Orijinalini görmek için tıklayınız : Asıl misyonerliği Alevilere karşı Diyanet yapıyor

İsaaC
18.07.2005, 22:09
Asıl misyonerliği Alevilere karşı Diyanet yapıyor

Yazar Erdoğan Aydın'ın Alevilik hakkındaki açıklamaları tartışma yaratacak. Aydın iddialarını "Aleviler asimile ediliyor. En büyük misyonerlik devlet bütçesinden, yasal güvenceyle Alevilere karşı gerçekleştiriliyor" diye sıralıyor.

Hemen herkesin fikir birliğine vardığı "Alevilik Türkiye'nin bir gerçeğidir" sözü, aynı zamanda birçok tartışmayı da beraberinde getiriyor. Avrupa Birliği'nin gündeme getirdiği talepler de son aylarda Alevilik'ten sıkça bahsedilmesine neden oldu. Erdoğan Aydın'ın "Aleviliği Ne Yapmalı" adını taşıyan kitabı da konuyu tarihsel geçmişiyle birlikte kavrama amacını taşıyor. Röportajda dile getirdiği "Alevilerin Sünni eğitim sistemi ve Diyanet tarafından asimile edildiği", "İslam'ın beş şartına göre, Alevilerin Müslüman sayılmayacağı" gibi iddiaları daha büyük tartışmalara neden olabilecek Aydın, görüşlerini Aktüel Pazar okuyucuları ile paylaştı.

* Alevilik üzerine yapılan araştırmalar artıyor. Genellikle Alevi araştırmacı ve yazarlar bu konuya duyarlılık gösteriyor. Siz de Alevi olduğunuz için mi, gerçekleri ortaya çıkarma ihtiyacı duydunuz?
Alevi değilim ama Türkiye'de tarih, toplum ve dinbilimi ile ilgileniyorsanız, Alevilik, gelip sizi buluyor. Eğer ki onu özellikle görmezden gelmek gibi bir niyetiniz yoksa, adalet duygunuz da gelişkinse Alevilik kendiliğinden ilgi alanınıza giriyor. Alevilik, bu toprakların en yerli inancı. Osmanlı'dan, Selçuklu'dan bugüne yok etme çabalarına rağmen, 20 milyon yurttaşın inancı. Benim için Aleviliği yazmak, memleketin herhangi bir temel sorununu yazmak kadar doğal. Hele ki belli bir yaşınıza kadar Aleviliğe dair gerçekdışı iddialarla koşullandırılmışsanız, araştırma yapmak kişisel olarak zorunlu oluyor. Ne yazık ki bizi yönetenler, egemen kıldıkları kimlik dışında kalan toplumsal kimliklerimizin tanınmasını istemediğinden, onları yok etmeye yönelik çaba sergilediğinden bu gibi sorunlar üzerinde çalışılmasından rahatsızlık duyuyor.

KATLİAMA HEDEF OLDULAR
* Kitaba "Aleviliği Ne Yapmalı" gibi biraz ironik, biraz kışkırtıcı bir isim seçmişsiniz. Türkiye'de Aleviliğe yönelik politikalara imza atanların dikkatini mi çekmek istediniz?
Kışkırtıcı değil ama ironik bir isim. Amacım, Alevilere yönelik politikalarla yüzleşmeyi sağlamak, bu politikaları izleyenleri rahatsız etmektir. Anayasasında laik, demokratik ve hukuk devleti olduğu yazılan Türkiye'de, Alevi çocukları zorunlu din dersiyle asimile ediliyor. Alevi yerleşim alanlarına cami yapılıyor; ibadet mekanları olan cemevlerine izin verilmiyor. Aleviler'in can güvenlikleri sistematik olarak ihlal ediliyor. Alevi yerleşim birimlerinin tümünde kitlesel katliamlar gerçekleşmiştir. Maraş'ta, Çorum'da, Erzincan'da, Sivas'ta, Gazi'de kitlesel katliamların hedefi olmuştur Aleviler.

* Bu çok ciddi bir iddia... Sözünü ettiğiniz katliamları ırkçı veya şeriatçı güçlerin gerçekleştirdiği biliniyor oysa...
Doğru ancak dikkat edin katliamların tümünde güvenlik güçlerinin seyirci kaldığını, katliamcılar işlerini bitirdikten sonra ortaya çıktıklarını, katliamı protesto etmeye kalkan mağdurlara saldırdıklarını görüyoruz. http://www.sabah.com.tr/2005/02/13/cpsabah/im/DA500FD12FB4744D864BC26Ab.jpgNasıl ki Alevilerin inançlarını unutturmaya yönelik sistematik bir eğitim politikası söz konusuysa, Sünni çoğunluk içinde kendilerini güvensizleştiren yerleşim politikası da söz konusu. Sabah ezanlarıyla, Ramazan davullarıyla uyanmaları sağlanmakta; "dinimiz" diye kendilerine ait olmayan bir dini öğrenip benimsemeye, kurallarına uymaya zorlanmakta, inançlarını ifade etmeleri, yasal ve yasadışı yollardan olanaksızlaştırılmaktadır.

"İÇKİ BİR NİMET"
* Türkiye'de Alevilerin sayısı hiç az değil. "Bu çoğunluk bu kadar baskı altında nasıl yaşayabilir?" sorusu geliyor akla... Siz bir de Alevilik'ten başka bir inanç gibi söz ediyorsunuz...
Kuşkusuz ince bir nokta burası; ne de olsa tarih boyunca ensesinde boza pişirilmiş, katliama uğramış, inancı yasaklanmış, "sapkınlık" olarak damgalanmış bir topluluktan söz ediyoruz. Dolayısıyla ortalama bir Alevi anne babaya sorduğunuzda, "Elbette Müslümanız" yanıtıyla karşılaşırsınız. Eğer Müslümanlık İslam'ın beş şartı yani Kelime-i Şehadet, namaz, oruç, hac, zekat ise Aleviler Müslüman değil. Alevilik öncelikle kendilerini Kuran'ın hükümleriyle bağlamıyor, onların Kuran'ı "Kuran-ı Natık" yani "insan Kuran", "kamil insan"dır. Onların namazı değil; insana, pirlerine niyazı vardır. Hacca gitmezler ve Kabe olarak insanın yüzünü görürler. İbadet mekanları cami değil cemevidir. Biraz daha öteye gideyim; Kuran'da haram olan içkiyi Tanrı'- nın nimeti görürler. Cihadı, başka inançlardan insanların inanç özgürlüğünün çiğnenmesi olarak reddeder, bunun yerine "Eline, beline, diline, hakim ol" kuralını kendilerine temel ilke edinirler. Kuran'da ayrıntılarıyla anlatılan cehenneme itibar etmez, yaratıcının insanları yakabileceğine inanmazlar. Topraktan değil Tanrı'nın nurundan yaratıldıklarına, zaaflarından arınan insanın tanrılaşabileceğine, "ene-l hak" düzeyine yükselebileceğine inanırlar. Kafalarına yatmayan konularda Tanrı'yı eleştirebileceklerini inanırlar. Liste uzatılabilir, karşımıza çıkan tablo Alevilerin, bildiğimiz anlamda Müslüman olmadığıdır...

* Son zamanlarda Diyanet Aleviler ile ilgilenmeye başlamadı mı? Gelecek yıl din dersinde de Alevilik öğretilecekmiş...
Diyanet'in ilgisi, AB entegrasyonu nedeniyle Alevilerin yok sayılmasının olanaksız hale geldiği günümüzde başvurulan yeni bir alicengiz oyunu. Diyanet'te kurulacak Alevi masasının, Alevilik eklemelerinin, Alevileri daha ince yollarla asimile etmek yöneliminden başka bir amaç taşımayacağı açık. Devlet inanç alanından elini tümden çekmeli, dinsel gereksinimlerin bizzat yurttaşlarca karşılanmasını sağlamalı. Devletin dine burnunu sokmasının laikliğe değil, İslamcı tek tipleştirme ve şeriatçılığın patlama yaşamasına neden olduğu ortada. Misyonerlik yaygarasına karşı da özellikle belirtilmelidir ki, misyonerliğin en büyüğü devletin bütçe ve yasal güvencesiyle Diyanet tarafından Alevi yurttaşlara karşı gerçekleşmektedir

ErdalNET
18.07.2005, 22:42
Bizde misyonerlik yapalım. Nasıl olsa insanlara kötü birşey öğretmiyoruz. İyiyi ve doğruyu öğretiyoruz. Mutlu olmaları lazım allah katında doğru yolu onlara allah, muhammet,ali adına birisi kendilerine gösteriyor diye

İsaaC
19.07.2005, 17:24
Bizde misyonerlik yapalım. Nasıl olsa insanlara kötü birşey öğretmiyoruz. İyiyi ve doğruyu öğretiyoruz. Mutlu olmaları lazım allah katında doğru yolu onlara allah, muhammet,ali adına birisi kendilerine gösteriyor diye

Biz Birsey Yapamayız...Biz de Baskasına Karısma Diye Bir Sey Yoktur Olmamalıdır...Biz Baskasının Namazına Orucuna Ne Yaptıgına Karısmayız...Karısırsak Yanlıs Yaparız...

ErdalNET
19.07.2005, 17:54
Biz Birsey Yapamayız...Biz de Baskasına Karısma Diye Bir Sey Yoktur Olmamalıdır...Biz Baskasının Namazına Orucuna Ne Yaptıgına Karısmayız...Karısırsak Yanlıs Yaparız...

İnsanlara doğru yolu göstermekten sorumluyuz. Yoksa sen aleviliği doğru olarak görmüyormusun. Yada doğruları sadece kendinemi saklıyorsun

İsaaC
20.07.2005, 14:16
Dogrular Sadece Benim İcin Gecerlidir... Baskasını Zorlayamam , Baskası Sadece Beni Ornek Alabilir...Ogretmek Zorunda DEgilim...Alevilikle Ne Anladıgımızda Tartısılır...

DiyaR_02
20.07.2005, 15:34
diyanetin yapmaya çalıştığı yöntem çokyeni değildir osmanlidan kalma bir zihniyettir. nasilki Kürdleri Türkler icerisinde eritme yöntemi varsa ayni şekilde alevileri de eritme yöntemi vardır

ErdalNET
20.07.2005, 16:08
diyanetin yapmaya çalıştığı yöntem çokyeni değildir osmanlidan kalma bir zihniyettir. nasilki Kürdleri Türkler icerisinde eritme yöntemi varsa ayni şekilde alevileri de eritme yöntemi vardır

Kardeş burası alevi sitesi biz kendi hakkımızı savunalım. Kürtlerde kendi haklarını kendi sitelerinde savunsun.

kafir.billah
20.07.2005, 16:29

Bu forumda kürtlçülük propagandası yapamazsınız.Buna izin veremeyiz.Hem signature bölümünde yazdığın o bilinmeyen kelimelerde ne öyle.Bize küfretmediğini nerden bileyim.İşine kardeşim sen işine Kürt olduğun açık senin tamam biz buna da bişey demiyoruz ama bu ezilmişlik paranoyaklığıda ne oluyor.Artık düşün yakamızdan.Hem kürtler alevi olamaz bağırıyorum yine kürtlükte alevilik diye birşey yoktur kendinizi kandırmayın boşuna.
Hadi bakiiiiiiiiiiiiiiiiiim işine

DiyaR_02
20.07.2005, 17:35
Bu forumda kürtlçülük propagandası yapamazsınız.Buna izin veremeyiz.Hem signature bölümünde yazdığın o bilinmeyen kelimelerde ne öyle.Bize küfretmediğini nerden bileyim.İşine kardeşim sen işine Kürt olduğun açık senin tamam biz buna da bişey demiyoruz ama bu ezilmişlik paranoyaklığıda ne oluyor.Artık düşün yakamızdan.Hem kürtler alevi olamaz bağırıyorum yine kürtlükte alevilik diye birşey yoktur kendinizi kandırmayın boşuna.
Hadi bakiiiiiiiiiiiiiiiiiim işine

hadi ordan kafir.billah sen kim oluyorsunda kendini neresinin reisi saniyorsunda böyle konusuyorsun ben signatturemde ahlaksizca bir kelime disinda istedigim seyi yazarim onun hesabini sana vermek zorunda degilim sanami sormalilar kürdler alevii olup olmayacaklarini ? kendini asan konusmalar yapma! signaturemde yazan kürtce yazi bile seni rahatsiz etmeye yaradiysa ne guzel! helal olsun ...sen git önce kendine bak hicbir yerde ezilmislik propagandasi yapmadim göster bana kanitla hadi?????? sen alevligi milliyete bagli bir inanismi saniyorsun helal olsun sana birsey demiyorum. birde esitlikten bahsediyorsun celiskilerinden kurtul sonra benle konus

DiyaR_02
20.07.2005, 17:37
Kardeş burası alevi sitesi biz kendi hakkımızı savunalım. Kürtlerde kendi haklarını kendi sitelerinde savunsun.

ben ne diyorum sen ne anliyorsun?

Ceyhun
20.07.2005, 18:45
Burası Türkçülük forumu da değil. İsteyen kendi geleneğine sahip çıkabilir. Hele ki imzasına hiç karışamazsınız insanların. Kimse sizin empoze ettiğiniz gibi davranmak zorunda değil. Eğer onun küfredip küfretmediğini anlamak istiyorsan sen git onun dilini öğren. Bir de Che resmini yanına yapıştırıp ırkçılık yapanlar var ya... Che gibi bir komünistti, Che gibi milliyetçilikten nefret eden bir insanı kullanarak ırkçılık yapanlar :)

TheGodfather
20.07.2005, 19:51
Çekişmelere bir son verelim artık

ErdalNET
20.07.2005, 19:59
Evet son verelim ve sizde herkes gibi türkçeyi kullanın. Madem kürtçe yazmak istiyorsanız gidin kürtçe forum açıp orada istediğinizi konuşun. Site yöneticilerinden ricam ya bu kişilere ingilizce, almanca gibi bölüm açın-ki bunu desteklemiyorum- yada banlayın. Burası alevi sitesi arkadaşlar sitenin adıda aleviforum. Başka söze gerek yok sanırım. Ben kürtçe bilmiyorum ve benim bilmediğim dilde yazanlarıda kınıyorum.

TheGodfather
20.07.2005, 20:14
Bu bağlamda bu forumda kesinlikle Türkçe harici bir dil kullanınlmamalı.Formumuzda ortak dil Türkçedir.
Bende daha önce Almanca bir ileti göndermiştim YaralıCeylana ama hemen uyarıyı almıştım.Diyar yanlış anlama ayrımcılık yapmak gibi bir niyetimiz kesinlikle yok.Ama signature bölümünde eklemiş olduğun cümleyi kimse anlamıyor sonuç olarak o cümleyi kaldırmanı yada Türkçeye çevirmeni istirham ediyorum.Bunu sadece bir öneri olarak değerlendir olur mu Diyar?

munzur_hozat
20.07.2005, 22:18
Lütfen bir devlet kurumu olan diyanet hakkında hakkaniyet ölçülerine sığmayan yorumlar yapmayalım.Saygılı olalım.İslamda misyonerlik yok.
Kürtlükte nerden çıktı ya lütfen artık banal geliyor kürt türk atışması aşalım bunları özellikle bilime ilgi duyan erdal net bilim nasıl birikimli ilerlerse bu tatışmalarda aynı yerde saymasın ilerlesin.

ErdalNET
20.07.2005, 22:47
Hiç kimse olaya bilimsel yaklaşmıyor ki. Yani alevilikte şunu gördüm çağdaşız, demokratız ama bilimde de en kötü noktadayız. üzülüyorum. sonumuzu hayırlı görmüyorum. ortak bir amaç oluşturamıyoruz.

munzur_hozat sen olmayınca kimse yazmıyor herkes seyrediyor. canım sıkıldı

munzur_hozat
20.07.2005, 23:06
yazarlar merak etme yaz mevsimi bir rehavet var insanlar tatile çıkyor falan sonbahara doğru sen boş kalmazsın cevap yetiştirimezsin.Bakma forumdakilerin hepsi gizli fizikçi matematikçi.

arecel
22.07.2005, 09:30
Misyonerler heryerde işbaşında.
Ne güzel...

munzur_hozat
22.07.2005, 15:05
Misyonerler heryerde işbaşında.
Ne güzel...
arkadaş misyonerlik falan yok, sen kendini bil kimse seni değiştiremez.

arecel
22.07.2005, 17:59
Ben kendimi biliyorum ve elbetteki beni değiştiremezler. Ancak saf beyinleri yıkamak o kadar kolay ki. Bunun bilincinde olanlar misyonerlik çalışmalarını alttan alttan hissettirmeden öyle bir yürütüyorlar ki....

Sıpa_Mansur
22.07.2005, 18:31
Aleviler misyonerlik yaparmı evet yapar tarıhtete yapmıştır bu ama bağzen isteyerek olmuş bağzen savaşarak başkalarını alevi inancına geçirmişlerdir örnek olarak iranda 15-16-17 yüzyılardaki alevi sayısıyla bugunku sayı aynı değildi şah ismail ve soyu iran sünilerini asimile etmiştır ama aynı zaman da diyarbakırın türk alevileri sünileşerek kürt olmuşlardır uzun lafın kısası aleviler asimile yapmış ve olmuştur misyonerlik alevilerin kanında var aleviler ii ahlakla insanları dogru yola sokmuş ve insanlar onlara baglan mıştır ama bu baglanma irk ayırt etmeden din ayırt etmeden olmuştur yanı türk kürt bulgar ermeni yahudi sunni vb gruplar alevi olmuştur bugunde olmaya devam ediyorlardır öğnegin almanyada alman alevileri oluşmaya başladı mesala....

aleviboy
24.07.2005, 12:00
Diyanetin bu yapısı içinde alevilere yardımcı olması imkansız, ya diyanet içinde yeniden yapılanma olmalı alevi bilgilenlere yer verilmeli yada fes edilmeli.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:02
Diyanetin bu yapısı içinde alevilere yardımcı olması imkansız, ya diyanet içinde yeniden yapılanma olmalı alevi bilgilenlere yer verilmeli yada fes edilmeli.

laik devlet anlayışında devlet dinlerin ve inaçların yönlendiricisi olamaz sadece tüm inaçlara eşit mesafede olur ve bunları denetleye bilir

aleviboy
24.07.2005, 12:08
evet fes edilmeli ancak türkiye müslüman bir ülke bir hristiyan ülkeyke karşılatıramayız müslüman ülkelerde de zaten bizim gibi sorunlar var bakın bugün binlerce Kuran Kursu denetimi Milli eğitimden alınarak 50 kişilik diyanet müfettişinlerine verildi.Yarın islamcıların kendi özerk diyaneti olursa nasıl kim denetleyecek.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:14
evet fes edilmeli ancak türkiye müslüman bir ülke bir hristiyan ülkeyke karşılatıramayız müslüman ülkelerde de zaten bizim gibi sorunlar var bakın bugün binlerce Kuran Kursu denetimi Milli eğitimden alınarak 50 kişilik diyanet müfettişinlerine verildi.Yarın islamcıların kendi özerk diyaneti olursa nasıl kim denetleyecek.

ana yasa mahkamesi anayasaya aykırı tüm kurumları denetler ve gerekirse kapatır cumhuriyet savcılarına iş düşüyor cumhuriyet savcıları cumhuriyetin savcısı olduğunu umarım gösterir

aleviboy
24.07.2005, 12:17
biliyorsunuz artık son anda bir kanunla yargıda siyasetin önü açıldı.Türkiye de malesef siyasetin ve iktidar olmanın etiği ve sistemi özümsenemedi.Hangi medeni ülkede başa geçen hükümet hemen yayılım ve kadrolaşma göstermeye çalışıyor.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:26
biliyorsunuz artık son anda bir kanunla yargıda siyasetin önü açıldı.Türkiye de malesef siyasetin ve iktidar olmanın etiği ve sistemi özümsenemedi.Hangi medeni ülkede başa geçen hükümet hemen yayılım ve kadrolaşma göstermeye çalışıyor.

Turkiyeyi idare eden parti demokrasiyi bir araç olarak görüyor tüm ekonomik sıkıntılardan faydanalarak halkı istedigi gibi güdebilecene inanıyor ve hakımızda geçim derdinden dolayı olaya ilgisiz kalıyor medya ise tamamen hükümetin dümen suyunda çıkarına göre hareket ediyor yani abd ve ab yanlısı işbirlikçi durumdadır

aleviboy
24.07.2005, 12:34
Bizim Medyamız ilginç bir örnek.Medyalar patronların elinde olursa başka bir şey beleyemeyiz bence yasa çıkırılmalı patronlara yasaklanmalı gazete sahibi gazeteci olmalı ancak sansür gibi olaylarda engellemeli gazeteler eleştiri yapabilmeli.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:37
Bizim Medyamız ilginç bir örnek.Medyalar patronların elinde olursa başka bir şey beleyemeyiz bence yasa çıkırılmalı patronlara yasaklanmalı gazete sahibi gazeteci olmalı ancak sansür gibi olaylarda engellemeli gazeteler eleştiri yapabilmeli.

dogru abd ci medya sahiplerini def etmeliyiz bu ülkeden

aleviboy
24.07.2005, 12:40
ülkeden def edemeyiz ama bir şeyler yapılmalı aslında biraz suçta bizim mesela sahibi gazeteci olan gazeteleri desteklemiyoruz. Cumhuriyet gazetesi parasal sıkıntıdaydı bir ara halen de öyle.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:43
ben elimden geldiğince Cumhuriyet gazetesi alıyorum ama gönüllük olmalı bence halktan para toplamalılar ben veririm şahsen

aleviboy
24.07.2005, 12:47
Malesef aleviliği savunabilen bir gazete yok denecek kadar az.O zamana nasıl 20 milyonluk medeni okur bir alevi toplumuyuz da bize destek çıkan gazeteler 100 bin bile satmıyor.

Ceyhun
24.07.2005, 12:49
Malesef aleviliği savunabilen bir gazete yok denecek kadar az.O zamana nasıl 20 milyonluk medeni okur bir alevi toplumuyuz da bize destek çıkan gazeteler 100 bin bile satmıyor.

Doğru söylüyorsun. Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel'in toplam satışı 60-70 bini bulmuyor. Radikal'i katarsan belki toplamları 100 bini bulur :)

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:49

haklısın insanlar satın alması lazım almazsa sayı tabiki 100 bini geçmez

aleviboy
24.07.2005, 12:52
arkadaşlar o zaman nasıl birilerinin haklarımızı vermesinden bahsediyoruz biz sahip çıkmıyoruz medyanın etkisini anlamış değiliz.Partileşen grupların yaptığı ilk iş bir gazeteyi ve televizyonu arkasına almak.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 13:00
arkadaşlar o zaman nasıl birilerinin haklarımızı vermesinden bahsediyoruz biz sahip çıkmıyoruz medyanın etkisini anlamış değiliz.Partileşen grupların yaptığı ilk iş bir gazeteyi ve televizyonu arkasına almak.

çok doğru yakında cem tv gelecek bekleyin dostlar

aleviboy
24.07.2005, 13:19
cem tv uydudan yayın yapacak bizi siz ulaşırız ancak herkesin izleyebilmesi lazım.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 13:20
cem tv uydudan yayın yapacak bizi siz ulaşırız ancak herkesin izleyebilmesi lazım.

çok palı birşey değilki çanak anten

aleviboy
24.07.2005, 13:23
ya şimdi adi bir şey alırsanız 150 ytlye tamam olur ancak aldınmı kalitelisini uzun ömürlüsünü ve program yüklenebileni alacaksın oda 300 ytl civarı:)))

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 13:31
ya şimdi adi bir şey alırsanız 150 ytlye tamam olur ancak aldınmı kalitelisini uzun ömürlüsünü ve program yüklenebileni alacaksın oda 300 ytl civarı:)))

program yükleyipte ne yapacan :)) cemi tv izlemek yetmezmi? 200 ytl kadar düştü prog yuklenen uydu alıcıları

aleviboy
24.07.2005, 13:35
haklısınız ama teknolojinin her türlü nimetinden faydalanmak lazım.:))200 veren 300 de verir ben uydu alamayan işçi emekçi kesimden bahsediyorum.Burjuvalardan değil.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 13:50
haklısınız ama teknolojinin her türlü nimetinden faydalanmak lazım.:))200 veren 300 de verir ben uydu alamayan işçi emekçi kesimden bahsediyorum.Burjuvalardan değil.

200-300 ytl ile burjuva olunmaz yanlışşş:))

aleviboy
24.07.2005, 16:13
200-300 ytl ile burjuva olunmaz yanlışşş:))

o dediğinizle bir ayda çoluk çocuğunu geçindirenler var ve türkiyenin yarısına yakını böyle bir anda uyduya o kadar veriyorsanız burjuva olunur.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 16:15
o dediğinizle bir ayda çoluk çocuğunu geçindirenler var ve türkiyenin yarısına yakını böyle bir anda uyduya o kadar veriyorsanız burjuva olunur.

olunmaz bence ne para babaları var türkiyede

aleviboy
24.07.2005, 16:19
olunmaz bence ne para babaları var türkiyede
kaç milyon tane, istisnalarımı söylüyorsunuz

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 16:21
kaç milyon tane, istisnalarımı söylüyorsunuz

çok değil türkiyede 50 -60 tane var

bada
05.08.2005, 03:27
canlar,ben daha bu sitede cok yeniyim...
ve bu sayfaya Asıl misyonerliği Alevilere karşı Diyanet yapıyor ile ilgili gorusleri okumak icin geldim:)
ama su anda canak anten fiyatlarini goruyorum..:)
lutfen beni mazur gorun ama konudan biraz uzaklasil mamismi???

Alevimen
05.08.2005, 04:30
canlar,ben daha bu sitede cok yeniyim...
ve bu sayfaya Asıl misyonerliği Alevilere karşı Diyanet yapıyor ile ilgili gorusleri okumak icin geldim:)
ama su anda canak anten fiyatlarini goruyorum..:)
lutfen beni mazur gorun ama konudan biraz uzaklasil mamismi???
Merhaba bada, aleviforum'a hoş geldiniz.
Maalesef haklısınız, düzeysiz kişiler tarafından konu saptırılmıştır. (sözkonusu kişiler forumdan kısa zaman evvel men edildiler.) Sloganımız daima saygı/seviye/kalite.

bu nedenle konuyu kapatıyorum, gerekirse yeni başlık açmanızı rica ediyorum.