Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden spor=futbol demek?
Gökkuşağı 11.04.2006, 20:52 Arkadaşlar benim merak ettiğim spor denince akla neden sadece futbol geliyor,neden sadece futbolcu başarıları "sporumuzun üstün başarılıları"olarak yer alıyorda sporun diğer alanlarında birçok madalyalar almış,dünya çapında ün salmış potansiyel sporcularımız ve spor dalları varken neden hep spor olarak futbol???
eylüleren 11.04.2006, 21:50 Aslında futbol spor demek değil sadece insanları böyle yönlendiriyorlar.Düşünürsek zamlar genelde futbol müsakabalrında yapılır en basit örnek bence futbol erkekleri uyutma yöntemi özellikle bayanların spora ilgisi yok.belki bu birazda bizden kaynaklanıyor.mesela ben kendi adıma basketbol ve voleybola ilgi duyuyorum.
Gökkuşağı 12.04.2006, 20:29 Bence bayanların spora değilde futbola ilgisi yok gibi
ben futbolu severim, izlemeyide zaman ve uygun mekan oldukca oynamayida.. ama sahsen asle SPORu futbolla ozdestirmem... tennis benim icin mesela daha once geliyor, cok rahatlatici, yuzmek, sonra hockey.... yani bence cok genis bir yelpaze... ama tabi bazi insanlar ozellikle erkekler spor= futbol diyebiliyor...
Aslında futbol spor demek değil sadece insanları böyle yönlendiriyorlar.Düşünürsek zamlar genelde futbol müsakabalrında yapılır
evet eylüleren arkadasim buna katiliyorum.Önemli yasalar ve zamlarin (özellikle petröl rafineri cikisinda... diye baslayan haber bültenlerin) büyük veya milli maclara denk gelmesi normal mi?
Ispanyada fasist Franco iktidardayken sunu söylüyor."Bana yüzbin kisilik bir tabut yapin".
Insanlar bu stadta futbol seyredip bagirirken stadin arka sokaklarinda ilericiler,yurtseverler ve demokrat insanlar devlet tarafindan öldürülüyordu.
Sanirim ne demek istedigimi herkes anlamistir.
Ben bireysel sporlari daha cok begeniyorum.
dostlukla...
spor=futbol değil elbette
gülle, hülle, mancınık ve kalp kırma yı da unutmayalım
canikocan 19.04.2006, 16:58 çünkü türkiyede en fazla gelişmiş olan odur. yani diğer sporları bilmek için duymak gerek. ama türkiyede duyulmadığından böyle işte
kazımBARAN 19.04.2006, 17:41 bencede futbol bir yaşam bicimi iyi bir fenerli olarak onsuz olmaz diyorum
Alevimen 19.04.2006, 17:50 Yıllardır Türkiye basınında halen spor FUTBOL demek, Karate şampiyonluğu kazanmış bir vatandaş gibi haberleri arıyorsanız benim yaptığım gibi yabancı spor kanallarını izlemenizi tavsiye ederim.
Mesela Semih Saygıner'in şovlarını (bilardo) sık sık yabancı televizyonlarda gösteriyorlar, yabancılar göstermeye başlınca bizim türkiş kanallarda gösterime aldı şimdide yıllardır hiç bir kanalda futbol dışında haber veya spor belgeseline raslamıyorum.
Bakanlığın el koyması gerekiyor sadece 2-3 yılda bir 'Cirit festivalı' veya 'Güreş olimpiyatları' televizyonda izleyebiliyoruz. Gençleri spora teşvik etmek gerekiyor dolaysıyla öncelikle alt yapı oluşturmak zorunluğu var!!
Mesela Erzincan meşhur Rafting bölgesi fakat henüz rafting yapmış bir yerli Erzincana raslamadım!
Gökkuşağı 19.04.2006, 20:08 Diğer sporların adının duyulmaması belkide birazda arz talep olayıdır.Çocuğundan yetişkinine herkes futbolla alakadar,basın bile diğer spor dallarında Türkiye'ye değerli ve kayda değer ödüller kazandıranları birkaç saniye içerisinde sunup futbol haberlerine geçiyor hemen.
meymane_usari 20.04.2006, 06:50 bana göre spor=/futbol bana göre basketbol da var :D
Çünkü bütün spor endüstrisi futbol için işliyor.En çok yatırım futbola yapılıyor.Mesela spor haberlerinde hep futbol haberleri izliyoruz.
SivanA SimyacI 29.04.2006, 15:32 futbol çünkü ticari açıdan dahi o denli geliştiki anlatılamaz.üstelik tüm dünya futbolu izliyor seviyor.ama neden sadece futbol onu bende bilmiyoruz yüzme,golf var mesela.
murat_ank20 29.04.2006, 15:36 Çüünki ülkemiz spor denince akla futbol gelen bi ülke ... Basketbol,bilaro,voleybol,masatenisi vb. bunlar hiç bir zaman göz önüne çıkmadı bi tek Filenin Sultanları voleybolda göz önüne çıktı voleybol tutulmaya başladı ... Ama halen ne yazık ki Spor = Futbol demek.
Gökkuşağı 29.04.2006, 15:59 İşte o yüzden toplumun bu yönü bilindiği için ve futbola herkes çok düşkün olduğundan her türlü zamlar maçlarda sezdirilmeden insanlarımıza uygulanıyor ne yazık ki...
murat_ank20 29.04.2006, 16:07 Spor denince Akla Hepsinin gelmesini isterdim ama öyle ki Spor denince Futbol dan başka bişi gelmiyo aklımıza... Ve işin ilginç yanı Futbol u sevenlere sormalı Şiddet için mi seviyolar futbolu ? Her futbol karşılaşmasında Rakip taraftarı kesmeye çalışan bi gurup seyirci oluyor.
|