Orijinalini görmek için tıklayınız : amerikan emperyalizmi ve venezüella

garcia
13.04.2006, 18:41
dünya ülkeleri ve dünya halklarıyla ilgilenen herkesin bildiği gibi bir kaç yıl önce latin amerika ülkerinden olan venezüellada anti-emperyalist demokratik yönetim iktidara geldi.
dünyanın dördüncü büyük petrol ülkesi olan venezüllada daha önce amerikan petrol şirketleri ve onların yerli işbirlikçileri bu ülke petrollerini işletiyordu.anti emperyalist,yurtsever-demokrat hugo chavez ve ekibi ülkedeki petrollerin sadece venezüella yönetimi tarafından değerlendirilmesi ve işletilmesi için çalışmalara başladı ve yönetim ülkenin petrol işletimini devraldı.
bunun üzerine amerikan emperyalizmi ve onların venezüelladaki işbirlikçileri,amerikancı sendika ağaları ve eski yönetimden kalma amerikancı polis şefleri ve amerikancı polis memurları işbirliği yaparak,hemen harekete geçtiler.
amerikancı sendika ağaları üretimi durdurmak için petrol işçilerine çalışmayı durdurduklarını,artık çalışmamaları gerektiğini ve maaşlarının kendilerine her ay olduğu gibi ödeneceğini propaganda ettiler.aynı propagandayı banka sahibi şirket,holding sahipleride yaptılar.bunun üzerine başkan chavez ordunun mevcut parasının aynı şirketin bankasında olduğunu ve geri adım atmazsalar ordunun bankadaki var olan parasının yönetim tarafında bankadan çekileceğini açıkladı ve geri adım atmalarını sağladı.çünkü orduda genel olarak chavez taraftarları çoğunluktaydı.
mevcut gelişmelerden dolayı ülke insanlarının desteğini oluşturan chavez taraftaftarları çoğunluktaydı ve alanlara dökülüp gösteriler düzenlediler.diğer taraftan amerikancı polis şefleri boş durmuyordu,her gün gösteriler düzenleyen chavez taraftarları polis kurşunlarıyla öldürülüyordu.bunun üzerine ordu mensubu askerler polis karakollarını basarak silahlarına el koydu.
bütün bu gelişmeler olurken dünya halklarının can düşmanı amerikan emperyalizmi elinden gelen her yolu deniyordu.cia ajanları,amerikan emperyalizminin paramiliter kuvvetleri ve onların venezüelladaki işbirlikçileri başkan chaveze defalarca bombalı,silahlı süikast düzenlediler,chavez hepsinden kurtulmayı başardı.
yakın bir zaman öncesine kadar anti-emperyalist,yurtsever,demokrat kişiliğiyle tanınan ve söylevlerinde sosyalizmden bahsetmeyen chavez son zamanlarda çoğu söylevlerinde sosyalizmden ve kamulaştırmadan bahsetmeye başladı ve bir kaç ay önce bazı işletmeleri kamulaştırarak işe koyuldu.
chaveze kolay gelsin diyorum.

lion12
28.04.2006, 02:25
Venezuella bir de Küba bu konuda gayet başarılılıar dostlar.Bence bu memleketler bize bile örnek teşkil ediyor.Yani Amerika bugün dünyanın bir ucundaki memleketleri sömürmeyi başarabiliyorsa fakat burnunun dibindeki Küba ve Venezuella Amerika'ya kafa tutup onları püskürtebiliyorsa,bu bence çok büyük bir başarı ve de bütün dünyaya örnek teşkil ediyor derim ben.

Hüseyin69
28.04.2006, 04:16
Venezuella bir de Küba bu konuda gayet başarılılıar dostlar.Bence bu memleketler bize bile örnek teşkil ediyor.Yani Amerika bugün dünyanın bir ucundaki memleketleri sömürmeyi başarabiliyorsa fakat burnunun dibindeki Küba ve Venezuella Amerika'ya kafa tutup onları püskürtebiliyorsa,bu bence çok büyük bir başarı ve de bütün dünyaya örnek teşkil ediyor derim ben.

avrupada da venezuella ve kuba gibi bir devlet olsun
bakin o zaman abd bir daha dünyaya jandarmalik yaparmi
ama nedense mc donalds kültürü agir basiyor iste