Orijinalini görmek için tıklayınız : Huzur...

seheryeli
15.04.2006, 13:27
Yasli bir bilge, emeklige ayrilir ve bir lisenin yakininda bir ev satin alir kendisine. Emekliliginin ilk birkaç haftasini huzur içinde geçirir, ama sonra ders yili baslar. Okullarin açildigi ilk gün ögleden sonra, okuldan çikan üç delikanli gençligin ve ders bitiminin verdigi neseyle evlerine dönmektedirler, ama yollarinin üzerindeki her çöp bidonuna tekmeler atip, bagirip çagirarak. Bu çekilmez gürültü, günler sürer ve yasli bilge bir önlem almasi gerektigine karar verir bu konuda. Ertesi gün, çocuklar gürültüyle yaklasirken kapisinin önüne çikar, onlari durdurur ve sunlari söyler: "Çok tatli çocuklarsiniz, çok da egleniyorsunuz. Bu nesenizi sürdürmenizi istiyorum sizden. Ben de sizin yasinizdayken ayni sekilde gürültü yapardim böyle, bana gençlik yillarimi animsatiyorsunuz. Bana bir iyilik yapar misiniz? Eger her gün buradan geçer ve gürültü yaparsaniz, her birinize her gün bir dolar veririm." Çocuklarin çok hosuna gider bu teklif ve sürdürürler çöp bidonlarini tekmeleyip, gürültü çikarmayi. Birkaç gün sonra, yasli bilge yine çocuklarin karsisina çikar, ama yüzündeki ifade çok mutlu degildir bu kez. Onlara söyle der: "Çocuklar enflasyon beni de etkilemeye basladi. Bundan böyle size yaptiginiz is için günde 50 sent verebilecegim." Bizimkiler pek hoslanmaz bu durumdan ama teklif tekliftir ve sürdürürler gürültüyü. Aradan birkaç gün daha geçer ve yasli adam yine karsilar onlari. "Bakin der, henüz maasimi alamadim, bu yüzden size günde sadece 25 sent verebilecegim bundan böyle. Tamam mi?" "Olur mu öyle sey" der liderleri, "25 sent için zamanimizi bu is için harcayacagimizi düsünüyorsan yaniliyorsun. Olanaksiz bayim. Biz isi birakiyoruz!" Ve yasli bilge, emekliliginin geri kalan kismini huzur içinde geçirir.

Hepimizin hayatında olumsuz giden birşeyler olur,bunların yoluna girebilmesi için,sabırla çaba sarfetmek,kimseyi kırmadan,incitmeden,kendi rızaları ile çözüme ulaşmalarını sağlamak en güzeli..

bodrum_26
15.04.2006, 13:31
ewewt doğru haklısın güzel bir yazıydı saol paylaşımın için

deniz gibi
15.04.2006, 13:34
bazı sorunların çözümü kendi içinde yatıyor.
güzel bir hikaye teşekürler