Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır'da Alevi Olmak
ErdalNET 16.07.2005, 23:20 Ben Diyarbakırda doğdum ve köyünde yaşadım. Merkezde ise 2 yıl yaşadım. Alevi olarak ve Türkmen olarak orada yaşamak zor. Alevi olduğunuz için zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Alevi olduğunuzu söylediğiniz zaman bir bakkal işletemiyorsunuz çünkü kimse sizlerden alışveriş yapmıyor. Adam aydınım diyor ama alevi olduğunuzu bilince size mesafe koyuyor, konuşmuyor. Zamanında atılan iftiraların doğruluğunu savunuyor.
İçimizden bazıları çıkacak ve diyecektirki "böyle birşey yok". ama bunlar doğru ve yaşanmış. Demokrat insanlar sol bir partiye oy verirler sol parti olmayınca sağ partiye oy vermezler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz sanırım. Sünni kürtler alevileri hiç sevmez, benim tanıdıklarım sevmezdi sizin tanıdıklarınız varsa seven o kadarını görmedim.
Bilgilerinize sunulur
munzur_hozat 16.07.2005, 23:44 benim tanıdığım kürtlerde alevileri sevmez.Bu nedenle bazı alevilerin kürt hayranlığı beni çıldırtıyor.Sunni kürtlerin (bazıları!) dünya görüşleri çok dar,olaylara bağnazca yaklaşıyorlar.Bu konu çok tartışıldı Sonuç çıkmadı..Kısaca sana katılıyorum.
Ne demek bu anlayamadım ben. Türklerin de Kürtlerin de Alevileri sevmeyenleri vardır. Çorum olaylarında Alevileri öldürenler Kürt müydü? Bunun Türklükle, Kürtlükle ilgisi yok. Irkçılıkla, yobazlıkla ilgisi var. Konu gelip gelip ırk temeline dayandırılıyor. Bütün halklar kardeştir.
munzur_hozat 17.07.2005, 20:17 katılmıyorum 80 öncesinde kürtler, genelde sağı destekledi şimdi bana deme kürtler alevilere hayran.Onlarda dini duygular ağır basıyor.
kafir.billah 17.07.2005, 20:17 Ben kürtleri zaten araplar gibi hiç sevmiyorum..
Bu durumda gerekirse koyu bir alevi müslüman dahi kesilirim.
İkinizinde söylediklerine aynen katılıyorum.
Özellikle bu kürtler alevilerin kestiği kurbanın etini yemiyolar.
Türk olduğumuzu bilelim.
Sunni Türklerin(bazıları) kendine gelip din bağnazlığı kısvası altında Alevileri dışlayıp kürtlerin elinde oyuncak yapmamalıdır.Kürtler sadece aramızı açmak için kimi alevi olduğunu söyler kimide sunni.Aslında onlar bir hiçtirler.
Burada laik,demokratik Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasına ve bölünmez bütünlüğüne gönülden bağlı kürtlere sözüm yok.
ErdalNET 17.07.2005, 20:18 Bütün halklar kardeş olsa dünya daha güzel bir yer olurdu, demekki bütün halklar kardeş değil. Bunun insanı sevmekle ilgisi var. Biz alevi olarak hz. Ali yolunda ilerler ve insanı severek yola çıkarız. Herkesi severiz ve kimsenin malına, namusuna göz dikmeyiz. Hakkımızı aklımızla ararız, bütün canlıların yaşamı bizim için kutsaldır. Yaşama değer veririz. Burada da gerçeklere değindim. Yaşamayan bilmez bilmeyen anlamaz. Anlamak için alevi olmak lazım.
munzur_hozat 17.07.2005, 20:19 kafir billah senle anlaşıyoruz ya :) söylediklerine katılıyorum.Ekliyorum alevinin aleviden başka dostu yoktur.
kafir.billah 17.07.2005, 20:21 Bütün halklar kardeş olsa dünya daha güzel bir yer olurdu, demekki bütün halklar kardeş değil. Bunun insanı sevmekle ilgisi var. Biz alevi olarak hz. Ali yolunda ilerler ve insanı severek yola çıkarız. Herkesi severiz ve kimsenin malına, namusuna göz dikmeyiz. Hakkımızı aklımızla ararız, bütün canlıların yaşamı bizim için kutsaldır. Yaşama değer veririz. Burada da gerçeklere değindim. Yaşamayan bilmez bilmeyen anlamaz. Anlamak için alevi olmak lazım.
Bizim hainlerle işimiz olamaz.
Biz kürtlerle kardeş değiliz.
Bu ülkeyi Kürtlere rağmen kurduk biz Türkler.
ErdalNET 17.07.2005, 20:23 Hocam Kürtlerden de alevi olan var. Amacımız milliyetçilik değil vatan sevgisi.
Hocam Kürtlerden de alevi olan var. Amacımız milliyetçilik değil vatan sevgisi.
Bu Kafir.Billah rumuzlu şahıs forumun başka bir bölümünde Pir Sultan Abdal'a "düzenbaz" ve "yalancı" şeklinde hakaret eden ve forumu karıştırmaya çalışan bir provokatördür. Burda da gene bölücü ve ırkçı propoganda yapıyor.
kafir.billah 17.07.2005, 20:27 kafir billah senle anlaşıyoruz ya :) söylediklerine katılıyorum.Ekliyorum alevinin aleviden başka dostu yoktur.
Dinci olsun yada olmasın Türkler hain olamaz.Evet Alevi ve sunni Türkler artık zincir gibi kenetlenip din duygusallığından vazgeçmeliler.
Sunni Türklerin kürtlere kız vermemesi çok güzel bir olay.Buna alevilerinde destek verip kürtlerin oynadığı oyuna düşmemeleri gerekiyor.
Alevi Türkün dostu vardır.Yine Türktür sunni türktür.Alevi Türkün Alevi kürt dostu olamaz.Yinede tek dostu sunni Türktür.
ErdalNET 17.07.2005, 20:32 Hocam lütfen milliyetçilik yapmayalım bu başlık altında herkesin iyisi ve kötüsü vardır önemli olan orandır. Sünnilerin milliyeti ne olursa olsun alevileri sevmez. Hepimiz Türkiyeliyiz. Türkiye içinde birbirimizi sevmesekte provakasyonlara gelip ülkemize zarar vermeyelim. Biz düşmanımızı içerde aramayalım yurtdışına bakalım.
Daha önce de hatırlattığım gibi bu Kafir.Billah rumuzlu şahıs başka bir forumda Pir Sultan Abdal hakkında "yalancı" ve "düzenbaz" gibi hakaretler kullanmış; muhtemelen ülkücü veya benzeri bir siteden buraya provokasyon amacı ile gönderilmiş bir şahıstır. NihalAtsız çizgisindeki bir siteden geliyor olabilir. Lütfen provokasyonlara karşı dikkatli olalım.
katılmıyorum 80 öncesinde kürtler, genelde sağı destekledi şimdi bana deme kürtler alevilere hayran.Onlarda dini duygular ağır basıyor.
Alakası bile yok. Nasıl 80 öncesi sunni Türklerin büyük çoğunluğu sağcıları desteklediyse sunni kürtlerin de büyük çoğunluğu sağı desteklemiştir. Ama bunun yanında Alevi Kürtlerin yaşadığı Tunceli gerek 80 öncesi, gerek de 80 sonrası solun en yüksek oranda desteklendiği il olmuştur. Tarihin bildiği gerçekleri birbirimizden saklamayalım. Gene konuyu getirip getirip ırk temeline indirgemeyelim.
ErdalNET 17.07.2005, 20:43 Siyaset bizlere zarar verdi. Desteklediğin sağcılar ve solcular seni hep sattı. Sen hala siyaset diyorsun. Bizim siyasetimiz kahvede başlar kahvede biter. Aç bitane dershane yada eğitim kurumu insanları eğit doğru yolu göster yani sadece doğruyu siyasi düşünceni değil. İlim ve irfanı öğret bak gelecek ne kadar güzel oluyor.
Nasıl desteklediğimiz solcular bizi sattı. Zaten bu ülke solunun her zaman yarıdan fazlasını Aleviler oluşturdu, oluşturuyor. Nasıl sattı? Birbirimizi mi sattık yani. Satma diye birşey yok. Ayrıca felsefi akımlar kişilere indirgenemez. Bir insan solculuğun iyi birşey olduğunu düşündüğü için solcu olur. Birilerinden onu satmamasını, ona birşeyler vermesini beklediği için değil. Eğer birilerinden birşeyler bekleyerek solcu oluyorsa dediğin doğru. Baştan vazgeçsin. Hayatta herşey beklentiler, çıkarlar değildir. Başkalarını da düşünebilmek, başkaları için de fedakarlıklar yapabilmektir güzel olan. Çıkarlarına karşılık bekleyerek dünya daha güzel bir yer olmaz. Herkes birbirinin çıkarlarını düşünürse dünya daha güzel bir yer olur.
ErdalNET 17.07.2005, 22:13 Aleviliğe katkısı olan bir parti söyleyin ve icraatını söyleyin. Varmı aklınıza gelen!
munzur_hozat 17.07.2005, 22:25 lütfen sattı mattı lafı kullanmayın, belirli seviye üstünde tartışalım.
Alevileri destekleyen Barış partisi vardı destek görmedi kapandı.
ErdalNET 17.07.2005, 22:30 Evet munzur_hozat bende o partiye üye oldum ama partiyi hemen kapattılar. Kapatmanın amacı neydi anlayamadım. Yani bundan şunu çıkarabiliriz. Siyaset bize göre değil.
Hocam lütfen milliyetçilik yapmayalım bu başlık altında herkesin iyisi ve kötüsü vardır önemli olan orandır. Sünnilerin milliyeti ne olursa olsun alevileri sevmez. Hepimiz Türkiyeliyiz. Türkiye içinde birbirimizi sevmesekte provakasyonlara gelip ülkemize zarar vermeyelim. Biz düşmanımızı içerde aramayalım yurtdışına bakalım.
Bu görüşünüze katılmıyorum. Ben Sünni Türküm ve Türk Alevileride en az Türk Sünniler kadar çok severim. Aleviliği İslamın Orta Asya Türk kültürüyle bir uyuşumu olarak değerlendiriyorum.
Kürtlerin hepsi için birşey diyemeyeceğim ama, sadece iki örnek vereyim:
Alevi-Sünni Kürtler: PKK
Sünni Kürtler: Said-i Kürdi
Kürt vatandaşlarımızın hepsini kastetmiyorum elbette, ama durum budur.
Aleviliğe katkısı olan bir parti söyleyin ve icraatını söyleyin. Varmı aklınıza gelen!
Siyaset demek parti demek mi efendim? Pir Sultan Abdal Derneği, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği, Divriği Derneği, Tuncelililer Derneği var. Çok güzel etkinlikler düzenliyorlar. Buluşma ortamı yaratıyorlar, sanatsal eğitim faaliyetleri düzenliyorlar, konserler organize ediyorlar, mitingler yapıyorlar, Alevileri biraraya getirip sorunlarına çözüm arıyorlar. Gayet de faydalı çalışmaları var. Ve siyasetin de içindeler. Sorunlara müdahale ediyorlar. Ne zararları dokunmuş bu derneklerin Aleviliğe? Gayet de faydalılılar tam aksine.
Evet munzur_hozat bende o partiye üye oldum ama partiyi hemen kapattılar. Kapatmanın amacı neydi anlayamadım. Yani bundan şunu çıkarabiliriz. Siyaset bize göre değil.
Bir bilgi vermeyi uygun gördüm Erdal arkadaş kusura bakma, çokbilmişlik yapmış olmayım. Kapanan Demokratik Barış Hareketi'dir. Barış Partisi kapatılmamıştır. DBH hiçbir seçime girmeden tüzüğündeki Diyanet İşleri ile ilgili bir madde yüzünden kapatılmış, yerine Barış Partisi kurulmuştur. O da girdiği ilk seçimde % 0.2 oy aldığı için kendini feshetmiştir. Ayrıca partilerin kapatılması siyasetin bize göre olmadığını, tam aksine hakkımızı savunmak için daha da siyasette söz sahibi olmamız gerektiğini gösterir.
Bu ne iğrençliktir böyle. Alevileri kendi arasında parçalamaktan vazgeçin. Alevilere yönelik bu iğrenç hakaretten de vazgeçin. PKK'lı olmak bir hakarettir. Siz Alevi Kürt arkadaşlarımıza nasıl böyle bir hakaret yapabiliyorsunuz? Bölücü, ırkçı hakaretlerinizi burada yapıp Alevileri parçalamaya, birbirine karşı provoke etmeye çalışmayın.
munzur_hozat 17.07.2005, 22:38 Bu forumda sunni kardeşlerimizde mevcut hatta mod olarak görev yapmakta olan da var. Lütfen sunni kardeşlerimize karşı saygılı olalım kırıcı sözcüklerden kaçınalım.
munzur_hozat 17.07.2005, 22:40 Alevi-Sünni Kürtler: PKK
sevgili kardeşim çok ortak noktamız var.Aynen katılıyorum.
Bu forumda sunni kardeşlerimizde mevcut hatta mod olarak görev yapmakta olan da var. Lütfen sunni kardeşlerimize karşı saygılı olalım kırıcı sözcüklerden kaçınalım.
Kimden bahsediyorsunuz? Ben sunni kardeşlerimizi hedef alan veya onlardan bahseden bir yazı yazmadım beni kastediyorsanız. Bu konuda sunnilere yönelik bir eleştiri yazan da görmedim.
ErdalNET 17.07.2005, 22:41 Dernekler siyaset yapmazlar. Ancak ben izmirde aşure yemeğine katıldım. kordonda meydanda. Aramızdan birkaç genç baktım provakatif amaçlı zafer işareti yapıyor. Ülkücülerde arabalarıyla yoldan geçip bizleri tahrik ediyorlar. bunları her ikiside hoş değil insanları karşı karşıya getirir. neyseki sorun çıkmadan bitti
Nasıl yani? Alevi Kürtlere karşı yapılan hakarete mi katılıyorsunuz?
Dernekler siyaset yapmazlar.
Nasıl olur Erdal Bey? Sivas Katliamı ile ilgili mitingleri Alevi dernekleri düzenledi. Bu derneklerin birçoğu 1 Mayıs'a kendi pankartları ile katılır. Savaş'a Hayır mitinglerinde de Alevi dernekleri etkin rol oynadı. Nasıl siyaset yapmaz dernekler?
Bu ne iğrençliktir böyle. Alevileri kendi arasında parçalamaktan vazgeçin. Alevilere yönelik bu iğrenç hakaretten de vazgeçin. PKK'lı olmak bir hakarettir. Siz Alevi Kürt arkadaşlarımıza nasıl böyle bir hakaret yapabiliyorsunuz? Bölücü, ırkçı hakaretlerinizi burada yapıp Alevileri parçalamaya, birbirine karşı provoke etmeye çalışmayın.
Amacım tüm Kürtlere hakaret etmek değil. Bu durumu şöyle söyliyeyim:
Yobaz Sünniler(Türk-Kürt bilmiyorum) : Sıvas Katliamı
Yani genelleme yapmadım sadece neden-sonuç ilişkisi kurdum.
Amacım tüm Kürtlere hakaret etmek değil. Bu durumu şöyle söyliyeyim:
Yobaz Sünniler(Türk-Kürt bilmiyorum) : Sıvas Katliamı
Yani genelleme yapmadım sadece neden-sonuç ilişkisi kurdum.
Efendim siz "milliyetçi Kürtler veya yobaz Kürtler: PKK" demediniz. "Alevi Kürtler: PKK" dediniz. Dolayısıyla tüm Alevi Kürtlere bu suçlamayı yöneltmiş oldunuz.
sevgili kardeşim çok ortak noktamız var.Aynen katılıyorum.
Teşekkürler munzur-hozat kardeşim. Bencede çok ortak noktamız var.
ErdalNET 17.07.2005, 22:47 Sivastaki yapılanlar dış güçlerin oyunudur. Yobazları kullanarak yapılmıştır. Ülkemizde cehalet ve bağımsızlık olmadığı sürece o onu vuracak bu bunu. Herşey eğitimle yetişen akılla başlar.
Teşekkürler munzur-hozat kardeşim. Bencede çok ortak noktamız var.
+1
Bence de çok ortak noktanız var.
Efendim siz "milliyetçi Kürtler veya yobaz Kürtler: PKK" demediniz. "Alevi Kürtler: PKK" dediniz. Dolayısıyla tüm Alevi Kürtlere bu suçlamayı yöneltmiş oldunuz.
Hayır, Alevi-Sünni Kürtler dedim. Tamam düzelteyim, Irkçı Alevi-Sünni Kürtler:PKK oldu mu?
Sivastaki yapılanlar dış güçlerin oyunudur. Yobazları kullanarak yapılmıştır. Ülkemizde cehalet ve bağımsızlık olmadığı sürece o onu vuracak bu bunu. Herşey eğitimle yetişen akılla başlar.
Ben buna karşı bişey söylemedim zaten Erdal Bey. Doğru söylüyorsunuz.
ErdalNET 17.07.2005, 22:49 Neyse polemikle bir yere varılmaz. çözüm yolunuz varmı
Hayır, Alevi-Sünni Kürtler dedim. Tamam düzelteyim, Irkçı Alevi-Sünni Kürtler:PKK oldu mu?
Oldu.
Bunda zaten tuhaf bir durum yok. Hatta ekleme de yapayım.
Ben de
ırkçı Türkler: MHP > Maraşlar, Çorumlar
diyebilirim.
Neyse polemikle bir yere varılmaz. çözüm yolunuz varmı
Var işte. Alevilerin derneklerde, vakıflarda, demokratik kitle örgütlerinde, partilerde daha çok söz sahibi olmaları. Sorunlarını daha sık gündeme taşımaları. Birlik olmaları ve ülke gündeminde söz sahibi olmaları.
+1
Bence de çok ortak noktanız var.
Siz anlaşılan Kürt Alevisiniz. Birşey demiyorum saygı duyuyorum. Ben son yıllara kadar Kürtlere soğuk bakmıyordum. Hala çok soğuk değilim ama Kürtler hep emperyalizme hizmet ediyorlar.
Sadece birşey hatırlatmak istiyorum:
Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmi yenerek kuruldu
Kurulmaya çalışılan kurdistan ise emperyalizmle kol kola kuruluyor
Oldu.
Bunda zaten tuhaf bir durum yok. Hatta ekleme de yapayım.
Ben de
ırkçı Türkler: MHP > Maraşlar, Çorumlar
diyebilirim.
Doğrudur tamam. Bende birşey demiyorum bunlara hepsi doğrudur.
Siz anlaşılan Kürt Alevisiniz. Birşey demiyorum saygı duyuyorum. Ben son yıllara kadar Kürtlere soğuk bakmıyordum. Hala çok soğuk değilim ama Kürtler hep emperyalizme hizmet ediyorlar.
Efendim bu da ne kadar önyargılı olduğunuzu gösteriyor. Burada ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı çıktığım için hemen beni Kürt sandınız. Halbuki burada benim Çorumlu olduğum ve Kürt olmadığım bilinir. Hatta burada başka Çorumlu arkadaşlar da var. Onlarla birebir muhabbetimiz de vardır. Hangi köyden olduğumu bile bilirler. O yüzden önyargılarınızla bana etnik bir kimlik yüklemeyin lütfen.
ErdalNET 17.07.2005, 22:56 CcGunal ben siyasetin aleviliği bir yere götürmeyeceğini düşünüyorum ve bu noktada sizinle ayrılıyoruz. Dernekler, vakıflar, demokratik kitle örgütleri fikrinize katılıyorum. Ancak bu yerlerde her türlü kürt-türk milliyetçiliğini ayıklamamız ve sadece alevi kültürüne hizmet edecek unsurları yüceltmemiz gerekiyor. Terörü buralara sokmak isteyenleri ayıklayarak terör yanlılarını bir zararlı gibi göstererek toplumsal bir yadırgama oluşmasının sağlanmasını istiyorum sizler ne düşünüyorsunuz.
ErdalNET 17.07.2005, 22:59 CcGunal bu arada senin desteklediğin partilerde kürt milliyetçiliği yapıyorlar. Milliyetçiliğin her türlüsüne karşıyım.
CcGunal ben siyasetin aleviliği bir yere götürmeyeceğini düşünüyorum ve bu noktada sizinle ayrılıyoruz. Dernekler, vakıflar, demokratik kitle örgütleri fikrinize katılıyorum. Ancak bu yerlerde her türlü kürt-türk milliyetçiliğini ayıklamamız ve sadece alevi kültürüne hizmet edecek unsurları yüceltmemiz gerekiyor.
Buraya kadar katılıyorum. Alevi derneklerinde milliyetçiliğin işi olmaz. Türk milliyetçiliğini Aleviler katliamlardan iyi tanıdığı için derneklerinde barındırmaz zaten. Ama bazı Kürt Alevi arkadaşlarımız Kürt milliyetçiliğine karşı sempati besleyebiliyor. Bu Kürt Milliyetçiliğinden de arındırılması lazım Alevi derneklerinin.
Terörü buralara sokmak isteyenleri ayıklayarak terör yanlılarını bir zararlı gibi göstererek toplumsal bir yadırgama oluşmasının sağlanmasını istiyorum sizler ne düşünüyorsunuz
Burasına katılmıyorum. Alevi derneklerinin terörle bir alakası yoktur zaten. Neden Alevi dernekleriyle terörü biraraya getirdiğinizi de anlamadım. Şu eski MHP'li Sağlık Bakanı'nın bir konuşması vardı: "Biz Alevilere karşı değiliz, Alevilerin terör örgütü DHKP/C'ye karşıyız" gibi bi söz. Ona benzemiş. Alevilerin terörle bir alakası yoktur. Bu tür yaklaşımlar yakışıksız kaçıyor.
İstediğiniz solcu-sosyalist insanların Alevi derneklerinden uzaklaştırılması ise zaten buna ne benim ne de sizin gücümüz yeter. Anadolu topraklarında sol ve Alevilik kucaklaşmıştır yıllar boyunca. Birbirinden ayrılamazlar. Ayrılmalarını da istemiyorum zaten.
CcGunal bu arada senin desteklediğin partilerde kürt milliyetçiliği yapıyorlar. Milliyetçiliğin her türlüsüne karşıyım.
Erdal Bey benim desteklediğim partilerden kastınız nedir? Hangi partiyi desteklediğimi düşünüyorsunuz?
ErdalNET 17.07.2005, 23:08 Hadep ve benzeri
ErdalNET 17.07.2005, 23:10 Alevi derneklerinin içine girip kürtçülük ve aşırı sol görüşlerini yaymak isteyen insanlar var benim tepkim bunlara. Bunlar yüzünden gerçek aleviler Dernek, vakıf ve demokratik örgütlere ya katılmıyor yada katılmak istemiyor
Hadep ve benzeri
Ömrümün hiçbir döneminde HADEP ve benzeri bir partiyi desteklemedim. Bu iddiayı önyargılarınıza bağlıyorum.
ErdalNET 17.07.2005, 23:36 Pardon yanılmışım. İrtibat / Öneriler / Sorularınız bölümündeki mesajımı okur ve gerekeni yaparsanız sevinirim.
Alevi derneklerinin içine girip kürtçülük ve aşırı sol görüşlerini yaymak isteyen insanlar var benim tepkim bunlara. Bunlar yüzünden gerçek aleviler Dernek, vakıf ve demokratik örgütlere ya katılmıyor yada katılmak istemiyor
Böyle birşey yok. Alevi dernekleri birçok kültürlü doktor, mühendis, avukat vs Alevi tarafından kurulmuş ve yönetilen derneklerdir. Herkesin kendi aklı ve zekası var. Aşırı sol görüşlerini yaymak ne demek. Bu ülkede zaten Alevilerin büyük kısmı solcu, solcuların da büyük kısmı Alevidir. Dolayısıyla solun her rengi Alevilik içinde temsil edilecektir tabi. Niye solcu (aşırı demiyorum saçma bir kelime zaten, neye göre aşırı?) fikirlerden bu kadar korkuyorsunuz? Herkes fikrini savunacak elbette.
Ayrıca gerçek Aleviler bu derneklere katılmıyor demişsiniz. Benim bildiğim İstanbul'da Gazi, Nurtepe, 1 Mayıs gibi birçok Alevi mahallesi vardır ve bu mahallede oldukça yaygın bu Alevi dernekleri. Gerçek Alevilerden kastınız ne? Alevilerin sola olan ilgisi zaten biliniyor. Dolayısıyla gerçek Alevilerin fazla solcular var diye Alevi derneklerinden uzak durması düşünülemez bile.
ErdalNET 17.07.2005, 23:48 Aşırı sol= Terör yanlısı sol
Aşırı sol= Terör yanlısı sol
Alevi derneklerinde terör yanlısı sol olarak nitelenebilecek ciddi sayıda insan yok. Bunlar yanlış ve Alevileri zan altında bırakacak ithamlar.
ErdalNET 17.07.2005, 23:57 Aleviliği temsil etmiyor ancak provakasyon yapıyorlar buralarda. Bunu gözardı edemezsin.
Aleviliği temsil etmiyor ancak provakasyon yapıyorlar buralarda. Bunu gözardı edemezsin.
Hayır! Böyle bir provokasyon olayı falan yok. Herkes fikirlerini söylüyor. Ben o kadar Alevi derneğine gittim, hiç "Hadi gidelim şurayı bombalayalım", "Hadi gidelim, terör yapalım" falan diyen insanlarla karşılaşmadım. Alevi derneklerinde ciddiye alınacak oranda da terör yanlısının olduğuna inanmıyorum.
ErdalNET 18.07.2005, 00:04 öyle bir terör olamaz zaten ama fikirlerine yatkın insanları kendi içlerine alarak gerekeni yapıyorlar zaten
öyle bir terör olamaz zaten ama fikirlerine yatkın insanları kendi içlerine alarak gerekeni yapıyorlar zaten
Ama böyle muammalarla biryere varamayız ki efendim. Kimdir Alevi derneklerinde örgütlenen teröristler? Ne gibi terörist faaliyetler yürütmektedirler Alevi derneklerinde? Lütfen ya geçerli kanıtlar sunun ya da Alevi dernek ve kurumlarını zan altında bırakmayın.
munzur_hozat 18.07.2005, 00:17 önyargılı davranmayalım savunduğumuz her görüş öneri lütfen kanıtlanabilir olsun zor durumda kalmayalım.İnanıyorum ccgunalda vatanseverdir tabiki alevilikte bazı problemler var görüş ırk ve kültür farkılıklarını zengilik olarak görelim ayrımcılık olarak değil.
İnanıyorum ccgunalda vatanseverdir tabiki alevilikte bazı problemler var görüş ırk ve kültür farkılıklarını zengilik olarak görelim ayrımcılık olarak değil.
Evet vatanseverim. Gerçi bu konuda şüphe yaratacak bişey söylemedim sizin bu konudaki inancınızı neden belirtme gereği duyduğunuzu anlamasam da yeri gelmişken söyleyim. Vatansever, anti-emperyalist, anti-faşist bir Türk genciyim. Deniz gibi, Mahir gibi.
munzur_hozat 18.07.2005, 00:36 Vatnaseverlik nerden mi çıktı Hadep'e oy vermeceğinize inanıyorum yani.Bende Vatansever, anti-emperyalist, anti-faşist atatürkçü sosyal demokrat bir Türk genciyim.
Vatnaseverlik nerden mi çıktı Hadep'e oy vermeceğinize inanıyorum yani.Bende Vatansever, anti-emperyalist, anti-faşist atatürkçü sosyal demokrat bir Türk genciyim.
Anladım. Siz arkadaşın HADEP'i desteklediğim yönündeki iddiasından kaynaklı bunu söylediniz. Alıntı yapmamışsınız, bayağı bir mesaj da geçti ilgisiz kalmış gibi düşündüm. HADEP'e de oy vermem, MHP'ye de, CHP'ye de. Milliyetçilik yapan hiçbir partiye oy vermem. Ben insanların milliyet, ırk, din vb üzerinden birbirinden ayrılmasına karşıyım. Gerçi bunları konuşmak gereksiz ama seçim olsa ÖDP'ye veya TKP'ye oy verebilirim. Zaten bunların konumuzla bir ilgisi yok. Konu sapmazsa memnun olurum.
munzur_hozat 18.07.2005, 00:53 anlıyorum, benim oyumu seçim baraj etkiler oy verdiğim partiyi mecliste görmek isterim TKP %10 oy alsın ben taksimde göbek atarım.Konu sapmasın neyse.
Efendim bu da ne kadar önyargılı olduğunuzu gösteriyor. Burada ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı çıktığım için hemen beni Kürt sandınız. Halbuki burada benim Çorumlu olduğum ve Kürt olmadığım bilinir. Hatta burada başka Çorumlu arkadaşlar da var. Onlarla birebir muhabbetimiz de vardır. Hangi köyden olduğumu bile bilirler. O yüzden önyargılarınızla bana etnik bir kimlik yüklemeyin lütfen.
Katılıyormusunuz katılmıyormusunuz?
Dinci olsun yada olmasın Türkler hain olamaz.Evet Alevi ve sunni Türkler artık zincir gibi kenetlenip din duygusallığından vazgeçmeliler.
Sunni Türklerin kürtlere kız vermemesi çok güzel bir olay.Buna alevilerinde destek verip kürtlerin oynadığı oyuna düşmemeleri gerekiyor.
Alevi Türkün dostu vardır.Yine Türktür sunni türktür.Alevi Türkün Alevi kürt dostu olamaz.Yinede tek dostu sunni Türktür.
evet turkler hain olmazz hayinler diyarbakirda Gafar okani sehit edenlerdir o gerici düsunceyii tasiyanlardir hayinlerrrrrrrr...........
Katılıyormusunuz katılmıyormusunuz?
Bakın beyefendi. Burada provokasyonlar yapıp insanları sorguya çekme hakkına sahip değilsiniz. Konuyla ilgili konuşacaksanız buyurun konuşun. Konumuz emperyalizm veya Kürdistan değil. Benim o konuda fikirlerim çok açık ve net. Ama sen sordun diye cevaplayacak değilim. Hiç hoşlanmam ben böyle birşeyler yazıp altına da "Katılıyor musun, katılmıyor musun?" türünden yönlendirme yazılarından. Siz sorgu hakimi değilsiniz. Burası özgür bir düşünce platformu. Burada insanlara konuyla alakasız sorular sorup "katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz?" cinsinden dayatma soruları sormaya hakkınız yok.
Ama yapmaya çalıştığınız provokasyonun amacına ulaşmaması için gene de soruya cevap vereyim.
Türkiye Cumhuriyeti emperyalizme karşı kurulmuştur.
Türkiye'yi parçalamaya dönük Kürdistan gibi ırkçı/faşist faaliyetler emperyalizmin amaçlarıdır. Doğuda Kürt ırkçılığını körüklerlerken, batıda da Türk ırkçılığını körüklemeye, demokrat insanlara faşist dayatmalar yaptırmaya, ülke halkını birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda vermişler birilerinin eline Nazi sloganı olan "Ya bizdensin, ya onlardan" tavırlarını. İkide bir konuları saptırıp dayatmalar yaptırmaya, fikirler empoze ettirmeye, ırkçı propogandalara karşı çıkanları karşı taraftan ilan ettirmeye kalkıyorlar.
DiyaR_02 18.07.2005, 08:20 Bizim hainlerle işimiz olamaz.
Biz kürtlerle kardeş değiliz.
Bu ülkeyi Kürtlere rağmen kurduk biz Türkler.
kafir.billah öncelikle sana sunu söylemek isterim; cumlelerini daha duzgun, daha akli basinda secmeni dilerim. senin burada yapmis oldugun tamamen irkciliktir. Ben kürdüm Kürd olmaktanda hicbir zaman cekinmedim, utanmadim, eger milliyetcilik yapmak isterseniz benden önde olamazsiniz uyaririm sizi. Lutfen insana insan gibi yaklasin. Bu ülkeyi kurmak icin kürtlerin hakkini inkar ettigin icin Canakkale'de sehit olan Kürd kanlari umarim bir gün boynuna dolanir o zaman bunu söyledigine pisman olursun. Laflarinizi dikkatli secin burasi milliyetcilik forumu degildir burasi ortak noktamiz olan alevilik forumudur!!!!!!!!!! lutfen görevli kimse gerekli uyariyi yapsin böyle olmaz!. Iki de bir Kürdler üzerinden, bastirilmis duygularini ortaya cikarmayin bunlarda sizin ön yargilarinizdir! Biz burda insana insan oldugu icin deger vermemiz gerekirken yapilan seylere bakin! eger sen hain bir insan ariyorsan o da sensin insanlari ayrimciliga sevketmek en büyük hainliktir bunuda unutma.
diyarbakirda ki kürdlere gelince türklerin icinde kürd dedigin zaman insana daha farkli bakan insanlar yokmudur mantik ayni mantik seni bundan dolayi siddetle kiniyorum o ne demek öyle ? her tür insanin icinde geri insan vardir geri kafali insanlar alevilerin icinde de vardir. hic bir dünya insani kürdlerin hakkini inkar edemez. :3D_NG (7)
Alıntı:
kafir.billah´isimli üyeden Alıntı
ben aleviyim ayni zamanda kürdüm icin rahat etsin diye söylüyorum. sen bana alevi kürdü dost olmak diyorsan sen benim dostum hic degilsin zaten olamazsinda! sen git sünni türklerle ol daha iyi gelir sana ne de olsa! kendi pis emellerini burda gerceklestirmeye kalkisma birakta türklügü kürdlügü sen aleviligini tartis burda senin alevi oldugunada inanmiyorum!
Eger milliyetcilik yapilacaksa ben en alasini yaparim sonrada bana kimse neden milliyetcilik yapiyorsun demesin!!!!!
MasterCoo 18.07.2005, 09:11 Kafir.billah Söylediklerine dikkat etmelisin.
Milliyetçilik yapma
İnsanları ayırma
Söylediğin şeyler bana mantıklı GELMEDİ !
Ve senin bir ÜLKÜCÜ olduğunu çok net bir şekilde anladım .
Ülkücü'sün diye seni insanlıktan ayıracak halim yok senin görüşünede saygım var ama Kalite ve seviye sınırlarını biraz zorluyorsun .
Alevi_Cocuk
chatlakalper 18.07.2005, 09:25 kafir billah senle anlaşıyoruz ya :) söylediklerine katılıyorum.Ekliyorum alevinin aleviden başka dostu yoktur.
işte bende sana burda katılmıyor munzur_hozat
chatlakalper 18.07.2005, 09:31 Bu arada yine çorba ettiniz konuyu
ErdalNET 18.07.2005, 09:43 Arkadaşlar kimse kimsenin fikirlerine katılmak zorunda değil ama fikirleri öğrenerek ona uygun strateji belirlemek önemli olan. Sünniler arasında bizim değer verdiğimiz şeyler kötü gösterilerek ve değerlerimize yalan yanlış eklentiler yapılarak bizleri bütün insanlar içinde bizi kötülemişler ve bizim hakkımızda bir karalama kampanyası başlatılmıştır.
Şunu belirtmek isterimki, biz mum söndü gibi bize haksızca b...ları temizlemek için uğraşacağımıza bize karşı yapılan bu onursuz saygısızlığa karşı bizde onlara aynı şekilde çamur atalım bırakalım onlar bu çamuru temizlesinler. Biz atalım nede olsa izi kalacaktır. Da vincinin şifresi adlı kitapta insanların dini olarak değer verdiği ögeleri şeytan olarak gösteren hristiyanlar bu şekilde hristiyanların diğer dinlere kaymasını engellemiş ve kendi dinlerini onlar arasında yaymışlardır. Bizde aynısını yaparak Hacı Bektaş-ı Velinin yolunu diğer büyüklerimizin yolunu devam ettirelim.
işte bende sana burda katılmıyor munzur_hozat
Ben de katılmıyorum. Ben Aleviliği çok severim. Alevi olmaktan çok mutluyum. Ama Sunniler de bizim dostumuz olabilir. Önemli olan insanların düşüncesi. Irkı, dini, dili, mezhebi değil.
ErdalNET 18.07.2005, 09:50 Hocam sende hiç yapıcı bişey üretmiyorsun tek tezin anti tez. Tezleri çürütmek için uğraşıyorsun. Senin eleştirin yıkıcı. Kendini bi sorgula istersen amacın ne sonra daha yapıcı konuşuruz olmaz mı?
Hocam sende hiç yapıcı bişey üretmiyorsun tek tezin anti tez. Tezleri çürütmek için uğraşıyorsun. Senin eleştirin yıkıcı. Kendini bi sorgula istersen amacın ne sonra daha yapıcı konuşuruz olmaz mı?
Neden yapıcı birşey üretmiyorum? Eleştirilerim ve savunduklarım gayet açık. Kendime özgün, uçuk şeyler de savunmuyorum. Böyle nesnel yoruma dayalı konuşacaksak bence de daha sonra devam etmemiz en uygunu.
munzur_hozat 18.07.2005, 12:00 Hocam sende hiç yapıcı bişey üretmiyorsun tek tezin anti tez. Tezleri çürütmek için uğraşıyorsun. Senin eleştirin yıkıcı. Kendini bi sorgula istersen amacın ne sonra daha yapıcı konuşuruz olmaz mı?
erdalnet sana katılıyorum, ccgunala tezlerini kanıtlamaya çağırıyorum.
bize gelince kanıt bulun diyorsun biz sana kaynak bul dediğimzde bulmak gibi bir zorunluluğum yok diyerek işin içinde çıkıyorsun.Size yakıştıramıyorum.Sizin solculuğunu bumu.
bize saygın yoksa neden muhatap alıyorsun.
Benim koyu bir sosyal demokrat hocam vardı, Aklıma geldi akratayım 80 öncesinde benim hocamın arkadaşları sol grupta yer alırlarmış.O arkadaşlarının bir kısmı şimdi fabrika işletme sahibi, zamanında emekten eşitliktensoldan şundan bundan zartan zurtan demokrasiden bahseden bu aklı sıra solcular şimdi kendi altındaki işçilere haklarını vermiyormuş.Hem az maaş hemde karşılıksız fazla mesai işte böyle solcularda var.Sizi tenzih ederim.
ErdalNET 18.07.2005, 12:09 Benim en önemli fikrim, ve arkasında da her zaman dururum, aleviliği iyi bilen bilim insanları yetiştirip onları dünyanın dörtbir yanına göndererek Ahmet Yesevinin, Hacı Bektaş-ı Velinin yaptığı gibi aleviliği dünyaya yaymaktır. Gerçek alevilik dünyaya yayılırsa dünya daha güzel bir yer olacaktır.
munzur_hozat 18.07.2005, 12:13 Bencede alevilerin olduğu her ülkede cem evi ve alevi okulları açılmalı, sadece aleviler değil alevi sempatizanıda yetiştirmeliyiz.Mesela nurcular sadece nurcu yetiştirmiyor sen alevide olsan seni de kabul ediyorlar.Yeterki nurculardan korkmayan sempati duyan insanlar yetiştirilsin.Hatta universite olan her ilde özel yurtlar kurulmalı,alevi öğrencilere burslar verilmeli.
ErdalNET 18.07.2005, 12:15 Benim bir diğer desteklediğim konu cem evlerimizin beş yıldızlı bir otel gibi lüks olması ve turistler olsun diğer insanlar olsun buraya imrenerek bakmalı ve içeride onları çekecek sergi vs. şeyler olmalıdır.
Benim koyu bir sosyal demokrat hocam vardı, Aklıma geldi akratayım 80 öncesinde benim hocamın arkadaşları sol grupta yer alırlarmış.O arkadaşlarının bir kısmı şimdi fabrika işletme sahibi, zamanında emekten eşitliktensoldan şundan bundan zartan zurtan demokrasiden bahseden bu aklı sıra solcular şimdi kendi altındaki işçilere haklarını vermiyormuş.Hem az maaş hemde karşılıksız fazla mesai işte böyle solcularda var.Sizi tenzih ederim.
Dedikodu yapalım isterseniz. Bizim mahalledeki bakkalın çırağından falan bahsedeyim ben de. Böyle bir yere varamayız.
bize gelince kanıt bulun diyorsun biz sana kaynak bul dediğimzde bulmak gibi bir zorunluluğum yok diyerek işin içinde çıkıyorsun.Size yakıştıramıyorum.Sizin solculuğunu bumu.
bize saygın yoksa neden muhatap alıyorsun.
Efendim. Orta Asya Türkleri Alevidir dediniz. Ben de kanıtlamaya davet ettim. Ama siz Şiilikten bahsediyorsunuz. Bunun saygıyla bir alakası yok.
Benim bir diğer desteklediğim konu cem evlerimizin beş yıldızlı bir otel gibi lüks olması ve turistler olsun diğer insanlar olsun buraya imrenerek bakmalı ve içeride onları çekecek sergi vs. şeyler olmalıdır.
Özelleştirelim olmazsa cem evlerini. CEMSA falan olsun. Bayilikler falan açsınlar. İçeri girmek parayla olsun. Akmerkez'e şube açalım. İyice zenginlere pazarlamaya uğraşalım inançlarımızı. Hayır! Cemevleri halkındır. Ve şuanki hali de çok güzeldir. Cemevlerinin pazarlamaya ihtiyacı yok. Satılık değil.
ErdalNET 18.07.2005, 13:56 Dincilere laf söylemeye hakkın yok, gördüğüm kadarıyla. Çünkü onların fikriyle senin fikrin arasında paralellik var nede olsa. Sana göre alevilik ilk çıktğında neyse gelecekte de öyle olacak. Şu anki dincilerde öyle düşünüyor. Hani şu matbaayı yıllarca ülkemize sokturmayanlar.
Ancak zaman diye bir kavramın olduğunu ve herşeyin ama herşeyin değiştiğini görmek gerek. Gelenekler, görenekler ve hatta kültür bile değişiyor. Alevilik çıktığında internet kültürüde yoktu. Ama sana göre bırakalım biz bunları. Eskiler çok güzel onlarla yaşayalım.
Dincilere laf söylemeye hakkın yok, gördüğüm kadarıyla. Çünkü onların fikriyle senin fikrin arasında paralellik var nede olsa. Sana göre alevilik ilk çıktğında neyse gelecekte de öyle olacak. Şu anki dincilerde öyle düşünüyor. Hani şu matbaayı yıllarca ülkemize sokturmayanlar.
Kesinlikle hayır. Sizin dediğiniz cemevlerini ticarethaneye falan çevirmek Aleviliğe hiçbirşey katmaz. Götürse götürse geriye götürür. Aleviliğin felsefesini, kültürünü geliştirmek daha çok insana yaymaktır Aleviği geliştirecek olan. Yoksa turistlere, zenginlere pazarlamak değil ibadethanelerimizi. Tam aksine sizin dinciler sizinle paralel düşünüyor. Baksanıza Fetullah'a. O da birşeyleri, inançlarını, düşüncesini paraya ve çıkara çevirmenin derdinde. Aleviliği geliştirmek demek para kazanmak demek değil; Aleviliğin felsefe, fikir ve kültürünü geliştirmek demektir.
ErdalNET 18.07.2005, 14:04 Kesinlikle hayır. Sizin dediğiniz cemevlerini ticarethaneye falan çevirmek Aleviliğe hiçbirşey katmaz. Götürse götürse geriye götürür. Aleviliğin felsefesini, kültürünü geliştirmek daha çok insana yaymaktır Aleviği geliştirecek olan. Yoksa turistlere, zenginlere pazarlamak değil ibadethanelerimizi. Tam aksine sizin dinciler sizinle paralel düşünüyor. Baksanıza Fetullah'a. O da birşeyleri, inançlarını, düşüncesini paraya ve çıkara çevirmenin derdinde. Aleviliği geliştirmek demek para kazanmak demek değil; Aleviliğin felsefe, fikir ve kültürünü geliştirmek demektir.
Senin yorumundan çıkanlar benim söylediğimle alakasız. Ben orada ticaret yapalım demiyorum. Cemevlerini cazip kılarak insanları çekmeyi ve kültürümüzü onlara tanıtmayı kastediyorum. Ancak sen kalıplaşmış sözleri herzamanki gibi tekrar edip duruyorsun.
Senin yorumundan çıkanlar benim söylediğimle alakasız. Ben orada ticaret yapalım demiyorum. Cemevlerini cazip kılarak insanları çekmeyi ve kültürümüzü onlara tanıtmayı kastediyorum. Ancak sen kalıplaşmış sözleri herzamanki gibi tekrar edip duruyorsun.
Cemevlerini 5 yıldızlı otele çevirmeyi ve bir cazibe merkezi haline getirmeyi önerdiniz. Dolayısıyla bunun bir maliyeti olacaktır. Bir inanç ve kültür merkezinden daha çok cazibe merkezi haline gelmesi de bir kar/zarar ilişkisini ortaya çıkaracaktır. Para olmadan nasıl 5 yıldızlı otel haline getiriyorsunuz Cemevlerini. Denge para üzerine kuruluyorsa ticarethane oluyor demektir.
ErdalNET 18.07.2005, 14:11 Bu bir saplantımı senin için. Kendini para düşmanımı sayıyorsun. Birlik olmak diye birşey duydun mu? Ben dünyada yaşıyorum uzayda değil. Ve para denen birşey var doğru ve yanlış kullanımı beni ilgilendirmez ama herkes para kullanıyor ve siz hala ticaretten bahsediyorsunuz. Keşke cemevlerinde ticarette yapılsa. Peygamberimiz dememişmidir rızkınızın büyük bir yüzdesi ticarettendir diye. Sen ateistsen onu bilemem tabi.
Bu bir saplantımı senin için. Kendini para düşmanımı sayıyorsun. Birlik olmak diye birşey duydun mu? Ben dünyada yaşıyorum uzayda değil. Ve para denen birşey var doğru ve yanlış kullanımı beni ilgilendirmez ama herkes para kullanıyor ve siz hala ticaretten bahsediyorsunuz. Keşke cemevlerinde ticarette yapılsa. Peygamberimiz dememişmidir rızkınızın büyük bir yüzdesi ticarettendir diye. Sen ateistsen onu bilemem tabi.
Para bir araçtır beyefendi. Hayatını devam ettirebilmek, meta değişimlerinde kullanabilmek ve asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılan bir araçtır. Para bir amaç değildir. Ben para kazanmak için yaşamıyorum. Yaşamak için para kazanıyorum. Dolayısıyla benim Aleviliğe bakışım da para kazanmak üzerinden olamaz. Aleviliği yaşatmak için asgari para yeterlidir Aleviler için. Gerisi kültür, sanat ve düşünce ile beslenir. Para ile değil.
chatlakalper 18.07.2005, 14:47 Konuyu kapatın...
DiyaR_02 18.07.2005, 16:50 Bakiniz arkadaslar konuyu acan sahis alevi büyüklerine saygisizlik etmistir bazi forumlarda ayni zamanda Allah inanci olmadigida görünmekte yada ben öyle görüyorum. ortaligi karistirmaktan baska bir halt yemiyorsun. yobazligin, geri kafaliligin dini, irki hicbir zaman olmaz! tartismada ben görmeyeli baya dagilmis lackalasmis nerdeyse...arkadasim önce sen kendi icindeki hesaplasmayi yap sonra gel buraya bu konuyu acmak ve insanlari yargilama seviyesine ulas
TheGodfather 18.07.2005, 17:00 Türküm.Aleviyim,ve müslümanım her zaman dile getirdim bunu.
Milliyetçiliğe karşıyım.yobazlığa gericiliğe karşıyım.Türk olduğumun bilincindeyim ama kafir billah gibi kafa tasçılık bizim kitabımızda yoktur.
Hainliğe gelince hain,kendi halkını katliama maruz bırkandır,pkk'dır,gaffar okkan katilleridir,faşistlerdir
ErdalNET 18.07.2005, 17:33 Bakiniz arkadaslar konuyu acan sahis alevi büyüklerine saygisizlik etmistir bazi forumlarda ayni zamanda Allah inanci olmadigida görünmekte yada ben öyle görüyorum. ortaligi karistirmaktan baska bir halt yemiyorsun. yobazligin, geri kafaliligin dini, irki hicbir zaman olmaz! tartismada ben görmeyeli baya dagilmis lackalasmis nerdeyse...arkadasim önce sen kendi icindeki hesaplasmayi yap sonra gel buraya bu konuyu acmak ve insanlari yargilama seviyesine ulas
Konuyu ben açtım. Nerede kime saygısızlık etmişim iftira atarken atacağın iftirayı destekli at yavada kalmasın. Yoksa bütün yazdıkların zan altına girer. Sen kimsin ki bana iftira atıyorsun. Aleviliğin şimdiki halini ve gelecekteki halini en iyi şekilde savunmaya çalışıyorum ancak bazılarının hoşuna gitmeyen doğru sözlerde olabilir bunlar. Alevi olmayıpta aleviliği öğrenmek insanlara sonsuz saygılıyımdır, ancak alevi olmayıpta aleviliği kullanmak isteyenlerin hep karşısında olacağım. Aleviyim deyipte sinsi planlar içinde olan provakatörlerin hep karşısında olacağım.
Hainliğe gelince hain,kendi halkını katliama maruz bırkandır,pkk'dır,gaffar okkan katilleridir,faşistlerdir
Doğru söyledin. Her türlü ırkçılığa ve faşizme hayır.
DiyaR_02 18.07.2005, 18:36 sen diyarbakirda veya baska bir yerde de alevi olabilirsin bunun hic önemi yok ama sen sirf bir takim cevreleri insanlari karalamak adina diyarbakirda alevi olmak diyorsun aleviler her tarafta bir tek sorun diyarbakirdami?
munzur_hozat 18.07.2005, 18:46 can diyar02 hemşerin değilmi erdalnet biraz daha nazik olalım
ErdalNET 18.07.2005, 19:46 sen diyarbakirda veya baska bir yerde de alevi olabilirsin bunun hic önemi yok ama sen sirf bir takim cevreleri insanlari karalamak adina diyarbakirda alevi olmak diyorsun aleviler her tarafta bir tek sorun diyarbakirdami?
Diyarbakırlımısın? Sen alevimisin nesin necisin, bunu benimle paylaşırsan öğrenirim ve ona göre sana daha doğru cevaplar verebilirim. İlk önce bunu paylaş benimle.
munzur_hozat 18.07.2005, 19:53 off nikini görmüyormusun birde tanışma bölümünde kendini tanıtmıştı sanırım oraya bir bak herkes senin gibi culp tartışmaya atlamıyor adapı war yaw önce foruma giren kendini tanıtır, selam vermeden bir yere girildiği nereden görülmüş.
ErdalNET 18.07.2005, 20:01 off nikini görmüyormusun birde tanışma bölümünde kendini tanıtmıştı sanırım oraya bir bak herkes senin gibi culp tartışmaya atlamıyor adapı war yaw önce foruma giren kendini tanıtır, selam vermeden bir yere girildiği nereden görülmüş.
O bölümde tanıtmamışki kendini sadece üye oldum falan demiş
munzur_hozat 18.07.2005, 20:08 hım evet ama nikine bir bak.Sonra tartışmalarda diyarbakırdan söz edilmekte.Hemşerisiniz işte üzmeyin birbirinizi keşke forum benim hemşerimle dolu olsa erzincan halayı çekerdik.
ErdalNET 18.07.2005, 20:09 Bizim köylerimiz dışında alevi yok ki!
munzur_hozat 18.07.2005, 20:20 diyarbakırda mı ama bu nasıl olur.Belkim göçmendir başka yerden.Neyse kendi gelsin açıklığa kavuşur.
kafir.billah 18.07.2005, 21:50 hım evet ama nikine bir bak.Sonra tartışmalarda diyarbakırdan söz edilmekte.Hemşerisiniz işte üzmeyin birbirinizi keşke forum benim hemşerimle dolu olsa erzincan halayı çekerdik.
Seninle Trabzon halayı çekelim istersen walla billa ben erzin halayını bilmiyorum.Trabzonun horununu biliyom o kadar :)))
heh heh hehehehehehe
Not:Ben Trabzonlu değilim.Tunceliliyim İstanbulda yaşıyorum.
Ben Diyarbakırda doğdum ve köyünde yaşadım. Merkezde ise 2 yıl yaşadım. Alevi olarak ve Türkmen olarak orada yaşamak zor. Alevi olduğunuz için zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Alevi olduğunuzu söylediğiniz zaman bir bakkal işletemiyorsunuz çünkü kimse sizlerden alışveriş yapmıyor. Adam aydınım diyor ama alevi olduğunuzu bilince size mesafe koyuyor, konuşmuyor. Zamanında atılan iftiraların doğruluğunu savunuyor.
İçimizden bazıları çıkacak ve diyecektirki "böyle birşey yok". ama bunlar doğru ve yaşanmış. Demokrat insanlar sol bir partiye oy verirler sol parti olmayınca sağ partiye oy vermezler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz sanırım. Sünni kürtler alevileri hiç sevmez, benim tanıdıklarım sevmezdi sizin tanıdıklarınız varsa seven o kadarını görmedim.
Bilgilerinize sunulur
Koyu Cumle Aleviler İcinde GEcerli...Bir Sunni Bakkal Yerine Alevi Bakkalı Tercih Ederiz ( Yanlıstır ) ...Bu Yuzden Sadece Karsı Tarafı Suclamak Yanlıstır...Kendi Hatalarımızıda Gormemezlikten Gelemeyiz...
munzur_hozat 18.07.2005, 22:09 Koyu Cumle Aleviler İcinde GEcerli...Bir Sunni Bakkal Yerine Alevi Bakkalı Tercih Ederiz ( Yanlıstır ) ...Bu Yuzden Sadece Karsı Tarafı Suclamak Yanlıstır...Kendi Hatalarımızıda Gormemezlikten Gelemeyiz...
huri melekmisin sen.
kafir.billah 18.07.2005, 22:13 Koyu Cumle Aleviler İcinde GEcerli...Bir Sunni Bakkal Yerine Alevi Bakkalı Tercih Ederiz ( Yanlıstır ) ...Bu Yuzden Sadece Karsı Tarafı Suclamak Yanlıstır...Kendi Hatalarımızıda Gormemezlikten Gelemeyiz...
Evet herşeyi karşı tarafta aramamak lazım.Yalnız sunnilerin bu konuda daha kati olduğuda bir kesin.Şimdi ben ateistim diye ne sunniden nede aleviden alışveriş yapmayayım mı?
İnanç başka,Ticaret başka değil mi?
Ticaret te din diye bir şey olmaz.paranın dini yoktur.Dininizde aynı olduğu halde mezhep yüzünden alışveriş yapmamak çok yanlış. Ama son zamanlarda budurumun azalması beni ayrıca sevindiriyor.
Evet herşeyi karşı tarafta aramamak lazım.Yalnız sunnilerin bu konuda daha kati olduğuda bir kesin.Şimdi ben ateistim diye ne sunniden nede aleviden alışveriş yapmayayım mı?
İnanç başka,Ticaret başka değil mi?
Ticaret te din diye bir şey olmaz.paranın dini yoktur.Dininizde aynı olduğu halde mezhep yüzünden alışveriş yapmamak çok yanlış. Ama son zamanlarda budurumun azalması beni ayrıca sevindiriyor.
Aynen...:)...Zaten Bence Mezheplerde Gereksizdir...( Ben Kacıyorum Dolmus Kacacak Bu Foruma Takılmaya Devam Ama )
ErdalNET 18.07.2005, 22:32 ben izmirde ortaokulda okurken din dersimizde bir kız şunu dedi "öğretmenim annem diyorki: aleviler cehennemden çıktıktan sonra insan olmuşlar" şimdi burada ne yapmalı. Bunu diyen insanları baştacımı yapacağız. Ben bazen aşırıya kaçıyorum ama kaçılmayacak gibi değil ki. hümanistiz insanları seviyoruz ama eğitelim bu zihniyettekileri(dikkat ederseniz insan demiyorum). Onlar size iftira ettiğinde sizde onlara deyiniz ki:"bizim içimizden sizin gibi sapık tarikatlar çıkıp kadınlara göz dikmedi. Bizim büyüklerimiz sizin hocalarınız gibi sapık değil. Sizin hocalarınız cinsel organını kadınlarınıza öptürüyor. Televizyonlarada çıktı bu. Hangi alevi böyle bir sapıklık içinde görüntülendi tabiki hiçbiri".
Her ağızdan bir laf çıkarsa bu adamlar böyle devam eder birlik halinde ortak kararlar alalım, yapıcı kararlar.
chatlakalper 18.07.2005, 22:34 yaw arkadaşlar farklı konu oldu ya. başka bir konu başlığı açın
ben izmirde ortaokulda okurken din dersimizde bir kız şunu dedi "öğretmenim annem diyorki: aleviler cehennemden çıktıktan sonra insan olmuşlar" şimdi burada ne yapmalı. Bunu diyen insanları baştacımı yapacağız. Ben bazen aşırıya kaçıyorum ama kaçılmayacak gibi değil ki. hümanistiz insanları seviyoruz ama eğitelim bu zihniyettekileri(dikkat ederseniz insan demiyorum). Onlar size iftira ettiğinde sizde onlara deyiniz ki:"bizim içimizden sizin gibi sapık tarikatlar çıkıp kadınlara göz dikmedi. Bizim büyüklerimiz sizin hocalarınız gibi sapık değil. Sizin hocalarınız cinsel organını kadınlarınıza öptürüyor. Televizyonlarada çıktı bu. Hangi alevi böyle bir sapıklık içinde görüntülendi tabiki hiçbiri".
Her ağızdan bir laf çıkarsa bu adamlar böyle devam eder birlik halinde ortak kararlar alalım, yapıcı kararlar.
Kac Yasında Oldugunu Sorabilirmiyim ( Yanlıs Anlama ) ..Bu Arada izmirin Neresindensin ?
ErdalNET 18.07.2005, 22:36 27 yaşındayım narlıdere de okudum. ok
DiyaR_02 18.07.2005, 22:38 munzur benim diyar nickini secmemin sebebi sevdigim bir sanatcinin isminden dolayidir ayni zamanda diyarbakiri sevmemden dolayi bir cok sitede bu nicki kullanirim her neyse ben adiyamanliyim memleketler forumunda belirtmisdim. ben ADIYAMANLIYIM
Özenturk 22.07.2005, 18:45 ya neden bukadar kürtleri savunuyorsunuz,çünkü onlar bizi hiç savunmadılar ve bizden nefret ettiler.
Sıpa_Mansur 22.07.2005, 18:45 öncelikle diyarbakırda değil her yerde alevi olmak zor kürt alevileri sevmezmiş dogru ama aynı zamanda şunu eklemek lazım süni türklerde alevileri sevmez suni inancı hz ali ehlibeyt sevenler var ama sayıları az genelde alevileri sevmeyen sünniler muaviyeye hz kelimesini layık görüyorlar ne ilginç
öncelikle diyarbakırda değil her yerde alevi olmak zor kürt alevileri sevmezmiş dogru ama aynı zamanda şunu eklemek lazım süni türklerde alevileri sevmez suni inancı hz ali ehlibeyt sevenler var ama sayıları az genelde alevileri sevmeyen sünniler muaviyeye hz kelimesini layık görüyorlar
+1 Çok doğru söyledin.
KONU DIŞI: Avatar da çok tatlıymış ha :) Linuxcu musun hocam?
chatlakalper 22.07.2005, 19:11 öncelikle diyarbakırda değil her yerde alevi olmak zor kürt alevileri sevmezmiş dogru ama aynı zamanda şunu eklemek lazım süni türklerde alevileri sevmez suni inancı hz ali ehlibeyt sevenler var ama sayıları az genelde alevileri sevmeyen sünniler muaviyeye hz kelimesini layık görüyorlar ne ilginç
Lütfen mesajlarında ''bana göre,bence'' gibi ifadeler kullan genelleme yapmak yanlış.
Bu yazacaklarim bu konuyla pek ilgisi yok ama bende bir rahatsizligimi dilegetirmek istiyorum Kürt denildiginde herkesin bir önyargisivar her kürt PKKli degil buna dikkat edelim ve duygularimizin mantigimizin önune geçmesine izinvermiyelimm lütfennnn
Sıpa_Mansur 22.07.2005, 20:09 Bu yazacaklarim bu konuyla pek ilgisi yok ama bende bir rahatsizligimi dilegetirmek istiyorum Kürt denildiginde herkesin bir yönyargisivar her kürt PKKli degil buna dikkat edelim ve duygularimizin mantigimizin önune geçmesine izinvermiyelimm lütfennnn
sana katılıyorum
deniz haytoglu 22.07.2005, 20:30 ya sen sana diyorum kafir billah.nasıl bir ırkçısın ki sen chenin resmini kullanabiliyorsun.yazık sana o resmi bence hemen kaldır.ya da kürt ve arap düşmanlığını bu kadar belli etme.
TheGodfather 22.07.2005, 22:20 Kürt sunnilerin bizi hiç sevmediği alenen ortada.yalnız bu konuda yinede ön yargılı olmayalım.Kişiye göre yorum yapmamak gerekiyor.
munzur_hozat 22.07.2005, 23:12 alevi kürt olurmu ya kürt alevi dersen alevileri yerin dibine sokmuş olursun.Bağnaz yobaz kaba saba usa kuklası insanları alevilerle ilişkilendirenlere yazıklar olsun.
TheGodfather 22.07.2005, 23:27 alevi kürt olurmu ya kürt alevi dersen alevileri yerin dibine sokmuş olursun.Bağnaz yobaz kaba saba usa kuklası insanları alevilerle ilişkilendirenlere yazıklar olsun.
Tamam haklılık payın olabilir ama sanırım iletilerin çok değişmeye başladı hayroola Hozat.Ne oldu sana böyle bir anda kürt düşmanı kesildin.
Alevimen 22.07.2005, 23:30 konu saptı sapacak sapıyor.
bu nedenle kapatıyorum.
|