Orijinalini görmek için tıklayınız : Adım başı Camii..

Sayfa : [1] 2

canikocan
16.04.2006, 00:56
ya bu aralar adım başı cami yapılmış gibi düşünüyorum. ilginç taraf ise şimdiye kadar yol kenarında dizili yani belli aralıklarda en az 15 tane mescit olduğunu hiç görmemiştim ve yurdumuzda artık o da var. ya diyanet mi artık sorumlusu kimse ne yapmaya çalışıyor

tunc2
16.04.2006, 01:09
insanlar camii yaparak olmayan vicdanlarini rahatlatmak ve günahlarini allaha affettirmek istiyolar ben türkiyede camii yaptiran insanlari son derece bagnaz cahil buluyorum ve bu insanlardan nefret ediyorum örümcek beyinli insan bunlar

selva
16.04.2006, 01:24
valla bu insanlara oy verip meydanı boş görmelerine neden olanlar sorumlusu adamlar camiyi ihtiyaç olmaktan (KENDİLERİ İÇİN)çıkarıp bir onur meselesiymiş gibi yarış haline getirdiler.yarın bunların iktidara gelmesinin acısını alevi sunni bütün demokratlar çekecektir

canikocan
16.04.2006, 01:26
neredeyse her eve bir cami kampanyası başlatacaklar ::==

deniz gibi
16.04.2006, 01:29
her zaman eğitimsizlikten bahsediyoruz adamlar okul yapacaklarına minareleri yükseltiyorlar.doğruyla yanlışı bir birinden ayıramayan zihniyetler böyle oluşuyor.

konu için teşekürler.

Hüseyin69
16.04.2006, 01:30

yada falan gazeteyi alana bir mescit bedava
20 kupona bir cami bedava vs
gercekten dedigin dogruysa yani km de bir cami mescit vs varsa ki birgün isi gazete kuponlarina dökerlerse hic sasmayin derim

canikocan
16.04.2006, 01:32
evet dediğim doğru
ilk defa rastladım zaten antalya hatay yolunun bi bölgesinde ağzım açık kaldı

ALBAY_KAWA
16.04.2006, 01:38
kemal sunalin bir filmi var, herkez izlemisdir, secimleri kazanmak icin karsi partiyi birlik olmaya cagiriyor, onlar okuldan bu camiden bahsediyor, bence bu konuyu cok güzel bir sekilde cevap olur o film...

canikocan
16.04.2006, 01:43
ya ilerde evinizi boşaltın orayı cami yapacağız bile diyebilirler

Şoreş
16.04.2006, 01:57
Üsküdarda da çok cami var neyseki bize yakın cemevi var ama gene yetmez.Burda Alevilerin yaşadığı mahalleler var hemde çok fazla ve karacaahmet uzak kalıyor şahkulu yakın ama pek gidemiyoruz yakın olsa ya canlar koşar.Ama camiden cemevine asla fırsat kalmaz.

Bu arada mersine giderken pozantı gibi yerlerde de çok cami vardı.Şereflikoçhisarda da çok var.ooo amnn

pirihorasani
16.04.2006, 13:35
Cami olmasi beni rahatsiz etmiyor, Fakat Cemevlerimizin camiler kadar cok olmamasi Beni Cok RAHATSIZ ediyor.Madem ulkede 30Milyona yakin Alevi can var,ki bu da Nufus oraninin 40% ni olusturuyor.Bu da hemen hemen 2ye 1 oluyor,yani eger 2cami varsa 1 tanede Cemevi olmali diye dusunuyorum.Turkiyede toplam 1Milyon Cami+Mescid varsa,en az 400Bin tanede Cemevi olmalidir.

Ibadet yerlerinin hepsine saygim vardir,Fakat ayni sayginin bizede gosterilmesini isterim.

Selamlar

Canan58
16.04.2006, 13:47
Ibadet yerlerinin hepsine saygim vardir,Fakat ayni sayginin bizede gosterilmesini isterim.
Selamlar
Sevgili cana katılıyorum.Tüm ibadethanelere saygı duyuyorum.Fakat çok olması neden?? gerek yok diye düşünüyorum her adımda bir cami.Yetmiyor deseniz ? hepsi dolup taşmıyorki ? Ne kadar çoksa o kadar çokmu sevab
kazanalıcak ? İhtiyaca göre belli yerlerde olması kanısındayım.

emrah13
16.04.2006, 14:25
çok yanlış bir düşünce saygın olduğunu söylüyon ama baska düşününüyorsun saygın varsa söze gerek yok sanırım saygı söz ettirmez....eğer ben yanlış düşünüyorsam kusura bakma ...........saygı söz gerektirmez..........

Canan58
16.04.2006, 14:30
çok yanlış bir düşünce saygın olduğunu söylüyon ama baska düşününüyorsun saygın varsa söze gerek yok sanırım saygı söz ettirmez....eğer ben yanlış düşünüyorsam kusura bakma ...........saygı söz gerektirmez..........

Herkesin kendi düşüncesi ben haklıyım veya siz haklısınız demedim.Sizin düşüncenizede SAYGI duyuyorum:)

rinda
16.04.2006, 14:32
hepinize katılıyorum canlar ama şuda bir gerçekki var olan cem evlerimize bile sahip çıkamıyoruz kaldıkı yenileri.Bagnaz düşünceli dedigmiz kişiler bile camilerine gayet güzel sahip çıkıyorlar. Bizde ünlü sözümüz ''gelin canlar bir olalım''ı hatırlayıp var olan cem evlerimize sahip çıkıp yenilerinin kurulması için zemin hazırlayalım...

pirihorasani
16.04.2006, 14:41
hepinize katılıyorum canlar ama şuda bir gerçekki var olan cem evlerimize bile sahip çıkamıyoruz kaldıkı yenileri.Bagnaz düşünceli dedigmiz kişiler bile camilerine gayet güzel sahip çıkıyorlar. Bizde ünlü sözümüz ''gelin canlar bir olalım''ı hatırlayıp var olan cem evlerimize sahip çıkıp yenilerinin kurulması için zemin hazırlayalım...

O da dogru,insanlarimiz Aleviligi farkli algilamaya basladi,alevilik dinsizliktir gibi algilamaya basladi,dinden cok sogudu ve sogutuldu.Musluman olmadiklarini Islamiyetin icinde olmadiklarini soyleyen kesim son gunlerde cok fazlalasti alevi cevrelerinde.

Selamlar,

hena
16.04.2006, 15:59
evet arkadaşlar camiler mantar gibi heryerden çıkmaya başladı camiden adım atılmıyor doğuda okumaya çalışan bir çok öğrenci zor şartlar altında uzun mesafeler katederken yurdumun heryerinden camiler fışkırıyor ya ibadet allah ile kul arasında diye kimse bunlara dur demiyor .adamlar ikdidarda,ya istedikleri gibi herşeyi yapıyorlar bunlara pirim verene oy verene yazıklar olsun aziz nesinin bir sözü aklıma geliyor türk milletinin %90,ı aptal diye ama geriye kalan %10 bizler birşeyler yapmalıyız ?

alevidewrimi
16.04.2006, 21:13
aslında çok önemli ve bence o kadar basit olmayan bir konu bu kasadece cami deyip kutsal yer deyip geçiştiriliecek bir konu değil çünkü öncelikle aklımıza şu soru gelmeli türkiyede yahudi ve hristiyanlar inançaları için gerekli kabullenmeyi ve desteği devletten görürken 25 milyondan fazla alevi aynı hakka ve şansa sahip değil üstelik aldığı ödenekte 25 milyon alevinin vergilerinden gelen maddi katkı düşünüldüğünde devletin 25 milyonluk bir kitlenin inanç ve ibadet evi olan hi,ç bir cemevini yapmıyor olması irdelenmesi ve tepki koyulması gereken bir gerçek çünkü aleviler bu ülkede her türlü vatandaşlık görevini yerine getirmesine rağmen bu noktada yok sayılıyor
bir diğer önemli nokta ise camilerin işlevi. bence ksursuz ve kesinlikle gözden kaçan bir detay ne diye sorarsanız camiler camiler sadece bir ibadet evi değil aynı zamanda bazılarının güç toplama lojistik destek ve insan gücü sağlama merkezi nasıl oluyor derseniz camilerde sürekli bir bağış sistemi vardır insanlar allah rızası için bir yerlere para verir genellikle bu yeni bir cami yaptırmak adına yada bu gibi işlevi olan yerler yaptırmak için toplanır yada öyle söylenir ama para nereye gider belli değil ama bu paraların belli örgütlerin kasasınada gdiyor yada bazılarının cebine ayrıca mükemmel bir propoganda ve yayılama yeri ve kudsiyeti düşünüldüğünde herhangibir müdahale yada neler anlatıldığının kısaca ne faaliyler yapıldığının irdelenmeside söz konusu değil

eyhayat
16.04.2006, 21:50
Otobüsle İstanbul'dan Kars istikametine giderken Çorumun şirin ilçesi Osmancık'tan 90 km hızla geçerken sol cam tarafından 18 cami saydım.Sağ cam tarafını bilmiyorum.(Bu bir örnek Osmancıklılar kusurluysam affola)
Gerçekten bu kadar Cami veya Cem evi de olsa (Olmazya) ihtiyaç fazlası ve gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Altaylardan
16.04.2006, 22:48
evet arkadaşlar camiler mantar gibi heryerden çıkmaya başladı camiden adım atılmıyor doğuda okumaya çalışan bir çok öğrenci zor şartlar altında uzun mesafeler katederken yurdumun heryerinden camiler fışkırıyor ya ibadet allah ile kul arasında diye kimse bunlara dur demiyor .adamlar ikdidarda,ya istedikleri gibi herşeyi yapıyorlar bunlara pirim verene oy verene yazıklar olsun aziz nesinin bir sözü aklıma geliyor türk milletinin %90,ı aptal diye ama geriye kalan %10 bizler birşeyler yapmalıyız ?

Kusura bakma ama arkadasim bu nasil bir düsünce.Bir seye muhalefet yapacaksan hakaret etmeden yap.Yani Türkiyenin %10 gibi bir kismi Alevi geriye kalanlar sunni.Senin düsüncene göre sünni olanlar aptal.Yanlis anlamadigimi umarim.
Ben de ihtiyac fazlasi camiilere karsiyim.Ülkemizde o kadar okulu olmayan köy varken ihtiyac olmadan camii yapilmamali bence de.
Ama eger ayrupayi görmüsseniz eger, orada da her adim basi kilise vardir.
Senin bu düsüncene göre de Avrupanin da %90 i aptal oluyor.

Hüseyin69
16.04.2006, 22:58

avrupa icin almanyayi örnek verim almanyada 1000 okul varsa 400 tanede kilise vardir 400 kilise varsa 300 tanede hastane vardir bu sadece bir örnektir istatigini yapmadim ama kiliseden daha cok insanin ihtiyac duydugu yatirimlar var otoyollar dan tutun taa bisiklet yoluna kadar hergün bir yer kazilip ya onariliyor yada yenileniyor ama
türkiyede camiden cok okul var demek istiyorsan yorumlamak ihtiyacini bile duymam

manifesto
16.04.2006, 23:05
avrupa icin almanyayi örnek verim almanyada 1000 okul varsa 400 tanede kilise vardir

Sn.Canerzincan almanyadaki ataistlik oranını biliyormusunuz?
Geçenlerde yabancı bir bir araştırma yayınlandı.
Dünyada ki en çok ataist oran almanyada.Rusya ve çinden dahi fazla.
Yani halkın %68'i ataist böyle olunca kiliseye ne gerek var.
Zaten yeni kilise göremezsiniz ihtiyaç yok çünkü eskileri bile boş.
Yani Almanya örneği başarısız bir örnek olur.
Ayrıca camii bukadar rahatsız etmemeli sizleri.Fantazi için camii açılmaz ihtiyaç için açılır.Her cumaa vatandaş sokakda namaz kılmak zorunda kalıyor.
İhtiyaç varsa açılır yoksa açılmaz.Siz camiileri tartışmaya açarsanız birileride çıkar cem evlerini tartışmaya açar yani ikiside yanlış olur.

Altaylardan
16.04.2006, 23:09
avrupa icin almanyayi örnek verim almanyada 1000 okul varsa 400 tanede kilise vardir 400 kilise varsa 300 tanede hastane vardir bu sadece bir örnektir istatigini yapmadim ama kiliseden daha cok insanin ihtiyac duydugu yatirimlar var otoyollar dan tutun taa bisiklet yoluna kadar hergün bir yer kazilip ya onariliyor yada yenileniyor ama
türkiyede camiden cok okul var demek istiyorsan yorumlamak ihtiyacini bile duymam

Canerzincan kardesim, yorumumu okuduysan eger yaklasik olarak ayni fikirdeyiz.Ben de ihtiyac fazlasi camiiye karsiyim diye yazmisim.
Bu konuda mutabikiz umarim.Benim karsi oldugum sey hena adli arkadasin
bizleri aptal olarak lanse etmesi.
Almanyada yasiyorsun ve biliyorsun ki her onbes dakkada bir kiliselerin
canlari calmaya baslar.Ve pazar günleri sabahlari yarimsaate yakin cok yüksek bir sekilde calinir.
Bundan hic bir alman veya Türk rahatsiz olmaz.Olanda sesini cikarmaz neden cikarmadiklarini da bilmem ama belki de kiliseye gidenlere saygilarindan olsa gerek.

songül alpay
16.04.2006, 23:17
camiler böcek gibi çogalıyor insanlarımız duyarsız benim yaşadıgım yerde geçen saydık otuza yakın cami var iki tane okul ve bu insanlar çocuklarını en iyi okulda okutmak için torpil arıyor bu ne zihniyet ayp

songül alpay
16.04.2006, 23:18
camiler böcek gibi çogalıyor insanlarımız duyarsız benim yaşadıgım yerde geçen saydık otuza yakın cami var iki tane okul ve bu insanlar çocuklarını en iyi okulda okutmak için torpil arıyor bu ne zihniyet ayıp

Hüseyin69
16.04.2006, 23:18
avrupa icin almanyayi örnek verim almanyada 1000 okul varsa 400 tanede kilise vardir

Sn.Canerzincan almanyadaki ataistlik oranını biliyormusunuz?
Geçenlerde yabancı bir bir araştırma yayınlandı.
Dünyada ki en çok ataist oran almanyada.Rusya ve çinden dahi fazla.
Yani halkın %68'i ataist böyle olunca kiliseye ne gerek var.
Zaten yeni kilise göremezsiniz ihtiyaç yok çünkü eskileri bile boş.
Yani Almanya örneği başarısız bir örnek olur.
Ayrıca camii bukadar rahatsız etmemeli sizleri.Fantazi için camii açılmaz ihtiyaç için açılır.Her cumaa vatandaş sokakda namaz kılmak zorunda kalıyor.
İhtiyaç varsa açılır yoksa açılmaz.Siz camiileri tartışmaya açarsanız birileride çıkar cem evlerini tartışmaya açar yani ikiside yanlış olur.

eee manifesto yine dünyada en cok millet almanyada yasiyor istatikciler bunun istatiginide yapmamislar ayrica alman vatandasiligina gecen milletleride hesaba katmiyrolar bu istatikciler bugün sen istersen camiye gidersin istersen gitmessin camiye gitmedin diye kim sana din degistirdi yada ateist oldu gibi yakistirmalar yapabilir ayrica camilerin varligi kesinlikle beni rahatsiz etmez lakin bizim köydede bir cami var rahatsiz olsaydik o köyde yasamazdik zaten ama herseyin bir siniri olmali her on metrede bir cami yapacagina hayir sever yesil sermayeli zenginler insanlar icin birsey yapsinlar yol su elektirik vs bugün iki teli kancalayip yüksek gerilim hattindan elektirik alanlara yardimci olsunlar eger cami bir ibadet yeri ise hangi tarikattan olursa olsun cami gözetmeksizin gitsin ibadedini yapsin ama bunuda yapmiyorlar diyanet ayri milli görüs ayri kaplancialr ayri her örgüt kendine bir cami yapiyor ve bir baska örgütün adami gidip baska bir örgüte ait camide namaz kilmaz bunun örneklerini türkiyeyi bilmem ama almanyada kaldigim sehirde dört cami var verebilirim
evet aslinca gereksiz bir baslik ama yazildi bir kere site yönetiminden herhangi bir mesaj gelmedigi sürece bu baslik böyle devam edecek
sayin mani fes to :)

Şoreş
16.04.2006, 23:27
Kusura bakma ama arkadasim bu nasil bir düsünce.Bir seye muhalefet yapacaksan hakaret etmeden yap.Yani Türkiyenin %10 gibi bir kismi Alevi geriye kalanlar sunni.Senin düsüncene göre sünni olanlar aptal.Yanlis anlamadigimi umarim.
Ben de ihtiyac fazlasi camiilere karsiyim.Ülkemizde o kadar okulu olmayan köy varken ihtiyac olmadan camii yapilmamali bence de.

% 30 Alevi:yaw Diğerleri Hanefi ve Şafii mezhebine mensup.

cello1907
16.04.2006, 23:33
Enteresan bir durumdur gidiyor arkadaşlar.İstanbulda oturanlar bilir.Hele hele istanbulda oturupta GÖZTEPE parkını bilmeyen yoktur.Son gelişmeleri takip edemedim ama oraya cami yapılacağını dduymuştum.
Ya ben göstepe parkının yanında ÖSS sınavına girmiştim.O kadar mükemmel bir park ki orası oraya aslında yol bile yapılması haram.Kadıköy belediyesini tebrik ediyorum. Ama düşünün göztepe biraz zengin muhit.Aşağılamak istememekle birlikte oradaki insanların camiye ihtiyacı yokki.Sanki çok camiye giden var da.Bayram daaaa bayrama.Bir belediyenin amacı orada yaşayan insanların gereksinimlerini artırmak.Oradaki insanlar zaten alacaklarını almışlar.Cami istemiyorlar ki. cem evinden ziyade oraya bir çivi bile çakılmamalı.İstanbulun harikalar bölgelerinden birisi orası.O harikalar bölgesini camiye dönüştürmek saygısızlık ve küstahlıktır.Bu konuda da kadıköt belediyesini kınıyorum.

Altaylardan
16.04.2006, 23:35
% 30 Alevi:yaw Diğerleri Hanefi ve Şafii mezhebine mensup.

Türkiyede Alevi oraninin %30 olacagini tahmin etmiyorum.Gerci bu konuda bir arastirmam yok ama hena adli arkadasin yazisina cevaben verdim bu yüzdeyi.

manifesto
17.04.2006, 00:09
camiler böcek gibi çogalıyor insanlarımız duyarsız benim yaşadıgım yerde geçen saydık otuza yakın cami var iki tane okul ve bu insanlar çocuklarını en iyi okulda okutmak için torpil arıyor bu ne zihniyet ayıp

Ayıp denen birşey var!!!
Bu saygısızlığı hakedicek ne yaptı camiiler, ben cem evlerinin açılmasından rahatsız olmuyorum, onlara böcek yakıştırmasınıda yapmıyorum
Lütfen söz ola vezir ede başı söz ola kesdire başı, yani uslub ve lisan çok önemli birazdaha saygı lütfen

seher.yeli
17.04.2006, 00:20
normal bir sey kalmadiki dunyada hersek istedigini yapiyor

ALBAY_KAWA
17.04.2006, 04:33
buda bir politikadir iste, her halti yiyorlar, hükümetler is adamalri, asiyorlar kesiyorlar, caliyorlar, ocakalri söndürüyorlar, bu yaptiklarin üstlerini kapatmak iin ise cami yapiyorlar, islami kllaniyorlar...

Ercan
17.04.2006, 05:35

Ayıp denen birşey var!!!
Bu saygısızlığı hakedicek ne yaptı camiiler, ben cem evlerinin açılmasından rahatsız olmuyorum, onlara böcek yakıştırmasınıda yapmıyorum
Lütfen söz ola vezir ede başı söz ola kesdire başı, yani uslub ve lisan çok önemli birazdaha saygı lütfen

1974 yiliydi
fakir bir ailenin cocuguydum
hem okur,hemde calisirdim
Bir cay ocaginda bakirci esnafina cay dagitirdim
Ilk defa birilerine birsey söyledim
Dedim ki
Camilerden cok ekmek firini acilmalidir
Belki de o zaman karnim acti
onun icin söylemistim belkide
Ispiyon ettiler kovuldum
Daha sonra Ortaokulda namaz sureleri ögrenmemiz buyruldu
Ögrenmedim
Islerimde hep ters gitti
Birgün bu karanligi yenecegimizi sanmistim
Yenemedik
Ortacag karanliginin 2006 yilinda kapimizi calacagini tahmin edemezdik
Siz haklisiniz manifesto
Cocuklarimiza ve torunlarimiza aydinlik bir dünya sunamadik
Siz galip ciktiniz
Bakirci esnafina cay dagitan garsonun yapacagi birsey yokmus

şannaz
17.04.2006, 10:37
Benim Baba tarafım Alevi Anne tarafım Sünni , iki kültürü bir arada yaşayan biri olarak okuduklarıma şaşırıyorumm benim yaşadığım ortamda asla bu tür önyargılar yok neden ibadet haneler insanları rahatsız eder anlamıyorum.. sonuçta amaç ibadet ötesi yokkki .. kişilerin yaşadığı şanssızlıklar asla belirleyici olamaz. kişiler aydınlıkları farkedemediği sürece karanlıkta kalmaya meçburdur düşüncelere saygı ve tahammül edemediğimiz sürecede bu değişmez..

tunc2
17.04.2006, 13:36
yada falan gazeteyi alana bir mescit bedava
20 kupona bir cami bedava vs
gercekten dedigin dogruysa yani km de bir cami mescit vs varsa ki birgün isi gazete kuponlarina dökerlerse hic sasmayin derim

hehee aynen katiliyorum

sekerkiz_2020
17.04.2006, 14:00
walla ben de sünniyim ama bende camiye gitmeyi sewmiyorum gibi bişey
ama bence camii ibadet için en iyi bi yer bence insan oraya gidince
kendini ferahlamış hissediyo.........
ama bilemem aleviler camiye gitmedikleri için bişey diyemem doğrusu:)))
Ama benim herkese saygım var çünkü
benim sewgilimde alevi onu canımdan çok sewiyorum
saygılar diliyorum........

DENIZCENK
17.04.2006, 14:14
türkiyede okullardan çok cami var ben burda cami kötü demek istemiyorum yani cami önemli bir etken ama yani kişi başında 4 cami düşüyor kişi başına okula gelince 6 kişiye bir sınıf düşüyor yani mustafa kemal atatürkün bir sözü var bir ülkenin geleceği o ülkenin gençliğinin göreceği eğitime bağlıdır ama nerde eğitim

karakartal
17.04.2006, 14:23
Sunni arkadaşlar konuyu bilerek yanlış anlamaya sürüklüyorlar. Olay çok basit aslında. Çoğu arkadaş kibarca şunu söylemek istemişler :

" Camiye karşı değiliz. Ama 10 kişiye bir cami düşecek şekilde bir yapılanma adı din de olsa ülke kaynaklarını hibe etmek demektir. Hepimizin cebinden daha fazla para çıkıyor demektir. Camiyi hayırsever inşaa etse bile."

Ülkede dört dörtlük camiye giden sayısını ben yüksek bulmuyorum. Ama buna rağmen elbette camiler bayram namazı, cenaze namazı için kullanılabilir. Bence cami sayısı her mahallede 1-2 yi geçmemeli. Ama kendi oturduğum mahellede yaklaşık abartısız 7-8 tane cami var. Yazık..

sekerkiz_2020
17.04.2006, 14:25
bence düşüncen çok saçma
Allah son peygamber olarak Muhammedi gönderdi ama siz hala kabullenemiyosunuz:((((((((
Hz.Ali bir halife peygamber değilki asıl örümcek beyinli sizlersiniz!!!!!!!:p

colddream
17.04.2006, 14:27
Canlar ben camilerin yapısına karşı olamam bizim cemevlerimize karşı olanlar olabilir ama bizler gül dalı uzatan bir toplum olarak şunu yansıtmamız gerek; onlar sünni ve ibadet haneleri olmak zorunda onlarında bir olan Allah'a iadette özgür olmalılar.

lakin sözlerimin arasına şunularıda eklemekte fayda görmekteyim yapılan camilere gazetelerde her gün atılan bir manşet de huzursuzluk yaratıyor. Manşet aynen şöyledir 'yurt çapında 15.000 cami hocasız.' bu noktada dur derim çünkü her caminin kendi adına oluşturduğu bir dernegi mevcuttur. Yardımlar bu dernekte toplanır ve hocanın maşıda burdan ödenir. Yaşam zamanım içinde inşa halindeki camilerde bile kuran kurslarında okumuş askerligini yapmış insanlar yerleştiriliyor daha sonra cami tam faaliyete geçince yerleştirilmiş olan şahıs devletle tam kadrolu olmak için başvuruyor.

benim fikrim bu konuda bazı şeylerin abartıldıgıdır. benim köyüm alevi köyüdür zamanında yapımış olan bir cami vardır (80'den sonraik asimilasyon döneminde yapılan) lakin yanyana ikiköydür ve ikinci bir cami yapılmıştır. aralarındaki mesafe yürmeyile 3 dk. ne geregi ve anlamı var çözemedim. şimdi oturdugum semtte 3 cami var araları 500-600 metre binamın yantarafa biri okul yaptırdı. çok güzel yalnız okulun yanında boş kalan arsa hastane sağlık ocağı diye geçiyordu 1 sene eveline kadar. şimdi projede cami deniliyor. aralarında mesafe olmamasına ragmen yapılan bu gibi çalışmalar ister istemez diger ibadet hanelerin tepkisini çeker. Devlet kurumumuz cumhuiyet ve laiklik temellerini bu noktada sarsmaktadır.

saygılarımla...

colddream
17.04.2006, 14:32
bence düşüncen çok saçma
Allah son peygamber olarak Muhammedi gönderdi ama siz hala kabullenemiyosunuz:((((((((

Aferin kültürün varmış neyse
Hoş geldin ama boş gelmişsin umurım için Allah Muhammet ve Ali aşkı ile dolu çıkarsın...

saygılarımla...

caferi
17.04.2006, 14:57
durmadan birterlere cami yapılmasında size katılıyoru arkaadaşlar bence
ibadethane ne cami nede cem evidir hakiki ibadet hane OKULLARDIR.
cami yapacakları yerde okul yaptırsalar daha iyi olur..
saygılar

Serkan_Devrim
17.04.2006, 14:59
durmadan birterlere cami yapılmasında size katılıyoru arkaadaşlar bence
ibadethane ne cami nede cem evidir hakiki ibadet hane OKULLARDIR.
cami yapacakları yerde okul yaptırsalar daha iyi olur..
saygılarsayın caferi,
size katılacağım hiç aklımdan geçmezdi.:D tebrikler.:yamukgul:

sekerkiz_2020
17.04.2006, 15:07
[aslını istersen bende alevi sayılırım daha doğrusu sewgilim alevi olduğu için
bende oralıyım gibi bişey:)))))

ALBAY_KAWA
17.04.2006, 15:08
bence düşüncen çok saçma

yaw bu nasil bir mantiktir anlamiyorum, bizden baska her kez hz aliyi peygamber olarak nitelendiriyor, er zaan görüldügü gibi hanim arkadas, küstahca hereze laf atmis oluyor, ve yönetimden buna müdahale yok, bu cevabi konu ve insanlik ile bagdasiyorsa, kalsin....

Saygilar

caferi
17.04.2006, 15:10
bilmem asimilem oldum galiba :)

aa kim bana oy verdi itibar puanım +2 ye yüksemiş:)
teşekkürlerİ:)

colddream
17.04.2006, 15:34
[aslını istersen bende alevi sayılırım daha doğrusu sewgilim alevi olduğu için
bende oralıyım gibi bişey:)))))

aşk insanı degiştirse idi ilk degişen Hz.Adem olurdu sanırım ama o aşkını bulunca rabbine dönüp şükretmiştir. Yanlış anlama bir vesile ile anlatmak zorundayım sevdiginiz insanı kaybetseniz alevi olmaktan vazmı geçeceksiniz. bu bir çelişkidir çelişkiler tutarsız insanlarda yaşanır. Tutarsız insanlar itikatleri zayıf kullardır. Aslında açıklama uzun ama ben kısa tuttum.

canikocan
17.04.2006, 15:41
bence düşüncen çok saçma

öncelikle bir yanlışını düzeltmeliyim kabullenememe gibi bi durum söz konusu değildir. herkes kendine göre sever yada sevmez. ama çoğulcu olmayın.

canikocan
17.04.2006, 15:47
ya ama bence bu cami yaptırma da bir tür siyasettir. neden akp gelmeden bu kadar cami yoktu. akp geldi herkesin imanı arttı mı. hayır.
bizim karşı olduğumuz nokta budur. şahit oldum bir köyde(50 kişilik falan) 2 tane cami vardi ve ne köy nede sağlık ocağı vardı. işte bu kadar ilerledi türkiye.
işte bunları aşmak için bizler de bir olup okullar açalım ki bu eğitimsizlik sonucu oluşan böyle düşünceleri azaltalım

colddream
17.04.2006, 15:50
elbetteki siyasi amaçlar da var yok denmez alevi toplumunun siyasi kolları olmadğından sadece oturur izleriz. karşı çıkacak birtek kişi gösterin bana siyasi olrak tabi ki...

canugur
17.04.2006, 15:56
Cami muhabbetini inceleyince, onca yorumdan, bir cami istatistigi ortaya cikmamis.
Türkiyede yasal ve yasal olmayan 250 bin üzerinde camiden söz ediliyor.

Türkiyedeki cami sayisi, tüm arap ülkelerindeki camilerin toplaminindan coktur.

Her köyün giris cikis ve ortasinda, kuzeyine güneyine cami yaptirma sevdasinad olanlar cicuklarinin okullara nasil gittigini düsünmez ise, bunun bedeli ödeniyor iste böyle. Okullar ise nedense genellikle köy disindadir.
Cünkü seytanin rüzgari okuldan gelir(!) derler.

sonucta, bilgiden arindirilmis yiginlar halinde yasiyoruz, alevisiyle sünnisiyle, yok aslinda biribirimizden pek farkimiz..
saygilar

redyellow
17.04.2006, 16:11
insanlar camii yaparak olmayan vicdanlarini rahatlatmak ve günahlarini allaha affettirmek istiyolar ben türkiyede camii yaptiran insanlari son derece bagnaz cahil buluyorum ve bu insanlardan nefret ediyorum örümcek beyinli insan bunlar

yukardaki güzel sıfatları!!!! aynen size iade ediyorum.

yazınız tam anlamıyla bir yobaz'ın yazısına benziyor.

tahammülsüz, sevgisiz, saygısız......

canikocan
17.04.2006, 16:12
ya bi sorum olacak ciddi değil ama cami yaptıranlar cennete gidiyor diye mi düşünüyorlar acaba?(hehe)

ya bir de lütfen konuşma tarzlarımıza dikkat edelim karşımızdakileri kırmayalım. saygılı olalım

canugur
17.04.2006, 16:16
ya bi sorum olacak ciddi değil ama cami yaptıranlar cennete gidiyor diye mi düşünüyorlar acaba?(hehe)

Bence,hayir arkadasim,
saniyorum, camiyi yaptiranlar, isin tezgahindalar; zira iyi yerlere demir atmislar.
Bu kimseler, cennetlerini zaten kurmuslardir yeryüzünde.

Ancak camiyi yapan isciler cennete gideceklerini umuyorlardir(!), kimbilir?!!
saygilar

redyellow
17.04.2006, 16:19

ya bir de lütfen konuşma tarzlarımıza dikkat edelim karşımızdakileri kırmayalım. saygılı olalım

karşınızdakileri kırmamanın kurallarından biriside karşınızdaki insanların inancına saygılı olmanızdır.

kim olursa olsun, hangi inançta olursa olsun İNANCA saygılı olmanız lazım.

"cami yaptıranlar cennete gidiyor diye mi düşünüyorlar acaba" dedikten sonra "hehe" demeniz herhalde bir saygı kuralı değildir!!!

canikocan
17.04.2006, 16:20
ya peki diyanet niye sadece camiye çalışıyor. ülkemizde hiç mi hristiyan yok. benim gördüğüm kadarıyla sadece eskilerden kalma kliseler var.
din ayrımcılık istemez derler işlerine gelince peki bu diyanetin yaptığı nedir

redyellow
17.04.2006, 16:23
../.. Ama 10 kişiye bir cami düşecek şekilde bir yapılanma adı din de olsa ülke kaynaklarını hibe etmek demektir. ../..

.

Türkiyenin nufusu yaklaşık 70 Milyon, sizin düşündüğünüz gibi 10 Kişiye bir cami düşmüş olsa Türkiyede 7 MİLYON adet cami olması lazım.:uzgunsok:

Sizce bu kadar cami varmıdır?

rakamı isterseniz biraz revize edin!!:uzgunsok:

canikocan
17.04.2006, 16:24
karşınızdakileri kırmamanın kurallarından biriside karşınızdaki insanların inancına saygılı olmanızdır.

kim olursa olsun, hangi inançta olursa olsun İNANCA saygılı olmanız lazım.

"cami yaptıranlar cennete gidiyor diye mi düşünüyorlar acaba" dedikten sonra "hehe" demeniz herhalde bir saygı kuralı değildir!!!

kesinlikle değilir. ben o soruda ciddi değildim ayrıca bu soru inançla alakalı değil bu çeşit bi şey inanç değildir

canugur
17.04.2006, 16:25
Diyanet, Menderes´ten günümüze, islamin bir yan kurulusu gibi calismaktadir ne yazk ki.
Cünkü, asil amaci kara taassubu denetlemek olan diyanet isleri baskanligi, Menderes döneminde, bakanliga cevrilmis, imamlarin devlet memuru olarak, devletin icine sizmalari saglanmistir.

Iste bu gün basimiza gelen olaylarin nedenleri buralara dek uzanir.
Simdi, diyanet baskanligi ve bakanligi arasinda hic bir fark yoktur adeta.
saygilar

redyellow
17.04.2006, 16:28
ya peki diyanet niye sadece camiye çalışıyor. ülkemizde hiç mi hristiyan yok. benim gördüğüm kadarıyla sadece eskilerden kalma kliseler var.

Belki de "ya bi sorum olacak ciddi değil ama KİLİSE yaptıranlar cennete gidiyor diye mi düşünüyorlar acaba?(hehe)" dersiniz diye korkuyorlardır!!!

:ehyani

redyellow
17.04.2006, 16:29
kesinlikle değilir. ben o soruda ciddi değildim ayrıca bu soru inançla alakalı değil bu çeşit bi şey inanç değildir

İnançlar sözkonusu olduğu zaman daha ciddi olmak gerekir diye düşünüyorum.

ONU®
17.04.2006, 16:34

Bence de bir ayrımcılıktır.Türkiye Cumhuriyeti,İran gibi bir islam cumhuriyeti değil,laik bir ülkedir.Bence de diyanet,sadece müslümanları değil,diğer dinlerin mensuplarını da düşünmelidir.Sonuçta bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor.

canikocan
17.04.2006, 16:34
hiç korkuları olmasın o yönde. ama bilsinlerki sadece kendi inançlarına ait yerleri yapmaya hakları yok. bu ülke islam ülkesi değil.

canikocan
17.04.2006, 16:36
İnançlar sözkonusu olduğu zaman daha ciddi olmak gerekir diye düşünüyorum.

bunun inançla alakası yok demiştim. tabikide bütün inançlara saygımız sonsuzdur.
saygılar

redyellow
17.04.2006, 16:36
Diyanet, Menderes´ten günümüze, islamin bir yan kurulusu gibi calismaktadir ne yazk ki.

"BİRİNCİ BÖLÜM
Kuruluş ve Görevleri

Kanun Numarası : 633

Kabul Tarihi : 22.06.1965

Yayımlandığı Resmi Gazete : Tarih: 02.07.1965, Sayı:12038

Görev:

Madde 1- İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. ../..

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/mevzuatkanunicerik.asp?id=1419"

Diyanet'in kanunla kendisine verilen görevi odur zaten. Görevini yapıyor diye kızılırmı?

iyidost69
17.04.2006, 16:41
Cami Değil Okul Gerek

Bu kadar cahil kalmışsan
Ağaya şeyhe köle olmuşsan
Hiç uğruna birbirini vurmuşsan
Cami değil okul gerek

İlim bilim uzak durur ona
Ayak uyduramazsın zamana
İmam değil öğretmen gerek sana
Cami değil okul gerek

Kılsan namazını kendi evinde
Gereklimi cami 3 hanelik köyünde
İman şekilde değil beyinde
Cami değil okul gerek

Din tüccarı cami yapar
Yüksek ranttan paylar kapar
Günü gelir seni yakar
Cami değil okul gerek

Kendine dedirtme koyun
Türlü hile var hemde oyun
Bağnazlığa eğme boyun
Cami değil okul gerek

Deli Aşık..

Not: Camiye gitmesem ve benimsemesem de karşı değilim, ancak bu kadar fazla cami yapılmasına karşıyım..

Sevgiler..
Saygılar..

canikocan
17.04.2006, 16:43
bence çok güzel olmuş. tebrikler

canugur
17.04.2006, 16:50
Diyanet isleri,kara taasuubu engellemek, toplanan paralarin nerelere gittigini denetlemek, cami sayisi, ve yapimlarini, imam sayisi ve buna benzer dinsel hizmetleri denetlemek amaciyla 1924 te kurulmustur.

Bu amacindan saptigini bilmeyen varsa, bilgileri arsivleri karistirabilir.

ama asil tehlike, 1950 de Menderes`in diyanet bakanligini kurarak imamlara devlet memuru statüsü vermesiyle basgöstermisir.

Verdiginiz kaynagin kabul tarihi daha dünkü tarih.

Diyanet'in kanunla kendisine verilen görevi odur zaten. Görevini yapıyor diye kızılırmı?

Tüm arap ülkelerinden fazla cami- mescit yaptirarak mi yapiliyor bu görev:-)
Türkiye de cami sayisi tüm orta okul ve liselelerin toplamindan cok fazladir.

Bu mu dinsel görev, güldürmeyin.

su an, tipki Menderes saticisinin bakanliga cevitdigi gibi calismaktadir diyanet, gerisi, kagit üzerinde laf salatasidir.
Kimsenin kuskusuolmasin, islam, bu sayede emin ellerde korunmakadir.(!)

Su ülkenin haline bakin!!!!
Bana kuru bir kagidi belge gösteriyorsunuz:-)

Baskanlik olasa ne olur?
Kait üzerinde basklanlik. calismasi: örgüt gibi:-)
Cünkü Türkiye cumhuriyetinin bir dini yoktur der anayasa.
Bu nedenle bakanlik gibi calisan bu kurumu baskanlik seklinde yedirliyor iste:-)

BU ÜLKEYE MENDERES MEDERESELERI ACILMAYAK!
saygilar

firavun
17.04.2006, 16:50
bence düşüncen çok saçma

selam ve yazdıklarından ötürü seni :36_1_55:
Hz. Muhammed (S.A.V) efendimiz yanlış hatırlamıyorsam şöyle demiş; ben ilmin şehriyim kapısı Ali'dir .... bundan dolayıdır ki kapıya yaklaşamdık ki merkezine ulaşabilelim!!!!!!!!!!
Hz. Ali (R.A) son halife olduğunu hatırlatmandan ötürü teşekkürler ve uslup içinde
demek ki ufkumuzu açıcak eğitime hepimizin ihtiyacı var camide bunu vericeklerse hepimiz gidelim hoş sende pek gitmemişsin! üstelik bi Alevi olarak şahsen camiye fazlasıyla gittim senide cemevine bekleriz
saygılar

canikocan
17.04.2006, 16:56
evet anlıyoruz ki yeni görevimiz cami yapmak öyle mi

Hüseyin69
17.04.2006, 17:04
almanya yada avrupada yasayanlar bilirler her apartmanda her evin üsütnden veya evin duvarinda canak antenleri son 10 yilda öyle bir cogaldilarki bu antenler cogu beyaz oldugu icin adeta mantar görünümdedir alman hükümeti cevre kirliligi üzünden bu antenleri kimi bölgelerde kaldirdi kimi bölgelerse mahkemeleri devam ediyor simdi cami ile antenin ne ilgisi var diyeceksiniz
türkiye cami almanya canak anten
birden bunlar aklima geldi öylesine yazdim iste:) :)

canugur
17.04.2006, 17:28
almanya yada avrupada yasayanlar bilirler her apartmanda her evin üsütnden veya evin duvarinda canak antenleri son 10 yilda öyle bir cogaldilarki bu antenler cogu beyaz oldugu icin adeta mantar görünümdedir alman hükümeti cevre kirliligi üzünden bu antenleri kimi bölgelerde kaldirdi kimi bölgelerse mahkemeleri devam ediyor simdi cami ile antenin ne ilgisi var diyeceksiniz

Öyle demeyin, yalniz Berlin´de 120 cami oldugunu, yenilerinin de yapilmakta oldugunu biliyor muydunuz:-):-):-)

Yani cami sayisi Berlin´de, antenleri gececek bu gidisle:-)

Hüseyin69
17.04.2006, 17:32
Öyle demeyin, yalniz Berlin´de 120 cami oldugunu, yenilerinin de yapilmakta oldugunu biliyor muydunuz:-):-):-)

Yani cami sayisi Berlin´de, antenleri gececek bu gidisle:-)

ama o tarafi düsünmek lazim
cami yapip hic olmasa cennetin anahtarini garantileriz dimi ama :) :)

canugur
17.04.2006, 17:37
O anahtar bir kere kullarda degil ki:-)
"bende" demisti ya muhammed.
Yani bize kapiyi acacagindan kuskuuyum gercekten.

Biz de gecmeyiz öte yana dururuz bu yanda desek, kimbilir nereye yollayacaklar.?
Eee, nasil olacak bu is?
Ben en iyisi gider gitmez geri geleyim.
saygilar

volkansuslu
17.04.2006, 17:42

evet aynen oyle. hollanda'da da durum ayni. canak antenlerin cogalmasi yuzunden cogu yerde canak anten takilmasi yasaklandi. evlerin ana caddeye bakan kismindan kesinlikle canak anten gorunmemesi gerekiyo. ancak gorunmeyecek sekilde arka bahceye, bos araziye bakan, gorunmeyen yere takma izni var.

memlekette bu kadar cok cami var. sonra da insanlar her yerde yakiniyolar. hastanede sabahtan beri sira bekliyoruz, hastanenin yatak kapasitesi yetersiz, ilac kuyrugundayiz falan diye. okullarda durum ayni. yine yetersizlik soz konusu. siniflar 60kisilik, yeterli arac gerec yok. memlekette heryil 1,5- 2milyon insan universiteye gitmek icin ter dokuyo ama uiversite sayisi 3haneli rakama bile ulasmis degil. (en son 86 idi 100oldu mu acaba simdi?)

merak ediyorum acaba bu kadar cami yerine hastane ve okul (ilkogretim, lise ve universiteler) yapilmis olsaydi iyi olmazmiydi? buna kim muhalefet eder ki? anayasaya gore sosyal bir devlet olan Turkiye'de egitim ve saglik hizmeti ne kadar yeterli acaba? bi de diyolar cumalari insanlar camiye sigamiyormus. o belli basli yerlerde oyle oluyo. hadi diyelim ki oyle: diger gunler cuvala mi girdi? 5 vakit namazi birakip da sadece cumadan cumaya namaz kiliyolar. cuma namazi saati disinda haftanin her gunu camilerde in cin top oynuyo.

ALBAY_KAWA
17.04.2006, 20:09
merak ediyorum acaba bu kadar cami yerine hastane ve okul (ilkogretim, lise ve universiteler) yapilmis olsaydi iyi olmazmiydi? buna kim muhalefet eder ki? anayasaya gore sosyal bir devlet olan Turkiye'de egitim ve saglik hizmeti ne kadar yeterli acaba? bi de diyolar cumalari insanlar camiye sigamiyormus. o belli basli yerlerde oyle oluyo. hadi diyelim ki oyle: diger gunler cuvala mi girdi? 5 vakit namazi birakip da sadece cumadan cumaya namaz kiliyolar. cuma namazi saati disinda haftanin her gunu camilerde in cin top oynuyo.

bra fazla merak etme bence senide tasviye ederler ha, niye millet okula gitsin gözü acilsin, kim ister türiyede bunu, o adamlar bunlari kullanarak, ve inanctanda faydalanarak her istediklerini ypaiyorlar, hükümetin yapamdigini diyanet yapiyor, onlarin yapamadigini, hükümet, her ikisininde yapamadigini genel kurmay, zincir böyle, sanyisi bile öyle yani, pastadan pay alamk icin, pastaya seninde cikolatan bulunmasi lazim... Bankacilik islerinide bu skeilde ilerletiyorlar...

Avrupadada görüyoruz bizim milleti sömürüyorlar, 120 cami yapsalar ne olur, 500 cami yapsalar ne olur, resmen örgütlesmisler, inacla milleti tavuk gibi yoluyorlar...

Ama aleyhindede konusamiyorsun, hemen düsman ve ateist oluyorsun....

neyse, daha cok yazilir cizilir, ama dünya degisirbu düzen kolay kolay degismez...

colddream
17.04.2006, 20:49
Burada bir yorum var camiyi tartışmak onu kabul etmektir. Öncelikle camiyi kabul ediyor muyuz? evet ediyoruz açılaması şu şekildedir. Cami Peygamber efendimiz zamanında mescitti. Daha sonra sistemin vermiş oldğu siyasi gereklilik sonucu mescitler camilere dönüştürüldü. Toplantı noktaları olarak belirlendi ama buraya halkı toplamak ne şekilde olabilirdi. İbadeti toplu yapıldığında kazanılacak sevabın yüksek olucagını bildirmekle. Kabulumuz şudur ki sünni toplumu kendi doğrularını o zamandan bu zaman içerisine kadar oturtu ve ibadetini şekillendirdi. Bizler alevi toplumu olarak onların ibasethanelerine birşey diyemeyiz.

evet toplum olarak alviler inanç ve özgür ibadeti kabul eden hatta islamiyetinde kabul ettigi kimseye zorla islamiyet kabul ettirilemez fikrinden yola çıkarak laiklik benimsenmiştir. Camide sünnileri ibadethanesidir Cem evlerinin alevi toplunun ibadethanesi olduğu gibi. lakin laiklik kuralında devlet içinde inançların eşitligi ilkesine karşı olan bir tarz segileniyor. Camilere yapılan yatırımlarında belli ölçülerde diğer inaçlarında isteklerinin karşılanması gerek. kimse cami yaptırdığı için cennete ceya cehenneme gitmez. Ama okul yaptıran ve insalara ilmin kapısını insanlığın kapısını açan bir şahsın cennete gidecegide ap açık kuranda inen ilk ayette bellidir. Oku okumak içinde egitilmek gerek. Okuma bilmeyen bir insan inancı sadece duyar ve hissedemez nesillerine de hissettiremez.

saygılarımla...

nuri durmaz
17.04.2006, 21:52
İran Türkiyenin iki katı büyük ve nüfus aynı Fakat cami sayısı bizimkinden az ve Mikrofonla ezan okumak insanları rahatsız ettiği için yasak.

hena
17.04.2006, 22:17
avrupa icin almanyayi örnek verim almanyada 1000 okul varsa 400 tanede kilise vardir 400 kilise varsa 300 tanede hastane vardir bu sadece bir örnektir istatigini yapmadim ama kiliseden daha cok insanin ihtiyac duydugu yatirimlar var otoyollar dan tutun taa bisiklet yoluna kadar hergün bir yer kazilip ya onariliyor yada yenileniyor ama sevgili arkadaşlar benimde söylemeye çalıştığım camii ,kilise ,sinagog,havra yada cem evi adı her ne olursa olsun insan ibadetini evindede yapabilir ama bu ülkenin daha öncelikli ihtiyaçları varken yol,su,elektirik, okul,fakirlik,ekmek kavgası,hastaneler biz daha bunların hiçbirine çare bulamamışken insanlar bunların derdinde değil camii peşine düşmüşler evet ben bu kadar ibadethane çokluğunun olmasına karşıyım kimse kusura bakmasın her mahallede 5,6 camii olacağına 2 hastane 2 okul,1sağlık ocağı neden olmasın evet avrupada 400 kilise varsa 300 tanede hastane vardir ama adamlar bilime ilime daha önem veriyorlar bizde eller aya biz halen yayayız daha ne olsun bırakalım bunları kimse alınmasın ama gerçekleri artık görmezden gelemeyiz .kimsenin ibadetine lafım yok arkadaşlar ama yanlış yanlıştır

Günes
17.04.2006, 22:26
cami yerine okul,hastane istiyoruz

hena
17.04.2006, 22:45
bence düşüncen çok saçma
Hz.Ali bir halife peygamber değilki asıl örümcek beyinli sizlersiniz!!!!!!!:p Bu Sünni anlayışın günde beş vakit kıldığı ve Alevilere dayattığı ve neredeyse dinin temeli saydığı namaz ibadetinin Kuran da beş vakit olduğu yönünde acık bir beyan yoktur. Madem:24: namaz inancın özü sayılacak kadar önemli bir ibadet neden Yüce Yaratıcı bu konuda acık ve kesin hükümler ortaya koymasın?

Ayrıca bu senin iddian kimse bunun aksini söylemiyor zaten ama senin beynindeki ağları temizlemek malesef mümkün değil konuyu anlamanı beklemek yanlış olur zaten .

Altaylardan
17.04.2006, 22:48
türkiyede okullardan çok cami var ben burda cami kötü demek istemiyorum yani cami önemli bir etken ama yani kişi başında 4 cami düşüyor kişi başına okula gelince 6 kişiye bir sınıf düşüyor yani mustafa kemal atatürkün bir sözü var bir ülkenin geleceği o ülkenin gençliğinin göreceği eğitime bağlıdır ama nerde eğitim

Nereden buldun bu rakami? Kisi basina 4 camii düsüyormus.
Biraz insaf ya..

Hüseyin69
17.04.2006, 22:52
Nereden buldun bu rakami? Kisi basina 4 camii düsüyormus.
Biraz insaf ya..

evet belki alintisini aldigin arkadas yanlis bir tesbitte bulunmus
peki ya sence türkiyede cami basina kac kisi düsüyor
yada kisi basina kac cami

manifesto
17.04.2006, 23:02
Arkadaşım camiler ile uğraşmayın sizler cem evlerinize sahip çıkın.
Camii ihtiyaçtır yapılır sizden öğrenicek yada size soracak değiller camii yapıp yapmamayı, ayrıca onlar camii yapıyor sizde okul yapın laf üretmek kime ne fayda sağlamış.
Böcek gibi çoğalıyor lafını aynen iade ediyorum.Sokakda namazını kılmak zorunda kalan insanlardan haberiniz yok,sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Yok efendim Almanyada şukadar okul falan var imiş açsaydınızya sizler okul açtınızda millet önünüze mi geçti.Hoş siz okul açılmasında da karşısınız ya.
Karanlığı hep başka yerde arayan arkadaşlar, aydınlık peşinde karanlık işler çeviren arkadaşlar sözüm size milletin değerleri ile oynamayın.

yolali
17.04.2006, 23:07
Arkadaşlar ne yazık ki inancı hala beton yığınlarıyla yaşayan zihniyet devam ediyor.Bunun sonucunda da cami yapma yarışı oluyor bizim gibi geri kalmış ülkelerde.Bakıyorsun çok fakir mahallelerde bir sürü cami var.Yani o cami sayısı o mahalledeki adamlar için çok fazla bu belli bişey.Adamlar önce mahalledeki fakirlere yardım etsinler,o insanlara bi faydaları dokunsun.İnanç önce insanın içinde olmalıdır.Hz. İsa'nın bu konuda vatikan tarafından kabul edilmeyen fakat 50 lili yıllarda eski bir mağarada bulunan çok güzel bir sözü var:'bir taşı kaldırın beni bulacaksınız, bir tahtaya vurun yine beni bulacaksınız,tanrının krallığı içinizdedir onu taş veya tahta binalarda aramayınız'

Hüseyin69
17.04.2006, 23:15
Camii ihtiyaçtır yapılır sizden öğrenicek yada size soracak değiller camii yapıp yapmamayı, ayrıca onlar camii yapıyor sizde okul yapın laf üretmek kime ne fayda sağlamış.
Böcek gibi çoğalıyor lafını aynen iade ediyorum.Sokakda namazını kılmak zorunda kalan insanlardan haberiniz yok,sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Yok efendim Almanyada şukadar okul falan var imiş açsaydınızya sizler okul açtınızda millet önünüze mi geçti.Hoş siz okul açılmasında da karşısınız ya.
Karanlığı hep başka yerde arayan arkadaşlar, aydınlık peşinde karanlık işler çeviren arkadaşlar sözüm size milletin değerleri ile oynamayın.

hehe mani festo ne bu hiddet bu celal
derimize kadar adina vergi adina devlet vs denildi herseyimizi alip gereksiz yatirimlara harcandi simdi sana desemki türkiyede yapilan camilerin %45 %70i alevilerin emegi var alin teri var inanirmisin
emek alin teri dedigim vergidir baska yönlere cekmeyin
ayni olay sunni kesim icin yapilsa kiyametler kopardi valla

Altaylardan
17.04.2006, 23:25
evet belki alintisini aldigin arkadas yanlis bir tesbitte bulunmus
peki ya sence türkiyede cami basina kac kisi düsüyor
yada kisi basina kac cami

Arkadasim muhalefet olsun diye millet kafadan atip tutuyor.Biri diyor
bir kisiye 4 camii, digeri diyor 10 kisiye bir camii düsüyor.
Yapilan camiiler cogunlukla vatandaslarin kendi bagislariyla yaptirdigi
camiiler.Camii yapilmasina karsi olanlar da kendi bagislariyla okul yaptirsinlar.Yanlis anlasilma olmasin, benim burada okul yapilmasina karsi oldugum anlami cikmasin.
Hristiyan olmayan mahallelere kilise yapiliyor ama kimsenin sesini cikardigini duymadik.Bence insanlar müslüman bir ülkede camii yapilmasina karsi olacagina, hristiyan insanlarin olmadigi yerlere kilise yapilmasina karsi ciksalar daha iyi olur.
Daha önceki yazilarinda Almanyayi örnek olarak vermistin.Orada kilise okullardan daha az diye.Avrupayi bilmeyenler belki inanabilir ama ben de Almanya da yasiyorum ve her adim basi kilise oldugunu biliyorum.
Sadece benim oturdugum mahallede birbirine 400 m mesafede 4 tane
kilise, bir tane camii bir tane de cem evi var.
Bence bu tartisma bir kisir döngü.Ne kadar da tartisirsak tartisalim insanlar camii,kilise veya cemevi yapmaya devam edecekler.Cünkü herkes inandigi
seye hizmet etmeyi Allah a bir borc olarak biliyor.

manifesto
17.04.2006, 23:27
hehe mani festo ne bu hiddet bu celal
derimize kadar adina vergi adina devlet vs denildi herseyimizi alip gereksiz yatirimlara harcandi simdi sana desemki türkiyede yapilan camilerin %45 %70i alevilerin emegi var alin teri var inanirmisin
emek alin teri dedigim vergidir baska yönlere cekmeyin
ayni olay sunni kesim icin yapilsa kiyametler kopardi valla

Bak güzel kardeşim bu ülkedeki tek bir camiiyi tartışmaya açamazsınız.
Bu ülkede 73 milyon insan ve inanan var.
Deki bizde Cem evi istiyoruz o zaman seni alnından öpeyim
Ama orada Allah Muhammed Ali denecek bundan rahatsız olanlar var

Hüseyin69
17.04.2006, 23:54

iste merakim budur niye allah muhammed ali söylemlerimizden rahatsiz oluyorlar
bizim cem evlerimiz tek tip yada f tipi gibi degildir orda günü gelince ibadet yapilir günü gelince ölü kaldirilir günü gelince toy kurulup dügün yapilir sanmayinki cem evi cümbüs evidir cümbüs evidir diyenlerin kafalarini cok zorladik ama öyle bir kuma gömülmüski kepceler kazi makineleri bile yetersiz kaldi biz onlari kendi hallerine biraktik ama onlar halen bizimle ugrsamaktan vazgecmeyi ögrenmediler

Nesimi
17.04.2006, 23:55

Tartışmaya açılması gereken bir konu bizim verdiğimiz vergiyle cami yapılıyorsa haram olsun.

Okul yap hastane yap tüm insanlık faydalansın bu işten evdede namaz kılınır camiyi putlaştırmanın manası yok önce insan sağlığı eğitimi önemlidir.

delikanlı
17.04.2006, 23:57
Bu Sünni anlayışın günde beş vakit kıldığı ve Alevilere dayattığı ve neredeyse dinin temeli saydığı namaz ibadetinin Kuran da beş vakit olduğu yönünde acık bir beyan yoktur. Madem:24: namaz inancın özü sayılacak kadar önemli bir ibadet neden Yüce Yaratıcı bu konuda acık ve kesin hükümler ortaya koymasın?

Ayrıca bu senin iddian kimse bunun aksini söylemiyor zaten ama senin beynindeki ağları temizlemek malesef mümkün değil konuyu anlamanı beklemek yanlış olur zaten .

Kur'an-ı Kerim' de beş vakit namaza mücmel olarak işaret eden ayetlerden Taha Süresinin 130 uncu ayetinde:

"...Güneşin doğmasından önce de, batmasın dan önce de Rabbını övgü ile tesbih et. Gecenin bazı saatlerinde ve gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, rızaya ulaşasın." buyurulmuş; güneşin doğmasından ve batmasından önce , gece saatlerinde ve gündüzün iki ucunda olmak üzere beş ayrı vakitte Cenab-ı hakk' ı tesbih yani namaz kılmak emredilmiştir.

Bakara Süresinin 238 inci "namazlara ve ayrıca orta namaza devam edin" mealindeki Ayet-i kerimede "namazlar" anlamındaki "salâvat" kelimesi çoğuldur. Arapça da çoğul üçten başlar. "İki'' ye tesniye denir ve ''iki namaz'' sözü "salateyn'' şeklinde söylenir. Demek oluyor ki, ayetteki ''salavat'' sözünden en az üç namaz anlaşılır. Ayrıca bir de "orta namaz" var. Çünkü matuf, matuf aleyhten (üzerine atıf yapılandan) ayrıdır. Bu sebeple "orta namaz", "namazlar'' ifadesine dahil olmadığı gibi, her iki yanında eşit sayı bulunmadığı için, üç namazın arasında yer alacak bir namaza ''orta namaz'' denilmesi de mümkün değildir. O halde, ayetteki "salavat" kelimesi, en az dört namazı ifade eder. Orta namaz buna eklendiğinde beş vakit namaz ortaya çıkar. Orta namazın ikindi namazı olduğu bazı hadislerde açıklanmıştır.

Hüd süresinin 114'üncü ayetinde ise, "Gündüzün iki ucunda ve gecenin (gündüze) yakın saatlerinde namaz kıl..." buyurulmaktadır.

Ayet-i celilede ''gündüze yakın saatler" anlamındaki "zülef" kelimesi, "zülfe" nin çoğuludur. Yukarıda belirtildiği üzere en az üç adedi ifade eder. demek oluyor ki, bu ayete göre gecenin gündüze yakın saatlerinde, (akşam, yatsı ve sabah namazı olmak üzere) en az üç namaz var. Ayrıca gündüzün iki ucunda da iki vakit var. Böylece bu ayet-i kerimeden de namazın beş vakit olduğu anlaşılmaktadır.

Bunlardan başka Nisa, 4/103. Hud, 11/114; İsra, 17/78; Rum, 30/17-18; Nur, 24/36; Kaf, 50/39-40; Dehr (İns8n) , 76/25-26 ayet.-i kerimelerinde de beş vakit namaza veya vakitlerine mücmel o1arak işaret eden ifadeler bulunmaktadır. Bu mücmel ifade ve işaretler, Rasulüllah ( s.8. ) , in söz ve uygulamalar ile açıklanmış, onun açıkladığı ve uyguladığı şekilde bütün Müslümanlar tarafından ameli uygulama olarak günümüze kadar devam ettirilmiştir. Asr-ı Saadetten beri her asırda Müslümanlar beş vakit namaz kılmış hiç kimse bunun aksini söylememiştir. Bu itibarla "Kur'an' da beş vakit namazın bulunmadığı iddiasının ilmi hiç bir değeri yoktur.

hena
18.04.2006, 03:27
Kuran'da Tanrıya Dua (Namaz) Muhammed'in Uygulamaları ve Cami Anlayışı

Tanrıya dua (salat) Kuran’da tanımlanmaz ve kesin bir düzene de sokulmamıştır. Ne Peygamberin kendisi ne de sahabileri, daha sonraki din bilginleri tarafından üzerinde birleşilmiş katı biçimlenmeleri yerine getirmişlerdir. Muhammed dua törenlerini formüle ederken, hiç kuşkusuz birçok bakımlardan Ortadoğu’daki Hristiyan Keşişlerin rutin tapınmalarından (dularda düzenli aravermeler, diz üzerinde oturmalar, secdeler vb..) etkilendi.

Kuran, tapınma yerleri olarak mescitler, kiliseler ve sinagoglara sadece göndermeler yapar (Kuran 22, 40 : Bir kısım insanların (kötülüklerini), diğer bir kısmı ile defedip önlemeseydi, mutlak surette, içlerinde Allahın ismi anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler yıkılır giderdi...). Yine kiliseler ve sinagoglardan sözeden bir Hadis’e göre ise, Müslümanlara “onların içinde ibadetinizi yapabilirsiniz, orada şer yoktur” denilmektedir. Muhammed’in kendisinin arada sırada bir sinagogu ziyaret ettiği söylenir. Ayrıca Muhammed, 628 yılında Najran’dan gelen bir Hristiyan heyetine camide dua etmesine izin verdi. Muhammed, bir topluluğa, hemen hemen tüm topluma ilişkin fırsatlar ve işlerden dolayı toplu tapınmaya önem verirdi.

Törensel kurallar, yani abdest alma ve namaza durma usülleri rastgele uygulanıyordu. Muhammed, şimdi Ortodoks Müslümanların ısrar ettiği gibi çoraplı ya da yalınayak namaz kılmazdı, tam tersine ayakkablarıyla tapınma alışkanlığındaydı. Sadece tozu-toprağı gitsin diye ayaklarını yere vurur ya da süpürürdü. Shadad İbn Aus, Muhammed’in “Yahudiler ayakkabları ve çizmeleriyle dua etmezler, öyleyse siz onların tersini yapın” dediğini rivayet eder (Hughes, Thomas Patrick. A Dictionary of Islam, New Delhi: Cosmo Publications, 1977, s.470)

Bir hadis, namaz sırasında inananların birbirleriyle serbestçe konuştuklarını kaydeder. Muhammed’in kendisi bazı kereler, ibadet esnasında sevgili kız torunu Umama’yı omuzunda taşırdı; onu sadece eğilirken (rükuda) ve secdeye kapanırken yere oturtur, sonra onu yeniden omuzları üzerine çıkartırdı. Diğer bir hadis, Ali’den torunları Hasan ile Hüseyin’in namaz esnasında sırtına çıktıklarını söylemektedir. Kuran’ın hiçbir yerinde günde beş kez ibadet etmek için açık bir emir yoktur. Ayrıca sonraki Ortodoks İslamın beş vakit namaz reçetesinin kesin olarak Muhammed yaşarken saptandığına dair sağlıklı bir kanıt da yoktur.(Torrey, Charles Cutler. The Jewish Foundations of Islam, 2nd edn. New York: Ktav, 1967, s. 135) Konu üzerinde Kuran’ın dağınık ayetleri içinde yapılan analizler, namazların söylenildiği günün zorunlu saatleri ya da vakit sayısı hakkında herhangi bir kesin tanıma götürmüyor.

Bir Müslümandan dua etmesi (namaz kılması) için istenilen vakit sayısı, bizzat Muhammed’in kendi uygulamasından da zor çıkarılabilir. Peygamber çok ibadet eden bir kişiydi. O çeşitli zamanlarda, fırsat buldukça, daima belirli vakitlerde olmayan, bir günde beş kereden daha fazla namaz kılardı. Onun ve sahabilerinden bazılarının, tıpkı Hristiyan keşişleri gibi “günün üçte ikisi ya da yarısını, ya da gecenin üçte birini” ibadet ederek geçirdikleri bilinir. (Kuran 73, 20: Senin, gecenin üçte ikisine yakın kısmını, bazan yarısını, bazan da üçte birini yatmadan ibadetle geçirdiğini ve beraberinde bulunanlardan bir topluluğun da böyle yaptığını Rabbin elbette biliyor...)

İbn İshak, Muhammed’in Gece Seyahatı, yani Mirac sırasında göksel katların herbirinin önünde dururken, bir Müslümanın kaç vakit namaz kılması gerektiğini sorduğu üzerine bir öykü anlatmaktadır: "Bir ses 'günde elli kere' diye yanıt verdi. Aşağı inerken Musa Muhammed’e 'geri dönmesini ve her hangi bir Müslümanın böylesine sıkça namaz kılmak zorunda kalmaktan hoşlanmayacağı için sayının azaltılmasını sağla', diye konuştu. Musa tekrar tekrar onu geri göndererek derece derece otuza, sonra yirmiye, ona ve en sonunda beşe indirtti. Musa bunun bile fazla olduğunu hissettirdi, fakat tapınmayı azaltmak için bu kadar sık geri dönen Muhammed, daha fazlasını istemekten utandı ve öyle kaldı."

Bu hikayenin çağrıştırdığı şey, bir Müslümanın günde elli ya da beş vakit namaz kılma zorunda olması değil, fakat “Tanrıyı sık sık düşünmesidir” (Kuran 33, 41: Ey insanlar! Tanrıyı sıkça zikredin.). Kuran’da yazılı olduğu gibi, “Tanrıyı ayakta dururken, otururken ve yatarken” (Kuran 3, 191: Onlar ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken Allahı anarlar...) ve hatta “ yaya yürürken ve at üstündeyken anımsamaları, zikretmeleridir”(Kuran 2, 239: Eğer -herhangi birşeyden- korkarsanız, namazınızı yürüyerek yahut at-deve üzerinde kılın...). Kuran’ın hiçbir yerinde günde beş kez ibadet etmek için açık bir emir olmadığı gibi; yukarıda belirtildiği gibi, daha sonra Ortodoks İslamın ortaya attığı beş vakit namaz reçetesinin, kesin olarak Muhammed yaşarken saptandığına dair sağlıklı bir kanıt da yoktur .

İnananların üzerine bu kadar ağır yük yüklememek maksadıyla Muhammed, kendi örneğini izleyerek, Müslümanların ibadetleri üzerinde azaltma yaptı. Onun tapınmaları belirli olmayan “fasıla namazının” çeşitli vakitleri kadar, şafak öncesi-şafak sonrası, öğle öncesi-öğle sonrası, güneş batımı öncesi-güneş batımı sonrası, geceleyin ve geceyarısı sonrasıydı. Muhammed, Müslümanlar için sınırlama hissettiren düzenleme örneğini, sabah ile öğle ve akşam ile gece namazlarını birleştirip, bazı Müslümanların standart olarak değerlendirdiği gibi günde iki vakite indirerek verdi. Bu, Kuran’daki “dualarınızı gün batımında ve sabah erken yapınız” (Kuran 17, 78-79: Gündüzün güneş dönüp, gece karanlığı bastırıncaya kadar namaz kıl; bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı tanıklıdır./Gecenin bir kısmında uyanarak, sana mahsus nafile olmak üzere namaz kıl...) buyruğu üzerinde temellendirilir.

Namaz kılarken yüzün çevrildiği yön dahi bir kuşku sorunu olmuştu. Mutazililer, yandaşlarının ortak duygularını geliştirmek için Mekke’ye doğru dönme talebinin Peygamber tarafından önerilmiş olması gerektiğine inanırlar. Çünkü Kuran açık bir biçimde belirtmektedir: “Yüzünüzü doğuya ya da batıya çevirmekte dindarlık yoktur” (Kuran 2,177: Hayır ve iyilik yüzlerinizi doğu veya batı yönüne çevirmeniz değildir. İman ve dindarlık Tanrıya, ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere inanmakla olur...). Ve yine “doğu ve batı Tanrınındır; bunun için her ne yana dönseniz,Tanrının yüzü oradadır”(Kuran 2,115: Doğu da Allahındır, batı da. Nereye dönerseniz Allahın yüzü oradadır, rıza gösterir...).

Muhammed dua ederken, Arapça okunmasında da ısrarlı olmadı; yandaşlarına dualarını kendi ana dillerinde söylemelerine izin verdi. Bu izni almada birinciliği Salman-ı Faris’e bağışladı (Ameer Ali, Syed, The Spirit Of Islam, s. 186).

Mekke yönünde programlanmış inananların geniş çoğunluğuna, bir günde birkaç kere belirli vakit sayısı, bir yabancı dil içinde (Arapça olarak) namazları monotonlaştırıldı. Müslümanlar dualarını katı bir biçimde abdes-gusül, dizüstüne oturma ve secdeye kapanma zorunluklarıyla yaptılar; dinin aslına aykırı, mekanik töre biçimine sokulmuş olarak ve hatta dindar görünüp ikiyüzlülük içinde bunlar uygulanmaktadır.
:24:

redyellow
18.04.2006, 08:41
Tartışmaya açılması gereken bir konu bizim verdiğimiz vergiyle cami yapılıyorsa haram olsun.

Okul yap hastane yap tüm insanlık faydalansın bu işten evdede namaz kılınır camiyi putlaştırmanın manası yok önce insan sağlığı eğitimi önemlidir.

senin bu mantığına göre eve doktor götürürsün evdede tedavi olunur; o zaman hastane yapmayalım!!!

özel hoca tutarsın evde de ders yaptırırsın: o zaman okul yapmayalım!!!

nickin KİLİSE ve CAMİ'ye acaip düşmansın; sebebini çok merak ediyorum.

Ayrıca senin verdiğin vergiyle yapılıyorsa onu haram ederim diyebilirsin, tüm aleviler için konuşamazsın.

şahsın için söyle, yada sus.

iyidost69
18.04.2006, 09:40
senin bu mantığına göre eve doktor götürürsün evdede tedavi olunur; o zaman hastane yapmayalım!!!

Ayrıca senin verdiğin vergiyle yapılıyorsa onu haram ederim diyebilirsin, tüm aleviler için konuşamazsın.

Sevgili redyellow,

Vergilerimle niçin cami yapılıyor??
Bende hakkımı helal etmiyorum.
Ahirette iki elim yakanızda olacak.
Ayrıca, tanıdığım tüm aleviler aynı düşüncede ve buradaki tüm canlarında aynı düşüncede olduğunu düşünüyorum.

saygılar..

redyellow
18.04.2006, 10:00
Sevgili redyellow,

Vergilerimle niçin cami yapılıyor??
Bende hakkımı helal etmiyorum.
Ahirette iki elim yakanızda olacak.
Ayrıca, tanıdığım tüm aleviler aynı düşüncede ve buradaki tüm canlarında aynı düşüncede olduğunu düşünüyorum.

saygılar..

ne biliyorsunuz sizin vergilerinizle cami yapıldığını?

bu ülkede sadece vergi veren sizmisiniz?

bende vergi veriyorum, benim gibi milyonlarca insanda vergi veriyor.

sanki sizden başka vergi veren yok, hayret bi şey... camilerin benim ve benim gibi düşünen insanların verdiği vergilerle yapıldığını kabul edin, o zaman rahatsız olmazsın.

melyesukka
18.04.2006, 10:01
merhaba
camiiyle ilgili görüşlerinize baktımda onlar en azında kendi değerlerine sahip çıkıyorlar biz bunu bile yapmıyoruz
bizde birlik ve beraberlik içinde olursak onların her yere diktiği camiilerin yerine bizlerde cem evleri yapabiliriz
:24:

iyidost69
18.04.2006, 10:04

sanki sizden başka vergi veren yok, hayret bi şey... camilerin benim ve benim gibi düşünen insanların verdiği vergilerle yapıldığını kabul edin, o zaman rahatsız olmazsın.

Sevgili redyellow,
Siz ekonomi, maliye politikası, vergi politikası vs. bilmiyorsunuz galiba.
Ben ve tüm aleviler diyoruz ki; bizim vergilerimizle cami yapılmasın. İsteyen gönüllü olarak yardım etsin. Yok eğer illaki cami yapılacaksa, o zaman cem evlerine de destek olunsun. Bu kadar basit.

Hakkımı helal etmiyorum.
Haram olsun.

redyellow
18.04.2006, 10:08
Hakkaten sen ekonomi, maliye politikası ve vergi politikası vs. çok iyi biliyorsun.

herkesi keyfine göre bırakalım, herkes istediği hizmetin yapılmasını kabul etsin, istemediini kabul etmesin, oh ne ala ekonomi.

Mesela bir vatandaşda çıkacak hayır efendim benim verdiğim vergilerle filanca yere asfalt yapılmasın diyecek, çık çıkabilirsen işin içinden.

sizi bu ekonomi ve vergi bilginizden dolayı kutlarım!!!!

redyellow
18.04.2006, 10:09
Ayrıca şunuda belirteyim türkiyede yapılan camilerden ancak %10 civarında devlet katkısı vardır.

diğerleri tamamen halkın kendi katkılarıyla yapılmaktadır.

bu yüzde 10'luk kısım tamamen benim, ve benim gibi cami yapımına karşı olanların vergisi diyorsan buyur haram et.

Roşna
18.04.2006, 10:09
insanların ibadet yerlerine saygılıyız ama aynı saygıyı bizlerede bekliyoruz.artık her sokakta cami ;cami yoksa apartmanlarda mescitler var.insanların bu yöndeki kararlıklarını ve azimleri takdir edilmeli.

iyidost abininde dediği gibi bizim vergilerimizle tek tarafa çalışmasın bizede biraz çalışsınlar

sekerkiz_2020
18.04.2006, 10:11
Cami olmayıpda ne olucakki sivri zekalılar cami bizim en değerli yapımız
Cami olmayıpta cemevinin olucak hali yok heralde:hopala

Roşna
18.04.2006, 10:15

bu topraklarda yaşayan birçok alevi var. ve bunlardan hariçte gayri müslimler yalnız sünniler mi vergi veriyor.devlet tek taraf için çalışıyorr ve ortada bu gün gibi bakıpta görmemezlikten gelmeyelim

colddream
18.04.2006, 10:55

bak sivri sekalı arkadaşım bu forum senin mahallendeki oyun parkı degil sanırım. Lakayık bir konuşma tarzı sergiliyorsunuz yeterince de bilinçsiz konuşuyorsunuz. Forumda gerçekten iyi yada kötü yorumlarda buluna bilirsin ama lütfen bir sayğı çerçevesinde rica ediyorum.

cami ve cem evi taştan bloklardır. Ona canlılık kazandıra kullardır. Biz insanız öncelikle bunu unutma.

saygılarımla...

manifesto
18.04.2006, 11:39
Diyanet Ak Patri hükümetinin icraatı değil.
Kemalist devrimin bizim kucağımıza bıraktığı bir hediyedir,yani benim vergilerimle neden camii yapılıyor falan derseniz bunu bana değil Atatürk'e ve kemalistlere yöneltmeniz gerekir.Laik bir sistemde diyanet işleri başkanlığı gibi bir yapının olamayacağını daha önce 50 kez söyledim buda 51 olsun.
Bu milletin vergilerini alevi sünni kürt türk diye ayırmaya başlar isek bölücülük yaparız.Bu ülkede yahudiler de var ama onlar hiçbir zaman böyle bir soru yöneltmemişlerdi.Bu size avrupadan empoze edilen anlayışlara banziyor.Eğer bu ülkenin dürüst vatandaşı isek vergimizi vericez ibadet ve ibadethaneler farklı bir konu.Bu yaklaşımla Kürt vatandaşlarımızda çıkar der ki benim vergilerimle neden Türkçe yayın yapıyorsun(TRT) gibi uzar gider yani bu yanlış bir yaklaşım.İkincisi camii'i tartışmak %98'i müslüman olan bir ülkede o ülkeye ihanettir.
Şunu diyin diyin ki fazla ve ihtiyaç olmayan yerlere camii yapılıyor buna bende katılayım ama camiiler böcek gibi çoğaldı derseniz o zaman olmaz.
Bu topiği açmak siyaset yapmakdan daha tehlikeli...

firavun
18.04.2006, 11:39
selam okuyanlara,
yazılanları okudukça birşeyler yazma isteği artıyor ve inanın ardı arkası kesilmez... bu coğrafyada yaşadığımız bi gerçek yani varlığımız, azınlık sınıfında da değiliz üstelik o halde kendi ibadetimiz ile ilgili konularda hür irademiz olmalı, cemevleri diyanet tarafından yapılabilmeli vergi veriyorsam bu ülke insanı olarak hoş kendi gayreti ile yapımına başlanmadan cemevlerini yıkma derdinde olanlarda var en yakın örnek Sultanbeyli en uzak Karacaahmet Hz. gibi.........
cami yada kilise yada cemevi yada sinagog ..... ulaştığı merkez aynı
Onsekizbin alemin yaratıcısı insan kalbine sığmış ..... insanlar gerçekten incelemiş olsalardı dinlerini bunlarla zaman geçirmezdi ne yazık ki bizim seviyemizdeki ülkelerde herzaman banko olan meselelerdir sınır ülkelerin durumlarına bakıp akıllanmak lazım ya ....

Roşna
18.04.2006, 11:45
İkincisi camii'i tartışmak %98'i müslüman olan bir ülkede o ülkeye ihanettir.
Şunu diyin diyin ki fazla ve ihtiyaç olmayan yerlere camii yapılıyor buna bende katılayım ama camiiler böcek gibi çoğaldı derseniz o zaman olmaz.
Bu topiği açmak siyaset yapmakdan daha tehlikeli...[/quote]

neden olsun ki bu ülkede 25 milyon alevinin yaşandığı söyleniyor onlara ibadette sınır tanıyan sistem bu ülkede vergisini ödeyenlere ihanet etmiyor mu.
bizde zaten olur olmadık her yere cami yapılmasından şikayetçiyiz ve buna devlette göz yumuyor.halbuki ihtiyacımız olan sosyal yerlere biraz daha ağırlık verilsin.

iyidost69
18.04.2006, 12:03
İkincisi camii'i tartışmak %98'i müslüman olan bir ülkede o ülkeye ihanettir.

neden olsun ki bu ülkede 25 milyon alevinin yaşandığı söyleniyor onlara ibadette sınır tanıyan sistem bu ülkede vergisini ödeyenlere ihanet etmiyor mu.
bizde zaten olur olmadık her yere cami yapılmasından şikayetçiyiz ve buna devlette göz yumuyor.halbuki ihtiyacımız olan sosyal yerlere biraz daha ağırlık verilsin.[/quote]

Arkadaşlar şunu anlayın artık,

Biz camileri benimsemesek de, camilere karşı değiliz.
İsteyen ibadethanesini yapar ve ibadetini de istediği biçimde yapma hakkına sahiptir.

Düşüncelerimiz;

1-Gereksiz yere cami yapılmasına karşıyız
2-Camilerde siyaset yapılmasına karşıyız
3-Alevilere inanç özgürlüğünün ve ibadet özgürlüğünün verilmesi gerekiyor
4-Devletin sünniler, aleviler ve diğer inançlarada aynı mesafede durması gerekiyor
5-Hz. Muhammedin torunu Hz. hüseyin'in şehit edildiği Kerbela Faciasına, alevi inanaç ve öğretisine devlet televizyonlarında yer verilmiyor. Buna rağmen ramazan ayında çok yoğun olarak, nerdeyse hergün sünni görüşe ağırlık veriliyor.

taylan34
18.04.2006, 12:07
bak arkadaşım bu memlekette okuldan çok cami var ve sunni kesimin yalnız yüzde onu beş vakit namaz kılıyor.kaldıki evde namaz kılınır ama okul olmadan ders olmaz.bu bir israftır bunu yalnış anlamayın .ayrıca hem aleviyle çıkıyorsun hemde alevileri beğenmiyorsun bu tezat niye?

taylan34
18.04.2006, 12:25
arkadaşlar işin bir püf noktası var ve bunu çok iyi biliyorum. diyanetin parasını devlet veriyor değilmi? peki diyanetin birde vakfı var ve yıllık geliri katrilyonu buluyor ama işin yöntemini bulmuşlar , vakıf olduğu için devlet ne vergi alabiliyor nede müdahale edebiliyor.aslında bu gelirle diyanetin bütün harcamaları karşılanabilir ama yok adamlar sırtını sisteme dayamış ve vakıf paralarıylada kaçak kuran kursları, öğrenci yurtları ,burslar verilerek geleceğin yobaz kadrolarını yetiştiriyorlar. Yolunuz düşerse gidin Ankara kocatepe camii altına bakın hergün kamyonlarla dini kitap ve yayınlar yurdun dört yanına gidiyor. haa bide garajdaki mersedeslere bakın . müftü efendinin 500sl var. ve bunlar müslüman. sadece gülüyorum......

redyellow
18.04.2006, 13:36
arkadaşlar işin bir püf noktası var ve bunu çok iyi biliyorum. diyanetin parasını devlet veriyor değilmi? peki diyanetin birde vakfı var ve yıllık geliri katrilyonu buluyor ama işin yöntemini bulmuşlar , vakıf olduğu için devlet ne vergi alabiliyor nede müdahale edebiliyor.aslında bu gelirle diyanetin bütün harcamaları karşılanabilir ama yok adamlar sırtını sisteme dayamış ve vakıf paralarıylada kaçak kuran kursları, öğrenci yurtları ,burslar verilerek geleceğin yobaz kadrolarını yetiştiriyorlar. Yolunuz düşerse gidin Ankara kocatepe camii altına bakın hergün kamyonlarla dini kitap ve yayınlar yurdun dört yanına gidiyor. haa bide garajdaki mersedeslere bakın . müftü efendinin 500sl var. ve bunlar müslüman. sadece gülüyorum......

1- Ben hemen her gün o dediğin yerdeyim ama asla öyle kamyonlarla hergün dini yayın vs. bir faaliyet yok, sen herhalde BEĞENDİK mağazasına gelen her arabayı diyanetin sanıyorsun!

2- Diyanetin vakfı asla kaçak kuran kursları vs. yapmaz, nerde kaçak kuran kursu yapmış? ispat etmeni istiyorum.

ayrıca müftü efendinin mercedesinin olması çokmu ayıp? bunun müslümanlıkla ne alakası var onuda anlamadım. Bu ülkede adı sanatçı olan bi çok soytarının altında mercedes ve daha üstü arabalar varken bir müftünün mercedesinin olması çokmu tuhaf sana göre?

manifesto
18.04.2006, 13:52
Yolunuz düşerse gidin Ankara kocatepe camii altına bakın hergün kamyonlarla dini kitap ve yayınlar yurdun dört yanına gidiyor. haa bide garajdaki mersedeslere bakın . müftü efendinin 500sl var. ve bunlar müslüman. sadece gülüyorum......

:) fakir fukara edebiyatı işte isteniyor ki herkez serfefil perperişan olsun o zaman adalet olacak sanki.
Diyaneti tartışıcaksak burası yeri değil.
Ayrıca diyanet dindarların icadı da değil KEMALİSTLERİN icadı.Atatürkçülerin icadı onlarla uğraşın konumuz camii

canikocan
18.04.2006, 14:21

cemevlerimizi merak etme bizim korumamız altındadır hepsi.
okul yapmamıza sizler izin vermezsiniz bence çünkü eğitim oranı arttıkça kimse artık cami yapmaz diye ...??

canikocan
18.04.2006, 14:22

bir kere bizim evlerimiz de cemevimizdir. BİZİM KALPLERİMİZ DE CEMEVLERİMİZDİR: yani sizin gibi illa bir kişiye bir cami propogandamız yoktur.

erayY
18.04.2006, 14:35
nüfüs bakımından çoğunluğu sünni-şafi ve diğerleri müslüman olan bir ülkede camii sayısı elbette yeterli düzeyde olacaktır yalnız topik konusunda da belirtildiği üzre artık camii sayıları rant , irtica ve sembol olarak karşımıza çıkmaktadır.

erayY
18.04.2006, 14:37
Ayrıca diyanet dindarların icadı da değil KEMALİSTLERİN icadı.Atatürkçülerin icadı onlarla uğraşın konumuz camii

laflarına dikkat et.

canikocan
18.04.2006, 14:56

ibadet hastane okul farkını bilmenizi isterdim.

canikocan
18.04.2006, 14:59

öncelikle konuşma tarzından ne derece saygıyı hakettiin anlaşılıyor.
akıllı zeki arkadaşım, kendi adına konuş. en değerli yapımızı sen mi belirliyorsun yoksa anet mi yaptın??

Hüseyin69
18.04.2006, 15:03

.

bende bu alintina sunu ekleyebilirmiyim
camiilerede gerek yok zaten ögretmen den cok imam var hoca var vs hem
artik devir teknoloji devri artik namazi ögrenmek dua ögrenmek icin illede camiye gitmeye gerek yok piyasada dini ögrenmek icin yiginla vcd kitab kasetvs gibi yayin araclari var nediyorsun redyellow bunda haksizmiyim
istersen konunun genellemesine geri dönelim böyle kisisellestirmekle bir yere varamayiz

Hüseyin69
18.04.2006, 15:06

istersen uslubuna biraz daha ceki düzen ver sekerkiz kardes herkes kendine göre zekidir birinin zekasini baska biri ölcemez forum kurallarina dikkat edelim

canikocan
18.04.2006, 15:06
Diyanet Ak Patri hükümetinin icraatı değil.
Kemalist devrimin bizim kucağımıza bıraktığı bir hediyedir,yani benim vergilerimle neden camii yapılıyor falan derseniz bunu bana değil Atatürk'e ve kemalistlere yöneltmeniz gerekir.Laik bir sistemde diyanet işleri başkanlığı gibi bir yapının olamayacağını daha önce 50 kez söyledim buda 51 olsun.
Bu milletin vergilerini alevi sünni kürt türk diye ayırmaya başlar isek bölücülük yaparız.Bu ülkede yahudiler de var ama onlar hiçbir zaman böyle bir soru yöneltmemişlerdi.Bu size avrupadan empoze edilen anlayışlara banziyor.Eğer bu ülkenin dürüst vatandaşı isek vergimizi vericez ibadet ve ibadethaneler farklı bir konu.Bu yaklaşımla Kürt vatandaşlarımızda çıkar der ki benim vergilerimle neden Türkçe yayın yapıyorsun(TRT) gibi uzar gider yani bu yanlış bir yaklaşım.İkincisi camii'i tartışmak %98'i müslüman olan bir ülkede o ülkeye ihanettir.

sevgili manifesto bana sorsunlar ben kemalistim ve böyle uydurma şeyleri nerelerden çıkartıyosanız anlayamadım.
topici de ben açtım ve de arkasındayım. tehlikeli bir iş yaptıysam lütfen beni polise askere iletin ok?
diyanet işlerini atatürk mü kurmuş. ak p diyaneti yüceltiyor. bu soru tabii ki de size yöneltilecek.
ve de camiyi tartışmıyoruz saptırmayın. caminin fazlalığını tartışıyoruz

redyellow
18.04.2006, 15:07
cemevlerimizi merak etme bizim korumamız altındadır hepsi.
okul yapmamıza sizler izin vermezsiniz bence çünkü eğitim oranı arttıkça kimse artık cami yapmaz diye ...??

okul yapmanıza izin vermiyoruzda bu kadar okul göktenmi iniyor? Eğitim ortanı arttıkça cami yapan azalmaz ama cami düşmanı azalır bundan emin olabilirsin.

bir kere bizim evlerimiz de cemevimizdir. BİZİM KALPLERİMİZ DE CEMEVLERİMİZDİR: yani sizin gibi illa bir kişiye bir cami propogandamız yoktur.

Nerde BİR KİŞİYE BİR CAMİ propogandası yapılmış, abartmıyormusun?

ibadet hastane okul farkını bilmenizi isterdim.

Canı gönülden katılıyorum, ama bu farkı hepimizin bilmesi gerekiyor. Bilhassa da biliyorum sananların!

canikocan
18.04.2006, 15:14
cami düşmanı yok öncelikle onu söyleyim.

eğitim arttıkça cami yapan azalır. emin ol.

dikkat ettim burası sayın değerli redyellowun favori topici oldu. teşekkürler. topici paylaşmak istemiştim. paylaştım onu genişleten takipçisi oldun sağol.

redyellow
18.04.2006, 15:15
bende bu alintina sunu ekleyebilirmiyim
camiilerede gerek yok zaten ögretmen den cok imam var hoca var vs hem
artik devir teknoloji devri artik namazi ögrenmek dua ögrenmek icin illede camiye gitmeye gerek yok piyasada dini ögrenmek icin yiginla vcd kitab kasetvs gibi yayin araclari var nediyorsun redyellow bunda haksizmiyim
istersen konunun genellemesine geri dönelim böyle kisisellestirmekle bir yere varamayiz

canerzincan yazıma dikkat etmedin herhalde, ben alıntı yaptım ve onun mantığına göre şöyle şöyle olurmu dedim.

yani kişiselleştiren ben değilim.

redyellow
18.04.2006, 15:19
cami düşmanı yok öncelikle onu söyleyim.

eğitim arttıkça cami yapan azalır. emin ol.

dikkat ettim burası sayın değerli redyellowun favori topici oldu. teşekkürler. topici paylaşmak istemiştim. paylaştım onu genişleten takipçisi oldun sağol.

1- cami düşmanı var, hemde bu forumda.

2- Eğitim arttıkça cami yapan azalmaz merak etme. Çünkü eğitim arttıkca insanın düşünmesi artar, dine, güzel şeylere ilgili artar.

3- buraya yazmamdan rahatsız oluyorsanız bi daha yazmam. kinayemi yaptınız gerçek mi yazdınız anlayamadığım için yazıyorum bunu.

canikocan
18.04.2006, 15:23
tabiiki yazın lütfen. çünkü konular fikir alışverişiyle çözüme ulaşır kinaye yapmıştım.

eğitim insanı gereksiz yere cami yap diye yönlendirmez. eğitim insanın gözünü açar.

iyidost69
18.04.2006, 15:26
1- cami düşmanı var, hemde bu forumda.

2- Eğitim arttıkça cami yapan azalmaz merak etme. Çünkü eğitim arttıkca insanın düşünmesi artar, dine, güzel şeylere ilgili artar.

3- buraya yazmamdan rahatsız oluyorsanız bi daha yazmam. kinayemi yaptınız gerçek mi yazdınız anlayamadığım için yazıyorum bunu.

Sevgili redyellow,

Sen bizim misafirimsin.

Sen belki melun muaviyenin Hz. Ali'nin elçisine, melun yezidin Hz. Hüseyin'in elçisine davrandığı tarzda bir inanıştan geliyor olabilirsin. Biz misafirlerimize, en az Hz Ali'nin katiline verdiği değer kadar değer veren bir inanıştan geliyoruz. Bunu bilmeni isterim.

Şu bir gerçek camiyi sevmeyiz, benimsemeyiz ama, hiç bir alevinin cami düşmanı olduğunu düşünmüyorum. Siz hiç bir alevinin camilere karşı hareket fiil yaptığını duydunuz mu??

Saygılar..

canikocan
18.04.2006, 15:30
:) fakir fukara edebiyatı işte isteniyor ki herkez serfefil perperişan olsun o zaman adalet olacak sanki.
Diyaneti tartışıcaksak burası yeri değil.

iki yazından birinde atatürkçülüğe ve atatürçülüğe taş atma. bilgini tazele.

redyellow
18.04.2006, 15:46
Sevgili redyellow,

Sen bizim misafirimsin.

Sen belki melun muaviyenin Hz. Ali'nin elçisine, melun yezidin Hz. Hüseyin'in elçisine davrandığı tarzda bir inanıştan geliyor olabilirsin. ..

BUNU YAZMANIZ İNANIN Kİ ÇOK ZORUMA GİDİYOR. TAMAMEN REDDEDİYORUM.

VE BUNU BUNDAN BÖYLE BİR İFTİRA OLARAK KABUL EDECEĞİM VE ONA GÖRE YAZACAĞIM.

tabiiki yazın lütfen. çünkü konular fikir alışverişiyle çözüme ulaşır kinaye yapmıştım.

Teşekkürler.

canikocan
18.04.2006, 15:56
birşey değil.
ama konuyu toplamak gerek. lütfen...

Canan58
18.04.2006, 16:01
Bu konu gerçekten beni çok üzmeye başladı.Ne olursa olsun bu sitemizde birbirlerimizle olan paylaşımlarımıza lütfen dikkat edelim bu konu uzadıkça amacını ve özünü kaybedecek farklı farklı yerlere götürülmek isteniyor.
Buna fırsat vermeyelim sevgili arkadaşlar.Saygı çerçevesinde tartışamayacaksak lütfen konuşmayalım.Sabit fikirli olduğumuz belli.Kimse kimsenin görüşünü kabul etmek zorunda değil.Herkesin Kendi düşüncedir.
Ayrıca camilerimiz yok olsun diyen yok.Buna dikkat edin alevi olmayan arkadaşlarımız.Neden bukadar çok deniyor.Neyi anlamak istemiyorsunuz???
sekerkiz_2020´isimli üyeden Alıntı
Bu insanın yorumunu kesinlikle kınıyorum.Ve bu forumda yeri olmadığını düşünüyorum. Gereğini rica ederim sayın yönetim Saygılar

iyidost69
18.04.2006, 17:35
BUNU YAZMANIZ İNANIN Kİ ÇOK ZORUMA GİDİYOR. TAMAMEN REDDEDİYORUM.

VE BUNU BUNDAN BÖYLE BİR İFTİRA OLARAK KABUL EDECEĞİM VE ONA GÖRE YAZACAĞIM.

Teşekkürler.

Sevgili redyellow dostum,

Amacım seni rencide etmek değil.
Yezitle ve muaviye ile aynı anda anılmak nasıl zoruna gidiyor değilmi?.

İslamda İki yol var.
Ya yezidin yolu,
yada ehlibeytin yolu.

Sen hangisini seçersen seç.

Bu senin tercihin ve saygım var.

Sana bol şans dilerim..

Ehlibeyt yoldaşın olsun.

Sewn hangsini seçersen seç saygım var.

hena
18.04.2006, 22:05
ayrıca müftü efendinin mercedesinin olması çokmu ayıp? bunun müslümanlıkla ne alakası var onuda anlamadım. Bu ülkede adı sanatçı olan bi çok soytarının altında mercedes ve daha üstü arabalar varken bir müftünün mercedesinin olması çokmu tuhaf sana göre?evet tabiki tuhaf hangi devlet memuru askari ücretle mersedes sahibi olabilmiş ki müftü efendi sahip olabiliyor?sizler neyi savunuyorsunuz kardeşim önce onu anlatın ben yakalşık 25yıl fatihte oturdum çarşambanın adını duymayan yoktur herhalde oradada camiiden geçilmiyor hocadan geçilmiyor 3yaşındaki çocuklar sarıklı cübbeli kız çocukları çarşaflı savunduğunuz bunlarmı hele mahmut hoca lakaplı kişi kocaman bir mahhalleyi satın alacak kadar zengin ve bu mahhalle tekke olarak kullanılıyor ama kimse bu adama sen bu kadar parayı nasıl kazanıyorsun diye sormuyor bile ama sırf düşünüyor diye insanlar cezaevlerine konuyor yada aç olduğu için baklava çalan çocuklar30 yıl ceza alıyor adam son model arabalarla 10 tane korumayla kalaşnikoflarla geziyor gün ortasında küçücük çocukların beyinlerni din afyonuyla zehirliyor kimse ses çıkarmıyor bakın biz kimsenin ibadetine karşı değiliz ama ibadet allah ile kul arasında illede bunu herkese gösteriş olsun diye yapanlara karşıyız .Bu ülkenin daha önemli ihtiyaçları var .Neden bu kadar korkuyorsunuz bu kadar çok camii yapıyorsunuz günahlar çoğaldıkça allah,a yağcılık olsun diyemi camiilere sarılıyorsunuz hepsi bu kardeşim.bakın bende bir aleviyim ama sizingibi her köşe başına bir cem evi demiyorum okul,hastane ,yol,tıbba ,bilime,ilime ödenek ayrılsın ibadet heryerde yapılır sen evinde namaz kılınca allah bunu görmüyormu da ille camii çok olsun diyorsunuz

Hüseyin69
18.04.2006, 22:18
hena kardes burasi baskalarinin deyimi ile %99 müslüman bir ülkeolan türkiyedir dogal karsilamak lazim para icin allah kitap din iman hersey serbesstir adamlar bu yüzden yolunu bulup yesil renkli unated stades of amerika dollar lari cebe indiriyorlar denemek icin fazla degil iki gün yesil sermayenin icine gir sende köselik olursun yani deyim yerindeyse
isi bilecen ise gitmeyecen

Azrail
18.04.2006, 23:25
Mesela bir vatandaşda çıkacak hayır efendim benim verdiğim vergilerle filanca yere asfalt yapılmasın diyecek, çık çıkabilirsen işin içinden.

sizi bu ekonomi ve vergi bilginizden dolayı kutlarım!!!!sayın redyellow bir vatandaş degil bu ülkede milyonlarca alevi kendi vergileri ile cemevi yapılmasını istiyor, bunu istemeye hakları yok mu?

Azrail
18.04.2006, 23:29
sanki sizden başka vergi veren yok, hayret bi şey... camilerin benim ve benim gibi düşünen insanların verdiği vergilerle yapıldığını kabul edin, o zaman rahatsız olmazsın.şu düşüncenden dolayı seni kınıyorum, türban konusunda dini özgürlük diye basbas bagıran redyellow, aleviler cemevi isteyince zoruna gidiyo, ne kadar ilginç

Şoreş
18.04.2006, 23:58
Redyellowda saçmalama diz boyu

ALBAY_KAWA
19.04.2006, 01:09
cogunuz konunun disinda kisisel carpismayla yazdiginiz, cevaplari, cimbizla kelime gibi karisi cevap yazacak, seyleri ariyorsunuz bulup ve güzel bir yakistirma yapiyorsunuz, sonra gnee ben sen klasigi ile basliyorsunuz, sayfa sayisini arttirmaya, Bize Bilim ve ilim, lazim ,yeteri kadar türkiye bu konuda batidan geri kalamdimi, sizce, benim doguda gittgiim bir sehrin insanina baktigim zaman kafadan bir 50 yil gerkeiyor diyorum, tas yigini yapilanmasina karsiiym ben, isterimki, türkiyedeki her kesim, bir yerlerde, adlarini duyursun, bu inanci kullanarak insnalari sömürgei le olmaz, türkiynin bazi bati sehirleri disinda, camiye degil, okula ve hastaneye iytiyaci vardir, hergün nice canlar türkiyeye gleiyor, millet okumak icin kendini parcaliyor, bu vergi vermek zorunda olanlar, sanki cami yapilmassa vermeyecegini zannediyorlar, bir ayda, devlete gelen verginin yüzde bilmem kaci egitime ayrilir büyük bir kismi diyanete, ve %65 askeri harcamlara gidiyor, %20 civarinda polise, kalaninin büyük kismi diyanete ve cüzzi bir miktar ise egitime... Yani bunlari görmezden gelemessiniz, ama bos verin, ne yapacaksiniz, istekli isteksiz verginizi verin, birileri cebe indirsin, göstermelik iki cami dikilsin, belki hayir sever biri okul yapar, digeri hastane, Cami türkiyenin gelecegi iicn ock önemli, türkiye gleismesii icn bilim, ilim degil, inac yeterli...
Yazikki, bazilari daha nededigini bilmiyor. Ve tayip erdogandan malesef farklari bile yok...

Saygilar...

redyellow
19.04.2006, 08:46
Redyellowda saçmalama diz boyu
bana görede sende saçmala diz boyu!

hangi yazdığımın saçma olduğunu yazsaydın daha az saçmalamış olurdun!!!!

sayın redyellow bir vatandaş degil bu ülkede milyonlarca alevi kendi vergileri ile cemevi yapılmasını istiyor, bunu istemeye hakları yok mu?

tabi ki var. ben yokmu dedim. ben vergi veren insanların benim vergimle cami yapılmasın, haram ederim, filanca şeyi istemem demesinin yanlış olduğunu söylüyorum.

istemek ve istememek-haram etmek bunlar farklı şeyler değilmi?

şu düşüncenden dolayı seni kınıyorum, türban konusunda dini özgürlük diye basbas bagıran redyellow, aleviler cemevi isteyince zoruna gidiyo, ne kadar ilginç

bende seni kınıyorum. ben hangi yazımda alevilerin cemevi istemesini kötülemişim? nerden uyduruyorsun bunu? alıntı yaptığın ve kınadığın bölümde bile bir tek cemevi lafı geçmiyor.

yalandünya
19.04.2006, 11:36

saygılı olalım kötü bişeymi cami yaptırmak insanları kırmadan fikirlarimizi sunalım
ne var cami yapılmasında biz sizin cem evlerinize laf söylüyormuyuz keşke sizinde her adımda cem eviniz olsa

canikocan
19.04.2006, 13:27
saygılı olalım kötü bişeymi cami yaptırmak insanları kırmadan fikirlarimizi sunalım
ne var cami yapılmasında biz sizin cem evlerinize laf söylüyormuyuz keşke sizinde her adımda cem eviniz olsa

canım arkadaşım öncelikle alıntında bir saygısızlık göremiyorum. siz bizim kadar saygılı olsaydınız...
biz şimdiye kadar saygılı olduk diye cami dikilmeye devam ediyor.
fazla mal göz çıkarır bence.

kimseyi de kırmak değil amacım

volkansuslu
19.04.2006, 13:41

sayin yalandunya

bu konu basligi altinda mesaj sizinki de dahil su ama kadar 139mesaj yazilmis. size sizden onceki 138 mesaji da okumanizi tavsiye ederim. cami yapilmasina karsi degiliz, biz gitmeyiz gider gider. ama camilerin yerlerde mantar gibi turemesine gereksiz sekilde cogalmasina karsiyiz. evet bu sekilde dusunecek olursak boyle gelisiguzel cami yapilmasina karsiyiz.

diyosunuzki biz sizin cem evlerinize karisiyormuyuz. senin dusuncen karismama sekilinde olabilir ama buyuk bir cogunluk bal gibi de karisiyo. gercekleri gormek gerek. yine bu forumda Sultanbeyli Cem Evi hakkinda yazilmiz birkac konu var. okumanizi tavsiye ederim. o zaman olayi cok daha iyi anlarsiniz.

son olarak sunu soylemek istiyorum. ben sivasliyim, aleviyim. koyumuz alevi koyu. namaz kilmayiz. camiye gitmeyiz. ama devlet cami yaptirdi, hoca getirtti. hic istemedigimiz halde. hic gerek olmadigi halde. ama koyun kanalisazyon sorunu vardi, koyde biriken artik sular kotu kokuya ve mikroba yol aciyodu. hicbir yardim gelmedi o kadar istek yazi ve imzaya kasilik. koylulerin ve koy dernek uyelerinin topladigi paralarla yapildi kanalizasyon. sence bizim koye cami mantikli miydi?

turkiyede en azindan, alevileri yok saymaya calisan kisilerin soyledigine gore 5muslumandan biri alevi. (4yada 3kisiden 1i alevi demek daha dogru olsa gerek) bu durumda ya camilerin sayisi cemevlerininkinin 4kati olmasi mantikli dersek birinin cikip ta ya camiler mevcut cem evlerinin sadece 4kati olacak sayida olmali geri kalanlari kapatilmali, yada cem evleri de en azindan camilerin 4te 1i olacak kadar cogalmali derse haksiz sayilmaz. Turkiye'de suan cami ve cemevi sayisi bunlarin birbirine oraninin ne oldugunu bellidir.

cem evlerine belki sen karismiyorsun, ama bilki sen karisan cogunlugun icinde istisna denebilecek az sayida insanlardansin. tekrar basa donmeye gerek yok. ornekleri sultanbeyli de ve bizim koyde mevcut. daha eminim ki bu forumda bu tur ornekleri olan cok sayida can vardir. camiler bu kadar cok olacagina okul hastane yapilsin, altyapi sorununa cozum getirilsin, cevre duzenlemeleri yapilsin, yollar yapilsin. cok mu kotu olur???

omer
19.04.2006, 13:52
evet ya haklisiniz her yerde cami goruyorum bende iyikide eryamanda oturuyorum eryamanda 1 tane var oda bize baya bir uzak :) dikkat eddiyorum bende her km ye 1 cami düsecek nerdeyse ya bursada cok var bir kac defa gittim türbe ve cami cok var her adim basi var bir daha gitmem heralde :) bencede buna bir son vermeleri lazim sorumlusu her kimse artik camilere o kadar ödenek ayriliyor herseyleri devletten karsilaniyor ama cemevlerine hic bir yardim yapilmiyor ve her yerde cemevi acilmasina izin verilmiyor bence hicte adil degil bu ülkede herkezin ibadet özgürlügü var diyorlar ama nedense göremiyorum

fischer35
19.04.2006, 14:42
bİLDİĞİNİZ GİBİ YILLARDIR BİZ ALEVİLER YILLARDIR KİMLİKLERİMİZİ GİZLEDİK KÖYLERDE KIRDA TIKILDIK VE KENDİ GELENEKLERİMİZİ GİZLİCE SÜRDÜRDÜK.AMA KİMSEYİ İNCİTMEDİK MEVLANIN HOŞGÖRÜSÜYLE .İNANCIYLA BÜTÜNLEŞTİK.12 İMAM AŞKINA ALİ AŞKINA DEEYİŞLER SÖYLEDİK AĞITLAR SÖYLEDİK.AMA GELİN GÖRÜN Kİ BU DEVLET ,,İSTANBUL GİBİ BİR YERDE ÜSTELİK TAKSİMİN GÖBEĞİNDEKİ GÖZTEPE PARKINA EN AZ 1000 KİŞİLİK BİR CAMİ YAPACAKMIŞ.DAVALARI DA O PARKA EN YAKIN CAMİNİN 200 METERE UZAKTA OLMASIYMIŞ..BİR UFAK NOT:O BÖLGEYE EN YAKIN HASTANE -OKUL KAÇ METERE UZAKTA? İKİ:GEÇMİŞTE ALEVİLERİ KÖKTENDİNCİ YAPMAK İÇİN KAÇ ALEVİ KÖYÜNE MESCİT AÇIP TARİKAT KURDUNUZ?YOKSA BU SORULAR CAVAPLARIYLA İRDELENDİĞİNDE TÜRKİYE BİR DİNSEL-ETNİK ÇATIŞMASINA MI GÖTÜRÜLMEK İSTENİYOR?inşallah yanılıyorumdur..mutlu yarınlar bizim olsun diyenlerindir.:)

Serkan_Devrim
19.04.2006, 14:47
bİLDİĞİNİZ GİBİ YILLARDIR BİZ ALEVİLER YILLARDIR KİMLİKLERİMİZİ GİZLEDİK KÖYLERDE KIRDA TIKILDIK VE KENDİ GELENEKLERİMİZİ GİZLİCE SÜRDÜRDÜK.AMA KİMSEYİ İNCİTMEDİK MEVLANIN HOŞGÖRÜSÜYLE .İNANCIYLA BÜTÜNLEŞTİK.12 İMAM AŞKINA ALİ AŞKINA DEEYİŞLER SÖYLEDİK AĞITLAR SÖYLEDİK.AMA GELİN GÖRÜN Kİ BU DEVLET ,,İSTANBUL GİBİ BİR YERDE ÜSTELİK TAKSİMİN GÖBEĞİNDEKİ GÖZTEPE PARKINA EN AZ 1000 KİŞİLİK BİR CAMİ YAPACAKMIŞ.DAVALARI DA O PARKA EN YAKIN CAMİNİN 200 METERE UZAKTA OLMASIYMIŞ..BİR UFAK NOT:O BÖLGEYE EN YAKIN HASTANE -OKUL KAÇ METERE UZAKTA? İKİ:GEÇMİŞTE ALEVİLERİ KÖKTENDİNCİ YAPMAK İÇİN KAÇ ALEVİ KÖYÜNE MESCİT AÇIP TARİKAT KURDUNUZ?YOKSA BU SORULAR CAVAPLARIYLA İRDELENDİĞİNDE TÜRKİYE BİR DİNSEL-ETNİK ÇATIŞMASINA MI GÖTÜRÜLMEK İSTENİYOR?inşallah yanılıyorumdur..mutlu yarınlar bizim olsun diyenlerindir.:) bu nedir? büyük harfle yazmak yetmemiş birde büyük puntolarla yazılmış. çok şükür görebiliyoruz. tamamen büyük harfle yazmak yasaktır. forum kurallarını okuyun.

erdemcan
19.04.2006, 16:36
kaldığım ilçede geldiğim ilk yıl gözüme camii sayısı çok fazla gelmişti .14 minare saymıştım şu anda bu sayı artmış olabilir . Burda bulunan bi çok okulun binasıda kötüdür .Malesef insanlar bu kadar yoz olursa okul sayısı yerine camii sayısı artıyor.Ve hiç kimse bunlara dur demiyor aksine destekliyorlar bu insanları.

canikocan
19.04.2006, 16:41
tamam cami var peki minare ne anlama geliyo

hena
19.04.2006, 19:36
:36_5_6: sanırım buna camii diye tuturanlar cevap verebilir

manifesto
19.04.2006, 19:44
:) Sanırım nekadar büyük harfler ile yazılırsa okadar haklı olunacağını zanneden arkadaşlar var.
Çok şükür görme bozukluğumuz yok yazılanları küçükde olsa okuyabiliyoruz.
Ayrıca islam-fobi den sonra şimdi de camii-fobi mi üretilmeye çalışılıyor anlamadım.Bunların AB mutfağında pişirilip önümüze servis edilmesi de ayrı bir olay.Alevi vatandaşlarımızın ezilmişliğinden sürülmüşlüğünden dem vuran arkadaşlar ne yazık ki duygusal ve romantik davranmakdan kendilerini alamıyorlar.İnanç sistemi bütünlüğü ezildik sürüldük diye ifade edilmez.
Tarih hiçbir millete ayrım yapmamıştır acı ve ızdırap yaşamamış tek bir millet yokdur.

hena
19.04.2006, 22:23
:) .Bunların AB mutfağında pişirilip önümüze servis edilmesi de ayrı bir olay.Alevi vatandaşlarımızın ezilmişliğinden sürülmüşlüğünden dem vuran arkadaşlar ne yazık ki duygusal ve romantik davranmakdan kendilerini alamıyorlar.İnanç sistemi bütünlüğü ezildik sürüldük diye ifade edilmez.
Tarih hiçbir millete ayrım yapmamıştır acı ve ızdırap yaşamamış tek bir m