Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimdir bu Pir Sultan Abdal?

kafir.billah
17.07.2005, 19:32
Evet arkadaşlar..
Şimdi siz diyeceksinizki bu ne biçim soru..Kahraman ilan ettiğimiz herkesi kendi açımızdan yaklaşma alışkanlığından hiç vazgeçememişizdir şu ana kadar..
İlk önce ben Pir Sultan hakkındaki bazı düşüncelerimi dile getirmek istiyorum.Bana göre pir sultan propagandacıdır. Şiiler tarafından kullanılan Osmanlı halkını kırşkırtmakla görevli bir ajan.Dini inancında samimi bulamdığım bir zat olarak görüyorum.Horasandan geldiği söylenen Pir Sultanın ilk önce Suriye taralarına göç ettiğinden bahsedilir.Suriyeden sivasa göç etmesini nasıl yorumluyorsunuz.Madem ki bu adam Osmanlının kendi halkına zulum yaptığını biliyordu neden oraya gitme ihtiyacı hissetsin.Bir çok Türk'ü kitleler halinde İrana Farslıların eline göç ettiren bu adamın asıl amacı neydi..Biliyorum sizi biraz kızdırıcak ama ben Pir Sultan Abdalın yalancı ve düzenbaz olduğunu düşünüyorum.Sizce bu adam aslında Türk düşmanı değil miydi?
Lütfen sizde ama rica ediyorum Pir Sultan Abdal'a duygusal yaklaşmadan yorum yapın.

Ceyhun
17.07.2005, 20:23
Bir kere "yalancı" ve "düzenbaz" gibi saygısız ifadeler kullanmışsın. Ondan sonra duygusal yaklaşmayın falan diyorsun. Bir de "Türk düşmanı" gibi son günlerin yükselen ırkçı bir deyimini Pir Sultan gibi bir halk şairine yakıştırmışsın. Olaya "Türk düşmanı", "Papua Yeni Gineli düşmanı" şeklinde ırkçı bir tavırla yaklaşan bir insandan yüzyıllardır şiirleri kulaktağan kulağa yayılan bir şair için "yalancı", "düzenbaz" gibi kelimeler duyduğuma şaşırmadım.

Bir kere sen 500 yıldır türküleri halk tarafından sahiplenilmiş, birçok insan tarafından saygı gösterilen bir şaire, bir aydını saygı çerçevesi içinde eleştirmeyi öğren. Ondan sonra saçma sapık "Türk düşmanı" gibi suçlamalarına yanıt beklersin.

kafir.billah
17.07.2005, 20:31
Bir kere "yalancı" ve "düzenbaz" gibi saygısız ifadeler kullanmışsın. Ondan sonra duygusal yaklaşmayın falan diyorsun. Bir de "Türk düşmanı" gibi son günlerin yükselen ırkçı bir deyimini Pir Sultan gibi bir halk şairine yakıştırmışsın. Olaya "Türk düşmanı", "Papua Yeni Gineli düşmanı" şeklinde ırkçı bir tavırla yaklaşan bir insandan yüzyıllardır şiirleri kulaktağan kulağa yayılan bir şair için "yalancı", "düzenbaz" gibi kelimeler duyduğuma şaşırmadım.

Bir kere sen 500 yıldır türküleri halk tarafından sahiplenilmiş, birçok insan tarafından saygı gösterilen bir şaire, bir aydını saygı çerçevesi içinde eleştirmeyi öğren. Ondan sonra saçma sapık "Türk düşmanı" gibi suçlamalarına yanıt beklersin.

Evet bu benim yorumum kardeşim.Ben dürüstçe konuşuyorum ve düşüncelerimi dile getiriyorum.Pir Sulatn Abdalı ne olarak görüyorsam onu sizinle paylaştım daha ne istiyorsun.Söylermisin

Ezo
17.07.2005, 20:36
Evet arkadaşlar..
Şimdi siz diyeceksinizki bu ne biçim soru..Kahraman ilan ettiğimiz herkesi kendi açımızdan yaklaşma alışkanlığından hiç vazgeçememişizdir şu ana kadar..
İlk önce ben Pir Sultan hakkındaki bazı düşüncelerimi dile getirmek istiyorum.Bana göre pir sultan propagandacıdır. Şiiler tarafından kullanılan Osmanlı halkını kırşkırtmakla görevli bir ajan.Dini inancında samimi bulamdığım bir zat olarak görüyorum.Horasandan geldiği söylenen Pir Sultanın ilk önce Suriye taralarına göç ettiğinden bahsedilir.Suriyeden sivasa göç etmesini nasıl yorumluyorsunuz.Madem ki bu adam Osmanlının kendi halkına zulum yaptığını biliyordu neden oraya gitme ihtiyacı hissetsin.Bir çok Türk'ü kitleler halinde İrana Farslıların eline göç ettiren bu adamın asıl amacı neydi..Biliyorum sizi biraz kızdırıcak ama ben Pir Sultan Abdalın yalancı ve düzenbaz olduğunu düşünüyorum.Sizce bu adam aslında Türk düşmanı değil miydi?
Lütfen sizde ama rica ediyorum Pir Sultan Abdal'a duygusal yaklaşmadan yorum yapın.

Pirsultan abdalin hakkinda yorum yapmak senin hadine degill ikinci yorum yapacagin kisiyii objecktif olarak bir arastir bunu yamak sana zor geliyorsa öburmoyu sussss..

Ceyhun
17.07.2005, 20:59
Evet bu benim yorumum kardeşim.Ben dürüstçe konuşuyorum ve düşüncelerimi dile getiriyorum.Pir Sulatn Abdalı ne olarak görüyorsam onu sizinle paylaştım daha ne istiyorsun.Söylermisin

Dürüstce konuşabilme veya eleştiri yapabilme hakkı sana yanında "düzenbaz", "yalancı" gibi hakaretler etme hakkını vermez. Eleştirebilirsin ama terbiyeli olmak zorundasın. Kahvedeki arkadaşından bahsetmiyorsun. Milyonlarca insanın saygı duyduğu, 500 yıllık bir halk ozanından bahsediyorsun.

munzur_hozat
17.07.2005, 21:04
aa gözlerime inanmıyorum neler demiş, pir sultan abdal gibisi dünyaya bir kere gelir.Lütfen ona karşı saygılı olalım.

OzBektasi
17.07.2005, 22:23
Şiiler tarafından kullanılan Osmanlı halkını kırşkırtmakla görevli bir ajan.
Adamin elinde SAZ var.... Etrafina fakir ve mazlum halki Ehlibeyt Sevgisi adli catinin altina toplayarak dünyaperest ve süse püse doyamayam osmanliya karsi nasil kiskirtmis, hic kimse pek anlayamadi ama... öyle olsun!
haa tabiki bazi sitem ve öfke kokan siirler yazmis.. pir sultanin varligi KERBELANIN devamidir.. o bir Hüseyin'dir... isim, kilik ve yer farkli ama... o bir ehlibeyt sevdalisi idi...
mazlumun tarafinda yer almak kur'anin emridir, imanin gerekcesidir. pir sultan bunu bizlere böyle ögretiyor. hür olalim diye..

gulizar
17.07.2005, 23:11
arkadaslara katiliyorum,kafir billah ne yapiyorsun? hele bir aynana bak ,kendine gel tanimadigin Pir sultan abdal degil ,baska kimse icin de böyle bilmeden önyargiyla yaklasma sakin,cok yanlis.
sana Pir Sultanin sözlerini hatirlatayim,, Ben Hakkim Haktan gelirim'' bunu derkende ispatladi kendisini.bos konusmadi insanlara isik oldu,keske onun bir teli olabilseydik.
Hüseyinim yolunda Canini verdi,onlarin yoluna can feda.

ErdalNET
17.07.2005, 23:23
kafir.billah isimli zat sanırım osmanlıyı destekleyen sünni bir türk. Osmanlıcı tavrı var. pir sultan abdal osmanlıyla ters düştüğü için bunu içine sindiremiyor. ancak ona tavsiyem tarafsız bir ağızdan pir sultan abdal kimdir diye oku sanırım tatmin olursun

Ezo
18.07.2005, 00:53
Adamin elinde SAZ var.... Etrafina fakir ve mazlum halki Ehlibeyt Sevgisi adli catinin altina toplayarak dünyaperest ve süse püse doyamayam osmanliya karsi nasil kiskirtmis, hic kimse pek anlayamadi ama... öyle olsun!
haa tabiki bazi sitem ve öfke kokan siirler yazmis.. pir sultanin varligi KERBELANIN devamidir.. o bir Hüseyin'dir... isim, kilik ve yer farkli ama... o bir ehlibeyt sevdalisi idi...
mazlumun tarafinda yer almak kur'anin emridir, imanin gerekcesidir. pir sultan bunu bizlere böyle ögretiyor. hür olalim diye..

tek söz Haklisinnnn ama bazi örumcek kafalilar bunu anliyamazz kafalarina vurmak gerekiyorrrrr

ErdalNET
18.07.2005, 10:12
şiddet insanı doğrulardan uzaklaştırıp yanlışa yaklaştırır

ErdalNET
18.07.2005, 10:15
Birde şöyle bakın olaya adamın fikrini beğenmiyoruz ancak o bizim fikrimize değer verip siteye giriyor. Kırıcı konuşursak onu kaybederiz ancak yapıcı olursak o kişide doğruları öğrenip çevresinede öğretir bunları

chatlakalper
18.07.2005, 10:33
ERdalNet edit yapmayı öğren lütfen

ErdalNET
18.07.2005, 11:32
chatlakalper, özel mesaj denen birşey var. orayı kullanıpta bana mesaj gönderirsen belki bir faaliyet içine girebilirim. hem foruma gereksiz yere yazıyor hemde benim hakkımda yanlış fikirler uyandırıyorsun. Medatörlük bu değil. Ok

chatlakalper
18.07.2005, 11:41
Moderatör olmadan önce bütün kurallarını okudum ve yetkimi üyelerden öğrenecek de değilim. Eğer yaptığım bir hata var ise benim bir üstüm buna engel olur vede uyarır.

ErdalNET
18.07.2005, 11:43
Sen kendini yüksek bir zümre olarak mı görüyorsun yani. Yazık

chatlakalper
18.07.2005, 11:46
benim konumum forumun düzenini sağlamak ve kullanıcıların forum kurallarını uygulamasını sağlamak ben görevimi yapıyorum bana verilen yetkiler dahilinde görevimin gerektirdiklerini yapıyorum burada ne alakası var yüksek bir zümre görmenin. Eğer gerekirse kullanıcılarda bana eksiklerimi ve yanlışlarımı söyleyebilirler

Ceyhun
18.07.2005, 14:22
Birde şöyle bakın olaya adamın fikrini beğenmiyoruz ancak o bizim fikrimize değer verip siteye giriyor. Kırıcı konuşursak onu kaybederiz ancak yapıcı olursak o kişide doğruları öğrenip çevresinede öğretir bunları

Beyefendi siteye girip eleştirilerini söylemesine kimse birşey demedi. Ama buraya girip milyonlarca insanın saygı duyduğu bir kişiye hakaret etmesine de tepkisiz kalacak değiliz herhalde. Her türlü eleştiri ve fikir söylenebilir her türlü görüş açıklanabilir. Ama saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sırf insanlara şirin gözükelim, aman bize küsmesinler diye de saygısızlığa sessiz kalacak değiliz. Burası kalabalık ama hakaretlerin edildiği, saygısızca konuş**** bir forum olacaksa olmasın. Saygılı ve terbiyeli çok daha az insanın olması bu forumu daha nitelikli yapacaktır.

Ezo
18.07.2005, 14:26
Arkadaslar bizim formumuzun tebell kavarami Saygi ve sevgidir lutfen kirici olmayan düsunclerini yazin tartisin ama saygiyi ve sevyiyi kaymetmeyin...

saygilar

hasan1
18.07.2005, 15:16
slam arkadaslar dediklerinize katiliyorum kafir bilah icin sizler az bile söylemisiniz
gercektende tam kendine layik bir isim bulmus anlamagim neden insanlari birbirine düsürmeye caisiyor türküyede onungibi bircok saga sola saldiran cadelerde basi bos dolasiyor kemik atmadanda havlayan kafir birde kurtlere dil uzatiyor kürtler itamimiyor kürtler cok gururlu ve namuslu insanlar kafir bilal gibi namusuz deyil
kürtlere uzatilan dileride kürtler keser kafir bilal

chatlakalper
18.07.2005, 15:21
hasan1 yinede yorumlarımızı seviyeli yapalım

TheGodfather
18.07.2005, 17:24
Kafir.billah
söylediklerine inanamıyorum,
Kendi görüşünü bizlere sunmuş olabailirsin.
Ama bu ne ya 'yalancı'..'Düzenbaz'
Allah aşkına söyle sen provakator musun?
Neden böyle saçma sapan şeyler söylüyorsun.
Senin Nihal Atsız la bağlantılı bir forumla bağlantın var mı?
Sen yukarıda söylemiş olduklarında ciddi isen eğer
Şunu bilmelisin ki, Biz seni aramızda gerçekten zayıf görüyoruz,seni en aşağılarımızdan biri olarak görüp yukarıda söylemiş olduklarını şüphe yok biz inkar edicileriz.

Alevimen
18.07.2005, 18:29
Konuyu kapatıyorum. ilgili kişiye ÖM gönderildi.