Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaç dil biliyorsunuz?
Hadi bakalım buda böyle bir anket olsun :) Anadil, konuş u lan dil ayrımı alt kimlik üst kimlik tartışmaları var acaba aramızda nasıl bir durum var. Ben 3 dil biliyorum Türkçe, Zazaki, İngilizce
Anadilinizi de az bilseniz işaretleyebilirsiniz...
Derya 44 10.04.2006, 19:25 slm bu anket sorusu ilgimi cekti.... ben 4 dil biliyorum anadilim türkce, almanca, ingilizce ve fransizca... tabiiii perfect konusamiyorum mesela ingilzce ve fransizcayi ama bi sorun olsa derdimi anlatabiliecek sekilde.... bence ne kadar dil bilirsin o kadar iyidir.. haaa bide 9- 10 dil bilen dahi insanlara hayran kaliyorum yani.. ben su 4 dilde kafam karisiyo kaliyo...
slm bu anket sorusu ilgimi cekti.... ben 4 dil biliyorum anadilim türkce, almanca, ingilizce ve fransizca... tabiiii perfect konusamiyorum mesela ingilzce ve fransizcayi ama bi sorun olsa derdimi anlatabiliecek sekilde.... bence ne kadar dil bilirsin o kadar iyidir.. haaa bide 9- 10 dil bilen dahi insanlara hayran kaliyorum yani.. ben su 4 dilde kafam karisiyo kaliyo...
Evet çok güzel bir durum. İmkanımız zamanımız oldukça yeni diller öğrenmek gerekir. Rusca ve İspanyolca öğrenmek istiyorum zaman bulabilrsem ama ispanyolcayı eklemeyi unutmuşum şıklara :S
Derya 44 10.04.2006, 19:41 hiiii evet güzel bu arada eger üniv tarih okursam ya yunanca yada latince de ögrenmek zorunda kalicam yani ikisinden birisi bu demektir ki iyice kafa karisacak:-)
hiiii evet güzel bu arada eger üniv tarih okursam ya yunanca yada latince de ögrenmek zorunda kalicam yani ikisinden birisi bu demektir ki iyice kafa karisacak:-)
Latince gerçekten çoğu dilin anası. doktorlar da latinceyi az çok öğreniyorlar ama zor bi dil
Türkçe, İngilizce,Almanca ve biraz Fransızca
Az Biraz Türkçe, biraz Zazaca, biraz Kürtçe, az birazda ingilizce biliyorum ama ankete katılamıyorum hiç birini tam bilmediğim için...:)
Alevimen 10.04.2006, 20:03 italyanca ve dünyada en yaygın dillerden olan ispanyolcayı listedede aradım.
Ayrıca rumca (isviçre) da yok :)
Belki yanlış hatırlıyorum fakat en zeki insanlardan birine sormuşlar 'bir ülkeyi yönetmeye çağrılsan ilk yapacağın iş ne olur?
Şu an o kişiyi hatırlamıyorum fakat cevabı çok güzel.
Tüm insanların ortakça anlaşabildiği dilde konuşmalarını isterdim ve o dile 100% hakim olmalarını. Herkes şaşırmış, onca şeyler varken neden böyle bir seçim?
Cevabı gene basit:
Dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatamaz. Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz. Ödevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur. Töre ve kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar. Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki dil, çok önemlidir!
Hatırladım, ünlü filozof Konfizius'un sözleri.
Az Biraz Türkçe, biraz Zazaca, biraz Kürtçe, az birazda ingilizce biliyorum ama ankete katılamıyorum hiç birini tam bilmediğim için...:)
hehe:) aslında anlaşabilecek kadar konuşuluyorsa bir dil biliniyor demektir. ama bazı dilleri mesela kürtçeyi anlayabiliyorum az da olsa. zazacayı bildiğim için ama ankette işaretlemedim çünkü konuşamam o dili. ermenice bir kaç cümle biliyorum. türkçe anadilim gibi ztn türkçe düşünüyorum :)
italyanca ve dünyada en yaygın dillerden olan ispanyolcayı listedede aradım.
Ayrıca rumca (isviçre) da yok :)
Belki yanlış hatırlıyorum fakat en zeki insanlardan birine sormuşlar 'bir ülkeyi yönetmeye çağrılsan ilk yapacağın iş ne olur?
Şu an o kişiyi hatırlamıyorum fakat cevabı çok güzel.
Tüm insanların ortakça anlaşabildiği dilde konuşmalarını isterdim ve o dile 100% hakim olmalarını. Herkes şaşırmış, onca şeyler varken neden böyle bir seçim?
Cevabı gene basit:
Dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatamaz. Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz. Ödevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur. Töre ve kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar. Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki dil, çok önemlidir!
Hatırladım, ünlü filozof Konfizius'un sözleri.
İsviçrede 4 dil var ama problem yok sanırım insanlar azda olsa birbirlerinin dillerini öğrenmişler güzel bi durum aslında.
italyanca ve ispanyolca içinde üzgünüm unutmuşum eklemeyi ama Türkler avrupada hangi ülkelerde çoğunluktalar ona göre düzenledim aslında. Almanya, ingiltere, fransa, isviçre(italyanca eklemeliydim), gibi ülkelerde çoğunluktalar.
Hebrew'e gelince onuda meraktan koydum yahudi olupta varmı aleviliği merak eden diye. geçen gazetede okumuştum 50kişilik bir yahudi kökenli bektaşi grup varmış...
Bu konu cok hassas,eger arastirma yaparsan olayin cok daha farkli oldugunu goreceksin.Benim bildigime gore bazi yahudilerin bektasilerle ortak ibadet etme durumlari dahi var.
Tekrar soyluyorum,bu konu cok hassas bir konu.Olay aslinda goruldugu gibi degil.Arastirmaci arkadaslara duyrulur.Arastirmalarinin sonuclarini bizimlede paylasirlarsa cok sevinirim:)
Tesekkurler,
Selamlar,
Evet incelenmesi gerek bende merak ediyorum ama fazla meteryal bulamadım gazete haberi dışında bilgi paylaşımı yapalım bu konuda.
Ancak normaldir her inancdan etkilenip adapte olanlar var. Almanyada Alevilikten etkilenip bektaşi olan ve saz çalmayı öğrenen tuncelide düzgün babayı ziyaret eden almanlar bile var
ozcangulum 10.04.2006, 20:33 kürtçe türkçe
“Halkımızın tarihi Anadolu’nun tarihidir. Paganmışız, bir zaman, sonra Hıristiyan olmuşuz, sonra Müslüman. Tapınakları kuran da bu halkmış, kiliseleri de, camileri de.... Bembeyaz tiyatroları dolduran da bizmişiz, karanlık kervansarayları da. Kah bozkıra çıkmışız, kah mavi denize. Sayısız devletler, medeniyetler bizim sırtımızdan yükselmiş. Yetmiş iki dili konuşmuşuz, Türkçe’de karar kılmadan önce...”Sabahattin Eyuboğlu “Mavi ve Kara”
seheryeli 10.04.2006, 21:12 türkçe,kürtçe,az ingilizce...
ingilizce ve turkce biliyorum.....
5 sene okulda fransizca dersi gordum cat pat bilirim yani...
2 sene espanyolca gordum ama cok iyi bilmem...
1965 SAYIMINA GÖRE
Kürtçe: 2 milyon 219 bin 502
Arapça: 365 bin 340
Zazaca: 150 bin 644
Çerkesçe: 58 bin 339
Gürcüce: 34 bin 330
Lazca: 26 bin 7
Pomakça: 23 bin 138
Boşnakça: 17 bin 627
Arnavutça: 12 bin 832
Abazaca: 4 bin 563
Acemce: 948
Kırmança: 45
Kırdaşça: 42
Azınlık dilleri
Rumca: 48 bin 96
Ermenice: 33 bin 94
Yahudice: 9 bin 981
Evet kesinlikle kızıl, herlisan bir insan, bakıyorumda forumda ingilizce önde gidiyor normal bir durum ama arapça bilen arkadaşı merak ettim zor bir dildir.Nerde öğrenmiş acaba.Herdilin bir hikayesi vardır.
Onu aliekber moderatör can işaretledi sanırım Hatay, mersin, adanada yaşayan alevilerin çoğu Nusayridir yani arap alevisi. Anadilleride arapça.
70 yaşındaki Asiye Demir, Kürtçe’nin dışında başka bir dil bilmediğini söylüyor. Muş’ta yaşayan Demir ile Kürtçe iletişim kurabiliyoruz. Demir “Ben Kürtçe’den başka bir dil bilmem. Sadece Türkçe olarak gel, git diyebiliyor, anlayabiliyorum. Bu yaştan sonra Türkçe veya başka bir dil öğrenmek istemiyorum. Şimdi benim torunlarım hem Türkçe, hem de İngilizce konuşuyorlar” diyor. Rize’nin Pazar ilçesinde görüştüğümüz ve sadece Lazca konuşabilen Ahmet Turnalı’nın durumu da Asiye Demir’den farksız. Turnalı ile Türkçe bilen Lazlar aracılığıyla konuşabiliyoruz. Turnalı “Ben 80 yaşındayım, Lazca’dan başka bir dil bilmem. Sakat olduğum için askere gitmedim, gitseydim belki biraz Türkçe öğrenirdim. Ama ben Türkiye’de yaşamaktan mutluyum. Dilimizi rahatça konuşabildiğimiz için çok huzurluyum” şeklinde duygularını dile getiriyor.
"Aksiyon dergisi"
erdal ates 15.04.2006, 04:51 arkadaşlar bende;
türkçe,kürtçe ve ingilizce biliyorum
ben Kirmancki (Zazaca),Türkce ve Almanca
Birde kusdili biliyorum ama burada yok o yüzden yazmadim...:)
turkceyi bile zor konsuyorum ya:D
ben türkce ana dilim ve almanca , yanliz ingilizceyi konusmaya konusmaya geriletmeye basladim,.... üc dil biliyorum,...
yingyang87 15.04.2006, 11:51 slm ben türkçe ingilizce biraz kürtçe ve çince biliyorum.farklı dilleri öğrenmek güzel.sırada öğrenmem gereken ispanyolca var
Türkçe, Almanca, İngilizce + başlangıç düzeyinde Rusça
Avusturya Lisesi sağolsun :)
ingilizce (az italyanca eh yunanca)yunancayida askerde mecburi orettiler istihbarat meselesi :) bide kuşdili:D
ingilizce (az italyanca eh yunanca)yunancayida askerde mecburi orettiler istihbarat meselesi :) bide kuşdili:D
demin türkce zor diyordun simdi ingilizce,italyanca,yunanca.
bunlarin icinde türkce yok.Ha dogru sen zor konustugun dili yazmamissin.:)
pirimunzur 15.04.2006, 15:05 ingilizce bilmeyen yok artik zaten-bunun dişinda ispanyolca biraz-almanca biraz-yunanca-azcikta firansizca daha ne olsunzaten
Türkçe çok iyi diğerileri azbiraz iyi onlarda Arapça, İngilizce ve Kürtçe konuşmaya konuşmaya gerilettim .
Bir dili bilmek sadece onu konuşabilmekse Türkçe biliyorum. Fakat ben bir dili bilmenin sadece o dili konuşmak olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden de bir dil bildiğimi düşünmüyorum..
kahretsin en büyük eksikliğim dil yok ben dil yoksunuyum
lal(dilsiz) seçeneği de olsaydı dimi:yamukgul:
meymane_usari 27.04.2006, 17:54 türkçe,zazaca,ingilizce,biraz da fransızcam var :D
Hüseyin69 27.04.2006, 19:55 %85-zazaca (kirmanciki )
%65-türkce
%40-alamanca
%10-kürtce
%5 -rusca
Biliyorum
Bir Zeynep 27.04.2006, 20:03 Türkce, Almanca, Ingilizce, Fransizca, Ispanyolca, Latince.
Fransizce, Ispanyolca ve Latinca yi listede göremedim, digerlerine oy verdim.
Dilleri cok ama cok seviyorum, insallah bir gün 10 dil ögrenir, bilirim. Bunu cok istiyorum. On parmagimi doldurmak istiyorum ;)
+ 1.
orta derece ingilizce orta derece rusca üst düzey çerkezce biraz türkce
sayın genar çerkezlerde alevi var mı acaba? yoksa siz özel olarak mı çerkesceyle ilgilisiniz?
çerkes alevi var mı çok merak ettim şimdi =)
pelinn_n 27.04.2006, 23:08 ingilizce ve türkçe
trabzonlu 12.06.2006, 01:15 rusca işim geregi ingilizce dersim geregi türkçe yaşamım geregi
alevi_dede91 18.06.2006, 23:29 Vallahi Türkçem çok iyidir Allah için :D İngilizce'de ortanın iyisi.
gulbas44 18.06.2006, 23:42 ben 10 dil konuşabiliyorum işim gereği çünkü kapalıçarşıda çalışıyorum ve her ülkeden insan geliyor onlarla ilitişim kurmak için onların dillerini öğreniyorum ve farklı dillerde konuşmak güzel bir olay ama bazen karıştırımıyor değilim!
ben 10 dil konuşabiliyorum işim gereği çünkü kapalıçarşıda çalışıyorum ve her ülkeden insan geliyor onlarla ilitişim kurmak için onların dillerini öğreniyorum ve farklı dillerde konuşmak güzel bir olay ama bazen karıştırımıyor değilim!
Evet benim okulum ordanın yanında hemen ordaki esnafa şaıyorum her ülkeden turistle anlaşıyorlar her dilden analaşacak düzeyde bliyrlar dil kursaları yalan kapalı çarşıda çalışmak lazım :)))
karyelist 19.06.2006, 00:19 bende 4 tane arkadaşlar şu an yazdığım hariç babam kürt alevisi annem zaza
ingilizceyide okulda öğrenmiştim :)
Alevimen 19.06.2006, 00:55 :) kakoy shto budem delaesh? kuda tı jivu.?
Otkuda ti znaesh ruskiy? ti pravilna ili ni pravilna skazal?
Paznakomitis ,mojet biyt:)
spasibo dorogoy.. daha fazlada bilmiyorum, mesajı aktifleştirdim çünkü tercümesini öğrenmek isterim.
Bir Zeynep 19.06.2006, 19:40 ben 10 dil konuşabiliyorum işim gereği çünkü kapalıçarşıda çalışıyorum ve her ülkeden insan geliyor onlarla ilitişim kurmak için onların dillerini öğreniyorum ve farklı dillerde konuşmak güzel bir olay ama bazen karıştırımıyor değilim!
wow! bi rüya bu benim icin, alti dil biliyorum, bi zaman insallah toplam 10 dil bilmek konusmak istiyorum, bilmem gerceklestirebilirmiyim. kutlarim seni can, cok cok sevindim. tüm güzellikler senin olsun.
Hebrew i kim biliyor yaw? merak ettim şimdi
hehe o zaman biri mükerrer oy kullanmış :P keşke açık yapsaydım anketi :P
Bir Zeynep 19.06.2006, 20:20 hehe o zaman biri mükerrer oy kullanmış :P keşke açık yapsaydım anketi :P
ne biliyon? belki bilen vardir canim a aa... evet keske öyle yapsaydin :) neyse saglik olsun, belkide gercekten kafadan atan oldu, bilemicem.
heh nese ben en azından bi kelime biliyorum
ŞALOM :)
Bir Zeynep 19.06.2006, 20:37 ne demek o? dur simdi bende biseyler yazacam o zaman:
Tant'amare, tant'amare
habib tant'amare
enfernnaron welyos gayos
e dolen tan male.
ahaha. Ispnayolcaya cok benzedigi icin, anlamini cözebiliyorum, aha size türkcesi (umarim dogrudur):
böyle bi ask, böyle bi ask
dostum/sevdigim böyle bi ask
mutlu olan gözler aciya döner
ve o kadar cok aci ceker
tam 10 gün sonra ispanyolca bi sinavim var, 30 saatlik orda konusmam lazim, latinceden nasil roman diller olustugunu bilmem gerek. latince, arapca, almanca, hebrew, vs vs... diller hepisi katkida bulunmus... of ya, kafayi yicem.. ahahaha
evet türkiyedekilerde ispanyol aksanıyla konuşuyorlar bizim sınıfta var sefarad diyolar kendilerine ispanyadan gelmşler zamanında :)
30 saat mi :sook
Bir Zeynep 19.06.2006, 20:44 evet türkiyedekilerde ispanyol aksanıyla konuşuyorlar bizim sınıfta var sefarad diyolar kendilerine ispanyadan gelmşler zamanında :)
30 saat mi :sook
:18: ay dur ayol ne 30 nsaati, kalpten gidecektim vallaha, ahahaha... ay deli kafam 30 saat yazmisim, 30 dakka/ yarim saati ayni anda düsünmüsüm, eheehehee....:p
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
salom un anlamini yazmamisin amaaa?
TheGodfather 19.06.2006, 20:53 Şöyle kaç dil bildiğimi sayınca..Ben Dahi oldumu anladımda azıcık..
İspanyolca,
Almanca
Fransızca
Türkçe
Arapça
Rusça
İbranice(Hebrew)
İtalyanca
Azerice
Deutch
10 dil biliyomusum Allahım..Ben dahiyim..:D :D :D
eheh 30 dksı bile zordur 30 saat olsa guiness kitabına girersin ehueh ;)
Şalom : Selam demek
tora : tevrat
dati'de şapkalı saçları uzun olan yahudilerden :)
Bir Zeynep 19.06.2006, 20:56 Şöyle kaç dil bildiğimi sayınca..Ben Dahi oldumu anladımda azıcık..
İspanyolca,
Almanca
Fransızca
Türkçe
Arapça
Rusça
İbranice(Hebrew)
İtalyanca
Azerice
Deutch
10 dil biliyomusum Allahım..Ben dahiyim..:D :D :Dahahahahahhaa almanca iki numera ve deutsch 10 numera, kimi kazikliyon sen? ahahaha, aradaki farki anlat bakalim, ehehehehehhee, delüüüü. ahahaha. bi türkce dilinde "almanca" yaziyon, bide almanca tercümesinde YINE "Almanca yani deutsch" yaziyon, ahahahaha-.. sagol güldürdün beni ehehehe
valla ben türkçe ve kürtçe başkada bilmiyorum
Bir Zeynep 19.06.2006, 21:04 heyt Be zeynocan çaktırma yaa.:D :D .Almanca bilmeyen biri nasıl anlıcak onu yaaa...Neden yalanımızı hemen açığa vuruyosun ya..:komik
ehh oda çıktımı 9 dil kalır..buda beni yine dahi yapar be.. :)
Var mı itirazı olan..:p :p :p
hille yapmaaaaa...
manifesto 20.06.2006, 00:11 Alevimen : spasibo dorogoy.. daha fazlada bilmiyorum, mesajı aktifleştirdim çünkü tercümesini öğrenmek isterim
Arkadaşa rusçayı nereden öğrendiğini ve ne amaçla kullandığını sordum hani işim icadı diye eklemiş,beyazıd da lalelide rus turist çoktur orada bazı esnaflar rusça bilen kimseleri toplar rus turistlere çorap banyo kesesi falan sattırmaya çalışırlar:) Dobra pajavalat Komşiii:)
Ama sizin rusçanız fena sayılmaz en azından teşekkür ederek Ruslardan sempati kazanabilirsiniz..Zaten rusçanın yarısı DA yarısıda Alexsandır dır..bu ikisini bildinmi tamam:)
ben 6 dil biliyorum: ana dilim almanca, sonra türkce , ingilizce, fransizca, latince ve arapca biliyorum, ama arapcayi 1 sene önce ögrenmeye basladim.
canazerbaycan 07.07.2006, 23:37 ek praat afrikaans
'k klab k west vloamsch:)
Türkçe, English, Français, Deutsch..
Gürcüce ve Hebrew i kim konuşabiliyor ?
izmirksk 08.07.2006, 00:06 ne okuyordun izmirksk?
nereden başlasam:)
ya benimki biraz karışık ve uzun mesele.....önümüzdeki dönem , bilgisayar,sosyoloji,tarih ve astro fizik ....mucizeler olmazsa..
sonrası için sadece matematik ve fizik doktoraları...daha önce 10 yıla yakın zaman üniversitelerde geçti..farklı üniversitelerde bilgisayar,ekonomi vs çeşitli alanlarda eğitim aldım ....yarıda bıraktıklarım oldu..bitirdiklerim oldu..neyse benimki uzun hikaye
zamanı geldikçe anlatırım
@izmirksk:
sen en iyisi bununla basla:hehe
http://img173.imageshack.us/img173/7379/arabisch15tc5yg.jpg (http://imageshack.us)
maşaallah izmirksk :)
Aleviforum Akademisi kurulsa, sana bir kürsü açmak lazım :p
dil konusu cok onenli bir konu iyi bir anket olmus.baslatana tesekkurler
turkce,fransisca konusurum. ama kurtceyi her zaman konusmak istemistirim.
nereden başlasam:)
ya benimki biraz karışık ve uzun mesele.....önümüzdeki dönem , bilgisayar,sosyoloji,tarih ve astro fizik ....mucizeler olmazsa..
sonrası için sadece matematik ve fizik doktoraları...daha önce 10 yıla yakın zaman üniversitelerde geçti..farklı üniversitelerde bilgisayar,ekonomi vs çeşitli alanlarda eğitim aldım ....yarıda bıraktıklarım oldu..bitirdiklerim oldu..neyse benimki uzun hikaye
zamanı geldikçe anlatırım
Tek bölümde ilerleseydin izmirksk şimdi en genç prof.lardan olmuştun:yamukgul:
Mucizeler... hayatı değiştirebiliyor haklısın.
Ya hayata göre davranacaksın ya da kendi isteklerini gerçekleştirmek için hayattan uzak kalacaksın yaman çelişki :D İYİ ÇALIŞMALAR ...
arapca osmanlıca ve farsca okuyup yazabiliyorum
türkçe ingilizce kurmanci(kürtçe) konuşabiliyorum
ve kendimi geliştirmek için çaba içerisindeyim saygılar
Gerçekten çok renkli olduğumuz açık anadolu kültürünün tüm dillerini yazmaya çalıştım ama unuttuğum vardır elbet.
Benim en çok ilgimi çeken diller Başta anadilin Kırmadzki(zaza diyorlar son 10 yıldır) Zazaca( esaında bu zazaca dersimde konuşulanla %70 benzer dünya dil haritasında ayrı diller olarak ele alınmış) Kürtçe, Ermenice ve lazca bunlar öğrenip araştıramak istediğim ve araştırdığım diller
Çok renkli olmayı seviyorum
Türkiye mermer değil mozaiktir
AleviGenç 09.07.2006, 01:17 1.Türkçe
2.Azeriçe
3.İngilizce
Çok şükür Türkçe anadilim.Azerbaycan Tv'leriniz izliye izliye Bide Azeri Arkadaşlarla sohbet ede ede Azerbaycan Türkçesinide Anlıom.(Azerilerde Türkçe Konuşuyor.)
Bide Okullarda öğretilen İngilizce bilgim var.
Lütfen sitemi ziyaret ediniz:
http://******************************/
turce ingilizce zazaca birazda almanca biliyorum ama seneye almancayı tam ogrenicem zaten alanım ingilizce.aslında bakıyorumda ingilizceyi kendi dilimden(zazaca) daha cok biliyorum üzülecek bir durum aslında.
GELİN CANLAR BİR OLALIM........
meryem demir 01.12.2006, 00:50 tesadif oldu galiba, benim bildiğim tüm diller ankette mevcut:)
SivanA SimyacI 01.12.2006, 11:56 Lazca,İngilizce,Türkçe ve Almanca.
mehmet_onal 01.12.2006, 12:52 heralde herkes aynı durumdadır ben kürtçe(anadilim),türkçe(verilen dilim),ingilizce(zorunlu dilim) olmak üzere elimden geldiğince ve dilim döndüğünce konuşurum.herkes aynı durumdadır kısmınnı neden söyledim kürtçeyi çıkar yerine ya dımılki ya zazaca ya da arapça ekle az çok böyledir diye düşünüyorum saygılar...
Bir Zeynep 01.12.2006, 13:54 heralde herkes aynı durumdadır ben kürtçe(anadilim),türkçe(verilen dilim),ingilizce(zorunlu dilim) olmak üzere elimden geldiğince ve dilim döndüğünce konuşurum.herkes aynı durumdadır kısmınnı neden söyledim kürtçeyi çıkar yerine ya dımılki ya zazaca ya da arapça ekle az çok böyledir diye düşünüyorum saygılar...
vallaha herkesde öyle degil, herkesin ana dili burda kürtce (yada zazaca, dimilki, arapca) degilki.. forumda nice anadili türkce olanlar var yanilmiyorsam. biride benim.
türkce (ana dilim), almanca (verilem dilim, bunu demen hosuma gitti evet cünkü nede olsa almanca benim kendi sectigim dil degil, ülkesinde bulundugum yerin dili, bana verilen dil, mecburen ögrenmek ve o dilde okumak lazim oldugum dil, ama nede olsa kendi ana dilimden daha iyi bildigim dil), ingilizce (zorunlu dilim), fransizca (zorunlu dilim), latince ve ispanyolca (sectigim, kendi istegim ile ekledigim dillerim).
CananYildiz 01.12.2006, 15:04 ooo vallah iyisin zeyno abla allah daha versin ne diyim...:-)
Türkce ve almanca. digerlerini yarim yamalak .....
Sevgiler cano
Bazı arkadaşlar hepsini işaretlemişler sanırım. Forumda Hebrew(Yahudi dili), Rumca, Gürcüce bilen kimseyi hatırlamıyorum :)
boranali 01.12.2006, 16:04 turkce ana dilim ve suan ingilteredeyim ve ingilizce ogreniyorum.mecburen.cagin diliymis ya
puduhepa 01.12.2006, 16:24 Türkiye"nin bir ilinde doğmam nedeniyle bebeklikten bugüne gelene dek Türkçe,(:)),okul yıllarımda seçmeli olarak Almanca(ünv.de),bitirmiş olduğum bölüm itibariyle Hititçe(ama yazı dili),çat-pat İngilizce ve Kürtçe,Zazaca"yı da merak ediyorum.
"bir lisan bin insan"
"bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp"(çabalamakta güzel):)))
Ben turcke, ingilizce, fransizca ve hollandaca biliyorum.
Ama herseyden once Zazacayi bilmek cok isterdim.
Türkçe'yi şıklara koymasaydın Kızılkilise burada Türkçeyle anlaşıyoruz zaten,bütün yazışmalarımızı da Türkçe yapıyoruz değil mi ama:biggrin:
Kürtçe ve ingilizce...
:garibbak: bende arapça biliyorumda yazaamıyorum işte... :garibbak:
MeRaLiNa 01.12.2006, 18:47 Türkce, Almanca, Isvicre Almancasi
Fransizca, Ingilizce okuldan ögrendim, bu iki dil icin pratigim daha cok olmali, konusulan yerlere gidip bir kac ay kalmayi planliyorum
Zazaca ve Kürtce bilgim yok, Irk bakimindan Türk-Kürt-Zaza karisimiyim, kücükken ninem veya dedem kendi dillerini konusurdu (Kürtce veya Zazaca) ben anlardim her seyi ama Türkce cevap verirdim, büyük velilerimin yanindan ayrilip anne-baba'min yanina gidince unuttum, artik anlamamda bitti...
birde bir sene Italyanca dersine gitmistim, gramer ve kelimeler ögrendim ama kullanmayinca onlarda uctu:)
izmirksk 01.12.2006, 22:47 ne kadar çok geyik yapmışız ve gereksiz mesajlarla doldurmuşuz....sil sil yoruldum...kaç tane sildim hatırlamıyorum bile..
ara ara (bu mesajıda sonra silmek üzere) silerim..kaç dil biliyorsunuz ,ne kadar dillisiniz olmuş:)
Çok çok az Kürtçe, İng. Eğitimi aldım ama Yaz Tatilinde biraz unutmuşum.. Orta Seviyede de İngilizce biliyorum.
MeRaLiNa 02.12.2006, 03:35 ne kadar çok geyik yapmışız ve gereksiz mesajlarla doldurmuşuz....sil sil yoruldum...kaç tane sildim hatırlamıyorum bile..
ara ara (bu mesajıda sonra silmek üzere) silerim..kaç dil biliyorsunuz ,ne kadar dillisiniz olmuş:)
bence bu forumda en cok geyik yapanlar arasinda modlarda var:)
bir sen birde Serkan, cok gevezesiniz :p
bu mesajida bi zahmet sil:001_tongu
Partizan62 02.12.2006, 04:10 türkce,almanca,inglizce,fransizca ama malesef ana dilimiz kirmancki`yi bir türlü ögrenemedik.neyse canim daha 17 yasindayiz illerde onuda ögreniriz:)
haymanali 02.12.2006, 11:02 Türkçe ve yabanci dil olarak da İngilizce. Daha ne olsun? Bunları bile zor öğrendik!:surrender
domanı_dersim19 02.12.2006, 11:20 ben dersim dilini anlıyorum da konuşamıyorum :D ingilizce de yarı buçuk :D
Valla ben İngilizce ve de Almanca işlerimi halledecek kadar biliyorum her türlü iletişim kurabilirim...
izmirksk 02.12.2006, 13:11 bence bu forumda en cok geyik yapanlar arasinda modlarda var:)
bir sen birde Serkan, cok gevezesiniz :p
bu mesajida bi zahmet sil:001_tongu
çok gevezesin:)
ben gereksiz mesajları silmekle uğraşırken ,mesaj yazıyorsun ve ben sana cevap yazınca gereksiz mesajlara bir tane daha ekleniyor:)
türkçe haricinde ingilizce (iyi derecede) ve almanca (eh :)) biliom fransızca hariç bi dil öğrenmek istiom kürtçe öğrenmeyi şiddetle istiom bi de :D bi arkadaş öğretcek bana şu an sadece şew baş demeyi biliom iyi geceler demekmiş :D:D
türkçe haricinde ingilizce (iyi derecede) ve almanca (eh :)) biliom fransızca hariç bi dil öğrenmek istiom kürtçe öğrenmeyi şiddetle istiom bi de :D bi arkadaş öğretcek bana şu an sadece şew baş demeyi biliom iyi geceler demekmiş :D:D
Kürtçe ( Kurmanci) benim anadilim değil ama bir kaç kelime biliyorum
ere(evet)
na(hayır)
-Rojbaş(iyigünler)
- Çavayi ? (Nasılsın?)
- Başe (iyiyim)
-Sekena? (Ne yapıyorsun? Nasılsın anlamında kullanılır)
-Çı dike? ( Ne yapıyorsun?)
-Nav te çiye? ( Adın nedir?)
Kürtçe(Kırmancki veya Zazaca) Anadilim kırmancki :)
Heya, ya(evet)
Ni (hayır)
-Çitura? Sekena? ( nasılsın)
-Rındo ( İyiyim)
-Name to çiko? (Adın nedir?)
Mabe be Xerd (Merhaba)
Xer ve sılamet ( merba yanıt olarak)
Xeyr ame ( Hoş geldin)
Oğır vo ( Uğurlar ola)
Xatır ve to( güle güle)
Xatır ve sıma ( güle güle, çok kişiye söylerken)
Ermenice
Parew ( Selam)
İncz bes es? ( Nasılsın)
Ağgem veya lav em ( iyiyim)
Ayo( evet)
voç(hayır)
Anadolu dillerinden bunları örnek verebilyiorum. Lazca yı da merak ediyorum ancak Laz gençler geçmişine karşı oldukça duyarsız diğer etnik gruplara göre.
ben turkce biliyorum cok az kurtce ve lise zamanlarında ögrendiğim ingilizce oda biliyorum anlamına gelmez her lisan bir dil denir cokta guzel söylemişler:(
haymanali 03.12.2006, 19:42 Kürtçe ( Kurmanci) benim anadilim değil ama bir kaç kelime biliyorum
Anadolu dillerinden bunları örnek verebilyiorum. Lazca yı da merak ediyorum ancak Laz gençler geçmişine karşı oldukça duyarsız diğer etnik gruplara göre.
Türkiye'de benim bildiğim lazca konuşan yok denecek kadar az. Gürcistan da bir köy varmış galiba lazca konuşulan. Ama bildiğim bir kelime var lazut laz demek onu da bizim fırıncıdan öğrenmiştim...:innocent:
Bir de kürtçe bilenlerin farsça ve afganistan dillerini anlayabildiklerini duymıştum. acaba doğrumu merak ediyorum! bir de bunlara ek olarak, güneydoğudaki kürtlerin balığa masih dediklerini biliyorum...
saygılar
Türkiye'de benim bildiğim lazca konuşan yok denecek kadar az. Gürcistan da bir köy varmış galiba lazca konuşulan. Ama bildiğim bir kelime var lazut laz demek onu da bizim fırıncıdan öğrenmiştim...:innocent:
Bir de kürtçe bilenlerin farsça ve afganistan dillerini anlayabildiklerini duymıştum. acaba doğrumu merak ediyorum! bir de bunlara ek olarak, güneydoğudaki kürtlerin balığa masih dediklerini biliyorum...
saygılar
Doğu Kurmancisinde balığa Masi denir.
haymanali 03.12.2006, 21:56 Düzelttiğin için saol. Demek ki yanlış biliyormuşuz!
saygılar
şiveden şiveye değişiyor balık kırmancki(zazaca) da mosé dir.
İran dil grubunun üyesi olan Kürtçe Zazaca, Farsça, Talişce, Tati dili, deylemce, Afgancanın bazı gruplar hep birbirine benzer ortak kelimeler çokca bulunur.
Almanca İngilizce benzerliğini düşünelim Water ve Waser her ikiside su demek ne kadar birbirine yakın. İrani dillerdede bu olay var.
Lazlar Türkiyede Doğu Karadenizde yaşarlar. Hopa, Pazar gibi bölgelerde yoğunlar. Sayıları tahmini 500 bin civarı olması gerekiyor. Ayrıca Gürcistan ve batumda da lazlar var. Aralarındaki tek fark Türkiyedekilerin müslüman gürcistan ve batumdakilerin Hristiyan olmasıdır.
Lazlar fatih sultan mehmetin pontus devletini yıkmasından sonra müslümanlaştılar ve günümüzde hepsi müslüman oldu.
Lazebori, karalahana gibi internet siteleri Laz kültürü açısından faydalı bilgiler içeriyor.
Ilk basta Türkçe tabii ki, ana dilim olarak=)
Fransizca ikinci dilim, Isviçre'nin fransiz bölgesinde yasiyorum çünkü...
Almanca ögrendigim üçüncü dil oldu, 6 yildir ögretiyorlar.
Son olarak da Ingilizce, 2 yil önce basladim ögrenmeye=)
Siradaki ögrenecegim dil Kürtçe olacak hayirlisiyla=)
Türkçe ve orta derecede İngilizce.
sadece türkce kürtce biliyom
Kürtçe ( Kurmanci) benim anadilim değil ama bir kaç kelime biliyorum
Ayo( evet)
voç(hayır)
Benim kuzenin baba tarafıda Kırmançki konuşur ve adın nedir nasıl söyleniyor dediğimde '' Name to Çiye '' dedi kuzenim... Doğrusu Name to Çiko değil mi abi?
Birde Kırdaşki Lehçesinde Nave te/tu Çiye ? diye söyleniyor..
Benim kuzenin baba tarafıda Kırmançki konuşur ve adın nedir nasıl söyleniyor dediğimde '' Name to Çiye '' dedi kuzenim... Doğrusu Name to Çiko değil mi abi?
Birde Kırdaşki Lehçesinde Nave te/tu Çiye ? diye söyleniyor..
Kırmancki de Adın nedir? sorusunun karşılığı Name to çiko? 'dur.
Kurmanci'de Adın nedir? sorusunun karşılığı Nav te çiye? 'dir.
Name to çiye iki dilin harmanı olmuş :lol:
Kırmancki de Adın nedir? sorusunun karşılığı Name to çiko? 'dur.
Kurmanci'de Adın nedir? sorusunun karşılığı Nav te çiye? 'dir.
Name to çiye iki dilin harmanı olmuş :lol:
Evet karışım yapmış Kuzenim demekki:yamukgul:
Ben dilimi pek bilmem Kırdaşiceyi ama öğrenmek gerek.. Şimdi Şafi Kurmancide eğitim almak olmaz çünkü Kırdaşice, Kırmançki ile çok çok fazla ortak kelime içermektedir ve kendine özgüdür..
Kırmançki, Sünni Kırmanca ile % 70 benzer
Kırdaşki, Sünni Kurmanca ile sanırım % 70 yada daha az benzerlik vardır.
Sünni Dimilki ve Kurmanci baya Arabik kalıyor bizim yanımızda.
Çünkü annemler Sünni Kurmancileri anlamakta zorluk çekebiliyor çoğu zaman... Mesela Erzurumlu bir Kırmankide, Tuncelili bir Kırmançkiyi anlamakta zorlandığını söyleyebiliyor.. Büyük ihtimalle yöresel olsa gerek abi.:thumbup1:
Evet karışım yapmış Kuzenim demekki:yamukgul:
Ben dilimi pek bilmem Kırdaşiceyi ama öğrenmek gerek.. Şimdi Şafi Kurmancide eğitim almak olmaz çünkü Kırdaşice, Kırmançki ile çok çok fazla ortak kelime içermektedir ve kendine özgüdür..
Kırmançki, Sünni Kırmanca ile % 70 benzer
Kırdaşki, Sünni Kurmanca ile sanırım % 70 yada daha az benzerlik vardır.
Sünni Dimilki ve Kurmanci baya Arabik kalıyor bizim yanımızda.
Çünkü annemler Sünni Kurmancileri anlamakta zorluk çekebiliyor çoğu zaman... Mesela Erzurumlu bir Kırmankide, Tuncelili bir Kırmançkiyi anlamakta zorlandığını söyleyebiliyor.. Büyük ihtimalle yöresel olsa gerek abi.:thumbup1:
Evet şive, lehçe farkları doğaldır ve her dilde var.
Geçtiğimiz senelerde Ortaasyadaki Türki cumhuriyetler ve Türkiye ortak bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda Rusca tercüman kullanılmıştı. :biggrin:
Ez Arminki,Zazaki,Franski e Ollandki (Holandki) qalkena. yorazi Kurdki fam kena.
Derjimij Zazayan vani ,Name to çiko?
Ma Paluyijan vani Name to çiyo?
Ez Arminki,Zazaki,Franski e Ollandki (Holandki) qalkena. yorazi Kurdki fam kena.
Derjimij Zazayan vani ,Name to çiko?
Ma Paluyijan vani Name to çiyo?
bra senin konuştuğun dil şafi zazaların dili zazaca %70 oranında Kırmancki(Dersimce) ile aynıdır tabi %30 oranında bir fark var o %30luk kısımda Kurmanci daha çok.
Tabi bize de dışardan zaza diyorlar ancak asıl zazalar palu, çapahçur, bingöl civarındakilerdir bölgesel olarak mı bu fark var yoksa ayrı halklarmıdır bu konuda halen araştırmalar devam ediyor.
Aslinda Zazaca uç farkli siveden olusuyor.
1-Dersim,Erzincan,Hinis,Varto,Kigi sanirim birde Sivas'da konusulan Kirmancki.
2-Bingol,Karliova,Solhan,Genç,Palu, kovancilar,ve Diyarbakir Piran'da (Hani)konusulan Zazaca.
3-Cermik,Cungus,Elazig Maden,Ergani,Siverek,Gerger ve Malatya Poturge'de konusulan Dimilki.
Ayrica Aksaray, Bitlis Mutki ve Batman Sason'da yine Zazaca konusan yerler var.
Bu arada Zazaca'nin standartlastirilmasi için çalismalar yapiliyor bu dilin korunmasi için ortak çalisilmasi gerekiyor.
bra senin konuştuğun dil şafi zazaların dili zazaca %70 oranında Kırmancki(Dersimce) ile aynıdır tabi %30 oranında bir fark var o %30luk kısımda Kurmanci daha çok.
Tabi bize de dışardan zaza diyorlar ancak asıl zazalar palu, çapahçur, bingöl civarındakilerdir bölgesel olarak mı bu fark var yoksa ayrı halklarmıdır bu konuda halen araştırmalar devam ediyor.
Ben Kurdki/Kırmançki/Dimilki ve Kurmanca/Sorani/ - Gorani, bunları bir Dil'in Lehçesi olarak görüyorum.. Birkaç benzerlik göstermek gerekirse mesela;
Kırmançki > Haq Raji Bo
Kurmanci > Haq Razi Be
Kırmançki > Name to Çiko
Kurmanca > Nave te Çiya
Dimilki > Name to Çiyo
Kırmançki > Sekena Rınde
Kurmanci > Cıdıke Rınde
2-Bingol,Karliova,Solhan,Genç,Palu, kovancilar,ve Diyarbakir Piran'da (Hani)konusulan Zazaca.
3-Cermik,Cungus,Elazig Maden,Ergani,Siverek,Gerger ve Malatya Poturge'de konusulan Dimilki.
Bu arada Zazaca'nin standartlastirilmasi için çalismalar yapiliyor bu dilin korunmasi için ortak çalisilmasi gerekiyor.
Sivasta sadece Zarada 10-20 arası kadar Köyde konuşuluyor, onlar Hozat, Ovacıktan göçmeler..:thumbup1:
Aslında Zazaca ayrı bir Dil olabilir ama Tunceliler Kırmançkiyi Kürtçenin Lehçesi olarak kabul ediyorlar..Eniştem Zazayız demez.Kürdüz der. Ayrıca Yengemlerde Zazayız demezler, dilleri Kırmançki ama Kürtçe diyorlar.
Palu Zazacasinda Homay-Allah -Tanri.
Homa Razi bo.
Sekena-Ne yapiyorsun?
Sekeni-Ne yapiyorsunuz?
Sinin-Nasilsin?
Sinena-Nasilsin?
Ornegin Palu Zazacasinda soruya karsilik.
Ez hola-ben iyiyim.
Sanirim dersimliler Rinde diyorlar
Palu Zazacasinda Homay-Allah -Tanri.
Homa Razi bo.
Sekena-Ne yapiyorsun?
Sekeni-Ne yapiyorsunuz?
Sinin-Nasilsin?
Sinena-Nasilsin?
Ornegin Palu Zazacasinda soruya karsilik.
Ez hola-ben iyiyim.
Sanirim dersimliler Rinde diyorlar
Homa Kurmanca ve Dimilikinin ortak bir kelimesidir..:thumbup1:
Derya 44 14.01.2007, 18:01 ya arkadaslar bircok dil secimi eksik ama burda, mesela ispanyolca , latince vs yok..
benim latinceyle birlikte 5 dil ediyor normalde. yanlis anlamayin sadece cogu dillerin yer almadigini söylemek istiyorum.:))
Kurtçe Xod-Xudey:Allah Tanri
Hollandaca-God okunus sekli ile Xod-Tanri
Sunni Zazalarda Homay-Homa-Allah tanri demektir.
Kurtçe Xod-Xudey:Allah Tanri
Hollandaca-God okunus sekli ile Xod-Tanri
Sunni Zazalarda Homay-Homa-Allah tanri demektir.
Bu yöreden yöreye değişiyor abi. Kurmancada Tanrı demek;
Haq ( Alevilerde )
Homa
Xweda
Yezdan
:thumbup1:
Bu arada Erzincanli olan ve Zazaca uzeri arastirma yapan bir tanidigim Homa'nin Zerdustlukde sarabi getiren kusa ismi oldugunu soylemisti.
Zazaca Partça ile yakin benzerlik gosteriyor.
Hatta size daha ilginç etmolojik bir benzerlikten bahsedeyim.
Zazaca Tavuk demek "Kerg"
Irlandaca "Kerg"
ve Bretonca "Yerg"dir bu benzerlik sadece bu uç dilde vardir.
Beşiktaşli58 14.01.2007, 18:10 1) Türkçe
2) Hollandaca
3) Ingilizce
4) Almanca
5) Fransizca
İspanyolca ve Latinceyide ekledim :)
Eksik kalmadı sanırım.
Derya 44 15.01.2007, 18:56 tskler kizilkilise can, oylamada benim yüzde birlik sayim yok simdi . cünkü ben oyladim ve ikinci kez bir oylama yapilmiyor demi..
neyse aslinda latince yazan yerde bir tane oy olmasi gerek ama yok:)))
dostcakalin
KızılBant 15.01.2007, 19:33 Kürtçe yani zazaca + kurmanci
gönül isterki fazlasını öğrenelim
aşkınla yandım 15.01.2007, 19:33 almanca, ingilizce, fransizca, ispanyolca ve türkceee...
yani biliyorum demeyimde ögreniyorum:whistling
AnGeNehM 18.01.2007, 01:38 Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 162.
ya dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama 162 kişi katılmıs ve 148 kişi türkçeyi tıklamıs bana çok ilginç geldi doğrusu bu yazıyı okuyan demek türkçeyi biliyor demektir.162 kişi katıldıysa 162 kişinin türkçeyi tıklaması gerekmezmi :)
AnGeNehM 18.01.2007, 01:39 1) Türkçe
2) Hollandaca
3) Ingilizce
4) Almanca
5) Fransizca
hollandanın kullandığı dil hakkında bilgi alabilirmiyim.Hangi dilden esinlenmiş hangisine yakın ve kolaymı tskLer ?
Hollandaca Kuzey Batı Cermen dil grubuna giriyor. Almanca ile İngilizce arasında bir dil. Çok fazla ortak kelime var. İngilizce ya da Almanca biliyorsan kolayca öğreniyorsun.
Ben asıl Türkçe bilmeyen %8.30'un bu soruyu nasıl cevaplayabildiklerini merak ediyorum :)
Bildiklerim;
Doğal olarak Türkçe,
İngilizce,
Az Fransızca (halen okulda dersini alıyoruz)
Kürtçeyi bizde hiç kimse konuş(a)madığı için öğrenemedim ama öğrenmek isterdim. Umarım ileride kendi çabalarımla öğrenirim ve ispanyolca da ileride kesinlikle öğrenmek istediğim dil.
Beşiktaşli58 19.11.2007, 00:42 hollandanın kullandığı dil hakkında bilgi alabilirmiyim.Hangi dilden esinlenmiş hangisine yakın ve kolaymı tskLer ?
Hollandacanin bir diger ismi: Flemenkçe. Belki tanidik gelebilir..
Belçikalilar Flemenkçe konusur, bizler Hollandaca..
Gannush can'in dedigi gibi: Almanca ve Ingilizceyi biliyorsaniz, Hollandacayi sökebilirsiniz fakat buna aldanmayin. Hollandaca bu diger iki dillere göre çok daha zor. Burada yasayan Türkler beni daha iyi anlar :)
Ben Hollanda'da dogdum için, Hollandacayi ana dilim gibi konusuyorum ama Türkiye'den gelenler bir hayli zorlaniyor.
hünkar62 19.11.2007, 00:44 valla ana dilim kırdaşki yani dersim kürtcesi ama ben türkçeyi ana dilim gibi konuşuyom neden acaba :D biraz zazaca birazda ingilizce
nihallll 19.11.2007, 00:47 türkçe,ingilizce(öğrenmeliyim,öğrenicem,öğeniyorum )az birazda fransızca
bide kuş dili:lol:
onur melis 19.11.2007, 00:47 ana dilim arapça ondan ayrı çok türkçe ve ispanyolca biliyorum ispanyolcam çok mükemmel olmasada
türkçe fransizca anadillerim
ingilizce, derdimi anlatabilecek kadar
ispanyolca, okuldan ogrendiklerim
çat pat kürtçe biliom "ez pir birçime neneeee!!" hehe
saygilarr
ingilizce ,ortaokuldan kalma birazcık fransızca, birde etnik dilim lazca.şimdi kürtce öğrenmeye çalışıyorum
D-e-v-r-i-m-c-i 19.11.2007, 02:52 ingilizce ,ortaokuldan kalma birazcık fransızca, birde etnik dilim lazca.şimdi kürtce öğrenmeye çalışıyorum
ne güzel.biraz fransıza biliyorsan kürtçede zorlanmazsın çünkü gırtlak aynı...hint avrupa dil grubu ikiside..iyi çalışmalar.
xraymen65 19.11.2007, 08:32 Türkçe ve çok iyi derecede sayılmasada İngilizce biliyorum.Kürtçe'yide çat pat bilirim:)
arkadaşlar türk olanlar tek dilde kalıyor ama arap kürt laz zaza isen türkçeyide öğreniyorsun otomatikmen 2 dilin oluyor benimde artık arapça öğrenme vaktim geldi de geçiyor :ilgili: nede olsa ailemin dili arapça zor olacak ama öğrenicem şimdilik türkçe....
zülfikares 19.11.2007, 08:46 almanca az biliyorum
Şirin Baba 19.11.2007, 11:05 Sadece Türkçe biliyorum ve çok hakim olduğumu düşünüyorum türkçeye.
sefer ağca
Hakkarili 19.11.2007, 11:31 dil öğrenmeye biraz meraklıyım ve kişisel gelişimimi bu yönde hemde çabu öğreniyorum şu anda rusça öğrenmeye çalışıyorum
Ben 1 almanca(ana dilim sayilir) 2. Türkce(bildigim kadar diyecegim)3. Fransizca-5 yildir,4. ingilizce 8 yildir, simdi 5.kürtce, yakinda 6. latin dersi alicam
ne güzel.biraz fransıza biliyorsan kürtçede zorlanmazsın çünkü gırtlak aynı...hint avrupa dil grubu ikiside..iyi çalışmalar.
evet çok dogru
fransizcayla kürtçe arasinda çok benzeyen kelime var
jenu (genou)=diz
lev(levre)=dudak
tu(toi)=sen
dan(dent)=di$
min(mien)=benim
no(non)=hayir
vs vs vs...
bi de kürtçedeki "x" sesi, fransizcada "r"dir.. girtlaktan bi R
kürtçe bilen fransizcayi çabuk çözer!
saygilar
xraymen65 19.11.2007, 12:46 Ben 1 almanca(ana dilim sayilir) 2. Türkce(bildigim kadar diyecegim)3. Fransizca-5 yildir,4. ingilizce 8 yildir, simdi 5.kürtce, yakinda 6. latin dersi alicam
Bravo can! hadi bakalım bekliyoruz:) saygılar
Türkçe ana dilim o sayılmaz.. onun dışında,
English(çok iyi),Deutsch(derdimi anlatabilecek kadar+ hala kursuna devam etmekteyim)..
zülfikares 26.11.2007, 21:05 bende almanca biliyorum biraz ispanyolca ögrenmek iştiyorym bilen var ise öğretmesini rica ediyorum
zülfikares 04.01.2008, 13:03 gülcin hemşo kayserinin neresindensin yada ingilterede nörüyon:D
gülcin hemşo kayserinin neresindensin yada ingilterede nörüyon:D
Esim ve cocuklarimla burada ikamet ediyoruz umarim bir sakincasi yoktur?
babannedemiyeli 04.01.2008, 13:32 türkçe ve vücut dili
yurek_cagrısı 04.01.2008, 13:35 türkçe,ingilizce..
birasda kürtçe: :p
toprak62 04.01.2008, 13:39 zazaca türkçe ingilizce ve azerice
azerice yi azbiliyorum ama
hepinizi köynüme sığdırdım ame fağat sizleri hasretle kucaklıyram
kürtçe ve ingilizce biliyorum rusça ögrenmeyi düşünüyorum
türkce
almanca
ingilizce
az biraz lazca
koçgirli 04.01.2008, 15:30 türkçe,arapça, çat pat ingilizce,birazda kürtçe(kırmanci):001_rolle
Türkçe, Kürtçe, okuldan ve seyrettiğim dizilerden derdimi anlatacak kadar ingilizce :)
Türkçe,kürtçe,zazaca iyi anlar ama az konuşurum sayılırmıki?:001_tt2::001_tt2:
temizkopat 05.01.2008, 11:48 Ben de İngilizce ve Almanca biliyorum.Almancam o kadar iyi değil ama İngilizcem süper
kengerly h.ali 05.01.2008, 12:26 ingilizcem ve türkçem cok iidir.ama almanca da war bıraz yani üç diyelim havamız olsun:D
Westside 05.01.2008, 14:26 zazaca , iyi derecede ingilizce
|
|