Orijinalini görmek için tıklayınız : Sezer'in konuşmasını kesip saklayın...
iyidost69 17.04.2006, 12:30 Sezer'in konuşmasını kesip saklayın...
BİR zamanlar Milliyet'in pazar ekinde "Kesip sakladıklarım" diye bir köşe vardı, nâdan bir yönetici, haber vermek gereğini dahi duymadan bir pazar o köşeyi kaldırdı.
Biz böyle kazalara ve arızalara alışık olduğumuzdan, tepki bile göstermedik, "Bir gün gelir lazım olur!" diyerek kesip saklamaya devam ettik. En son kesip sakladığımız, Cumhurbaşkanı Sezer'in Harp Akademileri'nde yaptığı konuşma. Size de öneririz. 13 Nisan 2006 tarihli gazetelerden bu konuşma metnini bulup saklayınız...
NİYE derseniz, ileride Sayın Sezer süresini doldurup görevden ayrıldıktan sonra, yerine gelecek olan AKP destekli cumhurbaşkanından böyle sözler duyamayabilirsiniz, ya da okumayabilirsiniz.
MESELA AKP'nin desteğiyle seçilen bir cumhurbaşkanı, Tayyip Erdoğan şöyle der mi?
"İrtica tehdit, kaygı verecek boyutlara ulaşmıştır. Türkiye'nin bu tehdide karşı en büyük güvencesi laik düzendir. İrtica siyaset, eğitime ve devlete sızmaya çalışmaktadır.(...) Laikliğin demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olduğu unutulmamalıdır."
Sayın Sezer'den sonra AKP desteğiyle seçilen bir cumhurbaşkanını, mesela Tayyip Erdoğan'ın böyle konuşacağını umut edebilir misiniz?
Tabii takiyye hariç...
O halde Sayın Sezer'in bu konuşmasını kesip saklayın, başınız sıkışınca açar okursunuz. "Hey gidi Türkiye hey! Böyle cumhurbaşkanları da gördü" diye hasret giderirsiniz...
SEZER'den sonra AKP desteğiyle seçilecek olan cumhurbaşkanının, mesela Tayyip Erdoğan'ın şöyle diyeceğini hayal edebilir misiniz?
"Türkiye Cumhuriyetini ileriye götürecek ve geleceğe taşıyacak ana öğeler laiklik ve çağdaşlıktır. Bu konuda asla ödün verilmemesi temel ilkemizdir."
Sayın Sezer'den sonra gelecek olan, AKP destekli, mesela Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanının bunları söyleyeceğine inanır mısınız?
Geçmişinde "Laiklik elden gidiyormuş, elbette gidecek, millet isterse gidecek" diyen birinden bunları işitmek mümkün mü?
Takiyye hariç...
O halde, Sayın Sezer'in bu konuşmasını kesip saklayın, gerektiğinde, açıp okur, "Hey gidi Türkiye hey! Ne cumhurbaşkanları geldi, geçti!" diye hasret giderirsiniz...
ACABA AKP destekli yeni cumhurbaşkanı ordu için şunları söyler mi?
"Esin kaynağını Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ten alan şanlı Türk ordusunu yıpratma etkinlikleri, akılla ve yurtseverlik duygularıyla bağdaştırılabilecek bir durum değildir."
Evet, AKP destekli bir cumhurbaşkanı bunları söyler mi?
Takiyye hariç...
Onun için, gerektiği zaman okumak üzere, Sayın Sezer'in bu konuşmasını kesip saklayın.
YENİ cumhurbaşkanının, görev ve yetkilerini Sayın Sezer'in sözlerine uygun olarak kullanacağından emin misiniz?
Sezer diyor ki:
"Cumhurbaşkanının Anayasa uygulamasını gözetme görev ve yetkisiyle ant içtiği öğeler birlikte değerlendirildiğinde, yansızlığının siyasal yansızlık olduğu, Atatürk ilke ve devrimleri ile laik Cumhuriyet söz konusu edildiğinde bu değerlerden yana tutum takınmak zorunda olduğu görülecektir."
DİYELİM Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. Sayın Sezer'in çizdiği görev ve yetki sınırları içinde kalacağından emin olabilir misiniz?
Takiyye hariç...
O halde Sayın Sezer'in konuşmasını kesip saklayın, hasret giderin!
Gidiş o gidiş!
Hasan Pulur-Milliyet
redyellow 17.04.2006, 15:48 Sayın Sezer'in konuşmalarındaki ifade ettiği YASAKCI cümleleri bi daha başka bir cumhurbaşkanından duymamak dileğiyle.
"Bireyin inanç ve ibadetlerine de kamu düzeni , güveni ve çıkarları gerekçesiyle sınırlama konulabilir.
Ahmet Necdet SEZER"
Bir hukukcunun, halkına saygılı bir yöneticinin kullanmaması gereken bir cümle. İnşaallah başkalarından bi daha duymayız.
iyidost69 17.04.2006, 16:30 Sayın Sezer'in konuşmalarındaki ifade ettiği YASAKCI cümleleri bi daha başka bir cumhurbaşkanından duymamak dileğiyle.
"Bireyin inanç ve ibadetlerine de kamu düzeni , güveni ve çıkarları gerekçesiyle sınırlama konulabilir.
Ahmet Necdet SEZER"
Bir hukukcunun, halkına saygılı bir yöneticinin kullanmaması gereken bir cümle. İnşaallah başkalarından bi daha duymayız.
Sn. redyellow,
Madem ibadetler konusunda sınırsız düşünmeyi ve serbestiyi savunuyorsunuz. o zaman aşağıdaki ibadet şekline de katılıyormusunuz?
Satanizm. Onu kabul edenler tarafından düşünürsek o da kutsal bir görüş ve onların da kendilerine ait ibadet şekli var. Niçin bunu yasaklıyoruz??Sizin normanlde yasaklanmamasını istemeniz gerekiyor..Allah aşkına doğruyu söyleyin, sizce satanizm yasaklanmalı mı? yoksa onlarda ibadetlerini özgürce yapabilmeliler mi??
hadi bakalım..kolay gelsin..
saygılar..
delikanlı 17.04.2006, 17:13 yeni gelecek cumhurbaşkanından ziyede sayın sezerin artık o makamı terkedeceği günü özlemle bekliyorum,o gün heralde en mutlu insanlardan biri olurum
Hüseyin69 17.04.2006, 17:16 istermisiniz sezerde atatürk gibi yapsin
diyanetin disinda tüm inanclari yok etme cabasina girsin
vallah sezerin konusmasinin özeti sudur
kizim sana diyorum gelinim sen anla
sevilkipirti 17.04.2006, 17:21 yeni gelecek cumhurbaşkanından ziyede sayın sezerin artık o makamı terkedeceği günü özlemle bekliyorum,o gün heralde en mutlu insanlardan biri olurum
O bahsettiğiniz gün türkiye daha da karanlık olacak... biz iyi bir cezayı hakediyoruz galiba, biz maalesef bunları hakettik. Zamanında bunlara fırsat vermemeliydik. Üzülerek söylüyorum ama biz hiç bu hale gelmemiştik....
iyidost69 17.04.2006, 17:24 yeni gelecek cumhurbaşkanından ziyede sayın sezerin artık o makamı terkedeceği günü özlemle bekliyorum,o gün heralde en mutlu insanlardan biri olurum
Sevgili Dostum,
Eğer profilinde yazdığın gibi aleviysen. Söyliyecek bir şey bulamıyorum.
Yok eğer alevi değilsen haklısın...
yeni gelecek cumhurbaşkanından ziyede sayın sezerin artık o makamı terkedeceği günü özlemle bekliyorum,o gün heralde en mutlu insanlardan biri olurum
sn.delikanli,
Insanlar, basta cumhurbaskani olmak üzere devlet kurumlarinin seriatcilara gecit verilmeyecegi düsüncesiyle susuyorlar.
Seriatcilar Cumhurbaskanligini ele gecirirlerse karsilarinda din yönetimine karsi cikan milyonlarca insani bulurlar.
Bazi makamlari ele gecirmekle islam devletine bir adim daha yaklastiginizi düsünüp mutlu oluyorsaniz yaniliyorsunuz.Islam devletine gecit vermeyecegiz.Isterseniz baska seylerden mutlu olmayi deneyiniz.
istermisiniz sezerde atatürk gibi yapsin
sn.canerzincan,
Insanlarin özgürlüklerini kisitlayip kendi dini inanclarina göre bir devlet düzeni kurmaya calisanlara karsi önlem alinmasini istemek inanclari yok etme manasina gelmez.Bu yasakcilik degil yasakciliga karsi önlem almaktir.
Ayrica Atatürk´ün inanclari/diger inanclari yok etmek gibi bir cabasi olmamistir.
"kizim sana diyorum gelinim sen anla" benzetmeniz konuya hic uymamis.
Cumhurbaskanimizin konusmasi gayet acik,dolayli yoldan kimseye birsey anlatmiyor.Din devleti özlemcilerine mesajini direkt olarak veriyor.
redyellow 18.04.2006, 08:48 Sn. redyellow,
Madem ibadetler konusunda sınırsız düşünmeyi ve serbestiyi savunuyorsunuz. o zaman aşağıdaki ibadet şekline de katılıyormusunuz?
Satanizm. Onu kabul edenler tarafından düşünürsek o da kutsal bir görüş ve onların da kendilerine ait ibadet şekli var. Niçin bunu yasaklıyoruz??Sizin normanlde yasaklanmamasını istemeniz gerekiyor..Allah aşkına doğruyu söyleyin, sizce satanizm yasaklanmalı mı? yoksa onlarda ibadetlerini özgürce yapabilmeliler mi??
saygılar..
iyidost, tam anlamıyla demogoji yapıyorsun.
satanizm diye bir inançmı var? bir ibadet şeklimi var? satanizm bir dinmidir? bir inanç meselesimidir?
görmedikmi kedileri kesip kanlarını içenleri, insanlara vahşet uygulayanları, bu ibadetmidir? bu inançmıdır?
ne alakası var satanizmle inancın, ibadetin.
el insaf yahu.
bak şunu söyleyim; bir insan başkalarına zarar vermeyen, başkalarının hukukunu çiğnemeyen bir inanç sahibi ise, ve yine başkalarına zarar vermeyen (satanistler gibi kedi köpek keserek vs. değil) ibadet şeklim var diyorsa buyursun yapsın, niye yasak olsun deyimki.
Bakın bir yazar var, o derki:
"ben insana saygımdan ötürü hindistana gidersem orda insanlar ineğe tapıyorlar diye ineğin önünde çeketimi düğmelerim, sırf insanlara saygı için, onun inancına saygı için bunu yaparım"
Biz inanan insanlar olarak gerçek anlamda her inanca saygılıyız ve herkesdende bizim inancımıza saygı gösterilmesini istiyoruz.
ve bu güzel ülkede, bu güzel vatanımızda inandığımız gibi yaşamak istiyoruz.
Ayrıca madem satanistleri/satanizmi bile bir inanç bir ibadet şekli olarak gördüğünüze göre sayın sezer'in bu cümlesine en başta sizin karşı çıkmanız gerekmezmi:
Ahmet Necdet SEZER"
Yoksa satanistleri İslama inananlardan daha fazlamı savunuyorsun?
okey?
sanada kolay gelsin.
iyidost69 18.04.2006, 09:20 Sn. redyellow;
diye sormuşsunuz..
Cevabım evet,
Çünkü; Onlar sadece kedi kesiyorlar. ve bunu açıkça savunuyorlar.
"Siz ise insan kesiyor ve insan yakıyorsunuz"
Dahası varmı.
redyellow 18.04.2006, 09:51 Sn. redyellow;
diye sormuşsunuz..
Cevabım evet,
Çünkü; Onlar sadece kedi kesiyorlar. ve bunu açıkça savunuyorlar.
"Siz ise insan kesiyor ve insan yakıyorsunuz"
Dahası varmı.
Ben 46 yaşındayım bu yaşıma kadar değil bir insan tavuk bile kesmedim ve yakmadım.
SİZ kelimesini şiddetle reddediyorum.
Gözünüzü gerçekten kin bürümüş.
o kadar bürümüşki satanistlerin yaptıklarını bile görmemezlikten geliyorsunuz.
1- "DOLUNAYDA SATANİSTLERİN VAHŞİCE ÖLDÜRDÜĞÜ GENÇLERİN CESETLERİ BULUNDU!
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=133351"
2- "Ortaköy Mezarlığı'nda Şehriban Coşkunfırat'ı iki arkadaşıyla şeytana kurban vermek için öldüren ve satanist (şeytana tapanlar) olduğu ileri sürülen Ömer Çelik'in ailesi, oğullarını üç yıl önce evlatlıktan reddettiklerini açıkladı.
http://www.milliyet.com.tr/1999/09/22/haber/hab02.html"
GERÇEKTENDE SENİN SÖYLEDİĞİN GİBİ SATANİSTLER SADECE KEDİ KESİYORLAR-İNSAN ÖLDÜRMÜYORLARmış!!!!.
iyi savunmalar!!!!!
iyidost69 18.04.2006, 09:59 Sn. redyellow,
Kerbela da Hz. Hüseyin''in başını kesen siz değilmiydiniz??
Eğer siz değilseniz neden Hz. Muhammedin ve Ehlibeytin değilde, yezidin ve muaviyenin yolundan gidiyorsunuz.??
Sivasta masum ve savunmasız insanları yakanlar Siz değilmiydiniz??
Ve onların avukatılığını yapanları partilerinizde milletvekili seçtirip bakan yapmadınız mı?
Maraşta, Çorumda, Malatya da suçsuz günahsız alevileri kesen, katleden siz değilmiyidiniz??
Kimdi bunlar, uzaydan mı geldiler???
Uzatmak istemiyorum.
Son cümlem;
"Tarihte çoğunluk olan değil haklı olan kazanır. Çünkü yüce yaradan her zaman haklının ve mazlumun yanındadır."
redyellow 18.04.2006, 10:05 Sn. redyellow,
Kerbela da Hz. Hüseyin''in başını kesen siz değilmiydiniz??
Eğer siz değilseniz neden Hz. Muhammedin ve Ehlibeytin değilde, yezidin ve muaviyenin yolundan gidiyorsunuz.??
Sivasta masum ve savunmasız insanları yakanlar Siz değilmiydiniz??
Ve onların avukatılığını yapanları partilerinizde milletvekili seçtirip bakan yapmadınız mı?
Maraşta, Çorumda, Malatya da suçsuz günahsız alevileri kesen, katleden siz değilmiyidiniz??
Kimdi bunlar, uzaydan mı geldiler???
Uzatmak istemiyorum.
Son cümlem;
"Tarihte çoğunluk olan değil haklı olan kazanır. Çünkü yüce yaradan her zaman haklının ve mazlumun yanındadır."
yahu sen beni çatlatmakmı istiyorsun?
ne demek yahu hz.hüseyin'i kesen siz değilmisin?
ben yezidmiyim yahu? bu ne biçim yazı?
yazıklar olsun, şiddetle kınıyorum.
Hz.Muhammedin (sav) ve Ehlibeytin yolunda giden senmisin? Camiye karşı çıkarak, İslama karşı çıkarak, satanistleri savunarakmı onların yolunda gidiyorsun?
YEZİD gibi yaşayarak Hz.Ali'nin, Hz.Hüseyinin yolunda gidiyoruz denmez.
iyidost69 18.04.2006, 10:11 yahu sen beni çatlatmakmı istiyorsun?
ne demek yahu hz.hüseyin'i kesen siz değilmisin?
ben yezidmiyim yahu? bu ne biçim yazı?
yazıklar olsun, şiddetle kınıyorum.
Hz.Muhammedin (sav) ve Ehlibeytin yolunda giden senmisin? Camiye karşı çıkarak, İslama karşı çıkarak, satanistleri savunarakmı onların yolunda gidiyorsun?
YEZİD gibi yaşayarak Hz.Ali'nin, Hz.Hüseyinin yolunda gidiyoruz denmez.
Sevgili kardeşim,
Çatlamana gerek yok.
Maalesef bunlar gerçek. Sadece yezidin ve muaviyenin yolundan gittiğini kabullenmek istemiyorsun. Haklısın da; gerçekten çok üzücü bir durum.
Polemiği uzatmak istemiyorum.
Size bol şans..
Size saygılar sunarım..
redyellow 18.04.2006, 10:13 YEZİD'in yolundan giden sensin ve bunu anlamak istemiyorsun. Doğruyu görmen dileğiyle.
iyidost69 18.04.2006, 10:22 Ben de şu dünyaya geldim sakinim
Kalsın benim davam divana kalsın
Muhammed Ali'dir benim vekilim
Yorulan yorulsun ben yorulmazam
Derviş makamından ben ayrılmazam
Dünya kadısından ben sorulmazam
Ben de vekil ettim Bari Hüda'mı
O da kulu gibi zulüm ede mi
Orda söyletirler bir bir adamı
Mümin müslüm döşürür de cem olur
Anda sınık yaralara em olur
Kara taş erir de safi dem olur
Pir Sultan Abdal'ım dünya kovandır
Giden adil beyler kalan ihvandır
Muhammed divanı ulu divandır
Bireyin inanç ve ibadetlerine de kamu düzeni , güveni ve çıkarları gerekçesiyle sınırlama konulabilir.
Ahmet Necdet SEZER
Sayın Ahmet Necdet SEZER , bu sözü bu günkü durum için kullanmıştır......ne yazık gidişat kötü........birilerinin bu hükümete dur demesi gerek.........
manifesto 19.04.2006, 00:07 Sezerden işi Yezide bağlamak büyük marifet.
Şu yezidi anlamıyorum diriside ölüsüde başımıza bela oldu.
Sezerin konuşmalarını birileri kesip saklamış ben size aktarayım.
Bakın Sezer anayasa mahkemesi üyesi iken neler demiş bunlarıda kesin saklayın:) yarın tam tersini yapacağını kim bilebilirdi
""... Parlamenter sistemin geçirdiği değişiklikler sonucunda bugün artık gerçek güç kaynağı seçimle oluşan parlamentoda olup, onun içindeki çoğunluğa dayalı hükümet ön plana geçmiştir. Bugünün parlamenter sisteminde yürütme sorumluluğu hükümettedir. Bunun sonucu olarak da günümüzde Devlet Başkam'mn bir kararının başbakan ve ilgili bakan tarafından imzalanmasından çok, aslında başbakan ve ilgili bakanlar tarafından alınan bir kararın Devlet Başkanı'nca imzalanarak biçimsel olarak tamamlanması söz konusudur. Bu nedenle de sorumluluğunu hükümetin taşıdığı kararnameler hakkında cumhurbaşkanının uyarı ve tavsiyede bulunmaktan öte direnmesi, sistemin özelliğine ters düşer
Bence Sezer taaa o zamandan söyleneceği söylemiş:)
Ama bugün çark etmiş anlaşılan yarın başka bir görüşle karşımıza çıkarr ee en büyük destekcisi Demirel dememişmiydi DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR
redyellow 19.04.2006, 08:34 Bireyin inanç ve ibadetlerine de kamu düzeni , güveni ve çıkarları gerekçesiyle sınırlama konulabilir.
Ahmet Necdet SEZER
Sayın Ahmet Necdet SEZER , bu sözü bu günkü durum için kullanmıştır......ne yazık gidişat kötü........birilerinin bu hükümete dur demesi gerek.........
sayın arkadaşım hiç bir durum insanların inanç ve ibadetlerine sınırlama konulmasını meşru kılmaz.
eğer siz cem yapmayı bir ibadet olarak görüyorsanız bu kısıtlama içine unutmayınki oda giriyor. çünkü ayrım yapmadan inanç ve ibadet diyor.
yarın başka zihniyette bir cumhurbaşkanı çıksa aynı bu konuşmayı cem için söylese rahatsız olmazmısınız?
yoksa bize dokunmayan yılan bin yaşasın mantığındamısın?
Tekrar ediyorum hiç bir sebep insanların ibadet ve inançlarını sınırlama getiremez. Bu meşru değildir, normal değildir.
sevilkipirti 19.04.2006, 10:54 ""... Parlamenter sistemin geçirdiği değişiklikler sonucunda bugün artık gerçek güç kaynağı seçimle oluşan parlamentoda olup, onun içindeki çoğunluğa dayalı hükümet ön plana geçmiştir. Bugünün parlamenter sisteminde yürütme sorumluluğu hükümettedir. Bunun sonucu olarak da günümüzde Devlet Başkam'mn bir kararının başbakan ve ilgili bakan tarafından imzalanmasından çok, aslında başbakan ve ilgili bakanlar tarafından alınan bir kararın Devlet Başkanı'nca imzalanarak biçimsel olarak tamamlanması söz konusudur. Bu nedenle de sorumluluğunu hükümetin taşıdığı kararnameler hakkında cumhurbaşkanının uyarı ve tavsiyede bulunmaktan öte direnmesi, sistemin özelliğine ters düşer
sürekli aynı şeyleri tekrarlamanızın nedeni yaşadığınız algı problemi mi acaba?
manifesto 19.04.2006, 12:18 sürekli aynı şeyleri tekrarlamanızın nedeni yaşadığınız algı problemi mi acaba?
:) Algı problemi çeken ben değilim,onun için tekrar tekrar yazıyorum ki bazı arkadaşlar Sn.Sezerin HUKUKÇU Kimliği ile dün ne dediğini ama bugün ne yaptığını iyice kavrasın.
Sn. redyellow,
saygılar..
ben de seninle ayni düsüncedeyim arkadasim,... sözünün üstüne ekleyecegim yok,...
manifesto 19.04.2006, 20:01 Sn. redyellow,
saygılar..
İyidost bari eşinize saygınız olsun.Sünni biriyle evlenmişsiniz hemde burada çıkıp bunları söyleyebiliyorsunuz.
Allah insana neler söyletiyor.
Satanizm ile islamı aynı keefeye koyan zihniyetten bu ülkeye ne fayda gelir onuda anlamış değilim.
Bıravo sizi alkışlıyorum tebrikler büyük laf yapmışsınız......
delikanlı 19.04.2006, 20:25 ""... Parlamenter sistemin geçirdiği değişiklikler sonucunda bugün artık gerçek güç kaynağı seçimle oluşan parlamentoda olup, onun içindeki çoğunluğa dayalı hükümet ön plana geçmiştir. Bugünün parlamenter sisteminde yürütme sorumluluğu hükümettedir. Bunun sonucu olarak da günümüzde Devlet Başkam'mn bir kararının başbakan ve ilgili bakan tarafından imzalanmasından çok, aslında başbakan ve ilgili bakanlar tarafından alınan bir kararın Devlet Başkanı'nca imzalanarak biçimsel olarak tamamlanması söz konusudur. Bu nedenle de sorumluluğunu hükümetin taşıdığı kararnameler hakkında cumhurbaşkanının uyarı ve tavsiyede bulunmaktan öte direnmesi, sistemin özelliğine ters düşer
sezerdeki değişim çok açık olarak görünüyot gerçekten
nerdeyse adam kendini inkar etmiş
iyidost69 20.04.2006, 09:24 İyidost bari eşinize saygınız olsun.Sünni biriyle evlenmişsiniz hemde burada çıkıp bunları söyleyebiliyorsunuz.
Allah insana neler söyletiyor.
Satanizm ile islamı aynı keefeye koyan zihniyetten bu ülkeye ne fayda gelir onuda anlamış değilim.
Bıravo sizi alkışlıyorum tebrikler büyük laf yapmışsınız......
Sevgili Manifesto Can,
Eşimin sünni olmasıyla konunun bir ilgisi yok ki..
Ayrıca, ben satanizme sizden daha çok karşıyım.
Siz hiç bir inancın ve ibadetin kısıtlanmamasını istemiyormusunuz??
Başka bir örnek vereyim.
Ben camiye gitmem, ezanın benim inancımda yeri yok. Sabahın köründe ezan dinlemek istemiyorum. Bu benim hakkım mı değilmi??
Niçin bize zorla ezan dinletiliyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsnuz??
Sevgiler..
redyellow 20.04.2006, 11:23 Ben camiye gitmem, ezanın benim inancımda yeri yok. Sabahın köründe ezan dinlemek istemiyorum. Bu benim hakkım mı değilmi??
Ben camiye giderim, ezan benim inancımda var. Her zaman ezan dinlemek isterim.
bu da benim hakkım değilmi?
ne olacak şimdi?
iyidost69 20.04.2006, 11:36 Ben camiye giderim, ezan benim inancımda var. Her zaman ezan dinlemek isterim.
bu da benim hakkım değilmi?
ne olacak şimdi?
Burada mağdur olan sizmisiniz?? Ben mi???
manifesto 20.04.2006, 11:37 Ben camiye gitmem, ezanın benim inancımda yeri yok. Sabahın köründe ezan dinlemek istemiyorum. Bu benim hakkım mı değilmi??
Bu soruyu eşinize yöneltin isterseniz o size gereken cevabı verir.
Ben müslüman değilmiyim neden çarşıda pazarda insanlar İslama uygun dolaşmıyorlar benim islama uygun giyinen insanlar ile dolu bir çarşıya hakkım yok mu?:) gördünüz ya, hepimiz çok şeyimizi feda etmişiz.
Benim helal et kesen,zekat müessesesi olan, vesair binlerce başlık altında olan haklarım var ama yok.
Bu ülkede yahudi hrisyiyan yüzlerce yıl yan yana geldi ama ben bir ermeninin bile camii lerden yayılan ezan sesinden rahatsız olduğunu duymadım tıpkı benim çan sesinden , saz sesinden rahatsız olmadığım gibi.
Arızayı kendinizde arayın isterseniz ezan sesinde değil
iyidost69 20.04.2006, 11:43 Bu soruyu eşinize yöneltin isterseniz o size gereken cevabı verir.
Ben müslüman değilmiyim neden çarşıda pazarda insanlar İslama uygun dolaşmıyorlar benim islama uygun giyinen insanlar ile dolu bir çarşıya hakkım yok mu?:) gördünüz ya, hepimiz çok şeyimizi feda etmişiz.
Benim helal et kesen,zekat müessesesi olan, vesair binlerce başlık altında olan haklarım var ama yok.
Bu ülkede yahudi hrisyiyan yüzlerce yıl yan yana geldi ama ben bir ermeninin bile camii lerden yayılan ezan sesinden rahatsız olduğunu duymadım tıpkı benim çan sesinden , saz sesinden rahatsız olmadığım gibi.
Arızayı kendinizde arayın isterseniz ezan sesinde değil
Valla eşimede sordum, baldızlarımada, kayınlarımada ve bir çok akrabasına da sordum. Hepside sünni eğitimi almış, kuran kursuna gitmiş şahsiyetler.
Üzülerek söylüyorum ama onlarda karşılar ezana..
Yukarıda söyledikleriniz yerler ve kişleri ülkemizin her yerinde bulabilirsiniz.
Mesela Sultanbeyli, ümraniye, Bağcılarda vs vs, neredeyse heryerde bulabilrsiniz..
"Arızayı kendinizde arayın isterseniz ezan sesinde değil"
Bak kardeşim şimdiye kadar düzeyi ve seviyeyi bozmadık. Hala size dostum diyorum. İstersen bunu koruyalım. Bu konun arıza ile marıza ile ilgisi yok. Ben ezan dinlemek istemiyorum. Beni rahatsız ediyor. Eşimide ve birçoklarını da..Bunu anlayın artık..
redyellow 20.04.2006, 12:05 Burada mağdur olan sizmisiniz?? Ben mi???
Eğer bir mağdur olmak sözkonusu olacaksa sizin dediğiniz gibi olursa ve ezan yasaklanırsa o zamanda ben mağdur olacağım.
ne yapmamız gerekir bu durumda?
iyidost69 20.04.2006, 12:11 Eğer bir mağdur olmak sözkonusu olacaksa sizin dediğiniz gibi olursa ve ezan yasaklanırsa o zamanda ben mağdur olacağım.
ne yapmamız gerekir bu durumda?
İşte olay bu. Nihayet bir şeyi kabul ettiniz ve bir konuda mutabık olacağız galiba..:::)))
Ben ezanın yasaklanmasını istemiyorumki, sadece ben kendim duymak istemiyorum.
Bence ezanın sesini daha makul bir seviyeye indirebiliriz. Bağırarak değilde, usulüne göre daha estetik okunabilir. Sabah ezanında sanki hoca bize"kalkın lan ......eşekler namaz kılın ey kafirler" diye bağırıyor. izlenimine kapılıyorum.
redyellow 20.04.2006, 12:19 İşte olay bu. Nihayet bir şeyi kabul ettiniz ve bir konuda mutabık olacağız galiba..:::)))
Ben ezanın yasaklanmasını istemiyorumki, sadece ben kendim duymak istemiyorum.
Bence ezanın sesini daha makul bir seviyeye indirebiliriz. Bağırarak değilde, usulüne göre daha estetik okunabilir. Sabah ezanında sanki hoca bize"kalkın lan ......eşekler namaz kılın ey kafirler" diye bağırıyor. izlenimine kapılıyorum.
Nihayet bi şeyi kabul ettiniz derken sanki ben gecimsiz, inatcı, yaramaz birisiymişim gibi bir his doğru içime:yamukgul:
Ezanın güzel sesle, daha makul bir volümde okunmasına bende katılıyorum. Ben Mekke ve Medinede çok ezan dinledim, orda müezzinler bağırarak değil daha yumuşak bir uslüpla okurlar ve çok da hoş olur.
diyanetin de müezzinlerin güzel sesli olması ve ezanı güzel okumaları konusunda çalışmaları var.
"Ezanın yasaklanmasını istemiyorum" demenizide alkışlıyorum.
iyidost69 20.04.2006, 12:24 Nihayet bi şeyi kabul ettiniz derken sanki ben gecimsiz, inatcı, yaramaz birisiymişim gibi bir his doğru içime:yamukgul:
Ezanın güzel sesle, daha makul bir volümde okunmasına bende katılıyorum. Ben Mekke ve Medinede çok ezan dinledim, orda müezzinler bağırarak değil daha yumuşak bir uslüpla okurlar ve çok da hoş olur.
diyanetin de müezzinlerin güzel sesli olması ve ezanı güzel okumaları konusunda çalışmaları var.
"Ezanın yasaklanmasını istemiyorum" demenizide alkışlıyorum.
Sevgili dostum,
Ben 18 yaşına kadar evimizin hemen yanında bir cami olması dolayısıyla hergün ezan dinledim. Gerçekten kulağıma çok hoş geliyordu ve beni rahatsız etmiyordu. Çıplak sesle okunan ezan; inançsal açıdan bana uzakda olsa, beni uhrevi ve mistik duygulara yönlendirebiliyordu. Maalesef 1990 lı yıllarda ezanda aşırı kirlenme oldu. Hoparlörden okunan ezan beni ezandan soğuttu. her geçen gün daha çok nefret eder duruma geldim. bence ezan daha makul bir sesle ve usulüne uygun okunsa daha güzel olur.
Umarım anlatabilmişimdir.
Sevgiler,
saygılar..
redyellow 20.04.2006, 12:30 Sevgili dostum,
Umarım anlatabilmişimdir.
çok iyi anlattınız diye kısa bi yazı yazacam ama günlük 20 mesaj yazma hakkım varmış, bunu bu kadar kısa kullanmak istemem.
ama senin için bi mesaj hakkı feda olsun.:komik
bu arada benim günlük 20 den fazla mesaj yazma hakkım ne zaman doğacak acaba?
ben hala acemi sınıfındamıyım:komik
türküdostu 27.05.2006, 15:55 istermisiniz sezerde atatürk gibi yapsin
bu ne ya böyle saçmalıkmı olur nerde atatürkün böle bir girişimi
|
|