Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi olmayana asla güvenmeyeceksin?
ErdalNET 18.07.2005, 19:55 Bugün işyerinde birlikte çalıştığım arkadaşım dediğim kişi biz alevilerin kur'andaki bir tesbitine kötü bir laf söyledi ve bu alevilerin işi falan dedi. Tabi bende aynı şekilde o kötü lafı ona söyleyip ne kadar cahil ve kalın kafalı insanlar olduklarını kerbelada peygamber soyunu katledip daha bunu bile bilmediklerini söyledim. Çok sinirlendim ama hala o sinir içimde. Bu zihniyetteki hayvanları insan etmek çok zor. Bize karşı insanlara empoze edilen yanlış bilgilerin bizim karşımıza böyle çıkması çok moral bozucu. Okullarda alevi eğitimi şart bunun için mutlaka bastırmalı ve bunun uygulamasının takipçisi olmalıyız. Bana bu başlık altında onları savunmayın lütfen. Bu adamların yetiştireceği çocuklarda bize düşman olacak. Alevi misyonerliğini kurup bunları saflarımıza çekmez isek bu sorun kıyamete kadar devam eder.
munzur_hozat 18.07.2005, 19:59 lütfen kınıyorum sizi burada alevi olmayan arkadaşlarda var.Yetiştirme tarzına göre değelendirsek geneli almasak.
ErdalNET 18.07.2005, 20:00 İyi öyle yap
chatlakalper 18.07.2005, 20:22 hoop hoop ucu bana dokunuyor
munzur_hozat 18.07.2005, 20:24 evet ben dedim dinlemedi.
ErdalNET 18.07.2005, 20:36 kaldırın başlığı ozaman
kafir.billah 18.07.2005, 20:48 İşte biz senin ve senin gibilerin yaptığına karşıyız Erdal.Sunni kesimdede senin yaptığını yapan var.Seni anlayamıyorum ne demek siz Hüseyini ve taraftarlarını Kerbelada şehit ettiniz.Bu bahsettiğin olay 14 asır önce olmuş bitmiş bir olaydır.Kaldiki bu olayın Türklerle hiçbir ilgisi yoktur.Tamamiyle arapların arasında geçen bir katliamdır.Söylediklerine katılıyoum ama bunu birde sunni olarak düşün ve karar ver.Onların beyni sizin gibi Arap yalanlarıyla yıkanmış durumda.Çok vahim bir durum hala 14 asır önceki arap hurafeleriyle kendimizi yiyip bitiriyoruz.
Biz diyoruzki gelin birleşelim.İsteyen istediğine inansın ama Türk olduğumuzdan ve kardeş olduğumuzdan ödün vermeyerek aramızda arapların ortaya çıkarmış olduğu dargınlığa bir son verelim.Tabi şeriatçılara benim bir sözüm yok onlar zaten kendilerini arapların uşağı yapmış durumda.
Ben inançsızım ama sizede saygı duyuyorum.Ülkemin sorunları benide ilgilendiriyor.Kendi köşeme çekilip birbirinizi yiytinde diyebilirim ama her yurttaş gibi bir Anadolunun bağrıından çıkmış türk evladı olarak bu gibi sorunlarla ilgilenmek benim görevim diye düşünüyorum.Aziz nesin bu sorunlara Faşistlerin Sivas katliamında bahsetmişti.Ama ne yazıkki hala ders alamamışız.
munzur_hozat 18.07.2005, 21:06 kafir billah konuştu yine, doğruları yanlış kişi söylüyor.Hak veriyorum ama.
kafir.billah 18.07.2005, 21:28 Bana katılan bir kişi olsa dahi doğru yolda olduğumun kanıtıdır.
Paylaştığımız ortak noktalar olması çok güzel..
Bana katılan bir kişi olsa dahi doğru yolda olduğumun kanıtıdır.
Paylaştığımız ortak noktalar olması çok güzel..
evt inanmasi zor ama insallah sende dogru yolu göreceksin
Bugün işyerinde birlikte çalıştığım arkadaşım dediğim kişi biz alevilerin kur'andaki bir tesbitine kötü bir laf söyledi ve bu alevilerin işi falan dedi. Tabi bende aynı şekilde o kötü lafı ona söyleyip ne kadar cahil ve kalın kafalı insanlar olduklarını kerbelada peygamber soyunu katledip daha bunu bile bilmediklerini söyledim. Çok sinirlendim ama hala o sinir içimde. Bu zihniyetteki hayvanları insan etmek çok zor. Bize karşı insanlara empoze edilen yanlış bilgilerin bizim karşımıza böyle çıkması çok moral bozucu. Okullarda alevi eğitimi şart bunun için mutlaka bastırmalı ve bunun uygulamasının takipçisi olmalıyız. Bana bu başlık altında onları savunmayın lütfen. Bu adamların yetiştireceği çocuklarda bize düşman olacak. Alevi misyonerliğini kurup bunları saflarımıza çekmez isek bu sorun kıyamete kadar devam eder.
birinin söyledigini binine maledilemez insallah okularda alevilik dersi verilirde herkes aleviligin felsefesini ögrenirr
Alevi olmayana asla güvenmeyeceksin?
İstek Uzerine Editlendi...
Not: İlk Defa Bu Sozden İgrenen Birilerini Gordum..Bu Yazıyı Cogu Yerde Yazdım Birsey Diyen Olmadı...
munzur_hozat 18.07.2005, 22:14 İmam Osurdu Dİye Cemaat Sıcmak Zorunda Degil...
ya ne iğrençcsin editlesen şunu
chatlakalper 18.07.2005, 22:15 Alevi olmayana asla güvenmeyeceksin?
İmam Osurdu Dİye Cemaat Sıcmak Zorunda Degil...
Mesajı editle lütfen terbiye sınırlarını zorlamayalım
ErdalNET 18.07.2005, 22:35 Hep biz kendimizi savunduk, birazda siz savunun da bakın nasıl oluyormuş
Hep biz kendimizi savunduk, birazda siz savunun da bakın nasıl oluyormuş
Ben Sunni Degilim..Editledigim Mesajımda Sunu Anlatmak İstedim...Dostun SEnden Bir Borc Aldı Ama Vermedi...Sende Gidip Onun Evini Yakmak Zorunda Degilsin ...Anlatabildimmi ?
ErdalNET 18.07.2005, 22:39 Ben sana kötü davran demiyorum ama güvenme her zaman ondan birşey gelecekmiş gibi tetikte ol malum.
Ben sana kötü davran demiyorum ama güvenme her zaman ondan birşey gelecekmiş gibi tetikte ol malum.
Bu İnsanların Tumune Karsı Olmaldıır...Beni Hep Dost Bildiklerim Vurdu..En Yakın Arkadasım Dedigim , Koylum Dedigim , Alevidir Dedigim İnsanlar Vurdu...Simdi Senin Su Dusunceni Tum İnsanlara Karsı Dusunuyorum...
ErdalNET 18.07.2005, 22:45 Aleviler dört dörtlüktür diye birşey yok muhakkak ki anca önemli olan kötünün iyiye oranının yüksekliği. Bu alevilerde daha az.
DiyaR_02 18.07.2005, 22:55 insanlarin ön yargilarini kirmak cok zor bir durum aslinda bu her konu icin gecerli
ErdalNET 18.07.2005, 23:00 Ben dedimki aleviden başkasına güvenmeyeceksin.Bunu yanımda yetişenlerede öğrettim diyelim. Ondan sonrada onlar uğraşacak ki bu öğreti kalksın. Bırakın bu lafın altından onlar kalksın biz yüzyıllardır nasıl kalkmaya çalışıyoruz bırakın şimdide onlar kalkmaya çalışsın . iftira atmak ne kadar kötü öğrensinler. Her ortamda bunu yapınki gündem onlara kaysın onlar temizlemek için uğraşsın bizde gülerek seyredelim arada bir iki güler onları kızdırırız. olmaz mı!
DiyaR_02 18.07.2005, 23:01 erdal insanlari kizdirarak onlarla dalga gecerek hicbirsey elde edemiyiz. insanlari birbirine düsürmek bize yakismaz derim ben
ErdalNET 18.07.2005, 23:04 erdal insanlari kizdirarak onlarla dalga gecerek hicbirsey elde edemiyiz. insanlari birbirine düsürmek bize yakismaz derim ben
Bende eskiden senin gibi düşünürdüm ama artık içime sindiremiyorum. Çocuklarımızda böyle bir ortamda böyle insanların arasında yetişmesin. Baskılardan dolayı psikolojileri bozulmasın. Bunu en kısa zamanda çözmeliyiz. Siz istiyorsanız çocuklarınızada şuan yaptıklarını yapsınlar onlara iftira atsınlar alevi diye dışlansınlar, horlansınlar. ama ben buna razı değilim.
munzur_hozat 18.07.2005, 23:05 hemşerisiminiz erdalnet diyar02
ErdalNET 18.07.2005, 23:05 diyar_02 adıyamanlıymış
munzur_hozat 18.07.2005, 23:07 tahtalı miçeyle hemşeri ozaman o adam nasıl öle konuşuyor ya.Adıyamanlılar öle mi konuşur hep.
DiyaR_02 18.07.2005, 23:12 yok ya munzur_hozat zaten kimse onun konusmasini begenmiyor adiyamanlilar bile ne bicim konusuyor derler. tahtali degil bu arada kahtali mice. gercek ismi mustafa kürtce kisaltilarak bizim bursa miço derler o da bazen miçhe diyo bazen miçe bende anlamadim :) bak mesela latif doganda adiyamanlidir öyle konusmaz mesela. ama guzel kürtçe türküleri vardır severek dinlerim. azda hapis yatmadi türkü okudu diye!
munzur_hozat 18.07.2005, 23:16 latif doğan alevimi bize yakın gibi geliyor.
DiyaR_02 18.07.2005, 23:24 yok ya ne alevisi o adam cok dönek birisidir. tam bir fasisttir burda dügünlere gelirdi hem kendiside zaten söylüyor adiyamanda dügünlere gittigini. onun ailesine hayri yok burda onun hakkinda bircok sey söylerim ama benim hakkim degil yoksa söylenecek bircok sey vardir. Besni'de alevi cok az vardir zaten
munzur_hozat 18.07.2005, 23:26 aa adam yok burda arkasından böle demiyelim yok yani televizyonda alevi türküleri söylüyor sema yapıyorda.
DiyaR_02 18.07.2005, 23:27 ne yani her semah yapan alevimidir.
munzur_hozat 18.07.2005, 23:53 hım bilmiyordum istanbulda bazen alevi türkü evlerinde sahne alıyor.Neyse sağol bilgiler için.
DiyaR_02 19.07.2005, 08:31 ben burda kimseyi karalamak istemiyorum
konu başlığını okudum şaşırdım kaldım, direk Aleviğin Milliyetçiliğidir, benim bir sürü farklı mezhep ve dinlerden arkadaşım var...Müslüman -Sünni,Hristiyan -Katolik,Ortadoks,Protestan hatta budist arkadaşlarım bile var bu nasıl iştir şimdi bu adamlara nasıl güvenmem ben..Türkiye'de bir sürü sünni arkadaşım oldu, üniversite yıllarında beraber ders çalıştık, uykusuz gecelerde notlarımızı paylaştık, maçlara gittik, ve bir dolu şey anlatmakla bitmez,ama ALEVİ OLMAYANA GÜVENMEYECEKSİN sözünü kabul etmiyorum....
latif doğan alevimi bize yakın gibi geliyor.
ASla İnanmam :)
ErdalNET 19.07.2005, 17:57 İslamiyeti bilen kerbelayı duyan alevi olurdu.
kafir.billah 19.07.2005, 18:09 Hiç kusura bakmayın arkadaşlar ben dinine mezhebine göre insanlara güvenini ayarlayan herkese yobaz,bağnaz derim..
Hiç kusura bakmayın arkadaşlar ben dinine mezhebine göre insanlara güvenini ayarlayan herkese yobaz,bağnaz derim..
Ayırmak lazım tabi ki. İnsanların dinleri, mezhepleri, kültürleri, gelenekleri yaşam biçimini ve karakterini etkiler. Fakat sınıflandırmamak, hiçbirini horgörmemek lazım. Farklı olsalar da hepsi eşittir.
ErdalNET 19.07.2005, 20:48 Olaya alevilik, sünnilik diye bakmayında duğru ve yanlış olarak bakın. Aranızda sünniliğin doğru birşey olduğunu savunan inançlı (dikkat edin inançlı diyorum) kimse varmı? Doğruluğunu savunan varsa şunu bilsin: alevilik, sünnilik kerbela katliamından sonra ortaya çıkmıştır. Doğruyu savunan imanlı kişiler(ehli beyt) muaviye yandaşları tarafından katledilmiştir. Bu katliama karşı çıkarak Peygamber soyunu savunanlar şii (türk kültüründe alevilik ), muaviye soyunu savunanlarda sünni olmuştur. Bilmeyen sünni kardeşimiz varsa doğrusunun bu olduğunu bilsin bilmiyorsada bunu araştırsın.
DiyaR_02 19.07.2005, 22:39 Herkesin inandigi inanc kendisinedir. Insanlari siniflara ayirmayi çok seviyoruz herhalde siniflara ayirarak insanlari top yekûn bir kaniya varilmaz bir bir zaman yanlış olur o zaman verilen yargılar. Kimi alevi der sünnileri asla güvenmyeceksin kimi sünni veya başka birisi yok sunlara asla güvenmeyeceksin böyle birşey olamaz. her balik ayni kaynaktan gelmez
ErdalNET 20.07.2005, 08:53 Sen kerbelayı savunuyormusun? Orada eyli beyt'i öldürenlerin yolunda bugün sünniler gidiyor belki bilerek belki bilmeyerek, bunu biliyormusun? Halkların kardeşliği değil doğru yolda olanların kardeşliği. Akıllıların kardeşliği.
hasanxls 20.07.2005, 08:58 İslamiyeti bilen kerbelayı duyan alevi olurdu.
İslamiyetide biliyorum kerbelayıda. (Belki senden daha fazlasıyla) Ama sünniyim ne olacak şimdi.
Hiç kusura bakmayın arkadaşlar ben dinine mezhebine göre insanlara güvenini ayarlayan herkese yobaz,bağnaz derim..
sana aynen katılıyorum arkadaşım
ErdalNET 20.07.2005, 09:01 Emevi zihniyetindesin arkadaşım, okumuşsun bişeyler ama boş okumuşsun. Doğru yolda olanlara inanın doğru insan olun. Kerbelayı savunuyorsan git o zihniyetin arasına katıl insanların arasına fitne fesat sokma
ErdalNET 20.07.2005, 09:17 Emevi zihniyetindesin arkadaşım, okumuşsun bişeyler ama boş okumuşsun. Doğru yolda olanlara inanın doğru insan olun. Kerbelayı savunuyorsan git o zihniyetin arasına katıl insanların arasına fitne fesat sokma
Hz.Hüseyin kerbelada öldürülmeden önce kendini öldüren orduları lanetlemiştir. Tabi onların yolundan gidenleride lanetlenmiştir. Bu kişiler ne kadar ibadet ederse etsin hepsi cehenneme gideceklerdir. Çünkü allahın sevdiği kulları öldürmüşlerdir. İsrailoğullarından bir farkınız yok çünkü onlar gibi peygamberlerin soyunu kurutmaya çalıştınız.
hasanxls 20.07.2005, 09:41 Arkadaşım ben sana bi saygısızlık yapmadım. Ama sen sözlerine dikkat etmiyorsun. Aleviyim diyorsun ama aleviliğin özündeki dostluk kardeşlik ilkesine hiç uymuyorsun. Bu mu senin ALEVİliğin??? :3D_NG (8) :garibbak:
ErdalNET 20.07.2005, 10:37 İslamiyetide biliyorum kerbelayıda. (Belki senden daha fazlasıyla) Ama sünniyim ne olacak şimdi.
Tam olarak ne bildiğini yazarmısın? Zahmet olmazsa
hasanxls 20.07.2005, 10:48 Arkadaşım polemiğe girmek istemiyorum. Belirtmek istediğim kimsenin kimseyi yargılamaya ve yermeye hakkı olmadığıdır. Biraz daha saygı lütfen. Herkesin inandığı ve inanmadığı kendinedir.
"senin dinin sana benim dinim bana" KAFİRUN SURESİ
ErdalNET 20.07.2005, 11:13 "senin dinin sana benim dinim bana" KAFİRUN SURESİ
Yalnız bu laf şuan birçok sünni kesim içinde şu şekilde yorumlanıyor sanırım.
"BENİM dinin sana benim dinim bana" yoksa neden alevileri sünnileştirmeye çalışıyorlar. Ayrıca alevilik bir mezheptir din değil
hasanxls 20.07.2005, 11:27 Yalnız bu laf şuan birçok sünni kesim içinde şu şekilde yorumlanıyor sanırım.
"BENİM dinin sana benim dinim bana" yoksa neden alevileri sünnileştirmeye çalışıyorlar. Ayrıca alevilik bir mezheptir din değil
Özür diliyorum arkadaşım. Ben konuyu uzatma taraftarı değilim. Çünkü pek uzlaşacakmışız gibi gözükmüyor. Biraz daha ön yargısız yalın olursan daha iyi olacak. Ayrıca sünniyim ama hiçbir aleviyi sünnileştirmeye çalışmıyorum çalışmamda. isteyen sünni de alevi olsun. beni hiç bağlamaz. zaten kafirun suresini örnek vermemde bu sebepleydi. Ama sen din olarak algıladın. Yani görmek istediğin gibi baktın olaya. Tekrar söylüyorum. Eğer yazdıklarımda ters düşen birşey varsa sana karşı özür dilerim.
kal sağlıcakla...
TheGodfather 20.07.2005, 12:04 Hz.Hüseyin kerbelada öldürülmeden önce kendini öldüren orduları lanetlemiştir. Tabi onların yolundan gidenleride lanetlenmiştir. Bu kişiler ne kadar ibadet ederse etsin hepsi cehenneme gideceklerdir.
hİÇ KİMSE KİMİN CEHENNEME GİDİP GİTMEYECEĞİNİ BİLEMEZ.dOLAYSIYLA BU TABİR YANLIŞ.HERKESİN GÜNAHI KENDİ BOYNUNADIR.1400 YIL ÖNCEKİ BİR KATLİAMIN HESABINI YEZİD(burada rahmetle değil lanetle anıyoruz) VERECEKTİR.EMEVİ SÜLALESİ KERBELA KATLİAMINI YAPARKEN HASAN ARKADAŞIMIZ VEYA BİR BAŞKA SUNNİ(TÜRK) ORADAMIYDI DİYE SORMAK İSTİYORUM. ŞU BİR GERÇEK Kİ TÜRKİYEDEKİ SUNNİLERİN ÖZÜNDE ALEVİLİK VARDIR AMA BUNU NEDENSE KABULLENMEZLER.TÜRKİYEDKİ SUNNİLER YEZİD TARAFTARI OLMAMIŞTIR VEYA BEN ONA TARAFTAR OLANA HİÇ RASTALAMADIM ŞU ANA KADAR.uMARIM BİR GÜN BÜTÜN SUNNİ KARDEŞLERİMİZ GERÇEĞİ GÖRÜR HAK YOLA GELİR.BİZ ALEVİLERİN TÜM TEMENNİSİ BU OLSA GEREK.
Alevimen 20.07.2005, 12:14 Lütfen forum kurallarına uyum sağlayın. Birbirimize saygılı davranalım.
Ayrıca forumda sadece BÜYÜK harf kullanmak 'bağırmak' anlamına gelir ve takdir edilmez.
Bu tür tavırları devam sergilemeye ederseniz, konuları kapatmaktan başka bir çözüm kalmaz.
Konu sapmaya devam ettiği için kapanmıştır.
|