Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi halk, kötü halk vardır.

iyidost69
13.04.2006, 18:06
Bedavalar bedava...

"İYİ yönetim, kötü yönetim" yoktur.

"İyi halk, kötü halk" vardır.

Halkın kalitesi kartopu gibi yuvarlanıp yuvarlanıp büyür, yönetimlere, iktidarlara, devletlere, rejimlere dönüşür.

İyi halklar iyi yönetimlere, kötü halklar kötü yönetimlere mutlak ve mutlak kavuşurlar.

Bunun tersi olmaz.

Olamaz...

Başınızı çevirip bir bakın dünyaya; "iyi devlet" olabilmiş eğitimsiz, kalitesiz, sünepe bir tek "halk" var mı yeryüzünde.

Ya da tersi; eğitimli, tepkili, kültürlü, kaliteli bir halk var mı, sürüm sürüm sürünen?..

Yok, yok...

*

Dün hükümet "18 yaşına kadar sağlık hizmeti bedava" açıklamasını yapınca bunları düşündüm.

Burada kilit "Bedava..." sözcüğüdür.

Bu "bedava" karşısında halkımızın mutlandığını ben bilirim.

İşte bir avanta daha...

Bedava...

Evlere "bedava" makarna, bulgur, nohut poşetleri dağıta dağıta gelen, Türkiye’nin canına okuyan bir iktidarın, orada kalma sırrı elbette bu "Bedava" sözcüğünde saklıdır.

Çalışan babalara insan gibi yaşayacakları, çocuklarını sağlıklı yetiştirebileceği ücreti vermeyip... Çiftçi babanın üç tavuğunu çok görüp, ürününü dalında çürütüp... Altı ayda 300 bin baba esnafın kepengini indirip... Hakiminden savcısına, öğretmeninden polisine kadar, mesleği ne olursa olsun babaları süründürüp, peşinden "18 yaşından küçük çocuklarınıza bedava sağlık hizmeti" müjdesi vermek...

Asıl önemlisi; toplumu ortaçağa kaydırıp çocukların geleceklerini kararttıktan sonra onlara "bedava" hastane-doktor sunmak...

Halkımızı elbette mutlu etmiştir.

*

Nitekim dün "bedava" haberleri medyanın ilk sırasındaydı.

Muhtemelen bunlara oy verenler "Bu iktidarın iyi işler yaptığını" bir kez daha düşündüler.

Bedava mı bedava...

"İyi yönetim, kötü yönetim" yoktur, "İyi halk, kötü halk" vardır.

Daha ne istersiniz?

Bu bedavalar bedava...
Bekir Çoşkun dan...