Orijinalini görmek için tıklayınız : Sezerin Laiklik Yorumsu
manifesto 13.04.2006, 18:08 Laikliğin sözde Yılmaz savunucusu olan Sn.Sezer bakınız Laiklik adı altında neler demiş.
Dinin, toplumsal yaşamı etkilemesine izin verilmeyeceğini savunan Cumhurbakanı Sezer’e göre, bireyin inanç ve ibadetlerine de kamu düzeni , güveni ve çıkarları gerekçesiyle sınırlama konulabilir. Sezer, ibadet ve inanca sınırlama getirilebileceğine ilişkin laiklik anlayışını bir dönem başkanlık yaptığı Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını gösterdi
Dün Harp Akademileri Konferansı’nda yaptığı konuşma ile farklı konulara değinen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “laiklik” konusunda da keskin mesajlar verdi. Laikliğin “din ve vicdan hürriyeti”ne indirgenerek “anlamsız” kılınmaya çalışıldığını öne süren Sezer, dinin insan yaşamındaki yeri olarak da “ bireylerin manevi yaş***** ilişkin olan inanç bölümündeki kutsal yer” olarak gösterdi. Sezer, bireylerin ibadetlerinin de kısıtlanabileceğinini şu sözlerle aktardı:” Dinin, bireyin manevi yaşamını aşarak, toplumsal yaşamını etkilemesine izin verilemez; bireyin inanç ve ibadet yaş*****, kamu düzenini, güvenini ve çıkarlarını korumak amacıyla sınırlamalar konulabilir..
Nedense bütür mesajların verilmesi için en uygun yer askeri kurumlar olarak seçilir, askerin silah ve tankına güvenen bu yorum milletin bulunduğu platformlarda nedense bukadar gürce seslendirilmiyor.
Evet bizler de laiklik konusunda En az Sn.Sezer kadar hassasız ve bir okadar din ve vicdan hürriyeti konusunda hassasız
Hemen bi Engin Ardıç yazısı yapıştırayım
Cumhuriyet gerçekten tehlikede mi? (http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=35212,,2)
....................................
Tersten okuyacaksınız, sağdan sola... Yok canım, henüz kafayı yemiş değilim, ilgi çekmek amacıyla zırtapozluk da etmiyorum. Cumhuriyet Gazetesi geçen gün kara zemin üzerine yeşil yazıyla ters yönde 'Cumhuriyet tehlikede, farkında mısın?' yazmış da, ben de ona nazire yaptım.
Acaba bununla, Hasan Cemal ve arkadaşlarını tasfiye ettikten sonra gazetenin 150 binden 60 bine düşen ve öldür Allah bir daha yerinden kalkmayan satış rakamını mı kastediyorlar? Yani batıyorlar da ağlıyorlar mı?
Yok yahu, yeşil renkle ve sağdan sola yazıyla 'İslamcı takımına' gönderme yapıyorlar... Sorunun muhatabı kim peki? CHP militanları, eski solcu köy öğretmenleri, birkaç çemiş yarı-aydın, ulusalcı yazılmış bir miktar yeteneksiz ve üçüncü sınıf herif, yakın tarihimiz boyunca faşizmin sopasını yiyip yiyip gene faşizm özleyen dıngıllar... Ama asıl 'zinde kuvvetler' galiba.
Peki ne yapacaklar 'farkına varanlar', el mi koyacaklar? Yoksa oylarını CHP'ye yağdırıp Deniz Baykal'ı başbakan mı yapacaklar? Bilmem, onu İlhan ağabeyinize sorunuz.
Benim aklıma takılan şu: Gerçekten tehlikede mi cumhuriyet?
Bildiğimiz kadarıyla, birkaç dengesiz 'egzantrik' dışında, dinciler arasında padişahçı yok. Hepsi cumhuriyetçi... Peygamberin 'işlerinizi meşveretle hallediniz' şeklindeki Hadis-i Şerif'ini şiar edinmişler... Suudi Arabistan tarzı bir 'kral' getirmeye çalışana da sapık derler.
Haaa, o zaman tehlikede olan cumhuriyet değil ('cumhuriyetle demokrasi aynı şeydir' yazan zavallılar vardı eskiden), Atatürk devrimleri.
Peki, Atatürk devrimleri tehlikede mi gerçekten?
Onu bilmem ama, 'farkına varması gerekenler' bazı kart tilkilerin oyununa gelirse, demokrasi tabii tehlikeye düşer.
Dinciler gerçekten silebilirler, yokedebilirler mi Atatürk devrimlerini?
Şapkayı yasakladılar diyelim, günümüzde şapkanın hiç 'modası' yok, ben de giymiyorum. Aslında giymemekle Atatürk devrimini çiğniyorum ama gel de bunu birtakım eşcinsel modacılara anlat!
'Türbanı' serbest mi bırakacaklar? Türban zaten serbest, yalnızca okulda giyilemiyor. Tıp Fakültesi'nde kadavra dersine girmeyen, 'ben erkek bedenine dokunmam, ben yalnızca kadın ve çocuk doktoru olacağım' diyen sersem kızı da dincilikten değil, devamsızlıktan çaktırırsın, defolur gider kendine hayırlı kısmet bulur, oturur.
'Müesseselere' mi dokunacaklar? Onların çoğu 1961 ve 1980 anayasalarıyla geldi, Atatürk'le ilgisi yok. Kaldı ki her rejimde bir danıştay, bir yargıtay, bir sayıştay, bir yüksek mahkeme, adı ne olursa olsun, bulunur. Tanzimat'tan beri Osmanlı'da yok muydu? İran'da yok mu?
Kadının oy hakkını elinden mi alacaklar? İran'da var... Kadını çalışma hayatından mı kovacaklar? İran'da kovmadılar.
Yazıyı mı değiştirecekler? Bizzat dinciler 'onun çok zor iş' olduğunu belirtmişlerdi Attila İlhan'a, bu yazının başlığını okumakta ne kadar zorlandığınızı hatırlayın şimdi yazının bu noktasında, bunun mümkün olamayacağını görürsünüz.
Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde 'kimsenin yaşama biçimine karışacak değiliz' dedi ve elhak karışmadı.
Bugüne kadar da, ceza kanunu dışında önemli bir hata yapmadı. Kaldı ki, ceza kanunundaki ağır maddeler halkı değil bir avuç aydını ilgilendiriyor.
Tehlikede olan cumhuriyet mi, bürokratik oligarşi mi acaba? Bunun kavgası mı ediliyor?
Haa, bak, dinciler 'İslamcı bir burjuvazi yaratmaya çalışıyorlar' desen, anlarım. 'İleri sürdükleri gibi asıl solcu onlar falan değiller, niyetleri bu kez İslamcı bir oligarşi oluşturmak' de, anlarım.
Eee, bu durumda darbe mi olsun?
Atatürk devrimleri kurtulur mu bilmem ama, İlhan ağabeyiniz gene Erenköy taraflarında bir köşkte 'işkence altındayım' şeklinde gizli mesajlar içeren 'akrostişler' yazmaya mı koyulur acaba?
'Bu ona iyi bir ders olurdu' diyecektim, demeyeceğim, ders olmayacağını bilirim. Çünkü tavuk götü tövbe tutmaz, can çıkmadan da huy çıkmaz.
............................................
yazıyı buraya ekledim. daha kolay ulaşılsın diye. ali ekber
manifesto 13.04.2006, 18:26 Cumhuriyet gazetesinin o reklamı iğrenç ötesi bir reklam.
Yeşil yazılar ile tersten yazdırarak "Tehlikenin Farkınmdamısınız" demek nasipsizlik. Bu milleti enayi zannediyorlar öyle 50 60 binlerde kalırlar işte Bulvar gazetesi bile onlardan çok satıyor.
İsmet paşa paralarımızdaki ATATÜRK resimlerini kaldırıp kendi resimlerini yapıştırdığında Atatürkün resimlerini indirip resmi dairelere kendi resmini yapıştırdığında Cumhuriyet tehlikede değildi tabiiiiii
tolga_62 13.04.2006, 19:05 Bu milleti enayi zannediyorlar öyle 50 60 binlerde kalırlar işte Bulvar gazetesi bile onlardan çok satıyor.
300 bin belirsiz okuyucu yerine bizler gibi 50-60 bin sürekli ve kaliteli okuyucu olması yeterli,gazeteyi bedava dağıtmak cumhuriyetin tarzı değildir,ayrıca bir gazetenin kalitesini tirajı belirlemez,en çok satılan gazete posta bence en gereksiz gazete...
manifesto 13.04.2006, 19:20 300 bin belirsiz okuyucu yerine bizler gibi 50-60 bin sürekli ve kaliteli okuyucu olması yeterli,gazeteyi bedava dağıtmak cumhuriyetin tarzı değildir,ayrıca bir gazetenin kalitesini tirajı belirlemez,en çok satılan gazete posta bence en gereksiz gazete...
Posta magazin gazetesi insanımız magazini sever hele arka kapak güzeline bayılır.Ama gazete trajlarında 300 bin demişsin bu 3 sene önceydi 550 bin desek şuna Bazıları yukarı doğru tırmanır nereye kadar yükseleceği kestirilmez bazıları ise baş aşağı iner ineceği yeri kestirebilirsin.
İnsanları korkutarak reklam yapmak onların siyaseti zaten alın haa yoksa ülke ve devlet tehlikede bunlar alicengiz oyunları......
tolga_62 13.04.2006, 19:22 ya isterse 1 milyon olsun ben en yüksek tirajlı gazete olduğunu belirtmek istedim,bunları takip etmiyorum,evet ülke çok büyük tehlikede,oyunlara dur demek lazım:)
:)
Laikliğin sözde Yılmaz savunucusu olan Sn.Sezer bakınız Laiklik adı altında neler demiş.
Dinin, toplumsal yaşamı etkilemesine izin verilmeyeceğini savunan Cumhurbakanı Sezer’e göre, bireyin inanç ve ibadetlerine de kamu düzeni , güveni ve çıkarları gerekçesiyle sınırlama konulabilir. Sezer, ibadet ve inanca sınırlama getirilebileceğine ilişkin laiklik anlayışını bir dönem başkanlık yaptığı Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını gösterdi
Dün Harp Akademileri Konferansı’nda yaptığı konuşma ile farklı konulara değinen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “laiklik” konusunda da keskin mesajlar verdi. Laikliğin “din ve vicdan hürriyeti”ne indirgenerek “anlamsız” kılınmaya çalışıldığını öne süren Sezer, dinin insan yaşamındaki yeri olarak da “ bireylerin manevi yaş***** ilişkin olan inanç bölümündeki kutsal yer” olarak gösterdi. Sezer, bireylerin ibadetlerinin de kısıtlanabileceğinini şu sözlerle aktardı:” Dinin, bireyin manevi yaşamını aşarak, toplumsal yaşamını etkilemesine izin verilemez; bireyin inanç ve ibadet yaş*****, kamu düzenini, güvenini ve çıkarlarını korumak amacıyla sınırlamalar konulabilir..
Sevgili kardeşim bu söylemlerini dinlemedim ama sizin yazdıklarınıza istinaden yorum yapıyorum. Ben bu yazıda Cumhurbaşkanımızın Laik'liğin temel kavramını sarsacak herhangi bir ters düşünce göremedim.
Gayet güzel bir açıklama. Dini görev ve ibadetlerini yaşamak isteyen insanlara yapamazsınız mı dedi? Laik'liğin temel kavramlarının yerine getirilmemesi.anlamından çıkartılarak değişik yönlere çekilmesi hususunda düşüncesini belirtmiş. Neden rahatsız etti sizi??
Gerçi T.C Cumhuriyetinde yaşadığınızı unuttunuz herhalde ??
Zaten rahatsız olduğunuz konuda Laik lik. Atatürk ilkelerini pek sevmezsiniz sanırım.Bu tür söylemlerden polemik yaratarak Laik lik konusunda rahatsızlığınızın gündemde kalmasını istiyorsunuz?? :garibbak:
Artı unutmayınki sizler kadar bizdede Allah sevgisi ve inançlıyız.Her koyun kendi bacağından asılır.Siz rahatsız olmayın sevgiyle kalın...Saygılar
asd.1950 13.04.2006, 21:16 Laikliğin sözde Yılmaz savunucusu olan Sn.Sezer bakınız Laiklik adı altında neler demiş.
Nedense bütür mesajların verilmesi için en uygun yer askeri kurumlar olarak seçilir, askerin silah ve tankına güvenen bu yorum milletin bulunduğu platformlarda nedense bukadar gürce seslendirilmiyor.
Evet bizler de laiklik konusunda En az Sn.Sezer kadar hassasız ve bir okadar din ve vicdan hürriyeti konusunda hassasız
YAZILAN MESAJLAR NEDEN SİLİNİYOR. ePEY EMEK VEREREK YAZDIĞIM YAZI GÖNDEREMEDEN SİLİNDİ. nEDEN
Serkan_Devrim 13.04.2006, 21:21 YAZILAN MESAJLAR NEDEN SİLİNİYOR. ePEY EMEK VEREREK YAZDIĞIM YAZI GÖNDEREMEDEN SİLİNDİ. nEDENbüyük harflerle yazmayın. forum kurallarına aykırıdır. kimse mesajınızı silmemiş. siz gönderememişsiniz.
canikocan 13.04.2006, 21:40 eğer bazı şeyler siyasi simge haline gelmişse onu kısıtlayabilir devlet
EŞİTLİK PARTİSİ 13.04.2006, 21:44 Değerli arkadaşlar...
Öyle senaryolar ki insanın nutku duruyor...
Türban ve laiklik...oda olmadı,değiştir değiştir yaz...
Yani adamlar bu sersefil milletin sırtından aldığı vergilerle yan gelip yatıyor...biz onların belirlediği gündemi konuşuyoruz...
Hemen belirtelim ki bunların hepsi beraber,ne AKP ayrı,ne CHP nede CUMHURBAŞKANI,nede GENEL KURMAY BAŞKANI...
Vergiler dedik,bu konu uzmanlık alanım olduğu için,o anlı şanlı şirketlerimiz VERGİ falan ödemez...vergi levhalarında MATRAH yazarda,nakten bir ödeme yokturdur...
Kim öder peki,SİGARA içen,Petrol kullanan ve ''GİZLİ'' vergiye bağlı emtia üzerinden vergi alınır...hatta bunlar bu vergileri toplarlar,''MAHSUPLARLA'' iç ettiklerini düşerler ve eh...şu kadar ödeyeyim derler...dolaylı ve dolaysız hikayesi...
Peki bunlar ne yapıyor,bir elleri yağda,bir elleri balda...canları sıkıldıkça,RTE emrindeki BÜROKRATLARDAN şikayet eder,CHP türbanla ilgili ''CUMHURİYET '' elden gidiyor der,CUMHURBAŞKANI uydurduğu ''KAMUSAL'' alan saçmalığıyla ve kağıttan okuduğu LAİKLİKTEN dem vurur...
Be adamlar,MİLLET AÇ,AÇ...afedersiniz biraz kaba olacak ama HALK kafayı yemek üzere...bana ne senin,türbanından,laikliğinden...
Ha...bir yerlere ''MESAJ'' vereceklerya...
Bu CUMHURBAŞKANINI kim önermişti,ECEVİT,Kemal DEVRİŞ'i kim önermişti,ECEVİT...
RTE ne diyor,ben GÖMLEĞİ çıkardım DİYOR...
Hakikaetten CHP niye MİTİNG yapmıyor...
Siz yakında göreceksiniz nasıl MİTİNG yapılırmış...
CUMHURİYETEDE,TÜRBANADA,LAİKLİĞEDE siz merak etmeyin hiç bir şey olmaz...o işlerin MAYASINI bozmaya bunların gücüde yetmez...
SAYGILARIMLA.
Bektaş ÇELEBİ
eğer bazı şeyler siyasi simge haline gelmişse onu kısıtlayabilir devlet
siyasi simge
özellikse İSLAMİKSE
yazmım bu konuya diyorum dayanamıyorum
eğer herkes dilediği hukukla yargılanırsa Laiklik olur Rahmanilik yemiyor tabi.....
Laiklik böle kaldığı müddetçe kısıtlanan her daim olacaktır.
canikocan 13.04.2006, 21:47 evet eğer dini din olarak tutmak isteyen varsa zaten din siyasete karışmaz. herkesin amacı farklı
manifesto 13.04.2006, 21:55 Sezer, ibadet ve inanca sınırlama getirilebileceğine ilişkin
Hiçbir inanca sınırlama getirilemez hele Laiklik buna alet edilemez.
Laiklik türbanlı insanların çalışmasına engel olmak değildir.
Hele dışarda Türbanlı dolaşan öğretmenleri dahi tu kaka göstermek değildir.
Ben daya önce bir yazıda belirtmiştim alevi vatandaşlarımız için ne kutsal mesela Hacı Bektaş Veli mi? Onun resminin yere çizilerek alevi vatandaşımıza onun üstüne bas ondan sonra kamusal alana gir demek ne kadar ilkel yobaz ve çağdışı ise Türbanlıya Laiklik adına yapılan da çağdışıdır.Sezeri bu yüzden milley affetmeyecekdir.Eşlerinin dahi baş örtülü olmasından dolayı çankayaya çağrılmayan insanlara yaptığını hangi fikirle savunacak. Yarın elbet oda emekli olacak bu milletin yüzüne nasıl bakacak.?
eğer bazı şeyler siyasi simge haline gelmişse onu kısıtlayabilir devlet
canikocan hangi siyasetin simgesi bu??? Litfen artık bu resmi propagandaya kanmayalım.
Oy kullanma yaşında dahi olmayan evlatlarımıza bu zulüm niye?
canikocan 13.04.2006, 22:00 ya çankayaya kimi çağıracağını o belirler. ki bence doğrusu oydu
manifesto 13.04.2006, 22:05 CUMHURİYETEDE,TÜRBANADA,LAİKLİĞEDE siz merak etmeyin hiç bir şey olmaz...o işlerin MAYASINI bozmaya bunların gücüde yetmez
Sn.Çelebi olması gereken muhalefeti sizde bende biliyoruz, Cumhuriyetten ve Laiklikden ve Kamusal alandan nekadar nemalanan varsa evet Türbandan da olmuştur ama millet onların hepsini sandığa gömmüştür.
Benim türbanımla siyaset yapma demiştir 3 kasım bu demek.
Şimdi Baykal Cumhuriyet elden gidyor derken neyin üstünü örtmeye çalışıyor.
Evet dediğiniz gibi bir meydanlara inseyaaaa.
Meydanlarda milletide arkasına alarak gürletseya ortalığı
Yemezler değil miii? Erbakandan öğrensin bir muhalefet nasıl olur.
Erbakan iktidar olmayı beceremedi ama iyibir muhalefettir meydanlarda yapar milleti arkasına alır öyle söz söylerdi
Baykal paşalarla poz verme derdinde ama ......
Hiç kimseye Cumhuriyeti , Laikliği , Kamusal Alan Edebiyatıyla milleti ve Türban ile inananları istismar ettirmemek bizim elimizde.
Milletin Laiklik veya Kamusal alanla bir sorunu yok ki , milletin sosyal siyasal ekonomik kültürel alanda sorunları var onlardan bahset bak seni nasıl dinliycekler.
Sezer bu ülke için talihsizlikdir.Kenan Evren dahi Cumhur iken halkına bukadar sırt dönmemişti.
Arada sırada basına demeç vererek oda yazılı ve anlaşılmaz ve halkdan kopuk bir dille varlığını sürdürmeye çalışan SEZER.
Bir açılışa davet edilse yaaaa, kimse itibar etmiyor ki.
Demirel bile açılışlara katılmakdan vakit bulamazdı.
Laikliğin sözde Yılmaz savunucusu olan Sn.Sezer bakınız Laiklik adı altında neler demiş.
Cumhurbaskani Ahmet Sezer´in laiklik konusunda aciklamalarini "Laiklik"basligi ile actigim bölüme aktardim.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=99601#post99601
Cumhurbaskanimiz son yillarda artan laiklik karsitlarina güzel bir cevap vermis.
Benim türbanımla siyaset yapma demiştir 3 kasım bu demek.
Sevgili manifesto Ne anlatırsan anlat türban mutlak suretle siyasete alet ediliyor.Buna kimse inandıramaz beni.O da dini siyasete karıştıran oy verdiğiniz partilerin yüzünden.
Daha önceleri neden hiç ayaklanmadı bu türbanlı bacılarımız??? onları fişekliyen halbuki oyları için onlara yalakalık yapan siyasileriniz geldikten sonra oldu.
manifesto 14.04.2006, 14:05 Sevgili manifesto Ne anlatırsan anlat türban mutlak suretle siyasete alet ediliyor.Buna kimse inandıramaz beni
İster inanın ister inanmayın millet kararını 3 Kasımda vermiş ben o tabloya bakarım, sizin düşüncenize de saygı duyar yoluma devam ederim.
Siyasette herkezi memnun etmek ne yazık ki mümkün değil.
Daha önceleri neden hiç ayaklanmadı bu türbanlı bacılarımız???
Sn.Berfin Türban yasağının tarihçesini hiç bilmediğiniz belli olıyor isterseniz yasağın başladığı yıllara bir bakın eskiden ilahiyattan diğer fakültelere kadar bu kardeşlerimiz tesettürleri ile okullarına sınıflarına gidebiliyordu.
Ama şeytan oyunu 28 Şubatta bu insanlar devlet ve rejim düşmanı ilan edildi ve toplu sindirme hareketi başladı.Bu tür soruları sormazdan önce geçmiş hakkında malumat sahibi olmak gerekir.Kimsenin kimseyi fişeklediği yok.
Ama fişeklenen Laik ve Cumhuriyet dürtüleri olduğunada ben şahidim
Sevgili manifesto Ne anlatırsan anlat türban mutlak suretle siyasete alet ediliyor.Buna kimse inandıramaz beni
İster inanın ister inanmayın millet kararını 3 Kasımda vermiş ben o tabloya bakarım, sizin düşüncenize de saygı duyar yoluma devam ederim.
Siyasette herkezi memnun etmek ne yazık ki mümkün değil.
Millet 3 Kasım da her zamanki gibi dogru ya da yanlış bir karar verdi. Bunu doğru sölemişsin sevgili Manifesto. Sandıkdan akp çıktı, ama akp bu türbandan nemalananlar dediklerin başında gelenleden ama sandıga gömülenlerden değil. ''Ben bildiğimi okurum yaparım ama sizede saygı duyarım.'' Bana tanıdık geldi bu yaklaşım doğrusu. RTE taktiği.. Bildiğini okudukdan sonra gerisinin ne önemi varki...
redyellow 14.04.2006, 14:18 eğer bazı şeyler siyasi simge haline gelmişse onu kısıtlayabilir devlet
O zaman tüm siyasi partileri kapatmak lazım:)
manifesto 14.04.2006, 23:48 ama akp bu türbandan nemalananlar dediklerin başında gelenleden ama sandıga gömülenlerden değil. ''Ben bildiğimi okurum yaparım ama sizede saygı duyarım.'' Bana tanıdık geldi bu yaklaşım doğrusu. RTE taktiği.. Bildiğini okudukdan sonra gerisinin ne önemi varki...
Sn.Lamekan, size saygım sonsuz özellikle moderatör oldukdan sonra:)
Şu türban olmasaydı nekadar güzel olacaktı diyorum bazan ama ne yazık ki var.
Bütün siyaset türbanın ucuna bağlanmış taraflar habire çekiştiriyor kızcağızın boynu kopacak kimsenin umrunda değil:) Böyle ayıplara karşı latife yapmak doğru değil ama işte durum bu.
Sezeri NEDEN BİR KEZ OLSUN TERÖRÜ KINARKEN GÖREMİYORUZ???
Yani ülke terörle çalkalanıyor bir aydır olaylar diyarbakır falan ama birtek demeci yok, şöyle çıksa deseki türkiye büyük bir ülkedir, hepimiz kardeşiz ,kürt türk ayrımı olmaz, terörün sonu yoktur, haklar şiddet ile aranmaz dese birlik mesajları verse bizlerde avuçlarımız patlayana kadar alkışlasak onu.
İnsan böyle günlerde reisi cumhuru arıyor.
Ama o nerede hava harp okulunda irtica dersi veriyor millete.
Milletin gündemi ile Sn.Sezerin gündemi çork farklı ben onu anlatmaya çalışıyorum.Hoş bu gündemin ona dayatıldığınada inanıyorum....
canikocan 16.04.2006, 00:28 O zaman tüm siyasi partileri kapatmak lazım:)
kısıtlamak partiyi kapatmak değildir. kısıtlamak partinin daha doğrusu hükümetin aldığı bazı kararlara karşı çıkmak vsvsvs
canikocan 16.04.2006, 00:58 ama akp bu türbandan nemalananlar dediklerin başında gelenleden ama sandıga gömülenlerden değil. ''Ben bildiğimi okurum yaparım ama sizede saygı duyarım.'' Bana tanıdık geldi bu yaklaşım doğrusu. RTE taktiği.. Bildiğini okudukdan sonra gerisinin ne önemi varki...
Sn.Lamekan, size saygım sonsuz özellikle moderatör oldukdan sonra:)
Şu türban olmasaydı nekadar güzel olacaktı diyorum bazan ama ne yazık ki var.
Bütün siyaset türbanın ucuna bağlanmış taraflar habire çekiştiriyor kızcağızın boynu kopacak kimsenin umrunda değil:) Böyle ayıplara karşı latife yapmak doğru değil ama işte durum bu.
Sezeri NEDEN BİR KEZ OLSUN TERÖRÜ KINARKEN GÖREMİYORUZ???
Yani ülke terörle çalkalanıyor bir aydır olaylar diyarbakır falan ama birtek demeci yok, şöyle çıksa deseki türkiye büyük bir ülkedir, hepimiz kardeşiz ,kürt türk ayrımı olmaz, terörün sonu yoktur, haklar şiddet ile aranmaz dese birlik mesajları verse bizlerde avuçlarımız patlayana kadar alkışlasak onu.
İnsan böyle günlerde reisi cumhuru arıyor.
Ama o nerede hava harp okulunda irtica dersi veriyor millete.
Milletin gündemi ile Sn.Sezerin gündemi çork farklı ben onu anlatmaya çalışıyorum.Hoş bu gündemin ona dayatıldığınada inanıyorum....
kınamadı tamam ama en azından recep tayyip gibi de gelin massamıza konuşup çay kahve içelim de demedi değil mi ama
manifesto 16.04.2006, 13:08 kınamadı tamam ama en azından recep tayyip gibi de gelin massamıza konuşup çay kahve içelim de demedi değil mi ama
O kiminle konuşup kiminle konuşmayacağını ilan etti terörü lanetleyin PKK Teröristtir deyin onu bir kendi bünyenizden atın ondan sonra derdinizi dinleyelim demiştir.Bu farklı şey farketti iseniz.
Baykal gibi 1991 seçimlerinde SHP çatısı altında bugünün pkk sının avrupada temsilciliklerini yapan teröristler ile birlikde parlementoya girmek nasıl bir iş???
Yani PKK ayrıdır güneydoğudaki problemler ayrı Başbakan bunu söylemişdir.
Bu yüzden Sezeri bu millet affetmeyecekdir.Çankayaya kendini hapsetmiş 7 yıl tecrit hayatı yaşamıştır.Sonrada unutulup gidecekdir...
SivanA SimyacI 16.04.2006, 14:15 Laikliğin sözde Yılmaz savunucusu olan Sn.Sezer bakınız Laiklik adı altında neler demiş.
yazdıklarnızı okumadım bile başlığınız ürkütücü zaten görüşlerinize saygı duyuyorum ama sezer sözde değil gerçek bir cumhuriyetcidir alevilik adına da en iyisi budur cumhuriyet gazetemizi bağnazların eline yakışmaz gerçek aydınlar okur onu sizin yazınıza diycek bişeyim yok sezer seriatçı bağnaz topluma karşı gerekirse ülkemiz inançlara sınır koyar demiştir biraz düşünelim önce.
Serkan_Devrim 16.04.2006, 14:30 değerli Aleviforum üyeleri;
saygı çerçevesinde kaldığı sürece ırkçılık hariç her türlü fikre saygımız sonsuz. ama bu ülkenin cumhurbaşkanı olan biri hakkında daha düzeyli konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. örneğin hitap olarak sezer yakışıksız bir hitaptır. isim büyük harfle başlarsa vede başına sayın vb sıfatlar gelirse tartışma daha düzeyli olur. daha öncede benzer bir uyarıyı başbakan hakkında ki üslup sorununda da dile getirmiştim. bu ülkede başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapan kişiler hakkında daha doğru hitaplar kullanılması gerektiğini düşünüyorum.
saygılar
Serkan(ali ekber)
manifesto 16.04.2006, 14:33 sözde değil gerçek bir cumhuriyetcidir
Evet bu marifetini 2001 krizinde gördük.Anayasa kitabını fırlatarak milleti derin bir krize sokmuştur öyleya gerçek cumhuriyetçi o milli ekonomiyi düzlüğe çıkaranlar sahte cumhuriyetçi.
Sizin elinizde sahte paraları ölçen aletler gibi bir alet var sanırım insanları içine sokarak onlardaki gerçekliği sahteliği anlıyorsunuz heralde.
Yada insanları maragnozhanelerdeki mızar aletleri ile istediğiniz cumhuriyet ve laiklik yorumu kıvamında şekillendireceğinizi zannediyorsunuz.
İnsan odun değildir kesip biçerek ona şekil veremezsin.Bu ülkede nekadar az gerçek aydın varmış doğrusu, ee tabi kendi gazetesini okuyanı aydın diğer gazeteleri okuyanı bağnaz gören zihniyet, görüş ayrılığının siyasi farklardan olduğunu ayırt edemez.Sn.Sezer gidicidir daha gitmeden millet onun koltuğunu tartışmaya açmışdır, buda milletin onu nekadar içine sindiremediğine işsarettir.
Sn.Ali ekber yazınızı yeni okudum, başbakan hakkında aynı hassasiyetide sizden görmeyi umuyorum bundan sonra Sn. ifadesi eklerim:)
canikocan 17.04.2006, 16:02 sözde değil gerçek bir cumhuriyetcidir
Evet bu marifetini 2001 krizinde gördük.Anayasa kitabını fırlatarak milleti derin bir krize sokmuştur öyleya gerçek cumhuriyetçi o milli ekonomiyi düzlüğe çıkaranlar sahte cumhuriyetçi.
Sizin elinizde sahte paraları ölçen aletler gibi bir alet var sanırım insanları içine sokarak onlardaki gerçekliği sahteliği anlıyorsunuz heralde.
Yada insanları maragnozhanelerdeki mızar aletleri ile istediğiniz cumhuriyet ve laiklik yorumu kıvamında şekillendireceğinizi zannediyorsunuz.
İnsan odun değildir kesip biçerek ona şekil veremezsin.Bu ülkede nekadar az gerçek aydın varmış doğrusu, ee tabi kendi gazetesini okuyanı aydın diğer gazeteleri okuyanı bağnaz gören zihniyet, görüş ayrılığının siyasi farklardan olduğunu ayırt edemez.Sn.Sezer gidicidir daha gitmeden millet onun koltuğunu tartışmaya açmışdır, buda milletin onu nekadar içine sindiremediğine işsarettir.
Sn.Ali ekber yazınızı yeni okudum, başbakan hakkında aynı hassasiyetide sizden görmeyi umuyorum bundan sonra Sn. ifadesi eklerim:)
sn manifesto
ekonomi düzlüğe mi çıkmıştır. galiba siz milletvekilinin dolgun maaşını kastediyosun. ekonomi bi tek milletvekilleri için düzlüğe çıktı. biz niye hiçbir etkiyi göremiyoruz
sevilkipirti 17.04.2006, 16:19 Sn manifesto;
O kiminle konuşup kiminle konuşmayacağını ilan etti terörü lanetleyin PKK Teröristtir deyin onu bir kendi bünyenizden atın ondan sonra derdinizi dinleyelim demiştir.
RTE aynen şöyle dedi: “silahlarınızı bırakın, gelin konuşalım...” eli silahlı olan kimdir? PKK. Ozaman başbakan pkk yı masaya davet ediyor. Bu anaysal bir suç. Bu, onun kaçıncı gafı ben sayamadım sayabilen biri var mı acaba?
Baykal gibi 1991 seçimlerinde SHP çatısı altında bugünün pkk sının avrupada temsilciliklerini yapan teröristler ile birlikde parlementoya girmek nasıl bir iş???
1989 yılında Paris’te yapılan kürt konferansına SHP nin katılmama kararına karşın iştirak eden, bu nedenle partiden ihraç edilen ve HEP adlı partiyi kuran kürt kökenli milletvekilleri, 1991 genel seçimlerine yine SHP den katılmak istediler ve İNÖNÜ’ye kendi partilerinden ayrılarak yeniden SHP li olma arzularını, HEP in kapatılmasını önereceklerini belirttiler. Samimiyetlerine inanan İnönü, bunlardan 22 kişiyi meclise taşıdı, çünkü anılarında da açıkça belirttiği gibi, “kürt kökenli milletvekillerinin ayrı bir partide değilde SHP de bulunmalarının sorunların çözümüne yardımcı olacağını düşünüyordu.” Ama ne yazıkki bu 22 milletvekili mecliste “milletin vekili” gibi değil ayrılıkçı bir biçimde davrandı.
Ama bunun sorumlusu İnönü değil, sözlerini tutmayanlardı. (17.04.2006 cumhuriyet, Emre Kongar)
Bu yüzden Sezeri bu millet affetmeyecekdir.
Cumhurbaşkanı Sezer’in konuşması laik ve aydınlık türkiye nin amentüsü değerindedir, çoğaltılmalı yayılmalı, duyurulmalı ve dağıtılmalıdır...
Çankaya yalnız değildir....!!!
Sezer’den yana halk sessiz çoğunluktur.
Hazmedemeyenlere duyurulur....
canikocan 17.04.2006, 16:27 şunu da ekleyim içimde kalmasın. bu millet diyerek yine çoğul konuşuldu. affetmeme gibi bişey olamaz ben de dahil birçok kişi sn sezer in arkasındayız.
çünkü yönetimde laikliği koruyabilecek tek o kaldı
canikocan 17.04.2006, 16:52 sevgili arkadaşlar. bi ara yurdumuzda şeriat için kıpırdanmalar oldu.hala da uğraşıyorlar. başarılı olamayacaklar. laik olan toplmumuzu değiştiremeyecekler. bu böyle biline
size şeriatin tüzüğünü de yazmışlar palaşayım::
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4124
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi alalım.
Sn.Arkadaşım, hassasiyetin iyi hoşta zaten var olan ve hale tartışılan bir topicten esinlenerek başka bir topic açmak ve hatta kaynak olarak eski topiciği göstermek yerine var olan topicte devam etseydin ve bu fikirlerini oraya taşıyarak konuya yönverse idin hem konu dağılmaz hemde fikirlerde dağınıklık olmazdı.
Arkadaşlar bu topiği var olan linkli topicte birleştirebilirmiyiz.
colddream 17.04.2006, 17:06 ali ekber müdahele eder sanırım topige...
canikocan 17.04.2006, 17:08 ya esinlenmedin arkadaşım daha önceden aklımdaydı link koymamdaki amaç kuralları göstermekti. ve konunun farklı olabileceğini düşünmüştüm. ama birleştirilsede canınız sağolsun.
saygılar,afedersiniz
vede ali ekber e ilettim
Serkan_Devrim 17.04.2006, 17:18 topikler birleştirildi.
delikanlı 17.04.2006, 17:25 Cumhuriyet gazetesinin o reklamı iğrenç ötesi bir reklam.
Yeşil yazılar ile tersten yazdırarak "Tehlikenin Farkınmdamısınız" demek nasipsizlik. Bu milleti enayi zannediyorlar öyle 50 60 binlerde kalırlar işte Bulvar gazetesi bile onlardan çok satıyor.
İsmet paşa paralarımızdaki ATATÜRK resimlerini kaldırıp kendi resimlerini yapıştırdığında Atatürkün resimlerini indirip resmi dairelere kendi resmini yapıştırdığında Cumhuriyet tehlikede değildi tabiiiiii
sana bir sayı daha vereyim manifesto
cumhuriyetin 50 bin tirajının 25 bin tanesi kamu kuruluşları,kamuya bağlı lokal,sosyal tesis,öğretevleri,pol,sevleri,otel,motel ve diğer kamu kurumlarının abone sayısıdır
yani cumhuriyet güye cumhuriyete bağlı bir gazeteya o yüzden bu kurumlar zoraki abone ettiriliyor
gazetenin asıl tirajı 25 bindir yani sondan birinci
sevilkipirti 17.04.2006, 18:54 neden cumhuriyetin tirajına bukadar kafayı taktınız ben anlamadım wallahi... sizden hiçkimse cumhuriyet okumanızı beklemiyor zaten. cumhuriyet bizim gazetemiz ve siz ne söylerseniz söyleyin biz okumaya devam edeceğiz. lütfen sizde rakamlarla fazla uğraşıp kafanızı yormayın:)
delikanlı 17.04.2006, 23:51 neden cumhuriyetin tirajına bukadar kafayı taktınız ben anlamadım wallahi... sizden hiçkimse cumhuriyet okumanızı beklemiyor zaten. cumhuriyet bizim gazetemiz ve siz ne söylerseniz söyleyin biz okumaya devam edeceğiz. lütfen sizde rakamlarla fazla uğraşıp kafanızı yormayın:)
yanılıyorsun ben cumhuriyet okurum
beğenmem o ayrı konu eleştiririm o ayrı konu ama okurum
manifesto 18.04.2006, 00:05 Sn.Sezer Bu Sefer Kötü Yakalandınız.
Sn.Sezer anayasa mahkemesi başkanı olduğu yıllarda bakınız nasıl bir kararın altına imza atmış...
Olay Demirel-İnönü Kualisyonunda ve Özalın Cumhurbaşkanı olduğu yıllarda yaşanan ünlü kararname savaşından
""... Parlamenter sistemin geçirdiği değişiklikler sonucunda bugün artık gerçek güç kaynağı seçimle oluşan parlamentoda olup, onun içindeki çoğunluğa dayalı hükümet ön plana geçmiştir. Bugünün parlamenter sisteminde yürütme sorumluluğu hükümettedir. Bunun sonucu olarak da günümüzde Devlet Başkam'mn bir kararının başbakan ve ilgili bakan tarafından imzalanmasından çok, aslında başbakan ve ilgili bakanlar tarafından alınan bir kararın Devlet Başkanı'nca imzalanarak biçimsel olarak tamamlanması söz konusudur. Bu nedenle de sorumluluğunu hükümetin taşıdığı kararnameler hakkında cumhurbaşkanının uyarı ve tavsiyede bulunmaktan öte direnmesi, sistemin özelliğine ters düşer..."
Veto Edemezsin...
Cumhurbaşkanı'nın kararnamelerle ilgili yetkisini de acık biçimde netleştirmiş. Altına Sezer'in de imza koyduğu bu kararda cumhurbaşkanlarına "atama kararnameleri ile ilgili uyan ve tavsiyede bulunabilirsiniz ama direnemezsiniz" deniyor. Kararın şu iki paragrafı bu bakımdan son derece açık ve net: "... Cumhurbaşkam'na tanınan bütün bu yetkilere karşın sistem özde parlamenter demokrasi olduğundan ve sorumluluk da hükümette bulunduğundan, Anayasa'ya ve yasalara aykırı olmadıkça Cumhurbaşkanı'nın, Bakanlar Kurulu işlemlerini yerindelik yönünden denetleyemeyip imzalamak zorunda olduğu açıktır.
"... Hukuka aykırı bir işlem söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanı'nın tutumu farklı olabilecektir. Çünkü Cumhurbaşkanı'nın sorumsuzluğu, onun hukuka aykırı kararnameleri imzalamak zorunda olduğu biçimde yorumlanamaz."
Kırmızı yazılar o yıllardaki Sn.Sezerin hukuki yorumu
redyellow 18.04.2006, 08:58 Sn.Sezer Bu Sefer Kötü Yakalandınız.
Sn.Sezer anayasa mahkemesi başkanı olduğu yıllarda bakınız nasıl bir kararın altına imza atmış...
Olay Demirel-İnönü Kualisyonunda ve Özalın Cumhurbaşkanı olduğu yıllarda yaşanan ünlü kararname savaşından
""... Parlamenter sistemin geçirdiği değişiklikler sonucunda bugün artık gerçek güç kaynağı seçimle oluşan parlamentoda olup, onun içindeki çoğunluğa dayalı hükümet ön plana geçmiştir. Bugünün parlamenter sisteminde yürütme sorumluluğu hükümettedir. Bunun sonucu olarak da günümüzde Devlet Başkam'mn bir kararının başbakan ve ilgili bakan tarafından imzalanmasından çok, aslında başbakan ve ilgili bakanlar tarafından alınan bir kararın Devlet Başkanı'nca imzalanarak biçimsel olarak tamamlanması söz konusudur. Bu nedenle de sorumluluğunu hükümetin taşıdığı kararnameler hakkında cumhurbaşkanının uyarı ve tavsiyede bulunmaktan öte direnmesi, sistemin özelliğine ters düşer..."
Veto Edemezsin...
Cumhurbaşkanı'nın kararnamelerle ilgili yetkisini de acık biçimde netleştirmiş. Altına Sezer'in de imza koyduğu bu kararda cumhurbaşkanlarına "atama kararnameleri ile ilgili uyan ve tavsiyede bulunabilirsiniz ama direnemezsiniz" deniyor. Kararın şu iki paragrafı bu bakımdan son derece açık ve net: "... Cumhurbaşkam'na tanınan bütün bu yetkilere karşın sistem özde parlamenter demokrasi olduğundan ve sorumluluk da hükümette bulunduğundan, Anayasa'ya ve yasalara aykırı olmadıkça Cumhurbaşkanı'nın, Bakanlar Kurulu işlemlerini yerindelik yönünden denetleyemeyip imzalamak zorunda olduğu açıktır.
"... Hukuka aykırı bir işlem söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanı'nın tutumu farklı olabilecektir. Çünkü Cumhurbaşkanı'nın sorumsuzluğu, onun hukuka aykırı kararnameleri imzalamak zorunda olduğu biçimde yorumlanamaz."
Kırmızı yazılar o yıllardaki Sn.Sezerin hukuki yorumu
Sezer'in ibadetin yasaklanabileceği şeklindeki konuşmasına en büyük destek sabık cumhurbaşkanı süleyman demirel'den gelmiş.
Sayın sezer demirelden bi şeyler öğrendiyse şöyle diyecektir:
DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDER BİNAENALEYH!!!!
:yamukgul:
sevilkipirti 18.04.2006, 11:22 sizin istediğiniz çankaya'ya götürdüğünüz saçma sapan herşeyin onaylanmasıysa hiç boşuna heveslenmeyin o dediğiniz OLMAYACAK...!!!!
türkiye'nin yıllardır uğraş vererek kazanmaya çalıştığı şeyleri 4 yıllık iktidarınızın yıkmaya gücü YETMEYECEK...!!!
manifesto 18.04.2006, 11:47 saçma sapan şeyleri onaylaması
DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDER BİNAENALEYH!!!!
Evet Sn.Sezer bu işide kıvırabilecek kıvraklığa sahip görünüyor çünkü akıl hocası Demirel öyleya dün dündür bugün bugündür.
Ama bir insan altına imzasını koyduğu düşüncelere dahi sahip çıkamıyor ise ülkeye vatandaşa nasıl sahip çıkacak ben onu anlamış değilim.
Ayrıca kimse çankayaya imzalanması ve onaylanması için saçma sapan şeyler götürmez bilginize.
sevilkipirti 18.04.2006, 11:55 ülkeye, vatandaşa sahip çıkması gereken aslında hükümettir ama maalesef sizin hükümetiniz o görevi yerine getiremiyor...
ayrıca bahsettiğinizi politikayı en iyi "siz" yaparsınız."İktidara giden her yol mübah yaa!" :)
son dönemde belkide Türkiye'nin başına gelen en iyi kişi malesef ki yalnız Cumhurbaşkanı Sezer; Baykaldan daha sosyal demokrat desek ve gerektiğinde akpnin tezlerine karşın antitez üretebilen ve yetkileri dahilinde adım atabilen askeri mercilerde açıklama yapmış olması birşey değiştirmez ki "Dinin, bireyin manevi yaşamını aşarak, toplumsal yaşamını etkilemesine izin verilemez;" bu sınır çoktan aşıldı belki hala farkında değiliz yada son vuruş hazırlığındalar! kesinlikle dini kullanarak bu kadar prim yapılmamıştı ki Adnan Menderes bu yolu denedi tabi sonunuda hazırlayarak, gün ola devran döne bugünde akp ve Tayip Erdoğan sahnede !
manifesto 18.04.2006, 12:44 son dönemde belkide Türkiye'nin başına gelen en iyi kişi malesef ki yalnız Cumhurbaşkanı Sezer; Baykaldan daha sosyal demokrat desek ve gerektiğinde akpnin tezlerine karşın antitez üretebilen ve yetkileri dahilinde adım atabilen askeri mercilerde açıklama yapmış olması birşey değiştirmez ki "Dinin, bireyin manevi yaşamını aşarak, toplumsal yaşamını etkilemesine izin verilemez;" bu sınır çoktan aşıldı belki hala farkında değiliz yada son vuruş hazırlığındalar! kesinlikle dini kullanarak bu kadar prim yapılmamıştı ki Adnan Menderes bu yolu denedi tabi sonunuda hazırlayarak, gün ola devran döne bugünde akp ve Tayip Erdoğan sahnede !
Komik Sn.Firavun demek sezeri CHP ve Baykaldan daha iyi muhalefet olarak görüyorsnuz.Hükümetin karşısında hiçbir siyasi güç bulamayan bir takım azınlıklar onun karşısına Sn.Sezeri çıkarmıştır dün nasıl ki erbakanın karşısına askeri çıkarmışlardır aynı kimseler askerden bekledikleri desteği göremeyince Sn.Sezeri kullanmaya başlamışlardır.Yarın Cumhur değişir bunlar bu sefer Yargıyı siyasi hükümetin karşısına dikerler sizlerde onların bu oyunlarını izler aaa ne iyi ediyorlar der aklışlarsınız,onlarda istediğini alır.
Ama ben uyumuyorum,Din toplumsal alanda yaşanır zaten, Kamusal alan sınırlarını aştık şimdide toplumsal alanada mı müdahale edicek?
Cuma namazı toplu olarak cemaat halinde binlerce kişi ile eda edilir.
Siz diyorsunuz ki hayır bunu yapamazsınız herkez gitsin evinde kılsın???
Bunu size veya Cumhurbaşkanına soracak değiller.
Neden cem törenleri birlikde yapılır hiç düşündün mü?
Çünkü din aynı zamanda tomlumun çimentosudur o baş insanları birbirine bağlar birlikde yaşanır birlikde eda edilir Firavunlar bunu anlayamadı.
Serkan_Devrim 18.04.2006, 12:50 Evet Sn.Sezer bu işide kıvırabilecek kıvraklığa sahip görünüyor çünkü akıl hocası Demirel öyleya dün dündür bugün bugündür.
sayın Demirel ile sayın Sezer'i yanyana getirilmesi bence çok yalnış. sayın Demirel hukuktan anlamayan, yaptımsa ben yaptım diyen, kendisine sağcıların işlediği suçlar sorulunca bana sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz diyen, dün dündür bugün bugündür diyen bir cumhurbaşkanıyla tam bir hukuk adamı olan sayın Sezer'i yanyana getirmek büyük haksızlıktır. sayın Sezer'i eleştirmek için gerekçe sadece hükümetin yasalarını veto etmesidir ki veto edilen bütün yasalar anayasaya aykırı yasalardır.
manifesto 18.04.2006, 13:06 sayın Sezer'i eleştirmek için gerekçe sadece hükümetin yasalarını veto etmesidir ki veto edilen bütün yasalar anayasaya aykırı yasalardır
Sn.Ali Ekber Türkiyede Anayasa mahkemesi diye bir mahkeme var.
Sn.Szer kendi anayasaya uygun değildir kararını kendisi veremez , eğer böyle bir anayasaya aykırılık var ise bunun kararı anayasa mahkemesidir.
Bütün yasalar anayasaya uygun olmak zorundadır zaten kaldıki atamalar yasa ile değil kararname ile olur yani hükümet karar verir anayasaya götürmesi de sözkonusu değil.
Merkez Bankası atamasını veto ettiğinde hiçbir gerekçe bildirmemiştir. Benim canım böyle istedi o yüzden imzalamadım demiştir.
Sizde bende biliyoruz ki Sn.Sezer keyfi davranıyor eğer anayasaya aykırılık görüyor ise götürsün anayasa mahkemesine işi hukuk halletsin ama çankayada muhalefet gibi davranmasın cumhurbaşkanlığı bağımsız ve siyaset üstü bir makamdır hükümet hangi siyasi görüşden olursa olsun parlementoyu temsil eder ve Parlementodan daha üst bir kurum yoktur demokrasilerde ama
Serkan_Devrim 18.04.2006, 13:14 Merkez Bankası atamasını veto ettiğinde hiçbir gerekçe bildirmemiştir. Benim canım böyle istedi o yüzden imzalamadım demiştir.
sende bilirsin ki merkez bankasına hükümet kadrolaşmasını engellemiştir. hükümet her kamu alanında kadrolaşmaya gidiyor.
Sn.Ali Ekber Türkiyede Anayasa mahkemesi diye bir mahkeme var.
Sn.Szer kendi anayasaya uygun değildir kararını kendisi veremez , eğer böyle bir anayasaya aykırılık var ise bunun kararı anayasa mahkemesidir.
yetkisi dışına çıkmıyor. ayrıca göreve ilk geldiğinde de cumhurbaşkanlığının yetkilerinm fazla olduğunu söylemiştir dürüstçe.
Sizde bende biliyoruz ki Sn.Sezer keyfi davranıyor bütün kararlarını anayasdaya uygun yapıyor. keyfiyette anayasaya karşı iş yapmış olması gerekirdi. ama yok. ve unutmamalısın ki o bu makama anayasa mahkeme başkanlığından gelmiştir.
manifesto 18.04.2006, 13:27 sende bilirsin ki merkez bankasına hükümet kadrolaşmasını engellemiştir. hükümet her kamu alanında kadrolaşmaya gidiyor.
:) Bakınız Sn.Ali Ekber Mehmet Moğultay ismini hatırlıyormusunuz.
Bu zat eski adalet bakanı CHP den. O zamanlar da da butür kadrolaşma muhabbetleri almış başını gidiyordu.Kendisi medyanın önünde ne dedi biliyormusunuz??? " elbette chp lileri alacaktım atayacaktım ne yani çıkıpda MHP lileri mi koyaydım oralara" demiştir.Ben başka bir söz söylemiyorum manzara ortada.Merkez bankasına istediği kimseyi atamak Hükümetin elinde olan bir yetkidir onun sorumluluğundadır ne yani chp li birini mi atamalıydı oraya.Hükümet olamamanın partementoda ve sandıkda az temsil edilmenin siyasi sonucudur bu bunlar bitmiştir.
Serkan_Devrim 18.04.2006, 13:32 sende bilirsin ki merkez bankasına hükümet kadrolaşmasını engellemiştir. hükümet her kamu alanında kadrolaşmaya gidiyor.
:) Bakınız Sn.Ali Ekber Mehmet Moğultay ismini hatırlıyormusunuz.
Bu zat eski adalet bakanı CHP den. O zamanlar da da butür kadrolaşma muhabbetleri almış başını gidiyordu.Kendisi medyanın önünde ne dedi biliyormusunuz??? " elbette chp lileri alacaktım atayacaktım ne yani çıkıpda MHP lileri mi koyaydım oralara" demiştir.Ben başka bir söz söylemiyorum manzara ortada.Merkez bankasına istediği kimseyi atamak Hükümetin elinde olan bir yetkidir onun sorumluluğundadır ne yani chp li birini mi atamalıydı oraya.Hükümet olamamanın partementoda ve sandıkda az temsil edilmenin siyasi sonucudur bu bunlar bitmiştir.CHP nin yaptığı hataydı diye aynı hataya izin mi verseydi sayın Sezer? doğru mantık değil bu manifesto. açıkçası şunu söylemeliyim ki ilk defa bir cumhurbaşkanı hukuğu tam anlamıyla uygulamaya çalışıyor. cumhurbaşkanının bir yetkisi var ve bu yetkiyi ilk kullanan da sayın Sezer'Di. DDK(devlet denetleme kurulu) bu yetkisi var ve ilk defa bu yetkiyi sayın Sezer kullandı ve sayın Ecevit döneminde ki baka hortumlama olaylarına çözü buldu. ama sayın Ecevit bundan yakındı, tv lere ağladı. niye ? sayın Sezer haklı olarak yetkisini kullandı diye. yani sayın Sezer'in hakkını vermek gerek.
redyellow 18.04.2006, 13:38 sende bilirsin ki merkez bankasına hükümet kadrolaşmasını engellemiştir. hükümet her kamu alanında kadrolaşmaya gidiyor.
yetkisi dışına çıkmıyor. ayrıca göreve ilk geldiğinde de cumhurbaşkanlığının yetkilerinm fazla olduğunu söylemiştir dürüstçe.
bütün kararlarını anayasdaya uygun yapıyor. keyfiyette anayasaya karşı iş yapmış olması gerekirdi. ama yok. ve unutmamalısın ki o bu makama anayasa mahkeme başkanlığından gelmiştir.
sevgili aliekber,
sezer tam anlamıyla keyfi davranmaktadır.
bunu akp hükümetinin kararnamelerini geri çevirdiği için vs. söylemiyorum. beni hiç ilgilendirmiyor bu kararname konusu.
ama sana şunu söyleyim mesela:
İyi araştırın bakın, sayın sezer cumhurbaşkanlığının ilk 2 yılında köşkte eşleri başörtülü milletvekillerini de davet ediyordu ve o hanımefendilerde başörtüleriyle köşke çıkıp davetlerde, resepsiyonlarda yer alıyorlardı.
sonradan anayasada veya kanunlarda ne oldu bilemiyoruz sayın sezer milletvekillerini eşlerinin başının açık olup olmadığına göre ayrım yapmaya başladı.
Sezer ya önceki tavrıyla keyfi davranıyordu, ya şimdiki tavrıyla keyfi davranıyor.
doğru değilmi?
manifesto 18.04.2006, 13:41 Sn.Ali Ekber yetkiyi milletin menfaati için kullanırsa ben herkeze hak veririm milletin menfaati için yetkisinide aşsa arkasında dururum.
2001 krizi neden çıktı ne çabuk unuttunuz Sn.Sezer MGK da Sn.Ecevitin önüne anayasa kitabını fırlattı ve o gün kıyamet koptu kim kazan dı???? Ne faydası oldu??? Herkez mesuliyetini ve sorumluluğunu bilmeli herkez hassas davranmalı.
Merkez Bankası ataması bugüne kadar hiç sorun olmamıştı neden şimdi sorun?
Çünkü oradan hükümeti dövmeye çalışanlar var,
Ben isterdim ki Sn.Sezer milletin içine karışsın onunla birlikde olsun ama o bu yolu tercih etmemiştir ilk yıllarda ençok güvenilen isim Sn.Sezer idi şimdi bir kamuoyu araştırması yapılsa acaba sonuş ne olur.
Bırakalım her türlü meseleden Rajim krizi üretmeyi Laiklik ve Devlet elden gidiyor propagandası yapmayı.Bu ülkeyi Laikçiler kadar dindar insanlarda seviyor onları rencide etmeyelim.
Komik Sn.Firavun demek sezeri CHP ve Baykaldan daha iyi muhalefet olarak görüyorsnuz.Hükümetin karşısında hiçbir siyasi güç bulamayan bir takım azınlıklar onun karşısına Sn.Sezeri çıkarmıştır dün nasıl ki erbakanın karşısına askeri çıkarmışlardır aynı kimseler askerden bekledikleri desteği göremeyince Sn.Sezeri kullanmaya başlamışlardır.Yarın Cumhur değişir bunlar bu sefer Yargıyı siyasi hükümetin karşısına dikerler sizlerde onların bu oyunlarını izler aaa ne iyi ediyorlar der aklışlarsınız,onlarda istediğini alır.
Ama ben uyumuyorum,Din toplumsal alanda yaşanır zaten, Kamusal alan sınırlarını aştık şimdide toplumsal alanada mı müdahale edicek?
Cuma namazı toplu olarak cemaat halinde binlerce kişi ile eda edilir.
Siz diyorsunuz ki hayır bunu yapamazsınız herkez gitsin evinde kılsın???
Bunu size veya Cumhurbaşkanına soracak değiller.
Neden cem törenleri birlikde yapılır hiç düşündün mü?
Çünkü din aynı zamanda tomlumun çimentosudur o baş insanları birbirine bağlar birlikde yaşanır birlikde eda edilir Firavunlar bunu anlayamadı.
Sn. Manifesto; yazınızı okuduktan sonra anlaşılamamak şahsım adına üzüntü verici doğrusu! İlki Sezer'i, Baykal ve kadrolaşıp içini boşalttığı Chp partisinden daha iyi muhalefet olarak görmüyorum nedeni Chp gelişen olaylar karşısında kendini ispatlayacak ve olay yönünü değiştirecek herhangi bi antitez oluşumu içinde değil ve Sezer bulunduğu konumda, kendine verilen sınırlar çerçevesinde tepkisini dile getiriyor! yani Chp-nin değilde Sezer'in söyleminin tartışılması gibi....Üstelik dün Erbakanı getirenler, bugün Tayip Erdoğanı taşıdı bugüne ve Amerika onun koltuğunu sallandırmaya başladı gündemi yakından takip ediyorsanız ..... ve şu ülkede ne zaman aşırı sağ veya sol gelirde durumu zorlamaya başlarsa ordu diretk olarak birilerinin devreye girmesini sağlar yada malum kişiler! Bu Türkiyenin bugüne dek yaşanılan gelişim sürecinde hep vardı ki gidişatta aynı yönde.
Din konusundaki söyleminde ise evet cuma namazlarının birlikte eda edilmesi gerekmektedir tıpkı cem gibi..... evet ama siz bi kamu kuruluşuna gittiğinizde başınız açıksa ki yaklaşımlar otomatik olarak değişiyor ve cami yakınında iken kuruluş içinde mescit yapılıyorsa gerekli işlemler için yere ihtiyaç varken buna karşıyım, anladığınızı ümit ediyorum. Üstelik uyumak gibi bi hakkımızın olmadığı gün gibi aşikar ve firavunlara gelelim; kendileri yeterince birlikte hareket etmişlerdir kutsal dini törenlerini gösteren hiyeroglif yazıtlarda anlatılmıştır ki hayranlıkla izlenir hala ki mezara dahi yanlız gitmemişlerdir
Serkan_Devrim 18.04.2006, 14:24 İyi araştırın bakın, sayın sezer cumhurbaşkanlığının ilk 2 yılında köşkte eşleri başörtülü milletvekillerini de davet ediyordu ve o hanımefendilerde başörtüleriyle köşke çıkıp davetlerde, resepsiyonlarda yer alıyorlardı.
sonradan anayasada veya kanunlarda ne oldu bilemiyoruz sayın sezer milletvekillerini eşlerinin başının açık olup olmadığına göre ayrım yapmaya başladı.
sayın Sezer o güne kadar uygulanmayan kuralı uyguladı. köşke türban girecekse neden başka yerlerde yasak? Sn.Ali Ekber yetkiyi milletin menfaati için kullanırsa ben herkeze hak veririm milletin menfaati için yetkisinide aşsa arkasında dururum.
2001 krizi neden çıktı ne çabuk unuttunuz Sn.Sezer MGK da Sn.Ecevitin önüne anayasa kitabını fırlattı ve o gün kıyamet koptu kim kazan dı???? Ne faydası oldu??? Herkez mesuliyetini ve sorumluluğunu bilmeli herkez hassas davranmalı.
buna kargalar bile güler manifesto. sende iyi bilirsin ki kriz kitap fırlatmakla çıkmaz. sayın Sezer yetkisini kullanarak DDK kurmuş ve bankaları denetlemeye başlamıştır. bu sayın Ecevit'i rahatsız etmiştir. kriz kapıdaydı zaten. anap ve dsp nin yolsuzlukları bunu getirdi. artık buna bir etkende önce ki hükümettir. yani krizler öyle aniden çıkmazlar. buna kitap fırlatmakta neden olmaz. kaldıki sayın Sezer haklıydı. sayın Ecevit krize gerekçe aradı. bu gerekçeyide kitap fırlatma olarak gördü. çıktı tv lere ağladı. kurnaz kendisi. suçu sayın Sezer'e yüklemeye çalıştı.
redyellow 18.04.2006, 14:26 Bu arada merkez bankası başkanı ataması yapılmış, bilginiz olsun.
"Merkez Bankası'na yeni başkan
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Süreyya Serdengeçti'den boşalan Merkez Bankası Başkanlığı için hükümetin kendisine önerdiği ismi sonunda onayladı.
18 Nisan 2006 11:03
Yazı boyutunu büyütmek için
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Merkez Bankası başkanlığına yapılacak atamaya ilişkin kararnameyi onayladı. Merkez Bankası'nın yeni başkanı Durmuş Yılmaz oldu. Yılmaz şu anda Merkez Bankası'nın meclis başkan üyesi olarak görev yapıyor.
Durmuş Yılmaz kimdir?!
1947 yılında Uşak’ta doğan Yılmaz, Lisans eğitimini İngiltere’de The City University London’da tamamladı. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. 1995 yılında Müdür, 1996’da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 01 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmakta..
Hayırlı olsun.
manifesto 18.04.2006, 18:52 Amerika onun koltuğunu sallandırmaya başladı gündemi yakından takip ediyorsanız
Bu iddialar komik zira burada bazıları hem amerikan emperyalizminden dem vursun hemde AKP yi sallaması hoşlarına gitsin garip işlerine gelince demek abd ye de sempati duyabiliyorlar.
Bakınız gündemi sizin tahmin ettiğinizden daha iyi takip ediyorumi ak partiyi kendi siyasetleri ile yıpratamayanlar hükümeti abd arkasından dövmeye çalışıyorlar ama bu nafile.En son hamas ziyaretinde bile bizim medyamız israil basınından daha sert dil ve üslub kullanmıştır bunlar ortak niyeti gösterir.
Abd ister işine gelsin ister gelmesin 10 yıl daha bu hükümetle çalışmak zorunda bunu sizlerde biliyorsunuz.ABD büyük elçisinin "bizim için görüşmede neler söylendiği önemli" açıklamasına rağümen medyamız yahudi basını gibi davranmaya devam etmiştir.Bu oyunlar yeni değil.ABD türkiyeye yeni bir kıskaç atmak istiyor irana karşı destek bulmak istiyor yeni sürec bu politika üzerinden yapılanmakda.Irak konusunda milletin takdirine takılan destek şimdi iran için aranmakda bu ise nafile ve boşuna bir uğraş.
BDDK ecevit hükümetinin ve sonrasında ki yılmaz hükümetinin hortumlanan bankaları fona aktarmak ve bankacılığa yeni bir düzenleme ve takib getirmek için tesis edilmişdir.Sezer ile bir alakası yok ve sezerin böyle bir yetkiside yok
canikocan 19.04.2006, 13:34 10 yıl daha mı. hahaha
bu iktidarın pili bitiyor yavaş yavaş.
arasıra boy gösterileri yapılıyopr. bunlar yetmez.
manifesto 19.04.2006, 13:38 10 yıl daha mı. hahaha
bu iktidarın pili bitiyor yavaş yavaş.
arasıra boy gösterileri yapılıyopr. bunlar yetmez.
Sizin için kötü haberler vereyim son anketlere göre AKP %42 yani bir önceki seçimlere göre oylarını nerede ise %10 artırmış bu 20 milyon seçmen demek:)
Serkan_Devrim 19.04.2006, 13:43 Sizin için kötü haberler vereyim son anketlere göre AKP %42 yani bir önceki seçimlere göre oylarını nerede ise %10 artırmış bu 20 milyon seçmen demek:)AKP hükümeti hakkında ki düşüncemle ilgisi olmadan şunu söyleyeyim ki bben oylarının azalacağını düşünüyorum. yani ankete pek güvenmedim. açıkçası AKP oyları beni ilgilendirmiyor. hatta azalmamasını bile isterim. çünkü bu milliyetçi hareketin oylarının yükselmesi demek olacak. MHP ve benzeri partileri istemem. ama ne yazık ki AKP de azalma ve MHP de artma olacak gibi. hatta AKP başta olmak üzere dört partili bir meclis bekliyorum.
canikocan 19.04.2006, 14:00 akpnin oyları düşecek gibi bana da öyle geliyor.
bu sefer chpnin de düşecek,
yani meclis koalisyonu bekliyom
redyellow 19.04.2006, 14:06 Ben sezer'in bu tür konuşmaları bir iki kere daha yaptığı takdirde AKP'nin oylarını artırarak tek başına tekrar iktidar olacağını düşünüyorum.
Terör olaylarının artması halinde MHP'nin oylarında da yükselme olacaktır diye düşünüyorum.
CHP'nin oylarında ise düşme bekliyorum.
not: AKP'li değilim, oy vermedim, vermeyeceğim.
manifesto 19.04.2006, 14:10 akpnin oyları düşecek gibi bana da öyle geliyor.
bu sefer chpnin de düşecek,
yani meclis koalisyonu bekliyom
Ben müneccim değilim ama manzara biraz değişeceğe benziyor.
Çünkü geçen seçimlerde Cem uzan'a oy veren acaib insanlar vardı %7 bu oylar kime dağılır bilemem ama MHP nin bu oylardan alacağı açık yani iki partili bir meclis olmama ihtimali yüksek.
Ben CHP yi baraj altında kalır gibi düşünüyorum ama geçersede kıl payı geçecek sanırım çünki seçime doğru CHP deki muhalefet sanırım baykalı devirir yada ikinci bir partiyi kurarlar.
Ama şu geçek ki AKP ye karşı direnen sistem milletin akp ye oy vermesine sebep oluyor:) yani planları ters tepiyor buda yasaklara ve dayatmalara karşı milletin sessiz kalmadığını gösteriyor.
canikocan 19.04.2006, 14:17 Ben müneccim değilim ama manzara biraz değişeceğe benziyor.
Çünkü geçen seçimlerde Cem uzan'a oy veren acaib insanlar vardı %7 bu oylar kime dağılır bilemem ama MHP nin bu oylardan alacağı açık yani iki partili bir meclis olmama ihtimali yüksek.
Ben CHP yi baraj altında kalır gibi düşünüyorum ama geçersede kıl payı geçecek sanırım çünki seçime doğru CHP deki muhalefet sanırım baykalı devirir yada ikinci bir partiyi kurarlar.
Ama şu geçek ki AKP ye karşı direnen sistem milletin akp ye oy vermesine sebep oluyor:) yani planları ters tepiyor buda yasaklara ve dayatmalara karşı milletin sessiz kalmadığını gösteriyor.
umarım baykal gider diye düşünüyorum. çünkü ne muhalefet ne de iyi bir parti başkanı. ama akpnin oylarının yükseleceğini pek düşünmüyorum. hatta oyların bazıları diğer partilere akabilir
müneccim olmak gerekmez sadece fikirlerimizi belirtiyoruz.
keşke chpnin başına Ahmet Necdet Sezer gelse ne iyi olur.
çünkü iyi muhalefet.
manifesto 20.04.2006, 14:59 keşke chpnin başına Ahmet Necdet Sezer gelse ne iyi olur.
çünkü iyi muhalefet.
Az kaldı canikocan görev süresi doluyor zaten hazır seçimlere girilecekkende CHP nin başına seçersiniz olur biter.
Ahmet Necdet Sezer o zaman içindeki kurtları daha iyi döker milletin oyuna talip olmanın çankayada nutuk atmakdan daha zor olduğunuda görmüş olur.
asd.1950 21.04.2006, 00:47 Hemen bi Engin Ardıç yazısı yapıştırayım
Cumhuriyet gerçekten tehlikede mi? (http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=35212,,2)
....................................
Tersten okuyacaksınız, sağdan sola... Yok canım, henüz kafayı yemiş değilim, ilgi çekmek amacıyla zırtapozluk da etmiyorum. Cumhuriyet Gazetesi geçen gün kara zemin üzerine yeşil yazıyla ters yönde 'Cumhuriyet tehlikede, farkında mısın?' yazmış da, ben de ona nazire yaptım.
Acaba bununla, Hasan Cemal ve arkadaşlarını tasfiye ettikten sonra gazetenin 150 binden 60 bine düşen ve öldür Allah bir daha yerinden kalkmayan satış rakamını mı kastediyorlar? Yani batıyorlar da ağlıyorlar mı?
Yok yahu, yeşil renkle ve sağdan sola yazıyla 'İslamcı takımına' gönderme yapıyorlar... Sorunun muhatabı kim peki? CHP militanları, eski solcu köy öğretmenleri, birkaç çemiş yarı-aydın, ulusalcı yazılmış bir miktar yeteneksiz ve üçüncü sınıf herif, yakın tarihimiz boyunca faşizmin sopasını yiyip yiyip gene faşizm özleyen dıngıllar... Ama asıl 'zinde kuvvetler' galiba.
Peki ne yapacaklar 'farkına varanlar', el mi koyacaklar? Yoksa oylarını CHP'ye yağdırıp Deniz Baykal'ı başbakan mı yapacaklar? Bilmem, onu İlhan ağabeyinize sorunuz.
Benim aklıma takılan şu: Gerçekten tehlikede mi cumhuriyet?
Bildiğimiz kadarıyla, birkaç dengesiz 'egzantrik' dışında, dinciler arasında padişahçı yok. Hepsi cumhuriyetçi... Peygamberin 'işlerinizi meşveretle hallediniz' şeklindeki Hadis-i Şerif'ini şiar edinmişler... Suudi Arabistan tarzı bir 'kral' getirmeye çalışana da sapık derler.
Haaa, o zaman tehlikede olan cumhuriyet değil ('cumhuriyetle demokrasi aynı şeydir' yazan zavallılar vardı eskiden), Atatürk devrimleri.
Peki, Atatürk devrimleri tehlikede mi gerçekten?
Onu bilmem ama, 'farkına varması gerekenler' bazı kart tilkilerin oyununa gelirse, demokrasi tabii tehlikeye düşer.
Dinciler gerçekten silebilirler, yokedebilirler mi Atatürk devrimlerini?
Şapkayı yasakladılar diyelim, günümüzde şapkanın hiç 'modası' yok, ben de giymiyorum. Aslında giymemekle Atatürk devrimini çiğniyorum ama gel de bunu birtakım eşcinsel modacılara anlat!
'Türbanı' serbest mi bırakacaklar? Türban zaten serbest, yalnızca okulda giyilemiyor. Tıp Fakültesi'nde kadavra dersine girmeyen, 'ben erkek bedenine dokunmam, ben yalnızca kadın ve çocuk doktoru olacağım' diyen sersem kızı da dincilikten değil, devamsızlıktan çaktırırsın, defolur gider kendine hayırlı kısmet bulur, oturur.
'Müesseselere' mi dokunacaklar? Onların çoğu 1961 ve 1980 anayasalarıyla geldi, Atatürk'le ilgisi yok. Kaldı ki her rejimde bir danıştay, bir yargıtay, bir sayıştay, bir yüksek mahkeme, adı ne olursa olsun, bulunur. Tanzimat'tan beri Osmanlı'da yok muydu? İran'da yok mu?
Kadının oy hakkını elinden mi alacaklar? İran'da var... Kadını çalışma hayatından mı kovacaklar? İran'da kovmadılar.
Yazıyı mı değiştirecekler? Bizzat dinciler 'onun çok zor iş' olduğunu belirtmişlerdi Attila İlhan'a, bu yazının başlığını okumakta ne kadar zorlandığınızı hatırlayın şimdi yazının bu noktasında, bunun mümkün olamayacağını görürsünüz.
Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde 'kimsenin yaşama biçimine karışacak değiliz' dedi ve elhak karışmadı.
Bugüne kadar da, ceza kanunu dışında önemli bir hata yapmadı. Kaldı ki, ceza kanunundaki ağır maddeler halkı değil bir avuç aydını ilgilendiriyor.
Tehlikede olan cumhuriyet mi, bürokratik oligarşi mi acaba? Bunun kavgası mı ediliyor?
Haa, bak, dinciler 'İslamcı bir burjuvazi yaratmaya çalışıyorlar' desen, anlarım. 'İleri sürdükleri gibi asıl solcu onlar falan değiller, niyetleri bu kez İslamcı bir oligarşi oluşturmak' de, anlarım.
Eee, bu durumda darbe mi olsun?
Atatürk devrimleri kurtulur mu bilmem ama, İlhan ağabeyiniz gene Erenköy taraflarında bir köşkte 'işkence altındayım' şeklinde gizli mesajlar içeren 'akrostişler' yazmaya mı koyulur acaba?
'Bu ona iyi bir ders olurdu' diyecektim, demeyeceğim, ders olmayacağını bilirim. Çünkü tavuk götü tövbe tutmaz, can çıkmadan da huy çıkmaz.
............................................
yazıyı buraya ekledim. daha kolay ulaşılsın diye. ali ekber
Din bireysel, laiklik ise toplumsal bir kavramdır. Eğer din toplumsal bir vaka gibi her olayın önüne konursa senin dangalak dediğin eski solcular sayısız defa olduğu gibi yine haklı çıkacaklardır.
İlhan Selçuk gibi insanlar zor yetişir. Onlara çamur atarak yücelmek insanlığın eski bir hastalığıdır. Biline.
kavramsal bir tartışma yapmıyorduk
laiklik türkiye bağlamında artık içi boşalmış bir kavram haline geldi..cumhuriyet vaat ettiklerini yerine getirmekte başarısız oldu.. laiklik kavramı üzerinden sürdürülen tartışma da 80 senelik başarısızlığı ört bas etmeye yönelik polemiklerden başka bir şey değil.
madem sezer laikliği korumaya bu kadar meraklı, çıksın halkın önünde korusun..neden gidip garnizonda konuşma yapıyor..
manifesto 21.04.2006, 17:32 madem sezer laikliği korumaya bu kadar meraklı, çıksın halkın önünde korusun..neden gidip garnizonda konuşma yapıyor..
:) Nedeni ortada çünkü bunlar milletten kopmuş, milletin ne dediği umurlarında değil.80 yıllık saz vur çal oyna işte yaptıkları bu.
Laiklik heralde garnizondan korunuyor parlemento neki:) garnizon varken uçaklar tanklar varken parlemento kimin umrunda.
Canları sıkıldımı sincanda cirit atıyorlar sitresleri gidiyor, memlekete ne olursa olsun gerisi boş.
o milletten kopuşun nedeni milletin abluka altında olmasıdır. bütün televizyonlarda gazetelerde tayyip bey bir numara halka adeta şırınga gibi AB tayyip ve türban pompalanıyor. millet eğitimsiz kalmış cahil kalmış e bundan yararlanan tröstler tvlerinde halkın adeta beynini yıkıyor. bunun karşılığında tayyip de onlara ihaleler veriyor. milletten kopmak milletini suistimal etmekle olur ve tayyip bunu fazlasıyla yapıyor
manifesto 21.04.2006, 19:28 Neymiş bu tayyib be:) adam 3 senede neler yapmış.Biz zaten 3 senelik ülkede yaşıyoruz geçmişi yok sanki.
Siz tayyibi fazla abartmışsınız, ayrıca basın onu bir kaşık suda boğmak için bahane arıyor daha belediyelerdeki içki muhabbeti yeni yaşandı hafızanız pek zayıf mış.
Sağlık bakanı Recep Akdağın oğlu bir kaza geçiriyor show tv kaza mı intihar mı? gibi abuk subuk bir yayın yapıyor meğer ne çok seviyorlarmış hükümetü
Sevgileri bu ise nefretlerini düşünemiyorum bile:)
yazılarımı dikkatli okusan ya da anliz yapma yeteneğin olsa biraz, tayyipten tayyip ve onun geldiği geleneği kastettiğimi anlardın. Tayyip diyorki biz menders ve özal geleneğinden geliyoruz. hiç şüphe yokki şu an çektiklerimizin altyapılarını manderes ve özal hazırlamıştır. tayyip de özalizmin devamını getiriyor. hem ekonomik hem siyasi anlamda. tek farkı yolsuzluk yapma konusunda onlardan bir nebze daha becerikli olması. şu an AKP nin yüzde ellisinin yolsuzluk dosyaları var adliyede. belediyelerden kalan. e tabi oğlunu ABD de okutmak kolay iş değil. bunun için hem tüccar hem politikacı olacaksın. albayraklara ihale vereceksin hem de hiç ilgilerinin omadığı alanlarda. tröstler yaratacaksın. yeni zenginler çıkartacaksın:p e tayyip baya başarılı. menderes ve özaldan aldığı bayrağı göklere taşıyor. koç tayyip in 1 milyar dolar serveti olduğunu söylemişti. belediyeden kazanılmış. e belediye reisi maaşı da epey yüksekmiş. şu an başbakan herhalde 10 milyar olmuştur serveti:p
evet ben tayyip'e taktım. çünkü o cumhuriyet tarihinin en onursuz politikasını yürüten bir başbakan. o enderes ve özal hainlerinin bir devamı ve bu konuda onlardan daha da iyi.:p
canikocan 22.04.2006, 14:38 Neymiş bu tayyib be:) adam 3 senede neler yapmış.Biz zaten 3 senelik ülkede yaşıyoruz geçmişi yok sanki.
Siz tayyibi fazla abartmışsınız, ayrıca basın onu bir kaşık suda boğmak için bahane arıyor daha belediyelerdeki içki muhabbeti yeni yaşandı hafızanız pek zayıf mış.
Sağlık bakanı Recep Akdağın oğlu bir kaza geçiriyor show tv kaza mı intihar mı? gibi abuk subuk bir yayın yapıyor meğer ne çok seviyorlarmış hükümetü
Sevgileri bu ise nefretlerini düşünemiyorum bile:)
evet hatta türkiyeyi de tayyip bey kurdu değil mi. kuruluş 2002. ne kadar yazık ki böyle tayyipi yüceltenlere. hani ne yaptı bugüne kadar anlamadım. biz mi körüz yoksa siz mi olmayan şeylere sihirli bir gözl
ükle bakıyorsunuz anlayamadım.
manifesto 22.04.2006, 15:11 Tayyip diyorki biz menders ve özal geleneğinden geliyoruz
Elbette bunu demeye hakkı var :) İsmet paşa geleneğinden gelecek değillerya.
Menderes de Özalda milletin adamıydılar, cuntacıların değil.Elektiriği otoyolu televizyonu telefonu Özal olasaydı yeni görmeye başlardın biraz özal dönemini oku istersen.Ama sen ona da kulp bulursun çünkü serbest piyasa ekonomisine geçmişdir sosyalist bir ekonomik model uygulamadığı için senin gözünde nanay.
tek farkı yolsuzluk yapma konusunda onlardan bir nebze daha becerikli olması
4 yıl oldu elinde yolsuzluk belgesi var ise bi zahmet açıklayıver.CHP dört gözle bu belgeleri bekliyor:)
albayraklara ihale vereceksin hem de hiç ilgilerinin omadığı alanlarda.
Bu ülke canlı yayınlarla ihaleyi yeni gördü sen neden bahsediyorsun Albayraklar ihale almışlarsa bunu usulüne göre yapmışdır varsa bir usulsüzlük mahkemeler niçin var?
koç tayyip in 1 milyar dolar serveti olduğunu söylemişti
Az demiş ben 100 milyar dolar duymuşdum.Biraz yenilir yutulur şey söyle:) Sabancının bile okadar parası olmadı:)Sen bir milyar doların ne olduğunu bilmiyorsun heralde saymayıda unuttun sanırım.Mal beyanında bulundu niye itiraz etmedin?
hani ne yaptı bugüne kadar anlamadım
Sn.Arkadaşlar,
Manifestonun AKPciliğini yabana atmayın tescillidir. Nede Olsa aynı kafadanlar onun için iknaya çalışmayın. Çünkü bir insanın kabullenmişlikleri kolay kolay değişmez. Siz istediğiniz kadar belge koyun ne yaparsanız yapın o değişmeyecek çünkü o bundan yana değildir zaten:
AKP nin reklamı yapılsın her topicte AKP konuşulsunda ister iyi ister kötü farketmez. Çünkü rekalmın iyisi yada kötüsü olmaz ve bütün AKPciler bu mantıkla hareket eder.
Ne demiş Tayyip;
Ben zengini severim.
işte yolsuzluk hırsızlık bülimüm ne varsa hiç önemli değil yeterki zengin olsun. O nedenle Manifestonun tüm yazdıklarında aynı mantalite vardır. O nedenle size önerim; Manifestoyu kendi haline bırakın.
manifesto 22.04.2006, 16:04 Ben zengini severim.
O yüzden 100 milyon taksitle konut satıyor değilmi:) Zengin parasını basıp zaten alıyor evini.O yüzden 18 yaşına kdar tüm TC vatandaşları ücretsiz bakılacak değilmi ister sigorlatı ister değil.O yüzden okullarda kitapları bedava dağıtıyor değil mi? O yüzden kredi yurtlarda yemek ücreti almayı kaldırdı değil mi? O yüzden sıfır faizli kredi imkanı sunuyor değil mi?Öyleya zengini seviryor.
Çalışmak ibadettir.
O nedenle size önerim; Manifestoyu kendi haline bırakın
Baın Sn.Balta cevapsız hiçbir soru yokdur. İnsanlara akıl öğretmek sizin işiniz olmasa gerek.Herkez ne yapması gerektiği konusunda gerekli yetkinliğe sahiptir kanaatindeyim.
O yüzden 100 milyon taksitle konut satıyor değilmi:) Zengin parasını basıp zaten alıyor evini.O yüzden 18 yaşına kdar tüm TC vatandaşları ücretsiz bakılacak değilmi ister sigorlatı ister değil.O yüzden okullarda kitapları bedava dağıtıyor değil mi? O yüzden kredi yurtlarda yemek ücreti almayı kaldırdı değil mi? O yüzden sıfır faizli kredi imkanı sunuyor değil mi?Öyleya zengini seviryor.
Çalışmak ibadettir.
Baın Sn.Balta cevapsız hiçbir soru yokdur. İnsanlara akıl öğretmek sizin işiniz olmasa gerek.Herkez ne yapması gerektiği konusunda gerekli yetkinliğe sahiptir kanaatindeyim.
İşte yine her topicte yazdığın ve buradada tekrarladığın sloganlar. Ben farklı birşey söylemedimki AKP reklamı dedim hala onu yapıyon. Yukarıdaki sözü ben söylemedim. R.T.E söyledi "ben zengini severim" dedi. İşte fakir fukaranın üç kuruşu vardı onuda AKPli mütahitler devlet kanalı ile yesinler diye Mortage denilen ama Avrupadakilerle uzaktan yakından alakası olmayan bir kandırma senaryosu daha.
Sen hala eskilerde kalmışsın bedava dağıtılan kitaplar dönemi bitiyot biraz güncel haberleri takip et.
Yani sadece fikir olan ve uygulaması henüz gerçekleşmeyenlerle yorum yapmak siyasi vaaddir. Bu vaadleride bu millet çok iyi bilir.
Ama sen AKP ye oy vermeyecek kişiler içinde haybeden uğraşıyorsun.Hi.bir sorunun cevabsız değildir demişsin ama bir diğer topicte akpa 2002 de 14milyon oy aldı ben bilerek konuşurum dedin. Ama gerçek rakamlar 10 milyon 800 civarıdırki toplam seçmenin %34.75 ama kullanılmayan oy %46 civarı. Sen hala neyin reklamını yapıyon anlamadım.
manifesto 22.04.2006, 16:50 Ama sen AKP ye oy vermeyecek kişiler içinde haybeden uğraşıyorsun.Hi.bir sorunun cevabsız değildir demişsin ama bir diğer topicte akpa 2002 de 14milyon oy aldı ben bilerek konuşurum dedin. Ama gerçek rakamlar 10 milyon 800 civarıdırki toplam seçmenin %34.75 ama kullanılmayan oy %46 civarı. Sen hala neyin reklamını yapıyon anlamadım
O topiğe tekrar bakarsanız yanlışı düzelttiğimi görürsünüz:)
Bakın güncel şeyler mi istiyorsunuz, Tüm özürlü vatandaşlarımıza zengin fakir doğulu batılı ayrımı yapmaksızın 338 ytl maaş bağlanıyor eğitim ve sağlık masrafları için bu yeterince güncel mi?Siz istiyorsunuz ki hergün bir müjde versin ama haklısınız alıştırdı bir kez.Sosyal Sigortaları Tek çatı altında topluyor bağkurlu ssk lı emekli sandığı ayrımı kalkıyor buda yeni.
Ama siz fakir vatandaşların mortgage adı her ne ise o sistemle ev sahibi olmalarını dahi ceblerindeki son paralarıda almak olarak yorumlamışsınız öyleya ev almak ne ki:) vatandaş sevincinden göz yaşı döküyor evim olacak diye siz burada onu bile eleştiyiyorsunuz.İşte sizi körerten muhalefet anlayışı sanırım bu
O topiğe tekrar bakarsanız yanlışı düzelttiğimi görürsünüz:)
Bakın güncel şeyler mi istiyorsunuz, Tüm özürlü vatandaşlarımıza zengin fakir doğulu batılı ayrımı yapmaksızın 338 ytl maaş bağlanıyor eğitim ve sağlık masrafları için bu yeterince güncel mi?Siz istiyorsunuz ki hergün bir müjde versin ama haklısınız alıştırdı bir kez.Sosyal Sigortaları Tek çatı altında topluyor bağkurlu ssk lı emekli sandığı ayrımı kalkıyor buda yeni.
Ama siz fakir vatandaşların mortgage adı her ne ise o sistemle ev sahibi olmalarını dahi ceblerindeki son paralarıda almak olarak yorumlamışsınız öyleya ev almak ne ki:) vatandaş sevincinden göz yaşı döküyor evim olacak diye siz burada onu bile eleştiyiyorsunuz.İşte sizi körerten muhalefet anlayışı sanırım bu
Sn.Manifesto, yeni yeni iddialar atıp hala AKP reklamı yapıyorsunuz ama bu kadar hpşgörü yeterli sanırım. Yoksa Forum kurallarından Siyasi Parti yapma kuralının ihlaline doğru gidiyoruz sizin zenginden yana olan AKP vari sloğanlarınızı her topicte okumak zorunda değil insanlar ve her topivte aynı şeyleri bozuk plak gibi tekrarlıyorsunuz.
Tekrarlanmasını insanlara hiçbir arrtısı yoktur ve Forum ilkelerinin ihlali olur ve konu başlığından uzaklaşıldığı için sabit fikre yani sezerin Laiklik konusuna arkadaşlar devam etsin isterseniz. Alakalı alakasız tüm topicklerde AKP reklamından vazgeçerseniz sanırım insanlar gerçek anlamda tartışacaklar.
manifesto 23.04.2006, 17:54 Sn.Manifesto, yeni yeni iddialar atıp hala AKP reklamı yapıyorsunuz ama bu kadar hpşgörü yeterli sanırım
:) reklam mı???ne o hoşgörünüze ne oldu:) hem neyin hoşgörüsüymüş bu??
birileri bişeyler iddia ediyor bende cavap yazıyorum sayfayı geriye doğru okursanız bunu görürsünüz.
AKP vari sloğanlarınızı her topicte okumak zorunda değil insanlar
bencede niye okuyorlar ki:) akp ve tayyibe hakaretleri okumaya hakları var ama değil mi:) sobeee:)
Tekrarlanmasını insanlara hiçbir arrtısı yoktur ve Forum ilkelerinin ihlali
forum ilkeleri sizi bukadar ilgilendiriyor ise başbakanına yobaz diyen insanlarıda uyarmalısınız :) yani eşit mesafe
Elbette bunu demeye hakkı var :) İsmet paşa geleneğinden gelecek değillerya.
bunu demeye zaten hakkı var o da aynı onlar gibi bir hain
Menderes de Özalda milletin adamıydılar, cuntacıların değil.Elektiriği otoyolu televizyonu telefonu Özal olasaydı yeni görmeye başlardın biraz özal dönemini oku istersen.Ama sen ona da kulp bulursun çünkü serbest piyasa ekonomisine geçmişdir sosyalist bir ekonomik model uygulamadığı için senin gözünde nanay.
ha ha:p özal elektrik getirmiş. öncelikle özalı bu ülkenin başına getiren 12 eylül cuntasıdır. biraz kitap oku. 2. si özal ekonomisi kararlarını da 12 eylülcüler amıştır. 24 ocak kararlarıyla. ve biz bugün ne çekiyorsak bunun en büyük sorumlusu özaldır. senin o çok sevdiğin özal zaten amerikan kayıtlarında gelmiş geçmiş en amerikancı türk cumhurbaşkanı olarak geçer. ve evet ülkeyi serbest piyasaya yahudilere açtı am sen liberalsin anlamazsın bunun anlamını bi de beni ikide bir ssyalistlkle suçluyorsun. gücün yetiyorsa böyle demogoji yapmada rakamlarla konuşalım trkiye ne kadar zarara uğradı, halkın ihtiyaçlar piramidi ne oldu. komik komik:p
4 yıl oldu elinde yolsuzluk belgesi var ise bi zahmet açıklayıver.CHP dört gözle bu belgeleri bekliyor:)
elinde bir sürü yolsuzluk belgesi var. ama haberin yok heralde. illetvekili olunca dokunulmazluk r ya maniiii o nedenle yargılanamıyor arkadaşlar. e tabi tayyyea in seçimden önce söz verdiği dokunulmazlıkları niçin kaldırmadığı belli. çünkü kaldırırsa hepsi hapsi boylar. o yolsuzluk dosyaları için mehmet bölük ün kitabına bakabilirsin hepsi eleledir. aa sen onu da kabul etmezsin faşistsin ya o bakımdan:p
Bu ülke canlı yayınlarla ihaleyi yeni gördü sen neden bahsediyorsun Albayraklar ihale almışlarsa bunu usulüne göre yapmışdır varsa bir usulsüzlük mahkemeler niçin var?
albayraklar aldıysa bu usulüne göredir de geç tabi. düşünme sorgulama yok. yapamazsın zaten kapasiten yetmez:p o ihalelerden önce kapalı kapılar arkaında neler konuşulduğu hiç önemli değil. ahkemeler mi, ne ahkemesi, yahudi sermayesi izin verir mi o yargılamaya ama hiç merak etme gelecek seçimerde bol bol yargılanacaklar
Az demiş ben 100 milyar dolar duymuşdum.Biraz yenilir yutulur şey söyle:) Sabancının bile okadar parası olmadı:)Sen bir milyar doların ne olduğunu bilmiyorsun heralde saymayıda unuttun sanırım.Mal beyanında bulundu niye itiraz etmedin?
ha ha:p mal beyanında bulunmuşmuş itiraz etcekmişiz. o da hemen kabul etçekti ya. bunu ben değil koç söylüyor canım senin o çok sevdiğin serbest piyasanın baş adamı yani. bana inanmıyorsan bari ona inan senin adamın
oku oku yukarıyı oku
manifesto 24.04.2006, 23:45 Sevgili tibet paylaşacağın birşeyler var ise buyur yaz,karşılıklı sabaha kadar meşveret yapabiliriz beyin fırtınasından çekinmem.
Bu tip üslublar ilk okul seviyesine indirir forumu.
Soru cevap ve paylaşım görüş fikir ve anti-fikir hepsi beraber
Sezer ile Arınç arasındaki farkı gördünüz değilmi
Meclisin 23 Nisan resepsiyonuna dahi katılmaya tenezzül etmemişdir öyleya parlemento neki???O gitsin harp akademilerinde garnizonlarda millete laiklik yobazlık irtica dersi versin.
Size iki örnek ve iki uç.
Sürekli olarak laikliğe vurgu yapmak sürekli laiklik de laiklik demek Atatürke ve kemalist politikalara en büyük ihanettir. çünkü kemalist düşüncenin içini boşaltmak anlamına gelir. Bu açıdan Ahmet Necdet Sezer'in laikliği bu kadar savunup sürekli yineleyip de diğer konularda pasif kalmasını açıkçası yadırgıyorum. tasvip etmediğim bir durum. Evet irtica büyük tehdit. herşeyden önce iktidar partisinin pek çok miletvekili dergahlarla tarikatlarla bağlantılı ve ne yazıkki şu anki islam anlayışları da ABD ye göre değişmiş durumda. BOP projesi kapsamında ılımlı oluverdiler bir anda ve ülkemizde sürekli ılımlı islam pompalanıyyor. ancak bundan daha büyük tehlike kürtçülüktür. ve daha acil önlem alınması gerekir.
manifesto 25.04.2006, 14:34 Tibet sana katılıyorum, :) yani hep farklı düşünücek değiliz ya.
Evey ABD kendi güvenliği için ılımlı islam diye bir kelime türetti ve bunun siyasi sonuçlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor.Ama islamın tek olduğunu bilmiyor.
Müslüman ülkeler ve inananlar içlerinde ki bu terör belasında kurtuldukları zaman zaten ılımlı islam anlamını yitirecek.Onun için bu habis uru temizlemek çok önemli müslüman ülke siyasilerinin de sözde islamcılık adına teröre bulaşmış bu insanları tafviye etme sürecinde aktif olmalılar.İslam tarihinin hiçbir döneminde haklarını hukuklarını korumak için müslümanlar teröre veya zulüme müracat etmemişlerdir.
Sürekli halkını korkutanlarada bir çift sözümüz olmalı.Özgürlüklerden korkmayın!!!
asd.1950 26.04.2006, 23:42 kavramsal bir tartışma yapmıyorduk
laiklik türkiye bağlamında artık içi boşalmış bir kavram haline geldi..cumhuriyet vaat ettiklerini yerine getirmekte başarısız oldu.. laiklik kavramı üzerinden sürdürülen tartışma da 80 senelik başarısızlığı ört bas etmeye yönelik polemiklerden başka bir şey değil.
madem sezer laikliği korumaya bu kadar meraklı, çıksın halkın önünde korusun..neden gidip garnizonda konuşma yapıyor..
İnsanlar vaat eder ve çoğu kez yerine getiremez. Cumhuriyete yüklediğin bu görevi insanlardan beklemeliydin. Laikliği de hiç anlamamışsın. Laiklik devletin dinsiz oluşudur, halkın değil. Halkın tabii bir dini, hatta birkaç dini olabilir ama devlet şu veya bu dinin elinde olamaz. Devlet her dinin gereksinimlerine cevap verir ama hiçbirinin emrinde olamaz. O nedenle Türkiye cumhuriyetinde hiç Laiklik uygulanamadı ki. Laikliğin içi boş diyorsun. Dünya tek devlete gidiyor. Globalleşmek biraz da bu. Bu tek devletin tek dini olabilir mi.
asd.1950 26.04.2006, 23:56 Sevgili tibet paylaşacağın birşeyler var ise buyur yaz,karşılıklı sabaha kadar meşveret yapabiliriz beyin fırtınasından çekinmem.
Bu tip üslublar ilk okul seviyesine indirir forumu.
Soru cevap ve paylaşım görüş fikir ve anti-fikir hepsi beraber
Sezer ile Arınç arasındaki farkı gördünüz değilmi
Meclisin 23 Nisan resepsiyonuna dahi katılmaya tenezzül etmemişdir öyleya parlemento neki???O gitsin harp akademilerinde garnizonlarda millete laiklik yobazlık irtica dersi versin.
Size iki örnek ve iki uç.
Başbakan da Anıtkabirdeki törene katılmadı "sakın hasta deme" ertesi gün sapasağlam karşımıza çıktı. Toplumu iyice çocuk gören bir zihniyetin yanında olsan ne olur "21 yaşındaki genç ne zaman çocuk oldu". Bu forumda daha ayağı yere basan görüşler görmek isterdim. Sezer'i ve Arınç'ı yan yana getiren siyasettir. Yoksa asla yan yana gelmez. Biri halk dalkavukluğu yaparak siyasetteki yerini korumaya çalışıyor, diğeri devlet adamlığı yapıyor. Sezerin bir beklentisi mi var bu ülkeden. Yükseleceği yere kadar yükselmiş. Garnizonda nutuk atıyormuş. Lafa bak. O garnizon dediğin yer bu milletin dirildiği yerdir. İlk destek de o yılların Alevi önderinden gelmiştir. Garnizonda nutuk atmayı hafife almayın.
manifesto 27.04.2006, 00:20 Başbakan da Anıtkabirdeki törene katılmadı "sakın hasta deme" ertesi gün sapasağlam karşımıza çıktı
Sezerde Meclis resepsiyonuna katılmadı,Baykalda neden onları sorgulamadınız da erdoğandan başladınız?Hastaydı en azından mazereti var ya onların?
Toplumu iyice çocuk gören bir zihniyetin yanında olsan ne olur "21 yaşındaki genç ne zaman çocuk oldu"
Ne yapıcaz şimdi bıyıklı öğrenci muhabbetimi yapıcaz.O arkadaş 3 yıl hafızlık eğitimi alıp hafızlığını tamamladıkdan sonra liseye devam etmiş,ve en yaşlı öğrenci sıftı ile o konuşmuş.Belki bilmiyorsunuzdur meclisin böyle bir geleneği var.Neden rahatsız oldunuz anlamadım yaşının büyük olmasından mı yoksa söylediklerinden mi?
Bu forumda daha ayağı yere basan görüşler görmek isterdim
Bende,bıyıklı öğrenci muhabbeti pek bir görüş olmasa gerek
Sezer'i ve Arınç'ı yan yana getiren siyasettir. Yoksa asla yan yana gelmez.
Evet,birini millet seçmişdir diğerini şimdi tarih olmuş parti aradaki fark bu.
Birisi milleti için konuşuyor diğeri kurulu düzen için
devlet adamlığı yapıyor. Sezerin bir beklentisi mi var bu ülkeden
Sezeri bilmem ama milletin ondan bir beklentisi vardı ama boşaymış.
Halkına bukadar yabancılaşmış ben ikinsi cumhur bilmiyorum.Çankayayı çalışma ofisi olarak kullanıyor.Eee hukukçudan cumhur demek ki bukadar oluyor.
Biraz milletin içine karışsa hani açılışlar falan:)
O garnizon dediğin yer bu milletin dirildiği yerdir
Milletin yükseldiği yeri görmek istiyorsanız çanakkaleyi dolaşmalısınız.
Millet garnizon meyhanelerinden yükselmedi
@asd.1950
Benim laiklik kavramı ile herhangi bir sorunum yok. Daha önce de yazdığım gibi. Sorun laiklik kavramının kendisi değil,
Türkiye'de laiklik üzerinden yürüyen polemikler var. Cumhuriyet yönetimini elinde tutan elit, iktidarını elinden bırakmamak için sarılmış laikliğe. Gak laiklik guk laiklik! Madem o kadar laiksiniz, kaldırın din derslerini okullardan? Aleviliği de ayrı bir inanç birimi olarak tanıyın. Lağvedin diyaneti... Yapamazlar mı sizce?
Cumhuriyete ve vaatlerine gelince...
Bir rejimin ayaktakalabilirliğinin ölçütü insanlarına sunabildiği ekonomik refah ve özgürlüktür. Maalesef, bizim cumhuriyetimiz vatandaşlarına ne refah ne de özgürlük sunabildi. Padişah sultasının yerine, militer diktayı geçirdi. Şimdi laiklik kavramı etrafından sürdürdükleri polemikler de kendi başarısızlıklarını örtme, ötelemeden başka bir şey değil...
Kendi payıma söylüyorum, benim karnım tok bu mavallara. Herhalde Türkiye'deki çoğu vatandaşın da inandığı yok bunlara ki, Sezer gidip garnizonlarda konuşmuş.
Son söyleyeceğim şudur : Memleketin başına çöreklenmiş bu zorbaların iktidarda geçirdikleri her saniye, hepimizin refahının ve özgürlüğünün gaspedilmesi olarak tarihte yer alacaktır.
wwwwwwwwwwwwwwwwwxxxxxxxxxxxxxxxxxwwwwwwwwwwwwwwww xxxxxxxxxxxxxxxxwwwwwwwwwwwwwwwwwwwxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
|
|