Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Ak Partİ

manifesto
11.04.2006, 21:42
Evet bu soruyu 3 Kasım seçimlerinden sonra birçok kişi kendine sormuştur sanırım neden AK Parti?

Ülkenin bir yılda iki kriz yaşadığı yazar kasaların havalarda uçuşduğu,dışarıdan ekonomiyi kurtarsın diye kahramanlar ithal edildiği, borç para için kapı kapı dolaşıldığı ülkenin birkısım derin hortumcular tarafından hortumlandığı milyar dolarların hiç edildiği 28 Şubat gibi bir postmodern darbenin yaşandığı dindar halkın kendisini baskı ve kıskaç altında hissettiği, darbe artığı hükümetlerin iş başına geçtiği APO nun kellesinin hediye edilmesi ile bir siyasi partinin yaşam destek ünitesine bağlanarak birazdaha yaşamasının sağlandığı bir dönemde AK Parti iktidarı gerçekleşti.

Şimdi bugün herkez neden AK Partiye oy verdiğini daha iyi anlıyor.

Gannush
11.04.2006, 21:51
http://www.aleviforum.com/showpost.php?p=98055&postcount=5

benim yazdığım mesajdan mı ilham aldınız sayın manifesto ;)

manifesto
11.04.2006, 22:18
Gannush evet :) Ziyan olmasın oyunuz.

Zaten önümüzdeki on yıl boyunca sanırım AK Parti iktidarda olucak birlikden kuvvet doğar. Hem 100 milyona da ev veriyor bu arada evlensek iyi olacak...

manifesto
11.04.2006, 22:52
*Kredi yurtlardaki yemekler artık ücretsiz
*18 Yaşına kadar Tüm Türk vatandaşları devlet tarafından ücretsiz bakılacak,
*Ekonomi kendin 3 yılda 2 ye katlamıştır yani üç yılda bir türkiye daha kazanmıştır
*Başbakanlık bursu 45 milyonken şimdi 130 milyon
*Artık ilaç kuyrukları bitti bütün sigortalı vatandaşlarımız istediği eczaneden ilaçlarını alabiliyor
*İhracat 35 milyar $ dan 80 milyar dolara çıkmıştır hemde 3 yıl önce petrolün varili 27 dolarken şimdi 60 doları aşmış olmasına rağmen
*Artık 100 milyon gibi komik bir para ile dahi insanlarımız konut edinebiliyor.
*Türk lisarı bol sıfırlarına sonsuza kadar veda etti
*3 yılda 11 bin km duble yol inşaatı tamamlandı
*Nükleer enerjiye geçiş için somut adımlar atıldı
*Enflasyon canavarı süt dökmüş kedi oldu.
*Merkez bankası tarihinde görmediği döviz rezervine kavuştu 48 milyar dolar
*Vatandaş istediği bankalardan artık rahat rahat çoğu zaman faizsiz kredi imkanına kavuştu
*Karını astronomik oranda artıran özel şirketlerin sayısı giderek artı
*İlköğretim ve liselerde artık ders kitabı devlet tarafından karşılanıyor(Bir dönem birisi meydanlarda sırf bu iş için bas bas bağırıyordu)
*1.8 milyon aileye 1.3 milyon ton kömür yardımı yapıldı.
.........ilk aklıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim

Canan58
11.04.2006, 23:10
*Kredi yurtlardaki yemekler artık ücretsiz
*18 Yaşına kadar Tüm Türk vatandaşları devlet tarafından ücretsiz bakılacak,
*Ekonomi kendin 3 yılda 2 ye katlamıştır yani üç yılda bir türkiye daha kazanmıştır
*Başbakanlık bursu 45 milyonken şimdi 130 milyon
*Artık ilaç kuyrukları bitti bütün sigortalı vatandaşlarımız istediği eczaneden ilaçlarını alabiliyor
*İhracat 35 milyar $ dan 80 milyar dolara çıkmıştır hemde 3 yıl önce petrolün varili 27 dolarken şimdi 60 doları aşmış olmasına rağmen
*Artık 100 milyon gibi komik bir para ile dahi insanlarımız konut edinebiliyor.
*Türk lisarı bol sıfırlarına sonsuza kadar veda etti
*3 yılda 11 bin km duble yol inşaatı tamamlandı
*Nükleer enerjiye geçiş için somut adımlar atıldı
*Enflasyon canavarı süt dökmüş kedi oldu.
*Merkez bankası tarihinde görmediği döviz rezervine kavuştu 48 milyar dolar
*Vatandaş istediği bankalardan artık rahat rahat çoğu zaman faizsiz kredi imkanına kavuştu
*Karını astronomik oranda artıran özel şirketlerin sayısı giderek artı
*İlköğretim ve liselerde artık ders kitabı devlet tarafından karşılanıyor(Bir dönem birisi meydanlarda sırf bu iş için bas bas bağırıyordu)
*1.8 milyon aileye 1.3 milyon ton kömür yardımı yapıldı.
.........ilk aklıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim

Sİz burda yaşamıyorsunuz galiba uzayda falanmısınız,yoksa tuzu kurulardan mı??? Çıkta bir dışarı bak lütfen milletin halini gör.Çalışıyor gibi görünüpte boşa zaman harcayanlar.Sefalet içinde iş bulamayan insanlarımız yine aç,ama karnı tok olan yine tok.
Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız yalnız bunlar Türkiye ye ait değil.
trafik aynı ,pahalılık,aynı,adalet aynı, nerde bu değişenler, yaşayan halk neden göremiyor.
Siz oylarınızı vermeye devam edin,Tebrikler yoksulun sırtından geçinenlere bir iyilik daha yapın

manifesto
11.04.2006, 23:28
Türkiye ye ait değil.trafik aynı ,pahalılık,aynı,adalet aynı, nerde bu değişenler, yaşayan halk neden göremiyor

? Trafik mi? Marmaray niçin yapılıyor yada 3. Köprü inşaatı neden düşünülüyor, trafik sorunu 3 yıllık bir sorun değil ki 3 yılda çözülebilsin lütfen biraz realist olun. Duble yolları uzaylılar mı kullanıcak?Halka nasıl yansıyacak ben onu anlayamadım.Elini kolunu sallayana hiç kefilsiz kredi imkanı var asgari ücretli vatandaşa dahi ev alma imkanı sunulmuş,pazar fiyatlar 3 yıldır sabitlenmiş hatta bazı ürünler ucuzlamış ne olmasını bekliyorsunuz merak ettim kafanızda ne olduğunu bilemediğim için.
Adalet demişsiniz işi F tipine bağlayacaksanız hiç uğraşmayın devlet militanlara kahvehane ortamı sağlayamaz cezaevlerinde.Türk ceza kanunu sil başdan oldu bilmiyorsunuz heralde il ve ilçelerde onlarca yeni adliye sarayı yapıldı daha güzel ortamlarda adalet dağıtılsın diye......

Şah-Mat
11.04.2006, 23:45
Sn:manifesto..,

Ben sana sorarım o zaman..?

Sadece bir örnek..;

"İslam benim için Refaranstır " R.T.E
"Hayatım boyunca İslamı refarasn almadım" R.T.E

"O duble yolları unutmadık ne ya..9 şiddetindeki depreme dayanıklı yollar 3 ay sonra çöktü.." Bunları öğretmiyorlar mı size..yada bilerek mi görmüyor musunuz !

Sen kimi kandırıyorsun,Şam taktiği burda sökmez,başka kapıya !

Canan58
11.04.2006, 23:49
Türkiye ye ait değil.trafik aynı ,pahalılık,aynı,adalet aynı, nerde bu değişenler, yaşayan halk neden göremiyor

? Trafik mi? Marmaray niçin yapılıyor yada 3. Köprü inşaatı neden düşünülüyor, trafik sorunu 3 yıllık bir sorun değil ki 3 yılda çözülebilsin lütfen biraz realist olun. Duble yolları uzaylılar mı kullanıcak?Halka nasıl yansıyacak ben onu anlayamadım.Elini kolunu sallayana hiç kefilsiz kredi imkanı var asgari ücretli vatandaşa dahi ev alma imkanı sunulmuş,pazar fiyatlar 3 yıldır sabitlenmiş hatta bazı ürünler ucuzlamış ne olmasını bekliyorsunuz merak ettim kafanızda ne olduğunu bilemediğim için.
Adalet demişsiniz işi F tipine bağlayacaksanız hiç uğraşmayın devlet militanlara kahvehane ortamı sağlayamaz cezaevlerinde.Türk ceza kanunu sil başdan oldu bilmiyorsunuz heralde il ve ilçelerde onlarca yeni adliye sarayı yapıldı daha güzel ortamlarda adalet dağıtılsın diye......

Ne kadar katı ve sabit fikirlisin sen arkadaşım F tipi cezaevi nedir onu bile bilmem beni yargıladığın şeye bak.Yazık ya bizler hakkında sabit fikirli olduğun belli.
Ben yaşadığım olaylardan yola çıkarak yazdım.uydurmuyorum herhalde yaşanmışlara saygılı olalım lütfen.

Hüseyin69
11.04.2006, 23:49
Sİz burda yaşamıyorsunuz galiba uzayda falanmısınız,yoksa tuzu kurulardan mı??? Çıkta bir dışarı bak lütfen milletin halini gör.Çalışıyor gibi görünüpte boşa zaman harcayanlar.Sefalet içinde iş bulamayan insanlarımız yine aç,ama karnı tok olan yine tok.
Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız yalnız bunlar Türkiye ye ait değil.
trafik aynı ,pahalılık,aynı,adalet aynı, nerde bu değişenler, yaşayan halk neden göremiyor.
Siz oylarınızı vermeye devam edin,Tebrikler yoksulun sırtından geçinenlere bir iyilik daha yapın

bu sorunlar heryerde yasaniyor berfin ablam
almanyada marketlerin cöp kutularinda insanlar yiyecek ararken kalp krizinden bile ölüyor
kapitalizmin silah sevdaligi var oldugu sürece hic bir ülkede adalet esitlik insanca yasamak gibi seylerden söz etmek cok yanlistir benim degerli ablam

manifesto
11.04.2006, 23:52
İslam benim için Refaranstır " R.T.E

Bu sözde bir gariplik yok

Hayatım boyunca İslamı refarasn almadım" R.T.E

Bu söz biraz garip işte, neden böyle bir söz söylesin ki? Devleti idare ederken din referans alınmaz ama kişi kendi hayatını yaşarken dini elbette referans alabilir onun için buna saygılıyım ben.

O duble yolları unutmadık ne ya..9 şiddetindeki depreme dayanıklı yollar 3 ay sonra çöktü

Şah-mat bunlar kuyuklu yalan,her proje uygulama safhasına geçene kadar sorunlar yaşayabilir şimdi 11 bin km yolu yok mu sayalım.
Bak Hızlı Tren projesi hayata geçirilmeye çalışılırken trenlerin birbirine çarpacağı tutmuştu hergün kaza haberleri geliyordu.Şimdi neden trenler kaza yapmıyor? Yani bazı şeyleri hemen yutmamak lazım.

Sen kimi kandırıyorsun,Şam taktiği burda sökmez,başka kapıya !

Keyfin bilir gerçekler insanı bazan rahatsız edebilir...

Hüseyin69
11.04.2006, 23:53

ama bazi militanlar(hortumcular ceteciler katiller soyguncular)a hapishane degil
sanki villa tahsis ediliyor silahlar cep tlf lari tvlar vs vs

manifesto
12.04.2006, 00:06
ama bazi militanlar(hortumcular ceteciler katiller soyguncular)a hapishane degil sanki villa tahsis ediliyor silahlar cep tlf lari tvlar vs vs

Hapse koymak çıkarmak adaletin işi Siyaset ona müdahale ederse kargaşa çıkar ama merak ettim kimleri kastettiğini

manifesto
12.04.2006, 00:40
Erdoğan, kendisini terör örgütü PKK ile masaya oturmakla suçlayan CHP lideri Deniz Baykal'a sert tepki göstererek, "Bizim kenarımızda köşemizde böyle bağlantıyı göremezsin ama sizde var" dedi. 19. Dönem TBMM albümünü gösteren Başbakan Erdoğan, Baykal'ın bu albümde terör örgütü PKK'nın bazı liderleriyle birlikte resminin olduğunu vurguladı.

CHP'nin terör örgütü mensuplarıyla beraber Parlamento'ya girdiğini hatırlatan Erdoğan, "Çıkmış sayın Baykal diyor ki, 'Bizim böyle bir şey yapmamız mümkün mü, olur mu?' Kusura bakma, bak benim önümde 19. dönem TBMM albümü var. Zat-ı alinizin de bu albümde Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de PKK terör örgütünün bazı liderleriyle birlikte resminiz olduğunu görüyorum. Beraber girdiniz, yaklaşık 1 yıl beraber çalıştınız, aynı çatı altında. Beraber yürüdünüz o yollarda. Şimdi kalkıp da diyorsunuz ki, 'Biz onlarla anlaşamadığımız için 1 yıl
sonra CHP'yi kurduk'. Kurabilirsiniz. Onlar da başka bir parti kurdu. Ne farkı var

Balta
12.04.2006, 00:53
10. Siyasi ve dinsel partiler hakkında mesaj yazmak propaganda olarak bilinir, kabul edilmez. Bu mesajlar parti üyesinden yapılıyorsada kabul edilmez. Bu tür mesajlar yazıldığında mutlaka mesaj içeriği başlamadan evvel 'bu xyz parti açıklamasıdır' gibi açıklayacı cümle bırakılmalı, mümkünse başlıktada bu tanıtımı kullanın aksi taktirde bu tür mesajları sansür potasına girebilir. Ayrıca günde sadece 1 Mesaj yazabilirler

Sn.Arkadaşlar Forum kuralı; Siyasi ve Dinsel partiler hakkında mesaj yazmak propagandaya girer. Lütfen forum kurallarına dikkat edelim. Kaldıki Manifesto burada AKP nin reklamını ve propagandasını yapmaktadır.

Saygılar,

manifesto
12.04.2006, 00:57
10. Siyasi ve dinsel partiler hakkında mesaj yazmak propaganda olarak bilinir, kabul edilmez. Bu mesajlar parti üyesinden yapılıyorsada kabul edilmez. Bu tür mesajlar yazıldığında mutlaka mesaj içeriği başlamadan evvel 'bu xyz parti açıklamasıdır' gibi açıklayacı cümle bırakılmalı, mümkünse başlıktada bu tanıtımı kullanın aksi taktirde bu tür mesajları sansür potasına girebilir. Ayrıca günde sadece 1 Mesaj yazabilirler

Balta forum kuralları yeni mi aklına geldi???
Eşitlik Partisi ile katılan sayın Çelebi niçin yazıyor??? (Ki yazmaya hakkı vardır)Onu benden farklı kılan alevi olması mı? Benim nikimde bile partizanlık yok.Kaldı ki birsürü parti ile ilgili yazı yazılmış burada şimdi mi rahatsız oldun? CHP ile ilgili birsürü topik var burada neden AK Parti ile ilgili olmasın ki? Topiğin adı iÇ-Dış Politika ve siyaset değil mi?Dinsel parti de nereden çıktı Eşitlik Partisi nedir?..
komik oluyoruz bazan:)

epikurus
12.04.2006, 00:58
Sayın Manifesto,
ilkönce şunu söyleyeyim, Avatar resmi olarak kendinizee ABD işgalcilerinin mazlumlara uyguladığı insanlık dışı işkence resimlerini kullanmanız sizin kişilik ve politik duruşunuz hakkında yeteri kadar veri veriyor. Ben o resme birsaniye bile bakmaya tahammül edemezken siz avatar yapabilmişsiniz nemutlu size!!!!!!
İkincisi, AKP iktidarında memnun olanlar, ya AKP'nin sağladığı imkanlardan beslenenler ya da sermaye kesimi. Siz hangi kategoriye giriyorsunuz onu bilmiyorum.AKP iktidarı geçmiş iktidarlardan devralınan ekonomik modeli devam ettiriyorlar. Bu model İMF modelinden başka bişey değildir. YAni 2001 krizinden sonra İMF nasıl bir program yaptıysa o program aynen devam ediyor. Eğer bir başarı varsa ki yok, bu başarı İMF'ye ait. Neden Yok diyorum çünkü: Yoksulluk artmış, işsizlik artmış, dışabağımlılık artmış, sanayi üretimi azalmış, cumhuriyet tarihinin borç rekoru kırılmış, Cumhuriyet tarihinin dışticaret çığı rekoru kırılmış, Bu ne demek Yani sizin bir yanını gördüğünüz ihracatın artışına karşılık ithalat rekor seviyede artmış. HAlkın vergileriyle emekleriyle kurulmuş işletmeler otel odalarında altın tepside oferlere sunulmuş, bunu karşılığında ne alındığı da bir muammaya dönüşmüş, can pahasına kazanılmış topraklar çantalı işgalcilere törenle bırakılmış, Modern kölelik artmış asgari ücret 380 YTL Daha ötesi varmı?
Derdini anlatan köylüye çiftçiye "ananı al git " denilmiş, Berlusconiye Bush'a Blaire Emrin olur efendim denilmiş..... Bunlar yeterli değil diyeceksen daha saymak mümkün.
Şimdi bu tablonun neresi iyi? Bunlara rağmen tablonun iyi olduğunu söyleyenler, ya kara cahil, bir akide şekerine kanacak kadar kör, ya da ihanetin ortaklarıdır. BAşka izahı olamaz.

Balta
12.04.2006, 01:04

Eşitlik Partisi ile katılan sayın Çelebi niçin yazıyor??? (Ki yazmaya hakkı vardır)Onu benden farklı kılan alevi olması mı? Benim nikimde bile partizanlık yok.Kaldı ki birsürü parti ile ilgili yazı yazılmış burada şimdi mi rahatsız oldun? CHP ile ilgili birsürü topik var burada neden AK Parti ile ilgili olmasın ki? Topiğin adı iÇ-Dış Politika ve siyaset değil mi?Dinsel parti de nereden çıktı Eşitlik Partisi nedir?..

Sn.Manifesto komiklik bunun neresinde kuralı tamamen oku. Sadece dinsel parti demiyor. Siyasi Ve Dinsel. İşine geleni çarpıtma. Eşitlik partisi diyen arkadaşa karşı sende istiyorsan Eşitsizlik Partisi koy. Ama AKP Siyasi bir partidir ve bu partinin propgandasını yapıyorsunuz. Bu il mesajınızdada ve devamındada böyledir.

manifesto
12.04.2006, 01:18
epikurus awart okumalarınız doğru değil,ne anlam taşıdığı önemli.

İkincisi, AKP iktidarında memnun olanlar, ya AKP'nin sağladığı imkanlardan beslenenler ya da sermaye kesimi

Bu kanaate nasıl vardınız bugün TOKİ nin temellerini attığı ve bitirme noktasına getirdiği evleri 100 milyona satması hangi çevreyi mesut edicek?? Offerleri mi? Koçları mı? Doğanları mı? Sabancıları mı? Yoksa vatandaşı mı?
Mortgage kimin için? Gelir düzeyi iyi olmayan vatandaşlar için değil mi?
Ben siyasette eleştirinin önemini bilirim ama realist eleştiri olmalı.
Baykalın ki gibi AK Partiyi Terösitlerle masaya oturmakla itham edersen öyle ağzının payını verirler.

AKP iktidarı geçmiş iktidarlardan devralınan ekonomik modeli devam ettiriyorlar. Bu model İMF modelinden başka bişey değildir

Demek bütün başarı IMF nin o halde bu IMF düşmanlığı niye sizde bukadar fazla
Lütfen bugüne kadar 40 tane IMF Programı yazıldı hepside ilk yılını doldurmadan siyasiler tarafından iflas ettirildi.Ekonomi siyasetin başarısıdır öyle geçmiş hükümetler yazdı falan, elbette hastalık aynı aklın yolu bir reçete aynı olacak tabiki ama iş onu uygulama kabiliyeti ve iradesindedir fark burada.

Yoksulluk artmış, işsizlik artmış

Türkiyenin milli geliri 5 bin doları aşmış siz yoksulluğun arttığından dem vuruyorsunuz???Sanki bir çelişki var.Yoksulluğun artmadığını sizde biliyorsunuz.
İşsizliğe gelince Tarımdan 1 milyon kişi sanayiye geçmiştir işsizlik artmamış ama istenilen şekilde düşmemişdir işte tarımdaki birmilyon sanayiye geçmişse bu istihdam demekdir.

Siz ekonomiyi yanlış okuyorsunuz bundan önceki hükümetin borçlara giden payı %78 idi şimdi %52 ye düşmüşdür böyle işsizlik yoksulluk arttı demekle olmaz somut konuşucaz.2005 yılında 9.3 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı.
Eski hükümetler rüyalarında göremezdi bu rakamları.Ekonomiyi asgari üzreti baz alarak değerlendiremezsin dünyanın her ülkesinde asgari ücret asgaridir yani en alt düzeydir.
Siyasi parti propagandasının yeri burası değil,bazıları AKP nin yolsuzlukları ileilgili birsürü topiç açıyor onların ki propaganda olmuyor nedense????

Lamekan
12.04.2006, 01:20
Sevgili Manifesto... Akp ve RTE hakkinda söledikleriniz ve söylecekleriniz, ülkenin durumu hakkindaki yazilariniz bence biraz komik olmus. Ben bu ülkede yasiyorum ve yaptigim isimde kendimi yetistirmis ve diplomasida olan birisi olarak issizim. RTE yandasi olmadigim için sansim biraz daha az olduguda ortada..
Bu ülkede yasiyorum. Överek bitiremediginiz duble yollari hic kullandinizmi bilmiyorum ama isim geregi Anadoluda 2 sene boyunca dolastigim için ben çok kullandim o duble yollari. Birakin 9 siddetinde depremi, ne hikmetse mütayit bitirip gitikden 2 ay sonra yollar gidis gelis çift seritten tek seride düsüyor gene eskiye dönüyor. Öve öve bitiremediginiz Akp niz ve RTE göz boyama siyaseti sadece.
Ben bu ülkede yasiyorum, kiracimiz polis ev kirasini ödüyemiyor.
Ben bu ülkede yasiyorum babam ögretmen yillardir yaptigi mesleginde son yillarda gördügü olaylardan dolayi sevkini kaybetmis durumda. Bir an önce emekli olsam diye ugrasiyor.
Ben bu ülkede yasayan bir insan olarak sizin çizdiginiz poz pembe tabloyu göremiyorum sayin Manifesto..
Aydin Dogan 3 sene öncesinde iflasin esigindeyken bu senenin vergi rekortmeni oluyor. Akp ve RTE verdigi medya desteginin karsiligi olsa gerek bunlar.

Verdiginiz cevaplara bakiyorumda herseye cevabiniz hazir. Kendi gözünüzden bakinca hep hakli görüyorsunuz kendinizi.

Akp ve RTE bence yapmis oldugu iyilikler vardir ama bunuda kendi istegiyle degilde AB nin dayatmasiyla yapmis olmasida ayr1 bir talihsizlik...

Saygilar...

manifesto
12.04.2006, 01:29
Överek bitiremediginiz duble yollari hic kullandinizmi bilmiyorum ama isim geregi Anadoluda 2 sene boyunca dolastigim için ben çok kullandim o duble yollari

Elbette kullandım Adapazarı izmit arasındaki duble yol çalışmaları hala devam ediyor merak etmeyin bu haberler balon değil yani siz bu yollara yakın olmayabiilirsiniz ama o yollar var ve devam ediyor.

Ben bu ülkede yasiyorum, kiracimiz polis ev kirasini ödüyemiyor.

Lamekan, yani buşekilde olmaz ki, yani değerlendirmemizi senin kiracına göremi yapıcaz bizim kiracıda aksine hiç aksatmıyor.Bence siz kiracıyı değiştirin.

Ben bu ülkede yasiyorum babam ögretmen yillardir yaptigi mesleginde son yillarda gördügü olaylardan dolayi sevkini kaybetmis durumda. Bir an önce emekli olsam diye ugrasiyor

Evet emekli olsun rahat eder en düşük emekli maaşı 500 milyondan fazla şuanda.

Aydin Dogan 3 sene öncesinde iflasin esigindeyken bu senenin vergi rekortmeni oluyor. Akp ve RTE verdigi medya desteginin karsiligi olsa gerek bunlar

? Nasıl iflasın eşiğinde oluyormuş Doğan anlamadım, paraları tayyib vermiyor ona heralde özelleştirme ihalelerinde ki???

AB nin dayatması diye birşey sözkonusu değil, eğer milli politikalarınızı AB ye girmeye endekslerseniz bu kaçınılmaz elbette Türkiyenin faydasına olacaksa Uganda bile dayatmış olsa yapılır.

epikurus
12.04.2006, 01:37
Bak nekadar siyasi tecrüben var bilmiyorum. Tayyibin Hoca'sı Erbakan'dı. Erbakan ne diyordu: Ağır sanayi hamlesini başlatacağız".... Her ay bir fabrika temeli atıyordu. O fabrikalar nerede söyler misiniz bana? şimdide aynısını Tayyip yapıyor. Öyle TOKİ'lerle Mokilerle Mortgage'lerle olacak iş değil bunlar. Üretim arttı mı üretim? MArket raflarında ne görüyorsun sen bilmiyorum ama ben hep yabancı ürün görüyorum. Yerli bir mal görmek neredeyse imkansızlaştı. Ben İMF'nin iyi olduğunu başarılı olduğunu söylemiyorum. İyi okumamışsın belli. Bu ülke feleketin eşiğine gelmişse başta sağ iktidarlar olmak üzere sağ iktidarların ülkemizi teslim ettiği İMF'dir.
Ben karnımdan konuşmuyorum, Devletin verdiği resmi rakamlarla konuşuyorum. İşte örnek:
"2002 yılından bu yana Türkiye'nin toplam dış borç stokunun yüzde 30.6, kişi başına borç miktarının ise yüzde 25.6 oranında arttığı belirlendi.

Ekonomik büyümenin yanı sıra döviz kurundaki düşüşün de yardımıyla kişi başına düşen milli gelirin 5 bin 8 dolara ulaştığı geçen yıl Türkiye, 2 bin 400 dolara yakın kişi başına düşen dış borç miktarıyla da bir başka rekora imza attı.

Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kullanarak yapılan belirlemelere göre, 2005 sonu itibariyle Türkiye'nin toplam dış borç stoku yüzde 4.8 oranında artarak 170 milyar 62 milyon dolara çıktı. TÜİK'in 72 milyon 65 bin kişi olan 2005 yılına ilişkin Türkiye nüfusu tahmini dikkate alınarak yapılan hesaplama kişi başına dış borç miktarının da geçen yıl yüzde 3.5'lik büyümeyle 2 bin 360 dolara ulaştığını gösteriyor. 2004 yılında toplam dış borç stoku 162 milyar 240 milyon dolar, kişi başına borç miktarı da 2 bin 280 dolar düzeyinde gerçekleşmişti"
Ankara - Türkiye Is Kurumu'na (Iskur) kayitli issiz sayisi 915 bin 572 kisiye ulasirken, bu kisilerin yarisina yakini 1 yildan fazladir is bekliyor.

Kuruma kayitli issiz sayisi geçen yilin Agustos ayina göre yüzde 35.06 oraninda artarak 915 bin 572 kisiye çikti. Bu kisilerden 334 bin 607'si il müdürlüklerine dogrudan basvuruda bulundu.

Agustos ayi sonuna kadar 54 bin 221 ise yerlestirme yapilirken, ise yerlestirilenlerin kayitli issiz sayisina orani ise 5.9 oldu.

Ocak-Agustos 2005 dönemi verilerine göre kurumda halen, 76 bin 190 kayitli açik is bulunuyor.

Issizlerin sahip olduklari mesleklere bakildiginda ilk sirada büro elemani ve nezaretçiligi gelirken, onu muhasebeci ve kasadar, yönetici ve agir vasita soförü gibi meslekler izliyor.

Kayitli issizlerin büyük çogunlugunu genç yastakiler olustururken, issizlerin yaklasik yüzde 70'inin yasi 20-34 arasinda degisiyor. Kayitli issizler arasinda 65 ve daha büyük yaslarda 763 kisi bulunuyor.

Egitim düzeyine bakildiginda ise issizlerin yüzde 34.91'ini ilkokul, 23.44'ünün lise ve dengi okul, 12.34'ünün orta ve dengi okul mezunlarinin olusturdugu görülüyor. Master ve doktora yapanlar ise en az basvuru sahibi grubu olusturuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansi

Daha fazla eklenti yapıp kalabalık yapmak istemiyorum. Hem Tayyip kendisi "evet yoksulluk ve işsizlik konusunda başarı sağlayamadık" itirafını yapmasına rağmen sizin bukadar kraldan çok kralcı kesilmenize doğrusu bir anlam vermedim.

Alevimen
12.04.2006, 01:42

Sözkonusu üye tasdikli üyemizdir. Üyenin yazdığı ilk mesajları incelenirse açıklamaları üstü kapalı deyil kimlikleri açıkta olarak görüşlerini yazmışlardır. Neticeyle zamanla üyemizi daha iyi tanımaya başladık ve kendileriye özel mesajla irtibata geçtim ve sonuçta tasdikli üye ünvanını almışlardır. Tasdikli üyelerimizin kimliği belirli onları kontrol altında tutmuyoruz ama maalesef diğer üyeleri kontrol altında tutmalıyız o nedenlede kurallar icaat edildi.

Ayrıca bu forum genelde aleviler tarafından ziyaret ediliyor ve alevilerin çoğu siyasi görüşü belli gibi o nedenle karşı görüşü savunan parti hakkında yorum yazıldığında gerekli objektif mesajlar yanıt olarak dakikalar içinde gelecek ve geliyor şaşırmamalıyız.

Dayatmacı olmayalım objketif olalım aksi halde topikleri kilitlemek zorundayız ve ayrıca topik forum kurallarını ihlal ediyor. Şu aşamada bu konuları tartışmamız doğru deyil, umarım ilerde bu tür önemli konuları hep birlikte tartışacağımız günleride forumda görürüz.

Saygılar
Alevimen

Not: topiğin kilitlenmesi her topiğe özel olarak karar verilir.

Lamekan
12.04.2006, 01:57
Bosver Manifesto dostum ben Hanya diyorum sen inatla Konya demeye devam ediyorsun.

Överek bitiremediginiz duble yollari hic kullandinizmi bilmiyorum ama isim geregi Anadoluda 2 sene boyunca dolastigim için ben çok kullandim o duble yollari

Elbette kullandım Adapazarı izmit arasındaki duble yol çalışmaları hala devam ediyor merak etmeyin bu haberler balon değil yani siz bu yollara yakın olmayabiilirsiniz ama o yollar var ve devam ediyor.

Belli Anadoluya gitmediginiz. Örnek olsun ben size gittigim yerlerden söyleyim. Erzincan Tercan / Askale arasinda bu duble yollardan ama senin izmit Adapazari gibi degil nedense. Sence neden ordakiler ikinci sifif oldugu içinmi yada oralarin ihalaleri parti yöneticilerinin kurdugu kiytirik firmalara ihale edildigi içinmi...

Ben bu ülkede yasiyorum, kiracimiz polis ev kirasini ödüyemiyor.[/B]

Lamekan, yani buşekilde olmaz ki, yani değerlendirmemizi senin kiracına göremi yapıcaz bizim kiracıda aksine hiç aksatmıyor.Bence siz kiracıyı değiştirin.

Ben degistiriyim kurtuluyum ok ama sizde su zihniyetinizi degistirin...Benim kiracimda bu ülkenin vatandasi degilmi. Bu ülkenin bir memuru degilmi. Karni tok sirti pek olanlarimi baz alacaz.Ne güzel askari ücrete tabi az olacak adi üstünde askari ücret de... Bence yanlis mantik.

Ben bu ülkede yasiyorum babam ögretmen yillardir yaptigi mesleginde son yillarda gördügü olaylardan dolayi sevkini kaybetmis durumda. Bir an önce emekli olsam diye ugrasiyor

Evet emekli olsun rahat eder en düşük emekli maaşı 500 milyondan fazla şuanda.
.

Tabi emekli olsun kurtulur ölemi arayada reklam1 atmissiniz hemen 500 YTL emekli maasi diyerek.. O kurtulurda liselerdeki siddet toplumdaki kirlenmede bitermi onuda söyleseydin... Ben babamin durumundan bahsetmiyorum konuda isinize öyle geldigi için öle algilamissiniz gene..

Aydin Dogan 3 sene öncesinde iflasin esigindeyken bu senenin vergi rekortmeni oluyor. Akp ve RTE verdigi medya desteginin karsiligi olsa gerek bunlar

? Nasıl iflasın eşiğinde oluyormuş Doğan anlamadım, paraları tayyib vermiyor ona heralde özelleştirme ihalelerinde ki???.

Bundan 3,5 geriye bakarsaniz iflasin egindemiydi degilmiydi görebilirsiniz. Ekonomist sizsiniz ben sadece bu ülkede yasayan bir vatandasim. Sizin çizdiginiz poz pembe rüyayi göremiyen vatandas...

AB nin dayatması diye birşey sözkonusu değil, eğer milli politikalarınızı AB ye girmeye endekslerseniz bu kaçınılmaz elbette Türkiyenin faydasına olacaksa Uganda bile dayatmış olsa yapılır.

Hep laf... AB zoruyla degil kendi istedigi için alt kimlik üst kimlik laflarini söledi ölemi...Nadir hosuma giden davranislarindan biriydi onunda devamini getiremedi zaten...

Zizin bu reklamlar bitmez bu konuda öle uzar gider. Yakindir türbanida eklerseniz konuya valla hep üst siralarda olur...