruz diyorsun ama açık açık "parti reklamı" yapıyorsun.Bu nasıl oy istememe ben anlamadım?
meymana hızıre 27.05.2007, 14:24 Arkadaşlar bir önceki mesajımda kan emici olarak chp dsp ip partileri gösterdim dtp ezilenin yanında bi parti onu bu gruba dahil edemeyiz bir önceki mesajımda yanlışlık oldu ama şu anda dtp abd den medet umuyor bu dtp nin de bağımsız olmadığının bir kanıtıdır herkese saygılarımla
bolşevik 27.05.2007, 15:38 Arkadaşlar bir önceki mesajımda kan emici olarak chp dsp ip partileri gösterdim dtp ezilenin yanında bi parti onu bu gruba dahil edemeyiz bir önceki mesajımda yanlışlık oldu ama şu anda dtp abd den medet umuyor bu dtp nin de bağımsız olmadığının bir kanıtıdır herkese saygılarımla
TKP bu düzene en iyi ayak uyduran partilerden birisidir. Geleneğine sahip çıkmayan, oportünist bir partidir. Bugün Mustafa Suphi'nin çizgisinden eser yoktur. Kan emiciliğe gelince TKP'yi bunun dışında bırakmak, ona çok insaflı davranmak demektir.
TKP komünist bir parti değil, düzen partisinin alasıdır...
Sevgilerle...
Festoolaa 27.05.2007, 15:52 TKP bu düzene en iyi ayak uyduran partilerden birisidir. Geleneğine sahip çıkmayan, oportünist bir partidir. Bugün Mustafa Suphi'nin çizgisinden eser yoktur. Kan emiciliğe gelince TKP'yi bunun dışında bırakmak, ona çok insaflı davranmak demektir.
TKP komünist bir parti değil, düzen partisinin alasıdır...
Sevgilerle...
Gercekten cok guzel ozetmlemissin, ayrica dtpnin bir tkpli tarafindan ezilenlerin yaninda bir parti diye adlandirilmasi trajikomik bir durum.Ulkemizde gecen hafta olan teror olayinda aslen komunist egilimli olupta sonradan pkkya katilmis bir kisi basrol oynamistir,isin garibi komunistlerin hic bir irk,din,mezhep vs goz ardi etmeksizin halka hizmet icin varolmasi gerekirken gunumuzde mustafa suphiden eser kalmayan bu parti ister istemez pkkya ve milliyetcilige senin gibiler tarafindan cekiliyor meymana hiziriye...
Bugun ulkede sol goruslu insanlar ne yazik ki eylem,protesto,vs yapamiyorlar.Bunun en buyuk nedeni pkknin turk soluna darbesidir cunku hemen pkk damgasi yiyorsun..ama bunu bi anlasaniz...
Is birlikci konuna gelince son derece haklisin evet turkiyede su anda her parti hatta tek tek parti degil lider bazinda al amerikan usagi olmus.Mesela chpnin basina gecmesi dusunulen sarigul 1.5-2 ay amerikada kaldi herhalde mason dernekleriyle felan konusmustur(bu yuzden amerika destekli olmadigina inandigim baykalin kalmasi daha iyi olmustur),akp heryerde mantar gibi uredi parayi tabiki benden degil amerikadan aldi...Amerikaya karsi saglam bir durusu olan partinin gelmesi lazim,fakat isin garibi su an oyle olan bir tek parti lideri var cem uzan cunku adam amerikayi dolandirmis.Cem uzan kimdir??? bu siyasi boslugun rantindan yararlanip zengin olmus sonra bu duzeni degistirecegim deyip halktan oy alarak 2-3 siyasi partiyi meclis disina itmis kisidir.Bugun komunizmin ozu olan emek,isgucu vs hepsine evet hepsi vahsi kapitalizme karsi buyuk silah amma velakin komunizmin kendi icindeki hiyerarsisi,icine kapanikliligi,baskisi bunlarada bi okadar hayir...
bolşevik_1917 27.05.2007, 16:08 Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların oy çalma gibi bi arayışımız ya da çabamız yok bu işi ancak bu lafları bize diyen sizler yaparsınız unutmayın biz biliçli oy istiyoruz halkın bilinçli bişekilde bize oy vermesini istiyoruz .... ve hep aynı şeyleri diyoruz ya arkadaşlar canlar dostlar herşey ama her şey ortada kimin sol parti olduğu kimin olmadığı ortada ve artık uyanın uyanma zamanı geldi çattı ama hep aynı şeylere devam ediyorsunuz yapmayalım basit siyasetlere kanmayalım bu kan emicilere dur diyelim ve artık sürüden ayrılalım ,,, bakın bizim önümüze burjuva partileri tarafından şu sunuluyo = ZENGİNLER DAHA ZENGİN, YOKSULLAR DAHA YOKSUL OLACAK,,, bu oyuna gelmeyelim ve sol diye geçinen chp dsp ip dtp vs partilere oyumuzu VERMEYELİM,, çünkü bunlar kan emicilerin en başta gideni ya gözleriniz kör değil her şey ortada artık yuhhhhhhh bu kan emicilerin oyunlarını göremiyormusunuz ,,, ya araştıralım görelim chp felan bunlar sol parti değil ve alevi halkını hiç mi hiç önemsemiyo,,, EVET SAFIMIZ BELLİ =TKP TKP TKP TKP.... OYLARIMIZ HALKIN VAROŞUN EZİLENİN YURTSEVERİN YOKSULUN YANINADA OLAN = TKP YE ,,, YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ,,, YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ,, YAŞASIN EMEKÇİ HALKIMIZ,, YAŞASIN İŞÇİ KÖYLÜ,,, KAHROLSUN ABD UŞAKLARI ,, KAHROLSUN ABD VE EMPERYALİZMİ,,, OYLARIMIZ TKP YE ........ TEK ÇÖZÜM TKP DE BULUŞMAK..... TKP TKP TKP TKP TKP TKP TKP..............
demek halkın varoşun,ezilenin yanında olan yurtsever ha , siz ne zaman varoşlara indinizki,sizler şehir merkezlerinde şubeler açarak varoşları tamamen unutansınız ama hakkınızı yemeyelim seçim yaklaştı yavaş yavaş varoşlarda yer açmaya başladınız ama bizler saf değiliz merak etmeyesin tkp tamamıyle o güzel isminin içini boşaltmış bir partidir,ne nazım hikmet zamanından ne de mustafa suphilerin tkp sinden eser bıraktınız,bence önce 77 1 mayısında sizin oportünistlerinizin ve güdümünüzde ki diskin sendika bürokratlarının o katliamda oynadığı rolü açıklayınız elbetteki gönlümüz proleterya dikdatörlüğünden yana ama şu anda tc de devrimci bir parti yoktur amacımız öncelikle bunu kurmaktır,lafta gelince çok güzel teorisyenlerseniz ama şu varoşlara indik lafını bi bırakın,ayrıca şunu bana açıklayabilirsen sevinirim komünizm de sınırlar ve sınıflar yoktur,tkp de bu yolla çıkmıştır isminde komünist olduğuna göre yurtsever;yani komünist geçinen bi parti nerenin yurtseverliğini yapar ?
Hala CHP yi kurtarıcı görenlere üzülüyorum, kötünün iyisi diye verenlere de üzülüyorum, kötünün iyisi değil, kötünün ta kendisi...
Kimi de dolamış diline Kemal Atatürkün kurduğu parti...Bırakın yaa, Kurulduğunda Laiklik diye bir oku yoktu, Cumhuriyet ise tepeden inme...Bir günde ilan edildi...Halk ne olduğunu bilmiyor, zaten kurulan cumhuriyet de paşalar idaresinden başka bir şey değildir...
Yoksa küçükken oyun oynarken ya da tarlada karga kovalarken aklına cumhuriyet kurmayı koymuş diye düşünenler olabilir...Hitler hocasının önce Atatürk, sonra da Mussolini olduğunu söyler...
Oyum CHP ye değil, hatta bu düzen partilerinin hiçbirine değil...
Sevgili Bolşevik
Eleştiriniz cesur bir eleştiri, görüşünüze saygı duymakla birlikte kısmen katılıyorum.
Bu eleştirinin sonunda bir çözüm göstermenizi beklerdim. Acaba çözüm için düşüncelerinizi de alabilir miyiz?
Malum bu sıra gençler arasında kuru eleştiriyle anarşistlik yapmak çok moda, sizin bir alt yapınızın olduğunu düşünüyorum- o duruma düşmenizi istemem.
Saygılarımla
bolşevik_1917 27.05.2007, 16:13 DTP haric istediginize verin.
DTP haric hepsi vatansever partilerdir.
çok güzel ya dtp hariç istediğimize verelim ha bide hangisine vereceğimizide söyleseydin böyle yarı dikta kurmuşsun;sen mi karar vereceksin kimin neye oy atacağına.
bolşevik_1917 27.05.2007, 16:15 Sevgili Bolşevik
Eleştiriniz cesur bir eleştiri, görüşünüze saygı duymakla birlikte kısmen katılıyorum.
Bu eleştirinin sonunda bir çözüm göstermenizi beklerdim. Acaba çözüm için düşüncelerinizi de alabilir miyiz?
Malum bu sıra gençler arasında kuru eleştiriyle anarşistlik yapmak çok moda, sizin bir alt yapınızın olduğunu düşünüyorum- o duruma düşmenizi istemem.
Saygılarımla
çözüm basittir;proleterya dikdatörlüğüne giden yolda ilk adım devrimci bir parti kurmaktır.
bolşevik 27.05.2007, 16:32 çözüm basittir;proleterya dikdatörlüğüne giden yolda ilk adım devrimci bir parti kurmaktır.
Bolşevik arkadaş çözümü güzel özetlemiş...Bunun için kurulması gereken parti Komünist Partidir, işte bunun için önce işçilerin değil komünistlerin birliği gerekmektedir.
Tüm Dünyanın Komünistleri Birleşin...
bıldırcın24 27.05.2007, 16:44 Sevgili arkadaşlar! ben hiçbir partinin methini yapmadan size bazı isimler vereceğim.isimleri koltuğa yaslanıp,hafif soluk almanıza mütâakip,düşünmenizi rica edeceğim.
352' sinin meclisteki ceylan derili koltuklar'da,oturmasın da üstelik çözümü bir yana bırakın önümüze set çekip,durdurmaya yeltenen,ülke,vatandaş menfâatlerini bir kenara itip yobaz,bağnaz düşüncelerini kabul ettirme gayreti,çabası içinde olan kalabalıklar topluluğunu,seçilmelerin'de
biraz olsun düşünüp kafa yormadan ya da düşünmemize rağmen fevri davranıp umursamadığımız bizlerin payı olabilir mi acaba? onların o rahatlıkta oturmasına sebep bizler olabilirmiyiz acaba ?biraz düşünün lütfen!
Evet isimler
R.T. ve Emine Erdoğan,Bülent Arınç,Salih Kapusuz,Abdullâtif Şener,Unakıtan,Uyur gezer Atilla Koç,stajyer;Ali Babacan,Cemil Çiçek,A.Kadir Aksu(bakanlığını yaptığı hükümetlerin her döneminde büyük değerlerimizi yitirdik.halen görevde ) M.Vecdi Gönül,Eyüp Fatsa(magandalara ışık tutan meşhur silahşör)Hüseyin Çelik (eğitimin imam hatiplerle meşru kılan zavallılar zavallısı)
M.Nezir Nasıroğlu(bu ismi özellikle kalem'e almak istedim bunun kulağı rahatsız edecek özel bir durumu yok.çünkü bu vekilimiz önünde yazılı metni dahi okumakta,zorluk çekiyor.yanlış anlamayın sakın okumamak ayıp değil elbet,ayıp olan okuma yazma dahi bilmeyen bir sahsın milletin vekili olması.ayıptan öte acıdır hüsrandır.) bazı isimlerle ilgi yorum yapmadan es geçtim bunları çoğunuz biliyor zaten gerek yok.ama bu isimleri belleğinizde tutarak sandığa giderseniz.doğru yolda olduğunuzu unutmazsınız.
T.B.M.M. içtüzüğü
Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
Bolşevik arkadaş çözümü güzel özetlemiş...Bunun için kurulması gereken parti Komünist Partidir, işte bunun için önce işçilerin değil komünistlerin birliği gerekmektedir.
gerçektende benim düşüncelerime tercüman olmuşsunuz,ağzınıza sağlık.birde insanları yok şu ittifaka, yok bu bloğa oy verin diye,bunu türkiye halklarına ve türkiye işçi sınıfına hiç bir şekilde yararı olmayacak çözüm önerileri üretiyorlar.bu ülkede sorumluluk duyan ve gözlerini oportünist,reformist ve revizyonist hedef ve amaçların bürümediği,kör etmediği herkes seçimlerin hiç bir şekilde,çözüm olamayacağını çok rahatça görür.kaldıki ben seçimlere katılınmasına,oluşturulan ittifaklara karşı değilim;üstelik bu ülkedeki en büyük ihtiyaç,anti-faşist,anti emperyalist ve anti-şovenist bir halk cephesi örgütlenmesine ihtiyaç duyulduğudur.bu ülkede bu saydıklarımın çabası sarfedilmemiş,olumlu gelişmeler olmamış ondan sonra,seçimlerde elbetteki fazla oy almayı beklememek gerekir.tabiiki;burjuva olanaklardan propaganda amaçlı olarak yararlanmak gerekir ama,burda asıl hedef,seçilmiş olmaktan ziyade,kitlere ulaşmanın bir aracı olarak görmek gerekir.şimdi blokculara soruyorum:arkadaşlar sizler,belli başlı ittifaklar yaparken,hangi ilke ve asgari müşterekleri gözeterek ittifak yapıyorsunuz?ittifak yaparken,gölgesinde dinlenmek istediğiniz partinin anti-emperyalizm ilkesine ne kadar uyup uymadığını biliyor musunuz?öyle ya,herkes alacakları üç beş oyu görüp,kendi hezimetlerini görmek isyemiyor;10 yıl öncesinde 55-60 bin oy alanlar bu seçimlerde 20 bin oya düşmüş olmayı,görmek istemiyor.
türkiyede kendine güvenmeyen,güvenemeyen,savundukları ilkelere ters düşenlerle ittifak yapmanın,yanlış olduğunu düşünemeyen bir sol hareket var,ki;kimse kusura bakmasın bu gün''türkiye devrimci hareketi'' demeye dilim varmıyor.chp ve dsp sol bile olmadığına göre türkiye sol hareketi diyorum.türkiyede kendi hayal dünyasında yüzen ve artık,bilimsel ideolojik bir bağlılıktan ziyade ilahi,bir sol bağlılık,sol tarikatlar ve onların müritleri var maalesef.düşünmeyen,araştırmayan,eleştiri ve özeleştiriye bile tahammülü olmayan,giderek marjinalleşen kitlesiyle(bu durumun beni ne kadar üzdüğünü anlatmaya kelimeler,cümleler yetmez) ve hep,biz en iyisini biliriz,en iyisini yaparız tarzında,fanatik bir sol hareket var...tarikatlar ve müritleri var...
anketin son durumu çok hoşuma gitti zaten buradaki anket halkın genel düşüncesi değil bence alevilerin hangi partiye yöneleceği...canlarımızda tabiki herzamanki gibi doğrunun,cumhuriyetin,çıkış yolunun ne olduğunu görerekten CHP yi gururla ve inançla oylamışlar...ben 22 temmuza kadar hiçbiri diyen arkadaşlarımızında doğruyu bulacaklarına inanaraktan CHP nin bu seçimlerde alevilerin yaklaşık %80 inin oyunu alacağı kanısındayım...gerçeğin,geleceğin,tam bağımsızlığın,milli bütünlüğün yanında olan arkadaşlara teşekkürler...
bolşevik_1917 27.05.2007, 17:06 Bolşevik arkadaş çözümü güzel özetlemiş...Bunun için kurulması gereken parti Komünist Partidir, işte bunun için önce işçilerin değil komünistlerin birliği gerekmektedir.
evet bolşevik katılıyorum sana işçilerin örgütlenmesinden önce bir komünistlerin birliği lazımdır,çünkü işçilerin örgütlenmesinde baş rolü oynayacak olanlar komünistlerdir.
bütün ülkelerin komünistleri birleşin
bolşevik_1917 27.05.2007, 17:20 gerçektende benim düşüncelerime tercüman olmuşsunuz,ağzınıza sağlık.birde insanları yok şu ittifaka, yok bu bloğa oy verin diye,bunu türkiye halklarına ve türkiye işçi sınıfına hiç bir şekilde yararı olmayacak çözüm önerileri üretiyorlar.bu ülkede sorumluluk duyan ve gözlerini oportünist,reformist ve revizyonist hedef ve amaçların bürümediği,kör etmediği herkes seçimlerin hiç bir şekilde,çözüm olamayacağını çok rahatça görür.kaldıki ben seçimlere katılınmasına,oluşturulan ittifaklara karşı değilim;üstelik bu ülkedeki en büyük ihtiyaç,anti-faşist,anti emperyalist ve anti-şovenist bir halk cephesi örgütlenmesine ihtiyaç duyulduğudur.bu ülkede bu saydıklarımın çabası sarfedilmemiş,olumlu gelişmeler olmamış ondan sonra,seçimlerde elbetteki fazla oy almayı beklememek gerekir.tabiiki;burjuva olanaklardan propaganda amaçlı olarak yararlanmak gerekir ama,burda asıl hedef,seçilmiş olmaktan ziyade,kitlere ulaşmanın bir aracı olarak görmek gerekir.şimdi blokculara soruyorum:arkadaşlar sizler,belli başlı ittifaklar yaparken,hangi ilke ve asgari müşterekleri gözeterek ittifak yapıyorsunuz?ittifak yaparken,gölgesinde dinlenmek istediğiniz partinin anti-emperyalizm ilkesine ne kadar uyup uymadığını biliyor musunuz?öyle ya,herkes alacakları üç beş oyu görüp,kendi hezimetlerini görmek isyemiyor;10 yıl öncesinde 55-60 bin oy alanlar bu seçimlerde 20 bin oya düşmüş olmayı,görmek istemiyor.
türkiyede kendine güvenmeyen,güvenemeyen,savundukları ilkelere ters düşenlerle ittifak yapmanın,yanlış olduğunu düşünemeyen bir sol hareket var,ki;kimse kusura bakmasın bu gün''türkiye devrimci hareketi'' demeye dilim varmıyor.chp ve dsp sol bile olmadığına göre türkiye sol hareketi diyorum.türkiyede kendi hayal dünyasında yüzen ve artık,bilimsel ideolojik bir bağlılıktan ziyade ilahi,bir sol bağlılık,sol tarikatlar ve onların müritleri var maalesef.düşünmeyen,araştırmayan,eleştiri ve özeleştiriye bile tahammülü olmayan,giderek marjinalleşen kitlesiyle(bu durumun beni ne kadar üzdüğünü anlatmaya kelimeler,cümleler yetmez) ve hep,biz en iyisini biliriz,en iyisini yaparız tarzında,fanatik bir sol hareket var...tarikatlar ve müritleri var...
çok doğru söylüyorsun burdaki bazı arkadaşlar üzerine basa basa oylar şu partiye diyebiliyor,ama henüz kendi partisinin yaptıklarını açıklayamıyor ya da gözleri kör olmuş bağnazcasına bağlanıyorlar,sınıf hareketi ve mücadele açısından ne kadar sakat bir mantık,birde seçim zamanları varoşlara indik,ezilenlerin yanında olduk diye propaganda yapıyorlar ne zaman o ezilen halkların yanındaydınız sorarım size varoşlarda hiç görmediklerimiz mısır patlağı gibi şube açıyor ve sözüm ona halkın arasına karışıyorlar,ne zaman ki sizler merkezlerdeki bürolarınızdan dışarı çıktınız,hiç bir parti bu zamana kadar varoşlara inmemiştir,şubelerimiz var diyenlerde bütün yıl boyunca kapalı durmuştur,bu yüzden de bir örgütlenme işçi sınıfının içerisindeki örgütlenmeden meydana çıkacaktır düzen partisi haline gelmiş sözde halkın yanında olan sahte halkçı partilerden değil.
meymana hızıre 27.05.2007, 19:54 Ya siz kendi kendinize solculuk komünistlik naraları atın tamam mı şu an ki tkp nazımların mustafa suphilerin yolundadır sizin işiniz bu yazıları yazıp az da olsa dikkat çekmek.... sakın yok demeyin böyle ... gösterin o zaman şu an tkp gerçek komünist parti değilse sunun bişeyler ... sunamassınız ... ha gelelim tkp nin halkın partisi olmadığına bunu ne düşünceyle söyledin halen anlamış değilim ya sana sorarım tkp nin şu anda ne kadar zorluklarla boğuştuğunu biliyormusun herkes gönüllü çaba gösteriyo yani adam sıkıntımız var yalan değil ama halka inebileceğimiz kadar iniyoruz zaten son iki seçime girdik onlar bizim hazırlık aşamamızdı size sorarım heralde bu işleri çoçuk işi zannediyosunuz ya siz burda çok büyük siyaset yaptığınızı zannediyosunuz ama söyledikleriniz hiç bi anlam taşımıyo sen ne komünistin den bahsediyosun bak arkadaşım burası türkiye kendine gel her şey pat diye olmuyo ve türkiye de komünist dediğin zaman sana karşı tavır alınıyo anladın öyle geçip iki laf atmakla olmuyo şunu söyleyim son kez TKP HALKIN PARTİSİ DİR BENDE ŞUANA KARŞIYIM TKP YE OY VERENLER İLLEDA KOMÜNİST OLACAK DİYE Bİ KAYDE YOK ... NAZIM DA DENİZİN DE MUSTAFA SUPHİNİN DE İZİNDEDİR TKP .... SÖZDE HALKÇI OLAN LAR FARKLIDIR İLLE ELEŞTİRİ YAPILACAK YA HEMEN YOK TKP NE ZAMAN İNDİ TKP DÜZENCİ FELAN .... YA YAPMAYIN BABAM GÖZÜNÜZLE BİR BİR TAKİP ETTİNİZ Mİ İNİP İNMEDİĞİNİ ... HA KİMSENİN GÖZÜ KÖR DEĞİL BİLİNÇLİ Bİ ŞEKİLDE PROPAGANDAMIZI YAPIYUORUZ .... EVET OYLAR TKP YE .... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ...
Ya siz kendi kendinize solculuk komünistlik naraları atın tamam mı şu an ki tkp nazımların mustafa suphilerin yolundadır sizin işiniz bu yazıları yazıp az da olsa dikkat çekmek.... sakın yok demeyin böyle ... gösterin o zaman şu an tkp gerçek komünist parti değilse sunun bişeyler ... sunamassınız ... ha gelelim tkp nin halkın partisi olmadığına bunu ne düşünceyle söyledin halen anlamış değilim ya sana sorarım tkp nin şu anda ne kadar zorluklarla boğuştuğunu biliyormusun herkes gönüllü çaba gösteriyo yani adam sıkıntımız var yalan değil ama halka inebileceğimiz kadar iniyoruz zaten son iki seçime girdik onlar bizim hazırlık aşamamızdı size sorarım heralde bu işleri çoçuk işi zannediyosunuz ya siz burda çok büyük siyaset yaptığınızı zannediyosunuz ama söyledikleriniz hiç bi anlam taşımıyo sen ne komünistin den bahsediyosun bak arkadaşım burası türkiye kendine gel her şey pat diye olmuyo ve türkiye de komünist dediğin zaman sana karşı tavır alınıyo anladın öyle geçip iki laf atmakla olmuyo şunu söyleyim son kez TKP HALKIN PARTİSİ DİR BENDE ŞUANA KARŞIYIM TKP YE OY VERENLER İLLEDA KOMÜNİST OLACAK DİYE Bİ KAYDE YOK ... NAZIM DA DENİZİN DE MUSTAFA SUPHİNİN DE İZİNDEDİR TKP .... SÖZDE HALKÇI OLAN LAR FARKLIDIR İLLE ELEŞTİRİ YAPILACAK YA HEMEN YOK TKP NE ZAMAN İNDİ TKP DÜZENCİ FELAN .... YA YAPMAYIN BABAM GÖZÜNÜZLE BİR BİR TAKİP ETTİNİZ Mİ İNİP İNMEDİĞİNİ ... HA KİMSENİN GÖZÜ KÖR DEĞİL BİLİNÇLİ Bİ ŞEKİLDE PROPAGANDAMIZI YAPIYUORUZ .... EVET OYLAR TKP YE .... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ...
Eğer TKP bahsettiğin nitelikte bir partiyse bunu zaman gösterecektir. TKP işçi sınıfının partisi olmaya aday diyorsan işçi sınıfının partisi haline geldiğinde bunu kanıtlamış olur.
Gerçekçi ol bugün Türkiye işçi sınıfını TKP yönlendirmiyor, işçi sınıfına devrimci bilinç taşıdığını söyleyemk mümkün değil.
Saygılarımla
meymana hızıre 27.05.2007, 20:13 Gercekten cok guzel ozetmlemissin, ayrica dtpnin bir tkpli tarafindan ezilenlerin yaninda bir parti diye adlandirilmasi trajikomik bir durum.Ulkemizde gecen hafta olan teror olayinda aslen komunist egilimli olupta sonradan pkkya katilmis bir kisi basrol oynamistir,isin garibi komunistlerin hic bir irk,din,mezhep vs goz ardi etmeksizin halka hizmet icin varolmasi gerekirken gunumuzde mustafa suphiden eser kalmayan bu parti ister istemez pkkya ve milliyetcilige senin gibiler tarafindan cekiliyor meymana hiziriye...
Bugun ulkede sol goruslu insanlar ne yazik ki eylem,protesto,vs yapamiyorlar.Bunun en buyuk nedeni pkknin turk soluna darbesidir cunku hemen pkk damgasi yiyorsun..ama bunu bi anlasaniz...
Is birlikci konuna gelince son derece haklisin evet turkiyede su anda her parti hatta tek tek parti degil lider bazinda al amerikan usagi olmus.Mesela chpnin basina gecmesi dusunulen sarigul 1.5-2 ay amerikada kaldi herhalde mason dernekleriyle felan konusmustur(bu yuzden amerika destekli olmadigina inandigim baykalin kalmasi daha iyi olmustur),akp heryerde mantar gibi uredi parayi tabiki benden degil amerikadan aldi...Amerikaya karsi saglam bir durusu olan partinin gelmesi lazim,fakat isin garibi su an oyle olan bir tek parti lideri var cem uzan cunku adam amerikayi dolandirmis.Cem uzan kimdir??? bu siyasi boslugun rantindan yararlanip zengin olmus sonra bu duzeni degistirecegim deyip halktan oy alarak 2-3 siyasi partiyi meclis disina itmis kisidir.Bugun komunizmin ozu olan emek,isgucu vs hepsine evet hepsi vahsi kapitalizme karsi buyuk silah amma velakin komunizmin kendi icindeki hiyerarsisi,icine kapanikliligi,baskisi bunlarada bi okadar hayir...
Bakın bende pkk ya karşıyım nasıl karşıyım ben şu anda illegalin sola darbe vuracağına inanıyorum evet pkk da illegal ve pkk sosyalizm adı hele de sol adı taşımıyor mesala ben dtp ye duyduğum hissi mhp ye duyuyprum yani ikiside aynı yolda dtp mhp nin kürt versiyonu ,,,ikincisi tkp özünü korumuştur ne derseniz diyin bugün tek sol varsa o da tkp dir siz ancak net söyleyim kuru eleştiri yaparsınız ,,, bizler burjuvayı kendi silahıyla vuracağız ,,,, ve tkp hiç bir zaman düzenci olmamıştır ,,, TKP HALKIN VAROŞUN EZİLENİN PARTİSİDİR .... YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ .... YAŞASIN EMEKÇİ HALKIMIZ....
Salih Aykaç 27.05.2007, 20:27 Şuanki durum CHP ye ihtiyaç olduğudur. Bu gerçeği kimse görmezden gelemez.Ayrıca tek ihtiyaç Chp değil; sosyal demokrat bi partinin iktidara gelmesidir
meymana hızıre 27.05.2007, 20:37 --------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Halkımız kanla siyaset yapanlardan hesap soracaktır
DEVAMI GELMEMELİDİR!
Ankara’da patlayan bomba yüreğimizi yakmıştır. Tıpkı Şemdinli’de ya da başka yerlerde patlayan bombalar gibi. Türkiye bir kez daha kanla siyaset yapılan bir döneme girmiştir. Hepimiz biliyoruz ki, bu türden olayların arkasında hangi gücün olduğunu ortaya çıkarmak zordur. Ülkemizde başkalarının üzerine atılan sayısız bombalama ve cinayet gerçekleştirildi. Provokasyonların temel siyaset aracına dönüştüğüne de birçok kez tanık olduk.
Şimdi ülke bir kez daha kanla siyaset yapılan bir döneme sokulmak isteniyor. Türkleri ve Kürtleri birbirinden koparmak için hain bir plan uygulamaya konuluyor ve bu plan bilerek ya da bilmeyerek birçok aktör tarafından destekleniyor.
Amerikancılıkla, Barzanicilikle, Türk düşmanlığıyla özgürlük gelmez. Yıllarca hüküm süren Kürt düşmanlığının karşılığı intikamcılık olamaz.
Türkiye’yi yönetenler de Amerikancıdır ve onlar da “vatanın bölünmez bütünlüğü” diye diye ülkeyi bölünmeye doğru götürüyorlar.
Yurtsever Cephe bu kez MHP’nin oylarını artırmaya dönük senaryoların uygulamaya sokulacağı konusunda geçmişte uyarılarda bulunmuştu. Şimdi görüyoruz ki, patlayan bombalardan mutlu olanlar var.
Ankara’da patlayan bomba, ilişkisi olsun ya da olmasın bu senaryolara yardımcı olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Genelkurmay Başkanı’nın “devamı gelecek” açıklaması düşündürücüdür.
Devamı gelmemelidir!
Kim olursa olsun bu türden halk düşmanı eylemleri gerçekleştirenlerin de, bu eylemleri tahrik eden ve ırkçılığı ve faşist baskıları tırmandırmak için kullananların da er geç sanık sandalyesine oturtulacağı bilinmelidir.
Yurtsever Cephe, halkımızı soğukkanlılığa ve kanla siyaset yapmak isteyenleri yalnız bırakmaya çağırmaktadır.
YURTSEVER CEPHE
YÜRÜTME KURULU
asd.1950 27.05.2007, 20:39 Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların oy çalma gibi bi arayışımız ya da çabamız yok bu işi ancak bu lafları bize diyen sizler yaparsınız unutmayın biz biliçli oy istiyoruz halkın bilinçli bişekilde bize oy vermesini istiyoruz .... ve hep aynı şeyleri diyoruz ya arkadaşlar canlar dostlar herşey ama her şey ortada kimin sol parti olduğu kimin olmadığı ortada ve artık uyanın uyanma zamanı geldi çattı ama hep aynı şeylere devam ediyorsunuz yapmayalım basit siyasetlere kanmayalım bu kan emicilere dur diyelim ve artık sürüden ayrılalım ,,, bakın bizim önümüze burjuva partileri tarafından şu sunuluyo = ZENGİNLER DAHA ZENGİN, YOKSULLAR DAHA YOKSUL OLACAK,,, bu oyuna gelmeyelim ve sol diye geçinen chp dsp ip dtp vs partilere oyumuzu VERMEYELİM,, çünkü bunlar kan emicilerin en başta gideni ya gözleriniz kör değil her şey ortada artık yuhhhhhhh bu kan emicilerin oyunlarını göremiyormusunuz ,,, ya araştıralım görelim chp felan bunlar sol parti değil ve alevi halkını hiç mi hiç önemsemiyo,,, EVET SAFIMIZ BELLİ =TKP TKP TKP TKP.... OYLARIMIZ HALKIN VAROŞUN EZİLENİN YURTSEVERİN YOKSULUN YANINADA OLAN = TKP YE ,,, YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ,,, YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ,, YAŞASIN EMEKÇİ HALKIMIZ,, YAŞASIN İŞÇİ KÖYLÜ,,, KAHROLSUN ABD UŞAKLARI ,, KAHROLSUN ABD VE EMPERYALİZMİ,,, OYLARIMIZ TKP YE ........ TEK ÇÖZÜM TKP DE BULUŞMAK..... TKP TKP TKP TKP TKP TKP TKP..............
Varoşların oyu AKP'ye, uyanın artık. Eskiden bu alana CHP hükmederdi. O yıllarda iş ve aş sorunu öncelikliydi. Ama şimdi bu dünyayı kazanamamış insanlara öbür dünya verilerek oyları alınıyor. Mitinglerdeki insan profiline bakınız dediğim açıkça anlaşılacaktır. Eskiden miting meydanlarını dolduranlar şimdi aşevlerinin kapısında sıraya sokulmuş.
Aklen, fikren ve ruhen tam anlamıyla uyuştuğum tek parti ÖDP diyebilirim ve ankette de ÖDP'i işaretledim. Ancak yinede sandık başına gidince farklı bir psikoloji içerisinde bütünleştirici bir inançla, barajın altında kalan oylarımızın dolaylı anlamda gerici reytingi yüksek partilere destek olarak döneceği bilincinin beni CHP'e oy vermeye yönlendireceğini biliyorum.
bolşevik_1917 27.05.2007, 21:19 Ya siz kendi kendinize solculuk komünistlik naraları atın tamam mı şu an ki tkp nazımların mustafa suphilerin yolundadır sizin işiniz bu yazıları yazıp az da olsa dikkat çekmek.... sakın yok demeyin böyle ... gösterin o zaman şu an tkp gerçek komünist parti değilse sunun bişeyler ... sunamassınız ... ha gelelim tkp nin halkın partisi olmadığına bunu ne düşünceyle söyledin halen anlamış değilim ya sana sorarım tkp nin şu anda ne kadar zorluklarla boğuştuğunu biliyormusun herkes gönüllü çaba gösteriyo yani adam sıkıntımız var yalan değil ama halka inebileceğimiz kadar iniyoruz zaten son iki seçime girdik onlar bizim hazırlık aşamamızdı size sorarım heralde bu işleri çoçuk işi zannediyosunuz ya siz burda çok büyük siyaset yaptığınızı zannediyosunuz ama söyledikleriniz hiç bi anlam taşımıyo sen ne komünistin den bahsediyosun bak arkadaşım burası türkiye kendine gel her şey pat diye olmuyo ve türkiye de komünist dediğin zaman sana karşı tavır alınıyo anladın öyle geçip iki laf atmakla olmuyo şunu söyleyim son kez TKP HALKIN PARTİSİ DİR BENDE ŞUANA KARŞIYIM TKP YE OY VERENLER İLLEDA KOMÜNİST OLACAK DİYE Bİ KAYDE YOK ... NAZIM DA DENİZİN DE MUSTAFA SUPHİNİN DE İZİNDEDİR TKP .... SÖZDE HALKÇI OLAN LAR FARKLIDIR İLLE ELEŞTİRİ YAPILACAK YA HEMEN YOK TKP NE ZAMAN İNDİ TKP DÜZENCİ FELAN .... YA YAPMAYIN BABAM GÖZÜNÜZLE BİR BİR TAKİP ETTİNİZ Mİ İNİP İNMEDİĞİNİ ... HA KİMSENİN GÖZÜ KÖR DEĞİL BİLİNÇLİ Bİ ŞEKİLDE PROPAGANDAMIZI YAPIYUORUZ .... EVET OYLAR TKP YE .... YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR ...
sen benim neyi ne kadar bildiğimi ölçecek adam değilsin ama gerçek ortadadır ,güzelim komünizm adını o parti içine hapsetmeye çalışarak o parti dışındakilere yukarıda yazdığın tepkileri veriyorsun peki sorarım sen bu tavırlarla mı devrimcisin?ayrıca merak etme kimin ne yaptığını ve ne düşündüğünü biliyorum,bende varoşlarda faaliyet yürütüyorum,yürütülen her mahalleyede gidiyorum sizi hiç bi türlü göremediğim için söylüyorum bulunduğum mahalleye bu hafta yer açtınız sebebi gayet açıktır sizin varoşlara inmeden anladığınız budur,seçim öncesi yer açıp propaganda yapmak,ayrıca 77 1 mayısında devrimcileri diskin sendika bürokratlarıyla beraber bunlar maocu bozkurtlardır,bunlar goşistlerdir diyerek 20000 görevliyle alana almayan ve bütün saldırı devrimcilerden gelecek gibi hazırlanıp devlete karşı hiç bir önlem almayan ve alanda devrimciler olmadığı için saldırı anında çil yavrusu gibi dağınıldığı için ve neticesinde 34 kişinin ölümüne neden olmasını nasıl açıklayacaksın,bana bunun açıklamasını yap önce daha sonrada ismine komünist diyen hangi parti devrimcileri alana almaz ,almazsa da nasıl bir komünist olabilir.bugünün tkp sini ve o zamanın tkp sini ayırt edebilecek gözlerimiz vardır,inadına ve inadına devrimci parti gereklidir devrimcileri alana almayan adı komünist olan bir parti değil
sen benim neyi ne kadar bildiğimi ölçecek adam değilsin ama gerçek ortadadır ,güzelim komünizm adını o parti içine hapsetmeye çalışarak o parti dışındakilere yukarıda yazdığın tepkileri veriyorsun peki sorarım sen bu tavırlarla mı devrimcisin?ayrıca merak etme kimin ne yaptığını ve ne düşündüğünü biliyorum,bende varoşlarda faaliyet yürütüyorum,yürütülen her mahalleyede gidiyorum sizi hiç bi türlü göremediğim için söylüyorum bulunduğum mahalleye bu hafta yer açtınız sebebi gayet açıktır sizin varoşlara inmeden anladığınız budur,seçim öncesi yer açıp propaganda yapmak,ayrıca 77 1 mayısında devrimcileri diskin sendika bürokratlarıyla beraber bunlar maocu bozkurtlardır,bunlar goşistlerdir diyerek 20000 görevliyle alana almayan ve bütün saldırı devrimcilerden gelecek gibi hazırlanıp devlete karşı hiç bir önlem almayan ve alanda devrimciler olmadığı için saldırı anında çil yavrusu gibi dağınıldığı için ve neticesinde 34 kişinin ölümüne neden olmasını nasıl açıklayacaksın,bana bunun açıklamasını yap önce daha sonrada ismine komünist diyen hangi parti devrimcileri alana almaz ,almazsa da nasıl bir komünist olabilir.bugünün tkp sini ve o zamanın tkp sini ayırt edebilecek gözlerimiz vardır,inadına ve inadına devrimci parti gereklidir devrimcileri alana almayan adı komünist olan bir parti değil
77 1 Mayıs'ıyla TKP(2001)'in ilişkisini biraz daha açar mısın arkadaş? Yani suçlamanız DİSK ve TİP'e mi yönelik? Biraz daha bilgi verirseniz memnn olurum.
Saygılarımla
kemalist_teist 27.05.2007, 22:17 Her ne olursa olsun yolar güçbirliğine dsp ye chp ye shp ye eğer bu güçbirliği desteklenmez ise (bende çok fazla eleştiriyorum) ancak ülkenin aydınlık olmaya çalışan insanların ileride çekeceği çok çile olacaktır.
Her ne olursa olsun yolar güçbirliğine dsp ye chp ye shp ye eğer bu güçbirliği desteklenmez ise (bende çok fazla eleştiriyorum) ancak ülkenin aydınlık olmaya çalışan insanların ileride çekeceği çok çile olacaktır.
Evet bize çizdikleri faşist gelecekte çok acı çekeceğiz.
Siz oyunuzu CHP_DSP'ye verin ona bir şey demiyorum ama kim gelirse gelsin
aynı kanlı ve karanlık gelecek gözüküyor bize düzen partileriyle.
bolşevik_1917 28.05.2007, 00:19 TKP ve DİSK Katliama Nasıl Zemin Hazırladı?
1 Mayıs 1977’nin failleri arasında devletin açık ve gizli örgütlerinin bulunduğu bugün sadece sosyalistler tarafından değil burjuva basının sola göz kırpan kesimlerinin bile diline pelesenk olsa da bu katliamda DİSK’in ve TKP’nin oynadığı rol hakkında söz söylenildiğine şahit olmak zor. Halbuki katliamın birinci dereceden sorumluları arasında 1 Mayıs 1977bu tertibe çanak tutan DİSK bürokratları ve onları yönlendiren TKP bulunmaktadır.
TKP DİSK içinde hakimiyet kurmaya başladığı 1974 yılından beri “maocu bozkurtlar” ve “goşistler” diye and |