Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Muhammed Resim
Tüm sorularınızı yöneltebilirsiniz tüm soruları cevaplarız, konu fark etmez http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%284%29.png
Benim bir sorumvar Hz. Alinin temsili resmivar ama neden Hz. Muhammedin bir temsili resmiyok ama gecenlerde bana gelen bir emailde bor resmin Hz. Muhammedin resmi oldugunu soyleyen bir ogretim uyesi bizlere o resmi gonderdi biliyorumki hz. Muhammedin resminin var oldugunu soylemek dahi gunah sayiliyor ama hz. Alini degil.
yaraLiCeyLan 02.03.2005, 16:17 eda, resmi görmüs olman ne guzel bizimle paylasirmisin Hz.Muhmed`in resmini?
tabiki, ama ben buraya resmi nasil kolabilirim suan denedim olmuyor.
Alevimen 02.03.2005, 21:21 tabiki, ama ben buraya resmi nasil kolabilirim suan denedim olmuyor.
Merhaba mesaj yazarken 'gönder' tuşuna tıklamadan önce. 'Diğer Seçenekler' altında olan 'eklenti ekle' butonu kullanarak herhangi bi eklenti bu durumda resim ekleyebilirsiniz. Cevap veya konu açarken lütfen sayfayı tam izleyin çünkü çoğu zaman sayfanın alt bölümlerinde yararlı bilgiler mevcuttur http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%2827%29.png
bu ara Konuyu 'SORU - YANIT' yani buraya taşıdım, daha uygun olduğunu düşündüm. lütfen başlık veya cevap yazarken doğru konu altında, gerekirse yeni konu açılsın. teşekkürler.
yaraLiCeyLan 04.03.2005, 19:20 Daha net görmek isterdim tesekurler eda.
Net goruntulu bir resim bendedeyok bana gelen bu resim can
yaraLiCeyLan 05.03.2005, 16:53 Cok tsk ederim eda can...
Alevimen 10.03.2005, 17:14 Net goruntulu bir resim bendedeyok bana gelen bu resim can
Daha net görmek isterdim tesekurler eda.
Bu resimi (daha çok bir pul'a benziyor) daha önce Televizyonlarda'da görmüşlüğüm vardır. Olayın enteresan tarafıda Resimdeki kişi ?sa olduğunu deniliyordu. Ama neticede resim net olmadığı için ve iki peygamberlerin zamanında resim yaratmak için ilerlemiş teknolojiler yoktu. Resim yapılmış olsada bu zamana kadar dünyada kalma ihtimalide ufak. kısaca: Resim olsaydı hepimizin haberi olurdu http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%282%29.png
Ben bu resmin Hz Muhammede aitoldugunu soylemiyorum ki soyluyemem yoruma acik bir resim bende bu resmi tv. gormustum orda Hz Muhammede aitoldugu iddaedenler vardi ama bu cok tepki topladigi icin bu resim birdaha yayinlanmadi bu resmi yayinlayan bir yabanci gazete yada tv.
Valla canlar size şöyle diyem bence böyle bir mevzu tartışılamaz.....
TheGodfather 11.03.2005, 02:58 Resmin Hz. Muhammed'e ait olduğunu hiç sanmıyorum.muhtemelen hristiyanların hayal gücünden ileri gelmiş bir resimdir. Hz.Muhammedin resmi olsaydı günümüzde milyonlarca müslüman ona taparmıydı?:3D_NG (29
Alevimen 11.03.2005, 03:01 Hz.Muhammedin resmi olsaydı günümüzde milyonlarca müslüman ona taparmıydı?
Bu açıklama şimdi çok gereksiz ve garip artı alakasız bişey. Birleştiremedim. Ama elbette her görüş onay görür burda soru işaretleri yaratsada http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%284%29.png
TheGodfather 11.03.2005, 03:08 Elbetteki soru işaretleri bırakıcaktır.ZAten adı üstünde soru değil mi? Yani bunda kızıcak ne var?:3D_NG (25 Alewimen arkadaşım başlık Hz.Muhammedin resmi ile ilgili değilmiydi? Neden alakasız olsun.Nitekim Hristiyanlar ?sa'ya tapmıyolar mı? Bi düşünün.Yanılıyormuyum.
AAyrıca ben alakasız birşey göremedim
Sağlıcakla
Alevimen 11.03.2005, 03:11 Elbetteki soru işaretleri bırakıcaktır.ZAten adı üstünde soru değil mi? Yani bunda kızıcak ne var? :3D_NG (25 Alewimen arkadaşım başlık Hz.Muhammedin resmi ile ilgili değilmiydi? Neden alakasız olsun.Nitekim Hristiyanlar ?sa'ya tapmıyolar mı? Bi düşünün.Yanılıyormuyum.
AAyrıca ben alakasız birşey göremedim
Sağlıcakla
Konunun içinde konu var.. Resim olsaydı böyle olurdu dediniz. Neye bağlayarak bunu söylüyorsunuz 1.
2. bu ikidir oluyor adımı yanlış yazıyorsunuz. Lütfen biraz dikkatlı olalım. 3. kızgın olsaydım şu an bu sayfayı görüntülemeniz imkansı olurdu http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%283%29.png
TheGodfather 11.03.2005, 03:20 Alevimen arkadaşım Bu konu çok uzun.Hem de üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konudur kafadan sallamayla olmaz.Elbette kendime göre bir yorumum vardır.Ve bana göre Hz. Muhammedin resmi olsaydı heykelide yapılrdı.Sonrası ne mi.Asırlar sonra tıpkı putperestler gibi putperest islamcılar türeyecekti.Benim görüşüm bu.
?sminin yanlış yazılmasına gelince ben biraz hızlı yazarımda yani jet gibi.Kafamdanda o an ne geçerse onu yazarım yani Alewimen gibi
heh heh heh hehehehehe
kusura bakma can Alevimen ben genelde v' yerine w kullanırım
sağlıcakla
Alevimen 11.03.2005, 03:31 Alevimen arkadaşım Bu konu çok uzun.Hem de üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konudur kafadan sallamayla olmaz.Elbette kendime göre bir yorumum vardır.Ve bana göre Hz. Muhammedin resmi olsaydı heykelide yapılrdı.Sonrası ne mi.Asırlar sonra tıpkı putperestler gibi putperest islamcılar türeyecekti.Benim görüşüm bu.
?sminin yanlış yazılmasına gelince ben biraz hızlı yazarımda yani jet gibi.Kafamdanda o an ne geçerse onu yazarım yani Alewimen gibi
heh heh heh hehehehehe
kusura bakma can Alevimen ben genelde v' yerine w kullanırım
sağlıcakla
Yorumlarınızı istediğiniz zaman yaparsınız. Buna engel olamam.
Ama Yorumlarınızın içeriğine dikkat ve gerekirse müdahale ederim. Yazı şeklinizi etkiliyemem ama adım yanlış yazılırsa konuya el atarım, forumlarımızda doğru yazmaya özen gösterilmeli böylece kaliteyi koruyabiliriz. Aleviforum.com belirli seviyedir, burda üye olmak bir ayrıcalıktır. Bunu üyelerimiz ve biz yönetim olarak biliyoruz ve bunun değerlerini koruyoruz.
Saygılar.
TheGodfather 11.03.2005, 03:37 Teşekkür ederim telkinleriniz için alevimen arkadaşım.
?unuda belirmeliyimki ben kaprisli bir kişiyim.Telkininizden alındımı da belirtmek isterim.Başarılar dilerim
sağlıcakla
şu hadis olayı var bu resim mevzuda aynen onun gibi
aslında kimsenin ehlibeyt denir sanırım o tayfaan kimsenin resmi yada filmlerde onun oynanması gibi fiiller yasaklanmıştır dinen .
Yalnız insan oglunun tek vazgecemedıgı sey resmemektır elbettekı resmedılır edılmıstırde hadis olayı ıle baglantısı işine gelen işine geldiği gibi uydurmus ya bu resım olayıda ona benzıyor hatırlayın bır fılm var cagrı bazılarının 125 . kez bayıla bayıla ızledıgı yukarıdakı mantıkla bakarsan tum musluman alemıne yapılmıs enbuyuk ayıptır ama musluman ulkelerde ellerınden gelse 30 gun ramazanda hergun yayınlayacaklar
TheGodfather 13.03.2005, 09:20 duncan biraz daha açrmısın.:3D_NG (4)
mesela ''bazılarının 125 . kez bayıla bayıla ızledıgı yukarıdakı mantıkla bakarsan tum musluman alemıne yapılmıs enbuyuk ayıptır ama musluman ulkelerde ellerınden gelse 30 gun ramazanda hergun yayınlayacaklar'' Burda söylemek istediğinden hiç bir şey anlamadım:3D_NG (29
ilerici_gençlik_derneği 13.03.2005, 21:18 duncan biraz daha açrmısın.:3D_NG (4)
mesela ''bazılarının 125 . kez bayıla bayıla ızledıgı yukarıdakı mantıkla bakarsan tum musluman alemıne yapılmıs enbuyuk ayıptır ama musluman ulkelerde ellerınden gelse 30 gun ramazanda hergun yayınlayacaklar'' Burda söylemek istediğinden hiç bir şey anlamadım:3D_NG (29
Yönetici'miz Duncan beyin anlatmak isteği hadisenin içinden sizin anlamadığınız noktayı şu şekilde belirtmek isterim can çağrı filminin her ramazanda oynaması onun propaganda haline getirilmesi cidden komik bi hal alıyor şudurki;neden her ramazanda oynuyor neden başka filmler başka görüntüler, başka söyleyişiler,günümüzün din ahlakı neden yayınlamıyor neden ****** ayrımı yapılıyor... ____________________________________ Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
melancholy 14.03.2005, 03:35 üyemiz duncan beyin anlatmak isteği hadisenin içinden sizin anlamadığınız noktayı şu şekilde belirtmek isterim can çağrı filminin her ramazanda oynaması onun propaganda haline getirilmesi cidden komik bi hal alıyor şudurki;neden her ramazanda oynuyor neden başka filmler başka görüntüler, başka söyleyişiler,günümüzün din ahlakı neden yayınlamıyor neden mezhep ayrımı yapılıyor... ____________________________________ Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
ben açıkcası filmin yayınlanmasıyla mezhep ayrımcılığı yapılmış olması arasında bi alaka göremiyorum, bence her olaya, ya da en ufak bi şeye "durun durun, burda mezhep ayrımcılığı var" diye atlamak bazı ilişkileri daha da zora sokra, ya da bazı şeylerin çözümlenmesini daha da güç kılar..
saygılar...
chatlakalper 01.04.2005, 15:50 Yapmayın arkadaşlar ya Hz Muhammedin eşi ve benzerinin gerçek veya temsili bir resmi yoktur.
Alevi_cocuk 03.04.2005, 10:05 Sanmiyorum Hz. Muhammed Olamaz.
Hep Yoldaş'ça
O resmi ben yerlerstirdim orda zaten yazmistim Hz Muhammedin resmi oldgunu iddia edildigini....
YOLGEZER1984 03.04.2005, 15:45 o dönemde yaşasaydım ona ait olup olmadıgını söylerdim.. ama resmi buraya koyup bizlerle paylaşman çok iyi oldu... ve bu resmi daha önce görüp bilgi sahipi ve bu bilğilerini bizle paylaşan kişileride kutlarım...:116:
dem_dost 03.04.2005, 20:21 hz muhammedin resimini bulamazsiniz... cünkü hic bir müslüman o mübarek sahisin nurunu kaleme almaya calismaz
halbüki yüzüne bakmak bile ibadettir diye düsüniyorum
onun resimi yapanlar büyük olasilikla hristiyandir
saygilarimla
gercekliliginden süphe ediyorum
...:116: [/QUOTE]
Alevi cocuk ben bu simil den rahatsiz oldum butur similer yerlestirme......hem konuyada cok uygunsuz bir simil....
munzur_hozat 07.04.2005, 00:50 Hz. Muhammedin resmi olamaz o devirde muslumalık hakim olduktan sonra resim ve heykeller yapmak hoş karşılanmazdı.Hz. alini resmide sembolik bir resimdir söyletilenlere göre yani gıyabında yapılmıştır.
chatlakalper 07.04.2005, 14:13 Temsili bir resim yani
sayin eda
Benim bir sorumvar Hz. Alinin temsili resmivar ama neden Hz. Muhammedin bir temsili resmiyok
Hz.Ali(a.s) ve Hz.Muhammed (s.a.v) o kadar güzellermistiki, hz.Muhammed(s.a.v) dünyanin en güzel insaniymisti, ve Hz.ali (a.s) da gecekten coook ama coook güzel bir insanmisti. hz.Muhammed (s.a.v)in resmi temsilen yok cünkü dedigim gibi resimin olmasini söylemk bile günah sanirsam, ama resmini cizmekde günaht bildigim kadariyla.
herkese saygilar sevgiler dostlarim
LiberalistiC 20.06.2005, 23:25 Hz.muhammed i bizler belki ölünce bile göremeyiz :(
chatlakalper 21.06.2005, 09:10 Hz.muhammed i bizler belki ölünce bile göremeyiz :(
o mertebeye yükselecek iyi ameller yapar isen sende görürsün o zaman Hz Muhammed'i göremeyecek müslüman yoktur
bunu düsünmek bile güzel LiberalistiC kaardesim ama hayirdin nerden aklina geldi ;)
ben pek zannetmiyorum ama, insallah hepimiz görürüz. hepimize kismet olur insallah ;)
acareftelya 08.07.2005, 09:31 valla görmmek hepimize nasip olur inşallah canlar
LiberalistiC 08.07.2005, 10:45 aslına bakarsanız görünce ne olcak ? yani ne değişecek ?
acareftelya 08.07.2005, 11:08 değişir birşeyler sen merak etme...
AleviKürt 08.07.2005, 11:56 Hz. Muhammed (S.A.V.) peygamberimizin temsili resimleri var, ve gördüm. Ama zor bulunuyor.
acareftelya 08.07.2005, 13:15 daha net resimler varsa burada paylaşmanız mümkün mü?
chatlakalper 08.07.2005, 14:03 yaw acareftelya yapma sende yok resim mesim
yani olmayan birseyi nasil göreceksiniz.
acareftelya 09.07.2005, 11:17 ortada bir resim dolaşıyor ama...
chatlakalper 09.07.2005, 12:45 Bu resme inanmak bile günah yaw. Yok resim kim bilir resmidir oda. Elemanın resmini çekmişler Muhammed olmuş töbe haşa.
LiberalistiC 10.07.2005, 08:57 bence görünce hiç birşey değişmeyecek ..
Boş işler.
Sayin Eda hanim.... peygamberler adina üretilen veya cizilen bütün resimlerin gercek oldugunu sanmiyorum ve inanmiyorum..... günümüzde ne bir peygamberin bir resmi ne de o zamanlar bir ressam tarafindan cizilen bir portresi var... günümüzdeki resimler sadece sahabilerin peygamberleri ifade etmelerineden beyinde olusturdugumuz resimleri
kagida dökmeleridir..... dikkatinize sunulur...
şenay altun 21.07.2005, 18:57 selam eda nasılsın ..fotoyu bir türlüü göremedimm.bu rada şenay ben izmirden..eger mümkünse email adresime gönderebilirimsin..saygılar..hayat_altug@hotmail.c om
kafir.billah 21.07.2005, 19:07 selam eda nasılsın ..fotoyu bir türlüü göremedimm.bu rada şenay ben izmirden..eger mümkünse email adresime gönderebilirimsin..saygılar..hayat_altug@hotmail.c om
Şenay ben sana Muhammedin daha net resmin verebilirim.Tek tapman gereken aşağıdaki siteye tıklaman.Hadi kolay gelsin
www.faithfreedom.org (http://www.faithfreedom.org)
Eğer biraz ingilizcen varsa gel oradada tartışalım bu konuyu.O forumda dünyanın dört bir tarafından insanlarla tartışma fırsatı bulucaksın.
selam eda nasılsın ..fotoyu bir türlüü göremedimm.bu rada şenay ben izmirden..eger mümkünse email adresime gönderebilirimsin..saygılar..hayat_altug@hotmail.c om
tamam sizin emailinize gönderim forumuza hosgeldiniz
Sayin Eda hanim.... peygamberler adina üretilen veya cizilen bütün resimlerin gercek oldugunu sanmiyorum ve inanmiyorum..... günümüzde ne bir peygamberin bir resmi ne de o zamanlar bir ressam tarafindan cizilen bir portresi var... günümüzdeki resimler sadece sahabilerin peygamberleri ifade etmelerineden beyinde olusturdugumuz resimleri
kagida dökmeleridir..... dikkatinize sunulur...
Alundra bu resim daha önce tvlerde cikti ki ben demiyorumki Hz Muhammedin resmi bu bir iddiadirr diye zaten eklemistimm
munzur_hozat 21.07.2005, 19:41 Şenay ben sana Muhammedin daha net resmin verebilirim.Tek tapman gereken aşağıdaki siteye tıklaman.Hadi kolay gelsin
Eğer biraz ingilizcen varsa gel oradada tartışalım bu konuyu.O forumda dünyanın dört bir tarafından insanlarla tartışma fırsatı bulucaksın.
bizi de çağırsana :3D_NG (28 ne kadar kötüsün.:3D_NG (29
kafir.billah 21.07.2005, 19:46 bizi de çağırsana :3D_NG (28 ne kadar kötüsün.:3D_NG (29
Sende gel be kardeşim sana gelmemi deidk.Yalnız o forum ingilizce bir forum.İlk şart ingilizceyi çok iyi bilmek.Forumda yanlış anlaşılmara mahal vvermemek için ingilizce makale yi hem iyi şekilde anlaman gerekiyor.
hadi bari sende gel ama nickin yine munzur olsun olur dimi :)
Benim nickim yine aynı yani kafir_billah :)
A-L-E-V-İ 21.07.2005, 20:15 Bende ingilizce mevcut arkadaşım...Sağolsun misyonerlerle uğraşa uğraşa bayağı gelişti..:3D_NG:
O foruma da bir uğrarız...
Şenay ben sana Muhammedin daha net resmin verebilirim.Tek tapman gereken aşağıdaki siteye tıklaman.Hadi kolay gelsin
Bre kafir... sayfa dedigin ateistlerin din düsmanlarinin cirit attigi bir sayfa..
bir kac sayfa okudum midem bulandi... eger millete bu sayfayi oneriyorsan sende onlardan birisin... yalan dolanlarla dolu haince düzenlenmis bir sayfa... okuyup inananlar ne müslüman ne de alevi sayilamaz...
kafir.billah 22.07.2005, 17:58 Bre kafir... sayfa dedigin ateistlerin din düsmanlarinin cirit attigi bir sayfa..
bir kac sayfa okudum midem bulandi... eger millete bu sayfayi oneriyorsan sende onlardan birisin... yalan dolanlarla dolu haince düzenlenmis bir sayfa... okuyup inananlar ne müslüman ne de alevi sayilamaz...
Konuşmalarına dikkat et. Dinini en güzel savunabileceğin bir yer orası işte. Neden dinini orda savunmayı denemiyorsun. Ben müslüman olmama rağmen şu ana kadar hep islamiyeti savunmaya çalıştım orda. Ama adamlar isalmiyette o kadar çelişki buluyorlarki artık evelre şenlik.
Emir_Hattab 23.07.2005, 01:16 hZ. ALİ EFENDİMİZİN RESMİNİN UYDURULMASI NEKADAR DOĞRU??
Konuşmalarına dikkat et. Dinini en güzel savunabileceğin bir yer orası işte. Neden dinini orda savunmayı denemiyorsun. Ben müslüman olmama rağmen şu ana kadar hep islamiyeti savunmaya çalıştım orda. Ama adamlar isalmiyette o kadar çelişki buluyorlarki artık evelre şenlik.
Saygideger arkadaslarin dikkatine.........!!!!!
Bu kafir lakapli kendini bilmez sahsin önermis oldugu sayfanin almanca forumunu genis olarak okudum.. Rabbim adina , iki cihan günesi adina ,
Sahi merdan adina yemin ederimki serefsizce hazirlanmis din düsmanligi iceren , yahudi ve yehova sahitlerini savunan ve peygamberlerimize asagilik bir sekilde hakaretler savuran bir sayfa....
Simdi bu kendini bilmez sahsiyet benden orada dinimi savunmami istemis...
Kime karsi....??... yapabilecegin tek sey o ateistlerin yazmis oldugu yalanlari elinden hic bir sey gelmemek sartiyla okumak...
Sana söyleyecegim tek kelime kendine layik bir nick bulmussun...(Kafir)
whitehat 16.08.2005, 01:34 Arkadaşlar bence Hz. Ali (r.a) resmide aynı değildir. Çünkü o cağda ressam olabilirdi ama kişilerin resmini çizmek günah sayılırdı. Hz.Ali (r.a) resmininde bana gercekci gelmiyor. Temsili de olsa bu resmi Hz.Ali kabul etmek nedenli doğrudur bu tartışılır tabi.. Bu resmin Hz. Ali'ye ait olduğu her hangi bir kaynakta geçiyormu veya nereden geldi bu resim oluşu nasıl oldu vs.. Bu gibi soruları kendimize sormaliyiz bence...
Saygılar....
chatlakalper 16.08.2005, 09:23 Hiç bir kaynakta geçmiyr Hz Ali'nin resmi olduğu
whitehat 16.08.2005, 09:50 Hal böyle oluncada "Bu resimdeki Hz.Ali (r.a)" demek doğru olurmu.. Olmaz tabi. Bunu kim çıkardı benzeten kim vs. Dolayısıyla Bir kaç yoldan çıkmış aşağılık insanların "bu resim Hz.Muhammed (s.a.v) dir" demesi ve size olsun bana olsun mail atması de çok doğaldır. Lakin su var. Bu gibi konuları yazmadan önce kendiniz bir ön çalışma bir araştırma yaparsanız bence daha iyi olur diye düşünüyorum. Bana günlük bir sürü mail geliyor. Mailleri okuyorum yardıma muhtac vs. insanların insani duygularından yararlanmak amacı ile "bilmem şu olmuş bilmem böle olmuş" gibi laflar ediyolar. araştırdığım taktirde böle bir şeyin olmadığını ve aptal birinin bu maili gönderdiğini tespit ediyorum. Cok yakın bir zamanda bir mail geldi bilmem kaç yüz tane tekerlekli sandalye gelecekmiş ve bunları sakat insanlara dağitacaklarmış bir kaç tır dolusu (tam hatırlamiyorum) falan. Bu gibi mailler eminim sizede geliyordur. sizce bunlar doğrumu? Hayır yanlış araştırdım böyle bir şeyin olmadığını öğrendim.. Sizde bu konularda biraz daha hassas olursanız bence daha iyi olur. Ha yanlış anlamayın siz sadece paylaşmak istediniz veya sizde tam bilmiyordunuz. sizi burada "Neden bunu yayınladınız" demiyorum biraz daha dikkat diyorum...
Saygılarımla...
Hüü erenlerbence bu insanlarin yani Alevi toplumunun canlandirdigi yanlis anlasilmasin Hz.Ali alevilikte yeri ve önemi cok büyüktür , güzel duygularla canlardirdigi bir sekil diyecem tabem bu benim fikrim ama bence Hz.Ali'yi gönülde hissetmek lazim hepinize saygilar
Bu benim ilk mesajim belki hatali yazmis olabilirim simdiden özür
AliCan
afsin_2007 18.08.2005, 18:09 peygamber efendimiz (s.a.v) efendimiz sağken insanlar ona sevgi saygı ve güvenle bağlı oldukları bir gerçektir bu dönemde put perestliğin kolgezdiği dönemlerde insanların bir taş parçasına secede etmesi mümkünken peygamben efendimiz bunu engellemiş kendisi gibi yol göstericinin ileride buna alet edilmemesi için şu hadisi söylemiştir bilgilerim doğru olduğunu düşünüyorum " Resmimi Gördüğünüz Yerde Çiğneyip Yakınız" bence resmi vardır ancak tıpkı bir nükleer bomba gibi kullanıla bilir benim fikrim tabii bu
peygamber efendimiz (s.a.v) efendimiz sağken insanlar ona sevgi saygı ve güvenle bağlı oldukları bir gerçektir bu dönemde put perestliğin kolgezdiği dönemlerde insanların bir taş parçasına secede etmesi mümkünken peygamben efendimiz bunu engellemiş kendisi gibi yol göstericinin ileride buna alet edilmemesi için şu hadisi söylemiştir bilgilerim doğru olduğunu düşünüyorum " Resmimi Gördüğünüz Yerde Çiğneyip Yakınız" bence resmi vardır ancak tıpkı bir nükleer bomba gibi kullanıla bilir benim fikrim tabii bu
Sizin bu söylediğiniz putlaştırma hadisesinden dolayı resim müslümanlar arasında yasaklanmıştır. Dolayısıyla Hz. Muhammed'in resmi çizilememiştir. Gerçek bir resim olduğunu da sanmıyorum.
whitehat 18.08.2005, 21:41 Sevgili Afsin_2007 kardeşim,
sizin bahsettiğiniz hadisi bulamadım ama araştırmaya devam edecem tabi.. Kardeş bir resmi nükleer bomba değil ne olursa olsun kullanan kişilerin ona inanıp birşeyler yapmaya calışanların aklından şüphe ederim.. Yakında bu kendini bilmezler bakalım daha kimlerin fotograflarını sergilemeye calışacaklar.. Uzun zaman önce 19.org da bu gibi bir resim tartışmasını okumuştum. Burdada bahsedilen Hz. Muhammed (s.a.v) e ait temsili bir resim cizmek hatta ve hatta bunun için bir yarşma tarzı birşey yapmışlardı.. Edip Yüksel denen bu adam bu gibi konulara formunda yer vermekle yetinmeyip bu yarışmaya destek veriyordu..
Hz Muhammed´in hicbir yerde resmi yoktur.Resmini yapmak veya cizmek günah sayilir.
Hz Ali´nin ise temsili resmi vardir,gercegi degildir.Öteden beri hep ayni resim oldugu icin o resim Hz Ali olarak kabul edilir.Bunda da bir sakinca görülmemistir.
Son zamanlarda Hz Muhammed´in resmi olarak taktim edilenlerin gercekle ilgisi yoktur.
Tamamen aldatmacadir.
Son zamanlarda Hz Muhammed´in resmi olarak taktim edilenlerin gercekle ilgisi yoktur.
Tamamen aldatmacadir.
Doğru. Zaten bu günah sayılır. Resmi olmadığı kesin. Niye ikide bir ortaya dedikodular atılıp insanların inancı rencide edilir, insanlar üzülür anlamam. N'olcak yani resmi olunca? Bize ne fikir verecek? Sansasyon yaratıp din ticareti yapıyorlar biryerde. Ben buna din ticareti diyorum. Ne oynuyorsun insanların inancıyla? Bu resimlerle uğraşanlar hoş insanlar değil bence.
acareftelya 22.08.2005, 20:17 gerçek nedir acaba...yani bu resim hakkında ....
chatlakalper 27.08.2005, 22:48 hiç bir gerçekliği yoktur bu resimin
bencede yoktur.aldatmaca uydurmaca.kanmayin böyle seylere kardesler..
RESİM
İnsanın özlem ve duygularını estetik kurallar çerçevesinde çizgi ve renklerle düz bir satıh üzerinde figürlü veya figürsüz olarak yansıtılmasına dayanan sanat dalı.
İslam dini her konuya dair, bir bakış açısı ortaya koyup her hususta görüş ve düşünceyi yansıttığı gibi resimle ilgili olarak da bir bakış açısı belirtmiştir.
Allah'ın birliği inancına dayanan İslâm dini, bu inancı korumak için son derece titizlik gösterir. Akla ve kalbe, gizli ve açık bir şekilde girebilecek her tür şirk ve putperestlik yolunu kapatır. Onun için de, resim konusunda hassas davranır. Çünkü çoğunlukla, sevilen kimselerin hatıralarını devam ettirmek gibi bir niyetle başlayan resim ve heykel işi, sonunda Allah'a şirk koşmaya, resmi ve heykeli yapılan kimseleri yüceltmeye varır. Onun için İslâm bu kapıyı kapatmıştır.
Hz. Peygamber İslamın ilk döneminde, ne suretle olursa olsun, resimli eşya kullanılmasını yasakladı. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s) şirkle mücadele halindeydi; insanları putlara, heykellere, resimlere ibadetten uzaklaştırıyordu. Nitekim resim ve heykeli şiddetle yasaklayan hadisler bu dönemde söylenmiştir.
"Her kim bir canlı resmi yaparsa Allah ona o resme can verinceye kadar azab eder. Ressam resmine katiyyen ruh veremez ve ebediyen azab olunur" (Tecrid-i Sarih Tercümesi, VI, s. 533).
"Şu resimleri yapanlar yok mu? İşte onlar, kıyamet gününde, haydi yaptığınız resimlere can veriniz, diye azab olunacaklardır" (Tecrid, XII, 116).
İslamın kuvvetlenip güçlenmesiyle tazim ifade etmeyen resimlerin yapılmasına müsaade olunmuştur. Nitekim İslâm bilginlerinin çoğu, manzara resimlerinin, yarım(Mesela belden yukarı) insan ve diğer ruh taşıyan hayvanların resimlerinin yapılmasında ve kullanılmasında bir sakınca görmemişlerdir. Yalnız tam insan ve ruh taşıyan hayvan resimleri hakkında alimlerden bir kısmı, tazim olmaksızın kullanmayı kerahetle caiz görmüş, bir kısmı da görmemiştir.
Fotoğrafın durumu nedir? Bu hususta da bazı alimler bunun caiz olduğunu, bir kısmı da olmadığını savunmuştur. Caiz görenler, fotoğraf belirli vasıtalarla gölgeyi hapsetmekten ibarettir, yasaklanan resimlerden değildir, çünkü yasaklanan resim, daha önce yapılmamış bir resmi yapmak, Allah'ın yarattığı bir hayvana benzetmeye çalışmaktır, halbuki herhangi bir aletle alınan fotoğrafta bu anlam yoktur, derler. Caiz görmeyenler de resim konusunda olduğu gibi fotoğraf konusunda da şiddet gösterir ve kerahati üzerinde ısrar ederler. Yalnız bunlar da pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet gibi zorunlu haller ve şüphelileri tanıma dolayısıyla çekilen ve tazim niyeti yahut inancı sarsma olmayan resim ve fotoğraflara ruhsat verirler (Yusuf el-Kardâvî, İslâm'da Helal ve Haram, s. 128).
İslâm inançlarına ve adabına ters düşen her türlü resim haramdır. Kadın resimlerinin çıplak veya yarı çıplak çizilmesi, fitne doğuracak yerlerinin belirtilmesi, gazete, dergi ve sinemalarda gösterilmesi haramdır. Bunları çizen, çeken, yayınlayan, evlerde ve dairelerde bulunduran, onları görmeye niyetlenen manen sorumludur. Kâfir, fasık ve zalimlerin resimleri de aynı hükümdedir. Bir müslüman, Allah'ın varlığını inkâr eden bir liderin, Hz. Muhammed (s.a.s)'in peygamberliğini reddeden bir kimsenin, müslüman olduğunu söylediği halde, Allah'ın indirdiğinden başkasıyla hükmeden kişilerin resimlerini asması helal değildir.
Namaz kılan bir kimsenin karşısında resim bulunmaması gerekir.
Sonuc olarak su soylenebilir ki;
Hz.Muhammed (S.a.v.) Efendimiz Islamin yayilmaya calisildigi donemde resimli olan herseyi yasakladigi icin kendisinin resminin bulunmasida mumkun degildir.
REsmi tekrardan ekledim.......
Alevimen 18.09.2005, 14:40 teşekkürler eda bende tam sana danışacaktım. 9. hissinde kuvvetliymiş. :)
Yeni buldum.... Kardesim kendi mappina koymus ama 6 hissim kuvvetlidir:)))))))
Bu resimdir?
Sacmaligin bu kadari da fazla yani....
Bu resim Hz. Musa filminin kaset kapagindan alinmis bir resimdir...
ve Hz.Muhammed (sav) le uzaktan yakindan hic bir alakasi yoktur...
MuratAsilturk 21.09.2005, 15:15 Hz. Muhammet ,bir puta çevrilmesini önlemek amacıyla tüm resminin ve heykellerinin bulunmasını önlemek amacıyla bir çok önlemler almıştır.Tartışmaya gerek yok...
fatmacan 21.09.2005, 23:18 Resim bence put degildir nasilki sevdigimiz deger verdigimiz bir insani kaybettikten sonra resmine bakar avunuruz sadece onu gormek hatirlamak amaciyla evmizde cuzdanimizda bulundururuz bence ayni sey putlastirmak demek heykelini dikip ona tapmaktir resmini bulundurmak degil. Ama asil soru sudur ki neden bugune kadar ortaya cikmadida simdi cikti
Gecen haftalardada Hz isa nin resmini bulduk gercek yuzu boyle diye tv lerde yayinlar cikti o da Hz isa oldukten sonra sarildigi beze cikan kan izlerindan yola cikarak resimlestirilmis belki dogrudur ama emin olunmayan sey o bezin neden bu gune kadar hic lafi gecmemis de simdi ortaya cikiyor
Birde su da vinci kodlarinda din konusunda cok ilginc seyler yer aliyor mesela Hz Isa nin bilindiginin aksine evli oldugu nu ve 12 ogrenciden birinin o oldugu ve son yemektede yaninda oturanin o oldugu nu soyluyor ya bu insanlar bir sekilde Allahla iletisimleri var yada gundem degistirmek icin devletin yaptigi seyler olur olur
Benim evimde Hz Alinin resimleri vardi halada var ben bircok resimde degisik Hz Ali gordumki birbirine pek benzemiyor bu konuda bir bilgisi olan varmi yani burada bir arkadasin dedigi gibi eger Hz Muhammed kendisinin putlastirilmasini istemedigi icin onlemler almis ama Hz Ali neden yapmamis yada yapmis da insanlar Hz Ali yi su an piyasada olan resimler sadece hayal urunumu? merak ettim cunku din uzerine o kadar cok oyun oynaniyorki ve insanlar bu konuda cok hassaslar bana gore sadece mantikli olan seylere yonelmekte yarar var ve bu resim olayina kesin bir cozum getirmek mumkun degil bana gore
kızılbaş 22.09.2005, 11:23 sevgili canlar. bence de o resimlerin hiç biri gerçeği yansıtmıyor! sadece timsali bir resimden öteye gitmiyor. benzeme payı olabilir ama tıpkısının aynı değil...
geçenlerde gazetede bir demeçte okumuştum. son yüzyıldan br örnek size.
atatürkün boyuda gördüğümüz gibi uzun boylu değilmiş.! boyu 1,65 miş.
yani günümüze gelene kadar farklılıklara uğruyor.
birde dini açıdan önemli şahısların resimlerini düşünün! ozaman bir fotoğraf makinası bile yok sadece tahmin! ve benzetme
Benim evimde Hz Alinin resimleri vardi halada var ben bircok resimde degisik Hz Ali gordumki birbirine pek benzemiyor bu konuda bir bilgisi olan varmi yani burada bir arkadasin dedigi gibi eger Hz Muhammed kendisinin putlastirilmasini istemedigi icin onlemler almis ama Hz Ali neden yapmamis yada yapmis da insanlar Hz Ali yi su an piyasada olan resimler sadece hayal urunumu? merak ettim cunku din uzerine o kadar cok oyun oynaniyorki ve insanlar bu konuda cok hassaslar bana gore sadece mantikli olan seylere yonelmekte yarar var ve bu resim olayina kesin bir cozum getirmek mumkun degil bana gore
Sayin Fatmacan....
yapmis oldugum arastirmalar sonucunda ögrendigim bilgiler icerisinde size sunu aktarmak istiyorum... Günümüzde ne bir peygamberin ne de bir nebinin ne resmi ne de bir portresi bulunmaktadir... kimileri gündemde kalmak icin, kimileride sansasyon yaratmak icin dindar kesimin ilgisini cekmek maksadiyla , kimileride bu kesimi kullanarak kendini maddi yönden zenginlestirmek maksadiyla bu gibi hayali ürünler icad etmistir...
Günümüze kadar hic bir peygamberin resmi ortaya cikmamistirki bunun gercek oldugu delillerle ispat edilsin... görmüs veya var oldugunu duymus oldugun her resim , gerek Hz. Muhammed´in (sav) olsun ,gerek Hz. Ali´nin (r.a) olsun hepsi sadece bir hayal ürünüdür...ne tuhaftirki sanki bütün peygamberler bir noktada anlasmislar gibi hepsi bu sanattan uzak durmuslar..... bir nebze yardimci olabildiysem ne mutlu bana..
saygilarimla..
Alevimen 22.09.2005, 17:21 Tarih ile ilgilenen biri zaten 7. ve 8. yüzyıllarında fotoraf/portre hazırlama tekniği pek gelişmemiş olduğunu bilir. Şahsen bir araştırma yapmadım ama o zamanda 1e1 portre hazırlamak ve bu zamana kadar taşımak baya zordur ki o bölgenin kültürün'de portre hazırlamak gibi ön planda olan işler o dönemde yapılmıyordu diye düşünüyorum bu bilgileri birleştirerek sözkonusu resimin feyk (fake) olduğunu tahmin ediyorum.
Sacmaligin bu kadari da fazla yani....
Bu resim Hz. Musa filminin kaset kapagindan alinmis bir resimdir...
ve Hz.Muhammed (sav) le uzaktan yakindan hic bir alakasi yoktur...
Burda Kim bu resmi hz Muhammede ait oldugunu soyluyor bu resim show tvde cikmisti banada email olarak geldi ben zaten yazdim'da bu resmin hz Muhammede ait oldugunu iddia edildigini saçmamuldugunuz seye yorum yapmayin ozaman......Bende size soruyorum nerden biliyorsunuz ki ona ait olmadigini sizin yazdiginizda yani bir iddadir.....
Hz Alinin resimleri timsali resimlerdir onlar hz Alinin resmi degildir bu herkes tarafindan bilinir...
saygilar
fatmacan 22.09.2005, 22:53 Sevgili Alundura tesekkur ederim cevabin icin bende ayni senin gibi dusunuyorum bu resimler temsilidir dilden dile dolasarak bir resim cikmis ortaya ama dediginiz gibi daha gectigimiz yuzyilda yasayan Atatrurk hakkinda bu kadar celiski varken binlerce yil onceki insanin resmi bu demek cok sacma ama ben her zaman mucizelere inanan bir kisi oldugum icin acaba demeden de kendimi alamiyorum o ayri
Burda Kim bu resmi hz Muhammede ait oldugunu soyluyor bu resim show tvde cikmisti banada email olarak geldi ben zaten yazdim'da bu resmin hz Muhammede ait oldugunu iddia edildigini saçmamuldugunuz seye yorum yapmayin ozaman......Bende size soruyorum nerden biliyorsunuz ki ona ait olmadigini sizin yazdiginizda yani bir iddadir.....
Sayin Eda hanim...
biraz daha gerilere giderseniz sizde o mübarek zatin resmi bulundugunu iddi ettiginizi hatirlayacaksiniz... show tv de yayinlanmis olmasina gelince , hicbir kanal o resmin Hz. Muhammed ´e (sav) ait oldugunu iddia edemez...bu milletin ayaklanmasina ve kanalin kapanmasina sebep olur...resmi yayinlamak resmin ona ait oldugunu ispat etmek demek degildir.. Resmin gercek oldugu anlasilmasi icin en basit detaylardan biri ressamin adi veya imzasidir... yoksa sen hala Hz. Alí´nin (r.a) resmi gercek oldugunu zannedip evinin bir kösesinemi asiyorsun..?? Putlastirmak bir yana
sizi kutsal degerlere ve mübarek zatlara saygiya davet ediyorum...
[quote=fatmacan]Sevgili Alundura tesekkur ederim cevabin icin bende ayni senin gibi dusunuyorum bu resimler temsilidir dilden dile dolasarak bir resim cikmis ortaya ama dediginiz gibi daha gectigimiz yuzyilda yasayan Atatrurk hakkinda bu kadar celiski varken binlerce yil onceki insanin resmi bu demek cok sacma ama ben her zaman mucizelere inanan bir kisi oldugum icin acaba demeden de kendimi alamiyorum o ayri
Sayin Fatmacan....
Günümüzde " mucize " diye yorumladigimiz olaylar kelimenin hakiki manasini yansitmaz... herhangi büyük sevinc veren ve hayret uyandiran bir olayi mucize diye nitelendiriyoruz...
ama " acaba " kelimesinin özellikle dini hususlarda cok tehlikeli bir kelime oldugunu biliyormuydunuz...??belki size tavsiye etmek haddim degil ama sakin " acaba " ile hic bir konuda yola cikmayin....
saygilar...
Alundra isimli üyeden alinti:
Resmin gercek oldugu anlasilmasi icin en basit detaylardan biri ressamin adi veya imzasidir... yoksa sen hala Hz. Alí´nin (r.a) resmi gercek oldugunu zannedip evinin bir kösesinemi asiyorsun..?? Putlastirmak bir yana
Alundra,buradaki yazismalarda Hz Muhammed´in resminin olmadigi defalarca yazildi.Temsili de olsa Hz Muhammed´in resminin yapilmasinin günah sayildigini ben de burada yazdim.
Hz Ali´nin resimi ise temsili resimdir.Bu resmi yillar önce kimin cizdigini bilemem.Dikkat ederseniz hep ayni resimdir.Son zamanlardaki internet sitelerindeki resimler biraz farklilik gösterse de yine ayni resimdir.Hz Ali´nin temsili resiminin yapilmasinin sakincali oldugunu hicbir yerde duymadim,okumadim.Türkiye ve diger ülkelerde Hz Ali´nin resmi aynidir.
O halde biz o resmi Hz Ali olarak kabul ediyoruz.
Evlerimize taktigimiz Hz Ali resimlerinin gercek olmadigini biliyoruz ve temsili resim olarak takiyoruz.
Biz sevdiklerimizin resimlerini evimizin duvarina takariz.Bunun ne sakincasi var.
Herseyimize karisma huyunuzu ne zaman terkedeceksiniz ?
Evimize taktigimiz resimleri putlastirmiyoruz.Bunu nereden cikardiniz?
Bir Hz Ali resimlerine karismadiginiz kalmisti.
Sizi insanlara saygili olmaya davet ediyorum.
Değerli forum üyeleri bence önemli ve de kutsal şahsiyetlerin resimleri üzerinde bu kadar yorum yapmak gereksiz ve yersiz. Çünkü sonuç itibariyle bu kişilere ait olduğundan bahsedilen bu resimlerin temsili oldukları su götürmez bir gerçek, bilakis önemli olan şey bu kutsal şahsiyetlerin kişilikleri ve yaptıkları işlerdir. Zaten, bizler de bu kutsal şahsiyetleri kişilikleri ve yaptıkları işlerle yad etmiyor muyuz?
[quote=Eda]Burda Kim bu resmi hz Muhammede ait oldugunu soyluyor bu resim show tvde cikmisti banada email olarak geldi ben zaten yazdim'da bu resmin hz Muhammede ait oldugunu iddia edildigini saçmamuldugunuz seye yorum yapmayin ozaman......Bende size soruyorum nerden biliyorsunuz ki ona ait olmadigini sizin yazdiginizda yani bir iddadir.....
Sayin Eda hanim...
biraz daha gerilere giderseniz sizde o mübarek zatin resmi bulundugunu iddi ettiginizi hatirlayacaksiniz... show tv de yayinlanmis olmasina gelince , hicbir kanal o resmin Hz. Muhammed ´e (sav) ait oldugunu iddia edemez...bu milletin ayaklanmasina ve kanalin kapanmasina sebep olur...resmi yayinlamak resmin ona ait oldugunu ispat etmek demek degildir.. Resmin gercek oldugu anlasilmasi icin en basit detaylardan biri ressamin adi veya imzasidir... yoksa sen hala Hz. Alí´nin (r.a) resmi gercek oldugunu zannedip evinin bir kösesinemi asiyorsun..?? Putlastirmak bir yana
saygilar...
Sayin Alundra ben defalarca yazdim bunun bir iddia ben bana gelen bir iddiaya paylasim yaptim.. Ben bu resmi show tvde ki size kanal adini verdim haberlerde izledim orda bunun oldugunu musluman kesimden tepki toplandigini söyluyordu yani bu resim bir avrupa ulkesindeki bir dergi'de yayinlanmis valla show tv kapatilmadi bu resmi yayinladi..... Burda nasil bir saygisizlik yapiliyor ben anliyamadim..........
Not: öncelikle okuyalim yazilan yazilarii
saygilar
alininyolu 26.09.2005, 04:57 arkadaslar o resimdeki hallacı mansurun ta kendisidir bende onun hayatını anlatan ir kitap war kapagındaki resim budur işte baska yerlerdede görmüştüm
BABAMIN BİR KİTABI VARDI BEKTAŞİLİK ÜZERİNE HZ.MUHAMMED in RESMİ VARDI.3 TANE YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.RESMİN ALTINDADA RESMİN ABD DEVLETLERİNDE BİR MÜZEDE OLDUĞUNU YAZIYORDU.AMA GERÇEKMİ DEĞİLMİ BİLMİYORUM.
OzBektasi 26.09.2005, 12:24 Selam Saygili kardes,
o kitab Bektasiligin Icyüzü kitabi olmasin? Bence sen o kitabida oku :3D_NG (4)
sadece resimlere bakma:3D_NG:
Evet O Kİtab.okudum Zaten.ama BayaĞi Oldu.tekrarlamak Lazim Ama.en Kisa Zamanda OkuyacaĞim..
[quote=ALUNDRA]
Sayin Alundra ben defalarca yazdim bunun bir iddia ben bana gelen bir iddiaya paylasim yaptim.. Ben bu resmi show tvde ki size kanal adini verdim haberlerde izledim orda bunun oldugunu musluman kesimden tepki toplandigini söyluyordu yani bu resim bir avrupa ulkesindeki bir dergi'de yayinlanmis valla show tv kapatilmadi bu resmi yayinladi..... Burda nasil bir saygisizlik yapiliyor ben anliyamadim..........
Not: öncelikle okuyalim yazilan yazilarii
saygilar
Sayin Eda hanim.... belki yine yanlis anlasilacagim ama inandigim degerlere saygisizliga tahammülüm kesinlikle yoktur.... inaniyorumki siz de ayni benim gibi düsünüyorsunuz..... "saygisizlik" la sahsiniza degil , asli olmayan bir resmi burada yayinlayarak yapmis oldugunuz hareketten bahsettim... mademki siz de o resmin gercekciligine inanmiyorsunuz , sahte veya yalan oldugunu biliyorsunuz , neden " o " yalani yayinliyorsunuz...??.. ve neden hep anlasilmamazlik baskalarina yükleniyor...??
[quote=Eda]
Sayin Eda hanim.... belki yine yanlis anlasilacagim ama inandigim degerlere saygisizliga tahammülüm kesinlikle yoktur.... inaniyorumki siz de ayni benim gibi düsünüyorsunuz..... "saygisizlik" la sahsiniza degil , asli olmayan bir resmi burada yayinlayarak yapmis oldugunuz hareketten bahsettim... mademki siz de o resmin gercekciligine inanmiyorsunuz , sahte veya yalan oldugunu biliyorsunuz , neden " o " yalani yayinliyorsunuz...??.. ve neden hep anlasilmamazlik baskalarina yükleniyor...??
Sayin Alundra bensizi pek anliyamiyorum ben bu resmi emailolarak aldim ki bu resim bir çok yerde vardir buna inanin burasi bir sanal alem yani benim bu resmi buraya koymam sizce saygisizlikmi bence bir bilgilendirme böyle bir resimin oldugunu böyle bir konunun konusuldugunu bu sayede ögreniyorsunuz ben demiyorumki bu hz Muhammede aittir yani sorunyok sizin bunu bir saygisizlik olarak görmeniz bu iste cok saçma
saygilar
Ya arkadaslar bizim Ailedede iraktan getirilmis cok eski bir duvar halisi var.Bu Halinin üstünde Hz.Muhammed ve kucaginda Hasan ve Hüseyin,Hz.Ali ve Fatma Ana var.Fatma Ana haric hepsinin yüzü haliya islenmis durumda.
peki ilk sayfadaki resim ile sizin halıdaki resimler benzer mi?
slm ya bu halidaki resmi forma koysaydiniz bizde görürdük selamlar
Ali GÜZEL 12.11.2005, 00:26 Arkadaşlar kabul edlim ki Hz .Muhammedin resmi yok.olmayışınınj nedenide o öldükten sonra birçok indanın onun resmine tapmasını önlemek amacıyla resmi yoktur. Hz.Ali'nin resmine gelince ordaki resmin Hz.Ali ye aitolduğun millet uyduruyor.piyasada birçok Hz.Ali resmi var.deniliyorki kuran da anlatıldığına göre bu resim çizildi koca bir yalan.
eerkan82 12.11.2005, 09:25 mrb arkadaşlar bendede hz Muhammet'in 2 adet resmi var çok eskilerden kalma aleviliği anlatan bir kitabın içinde ama onu nasıl gönrebileceğim konusun bir fikrim yok.
sessizfırtına 15.11.2005, 13:13 HZ muhammedin resmi bende var ama hangi kitap ta olduğunu unuttmu hatırlarsam yazarım ama çok saçmalamışlar.sizlere göndermek isterim ama nasıl gönderildiği hakkında bir bilgim yok bana yardımcı olusanız sizlere göderirim............saygılar.......
sessizfırtına 15.11.2005, 13:15 ya bendede hz muhammedin resmi var ama nasıl gödereceyim hakkında bir bilgim yok .bana yardımcı olursanız size gönderirim
o resmı nerden aldın yasım 26 ama bugne kadar ılk defa burda goruyom ole resmı kendısı olmaya bılır ole bı resım olsaydı bugne kadar karsımıza cıkardı
ya eda bu imkansiz hz muhammettin resmi olamaz ya nerden aldin bu resmi ya sen
Emaille geldi adini hatirlamadigim bir yazar gönderdi ben size yine tekrarliyorum o resim hz Muhammede aitoldgunu söyluyorlar....Bu resim avrupanin bir ülkesinde dergide gösterildi ordan allinmadir..... Ya sizlerin bu resim hakkindaki haberleri izlememenize sasirdim ben bu resmi Show tv.de görmustum orda da çikmisti....
saygialr
ya eda bu imkansiz hz muhammettin resmi olamaz ya nerden aldin bu resmi ya sen
neden?merak ettim de başka bir resim daha mı var?
TheGodfather 17.11.2005, 01:18 Eda.100 kez söyledi değil mi? Eklediği resmin Hz..muhammede ait olmadığını değil mi..bu sadece Hz.muhammede ait olduğu söylenen resim diye bir çok kere uyardı ama sanırım bazı arkadaşlarımız hala anlayabilmiş değil..:3D_NG (7)
DENIZCENK 17.11.2005, 14:09 walla benim bildiğim kadarıyla hz muhammedin resmi yok ama temsili resimler herşeyi göstermezkine bende derim benden de hz muhammedin resmi var bu konu hakkında çok söylenti var açıkçası
Eda.100 kez söyledi değil mi? Eklediği resmin Hz..muhammede ait olmadığını değil mi..bu sadece Hz.muhammede ait olduğu söylenen resim diye bir çok kere uyardı ama sanırım bazı arkadaşlarımız hala anlayabilmiş değil..:3D_NG (7) ya sen nediyorsun arkadasım ya sen nediyorsun sana mı sordum ben edaya sordum sen edanın avukatımısın kusura bakma ama beni kızdırdın ya
ya sen nediyorsun arkadasım ya sen nediyorsun sana mı sordum ben edaya sordum sen edanın avukatımısın kusura bakma ama beni kızdırdın ya
:3D_NG (8) burasi bir tartisma sitesidir.
:3D_NG (8) her kez istedigi konuya istedigi mesaji yaza bilir.
:3D_NG (8) yok sen ne karisiyorsun yok sana ne gibi yazilarin bu forumda yeri yokdur.
TheGodfather 17.11.2005, 20:05 ya sen nediyorsun arkadasım ya sen nediyorsun sana mı sordum ben edaya sordum sen edanın avukatımısın kusura bakma ama beni kızdırdın ya
Cevabım direk sana değildi ama üzerine alınmana şaşırmadım...Bu tür iletilere cevap vermem ama yinede hadi neyse....
Not:Herkes kızdığı zaman(ki bu normaldıir benimde öfkelendiğim zamanlar olmuştur) tepkisini senin gibi dile getirirse bu forumun hali ne olurdu acaba..Düşünmek bile istemiyorum..
Selamlar sevgiler
Lütfen konuyu saptirmiyalim.....
ya niye hz muhammedin resmi yok diyonuz ki bakın bir resim var ortada ve o olabilir deniyor.. dergide ilk yayıldıgında araplarda böle tepki vermişti.... beyaz hocada ön görüleriyle katılmıştır olaya...
biraz redim fulu olmasa bayagı fotojenikmiş diyesim geliyoo :))
ama ben hz muhammedin resmi olduguna pek ihtimal vermiyor.. kanıtım sadce inancım ve 6, his diyelim
sessizfırtına 24.11.2005, 16:58 gerçekten konu bayağı uzamış gidiyor bendeki resim bektaşiliğin iç yüzü abd kolejinden alınmış bir 3resim gerçi ben pek beğenmedim resimleri çünkü hz MUHAMMET o kadar çirkin olamaz.buda emperyalistlerin bit oyunu işte kışkıtmaktan başka bir şeyleri yok.
peki bu resim guncel basinda veya her hangi bir programda hic yazilip cizilmedi var oldugunu kimse soylemedi bu gune kadar neden cikmadi ortaya bence pek inandirici deyil...
|