Orijinalini görmek için tıklayınız : Aksarayda da Alevi köyleri var

hasandağı
12.04.2006, 13:32
Aksarayın Güzelyurt ilçesine bağlı alevi köyleride var. Ben , eski adı Emirgazi olan Gaziemir köyündenim. Sizde biliyorsanız yazın.

Haybek
12.04.2006, 13:36
saratlı Kasabası da alevidir

hasandağı
12.04.2006, 13:38
Saratlı kasabasında bizim akrabalarımız var.

hasandağı
12.04.2006, 13:47
Dağların arasıda kalmış bir köy. Bu köylerin özelliği pek fazla yok. Komşu köyler Madama, Yakacık... Gaziemir köyünün yerleşkesi antik çağ kalıntıları üzerine kurulmuştur. Gaziemir'e komşu köylerin konumuda benzer özellikler gösterir.

hasandağı
17.04.2006, 16:01
Saratlı ,Caal ,Mandama,Yakacık ,Gaziemir,Demirciköy,Kömürcüköy.

levrek01
30.05.2006, 21:06
arkadaslar bide eski adı delihebil fakat sanırım simdi cumhuriyet köyü de alevi koyu. aksarayda gene bi arastırın..

baransu
30.05.2006, 21:53
demirci köyünün alevi olduğundan eminmisiniz veya karma bir köymü benim çalışma arkadaşım tam emin değilim ama demirci köyünden ama benim alevi olduğumu bilmesine karşın pek sıcak davranmıyor

eyhayat
30.05.2006, 22:05
Aksaray a bağlı Gülağaç İlçesinde 4 tane alevi köyü olduğunu Gülağaç eski kaymakamından öğrenmiştim(Askerde aynı bölükte idik)
Geneli Gurbetçi olan köylerde pek nüfus kalmadığını söylemişti.Aksaray lı Arkadaşlar bu köyleri araştırıp bizimle paylaşırsa sevinirim.

sunam
01.06.2006, 13:14
yeşilova eski adı acem köyü ama şimdi alevimidir degilmidir bilmiyorum asimile olmuş bir köy.iranın hoy kasabasından gelmişler bilen varsa araştırabilir benim bu kadar bilgim var

findikim
30.06.2006, 19:20
bende aksarayliyim ve aleviyim bizim buralarda saratli cagil akmezar mandama suleymanhoyuk delihebil bunlar var bildigim kadariyla diger sayilanlarin alevi olduguna inanmiyorum

findikim
05.08.2006, 00:13
arkadaslar yok mu aranizda aksarayli olanlar bakiyorumda buraya da kimse ugramiyo

new_gree
05.08.2006, 01:00
aslinda ben de daha once bir forumda yazmistim...benim babam aksarayli ve ocakzadeyiz...ama kendimizi sunni diye bilmisiz...ben aksarayin koyunden degil merkezindenim...cok dagilmisiz be canlar...kimin ne oldugu belli degil maalesef...insallah koklerimize ulasiriz bir gun...ve koklerimizden yeniden canlaniriz...

cemalagöz
14.08.2006, 03:26
merhaba dostlar,
findikim dogru söylüyor...cünkü o yöreye nerdeyse eniste oluyordum.saratli ve delihebil köyünde taliplerimiz var.

findikim
15.08.2006, 20:30
aslinda ben de daha once bir forumda yazmistim...benim babam aksarayli ve ocakzadeyiz...ama kendimizi sunni diye bilmisiz...ben aksarayin koyunden degil merkezindenim...cok dagilmisiz be canlar...kimin ne oldugu belli degil maalesef...insallah koklerimize ulasiriz bir gun...ve koklerimizden yeniden canlaniriz...
aksaraydamisin tanismak isterim seninle
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
merhaba dostlar,
findikim dogru söylüyor...cünkü o yöreye nerdeyse eniste oluyordum.saratli ve delihebil köyünde taliplerimiz var.
aslen nerelisin aksarayli mi

hasandağı
22.08.2006, 13:39
diğer sayılan köyler alevi. Çünkü ben Gaziemirliyim.

Ezo
28.08.2006, 19:39
Aksaray a bağlı Gülağaç İlçesinde 4 tane alevi köyü olduğunu Gülağaç eski kaymakamından öğrenmiştim(Askerde aynı bölükte idik)
Geneli Gurbetçi olan köylerde pek nüfus kalmadığını söylemişti.Aksaray lı Arkadaşlar bu köyleri araştırıp bizimle paylaşırsa sevinirim.

geç bir cevap olacak ama yazayim bu köyleri.. saratli bu kasaba bagli degil gul agaca... Suleymanhöyugu, Deli hebil, Cagil ve Akbezhar bu dört köyler Gülagaç ilçesine bagli...Nufus olorak bir saratli ve Akbezharda köyunde var diger köylerde çok az insan var olanlarda yasli....

murat222
05.09.2006, 09:57
ortaköyde de bir abdal alevisi köy var

heval19
11.09.2006, 16:47
yaw ben 4 yıl aksarayda okudum orda alevi olacağını hiç tahmin etmemiştim..demek ki sessiz çoğunluk olarak kalmış bizim aleviler aksarayda...

findikim
11.09.2006, 17:23
yaw ben 4 yıl aksarayda okudum orda alevi olacağını hiç tahmin etmemiştim..demek ki sessiz çoğunluk olarak kalmış bizim aleviler aksarayda...
herkes sasiriyo zaten aksaraydan alevi duyunca aslinda saklamiyoruzda kendimizi ama fazla diiliz demekki sana rastlamamisiz can herkes dis gorunusumuzden tanir bizi burda giyinmemizden konusmamizdan hatta ses tonumuzdan dislanmiyorda diiliz aksarayda yasamak zor yani............

arifgedek
14.12.2006, 17:52
bende aksaraylıyım arkadaslar delihebil köyün den ama simdi adı degişti cumhuriyet köyü oldu

sultanabdal
13.01.2007, 02:50
ben aksarayın delihebil köyü'ndenim.aksaray'daki alevi köylerini sayıyorum:delihebil(cumhuriyet),saratlı,çağıl,akme zar,süleymanhöyük(erenler),gaziemir,yakacık,mandam a(bu üç köy birleşmiştir).
ortaköy'de kümbet(türkmen abdal aşiretidir).
bu arada yeşilova, hamarat asimile olmuş köylerimizdendir.aksaray'da yerli ailelerden somuncuoğulları asimile olmuşlardır.
bunlar bildiklerim.yeni bir şey öğrenirsem paylaşırım.

aksarayın alevi köylerini yazarken pınarbaşı köyünü unutmuşum, özür diliyorum.
bu arada bir soruyu yanıtlayım, demirci kasabası alevi değildir.

sunam
13.01.2007, 18:49
YEŞİLOAVA asimle olmuşsada kültüründe ve geleneklerin hala yaşattığı şeyler var.mesala lokma yerine bizde pişi var.12 imam oruçlarını bilen ve tutanlar var

sultanabdal
13.01.2007, 23:32
aksaray'daki alevi köylerini yazarken pınarpaşı'nı unutmuşum.
bir de profil ayarlarında, alevi misiniz sorusuna evet dediğim halde ısrarla hayır yanıtı çıkıyor.site yöneticilerinden düzeltilmesini istiyorum.

sessiz79
23.01.2007, 14:17
Bende aksarayın CAĞIL danım alevi köyü olduğu doğrudur. bunun yanında Mandama, delihebil, süleymanhöyüğü,sarıatlı,akmezar köylerininde alevi köyü olduğunu biliyorum.

sultanabdal
28.01.2007, 00:00
mutlaka yeşilova'da aslen alevi olduğunu bilenler ve yaşatanlar vardır.ben öğretmen olduğum için çok karşılaşıyorum.eskişehir'de çalışıyorum, ilkin köylerindeydim; öyle çok aslını kaybetmiş köyler var ki şaşarsınız.ama isimleri kalmış örneğin.ve sizin de dediğiniz gibi bazı alışkanlıklar.

isyan_atesi4268
21.02.2007, 10:15
Demirci ve Yeşilova kasabaları Sünnî dir bildiğim kadarıyla.Aksaray'da en büyük Alevî yerleşkesi Saratlı'dır.Belediye Başkanı da CHP'li Muharrem KAPLAN'dır.Bundan başka bir kaç köyde Alevî dir.

murat222
21.02.2007, 13:07
aksarayda 1 i kasaba olan saratlı kasabası olmak üzere 12-13 civarında alevi köyü vardır.

isyan_atesi4268
26.02.2007, 13:52
Aksaray'da çok o kadar Alev'i yoktur.Fakat Aksaray'da çok fazla Kürt-Zaza yurttaşlarımız vardır.Aksaray merkezin en az %30 u çoğunluğu Zaza olmak üzere Kürtlerden oluşur.Merkezde Alevi çok değildir.Sadece Saratlı kasabası ve 5-6 köy Alevî'dir.Onlarda Gülağaç İlçesi'ne bağlıdır.Bu yerleşkelerden merkeze Alevî göçleri olmuştur ama o kadar çok değildir.

murat222
27.02.2007, 00:38
Aksaray'da çok o kadar Alev'i yoktur.Fakat Aksaray'da çok fazla Kürt-Zaza yurttaşlarımız vardır.Aksaray merkezin en az %30 u çoğunluğu Zaza olmak üzere Kürtlerden oluşur.Merkezde Alevi çok değildir.Sadece Saratlı kasabası ve 5-6 köy Alevî'dir.Onlarda Gülağaç İlçesi'ne bağlıdır.Bu yerleşkelerden merkeze Alevî göçleri olmuştur ama o kadar çok değildir.

aksarayın alevi köyü 5-6 değildir biri kasaba olan saratlı olmak üzere 11-12 civarındadır

saratlı, delihebil(cumhuriyet),çağıl,süleymanhöyük(erenler) , akmezar ,gaziemir,yakacık,mandam,ortaköy'de kümbet ,pınarbaşı

gülümse
14.03.2007, 23:08
Ya arkadaşlar Ağaçören ilçesinde alevi köyü varmı

Birde ilçenin merkezinde aleviler varmı...

isyan_atesi4268
27.03.2007, 12:39
Ağaçören'de bildiğim kadarıyla Alevî yoktur.Zaten bu ilçenin insanları tutucu ve yobazdır.

gülümse
27.03.2007, 21:20
Ağaçören'de bildiğim kadarıyla Alevî yoktur.Zaten bu ilçenin insanları tutucu ve yobazdır.

İlginden dolayı teşekkürler...