Orijinalini görmek için tıklayınız : Saskaralı var mı?

Ardahanlı
15.04.2006, 01:42
Arkadaslar Saskaralı war mı?

kirli72
16.04.2006, 08:15
var tabi
olmazmı ben burdayım

kirli72
16.04.2006, 08:18
saskaralı birini böyle internet ortamında bulacağımı hiç tahmin etmezdim hocam
eskişehir'den katılıyormuşsun bozüyük'temi oturuyorsun yoksa

slipknot
16.04.2006, 15:03
hanak ilcesini en büyük alevi köyüdür en önemli özeligi çok sayıda köy ensütüsü mezunu ögretmen yetiştirmesi ayrıca yazar ümit kaftancıoğlu saskaralıdır.

kirli72
17.04.2006, 10:42
ya burda köylülerimi bulmak ne kadar güzel oldu

eyhayat
20.04.2006, 16:07
ya burda köylülerimi bulmak ne kadar güzel oldu
Hanak-Damal-Göle alevileri ile ilgili geniş bilgi Alevi Köyleri -Doğu Anadolu-Ardahan/hanak-damal konusunda bulabilirsiniz

kirli72
25.04.2006, 11:59
Hanak-Damal-Göle alevileri ile ilgili geniş bilgi Alevi Köyleri -Doğu Anadolu-Ardahan/hanak-damal konusunda bulabilirsiniz

teşekkür ederim hemen ilgileneceğim

ardahan75
25.04.2006, 17:24
selam bende güneşgören köyündenim eski ismi (Kerkeden) saskaralı ve diğer hemşehrililerime selam

Ardahanlı
25.04.2006, 22:18
Erol abi nette karşılaşmak warmış desene...bn sana özel msj olarak msnimi yolliim

Ardahanlı
25.04.2006, 22:43
Ewet dayının oğlu Orkun'um ben ;-)

slipknot
03.05.2006, 22:20
]selam damalılar ilk sinamayı 1965 yılıda damalda izledim.yukarıgündeş köyünde 6 yıl kaldık babam yukarıgüdeş köyünde öğretmendi hayatımın en güzel günlerini,io köyde yaşadım.en iyi hatırladığım eğitmen amca ,çavuş amca,musa evleri hemen okulun yanındaydı ve gedikğilin mahalle,tekcam .unutmadan tomahmet amca.yukarıgüdeşli arkadaşa raslarsam cok mutlu olacağım.

kirli72
14.06.2006, 20:32
selam bende güneşgören köyündenim eski ismi (Kerkeden) saskaralı ve diğer hemşehrililerime selam

merhaba arkadaşım sanada selam olsun

eyhayat
14.06.2006, 20:44
]selam damalılar ilk sinamayı 1965 yılıda damalda izledim.yukarıgündeş köyünde 6 yıl kaldık babam yukarıgüdeş köyünde öğretmendi hayatımın en güzel günlerini,io köyde yaşadım.en iyi hatırladığım eğitmen amca ,çavuş amca,musa evleri hemen okulun yanındaydı ve gedikğilin mahalle,tekcam .unutmadan tomahmet amca.yukarıgüdeşli arkadaşa raslarsam cok mutlu olacağım.

Merhaba Hemşehrim
bu forumda 6-7 tane Yukarı Gündeşli var biriside benim
Gündeşte Bahattin Öğretmenden çok bahsederler onlardan birisin galiba
Onlara GÜndeşten selamlar gönderiyorum.

Y.Gündeşle ilgili geniş bilgi Forumun
Alevi Köyleri-Doğu Anadolu- Ardahan/damal-Hanak topiginde var

gencsosyalist
29.07.2006, 12:08
memleketlerimle sohbet etmek güzel...ben de dereköylüyüm adresim p.a.n.d.a_20@hotmail.com

nihat 61
16.10.2006, 12:51
saskaradan gorüntüler

aysel
17.10.2006, 12:48
selam arkadaşlar bende çat köyündenim,gerçekten sanal alemde bizim oralıları bulacağımı hiç düşünmemiştim..Bundan dolayı çok sevinçliyim.Ayrıca yazar ümit kaftancıoğlu'nu çocukluğumdan beri bir resmi vardır bizde ve halada saklamaktayız,babamın hem ana tarafından akrabası olur hemde çok yakın arkadaşıydı...Allah rahmet eylesin Ümit KAFTANCIOĞLU nun yeri bende çok farklıdır.

nihat 61
19.10.2006, 14:38
Ümite gider

Ümit kaftancıoğlunun anısına
-

Hanak’tan içeri Saskara yolu,
Umarsıza umar, Ümit’e gider.
Aydınlık günlere özlemle dolu,
Gider 'Garip Tatar' Ümit’e gider.

Nice Pir Sultan'ı bol eyleyenden,
Koroğlu kolunu kol eyleyenden,
Atatürk yolunu yol eyleyenden;
El alır, pay kapar Ümit’e gider.

Sırtında bir kaftan, özünde ferman,
Elinde, belinde, dilinde harman,
Göze göz, söze söz, dizine derman;
Dost dost diye kalkar Ümit’e gider.

Atalardan gelen geleneğiyle,
Bitmez hoşgörülü göreneğiyle,
Haklının yanında düzeneğiyle,
Işıl ışıl yanar Ümit’e gider.

Dorutay sırtında bir başka hazda,
Dönemeç dönemeç türküde sazda,
Gönül bahçesinde baharda yazda,
Bir menevşe açar Ümit’e gider.

Şiir. Ahmet Özdemir
__________________________________________________ ___________________

------Bizler çok uğraştık amma olmadı
Bu çarpık düzene, dur deyin oğul
Verdigimiz oylar, yerin bulmadı
...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul
...Böyle bir yaşama, kör deyin oğul

--------------------------------

Ümit Kaftancıoğlu unutumayacak
---------------------------------------------------------------

eyhayat
20.10.2006, 23:27
Ümite gider

Ümit kaftancıoğlunun anısına
-

Hanak’tan içeri Saskara yolu,
Umarsıza umar, Ümit’e gider.
Aydınlık günlere özlemle dolu,
Gider 'Garip Tatar' Ümit’e gider.

Nice Pir Sultan'ı bol eyleyenden,
Koroğlu kolunu kol eyleyenden,
Atatürk yolunu yol eyleyenden;
El alır, pay kapar Ümit’e gider.

Sırtında bir kaftan, özünde ferman,
Elinde, belinde, dilinde harman,
Göze göz, söze söz, dizine derman;
Dost dost diye kalkar Ümit’e gider.

Atalardan gelen geleneğiyle,
Bitmez hoşgörülü göreneğiyle,
Haklının yanında düzeneğiyle,
Işıl ışıl yanar Ümit’e gider.

Dorutay sırtında bir başka hazda,
Dönemeç dönemeç türküde sazda,
Gönül bahçesinde baharda yazda,
Bir menevşe açar Ümit’e gider.

Şiir. Ahmet Özdemir
__________________________________________________ ___________________

Ümit Kaftancıoğlu unutumayacak
---------------------------------------------------------------

Paylaşımınız için çok teşekkürler , emeğinize sağlık.
Eğitimci,yazar Ümit KAFTANCIOĞLU'nu saygıyla anıyorum.
(Dr.A.Naki KAFTANCIOĞLU ile aynı ilçede çalışmıştım.)

nihat 61
23.10.2006, 20:23
YÜKSEK YÜKSEK TEPELERE EV KURMASINLAR

Yöre . Edirne

Derleyen : Ümit KAFTANCIOGLU

Eski zamanlarda Malkara’da 15 yaşlarında Zeynep isimli güzel birkız vardı.Bir gün köyde Aga’nın bir düğünü olur.Düğünde eğlenceler ve at yarışları yapılır.At yarışlarına uzaklardan gelen Ali adında bir genç’ de katılır.Ali gönlünü düğünde gördüğü Zeynep’e kaptırır.Köyüne dönünce babasına Zeynep’i istetir.Ali’in köy’ü uzak olduğundan Zeynep’in ailesinin pek gönlü olmaz ama gönüllü gönülsüz verirler.Ancak ailesinden ayrı olmaya alışık olmayan Zeynep tam yedi yıl ailesini göremez.İçindeki hasret büyüdükçe türküler yakmaya başlar,düğünlerde söyler.Zeynep’in kocası Ali’de bu duruma aldırış etmez,yeri geldikçe Zeynep’i döver,o’nu hor görür.Zeynep üzüntüsünden hastalanıp yataklara düşer.Çevredekiler en sonunda dayanamayıp Zeynep’in anasını,babasını çağırırlar.Annesi babası geldiğinde Zeynep onlara bu türküyü mırıldanır ve bir daha da iyileşemez.Bu duruma çok üzülen çevresindeki halk bu türküyü dilden dile günümüze kadar aktarmıştır

Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar

Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar
Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler
Annesinin Bir T anesini Hor Görmesinler

Uçanda kuşlara Malüm Olsun,Ben Annemi Özledim
Hem Annemi Hem Babamı,Ben Köyümü Özledim

Annemin Yelkeni Olsa Açsa da Gelse,
Babamın Bir Atı Olsa Binse de Gelse,
Kardeşlerim Yolları Bilse de Gelse.

Uçan da Kuşlara Malüm Olsun,Ben Annemi Özledim.
Hem Annemi Hem Babamı,Ben Köyümü Özledim.

KAYNAK KİŞİ . ÜMİT KAFTANCIOĞLU
YÖRE EDİRNE
-------------------------------------------
TÜM ARDAHANLILARA VE SASKARALILARA SELAMLAR

Guleycan
24.10.2006, 00:36
bende saskaraliyim

Guleycan
24.10.2006, 21:11
koyunpinar koyunden olanlara selam

nihat 61
28.10.2006, 17:23
hanak çat köyü

nihat 61
30.10.2006, 10:20
çavdarlı (VERANA NAKALA KÖY

nihat 61
30.10.2006, 10:21
GÜneŞgÖren Kerkeden

nihat 61
30.10.2006, 10:31
İncedere Pİlkop

nihat 61
27.12.2006, 10:27
saskaradan resimler

superisi
27.12.2006, 14:40
Merhaba hemşehrilerim bu resimlerde benden yani köyüm (Güneşgören Köyü )resimleri:ehyani :)

nihat 61
11.01.2007, 12:38
İncedere Pİlkoppilkop yaylasından görünüş

Özgürtb
08.03.2007, 01:01
bnde çikorandan :D

dumandoga
09.03.2007, 16:32
Öncelikle incedereliler olmak üzere forumdaki herkese selamlar

dumandoga
09.03.2007, 16:33
Resimler çok güzel gönderenlerin ellerine sağlık

nihat 61
15.04.2007, 19:50
Radyo programcısı gazeteci ve yazar Ümit KAFTANCIOĞLU Atatürk kültür merkezi ve zincirlikuyuda mezarı başında yapılan toplantılarla anıldı

(1934-1980)

Yazar. Saskara Köyü’nde doğdu.Asıl adı garip tatar’dı. Cılavuz Köy Enstitüsü’nü bitirdikten (1957) sonra, üç yıl Mardin’in Derik İlçesi’nde ilkokul öğretmenliği yaptı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nde yükseköğrenimini tamamladı (1964). Ortaokul öğretmenliği yaptı. TRT’ye girerek İstanbul Radyosu’nda, Köy Yayınları’nda görev aldı. TRT 1970 Sanat ödülleri yarışmasında “Dönemeç” adlı öyküsüyle Büyük Ödül ve “Hakkullah” adlı röportajıyla da 1972 Ali Naci karacan Armağanı’nı kazandı. Öyküleri Varlık ve Yeni Dergi’de yayınlandı. Çocuk öykülerinden oluşan yapıtı Çocuk ve Kent de ona Başkent Yarışması Üçüncü Ödülü’nü kazandırdı (1980). Silahlı bir saldırı sonucu öldürüldü.
Başlıca yapıtları: Dönemeç (1972), Yelatan (1972), Tek Atlı tekin Olmaz (1973), Köroğlu Kolları (1974), Tüfekliler (1974), Çarpana (1975), Altın Ekin (1980

hanak75
16.04.2007, 22:18
Arkadaşlar ben de hanak atalar mahallesinden bir üniversite öğrencisiyim.ben aleviliğe bir kültür olarak bakıyorum çünkü aleviliğin kökeni şiilik olmasına rağmen şiilikten çok farklıdır.Türkiyeleşmiştir ve hoşgörü olarak zengindir..
aleviler ezilmekten olsa gerek daha insancıllardır(tabi bu bir genelleme).saygı duymak gerekir..
ama bu bahsettiklerim aleviliğin hoşgörü karakteridir dini değil...
arkadaşlar size yeni yapılan tarafsız bir site önereceğim..
www.genchanakliler.azbuz.com
hanak gençliğine yönelik tek site
tarafsız alevi sünni olmak değil insan olmak önemli bu site hanak gençliğine yönelik bir site.
saskara pıklop vardosan çığret ... hepsine selam

nihat 61
17.04.2007, 11:47
Hoşgeldin hanak 75 sizin gibi gençleri burda görmek bize mutlulk veriyor sitenizi izledim çok begendim ellerinize saglık bir olarak tüm hanak ve köylrinin gençlerinin ilgi göstercegi bir site

hanak75
20.04.2007, 12:43
arkadaşlar siteyi ciddiye alıp bakanların hepsine teşekkür ederim

multeci-89
15.07.2007, 14:51

merhaba bende kerkedenliyim şu an ailem orada acaba adını öğrenebilirmiyim belki tanırsın dayım orada adı muharrem tan orada eskilerdendir

Özgürtb
17.07.2007, 21:08
saskaralı kım varrrrr?

Özgürtb
17.07.2007, 21:11
saskaradan kım var ?

Özgürtb
19.07.2007, 17:50
saskarayı yıyı bılen bırı varmı bırılerını sorcam

Kılıç Ali
20.07.2007, 17:28
her ne kadar memleketime gitmesemde, aynı toprağın çoçuklarını burada görmek gayet güzel, damal eskiklılıç köyü

aytemir
12.08.2007, 21:39
arkadaslar aranizda soy ismi aytemir olan saskarali veya çilahmetler diye birsulaleden olan varmi bizim sulaleye çilahmetler veya mollamustafalar diyorlarmis.biz 1894 yılında saskaradan savastan kacip isvasa yerlesmisiz varmi aceba ayni sulaleden gelen akraba falan :)

nihat 61
13.08.2007, 00:09
saskarada var

anadolu75
13.08.2007, 21:29
ardahanlı hemserilerimle bir arada olmaktan cok mutluyum.butun ardahanlılara selamlar.

aysel
14.08.2007, 16:31
Tüm resimler harika olmuş, tüm emeği geçenlerin ellerine ve yüreğine sağlık...

Guleycan
18.12.2007, 02:41
merhaba uzun bir zamandan sonra tum ardahanlilara ...nihat 61 ... dervisler yada yilmazlarla bir yakinligin varmi ??

hakie2
20.12.2007, 19:11
merhaba arkadaşlar...adım Hakan..Benim annem Koyunpınar,babam Güneşgören`li..33 senedir İstanbul`dayız ama keşke gidip bi görebilsem anne ve baba topraklarımı..hiç merak etmezdim ama artık merak ediyorum hepinize selam olsun!

ögretmen
04.02.2008, 12:39
Merhaba Saskaralı ,Kerkedenli,ve diger köylerim....
Ben aslen Saskaralı Tatarlardan mollaibrahim gildenim.Ama kerkeden köyünde dogmuşum.
Aslında farketmez o köyler bizim köylerimiz...Ögretmen görevimi ,Ardahan da yapmadıgım
için 41 yıldır ayrıyım.Şimdi İstanbul Kartalda emekli oldum .Burda ikamet etmekteyim.
Bu köylerinin ,insanlarıyla İstanbulda beraberim.(dügünlerde,ölümlerde,ve derneklerde)
Ama köyleri hiç unutamadım ..oralar dogup büyüdügüm,çocuklugumun anılarının geçtigi
yerler.....büyüklere saygılarımı küçüklere sevgilerimi sunarım....
[email]dursuntatarr@hotmail.com