Orijinalini görmek için tıklayınız : En sevdiğiniz Türk Halk Müziği Sanatçıları
Aşik Ali Nurşani
Aşik Mahsuni şerif
Engin Nurşani
Aşik Gülabi
Neşet Ertaş
Musa Eroğlu
Sabahat Akkiraz
Arif Sağ
Emrah Mahsini
Nesimi çimen
Muhlis Akarsu
şekip şahadoğru
Selda Bağcan
Aliekber Eren
Aşik Ali Kiziltuğ
Aşik Daimi
Arzu
Emekçi
Apdullah Papur
Ercan Papur
Grup çiğ
Erdal Erzincanli
Tolga Sağ
Ismail özden
Bilal Ercan
Dilber Ay
Seher Dilovan
Güler Işik
Yavuz Bingöl
Gülsen Bütün
Güler Duman
Musa Eroğlu
Ferhat Tunç
Onur Akin
Ahmet Kaya
Kivircik Ali
Zara
Ilyas Salman
Zülfü Livaneli
Grup Yorum
Grup Kizilirmak
Hüseyin Turan
Songül Karli
Haci Taşan
Aşik Veysel Satiroğlu
Emre Saltik
Fevzi Kurtuluş
Ali Mahsuni
Alevimen 19.07.2005, 10:13 Oylama sistemini ayarlamayı unutmuşsunuz?
oylama nsl yapacam yardımcı olsana tşk
Alevimen 19.07.2005, 14:13 Anket eklendi.
bu konu başlığı daha güzel olmuş olgunlukla karşılayıp değiştirdiginiz için teşekkürler...
Ben yazmasam daha iyiydi ama neyse. Avatardan oyum belli oluyor sanırım :)
celikmslm 19.07.2005, 19:40 Sonuna kadar Ölene kadar Yorum. Grup Yorum..
Sıpa_Mansur 25.07.2005, 09:50 Grup Kızılırmak pirsultanlar varsa forma yolayın şunları
GRUP CIĞ onlar türkü söledikce insanın dinleyesi geliyor
GRUP CIĞ onlar türkü söledikce insanın dinleyesi geliyor
Söylemiyorlar ki. Kaset falan çıkardıkları yok. Bekliyoz hala.
MarineEngineer 04.11.2005, 02:08 ben söyleyenden ziyade söyleteni daha çok seviyom; güzel alim,pirim bektaş veli,horosan erenleri ve daha niceleri ama söyleyeninde ağzına yüreine salık.
oyumu verdigim: asik mahsuni serif
sevdiklerim: grup cig, arif sag, tolga sag, neset ertas,selda bagcan (sivasin yollarina)....
Bir Zeynep 04.11.2005, 11:29 Hmmmmm malesef sadece bir oy verebiliyoruz hemi? Simdi nasil karar verecegimi sasirdim: Arzu ya vermezsem olmaz cünkü demin baska bi bölümde yazdigim gibi öncelikle onun sayesinde türk halk müzigine atildigimi diyebilirim. Onu secmezsem yanlis olur gibi sanki. Sevgili Nursani Babami ve Engin Nursani yi secmezsem, oda olmaz cünkü Nursani Babanin besteledigi türküler ve digi$ler hayatima cok anlam katti ve en azindan Nursani Babayi ve ailesini tanidigim icin zaten mecburum onlara oy vermegi. Degerli Asik Ali Mahsuni Babamizi zaten secmeyen "ölsün" (estafurrullah, ölmesin tabi de yani...), onu secmem gerek. Ve diger severk dinledigim canlara (Güler Duman, Selda Bagcan ile Sebahat Akkiraz) zaten oy vermeyerek gecemem, eeee nasil olacak ya bu i$? Oyumu kime vereyim ben $imdi? Cagresizim, hic vermeyim en iyisi.
genclik_atesi 04.11.2005, 11:46 ben cok erdal erzincanin sesini begeniyor ve dinliyorum, tabiki asik veysel, gulabi, sebahat akkiraz'ida dinlerim ama en cok dedigim gibi sesi hosuma giden erdal erzincandir bu ismi listede goremedim...
Bir Zeynep 04.11.2005, 11:57 Var ya bidaha bak. Orda ismi var. Yada dur, ben atayim senin yerine bi oy ; ) nasil olsa cagresizligimden ben henüz atmadim!!
izmirksk 04.11.2005, 12:05 kıvırcık ali bir programına ülkücü mafya babalarına yakınlığı ile bilinen ve bunu gizlemeyen bir sanatçıyı çağırmıştı.
ve işin ilginci adama, fikirlerini düşünce yapısını beğendiğim bir kişisiniz demişti.
daha sonra mhp konserlerinde kıvırcık ali türkülerinin söylendiği duydum.sanırım izinsiz alamazlar.burada grup yorumu saygı ile yad etmek gerekir.çünkü mhp lilerin seçimlerde kullanmak istedikleri bir müziklerini biz devrimciyiz diyerek vermemişlerdi.
bütün bunlardan sonra kıvırcık ali den soğudum
genclik_atesi 04.11.2005, 12:23 hiii dogru bende simdi erdal erzincanin ismini gordum saol:)
Yakapınarlı 07.11.2005, 23:10 çoğunu seviyorum dinliyorum ama tek seçenek olması kötü karar veremiyor insan.mazlum çimen ve mahsuni şerif hastasıyım.diğerlerinide severek dinliyorum ama
izmirksk 07.11.2005, 23:14 yalnız anket açılmış ama sembol olarak bu sembol neden seçilmiş?şimdi aklıma geldi de:3D_NG:
özgüreren 07.11.2005, 23:44 ben birden fazla işaretledim umarım öyledir
Bir Zeynep 10.11.2005, 22:26 bende olmadi???? Sadece bi tanesini isaretleyebildim :((
izmirksk 10.11.2005, 22:28 nasıl yani ,çoklu idi galiba
Yakapınarlı 10.11.2005, 22:30 nasıl yani ,çoklu idi galiba
ben denediğimde olmyordu tek bir seçeneği tercih etmen gerekiyo:garibbak:
erdemkocak 10.11.2005, 22:33 Aşik Ali Nurşani Aşik Mahsuni Şerif
Engin Nurşani
Aşik Gülabi
Neşet Ertaş
Musa Eroğlu
Sabahat Akkiraz
Arif Sağ
Muhlis Akarsu
Selda Bağcan
Aşik Daimi
Arzu
Grup Çığ
Erdal Erzincan
Zara
Aşık Veysel
Güler Duman
Ahmet Kaya
Kıvırcık Ali
Grup Yorum
http://smilies.sofrayt.com/fsc/praying.gif
Bu Sanatçılarımızı İşaretlemeyi İsterdim...
izmirksk 10.11.2005, 22:35 hıımmm oy veren kişi sayısı ile sanatçıların aldıkları oyları aynı .o zaman tekmiş
Hepsini seve seve dinlerim ama en cok Ferhat tunc,sabahatt akkiraz,Asik daimi,zara,asik Veysel,Mahsuni serif,Nursani,yoksuli, ya biraz sonra hepsini yazacam ya...neyse ilk siralarda bunlar olsun.belki daha unutulmus cok ozan vardir bile listede ismi gecmeyen..Hepsini cok seviyorum.Halkimizin dili olan bu canlari.
Kizilbas 66 15.11.2005, 18:33 Emrah Saltik ismi yanlis dogrusu EMRE SALTIK olacakti
saygilarimla....
asık mahsunın bence o ankette en basta olması gerek yasayan bir efsaneydi allah topragini bol etsin
Emrah Saltik ismi yanlis dogrusu EMRE SALTIK olacakti
saygilarimla....
belki kardeşidir :)
anketteki yanlış da ilk mesajda dogru yazılmış...
ben halk müzii dinlemeyi çok severim öleki başka tü pek dinlem dinlesem de haz alamıyorum.. ben kürt değilim kürtçe bilmiyorum ama kürtçe ve zazaca parçaların tınıları beni acayip çekiyor...
bu ankete tek cevap seçeneği haksızlık gibi...
ben deyiş duaz imam dinlemek isyeyince sabahat akkiraz derim ama mahsuni baba da es geçilmezki.. ya da çığın solisti mustafa özarslan hepsinin yeri ve tadı ayrı bence .... sıklardaki katogorilede hata olabilirmi....
dostlar merhaba,
bu ankette en cok sevdiginiz TÜRKÜCÜ kim diye yaziyor,
ben kendim müzisyenim ve türkücü teriminden pek hoslanmiyorum.
bunun yerine türk halk müzigi sanatcisi veya Ozanlarimiz diye yazarsak daha isabetli olur kanisindayim, tesekkürler..
ozanlarimizdan laf acilmisken, 19. yüzyilin Pir Sultanin Asik Mahsuni Serifi gecmis olmasina ragmen annak istiyorum. ruhu sah olsun, onlar bizim sercesmelerimiz..
DENIZCENK 01.12.2005, 18:21 aslında hepsi güzel söylüyor insanlar farklı tarzları vardır..benim tarzımda
Grup Yorum
benim en çok en çok sevdiğim;aşık mahsuni şerif, muhlis akarsu,selda bağcan,arif sağ.çünkü ben sanatçıların türküleriyle büyüdüm diyebilirim.bunlar da diğer listedekiler gibi kaliteli sanatçılar .hiçbir zaman kalitesini düşürmemişlerdir.kişiliklerinden ödün vermemişlerdir.
TOKAT-Zile 19.12.2005, 01:33 hepsini severek dinliyorum ama özlem özdil biraz daha farklıdır..
diloburak 30.12.2005, 16:00 Ankette Erdal Erzincani Yaptim ama Aslinda :
Aşik Ali Nurşani
Aşik Mahsuni şerif
Aşik Gülabi
Neşet Ertaş
Musa Eroğlu
Sabahat Akkiraz
Arif SağEmrah Mahsuni
Nesimi çimen
Muhlis Akarsu
Selda Bağcan
Ali ekber Cicek
Aşik Ali KiziltuğAşik Daimi
EmekçiApdullah Papur
Ercan Papur
Grup çiğ
Erdal Erzincan
Tolga Sağ
Ismail özden
Yavuz Bingöl
Güler Duman
Ferhat TunçOnur Akin
Ahmet Kaya
Kivircik Ali
Zara
Ilyas SalmanZülfü Livaneli
Grup Yorum
Grup KizilirmakHüseyin TuranHaci Taşan
Aşik Veysel Satiroğlu
Emre Saltik
Mert_offline 02.01.2006, 09:07 Arkadaşlar ben mi eksik okudum yoksa ankette Hasret Gültekin yok mu??
:(:(:(:(
Bir Zeynep 02.01.2006, 11:48 A aa evet yok. Olmasi lazim saniyodum. Ama gercekten yokmus : (
hakangs52 03.01.2006, 01:04 hepsini severek ve yürekten dinliyorum ama maalesef bir oy vermem gerekiyordu ben de Arif Sağ ustaya verdim. Bence burada Dertli Divani de olmalı sesi bence çok güzel
ya bir iki isim disinda listedeki hepsinide severek dinlerim aslinda... ama su an selda bagcan dinliorum ondan oyumu ona attim aslinda grup cig atacaktim eh malum mustim :):)
Kızılırmaklı 07.01.2006, 15:10 SEBAHAT AKKİRAZI ı seçtim...Bence onun gibi bir ses daha yok. Herşeyiyle süper bir ses. Bide MUSTAFA ÖZARSLAN gibi ses yok. O neden yok listede :( Daha hakkım olsaydı listeden; Emre Saltık-Grup Çığ-Hüseyin Turan-Ferhat Tunç ve Yavuz Bingöl'ü seçerdim.
SivanA SimyacI 21.01.2006, 14:13 ee ben hepsini dinlerim ahmet kay dedim ama diğerlerinide hep dinlerim olmadı ALEVİMEN
AleviKürt 30.01.2006, 18:18 Hasret Gültekin yok ki ona oyumu vereyim..
kervanci 31.01.2006, 17:31 bence türkü dostlari hepsi de buyuk bir amac icin hak icin söylerler. Ama Asik Mahsuni Serif in bende ayri bir yeri vardir cünkü Asik Veysel in yanina gider Mahsuni ayaga kalkar Asik Veysel ( Hic ayaga kalkmayan Asik Veysel ) sorarlar neden ayaga kalktiniz o da demis ki Gelen PIR SULTAN ABDAL olsa gerek demistir. Yorum sizin....
zulfikar_orak 31.01.2006, 18:50 Aşık Mahsuni Şerif'i tek geçerim onun yazdığı sözler gibisi yok, söylemek istediklerini en güzel şekilde dile getirmiş bir ozandır.(Sabahat Akkiraz'ı da çok severim )
http://home.arcor.de/sabahatakkiraz/images/SA-P6.jpg
Sebahat AKKİRAZ
KIZILEFE 31.01.2006, 22:11 hisleriyle sölesin hisleriyle vursun bağlamanın teline ister adı ali ister veli olsun ister alevi ister sünni olsun ister dem den vursun ister sözün dibinden hiç farketmez
yeterki içten olsun
Arguvan 44 31.01.2006, 23:18 Mustafa Özarslan ;)
Aşık İhsaniyi de ekleseydiniz keşke seven wardır belki,.
ama ben hepsini seviyorum o yüzden birini işaretleyemedim .simdi ahmet kaya'yı işaretlesem aklım zülfü livaneli'de kalıyo.yardım ediiiiiiiiiiiiiiiin:)
ALeViQueeN 24.02.2006, 13:49 Bence hepsi birbirinden güzel söylüyor.. özellikle canli performanslari bir çok pop sanatçisindan daha güzel..
Favorilerim..
Asik mahsuni serif
Selda bagcan
Sabahat akkiraz
Neset ertas
Grup Yorum
nesete bayilirim....gönül adami
Ben bu sanatci ve gruplar arasinda pek ayirim yapmak istemiyorum.Hepsi de türkülerimizi güzel yorumluyorlar...
Burdakilerin hepsini seviyorum Ama aşık mashuni şerif en sevdiğim sanatcı
ya arakadaşlar burdaki herkse çok saygı değer kişiler ama protest müzik yapan çağdaş halk müziği yapanlarıda yazılmış.bence yaptıkları müzik alanlarına göre sıralmak daha doğru olurdu
TÜrk Halk MÜzİĞİnİn BÜtÜn SanatÇilari SÜper.onlar TÜrkÜye GÖnÜl Veren Emektarlar.hepsİnİ Çok Sevİyorum Ama Grup ÇiĞ Özellİkle Mustafa Benİm En BÜyÜk Favorİm İŞİnİ Çok İyİ Yapiyor.
Burada bir çok sanatçıyı hiç sıkılmadan dinleye bilirim ama bir seçim yapmamı istemişsiniz ve bende çok zor bir seçim yaptım, tereddütlüydüm, Grup yoruma verdim en sonunda, onların bende serisi var
grup çığ severdim. oğuz la yolları ayırınca pek dinlemez oldum.
gece gündüz oğuz aksaç dinliyorum ve çooookk seviyorummm
komursunay 13.03.2006, 23:14 Sabahat Akkiraz
Musa Eroğlu
Erdal Erzincan
Aşik Gülabİ
Aşik Mahsunİ Şerif
Muhlİs Akarsu
Aliekber Çiçek
Mustafa Özarslan
Onur Aksaç
Güler Duman
Yavuz Dingöl
Aşik Ali Nurşanİ
Tolga Sağ
Arif Sağ (bağlamada 1 Numara)
DersimVatan 17.03.2006, 20:42 Aşik Ali Nurşani
Aşik Mahsuni şerif
Engin Nurşani
Aşik Gülabi
Neşet Ertaş
Musa Eroğlu
Sabahat Akkiraz
Arif Sağ
Emrah Mahsini
Nesimi çimen
Muhlis Akarsu
şekip şahadoğru
Selda Bağcan
Aliekber Eren
Aşik Ali Kiziltuğ
Aşik Daimi
Arzu
Emekçi
Apdullah Papur
Ercan Papur
Grup çiğ
Erdal Erzincanli
Tolga Sağ
Ismail özden
Bilal Ercan
Dilber Ay
Seher Dilovan
Güler Işik
Yavuz Bingöl
Gülsen Bütün
Güler Duman
Musa Eroğlu
Ferhat Tunç
Onur Akin
Ahmet Kaya
Kivircik Ali
Zara
Ilyas Salman
Zülfü Livaneli
Grup Yorum
Grup Kizilirmak
Hüseyin Turan
Songül Karli
Haci Taşan
Aşik Veysel Satiroğlu
Emre Saltik
Fevzi Kurtuluş
Ali Mahsuni
walla daha çok war
hepsini seviyoruz yurektyten dinliyoruz...
türkülerimiz bizi anlatan en güzel selerdir...(nelerdir yaw :)
adamercan 07.05.2006, 14:12 sabahat akkirazı çok seviyorum EŞSİZ BİR SANATÇI ama AHMET ASLAN I mikail aslan ı da unutmayalım
Listede yok ama Tolga Çandar
Bu arada konu başlığının "icon" u garibime gitti ?
güldestim 07.05.2006, 16:40 Hepsi de sevdiğim Türkücüler.Ama ankette tek bir seçim yapıcaksam.Sabahat Akkiraz diyorum.
Valla ben de anketteki bütün sanatçıları severek dinlerim.Ama favorilerim Sabahat Akkiraz,Erol Parlak (ankette olmasa da),Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş'tır.Ankette Sabahat Akkiraz'a oy verdim.
gercege_huu 24.06.2006, 17:26 bence grup yorumu ankete koymaları gereksizdi çünkü grup yorum t.h.m'ği söylemiyor grup yorum başka türlü bi sevgiden oluşan direnişçi ezgileri var o neden ile grup yoruma oy vermiyorum ben.
Hepsi de sevdiğim Türkücüler.Ama ankette tek bir seçim yapıcaksam.Sabahat Akkiraz diyorum.
KURŞUNveli 03.07.2006, 20:03 hepside cok iyi ama benim için Zülfü Livaneli...çünkü amacı sadece müzik yapmak...
cagdascetin 13.07.2006, 18:36 Tabi ki Pir Mahzuni Şerif.Saygılar
hulyasera 13.07.2006, 20:11 valla bi sürü var ama en çokkk:)musa eroğlu
SivanA SimyacI 13.07.2006, 20:22 zülfü livaneli ve mahsuni babanın yeri her zaman ayrıdır.
Yaraticiligindan dolayi Muhlis Akarsu
h.ismail tut 16.07.2006, 20:52 listede bulunan kişilerin hepsi değerli insanlar ama ben oyumu grup yorum a veriyorum.
arzu türkü söylediği zaman gercekten yürkten söylüyor kendinden geciyor türkülerle
alevi_cihan 27.07.2006, 14:27 ali kızltuğun yeni kaseti harika arkadaşlar .herkezin almasını beklerim
gerçekten ali kızıltuğ alevi kültüründe başta gelen .sanatçılarımızdan biri.
türk halk müzigine katkı yapan ve üreten herkesi seviyorum bu listede olsun olamsın.......
cirkin_05 27.07.2006, 15:32 türküye gönül veren söyleyen tüm sanatcılarımızı cok seviyorum
Kartopu86 30.07.2006, 14:10 Ben bu ankette herhangi bir seçim yapmadım çünkü bazılarını hiç dinlemedim ve diğer tüm dinlediklerimde türküye gönül vermiş insanlar hepsinin yürekten okuduklarını inanıyorum..
ERKAN OĞUR...................ALİRIZA HÜSEYİN ALBAYRAK.............
Neden yok?
Erkan Oğur diyince akar sular durur.....................
Oyum Erkan Oğur' a daha sonra tekrar Erkan Oğur' a ve tekrar Erkan Oğur' a...
aşk-ı muhabbetle...
ZülfüKakul 30.07.2006, 16:17 ERKAN OĞUR...................ALİRIZA HÜSEYİN ALBAYRAK.............
Neden yok?
Erkan Oğur diyince akar sular durur.....................
Oyum Erkan Oğur' a daha sonra tekrar Erkan Oğur' a ve tekrar Erkan Oğur' a...
aşk-ı muhabbetle...
Erkan Oğur neden yokkk:pisman :pisman :pisman
candost_20 30.07.2006, 16:29 Ben oy vermekte zorlandım valla.Bu üstadlara candan teşekürlerimi sunuyorum onlar olmasa biz ne yapardık acaba.Oyum, başı çeken Mahzuni ŞERİF'eydi onun yeri bambaşka.
Ellerinize sağlık...
mahsunı şerif o bir ekol bence onun yerini kimse tutamaz...
KALBİMİZDESİN
kemalevi 30.07.2006, 16:46 arzu şahin şu aralar en cok dinlediğim seslerden biri
Tolgamanco 30.07.2006, 16:52 Gercekten dıger arkadaslarında dedıgı gıbı lıstedekı tanıdıgım cogu sanatcı turkuye gonul vermıs ınsanlar... ıllede bır secım ıstenıyorsa mahsunı serıf derım tesekkurler...
kemalevi 30.07.2006, 16:59 ahmet kaya derim bende ama güler dumanda vazgecilmezimdir
en cok cengiz özkanin sesini begenirim,
sonra arzu sahin, sabahat akkiraz, nilüfer saritas.
ve cok dürüst bir insana benzeyen yavuz bingölü de severek dinlerim.
KomünistAlevi 11.08.2006, 18:01 Hasret Gültekin'siz bi oylamayı reddediyorum ..protesto:)
Hasret Gültekin'siz bi oylamayı reddediyorum ..protesto:)
ben de katılıyorum arif sağların ve diğer popüler sanatçılarımızın türkü okumaktan korktuğu yıllar yüreğini ortaya koyarak çekinmeden türkülerimizi yaşatmaya çalışan usta sanatçımız hasret gültekini unutmak sivası ve yanan canları unutmak kadar acı bir davranış olur... ayrıca listelerde nedense popüler sanatçılarımız mevcut elbette bu sanatçılarımızın ustalığı inkar edilemez ama diğer sanatçılarımızı da unutmamalıyız.... mesela ben hasret gültekin ve rıza aslandoğan hayranıyım bu sanatçılarımızı lütfen unutmayalım
ilknur_23 29.08.2006, 22:58 ama buradan birçok türkücüyü seviyorum seçim yapmak imkansız...
sabaha akkiraz ile türkülere baglandığım bir gerçek...
huseyincyr 08.09.2006, 16:51 şunu söylemek istiyorum zaten hepsi birbirinden güzel türkücülerimiz aralarından seçmekte baya zorlandım
MeRaLiNa 19.09.2006, 16:16 secim yapmak cok zor
birine oy verirsem digerine haksizlik yapmis olurum gibime geliyor
hepsi kültürümüz icin cok önemli
evet hepside çok önemli ozanlarımızdan ama mahsuyni şrif yeri apayrı
hepsinin yeri ayrı ben içlerinden herhangi birini seçemedim hepsinide severek dinliyorum.
ThassosIsland 28.09.2006, 00:41 Hüseyin TURAN :thumbup1:
ben oyumu kullanamadım.( çünkü hepside birbirinden degerli ve eşsiz sese sahipler hepsinide dinlemişimdir ayırt edemem vala..........saygılarımla....
harika sesi, sazı ve yorumuyla tabiki Erdal Erzincan.....
:thumbup:
Umudum_Sende 29.09.2006, 14:31 yokya ben kullanamıyorum oy felan... hepsi diye bi seçenek koysaydınız keşke.... saygılar:)
drchatal 09.10.2006, 22:47 bu nasıl türkücü anketi yavf.. hasret gülteikn yok.. tabi ki hasret gültekin...
erzincanliyam 09.10.2006, 22:56 türkiyenin halk muzigi sanatcıları yukarıdaki 40 kişimidir? yazık yaa....
meymane_usari 09.10.2006, 23:04 Bu listeye göre yazmak gerçekten zor çünkü ben birden fazla sanatçıyı seviyorum bu listedekilerden ve Hasret Gültekin bu listede yok....
Aşık Veysel,Mahzuni Şerif,Ali Nurşani,Ferhat Tunç,Hasret GÜltekin,Muhlis Akarsu,Nesimi Çİmen,Ali Ekber Çiçek,Emre Saltık,Yorum,Kızılırmak vs..dediğim gibi çok sanatçı var saymak gerçekten zor
Ali sağlam 13.10.2006, 23:19 Arif Sağ
Tolga Sağ
Aşık Veysel
Aşık Gülabi
Özlem Özdil
Sabahat Akkiraz
Muhlis Akarsu
Hasret Gültekin
Lütfi Gültekin
gercege_huu 18.10.2006, 13:36 bende sabahati tek geçecem tabikide bağlamanın kralı
erdal erzincan diyeceğim.
Zaza_024 18.10.2006, 20:01 mikail arslan :thumbup1:
türkü_nehri 18.10.2006, 21:06 Türk halk müziğinden ve türküleri seslendiren türkücülerimizden bahsediyorsak eğer o liste yanlış hazırlanmış bence.Çünkü orda özgün müzik tarzı seslendiren sanatçılarımızda var.Ama ben konu başlığını dikkate alarak yanıt vereyim;orada birden fazla değerli ve sevdiğim sanatçı var.Ama sadece bir kişiye oy verebildiğimiz için tabiki Aşık Mahsuni Şerif saygıyla anıyorum.
HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR
KomünistAlevi 19.10.2006, 00:51 Selam...
Öncelikle böyle bir listeye karşı tepkiliyim...:(Çünkü bu ülkede gelmiş geçmiş en büyük Halk müziği ustalarından biri olan Sevgili Hasret Gültekin listeye bile konmamış...
Gelelim sorumuzun cevabına...:
Bütün türkü söyleyen sanatçılarımızı ,aşıklarımızı ,ozanlarımızı canı yürekten çok seviyorum...Ama illaki birisini söyle içinden geçeni söyle derseniz:
Sivas Madımakta katledilen büyük Ozan Hasret Gültekin derim ben...:):):)
Hasret Gültekin'e selam olsun...
Bizi Hasretimize hasret bırakanlara(yani islamcı faşistlere) lanet olsun...
Sevgi ve saygılarımla Canlar...
barısyıldırım 19.10.2006, 18:55 Toprağım Sabahat Akkiraz tek geçerim
barısyıldırım 19.10.2006, 18:59 KoministAlevi kardeşim tüm can türkücülere saygımız var ama her türkü dostunun yüreğinde bazı isimler ağır basar. Saygı gösterelim...
bunları boşverin en güzeli Davut Suları
KomünistAlevi 21.11.2006, 09:34 bunları boşverin en güzeli Davut Suları
Asıl sizi boşvermemiz lazım ama hadi neysee:cursing:
Siz kimsiniz ki bu kültüre hizmet etmiş insanlara bunları boşverin gibi alaycı ve küçük düşürücü söz söylersiniz?
Yazılarımızı yazarken biraz daha saygılı olalım...
Sonuçta yukarıda isimi yazılı sanatçılarımızın çoğu bu kültüre, hizmet etmiş sanatçılardır..Ve gördüğünüz gibide çoğu kişi tarafından sevilirek dinlenilmektedir...
seyhunbey 21.11.2006, 11:18 tabiki aileden gelen bi tutku bu AŞİK ALİ KİZİLTUĞ grup çiğ değilde sadece mustafa özarslani ankete koysaydınız daha iyi olurdu bende o zaman tabiki mustafa özarslana verırdım aşik ali kiziltug çok farkli benim için ben aliye kurban kurban olam...
ben neşet ertaş hastasıyım kapıyı gıcırdatsa dinlerim benim için değişmez bi sanatçımız
deli gönül 21.11.2006, 12:57 Listeden seçim yapmak zor ama Aşık Ali Kızıltuğ ağır basıyo benim için.Onun parçaları yorumlayışı yok mu .Deli ben sana sevmeyi öğretemedim ooofffffffffff
ALİ KIZILTUĞ:thumbup1:
Arkadaşlar Anadolunun Türkülerini en güzel şekilde yorumlamaya çalışan ve gayret gösteren, İnsanlara sevdirmeye çalışan her Halk Müziği Sanatçısını severiz... Ayrım yapmayız..
haziran69 26.11.2006, 19:57 ben neşet ertaş hastasıyım kapıyı gıcırdatsa dinlerim benim için değişmez bi sanatçımız
bildiğiniz gibi neşet ertaşta alevidir.ve babası muharrem ertaşla halk müziğimize yıllarca sazı ve sözüyle büyük katkılar yapmıştır.bunun yanında arif sağ-yavuz top-musa eroğlu muhabbet üçlemesi bu gün genç neslin bile hala severek dinlediği eserler ortaya koymuştur.ayrım yapmak zor açıkçası.cemden kulağımızda kalan bağlama ezgisini hatırlatır her biride.kanımız kaynar kısacası.hepsininde yüreğine sağlık diyorum ben.
ozgurgunler 25.12.2006, 00:09 bu ne saçma bir anket oy kullandım ama kullandığıma pişman oldum
halk müziği ustalarınıda mı serbest piyasanın rekabetçi koşullarına düşürdünüz onların birbiriyle karşılaştırılması, hangisinin daha iyi olduğunu belirlenmesi yanlıştır
zamane24 02.01.2007, 15:08 sebahat akkiraz
Beşiktaşli58 02.01.2007, 15:32 Emre Saltik
Hüseyin & Ali Albayrak
Tolga Sag
Tanju Duman
Güler Duman
Kivircik Ali
Hasret Gültekin
Erdal Erzincan
Ahmet Kaya
Asik Mahzuni Serif
Engin Nursani
Asik Ali Nursani
Arif Sag
Ismail Özden
Erensoy Akkaya
Mustafa Özarslan
Oguz Aksaç
Gülsen Bütün
Ali Ihsan Tepe
Metin Karatas
Sabahat Akkiraz
Özlem Özdil
Servet Kocakaya
Ozan Sirazi
Zeynel Aba
Çoban Ali
Emrah Mahzuni
Ercan Sögüt
Selda Bagcan
Bunlarin arasinda seçim yapilmaz...
çeşm-i naz 02.01.2007, 15:34 yaa anket biraz eksik gibi olmuş sanki bi de birden fazla oy kullanılmalı bence...bu koşullardan aralarından seçim yapamam kiii yaa hepsini çok seviyorum ben kıyıpta birine oy veremicem o yüzden oy kullanmıcam....
Beşiktaşli58 02.01.2007, 15:35 yaa anket biraz eksik gibi olmuş sanki bi de birden fazla oy kullanılmalı bence...bu koşullardan aralarından seçim yapamam kiii yaa hepsini çok seviyorum ben kıyıpta birine oy veremicem o yüzden oy kullanmıcam....
Ayrica Emrah Saltik yaziyor, Emre Saltik olmasi gerek :online2lo
çeşm-i naz 02.01.2007, 16:15 Ayrica Emrah Saltik yaziyor, Emre Saltik olmasi gerek :online2lo
hiçte bile o zaman bende kendi listemi sıralayım
kazım koyuncu(tek geçerim)
mazlum çimen
ahmet şafak
zülfü liveneli
mustafa özarslan
hakan yeşilyurt
oğuz aksaç
özlem özdil
selda bağcan
enver çelik
hasret gültekin
albayrak kardeşler
kardeş türküler
Beşiktaşli58 02.01.2007, 16:17 hiçte bile o zaman bende kendi listemi sıralayım
kazım koyuncu(tek geçerim)
mazlum çimen
ahmet şafak
zülfü liveneli
mustafa özarslan
hakan yeşilyurt
oğuz aksaç
özlem özdil
selda bağcan
enver çelik
hasret gültekin
albayrak kardeşler
kardeş türküler
Ne yazik ki benim ki daha iyi :walkman:
valla ayrım yapamadığım için ben de oy kllanamayacağım.hepsi bir birinden değerli sanatçılar
Beşiktaşli58 02.01.2007, 16:47 valla ayrım yapamadığım için ben de oy kllanamayacağım.hepsi bir birinden değerli sanatçılar
Aynen dostum, ayrim yapamadim ve liste yaptim :crying:
Grup Yorum ile Grup Kizilirmak arasinda baya düsündüm. Oyumu Yorum'a kullandim. Bu iki grubun bende yeri ayri ama Yorum hepsinin basinda benim için.
ahmet_kaya_44 10.01.2007, 17:22 inadına AHMET KAYA...
Ferhat Tunç
Onur Akın
Grup Yorum
Bu isimlerin ne hakla T.H.M. kategorisine sokulduğunu anlayamadım.Kendi tarzlarında (özgün,protest v.b.) başarılı olabilirler ama onların yaptığı halk müziği değildir bence.
Gülşen Kutlu
Erol Parlak
Belkıs Akkale
Erkan Oğur
Bu gibi isimlerin ankette yeralmaması bence yanlış.
türküler_sevdam 14.01.2007, 10:10 oyumu Sebahat Akkiraz a kullandım. fakat onun dışındada severek inlediğim sanatçılar var
Erdal Erzincan
Grup Çığ
Güler Duman
Grup Kızılırmak
Grup Yorum
Emre Saltık
Zülfü Livaneli
Ahmet Kaya
Kıvırcık Ali
arzunun sesine ve yorumuna bayılıyorum
SivanA SimyacI 14.01.2007, 11:46 Hepsini seviyorum müzik ayırmam :)
usLanmaz62 14.01.2007, 11:50 Hasret Gültekin maalesef alınmamış başlı başına bir usta.Bağlamasıyla bir bütündü birde katledilmeseydi...
Bende Emekçi ye verdim.
Ben Daimi diyom, Asiklarin babasi gibiydir.
Hasret Gultekin, Ruhi Su, Ali Ekber Cicek gibi isimler unutmusun.
munzur_62 21.01.2007, 10:49 Grup Yorum Ve Ferhat Tunç u hiç kimseye değişmem
Yeni gordum, Zarayida koymusun :D
O artik bir popstar olmus :S
Bir productionun muduruylemi ne evlenmis, televizyonda gordum, nerde o eski zara.
serap_kerasus 07.03.2007, 12:51 ankette yazılan bir çok ismi seviyorum, ama içinde rock da olsa Kazım Koyuncu..Cengiz Özkan..Tolga Çandar, Hasan Yükselir
ama sesini en çok beğendiğim, duyunca ya şu sesi söyleyeni bir görsem dediğim "halimiz ahvalimiz" grubunun erkek solisti, gerçe hepsi erkek de, bir tanesinin sesi varki, vallahi aşığım o sese..
husnu0644 07.03.2007, 15:06 listede ismi yok ama en sevdigim türkücü muharrem temiz.Ayrıca en sevmedigim kişi ise kıvırcık ali
husnu0644 07.03.2007, 15:08 bence arzu nun adı o listede olmamalıydı
Sevgi_2420 07.03.2007, 23:06 Mustafa Özarslan ve Arzu sesleri çok kuvvetli,türküleri muhteşem 2 türkücü valla muhteşem soyluyorlar ee artık bunun ötesi varmı?
slm arkadaslar sizin sevdiginiz türkücüler illaki güzel söylüyorlar bende severek dinlerim fakat grup kızılırmakın vokali İLKAY AKKAYA benim için daha bi farklı onun sesıne aşıgım ben sizlerede tavsiye ederim ayrıca Hasret gültekin,Ali asker,Tuncay akdogan,Sabahat akkiraz.... daha cok sayacagımda ilk aklıma gelenler bunlar
deryavarto 25.03.2007, 23:26 en sevdıgım
türkücüler emre saltık grup çıg ya mükemmelşler onlar
bence arzu nun adı o listede olmamalıydı
Hasret Gültekin, Albayraklar, Erdal Akaya... gibi isimler yoksa, Arzunun "A"si bile bulunamaz can :D
Likablegirl 31.03.2007, 08:46 hepsi çok değerli ama Sabahat Akkiraz'ın yorumunu daha çok beğeniyorum
niksarlı84 31.03.2007, 12:42 yavuz bingöl,erdal erzincan,tolga sağ,hasret güntekin,özlem özdil,güler duman,grup çığ,mustafa özarslan ilk aklıma gelenler
Seyfullah Sucu
Ömer Faruk Tekbilek
Hale Gür
Ümmüsen Birde
Hiç Biride Şıklarda Yok Sanırım
EfTeLYaNuR 20.04.2007, 09:24 İsim verdikleriniz ve vermedikleriniz okadar çok güzel ses varki içlerinden bi tane seçmek zor oldu tşk...
bahar duru 21.04.2007, 17:50 Sabahat Akkiraz'ın üstüne kimseyi tanımam.Sonra Mahzuni Şerif ve son zamanlarda da Grup Çığ.
Anket en sevdiğiniz türk halk müziği sanatçı diye soruyor..
en beğendiğniz türkücü şıklarında;Ahmet Kaya,Grup Kızılırmak,Onur Akın,Ferhet Tunç,Grup Yorum,Zülfü livaneli gibi özgün müzik sanatçıları var..o bakımdan çok ilginç ve yanlış buldum..
Halk müzğinde hepsi birbirinden değerli sanatçılarımız var ama ben Aşık Mahsuni Şerif ve Sabahat Akkiraz diyorum..
Ölene kadar Mahsuni .Amma nerde Davut Sulari Celal Güzelses Zaralı Halil.
Haydaryiğit 22.04.2007, 00:05 Teşekkürler
Canlar hepside çok değerli sanatçılar.Ancak bizi bu kadar değerli sanatçımız içerisinde ikileme düşürmeyin... :) hepsinin de ayrı ayrı yerleri var gönlümüzde...
Ama oyumu Aşık Mahsuni Şerif'ten yana kullanıyorum.Ben bu ozanımızın türküleriyle büyüdüm...
Bir de Dertli Divani eksik sanırım...
savaşa_son 14.05.2007, 12:28 Ahmet Kaya türkücü mü????
savaşa_son 17.05.2007, 00:13 hepsi çok değerli ama Sabahat Akkiraz'ın yorumunu daha çok beğeniyorum
Hapşurup kaset yapsa dinlerim !!!!
taylan mahir 17.05.2007, 11:09 canlar ben bu sanatçılarımız içinde hangisini hangisinden ayırayım yahu çok zor bir seçim oy kullanmıyorum
çok zorlandığım bir anket oldu
keşke birden fazla seçeneği işaretleme şansımız olsaydı
o kadar değerli sanatçı arasından selda bağcanın seçtim
sırf o harika sesinin ve mükemmel yorumlarının hatırına
hernepeş 23.05.2007, 21:23 grup munzur
mikail aslan
ahmet aslan
kızılırmak
.
.
.
.
oo saymakla bitmez ki :D
şekerkız 07.07.2007, 17:57 türk halk müzigi bizim özümüz ben ayır etmem ama anket koymuşsunuz ae geçmek istemedi ve de katıldım sagolun güzel bir topik olmuş
Westside 07.07.2007, 18:02 mahzuni baba
EREN izm 07.07.2007, 18:16 ahmet Kaya :)
Westside 07.08.2007, 14:12 Mahzuni Şerif önde .Bence de en iyisi Mahzuni baba.
cangüdaz 06.10.2007, 14:31 neden gülay yok bu ankette?adı sanı duyulmamışlar var ama gülay yok!!hayrett....
Beşiktaşli58 06.10.2007, 14:39 neden gülay yok bu ankette?adı sanı duyulmamışlar var ama gülay yok!!hayrett....
Anketteki türküclerimizin hepsi birer birer degerli canlarimiz ve kesinlikle duyulmus insanlar. Türk halk müzigini yakindan takip eden canlara pekde yabanci gelmez bu isimler, yani bana hiç yabanci gelmiyor. Hepsini taniyorum...
Ayrica bütün THM sanatçilarini ankete koyacak hali yoktur, ama bir 'diger' SIKKI koysaymis, daha iyi olurmus...
cangüdaz 06.10.2007, 15:02 Anketteki türküclerimizin hepsi birer birer degerli canlarimiz ve kesinlikle duyulmus insanlar. Türk halk müzigini yakindan takip eden canlara pekde yabanci gelmez bu isimler, yani bana hiç yabanci gelmiyor. Hepsini taniyorum...
Ayrica bütün THM sanatçilarini ankete koyacak hali yoktur, ama bir 'diger' SIKKI koysaymis, daha iyi olurmus...
porto seni iyi sinirlendirmiş sanırım can:001_unsur
ali ekber eren var ama ali ekber çiçek yok ne garip değil mi?ben de bir anket yapsam dinlediklerimi yazardım dinlemediklermi yazmazdım.ankete bakılırsa bunu yapmak lazım.
cangüdaz 06.10.2007, 15:03 belkıs akkale mazlum çimen daha sayabilirim bunlar nerde acaba????
cangüdaz 06.10.2007, 15:04 gülcihan koç????
Beşiktaşli58 06.10.2007, 15:49 porto seni iyi sinirlendirmiş sanırım can:001_unsur
ali ekber eren var ama ali ekber çiçek yok ne garip değil mi?ben de bir anket yapsam dinlediklerimi yazardım dinlemediklermi yazmazdım.ankete bakılırsa bunu yapmak lazım.
Porto'yla alakasi yoktur, ben futbolu mutbolu baska konularin içine karistirmam....
Ayrica sinirlenmedim bile, biraz sert çiktim galiba ama amacim o degildi.
Belkide haklisiniz Ali Ekber Çiçek konusunda, belkide biraz düsünülmeden yapilmis bir anket ama bize yargilamak düsmez. Bir 'diger' SIKKI yinede olmasi gerekirdi :)
Canım kardeşlerim bazı isimler vardır ki onlara '' Türkücü'' diye hitab etmek onlara hakaret gibi algılanır..
Onlar filozoftur, toplum bilimcidir..
Aşık veysel, mahzuni,Ali Ekber,Daimi vs..
Unutmatın ki İsmail TIRIT de türkücü...
Hiç değilse ''Türkücü'' kelimesini ''Sanatçı'' diye değiştirsek:)
Başkomser 08.10.2007, 23:09 hepside süper :)
Başkomser 08.10.2007, 23:10 gerçek sanatçı bu kardeşlerimiz işte :)
erzincan88 08.10.2007, 23:17 arzu erdal erzincan arif sağ ali ekber çiçek bu kadar bide sebahat akkiraz
bence en az iki yada uc kisiyi secme sansimiz olmaliydi. Secenekler cok fazla ve iclerinden sadece birini secmek haksizlik gibi geliyor buda benim fikrim iclerinde cok degerli sanatcilar var.
müslüm63 04.01.2008, 06:00 zülfü livaneli gerek sanatçı kimligiyle gerek kisisel düsünceleri bakımından hayranlık ve saygı duydugum bir insan;
abdullah paprur un sesi ve yorumu hiç bir sanatçıda yok
öyle bir ses ve yorum bi daha dünyaya gelmez gelemez zaten
Tabiki ahmet kaya:3::36_1_55:
atakbuse 19.01.2008, 18:11 ya grup cıg var ama ben yanlızca mustafa özarslan aşıgıyım ama kıvırcık ali yi de sevdıgım ıcın onu oyladım ama sadece mustafa özarslan hayranıyım....
CrAzY_AnGeL 19.01.2008, 18:34 hangisine oy vereceğimi şaşırdım :S ben hepsininide seviyorum ve dinliyorum....ama yinede grup çığ ( mustafa özarslan) ve ahmet kayanın yeri bende bir başka.....
başkent_çarşı 30.01.2008, 19:44 sabahat akkiraz güler duman mükemmeller
Sevinc_25 30.01.2008, 21:44 Anket içeriginde de bulunan bir çok sanatcıyı severek dinliyorum.Türkülerde özümü sevdamı kendimi buluyorum.
hünkar62 30.01.2008, 22:00 bence en az iki yada uc kisiyi secme sansimiz olmaliydi. Secenekler cok fazla ve iclerinden sadece birini secmek haksizlik gibi geliyor buda benim fikrim iclerinde cok degerli sanatcilar var.
kesinlikle hemfikirim yani en azından üç kişiye oy verebilseydik...ama seçme şansı bir kişi olunca kesinlikle mahsuni dedim ama yukarı aşağı gide gele başım döndü :D
tanjutunc 31.01.2008, 00:10 bence listede eksik var mesela alirıza ve hüseyin albayrak kardeşler mükemmeller...
tosunoglu 31.01.2008, 01:46 elbette mahsuni babaya verdim oyumu fakat hepside çok sevdigim sanatcilar canlar benim kafama takilan bir zulfu livaneli bir onur akin turk halk muzigi sinifindamidir ozgun muzik sanatcilarini bu sinifa katmak dogrumudur bilmiyorum ilyas salman bir sinema sanatcisidir bir turkucu sinifina bir kaç turku seslendirmeyle girilebilecegi bana tuhaf geliyor yaniliyormuyum...
|